Treffer 05 14 okt 2013

of 22 /22
Voorzier P.J. ter Horst 06-21885948 [email protected] Secretaris P.P. van Rooij 020- 6951294 [email protected] Penningmeester A.P. Kloosterman 020-6901703 [email protected] Jeugdcommissie Vacant Contribue-donae RABOBANK 39.35.09.214 Ledenadministrae Postbus 189 1110 AD Diemen Kannebeheerder J. Fritz 020-6009815 [email protected] Redace clubblad M.E. Post [email protected] Alle correspondene betreffende de ledenadministrae sturen naar: sv Diemen Ledenadministrae Postbus 189 1110 AD Diemen De Treffer Clubblad van sv Diemen Opgericht 16 juli 1931 Postbus 189 - 1110 AD Diemen 020-6992048 svDiemen@hetnet.nl Jaargang 80 nr. 5 14 oktober 2013

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Treffer 05 14 okt 2013

Page 1: Treffer 05 14 okt 2013

VoorzitterP.J. ter Horst

[email protected]

SecretarisP.P. van Rooij

020- [email protected]

PenningmeesterA.P. Kloosterman

[email protected]

JeugdcommissieVacant

Contributie-donatieRABOBANK 39.35.09.214

LedenadministratiePostbus 189

1110 AD Diemen

KantinebeheerderJ. Fritz

[email protected]

Redactie clubblad M.E. Post

[email protected]

Alle correspondentiebetreffende

de ledenadministratiesturen naar:sv Diemen

LedenadministratiePostbus 189

1110 AD Diemen

DeTreffer

Clubblad van sv DiemenOpgericht 16 juli 1931Postbus 189 - 1110 AD Diemen020-6992048 [email protected]

Jaargang 80 nr. 514 oktober 2013

Page 2: Treffer 05 14 okt 2013

  nr. 5  14 oktober 2013 2  DeTreffer sv D iemen

Laagste rentes van Nederland! Nu vanaf 2,8%

Bel: 020 - 416 26 56

Page 3: Treffer 05 14 okt 2013

  nr. 5  14 oktober 2013 3  DeTreffer sv D iemen

Officiële mededelingen

Toolkit gedragsregels voor verenigingenEen huishoudelijk reglement met gedragsregels voor alle leden en bezoekers; voor veel verenigingen is het al een vanzelfsprekendheid. Bij andere verenigingen leeft het enorm om dergelijke gedragsregels op te stellen en voor iedereen zichtbaar te maken. De KNVB wil hierbij graag ondersteunen en heeft daarom een speciale online toolkit ontwikkeld. Deze toolkit is onderdeel van het actieplan ‘Tegen geweld, voor sportiviteit’ dat de bond eerder dit jaar lanceerde.

Publiceren gedragsregelsIedere vereniging wil dat er op een onbezorgde en prettige manier wordt gevoetbald. Dit gaat niet altijd vanzelf. Wat een enorme bijdrage kan leveren is het maken van afspraken met elkaar ten aanzien van ge-drag. Door met elkaar in gesprek te gaan over gedrag, creëer je een omgeving waarin mensen rekening houden met elkaar en elkaar durven aan te spreken. Het is dus belangrijk dat een afspiegeling van de vereniging hierover mee kan denken. Vervolgens is het van belang deze regels uit te dragen. Via de online toolkit kunnen verenigingen deze gedragsregels zichtbaar maken voor de eigen leden en bezoekers van het sportpark.

De online toolkit helpt verenigingen in een paar eenvoudige stappen met het publiceren van de gedrags-regels. De uitingen zijn geheel in de Respect-huisstijl. Het enige dat de vereniging nodig heeft is het eigen clublogo, en natuurlijk de gedrags- of huisregels. Opstellen van gedragsregelsVerenigingen die nog geen gedragsregels hebben, kunnen hiervoor ondersteuning krijgen van de voetbal-bond. Het opstellen van de gedragsregels is echter altijd iets dat vanuit de vereniging zelf, in samenspraak met de leden, gebeurt. Wel kan de bond richtlijnen aangeven. De Verenigingsbox ‘Samen aan de slag met Sportiviteit en Respect’ geeft bepaalde handvatten om gedragsregels op te stellen. Verenigingen kunnen voor advies en ondersteuning contact opnemen met het KNVB-districtskantoor.

Site KNVB West1

Page 4: Treffer 05 14 okt 2013

  nr. 5  14 oktober 2013 4  DeTreffer sv D iemen

  Jeugdtreffer CoördinatorenWedstrijdsecretariaat jeugd Elly Oudshoorn [email protected]ördinator A-junioren Vacant [email protected]ördinator B-junioren Vacant [email protected]ördinator C-junioren Vacant [email protected]ördinator D-pupillen John Muuren [email protected]ördinator E-pupillen Simon Ilcken [email protected]ördinator F-pupillen Ed van Bentum [email protected] jeugdcoördinator       bovenbouw Gerard de Jager [email protected] jeugdcoördinator       onderbouw Marciano Sleeswijk [email protected] E-pupillen Alwin A/Mitchell P [email protected]/meisjesvoetbal Menno Golsteijn [email protected]

Ajax Camps & ClinicsVanuit de samenwerking die wij als club hebben met Ajax willen we de jeugdleden van sv Diemen graag uitnodigen voor de Ajax Clinics in komende herfstvakantie. In tegenstelling tot het stagelopen en/of het Ajax Talenten Programma (ATP), wat op uitnodiging en na se-lectie door de jeugdscouting plaatsvindt, zijn de Ajax Clinics toegankelijk voor alle kinderen van 6-16 jaar die zichzelf als voetballer willen verbeteren en die de Ajax filosofie eens van nabij willen beleven. Beste voetballer,Koppen als Moisander, dribbelen als Schöne, passeren als Fischer en afmaken op doel als Sigthórsson. Deze herfstvakantie heb jij de kans de technieken van jouw Ajax helden te leren. Ben jij deze herfstvakan-tie te vinden bij een Ajax Clinic? De unieke Ajax trainingsmethodiek en –stijl wordt deze herfst in de vorm van trainingen per linie tot uiting gebracht. Hierbij leer jij positie-specifieke handelingen voor aanvallers, middenvelders en verdedigers. Natuurlijk train jij bij deze Ajax Clinic op elke linie zodat jouw spelinzicht verder ontwikkelt en jij een nog completere voetballer wordt. Ben jij er klaar voor om te trainen als de Ajax jeugd? Het aantal beschikbare plekken voor de Clinics is be-perkt dus schrijf je snel in op http://www.ajaxcampsenclinics.nl/clinics_detail.php?campaignId=5&clinicId=1 om deel te nemen aan deze onvergetelijke Ajax Clinic op De Toekomst. Op de volgende dagen vinden er Ajax Clinics plaats op De Toekomst: • Dinsdag 16 oktober • Maandag 21 oktober • Dinsdag 22 oktober • Donderdag 24 oktober (speciale Keepers Clinic) • Vrijdag 25 oktober (speciale meiden Clinic)

Page 5: Treffer 05 14 okt 2013

  nr. 5  14 oktober 2013 5  DeTreffer sv D iemen

Hesjes en ballen van de ING

Op zaterdag 5 oktober mocht Bram Uljee namens sv Die-men van de heer Ruud Langenhoff namens de ING een voetbalmaterialenpakket met 8 Nike ballen en 56 hesjes in ontvangst nemen.U ziet een verheugde Bram Uljee geflankeerd door de zoon van de heer Langenhoff Ben speler van de D3.

Geef jouw club op & maak kans op 20.000 euro voor in je clubkas!Stroomt jouw club over van liefde voor voetbal? Doen jullie echt alles voor je club? Van de spits van de E2 tot de voor-zitter? Meld dan nu jouw amateurclub aan op 538.nl en maak elke week kans op 538 euro voor in de clubkas en een jaar lang weekblad Voetbal International voor jezelf. De winnende club gaat ervandoor met de titel De Leukste Amateurclub Van Nederland en de hoofdprijs: 20.000 euro om je clubdroom waar te maken!

Bezoek de site van en

https://leuksteamateurclub.538.nl/#home

Woensdag 23 oktober geen training voor pupillen i.v.m. herfstvakantie

Page 6: Treffer 05 14 okt 2013

  nr. 5  14 oktober 2013 6  DeTreffer sv D iemen

NFC A1-Diemen A3 4-0 6 oktoberJa de A3 kan dus ook verliezen. Na de gebruikelijke struggle om het 11-tal weer bezet te krijgen bekroop me op zondagmorgen een gevoel dat we vandaag niet zouden winnen. Uiteraard niet geuit naar de heren maar mijn gevoel komt helaas soms uit. Het was schitterend voetbalweer. Zelfs een beetje te warm, maar heerlijk weer voor een leuke voetbalwedstrijd.Diemen werd meteen na aanvang wedstrijd flink onder druk gezet maar kon door goed verdedigen de nul een flinke tijd vasthouden. Helaas konden de aanvallers in het begin geen vuist maken. Wat later waren de kansen niet aan hen besteed. Ook een penalty werd helaas gemist. Als we met 2-0 of 3-0 hadden voorge-staan bij rust dan had NFC niet te klagen gehad. Denk niet dat NFC niet meedeed. Hun aanvallen waren best gevaarlijk maar misten dus de juiste richting. Helaas voor ons viel het tegendoelpunt vlak voor de rust; de bal ging helaas over de uitstekend keepende Ryan heen.In de rust heb ik aangedrongen op een rustiger veldspel (minder lange ballen, betere combinaties, kortere passing).Het lukte deels maar het uiteindelijke effect was dat de 2-0 voor NFC op de scorelijst kwam. Daarna gebeurde er van alles wat niet in het voordeel van de A3 was: Max ten onrechte met rood uit het veld gestuurd, waar geel op zijn plaats was; een goal (3-0 voor NFC) waarbij de bal niet over de doellijn was geweest en daarna nog een zwaar kreupele Avi die niet verder kon spelen na op zijn voet te zijn getrapt. Dan mis je dus 2 centrale verdedigers en wordt het dus improviseren. Ik moet zeggen dat de vervangers uitstekend hun best deden maar de 4-0 voor NFC niet konden voorkomen.Na afloop moesten we Avi ondersteunen en ik ben bang dat we hem een paar weken kwijt zijn. Wat dat betreft komt de herfstvakantie dus goed uit om zijn blessure te laten genezen.Heren. Vandaag we hebben dus weer wat geleerd en heb ik een aantal dingen gezien die voor verbetering vatbaar zijn. Tja en ik kan wel gaan zeuren over scheidsrechterlijke dwalingen enzo maar uiteindelijk moet je de goals eerst maken en als je ze niet maakt dan doet de tegenstander het wel.Deze week gaan we dus weer flink aan de slag want zondag mogen we Almere A1 ontvangen. Tijd voor herstel dus.

Ad

Hoofdpijn voor Martin Ernest

SDO B1 - sv Diemen B1 3-2 6 oktoberWe kregen een kleedkamer die we moesten delen met een ander team. Vreemd, want ernaast was een kleedkamer gewoon leeg. Daar maar omgekleed en de spullen later overgebracht. De stem-ming zat er meteen goed in: SDO weigerde in eerste instantie om een ander shirt aan te trekken, vanwege de gelijkenis met het shirt van Diemen: blauw-wit. Hierna hadden ze nog een half uur de tijd om dit alsnog te doen. Dat deden ze dan maar ook, weliswaar een shirt zonder sponsornaam... Je kan niet alles hebben.Diemen was eigenlijk de hele wedstrijd ondermaats. Een aantal jongens was op schoolreisje geweest en had dus niet getraind. De enige kans in de eerste helft was een schot van Bilal in het zijnet. We kwamen op achterstand door een vrije trap die binnen gekopt werd (1-0). Bilal wist er vlak voor rust nog 1-1 van te maken na een actie van Wassim.In de rust vielen er harde woorden. Youssef was het slachtoffer nadat hij woorden kreeg met Yerrel.Na rust ongeveer hetzelfde beeld, een beter en feller SDO en Diemen dat nauwelijks kansen weet te creëren. We komen nog wel op voorsprong. De keeper liet de bal los en Oussama kon daar van profite-ren (1-2). Daarna begon de zelfdestructie van Diemen. Met 2 eigen goals werd de voorsprong alsnog uit handen gegeven. Eerst kreeg Tim de bal onbewust tegen zijn voet op 1 meter van het doel en de bal verdween in het doel (2-2). Een aanvaller van SDO ging alleen op de keeper af, maar hij hield in, omdat hij dacht een fluitsignaal te horen. Dit was echter op een ander veld. Vervolgens ging hij weer door en schoot de bal op de lat. Beetje sneu natuurlijk. De volgende tegengoal was ook weer een eigen doelpunt. Tijs wilde een bal weg-koppen maar werd daarbij geraakt door Abe. Ook die bal verdween in doel (3-2). Tijs kan zich het doelpunt niet meer herinneren, hij lag even groggy op de grond. Abe: iets minder hard slaan voortaan! Als u nou denkt: van dit verslag deugt werkelijk niets, dan kan dat kloppen. Tijdens de wedstrijd werd ik voortdurend gebeld door mijn werk. We hadden een grote software implemen-tatie en er gingen wat dingen mis. Ik was er dus niet helemaal bij met mijn hoofd. Thuis op de bank had ik dan ook een zware koppijn te pakken. Ik heb wel eens prettigere zaterdagmiddagen gehad....

Martin

Page 7: Treffer 05 14 okt 2013

  nr. 5  14 oktober 2013 7  DeTreffer sv D iemen

sv Diemen D1 – Zeeburgia D3 11-0 5 oktoberD1 was nog steeds zonder puntenverlies deze jaargang en de schrijver van dit stukje had zich voorgenomen om zich maar eens te wagen aan een verslagje om spelers en trainer maar eens een vermelding te geven. Ook na deze wedstrijd luidt de conclusie dat trainer Rémon van Asselt zijn jongensteam goed op de rit heeft staan. Scheidsrechter Rogier (uit de verte zou je er bijna oud top scheidsrechter Roelof Luinge in herkennen) floot in flitsend paars vanaf het begin weer streng maar rechtvaardig: jongens achter de hekken en commentaar van de zijkant mag alleen gefluisterd worden!Diemen begon scherp aan de wedstrijd en al snel had de absolute topscorer Rocuenio er al weer eentje in liggen. Na een treffer van Floris was Rocuenio weer aan de beurt en daarna kon Floris weer scoren, zodat de rust met een riante voorsprong van 4-0 werd bereikt.De toeschouwers keken elkaar eens goed aan, want de teams de-den op zich niet heel veel voor elkaar onder.Waar een stormloop van Zeeburgia werd verwacht in de tweede helft, gebeurde het tegendeel. Binnen een paar minuten tijd werd een paar keer gescoord en werd de wedstrijd een formaliteit. Met complimen-ten aan de verdediging, want deze bleef scherp en geconcentreerd opereren en hield daardoor de nul. Verdere doelpuntenmakers in de tweede helft: Floris (2x), Justin, Dimas, Samuel (2x) en Rocuenio. Conclusie: als je met 11-0 wint kun je de doelpunten best wat eerlij-ker verdelen en iedereen 1x laten scoren.

Richard

sv Diemen D2 – CTO 70 D2 2-1 5 oktober Deze zaterdag ook weer een wedstrijd. Thuis tegen CTO 70. Het weer was goed genoeg voor een voet-balwedstrijd. Iedereen was op tijd. Na een goede warming-up ging de wedstrijd van start. Die start was dan ook een felle start.Er werd meteen goed druk gezet. Dimas had een mooi schot op doel maar de keeper hield de bal. Toen ging CTO op de counter en moesten wij goed opletten maar CTO zag net het gaatje om te schieten maar miste die kans. Wij waren de boven liggende partij terwijl we later in de wedstrijd scoorden, tenminste Sa-lim was het die door het midden van de verdediging de bal in de netten schoof. 1-0. Na de aftrap waren wij het weer die naar het doel van de ander gingen. Vanuit de vele aanvallen kregen we een corner. Salim nam die corner en gooide hem voor het doel, waar er een kluts kwam. Toch was het Gabriël die scoorde, 2-0.Toen werd CTO wakker. En ging voetballen. Het lukte tot 3x toe om vrij voor de keeper te komen. Gelukkig 2x naast en er was een mooie redding van Sven nodig, om een doelpunt te voorkomen. De tweede helft begon net als de eerste helft. Maar dan zonder doelpunten, ondanks dat we veel kansen kregen. CTO ging aanvallen en er mocht vrij aangelegd worden voor een schot. Deze belandde net onder de lat in het doel. Eindstand 2-1.Drie punten voor Diemen. Volgende week gaan we weer voor de winst.

Sven, de keeper

sv Diemen F1 – Zeeburgia F1 2-10 5 oktoberWat een mooie dag om te voetballen. Een wedstrijd tegen Zeeburgia, toch altijd een beetje spannend. En dat was ook wel een beetje aan de jongens te zien. Ze gaan wel vol goede moed het veld in maar worden toch al snel overtroeft door een zeer fel van start gaand Zeeburgia. Na 5 minuten zijn er al 3 doelpunten door Zeeburgia gescoord. Een beetje wakker ge-schud gaan onze jongens weer voetballen maar worden nog steeds afgetroefd in de duels. Zeeburgia ziet kans om met afstandschoten nog 2 keer te scoren. Maar Diemen geeft zich niet zomaar gewonnen en een hele mooie aanval rond Milan af met een doelpunt zodat de ruststand op 1-5 komt. Helaas kan de verslaggever de tweede helft niet zien maar door de andere supporters ben ik op de hoogte gehouden. De tweede helft werd er iets meer tegenstand gebo-den maar het mocht niet baten. In de tweede helft wist Zeeburgia wederom 5 keer het doel te raken. Youri scoort het tweede doelpunt van Diemen door de bal te veroveren en van afstand uit te halen. De eindstand is 2-10. Jammer dat onze jongens niet echt aan voetballen toekwamen en net iets te lief waren voor deze tegenstander. Ze misten net de scherpte om Zee-burgia effectief te bestrijden. Volgende week tegen Waterwijk nieuwe kansen.

Monique

Page 8: Treffer 05 14 okt 2013

  nr. 5  14 oktober 2013 8  DeTreffer sv D iemen

sv Diemen F2 - Zuid Oost United F2 6-0 5 oktoberDonker was de nacht

Ik heb zaterdagnacht geen enkele ster gezien. En u ook vast niet. Dat kan kloppen, want die waren ‘s ochtends door de F2 weer eens van de hemel gespeeld. Allemachtig, wat kunnen die gastjes voetballen! Vanaf de allereerste minuut hadden ze de wedstrijd in de zak, al was dat aan het aantal doelpunten niet af te zien. Als ik me wel herinner, duurde het tot redelijk ver in de eerste helft dat Jackie de score opende. Schreef ik niet vorige keer dat dit jongetje een lekker bijtertje op het middenveld is? Nou, dat was hij deze wedstrijd zeker ook, maar hij liet nu ook zien te kunnen doorbijten. Goud waard, dat mannetje! Daarna ging het snel en bij rust stond het 3-0.Ook deze wedstrijd natuurlijk weer goals van Stefan, Yael en Joaqim. Poeiers, lage schuivers of subtiele stiftjes, ze beheersen het allemaal. Bram en Nathan, de Golden Twins, hielden het zaakje weer goed op slot. Keeper Jasper hoefde maar een keer of drie in actie te komen. Da’s toch luxe, hoor, een keeper die zich niet in slaap laat sussen wanneer de bal meestentijds op de helft van de tegenstander ligt. Als er uit-gelopen moet worden omdat Bram of Nathan een keer al te enthousiast naar voren zijn gelopen, dan doet Jasper dat. Na twee keer twintig minuten stond het 6-0. En ZuidOost United dan, deden die dan helemaal niets? Zeker wel; hun best! Maar na drie wedstrijden heb ik het allang al gezien: de F2 is gewoon bijna niet te pakken. Gewoon voor ‘t kampioenschap gaan dan maar, Dino en Akkie?

Met groet,André Heemstra

Champions League voor de mini’sOp zaterdag 5 oktober werd het eerste Champions League toernooi voor onze mini’s gehouden. Er waren 16 spelertjes die in 4 teams waren verdeeld. Vol overgave gingen ze er helemaal voor. Het was echt genieten om de kleintjes zo bezig te zien. Er wordt natuurlijk al een tijdje getraind met de mini’s, en dan nu dit toernooi. Een mooie stap voorwaarts voor de club om nu ook voor de allerkleinsten, vanaf 5 jaar dit te kunnen brengen. Wat een succes!!!

Monique van Es

Nieuwe indeling voor de F4De F4 is hoger ingedeeld, dit team heeft al haar wedstrijden tot nu toe met grote cijfers gewonnen. Zij gaan nu spelen in de derde klasse 13. De stand in deze afdeling:

SDO F3 4 4 0 0 12 22 3BFC F4 4 3 1 0 10 22 11BFC F3 3 3 0 0 9 30 0Waterwijk asc F5 4 3 0 1 9 16 11Buitenboys sc. F4 3 2 1 0 7 19 8Almere FC F3 3 2 0 1 6 21 6NVC F3 3 1 1 1 4 9 8Huizen F3 4 0 1 3 1 6 20Diemen sv. F4 0 0 0 0 0 0 0Sporting Almere F5 4 0 0 4 0 3 21BVV ‘31 F2 4 0 0 4 0 4 33Zuidvogels HSV De F3 4 0 0 4 0 4 35

Page 9: Treffer 05 14 okt 2013

  nr. 5  14 oktober 2013 9  DeTreffer sv D iemen

Mini Champions League

Trainer Marcel de Ridder kijkt toe en ziet dat het goed is.

Tong uit z’n mond, blik op de bal.

Fel duel in de Champions ArenA.

Een bijna uitverkocht stadion!

De gladiatoren groeten het publiek en de trainers. . . die doen mee!!!

Page 10: Treffer 05 14 okt 2013

  nr. 5  14 oktober 2013 10  DeTreffer sv D iemen

sv Diemen

HerfstvakantieVan zaterdag 19 oktober t/m zondag 27 oktober is het herfstvakantie in onze regio.* het eerste weekend van de herfstvakantie 19/20 oktober heeft de KNVB een beker/inhaalpro-

gramma vastgesteld en zullen er slechts een paar jeugdteams in actie hoeven te komen. Voorlo-pig zijn er een paar wedstrijden vastgesteld

* hou het programma op onze site (www. svdiemen.nl) of voetbal.nl in de gaten voor het laatste programma

* het tweede weekend van de herfstvakantie 26/27 oktober is er een VOLLEDIG competitie-pro-

gramma vastgesteld en moeten ALLE teams voetballen. Hou hier svp rekening mee. Inventari-seer alvast bij je team of er kinderen weg zijn en of je genoeg spelers hebt. Indien nodig, check tijdig bij andere teams of je spelers kunt lenen. Op onze site kun je onder het kopje Programma het programma voor 26/27 oktober al vinden.

* keeperstrainingen gaan NIET door in de herfstvakantie* tijdens de herfstvakantie (21/26 oktober) is er geen training voor de D,E,F pupillen tenzij de trai-

ner heeft aangegeven dat de training gewoon doorgaat.

Scheidsrechters voor E en F wedstrijdenDoor de KNVB zijn er vorig jaar een aantal sv Diemen jeugdscheidsrechters opgeleid om op zaterdag de E en F wedstrijden te fluiten. Omdat een aantal van deze jongens nu zelf moet voetballen op zaterdag, dit jaar een team trainen/coachen of op zaterdag werken hebben we niet meer voor alle wedstrijden een scheidsrechter ter beschikking. Het zal dus vaak voorkomen dat een van de ouders zelf moet fluiten. Lei-ders, check zaterdagochtend in de bestuurskamer of er een jeugdscheidsrechter beschikbaar is voor de wedstrijd.Ook zijn wij op zoek naar jeugdscheidsrechters. Bij voldoende aanmeldingen kunnen we weer een training via de KNVB gaan regelen.Dus leiders van C,B,A teams: inventariseer eens bij je teams of er jongens zijn die de cursus pupillen-scheidsrechter willen volgen.

Vacature bestuursdienstOp zaterdagochtend is Henk van Dijk altijd aanwezig om bestuursdienst te draaien. Op zondag hebben we echter een probleem. Wij zijn nog op zoek naar mensen die op ZONDAGOCHTEND de bestuursdienst willen draaien. We willen een groep van mensen samenstellen zodat je slechts eens in de 4 of 5 weken aan de beurt bent. Het gaat om het ontvangen van leiders van de tegen-partij, ontvangen van scheidsrechters, er op toe zien dat de wedstrijdformulieren worden ingevuld. ALLEN: Willen jullie eens in jullie teams vragen of er vader/moeders/oma/opa’s zijn die deze taak één keer in de 4-5 weken op zich willen nemen? Het is een visitekaartje voor de club dat er iemand aanwezig is. Graag hoor ik jullie reactie.Nog vragen? Stel ze gerust. Het liefst per email!

Groet, Elly [email protected]

m 0610029448

Page 11: Treffer 05 14 okt 2013

  nr. 5  14 oktober 2013 11  DeTreffer sv D iemen

sv Diemen A3 - Almere A1 3-6 13 oktober

A3 in waterballet ten onder

Wat was het slecht weer vandaag. Ik was al doorweekt om-dat ik ‘s morgens bij de A2 stond te kijken dus niet in de bes-te stemming. Even gegeten bij Diemen en daarna met de A3 aan de slag. Ondanks mijn begroting om met 12 spelers klaar te staan, kwamen er maar 9 opdagen. Degenen die zich niet hebben afgemeld (2 man) worden bij deze namens mij en het negental hartstikke bedankt. Toppie voor deze 2 man. Uitein-delijk kwamen we met 10 man te staan omdat (wie anders) Mustafa van de B1 zondag na 10 minuten alsnog wilde spelen voor ons.Omdat we er voor kozen om met een andere verdediging te gaan spelen liepen we helaas al snel een achterstand op.

Dat komt uiteraard door onwennigheid, maar als je dan een foute pass aflevert probeer dan je fout te her-stellen. Ik heb dat zowel in de 1e als 2e helft gezien. Hier ga ik dus sancties op zetten, heren.Ook het feit dat er spelers waren die nog niet in de A3 hadden gespeeld telde mee. Bij rust stonden we dus al met 3-0 achter. De rust heeft echter niet de ommekeer gebracht die ik wilde. Vlot scoorde Almere de 0-4. Toen stroopte Diemen de mouwen op en kon zowaar 3 keer scoren. De 3e daarvan was een ver-rassende: Wesley wilde een pass over de verdediging geven maar door de wind verdween de bal over de handen van de Almere-keeper in het doel. Bij de andere 2 goals was de hardwerkende Mustafa (had al een wedstrijd gespeeld) betrokken.Helaas werd het middenveld ons weer fataal. Door niet tijdig omschakelen kon Almere een flink aantal keer counteren en kon onze keeper nog 2 keer vissen. Overigens stond Bas vandaag op doel omdat Ryan al 2 wedstrijden in de B1 en B2 speelde. Dus die waren allebei al 2 keer doorweekt.Ondanks alles heb ik de inzet van een flink aantal van de 10 staan bewonderen. Wat een strijdlust. Dat geeft me wel moed. Overigens kwam ik er later achter dat bijna alle wedstrijden in onze poule waren afgelast, behalve de onze. De vraag dus aan Diemen hoe dat kan stel ik dus van de week bij het wedstrijdsecretariaat, want ik kan me voorstellen dat er bijna niemand echt wilde spelen met dit weer.Ik moet Mustafa weer bedanken voor zijn inzet. Een kanjer die zich zo maar weer aanbiedt.Vrijdag de 18e geen training en de 20e geen wedstrijd. We gaan even vakantie vieren en de 25e weer trainen.Ik hoop dat een aantal blessures (3 man) en andere zaken dan zijn opgelost.

Ad

sv Diemen B1 - Zeeburgia B2 1-1 13 oktoberDe regen kwam de hele dag met bakken uit de lucht en dus ook tijdens onze wedstrijd. Uiteraard had Zeeburgia weer een paar gastspelers uit de B1 meegenomen, die waren makkelijk te herkennen aan de shirtjes met rugnummers. Dat nadeel hebben wij dan weer omdat we thuis op zondag spelen (zij trouwens ook, kunnen ze lekker doorwisselen met de B1 die op zaterdag speelt). Dan zegt de stand in de competitie ineens ook niet zoveel meer.Aan kansen hadden we geen gebrek. Als ik ze allemaal zou gaan benoemen dan had ik een hele Treffer nodig. In de eerste helft werd niet gescoord, ondanks kansen voor Rowen, Oussama, Wassim en Mustafa. De een wat groter dan de ander, maar de bal wou er in ieder geval niet in. Ook Zee-burgia kreeg mogelijkheden, ballen die net naast gingen en over ons doel. Ous-sama raakte al vroeg geblesseerd en ging meteen douchen, het was steenkoud. Dan maar rusten met hete thee, geregeld door Bart.De tweede helft begon fel aan beide kanten. Het spel golfde heen en weer en al-les was mogelijk. Kansen waren er voor Mustafa (schot en een bal voorlangs) en Bilal die vergeet te schieten. Een corner wordt door Bram op de paal gekopt. Dan komt eindelijk de beloning voor het goede spel van Diemen: Wassim schiet via een tegenstander binnen (1-0). Jammer dat we de voorsprong 1 minuut later al weer weggeven: het wordt 1-1 uit een counter. Vlak daarna weer kansen voor Bilal en ook weer een bal op de paal van hem. Het ziet ook niet mee....Ook Zeeburgia kreeg nog een kans, die net naast ging. De laatste actie was van Wassim: zijn schot werd goed gestopt door de keeper. Jammer dat we de drie punten niet pakten, want de nummers 1 en 2 lieten ook punten liggen. Ze waren namelijk wel verdiend geweest.

Martin

Page 12: Treffer 05 14 okt 2013

  nr. 5  14 oktober 2013 12  DeTreffer sv D iemen

Geinburgia D1 - sv Diemen D2 3-5 12 oktober Ik moest vroeg op omdat Youri vroeg moest spelen in Almere. De ochtend begon heel grijs en donker. Maar gelukkig werd het beter en werd het prachtig weer om te voetballen. Iedereen was op tijd, dus kon Danny de gewenste opstelling uit-voeren. Na de warming-up was iedereen scherp. Toch waren wij het die op achterstand kwamen. Er werd een lange bal gespeeld op hun zeer snelle rechtsbuiten. Ga-briel en Kyle konden hem niet achterhalen, ook ik kon het schot niet stoppen. 1-0 achter. Wij waren geschrokken en gingen feller spelen. Davy stuurt Jamie weg, Jamie gaf mooi voor en een eigen speler van Geinburgia maakt de 1-1. Beetje geluk, maar wel verdiend. De 1-2 werd gemaakt door Akin. Dimas gaf een mooie steekbal op Davy, Davy goede voorzet op Akin en die maakte het koelbloedig af. Helaas vallen er toch wat gaten achterin bij ons. Daardoor ontstaat de 2-2. Geluk-

kig gingen we met een voorsprong de rust in. Een sprint langs de rechts en voorzet op Akin, 2-3. In de rust vertelt Danny wat er goed of fout ging. Na de rust ging iedereen er weer fel tegen aan. Na een paar aanvallen scoren we weer. Een aanval over de linker vleugel, Davy geeft voor en Akin tikt binnen, 2-4. het spel ging over en weer. Toch zag Geinburgia de kans om te schieten. Er was een redding van mij nodig om een doelpunt te voorkomen, maar de rebound werd alsnog binnen geschoten. 3-4. Het werd daardoor toch spannend. Wij waren de betere partij. Daarom maakten we verdiend de 3-5. Akin werd vrijgespeeld en lobde de bal over de keeper.Wederom 3 punten mee terug naar Diemen. Volgende week geen wedstrijd, maar daarna gaan we er weer vol tegenaan.

Sven, de keeper

Page 13: Treffer 05 14 okt 2013

  nr. 5  14 oktober 2013 13  DeTreffer sv D iemen

Vrouwen/meisjesvoetbalDames pakken de draad weer op, MB1 wint weer

Zaterdag 5 oktober: De dames winnen weer en dat was een belangrijke overwinning op KDO. Daar-door kan de ploeg van Michael van Wageningen weer aanhaken in de 4e klasse D. De MB1 blijft maar winnen, nu een degelijke overwinning op Buitenveldert. De ploeg van Noraly Karssen staat nu in de top 3. De MD1 speelde weer een beladen duel, een gelijkspel tegen Kadoelen. De ME1 is nog lerende, en dan is titelkandidaat De Meer een stapje te hoog.

KDO VR1 - sv Diemen VR1 1-3 5 oktoberNa een lange reeks thuis wedstrijden konden we deze zaterdag een stuk je rijden, naar Sport Ver-eniging KDO, de Kwakel. Helaas was niet iedereen op tijd, maar na een beetje opschieten konden we toch nog een goeie warming up doen (zoals het hoort).Om 13:35 starte dan ook de wedstrijd. De eendjes van Diemen stonden oog in oog met de kwakels, maar het waren al snel de eendjes die de druk opvoerde, na 4 minuten stond het al 0-1 voor Diemen. Shameela kwam met een goeie kapbeweging en legde de bal op Danique die natuurlijk ijzersterk wist uit te halen. Hoppa, nu werd dr eventjes wat minder ‘gekwakeld’ door de tegen partij. We hielden de goede start vast. Een mooie steekpase van Isabel op Danique, mooie kans, helaas leidde het tot niks want het was buitenspel. Er werden steeds mooie driehoekjes gevormd en het zag er (in tegen-stelling tot vorige week) goed uit. Ookal speelde onze kwakelvrienden erg fysiek, we hielden ons goed sterk. Alleen de aansluiting vanuit achterin kon beter. Toch moet ik even zeggen dat Isabel op linksachter erg goed bezig was en de ene na de andere actie maakte! Nu kwam KDO even ge-vaarlijk uit de bocht, er was paniek achterin en de bal belande op de paal... oei, pas op Diemen! We werden even wakker geschut, we moesten blijven focussen achterin. Vooral met die snelle nummer 12 van KDO. We kregen een corner tegen die we met moeite weg konden werken. Er was geen rust aan de bal achterin, maar alles ging net goed. We kregen een vrije trap, een paar meter op de helft van KDO, Shameela stond achter de bal, ze haalde uit, maar helaas in de handen van de keepster. Het spel kwak(k)elde een beetje voort. Na een tijdje kwam KDO weer de druk opvoeren en een speelster wist langs onze verdediging te komen... we lieten dr gewoon voorbij sprinten. Jennifer kwam goed uit, maar ook dat had geen nut meer, ze kwam langs Jen en schoof de bal zo het goal in... Jael sprintte er nog achteraan, maar het mocht niet baten, hier was de 1-1. Als we wilden winnen moesten we nu echt alles geven. Maar het lot werkte niet erg mee, we kregen de ene na de andere corner, vraag niet hoe, maar we wisten elke keer de bal weer uit het strafschopgebied te krijgen en naar voren te spelen. AANSLUITEEEEEEN, en jawel we kwamen weer naar voren, mooi tikkie takkie voetbal van Shameela en Isabel, de bal kwam bij Danique die al vlak bij de keepster stond maar helaas speelde ze de bal net iets te ver voor zich uit. Jammer, was een mooie aanval! Het spel gaat verder, we vangen de uittrap op en de bal komt alweer bij Danique, die beetje dreigt met haar schaar-actie, vervolgens een driehoekje met Isabel, Isabel weet Shameela te vinden en Shameela weet een gaatje te vinden om uit te halen. Hallo 1-2 !!! We krijgen een vrije trap tegen, maar niks aan t handje, we vangen de bal op een gaan door met vechten. Ookal krijgen we nog geen 3 minuten later alweer een vrije trap tegen. Maargoed, ook deze leidde tot niks. Want de verdediging staat op scherp en Mandy speelt de bal telkens keurig terug op Jennifer. Eindelijk, wij mogen ook een corner nemen, Celine staat bij de vlag, en ze geeft een harde pegel richting het doel, Shameela ziet de bal, ziet het moment, en maakt een omhaal... over via de lat, owjooo als ie niet over was was hij echt mooi geweest. Maargoed, geen tijd om stil te staan, we moeten door. Af en toe is Diemen wat slordig, vooral in de beweging zonder bal. Blijf je aanbieden, blijf bewegen, want we zijn echt beter. Ondertussen was het lekker weer trouwens! ook niet onbelangrijk. Vlak voor het einde van de 1e helft komen we nog met een goeie actie, Shameela doet weer is een van haar kapbewegingen en Tessa loopt goed mee, ze krijgt de bal en gaat een beetje dollen en dan haalt ze uit... raak! 3-1! heerlijk! RustIk was vergeten te zeggen dat Lola er ook was vandaag, en dan denken jullie vast, wie is Lola, nou Lola

Page 14: Treffer 05 14 okt 2013

  nr. 5  14 oktober 2013 14  DeTreffer sv D iemen

is geen speelster, geen trainster, maar een hond. Edi had die hond meegeno-men. Leuk dier hoor, maar in de rust liep het uit de hand. Terwijl de speelsters weer braaf het veld op komen lopen , loopt de spanning bij Lola hoog op. Ze aarzelt geen moment en doet dan ook net buiten het 16 meter gebied ongege-neerd haar behoefte. Gelukkig reageerde Edi snel en trok Lola mee naar de zijlijn.... (kleine tip, neem poepzakjes mee). Tja, wat zal ik zeggen... gelukkig was het geen thuiswedstrijd. Nadat we onze focus weer hebben herpakt komt er een goeie bal langs de lijn van Cynthia op Edi. Helaas zijn de Kwakelingen erg fysiek en verliest Edi het duel, volgende keer beter! Er komt een mooie

voorzet in de lucht van Danique op Jael, bijna kopt Jael de bal, maar ze verliest net haar evenwicht en de bal raakt enkel haar haren. Niet veel later nog een actie van Danique, ze staat dit keer 1 op 1 met de keepster, hoewel ze dit makkelijk had kunnen uitspelen aangezien het geen vaste keepster was lukt het toch niet om er 1-4 van te maken, helaas! volgende keer beter. Het spel gaat door, beide partijen zijn nu eventjes niet zo gevaarlijk. Diemen zakt een beetje in. Dan komt Tessa nog met een mooi hard schot vanaf de middenlijn, maar hij gaat net over. Was wel een goede poging. Gelukkig hebben we Jennifer, die zoals altijd de meeste ballen eruit haalt en onverwoestbaar keept, zelfs al raakt de verdediging af en toe in pa-niek, Jen heeft de rust. We krijgen heel veel vrije trappen tegen, irritant want zo werden we steeds uit het spel gehaald. Eindelijk hebben wij weer een cornertje, Celine neemt weer en hij komt bij Jael en Marousha terecht, en daarna op de paal! Balen. Wanneer een Kwakel uitgooit sprint die nummer 12 weer de longen uit de lijf... maar Tessa grijpt goed in met een mooi takkel. We krijgen wel een corner tegen, maar niet ge-vaarlijk. 4 vrije trappen en 2 corners verder gaat het mis bij Jennifer, na een goede redding van Jen stapt een Kwakel nog na op de hand van Jennifer! Expres of niet, dat weet ik niet, maar het was heel vervelend voor Jennifer! Ze had echt pijn aan haar hand en het zag er niet best uit. Natuurlijk is Jen een bikkel en maakte ze de laatste 10min van de wedstrijd af, maar ze had echt pijn. De wedstrijd ging nog even verder, Shameela zet nog een aanval op, maar kan de bal niet kwijt. Danique krijgt nog een keer de bal van Isabel en knalt op de lat en ook Marousha geeft de bal nog eens voor vanaf rechts. Maar de eindstand blijft 1-3. Goede wedstrijd dames, we gaan weer lekkerrrrrr. Dit was weer jullie razende reporter vanaf de kwakelse duinen, tot volgende week. Aju!

Lisa ten Raa

sc Buitenveldert MB2 - sv Diemen MB1 1-4 5 oktoberVandaag om half 3 werd de wedstrijd Buitenveldert MB2 - Sv Diemen MB1 gespeeld. Wij hadden aftrap en kwamen al snel naar voren. Veel druk gezet, maar Buitenveldert was al heel fel. We hebben de bal vaak bij ons gehad en mooie pasen gegeven. Toen kwam Cinthia in actie en scoorde het eerste doelpunt van de wedstrijd. Buitenveldert werd al snel geïrriteerd. Wij hebben ons daar zo min mogelijk van aangetrokken en ons spel gespeeld. Mooie duels gespeeld en toen kwam de paas van Romy S naar Jessica en kaatste zij hem zo het doel in. Hierdoor kwam Sv Diemen 2-0 voor te staan. Wij dachten dat het makkelijk ging en zakten niet genoeg mee toen de bal ver naar voren ging en Buitenveldert druk zetten. Hierdoor kwam de 2-1 van Buitenveldert. Een zachte bal, maar Marita dook helaas net te laat. De koppies gingen even omlaag. Toen begon Buitenveldert meer druk te zetten waardoor wij dat ook moesten doen. Wij deden dit, maar Romy S werd al snel erg onderuitgehaald. Het was tijd dus de scheids floot af en Romy S kon even rusten. Er werd veel besproken en vooral irritaties werden hierbij betrokken. We moesten ons niet laten opfucken door Buitenveldert en gewoon blijven voetballen.De tweede helft begon. Eerst gebeurde er vrij weinig. Er kwamen steeds meer irritaties en we werden allemaal fel-ler. Toen werd Rosa P onderuitgehaald en kregen wij een vrijetrap. Melissa schoot hem in 1 keer maar was jammer ge-noeg net naast. Wij kregen een corner en Daphne nam hem. Een wereldgoal van Daphne die deze wedstrijd al geweldig speelde. De bal werd door Buitenveldert gespeeld in een lange hoge bal naar hun spits en die probeerde te scoren maar gelukkig had Marita de bal opgevangen. Marita kreeg nog wel een karatetrap maar bleef erg koel. Wij kregen hier-door wel een vrijetrap en Marita schoot de bal rustig naar Romy J die al heel goed breed was gelopen. Toen de bal naar voren was kregen wij weer een corner. En ALWEER schoot Daphne deze er geweldig in. 4-1 stonden wij voor. De wedstrijd duurde nog maar even en de scheids floot af. Vervelende wedstrijd. We werden uitgescholden, getackeld maar hebben toch ge-wonnen. We waren alleen niet erg gelukkig.

Rosa Poelstra & Romy Scholman (speelsters MB1)

Page 15: Treffer 05 14 okt 2013

  nr. 5  14 oktober 2013 15  DeTreffer sv D iemen

sv Diemen MD1 - Kadoelen MD2 1-1 5 oktoberNa het spektakelstuk van vorige week (3-2 verlies tegen SDZ), stond er vandaag weer een kraker op het programma, thuis tegen Kadoelen. Het werd een wedstrijd met alles erop en eraan.Kadoelen was een fysiek sterke ploeg, Diemen de betere voetballende ploeg. Op de ranglijst ontlopen de ploegen elkaar ook weinig.In de beginfase golfde de wedstrijd heen en weer. Vooral voorin had Kadoelen snelheid. Maar onderschat

de snelheid van onze meiden niet achterin. Steeds konden ze het gevaar voorkomen. De opbouw bij Diemen verliep prima. Tot de middellijn was het zeer goed. Na de mid-denlijn kregen de meiden het fysiek zwaar. Een goed schot van Joelle werd in de zes-tien geblokt met de hand en het was niet de

keeper. Penalty dus, die beheerst raak werd geschoten door Jacky (1-0).Het was geen gezapige wedstrijd. Om elke meter werd gestreden en de supporters (vooral van kadoelen) leefden emotioneel mee. Elke beslissing van de scheidsrechter werd door hen in twijfel getrokken. Ook het natrappen van de kadoelen spits, te recht werd zij even 10 minuten naar de kant gestuurd om af te koelen. Helaas kon Diemen niet profiteren van de numerieke meerderheid. De voorsprong werd mee de rust ingenomen.In de rust hebben we benadrukt dat alle speelsters het geschreeuw langs de kant moest proberen te ne-geren en zich moesten proberen te concentreren op hun eigen spel. Dat ging prima aan het begin van de tweede helft. Kadoelen kon niet meer van de eigen helft afkomen, omdat Diemen prima druk zette, met z’n allen. Kansjes kreeg Diemen ook, maar helaas zat er weinig kracht achter de doelpogingen. Achterin werd nog steeds prima gespeeld. Het wachten was op de verdubbeling van de score.Zover kwam het niet. Een zondagschot op de zaterdagmiddag richting de kruising bracht Kadoelen zo’n 10 minuten voor tijd op gelijke hoogte (1-1). Daarna kon de wedstrijd alle kanten op. Kadoelen werd sterker en had een paar goede kansen. Sanne stond paraat. Aan de andere kant slalomde Renee door iedereen heen, helaas net geen kracht meer voor de afronding.Aan het einde veel kleine blessure gevallen bij Diemen: Rianne had last van haar rib, Joelle kreeg van dichtbij een bal in haar buik, waardoor ze even geen lucht meer kreeg en Jacky klapte na een bal geblokt te hebben met haar hoofd op de grond. Zij voelde zich draaierig en een beetje misselijk.Na een goede 60 minuten floot de scheidsrechter voor de laatste keer en alle dampen konden optrekken. Met een 1-1 als eindresultaat kunnen we opzich wel leven.

Menno Golsteijn

sv Diemen ME1 - De Meer ME1 0-17 5 oktoberHier mijn verslag over de wedstrijd die ik net gespeeld heb. Vandaag hebben wij gespeeld tegen De Meer ME1. Het begon aanvallend door sv Diemen. Toen waren er 2 doelpogingen door De Meer. Na 10 minuten was het 1 nul voor De Meer. Gevolgd door de 2de goal na 15 minuten. Na een wissel liep het iets beter. Voor rust was het 6 nul.De 2 de helft werd er goed gespeeld, maar de tegenstanders waren te sterk. De eindstand was 17 nul. Wij hadden voor het eerst 3 extra spelers. Wij zijn goed op weg om een mooi team te vormen.

Carmen Zaky (speelster ME1)

Page 16: Treffer 05 14 okt 2013

  nr. 5  14 oktober 2013 16  DeTreffer sv D iemen

Slechte dag voor de VR1 en MB1Zaterdag 12 oktober: Bij overwinningen van de VR1, MB1 en MD1 hadden de teams allemaal een goede stap gezet om bovenin mee te gaan doen. Het liep helaas anders. De VR1 leken op pa-pier een makkelijke wedstrijd te hebben, maar gingen verassend onderuit tegen de nummer laatst DVVA. De MB1 speelde de topper tegen koploper Geuzen Middenmeer en gingen heel hard onder-uit. De MD1 deed wel wat het moest doen, winnen met duidelijke cijfers van AFC IJburg (7-1). De wedstrijd Ouderkerk ME1 - Diemen ME1 was helaas afgelast!

sv Diemen VR1 - DVVA VR1 2-3 12 oktoberBij winst kon ons vlaggenschip aanhaken en echt meegaan doen om de bovenste plaatsen. Na de oorwas-sing van De Meer hoop je dat er geleerd wordt van zo’n wedstrijd. Was er tegen De Meer geen warming up, nu weer amper. Dan de wedstrijd. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik niet de hele wedstrijd heb kunnen kijken, aangezien ik op een ander veld stond te fluiten.Wel zag ik in de eerste helft het net trillen, wel aan de verkeerde kant van het veld. Stonden onze dames nu achter? Achteraf heb ik vernomen dat het doelpunt was afgekeurd wegens buitenspel. Tijdens de rust van de MB1 wedstrijd snel even een paar minuutjes gekeken bij de VR1. Van het spel wat ik zag, werd ik niet echt vrolijk. Het oogde onsamenhan-gend, rommelig en slordig. De bal bleef op het middenveld een beetje pingpongen. De brilstand werd meegenomen naar de kleedkamer.Tweede helft zelfde beeld. Ik heb vernomen dat Diemen achterkwam te staan. Dat moet toch een wake-up call zijn om iets aan het spel te ver-anderen. Toen ik na de wedstrijd van de MB1 bij veld 2 kwam aanlopen, zag ik Diemen juichend teruglopen. gelukkig 1-1 door Isabel. DVVA speelde met 2 spitsen, dat betekent dat zij op een middenveld een speelster extra hebben. Dat betekent ook dat de vleugelverdedig-sters naar binnen spelen. en dat iemand vanuit het centrum door wordt geschoven naar het middenveld, zodat je je slag kan slaan op het mid-denveld en de linies daardoor korter op elkaar blijven staan. Dit was niet het geval. Het spel bleef rommelig. Je kon wel zien dat Diemen veel meer in huis heeft dan DVVA. Als je dan dezelfde energie in de wedstrijd steekt als de tegenstander, geeft kwaliteit de doorslag. Halverwege de tweede helft leek Diemen eindelijk de controle te krijgen. Een vlot lopende aanval over rechts, een goede voorzet van Marousha en knap binnengekopt door Shameela (2-1). Alles leek toch nog goed te komen. Er waren nog wat schotkansen om de score verder uit te bouwen. De omschakeling blijft dramatisch en in balbezit de opbouw van achteruit ook. Heel vaak onnodig balver-lies. Een foutje zorgde voor de gelijkmaker voor DVVA. Diemen was daarna de weg kwijt. Er stonden 11 speelsters in het veld, maar het is geen team. 3 minuten voor tijd kreeg Diemen op een beschamende manier de derde goal tegen. Balverlies op het middenveld en 7 van de 10 veldspeelsters schakelden niet om. Ja, dan vraag je er ook om. 3-2 verliezen van de rode lantaarndragers. Je kan het een kleine blamage toch wel noemen. Oke, er is nog geen man overboord. De doelstelling bij de eerste 6 en je plaatsen voor de kampioenspoule blijft haal-baar en blijft dus ook de doelstelling. Wellicht moeten we gewoon getrickerd worden als we straks tegen de koplopers spelen.Eerst dit maar even verwerken.

Menno Golsteijn

sv Diemen

Let goed op! In de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 oktober gaat de WINTERTIJD in! Het zou dan zeer verstandig zijn om uw tijdaan-gevende attributen een uur terug te zetten. U slaapt dus een uurtje langer.

Page 17: Treffer 05 14 okt 2013

  nr. 5  14 oktober 2013 17  DeTreffer sv D iemen

sv Diemen MB1 - GeuzenM MB2 0-12 12 oktoberDe topper stond vanmiddag op het programma. Nummer 3 tegen de nummer 1, of te wel: sv Diemen MB1 - Geuzen Middenmeer MB2.Vooraf werd alles nog goed doorgesproken. Wat doe je als je de bal hebt? Wat doe je als je de bal verliest? Hoeveel meter is er tussen jou en de tegenstander? Hoe staan we bij corners voor en tegen? Mocht je een doelpunt tegen krijgen, laat je koppie niet hangen en vecht voor elke meter...Dat klinkt toch allemaal fantastisch zou je zeggen. Vooropgesteld Geuzen Middenmeer heeft een hele goede ploeg, veel loopvermogen, combinerend vermogen, prima techniek. Maar om zo afgeslacht te wor-den was niet nodig. Het leek wel of het hele team niet lekker in haar vel zat. Binnen het kwartier stond de thuisploeg al met 0-5 achter. En als het nu nog eens mooi uitgespeelde doelpunten waren, maar dat was het niet. Geuzen Middenmeer kreeg ruim baan of werd soms letterlijk de bal in hun voeten gespeeld. Daarna herstelde Diemen ligt, maar vlak voor rust kreeg Geuzen een terechte penalty, die beheerst raak werd geschoten. 0-6 was de ruststand.

De gezichten van Remco en Cor stonden op onweer. In de rust werd de boel nog eens doorbesproken. Had dit resultaat? Het antwoord laat zich raden: nee. De ballen werden blind naar voren gerost, of zelfs dat lukte niet, er werd meerdere malen compleet langs, onder en over de bal gemaaid. De score liep verder op, tot uiteindelijk 0-12. En dat was niet eens geflatteerd! Geuzen Mid-denmeer heeft zelfs nog 2x het aluminium geraakt.Deze wedstrijd was eigenlijk om ons kapot te schamen. Volgende week is het vakantie. Even tot rust komen en dan pakken we de draad weer op en gaan we door met punten halen. Afgesproken?

Menno Golsteijn

Oh ja.... jammer dat er weer niemand is opgestaan om de wedstrijd te fluiten. Laat dit niet steeds door dezelfde mensen doen. Zelfde geldt voor het vlaggen. Toon je betrok-ken bij je dochter en help een handje mee. De mensen die vandaag fluiten/vlaggen doen genoeg voor de vereniging.

AFC IJburg MD1 - sv Diemen MD1 1-7 12 oktoberHelaas geen verslag ontvangen van deze mooie overwinning.

Page 18: Treffer 05 14 okt 2013

  nr. 5  14 oktober 2013 18  DeTreffer sv D iemen

Zaterdag/ZondagContactpersoon zondagsenioren R. Ternede tel. 020-6950204Contactpersoon zaterdag-1 T. Witteveen tel. 06-43091020Contactpersoon veteranen A.B. van den Hengel tel. 020-6980495

GeuzenM Vet. 3 - sv Diemen Vet. 1 0-3 5 oktoberU ziet het goed, beste lezers, sv Diemen Noord heeft de topper tegen Geuzen Middenmeer gewonnen en is nu alleen koploper geworden. Het ging niet gemakkelijk maar in tegenstelling tot de vorige wedstrij-den, die op het tandvlees gewonnen werden met veel negativiteit onderling naar mekaar toe zal ik maar zeggen, speelden we vandaag puur om te winnen. Van de Geuzenkant, alwaar 3 spelers met ‘n Diemer-connectie aantraden, kwamen ze al voor de wedstrijd met excuses over 7 basisspelers die afwezig waren, en na de wedstrijd met slappe babbels over het leeftijdsgemiddelde van de Geuzen Middenmeerders dat volgens hen ruim boven de 60 moet hebben gelegen. Hun linksback, 69 jaar oud, presteert het zelfs om ieder weekend vanuit zijn woonplaats, Stadskanaal, acte de presence te geven.Hoe dan ook was het Diemen dat de lakens uitdeelde en nadat Dhr. de Jong na ‘n half uur met ‘n mooie vrije trap de 1-0 op ‘t scorebord zette werd het spel zelfs erg goed. Maar ondanks vier 100% kansen was het nog steeds 1-0 bij de rust.

De 2e helft kwam Dhr. Ericstadt er in om die 69-jarige es ‘n lesje te leren maar de ouwe hield aardig stand totdat Dhr. Meulensteen met ‘n Laudrupachtige pass Frederik één op één vrij voor de keeper zette (2-0). Toen was het pleit beslecht. De 3-0 kwam helemaal op Eric’s eigen conto, ‘n prachtig schot in de kruising. Dat we wel met 10-0 hadden kun-nen, eh… moeten, winnen deed niets af aan ‘t feit dat de Diemer Veteranen es lachend het veld afliepen om ook de 3e helft gogmisch naar zich toe te trekken.Uitblinkers van de dag: Dhr. Brouwer, Dhr. Becker en onze Groote Kaale Leider Dhr. van den Hengel die er bij BBT (balbezit tegenstander) er voor zorgden dat Dhr. Heus (ja hoor!) niet zo veel te doen kreeg zodat ie voor het eerst in zijn Veteranenbestaan de nul hield. En dat op zijn vrouws verjaardag. Lekkerrr hoorrr!

Eef Erwt

Dhr. Heus

Page 19: Treffer 05 14 okt 2013

  nr. 5  14 oktober 2013 19  DeTreffer sv D iemen

ZaalvoetbalZaalcoördinator T. Roelofs tel. 06-54223192

Zaalvoetbalprogramma van 25 oktober t/m 14 november

30-10-2013 22:00 22582 ABN Amro zvc 4 svDiemen 1 Emergo hal G.J.C. Cordes 4-11-2013 19:15 20075 svDiemen 1 AORC/Lebo V. 4 Muiden 12-11-2013 21:50 27332 Exstudiantes A’dam 1 svDiemen 1 Zeeburg

25-10-2013 20:10 152663 svDiemen 2 AORC/Lebo V. 18 Oostenburg F. Wijngaard 4-11-2013 20:10 136571 svDiemen 2 Legmeervogels 3 Muiden

30-10-2013 22:00 152668 svDiemen 3 AORC/Lebo V. 18 Emergo hal 6-11-2013 21:55 136446 AORC/Lebo V. 9 svDiemen 3 Sporthallen Zuid

7-11-2013 20:10 142689 Boele Boys 1 svDiemen 4 Sporthallen Zuid 14-11-2013 21:55 142690 svDiemen 4 AZV 6 Elzenhagen

Zaalvoetbal sv Diemen

VETERANEN 35+De wedstrijden worden gespeeld op vrijdagavond 18 oktober!

20:35 143043 svDiemen 35+1 Buitenveldert 35+1 1e klasse C 20:55 143095 JOS/W’graafsmeer 35+2 svDiemen 35+1 1e klasse C 21:15 143042 svDiemen 35+1 Real United 35+1 1e klasse C 21:35 143064 Legmeervogels 35+1 svDiemen 35+1 1e klasse C

De wedstrijden worden gespeeld op sportpark “Buitenveldert”!!!

Let goed op! In de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 oktober gaat de WINTERTIJD in! Het zou dan zeer verstandig zijn om uw tijdaan-gevende attributen een uur terug te zetten. U slaapt dus een uurtje langer.

Page 20: Treffer 05 14 okt 2013

  nr. 5  14 oktober 2013 20  DeTreffer sv D iemen

Programma 19 & 20 oktoberZaterdag 19 oktober17:00 151105 svDiemen 1 Sloterdijk 1 Groep 1 39 K. Dinkelberg

Zondag 20 oktober12:00 60089 svDiemen 3 ZRC/Herenmarkt 3 4e klasse 10 S. Bazzahi

UitwedstrijdenZondag 20 oktober14:30 151072 Swift 1 svDiemen 1 Groep 1 34 W. van der Geest14:00 150008 RODA 23 A1 svDiemen A1 Groep 1 07 (zo) J. Dorenstouter 9:30 149035 VVA/Spartaan C1 svDiemen C1 Groep 1 02 (zo.) F. Wezel

Inleveren kopij clubblad!

Het volgende clubblad komt uit op maandag 28 oktober.U kunt uw verslagen van wedstrijden gespeeld in het weekend van

19/20 oktober inleveren t/m 23 oktober 20.00 uur.Verslagen van wedstrijden gespeeld in het weekend van 26/27 oktober

kunt u inleveren t/m maandag 28 oktober 12.00 uur.

Heeft u kopij voor dit nummer lever het dan zo spoedig mogelijk in.U kunt uw verslagen ALLEEN per e-mail, insturen naar:

[email protected]

Verslagen die op een ANDERE MANIER of TE LAAT worden ingeleverd, worden NIET geplaatst!!!

sv Diemen (zat.) - Blauw Wit Amsterdam 4-3

U denkt nu, een verslag van de “zaterdag”, fout ge-dacht, ik geef u een vrije interpretatie van wat er zoal rondom het veld gebeurde. Richard Heus werd door het “opperhoofd” van het scorebord, Hans Post, be-vorderd tot bijhouder van de stand. Een grote eer voor hem, hij was dan ook zeer onder de indruk en vroeg aan enkele supporters om hem te helpen bij deze immense taak. Tinus Post en Evert Molewijk waren zijn secondanten. Ik kan u kond doen van het feit dat zij gezamenlijk apart de eerste drie doelpun-ten van de zaterdag op het scorebord hebben doen verschijnen, het laatste doelpunt van sv Diemen dat op het scorebord verscheen werd gedaan door de aardige dochter van Evert, Isa.

Page 21: Treffer 05 14 okt 2013

  nr. 5  14 oktober 2013 21  DeTreffer sv D iemen

Programma 26 & 27 oktoberZaterdag 26 oktober10:45 93631 svDiemen D1 Weesp FC D1 1e klasse 5 9:00 97002 svDiemen D2 Fortius D2 2e klasse 14 12:45 152411 svDiemen D3 ZSGOWMS D2 3e klasse 15 12:30 97015 svDiemen D4 Hoofddorp s.v. D3 2e klasse 30 o12 12:45 152400 svDiemen D5 IJburg AFC D4 4e klasse 20 14:00 97011 svDiemen D7 Legmeervogels D9 5e klasse 12 9:00 107005 svDiemen E3 Abcoude E3 2e klasse 25 o10 10:15 106979 svDiemen E4 OSM 75 E3 2e klasse 26 o10 10:15 106993 svDiemen E6 Buitenboys E9 4e klasse 13 9:00 107009 svDiemen E9 NVC E5 5e klasse 17 11:30 111181 svDiemen E10 Waterwijk E15 6e klasse 14 11:30 111171 svDiemen E11 Waterwijk E16 6e klasse 18 10:15 119376 svDiemen F1 Dijk De F1 1e klasse 6 11:30 119381 svDiemen F2 AFC F5 2e klasse 9 11:30 153578 svDiemen F4 SDO F3 3e klasse 13 9:00 119419 svDiemen F8 GeuzenM’meer F4 6e klasse 13 9:00 119373 svDiemen F9 TOG F2 7e klasse 20 14:15 130675 svDiemen MD1 Buitenveldert MD2 1e klasse 8 14:15 133227 svDiemen ME1 Nieuw Sloten sv ME2 1e klasse 7

Zondag 27 oktober14:30 13584 svDiemen 1 Arsenal ASV 1 3e klasse C H.W.P. Jongbloed12:00 46646 svDiemen 2 Sporting Martinus 2 2e klasse C M. Makdan14:30 60086 svDiemen 3 CTO 70 3 4e klasse 10 12:00 47628 svDiemen A1 Stormvogels A1 4e divisie A Y. el Ouartasy10:00 69499 svDiemen A2 Arsenal ASV A1 2e klasse 14 14:30 147187 svDiemen A3 Fortius A2 3e klasse 18 9:30 149818 svDiemen B3 SDZ B1 2e klasse 7 9:30 71758 svDiemen C5 Volendam (rkav) C5 3e klasse 3 12:00 72009 svDiemen C6 TABA C4 3e klasse 4

UitwedstrijdenZaterdag 26 oktober14:30 127615 Real Sranang VE2 svDiemen VE1 1e klasse B 14:30 29117 Purmersteijn B1 svDiemen B1 4e divisie A I. Zamanian10:00 150153 DCG D5 svDiemen D6 4e klasse 21 11:30 114576 Weesp FC E1 svDiemen E1 Hoofdklasse 17 10:00 107038 TABA E4 svDiemen E7 5e klasse 14 11:00 151859 DRC E3 svDiemen E8 5e klasse 15 9:00 106053 GeuzenM’meer E7 svDiemen E12 7e klasse 20 9:00 118419 Muiderberg F1 svDiemen F3 3e klasse 9 13:30 119515 Buitenboys F7 svDiemen F5 4e klasse 14 10:15 122872 Weesp FC F4 svDiemen F7 5e klasse 11 9:30 118486 DCG F7 svDiemen F10 7e klasse 21 9:00 123563 TABA F8 svDiemen F12 7e klasse 22 15:30 128248 Altius VR1 svDiemen VR1 4e klasse D 11:00 129206 WV-HEDW MB1 svDiemen MB1 2e klasse 6

Zondag 27 oktober10:30 60052 ZRC/Herenmarkt 2 svDiemen 4 4e klasse 11 12:00 60230 Tos Actief 4 svDiemen 5 6e klasse 11 11:15 32243 WV-HEDW B1 svDiemen B1 1e klasse 6 B. van de Grijspaarde10:00 70639 Fortius B1 svDiemen B2 2e klasse 6 11:30 70224 Geinburgia B1 svDiemen B4 3e klasse 6 10:00 32676 Ouderkerk C1 svDiemen C1 Hoofdklasse C M. Arends10:00 32708 RODA 23 C1 svDiemen C2 1e klasse 6 D. Verburg12:00 71419 Fortius C1 svDiemen C3 2e klasse 1 9:30 72412 Fortuna Wormerv. C3 svDiemen C4 3e klasse 2

Page 22: Treffer 05 14 okt 2013

  nr. 5  14 oktober 2013 22  DeTreffer sv D iemen

Let goed op! In de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 oktober gaat de WINTER-TIJD in! Het zou dan zeer verstandig zijn om uw tijdaangevende attributen een uur terug te zetten. U slaapt dus een uurtje langer.

Op woensdag 23 oktober is er geen training voor de pupillen dit i.v.m. met de herfst vakantie.

Op pagina 8 en 9 (foto’s) kunt u lezen en zien hoe de mini-pupillen voor de eerste maal een toernooitje afwerkten. Zestien spelertjes waren in vier teams verdeeld en

speelden onder luide aanmoedigingen van de vaders en moeders en natuurlijk de oma’s en opa’s hun wedstrijdjes. Gelukkig waren de weergoden met hen.

De F4 is van de vierde klasse gepromoveerd naar de derde klasse 13, dit komt o.m. door de dat de drie reeds gespeelde wedstrijden met

grote cijfers werden gewonnen. Wat denkt u: 9-1, 16-0 en 21-0. Wel zijn de uitwedstrijden wat verder dan normaal, Almere en ‘t Gooi, zie op pagina 8 voor de juiste indeling.

Geruchten doen de ronde dat het zeer wel mogelijk kan zijn dat de Goede Sint en zijn vriend, (ik twijfel of ik dit mag zeggen, maar doe het toch maar) Zwarte Piet op woensdagmiddag 4 december een bezoek zullen brengen aan de jongste jeugd van de sv Diemen. Als het gerucht bewaarheid wordt zal ik dat zeker melden.

De kantine dienst loopt nog steeds niet zoals het zou moeten zijn, te veel mensen komen niet opdagen, terwijl zij allen via de mail zijn uitgenodigd. We moeten trots en blij zijn met de vas-te mensen die achter de bar en in de keuken staan, zij weten het iedere keer nog op te lossen. Maar neemt u van mij aan dat er op een zeker moment hier een einde aan komt. En dan. . .

Afgelopen zondag werd er volop gevoetbald op de nieuwe kunstgrasvelden van de sv Diemen, logisch zegt u. Niet helemaal, toen ik zondagochtend even op de site van Waterwijk keek (om 11.00 uur hoor) bleek dat daar in ieder geval de natuurgrasvelden om 7.15 uur waren afge-keurd. De kunstgrasvelden waren om 8.15 uur tot 12.00 uur afgekeurd en om 9.30 uur heeft de gemeente Almere besloten om ook de kunstgrasvelden voor de gehele dag af te keuren.

Vanochtend hoorde ik van verschillende kanten of het wel verstandig was om zondag te spe-len, niet wat de velden betreft, maar voor de gezondheid van de spelers. Ik sprak twee scheid-rechters die zondag hadden gefloten, die mij vertelden dat het ontzettend koud werd met die felle regen en de harde wind.

Dit seizoen zijn van bijna alle vrouwen/meisjes wedstrijden verslagen te lezen in het club-blad, zodat we nu ook de jongste loot aan de sv Diemen voetbalstam kunnen bewonderen, ik zou zeggen even lezen.

Ik maak me nu toch echt een beetje zorgen over de zondag-1, uit zes wedstrijden één schamel puntje. Kom op mannen dat kan/moet beter.Aanstaande zaterdag speelt de F12 een vriendschappelijke wedstrijd tegen de F13, aanvang 10.00 uur. Het is de eerste wedstrijd van de nieuwe F13, zeer waarschijnlijk speelt dit team na de herfstvakantie mee in de competitie, we wachten op de indeling van de KNVB. Succes mannen!!!

Mini treffers

Let goed op! In de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 oktober gaat de WINTERTIJD in! Het zou dan zeer verstandig zijn om uw tijdaan-gevende attributen een uur terug te zetten. U slaapt dus een uurtje langer.