Transport 24-08-2012

20
Tr a n s p o rt Augustus/September 2012 De krant voor de transport wereld van nu Zie pagina 3 Zie pagina 13 Zie pagina 17 WWW.DETRANSPORTKRANT.NL FOTOCOLLAGE TRUCKSTAR FESTIVAL 2012 KAARTVERKOOP TRUCKERSFESTIVAL HARDENBERG IS BEGONNEN ZATERDAG 1 SEPTEMBER GERRITS SCANIA V8 DAG IN HENGELO (OV)

description

 

Transcript of Transport 24-08-2012

Page 1: Transport 24-08-2012

Transport 21www.detransportkrant.nl

De vooruitzichten zijn goed in transportwe-reld, althans die berichten lees ik herhaal-delijk in de media, echter van dichtbij heb ik gezien dat er toch nog wel een aantal mid-delgrote transportbedrijven of failliet gaan of chauffeurs hebben moeten ontslaan dan wel ter overname zijn aangeboden. Terwijl je het van bepaalde bedrijven totaal niet verwacht. Ook bij mij sloeg dat als een bom in. De vertrouwde blauw gekleurde auto’s die ik regelmatig bij mij in de buurt tegenkom ontsloeg 30 personeelsleden en werd overgenomen door een andere gigant. Tragisch is dat om te constateren; zijn dit nog de naweeën van de crisis of het toch maar blijven rijden voor prijzen die niet uitkomen? Maar het leven gaat ver-der en al snel zijn we deze wereldse dingen vergeten; that’s life. Zo ook met de VTL or-ganisatie. Deze organisatie van voorname-lijk grotere rijscholen houdt in de huidige situatie op te bestaan. Moeten de diverse aanbieders hun trainingen laten certifi-ceren bij het CCV, nu moet dat ook bij de VTL organisatie. En VTL gaat bepalen of een verkeersinstituut in aanmerking komt om trainingen aan te bieden waarvoor SOOB subsidie wordt gegeven. Hoe krom zit de wereld toch in elkaar. Diverse orga-nisaties hebben nota bene hun tarieven gewoon met 100 euro verlaagd om al de rompslomp en langdurige aanvragen te omzeilen die men bij de SOOB gewend

was. Het neemt een heleboel ergernis bij de bedrijven weg hoorde ik van een col-lega. Daarvan merkten ook nog een paar goede relaties die op tijd de SOOB hadden aangevraagd, een afwijzing kregen en nu alsnog in aanmerking kwamen. Echter voor VTL was dit tot eind 2010 gegaran-deerd. Hoeveel mensen praten er over corruptie in andere landen? Doet Neder-land niet net zo hard mee? Niettemin gaan we bij DikkenbergBBS rustig verder op de ingeslagen weg. Vertrouwen dat is wel een heel belangrijk credo. Afgelopen weken heb ik dat weer aan den lijve mo-gen ondervinden. Om dat wij volgens onze relatie een prima BBS training hadden neergezet mocht ik toch weer een training

lading zekeren, digitale tachograaf en ge-conditioneerd vervoer verzorgen. Dan is daar dat stuk voldoening weer waarvoor je het toch doet, dat je klant dat stuk ver-trouwen heeft gekregen dat ze de vervolg trainingen ook willen laten verzorgen door DikkenbergBBS. Aan de andere kant een stuk dankbaarheid dat ze dat vertrouwen in ons instituut hebben.

Wij proberen dan ook te adviseren om te trainen voor rendement. Rendement kan bijvoorbeeld inhouden: brandstof reductie,

minder slijtage, veiliger op de weg, meer rust bij de chauffeur, beter omgaan met de digitale tachograaf, beter inzicht in het lading zekeren als ook hoe het bij onze buurlanden vereist is, certificering voor de heftruck als uw chauffeur bij anderen daarop wel eens rijdt, beter omgaan met de laadkraan en zo kan ik nog vele dingen opnoemen waar men vaak niet aan denkt.Zo maak ik het nodige mee; enkele weken geleden ben ik bij een bedrijf waar slechts één auto voorzien is van een digitale tacho-graaf. Maar omdat de chauffeurs er geen verstand van hadden werd er nooit een pasje gebruikt! Dat soort dingen gebeu-ren gewoon. In zo’n geval kun je toch beter een training digitale tachograaf volgen; de

boete bij controle is vele malen hoger dan een training voor de 10 chauffeurs.Sommige bedrijven trainen eveneens hun chauffeurs de volledige 35 uur; in enkele gevallen laat men dat samenlopen met de geldigheidsduur van het rijbewijs. Als het rijbewijs dit jaar afloopt dan krijgt men een rijbewijs tot 2021; zijn de 35 uren al gemaakt dan krijgt men tevens code 95 op het rijbewijs. Zijn de uren nog niet gemaakt dan dient het rijbewijs in 2016 opnieuw verlengd te worden voor een rij-bewijs voorzien van code 95.

Daarnaast mag u maatwerk van ons ver-wachten. Uw inbreng wordt meegenomen tijdens de training. Hebt u commentaar op de werkwijze van uw personeel? Wordt dat als zeurderig ervaren door hen? Als onze instructeur dezelfde inhoud vertelt dan wordt het vaak een ander verhaal. Vreemde ogen dwingen altijd meer maar het betekent wel dat er gerealiseerd wordt wat U wilt! En daar gaat het toch om.

Door een unieke samenwerking met onze klanten zijn we zelfs in staat bijzonder con-currerende offertes te doen. Hebben wij u nieuwsgierig hiernaar gemaakt? Wilt u er ook meer van weten hoe u tegen minimale kosten uw chauffeurs kan laten trainen?

Bel dan naar Dikkenberg BBS

Telefoonnummer: 031-8302061 Mobiel: 06-54778811

COLUMN BERTUS

Transport 14www.detransportkrant.nl

Transport 17www.detransportkrant.nl

Het ‘simpelweg’ bezitten van of rijden in een Scania V8 is voor veel V8-liefhebbers niet genoeg en zij laten hun voertuig dan ook speciaal tunen. Speciaal voor deze doelgroep produceert Scania een nieuwe limited edition van de V8-serie, in vervolg op de “Dark Diamond” voertuigen van 2009. Deze V8-voertuigen zijn leverbaar met elke Scania V8-motor. De unieke sty-ling en extra kenmerken zijn ook dit keer weer ontwikkeld in nauwe samenwerking met Svempas, de beroemde Zweedse ‘tu-ner’ van vrachtauto’s. Er worden slechts 100 voertuigen geproduceerd en de verkoop is gericht op alle markten in de wereld waar de Scania V8 veel verkocht wordt.

Amber (of barnsteen) is een harde, doorschij-nende, geelbruine fossiele hars die teruggaat tot het geologische tijdperk Tertiair zo’n 65

Hardenberg – Herman van der Most is in Ven-ray van start gegaan met een nieuwe Evene-mentenhal. Met deze hal zijn er nu in totaal drie Evenementenhallen in Nederland. De an-dere twee staan, zoals bekend, in Hardenberg en Gorinchem. „Met deze drie locaties bieden we een landelijke dekking op het gebied van beurzen”, laat Van der Most weten. Evenemen-tenhal Venray zit nu nog op een tijdelijke loca-tie, tot de nieuwbouw over anderhalf jaar klaar is. De oude en de nieuwe locatie liggen op een steenworp afstand van elkaar.

„Ik liep al een jaar of vijf met het idee om voor de beurzen, Nederland in drieën op te delen”, vertelt Van der Most. „Daarvoor heb ik verschillende loca-ties in het land bekeken, maar ze waren te klein of er was te weinig parkeerruimte. Toen kwam Harry Maessen met de vraag of ik bij hem geen beurs wil-de gaan organiseren. Het ging om een overslagbe-drijf van 48.000 vierkante meter met parkeerter-rein van 10 hectare aan snelweg A73, dat hij had hij leegstaan.” Van der Most ging er kijken en was meteen enthousiast over het gebouw en de loca-tie. „Alles wat je wensen kunt was er”, zegt hij. „Het pand ligt dicht bij snelweg en er is genoeg parkeer-ruimte. Bovendien wilde Maessen het pand voor mij verbouwen, zoals ik het wenste. Voldoende stroom, een restaurant, toiletten en een grote entree, het was allemaal geen probleem.”

Behalve de hal had Maessen ook nog een disco-theek van 4.000 vierkante meter teruggekregen. Hij vroeg of Van der Most ook naar deze locatie

wilde kijken. „Ik vind het mooi om een bedrijf uit te bouwen. Maar een discotheek? Dat zag ik niet zo zitten”, laat Van der Most weten. „Maar ik ging toch kijken en was meteen helemaal om. Ik zag meteen al 6.000 kapstokken, een grote ingang en recep-tie en dat was nog niet alles. Er lag nog 8 tot 10 hectare braakliggend land bij, op 200 meter vanaf het station. Dat is dé plek voor een nieuwe Evene-mentenhal van 10.000 vierkante meter. Het totaal oppervlak wordt 35.000 vierkante meter, inclusief de discotheek, die als congrescentrum verbouwd wordt.” De tijdelijke locatie op bedrijventerrein de Blatt is op mobiele basis, waaronder de toiletten, keukens en garderobe. De oude en de nieuwe loca-tie liggen ongeveer 800 meter van elkaar, op 200 meter van het spoor. Er zijn grote parkeerterreinen aanwezig en de onderkeldering van de nieuwe hal biedt straks plek aan 600 auto’s.

In Evenementenhal in Venray wordt op 15, 16 & 17 november 2011 de nieuwe vakbeurs Transport Venray georganiseerd. Transport Venray is de vak-beurs voor de automotive- en schadeherstelbran-che, bedrijfswagens, aanhangwagens, truck-, opleg-ger-, carrosserie- en aanverwante branches vertelt beursorganisator Claudy Bekmann.

„Het is een samenvoeging van drie van onze be-staande vakbeurzen, namelijk Auto Professioneel en Schadeherstel Vakbeurs, Klein Transport Vak-beurs en Carrosserie Vakdagen. Aangezien we in Venray veel vierkante meters hebben leek ons dit dé ideale combinatie.”

Carrosserie Vakdagen Hardenberg 2011 vinden plaats op 29, 30 & 31 maart aanstaande en in Gorinchem op 30, 31 augustus en 1 september 2011. „Gelukkig zijn Carrosserie Vakdagen in trek. Zowel exposanten als bezoekers lijken Carrosserie Vakdagen met toenemende mate te waarderen! Als organisatie zijn we dan ook zeer tevreden over de voortgang van de inschrijvingen van alle drie de vakbeurzen. En zeker van Carrosserie Vakdagen Hardenberg, die natuurlijk ook als eerste aan bod is. Vele “oud-exposanten” en nieuwe exposanten heb-ben zich weer ingeschreven voor deze vakbeurs.

Leuk nieuwtje is dat na 2 jaar van afwezigheid SCANIA weer van de partij is in Hardenberg! Op dit moment hebben we ongeveer nog 30 standunits beschikbaar in Hardenberg en dan gebruiken we wederom weer de maximale capaciteit die er op dit moment is in Hardenberg, aldus Claudy Bekmann.”

De inschrijvingen voor 2011 komen al volop bin-nen, dus mocht er belangstelling zijn in deelname, dan kunt u contact opnemen met Claudy Bekmann, op telefoonnummer: 0523-289888 of per e-mail: [email protected]

BLACK AMBER BY SVEMPAS LIMITED EDITION SCANIA V8-SERIE: EXCLUSIEVE STYLING BINNEN EN BUITEN

SUCCES HARDENBERG & GORINCHEM VOORTGEZET IN VENRAY!

NIEUW:DE TRANSPORTJES

miljoen tot 1,8 miljoen jaar geleden. Wanneer barnsteen in de natuur wordt gevonden, kun-nen goede sedimenten – die vaak ingesloten insecten bevatten – worden geslepen en bij-voorbeeld in sieraden worden verwerkt. ‘Black Amber’ is een zeldzame donkere variëteit, die gebruikt is als inspiratiebron voor de limited edition van de Scania V8-serie van 2010.

Aan het woord is Kristofer Hansén, hoofd sty-ling bij Scania: “Honderd Scania fans krijgen nu de kans om een uniek voertuig te kopen, dat gebouwd wordt op basis van Scania’s nieuwe V8-serie. Samen met Svempa en zijn2 (4) customising-team hebben wij een spec-taculair voertuig gecreëerd, dat overal alle aandacht op zich zal vestigen. Deze “limited edition” vrachtauto’s hebben een speciale styling, van binnen en van buiten. Ook de be-kende Scania V8-eigenschappen, zoals een

grote duurzaamheid en betrouwbaarheid en een laag brandstofverbruik, zijn natuurlijk on-derdeel van de “deal”,” aldus Kristofer Hansén tot besluit.

De Black Amber vrachtauto’s zijn gebaseerd op Scania’s nieuwe V8-serie, die in april 2010 werd geïntroduceerd. De voertuigen zijn le-verbaar met een Scania Highline of Scania Topline cabine. Voor de motoren is er keus uit een Euro 3, Euro 4, Euro 5 of EEV motor, waarvan de vermogens lopen van 500 pk en 2.400 Nm tot maar liefst 730 pk en 3.500 Nm.

De donkerbruine metallic lak Black Amber wordt aangevuld met details en badges in chroomfinish en met grafische accenten in mat of hoogglans zwart, die vanuit elke hoek zichtbaar zijn.

Ook aan het interieur is extra aandacht be-steed in de vorm van luxueuze materialen, ex-tra comfortkenmerken en goed doordachte accenten. De V8-liefhebbers zullen blij zijn met de vele Scania V8- en Griffin-symbolen

Elk van de voertuigen in deze beperkt gepro-duceerde serie Black Amber by Svempas wordt individueel genummerd en gesigneerd door Sven-Erik “Svempa” Bergendahl zelf.

BANDje VERSTANDje.nl

0180 619 411Autobanden/service

Koedood 22993 ALBarendrechtPaul Bestebreurtje

24u

D HandelsondernemingDaan Eggebeen

In- en Verkoop, Onderhoud en Transport van:

Veensesteeg 10, 4264 KG Veen

[email protected]

06-54728792

HefttrucksKranenHoogwerkersPartijgoederen etc.

Meteen aan de slag!Vrachtwagenchauffeurs (C,CE)

• Parttime en fulltime• Ervaring is een pre• Kans op een vaste baan• Wekelijkse cao-verloning

Worktrans heeft door heel Nederland banen voor chauffeurs bij betrouwbare opdrachtgevers. Bakwagen-, Combi-, en Trailerchauffeurs kunnen direct aan de slag!

Kijk voor al onze banen op worktrans.nl

Worktrans Uitzendbureau is specialist in het uitzenden van vrachtwagenchauffeurs en logistiek personeel. Onze kracht ligt bij onze intercedenten, zij komen allemaal uit de transportwereld en voelen de wensen van opdrachtgevers én uitzendkrachten feilloos aan.

Direct achter het stuur?Reageer vandaag nog!

De vooruitzichten zijn goed in transportwe-reld, althans die berichten lees ik herhaal-delijk in de media, echter van dichtbij heb ik gezien dat er toch nog wel een aantal mid-delgrote transportbedrijven of failliet gaan of chauffeurs hebben moeten ontslaan dan wel ter overname zijn aangeboden. Terwijl je het van bepaalde bedrijven totaal niet verwacht. Ook bij mij sloeg dat als een bom in. De vertrouwde blauw gekleurde auto’s die ik regelmatig bij mij in de buurt tegenkom ontsloeg 30 personeelsleden en werd overgenomen door een andere gigant. Tragisch is dat om te constateren; zijn dit nog de naweeën van de crisis of het toch maar blijven rijden voor prijzen die niet uitkomen? Maar het leven gaat ver-der en al snel zijn we deze wereldse dingen vergeten; that’s life. Zo ook met de VTL or-ganisatie. Deze organisatie van voorname-lijk grotere rijscholen houdt in de huidige situatie op te bestaan. Moeten de diverse aanbieders hun trainingen laten certifi-ceren bij het CCV, nu moet dat ook bij de VTL organisatie. En VTL gaat bepalen of een verkeersinstituut in aanmerking komt om trainingen aan te bieden waarvoor SOOB subsidie wordt gegeven. Hoe krom zit de wereld toch in elkaar. Diverse orga-nisaties hebben nota bene hun tarieven gewoon met 100 euro verlaagd om al de rompslomp en langdurige aanvragen te omzeilen die men bij de SOOB gewend

was. Het neemt een heleboel ergernis bij de bedrijven weg hoorde ik van een col-lega. Daarvan merkten ook nog een paar goede relaties die op tijd de SOOB hadden aangevraagd, een afwijzing kregen en nu alsnog in aanmerking kwamen. Echter voor VTL was dit tot eind 2010 gegaran-deerd. Hoeveel mensen praten er over corruptie in andere landen? Doet Neder-land niet net zo hard mee? Niettemin gaan we bij DikkenbergBBS rustig verder op de ingeslagen weg. Vertrouwen dat is wel een heel belangrijk credo. Afgelopen weken heb ik dat weer aan den lijve mo-gen ondervinden. Om dat wij volgens onze relatie een prima BBS training hadden neergezet mocht ik toch weer een training

lading zekeren, digitale tachograaf en ge-conditioneerd vervoer verzorgen. Dan is daar dat stuk voldoening weer waarvoor je het toch doet, dat je klant dat stuk ver-trouwen heeft gekregen dat ze de vervolg trainingen ook willen laten verzorgen door DikkenbergBBS. Aan de andere kant een stuk dankbaarheid dat ze dat vertrouwen in ons instituut hebben.

Wij proberen dan ook te adviseren om te trainen voor rendement. Rendement kan bijvoorbeeld inhouden: brandstof reductie,

minder slijtage, veiliger op de weg, meer rust bij de chauffeur, beter omgaan met de digitale tachograaf, beter inzicht in het lading zekeren als ook hoe het bij onze buurlanden vereist is, certificering voor de heftruck als uw chauffeur bij anderen daarop wel eens rijdt, beter omgaan met de laadkraan en zo kan ik nog vele dingen opnoemen waar men vaak niet aan denkt.Zo maak ik het nodige mee; enkele weken geleden ben ik bij een bedrijf waar slechts één auto voorzien is van een digitale tacho-graaf. Maar omdat de chauffeurs er geen verstand van hadden werd er nooit een pasje gebruikt! Dat soort dingen gebeu-ren gewoon. In zo’n geval kun je toch beter een training digitale tachograaf volgen; de

boete bij controle is vele malen hoger dan een training voor de 10 chauffeurs.Sommige bedrijven trainen eveneens hun chauffeurs de volledige 35 uur; in enkele gevallen laat men dat samenlopen met de geldigheidsduur van het rijbewijs. Als het rijbewijs dit jaar afloopt dan krijgt men een rijbewijs tot 2021; zijn de 35 uren al gemaakt dan krijgt men tevens code 95 op het rijbewijs. Zijn de uren nog niet gemaakt dan dient het rijbewijs in 2016 opnieuw verlengd te worden voor een rij-bewijs voorzien van code 95.

Daarnaast mag u maatwerk van ons ver-wachten. Uw inbreng wordt meegenomen tijdens de training. Hebt u commentaar op de werkwijze van uw personeel? Wordt dat als zeurderig ervaren door hen? Als onze instructeur dezelfde inhoud vertelt dan wordt het vaak een ander verhaal. Vreemde ogen dwingen altijd meer maar het betekent wel dat er gerealiseerd wordt wat U wilt! En daar gaat het toch om.

Door een unieke samenwerking met onze klanten zijn we zelfs in staat bijzonder con-currerende offertes te doen. Hebben wij u nieuwsgierig hiernaar gemaakt? Wilt u er ook meer van weten hoe u tegen minimale kosten uw chauffeurs kan laten trainen?

Bel dan naar Dikkenberg BBS

Telefoonnummer: 031-8302061 Mobiel: 06-54778811

COLUMN BERTUS

Transport 14www.detransportkrant.nl

Transport 17www.detransportkrant.nl

Het ‘simpelweg’ bezitten van of rijden in een Scania V8 is voor veel V8-liefhebbers niet genoeg en zij laten hun voertuig dan ook speciaal tunen. Speciaal voor deze doelgroep produceert Scania een nieuwe limited edition van de V8-serie, in vervolg op de “Dark Diamond” voertuigen van 2009. Deze V8-voertuigen zijn leverbaar met elke Scania V8-motor. De unieke sty-ling en extra kenmerken zijn ook dit keer weer ontwikkeld in nauwe samenwerking met Svempas, de beroemde Zweedse ‘tu-ner’ van vrachtauto’s. Er worden slechts 100 voertuigen geproduceerd en de verkoop is gericht op alle markten in de wereld waar de Scania V8 veel verkocht wordt.

Amber (of barnsteen) is een harde, doorschij-nende, geelbruine fossiele hars die teruggaat tot het geologische tijdperk Tertiair zo’n 65

Hardenberg – Herman van der Most is in Ven-ray van start gegaan met een nieuwe Evene-mentenhal. Met deze hal zijn er nu in totaal drie Evenementenhallen in Nederland. De an-dere twee staan, zoals bekend, in Hardenberg en Gorinchem. „Met deze drie locaties bieden we een landelijke dekking op het gebied van beurzen”, laat Van der Most weten. Evenemen-tenhal Venray zit nu nog op een tijdelijke loca-tie, tot de nieuwbouw over anderhalf jaar klaar is. De oude en de nieuwe locatie liggen op een steenworp afstand van elkaar.

„Ik liep al een jaar of vijf met het idee om voor de beurzen, Nederland in drieën op te delen”, vertelt Van der Most. „Daarvoor heb ik verschillende loca-ties in het land bekeken, maar ze waren te klein of er was te weinig parkeerruimte. Toen kwam Harry Maessen met de vraag of ik bij hem geen beurs wil-de gaan organiseren. Het ging om een overslagbe-drijf van 48.000 vierkante meter met parkeerter-rein van 10 hectare aan snelweg A73, dat hij had hij leegstaan.” Van der Most ging er kijken en was meteen enthousiast over het gebouw en de loca-tie. „Alles wat je wensen kunt was er”, zegt hij. „Het pand ligt dicht bij snelweg en er is genoeg parkeer-ruimte. Bovendien wilde Maessen het pand voor mij verbouwen, zoals ik het wenste. Voldoende stroom, een restaurant, toiletten en een grote entree, het was allemaal geen probleem.”

Behalve de hal had Maessen ook nog een disco-theek van 4.000 vierkante meter teruggekregen. Hij vroeg of Van der Most ook naar deze locatie

wilde kijken. „Ik vind het mooi om een bedrijf uit te bouwen. Maar een discotheek? Dat zag ik niet zo zitten”, laat Van der Most weten. „Maar ik ging toch kijken en was meteen helemaal om. Ik zag meteen al 6.000 kapstokken, een grote ingang en recep-tie en dat was nog niet alles. Er lag nog 8 tot 10 hectare braakliggend land bij, op 200 meter vanaf het station. Dat is dé plek voor een nieuwe Evene-mentenhal van 10.000 vierkante meter. Het totaal oppervlak wordt 35.000 vierkante meter, inclusief de discotheek, die als congrescentrum verbouwd wordt.” De tijdelijke locatie op bedrijventerrein de Blatt is op mobiele basis, waaronder de toiletten, keukens en garderobe. De oude en de nieuwe loca-tie liggen ongeveer 800 meter van elkaar, op 200 meter van het spoor. Er zijn grote parkeerterreinen aanwezig en de onderkeldering van de nieuwe hal biedt straks plek aan 600 auto’s.

In Evenementenhal in Venray wordt op 15, 16 & 17 november 2011 de nieuwe vakbeurs Transport Venray georganiseerd. Transport Venray is de vak-beurs voor de automotive- en schadeherstelbran-che, bedrijfswagens, aanhangwagens, truck-, opleg-ger-, carrosserie- en aanverwante branches vertelt beursorganisator Claudy Bekmann.

„Het is een samenvoeging van drie van onze be-staande vakbeurzen, namelijk Auto Professioneel en Schadeherstel Vakbeurs, Klein Transport Vak-beurs en Carrosserie Vakdagen. Aangezien we in Venray veel vierkante meters hebben leek ons dit dé ideale combinatie.”

Carrosserie Vakdagen Hardenberg 2011 vinden plaats op 29, 30 & 31 maart aanstaande en in Gorinchem op 30, 31 augustus en 1 september 2011. „Gelukkig zijn Carrosserie Vakdagen in trek. Zowel exposanten als bezoekers lijken Carrosserie Vakdagen met toenemende mate te waarderen! Als organisatie zijn we dan ook zeer tevreden over de voortgang van de inschrijvingen van alle drie de vakbeurzen. En zeker van Carrosserie Vakdagen Hardenberg, die natuurlijk ook als eerste aan bod is. Vele “oud-exposanten” en nieuwe exposanten heb-ben zich weer ingeschreven voor deze vakbeurs.

Leuk nieuwtje is dat na 2 jaar van afwezigheid SCANIA weer van de partij is in Hardenberg! Op dit moment hebben we ongeveer nog 30 standunits beschikbaar in Hardenberg en dan gebruiken we wederom weer de maximale capaciteit die er op dit moment is in Hardenberg, aldus Claudy Bekmann.”

De inschrijvingen voor 2011 komen al volop bin-nen, dus mocht er belangstelling zijn in deelname, dan kunt u contact opnemen met Claudy Bekmann, op telefoonnummer: 0523-289888 of per e-mail: [email protected]

BLACK AMBER BY SVEMPAS LIMITED EDITION SCANIA V8-SERIE: EXCLUSIEVE STYLING BINNEN EN BUITEN

SUCCES HARDENBERG & GORINCHEM VOORTGEZET IN VENRAY!

NIEUW:DE TRANSPORTJES

miljoen tot 1,8 miljoen jaar geleden. Wanneer barnsteen in de natuur wordt gevonden, kun-nen goede sedimenten – die vaak ingesloten insecten bevatten – worden geslepen en bij-voorbeeld in sieraden worden verwerkt. ‘Black Amber’ is een zeldzame donkere variëteit, die gebruikt is als inspiratiebron voor de limited edition van de Scania V8-serie van 2010.

Aan het woord is Kristofer Hansén, hoofd sty-ling bij Scania: “Honderd Scania fans krijgen nu de kans om een uniek voertuig te kopen, dat gebouwd wordt op basis van Scania’s nieuwe V8-serie. Samen met Svempa en zijn2 (4) customising-team hebben wij een spec-taculair voertuig gecreëerd, dat overal alle aandacht op zich zal vestigen. Deze “limited edition” vrachtauto’s hebben een speciale styling, van binnen en van buiten. Ook de be-kende Scania V8-eigenschappen, zoals een

grote duurzaamheid en betrouwbaarheid en een laag brandstofverbruik, zijn natuurlijk on-derdeel van de “deal”,” aldus Kristofer Hansén tot besluit.

De Black Amber vrachtauto’s zijn gebaseerd op Scania’s nieuwe V8-serie, die in april 2010 werd geïntroduceerd. De voertuigen zijn le-verbaar met een Scania Highline of Scania Topline cabine. Voor de motoren is er keus uit een Euro 3, Euro 4, Euro 5 of EEV motor, waarvan de vermogens lopen van 500 pk en 2.400 Nm tot maar liefst 730 pk en 3.500 Nm.

De donkerbruine metallic lak Black Amber wordt aangevuld met details en badges in chroomfinish en met grafische accenten in mat of hoogglans zwart, die vanuit elke hoek zichtbaar zijn.

Ook aan het interieur is extra aandacht be-steed in de vorm van luxueuze materialen, ex-tra comfortkenmerken en goed doordachte accenten. De V8-liefhebbers zullen blij zijn met de vele Scania V8- en Griffin-symbolen

Elk van de voertuigen in deze beperkt gepro-duceerde serie Black Amber by Svempas wordt individueel genummerd en gesigneerd door Sven-Erik “Svempa” Bergendahl zelf.

BANDje VERSTANDje.nl

0180 619 411Autobanden/service

Koedood 22993 ALBarendrechtPaul Bestebreurtje

24u

D HandelsondernemingDaan Eggebeen

In- en Verkoop, Onderhoud en Transport van:

Veensesteeg 10, 4264 KG Veen

[email protected]

06-54728792

HefttrucksKranenHoogwerkersPartijgoederen etc.

Meteen aan de slag!Vrachtwagenchauffeurs (C,CE)

• Parttime en fulltime• Ervaring is een pre• Kans op een vaste baan• Wekelijkse cao-verloning

Worktrans heeft door heel Nederland banen voor chauffeurs bij betrouwbare opdrachtgevers. Bakwagen-, Combi-, en Trailerchauffeurs kunnen direct aan de slag!

Kijk voor al onze banen op worktrans.nl

Worktrans Uitzendbureau is specialist in het uitzenden van vrachtwagenchauffeurs en logistiek personeel. Onze kracht ligt bij onze intercedenten, zij komen allemaal uit de transportwereld en voelen de wensen van opdrachtgevers én uitzendkrachten feilloos aan.

Direct achter het stuur?Reageer vandaag nog!

Voor meer infoBel 0651940450

E. Hammink

Bij het schrijven van dit artikel is zojuist het eerste kivietsei gevonden. Veelal betekent dat het begin van de lente; echter ik moest vanmorgen nog het ijs van de voorruit halen. Schit-terend zonnetje die mij in sommige situaties bijna verblind op weg naar een van onze relaties in westelijk Noord Brabant. Wordt ontvangen door een uiterst vriendelijke dame, die aandachtig naar mijn verhaal luistert. Daarbij knikt ze instem-mend als ik haar vertel dat wij GRATIS nazorg aanbieden en een professionele oogmeting verrichten. Ook haar was bekend dat chauffeurs moeilijkheden krijgen met de verlenging van hun grote rijbewijs als beide ogen duidelijk afwijken van elkaar. Soms is het moeilijk om een programma samen te stellen dat het hoogst mogelijke rendement oplevert. Zo ook is het hier het geval; echter met een duidelijk uitleg van het één en ander vallen de puzzel stukjes in elkaar en weten we voorlopig een programma vast te stellen aan de hand van de hoogste pri-oriteit en meeste rendement. Tevreden rijd ik hierna naar de volgende relatie waar ik een training digitale training op locatie afspreek waarna ik met grote tevredenheid terug keer naar kantoor want de column voor het vakblad moet nog geschre-ven worden.

Deze maand staat uiteraard in het teken van de Carrosserie vakdagen die in Hardenberg wordt gehouden op 29, 30 en 31 maart. De beurs wordt gehouden in de evenementenhal te Hardenberg. Jaarlijks weten bijna 20.000 mensen dat het daar goed toeven is. De vakbeurs staat bekend om de prachtig opgestelde voertuigen en de opgebouwde stands. Kortom mo-biliteit, informatie, innovatie en show vormen de hoofdmoot.

Volgens de beursorganisatie is de aantrekkingskracht voor deelname en bezoek aan deze vakbeurs groot te noemen. Daarbij gerekend gratis parkeren en een uitstekende gratis catering staat garant voor succes.

Ook wij van DikkenbergBBS zullen weer aanwezig zijn om u te informeren over onze mogelijkheden. Wij staan in Hal 2 stand 223, die gemakkelijk te bereiken is via entree 1. Tevens treft u een beursaanbieding aan in de column. Maak er gebruik van, maak kennis middels deze beurs aanbieding met ons instituut en ervaar dat wij kwaliteit leveren tegen een zeer scherpe prijs. Alsmede onze scherpe neus voor trainingen met een groot rendement. Wilt u een GRATIS entreekaart ontvangen meldt dat even en wij sturen u er één.

In de aanbieding spreken wij over een aantal soorten training die wij geven. Daarnaast bieden wij uiteraard veel meer zoals: ADR, VCA, BHV, Heftruck, Autolaadkraan, Trainen op de baan . U kunt ook kiezen voor een chauffeursdag waarbij wij in over-leg met u het programma vaststellen of gaan voor onze nieuw-ste training: “Bewustwording chauffeur”. Diverse onderdelen komen hierbij aan de orde waarin wij in kleine groepen trainen zodat het rendement ook hier weer tot zijn recht komt. Wij hopen van harte op uw komst. Velen hebben de beurs reeds in hun agenda staan en weten dat er altijd iets van hun gading bij is of zien weer nieuwe innovaties. Wij zien u graag op de beurs en kunt u niet wachten maak gerust een afspraak dan komen wij vrijblijvend langs u verder te informeren over de Richtlijn Vakbekwaamheid.

Voor informatie kunt u ons bereiken op 0318-302061 of 06-54778811 Bertus van den Dikkenberg, DikkenbergBBS te Veenendaal

Column door Bertus van den dikkenBerg

BEURSAANBIEDING (stand 223)

Lever deze bon in bij onze stand en ontvang

20% KORTING Op uw 1STE training BBS, SCHADEPREVENTIE,

RIJVAARDIGHEIDSTRAINING, LADINGZEKEREN, DIGITALE TACHOGRAAF OF GECONDITIONEERD VERVOER.

DikkenbergBBS Verkeersveiligheid Instituut Julianastraat 28, 3905 EM Veenendaal 0318-302061

www.dikkenbergbbs.nl; [email protected]

Het is alweer bijna een jaar geleden dat Max zijn eerste truckkunst expositie hield. Daarom komt er op 16 & 17 april weer een Truckkunst expositie speciaal voor de he-ren chauffeurs en transport bedrijven. Wij als transport krant waren erbij.

In Max’ expositieruimte is er weer nieuw werk te zien, zo-als dieren en transport. Max laat trots zijn schilderijen zien met daarop afgebeeld kamelen in de woestijn, paard en wa-gen van de Heineken brouwerij, maar ook noord Limburgse transport bedrijven. “Kijk, daar heb ik wat abstract werk hangen!” Dat is even wat anders maar wel mooi en als je goed kijkt zie je er een Scania in. Max glundert: “het is leuk voor als je geen truck in je huiskamer wilt hebben hangen maar toch iets van je werk wilt laten zien, dan is dit een alternatief voor als je iets modernere kunst wilt hebben.”

Tevreden klanten

“De mensen die mijn werk hebben zijn trots dat ze een Max in huis hebben hangen want zo zeggen ze: jouw werk heeft een verhaal en het leeft.” Klanten komen van ver. Er zijn mensen die op de zondagmorgen vanuit Groningen komen rijden naar Molenhoek om Max’ werk te kopen. “Ze blijven dan gezellig een kopje koffie drinken een kunnen mijn an-dere werk ook zien.”

Schilderij verloting

Max laat de schilderijen zien die verloot gaan worden. Een mooie Parijs Dakar MAN met een mooie marmeren lijst er-omheen en een schilderij van het stadion in Molenhoek. De lootjes kosten 3 euro en de opbrengst gaat naar Art-tics, een instelling voor mensen met geestelijke problemen in Nijmegen. “Daar kunnen ze het goed gebruiken. Zo kunnen ze weer nieuwe materialen kopen en workshops geven.” Op zondag 17 april rond 17.30 uur is de verloting waarbij de lootjes worden getrokken. De getrokken winnaar wordt dan door Max gebeld en kan zijn of haar nieuwe kunstwerk op komen halen.

Tijdens de expositie kunnen de bezoekers met een hapje en drankje ontspannen rondkijken en met andere medechauf-feurs een babbeltje maken. “Dat viel mij op bij de laatste expositie, ik zag hoe ontspannen de chauffeurs keken naar een stukje kunst. Lekker, toch? Even geen stress op de baan.”

De expositie Truckkunst vindt plaats op 16 & 17 april van 11.00 uur tot en met 18.00 uur in de atelier en exposi-tieruimte van Max Hendriks in Molenhoek. Kijk voor meer informatie op www.truckkunst.nl

max Hendrinks’ truCkkunst expositie 2011

Transport 5www.detransportkrant.nl

De gezamenlijke Bovag Truckdealers Twente zijn sinds 2001 bezig met het promoten van hun bedrijfstak, omdat bij het merendeel van de jongelui en hun ouders deze sector onbe-kend is.

Een van de activiteiten van de truckdealers is om met een promotiestand aanwezig te zijn op de open dagen van een aantal VMBO en ROC scholen in Twente. De trucksector wil met hun aanwezigheid op de open dagen leerlingen en hun ouders persoonlijk informeren over de truck-sector en hen tevens uitnodigen een bezoek te

komen brengen aan een van de Bovag truckbe-drijven in Twente.De stelling van de Truckdealers Twente is name-lijk: hoe breder een leerling en zijn ouders geïn-formeerd zijn, hoe beter er een keuze gemaakt kan worden over de vakrichting van de leerling.

Dit schooljaar werd bij de Scholings Boulevard te Enschede en bij het Carmel College te Oldenzaal, naast de gebruikelijke promotiestand, ook een prijsvraag georganiseerd. Per schooljaar wordt er door de gezamenlijke Bovag Truckdealers in Twente een tweetal chauffeursjassen beschik-

baar gesteld, om per school verloot te worden onder de foutloos ingevulde prijsvragen.

Twee winnaarsEen van de gelukkige winnaars is Ramon van der Hulst, leerling van de Scholings Boulevard, Wethouder Beverstraat te Enschede. Het per-centage foutloze prijsvragen bedroeg 48%, wat aangeeft dat deze prijsvragen toch wel pittig wa-ren. De prijsuitreiking vond plaats bij de school van Ramon, waar Ramon een mooie Scania chauffeursjas in ontvangst mocht nemen van de heer L. Kranenburg, service manager van

Scania Twente B.V. te Deuringen, die voor deze gelegenheid met een grote Scaniatruck naar de school was gekomen. De andere gelukkige win-naar is Bart Tubbing, leerling van het Twents Carmel College, Potskampstraat te Oldenzaal. Het percentage foutloze prijsvragen bedroeg bij deze school 63%. Hieruit blijkt dat deze prijsvra-gen goed te maken waren. Ook deze prijsuitrei-king vond plaats op de school van Bart, waar ook Bart een mooie Scania chauffeursjas aangebo-den kreeg door de heer L. Kranenburg.

BOVAG TRUCKDEALERS TWENTE PROMOTEN HUN BEDRIJFSTAK

Het is alweer bijna een jaar geleden dat Max zijn eerste truckkunst expositie hield. Daarom komt er op 16 & 17 april weer een Truckkunst expositie speciaal voor de heren chauffeurs en transport bedrijven. Wij als transport krant wa-ren erbij.

In Max’ expositieruimte is er weer nieuw werk te zien, zoals dieren en transport. Max laat trots zijn schilderijen zien met daarop afgebeeld kamelen in de woestijn, paard en wagen van de Heineken brouwerij, maar ook noord Limburgse transport bedrijven. “Kijk, daar heb ik wat abstract werk han-gen!” Dat is even wat anders maar wel mooi en als je goed kijkt zie je er een Scania in. Max glundert: “het is leuk voor als je geen truck in je huiskamer wilt hebben hangen maar toch iets van je werk wilt laten zien, dan is dit een alternatief voor als je iets modernere kunst wilt hebben.”

Tevreden klanten“De mensen die mijn werk hebben zijn trots dat ze een Max in huis hebben hangen want zo zeggen ze: jouw werk heeft een verhaal en het leeft.” Klan-ten komen van ver. Er zijn mensen die op de zon-dagmorgen vanuit Groningen komen rijden naar Molenhoek om Max’ werk te kopen. “Ze blijven dan gezellig een kopje koffie drinken een kunnen mijn

andere werk ook zien.”

Schilderij verlotingMax laat de schilderijen zien die verloot gaan wor-den. Een mooie Parijs Dakar MAN met een mooie marmeren lijst eromheen en een schilderij van het stadion in Molenhoek. De lootjes kosten 3 euro en de opbrengst gaat naar Art-tics, een instelling voor mensen met geestelijke problemen in Nijmegen. “Daar kunnen ze het goed gebruiken. Zo kunnen ze weer nieuwe materialen kopen en workshops geven.” Op zondag 17 april rond 17.30 uur is de verloting waarbij de lootjes worden getrokken. De getrokken winnaar wordt dan door Max gebeld en kan zijn of haar nieuwe kunstwerk op komen halen.

Tijdens de expositie kunnen de bezoekers met een hapje en drankje ontspannen rondkijken en met andere medechauffeurs een babbeltje maken. “Dat viel mij op bij de laatste expositie, ik zag hoe ontspannen de chauffeurs keken naar een stukje kunst. Lekker, toch? Even geen stress op de baan.”

De expositie Truckkunst vindt plaats op 16 & 17 april van 11.00 uur tot en met 18.00 uur in de atelier en expositieruimte van Max Hendriks in Molenhoek. Kijk voor meer informatie op www.truckkunst.nl

MAX HENDRINKS’ TRUCKKUNST EXPOSITIE 2011

Transport 5www.detransportkrant.nl

De gezamenlijke Bovag Truckdealers Twente zijn sinds 2001 bezig met het promoten van hun bedrijfstak, omdat bij het merendeel van de jongelui en hun ouders deze sector onbe-kend is.

Een van de activiteiten van de truckdealers is om met een promotiestand aanwezig te zijn op de open dagen van een aantal VMBO en ROC scholen in Twente. De trucksector wil met hun aanwezigheid op de open dagen leerlingen en hun ouders persoonlijk informeren over de truck-sector en hen tevens uitnodigen een bezoek te

komen brengen aan een van de Bovag truckbe-drijven in Twente.De stelling van de Truckdealers Twente is name-lijk: hoe breder een leerling en zijn ouders geïn-formeerd zijn, hoe beter er een keuze gemaakt kan worden over de vakrichting van de leerling.

Dit schooljaar werd bij de Scholings Boulevard te Enschede en bij het Carmel College te Oldenzaal, naast de gebruikelijke promotiestand, ook een prijsvraag georganiseerd. Per schooljaar wordt er door de gezamenlijke Bovag Truckdealers in Twente een tweetal chauffeursjassen beschik-

baar gesteld, om per school verloot te worden onder de foutloos ingevulde prijsvragen.

Twee winnaarsEen van de gelukkige winnaars is Ramon van der Hulst, leerling van de Scholings Boulevard, Wethouder Beverstraat te Enschede. Het per-centage foutloze prijsvragen bedroeg 48%, wat aangeeft dat deze prijsvragen toch wel pittig wa-ren. De prijsuitreiking vond plaats bij de school van Ramon, waar Ramon een mooie Scania chauffeursjas in ontvangst mocht nemen van de heer L. Kranenburg, service manager van

Scania Twente B.V. te Deuringen, die voor deze gelegenheid met een grote Scaniatruck naar de school was gekomen. De andere gelukkige win-naar is Bart Tubbing, leerling van het Twents Carmel College, Potskampstraat te Oldenzaal. Het percentage foutloze prijsvragen bedroeg bij deze school 63%. Hieruit blijkt dat deze prijsvra-gen goed te maken waren. Ook deze prijsuitrei-king vond plaats op de school van Bart, waar ook Bart een mooie Scania chauffeursjas aangebo-den kreeg door de heer L. Kranenburg.

BOVAG TRUCKDEALERS TWENTE PROMOTEN HUN BEDRIJFSTAK

Het is alweer bijna een jaar geleden dat Max zijn eerste truckkunst expositie hield. Daarom komt er op 16 & 17 april weer een Truckkunst expositie speciaal voor de heren chauffeurs en transport bedrijven. Wij als transport krant wa-ren erbij.

In Max’ expositieruimte is er weer nieuw werk te zien, zoals dieren en transport. Max laat trots zijn schilderijen zien met daarop afgebeeld kamelen in de woestijn, paard en wagen van de Heineken brouwerij, maar ook noord Limburgse transport bedrijven. “Kijk, daar heb ik wat abstract werk han-gen!” Dat is even wat anders maar wel mooi en als je goed kijkt zie je er een Scania in. Max glundert: “het is leuk voor als je geen truck in je huiskamer wilt hebben hangen maar toch iets van je werk wilt laten zien, dan is dit een alternatief voor als je iets modernere kunst wilt hebben.”

Tevreden klanten“De mensen die mijn werk hebben zijn trots dat ze een Max in huis hebben hangen want zo zeggen ze: jouw werk heeft een verhaal en het leeft.” Klan-ten komen van ver. Er zijn mensen die op de zon-dagmorgen vanuit Groningen komen rijden naar Molenhoek om Max’ werk te kopen. “Ze blijven dan gezellig een kopje koffie drinken een kunnen mijn

andere werk ook zien.”

Schilderij verlotingMax laat de schilderijen zien die verloot gaan wor-den. Een mooie Parijs Dakar MAN met een mooie marmeren lijst eromheen en een schilderij van het stadion in Molenhoek. De lootjes kosten 3 euro en de opbrengst gaat naar Art-tics, een instelling voor mensen met geestelijke problemen in Nijmegen. “Daar kunnen ze het goed gebruiken. Zo kunnen ze weer nieuwe materialen kopen en workshops geven.” Op zondag 17 april rond 17.30 uur is de verloting waarbij de lootjes worden getrokken. De getrokken winnaar wordt dan door Max gebeld en kan zijn of haar nieuwe kunstwerk op komen halen.

Tijdens de expositie kunnen de bezoekers met een hapje en drankje ontspannen rondkijken en met andere medechauffeurs een babbeltje maken. “Dat viel mij op bij de laatste expositie, ik zag hoe ontspannen de chauffeurs keken naar een stukje kunst. Lekker, toch? Even geen stress op de baan.”

De expositie Truckkunst vindt plaats op 16 & 17 april van 11.00 uur tot en met 18.00 uur in de atelier en expositieruimte van Max Hendriks in Molenhoek. Kijk voor meer informatie op www.truckkunst.nl

MAX HENDRINKS’ TRUCKKUNST EXPOSITIE 2011

Transport 17www.detransportkrant.nl

‘Duurzaam Transport’ staat centraal op de vak-beurs Transport & Logistiek 2011 die plaats vindt op 15 en 16 maart in de Brabanthallen te s’-Herthogenbosch. Het seminarprogramma staat bomvol met actuele onderwerpen die di-rect implementeerbaar zijn in uw eigen organi-satie.

Steeds meer bedrijven verbinden zich aan deze vakbeurs. Naast promente partijen als Syntens/TNO en VEBIT hebben ook Van Looy, AIM Neder-land en EVO hun naam verbonden aan de logis-tieke vakbeurs. Tijdens de vakbeurs worden door deze partijen learnShops georganiseerd, gratis onafhankelijke miniseminars. De sprekers leren u efficiënt om te gaan met bedrijfsprocessen en kostenbesparing, zaken die u direct zelf kunt im-plementeren in uw organisatie.

De learnShops zijn verdeeld in twee area’s, één voor Transport & Logistiek en één voor Distri-butiecentra. EVO wordt vertegenwoordigd door haar bedrijfsadviseurs die onderwerpen behan-delen op het gebied van emissies, besparingen en de 0-meting. Dinalog zal één van haar meest recente projecten komen toelichten; kansen en knelpunten in Cross Chain Collaboration Centers (4C).

In het gedeelte Distributiecentra zullen Van Looy Group en VEBIT samen met AIM Nederland zor-gen voor een uitgebreid programma. AIM Ne-derland organiseert tours langs geselecteerde bedrijven op de beurs die u demonstraties geven over de laatste ontwikkelingen in autoID/RFID. Voor iedere

professional een actueel onderwerp binnen zijn of haar organisatie!EVO, Syntens/TNO, Vebit, Van Looy, AIM Neder-land, Wics en Dinalog verzorgen het uitgebreide seminarprogramma op de vakbeurs Transport & Logistiek 2011, dinsdag 15 en woensdag 16

maart in Brabanthallen, s’- Hertogenbosch. Pre-sentaties met actuele onderwerpen, waaronder het implementeren van bedrijfsprocessen en kostenbespa-ring worden u gratis aangeboden. Meer informatie en gratis registratie www.easyFairs.com/TRANSPORT-NL

“DUURZAAM TRANSPORT’’ LEVERT GELD OP!

VolVo’s Veiligheidstest: na 50 jaar nog steeds de strengste ter wereld

een consortium van overijsselse bedrijven onder leiding van Martin luinstra uit nieuw-leusen heeft een wereldprimeur met de intro-ductie van een lichtgewicht composieten kip-per voor het bouwtransport. door deze kipper kan een conventioneel voertuig over veel meer laadvermogen beschikken dan een voertuig met metalen bak. Bovendien zorgt het gebruik van composiet voor een lager brandstofver-bruik en heeft het als voordeel dat het warmte beter isoleert. de eerste composiet kipper werd gemonteerd op een Volvo FMX 8x4 die vandaag wordt onthuld in Zwolle.

De nieuwe unieke kipper is de helft lichter, ster-ker, energiezuiniger en stiller dan de huidige me-talen kipper. Dat de ontwikkeling onthuld wordt op een Volvo FMX 420, 8x4 is geen toeval. De speciaal voor de bouw ontwikkelde Volvo FMX heeft een uitstekende aslastverhouding (2 x 9 tons vooras en een T-Ride tandemstel van 26 ton) en is geoptimaliseerd voor kippertransport.

Primeur:VolVo FMX Met lichtgewicht coMposiet kipper

kloosterman transport- en loonbedrijf uit cuijk heeft onlangs de eerste nederlandse Volvo FMX in ontvangst genomen. de truck werd afgeleverd door Volvo trucks-dealer Bas groep uit nijmegen. het betreft een FMX met 500 pk in tridem configuratie die wordt inge-zet voor het leeghalen van champignoncellen en het transport van afvalcontainers. het ro-buuste uiterlijk van de FMX was voor klooster-man reden om voor Volvo te kiezen.

Kloosterman Transport- en Loonbedrijf werd in 2007 opgericht. Het bedrijf beschikt over vijf trucks en drie uithaalmachines voor het leegha-len van champignoncellen.

robuust voertuigDe nieuwe FMX tridem beschikt over een ge-stuurde naloopas waardoor de draaicirkel aan-zienlijk korter wordt. Het voertuig is voorzien van een Cargotec Multilift Power haakarmsys-teem en uitgerust met een distributie PTO. De haakarm is hierdoor eenvoudig en bij lage snel-heid continu te bedienen. Eigenaar Marc Kloos-terman is blij met zijn nieuwe voertuig: “Het ro-

eerste nederlandse VolVo fmx tridemVoor kloosterMan transport- en loonBedrijF

Auto- & Truckschade Munsters is een schadeherstelbedrijf en spuiterij ingericht om uw transportmiddel, van klein tot extreem groot, op een kwalitatief hoogwaardige en efficiënte wijze te herstellen of te voorzien van de gewenste kleur. Of het nu gaat om een personenauto, truck, trailer of special; geen klus is ons te groot!

Daalder 7 Deurne T. 0493- 311 063 [email protected]

De blik op u gericht!

Schadeherstel Spuitwerk Richttechniek Huisstijl transformatie

VMT MOVER SYSTEMSRANGEREN IS ONS VAK

Ook ideaal voor LZV Combinaties!Met dit zwaar transport rangeersysteem rijdt uwaanhanger zelfstandig naar de laad-of losplaats.

Uw voordeel: • Aanwezige hydrauliek is ook voor andere toepassingen bruikbaar zoals bv. een Cargo Floor • Optimaal benutten van de aanhanger of LZV Combinatie • Tijdwinst en arbeidsbesparing • Minimaal verlies aan laadvermogen t.o.v. containersystemen • Rentabiliteitsverhoging van uw vrachtwagencombinatie • Prijstechnisch interessanter dan u denkt

VMT Mover Systems . Steenoven 14B . 3911 NL . RHENENT 0317 – 619 479 . www.rangeerspecialist.nl . [email protected]

Transport 23www.detransportkrant.nl

Transport is de krant van en voor de transportwereld

van nu. Informatief voor een ieder die werkzaam is in

het beroepsgoederenvervoer, van vrachtwagenchauffeur

tot transportondernemer, van heftruckchauffeur tot

logistiekmanager.

Oplage en verspreiding: Transport verschijnt 12 x per jaar

in oplagen van 12.000 exemplaren per uitgave.

Verspreiding door heel Nederland door structurele

distributie via: chauffeursrestaurants, branche relevante

opleidingsinstituten, transportbedrijven en tankstations.

Daar naast wordt Transport verspreid via voor de branche

relevante middelgrote tot grote vakbeurzen en chauffeur-

sevenementen. Waar mogelijk is Transport aanwezig met

eigen stand.

Uitgever:

Complete Media te Hengelo

www.detransportkrant.nl

Bladmanagement: Matay Altunkaynak

Voor advertenties/tarieven bel of mail:

[email protected], [email protected].

[email protected]

E. Hammink: 06 - 51 94 04 50

Exemplaar thuis ontvangen? [email protected]

De volgende editie verschijnt in de derde week van

januari 2011

ColofonTRANSEUROPA DEEL2

De nostalgische uitgave

TRANSEUROPA moet zich

in een warme belangstel-

ling verheugen; geen wonder

dus dat er na verloop van tijd

een tweede deel verscheen

waarin we weer grotendeels

verdwenen merken tegenko-

men zoals Büssing, Krupp,

Magirus, MAN, Henschel,

maar ook oude modellen van

nog bestaande merken zoals

DAF, Mercedes en Skoda. De

pagina-indeling is hetzelfde als

in het eerste deel: grote foto’s

afgewisseld met kleine en kleu-

renfoto’s afgewisseld met z/w.

De teksten zijn kort, de foto’s

vormen het belangrijkste deel

van het boek.

Technische gegevens:

284 blz; korte Duitse en En-

gelse onderschriften; ca. 750

foto’s waarvan 60% in kleur;

formaat A4+; gebonden; prijs

€ 34,90; bestelcode EURO-2.

bestelcode TURM.

DIE DEUTRANS STORY

Dit boeiend boek behandelt tot

in details de geschiedenis van

het toenmalige internationale

wegtransportbedrijf der voor-

malige DDR: Deutrans, een

met een Stasi-waas omfl oerst

bedrijf dat in de westerse

landen altijd met een zekere

argwaan werd bekeken. Deu-

trans werd onmiddellijk na het

beëindigen van de Tweede We-

reldoorlog opgericht en ver-

dween onmiddellijk na de val

van de Muur als sneeuw voor

de zon. In de tussentijd reed

het bedrijf met vele honderden

voornamelijk Volvo-trucks in

de fel-oranje kleur die niemand

van ons ooit zal vergeten.

Technische gegevens:

272 blz: Duitse tekst; 80

z/w en 360 kleurenfoto’s; for-

maat A4+; gebonden; prijs €

39,00; bestelcode DEUT.

THE LONG HAUL PIO-

NEERS

Het Britse wegtransportbe-

drijf ASTRAN (afkorting van

Asia Transport) rijdt al meer

dan 40 jaar van Engeland naar

oostelijke landen als Iran, Irak,

Qatar, Jemen, Afghanistan,

Nepal enz. Hoe dat in de zes-

tiger jaren zo begonnen is,

wordt in dit boek op boeiende

wijze verteld. De auteur heeft

hiervoor vele ex-chauffeurs ge-

interviewd en hun verhalen uit

die pioniersperiode zijn bloed-

stollend: -40º in de Turkse ge-

bergten en +40º in de Iraanse

woestijn. De kleurenfoto’s zijn

prachtig!

Technische gegevens:

320 blz: Engelse tekst; 81 z/w

en 264 kleurenfoto’s; formaat

A4; gebonden; € 38,90; be-

stelcode PION.

Deze boeken zijn te

bestellen door

overmaking van het

bedrag naar giro

1839292 t.n.v.

Transportboek te

Deventer o.v.v. de

bestelcode.

ZA 2 APRIL 2011ROUWHORST-OLDENZAAL

HENK WIJNGAARDHENK WIJNGAARDHENK WIJNGAARDHENK WIJNGAARDHENK WIJNGAARDHENK WIJNGAARDHENK WIJNGAARDHENK WIJNGAARDHENK WIJNGAARDHENK WIJNGAARDHENK WIJNGAARDHENK WIJNGAARDHENK WIJNGAARDHENK WIJNGAARDHENK WIJNGAARDHENK WIJNGAARDHENK WIJNGAARDHENK WIJNGAARDJubileum Concert

Henri van Velzen Marco VandérA Harten 10

Entree:VVK € 17,00 (excl. reserveringskosten)VVK tot 1 januari 2011 € 15,00 (excl. reserveringskosten)Kassa € 20,00

VVK-adressen:HV Entertainment, Oude Rijksweg 360 A, RouveenTel.nr. (0522) 464 256Zaal Rouwhorst, Ootmarsumsestraat 9, OldenzaalTel.nr. (0541) 515 736

Verder zijn kaarten te bestellen via de webshop vanRoelofs Entertainment, www.roelofs-entertainment.nlMVEE Entertainment & Events, www.mvee.nlHV Entertainment, www.hventertainment.nl

Live met bandca. 2 x 45 min.

ZA 2 APRIL 2011ZA 2 APRIL 2011ZA 2 APRIL 2011ZA 2 APRIL 2011ZA 2 APRIL 2011ZA 2 APRIL 2011ZA 2 APRIL 2011ZA 2 APRIL 2011ZA 2 APRIL 2011ZA 2 APRIL 2011ZA 2 APRIL 2011ZA 2 APRIL 2011ZA 2 APRIL 2011ZA 2 APRIL 2011ZA 2 APRIL 2011ZA 2 APRIL 2011ZA 2 APRIL 2011ZA 2 APRIL 2011ZA 2 APRIL 2011ZA 2 APRIL 2011ZA 2 APRIL 2011ZA 2 APRIL 2011ZA 2 APRIL 2011ZA 2 APRIL 2011

jubileumconcert 020411.indd 1 17-11-2010 9:47:29

Meer info en tickets: www.truckstar.nl

30 & 31 juli 2011TT Circuit Assen 30 & 31 juli 2011TT Circuit Assen

Het leukste fam

ilie festival

van Nederla

nd

TRU_FESTIVAL_ADV_2011_127X190.indd 1 23-11-2010 15:08:28

WWW.WIJLHUIZEN.COM

Wijlhuizen HoofdkantoorDriepoortenweg 176827 BP, ArnhemT: 026-3760290F: 026-3644414E: [email protected]

Wijlhuizen AlmeloBedrijvenpark Twente 4137602 KM, AlmeloT: 0546-579110F: 0546-574492E: [email protected]

Wijlhuizen ArnhemDriepoortenweg 15A6827 BP, ArnhemT: 026-3648221F: 026-3617188E: [email protected]

Wijlhuizen DrachtenDukdalf 169206 BE, DrachtenT: 0512-580200F: 0512-580209E: [email protected]

Wijlhuizen Nieuwerkerk a/d IJsselHoogeveenenweg 62913 LV, Nieuwerkerk a/d IJsselT: 0180-317777F: 0180-313947E: [email protected]

Wijlhuizen TilburgAndromedastraat 45015 AV, TilburgT: 013-5450307F: 013-5458110E: [email protected]

Wijlhuizen VenloVasco da Gamaweg 155928 LD, VenloT: 077-3208000F: 077-3515356E: [email protected]

Wijlhuizen ZaandamBarndegat 91505 HM, ZaandamT: 075-6168284F: 075-6173937E: [email protected]

Voorop in transportonderdelen

Wijlhuizen advertentie Transport kw7-2010.indd 4 16-2-2010 11:10:47

Seminarprogramma TRANSPORT & LOGISTIEK 2011

Bomvol logistie oplossingenEVO, Syntens/TNO, Vebit, Van Looy, AIM Nederland, Wics en Dinalog verzorgen het uitgebreide seminarprogramma op de vakbeurs TRANSPORT & LOGISTIEK 2011, dinsdag 15 en woensdag 16 maart a.s. in Brabanthallen, s’- Hertogenbosch. Presentaties met actuele onderwerpen, waaronder het implementeren van bedrijfsprocessen en kostenbesparing worden u gratis aangeboden.

Meer informatie en gratis registratie www.easyFairs.com/TRANSPORT-NL

TransportAugustus/September 2012De krant voor de transport wereld van nu

Zie pagina 3

Zie pagina 13

Zie pagina 17

WWW.DETRANSPORTKRANT.NL

FOTOCOLLAGE TRUCKSTAR FESTIVAL 2012

KAARTVERKOOP TRUCKERSFESTIVAL HARDENBERG IS BEGONNEN

ZATERDAG 1 SEPTEMBER GERRITS SCANIA V8 DAG IN HENGELO (OV)

Page 2: Transport 24-08-2012

VOOR MEER INFORMATIE NEEMT U CONTACT OP MET:

AFDELING SALES, VIA DE TELEFOONNUMMERS:

+31 (0)74 711 3497 / +31 (0)62 114 7789

OF PER E-MAIL VIA: [email protected].

VOOR UITGEBREIDE INFORMATIE OVER ONZE DIENSTEN

EN PRODUCTEN KUNT U OOK TERECHT OP ONZE

WEBSITE:

WWW.THEFUELCOMPANY.EU

IN NEDERLAND O.A.Rotterdam (Distripark Waalhaven)Heerenveen De Lier KlazienaveenBabberich NieuwegeinVenlo

IN LUXEMBURG O.A.Capellen DudelangePontpierre Rodange

IN BELGIË O.A.Meer (Hazeldonk) Veurne Antwerpen MaasmechelenHabay-la-Neuve

DE VOORDELEN VAN THE FUEL COMPANY:• TANKENMETAANTREKKELIJKEKORTINGEN

VOORFLEET-ENTRANSPORTBEDRIJVEN;

• MEERDAN500AANGESLOTENPOMP-

STATIONSINNEDERLAND,BELGIËEN

LUXEMBURG;

• TERUGVORDERINGBTWENACCIJNSOP

DIESELENTOL(MAUT)UITMEESTE

EUROPESELANDEN;

• BTWVRIJEFACTURATIEMOGELIJK.

Page 3: Transport 24-08-2012

Transport 3www.detransportkrant.nl

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 december wordt

in de Evenementenhal in Hardenberg het Pro-

file Truckersfestival 2012 gehouden. Dit is het

grootste indoor Truckersfestival van Neder-

land. Meer dan 150 trucks, nostalgie, show,

specials en het nieuwste materieel van o.a.

Scania, DAF, Volvo en Mercedes. Een complete

dag uit met muziek, entertainment en heel veel

collega-chauffeurs.

Zeven grote beurshallen van de Evenementenhal in

Hardenberg worden eind december omgetoverd

tot een truckers-walhalla. Het Profile Truckersfes-

tival Hardenberg is een belangrijk programma-

onderdeel van de viering van 650 jaar stad Har-

denberg. Op vrijdag 28 en zaterdag 29 december

gaan de deuren om 10.00 uur open. Beide dagen

sluiten om 17.00 uur. De entreeprijs is 6,50 euro

per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar betalen

3,50 euro. Parkeren is gratis. De voorverkoop van

kaarten gaat binnenkort van start.

Historisch transport en Showtrucks

In de hal met Historisch Transport zijn zo’n veer-

tig unieke oude trucks te zien. Trotse chauffeurs

zorgen ervoor dat ze er tot in de puntjes verzorgd

uit zien. Zelfs tot op de laatste minuten wordt het

chroom nog gepoetst. Pure passie voor deze fan-

tastische oldtimers. Bijzonder zijn ook de USA

Showtrucks, waarvan er zo’n twintig op het Harden-

bergse Truckersfestival zullen verschijnen.

Nieuw materieel en exceptioneel transport

Scania, DAF, Volvo Trucks en Mercedes-Benz heb-

ben aangekondigd het nieuwste materieel te sho-

wen tijdens het Truckersfestival Hardenberg. En in

de hal van het exceptioneel transport staat echt het

meest bijzondere en grootste materieel van Neder-

land.

Eigen rijders

Zo trots als een pauw zijn de eigen rijders op hun

truck. De vrachtwagen is soms hun thuis. Een unie-

ke manier om in gesprek te komen met chauffeurs,

die voor eigen kop in Nederland en het buitenland

rondrijden. Alle vijftig hebben net even tijd om twee

dagen “stil” te staan in Hardenberg.

Kidsplein, behendigheid en entertainment

Ook familieleden van de chauffeurs komen volop

aan hun trekken tijdens het Profile Truckersfestival.

Op het kidsplein kunnen de kinderen zich flink uitle-

ven door bijvoorbeeld zelf chauffeur te spelen met

radiografisch bestuurbare trucks.

De chauffeursvrouwen, maar zeker ook alle an-

dere bezoekers, kunnen genieten van optredens

van onder meer Erik Hulzebosch, Johnny Bolk, de

Vechttaler Musikexpress en de band BTW. Op het

behendigheidsplein kunnen bezoekers een behen-

digheidsparcours afleggen en informatie vinden

over veiligheid en preventie.

Meer informatie

Kijk op www.truckersfestivalhardenberg.nl voor alle

actuele informatie over het grootste indoor trucker-

sevenement van Nederland.

28 & 29 DECEMBER 2012 EVENEMENTENHAL HARDENBERGTwee dagen feest voor alle chauffeurs van NederlandTwee dagen feest voor alle chauffeurs van Nederland

Na het succes van Gerrits Scania V-8 dag in

2011 kon een vervolg niet uitblijven. Chauf-

feurs van de auto met het karakteristieke ge-

luid blijken het samen erg goed te kunnen vin-

den. Voeg daar wat mooi weer bij, een aantal

leuke artiesten, catering in een tent en je hebt

alle ingrediënten voor een mooi feest.

Alles wat vorig jaar nog voor verbetering vat-

baar was is nu onder handen genomen. Zo kun-

nen de echte feestbeesten reeds op vrijdag-

avond terecht voor life-muziek en een drankje.

Slapen in de auto en de volgende morgen fris

als een hoentje genieten van wat er naast de

vele (vaak prachtige) Scania’s geboden wordt.

Nieuw is ook dat op het centrale plein het Ne-

derlands Kampioenschap Behendigheidsrijden

voor Beroepschauffeurs 2012 plaats zal vin-

den.

Ruim 50 chauffeurs uit heel Nederland heb-

ben zich op een voorronde weten te plaatsen

en gaan uitmaken wie Nederlands kampioen

wordt. Gestreden zal worden in de categorie

bakwagen, bus, trekker/oplegger en bakwagen

met schamelaanhanger. Rond de wedstrijd-

baan vind de bezoeker tal van kramen met de

meest uiteenlopende artikelen. Kortom alles

is aanwezig, mooie reden om op 1 september

een bezoek te brengen aan de Diamantstraat

in Hengelo.

Bent u de trotse bezitter/chauffeur van een Scania

V-8, schrijf u dan nu in op www.v8dag.nl en ontmoet

al die collega’s die het gevoel kennen van de enige

echte V-8.

Alle andere merken (en types) zijn op deze dag

niet welkom.

GERRITS SCANIA V-8 DAG EN HETNederlands Kampioenschap Behendigheidsrijden voor Beroepschauffeurs

Op 28 juli j.l. streden 12 Nederlandse chauf-

feurs tegen elkaar tijdens de nationale finale

van de door Scania georganiseerde Young Eu-

ropean Truck Driver competitie. Voor het oog

van enkele duizenden toeschouwers is na een

spannende competitie Martijn Otter de Neder-

landse winnaar geworden van 2012. De num-

mer 1 sprong er tussen uit door zijn precisie

en nauwkeurigheid.

Tijdens een spannende superfinale versloeg hij in

een directe confrontatie nummer twee Pascal van

Laarhoven. Uiteindelijk heeft hij in Nederland ruim

zeshonderd chauffeurs achter zich gelaten en mag

hij op 7 en 8 september aanstaande ons land gaan

vertegenwoordigen tijdens de internationale finale

in Zweden. De nummer drie van de nationale finale

is Dennis Wierks.

De Nederlandse finale vond ook dit jaar weer plaats

op het Truckstar festival in Assen Het is de vijfde

keer dat Scania deze competitie voor jonge vracht-

wagenchauffeurs organiseert. De competitie heeft

als primair doel om de veiligheid op de Europese

wegen te vergroten. De eerste ronde in de compe-

titie bestond uit een theoretische test en tijdens de

tweede ronde draaide het onder andere om zuinig

en veilig rijden, manoeuvreren en lading zekeren.

Op de finale werd de lat nog een stukje hoger gelegd

met diverse manoeuvreringsoefeningen, theorie

en het vastzetten van een speciale lading. Martijn

mag als nationale winnaar naar Zweden om mee

te doen aan de internationale finale. De hoofdprijs

van deze grote internationale finale is net als voor-

gaande edities een nieuwe Scania R-Serie truck ter

waarde van 100.000 Euro.

De Young European Truck Driver (YETD) competitie

2012 vindt plaats in 23 Europese landen, waaron-

der Nederland. De YETD is voortgekomen uit een

initiatief van de Europese Unie. Inmiddels wordt de

competitie ook succesvol georganiseerd in Zuid-

Amerika, Australië en Azië. Het hoofddoel is het

verminderen van het aantal ongevallen op de we-

gen. Dit door jonge chauffeurs op een competitieve

manier te motiveren tot een veilig en anticiperend

weggedrag.

Daarnaast heeft een anticiperend weggedrag ook

een gunstig brandstofverbruik tot gevolg wat uiter-

aard een positieve invloed heeft op het milieu. Milieu

en veiligheid zijn aspecten die bij Scania hoog in het

vaandel staan.

Nico van der Klugt, manager Communications van

Scania Nederland, overhandigde de prijzen aan de

finalisten. “Scania staat sinds jaar en dag natuurlijk

al bekend als een producent van een zeer veilige

truck, maar dit is echter niet voldoende. Scania wil

ook haar steentje bijdragen aan het veilig en verant-

woord gebruik van haar voertuigen. Door de YETD

competitie worden chauffeurs zich daar meer be-

wust van. Dit kan wellicht ook leiden tot gedragsver-

betering en waardering van overige weggebruikers

ten opzichte van vrachtwagenchauffeurs.

Tot slot hebben de transportondernemers ook

profijt van deze competitie, aangezien de brandstof-

kosten en het aantal schades omlaag kunnen gaan.

Het mes snijdt dus aan meerdere kanten en Scania

is er dan ook erg trots om dit grote en belangrijke

evenement te mogen organiseren.”

MARTIJN OTTER NATIONALE WINNAAR VAN SCANIA’S YOUNG EUROPEAN TRUCK DRIVER COMPETITION 2012Martijn Otter uit Vroomshoop gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese Finale in Zweden

Page 4: Transport 24-08-2012

D e l i v e r i n g I n n o v a t i v e F l e x i b l e S o l u t i o n s w w w . t o k h e i m . n l

• Internationale marktleider in industriële pompen en tankautomaten

• 24/7 gecontroleerd tanken via Dialog registratieautomaat en centraal beheersysteem

• Debieten van 40 tot 130 l/min.

• Totaaloplossingen op maat voor uw bedrijf

• U maakt gebruik van de grootsteserviceorganisatie in de Benelux

Tokheim Netherlands B.V.Laan van Londen 1203317 DA DORDRECHTTel. +31 (0)88 147 15 00Fax. +31 (0)88 147 15 [email protected] SlimDiaLOG (SDL) Quantium 210 Quantium 110

Pub 262x190 diaLOG NL 0311_tokheim 09/08/11 14:15 Page1

Transportchauffeurs.nl

Zonder chauffeurs geen transport!Zelf op zoek naar nieuwe chauffeurs?

U vindt ze gratis en snel!

10989 Advertentie Transportchauffeurs.indd 1 16-03-12 09:21

www.krakertrailers.eu

KRAKER TRAILERS AXEL B.V. (NL)Tel. 0115 - 56 17 40 Fax 0115 - 56 46 61 [email protected]

Kraker Trailers levert multifunctionele schuifvloertrailers voor transport van bijna alle producten en goederen. Kraker Trailers biedt voor elk transportvraagstuk de juiste schuifvloer-oplossing!

Bezoek onze stand H25/A12 op de IAA!

Effi ciënt transportmet Kraker-schuifvloertrailers

Bezoek onze stand H25/A12 op de IAA!

Page 5: Transport 24-08-2012

Transport 5www.detransportkrant.nl

Met een eerste, tweede en zesde plaats in

het eindklassement van de vrachtwagens, do-

mineerde IVECO de 33ste Dakar, ‘s werelds

zwaarste rally die in januari verreden werd.

Het Petronas - De Rooy – IVECO team won de

rally met Gerard de Rooy in zijn IVECO Power-

star. Gerard’s Powerstar is voorzien van een

IVECO Cursor 13 motor die meer dan 900pk

vermogen levert. Achter De Rooy reden team-

genoten Hans Stacey, Miki Biasion, Pep Vila en

Jo Adua met een IVECO Trakker uitgerust met

dezelfde Cursor 13 motor.

Precies 25 jaar nadat zijn vader de Dakar Rally won,

nam Gerard de Rooy de grootste en belangrijkste

trofee uit zijn leven in ontvangst. Met het winnen

van de Dakar Rally 2012 trad De Rooy met verve

in de voetsporen van zijn vader Jan. Het succes van

Team De Rooy was compleet in Lima, de hoofdstad

van Peru. Met Gerard de Rooy als winnaar in de

truckcategorie en neef Hans Stacey op de tweede

plaats kleurde het podium Petronas-groen. De

vreugde was groot, de emoties immens.

Naar aanleiding van dit grote succes heeft IVECO

besloten in samenwerking met WSI Models B.V. ze-

ven unieke IVECO DAKAR schaalmodellen te ontwik-

kelen en produceren.

Twee IVECO modellen uit de 2011 Dakar en vijf mo-

dellen van het Petronas – team De Rooy – IVECO

uit de Dakar 2012 editie. De uit metaal vervaardig-

de IVECO DAKAR modellen zijn een exact kopie van

de echte racetrucks en zijn voorzien van de kleinste

details.

Deze unieke truckmodellen zijn exclusief verkrijg-

baar via het IVECO netwerk. De richtprijs bedraagt

78 € per stuk, inclusief BTW.

Specificatie van de modellen:

IVECO Dakar 2012 / Gerard de Rooy 502

productnr 1125

IVECO Dakar 2012 / Pep Villa 515

productnr 1130

IVECO Dakar 2012 / Jo Adua 518

productnr 1131

IVECO Dakar 2012 / Hans Stacey 505

productnr 1126

IVECO Dakar 2012 / Miki Biasion 511

productnr 1127

IVECO Dakar 2011 / Gerard de Rooy 501

productnr 1123

IVECO Dakar 2011 / Pep Vila Roca 506

productnr 1124

Unieke iVeCO DAkAR sChAAlmODellen nU VeRkRijgbAAR bij De iVeCO DeAleR

Heijmans uit Rosmalen heeft deze maand de

sleutels ontvangen van de laatste vier, 7-tons

Iveco Daily’s uit een serie van in totaal 16

stuks verkocht door Iveco dealer Van Hooft be-

drijfswagen B.V.

Nadat Heijmans in het verleden al diverse keren de

degelijkheid van de Iveco Daily heeft ervaren in het

bijzonder voor speciale doeleinden, koos Heijmans

Materieel beheer in 2010 voor de aanschaf van

een eerste Iveco Daily van het zwaarste type uit

deze range.

Na een jaar positieve ervaring opgedaan te heb-

ben met deze auto besloot men tot aanschaf van

een hele serie van deze voertuigen maar dan in de

nieuwste variant met een GVW van 7 ton en met

een zo schoon mogelijke motor.

Merendeel van de voertuigen wordt gebruikt door

de afdeling Verkeerstechniek met diverse vestigin-

gen in het land.

Deze auto’s zijn allemaal voorzien van de geauto-

matiseerde Agile 6- versnellingsbak, een zeer ruime

dubbelcabine met automatische airconditioning en

een 4,5 meter open laadbak. De smalle voertuigen

zijn ideaal voor het werken langs de weg, in combi-

natie met het royale laadvermogen t.o.v. B-rijbewijs

auto’s. 3,5 ton aanhangwagengewicht en de pu-

blieksvriendelijke bestelwagen uitstraling van de au-

to’s hebben verder bijgedragen tot de aanschaf van

deze wagens. Verder zijn deze auto’s ideaal voor de

nieuwe C1 rijbewijs eisen.

Sleutels werden in ontvangst genomen door Mar-

tijn Lamers, materieel beheerder bij Heijmans.

7-tOns iVeCO DAily’s met Agile geAUtOmAtiseeRDe VeRsnellingsbAk VOOR heijmAns Uit ROsmAlen

Omrin heeft als eerste bedrijf in Nederland

een vrachtwagen - een zogenaamde ‘haakar-

mauto’ - met aanhanger op groen gas* in ge-

bruik genomen die ook voor lange afstanden

ingezet kan worden: een Iveco Stralis. De com-

binatie kan twee containers van ieder veertig

m3 transporteren en met een tankinhoud van

1.500 liter gecomprimeerd gas, meer dan

400 kilometer afleggen.

Omrin zet hiermee weer een stap in de verduurza-

ming van haar wagenpark: zij rijdt nu met 11 inza-

melvrachtwagens, twee kleinere vrachtwagens, 18

bestelwagens en de nieuwe haakarmauto op groen

gas. Met de ingebruikname van de Iveco Stralis

wordt nu ook het voor het eerst zwaar transport

over langere afstanden mogelijk.

De combinatie zal vooral ingezet worden voor het

transport tussen Ecopark De Wierde in Oudehaske

(waar huishoudelijk afval gescheiden en bewerkt

wordt) naar de REC in Harlingen (waar uit het niet-

herbruikbaar brandbaar afval energie wordt gepro-

duceerd). Deze rit, circa 100 kilometer heen en

terug, kan met de hoeveelheid gas die de Iveco aan

boord heeft viermaal afgelegd worden. De 1.500 li-

ter gecomprimeerd gas, circa 250 kilo, is daarvoor

voldoende.

De ‘haakarmauto’ van Italiaanse komaf kent een

stevig Fries karakter: de Iveco is aangepast en ge-

leverd door Cornelis Bedrijfsauto’s uit Leeuwarden

en Rondaan Carrosserie- en Wagenbouw BV uit

Berlikum is verantwoordelijk voor de opbouw. Speci-

aal aan deze vrachtwagen is dat Cornelis acht gas-

tanks heeft opgebouwd waarbij alle vrije ruimte is

benut. Niet alleen op de gebruikelijke plaatsen naast

het chassis, maar ook achter de cabine en tussen

de chassisbalken zijn tanks geplaatst.

Het gebruik van groen gas is voor Omrin inmiddels

een normale zaak en voor het Friese bedrijf heeft

deze duurzame brandstof zich allang bewezen. Het

is een schone brandstof, de voertuigen zijn aanmer-

kelijk stiller en het levert ook nog een financieel voor-

deel op. Bij de vervanging van voertuigen geldt dan

ook dat groen gas de eerste voorkeursoptie is.

Iveco bevestigt hiermee tevens zijn voortrek-

kersrol in het aanbieden van een volledig gamma

bedrijfsvoertuigen(Daily, Eurocargo en Stralis) die

geschikt zijn om op het CO2-neutrale biogas te rij-

den.

OmRin neemt eeRste hAAkARmAUtO in neDeRlAnD Op gROen gAs in gebRUik: een iVeCO stRAlis

Op 28, 29 en 30 augustus 2012 vinden de

Carrosserie Vakdagen plaats in de Evenemen-

tenhal in Gorinchem. Iveco is opnieuw dagelijks

aanwezig om de professionele bezoekers uit de

sector te ontvangen tussen 14 en 22 uur.

Het verkoop team van Iveco dealers Schouten,

Deba, Blom en Van Hooft zullen aanwezig zijn

om klanten informatie en advies te geven.

Primeur

De nieuwe Iveco Stralis Hi-Way trekker zal in pri-

meur voor Nederland prominent aanwezig zijn op

de Iveco stand.

De nieuwe on-road heavy range van Iveco is een ver-

regaande ontwikkeling van de huidige Stralis.

De nieuwe Iveco Euro 6 motoren gebruiken nu de

common-rail technologie gecombineerd met de ge-

patenteerde Hi-eSCR technologie (nabehandeling

van de uitlaatgassen zonder toepassing van EGR).

Deze Iveco ontwikkeling staat garant voor een ver-

mindering van de Total Cost of Ownership tot 4%.

Keuze uit verschillende nieuwe motoren zowel Euro

5 / EEV als Euro 6(Cursor 9,11 en 13).

De drie verschillende basis cabine types krijgen dan

ook nieuwe benamingen:

- Hi-Way 2,5 m breed en slaapcabine met extra

hoog dak of verlaagd dak

- Hi-Road 2,3 m breed en slaapcabine met hoog en

laag dak

- Hi-Street 2,3 m breed, korte cabine met laag dak

De cabines krijgen een nieuwe look met Led dagrij-

verlichting, nieuwe spoilers en grille.

Nieuw is ook het IVECONNECT FLEET-systeem: dit

programma geeft de fleetmanager de mogelijkhe-

den om de prestaties van iedere individuele chauf-

feur te evalueren, waarmee ook aanzienlijke kosten-

besparingen kunnen worden gerealiseerd.

iVeCO pResenteeRt VOOR het eeRst in neDeRlAnD De nieUwe stRAlis hi-wAy tijDens De CARROsseRie VAkDAgen in gORinChem

Page 6: Transport 24-08-2012

• ADR opleidingen• VCA opleidingen• BHV opleidingen• Ruim 170 nascholingsmodules• Kostenneutraal opleiden

• Rijopleiding voor auto, vrachtauto en LZV• Examen mogelijkheden door heel Nederland• Diverse trainingen voor tanktransport • Trainingen met onze EIGEN kanteltrailer• Trainingen of opleidingen bij u op eigen locatie

www.vibo-bv.nl [email protected] H. Kunst Opleidingsadviseur 06-53828985

Wij werken alleen met instructeurs die aantoonbare ervaring hebben in het beroepsgoederenvervoer

Uw partner in een doelgerichte en praktische nascholing voor code 95

De specialist voor het distributie vervoer

Geen transportsegment is zo veelzijdig als het distributie ver-voer. DE GRAAFF Carrosserie biedt u professionele transpor-toplossingen voor distributie van stukgoed en gecondition-eerde waren. Kwaliteit uit traditie - carrosserieën van DE GRAAFF DE GRAAFF - Succes heeft traditie: al sinds 1906 levert DE GRAAFF producten voor de transportbranche. In de ge-schiedenis van het bedrijf heeft één uitspraak altijd voorop gestaan: bij de besten behoren.

DE GRAAFF is vandaag een belangrijke leverancier van ge-standaardiseerde carrosserieën. Als importeur van SAXAS Nutzfahrzeuge AG en Kiesling Kühfahrzeuge GmbH biedt DE GRAAFF haar klanten een compleet productprogramma. Bei-de leveranciers zijn ISO gecertifi ceerd en produceren volgens de hoogste kwaliteitsnormen.

BrancheoplossingenTrots zijn wij op onze toekomst gerichte oplossingen. Een car-rosserie ontwikkeld en gebouwd naar uw wensen, het beste wat wij u kunnen bieden!

Ontwikkeling, kwaliteit en betrouwbaarheid DE GRAAFF carrosserieën worden in nauwe samenwerking met de leidende truckfabrikanten ontwikkeld. Deze praktijk-gerichte ontwikkeling en het continue onderhouden van het product garandeert, dat onze carrosserieën aan alle eisen van het moderne vervoer voldoen.

Modernste productietechnologie, know-how, KTL-behandelde en gespoten staal- en aluminium delen alsmede het gebruik van hoogwaardige materialen garanderen de hoogste kwaliteit van onze carrosserieën.

Dorpsstraat 182761 AE Zevenhuizen

Tel.: 0180 - 634842Email: [email protected]: www.degraaff-carrosserie.nl

Page 7: Transport 24-08-2012

Transport 7www.detransportkrant.nl

Om bergingen van de zwaarste voertuigen

in de moeilijkste omstandigheden te kunnen

verrichten, vertrouwt Berging Regio Leiden

(BRL) vanaf nu op haar nieuwe Volvo FMX

bergingstruck. Met een Falkom FAW25000

wrecker-installatie en twee 20-tons lieren is

de Volvo FMX getransformeerd tot de krach-

tigste berger die mogelijk is. De truck werd

geleverd door Volvo Truck Center te Rijnsburg.

Berging Regio Leiden ontstond nadat Logicx Leiden

in 2010 de Leidse vestiging sloot. Elvis Remmers-

waal en Nico Zwetsloot namen het bedrijf over en

boekten een razendsnelle groei. Er is zelfs een twee-

de vestiging in Bodegraven bijgekomen. Inmiddels is

het wagenpark gegroeid van drie naar acht trucks

en doet BRL een groot deel van de bergingen en

pechservice voor o.a. stads- en streekvervoer en

lijndiensten, maar ook transport voor verschillende

truckdealers, transportbedrijven en diverse op-

drachtgevers in het buitenland. “Vanwege die groei

wilden we het wagenpark uitbreiden met een truck

die tegen werkelijk alle omstandigheden opgewas-

sen is en zelfs de zwaarste bergingstaken moeite-

loos aankan”, legt Elvis Remmerswaal uit. “De keuze

viel op de Volvo FMX toen deze de meeste mogelijk-

heden bleek te bieden voor een flexibele opbouw en

uitrusting.”

Mobiele werkplaats

Om de loodzware bergingstaken aan te kunnen,

heeft de Volvo FMX een ingrijpende opbouw onder-

gaan. De Volvo FMX heeft een D13C met 500 pk

motor en is voorzien van de krachtigste hydrauli-

sche kraanboom en lieren. Twee 20-tons Sepson

lieren geven genoeg hefvermogen om zelfs de al-

lerzwaarste gekantelde truck terug uit de sloot te

trekken. “Het idee achter deze aanschaf was dat we

dankzij de Volvo FMX nooit met lege handen zouden

staan. Onze FMX is niet alleen een bergingsvoer-

tuig, maar eerder een volledige mobiele werkplaats.

Er zitten extra hulpmiddelen in zoals extra lage

lepels die ook lage asconfiguraties probleemloos

kunnen heffen. De bediening verloopt radiografisch

via afstandbediening en daarnaast is de Volvo FMX

bevoorraad met alles wat nodig is om een gestrand

voertuig weer rollend te maken. De truck heeft een

eigen snijbranders, elektriciteitsvoorziening voor de

aanwezige slijptollen en groot licht voor donkere

omstandigheden.”

Vuurdoop

Bergingswerk vereist manoeuvreren op moeilijk

begaanbaar terrein, keren op snelwegen of locaties

die niet voor vrachtverkeer geschikt zijn. De robuus-

te FMX is daarom extra uitgerust voor zware om-

standigheden, zoals extreme kou dankzij o.a. brand-

stofvoorverwarming en voorgloeiinrichting. Een

hydraulische retarder en een FMX chassis helpen

de chauffeur in heuvelachtig of moeilijk te manoeu-

vreren terrein. “Zo kunnen we de FMX ook inzetten

voor klanten die in het buitenland gestrand zijn. Wat

we ook moeten bergen en in welke omstandighe-

den dan ook, met de Volvo FMX kunnen we direct

in actie komen.” De vuurdoop volgde al twee dagen

na de aflevering op 20 juli, toen een dubbeldekker-

tourbus in Den Haag strandde. “Die eerste beproe-

ving is vlekkeloos verlopen”, stelt Remmerswaal te-

vreden. “De volledige inrichting en uitrusting van de

Volvo FMX was nog niet eens compleet, maar niet-

temin hebben we zonder problemen een tourbus

van 22 ton letterlijk met twee vingers kunnen liften.”

Berging regio Leiden kiest VoLVo FMX Voor de aLLerzwaarste Bergingstaken‘Mobiele werkplaats met ijzersterke berger-installatie is op alles voorbereid’

Ondanks de voorspelling dat de internationale

vrachtwagenmarkt tot 2020 zal groeien met

4 procent per jaar, ziet twee derde van de

vrachtwagenfabrikanten de toenemende con-

currentie vanuit Azië als een risico. Dat stelt

Roland Berger Strategy Consultants in het

rapport “Truck Transportation 2030”. De-

mografische en ecologische trends zullen de

komende twintig jaar een grote invloed hebben

op de markt voor vrachtwagens. Naast toe-

nemende verstedelijking spelen wereldwijde

plannen om CO² uitstoot te reduceren een be-

langrijke rol. Vrachtwagenfabrikanten moeten

op grote schaal overstappen op elektrische en

hybride voertuigen om aan de nieuwe milieuwe-

tgeving te voldoen.

Ongeveer 70 procent van de vrachtwagenfabrikan-

ten verwacht een grotere aanwezigheid van Chine-

zen en Indiërs op de internationale markt, waardoor

de druk op de kosten toeneemt. “Het zal een aantal

jaar duren voordat deze bedrijven kunnen concur-

reren met de Westerse standaarden, maar zij zijn

al goed op weg,” aldus René Seyger, partner bij Rol-

and Berger. “Westerse fabrikanten moeten meer

samenwerkingen aangaan met aanbieders en an-

dere fabrikanten uit opkomende landen. Dat is de

enige manier waarop zij kosteneffectieve oplossin-

gen kunnen ontwikkelen en kunnen blijven groeien

in de opkomende markten.”

Verstedelijking vraagt om nieuwe logistieke

oplossingen

In een aantal regio’s, met name in China, worden

demografische veranderingen bestempeld als de

belangrijkste trend voor vrachtverkeer. De wereld-

populatie zal in 2030 gegroeid zijn tot 8.3 miljard.

Veel mensen leven tegen die tijd in zogenaamde

“megasteden”, vooral in opkomende landen. “De

opkomst van deze steden leidt niet alleen tot meer

transportstromen, maar ook tot nieuwe, specifieke

transportvragen. Zo zullen er nieuwe typen vracht-

wagens nodig zijn om de steeds grotere afstanden

tussen de distributiecentra aan de stadsranden en

de stadskernen te kunnen overbruggen,” voorspelt

Seyger.

Vraag alternatief vervoer neemt toe

Ook het internationale voornemen om de CO² uit-

stoot te verminderen heeft invloed op de vrachtwa-

gen industrie. 90 procent van de voor deze studie

geïnterviewde experts wijst deze ontwikkeling aan

als belangrijk of zeer belangrijk voor de toekomst

van de industrie. Roland Berger verwacht dat nati-

onale overheden het brandstof verbruik tot 30 pro-

cent willen verminderen. Daarnaast zullen steeds

meer steden lage of nul emissie regels invoeren,

waardoor de vraag naar alternatieve vervoersmid-

delen – bijvoorbeeld hybride of elektrische vracht-

wagens – toeneemt. “De weg naar 2030 wordt

uitdagend voor de fabrikanten: zij moeten zowel re-

kening houden met de veranderingen op de markt

als veranderingen in het aanbod. Aan beide zijden

zal zeer veel concurrentie ontstaan,” besluit Seyger.

Over het onderzoek

In het rapport “Truck Transportation 2030” iden-

tificeert Roland Berger op basis van een analyse

van ontwikkelingen in de wegtransportsector en

expertinterviews zes megatrends, waarmee de

vrachtwagenindustrie de komende twintig jaar

te maken krijgt. Naast de aangehaalde factoren

worden de nadruk op transparantie -en daarmee

efficiency-, toenemende tolheffingen en de focus op

het verminderen van ongelukken aangewezen als

belangrijke trends.

VrachtwagenFaBrikanten Vrezen concurrentie uit aziëVerstedelijking en belang duurzaamheid veranderen industrie

Het aantal schuldbemiddelingszaken tussen trans-

porteurs onderling is in het tweede kwartaal van

2012 met tien procent gedaald ten opzichte van

het eerste kwartaal dit jaar. Dat blijkt uit cijfers van

vrachtuitwisselingsplatform Teleroute. De daling

betekent dat transporteurs er ondanks de hape-

rende economie toch weer vaker in slagen om hun

facturen tijdig betaald te krijgen.

Teleroute houdt het aantal schuldbemiddelingsac-

ties maandelijks bij, net als het doet met de aantal-

len aangeboden en bekeken vrachten. In februari

kende dit een piek. Govert Versluis, Market Mana-

ger North Europe van Teleroute, heeft er wel een

verklaring voor dat juist deze maand een negatieve

uitschieter kende: “Klanten kunnen onze bemid-

delingsservice pas inschakelen nadat de factuur

zestig dagen open staat. Dat ze Teleroute in fe-

bruari inschakelden voor een schuldbemiddelings-

actie houdt dus in dat in november en december

vervoerde vrachten op dat moment nog niet waren

betaald.

We hebben ervoor kunnen zorgen dat negen van

de tien openstaande bedragen alsnog zijn overge-

maakt.” De statistieken zijn hoopgevend; 92 pro-

cent van de klachten met betrekking op klanten uit

de Benelux zijn alsnog betaald. Bij klachten van klan-

ten uit de Benelux over transporteurs uit de rest

van Europa lag dit percentage met 84 procent iets

lager.

Gevolgen economische situatie

De moeilijke situatie waarin transporteurs zich be-

vinden heeft meer consequenties tot gevolg. Zo is

het aantal opzeggingen van Teleroute in de eerste,

voor veel transporteurs zware, maanden van dit

jaar gestegen. Er zijn hiervoor volgens het vracht-

uitwisselingsplatform enkele redenen aan te geven:

vrijwillige bedrijfsbeëindiging, gedwongen sluiting

en er zijn bedrijven afgesloten van het platform we-

gens wanbetaling, vijftig procent meer dan in Q2.

Q2 drukker dan Q1

De cijfers van Teleroute tonen niet alleen aan dat

het tweede kwartaal op schuldbemiddelings-gebied

iets positiever zijn, ook is zichtbaar dat Q2 drukker

was dan Q1 waar het aankomt op vrachtuitwisse-

ling. Worden de cijfers van 2012 afgezet tegen de

resultaten in 2011, dan kan niet anders dan ge-

constateerd worden dat 2012 slecht begon, maar

Q2 2012 een flink herstel laat zien. De voorspelling

voor dit herstel werd eerder ook al door Panteia /

NEA gedaan en wordt nu door de Teleroute-cijfers

bevestigd.

Balans im- en export

De verwachting van Teleroute, dat er in juli een ba-

lanssituatie zou ontstaan tussen export en import,

is uitgekomen. Versluis: “Normaal gesproken zitten

de import vrachten ruim boven de export vrachten

in de vrachtuitwisseling. Het is dus duidelijk zicht-

baar dat de vakantie voor de Benelux is gestart.

Chauffeurs zijn op vakantie, wagens staan stil en

het aanbieden van exportvrachten is in sommige

gevallen een betere optie.”

Over Teleroute

Teleroute, een onderdeel van Wolters Kluwer, is

een toonaangevende pan-Europese online vracht-

en voertuiguitwisseling die de operationele efficiën-

tie verhoogt, risico’s verkleint, en online oplossingen

op maat levert voor de transport- en logistiekbran-

che. Teleroute heeft zijn hoofdkwartier in het Brus-

sel, België, en vestigingen in 25 Europese landen.

Het telt meer dan 250 werknemers. Voor meer

informatie bezoekt u www.teleroute.com of volg @

Teleroute_com op Twitter.

daLing in aantaL schuLdBeMiddeLingen transportsector

Page 8: Transport 24-08-2012
Page 9: Transport 24-08-2012

Transport 9www.detransportkrant.nl

Van dinsdag 28 t/m donderdag 30 augustus

a.s. vindt de achtste editie van de Carrosserie

Vakdagen Gorinchem plaats. Mercedes-Benz

Nederland is samen met bedrijfswagendealer

Rüttchen prominent aanwezig op de vakbeurs.

Met onder andere de Actros Widespread,

de nieuwe Actros en de Sprinter 7G-TRONIC

is de productrange goed vertegenwoordigd.

Daarnaast zal veel aandacht uitgaan naar het

thema Euro 6.

Carrosserie Vakdagen

De Carrosserie Vakdagen zijn inmiddels een begrip

geworden in de wereld van transport en logistiek

in Nederland. Naast de editie in Gorinchem worden

er jaarlijks ook Carrosserie Vakdagen in Harden-

berg en Venray georganiseerd. Van dinsdag 28

t/m donderdag 30 augustus staat Evenementen-

hal in Gorinchem weer in het teken van deze goed

bezochte vakbeurs die vooral is gericht op profes-

sionals binnen de sector transport & logistiek. De

vorige editie trok maar liefst meer dan 300 expo-

santen en 16.681 bezoekers. Mercedes-Benz is

traditiegetrouw een van de vaste exposanten.

Mercedes-Benz innovaties en Euro 6 belangrijke

thema’s

Zowel op het binnen- als op het buitenterrein zal een

deel van het Mercedes-Benz producten- en dien-

stenpakket aan de bezoekers worden getoond. De

nieuwe Actros zal daarbij nadrukkelijk in de belang-

stelling staan. De Truck of the Year 2012 laat zo-

wel in Euro V als Euro VI-uitvoering indrukwekkende

prestaties zien. Maar ook de huidige Actros in de

Widespread configuratie wordt op de driedaagse

vakbeurs aan het publiek getoond. Deze fabrieks

oplossing is speciaal voor de Nederlandse markt

ontwikkeld en biedt veel voordelen in een aantal

specifieke branches. Op bestelwagengebied gaat er

speciale aandacht uit naar de Sprinter 7G-TRONIC.

De bestelwagen met zeventraps automaat biedt

niet alleen veel extra comfort voor de bestuurder,

maar laat ook nog eens een enorm besparingspo-

tentieel zien in het brandstofverbruik. Daarbij wordt

ook tevens de uitstoot van CO2-emissies tot een

minimum beperkt. Een thema dat hier op aansluit

is Euro 6. De bedrijfswagenspecialisten van Merce-

des-Benz Nederland en Rüttchen zullen inhoudelijk

dieper op deze materie ingaan en de toegevoegde

waarde van met name de Actros Euro VI verduide-

lijken.

Mercedes-Benz en rüttchen proMinent aanwezig tijdens carrosserie Vakdagen gorincheM

Hartog Transport B.V. uit Langerak heeft afge-

lopen week vijf nieuwe Mercedes-Benz Actros

trucks met Euro VI-motor in gebruik genomen.

Met deze schone en zuinige krachtbronnnen

geeft de transporteur verder invulling aan

het MVO-beleid. Bovendien leveren de Actros

1845 LS trekkers een belangrijke bijdrage aan

een aantrekkelijke kilometerkostprijs.

Vorig jaar voegde Hartog Transport de eerste Mer-

cedes-Benz truck aan het wagenpark toe. De prak-

tijk wees uit dat de Actros er een laag brandstof-

verbruik op na houdt. De goede ervaringen die in

een jaar tijd werden opgedaan, legden de basis voor

een verdere continuering van de samenwerking

tussen de vervoerder en Mercedes-Benz bedrijfs-

wagendealer Hogenbirk Bedrijfswagens. Omdat

Mercedes-Benz met de komst van de nieuwe Ac-

tros eind vorig jaar al Euro VI-motoren kon leveren,

werd overgegaan tot de aanschaf van vijf nieuwe

trekkers. De Actros 1845 LS met BigSpace-cabi-

ne past uitstekend in het MVO-beleid van Hartog

Transport.

Actros 1845 LS BigSpace

De 450 pk sterke Euro VI-motoren van de vijf Actros

trucks dragen niet alleen bij aan het minimaliseren

van de uitstoot van schadelijke emissies, maar door

het lage brandstofverbruik ook aan een gunstige

kilometerkostprijs. Hartog Transport heeft bewust

gekozen voor een voertuig met een laag verbruik,

betrouwbaarheid en een hoge restwaarde. Met

jaarkilometrages van 130.000 tot 140.000 heeft

de brandstofbesparing een groot effect op het ren-

dement van de truck. Bovendien kan Hartog Trans-

port nu tijdelijk voor iedere nieuwe Actros € 4.500,-

subsidie tegemoet zien. De belangrijkste reden voor

de Tweede Kamer om de subsidieregeling aan te

nemen is de enorme verbetering in NOx uitstoot (-

80 %) en fijnstof (- 50 %) t.o.v. van de Euro V-milieu-

norm. De Actros trucks werden geleverd in de een

na grootste cabinevariant BigSpace. Deze heeft

met onder meer twee bedden, een standkachel en

airconditioning een zeer complete standaarduitrus-

ting. De trekkers worden met name ingezet voor

het internationaal transport naar Frankrijk, Italië en

Spanje.

Hartog Transport B.V.

Het familiebedrijf Hartog Transport is sinds 1925

uitgegroeid tot een logistiek dienstverlener van

formaat. Inmiddels is de vierde generatie van de

Hartog familie al binnen het bedrijf werkzaam. Door

de jaren heen is men zich naast het nationaal en

internationaal transport ook gaan toeleggen op

warehousingactiviteiten. Voor het distributiewerk

en de buitenlandgroupage heeft Hartog Transport

de beschikking over 45 trekkende en 60 getrokken

eenheden.

Zuinigheidskampioen Actros verslagen met Euro VI

Mercedes-Benz testte eind vorig jaar onder toe-

ziend oog van de onafhankelijke specialisten van

DEKRA het brandstofverbruik van de Actros Euro

VI in de Record Run. De strenge uitstooteisen die

aan de motor gesteld worden, maakten de uitda-

ging om de truck ook zuiniger te maken extra groot

omdat het behalen van de Euro VI-norm per definitie

een hoger brandstofverbruik met zich meebrengt.

Maar ook op dit gebied heeft Mercedes-Benz grote

vooruitgang geboekt. De nieuwe Actros Euro VI

bewees tijdens de Record Run zelfs 4,5% minder

brandstof en 44% minder AdBlue te verbruiken

dan de huidige Actros Euro V die door het Guinness

Book of World Records werd bekroond tot zuinig-

ste truck ter wereld.

Vijf Mercedes-Benz actros euro Vi-trucks Voor hartog transport B.V.

Afgelopen zaterdag heeft logistiek dienstverle-

ner Simon Loos uit Wognum de eerste nieuwe

Mercedes-Benz trucks met Euro VI-motor

in gebruik genomen. Deze Actros 2545 LS

vrachtwagens met voorloopas maken deel uit

van een order van zestig en worden ingezet

voor de nationale distributiewerkzaamheden

van Heineken en Bavaria. Met de aanschaf van

Euro VI-voertuigen willen zowel Simon Loos als

Heineken en Bavaria een bijdrage leveren aan

een betere luchtkwaliteit en de verduurzaming

van het transport.

Verduurzamen met de Actros Euro VI

Ten behoeve van het dedicated transport voor

brouwerijen Heineken en Bavaria zijn respectievelijk

44 en 16 Mercedes-Benz Actros 2545 LS trucks

aangeschaft. Al deze voertuigen zijn voorzien van

een voorloopas waarbij de standaard asdruk is ver-

laagd, zodat maximale tractie en minimale slijtage

aan de banden wordt gerealiseerd. De trekkers

met ruime GigaSpace-cabine leveren dankzij de

zuinige en schone Euro VI-motoren een belangrijke

bijdrage aan het verduurzamen van het transport.

Deze Euro VI-krachtbronnen voldoen nu al aan de

strenge emissienorm die per 1 januari 2014 van

kracht wordt. De Actros Euro VI vermindert de

uitstoot van stikstofoxide (NOx) met maar liefst 80

procent en de uitstoot van roetdeeltjes met 50

procent. Daarmee nemen zowel Simon Loos als

Heineken en Bavaria hun verantwoordelijkheid om

te werken aan een betere luchtkwaliteit. Afgelopen

zaterdag werden de eerste Mercedes-Benz trucks

in de kleurstellingen van Heineken en Bavaria in ge-

bruik genomen.

Uitgekiend vervoersconcept

De Actros met Euro VI-motor heeft in onafhanke-

lijke tests bewezen 4,5% minder brandstof en 44%

minder AdBlue te verbruiken dan de Actros Euro V

die door het Guinness Book of World Records werd

uitgeroepen tot zuinigste truck ter wereld. Daar-

mee wordt niet alleen een belangrijke bijdrage aan

de luchtkwaliteit geleverd, maar ook aan het ren-

dement van het vervoersconcept dat Simon Loos

voor beide brouwerijen verzorgt. Hierbij wordt bin-

nen heel Nederland bier in diverse verpakkingseen-

heden naar de warehouses van supermarktketens

getransporteerd. Simon Loos ontwikkelde speciaal

voor dit vervoer een trailerconcept waarbij gebruik

wordt gemaakt van kettingbanen om het laden en

lossen te vergemakkelijken. De Wognumse logistiek

dienstverlener maakt hiervoor al jaren veelvuldig ge-

bruik van Mercedes-Benz voertuigen.

De nieuwe Actros trucks zullen naar verwachting

tussen de 120.000 en 150.000 km per jaar afleg-

gen. Voor Heineken worden naast warehouses ook

eigen horecagelegenheden bevoorraad. In het wa-

genpark van ca. 550 trekkende eenheden is Mer-

cedes-Benz met 70% zeer goed vertegenwoordigd.

Aantrekkelijke subsidieregeling

Met de ingebruikname van de eerste van zestig

Actros Euro VI-trucks kan Simon Loos ook gebruik

maken van de subsidieregeling die sinds twee

maanden van kracht is. De subsidie bedraagt €

4.500,- voor de eerste kentekenhouder van een

ongebruikte vrachtauto met een Euro VI-typegoed-

keuring die vanaf 2014 verplicht wordt gesteld. De

toegestane uitstoot van fijnstoffen in 2014 is dan

nog maar één zestiende van de norm in 2001.

Simon Loos

Familiebedrijf Simon Loos heeft sinds de oprichting

in 1938 een rijke historie opgebouwd. Door de jaren

heen is het bedrijf zowel in omvang als in disciplines

flink gegroeid. Met onder meer winkeldistributie,

drankenlogistiek, bulktransport en containertrans-

port zijn de transportwerkzaamheden zeer divers.

Daarnaast heeft Simon Loos ook in warehousing en

Value Added Logistics (VAL) een goede naam op-

gebouwd. Hiermee heeft het bedrijf niet alleen een

klantenbestand met onder meer Heineken en Bava-

ria aan zich weten te binden, maar ook met andere

aansprekende namen als Albert Heijn, Vrumona en

Leen Bakker.

Omdat venstertijden, milieuzones en veiligheid de

dagelijkse praktijk beheersen, hecht men bij Simon

Loos veel waarde aan ontwikkeling en innovatie. De

duurzame mentaliteit die er heerst, leverde het be-

drijf eerder al de Lean & Green Award op.

siMon Loos neeMt eerste Mercedes-Benz actros trucks Met euroVi-Motor in geBruik

Page 10: Transport 24-08-2012

3 jaargarantie*

Minderbrandstof,

lagere kosten

MinderCO2 uitstoot

Kijk voor meer informatie op www.man-trucks.nl

Het geld ligt voor het oprapen

Kostenbeheersing wordt steeds belangrijker. De brandstofprijzen blijven stijgen, de (inter)nationale concurrentiedruk neemt

toe en er komen steeds meer eisen en kosten op het gebied van milieu en duurzaamheid. Als antwoord hierop biedt MAN nu

het Effi cientLine pakket op een TGS/TGX langeafstandstrekker of bakwagen. Een compleet pakket met brandstofbesparende

opties in combinatie met een MAN Profi Drive chauffeurstraining. Dit Effi cientLine pakket komt boven op een nieuwe

MAN TGS/TGX die van nature al zuinig is dankzij het laagste eigengewicht, volledige aerodynamische optimalisatie en de

modernste zuinige CommonRail-motoren. Het bewijs hiervoor wordt geleverd door de uitkomsten van de Trucker Supertest uit

juli 2011. Testoordeel: Excellent. De zuinigste ooit getest. De MAN TGX 18.440 Effi cientLine, toonaangevende effi ciency met

een brandstofverbruik van 28,74 liter op 100 km.

* 3 jaar garantie op de aandrijfl ijn

12.07.037_MAN_Adv EL aanpassen_transportkrant.indd 1 11-07-12 12:24

Page 11: Transport 24-08-2012

Transport 11www.detransportkrant.nl

MAN is prominent aanwezig op de Carrosserie

Vakdagen – hét transportevenement voor de

regio midden- en West-Nederland dat van 28

tot en met 30 augustus plaatsvindt in Gorin-

chem. Het thema van de MAN-stand is ‘Con-

sequent Efficiënt’ en er zijn zowel in de Evene-

mentenhal Gorinchem als op het buitenterrein

zuinige trucks en slimme transportoplossin-

gen te bewonderen.

Op de beurs in Gorinchem presenteert MAN

zijn modellen. De MAN-dealers ROSIERVANDEN-

BOSCH Bedrijfswagens, Van Leeuwen Truckser-

vice, MAN Nederland Dealer Zuid, Thieu van Dorst

Bedrijfswagens en P. van der Velden Bedrijfswa-

gens zijn aanwezig op de Carrosserie Vakdagen in

Gorinchem.

Laag brandstofverbruik

De beursstand van MAN staat in het teken van con-

sequent efficiënt ondernemen. In dat thema past de

MAN TGX EfficientLine. Deze trekker valt op door

zijn lage gewicht en het lage brandstofverbruik door

onder meer opnieuw verbeterde aerodynamica

en banden met lage rolweerstand. Ook de zeer ef-

ficiënte EEV-motoren en tal van andere technische

slimmigheden dragen bij aan het lage verbruik, zo-

als een compressor, die alleen wordt aangedreven

als het nodig is.

Bovendien licht MAN in Gorinchem alvast een tipje

van de sluier op over de Euro 6-variant van de TGX

EfficientLine die de fabrikant in september presen-

teert op de IAA in Hannover.

Demonstratievoertuig

Op het buitenterrein van de Evenementenhal kun-

nen bezoekers een aantal MAN trucks bekijken.

Zo dient een splinternieuwe koelcombinatie van

Van Leeuwen Truckservice, de MAN TGX 26.480

6x2 LL, als demonstratievoertuig. Verder zijn een

bouwvoertuig, de MAN TGS 28.440 6H4-2 BL, en

een MAN TGM 18.250 4x2 BL bakwagen te be-

wonderen.

Carrosserie Vakdagen

De Carrosserie Vakdagen in Gorinchem vinden

plaats van 28 tot en met 30 augustus 2012 in

de Evenementenhal aan de Franklinweg 2 in Gorin-

chem.

De hal is gelegen op een steenworp afstand van de

A15 en goed bereikbaar via afslag 28, Arkel. U vindt

MAN op standnummer 132.

MAN PAKT UIT OP CARROSSERIE VAKDAGEN GORINCHEM

Ria Lubbers van de Stichting Handicamp Over-

ijssel heeft op zaterdag 14 juli in Nijverdal de

nieuwe MAN ‘Handicamper’ onthuld. Deze

stichting organiseert betaalbare, avontuur-

lijke kampeervakanties voor jonge mensen met

een lichamelijke beperking. De nieuwe camper

is mede mogelijk gemaakt door MAN Truck &

Bus, MAN Nederland Dealer Zuid-Oost en Roe-

lofsen Carrosseriebouw. De basis van de ‘Han-

dicamper’ is een MAN TGX 26.360 BL 6x2/4

met XXL-cabine. Roelofsen Carrosseriebouw

zorgde voor een unieke opbouw. De camper

is zo geconstrueerd dat vier mensen met een

lichamelijke beperking en vijf begeleiders com-

fortabel en veilig in de camper kunnen reizen

en verblijven.

Met het symbolisch wegrijden van de huidige twin-

tig jaar oude camper werd de nieuwe MAN ‘Han-

dicamper’ zaterdag 14 juli gepresenteerd. Hierbij

waren ruim tweehonderd vrijwilligers, sponsors,

donateurs en andere belangstellenden aanwezig.

“Wat ben ik blij dat premier Rutte niet getrouwd is.

Anders had zijn vrouw hier nu gestaan in plaats van

ik”, grapte mevrouw Lubbers bij de onthulling. De

voormalige ‘first lady’ is al meer dan twintig jaar be-

schermvrouw van Stichting Handicamp Overijssel.

Samen met voorzitter Arnold Verkroost verzorgde

zij de officiële onthulling. Mevrouw Lubbers en voor-

zitter Verkroost gaven aan zeer blij te zijn dat het

door de enorme inzet van vrijwilligers en sponsors

gelukt is een nieuwe ‘Handicamper’ aan te schaffen.

“Dit is de bekroning van een langdurig en zorgvul-

dig traject dat wij vijf jaar geleden hebben ingezet”,

zeiden zij. “Fantastisch, wat is hij mooi, hè”, sprak

mevrouw Lubbers enthousiast.

Na de onthulling demonstreerden mevrouw Lub-

bers en de heer Verkroost de uitschuifbox van de

camper. De gehele linkerzijde van de ‘Handicamper’

kan volautomatisch twee meter uitgeschoven wor-

den over een breedte van bijna 8 meter. Hierdoor

ontstaat een vloeroppervlakte van maar liefst 40

m2.

Stichting koos zelf voor MAN

“Wij hebben de stichting niet uitgekozen, maar zij

ons”, zegt Ab Hendriksen, Salesmanager van MAN

Truck & Bus, over de totstandkoming van de sa-

menwerking tussen de Stichting Handicamp Over-

ijssel en MAN. “Bij het selecteren van een geschikte

truck viel hun keuze op onze TGX 26.360 BL 6x2/4

XXL. Doorslaggevend waren onder meer de con-

structie van de truck, de grootte van de cabine en

de Common Rail uitvoering. Het enorme enthousi-

asme van de vertegenwoordigers van de stichting,

het feit dat de stichting louter met vrijwilligers werkt

en het doel waarvoor de stichting zich inzet, heeft

ons doen besluiten dit initiatief te ondersteunen. Dit

doen wij als importeur samen met MAN Nederland

Dealer Zuid-Oost in Nijmegen. Wij hebben de truck

tegen een aantrekkelijk tarief geleverd en ons voor

vijf jaar als sponsor aan de stichting verbonden.

MAN Nederland Dealer Zuid-Oost heeft de opbouw

van de truck en de aflevering tegen een eveneens

aantrekkelijk tarief voor zijn rekening genomen. De

vestiging van deze dealer in Apeldoorn verzorgt het

onderhoud van de camper en zorgt dat de truck in

topvorm blijft, zodat de stichting en haar doelgroep

heel lang plezier heeft van de MAN ‘Handicamper’.”

Uniek: volautomatische uitschuifbox met vlak-

ke vloer

Roelofsen Carrosseriebouw was twintig jaar ge-

leden ook betrokken bij de opbouw van de eerste

‘Handicamper’ van de stichting. “Voor ons was dit

een heel bijzonder project”, geeft Productiemana-

ger Arie Verweij van Roelofsen aan. “We hebben

voor heel wat uitdagingen gestaan. Voor deze cam-

per hebben we een volautomatische uitschuifbox

met een geheel vlakke, rolstoelvriendelijke vloer ont-

wikkeld. Vijf jaar geleden zijn de eerste gesprekken

met de stichting gevoerd. In samenspraak en nauw

overleg met hun Constructie Team hebben we de

opbouw ontwikkeld. In januari zijn we begonnen met

de daadwerkelijke opbouw en op dinsdag 10 juli

hebben we de werkzaamheden afgerond. De cam-

per is volledig self-supporting en voorzien van onder

meer een geheel ingerichte keuken, een speciaal

ingerichte badkamer met toilet, negen zit- en slaap-

plaatsen, led-tv, centraal verwarmingssyteem, =

en een 16Kw generator. Alle functies zijn centraal

te bedienen via een touchscreen. Uiteraard is de

ruimte compleet aangepast aan rolstoelgebruikers

en andere mensen met een lichamelijke beperking.

Roelofsen heeft met veel plezier meegewerkt aan

het project.

Blijven doen waarvoor we opgericht zijn

“Dankzij deze camper hebben we een toekomst”,

zegt Elvira Happel blij. “Met de MAN ‘Handicamper’

kunnen we blijven doen waarvoor we zijn opgericht:

jonge mensen tussen de 18 en 40 jaar met een

lichamelijke beperking een avontuurlijke kampeerva-

kantie voor een redelijke prijs aanbieden.”

Happel maakt deel uit van de vaste kern van 65

vrijwilligers van de stichting en was als projectleider

intensief betrokken bij de aanschaf van de nieuwe

‘Handicamper’. “Heel veel mensen hebben zich ja-

renlang enorm ingezet om dit tot stand te brengen.

Als je dan nu het eindresultaat ziet, is dat geweldig.

Kijk bijvoorbeeld naar de bijzondere badkamer,met

een systeem waarmee deze snel en eenvoudig aan-

gepast kan worden aan de individuele gebruikers,

ongeacht hun handicap of fysieke beperking, Dank

zij dit systeem kunnen gebruikerszo goed mogelijk

zelfstandig functioneren en kunnen verzorgers be-

ter hun werk doen.

Na een introductieprogramma, waarbij de chauf-

feurs en andere vrijwilligers kunnen ‘proefdraaien’

met de nieuwe camper, gaan we er in september

voor het eerst mee op reis: naar Berlijn. Jaarlijks

organiseren wij buiten het hoogseizoen minimaal

vijftien kampeerreizen met de ‘Handicamper’. Tij-

dens de schoolvakanties stellen we de camper ter

beschikking aan mensen met een beperking zoals

ouderen- en gehandicaptenorganisaties en parti-

culieren.. Ik kijk nu al uit naar al die stralende, blije

gezichten die deze camper gaat opleveren. Dat is

waar we het allemaal voor doen. Wij zijn alle vrijwil-

ligers, sponsors en donateurs dan ook zeer dank-

baar voor het mogelijk maken van deze nieuwe

‘Handicamper’.”

STICHTING STELT TOEKOMST ZEKER MET NIEUWE MAN ‘HANDICAMPER’

Page 12: Transport 24-08-2012

TruckmateXL Pro S7000

4.0 m 2.0 m 10 m3.500 t

Truckmate XL Pro S7000

17,78 cm -

Groot scherm 17,78 cm / 7 inch

TruckmateXL Pro S7000

TruckmateXL Pro S7000

7 inch

TRUCK & TRAILERPARTS & SERVICE

FRANK BAKKER EIGEN RIJDER & COÖRDINATOR STICHTING HOOGVLIEGERS

MET TVM ACHTER JE STA JE STERKER.

Frank Bakker is sinds 1992 eigen rijder en klant van TVM. Na jarenlang Europa rijdt hij nu vooral vanuit de Rotterdamse haven. Zo kan hij zijn passie voor transport het beste combineren met zijn andere grote passie. Frank zet zich onvoorwaardelijk in voor Stichting Hoogvliegers. De stichting laat chronisch zieke kinderen een dagje vliegen om zo even te vergeten dat ze ziek zijn. TVM staat ook daarom achter Frank.

MET TVM ACHTER MIJ KOMEN DROMEN UIT.

MET TV

Frank hij nu vbeste cvoor Svliegen

59011-033_TVM_ADV FRANS B_130x190.indd 1 23-08-12 14:38

Page 13: Transport 24-08-2012

Transport 13www.detransportkrant.nl

Volvo Trucks heeft een nieuw GSM-systeem

ontwikkeld waarmee werkplaatsen de conditie

van een truck op afstand kunnen controleren.

Door deze ontwikkeling neemt de beschikbaar-

heid van trucks toe, nemen ongeplande stops

af en gaan de onderhoudskosten omlaag. Het

systeem verschijnt in 2013 op de Europese

markt.

Service op afstand wordt mogelijk gemaakt door de

truck te voorzien van de nieuwste versie van de tele-

maticagateway (TGW). Zo kan de Volvo-werkplaats

de conditie van het voertuig en eventuele slijtage

controleren, en ook via het GSM-netwerk de sto-

ringscodes op afstand aflezen.

“Met deze nieuwe communicatievoorzieningen in

de trucks ontvangt de werkplaats voortdurend in-

formatie over de conditie van een aantal onderde-

len,” aldus Christian Gustavsson, hoofd services bij

Volvo Trucks.

Met het nieuwe systeem kunnen de werkplaats-

monteurs controleren hoeveel kilometers de truck

heeft afgelegd en hoe snel de verschillende onder-

delen aan vervanging toe zijn. Vervolgens kan de

werkplaats het onderhoud plannen op basis van de

werkelijke vereisten van het afzonderlijke voertuig.

“Daarmee wordt de beschikbaarheid verhoogd en

is er onderweg slechts een minimaal risico van on-

gepland oponthoud. Dit is beter voor de veiligheid

en vermindert de administratie voor de transport-

bedrijven, terwijl de klant kan rekenen op een hoge

betrouwbaarheid,” zo meldt Christian Gustavsson.

Optimale beschikbaarheid

Communicatie op afstand tussen de truck en de

werkplaats vormt een goede aanvulling op het

onderhoudsschema. Als het gebruik van de truck

afwijkt van het oorspronkelijke plan, kunnen de on-

derhoudsintervallen te dicht op elkaar of juist te ver

uit elkaar liggen.

Wanneer de werkplaats gegevens heeft over de

werkelijke slijtage, kunnen de onderhoudsintervallen

worden aangepast aan de werkelijke omstandighe-

den van de truck.

“Veel parameters zijn moeilijk te berekenen. In

trucks die in zwaardere omstandigheden dan ge-

middeld rijden, slijten bepaalde onderdelen snel-

ler. En voor trucks die in rustiger omstandigheden

worden gebruikt, zijn dezelfde onderdelen op de

geplande datum misschien nog niet aan vervanging

toe. Dit geeft ook weer onzekerheid voor het trans-

portbedrijf,” zegt Christian Gustavsson.

Ongeplande stops minimaliseren

Als het gebruik van de truck afwijkt van de planning

in het oorspronkelijke onderhoudsschema, ont-

vangt de werkplaats hierover informatie.

“De werkplaats ontvangt bijvoorbeeld een waar-

schuwing over slijtage aan remblokken. Het resul-

taat is dat de versleten onderdelen op tijd worden

vervangen en het niet opeens opgeven tijdens een

lange reis,” zegt Christian Gustavsson.“Het is een

win-winsituatie. Het is voor het transportbedrijf en

de werkplaats veel efficiënter als ongeplande werk-

plaatsbezoeken worden voorkomen.”

Download de toekomst via GSM

Met TGW kunnen parameters op afstand worden

gewijzigd en in de toekomst kunnen hele software-

pakketten in de truck bijgewerkt worden.

Aanvankelijk bevat het systeem slechts een be-

perkt aantal parameters, maar de komende jaren

zal Volvo Trucks de reeks voorzieningen uitbreiden

met als doel het verhogen van de beschikbaarheid

en het verlagen van de kosten voor het transport-

bedrijf.

VolVo Trucks VerbeTerT beschikbaarheid meT inVoering Van serVice op afsTand

Volvo Trucks introduceert de nieuwe versies van

de Volvo FH en Volvo FH16. Het nieuwe model be-

schikt over onafhankelijke voorwielophanging (Indi-

vidual Front Suspension – IFS) waardoor de truck

een bijzonder stabiel weggedrag heeft. Dit werd

onlangs aangetoond in de stuntfilm “The Ballerina

Stunt”. De introductie is op woensdagavond 5 sep-

tember live te volgen op internet.

“Een truck die lang mee gaat”, zo typeert Claes Nils-

son, President van Volvo Trucks, het nieuwe model.

“Al bijna twee decennia verzorgt de Volvo FH-serie

veilige, efficiënte en hoogwaardige transporten voor

transportbedrijven. Met onze nieuwe uitvoeringen

gaan we op alle drie gebieden nog beter presteren,”

aldus Claes Nilsson.

Een nieuwe norm stellen

Nooit eerder heeft Volvo zoveel tests uitgevoerd on-

der chauffeurs en transportbedrijven met als doel

te garanderen dat het nieuwe model voldoet aan de

hoogste eisen. Het resultaat is een product dat niet

alleen tegemoet komt aan de wensen van vandaag,

maar dat ook eigenschappen biedt die nooit eerder

gezien zijn in een truck.

“Het zijn echt onze klanten die het eindproduct heb-

ben beïnvloed en ik ben ervan overtuigd dat dit een

nieuwe benchmark wordt voor de hele truckbran-

che,” aldus Claes Nilsson.

VolVo Trucks inTroduceerT nieuwe fh-serie

Na het succes van Gerrits Scania V-8 dag in

2011 was het duidelijk dat er een vervolg zou

komen. Op 1 september as zullen de liefheb-

bers van de Scania truck met V-8 motor hun

hart weer kunnen ophalen tijdens de tweede

editie van de dag.

Terwijl ik dit schrijf besef ik dat "liefhebbers" niet de

juiste term is. De chauffeurs en/of eigenaren van

zo'n truck hebben een passie voor hun auto die on-

beschrijfelijk is. Als nuchter transportjournalist kan

ik me nog een ritje door nachtelijk Noorwegen her-

inneren bij een temperatuur van min 20. Plotseling

ging het raam open want op een steile helling wilde

de chauffeur het geluid van de uitlaat horen!!! Dit

soort mensen gaat u op 1 september ontmoeten,

mensen die een dagje autopoetsen als een plezier-

tje ervaren en voor wie hun auto heel wat anders

betekend dan voor de doorsnee chauffeur. “My way

of live” las ik eens op een Scania V-8 en dat is nog

de beste beschrijving.

Nu heeft organisator Gerrit Maseland 20 van deze

auto's dus kunnen we rustig aannemen dat hij op

zeker gebied prettig gestoord is. Als we in zijn kan-

toor zitten te praten en een van zijn auto’s vertrekt

met vol gas zit Gerrit zichtbaar te genieten. Andere

directeuren zouden naar buiten rennen om te vra-

gen of het wat rustiger kan maar dat is bij Mase-

land anders. Vele Scania’s op 1 september met

allemaal een V-8 motor en chauffeurs met passie.

Maar er is meer op deze zaterdag aan de Diamant-

straat in Hengelo. De Overkoepelende Stichting

Chauffeursactiviteiten, met ruim 11000 leden,

organiseert voor de 16e keer hun jaarlijkse Neder-

lands Kampioenschap Behendigheidsrijden voor

Beroepschauffeurs. Op de centimeter nauwkeurig

rijden met vrachtwagens en bussen is niet voor

iedereen weggelegd. Stuk voor stuk hebben deze

chauffeurs een podiumplaats behaald tijdens een

voorronde ergens in het land.

We kunnen rustig stellen dat we hier de beste

chauffeurs van Nederland bijeen hebben. Iemand

die dat nog eens extra gaat bewijzen is Elwin Ste-

geman van de firma Muller uit Holten. Met een

LZV (Lang en Zwaar Voertuig) (zie foto) gaat hij een

slalom maken. De wettelijke lengte is 25,25 meter

maar het voertuig van Elwin is 42 meter en dat

vergt het uiterste van de chauffeur. Het lijkt op een

Australische Roadtrain en het is bijna mogelijk dat

in een bocht de voorkant, de achterkant inhaalt. El-

win is met 2 collega’s van Muller in 2O11 en 2O12

uitgeroepen tot "Beste Vaklui van Nederland" en

dat vinden ze prachtig in Holten omdat in 2O13

Muller transport maar liefst 75 jaar bestaat.

Tussen al dit truckgeweld zijn er artiesten (Henk

Wijngaard mag natuurlijk niet ontbreken) Is er een

baan waarop radiografische vrachtwagens rijden,

is er een wedstrijdbaan met skelters waar de kin-

deren dezelfde proeven moeten doen als de vracht-

wagens. Talloze kraampjes voor truckers, boeren,

buitenlui. Niet onvermeld mag blijven dat het geheel

op weergaloze wijze ondersteunt zal worden door

De Tukker Truckers, bekend in heel de regio.

Zaterdag 1 september, aanvang 10.00 uur, Dia-

mantlaan (Parkeerplaats TALIS) in Hengelo.

gerriTs V-8 dag deel 2

Page 14: Transport 24-08-2012

voor verkoop en service

HengeloGoudstraat 20 074 – 2900 900

RijssenProvincialeweg Zuna 20548 – 51 30 70

OldenzaalSchelmaatstraat 100541 – 51 51 13

Kijk voor meer informatie op www.baantwente.nl

Tel: 036-538 28 80

[email protected]

FleetmanagementOplossingen

• Voertuig volgsysteem

• Werk- Reis -Project urenadministratie

• Digitale tachograaf koppeling

• Bedrijfsmiddelen volgen

• CANbus koppeling

• Kilometeradministratie

• Digitale werkbon

• Software integratie

• Temperatuur registratie

• Digitale tachograaf koppeling

Page 15: Transport 24-08-2012

Transport 15www.detransportkrant.nl

Op zaterdag 28 juli streden 12 Nederlandse

chauffeurs tegen elkaar tijdens de nationale

finale van de Young European Truck Driver

(YETD) competitie. Deze vindt plaats op het

jaarlijkse Truckstar Festival op het TT-circuit

Assen. Voor het oog van enkele duizenden

toeschouwers zullen de deelnemers tot het ui-

terste moeten gaan en hun precisie, voertuig-

beheersing en vaardigheden tonen. Nieuw dit

jaar is de spannende superfinale aan het einde

van de dag, waarbij de twee besten simultaan

een laatste proef met trekker-oplegger combi-

natie zullen afleggen. De winnaar hiervan gaat

Nederland vertegenwoordigen op de Europese

finale in Zweden.

Het is inmiddels de vijfde keer dat Scania deze com-

petitie voor jonge vrachtwagenchauffeurs orga-

niseert, die als primair doel heeft om de veiligheid

op de Europese wegen te vergroten. Dit door jonge

chauffeurs op een competitieve manier te motive-

ren tot een veilig en anticiperend weggedrag.

Daarnaast heeft een anticiperend weggedrag ook

een gunstig brandstofverbruik tot gevolg wat uiter-

aard een positieve invloed heeft op het milieu.

Alle deelnemers hebben de finale op Assen bereikt

na het goed doorlopen van de online voorronde en

pittige praktijkronde bij Scania Alblasserdam.

Daar werd al veel gevraagd van de chauffeurs op

het gebied van zuinig en anticiperend rijden, ma-

noeuvreren en lading zekeren “Op de finale wordt

de lat nog een stukje hoger gelegd met moeilijke

manoeuvreringsoefeningen, lading zekeren en the-

orie”, aldus Jasper Bos, coördinator van de compe-

titie bij Scania.

“De superfinale gaat ongetwijfeld voor veel spanning

zorgen en daarmee zal de beste chauffeur zich on-

derscheiden”. En daar is Scania ook naar op zoek,

aangezien de nationale winnaar naar de Europese

finale in Zweden gaat. Daar zullen 23 landenwin-

naars het tegen elkaar opnemen en strijden om

de hoofdprijs, een nieuwe Scania R-Serie truck ter

waarde van 100.000 Euro.

Ook voor de Nederlandse deelnemers zijn er op

Assen mooie prijzen te winnen, ondermeer beschik-

baar gesteld door Michelin, Alcoa, Scania Verze-

keringen en Tekno. En toeschouwers die het zelf

ook wel eens willen proberen, kunnen op de Scania

stand alvast virtueel oefenen.

SPANNENDE ONTKNOPING SCANIA YETD 2012 OP ASSEN

Enige tijd geleden leverde de vestiging in Den

Bosch aan Wim van Steenbergen uit Zaltbom-

mel een gloednieuwe Scania Euro 6 af. Het ver-

trouwen dat Van Steenbergen heeft getoond

in deze schone techniek betaalt zich in de da-

gelijkse praktijk uit. “De Scania doet wat hij be-

looft, zowel op het gebied van comfort, de soe-

pele motor als brandstof- en AdBlue verbruik”,

aldus Van Steenbergen.

Inmiddels heeft Van Steenbergen zo’n 45.000 kilo-

meter met de Euro 6 gereden. Hij heeft gekozen

voor de fraaie R-Highline cabine in combinatie met

de 480 pk motor. De Scania is uitgerust met een

tweepedaals Scania Opticruise versnellingsbak,

Scania Retarder, 8-tons luchtgeveerde vooras, xe-

non verlichting en sideskirts.

De basis van de Euro 6 motor wordt gevormd door

technologieën waarmee Scania al vele jaren erva-

ring heeft en die nu allemaal in dezelfde motor zijn

geïntegreerd. Deze technologieën, zoals XPI, EGR,

SCR, VGT en partikelfilter, hebben in de afgelopen

jaren al vele miljoenen kilometers in de dagelijkse

praktijk hun betrouwbaarheid bewezen. Recente

publicaties in vakmedia bevestigen dat ook het

brandstofverbruik van de nieuwe motor zeer gun-

stig scoort in vergelijking met de Euro 5 motoren.

Voor Van Steenbergen is de investering een bewus-

te keuze voor de laagst mogelijke uitstoot en tevens

zekerheid voor de toekomst. Met milieuclassificatie

Euro 6 op kenteken zijn er geen belemmeringen

voor binnensteden en milieuzones. Bovendien heeft

Van Steenbergen voordeel van de huidige subsidie-

regeling en een hogere restwaarde in de toekomst.

De relatie Scania en Van Steenbergen is begonnen

met de Scania 3-serie. Vader en zoon zijn begon-

nen met een Scania 143 met 400 pk en hierna een

500 pk Streamline. Samen hebben ze ook nog een

R144 gehad. Nadat vader zich uit de zaak terug-

trok ging zoon Wim verder en investeerde als één

van de eersten in een Scania R 420 met Euro 4

motor. En deze R 420 is dan nu ingeruild voor de

R 480 Euro 6; ook weer één van de eerste Euro 6

Scania’s in Nederland. Van Steenbergen rijdt voor-

namelijk bestratingmaterialen in Nederland, Duits-

land en België.

VAN STEENBERGEN ZEER TEVREDEN OVER SCANIA EURO 6

Na het akkoord van de Tweede kamer met

betrekking tot de subsidieregeling voor Euro

6 voertuigen hebben diverse transporteurs

groen licht gegeven tot het uitleveren van de

bestelde voertuigen. Wezenberg Transport,

die een order plaatste voor honderd Scania’s

met Euro 6 motor, heeft onlangs de eerste

vijftig voertuig hiervan in ontvangst genomen.

Vlak voor de vakantiesluiting van de Scania-

fabriek te Zwolle, nam de directie van het IJs-

selmuidense transportbedrijf deze voertuigen

direct vanaf de productielijn in ontvangst.

Direct na de introductie van de Scania Euro 6 moto-

ren begin 2011 toonde Wezenberg belangstelling

voor de nieuwe schone krachtbronnen. In augustus

2011 resulteerde dit in een order voor honderd

nieuwe Scania’s te leveren in 2012 en 2013. In ja-

nuari van dit jaar beet Wezenberg al het spits af en

nam als eerste in Nederland een Euro 6 voertuig in

gebruik. Hiermee heeft Wezenberg de nodige erva-

ring opgedaan waardoor de overige nieuwe voertui-

gen in de vloot met vertrouwen werden tegemoet

gezien.

De Euro 6 motoren maken gebruik van technologie-

en waarmee Scania al vele jaren ervaring heeft en

die nu allemaal in dezelfde motor zijn geïntegreerd.

Deze technologieën, zoals XPI, EGR, SCR, VGT en

partikelfilter, hebben in de afgelopen jaren al vele

miljoenen kilometers in de dagelijkse harde praktijk

hun betrouwbaarheid bewezen. Publicaties in vak-

media bevestigden dat ook het brandstofverbruik

van de nieuwe motor zeer gunstig scoorde ten op-

zichte van de Euro 5 motoren. Al deze extra zeker-

heden maken de Scania Euro 6 een veilige investe-

ring die de spreekwoordelijke hoge restwaarde van

een Scania alleen nog verder versterkt.

B. Wezenberg Transport B.V. is een modern, kwali-

teitsgericht bedrijf met een lange historie die terug

gaat tot 1945. Het bedrijf verzorgt de distributie en

het transport van levensmiddelen - met een speci-

alisatie in het groente- en fruittransport - door heel

Nederland en Noord Europa. Dit vervoer wordt

verricht met behulp van verschillende soorten op-

leggers. De afgelopen jaren richt Wezenberg zich

ook sterk op de geconditioneerde en ongeconditio-

neerde winkeldistributie. Van origine is Wezenberg

een specialist in groente en fruittransport, maar

het familiebedrijf met vier generaties heeft een

enorme ontwikkeling doorgemaakt. Het beleid is

gericht op diensten uitgevoerd met uiterste flexibi-

liteit, betrouwbaarheid en efficiency. Het wagenpark

bestaat uit ruim 100 trekkende eenheden en 160

opleggers. Inmiddels heeft Wezenberg Transport

een plaats verworven tussen de transporteurs van

betekenis. Wezenberg Transport is onderdeel van

de Wezenberg Groep waarbij 235 personen werk-

zaam zijn.

WEZENBERG TRANSPORT: DE EERSTE VIJFTIG SCANIA EURO 6 VOERTUIGEN DE WEG OP

Bij Expeditiebedrijf H.J. Goes en Zonen uit De Meern

rijdt naar volle tevredenheid een drie-assige Scania

R 440 Euro 6. De trekker is, naast de zuinige 440

pk / 2300 Nm sterke zuinige Euro 6 motor en de

luxueuze Topline cabine, voorzien van een 114 cm

schotelhoogte, verhoogde aslift en totaal 820 liter

dieseltanks. Dankzij het modulaire systeem van

Scania zijn dit soort aanpassingen geen probleem

in combinatie met de Euro 6 motor. Goes was in

2011 winnaar van de Lean and Green Award en

zet de milieubewuste visie door met de schone Euro

6 motoren.

De Scania vestiging in Utrecht leverde het voertuig

met gepaste trots af. “Het is uniek te noemen dat

we in dit stadium van de Euro 6 wetgeving al een

dergelijk voertuig met Euro 6 kunnen leveren”, aldus

Germt Slager, Account manager bij Scania. “Het

grote voordeel is dat Scania al vele jaren bekend is

met de gebruikte technieken om Euro 6 te behalen”.

Diverse perstesten tonen aan dat de 440 en 480

pk versie zuiniger met brandstof omgaan dan de

Euro 5 varianten. Bovendien heeft de Euro 6 dem-

per bij Scania een bescheiden formaat waardoor er

meer ruimte beschikbaar is voor een opbouw of, in

het geval van Goes, voor meer brandstof.

Het centraal in Nederland gelegen Expeditiebe-

drijf H.J. Goes en Zonen is een allround logistiek

dienstverlener. Goes bestaat uit de onderdelen

Internationaal Transport, Nationaal Transport en

Handlingcentre. Hierdoor wordt aan de klant een

totaalpakket geboden op het gebied van geconditi-

oneerd groupagevervoer, op- en overslag, douane

afhandeling en productcontrole. Temeer omdat

wordt voldaan aan de strengste (milieu)normen

voor de distributie van levensmiddelen. Iedere dag

zijn er rond de 220 geconditioneerde vrachtauto’s

op weg om de goederen binnen afzienbare tijd bij de

klanten aan te leveren.

UNIEKE SCANIA EURO 6 VOORLOOPASTREKKER VOOR EXPEDITIEBEDRIJF GOES

Page 16: Transport 24-08-2012

COMBI TERMINAL TWENTE, EEN INLANDTERMINAL DIE INVESTEERT, INNOVEERT ÉN RENDEERT!

De containerterminal in Hengelo is klaar voor de Rotterdamse groeiambities. Met 400 meter kade, 80.000 vierkante meter terrein en 2 portaal kranen is de infrastructuur voorhanden. Met de Visual Gate containerscan en Secure Logistics cargocard-pedestals is de beveiliging op AEO-niveau. Door vergaande IT-integratie met secure information exchange voor extended gates is een soepele logistiek gewaarborgd. CTT en Bolk zetten nog een stap verder met de ontwikkeling van public warehousing direct

naast de terminal zodat de beveiliging en toegang één geheel vormen. De unieke locatie van het warehouse geeft bovendien toegang tot extra services als gasmeten, ventileren, empty-depot en crossdocking.Hengelo biedt een snelle, betrouwbare en transparante verbinding naar het Europese achter-land, ingevuld op principes van duurzaamheid en veiligheid. In combinatie met de Rotterdamse ambities biedt dit nieuwe groeimogelijkheden voor Nederland en voor u. Duurzaamheid rendeert!

WWW.BOLK.NL

WWW.CTT-TWENTE.NL

Page 17: Transport 24-08-2012

Transport 17www.detransportkrant.nl

2 dagen plezier voor jong en oudHet truckstar Festival 2012

Foto's: elly Pots

Page 18: Transport 24-08-2012

Transport 18www.detransportkrant.nl

De Vlas Transport heeft onlangs een nieuwe

Scania G 440 Euro 6 in gebruik genomen. Het

betreft een Scania G 440 LB8x2/*6HNA

containerauto voorzien van autolaadkraan en

haakarm afzetsysteem. Het nieuwe voertuig

wordt ingezet voor het ledigen van onder-

grondse afvalcontainers op Terschelling. Daar-

naast wordt de auto ingezet voor de aan- en

afvoer van afvalcontainers van en naar het

eiland en inzameling van grofvuil op het vaste

land. Belangrijke reden voor de keuze voor dit

voertuig is de zuinige en schone Euro 6 milieu-

classificatie en de allround inzetbaarheid en

wendbaarheid.

Het afvalbeheer op Terschelling wordt verzorgd

door Omrin waarbij er een grote rol is weggelegd

voor De Vlas Transport. Dit betekent dat zowel de

inzameling van de afvalstromen als dienstverstrek-

king aan de milieustraat door De Vlas Transport

worden uitgevoerd. Terschelling is een unieke

omgeving waar rust en recreatie samengaan. Dit

wordt versterkt door een sterke focus op milieu en

een zo schoon mogelijke inzameling van afvalstro-

men. Mede hierom is gekozen voor de Scania met

Euro 6 motor. De nieuwste techniek met de laagste

uitstoot en bovendien een erg stille motor. De CG16

verlengde dagcabine draagt zorg voor een comfor-

tabele, ergonomische werkplek voor de chauffeur.

De Vlas transport kent een lange historie, van beurt-

vaart tot een modern transportbedrijf en logistiek

dienstverlener. Vanuit het bedrijf in Harlingen, ge-

vestigd in het industriehavengebied van Harlingen,

worden diverse takken van transport en logistieke

dienstverlening uitgeoefend. De relatie tussen Sca-

nia dealer Rinsma en De Vlas Transport kent even-

eens een lange historie. Deze wordt gekenmerkt

door de betrouwbaarheid van de Scania voertuigen

en de daarbij behorende service, waarbij persoonlijk

contact hoog in het vaandel staat.

SCANIA G440 8X2 EURO 6 VOOR DE VLAS TRANSPORT

Van Leeuwen Truckservice Maasdijk en Heiwo

presenteerden 23 augustus jl. een nieuwe,

zeer zuinige koel-/vriescombinatie op basis

van een MAN TGX 26.480 6x2 LL. Op die don-

derdag vindt bij de MAN-dealer in Maasdijk een

uitgebreide demonstratie plaats voor bedrij-

ven en transporteurs in koeltransport.

De MAN TGX 26.480 6x2 LL is een zogenoemde

EfficientLine-uitvoering. Door het lage eigen gewicht

en het lage brandstofverbruik is deze versie koplo-

per in efficiency. Een door tal van aerodynamische

componenten verder verlaagde luchtweerstand en

slimme technologie verminderen het verbruik. De

aandrijving van de compressor voor de remlucht

stopt bijvoorbeeld automatisch als de ketels zijn

gevuld. Ook de Euro 5 -motor is geprogrammeerd

voor een zo gunstig mogelijk verbruik en de auto

is voorzien van Continental HD Hybrid 265/70

R 19,5-banden met een zeer lage rolweerstand.

Thermo King heeft zijn nieuwste koelmotor – de UT-

1200 – geleverd voor deze koel-/vriescombinatie.

Deze koelmotor is voorzien van een volledig van alu-

minium gemaakte condensorbuis met microkana-

len en weegt 20 kg minder dan zijn voorganger. Hij

is ook 19 centimeter korter en dus compacter en

lichter. Er is 28 procent minder koudemiddel nodig

en de koelmotor is daarmee milieuvriendelijker. Een

lagere bedrijfstemperatuur komt ook de levensduur

ten goede.

Doorlaadsysteem

De carrosserieopbouw van Heiwo valt op door het

doorlaadsysteem met een harmonicadeur en een

vaste, scharnierende overrijplaat tussen voorwa-

gen en aanhanger. In één handeling kan de lading

van de aanhangwagen richting de voorwagen ver-

plaatst worden. Dit betekent tijdsbesparing, omdat

de aanhangwagen niet afgekoppeld hoeft te wor-

den voor het laden en lossen. Voor de handpomp-

kar is een speciale ‘kist’ aangebracht. De assen zijn

afkomstig van SAF Benelux, een gerenommeerde

naam als het gaat om betrouwbaarheid en duur-

zaamheid. Dat geldt ook voor de onderschuivende

laadklep van leverancier Dhollandia, met een hefver-

mogen van twee ton en een lengte van 1,70 me-

ter. De belettering is verzorgd door Reclameburo

Tanco.

Shell FuelSave

In de MAN is bovendien het Shell FuelSave-brand-

stofmanagement gemonteerd. In aanvulling op de

toch al tot tien procent mogelijke brandstofbespa-

ring van de MAN TGX EfficientLine-technolgie is ook

nog winst te boeken met Shell FuelSave. Het sys-

teem werkt met een OnBoard-unit en analyseert

brandstof-, voertuig- en chauffeursgegevens en

brengt op basis daarvan een begrijpelijke rappor-

tage uit die wagenparkbeheerders online kunnen

bekijken.

ZEER ZUINIGE MAN KOEL-/VRIESCOMBINATIE BIJ VAN LEEUWEN TRUCKSERVICE IN MAASDIJK

Met Scania had u de beste kaarten in handen

op 28,29 en 30 augustus op de Carrosserie

Vakdagen in Gorinchem. Zo bood Scania de

transporteur verschillende mooie ‘speelkaar-

ten’, zoals de schoonst mogelijke techniek met

Euro 6, Euro 5 met SCR of EGR, alternatieve

brandstoffen, onovertroffen V8 motoren, fi-

nancierings- en verzekeringsmogelijkheden,

trailer services en Scania Fleet Consultancy –

om er een aantal te benoemen. In Gorinchem

konden bezoekers met de beste speelkaart uit

het dek, de aas, ook nog eens een leuk prijsje

verdienen.

In deze tijden wil Scania de transporteur graag bij-

staan om de juiste keuze te maken. Zo biedt Scania

met de Euro 6 motor de schoonst mogelijke oplos-

sing voor de toekomst en bijvoorbeeld de Maasvlak-

te II. Maar misschien is voor een andere transpor-

teur de Euro 5 variant met SCR wel de beste keuze

voor de specifieke transporttoepassing. Ook op het

gebied van ondersteunende diensten heeft Scania

een breder aanbod dan ooit.

Zo kan men met Scania Trailer Services bij alle ves-

tigingen terecht voor reparatie en onderhoud aan

trailers, koelmachines en laadkleppen. Met Scania

Driver Training kan de chauffeur de benodigde uren

behalen voor de code-95 en Fleet Consultancy biedt

een verdergaande stap in coaching van het bedrijf.

Met driver follow-up en een uitdagende game om te

zorgen voor een blijvende gedragsverandering op

het gebied van chauffeursvaardigheden, een lager

brandstofverbruik en lagere total cost of owner-

ship. Op de stand worden twee voertuigen gepre-

senteerd. De eerste is een R440 drie-assige Euro

6 trekker. Het tweede voertuig betreft het vlaggen-

schip uit het programma: de R730 V8 met het in-

drukwekkende koppel van 3500 Nm.

MET SCANIA WINT U ALTIJD OP DE VAKDAGEN GORINCHEM

TNT Fashion Group, heeft veertien nieuwe

Volvo FL trucks in gebruik genomen voor haar

regionale distributie. De vorige Volvo-trucks

waren aan vervanging toe, waardoor het be-

drijf besloot opnieuw te vertrouwen op het

uithoudingsvermogen van de FL. De trucks zijn

geleverd door Volvo Trucks-dealer Nijwa te Ol-

denzaal.

TNT Fashion Group is onderdeel van koerier- en ex-

presbedrijf TNT Express en marktleider op het ge-

bied van logistieke dienstverlening in de fashion-, re-

tail, en lifestyle industrie. Wereldwijd verzorgt TNT

Fashion Group het afhalen, opslaan en leveren van

zowel hangende kleding als verpakte goederen voor

verschillende gerenommeerde ontwerpers en win-

kelketens. Daarvoor beschikt TNT Fashion Group

over een wagenpark van ongeveer 65 bakwagens,

trekkers en ander materieel, dat voornamelijk in de

Benelux en aangrenzende gebieden actief is.

Ter vervanging van het oude materieel nam het be-

drijf veertien nieuwe Volvo FL bakwagens in gebruik,

waarvan vier met vangmuilkoppeling voor een extra

trailer. “Ons materieel bestond al voor een groot

deel uit Volvo-trucks”, licht Operations Manager

Bert Overmaat van TNT Fashion Group toe. “Onze

oude FL-6 modellen waren echter aan het einde

van hun cyclus. We hadden eerder al plannen voor

vervanging, maar de trucks gingen langer mee dan

verwacht. Dat hielp ons bij het kiezen van de opvol-

gers: veel andere trucks zouden allang uit elkaar

gevallen zijn.”

Op maat voor confectie

De goede relaties tussen TNT Fashion Group en

Nijwa Oldenzaal gaan al twaalf jaar terug, waardoor

er al snel een aantrekkelijk aanbod gevonden werd.

“De nieuwe Volvo FL-modellen komen prima tege-

moet aan de veranderde wensen van onze klanten.

Ze hebben een groter motorvermogen, met 240

pk en 290 voor de bakwagens met vangmuilkoppe-

ling. Ook kunnen ze zeer diverse goederen vervoe-

ren, wat voor onze unieke ladingen essentieel is.

Zowel de bakwagens als trailers kunnen pallets en

rolcontainers vervoeren, maar ook hangende stuk-

goederen, wat vereist is voor onze confectiebran-

che.” Omdat veel van de FL’s voornamelijk ingezet

worden voor stadsdistributie, voldoen ze aan de

Euro 5-norm en zijn ze uitgerust met een achteruit-

rijcamera voor extra veiligheid.

Aangename verrassing

Overmaat meldt dat de eerste reacties van zijn

chauffeurs zeer enthousiast zijn. “Sowieso rijden

zij graag in Volvo, maar nu ze van een handgescha-

kelde transmissie overstappen naar eentje met de

automatische I-Sync, ervaren zij alsnog een wereld

van verschil.” De meest aangename verrassing is

volgens Overmaat echter het brandstofverbruik

van de nieuwe FL’s, dat aanzienlijk lager is dan bij de

voorgangers. “We wisten dat Volvo onophoudelijk

investeert in zuinigere trucks, maar de brandstof-

reductie is boven verwachting. Ten opzichte van de

oude trucks die een verbruik van 1 op 4,5 hadden,

krijgen we met onze nieuwe FL’s per liter één kilo-

meter gratis cadeau. Dat is een groot voordeel, om-

dat TNT Express zich heeft voorgenomen de CO2-

uitstoot in 2020 met 40% verlaagd te hebben. In

Volvo hebben we bij dat streven een ideale partner

gevonden, die met haar trucks deze doelstelling een

stuk dichterbij brengt.

TNT FASHION GROUP NEEMT 14 VOLVO FL-DISTRIBUTIETRUCKS IN GEBRUIK

Page 19: Transport 24-08-2012

ColofonTransportTransport is de krant van en voor de transportwereld van nu. Informatief voor een ieder die werkzaam is in het beroepsgoederenvervoer, van vrachtwagenchauffeur tot transportondernemer, van heftruckchauffeur tot logistiekmanager.

Oplage en verspreidingTransport verschijnt 12 x per jaar in oplagen van 12.000 exemplaren per uitgave. Verspreiding door heel Nederland door structurele distributievia: chauffeursrestaurants, branche relevante opleidingsinstituten, transportbedrijven en tankstations. Daar naast wordt Transport verspreid via voor de branche relevante middelgrote tot grote vakbeurzen en chauffeursevenementen. Waar mogelijk is Transport aanwezig met een eigen stand.

RedactieAanleveren via [email protected]. 074 - 259 66 33Persberichten en beeldmateriaal die ons worden aangeboden, worden geacht vrij te zijn van rechten. Aangeboden Kopij kan zowel worden geplaatst in onze gedrukte- als digitale uitgaven. Indien bronvermelding is gewenst, dan dient deze ingemonteerd te worden in de foto. Onverhoopt ontbreken van bronvermelding kan geen reden zijn voor schadevergoeding.

VormgevingLindsy Grootelaar

Uitgeverij HTL B.V.Oldenzaalsestraat 232 7557 GC Hengelotel. 074-259 66 33www.detransportkrant.nl

AdvertentiesVoor advertenties/tarieven bel of mail:[email protected]@detransportkrant.nltel. 074 - 259 66 33E. Hammink: 06 - 51 94 04 50

Exemplaar thuis ontvangen? www.twentejournaal.nl

VERHUURNETTO-LEASEVERKOOP

KUISEL 25 • ROOSENDAAL • [email protected] • +31 (0) 165 52 63 63 TRUCKS & TRAILERS

BEZOEK ATL RENTING B.V. OP STAND 128 OPDE CARROSSERIE VAKDAGEN TEGORINCHEM OP 28/29/30 AUGUSTUS.

• Vanaf augustus beschikbaar: nieuwe Schmitz koelopleggers voorzien van een palletkist• Direct beschikbaar nieuwe D-Tec 45’ multi functionele containerchassis• Vanaf september beschikbaar voor verhuur, netto-lease of

directe verkoop: nieuwe Kogel schuifzeilopleggers XL• Vanaf heden ook de mogelijkheid tot huren van opleggers

& chassis in Ter Apelkanaal (provincie Groningen)

Informeer naar de diverse mogelijkheden.

Vanaf een carrosserielengte van 6m biedt Kiesling nu ATP/

FRC geteste carrosserieen aan, die zonder achterdeuren, al-

leen met laadklepafsluiting en Cool Slide® uitgerust is.

De tijdwinst is enorm: bij ca. 20 losadressen per dag kan ongeveer

een half uur uitgespaard worden. De laatste klant ontvangt daar-

door zijn goederen overeenkomstig vroeger.

Geen achterdeuren betekend ook geen beschadiging aan de hoe-

ken van de achterdeuren. Dit bespaart de eigenaar van het voer-

tuig veel geld en stilstand.

De door Kiesling geboden oplossing geeft tevens een gewichtsbe-

sparing van ca. 80 kg.

Door de ATP/FRC keuring is de carrosserie geschikt voor het

grensoverschrijdende vervoer van geconditioneerde producten.

ATP/FRC - diePvRies CARRosseRie zondeR AChTeRdeuRen!

Op 28, 29 en 30 augustus 2012 opent Evenementenhal Go-

rinchem alweer haar deuren voor de 8e editie van Carrosse-

rie Vakdagen Gorinchem. Drie dagen lang is Evenementenhal

Gorinchem hét trefpunt waar ondernemers en relaties uit de

regio midden en west Nederland uit de truck-, oplegger-, car-

rosserie- en aanverwante branches elkaar ontmoeten.

Dat Carrosserie Vakdagen een bekend begrip geworden is in de

wereld van de transport en logistiek in Nederland blijkt wel aan

het aantal inschrijvingen die de organisatie weer heeft ontvangen.

Op dit moment hebben ruim 300 exposanten zich ingeschreven.

Naast gerenommeerde bedrijven die al jaren exposant zijn, verwel-

komt Evenementenhal ook een vijftigtal nieuwe exposanten die het

deelnemersveld compleet maken. Dit zijn onder anderen; Carros-

serie Moeyersons, Be-Combi BV, Toscon BV, Smartbox Nederland

BV, Agentschap NL, Matro NV, DOLL Fahrzeugbau, Hydro West

BV, Dutch Service Group BV, VVT BvBa, Govers e.t. BV en Yara

Industrial BV.

Door het volledige aanbod dat Carrosserie Vakdagen Gorinchem

samen met haar exposanten neerzet is de aantrekkingskracht

voor een bezoek aan deze vakbeurs groot. Wilt u een bezoek bren-

gen aan deze vakbeurs? Op www.evenementenhal.nl/gorinchem

kunt zich gratis registreren en de volledige deelnemerslijst down-

loaden.

Openingstijden:

Dinsdag 28 augustus 2012 14.00 uur – 22.00 uur

Woensdag 29 augustus 2012 14.00 uur – 22.00 uur

Donderdag 30 augustus 2012 14.00 uur – 22.00 uur

Carrosserie Vakdagen

Venray 20, 21 en 22 november '12

14.00 - 22.00 uur

Hardenberg 9, 10 en 11 april '13

14.00 - 22.00 uur

CARRosseRie vAKdAGen GoRinCheM; WedeRoM een uiTGeBReid en CoMPLeeT deeLneMeRsveLd

Page 20: Transport 24-08-2012

Weergaloos operationeel rendement, ongeëve-naarde prestaties en nagenoeg onbeperkte voertuigopties. Scania hanteert de strengste emissiewetgeving ter wereld met toonaangevende technologie in een compacte, klantvriendelijke oplossing.

• Compacte oplossing uit één stuk gebaseerd op geavanceerde technologie• Hetzelfde lage brandstofverbruik als in de

uitstekende Scania Euro 5-motoren• De hoogste vermogen/koppelverhouding

uit de branche: tot 5,2• Optimale rijeigenschappen ook bij

kruissnelheden met laag toerental• Dezelfde onderhoudsintervallen als

Scania Euro 5

Scania. King of the Road.

EEN NIEUWE NORM.

www.scania.nl