Treinreiswinkel winter 2012/2013

of 56 /56
12/13 WINTER WINTERSPORTTREINEN WINTERSPORTVAKANTIES WINTERRONDREIZEN

description

Veel vakantiegangers waarderen het reizen per trein in de winter: geen last van files, slechte weersomstandigheden of lange donkere nachten. Op de wintersportbestemming is vaak geen eigen vervoer nodig. Wintersporttreinen met couchettes en slaaprijtuigen brengen je uitgerust naar de wintersportbestemming. Door vroege aankomst en laat vertrek kun je optimaal genieten van de witte vakantiedagen.

Transcript of Treinreiswinkel winter 2012/2013

Page 1: Treinreiswinkel winter 2012/2013

12/13wINTeR

w I N T e R S p O R T T R e I N e N w I N T e R S p O R T VA k A N T I e S w I N T e R R O N d R e I Z e N

0

Page 2: Treinreiswinkel winter 2012/2013

WintersporttreinenOostenrijk, Italië, Zwitserland,

Frankrijk en Tsjechië

Page 3: Treinreiswinkel winter 2012/2013

T = Toeslag K = Korting + = Extra’s

De Treinreiswinkel maakt het boeken van een treinreis nu bijzonder eenvou­dig. Met op één adres alle treintickets en treinarrangementen. Als echte treinspecialist zoeken wij altijd naar de meest voordelige en comfortabele reismogelijkheid. We geven onafhankelijk advies. Voor veel

treinreizen geldt: hoe eerder geboekt hoe voordeliger de reis. Omdat de vooruitboekingstermijnen nogal verschillen, houden wij bij een voor­boeking alle boekingsdata van de reis in de gaten. Zo boeken we altijd de meest voorde­lige reis.

Als lid van ANVR, SGR en Calami­teiten fonds bieden wij optimale kwaliteit en zekerheid.

Kom langs bij de Treinreiswinkel in Leiden of Amsterdam. Voor het snel boeken van een last minute ticket óf om de reis in alle rust voor te bereiden, in overleg met onze treinadviseurs. Zélf ons uitgebreide bestand aan brochures, kaarten en spoorboeken inkijken kan natuurlijk ook.

Geen tijd, gelegenheid of zin om langs te komen? Bel 071 51 37 008 of ga naar treinreiswinkel.nl.

TReINReISwINkeL CAdeAuBON V.A. €10Leuk idee voor de treinreisliefhebber! TreinreiseuroCadeaubon – cadeaubon met vast bedrag, te besteden door ontvanger voor alle tickets/reizen van de Treinreiswinkel, bedrag door gever zelf te bepalen.

TreinreisReisCadeaubon – cadeaubon voor een speciale reis. De ontvanger ziet niet de prijs, alleen het arrangement of ticket. Gever ontvangt factuur van geboekte reis/ticket.

Treinen in de winterVeel vakantiegangers waarderen het reizen per trein in de winter: geen last van files, slechte weersomstandigheden of lange donkere nachten. Op de wintersportbestemming is vaak geen eigen vervoer nodig. Wintersporttreinen met couchettes en slaaprijtuigen brengen je uitgerust naar de wintersportbestemming. Door vroege aankomst en laat vertrek kun je optimaal genieten van de witte vakantiedagen.

InhoudTrein en duurzaamheid 4Groepsreizen 5Wintersporttreinen 6Oostenrijk 8Zwitserland 18Frankrijk 36Tsjechië 40Duitsland 42Autoslaaptreinen 45Treinrondreizen 46Scandinavië 52Verzekeringen 54Algemene reisvoorwaarden 55Bereikbaarheid Treinreiswinkel 56

3IntroductIe – Inhoud

Page 4: Treinreiswinkel winter 2012/2013

4 treIn en duurzaamheId

De kwetsbaarheid van de aarde door bij voorbeeld klimaatverandering en het nodige ingrijpen op korte termijn is één van de grote uitdagingen van deze tijd. Reizen verbindt en verruimt. Reizen heeft ook veel invloed op CO2-uitstoot, één van de belangrijkste oorzaken voor klimaatverandering.

Op wandelen en fietsen na is reizen per trein de meest milieuvriendelijke manier van reizen. Tot 75% minder CO2-uitstoot dan bij een vliegreis en tot 66% minder CO2-uitstoot dan per auto. Ook de uitstoot fijnstof is bij de trein zeer laag vergeleken met auto en vliegtuig.

Nieuw in 2012Bij alle treinrondreizen van de Trein-reiswinkel is een ’groene stoel’ inbe-grepen en reist u klimaatneutraal.

Spoorwegmaatschappijen en duurzaamheidSpoorwegmaatschappijen zijn constant bezig CO2-uitstoot en energieverbruik te verminderen.

SBB – Zwitserland: bijna alle trajecten geëlektrificeerd en stroom uit water-kracht. CO2-uitstoot ca 9 gr/km, in ver-gelijking personenauto ca 197 gr/km.

16% van vervoer in Zwitserland is per trein, hiervoor wordt 4% van de totale energie benodigd.SJ – Zweden: alle treinen rijden op stroom gewonnen uit waterkrachtVR – Finland: 12 stappenplan en in 2012 50% minder CO2-uitstoot dan in 2008 en 20% minder energieverbruikdB – Duitsland: bv. training aan 19.000 machinisten om energiezuinig te rijden. Een getrainde machinist bespaart op het traject Hamburg – München een hoeveelheid energie gelijk aan jaarver-bruik van vier gezinnen.SNCF – Frankrijk: programma om CO2 uitstoot met 25% te verminderen tot 2012.NS Hispeed – NS binnenland traint o.a. machinisten om energiezuinig te rijden. Doel: 2008-2020 per jaar 2% minder energie verbuik.eurostar – Sinds 14 november 2007 zijn alle Eurostarreizen CO2-neutraal zonder meerkosten voor de reizigers. ‘Groene reis project’om CO2- uitstoot te verminderen met 25% tot 2012. Resul-taat werd eerder bereikt en bijgesteld tot 35%. 10 punten plan, bv 80% van het afval wordt gerecycled. Maaltijden in de trein van lokale leveranciers, Fairtrade.

IduTDe Treinreiswinkel is deelnemer van IduT – Vereniging duurzaam uitgaand Toerisme. De hoofddoelstelling van het IDUT is te bevorderen dat het Neder-lands uitgaand toerisme een bijdrage levert aan duurzame ontwikkeling. De Treinreiswinkel zet zich o.a. in voor meer treinvervoer.

Green Seat Onderdeel van de Climate Neutral Group (‘kleine inzichten kunnen leiden tot grote veranderingen’) biedt de mogelijkheid om klimaatneutraal te reizen.

Hoe werkt het?Per reis wordt de hoeveelheid CO2- uit-stoot berekend, waarde in Euro’s. Dit bedrag wordt aangewend om op een andere plek op aarde apparatuur aan te schaffen die deze hoeveelheid CO2-uitstoot vermindert. Tegelijk steunt dit project lokale ontwikkeling.

Hoe ziet een CO2­ uitstoot verminderingsproject er uit?De Treinreiswinkel steunt het Green Seat biogasproject in Cambodja. Meer dan de helft van de bevolking in Cambodja heeft geen toegang tot gas en elektriciteit. Voor een sterk gere-duceerd tarief kunnen boeren biover-

gisters aanschaffen om zo te kunnen koken op biogas van hun koeien en varkens. Gedurende zijn levensduur van 10 jaar bespaart een biovergister een familie $1,400 aan kosten en 2600 uur hout verzamelen. Koken op biogas is daarnaast veel gezonder, omdat er geen schadelijke rook vrijkomt. Met een goede en betrouwbare toegang tot schone energie verbetert de leef-situatie van deze families en wordt er minder CO2 uitgestoten.

Hoe doe je mee?Bij alle treinrondreizen compenseert de Treinreiswinkel de CO2- uitstoot.Bij alle treintickets, treinabonnemen­ten, treinvakanties, stedenreizen, autotreinen en verre treinreizen zoals Trans-Siberië vink je in het boekings­formulier ‘Green Seat’ aan en reis je klimaatneutraal. Hierbij wordt uitge-gaan van de gemiddelde reisafstand per zone. Bij de Treinreiswinkel is de gemiddelde reisafstand in Europa 1252 km p.p.

wat kost het?€0,50 p.p. klimaatneutraal reizen per trein in Europa, buiten Europa zie boe-kingsformulier. Doen met z’n allen! Zo kunnen de meer dan 100.000 Treinreiswinkel klanten per jaar duurzaam reizen steunen. Het reist lekkerder op een groene stoel.

Trein en duurzaamheid

Page 5: Treinreiswinkel winter 2012/2013

5groepsreIzen

Met school, bedrijf, vrienden­ of sport­club per trein naar de Alpen. ’s Avonds vertrek, aankomst volgende ochtend. Ontspannen reizen, tijd voor je reisgenoten en de volgende ochtend al de sneeuw in.

De Treinreiswinkel regelt uw trein­tickets, plaatsreserveringen in de trein en indien gewenst verblijfsaccommo­datie. Prijsopgave en boekingen voor groepen vanaf 10 samenreizenden per mail: [email protected]

kort op wintersport Sinds 2011 rijdt City Night Line weer dagelijks naar Muenchen en naar Zwit­serland. Zo wordt een korte winter­sportvakantie ideaal per trein. Slapend reizen en goed uitgerust aankomen in Zwitserland of via Muenchen in Oostenrijk of de beierse Alpen. Door de vroege aankomst (en niet te vroeg) is het mogelijk om een hele dag te skiën. Extra voordelige groepstarieven met City Night Line

Groepen vanaf 6 personen

Duitsland: groepstarief 30%, 40%, 50%, 60% of 70% op normaal tarief, beperkte beschikbaarheid.Vroegboeken wordt aangeraden!Nederland: 50% groepskorting.Overige landen: op aanvraag, we zoe­ken de voordeligste groepstarieven.

Landarrangementen

In samenwerking met lokale agenten bieden wij speciale tarieven voor accommodatie en arrangementen, bijv. eenvoudige jeugdhotels, hotels met vergaderfaciliteiten, gezellige hotels voor een familiereünie, goed geprijsde stadshotels en wintersportchalets.

Jeugd­ en studentenreizen

Bijzonder voordelige arrangementen voor jongeren en studenten t/m 25 jaar via DB Studien­ en Schulfahrten zijn te boeken via de Treinreiswinkel. Meer dan 150 bestemmingen in heel Europa. Reis per trein, verblijf in hostel, pen­sion, jeugdhotel of hotel, soms in meerpersoonskamers. Minimale groepsgrootte 20 personen.

Groepsreizen naar de wintersport

Page 6: Treinreiswinkel winter 2012/2013

6 scandInavIë

krokus express

Route: Den Haag HS – Leiden – Amsterdam – Wörgl – Zell am See – Schladming /Innsbruck – Bludenz, dagtrein.Accommodatie: 6­persoonscoupeTarieven: vast tarief, ongeacht bestemming €149 p.p.Catering: Barrijtuig voor drankjes, broodjes en soepRestauratierijtuig, voorreservering vanaf 4 weken voor vertrek, diverse zittingen, onder voorbehoud.Transfer: mogelijk om erbij te boeken, zoals bij alle Schnee Express bestemmingen.

Schnee­express

Route: Osnabrück (aanreis per IC van/naar Amster­dam) – Münster (aanreis ieder uur Enschede – Münster vv) – Düsseldorf via Kufstein naar Zell am See/Mallnitz en via Landeck naar BludenzAccommodatie: Basic vakantietrein met couchette­rijtuigen, zitrijtuigen en discorijtuig.Tarieven: te boeken als individuele plaats, tarief afhankelijk van seizoen. Bijzonderheden: hoge kinderkorting t/m 14 j, nacht­rust vanaf 22.00 uur (behalve disco rijtuig), bonuscard met tot 20% korting op skihuur in Oostenrijk. Ontbijt: niet inbegrepen (verkrijgbaar in de trein €6,50 p.p.)Transfer: station – accommodatie – station erbij te boeken in veel plaatsen in Oostenrijk.

City Night Line

Route: directe verbinding vanaf Amsterdam, Utrecht en Arnhem naar Basel/Zürich en München. Van 14 dec. tot 6 apr. op vrijdag heen / zaterdag terug, ook naar Brig en Innsbruck.Accommodatie: Hoteltrein met ruststoelen, couchette 4 en couchette 6, slaaprijtuigen economy (1, 2 of 3 pers. p. coupé) of de luxe met eigen douche/wc (1, 2 of 3 pers. p. coupé).Tarieven: te boeken als individuele plaats of gehele compartiment (voor gezinnen) v.a. okt. Drie maanden voor vertrek ook te boeken als toeslag bij Europa Special­tickets (alleen is dan meestal de hele trein al uitverkocht). Geen verschil in tarieven hoog­ of laagseizoen. Bijzonderheden: kind. t/m 14j. betalen alleen een accommodatietoeslag. Op wintersportdata geen Sparnight. Ontbijt: alleen bij slaaprijtuigen inbegrepen.Transfer: op eigen gelegenheid.

wintershuttle

Route: Utrecht – den Bosch – Venlo – Wörgl – Bischshofen/BludenzAccommodatie: basic nachttrein met zitrijtuigen en couchette 6.Tarieven: lopen op afhankelijk van beschikbaarheid, va zitrijtuig €149 p.p. couchette 6 va €239 p.p.Catering: discorijtuig. Ontbijt in de trein.Bijzonderheden: heen vr 15 feb en terug za 23 feb.Transfer: mogelijk om erbij te boeken

6 WIntersporttreInen

Wintersporttreinen

Page 7: Treinreiswinkel winter 2012/2013

T = Toeslag K = Korting + = Extra’s 7WIntersporttreInen

ICe

Route: dagelijkse dagtrein vanaf Amsterdam, Utrecht en Arnhem naar Frankfurt (overstap naar München en dan overstap naar Oostenrijk of Italië) of naar Basel SBB met overstap naar Zwitserse bestemmingen.Nu met 1 overstap in Frankfurt naar Oostenrijk (b.v. Bischofshofen).Accommodatie: zitrijtuigen 1e of 2e klas, niet roken. Tarieven: Europa Special­tarieven, discount.Bijzonderheden: snelle en comfortabele dag verbindingen.Ontbijt: n.v.t. (er rijdt een BordBistro­restauratierijtuig mee).Transfer: op eigen gelegenheid.

Ski Thalys

Route: Amsterdam – Schiphol – Rotterdam C – Antwerpen C – Moutiers – Bourg St. MauriceAccommodatie: zitrijtuigen 1e en 2e klas (comfort 1, comfort 2).Tarieven: tarieven op basis van beschikbaarheid, hoe eerder geboekt hoe voordeliger.Bijzonderheden: snelste treinverbinding naar de Alpenlanden.Maaltijden: in comfort 1 lichte snacks en drankjes inbegrepen, er rijdt een bistro­rijtuig mee.Transfer: mogelijk om erbij te boeken naar diverse Franse skistations.

Alpen expres

Route: vanuit Utrecht via Den Bosch en Venlo naar Oostenrijk en naar Italië met een bustransfer vanuit Innsbruck.Accommodatie: Alle bestemmingen couchette 4, couchette 6, en slaap rijtuigen (max. 3 pers.).Tarieven: afhankelijk van seizoen.Bijzonderheden: comfortabele en rechtstreekse Nederlandse vakantietrein, welkomstdrankje inclusief. Voordeeltarief vanaf €110 p.p. Ontbijt: inclusief.Transfer: transfer naar eindbestemming/hotel/ pension optioneel erbij te boeken €22 p.p.

Ski­Trein

Route: vanuit Utrecht via Den Bosch en Venlo naar Zell am See.Accommodatie: zitplaatsen en couchette 6.Tarieven: afhankelijk van seizoen.Bijzonderheden: low­cost trein naar de Oostenrijkse sneeuw. Barrijtuig.Ontbijt: niet inbegrepen, in de trein verkrijgbaar.Transfer: niet inbegrepen, optioneel erbij te boeken €22 p.p.

Page 8: Treinreiswinkel winter 2012/2013

8 oostenrIjk en ItalIë

Page 9: Treinreiswinkel winter 2012/2013

T = Toeslag K = Korting + = Extra’s 9oostenrIjk en ItalIëT = Toeslag K = Korting + = Extra’s

oostenrIjk en ItalIë

Tarievenladder Oostenrijk alle tarieven in Euro p.p. per enkele reis, 2e klas, vanaf/naar Amsterdam.

BeSTeMMINGeN tarief 1 tarief 2 vol tarief acco opmerking/tip termijn verbinding

wenen 38 78 193,80 2 ICE met 1 overstap 3m 08.04­19.22wenen 48 68 161,60 2 nachttrein Keulen – Wenen 3m 16.34­09.04wenen 58 78 182,60 CC6 nachttrein Keulen – Wenen 3m 16.34­09.04wenen 88 108 214,60 WL2 nachttrein Keulen – Wenen 3m 16.34­09.04Salzburg 39 59 150,60 2 ICE 3m 5xInnsbruck 48 78 165,80 2 ICE 3m 5xBludenz 48 78 163,00 2 ICE, Ulm – Bludenz direct 3m 08.04­16.54Zell am See 48 78 172,00 2 ICE 3m 3xVillach 48 78 181,20 2 ICE 3m 3xLandeck 48 78 174,00 2 ICE, Ulm – Landeck direct 3m 08.04­17.53

VOORdeeLTARIeF 1 – beperkte beschikbaarheid, wordt niet op alle treinen opengesteld, vaak op eerste boekingsgsdag uitverkocht, meestal niet beschikbaar op vr en zo, meeste kans op dinsdag, woensdag en donderdag VOORdeeLTARIeF 2 – beperkte beschikbaarheid, wordt op bijna alle treinen opengesteld, soms op eerste boekingsgsdag uitverkocht VOL TARIeF – in principe altijd beschikbaar ACCO – 2 = 2e klas, 1 = 1e klas, CC6 = couchette 6, WL2 = slaaprijtuig double BOekINGSTeRMIJN – 180 d = 180 dagen voor reisdatum, 3 m = 3 maanden voor reisdatum,Voorboekingen worden aangeraden, dan wordt door de Treinreiswinkel op het eerst mogelijke moment ingeboekt VeRBINdING – aangeraden verbinding met vertrek A’dam en aankomst bestemming (bv v 08.04 a 12.27) of 8 x = 8 keer per dag.

eR ZIJN MeeR TARIeFMOGeLIJkHedeN peR BeSTeMMING. HOe eeRdeR GeBOekT HOe MeeR kANS Op VOORdeLIGe TARIeVeN

V 07.04 Amsterdam C A 20.25V 07.29 utrecht C A 19.58V 08.07 Arnhem A 19.23A 10.50 Frankfurt H V 16.29V 12.18 Frankfurt H A 15.40A 19.02 Bischofshofen V 08.57

ICe Bischofshofen ICe Innsbruck

Vervoer via de Treinreiswinkel

> alle internationale tarieven naar Oostenrijk, ook alle aanbiedingen

> reserveringen dag­/nachttreinen, EuroNight naar Linz en Wenen

> wintersporttreinen> autoslaaptrein Düsseldorf –

München, Innsbruck, Schwarzach en Villach

> gunstige tarieven vanaf 6 personen> binnenl. tar. naar/v.a. alle stations> InterRail One Country Pass

Oostenrijk> Eurolines naar Wenen

V 07.04 Amsterdam C A 20.25V 07.29 utrecht C A 19.58V 08.07 Arnhem A 19.23A 10.34 Frankfurt F,H V 16.29V 10.54 Frankfurt F, H A 16.05A 14.23 München A 12.55V 14.39 München A 12.25A 17.22 Innsbruck H V 10.36

Page 10: Treinreiswinkel winter 2012/2013

10 oostenrIjk en ItalIë

utrecht – Landeck vv.

utrecht – Zell am See vv.

Vertrekdatum uit Nederland bepaalt het seizoen waarin het tarief valt.

Enkele reis 50% van retourtarief,niet mogelijk 15/2 en 22/2.

Reistijden onder voorbehoud

kinderkorting 2 t/m 12 jaar €40, alleen mogelijk op losse plaatsen.

Dagtrein Nederland – Oostenrijk vvHeenreis zaterdag 16 februari, terugreis zaterdag 23 februariReisschema onder voorbehoud!

Transfers Alle bestemmingen zoals bij de Schnee express, zie pag. 12.

den Haag – Schladming/Bludenz vv.

Alpen ExpresKrokus Express

TARIeVeN Laag Midden Hoog

Slaap 6 198 218 258 Slaap 4 228 248 288 Slaap 6* 1.164 1.284 1.524 Slaap 4* 896 976 1.136 Comfort 3 268 288 328 Comfort 2 328 348 368Slaap = couchette, Comfort = slaaprijtuig

* prijs per coupe

06.48 V den Haag HS A 22.4607.02 V Leiden C A 22.3207.34 V Amsterdam C A 21.5808.10 V utrecht C A 21.2908.57 V Arnhem A 20.5318.10 A kufstein V 10.3918.40 A wörgl V 10.27

Richting Zell am See / Schladming19.08 A westendorf V 09.4819.16 A kirchberg in Tirol V 09.4019.26 A kitzbühel V 09.2819.36 A St Johann in Tirol V 09.1819.44 A Fieberbrunn V 09.1020.11 A Saalfelden V 08.4620.24 A Zell am See V 08.3520.58 A Schwarzach St Veit V 08.0421.07 A St Johann/pongau V 07.5521.17 A Bischfshofen V 07.4521.43 A eben im pongau V 07.2321.50 A Altenmarkt V 07.1621.56 A Radstadt V 07.0922.15 A Schladming V 06.48

Richting Ötztal / Bludenz19.05 A Jenbach V 09.4019.45 A Innsbruck V 09.0520.23 A Ötztal V 08.3020.33 A Imst­pitztal V 08.1820.48 A Landeck V 08.0421.27 A St Anton a Arlberg V 07.3821.43 A Langen am Arlberg V 07.2722.11 A Bludenz V 07.00

Vertrek Laag Midden Hoog

dec 21,28jan 4,11,18,25feb 1,8 15,22mrt 8,15,22*,28**1*22/3 kan alleen geboekt worden als enkele heen­reis of met retour op 1/4** 28/3 is vertrek op donderdagavond en terugreis op maandagavond 1/4 (pasen)

V 19.40 utrecht C A 09.17V 20.16 den Bosch A 09.45V 21.36 Venlo A 07.24A 08.10 kufstein V 21.42A 08.23 wörgl V 21.30A 08.44 Jenbach V 21.02A 09.30 Innsbruck V 20.30A 10.00 Ötztal V 19.55A 10.53* Landeck V 19.26** Reistijd onder voorbehoud. Per trein of per bus

V 19.40 utrecht C A 10.17V 20.16 den Bosch A 09.45V 21.36 Venlo A 08.24A 08.13 kufstein V 22.01A 08.25 wörgl V 21.50A 08.48 Hopfgarten V 21.14A 09.05 kirchberg in Tirol V 20.58A 09.15 kitzbühel V 20.49A 09.25 St Johann in Tirol V 20.39A 09.59 Saalfelden V 20.06A 10.07 Zell am See V 19.55A 10.20 Schwarzach StVeit* V 19.40A 10.30 St. Johann im

pongau*V 19.30

A 10.48 Bisschofshofen* V 19.15* Reistijd onder voorbehoud. Per trein of per bus

TARIeF retour p.p.

Volwassene 149kind t/m 16 jaar 99kind t/m 4 jaar zonder eigen zitplaats gratis

eigen coupé, max. 6 pers. per coupé 749

Page 11: Treinreiswinkel winter 2012/2013

T = Toeslag K = Korting + = Extra’s 11oostenrIjk en ItalIë

Ski-Trein Wintershuttle

TARIeVeN Laag Midden Hoog

Zit 6 110 140 165 Slaap 6 150 180 210 Transfer 22 22 22 kinderkorting 39 39 39 kind t/m 1 j. gratis gratis gratiskinderkorting 2 t/m 11j, max. 1 kind per volw.kind t/m 1 jaar, slaapt bij ouder/verzorger in bed

TARIeVeN disc. laag/midden/hoog

Zit 6 149* v.a. 159Zit 4 199* v.a. 209Slaap 6 239* v.a. 249* zolang de vooraad strekt

BeSTeMMING Transfer va. station

Altenmarkt BisschofshofenBad Gastein BischofshofenBerwang InnsbruckBiberwier InnsbruckBichlbach InnsbruckBrixen im Thale HopfgartenEben im Pongau BisschofshofenEhrwald InnsbruckEllmau* WörglFiss LandeckFlachau BisschofshofenFügen WörglGaltür LandeckGerlos WörglIschgl LandeckItter* WörglKappl LandeckKaprun Zell am SeeKönigsleiten* WörglLadis LandeckLech LandeckLermoos InnsbruckMayrhofen WörglNauders LandeckSaalbach Zell am SeeSeefeld InnsbruckSerfaus LandeckSölden ÖtztalSt. Anton/Arlberg LandeckWestendorf Hopfgarte

V 20.40 utrecht C A 09.47V 21.15 den Bosch A 09.15V 22.30 Venlo A 08.05A 08.39 kufstein V 21.20A 08.52 wörgl V 21.08A 09.16 Hopfgarten V 20.15A 09.33 kirchberg in Tirol V 19.58A 09.44 kitzbühel V 19.47A 09.54 St Johann in Tirol V 19.37A 10.27 Saalfelden V 19.02A 10.39 Zell am See V 18.51

utrecht – Zell am See vv

Retourtransfer €22 p.p. (Italië €30 p.p.)

AANBIedINGeN Alpen expres – weekendje SkieënVertrek vrijdagavond naar Kirchberg, aan ca. 09.00h.Vertrek Kirchberg zat.avond ca. 20.00h, aan NL zondagochtend.Vertrek 4, 11, 18 en 25/1, 8, 15, en 22/3slaap 6 €109, slaap 4 €119 incl. ontbijt

Ski­Trein – weekendje SkieënVertrek vrijdagavond naar Kirchberg, aan ca. 09.00h.Vertrek Kirchberg zat.avond ca. 20.00h, aan NL zondagochtendVertrek op 6/1, 13/1, 20/1, 27/1, 16/3slaap 6 €99.

utrecht – Bischofshofen/Bludenz vv heen vr 15 feb en terug za 23 feb

* transfer naar centraal opstappunt, niet direkt tot aan accommodatie. Kijk voor alle transfermogelijk­heden op www.treinreiswinkel.nl

VOORdeeLkLASSeALpeN expReS

retour p.p.

Slaap 6 zitplaats 6 pers.coupé 110 Slaap 4 slaappl. 6 pers.coupé 120

VOORdeeLkLASSe SkI TReINZit 6 zitplaats 6 pers.coupé 70 Slaap 6 slaappl. 6 pers.coupé 100• Geldig op 4, 11, 18 en 25 januari en 8, 15 maart. • Terugreis één week later. • Alleen op aanvraag • Meerweekse reis niet mogelijk • Beperkte beschikbaarheid: OP=OP • geen wijziging/ geen annulering/ geen kinderkorting

Vertrek Laag Midden Hoog

dec 21,28jan 4,11,18,25feb 1,8 15,25mrt 8,15,22*,28**1*22/3 kan alleen geboekt worden als enkele heen­reis of met retour op 1/4** 28/3 is vertrek op donderdagavond en terugreis op maandagavond 1/4 (pasen)

18.44 V utrecht C. A 10.4919.16 V den Bosch A 10.1320.28 V Venlo A 09.0007.32 A kufstein V 23.19

Richting kitzbühel / Bischofshofen08.16 A Hopfgarten V 22.3308.34 A kirchberg in Tirol V 22.1608.44 A kitzbühel V 22.0508.53 A St Johann in Tirol V 21.5409.01 A Fieberbrunn V 21.4409.29 A Saalfelden V 21.2009.41 A Zell am See V 21.0810.15 A Schwarzach St Veit V 20.3210.32 A Bischofshofen V 20.11

Richting Ötztal / Bludenz07.49 A wörgl V 23.0408.17 A Jenbach V 22.1908.48 A Innsbruck V 21.4510.01 A Ötztal V 20.1710.16 A Imst­pitztal V 19.5810.47 A Landeck­Zams V 19.4211.27 A St Anton a Arlberg V 19.0511.41 A Langen am Arlberg V 18.4312.24 A Bludenz V 18.07

Page 12: Treinreiswinkel winter 2012/2013

12 oostenrIjk en ItalIë

ICe Amsterdam – düsseldorf

elk station in Nederland – düsseldorf

Amsterdam – düsseldorf via Venlo

elk station in Nederland – düsseldorf

Amsterdam – Münster

V 18.34 Amsterdam C A 11.25V 18.59 utrecht C A 10.59V 19.37 Arnhem A 10.23A 20.46 düsseldorf V 09.15

elk station in Nederland – Münster

IC Amsterdam – Osnabrück

elk station in Nederland – OsnabrückV 18.07 Amsterdam C A 10.22V 20.02 eindhoven A 09.20V 21.04 Venlo A 07.56A 22.08 düsseldorf V 06.32

TARIeF retour p.p.

Volwassene v.a. 38 kind t/m 14 jaar gratis

TARIeF retour p.p.

Volwassene va. 38 kind t/m 14 jaar gratis

TARIeF retour p.p.

Volwassene v.a. 38 kind t/m 11 jaar gratis

TARIeF retour p.p.

Volwassene 66 kind t/m 14 jaar gratis

Schnee-Express – CityNightLine

V 16.58 Amsterdam Zuid A 11.32A 19.05 enschede V 09.26V 19.26 enschede A 09.20A 20.44 Münster V 08.08

V 14.58 Amsterdam Zuid A 13.02V 15.41 Amersfoort A 12.23V 16.20 deventer A 11.45V 16.58 Hengelo A 11.05A 18.06 Osnabrück V 09.14

City Night LineAmsterdam – München – Innsbruck

Voor tarieven zie pagina 20

Schnee­express Alle bestemmingen van/naar Düssel ­ dorf of Keulen. Met toeslag (€14 p.p., ook voor kinderen) mogelijk om in Osnabrück of Münster op te stappen.

Tarieven ( ) kinderen 4­14 jaar.Kinderen t/m 3 jaar reizen gratis mee. Max. 1 kind voor kindertarief per volw.

Transfers regio Innsbruck (bv Axams, Kühtai) gratis.Overige bestemmingen va. €25 p.p., voor alle transferbestemmingen zie www.treinreiswinkel.nl

Tijden en bestemmingenReisschema onder voorbehoud

V 20.31 Amsterdam C A 08.56V 21.01 utrecht C A 08.28V 21.38 Arnhem A 07.53A 07.16 München V 22.43A 09.29 kufstein* V 20.59A 09.41 wörgl* V 20.48A 10.01 Jenbach* V 20.21A 10.36 Innsbruck* V 19.54*overstap München op/van Eurocity op zat.dgn 17/12­14/4 rijdt CNL van/naar Innsbruck

Vertrek Laag Midden Hoog

dec 21,28jan 4,11,25 18feb 1,8 15,22mrt 8* 1 4* alleen als enkele reis, 30,­ extra korting

TARIeVeN Laag Midden Hoog

Zit 6 113 (38) 123 (38) 138 (38)Zit 4 145 (70) 155 (70) 170 (70)Slaap 6 145 (70) 155 (70) 170 (70)Slaap 4 182 (107) 192 (107) 207 (107)Zit = zitplaats, Slaap = couchetteKorting enkele reis €48 (53) p.p.

20.54 V Osnabruck Hbf A 08.0921.22 V Münster A 07.3922.54 V düsseldorf Hbf A 06.0123.22 V keulen Hbf A 05.3407.25 A kufstein V 22.0607.44 A wörgl V 21.53Richting Bludenz Vanuit Bludenz08.05 A Jenbach V 21.1808.36 A Innsbruck V 20.5409.30 A Otztal V 20.0009.59 A Imst im pitztal V 19.4010.14 A Landeck V 19.0210.46 A St Anton / Arlberg V 18.3111.20 A Langen/ Arlberg V 18.2111.53 A Bludenz V 17.53Richting Mallnitz Vanuit Mallnitz08.01 A Hopfgarten V 21.0508.19 A kirchberg V 20.4808.29 A kitzbühel V 20.3608.38 A St Johann in Tirol V 20.2608.46 A Fieberbrunn V 20.1709.13 A Saalfelden V 19.5309.28 A Zell am See V 19.3310.01 A Schwarzach St Veit V 19.0010.33 A Bad Hofgastein V 18.2410.50 A Badgastein V 18.0611.07 A Mallnitz V 17.46

Page 13: Treinreiswinkel winter 2012/2013

13T = Toeslag K = Korting + = Extra’s oostenrIjk

Autoluw dorp op een zonrijk hoog­plateau op 1000 m. Gelegen middenin het bosrijke Tennengebergte, 60 km ten zuiden van Salzburg. Rustig, ruim, authentiek. Milieuvriendelijk beleid. Elektro­auto’s/taxi’s, paardenkoetsen en schone lucht. Mooie natuur. Moge­lijkheid tot schitterende wandelingen (25 km paden) en langlaufen (37 km loipen). Gevarieerd skigebied (30 km pisten). Volop kans te genieten van winterpracht en rust.

Treinstation: Bischofshofen, Alpen Expres, City Night Line (overstap München), ICE­dagtrein (1 x overstappen), Krokus Express.

utrecht – Bischofshofen vv va. €116 pp

extra inbegrepen bij verblijf via Treinreiswinkel

Bustransfer van Bischofshofen naar hotel en v.v. Na aankomst in Werfen­weng ontvangst van mobiele (kaart)

telefoon waarmee de elektrische shut­tle Elois kan worden opgeroepen (bij aankomst per auto na het inleveren van de autosleutels). Elois is tussen 9 en 22 uur altijd gratis te gebruiken (vr,zo van 19 tot 4 uur gebruik mogelijk van de eveneens oproepbare elektrische nachttaxi’s). Verder inbegrepen: gebruik van sneeuwschoenen, gebruik van langlaufski’s, toegang tot ijsbaan (incl. huur schaatsen), arresleetocht, slee voor 6 km lange rodelbaan, 1 lamatrekking met fakkels. Dagexcursie Salzburg.Milieu bijdrage €8 per kaart.

Hotel wenghof

Midden in het dorp, vriendelijk en verzorgd all­inclusivehotel. Gezellige,

ruime kamers. Ingericht met veel blank hout. Met balkon of terras. Zaglau stoeltjeslift ca. 1 km (skibus kosteloos), oefenweide en langlaufloipe naast de deur. Rodelbaan op 400 m. Overdekt zwembad met verwarmd buitenbad, sauna en stoombad. Ruime lounge, kinderspeelkamer en gezellig restau­rant met kindertafel. Wintertuin en zonneterras. Een aangenaam verblijf op een goede locatie.

kamertype wenghof 2­4 pers. Andere kamertypes op aanvraag.

kinderkorting Op kamer van ouders t/m 6j gratis, 7 t/m 14j 60%, va15j 30%ex. Toeristenbel. va 16 j €1,10 p.p.p.dterplekke te betalen

InbegrepenOntbijtbuffet, brunch­ en dinerbuffet (incl. gratis frisdrank, huiswijn en bier); kinderanimatie 5 x p.w., kinderdisco, kinderopvang (tegen betaling), huisdier kan mee (€8 p.d), kinderstoel, sauna, binnen­ en buitenzwembad.

pension Alpina

Aan de rand van het centrum, rustig en zonnig gelegen pension. Mooi uitzicht. Alle kamers met douche/wc, balkon, radio, telefoon, tv. Ontbijtbuffet, serre.Ideale ligging voor winterwandelen, skiën (skibus gratis, 100 m) en langlau­fen (loipe voor de deur).

kinderkorting Op prijs verlengingsweek, trein gratis mee t/m 14 jaar. 0 t/m 3j 100%, 4 t/m 7j 50%, 8 t/m 10j 30%

TRw SpeCIALElk station in NL – Bischofshofen vv.2e klas €152, 1e klas €234 p.p.Geldig op dag­ en nachttrein.

p.p.p.N. ALL INCLuSIVe 2pk

15/12­ 26/12, 5/1­2/2, 23/2­23/3 72 16/2­23/2 en 23/3­5/4 84 2/1­5/1 en 2/2­16/2 89 26/12­2/1 116

TReINARRANGeMeNT*p.p.p.w. L /O 2pk

extraweek

1/12­21/12, 14/1­2/2 en 4/3­7/4

359 210

22/12­13/01 en 22/2 ­3/3 394 245*incl. retour 2e klas elk station in NL – Bischofs­hofen vv, transfer Bischofshofen – Alpina vv

Werfenweng Wintervakantie zonder auto

07.04 V Amsterdam C A 20.2510.50 A Frankfurt Hbf V 16.2912.20 V Frankfurt Hbf A 15.4019.02 A Bischofshofen V 08.57

CO²­vrij

Page 14: Treinreiswinkel winter 2012/2013

14 oostenrIjk

165 km piste, samen met Kitzbühel. Hoogte skigebied 800­2000 m. Uitgebreide après­ski.

pension Schweigerhof kirchberg

Ideaal gelegen, bij het centrum en toch rustig en zonnig. Skiën tot voor de deur (sneeuwkanonnen), stoeltjeslift op 200 m. Oefenweide/skischool op 50 m. Sfeervolle ontbijtruimte met weids uitzicht over het dal. Alle kamers met douche/wc en balkon. Ontbijtbuffet. Treinstation Kirchberg op 500 m, reis per Alpen Expres, Ski­Trein of City Night Line, Krokus Express va. €99.

kinderkorting pension0 t/m 5 jaar gratis, 6 t/m 15 jaar 50%, korting in trein op aanvraag.

Treinreis CNL va. €136 p.p.Incl. treinticket va. Amsterdam/Utrecht/ Arnhem naar Kirchberg via München vv, reis in couch. 6 in CityNightLine.

Treinreis Aex va. €110 p.p.Incl. retourticket in Alpen Expres Utrecht – Kirchberg in couchette 6.

Treinreis SkT va. €70 p.p.Incl. retourticket Ski­Trein Utrecht – Kirchberg in couchette 6.

Toeslag overige treinaccommodaties op aanvraag.

TRw SpeCIALElk station in NL – Kirchberg vv.2e klas €146, 1e klas €224 p.p.Geldig op dag­ en nachttrein.

Praktisch gelegen voor treinreizigers aan de Tauernbahn, stop van de EC­trein. Skigebied Amkogel tot 2648 m hoogte, 30 km pistes. Ideaal familie­skigebied. Sneeuwzeker. 25 km loipes. Nationaalpark Hohe Tauern.

pension Hubertus***

Rustig gelegen op 500 m van het cen­trum. Skibus op 100 m. Alle kamers met douche/wc, sommige met balkon. Gratis entree in binnenzwembad (100m)Mallnitz met sauna en whirlpool.

Treinstation: Mallnitz Obervellach (EC in aansluiting op CNL).Transfer kosteloos.

dIReCT MeT SCHNee­expReSS!

extra> 5% vroegboekkorting bij boeking

t/m 31/10> 10% korting op skihuur en skischool

Ankogel> Geen 1pk­toeslag

kinderkorting op pensiongedeeltet/m 7 j gratis, 8­15 j 50%, v.a. 16 j 30%

7=6 bij verblijf 12/1­2/2, 16/3­6/4

TRw SpeCIALElk station in NL – Mallnitz vv.2e klas €178, 1e klas €276 p.p.Geldig op dag­ en nachttrein.

Kirchberg Mallnitz

p.p. peR week L /O 2pk

5/1­2/2 en 9/3­31/3 299 22/12­5/1 en 2/2­8/3 339

p.p.p.w. H/p* 2pk fk**

5/1­25/1, 2/3­5/4 273 287 26/1­1/3 287 301 22/12­4/1 343 350* met ontbijtbuffet (biohoek) en 3­gangen menu** familiekamer

CO²­vrij

CO²­vrij

Page 15: Treinreiswinkel winter 2012/2013

Skigebied Montafon met 220 km piste, 78 km rood en 110 km blauw. Per ICE van Amsterdam naar Schruns snel te bereiken (08.04 – 17.23h) met overstap in Mannheim, Ulm en Bludenz.

explorer Hotel in Gaschurn***

Geopend in 2011, skiën tot nabij hotel, lift op 600m. Door de bouw van het hotel 90% (!) minder CO² uitstoot dan bij een hotel van zelfde grootte. Optimaal energieverbruik, hitte van huishoude­lijke apparaten wordt opgeslagen en zelfs lichaamstemperatuur draagt bij aan verwarming. 60% van het energie­verbruik uit zonne­energie.Moderne kamers met balkon. Sport Spa met sauna en stoombad.

Bushalte voor de deur, treinstation Schruns ca 20 minuten.Aankomst/vertrek: zondagKinderkorting: 0­5jr gratis, 6­11j €15 p.n., 3e persoon €20 p.r.

Op 10 km van Seefeld gelegen in het Karwendelgebergte. Makkelijk per trein te bereiken, bv Amsterdam – Scharnitz 07.04 – 16.33 met overstap Frankfurt en München. Ideaal gebied om te langlaufen met 250 km loipes en voor winterwandelingen, 100 km goed geprepareerde en gemarkeerde wan­delpaden. 46 km piste in Seefeld.

Scharnitz Hotel Frankenhof***

Uitstekende accommodatie voor een goede prijs. Loipe achter het hotel, station op 5 min. lopen. Gerenoveerde kamers met balkon. Ontbijtbuffet.

Aankomst en vertrek dagelijks, m.u.v. 22/12­4/1 en 21/2­1/3 zaMinimum verblijf 3 nachten, m.u.v. 22/12­4/1 en 2/2­1/3 7n.

kinderkorting 0­2jr gratis, 3­6j 50%, 7­12j 25%

Aanbieding 7=6 Bij aankomst 12/1,26/1,22/1 en in periode 2/3­6/4

15oostenrIjkT = Toeslag K = Korting + = Extra’s

Gaschurn Scharnitz

p.p.p.N. OBV 2 /3 pk L /O weekarrangement*

6/11­21/12 44622/12­05/01 70506/01­07/02 55808/02­16/02 71217/02­06/04 57218/3­14/4 429* weekarrangement 7 nachten, incl retour 2e klas elk station NL­Schruns. Toeristenbelasting ter plaatse te voldoen (€ 1,40 per persoon per dag).

p.p.p.N. OBV 2 pk L /O

weekarr.*

4 darr**

extra nacht

15/12­21/12 317 213 2622/12­04/01 408 nvt 3905/01­01/02 317 213 2602/02­08/02 359 nvt 3209/02­15/02 380 nvt 3516/02­01/03 408 nvt 3902/03­06/04 317 213 26*weekarrangement incl retour 2e klas elk station NL – Scharnitz**4­daagse arrangement incl retour 2e klas elk station NL – Scharnitz vv

Page 16: Treinreiswinkel winter 2012/2013

16 oostenrIjk

Hochsölden op 2090m hoogte is één groot ski paradijs. 160 km piste. Sneeuwzeker van november tot mei. Ideaal met de directe Alpen Express Utrecht – Ötztal vv va 109,­ p.p. aanslui­tend per postbus naar Sölden en kabi­nebaan naar Hochsölden. City Night Line met overstap in München dage­lijks, bv Ams – Ötztal 20.31h – 10. 36h.

pension Haus Johanna***

Midden in het grote skigebied en direct bij de skilift en loipen. Skiënd naar de Rotkogeljochlift. Zonneterras. Sauna, stoombad. Ontbijtbuffet.

Aankomst en vertrek zaterdag, m.u.v. 26/11 ­ 21/12 en 6/4­5/5 dagelijksMinimum verblijf 7 nachten, m.u.v. 26/11­ 21/12 en 6/4­5/5 3n.

kinderkorting 0­1jr gratis,2­14j6j 50%korting 3e persoon 50%Aanbieding 7=6 Bij verblijf 5/1 t/m 1/25=3 bij aankomst op zondag in de periode 26/11­21/12

Geliefd skigebied met de Zugspitz­arena tot 2954m. 3 skigebieden met in totaal 100 km piste. Per ICE snel naar de sneeuw, bv Amsterdam – Lermoos 07.04 – 16.33h.

Ferienhaus Mott

Mooi panoramaligging, centrum Lermoos op 400m, Hochmoosbahn op 100m. Loipe 250m. 2 appartementen, balkon met vrij uitzicht op Zugspitz­massief. LMS 100 – 2 kamers voor max. 4 personen, 30m²LMS 101 – 3 kamers voor max. 6 personen, 65m².

Treinretour elk station in Nederland – Lermoos vv2e klas €1291e klas €200kinderen t/m 14 jaar reizen gratis mee

Hochsölden Lermoos

p.w.peR week LMS100 LMS101

08/12­22/12 293 43022/12­29/12 496 72529/12­05/01 717 95505/01­02/02 317 46702/02­02/03 449 65502/03­13/04 317 467bijkomende kosten ter plaatse €18 p.p. per week + toeristenbelasting

p.p.p.N. OBV 2 pk L /O

weekarr.*

4 darr**

extra nacht

24/11­21/12 511 319 4822/12­04/01 609 nvt 6205/01­18/01 434 nvt 3719/01­01/02 518 nvt 4902/02­08/02 567 nvt 5609/02­01/03 602 nvt 6102/03­22/03 518 nvt 4923/03­05/04 567 nvt 5606/04­04/05 434 286 37*weekarrangement incl retour 2e klas elk station NL – Ötztal**4­daagse arrangement incl retour 2e klas elk station NL – Ötztal vv

Page 17: Treinreiswinkel winter 2012/2013

17T = Toeslag K = Korting + = Extra’s oostenrIjk

Ski­Zillertal 3000 klinkt bij veel Neder­landers als muziek in de oren. Pistes tot 3250m hoogte. Totaal 261 km piste, waarvan 140 km rood en 77 km blauw. Uitstekende snowboardmogelijkheden. Direkt met CNL Amsterdam – Jenbach vv of Alpen Express Utrecht – Jenbach vv. Jenbach – Mayrhofen met de nostalgische Zillertalbahn. Dagtrein bv Amsterdam – Mayrhofen 07.04h – 18.05 h met 3 overstappen.

Mayrhofen Hotel Garni Strass***

In het centrum op 100m van de Pen­kenbahn naar het skigebied. Je kunt gebruik maken van faciliteiten van het ernaast gelegen hotel Strass: well­nesscenter met overdekt zwembad, diverse sauna’s, jacuzzi, fitnessruimte, tafeltennis, kinderspeelkamer etc. Kamers met balkon. Ontbijtbuffet en 4­gangendiner met saladebuffet. Zeer populair hotel: vroeg boeken!

kinderkorting 0­3jr gratis,4­7j 50%, 8­12j 25% korting 3e persoon 20% Aanbieding 7=6 Bij verblijf 30/3­6/3

Fügen is een gezellig wintersport­plaatsje met drie skigebieden. Met de Spieljochbahn direct naar het Spiel­jochgebied met 21 km piste, of per gra­tis skibus naar het skigebied van Hoch­fügen­ Kaltenbach met 155 km piste. 45 liften tot 2500m, sneeuwkanonnen. Rodelbaan, kunstijsbaan en prachtig overdekt zwembad. Fügen is uitstekend per trein te bereiken, zie Mayrhofen.

Fügen Hotel elisabeth****

Direct aan de piste gelegen op 100m van Spieljochbahn. 400 m van het cen­trum. Zonneterras. Wellnesscenter met sauna en Turks stoombad. Ontbijtbuffet en 4­gangen keuzemenu. Inclusief ski­snack ma t/m vrij 15.30 – 16.30h.

kinderkorting 0­4jr gratis,5­9j 50%, 10­13j 30%Aanbieding 7=6 Bij verblijf 12/1­18/1

Zillertal Mayrhofen

Fügen

p.p. peR week H/p

weekarr.*

extra week

22/12­28/12 711 56729/12­04/01 788 64405/01­01/02 627 48302/02­01/03 725 58102/03­15/03 627 48316/03­06/04 606 462* weekarrangement incl retour 2e klas elk station NL – Jenbach en 7n l/hp in 2/3pk. Oudejaarsdiner €31,50 toeslag p.p.

p.p. peR week H/p

weekarr.*

extra week

22/12­05/01 725 58106/01­01/02 578 43402/02­08/02 627 48309/02­22/02 641 49723/02­08/03 592 44809/03­06/04 578 434* weekarrangement incl retour 2e klas elk station NL – Fügen en 7n l/hp in 2/3pk. Oudejaarsdiner €31,50 toeslag p.p.Aankomst/vertrek dagelijks. In periode 22/12­05/1 en 2/2­1/3 uitsluitend op zaterdag.

Page 18: Treinreiswinkel winter 2012/2013

18 zWItserland

Page 19: Treinreiswinkel winter 2012/2013

T = Toeslag K = Korting + = Extra’s 19zWItserland

zWItserlandTarievenladder Zwitserland alle tarieven in Euro p.p. per enkele reis, 2e klas, vanaf/naar Amsterdam.

BeSTeMMINGeN tarief 1 tarief 2 vol tarief acco opmerking/tip termijn verbinding

Basel Bad 39 59 146,60 2 ICE 3m 5xZürich 29 39 135 2 nachttrein 180d 20.31­08.20Zürich 48 78 165,80 2 ICE 3m 5xInterlaken 48 78 180 2 ICE 3m 5xScuol­Tarasp 48 78 193,40 2 ICE 3m 5xScuol­Tarasp 58 68 172,20 2 nachttrein 180d 20.31­11.17Brig 48 78 189,60 2 ICE 3m 08.04­17.11Brig 58 68 178 2 nachttrein 180d 20.31­09.11Geneve 48 78 186,60 2 ICE 3m 5xGeneve 60 95 200 2 Thalys/TGV via Parijs 3m 4xVOORdeeLTARIeF 1 – beperkte beschikbaarheid, wordt niet op alle treinen opengesteld, vaak op eerste boekingsgsdag uitverkocht, meestal niet beschikbaar op vr en zo, meeste kans op dinsdag, woensdag en donderdag VOORdeeLTARIeF 2 – beperkte beschikbaarheid, wordt op bijna alle treinen opengesteld, soms op eerste boekingsgsdag uitverkocht VOL TARIeF – in principe altijd beschikbaar ACCO – 2 = 2e klas, 1 = 1e klas, CC6 = couchette 6, WL2 = slaaprijtuig double BOekINGSTeRMIJN – 180 d = 180 dagen voor reisdatum, 3 m = 3 maanden voor reisdatum,Voorboekingen worden aangeraden, dan wordt door de Treinreiswinkel op het eerst mogelijke moment ingeboekt VeRBINdING – aangeraden verbinding met vertrek A’dam en aankomst bestemming (bv v 08.04 a 12.27) of 8 x = 8 keer per dag.

eR ZIJN MeeR TARIeFMOGeLIJkHedeN peR BeSTeMMING. HOe eeRdeR GeBOekT HOe MeeR kANS Op VOORdeLIGe TARIeVeN

ICe Naar Basel SBB dagelijks

Vervoer via de Treinreiswinkel

> alle internationale tarieven naar Zwitserland, ook alle aanbiedingen, via Duitsland of België/Frankrijk

> reserveringen dag­/nachttreinen, CityNightLine naar Zürich, winter­sporttreinen

> gunstige groepstarieven vanaf 6 personen

> binnenlandse tarieven naar/vanaf alle stations

> Swiss Travel Systeem, onbeperkt reizen met trein, bus en boot, korting op veel bergtreinen

> Swiss Pass, Swiss Youth Pass, Swiss Flexi Pass, Swiss Card, Swiss Transfer Ticket, gratis gezinskaart

> Interrail One Country Pass Zwitserland

> Regionale passen

V 08.04 Amsterdam C A 21.55V 08.29 utrecht C A 21.25V 09.07 Arnhem A 20.53A 14.47 Basel SBB V 15.12

Page 20: Treinreiswinkel winter 2012/2013

20 zWItserland

Zürich dagelijksBrigHeen vr 14/12­6/4, terug za 15/12­7/4

CNL Amsterdam – Brig

CNL Hannover – Brig

Tarieven geldig voor alle City Night Line verbindingen

CNL 40419 CNL 40478V 20.32 Amsterdam C A 08.59V 21.01 utrecht C A 08.28V 21.38 Arnhem A 07.53A 06.54 Basel SBB V 22.07A 08.20 Zürich Hbf V 20.42A 10.47 Spiez* V 18.13A 10.59 Frutigen* V 17.57A 11.16 kandersteg* V 17.38A 11.30 Goppenstein* V 17.23A 11.56 Brig* V 17.00

CNL 479 CNL 478V 22.16 Hannover A 07.12A 06.54 Basel SBB V 22.07A 08.20 Zurich Hbf V 20.42A 10.47 Spiez V 18.13A 10.59 Frutigen V 17.57A 11.16 kandersteg V 17.38A 11.30 Goppenstein V 17.23A 11.56 Brig V 17.00

City Night Line

TARIeVeN Np Railplus Sparnight kind Groepper enkele reis v.a. Aufpreis prijs

Zitrijtuig 123 92 29 4 86 Ruststoel 129 97 29 10 90 Couchette­6 139 104 49 20 97 Couchette­4 149 112 59 30 104 Sl. T3 159 119 69 40 111 Sl. double 179 134 79 60 125 Sl. Single 219 164 139 100 153 Sl. de Luxe T3* 219 164 99 40 153 Sl. de Luxe double* 239 179 119 60 167 Sl. de Luxe single* 279 209 199 100 195

Np normaal prijs Club Traveller voor houders van Railplus of Bahncard kind kinderen t/m 14 jaar, niet geldig in combinatie met Sparnight Aufpreis toeslag bij bv InterRail Groep groepen vanaf 6 personen* voor Aufpreis is bij categorie de luxe een ticket 1e klas noodzakelijk

Minotel is een Zwitsers non­profit samenwerkingsverband van 300 hotels in 26 landen. Aangesloten zijn klein­schalige hotels met persoonlijke sfeer en regionale keuken, gerund door zelf­standige hoteliers. Bij alle hotels wordt de afstand tot het treinstation aange­geven. De Minotels liggen o.a. langs alle mooie treinroutes in Zwitserland, Italië en Frankrijk.

> kleinschalige hotels met een per­soonlijke sfeer

> voordelige tarieven via de Treinreis­winkel

> tarieven incl. ontbijt en alle taxen (in Zwitserland altijd ontbijtbuffet)

> bij boeking van 1pk een 2pk voor alleengebruik

> familiekamers voor 4 personen (gezinnen met minimaal 1 kind t/m 11 jaar) betalen de 3pk­prijs

> 1 kind t/m 11 jaar gratis op de kamer van de ouders (2pk­prijs)

> verblijven kinderen in een eigen kamer, dan wordt alleen de 1pk­prijs berekend

> geen minimumverblijf en geen boekingstermijn, grote beschikbaarheid

> vaak aanbiedingen 3=2

Minotel

Page 21: Treinreiswinkel winter 2012/2013

21T = Toeslag K = Korting + = Extra’s zWItserland

prijs per kamer per nacht

plaats Minotel

Afstand station of bus

kmski­ gebied

dagkaart dec jan feb mrt apr

Airolo Forni 100 30 38 B B E E EBettmeralp Alpfrieden 800 115 45 O N O N NLeukerbad Beau­Sejour 50 50 39 J K K K KSaas Fee Tenne 200 140 48 G L L L KWengen Bellevue 600 160 47 L L L L AZermatt Alpenblick 900 150 53 S O S S SZinal A la Pointe 200 40 36 F F G G F

A B C d e F G H I J k L M

1 pk 24 32 40 48 56 64 72 80 88 96 104 112 120 2 pk 30 40 50 60 70 80 90 100 110 120 130 140 150 3 pk 40,50 54 67,50 81 94,50 108 121,50 135 148,50 162 175,50 189 202,50

N O p Q R S T u V w x Y Z1 pk 128 136 144 152 160 168 176 184 192 200 208 216 224 2 pk 160 170 180 190 200 210 220 230 240 250 260 270 280 3 pk 216 229,50 243 256,50 270 283,50 297 310,50 324 337,50 251 364,50 378

Tariefswijzigingen per 1/1/2012

Fluelen

Bex

Zweisimmen

Luzern

Locarno

Saas Fee

Brig

Grächen

Le Sentier

3=23 nachten boeken, 2 betalen

Hele jaar in veel hotels

Page 22: Treinreiswinkel winter 2012/2013

22 zWItserland

Op 1353 m hoogte in het westelijke Berner Oberland ligt tussen majesteuze bergtoppen Adelboden. Gemoedelijk dorp met typisch Zwitserse sfeer. Amsterdam – Frutigen rechtsreeks per nachttrein, de aansluitende postbus naar Adelboden staat op het perron te wachten. 210 km piste in het ski­gebied Adelboden – Lenk, 72 liften en cabinebanen. Mooiste piste van het Berner Oberland op de Engstligenalp. Met de Sillerenbahn direct vanuit uit dorp tot midden op de piste. ’s Avonds 11 km lange afdaling tot vlakbij hotel Steinmattli.

Hotel Steinmattli

Recent overgenomen door een Neder­lands hotelierpaar dat haar sporen heeft verdiend in hotel Kurhaus in Klosters. Het hotel werd in 2009 gere­noveerd. Steinmattli is zeer centraal ( 300 m van postbusstation) maar toch rustig gele­gen op ca. 100 m van de belangrijkste skilift van het gebied en op ongeveer 150 m van de gezellige dorpsstraat van Adelboden. De skischool bevindt zich op 300 m. De balkons bieden een fan­tastisch uitzicht op de ‘Wildstrubel’ en op de pistes (o.a. de Wereldcup piste).

Faciliteitenreceptie – lift – restaurant met zonne­terras – ruime lounge met bar – fitness­ruimte – kinderspeelkamer – internet­corner – biljart – skistalling – sauna (niet gratis) – solarium (niet gratis) – massages (op afspraak, niet gratis)

Vernieuwde kamers:De vernieuwde kamers zijn smaakvol ingericht en voorzien van 2 comfor­tabele stoelen, telefoon, kabel­tv met Nederlandse zender, WLAN en kluisje. Badkamer met bad, wc en haardroger. Alle 2­pers./familiekamers hebben bal­kon met prachtig uitzicht op de bergen.

Aanbiedingen6=5 van 5­11 en 13­19 jan

Reisschema dagtrein

Directe trein heen vr, terug za van 25/12­14/4

Tarieven dagtrein

+ zitplaatsreserveringen

Reisschema nachttrein

Tarieven nachttrein

Adelboden

V 08.04 Amsterdam C A 21.55A 14.47 Basel SBB V 15.12V 15.01 Basel SBB A 14.55A 16.55 Frutigen V 12.32V 17.00 Frutigen A 12.22A 17.28 Adelboden V 11.50

V 20.31 Amsterdam A 08.59A 10.59 Frutigen V 17.57V 11.31 Frutigen A 17.22A 12.03 Adelboden V 16.50

eLk STATION NL – AdeLBOdeN vv 2e klas 1e klas

Volwassene 192 298kind t/m 14j 0 0

eLk STATION NL – AdeLBOdeN vv

Couch. 6 – Volwassene 232– kind t/m 14j 40 Couch. 4 – Volwassene 252– kind t/m 14j 60 Slaaprij. dble econ. – Volw. 312– kind t/m 14j 120

p.p.p.w. (7dgn) H/p 2pk 1pk

Kamer aan Zuidwestkant (kamer aan Noordoostkant €43 korting p.p.p.w.)

15/12­21/12 597 65822/12­28/12 765 82929/12­04/01 941 99905/01­08/02 769 82909/02­01/03 855 91502/03­15/03 769 82916/03­07­04 511 571kind tm 17 j 50% korting in eigen kamer

kind bij 2 volw. op kamer p.w. h/p0 t/m 5 j 147 –6 t/m 11 j 210 –12 t/m 17j 329 –

CO²­vrij

CO²­vrij

Page 23: Treinreiswinkel winter 2012/2013

23scandInavIëT = Toeslag K = Korting + = Extra’s

23zWItserlandT = Toeslag K = Korting + = Extra’s

Berggroep met rondom panorama boven het Vierwoudstedenmeer. Fantastisch uitzicht over de Zwitserse bergwereld. Prachtige zonsop­ en ondergangen. ‘s Winters ligt de Rigi vaak in de zon, boven de mist in het dal. Rigi is alleen per tandrad­ of kabelbaan te bereiken en autovrij. Bossen, alpen­weiden tot aan de boomgrens. Kleine dorpjes en boerderijen. Skigebied met 2 tandradbanen en 4 skiliften, 9 km piste. Liften beginnen bij het hotel. 8 km rodelbaan. Vrijdags zijn piste en rodel­baan verlicht. 35 km winterwandelpa­den. Erg mooie panoramaloipe (14 km).

NIeuw IN 2012/2013

Mineraalbad & Spa RigiIn de zomer 2012 is één van de mooiste wellnescentra in de Alpen geopend, ontworpen door architect Mario Botta. In natuursteen harmonisch ingepast in het landschap lopen mineraalbad en spa door van een mooi vormgegeven binnengedeelte met fantastisch uitzicht over de bergwereld naar een uitge­breid buitengedeelte. Geneeskrachtig mineraalwater van de Rigi van 35°C is een weldaad in de ruim aangelegde baden. Kruidenbaden, sauna, whirl­pools met bergpanorama, lounge area.

Rigi Hotel Alpina

Hotel Alpina in het dorpje Rigi­Kaltbad ligt naast het station van de tandrad­baan. Aangename kamers (d/wc) met panoramauitzicht. Ontspannen en persoonlijke sfeer. Terras, restaurant.

Arrangementsprijs€62 p.p.p.n. in 2pk, familiekamer (4 personen €144 p.n.)T

halfpension €26 p.p.p.n.K

hotel t/m 16 jaar €35, t/m 6 j. gratis.

Aanbieding 3=2 Bij verblijf zo­vr, behalve 25/12­ 1/1

5­daags arrangement Inclusief 4 nachten halfpension en 5 dagen skipas: €488 p.p.

7­daags arrangement Inclusief 6 nachten halfpension en 7 dagen skipas: €626 p.p.

5­daags sneeuwschoen arrangement (dagelijkse aankomst) dag 1 instructie sneeuwschoen wan­delen met gids. dag 2­5 prachtige routes ontdekken op en rond de Rigi, je komt op plekken die zonder sneeuw­

schoenen niet te bereiken zijn. Inclu­sief 4 overnachtingen met halfpension en sneeuwschoenen. €330 p.p.

Treinretour €190 p.p.Geldig vanaf elk station in Ned. naar Vitznau via Luzern. Vitznau – Rigi Kalt­bad vv inbegrepen bij arrangementen met skipas. Zonder skipas €26 p.p..Geldig op dag­ of nachttrein. Kinderen t/m 14 jaar gratis mee. T

nachttrein: couch6 €20; couch4 €30; slaaprijtuig double €60 p.p.e.r.

VertrekDagelijks van 17/12/2012 t/m 31/3/2013.

Rigi – Hotel Alpina (sneeuwschoen-)wandelen

20.31 V Amsterdam C A 09.0306.54 A Basel SBB V 22.0710.33 A Rigi kaltbad V 17.15

08.04 V Amsterdam C A 21.5514.47 A Basel SBB V 15.1217.58 A Rigi kaltbad V 11.15overstap Luzern en per boot naar Vitznau

CO²­vrij

Nachttrein en dagtrein

Page 24: Treinreiswinkel winter 2012/2013

24 zWItserland

Veraf van alle drukte ligt op een zon­neterras in de Glarner Alpen het auto­vrije Braunwald. Intense rust, geurige alpenweiden, lentebloemen, zomer­hooi. Skiën of wandelen in de winter, in de zomer eenvoudige en uitdagende wandelingen, ook Klettersteige.

Hotel Tödiblick, bijzonder rustig gele­gen, mooi terras, fantastisch uitzicht. Houten chalet, vriendelijke kamers met balkon, douche/wc, alle comfort. Gezellige woonkamer met open haard, bibliotheek. Goede keuken, uitgebreid Braunwalder ontbijtbuffet en 5­gangen diner. Ideale plek om te onthaasten, voor de echte rustzoeker. Bagage­transfer vanaf bergstation Bähnli met vierbenige taxi (Harto). Ruime familie­kamers.

Reisschema dagelijks

T halfpension €36 p.p.p.n.

T nachttrein: couch6 €20, couch4 €30, dble €60 p.p.p.e.r.

K Kinderkorting: trein t/m 14 j gratis, hotel 4 t/m 12 j 50%, 12 t/m 16 j 30%.

Geen toeslag 1pk

Braunwald – Hotel Tödiblick rust en autovrij

08.04 20.31 V Amsterdam A 21.55 08.5914.47 – A Basel SBB V 15.12 – – 08.20 A Zürich HB V – 20.4218.03 10.16 A Braunwald V 11.55 17.55

p.p. peR week (7 NACHTeN)2pk L /O

trein* eigen vervoer T 1pk

23/12­6/1 1047 859 07/1­1/2 817 629 02/2­2/3 1047 859 03/3­30/4 747 559 0* inclusief treinret. elk station NL – Braunwald vvdag­ of nachttrein (toeslag/reservering nachttrein verplicht)

p.p. peR week (7 NACHTeN)p.p. peR week (7 NACHTeN)p.p. peR week (7 NACHTeN)

CO²­vrij

Page 25: Treinreiswinkel winter 2012/2013

T = Toeslag K = Korting + = Extra’s 25zWItserland

Autovrij dorp op 1650 m in het Berner Oberland. Zonnig terras boven het Lauterbrunnendal met uitzicht op Jungfrau, Mönch en Eiger. Heenreis met Berner Oberland Bahnen vanuit Interlaken naar Lauterbrunnen, met funiculair naar Grütschalp en berg­treintje naar Mürren. Een van de mooi­ste plaatsen in Zwitserland. Kabine­baan naar de 3000 m hoge Schilthorn met uizicht op 200 bergtoppen en 40 gletsjers.53 km skipiste in Mürren, 215 km in het Jungfraugebied. Mooie winterwande­lingen met nauwelijks hoogteverschil.

Hotel Alpenblick

Typisch Zwitsers kleinschalig hotel in chaletstijl, met restaurant. Direct aan winterwandelweg naar Grütschalp. Op 3 minuten lopen van treinstation Mürren. Op 5 minuten lopen van sport­centrum met overdekt zwembad, sauna en kunstijsbaan.Alle kamers met douche of bad en wc, balkon, radio, telefoon.

T halfpension €26 p.n. 1­persoonskamer €18 p.n.

K Kinderkorting bij 2 volbetalenden op kamer, t/m 1 j €11 p.n., 2 t/m 6j €18, 7 t/m 12 j 50%, 13 t/m 16 j 30% Kinderkorting familieappartement 2 t/m6 j 50%, 7 t/m 16 j 30%

Treinretour elk station in Nederland – Mürren vv.2e klas €202, 1e klas €314Kinderen t/m 14 j. gratis meedag­ of nachttrein.

Reisschema

T = Toeslag K = Korting + = Extra’s

Mürren – Hotel Alpenblickautovrij Jungfraugebied

p.p.p.N. L /O 2pk va 3e nacht

21/12­25/12 82 7426/12­06/01 207* 207*07/01­25/01 78 6926/01­08/02 82 7409/02­02/03 190* 190*03/03­22/03 78 6923/03­07/04 82 74* inclusief toeslag halfpension, verblijf minimaal 7 nachten

CO²­vrij

20.31 V Amsterdam C A 09.0306.54 A Basel SBB V 22.0709.51 A Mürren V 19.06

08.04 V Amsterdam C A 21.5514.47 A Basel SBB V 15.1217.58 A Mürren V 12.06Overstap Interlaken en Lauterbrunnen

Page 26: Treinreiswinkel winter 2012/2013

26 zWItserland

Zonder overstap vanuit Nederland snel per trein naar Kandersteg op 1200 m hoogte aan de Lötschbergspoorlijn. Grandioos bergpanorama. Veel wan­delmogelijkheden, o.a. Gemmipas en Öschinensee. Centraal gelegen voor uitstapjes naar Berner Oberland en Wallis.

Hotel des Alpes ligt aan de rand van het dorp aan een klein bergmeertje. In de winter begint hier de langlaufloipe door het Kandertal. Mooie kamers met douche/wc. Ook familiekamers. Lift. Tuin met kinderspeelplaats, terras,

restaurant. Op 10 min lopen van station of per bus. Bij aankomst en vertrek transfer inbegrepen.

Arrangement 4 dagen

T geen 1pk toeslag

T halfpension €20

T in nachttrein p.e.r.: couchette6

€20 p.p., couch4 €30 p.p., slaaprijtuig double €60 p.p.

Kandersteg – Hotel des Alpes rechtstreeks en voordelig

p.p. 3 N. L /O2pk

extranacht

2e klas* 364 591e klas* 467 59kind t/m 3 jaar gratis –

kind 4­14 jaar leeftijd x 2 x aantal nachten

* incl treinretour elk station in Nederland – Kandersteg vv

08.04 20.31 V Amsterdam A 21.55 09.0314.47 06.54 A Basel SBB V 15.12 22.0717.41 09.41 A kandersteg V 12.12 19.12

CO²­vrij

Reisschema

Vrijdag heen, zaterdag rechtstreekse nachttrein 14/12­6/4.

Page 27: Treinreiswinkel winter 2012/2013

27T = Toeslag K = Korting + = Extra’s zWItserland

Op de toeristische kaarten vrijwel onbekende plaats in het Sernftal in het Glarnerland. Uitstekend per openbaar vervoer te bereiken. Bekendste attrac­tie: Martinsloch – een natuurlijk ont­staan gat van 17 bij 19 meter hoog in de bergen – twee dagen per jaar schijnt de zon door dit gat op de kerktoren van Elm (13/14 maart en 30 sep/1 okt). Leuk skigebied met afwisselende pistes tot 2100 m. 40 km piste en 6 liften, Rodelbahn van 4 km. Typisch Zwitserse sfeer. Voor wie in een rustige omgeving wil skiën, wandelen of langlaufen.

Hotel elmer

Traditierijk hotel in dorpskern, veel hout. Rustige ligging. Met smaak inge­richt, kunstzinnig. Kwaliteitsrestaurant.

Whirlpool buiten. Prachtig uitzicht op bergmassief en St. Martins loch. Vrien­delijke eigenaren, goede service.

Reisschema

Arrangementsprijs

T Couch.4 €20, sl.rijtuig dble €80 pp.

Nacht­ en dagtrein dagelijks.

De spectaculaire Arosabahn klimt in één uur tijd vanuit de straten van Chur langs steile afgronden en over het Langwies viaduct naar 1800m hoogte. Sneeuwzeker, gemiddeld 8­12 uur zon per dag. Eind van het dal, geen door­gaand autoverkeer, gratis dorpsbus. Mondain centrum, authentieke zonver­weerde houten chalets in Innerarosa met het bergkerkje (winterconcerten) uit 1492. Als lid van ‘Alpine Pearls’ zet Arosa zich bijzonder in voor duurzaam toerisme.70 km piste, zeer gevarieerd skigebied. 60 km winterwandelweg, één van de mooiste winterwandelgebieden van Zwitserland.

Hotel Sonnenhalde Innerarosa***

Chalethotel met veel hout met bevoor­rechte ligging. Panorama over het hele skigebied en Innerarosa met berg­kerkje. 100 m vanaf Tschuggenlift en skipiste. Gratis dorpsbus (o.a. naar sta­tion) stopt voor de deur. Verschillende kamertypes, o.a. suites en familieka­mers. Kamers met balkon. Uitgebreid ontbijtbuffet. Wifi. Vriendelijke service.

Reisschema

Elm – onbekend en puur

Arosa – kuuroord in sneeuw en zon

V 20.31 Amsterdam C A 08.59A 08.20 Zürich Hb V 20.42V 08.40 Zürich Hb A 19.20A 10.58 elm V 17.37

V 20.31 Amsterdam C A 08.59A 08.20 Zürich Hb V 20.42V 08.37 Zürich Hb A 20.23A 11.09 Arosa V 17.48

p.p. 7 NACHTeN H/p 2pk

dagtrein* 947Nachttrein* 987eigen vervoer 765*incl retour elk stat. NL – Schwanden vv, busticket Schwanden – Elm in bus, nachttrein incl. couch 6

CO²­vrij

kindertarieven0 t/m 5 j gratis, 6 t/m 12 j €252, 13 t/m 14j €313, 15 t/m 18 j €515 incl.

treinretour, 3e pers va 19j €563 incl. treinretour

week ARRANGeMeNT p.p.

standaard kamer* extra week comfort kamer** extra week21/12­5/1 894 692 1027 8255/1­26/1 822 620 906 70426/1­9/3 894 692 1027 8259/3­1/4 822 620 906 704incl treinretour 2e klas elk station NL – Arosa en 7 n l/o in 2pk* met balkon 17m² **met balkon 22­32 m²kinderen tm 14 jaar reizen gratis mee en betalen alleen kindertarief

Page 28: Treinreiswinkel winter 2012/2013

28 zWItserland

Bergün (1367 m) is een authentiek dorp aan de Albulaspoorlijn, met de oorspronkelijke sfeer van Graubün­den. Statige dorpshuizen, levendige boerderijen, echt Zwitserse dorps­sfeer; bekende Heidifilms zijn hier opgenomen. Leuke restaurants met lokale specialiteiten. Museum met schaalmodel van Albulaspoorlijn. Veel wandelmogelijkheden, o.a. het beroemde Bahnlehrpfad. Prachtige excursies, de Albulaspoorlijn naar St. Moritz, de Berninaexpres of met de Rhätische Bahn naar Davos. Vanuit het dorp is iedere trein drie keer te zien, zich omhoog slingerend door keertun­nels naar Preda.Bij het dorp klein skigebied met twee beginnerliften, ideaal voor kleine kin­deren t/m ca 6/7 jaar. Per stoeltjeslift naar het skigebied Darlux met twee stoeltjesliften en 1 sleeplift. Tot 2550 meter, geen wachttijden! 25 km piste. Dagkaart ca. €30 p.p., ca. €85 per gezin. Familieweekkaart 7 dagen €412 per gezin.

uNIek: Schlittelbahn Preda – Bergün. Heenreis per trein, terugreis over de voor auto’s gesloten Albulapasweg 5 km naar Bergün. ’s Avonds verlicht. Ook Schlittelbahn Darlux – Bergün, 4km, wel steiler, maar ook meer adrenaline. Verhuur van sleden.Veel winterwandelwegen, goed onder­houden. 7km loipe, in Filisur 10 km loipe.

Ideaal voor gezinskivakantie met beginnende jonge kinderen.

Hotel piz ela

Traditierijk hotel (350 jaar oud) in dorpskern van Bergün, op ca. 250 meter vanaf het treinstation. Ontbijtbuf­fet in monumentale eetzaal met hout­snijwerk en schilderijen. Alle kamers met antiek meubilair en d/wc, sfeervol.

Vriendelijke ontvangst. Tuin met oude dennenbomen. Restaurant en een piz­zeria. Voor wie rust zoekt en ook veel zien en ondernemen.

Bergün – Hotel Piz ElaAuthentiek

T Extra overnachting €76 p.p.p.n., (kinderen 0 t/m 5 jaar €14 p.p.p.n, 6 t/m 14 jaar €34 p.p.p.n.)

T Halfpension €26 p.p.p.n.

T Geen toeslag 1pk

T Zitplaatsen in dagtrein €4,­ p.p. per enkele reis

T Couchette 6 in nachttrein €20 p.p.p.e.r.

reIssom4 dAGeN TReINARRANGeMeNT

v.a. 15 jaar 4386­14 jaar 1020­6 jaar 42

InBegrepen

> Treinticket elk station in NL – Bergün vv 2e klas, directe ICE NL – Basel vv

> 3 overnachtingen logies/ontbijt­buffet in 2pk met d/wc

toeslag/kortIng

CO²­vrij

Page 29: Treinreiswinkel winter 2012/2013

T = Toeslag K = Korting + = Extra’s

Voor de treinenliefhebber en winter­wandelaar een geweldig verblijf: Hotel Grischuna in Filisur. Bij het knooppunt Albulaspoorlijn en de Filisur – Davos lijn ligt het kleine plaatsje Filisur. Een korte wandeling brengt u naar het wereldberoemde ‘Landwasser­viaduct’. De Rhätische Bahn werd in 2008 in de UNESCO werelderfgoed lijst opgenomen.1903 werd de Albula spoorlijn geopend, een meesterstuk. De Albula spoorlijn is een van de meest spectaculaire ter wereld. Filisur is ook stop van Glacier Express en Bernina Express. 10 km loipe. Veel winterwan­delmogelijkheden. Skigebied in Berguen (10 minuten per trein) of Davos (25 minuten per trein). Thermaalbad Bad Alvaneu (binnen – en buitenzwembad) vlakbij. Uniek: SkateLine – 3km route voor schaatsers.

Hotel Grischuna

Direct bij het station van Filisur. Veel kamers kijken uit op het station en men heeft uitzicht op al de verschillende Rhätische Bahn treinen die iedere dag passeren, geen geluidsoverlast. Alle kamers met douche en wc. Goede keu­ken. Vriendelijk ontvangst. Mooi terras.

Reisschema

29zWItserlandT = Toeslag K = Korting + = Extra’s

Filisur – Hotel Grischunaknooppunt Rhätische Bahn

T Extra overnachting €67 p.p.p.n., (kinderen t/m 14 jaar 50% korting)

T Halfpension €27 p.p.p.n.

T 1pk €6 p.p.p.n.

T Zitplaatsen in dagtrein 2e klas €4,50 p.p. 1e klas €5,50 per enkele reis

T Couchette 6 in nachttrein €20 p.p.p.e.r.

T 1e klas €115 p.p. kind. t/m 14j. gratis

reIssom4 dAGeN TReINARRANGeMeNT

v.a. 15 jaar 4114­14 jaar bij 2 volbetalenden 101

InBegrepen

> Treinticket elk station in NL – Fillisur vv 2e klas, directe ICE NL – Basel vv

> 3 overnachtingen logies/ontbijt­buffet in 2pk met d/wc

toeslag/kortIng

08.04 20.31 V Amsterdam C A 21.55 09.0314.47 – A Basel SBB V 15.12 –15.33 – V Basel SBB A 14.27 –

– 08.20 A Zürich HB V – 20.43– 08.37 V Zürich HB A – 20.23

17.52 09.52 A Chur V 12.09 19.0917.58 09.58 V Chur A 12.03 19.0319.01 11.01 A Filisur V 11.01 18.0119.13 11.13 A Bergün V 10.47 17.47

CO²­vrij

Page 30: Treinreiswinkel winter 2012/2013

30 zWItserland

Gelegen op een zonnige alp. Heerlijke rust op 1900m hoogte. Autovrij, familie­vriendelijk, ligging op het zuiden. Uit­zicht over het Lötschental, één van de mooiste dalen in het pittoreske Wallis. Wordt bereikt met de bergbaan vanuit Wiler. Skigebied (31 km) geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Door nieuwe gondelbaan van Bandegg (2720) naar Hockenhorngret (3111) zijn nog langere afdalingen mogelijk (lang­ste afdaling 12km). Schitterende, schil­derachtige omgeving, ideaal voor lang­laufen (30km loipen) en wandelingen (30km paden). Uitstekende bestemming voor de hele familie.

Alpine Village

Chalets gebouwd in Walliser stijl. Midden in het skigebied. Inspanning net als ontspanning nooit ver weg. Appartementen voor 2­3 personen (48 m2, 2 kamers) of 4­5 personen (58m2, 3 kamers). Ruim, licht, gemoe­delijk. Balkon op het zuiden. Uitzicht over indrukwekkende berglandschap en Lötschental. 200m van bergbaan Wiler­ Lauchernalp. Gezellig restaurant en kleine supermarkt/ bakker naast de deur. Iedere ochtend vers brood. Er kan gebruik worden gemaakt van

zwembad (7x 6.5), kinderspeelplaats, fitnessruimte (gratis) en tegen betaling wasmachine, stoombad, sauna. Bed­dengoed en handdoeken inbegrepen. Ontbijt of halfpension is optioneel (terplekke zelf te boeken)

17/12­7/1 speciaal tarief op aanvraag.

Aankomst en vertrek dagelijks moge­lijk. Minimum verblijf 3 nachten.In periode 22/12­5/1, 26/1­2/3 en 23/3­30/3 aankomst/vertrek alleen op zater­dag, min. 7 nachten

exclusiefToeristenbelasting (CHF 2/ p.p.p.n), InbegrepenBeddengoed. Gebruik kabelbaan ‘Wiler­Laucheralp’, ook op dag aan­komst en vertrek (normaal CHF 16,80 p.p.), korting CHF 3 op 1­daagse skipas)

Treinstation: Goppenstein, halte van CNL. Aansluitend 10 minuten per bus naar Wiler en per kabinebaan naar de Lauchernalp.

Aanbiedingen15% korting va. verblijf 8 nachten in de periode 5/1­26/1 en 2/3­23/3.10% korting op skipas in de periode 5/1­25/1 en 2/3­22/3.

TRw SpeCIAL €198Inclusief: treinticket van Amsterdam naar Goppenstein vv. CNL in couch. 6.Kinderen t/m 14j. €40 p.p.

Lauchernalp – Autovrij in Wallis

AppARTeMeNT peR NACHT LOe 300 LOe 301

15/12­22/12 53 7322/12­29/12 95 15929/12­05/01 127 19105/01­26/01 53 7326/01­02/02 82 11302/02­23/02 127 19123/02­02/03 85 11802/03­23/03 53 7323/03­01/04 76 9501/04­07/04 53 73LOe 300 o.b.v. bezetting 2 pers. LOe 301 o.b.v. bezetting 4 pers.

Page 31: Treinreiswinkel winter 2012/2013

T = Toeslag K = Korting + = Extra’s

Gelegen in het Wallis op 1400m hoogte. Jong, sportief en familiair winter­sportdorp. Ligt op het zuid­ westen. Zeer veel mogelijkheden voor alle leeftijden. Behoort tot Les Quatre Val­lees (o.a.Verbier, Thyon 2000, Siviez), één van de grootste skigebieden ter wereld. 400 km aan pistes. Van vals platte babypistes voor de beginner tot fascinerende Tiefschnee afdalingen voor de vergevorderde. Ieder jaar weer worden wereldcup wedstrijden gehouden. Een gezellig dorp en een geweldige skiplek.

Appartementen Veysonnaz

Walliser stijl. Restaurants en super­markten om de hoek. Praktische en gezellige inrichting. Met balkon. Tus­sen 100 en 1000 meter van cabinebaan.Elk appartement met keuken, badkamer, balkon

kortingVroegboekkorting 10% t/m 31/10Voor vertrekdata 15/12­29/12, 5/1­9/2, 16/2­13/4

Bijkomende kostenTerplekke ca. CHF 19 p.p. per week en toeristenbelasting.

+ 10­25% korting op alle skipassen vanaf 6 dagen! 10% korting op groep skilessen.

+ Gratis entree overdekt zwembad Veysonnaz

+ Kinderkorting t/m 15 jaar skipas 50%, familiekorting met kinderen t/m 18 jaar 15%

Treinstation: Sion. Aansluitend per bus naar Veysonnaz (35 minuten).

31zWItserlandT = Toeslag K = Korting + = Extra’s

TRw SpeCIAL €226Inclusief: treinticket van Amsterdam naar Sion vv. CNL in couchette 6.Kinderen t/m 14j. €40 p.p.

Veysonnaz

15/12­22/12

22/12­29/12

29/12­05/01

05/01­12/01

12/01­19/01

19/01­09/02

09/02­16/02

16/02­23/02

23/02­02/03

02/03­23/03

23/03­30/03

30/03­06/04

06/04­13/04

VAZ210 – 2 pers 245 406 760 297 267 302 760 485 412 297 306 271 245VAZ211 – 4 pers 332 558 917 405 364 411 917 667 567 405 417 370 332VAZ212 – 6 pers 436 692 1127 531 478 539 1127 827 703 531 547 485 436VAZ213 – 8 pers 512 789 1412 624 561 633 1412 942 801 624 643 570 512VAZ214 – 10 pers 573 923 1622 698 628 709 1622 1102 937 698 719 638 573

Page 32: Treinreiswinkel winter 2012/2013

32 zWItserland

De naam geeft de hoogte van dit moderne skidorp weer. Gelegen op een zonnig hoogplateau. Houten gebou­wen rond een binnenplaats met o.a. winkels, restaurants en een zwembad. Omringd door de pistes van Les Qua­tres Vallées (o.a. Veysonnaz, Verbier, Siviez). Door hoge ligging hele dag zon.

Residence Thyon 2000Vriendelijk en praktisch ingericht. Deels houten muren en vloer. Met balkon. Pistes voor de deur.

Bijkomende kosten ca. CHF 38 p.w. + toeristenbelasting. Beddengoed niet inbegrepen.

K 10­25% op alle skipassen va 6 dgn.+ gratis entree overdekt zwembad

Treinstation: Sion. Aansluitend per bus in 55 min naar Thyon 2000.

Klein, modern, autovrij skidorp op 1730 m hoogte. Midden in het skigebied Les Quatre Vallées (o.a. Veysonnaz, Thyon 2000, Verbier). Directe toegang naar Mont Fort (3328 meter). Vanuit Siviez is het mogelijk direct alle kanten uit te skiën. Eersteklas ligging!

Treinstation: Sion. Aansluitend per bus naar Siviez (60 minuten).

Residence MontfortCentraal gelegen. Vriendelijk en licht ingericht. Met balkon. Pistes naast de deur. Appartementen beschikken over eigen keuken en badkamer.

Bijkomende kostenca. CHF 35 p.p. per week plus toeris­tenbelasting. Beddengoed inbegrepen.

+ 10­25% op alle skipassen va 6 dgn.

Siviez/Super NendazThyon 2000

TRw SpeCIAL €226Inclusief: treinticket van elk station in NL naar Sion vv. CNL in couchette 6.Kinderen t/m 14j. €40 p.p.

15/12­22/12

22/12­29/12

29/12­05/01

05/01­19/01

19/01­02/02

02/02­09/02

09/02­16/02

16/02­02/03

02/03­09/03

09/03­16/03

16/03­23/03

23/03­30/03

30/03­06/04

06/04­13/04

THY099 – 2­4 personen 207 415 765 244 256 364 693 426 415 282 256 415 320 222THY100 – 2­4 personen 229 431 786 266 279 378 714 452 431 307 279 431 350 244

15/12­22/12

22/12­29/12

29/12­05/01

05/01­02/02

02/02­09/02

09/02­16/02

16/02­23/02

23/02­02/03

02/03­09/03

09/03­23/03

23/03­30/03

30/03­06/04

06/04­13/04

Sup100 – 2­4 personen 436 692 1127 531 478 539 1127 827 703 531 547 485 436Sup102 – 2­4 personen 512 789 1412 624 561 633 1412 942 801 624 643 570 512Sup104 – 8 personen 573 923 1622 698 628 709 1622 1102 937 698 719 638 573

Page 33: Treinreiswinkel winter 2012/2013

T = Toeslag K = Korting + = Extra’s 33zWItserland

Hoog boven het Rhône dal ligt op 1400m Crans­Montana, hét zonneter­ras van Zwitserland. 4km oostelijk ligt het sportieve Aminona met drie grote appartementgebouwen en enkele cha­lets. Vanaf de gletsjer ‘Plaine Morte’op 3000m een 12 km lange afdaling.

Treinstation: Sierre, directe bus naar Aminona 55 min.

Appartementen kandahar*** Op 150 m vanaf de gondellift naar de Mont Bovin. Skiën tot vlakbij de appar­tementen. Overdekt zwembad, sauna. Restaurant, winkel. Dagelijks verse broodjes.

Aanbieding 7=6 Bij verblijf 7/1­3/2 en 10/3­31/3 bij 1­en 2k ­app

Inbegrepen: zwembad, sauna en fitness.Niet inbegrepen: eindschoonmaak en energiekosten 1k­app CHF 70 p.w., 2k­app CHF 90 p.w., 3k­app en 4k­app CHF 20 p.p.p.w, toeristenbelasting CHF 2,50 p.d., kind t/m 10j CHF 1,25 p.d.

K Via de receptie (betaling contant) bij 1­en 2k­app: 5% korting op skiles, 10% korting op 7­daagse skipas (25% in laagseizoen), 10% korting op skihuur.

T = Toeslag K = Korting + = Extra’s

Aminona – fantastisch skigebied met 140km piste

23/12­30/12

30/12­07/01

01/01­04/02

04/02­03/03

03/03­10/03

AMI120 – 2 personen 492 585 309 497 361AMI140 – 4 personen 765 910 482 772 562AMI160 – 6 personen 969 1164 559 988 652AMI180 – 8 personen 1091 1288 731 1093 853

TRw SpeCIAL €220Inclusief: treinticket van Amsterdam naar Sierre vv. CNL in couchette 6.Kinderen t/m 14j. €40 p.p.

Page 34: Treinreiswinkel winter 2012/2013

34 zWItserland

Engelberg – per trein vanuit Nederland het dichtstbijzijnde grote skigebied dat per spoor ook nog prima te bereiken is. Vroege aankomst, om nog een hele dag te kunnen skiën, én een laat ver­trek, om ook de laatste dag nog maxi­maal van de witte wereld te genieten.Skigebied van 1000­3000 m hoogte, 82 km piste. Langste afdaling van Titlis naar Engelberg, 12 km met een hoogte­verschil van 2000 meter.

Hotel engelberg

Midden in het autovrije centrum, op 500 m van het station. Typisch Zwit­serse gastvrijheid. Goed restaurant. Alle kamers met douche/wc.

Reisschema

Nacht­ en dagtrein dagelijks.

VertrekDagelijks.

Engelberg

V 20.32 Amsterdam C A 08.53V 21.02 utrecht C A 08.23V 21.39 Arnhem A 07.51A 06.54 Basel SBB V 22.07V 07.04 Basel SBB A 21.51A 08.13 Luzern V 20.45V 08.34 Luzern A 19.49A 09.23 engelberg V 18.45

T In nachttrein p.e.r. : couch4 €10 p.p., slaaprijtuig double €40 p.p.

K Dagtrein €40 p.p.

reIssom4 dAGeN TReINARRANGeMeNT

2pk extra nachtvolwassene 298 756­ 14 jaar 115* 756­11 jaar 40** –*korting op 3pk €7,50 p.p.p.n. ** indien op kamer met van 2 volbetalenden

InBegrepen

> Treinretour elk station NL – Engelberg vv

> Couchette 6 in nachttrein> 1 overnachting l/o in 2pk

toeslag/kortIng

CO²­vrij

Page 35: Treinreiswinkel winter 2012/2013

35T = Toeslag K = Korting + = Extra’s

Boven het Vierwoudstedenmeer bij Brunnen ligt het autovrije dorp Stoos (1300 meter) verscholen tussen hoge bergtoppen. Stoos is te bereiken met een funiculair en een kabinebaan (retourticket dal – Stoos volwassenen €14 p.p., kinderen 6 tm 16 jaar €7 p.p.) Het typisch Zwitserse dorp kent knusse chalets en leuke terrasjes en restau­rants (10 restaurants in het dorp en 7 bergrestaurants). 1 x 6­persoonsstoel­tjeslift, 2 x 4­persoonsstoeltjesliften en 3 sleepliften brengen u vanaf de deur naar het skigebied met rode en blauwe pistes tot 1950 meter. Ook een babylift en diverse verbindingsliften. Goede geprepareerde winterwandelroutes met mooi uitzicht over Vierwoudste­denmeer en Urner Alpen.Skipas 3 dagen CHF 124 p.p. (kinderen 6 t/m 16 jaar CHF 73 p.p.). Familiedagkaart voor 2 volwassenen en alle kinderen CHF 124 per familie.

Hotel Alpstubli Stoos

Hotel Alpstuebli ligt midden in het dorp, 200 meter van de kabinebaan. Skiën tot voor de deur. Alle kamers met douche/wc. Restaurant met goede keuken. Bar met regelmatig live entertainment.Voordelige treinarrangementen.

zWItserland

V 20.32 Amsterdam C A 08.53V 21.02 utrecht C A 08.23V 21.39 Arnhem A 07.51A 06.54 Basel SBB V 22.07V 07.04 Basel SBB A 21.51A 09.01 Schwyz V 19.54V 09.06 Schwyz A 19.49A 09.43 Stoos V 19.05

T Extra nacht va €65 p.p.p.n.

T In nachttrein p.e.r.: couch4 €10 p.p., slaaprijtuig double €40 p.p.

K Dagtrein €40 p.p.

reIssom4 dAGeN TReINARRANGeMeNT

2pkvolwassene 3116­ 14 jaar 100*6­11 jaar 40***korting op 3pk €7,50 p.p.p.n. ** indien op kamer met 2 volbetalenden

InBegrepen

> Treinretour elk stat. Ned – Schwyz vv (Schwyz – Stoos vv ca €19)

> Couchette 6 in nachttrein> 1 overnachting l/o in 2pk

toeslag/kortIng

ReisschemaNacht­ en dagtrein dagelijks.

Stoos – Sneeuwweekend CO²­vrij

Page 36: Treinreiswinkel winter 2012/2013

36 FrankrIjk

Page 37: Treinreiswinkel winter 2012/2013

T = Toeslag K = Korting + = Extra’s 37FrankrIjk

Ski Thalys (op basis van enkele reis) 22/12/2012­23/3/2013

Prijzen per persoon per enkele reis. Niet alle tarieven zijn voor elke reisdatum beschikbaar.

Comfort 2 Comfort 1Vertrekstation Ams/Schiphol Rotterdam Ams/Schiphol Rotterdam

Flex – – 229 225Semi Flex 1 185 179 199 195Semi Flex 2 165 159 175 170Semi Flex 3 145 139 149 145Semi Flex 4 125 120 125 120Semi Flex 5 – – 99 99No Flex 1 99 99 – –No Flex 2 85 85 – –No Flex 3 69 69 – –Senior 119 115 155 155Youth 1 125 125 135 135Youth 2 89 85 – –kid 1 70 70 79 79kid 2 49 49 60 60

Amsterdam – Bourg St. Maurice

Amsterdam – Bourg St. Mauriceheen za 22/12­23/3terug za 29/12­30/3

Brussel – Bourg St. Mauriceheen za 24/12­7/4terug za 31/12­14/4

FrankrIjk

TRANSFeRSVAN – NAAR

ret. p.p.

Moutiers – Les Menuires 40Moutiers – Val Thorens 42Moutiers – Courchevel 1550 30Moutiers – Courchevel 1650 30Moutiers – Courchevel 1850 30Moutiers – Méribel 35Moutiers – Méribel Mottaret 35Moutiers – Valmorel 35Moutiers – La Tania 30Moutiers – Champagny 30Aime la Plagne – La Plagne 34Bourg St M. – Les Arcs 1600 30Bourg St M. – Les Arcs 1800 30Bourg St M. – Les Arcs 2000 35Bourg St M. – Tgnes (Val Claret) 38Bourg St M. – Val d’Isere 35Bourg St M. – Tignes les Brivieres 38Bourg St M. – Tignes les Boisses 38Bourg St M. – La Rosiere 30

9924/9920 9987/999105.40 V Amsterdam C A 0.4105.59 V Schiphol A 0.2206.33 V Rotterdam C A 0.0207.10 V Antwerpen C A 23.2707.59 V Brussel Z/Midi A 22.4412.06 A Chambery V 18.2812.54 A Albertville V 17.5513.29 A Moutiers V 17.1713.46 A Aime­la­plagne V 16.5913.56 A Landry V 16.4814.06 A Bourg St Maurice V 16.38

V 22.08 paris Austerlitz A 06.21A 07.08 Moutiers V 22.12A 07.51 Bourg St. Maurice V 21.30couchette 4, couchette 6, ruststoelen

Corail Lunea

Page 38: Treinreiswinkel winter 2012/2013

38 FrankrIjk

Een van de beste gebieden, wat betreft skiën én vrijetijdsaanbod. Hoogstgele­gen skidorp van de Alpen, op 2300 m. Zeer uitgebreid skigebied Les Trois Val­lées (170 km piste). Absoluut sneeuw­zeker door gletscher. Autovrij centrum. Aangename, ontspannen en levendige sfeer. Zeer veel mogelijkheden. Hoog aanbod restaurants, winkels, cafés, zwembaden etc. Appartementen in alle soorten en maten. Skiliften nooit ver weg en altijd makkelijk bereikbaar. Wintersportplek bij uitstek.

Residence Val Thorens

In verschillende residences.Moderne chalets. Aangenaam inge­richt. Met balkon of veranda. Op een steenworp van de pistes.

Bijkomende kostenReiniging door huurder óf tegen betaling €40­ 65, toeristenbelasting.Beddengoed inbegrepen.

Treinstation: Moutiers Salins Brides, stop van Ski Thalys, transfer per bus, ca. 75 minuten.

Val Thorens

08/12­22/12

22/12­29/12

29/12­05/01

05/01­19/01

19/01­09/02

09/02­23/02

23/02­09/03

09/03­16/03

16/03­30/03

30/03­06/04

06/04­13/04

13/04­20/04

20/04­27/04

VTH100 – 2 personen 280 557 733 345 461 675 733 633 557 514 461 345 386VTH101 – 2­4 personen 349 669 895 418 541 825 895 766 669 616 541 418 466VTH103 – 4 personen 422 814 1092 501 654 1007 1092 932 814 740 654 501 557VTH104 – 4­6 personen 570 1125 1504 674 883 1355 1504 1264 1125 1002 883 674 761

Page 39: Treinreiswinkel winter 2012/2013

T = Toeslag K = Korting + = Extra’s

Hoog gelegen (1970 m) op een zon­nig en wolkeloos plateau. Modern en functioneel gebouwd. Liften liggen vrijwel altijd op skiafstand. Midden in skigebied Paradiski, waartoe ook Les Arcs behoort. Zeer uitgebreid netwerk aan pistes, totaal 420 km. Alle catego­rieën. Groot hoogteverschil (1250­3250 m). Ook lange Tiefschnee afdalingen mogelijk. Zeer moderne, snelle liften, daardoor haast geen wachttijd. Vanaf liftstations op toppen indrukwekkend uitzicht op o.a. Mont Blanc. Ook aan­trekkelijk wandel­ (30 km paden) en langlaufgebied (85 km). Grote winter­sportplek met op ieder moment van de dag talloze mogelijkheden.

Verblijf via Treinreiswinkel

In het centrum van La Plagne. Relatief groot vloeroppervlak. Eenvoudige, kwalitatieve inrichting. Pistes voor de deur.Appartementen beschikken over eigen keuken, badkamer en meestal over balkon. Anders balkon buiten apparte­ment opervlak.

Bijkomende kostenReiniging door huurder óf tegen betaling €36­57, toeristenbelasting.

Niet inbegrepen: beddengoed en toeristenbelasting.

Treinstation: Aimé­La Plagne, stop van Ski Thalys, transfer per bus ca. 45 min.

39FrankrIjk

La Plagne

22/12­29/12

29/12­05/01

05/01­26/01

26/01­02/02

02/02­09/02

09/02­16/02

16/02­23/02

23/02­09/03

09/03­16/03

16/03­23/03

23/03­30/03

30/03­06/04

06/04­13/04

13/04­20/04

LAp140 – 2 personen 359 473 228 253 318 359 473 549 473 318 253 318 253 228LAp141 – 2 personen 400 531 248 280 356 400 531 630 531 356 280 356 280 248LAp142 – 3­5 personen 620 914 402 445 518 620 914 1026 914 518 445 518 445 402LAp143 – 6 personen 995 1354 675 712 881 995 1354 1502 1354 881 712 881 712 675LAp144 – 2­4 personen 518 709 309 357 428 518 709 786 709 428 357 428 357 309LAp147 – 4­6 personen 759 1076 465 526 650 759 1076 1299 1076 650 526 650 526 465

Page 40: Treinreiswinkel winter 2012/2013

40 tsjechIë

Verbindingen dagelijks elk station in Nederland – Tanvald(voor Harrachov) of Stara paka (voor Vrchlabi) vv

AMSTeRdAM – pRAAGReCHTSTReekS!

tsjechIë

V 19.01 Amsterdam C A 10.00V 19.29 utrecht C A 09.28V 20.07 Arnhem A 08.55A 06.55 dresden Hbf V 20.53A 07.55 decin V 20.02A 08.11 usti n.L. V 19.43A 09.28 praha hl.n. V 18.31

V 10.10 praha hl.n.* A 17.47A 13.19 Vrchlabi** V 14.37

V 08.41 decin* A 19.14A 12.49 Harrachov V 14.56* 2 keer overstappen ** station voor Splindleruv Mlyn, Vrchlabi – Splindleruv ca 25 min per bus

TARIeF retour p.p.

2e klas 1601e klas 247Tanvald – Harrachov en Stara Paka – Vrchlabi vv in de trein, ca €3 p.p.p.e.r. Kinderen t/m 14 j reizen gratis mee. Alleen in combinatie met accommodatieboeking via de Treinreiswinkel. In nachttrein zitplaats €4,50 p.p., couchette 6 €20, couchette 4 €30, sl. Double €60 p.p. p.e.r.

CO²­vrij

Page 41: Treinreiswinkel winter 2012/2013

T = Toeslag K = Korting + = Extra’s 41tsjechIë

Bekende wintersportplaats (686 m) in het Reuzengebergte, met beroemde glasblaastraditie. Middenin uitge­strekte bossen in het Mumlavadal. Skigebied met 9 liften, ca. 8 km piste. Skipas 6 dagen ca. €89.

Hotel Bily Orec*** In het centrum van Harrachov, stoel­tjeslift naar de Certova Hora op 100m. Restaurant, bar, internetfaciliteiten, stoombad, kneippbad, jacuzzi. Ontbijt­ en dinerbuffet.

Aankomst/vertrek dagelijks, minimum verblijf 2 nachten, 26/12­1/1 en 2/1­2/2 + 2/2­16/2 en 21/12­25/12 + 3/2­15/2 6 nachten.

kinderkorting: t/m 11 jaar gratis.

K 3e/4e persoon 50%K 10% vroegboekkorting als u boekt

60 dagen voor aankomst.T Halfpension €10 p.p.p.d.

(toeslag kerst)

extra inbegrepen15% korting op liftpas20% korting op skihuur in het hotel10% korting op skischoolGebruik van zwembad, sauna en fitness in hotel Sklar

Bekendste wintersportplaats (750 m) van Tsjechië, midden in het nationale park Reuzengebergte. 9 liften en ca. 24 km piste. 6­daagse skipas €89 p.p.

Hotel Clariou Op 2000 m van het centrum. Aan de piste, skiliften op 50 m. Hotel met veel faciliteiten, o.a. binnenzwembad, fit­ness, sauna, tafeltennis. Verblijf o.b.v. h/p: ontbijtbuffet en ’s avonds buffet.

Aankomst en vertrek dagelijks, min. verblijf 3 nachten, 22/12­1/1 4n.kinderkorting: t/m 11 jaar gratis.

K korting 3e persoon 50%K 5=4 bij aankomst op zondag 2/12­

21/12 en 6/1­29/3

T = Toeslag K = Korting + = Extra’s

Harrachov Spindleruv Mlyn

p.p.p.N. L /O 2/3pk 4pk 1pk

01/11­30/11 22 34 3301/12­20/12 26 38 3921/12­25/12 51 64 7826/12­01/01 89 99 13402/01­02/02 35 47 5203/02­15/02 45 57 6716/02­01/03 41 54 6302/03­06/04 26 39 39

p.p.p.N. H/p Actie 2/3pk 2/3pk 1pk

01/12­21/12 37 39 5322/12­26/12 58 64 7727/12­01/01 103 112 12402/01­04/01 63 69 8205/01­12/01 61 67 8013/01­31/01 58 65 7501/02­08/02 62 68 8109/02­28/02 64 71 8301/03­08/03 46 51 6409/03­17/03 45 49 6218/03­27/03 39 44 5628/03­01/04 49 53 66

Page 42: Treinreiswinkel winter 2012/2013

42 duItsland

TReINTIp Via Venlo naar winterberg of willingen:maandag t/m vrijdag na 9.00 uur €39,50 voor 5 pers. per enkele reis (Schöner Tag)zaterdag of zondag €42 voor 5 pers per enkele reis (Schönes Wochenende)

duItsland

Tarievenladder duitsland alle tarieven in Euro p.p. per enkele reis, 2e klas, vanaf/naar Amsterdam.

BeSTeMMINGeN tarief 1 tarief 2 vol tarief acco opmerking/tip termijn verbinding

Berlijn 39 49 100,20 2 direct=voordeligste 3m 6xBerlijn 29 39 127,60 2 nachttrein 180 d 19.01­04.21München 39 59 150,60 2 ICE, dagtrein 3 m 5xMünchen 49 69 126,60 CC6 nachttrein 180 d 20.31­07.16Hamburg 39 49 80,20 2 via Bad Bentheim 3m 6xkeulen 19 29 56,60 2 ICE 3m 6xdüsseldorf 19 29 51,10 2 ICE 3m 6xwinterberg 29 39 75,60 2 ICE, ook per NRW ticket 3m 6xOberstdorf 39 59 131,60 2 directe trein Keulen­Oberstdorf 3m 08.04­18.05Overig duitsland 39 59 2 3mVOORdeeLTARIeF 1 – beperkte beschikbaarheid, wordt niet op alle treinen opengesteld, vaak op eerste boekingsgsdag uitverkocht, meestal niet beschikbaar op vr en zo, meeste kans op dinsdag, woensdag en donderdag VOORdeeLTARIeF 2 – beperkte beschikbaarheid, wordt op bijna alle treinen opengesteld, soms op eerste boekingsgsdag uitverkocht VOL TARIeF – in principe altijd beschikbaar ACCO – 2 = 2e klas, 1 = 1e klas, CC6 = couchette 6, WL2 = slaaprijtuig double BOekINGSTeRMIJN – 180 d = 180 dagen voor reisdatum, 3 m = 3 maanden voor reisdatum,Voorboekingen worden aangeraden, dan wordt door de Treinreiswinkel op het eerst mogelijke moment ingeboekt VeRBINdING – aangeraden verbinding met vertrek A’dam en aankomst bestemming (bv v 08.04 a 12.27) of 8 x = 8 keer per dag.

eR ZIJN MeeR TARIeFMOGeLIJkHedeN peR BeSTeMMING. HOe eeRdeR GeBOekT HOe MeeR kANS Op VOORdeLIGe TARIeVeN

Page 43: Treinreiswinkel winter 2012/2013

T = Toeslag K = Korting + = Extra’s 43duItsland

Makkelijk en voordelig per trein te bereiken, met één overstap. Autoluw centrum. Prachtige ligging in de Allgauer Alpen. Gratis skibus. 120 km piste in Oberstdorf en Kleinwalsertal. 52 liften. Skipas 6 dgn ca. €149. 140 km winterwandelwegen en 130 km loipen.

elk station NL – Oberstdorf vv

Hotel Zur post

Op 150 m van het station, in het centrum. Loipe op 200 m. Ontbijtbuffet. Alle kamers met douche of bad/wc, tv, telefoon, radio en balkon. Lokale bus­sen gratis met Kurkarte. Sauna, fitness­ruimte en internettoegang gratis.

Dagelijks aankomst mogelijk, minimum verblijf 3 nachten (met oud en nieuw 6 nachten).

kinderkorting: met 1 volw, kind t/m 14j 70% bij 2 volw, kind t/m 6j 100%, 7 t/m 14j 50%exclusief: Kurtaxe ca €2,60 p.p.p.n. terplekke te betalen

7=6 15/12­26/12 en 3/1­31/35=4 bij aankomst op zondag 16/12 en 6/1­24/3.

T Ruime familiekamers €11 p.p.p.n.

K 10% bij boeking meer dan 60

dagen voor vertrek (niet 26/12­2/1)

V 08.04 Amsterdam C A 20.25V 08.32 utrecht C A 19.56V 09.08 Arnhem A 19.23A 10.06 duisburg Hbf V 18.26V 10.32 duisburg Hbf A 17.25A 18.06 Oberstdorf V 09.45

p.p.p.N. L /O 2pk 1pk

13/12­25/12 32 4326/12­ 2/1 48 593/1­30/3 42 51

TARIeF retour p.p.

2e klas 130 1e klas 202kinderen t/m 14 j. gratis mee

Oberstdorf

CO²­vrij

Page 44: Treinreiswinkel winter 2012/2013

44 duItsland

Skigebied in het Sauerland met moder­ne liften, dichtbij huis. 15 km piste, 18 liften. Hoogte 580­838 m. Skipas 1 dag ca. €16.

Hotel Am park***

Prima hotel met gerenoveerde kamers en uitstekende prijs­/kwaliteitsver­houding.Rustig gelegen op 50m van het cen­trum. Skilift op 400m.Netjes ingerichte kamers, luxe kamers zijn een stuk ruimer. Inclusief gebruik zwembad, sauna, stoombad, fitness­ruimte, solebad, zoutgrot en sleever­huur in naast gelegen hotel.Aankomst en vertrek dagelijks, mini­mum verblijf 2 nachten (oud en nieuw min. 5n. 16/2­4/3 3n)

kinderkorting: 0 t/m 12 j 100%, 13 t/m 17 j 50%.

K 50% korting op zondagnacht, bij min. verblijf 3 nachten in periode 1/11 t/m 19/12, 13/1­27/1.

K 4=3 in periode 11/11­19/12 en 17/3­31/3

K 3e en 4e persoon 30%

T halfpension €21 p.p.p.n. (4 gangen diner). Toeslag kerst.

Grootste skigebied in het Sauerland met 40 km piste en 47 liften. Hoogte 639­809 m. Skipas 6 dagen ca. €63. Mooi wandel­ en langlaufgebied.

Hotel Hessenhof*** Geliefd familiehotel in het autovrije centrum van Winterberg. Treinstation op 200m. Skilift 300m. lounge met open haard, overdekt zwembad met sauna en stoombad, terras, internettoegang. Verzorgd ingerichte kamers. Type 2/3/4 pk met balkon. 3­gangendiner.

Kerst­ en Oudejaarsarrangementen op aanvraag. Minimum verblijf 2 nachten (14/12/­20/12 en 18/1­10/3 minimum 3 nachten).Aankomst en vertrek dagelijks.

kinderkorting: 0 t/m 2j gratis, 3­5 j 50%, 6­11j 30%.

K 3e en 4e persoon 30%.

K 4=3: bij aankomst op zo of ma 1/11­13/12, 10/1­27/1, 14/3­31/3

K 7=6: 1/11­20/12, 6/1­17/1, 11/3­31/3

T vr t/m zo nacht €4 p.p.p.n.

p.p.p.N. L /O 2pk 2pk luxe

01/11­20/12 36 4121/12­05/01 68 7306/01­27/03 47 5228/03­31/03 44 49

p.p.p.N. H/p 2/3pk 2/3/4pk 1pk

01/11­13/12 59 61 6914/12­20/12 63 65 7302/01­06/01 65 67 7507/01­17/01 60 62 7018/01­08/02 64 66 7409/02­10/03 66 68 7611/03­31/03 58 60 68

Willingen Winterberg

07.04 V Amsterdam A 22.2512.52 A willingen V 18.08

07.04 V Amsterdam A 21.5512.27 A winterberg V 16.32

eLk STAT. NL – wILLINGeN p.p.

2e klas va. 58 1e klas va. 78kinderen t/m 14 j. gratis mee

eLk STAT. NL – wINTeRBeRG p.p.

2e klas va. 58 1e klas va. 78kinderen t/m 14 j. gratis mee

Inclusief SAueRLANdCARd voor GRATIS OV in hethele Sauerland!

Inclusief SAueRLANdCARd voor GRATIS OV in hethele Sauerland!

Page 45: Treinreiswinkel winter 2012/2013

45T = Toeslag K = Korting + = Extra’s autoslaaptreIn

DB Autozug: comfortabele autotreinen vanuit Düsseldorf. Moderne rijtuigen met couchette 4 of 5, slaaprijtuigen T3, double en single en slaaprijtuigen met eigen douche/wc. Restauratierijtuigen. Niet toegestaan voor voetpassagiers.

Autozug special Enkele reis tarieven voor auto en bestuurder, inclusief couchetteplaats:Binnen Duitsland v.a. €69 p.p.Vanuit Duitsland naar Italië, Frankrijk of Oostenrijk €99 p.p.Extra passagier v.a. €60 p.p.

düsseldorf – Bolzano/Innsbruck vv

Heenreis: vrijdag 21/12­22/3 2013Terugreis: zaterdag 22/12­30/3 2013

Autoslaaptrein

Page 46: Treinreiswinkel winter 2012/2013

46 treInrondreIzen

Rondreizen per trein in de winter is een bijzondere belevenis. Vanuit de behaaglijk verwarmde trein trekt het besneeuwde landschap voorbij. In Zwitserland is het mogelijk om op één dag winter, lente en zomer mee te maken (Bernina Expres, bijv. in april). In de Russische treinen pruttelt de samowar. In Lapland zakt de buiten­temperatuur naar ongekende waarden. In de Oostenrijkse koffiehuizen is het goed toeven na een dag vol trein­indrukken.

De Treinrondreizen zijn zo opgesteld dat de mooiste trajecten bij daglicht worden afgelegd. De comfortabele hotels liggen op loopafstand van het station of van een openbaarvervoer­halte. Het is mogelijk om bij alle reizen extra nachten tijdens de reis in te plannen.

Treinrondreizen

Afdeling Treinrondreizen – [email protected] – 071­516 12 52

Page 47: Treinreiswinkel winter 2012/2013

T = Toeslag K = Korting + = Extra’s 47treInrondreIzen zWItserlandT = Toeslag K = Korting + = Extra’s

> Grote 6­daagse treinrondreis> Verblijf in kleinschalige hotels> Glacier­express, Golden pass,

Brünig pass, Gotthard, Bernina, Lötschberg

Reisprogrammadag 1 – Per ICE naar Basel, mooi Jura­traject via Delémont naar Biel en met de Zwitserse ICN (hogesnelheidstrein) naar Lausanne. Verblijf in hotel Crystal, in het oude centrum, dakterras met uitzicht op kathedraal en de Alpen.dag 2 – Via Montreux over de Golden Pass­lijn naar Interlaken. Met BOB (Berner Oberlandbahnen) naar Lauter­brunnen. Verblijf hotel Silberhorn, mooi terras met uitzicht op Staubbachfälle. ’s Middags uitstapje naar Mürren met prachtig panorama van Jungfrau, Mönch en Eiger.dag 3 – Over de Brünigpass naar

Luzern en per boot over het Vierwoud­stedenmeer naar Flüelen. Via de Gotthard naar Lugano in Ticino. Verblijf in hotel Federale.dag 4 – Lugano – Tirano per postbus langs de Italiaanse meren (1/4­24/10, buiten deze periode per trein via Milaan). De Bernina Express is een van de mooiste panoramatrajecten, een klim van 421 m hoogte naar 2253 m. Verblijf in Preda (7 inwoners) aan de Albula Spoorlijn.dag 5 – Met de langzaamste sneltrein

ter wereld, de Glacier Express, over 291 bruggen, door 91 tunnels en over de 2033 m hoge Oberalppas naar Zermatt. Verblijf in hotel Alfa.dag 6 – 11.39h vertrek, via de Lötschberg naar Basel en per ICE naar Nederland.

Reisverlenging/onderbrekingMogelijk in alle plaatsen, tarief afh. van seizoen: Lausanne v.a. €65 p.p., Lauterbrunnen v.a. €65, Lugano v.a. €67, Preda €58, Zermatt v.a. €65. Bij een reisverlenging tot max. 8 dagen zit een openbaarvervoerabonnement inbegrepen, waarvan op extra verblijfs­dagen gebruik gemaakt kan worden.

VertrekDagelijks.

Zwitserse panorama’sReISCOde CH 002

T Lunch in Glacierexpress €35 p.p. (aan te raden!)

T Dag 3, reis met de Wilhem Tell Expres (alleen 1e kl.), incl. ‘Tagesteller’ op boot €32 p.p.

T Excursie Gornergrat 3089m €32 p.p

reIssom

2e klas 1e klas2pk 845 10571pk 1037 1255

InBegrepen

> treinreis vanaf elk station in Nederland naar/van Zwitserland

> zitplaatsreserveringen in ICE> ICE­toeslagen> alle trein­/busreizen in Zwitser­

land> genoemde boottochten> reservering en toeslag in Golden

Pass Panoramic Express, Bernina­ en Glacier Express Premium, indien beschikbaar in panoramarijtuig

> 5 nachten l/o in 2pk met d/wc, hotels op max. 200 m van station.

toeslag/kortIng

Page 48: Treinreiswinkel winter 2012/2013

48 treInrondreIzen zWItserland

> 5­daagse treinrondreis> Verblijf in autovrije dorpen> Reis met de Glacier express

Reisprogrammadag 1 – Per ICE via Basel naar Luzern, per boot over het Vierwoudstedenmeer naar Vitznau en per tandradbaan naar Rigi­Kaltbad. Verblijf in Hotel Alpina op 1400 m hoogte. Autovrij dorp.dag 2 – Via Rigi Kulm afdalen naar Arth Goldau en met de Voralpenexpres via Ziegelbrücke naar Linthal. Met de Standseilbahn naar Baunwald, een autovrij zonneterras in de Glarner Alpen. Transfer per vierbenige taxi (Nikki) naar hotel Tödiblick. Kamers met balkon met grandioos uitzicht. Braun­wald is het meest authentieke autovrije bergdorp van Zwitserland. Geurende alpenweiden, winterse sneeuwpracht, zomerhooi.

dag 3 – Via Landquart en Davos over het Heidilandtraject naar Preda (7 inw.) aan de Albula Spoorlijn. In de winter is het dorp autovrij (zomers niet) en is de pasweg een rodelbaan tot aan Bergün. Sledeverhuur bij het hotel. Het Bahn­lehrpfad, langs de hoogtepunten van de Albulaspoorlijn, is een aanrader.dag 4 – De mooiste treinreis met de langzaamste sneltrein ter wereld over adembenemende viaducten, over de Oberalppas, langs eeuwige sneeuw en oude bergdorpen naar Zermatt.

Verblijf in hotel Alfa, met uitzicht op de Matterhorn.dag 5 – 11.39h vertrek, via de Lötsch­berg naar Basel en per ICE naar Nederland.

Reisverlenging/onderbreking In alle plaatsen is reisverlenging moge­lijk, tarief afhankelijk van seizoen p.p.: Rigi €59, Braunwald (aanrader!) €72, Preda €58, Zermatt v.a. €69.50% korting op trein­ en busreizen tijdens verlenging.

VertrekDagelijks.

Zwitserland – Autovrije dorpenReISCOde CH 001

smalspoorbusverbinding

CH002

CH001smalspoor

T Lunch in Glacierexpress €35 p.p.

T Excursie Gornergrat 3089m €32 p.p.

reIssom

2e klas 1e klas2pk 745 9051pk 885 1055

InBegrepen

> treinreis vanaf elk station in Nederland naar/van Zwitserland

> zitplaatsreserveringen in ICE> ICE­toeslagen> alle treinreizen in Zwitserland> genoemde boottochten> tandradbaan Vitznau – Rigi Kulm –

Ath Goldau> retourtransfer per 4­benige taxi in

Braunwald> reservering en toeslag Glacier

Express Premium> 4 nachten l/o in 2pk met d/wc,

hotels op max. 200 m van station.

toeslag/kortIng

Afdeling Treinrondreizen – [email protected] – 071­516 12 52

Page 49: Treinreiswinkel winter 2012/2013

T = Toeslag K = Korting + = Extra’s 49treInrondreIzen zWItserlandT = Toeslag K = Korting + = Extra’s

> Acht­ of vierdaagse reis> dagexcursie Bernina express> Glacier express Bergün – Zermatt> Halfpension in gezellig hotel in

Graubünden

Reisprogramma 8 dagendag 1 – Per ICE via Basel en Chur naar Bergün. Verblijf in hotel Piz Ela op 1350 m hoogte. Op 200 m van het trein­station van de Rhätische Bahn, midden in een authentiek Graubünden’s berg­dorp. Goede keuken. Veel wandel­ en excursiemogelijk heden.dag 2 t/m 5 – Verblijf in Bergün. dag 3 – Reis met de Bernina Express, bijv. naar Tirano, inbegrepen. Overige dagen 50% korting op treinen en bus­sen in Graubünden. dag 6 – Met de directe Glacier Express van Bergün naar Zermatt. Een fascine­rende reis door de Zwitserse Grand Canyon, de Oberalppass en het Goms naar Zermatt. Verblijf in hotel Alfa.dag 7 – Verblijf Zermatt in hotel Alfa. Excursie, bijv. naar de Gornergrat op 3100 m. dag 8 – Om 11.39 uur vertrek, via de Lötschberg naar Basel en per ICE naar Nederland.

Vertrek Dagelijks

Reisprogramma 4 dagendag 1en 2 – Als programma 8­daagse reis, incl. Bernina Express dag 2dag 3 – Als dag 6 van 8­daagse­reis: Glacier Expressdag 4 – Zermatt – Nederland

VertrekDagelijks

Graubünden en Glacier ExpressReISCOde CH 004

T Giessbach – hoteltreintje CHF 5 p.p. per enkele reis, terplekke te betalen

K Apr en okt €42 pp 2pk, €81 pp 1pk

+ Reisonderbreking/verlenging in alle plaatsen mogelijk

reIssom

2pk 1pk14/4-15/10 1624 2395

InBegrepen

> treinretour van elk station in NL naar Zwitserland 1e klas

> zitplaatsreserveringen in ICE> ICE toeslagen> Alle trein-/bootreizen in Zwitser-

land> Reservering en toeslag in Glacier

Express 1e klas> Reservering in panoramarijtuig

Locarno – Göschenen> 5 nachten l/o in 2pk beste kamer-

type (in Locarno superiorkamer met balkon, Gornergrat junior suite, Giessbach type Belvedere)

> diner op de Gornergrat

toeslag/kortIng

Page 50: Treinreiswinkel winter 2012/2013

50 treInrondreIzen noorWegen

> Met ijsbrekerferry naar Finland> Mogelijkheid te overnachten in

sneeuwkasteel kemi of Ice hotel Jukkasjaervi

> ervaar het noorderlicht> Optioneel: tour met IJsbreker

Sampo

dag 1 – Reis per nachttrein naar Kopenhagen, dagtrein naar Stockholm.dag 2 – Aankomst Stockholm, over nachting in hotel Maelardrottningen, rustig gelegen in het centrum.dag 3 – Met de ijsbrekerferry van Silja Line naar Helsinki.dag 4 – Overnachting in Hotel Presidentii in Helsinki.dag 5 – Vertrek per nachttrein naar Lapland/naar Kemi.dag 6 – Reisonderbreking Kemi (sneeuwkasteel, zie extra) of al verder per bus naar Lulea/Zweden en per trein naar Kiruna (reisonderbreking IJshotel, zie extra). Overnachting in Kiruna. Dag­bezoek aan IJshotel mogelijk.dag 7 – Per trein naar Narvik/Noor­wegen, door het mooiste berggebied van Lapland. Overnachting in pension Breiddablik. dag 8 – Per nachttrein van Narvik naar Stockholm.

dag 9 – Met X2000 naar Kopenhagen, nachttrein.dag 10 – Aankomst in Nederland.

Vertrek Dagelijks van 1/11/2011 t/m 31/3/2012.

extra

kemi – Sneeuwkasteel2 overnachtingen in Kemi, op 500 m van het sneeuwkasteel. Op dag 2 óf zelf het winterlandschap verkennen óf optio­neel een sneeuwscootertocht over de Botnische Golf. In de middag optioneel huskytour van ca. 2 uur. Dag 3 bijv.

IJsbreker Sampo door de ijsvelden, met mogelijkheid tot duik in speciaal thermopak. Overnachting in sneeuw­kasteel in thermische kleding. Sneeuw­kamer met constant - 5˚C.

Arrangement: 31/1­12/4 €454 p.p. incl. 3 overnachtingen l/o

Jukkasjaervi – IJshotel25 Kunstenaars bouwen ieder jaar uit 2000 ton ijs dit bijzondere hotel. 4­daags arrangement incl 2 overnach­tingen in houten Cabin en 1 overnach­ting in het IJshotel.

Arrangement: €575 p.p. Cursus ijssculpturen op dag 3 en retourtransfer treinstation Kiruna naar het IJshotel.

Trein IJs Reis LaplandReISCOde Sk 006

T Slaaprijtuig double €119, single €363

T 2­persoons buitenhut op ferry Stockholm – Helsinki €60 p.p.

reIssom

2pk 1pk2e klas 998 1188

InBegrepen

> treinreis va./naar elk station in NL> alle trein­ en bustickets zoals

omschreven > zitplaatsres. in ICE en IC treinen> couchette 6 in nachttreinen> ferryticket Stockholm – Helsinki

in 2 persoons binnenhut> overnachtingen in 2 p kamer, d/wc

toeslag/kortIng

Afdeling Treinrondreizen – [email protected] – 071­516 12 52

Page 51: Treinreiswinkel winter 2012/2013

T = Toeslag K = Korting + = Extra’s 51treInrondreIzen moskou – st petersBurgT = Toeslag K = Korting + = Extra’s

> wereldstad Moskou met zomerhitte of bontmutstemperaturen

> St. petersburg met het winterpaleis> Reizen in Russische slaaprijtuigen

Reisprogrammadag 1 – Vertrek vanuit Nederland met de directe Russische nachttrein naar Moskou. Reis in het slaaprijtuig, 2 nachten. Bij de Wit­Russische grens wordt de hele trein opgetild en worden voor de Russische spoorbreedte pas­sende draaistellen gemonteerd. dag 2 – Reis door Polen en Wit­Ruslanddag 3 – Aankomst in Moskou om 10.59h. Verblijf in hotel Zarya, op ca. 15 min. per metro vanaf het Rode Plein.dag 4 en 5 – Moskou.dag 6 – Per dagtrein van Moskou naar St. Petersburg. Verblijf in hotel Azimut, centraal gelegen hotel.dag 7 – St. Petersburg, het ‘Venetië van het Noorden’, een waar openlucht­museum aan de rivier de Neva.dag 8 – St. Petersburg.dag 9 – Vertrek per nachttrein vanuit St. Petersburg naar Moskou. dag 10 – Overstappen op de trein naar Berlijn. De nachttrajecten van de heen­reis zijn nu dagtrajecten (vanuit Mos­kou op di, do en za, bij reizen op andere

dagen directe trein Moskou – Amster­dam). In deze trein is het mogelijk om in slaaprijtuigen ‘de luxe’ te reizen, compartimenten met douche/wc/video en eigen bar, incl. alle maaltijden.dag 11 – Aankomst Berlijn 09.00h, overstappen op de ICE, via Duisburg naar Nederland.

VertrekDagelijks.

Moskou – St. Petersburg per treinReISCOde Ru 002

+ Slaaprijtuig de luxe Moskou Berlijn i.p.v. double €194 p.p.

+ Slaaprijtuig single (alleen op basis van 1e klas) €361

reIssom

L/O p.p. 2e klas 1e klas2pk 895 10951pk 1175 1375

InBegrepen

> treinreis v.a. elk station in Neder­land – Moskou – St. Petersburg

> zitplaatsreserveringen in ICE> slaaprijtuig T3 in nachttrein (T4 in

trein St. Petersburg – Moskou), m/v in gescheiden coupés bij 2e klas

> slaaprijtuig double in kolom 1e klas op alle trajecten

> 3 nacht. l/o in 2pk d/wc in Moskou> 3 nacht. l/o in 2pk d/wc in

St. Petersburg> uitnodiging visum RuslandexCLuSIeF visum Rusland en 2 x transitvisum Wit­Rusland,

toeslag/kortIng

Page 52: Treinreiswinkel winter 2012/2013

52 scandInavIë

Reisschema

Hotel Finse 1222

Op het hoogste punt van de Bergenlijn, alleen per trein, ski, fiets of wandelend te bereiken, negen maanden per jaar in de sneeuw, ligt het station Finse. Een verblijf in het berghotel Finse is een bijzondere belevenis: een combinatie van het ruige Noorse hooggebergte én Noorse gastvrijheid. In Finse zijn geen winkels of restaurants, wel gletsjer­tochten, wandeling langs het meer van Finse, het Rallarmuseum en de treinen van de Bergensbanen. Hotelverblijf in kamers met douche en toilet o.b.v. vol­pension (diner, ontbijt en lunchpakket).

Langlauftochten over het meer van Finse, naar diverse hutten, o.a. Klemsbu van eenvoudig tot zeer pittig.1 ‘skiheis’ met 2 rode afdalingen. Hondensleetochten. IJs­klimmen, ijs­zeilen.Arctisch klimaat, gemiddelde jaar­temperatuur ­2°C, het kan er min 40°C worden.Verhuur langlaufski’s en ­schoenen, alpine ski’s en schoenen.

Openingstijd 1/1­31/5 2012 Ook appartementen te huur in Finse 1222, va €180 per nacht (2­9­persoons appartement). Vraag om een maat­werkofferte.

Noorwegen – treinarrangementHotel Finse 1222

V 19.01 Amsterdam C A 10.29A 09.59 kopenhagen C V 18.53V 12.23 kopenhagen C A 17.37A 21.45 Oslo S V 09.00V 23.11 Oslo S A 06.26A 04.15 Finse V 01.38

of overnachting in OsloV 08.11 Oslo S A 17.32A 12.23 Finse V 12.54

p.p.p.N. d/ wC V/p 2pk 1pk

zondag­donderdag 159 189vrijdag­zaterdag 168 203

T nachttrein Oslo – Finse slaaprijtuig double €50 p.p. per enkele reis

reIssomVolwassene 305Jeugd 12­25 jaar 215kinderen 4­11 jaar 164,50

InBegrepen

> treinticket Emmerich grens – Finse vv

> couchette 6 in nachttreinen NL – Kopenhagen vv (2x)

> zitplaatsreserveringen> 50 % aanreiskorting in Nederland

naar Emmerich grens vv

toeslag/kortIng

Page 53: Treinreiswinkel winter 2012/2013

T = Toeslag K = Korting + = Extra’s 53treInrondreIzen zWedenT = Toeslag K = Korting + = Extra’s

Reisschema

Abisko Turiststation Vanuit Stockholm met de directe nachttrein naar Lapland, niet alleen de Zweden zelf genieten van deze boeiende reis naar het minst bevolkte deel van Europa. Na eindeloze berken­bossen, meren, berkenbossen en meren passeert de trein de poolcirkel. Abisko ligt aan het meer de Torne­traesk tussen de hoogste bergtoppen van Zweden. In deze eenzaamheid is geen dorp, alleen 1 hotel: Abisko Turiststation. Sneeuwzeker tot eind mei. Uitzicht op de beroemde Lapland­

poort. Polaarnachten en ijzige kou nodigen uit om bij de open haard van Abisko Turiststation te ontspannen. In internationaal gezelschap, bij goede maaltijden, heerst er in Abisko een bij­zondere sfeer. Veel Outdoor mogelijk­heden: langlaufen langs Kungsleden in het Nationaal park, met de stoeltjeslift op de berg Nuolja naar de Aurora Sky Station, houtgestookte sauna aan het Tornetraesk, of een tocht met gids naar een lappenkamp. Ook orka safari’s van­uit Narvik mogelijk.Verblijf is mogelijk in hoofdgebouw met 1of 2­pk met d/wc, ook familiekamers of in prive hutten (2­6 pers.) met woon­kamer, 2 slaapkamers en eigen keuken.Wasmachine, TV­ruimte, bibliotheek, lounge met prachtig uitzicht.Één winkel met basis levensmiddelen. Verhuur van langlaufski’s, ­schoenen. Op doordeweekse dagen buiten hoog­seizoen ook supervoordelige tickets van de Zweedse Spoorwegen: Amster­dam – Abisko in zitrijtuig va.€51,40 p.p!

OpeningsdataAccommodatie 1 dec­30 aprilRestaurant/winkel 1/12­2/1 en 11/2­30/4 excursies Aurora Sky Station – alle informatie over het polaarlicht. 1/12­23/3, €34 pp.wild winter hike – sneeuwschoen inclusief materiaal en lunch, do + zo 10.00h € 77 p.p.Nordic skiing – di en vr 10.00h € 77 p.p.Ice klimbing – voor beginners (12 m waterval) ma woe en za 10.00h (12 m waterval) inclusief materiaal € 77 p.p.

V 19.01 Amsterdam C A 10.00A 09.59 kopenhagen H V 18.53V 12.31 kopenhagen H A 17.57A 17.35 Stockholm C V 12.20V 18.12 Stockholm C A 11.00A 11.51 Abisko T V 16.55

reIssomVolwassene 337Jeugd 12­25 jaar 247kinderen 4­11 jaar 212,5

InBegrepen

> ttreinticket Emmerich grens­ Abisko v.v.

> couchette 6 in nachttreinen (4x)> toeslag en zitplaats X 2000> 50% aanreiskorting in Nederland

naar Emmerich grens v.v.

Zweden – treinarrangementAbisko Turiststation

TARIeVeN p.p.p.N. 2pk l/o 1pk l/o 2pk v/p 1pk v/p hut* 2p hut*4p hut*6p01/12­30/04 93 114 139 159 169 213 252* hut is prijs per hut (niet p.p.), zonder maaltijden, linnengoed en schoonmaakkosten. Linnengoed te huur € 18 per set/persoon, eindschoonmaak (niet verplicht, ook zelf te doen) € 138 per hut.

Page 54: Treinreiswinkel winter 2012/2013

verzekerIngen54

Goed verzekerd op reis. Gedekt voor onvoorziene (hoge) kosten. De Trein­reiswinkel heeft de zeer voordelige en makkelijk af te sluiten reis­ en annuleringskostenverzekering van de Europeesche.

Aflopende Annuleringsverzekering Voor als u even niet weg kunt, om een van de vele gedekte redenen.Vóór en tijdens uw reis beschermd tegen de kosten van annulering.

> Ook last­minute boekingen zijn gedekt.

> Ook heel specifieke redenen zijn te verzekeren.

> Vergoeding bij vertrek­ of aankomstvertraging.

> Totale reissom terug bij Garantie­Annulering

Premie annuleringskostenverzekering 5,5% van de reissomPremie garantie­annuleringskostenver­zekering 6% van de reissomAssurantiebelasting 7.5% van de premiePoliskosten €3,50

doorlopende Annuleringsverzekering Het hele jaar door verzekerd tegen annuleringskosten.Mocht u uw reis moeten annuleren, verzeker u dan met de Doorlopende Annuleringsverzekering:

> 1 keer regelen en al uw vakanties altijd verzekerd

> Ook last­minute boekingen zijn gedekt

> Alle annuleringsredenen zijn te verzekeren

> Totale reissom terug bij Garantie­Annulering

Vanaf €4,59 per maand

Aflopende Reisverzekering Uw vakantie prima verzekerd van begin tot eindDe kortlopende reisverzekering voor uw vakantie:

> Wereldwijde hulp, 24 uur per dag > Topdekking: de ultieme

zorgeloosheid

> Kinderen tot 5 jaar GRATIS meeverzekerd

> Ook geschikt voor zakenreizen > Bijna alle sportrisico’s

meeverzekerd > Langer dan 16 dagen op vakantie?

Een doorlopende reisverzekering is goedkoper!

Vanaf €1,15 per dag

doorlopende Reisverzekering Al uw vakanties het hele jaar door verzekerd!De doorlopende reisverzekering voor wie regelmatig op vakantie gaat.

> 1 keer regelen en al uw vakanties verzekerd

> Topdekking: de ultieme zorgeloosheid

> Wereldwijde hulp, 24 uur per dag > Totale reissom terug bij

Garantie­Annulering > Bijna alle sportrisico’s meeverzekerd > Kinderen tot 5 jaar GRATIS

meeverzekerd

Vanaf €2,09 per maand

Verzekeringen

Page 55: Treinreiswinkel winter 2012/2013

ANVR­Boekingsvoorwaarden De Treinreiswinkel is aangesloten bij de van ANVR Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen. De ANVR­boekingsvoorwaarden zijn op alle boekingen van toepassing. Bij boe­king geven/sturen wij een exemplaar van deze voorwaarden mee.

Stichting Garantiefonds ReisgeldenAlle boekingen zijn gedekt door de SGR. Er is momenteel geen publieks­bijdrage. De reissom is gegarandeerd bij financieel onvermogen van vervoer­der, accommodatieverschaffer of reisagent.

Calamiteitenfonds Reizen Verplichte bijdrage van €2,50 op reizen die onder ANVR­Reisvoorwaarden vallen. Vrijstelling bij reissommen onder €150 en binnenlandse vakanties. Vergoeding bij calamiteiten of dreigen­de calamiteiten. De Treinreiswinkel is deelnemer aan het Calamiteitenfonds.

wijziging aanbod / vergissingen Deze brochure is in aug. 2012 gedrukt. Houd rekening met tussentijdse wij zi­gingen. Kennelijke fouten en vergissin­gen binden de Treinreiswinkel niet.

Vertragingen/stakingen De Treinreiswinkel is niet aansprakelijk voor (financiële) gevolgen ontstaan

door vertragingen, gemiste aanslui­tingen en stakingen. Wij adviseren in dergelijke gevallen onmiddellijk de hoofdconducteur of perronopzichter in te schakelen voor een oplossing en e.e.a. schriftelijk te laten beves tigen.

Geld terug bij vertragingHeeft u tijdens uw internationale treinreis een vertraging opgelopen van minimaal 60 minuten? Dan heeft u recht op compensatie. U dient zelf recht­streeks bij de spoorwegmaatschappij uw vertragingsvergoeding aan te vragen. Hiervoor kunt u gebruik maken van speciale formulieren. Deze formu­lieren zijn te verkrijgen bij het loket of via internet.

Reisdocumenten Denk aan geldige reisdocumenten! Voor problemen ontstaan door niet vol­ledige reisdocumenten is de Treinreis­winkel niet aansprakelijk.

Annuleren/wijzigen De kosten van wijzigen en annuleren staan op de boekingsbevestiging vermeld.

Administratiekosten Naast eventuele administratiekosten van de touroperator rekent de Treinreiswinkel voor administratie­ en communicatiekosten €7,50 per

persoon, met een maximum van €15 per boeking.

Voorboeking Treinreizen kunnen vaak pas 2 of 3 maanden voor vertrek ingeboekt wor­den. Daarom raden we voorboekingen sterk aan. Wij houden alle data in de gaten. Op het vroegst mogelijke moment boeken we de reserveringen in. Zodra de complete reis geboekt is krijgt onze klant telefonisch bericht en spreken we de boeking door. Daarna sturen we een schriftelijke bevestiging en de factuur. Er zijn geen extra kosten voor deze service.

Boeking Dat kan in de Treinreiswinkel in Amsterdam en Leiden, via treinreis­winkel.nl óf 071 513 70 08.

Betaling Tenzij anders vermeld zijn alle bedra-gen in deze brochure in euro’s. Betalen in de Treinreiswinkel kan via pin of creditcard (dus niet contant!). Bij boekingen via de site en telefoon kan telefonisch per creditcard (Visa en Eurocard Mastercard) worden betaald. Houd rekening met creditcard toeslag. Bij boekingen meer dan 2 weken voor vertrek wordt een factuur thuisge­stuurd. Aan­ en restbetaling gaan dan per bank­ of giro­overschrijving.

Colofonuitgever – TreinreiswinkelTekst – TreinreiswinkelVormgeving – Biskaje, Leidenkaarten – Carto Studio, AmsterdamFotografie – Biskaje, Leidendruk – Puntgaaf drukwerk, Leiden

© 2012 TreinreiswinkelNiets uit deze uitgave mag worden gereproduceerd door middel van boekdruk, foto­offset, fotokopie, micro­film of welke andere methode of vorm dan ook, zonder schriftelijke toestemming van de Treinreiswinkel.

TreinrondreizenWanneer een accommodatie van een treinrondreis is volgeboekt bieden we een gelijkwaardig alternatief aan. Reisbescheiden Circa 7 dagen voor vertrek worden de reisbescheiden naar het huisadres gestuurd. Bij last minute boekingen binnen 7 dagen voor vertrek in overleg.

Iets niet in orde?Ondanks alle voorzorgen kan het gebeuren dat er tijdens de reis iets niet in orde is. De reiziger dient daarvan ter plekke altijd melding te maken aan de vervoerder, accommodatieverschaffer of lokale reisagent, om klachten en ongemak te voorkomen. Klachten dienen uiterlijk 1 maand na terugkomst schriftelijk bij de Treinreiswinkel te zijn ingediend, mét de originele tickets.

Algemene reisvoorwaarden

Page 56: Treinreiswinkel winter 2012/2013

Breestraat 57Ca. 10 min. lopen vanaf Leiden CS, hoofdlooproute naar het centrum, t.o. Stadsgehoorzaal. Bushalte Breestraat, met bijna alle buslijnen.

Singel 393Vanaf Amsterdam CS bereikbaar met tram 1, 2 en 5, halte Spui.

Openingstijdenmaandag t/m vrijdag 9.30 - 17.30 uzaterdag 10.00 - 15.00 u(Amsterdam zaterdag tot 17.00 u)

Breestraat 572311 CJ Leiden

Singel 3931012 WN Amsterdam

Callcenter 071 513 70 [email protected]

Afdeling [email protected] 516 12 52

Afdeling Trans-Siberië[email protected] 516 12 56

Afdeling [email protected] 516 12 54

Afdeling Zakelijk voor reisbureaus en [email protected] 516 12 57