Toolbox meeting Montagemortels 2014 V3

of 18/18
Bruil Silo-service Toolbox meeting Veiligheid maakt je onweerstaanbaar!
 • date post

  11-Aug-2015
 • Category

  Documents

 • view

  30
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of Toolbox meeting Montagemortels 2014 V3

 1. 1. Bruil Silo-service Toolbox meeting Veiligheid maakt je onweerstaanbaar!
 2. 2. Bruil Silo-service Prefabmontage & Veiligheidsaspecten Waar gaan we het over hebben: De aandachtspunten: PBM algemeen Veilig aan de slag Aandachtspunten & voorbeelden Kwaliteit: Verschillende montage methodieken Montagemethodieken in beeld Watercementfactor Vullingsgraad Werken met de Bruil Silo-service: Algemeen Aan de slag De aandachtspunten & voorbeelden
 3. 3. Bruil Silo-service Prefabmontage & de Veiligheidsaspecten PBM algemeen Basis benodigheden: Veiligheidsschoenen De juiste kleding Helm Handschoenen Overige beschermingsmiddelen? En in de zomer De juiste kleding Denk aan een zonnebril? Zonnebrandcrme!
 4. 4. Bruil Silo-service Prefabmontage & Veiligheidsaspecten Veilig aan de slag Veilig aan de slag: doe altijd de last minute risicoanalyse 1. Beoordelen van de risicos Welke risicos zijn bij het uitvoeren van de werkzaamheden, ondanks alle voorzorgsmaatregelen, ng aanwezig? Vraag je zelf af wat je tijdens het uitvoeren van de taak kan overkomen. Wat is de kans dat het risico zich voordoet en wat is het effect ervan? 2. Bepalen van de maatregelen Welke maatregelen kunnen worden genomen om de nog aanwezige risicos weg te nemen of aanvaardbaar te maken. 3. Uitvoeren van de maatregelen Voer de maatregelen, die nodig zijn om de nog aanwezige risicos weg te nemen of aanvaardbaar te maken, uit. Zorg dus dat de werkzaamheden veilig kunnen worden uitgevoerd.
 5. 5. Bruil Silo-service Prefabmontage & Veiligheidsaspecten Aandachtpunten en voorbeelden (1)
 6. 6. Bruil Silo-service Prefabmontage & Veiligheidsaspecten Aandachtpunten en voorbeelden (2)
 7. 7. Bruil Silo-service Prefabmontage & Veiligheidsaspecten Aandachtpunten en voorbeelden (3)
 8. 8. Bruil Silo-service Prefabmontage & Veiligheidsaspecten Aandachtpunten en voorbeelden (4) Veiliger werken is een zaak van ons allemaal!
 9. 9. Bruil Silo-service Prefabmontage & Veiligheidsaspecten Aandachtpunten en voorbeelden (4a) Veiliger werken is een zaak van ons allemaal!
 10. 10. Water cementfactor Cruciaal Bruil Silo-service Kwaliteit Verschillende montagemethodieken Vullen van gaines met gietmortel. Ondergieten elementen vanaf zijkant. Ondersabelen, aankloppen van de mortel. Onderpompen, middels THM mortel. Injecteren, van onderuit met gietmortel of injectiemortel persen en lucht uitdrijven via de gaines (d.m.v. mechanische pomp). Plaatsen van de elementen in een stelmortel bed.
 11. 11. Bruil Silo-service Kwaliteit Montagemethodieken in beeld injecterenGietenondersabelen Stelleninstelmortel
 12. 12. Krimp-arm en toch krimpscheuren? Bruil Silo-service Kwaliteit Watercementfactor
 13. 13. VullingsgraadBruil Silo-service Kwaliteit Bediening schakelkast Peilglas water Drukmeter water
 14. 14. VullingsgraadBruil Silo-service Kwaliteit Vullingsgraad + controle
 15. 15. Bruil Silo-service Veilig werken met de mini-silos Aan de slag & aandachtpunten
 16. 16. Bruil Silo-service Veilig werken met de mini-silos Aan de slag & aandachtpunten Onwenselijke situatie: Let op ! Oplossing: extra Beschermbeugel.
 17. 17. Bruil Silo-service Veilig werken met de mini-silos R&D: we blijven werken aan uw veiligheid Stoffilter Verbeterde ladder Extra veiligheidsbeugel
 18. 18. je beschermengel zit niet 24 uur per dag op je schouder Ook zij slaapt wel eens uit?