Trouw Recensie Excentrieke Rocky Horror Show zorgt voor

Click here to load reader

 • date post

  15-Oct-2021
 • Category

  Documents

 • view

  0
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of Trouw Recensie Excentrieke Rocky Horror Show zorgt voor

The Father - TrouwTrouw Recensie Rocky Horror Show
Excentrieke Rocky Horror Show zorgt voor ontlading bij cast en publiek na coronastilte
Sven Ratzke als de heerlijk vileine Frank-N-Furter in de ‘Rocky Horror Show’.Beeld Roy Beusker
Musical Rocky Horror Show Regie: Martin Michel Producenten: Ruud de Graaf & Hans Cornelissen Bianca Bartels31 juli 2021, 12:59 Aan de vooravond van Pride ging donderdag de gender-, smaak- en deugdelijkheid-overschrijdende cult-hit Rocky Horror Show in première. Het werd een feest. Jeremy Baker vertaalde de bijna vijftig jaar oude show van Richard O’Brien met droge humor en Martin Michel zorgde voor een regie op hoog tempo. Sven Ratzke was overtuigend, aantrekkelijk én heerlijk vilein als hoofdpersoon Frank-N-Furter. Het tamelijk vage verhaal speelt zich af in sciencefiction-sferen. De preutse verloofden Brad en Janet komen door een lekke band tijdens een onweersbui terecht in de bizarre wereld van Frank-N-Furter. Deze
travestiet uit Transsexual Transsylvanië is een buitenaards wezen dat in een luguber, vervallen theater, á la Frankenstein zijn ideale man (Rocky) heeft geschapen: één-en-al spierbundel plus een lachwekkend goedgevulde gouden slip. In een omgeving vol excentrieke misfits in netkousen, jarretels en korsetten, leert Frank-N-Furter Brad en Janet genieten van geilheid. Ondertussen vinden er opstanden, overspel en ontmaskeringen plaats en zingen ze rocksongs waarbij aanstekelijk en strak gedanst wordt op choreografieën van Chiara Re.
Dromen verwezenlijken De boodschap lijkt Frank-N-Furters quote te zijn: ‘Don’t dream it, be it’. Enerzijds is de musical door de opeenstapeling van extravaganza, levenslust en openlijk orgastisch genot inderdaad een grote uitnodiging om je dromen te verwezenlijken en niet te vertrutten. Anderzijds bedriegt Frank-N-Furter zijn minnaars en hij slacht er zelfs een meedogenloos af, waarna hij hem als hapjes aan zijn gasten voert. Dus tja, moeten we een voorbeeld nemen aan de dromen van deze man?