Toernooiboekje DSO D toernooi 2012

28
ZATERDAG 9 JUNI 2012 JEUGDTOERNOOI D-PUPILLEN ZATERDAG 9 JUNI 2012 JEUGDTOERNOOI D-PUPILLEN

description

DSO D toernooiboekje 2012

Transcript of Toernooiboekje DSO D toernooi 2012

Page 1: Toernooiboekje DSO D toernooi 2012

ZATERDAG9 JUNI 2012

JEUGDTOERNOOID-PUPILLEN

ZATERDAG9 JUNI 2012

JEUGDTOERNOOID-PUPILLEN

ADVERTENTIEDRUKKER

Page 2: Toernooiboekje DSO D toernooi 2012
Page 3: Toernooiboekje DSO D toernooi 2012

JEUGDTOERNOOI D-PUPILLEN SV DSO • ZATERDAG 9 JUNI 2012 JEUGDTOERNOOI D-PUPILLEN SV DSO • ZATERDAG 9 JUNI 2012

Dankwoord

Deze dag was niet mogelijk geweest zonder onze vrijwilligers.

Met bijzondere dank aan de scheidsrechters en de medewerkers van de kantine en de catering.

Natuurlijk ook dank aan de ouders die ons hebben geholpen met de allerhande diensten in de kantine of bij de toernooicommissie en de wedstrijdleiding.

Wij hopen volgend jaar opnieuw een beroep op u te kunnen doen bij de toernooien die wij volgend jaar voor onze jongens hopen te organiseren.

DE TOERNOOICOMMISSIE

Voorwoord

Welkom toernooivrienden,

Vorig jaar was het sv DSO D-Pupillentoernooi een groot succes. Toen streden er 32 teams in 8 poules van 4 teams om de bekers. Dit jaar komen er maar liefst 31 teams en 9 DSO teams. Totaal dus 40 teams die gaan strijden in 8 poules van 5 teams voor de bekers. Van 2e Klasse tot en met de 8e Klasse.

In dit boekje kunt u veel informatie terug vinden over het sv DSO D-Pupillentoernooi. Meest belangrijk zijn onze gedragsregels. Die vindt u dan ook prominent in dit toernooi-boekje. Daarnaast, hele praktische informatie als aanvangstijden, kleedkamers en poule- en veldindelingen. Ook kunt u de standen bijhouden in dit boekje. Natuurlijk komen bij de commissiekamer en op de tv schermen in de kantine de standen te staan van de gespeelde wedstrijden en welke winnende teams uit de poules tegen elkaar gaan strijden. Ook op onze website http://www.svdso.nl/917/dso-thuistoernooi-2012/ kunt u de nodige informatie terugvinden.

Dit jaar hebben we een snelheidsmeter staan tussen veld 3 en veld 4. Hier kunnen kinderen snelheid schieten doen. Het schieten kost € 1,– voor 2 pogingen. De hoogste snelheid wordt genoteerd en de winnaar ontvangt een grote beker. Aan deze activiteit hebben wij een goed doel gekoppeld.

Op diverse plaatsen hebben we verzegelde geldbussen staan, waarmee u onze actie voor Kika ook zonder schieten kunt steunen.

Wij willen in dit openingswoord even stil staan bij onze vrijwilligers. Zonder hen is een toernooi als dit niet mogelijk. Chapeau voor jullie nooit aflatende inspanning.

Als laatste wensen wij u een gezellige dag. Laten we hopen op mooi weer en heel veel voetbalplezier. Heeft u achteraf nog op- en aanmerkingen? Schroom niet om ze met ons te delen, zodat wij daar volgend jaar ons voordeel mee kunnen doen.

Met vriendelijke groet,

DE TOERNOOICOMMISSIE

Page 4: Toernooiboekje DSO D toernooi 2012

JEUGDTOERNOOI D-PUPILLEN SV DSO • ZATERDAG 9 JUNI 2012 JEUGDTOERNOOI D-PUPILLEN SV DSO • ZATERDAG 9 JUNI 2012

Toernooireglement

1. Organisatie. De organisatie is in handen van Sv DSO. De toernooicommissie bestaat uit 3 personen, waarvan er zich steeds 2 in of nabij de commissiekamer bevinden. Sv DSO en haar vrijwilligers kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor letsel, schade, diefstal en/of zoek raken van persoonlijke eigendommen, ook niet voor zover deze zich in afgesloten kleedkamers of kluisjes bevonden.

2. Aanvang toernooi. De deelnemende verenigingen dienen uiterlijk een half uur voor aanvang van het toernooi aanwezig te zijn en zich te melden bij het wedstrijd- secretariaat in de commissiekamer.

3. Spelregels. Er wordt gespeeld volgens de officiële spelregels van de K.N.V.B.4. Speelduur. De speelduur van de wedstrijden is bepaald op 20 minuten aaneengesloten

zonder wisseling van speelhelft.5. Afgelastingen. Afgelastingen worden in eerste instantie bekend gemaakt via onze

website. Daarna worden de teams gebeld op basis van hun reisafstand.6. Poule-indeling. De organisatie behoudt zich het recht voor om, tot op het laatste

moment, de poule-indelingen te wijzigen indien daar aanleiding toe is.7. Competitie en rangorde. Er wordt in een halve competitie gespeeld met de

gebruikelijke puntentelling. Bij gelijk aantal winstpunten beslissen achtereen volgend doelsaldo, meest gescoorde doelpunten en het onderlinge resultaat. Is dit ook gelijk, dan wordt een beslissing verkregen door het nemen van strafschoppen, zoals vermeld in het spelregelboek veld- en zaalvoetbal.

8. Tijdstip en aanvang wedstrijden. De elftallen dienen 5 minuten voor aanvang van de door hen te spelen wedstrijden speelklaar te staan bij het aangewezen veld, zodat de wedstrijden tijdig kunnen beginnen. De vereniging die als eerste staat vermeld in het programma verdedigt het doel dat het dichtst bij het clubgebouw ligt. Het andere team neemt de aftrap. Het beginsignaal van de wedstrijden wordt centraal geregeld. Het centrale eindsignaal is indicatief. De scheidsrechter heeft de mogelijkheid om de wedstrijd met maximaal drie minuten te verlengen indien de wedstrijd daartoe aanleiding heeft gegeven.

9. Scheidsrechters en assistent-scheidsrechters. De wedstrijden zullen worden geleid door de scheidsrechters die lid zijn van Sv DSO. De deelnemende elftallen verplichten zich tot het leveren van een assistent-scheidsrechter. Zonder eigen grensrechter wordt de buitenspelregel niet toegepast.

10. Tuchtzaken. Een speler die tijdens het toernooi door de scheidsrechter uit het veld wordt gestuurd, wordt door de organisatie gestraft. De hoogte van de straf is afhanke-lijk van de overtreding. Een speler, die tijdens het toernooi een gele kaart krijgt en in de volgende wedstrijd weer een gele kaart krijgt, wordt gestraft door de organisatie.

11. Eindbeslissing. In alle overige gevallen beslist de toernooicommissie.

Vanuit de richting Delft / Pijnacker (via Oostweg, N470):1. Ga bij de kruising met de A12 de A12 op richting Utrecht2. Volg routebeschrijving vanuit de richting Den Haag en Utrecht

Vanuit de richting Rotterdam / Bleiswijk (via N209):1. Volg de N209 richting Benthuizen, over de A12 heen (Nieuwe Hoefweg).2. Neem op de N209 de afslag links richting Zoetermeer (Australiëweg)3. Neem op de Australiëweg eerste afslag rechts (Prisma / wijk 21).4. Onderaan de afslag rechtsaf (Opticaweg)5. Stoplichten rechtsaf (Olof Palmelaan), richting Oosterhage (oost).6. Volg Olof Palmelaan tot rotonde.7. Neem op rotonde eerste afslag rechts (Martin Luther Kinglaan).8. Volg Martin Luther Kinglaan evenwijdig aan de HSL.9. Bij de rotonde ligt recht voor u (via Hildamlaan) het sportcomplex sv DSO.

Vanuit de richting Leiden / Stompwijk (via N206):1. In centrum Zoetermeer: linksaf, richting Utrecht / A12 (Europaweg)2. Volg Europaweg, deze gaat over in de Australiëweg.3. Neem op de Australiëweg de afslag (Prisma / wijk 21).4. Onderaan de afslag linksaf (Opticaweg) en onder viaduct door5. Stoplichten rechtsaf (Olof Palmelaan), richting Oosterhage (oost).6. Volg Olof Palmelaan tot rotonde.7. Neem op rotonde eerste afslag rechts (Martin Luther Kinglaan).8. Volg Martin Luther Kinglaan evenwijdig aan de HSL.9. Bij de rotonde ligt recht voor u (via Hildamlaan) het sportcomplex sv DSO.

Vanuit de richting Alphen a/d Rijn / Boskoop (via N209):1. Volg de N209 richting Bleiswijk (Nieuwe Hoefweg).2. Neem op de N209 de afslag rechts richting Zoetermeer (Australiëweg)3. Neem op de Australiëweg 1e afslag rechts (Prisma / wijk 21).4. Onderaan de afslag rechtsaf (Opticaweg)5. Stoplichten rechtsaf (Olof Palmelaan), richting Oosterhage (oost).6. Volg Olof Palmelaan tot rotonde.7. Neem op rotonde eerste afslag rechts (Martin Luther Kinglaan).8. Volg Martin Luther Kinglaan evenwijdig aan de HSL.9. Bij de rotonde ligt recht voor u (via Hildamlaan) het sportcomplex sv DSO.

Page 5: Toernooiboekje DSO D toernooi 2012

JEUGDTOERNOOI D-PUPILLEN SV DSO • ZATERDAG 9 JUNI 2012 JEUGDTOERNOOI D-PUPILLEN SV DSO • ZATERDAG 9 JUNI 2012

Routebeschrijving

Adres:Sportvereniging DSO ZoetermeerSportpark BentwoudHildamlaan 12731 BT BenthuizenTelefoon 079 – 3315591

Vanuit de richting Den Haag en Utrecht (via A12):1. Neem op de A12 afslag nr. 8.2. Bovenaan de afslag: volg de N209 richting Benthuizen (Nieuwe Hoefweg).3. Neem op de N209 de afslag links richting Zoetermeer (Australiëweg).4. Neem op de Australiëweg eerste afslag rechts (Prisma / wijk 21).5. Onderaan de afslag rechtsaf (Opticaweg).6. Stoplichten rechtsaf (Olof Palmelaan), richting Oosterhage (oost).7. Volg Olof Palmelaan tot rotonde.8. Neem op rotonde eerste afslag rechts (Martin Luther Kinglaan).9. Volg Martin Luther Kinglaan evenwijdig aan de HSL.10. Bij de rotonde ligt recht voor u (via Hildamlaan) het sportcomplex sv DSO.

Gedragsregels

• Wij luisteren naar elkaar. • Wij accepteren beslissingen van scheidsrechters. • Wij gebruiken geen (verbaal) geweld. • Wij hebben gelijke rechten. • Wij houden ons aan de regels, ze zijn er niet voor niets. • Wij helpen en steunen elkaar, ook als vrijwilliger. • Wij respecteren elkaar. • Wij zijn zuinig op onze eigendommen. • Wij roken en drinken waar het mag en met mate.

Ons mooie, nieuwe complex:

Wilt u ons alstublieft helpen om ons complex op deze mooie dag heel en schoon te houden? Dank u wel voor uw extra paar ogen.

Kantine

Het is verboden onze kantine te betreden met voetbalschoenen. Hieraan wordt strikt de hand gehouden. Wij raden dan ook alle spelers aan om ook gewone sportschoenen mee te nemen.

Kleedkamers en kluisjes

Tegen een borg van € 10,– kunt u bij ons in de commissiekamer een kleedkamersleutel ontvangen. De teams die pas de 2e wedstrijd starten vragen wij om pas om 09:15 uur de kleedkamer te betreden zodat ook het eerst aanwezig team de tijd heeft om zich rustig om te kleden. In de hal bij de kleedkamers staan ook kluisjes waar u voor eigen risico uw kostbaarheden kunt opbergen.

Parkeergelegenheid

Wij beschikken over ruime parkeergelegenheid maar bij een vol complex zoals we verwachten op deze dag is het toch snel te weinig. Wij verzoeken daarom alle DSO’ers om zoveel mogelijk op de fiets te komen om zo, voor onze gasten, voldoende parkeerruimte te laten. Ook kunt u eventueel uw auto kwijt bij de kinderboerderij aan de andere kant van de rotonde. Dit is maar een paar minuten lopen.

Page 6: Toernooiboekje DSO D toernooi 2012

JEUGDTOERNOOI D-PUPILLEN SV DSO • ZATERDAG 9 JUNI 2012 JEUGDTOERNOOI D-PUPILLEN SV DSO • ZATERDAG 9 JUNI 2012

FINALEWEDSTRIJDEN

Na de poulewedstrijden wordt er door de winnaar van iedere poule een wedstrijd gespeeld tegen de winnaar van een andere poule. Poule A en B, C en D, E en F, G en H.

De wedstrijden, aanvangstijden en veldindelingen, liggen vast in de wedstrijdschema´s (zie website) en worden door de organisatie zo snel mogelijk na de poulewedstrijden ingevuld en bekendgemaakt bij de commissiekamer en op schermen in de kantine.

PRIJSUITREIKING

De prijsuitreiking is gepland om 14.30 uur. Verzoeken om eerdere prijsuitreikingen voor eerder vertrekkende teams worden niet gehonoreerd.

SNELHEIDSMETER

De toernooicommissie heeft dit jaar verzonnen, als extra, een wedstrijd wie er het hardst kan schieten. Tegen een kleine vergoeding kan iedereen een poging wagen. Kosten zijn € 1,–. De opbrengst komt ten goede aan Kika. De snelheidsmeter kunt u vinden tussen de velden 3 en 4.

Teams 1 2 3 4 Totaal

Naam Km Naam Km

Snelheidsmeter

DSO D10

VUC D3

Wateringsev. D1

de Meern D10

Jodan Boys D7

Page 7: Toernooiboekje DSO D toernooi 2012

JEUGDTOERNOOI D-PUPILLEN SV DSO • ZATERDAG 9 JUNI 2012 JEUGDTOERNOOI D-PUPILLEN SV DSO • ZATERDAG 9 JUNI 2012

Poule H

Veld 1

Tijden Teams Uitslag

09.30 – 09.50 DSO D10 – VUC D3 –

09.55 – 10.15 Wateringsev. D1 – de Meern D10 –

10.20 – 10.40 Jodan Boys D7 – DSO D10 –

10.45 – 11.05 VUC D3 – Wateringsev. D1 –

11.10 – 11.30 de Meern D10 – Jodan Boys D7 –

11.35 – 11.55 DSO D10 – Wateringsev. D1 –

12.00 – 12.20 VUC D3 – de Meern D10 –

12.25 – 12.45 Wateringsev. D1 – Jodan Boys D7 –

12.50 – 13.10 de Meern D10 – DSO D10 –

13.15 – 13.35 Jodan Boys D7 – VUC D3 –

Winnaar

13.45 – 14.05 Poule G – Poule H –

Plattegrond SV DSO

Page 8: Toernooiboekje DSO D toernooi 2012

JEUGDTOERNOOI D-PUPILLEN SV DSO • ZATERDAG 9 JUNI 2012 JEUGDTOERNOOI D-PUPILLEN SV DSO • ZATERDAG 9 JUNI 2012

Poule A

Veld 8

Tijden Teams Uitslag

09.30 – 09.50 DSO D2 – Alexandria D2 –

09.55 – 10.15 BVCB D2 – Jodan Boys D3 –

10.20 – 10.40 HVV D2 – DSO D2 –

10.45 – 11.05 Alexandria D2 – BVCB D2 –

11.10 – 11.30 Jodan Boys D3 – HVV D2 –

11.35 – 11.55 DSO D2 – BVCB D2 –

12.00 – 12.20 Alexandria D2 – Jodan Boys D3 –

12.25 – 12.45 BVCB D2 – HVV D2 –

12.50 – 13.10 Jodan Boys D3 – DSO D2 –

13.15 – 13.35 HVV D2 – Alexandria D2 –

Winnaar

13.45 – 14.05 Poule A – Poule B –

Teams 1 2 3 4 Totaal

Naam Km Naam Km

Snelheidsmeter

DSO D9

Honselersdijk D5

DSV FullSpeed D3

Maasdijk D3

Forum Sport D8

Page 9: Toernooiboekje DSO D toernooi 2012

JEUGDTOERNOOI D-PUPILLEN SV DSO • ZATERDAG 9 JUNI 2012 JEUGDTOERNOOI D-PUPILLEN SV DSO • ZATERDAG 9 JUNI 2012

Poule G

Veld 2

Tijden Teams Uitslag

09.30 – 09.50 DSO D9 – Honselersdijk D5 –

09.55 – 10.15 DSV Full Speed D3 – Maasdijk D3 –

10.20 – 10.40 Forum Sport D8 – DSO D9 –

10.45 – 11.05 Honselersdijk D5 – DSV Full Speed D3 –

11.10 – 11.30 Maasdijk D3 – Forum Sport D8 –

11.35 – 11.55 DSO D9 – DSV Full Speed D3 –

12.00 – 12.20 Honselersdijk D5 – Maasdijk D3 –

12.25 – 12.45 DSV Full Speed D3 – Forum Sport D8 –

12.50 – 13.10 Maasdijk D3 – DSO D9 –

13.15 – 13.35 Forum Sport D8 – Honselersdijk D5 –

Winnaar

13.45 – 14.05 Poule G – Poule H –

Teams 1 2 3 4 Totaal

Naam Km Naam Km

Snelheidsmeter

DSO D2

Alexandria D2

BVCB D2

HVV D2

Jodan Boys D3

Page 10: Toernooiboekje DSO D toernooi 2012

JEUGDTOERNOOI D-PUPILLEN SV DSO • ZATERDAG 9 JUNI 2012 JEUGDTOERNOOI D-PUPILLEN SV DSO • ZATERDAG 9 JUNI 2012

Poule B

Veld 7

Tijden Teams Uitslag

09.30 – 09.50 DSO D3 – Honselersdijk D2 –

09.55 – 10.15 Alphia D1 – BVCB D3 –

10.20 – 10.40 Meerburg D3 – DSO D3 –

10.45 – 11.05 Honselersdijk D2 – Alphia D1 –

11.10 – 11.30 BVCB D3 – Meerburg D3 –

11.35 – 11.55 DSO D3 – Alphia D1 –

12.00 – 12.20 Honselersdijk D2 – BVCB D3 –

12.25 – 12.45 Alphia D1 – Meerburg D3 –

12.50 – 13.10 BVCB D3 – DSO D3 –

13.15 – 13.35 Meerburg D3 – Honselersdijk D2 –

Winnaar

13.45 – 14.05 Poule A – Poule B –

Teams 1 2 3 4 Totaal

Naam Km Naam Km

Snelheidsmeter

DSO D8

Scheveningen D3

Alphia D2

Fc Zoetermeer D7

de Meern D7

Page 11: Toernooiboekje DSO D toernooi 2012

JEUGDTOERNOOI D-PUPILLEN SV DSO • ZATERDAG 9 JUNI 2012 JEUGDTOERNOOI D-PUPILLEN SV DSO • ZATERDAG 9 JUNI 2012

Poule F

Veld 3

Tijden Teams Uitslag

09.30 – 09.50 DSO D8 – Scheveningen D3 –

09.55 – 10.15 Alphia D2 – Fc Zoetermeer D7 –

10.20 – 10.40 de Meern D7 – DSO D8 –

10.45 – 11.05 Scheveningen D3 – Alphia D2 –

11.10 – 11.30 Fc Zoetermeer D7 – de Meern D7 –

11.35 – 11.55 DSO D8 – Alphia D2 –

12.00 – 12.20 Scheveningen D3 – Fc Zoetermeer D7 –

12.25 – 12.45 Alphia D2 – de Meern D7 –

12.50 – 13.10 Fc Zoetermeer D7 – DSO D8 –

13.15 – 13.35 de Meern D7 – Scheveningen D3 –

Winnaar

13.45 – 14.05 Poule E – Poule F –

Teams 1 2 3 4 Totaal

Naam Km Naam Km

Snelheidsmeter

DSO D3

Honselersdijk D2

Alphia D1

BVCB D3

Meerburg D3

Page 12: Toernooiboekje DSO D toernooi 2012

JEUGDTOERNOOI D-PUPILLEN SV DSO • ZATERDAG 9 JUNI 2012 JEUGDTOERNOOI D-PUPILLEN SV DSO • ZATERDAG 9 JUNI 2012

Poule C

Veld 6

Tijden Teams Uitslag

09.30 – 09.50 DSO D4 – Fc Zoetermeer D4 –

09.55 – 10.15 de Meern D5 – Haastrecht D2 –

10.20 – 10.40 Xerzes DZB D3 – DSO D4 –

10.45 – 11.05 Fc Zoetermeer D4 – de Meern D5 –

11.10 – 11.30 Haastrecht D2 – Xerzes DZB D3 –

11.35 – 11.55 DSO D4 – de Meern D5 –

12.00 – 12.20 Fc Zoetermeer D4 – Haastrecht D2 –

12.25 – 12.45 de Meern D5 – Xerzes DZB D3 –

12.50 – 13.10 Haastrecht D2 – DSO D4 –

13.15 – 13.35 Xerzes DZB D3 – Fc Zoetermeer D4 –

Winnaar

13.45 – 14.05 Poule C – Poule D –

Teams 1 2 3 4 Totaal

Naam Km Naam Km

Snelheidsmeter

DSO D6

Olivéo D4

DSO D7

BVCB D5

Fc Zoetermeer D6

Page 13: Toernooiboekje DSO D toernooi 2012

JEUGDTOERNOOI D-PUPILLEN SV DSO • ZATERDAG 9 JUNI 2012 JEUGDTOERNOOI D-PUPILLEN SV DSO • ZATERDAG 9 JUNI 2012

Poule E

Veld 4

Tijden Teams Uitslag

09.30 – 09.50 DSO D6 – Olivéo D4 –

09.55 – 10.15 DSO D7 – BVCB D5 –

10.20 – 10.40 Fc Zoetermeer D6 – DSO D6 –

10.45 – 11.05 Olivéo D4 – DSO D7 –

11.10 – 11.30 BVCB D5 – Fc Zoetermeer D6 –

11.35 – 11.55 DSO D6 – DSO D7 –

12.00 – 12.20 Olivéo D4 – BVCB D5 –

12.25 – 12.45 DSO D7 – Fc Zoetermeer D6 –

12.50 – 13.10 BVCB D5 – DSO D6 –

13.15 – 13.35 Fc Zoetermeer D6 – Olivéo D4 –

Winnaar

13.45 – 14.05 Poule E – Poule F –

DSO D4

Fc Zoetermeer D4

de Meern D5

Haastrecht D2

Xerzes DZB D3

Teams 1 2 3 4 Totaal

Naam Km Naam Km

Snelheidsmeter

Page 14: Toernooiboekje DSO D toernooi 2012

JEUGDTOERNOOI D-PUPILLEN SV DSO • ZATERDAG 9 JUNI 2012 JEUGDTOERNOOI D-PUPILLEN SV DSO • ZATERDAG 9 JUNI 2012

Poule D

Veld 5

Tijden Teams Uitslag

09.30 – 09.50 DSO D5 – sv DHL D1 –

09.55 – 10.15 Fc Zoetermeer D5 – HVV D5 –

10.20 – 10.40 HSV CeleritasD1 – DSO D5 –

10.45 – 11.05 sv DHL D1 – Fc Zoetermeer D5 –

11.10 – 11.30 HVV D5 – HSV Celeritas D1 –

11.35 – 11.55 DSO D5 – Fc Zoetermeer D5 –

12.00 – 12.20 sv DHL D1 – HVV D5 –

12.25 – 12.45 Fc Zoetermeer D5 – HSV Celeritas D1 –

12.50 – 13.10 HVV D5 – DSO D5 –

13.15 – 13.35 HSV Celeritas D1 – sv DHL D1 –

Winnaar

13.45 – 14.05 Poule C – Poule D –

DSO D5

sv DHL D1

Fc Zoetermeer D5

HVV D5

HSV CeleritasD1

Teams 1 2 3 4 Totaal

Naam Km Naam Km

Snelheidsmeter

Page 15: Toernooiboekje DSO D toernooi 2012

JEUGDTOERNOOI D-PUPILLEN SV DSO • ZATERDAG 9 JUNI 2012 JEUGDTOERNOOI D-PUPILLEN SV DSO • ZATERDAG 9 JUNI 2012

Poule D

Veld 5

Tijden Teams Uitslag

09.30 – 09.50 DSO D5 – sv DHL D1 –

09.55 – 10.15 Fc Zoetermeer D5 – HVV D5 –

10.20 – 10.40 HSV CeleritasD1 – DSO D5 –

10.45 – 11.05 sv DHL D1 – Fc Zoetermeer D5 –

11.10 – 11.30 HVV D5 – HSV Celeritas D1 –

11.35 – 11.55 DSO D5 – Fc Zoetermeer D5 –

12.00 – 12.20 sv DHL D1 – HVV D5 –

12.25 – 12.45 Fc Zoetermeer D5 – HSV Celeritas D1 –

12.50 – 13.10 HVV D5 – DSO D5 –

13.15 – 13.35 HSV Celeritas D1 – sv DHL D1 –

Winnaar

13.45 – 14.05 Poule C – Poule D –

DSO D5

sv DHL D1

Fc Zoetermeer D5

HVV D5

HSV CeleritasD1

Teams 1 2 3 4 Totaal

Naam Km Naam Km

Snelheidsmeter

Page 16: Toernooiboekje DSO D toernooi 2012

JEUGDTOERNOOI D-PUPILLEN SV DSO • ZATERDAG 9 JUNI 2012 JEUGDTOERNOOI D-PUPILLEN SV DSO • ZATERDAG 9 JUNI 2012

Poule E

Veld 4

Tijden Teams Uitslag

09.30 – 09.50 DSO D6 – Olivéo D4 –

09.55 – 10.15 DSO D7 – BVCB D5 –

10.20 – 10.40 Fc Zoetermeer D6 – DSO D6 –

10.45 – 11.05 Olivéo D4 – DSO D7 –

11.10 – 11.30 BVCB D5 – Fc Zoetermeer D6 –

11.35 – 11.55 DSO D6 – DSO D7 –

12.00 – 12.20 Olivéo D4 – BVCB D5 –

12.25 – 12.45 DSO D7 – Fc Zoetermeer D6 –

12.50 – 13.10 BVCB D5 – DSO D6 –

13.15 – 13.35 Fc Zoetermeer D6 – Olivéo D4 –

Winnaar

13.45 – 14.05 Poule E – Poule F –

DSO D4

Fc Zoetermeer D4

de Meern D5

Haastrecht D2

Xerzes DZB D3

Teams 1 2 3 4 Totaal

Naam Km Naam Km

Snelheidsmeter

Page 17: Toernooiboekje DSO D toernooi 2012

JEUGDTOERNOOI D-PUPILLEN SV DSO • ZATERDAG 9 JUNI 2012 JEUGDTOERNOOI D-PUPILLEN SV DSO • ZATERDAG 9 JUNI 2012

Poule C

Veld 6

Tijden Teams Uitslag

09.30 – 09.50 DSO D4 – Fc Zoetermeer D4 –

09.55 – 10.15 de Meern D5 – Haastrecht D2 –

10.20 – 10.40 Xerzes DZB D3 – DSO D4 –

10.45 – 11.05 Fc Zoetermeer D4 – de Meern D5 –

11.10 – 11.30 Haastrecht D2 – Xerzes DZB D3 –

11.35 – 11.55 DSO D4 – de Meern D5 –

12.00 – 12.20 Fc Zoetermeer D4 – Haastrecht D2 –

12.25 – 12.45 de Meern D5 – Xerzes DZB D3 –

12.50 – 13.10 Haastrecht D2 – DSO D4 –

13.15 – 13.35 Xerzes DZB D3 – Fc Zoetermeer D4 –

Winnaar

13.45 – 14.05 Poule C – Poule D –

Teams 1 2 3 4 Totaal

Naam Km Naam Km

Snelheidsmeter

DSO D6

Olivéo D4

DSO D7

BVCB D5

Fc Zoetermeer D6

Page 18: Toernooiboekje DSO D toernooi 2012

JEUGDTOERNOOI D-PUPILLEN SV DSO • ZATERDAG 9 JUNI 2012 JEUGDTOERNOOI D-PUPILLEN SV DSO • ZATERDAG 9 JUNI 2012

Poule F

Veld 3

Tijden Teams Uitslag

09.30 – 09.50 DSO D8 – Scheveningen D3 –

09.55 – 10.15 Alphia D2 – Fc Zoetermeer D7 –

10.20 – 10.40 de Meern D7 – DSO D8 –

10.45 – 11.05 Scheveningen D3 – Alphia D2 –

11.10 – 11.30 Fc Zoetermeer D7 – de Meern D7 –

11.35 – 11.55 DSO D8 – Alphia D2 –

12.00 – 12.20 Scheveningen D3 – Fc Zoetermeer D7 –

12.25 – 12.45 Alphia D2 – de Meern D7 –

12.50 – 13.10 Fc Zoetermeer D7 – DSO D8 –

13.15 – 13.35 de Meern D7 – Scheveningen D3 –

Winnaar

13.45 – 14.05 Poule E – Poule F –

Teams 1 2 3 4 Totaal

Naam Km Naam Km

Snelheidsmeter

DSO D3

Honselersdijk D2

Alphia D1

BVCB D3

Meerburg D3

Page 19: Toernooiboekje DSO D toernooi 2012

JEUGDTOERNOOI D-PUPILLEN SV DSO • ZATERDAG 9 JUNI 2012 JEUGDTOERNOOI D-PUPILLEN SV DSO • ZATERDAG 9 JUNI 2012

Poule B

Veld 7

Tijden Teams Uitslag

09.30 – 09.50 DSO D3 – Honselersdijk D2 –

09.55 – 10.15 Alphia D1 – BVCB D3 –

10.20 – 10.40 Meerburg D3 – DSO D3 –

10.45 – 11.05 Honselersdijk D2 – Alphia D1 –

11.10 – 11.30 BVCB D3 – Meerburg D3 –

11.35 – 11.55 DSO D3 – Alphia D1 –

12.00 – 12.20 Honselersdijk D2 – BVCB D3 –

12.25 – 12.45 Alphia D1 – Meerburg D3 –

12.50 – 13.10 BVCB D3 – DSO D3 –

13.15 – 13.35 Meerburg D3 – Honselersdijk D2 –

Winnaar

13.45 – 14.05 Poule A – Poule B –

Teams 1 2 3 4 Totaal

Naam Km Naam Km

Snelheidsmeter

DSO D8

Scheveningen D3

Alphia D2

Fc Zoetermeer D7

de Meern D7

Page 20: Toernooiboekje DSO D toernooi 2012

JEUGDTOERNOOI D-PUPILLEN SV DSO • ZATERDAG 9 JUNI 2012 JEUGDTOERNOOI D-PUPILLEN SV DSO • ZATERDAG 9 JUNI 2012

Poule G

Veld 2

Tijden Teams Uitslag

09.30 – 09.50 DSO D9 – Honselersdijk D5 –

09.55 – 10.15 DSV Full Speed D3 – Maasdijk D3 –

10.20 – 10.40 Forum Sport D8 – DSO D9 –

10.45 – 11.05 Honselersdijk D5 – DSV Full Speed D3 –

11.10 – 11.30 Maasdijk D3 – Forum Sport D8 –

11.35 – 11.55 DSO D9 – DSV Full Speed D3 –

12.00 – 12.20 Honselersdijk D5 – Maasdijk D3 –

12.25 – 12.45 DSV Full Speed D3 – Forum Sport D8 –

12.50 – 13.10 Maasdijk D3 – DSO D9 –

13.15 – 13.35 Forum Sport D8 – Honselersdijk D5 –

Winnaar

13.45 – 14.05 Poule G – Poule H –

Teams 1 2 3 4 Totaal

Naam Km Naam Km

Snelheidsmeter

DSO D2

Alexandria D2

BVCB D2

HVV D2

Jodan Boys D3

Page 21: Toernooiboekje DSO D toernooi 2012

JEUGDTOERNOOI D-PUPILLEN SV DSO • ZATERDAG 9 JUNI 2012 JEUGDTOERNOOI D-PUPILLEN SV DSO • ZATERDAG 9 JUNI 2012

Poule A

Veld 8

Tijden Teams Uitslag

09.30 – 09.50 DSO D2 – Alexandria D2 –

09.55 – 10.15 BVCB D2 – Jodan Boys D3 –

10.20 – 10.40 HVV D2 – DSO D2 –

10.45 – 11.05 Alexandria D2 – BVCB D2 –

11.10 – 11.30 Jodan Boys D3 – HVV D2 –

11.35 – 11.55 DSO D2 – BVCB D2 –

12.00 – 12.20 Alexandria D2 – Jodan Boys D3 –

12.25 – 12.45 BVCB D2 – HVV D2 –

12.50 – 13.10 Jodan Boys D3 – DSO D2 –

13.15 – 13.35 HVV D2 – Alexandria D2 –

Winnaar

13.45 – 14.05 Poule A – Poule B –

Teams 1 2 3 4 Totaal

Naam Km Naam Km

Snelheidsmeter

DSO D9

Honselersdijk D5

DSV FullSpeed D3

Maasdijk D3

Forum Sport D8

Page 22: Toernooiboekje DSO D toernooi 2012

JEUGDTOERNOOI D-PUPILLEN SV DSO • ZATERDAG 9 JUNI 2012 JEUGDTOERNOOI D-PUPILLEN SV DSO • ZATERDAG 9 JUNI 2012

Poule H

Veld 1

Tijden Teams Uitslag

09.30 – 09.50 DSO D10 – VUC D3 –

09.55 – 10.15 Wateringsev. D1 – de Meern D10 –

10.20 – 10.40 Jodan Boys D7 – DSO D10 –

10.45 – 11.05 VUC D3 – Wateringsev. D1 –

11.10 – 11.30 de Meern D10 – Jodan Boys D7 –

11.35 – 11.55 DSO D10 – Wateringsev. D1 –

12.00 – 12.20 VUC D3 – de Meern D10 –

12.25 – 12.45 Wateringsev. D1 – Jodan Boys D7 –

12.50 – 13.10 de Meern D10 – DSO D10 –

13.15 – 13.35 Jodan Boys D7 – VUC D3 –

Winnaar

13.45 – 14.05 Poule G – Poule H –

Plattegrond SV DSO

Page 23: Toernooiboekje DSO D toernooi 2012

JEUGDTOERNOOI D-PUPILLEN SV DSO • ZATERDAG 9 JUNI 2012 JEUGDTOERNOOI D-PUPILLEN SV DSO • ZATERDAG 9 JUNI 2012

FINALEWEDSTRIJDEN

Na de poulewedstrijden wordt er door de winnaar van iedere poule een wedstrijd gespeeld tegen de winnaar van een andere poule. Poule A en B, C en D, E en F, G en H.

De wedstrijden, aanvangstijden en veldindelingen, liggen vast in de wedstrijdschema´s (zie website) en worden door de organisatie zo snel mogelijk na de poulewedstrijden ingevuld en bekendgemaakt bij de commissiekamer en op schermen in de kantine.

PRIJSUITREIKING

De prijsuitreiking is gepland om 14.30 uur. Verzoeken om eerdere prijsuitreikingen voor eerder vertrekkende teams worden niet gehonoreerd.

SNELHEIDSMETER

De toernooicommissie heeft dit jaar verzonnen, als extra, een wedstrijd wie er het hardst kan schieten. Tegen een kleine vergoeding kan iedereen een poging wagen. Kosten zijn € 1,–. De opbrengst komt ten goede aan Kika. De snelheidsmeter kunt u vinden tussen de velden 3 en 4.

Teams 1 2 3 4 Totaal

Naam Km Naam Km

Snelheidsmeter

DSO D10

VUC D3

Wateringsev. D1

de Meern D10

Jodan Boys D7

Page 24: Toernooiboekje DSO D toernooi 2012

JEUGDTOERNOOI D-PUPILLEN SV DSO • ZATERDAG 9 JUNI 2012 JEUGDTOERNOOI D-PUPILLEN SV DSO • ZATERDAG 9 JUNI 2012

Routebeschrijving

Adres:Sportvereniging DSO ZoetermeerSportpark BentwoudHildamlaan 12731 BT BenthuizenTelefoon 079 – 3315591

Vanuit de richting Den Haag en Utrecht (via A12):1. Neem op de A12 afslag nr. 8.2. Bovenaan de afslag: volg de N209 richting Benthuizen (Nieuwe Hoefweg).3. Neem op de N209 de afslag links richting Zoetermeer (Australiëweg).4. Neem op de Australiëweg eerste afslag rechts (Prisma / wijk 21).5. Onderaan de afslag rechtsaf (Opticaweg).6. Stoplichten rechtsaf (Olof Palmelaan), richting Oosterhage (oost).7. Volg Olof Palmelaan tot rotonde.8. Neem op rotonde eerste afslag rechts (Martin Luther Kinglaan).9. Volg Martin Luther Kinglaan evenwijdig aan de HSL.10. Bij de rotonde ligt recht voor u (via Hildamlaan) het sportcomplex sv DSO.

Gedragsregels

• Wij luisteren naar elkaar. • Wij accepteren beslissingen van scheidsrechters. • Wij gebruiken geen (verbaal) geweld. • Wij hebben gelijke rechten. • Wij houden ons aan de regels, ze zijn er niet voor niets. • Wij helpen en steunen elkaar, ook als vrijwilliger. • Wij respecteren elkaar. • Wij zijn zuinig op onze eigendommen. • Wij roken en drinken waar het mag en met mate.

Ons mooie, nieuwe complex:

Wilt u ons alstublieft helpen om ons complex op deze mooie dag heel en schoon te houden? Dank u wel voor uw extra paar ogen.

Kantine

Het is verboden onze kantine te betreden met voetbalschoenen. Hieraan wordt strikt de hand gehouden. Wij raden dan ook alle spelers aan om ook gewone sportschoenen mee te nemen.

Kleedkamers en kluisjes

Tegen een borg van € 10,– kunt u bij ons in de commissiekamer een kleedkamersleutel ontvangen. De teams die pas de 2e wedstrijd starten vragen wij om pas om 09:15 uur de kleedkamer te betreden zodat ook het eerst aanwezig team de tijd heeft om zich rustig om te kleden. In de hal bij de kleedkamers staan ook kluisjes waar u voor eigen risico uw kostbaarheden kunt opbergen.

Parkeergelegenheid

Wij beschikken over ruime parkeergelegenheid maar bij een vol complex zoals we verwachten op deze dag is het toch snel te weinig. Wij verzoeken daarom alle DSO’ers om zoveel mogelijk op de fiets te komen om zo, voor onze gasten, voldoende parkeerruimte te laten. Ook kunt u eventueel uw auto kwijt bij de kinderboerderij aan de andere kant van de rotonde. Dit is maar een paar minuten lopen.

Page 25: Toernooiboekje DSO D toernooi 2012

JEUGDTOERNOOI D-PUPILLEN SV DSO • ZATERDAG 9 JUNI 2012 JEUGDTOERNOOI D-PUPILLEN SV DSO • ZATERDAG 9 JUNI 2012

Toernooireglement

1. Organisatie. De organisatie is in handen van Sv DSO. De toernooicommissie bestaat uit 3 personen, waarvan er zich steeds 2 in of nabij de commissiekamer bevinden. Sv DSO en haar vrijwilligers kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor letsel, schade, diefstal en/of zoek raken van persoonlijke eigendommen, ook niet voor zover deze zich in afgesloten kleedkamers of kluisjes bevonden.

2. Aanvang toernooi. De deelnemende verenigingen dienen uiterlijk een half uur voor aanvang van het toernooi aanwezig te zijn en zich te melden bij het wedstrijd- secretariaat in de commissiekamer.

3. Spelregels. Er wordt gespeeld volgens de officiële spelregels van de K.N.V.B.4. Speelduur. De speelduur van de wedstrijden is bepaald op 20 minuten aaneengesloten

zonder wisseling van speelhelft.5. Afgelastingen. Afgelastingen worden in eerste instantie bekend gemaakt via onze

website. Daarna worden de teams gebeld op basis van hun reisafstand.6. Poule-indeling. De organisatie behoudt zich het recht voor om, tot op het laatste

moment, de poule-indelingen te wijzigen indien daar aanleiding toe is.7. Competitie en rangorde. Er wordt in een halve competitie gespeeld met de

gebruikelijke puntentelling. Bij gelijk aantal winstpunten beslissen achtereen volgend doelsaldo, meest gescoorde doelpunten en het onderlinge resultaat. Is dit ook gelijk, dan wordt een beslissing verkregen door het nemen van strafschoppen, zoals vermeld in het spelregelboek veld- en zaalvoetbal.

8. Tijdstip en aanvang wedstrijden. De elftallen dienen 5 minuten voor aanvang van de door hen te spelen wedstrijden speelklaar te staan bij het aangewezen veld, zodat de wedstrijden tijdig kunnen beginnen. De vereniging die als eerste staat vermeld in het programma verdedigt het doel dat het dichtst bij het clubgebouw ligt. Het andere team neemt de aftrap. Het beginsignaal van de wedstrijden wordt centraal geregeld. Het centrale eindsignaal is indicatief. De scheidsrechter heeft de mogelijkheid om de wedstrijd met maximaal drie minuten te verlengen indien de wedstrijd daartoe aanleiding heeft gegeven.

9. Scheidsrechters en assistent-scheidsrechters. De wedstrijden zullen worden geleid door de scheidsrechters die lid zijn van Sv DSO. De deelnemende elftallen verplichten zich tot het leveren van een assistent-scheidsrechter. Zonder eigen grensrechter wordt de buitenspelregel niet toegepast.

10. Tuchtzaken. Een speler die tijdens het toernooi door de scheidsrechter uit het veld wordt gestuurd, wordt door de organisatie gestraft. De hoogte van de straf is afhanke-lijk van de overtreding. Een speler, die tijdens het toernooi een gele kaart krijgt en in de volgende wedstrijd weer een gele kaart krijgt, wordt gestraft door de organisatie.

11. Eindbeslissing. In alle overige gevallen beslist de toernooicommissie.

Vanuit de richting Delft / Pijnacker (via Oostweg, N470):1. Ga bij de kruising met de A12 de A12 op richting Utrecht2. Volg routebeschrijving vanuit de richting Den Haag en Utrecht

Vanuit de richting Rotterdam / Bleiswijk (via N209):1. Volg de N209 richting Benthuizen, over de A12 heen (Nieuwe Hoefweg).2. Neem op de N209 de afslag links richting Zoetermeer (Australiëweg)3. Neem op de Australiëweg eerste afslag rechts (Prisma / wijk 21).4. Onderaan de afslag rechtsaf (Opticaweg)5. Stoplichten rechtsaf (Olof Palmelaan), richting Oosterhage (oost).6. Volg Olof Palmelaan tot rotonde.7. Neem op rotonde eerste afslag rechts (Martin Luther Kinglaan).8. Volg Martin Luther Kinglaan evenwijdig aan de HSL.9. Bij de rotonde ligt recht voor u (via Hildamlaan) het sportcomplex sv DSO.

Vanuit de richting Leiden / Stompwijk (via N206):1. In centrum Zoetermeer: linksaf, richting Utrecht / A12 (Europaweg)2. Volg Europaweg, deze gaat over in de Australiëweg.3. Neem op de Australiëweg de afslag (Prisma / wijk 21).4. Onderaan de afslag linksaf (Opticaweg) en onder viaduct door5. Stoplichten rechtsaf (Olof Palmelaan), richting Oosterhage (oost).6. Volg Olof Palmelaan tot rotonde.7. Neem op rotonde eerste afslag rechts (Martin Luther Kinglaan).8. Volg Martin Luther Kinglaan evenwijdig aan de HSL.9. Bij de rotonde ligt recht voor u (via Hildamlaan) het sportcomplex sv DSO.

Vanuit de richting Alphen a/d Rijn / Boskoop (via N209):1. Volg de N209 richting Bleiswijk (Nieuwe Hoefweg).2. Neem op de N209 de afslag rechts richting Zoetermeer (Australiëweg)3. Neem op de Australiëweg 1e afslag rechts (Prisma / wijk 21).4. Onderaan de afslag rechtsaf (Opticaweg)5. Stoplichten rechtsaf (Olof Palmelaan), richting Oosterhage (oost).6. Volg Olof Palmelaan tot rotonde.7. Neem op rotonde eerste afslag rechts (Martin Luther Kinglaan).8. Volg Martin Luther Kinglaan evenwijdig aan de HSL.9. Bij de rotonde ligt recht voor u (via Hildamlaan) het sportcomplex sv DSO.

Page 26: Toernooiboekje DSO D toernooi 2012

JEUGDTOERNOOI D-PUPILLEN SV DSO • ZATERDAG 9 JUNI 2012 JEUGDTOERNOOI D-PUPILLEN SV DSO • ZATERDAG 9 JUNI 2012

Dankwoord

Deze dag was niet mogelijk geweest zonder onze vrijwilligers.

Met bijzondere dank aan de scheidsrechters en de medewerkers van de kantine en de catering.

Natuurlijk ook dank aan de ouders die ons hebben geholpen met de allerhande diensten in de kantine of bij de toernooicommissie en de wedstrijdleiding.

Wij hopen volgend jaar opnieuw een beroep op u te kunnen doen bij de toernooien die wij volgend jaar voor onze jongens hopen te organiseren.

DE TOERNOOICOMMISSIE

Voorwoord

Welkom toernooivrienden,

Vorig jaar was het sv DSO D-Pupillentoernooi een groot succes. Toen streden er 32 teams in 8 poules van 4 teams om de bekers. Dit jaar komen er maar liefst 31 teams en 9 DSO teams. Totaal dus 40 teams die gaan strijden in 8 poules van 5 teams voor de bekers. Van 2e Klasse tot en met de 8e Klasse.

In dit boekje kunt u veel informatie terug vinden over het sv DSO D-Pupillentoernooi. Meest belangrijk zijn onze gedragsregels. Die vindt u dan ook prominent in dit toernooi-boekje. Daarnaast, hele praktische informatie als aanvangstijden, kleedkamers en poule- en veldindelingen. Ook kunt u de standen bijhouden in dit boekje. Natuurlijk komen bij de commissiekamer en op de tv schermen in de kantine de standen te staan van de gespeelde wedstrijden en welke winnende teams uit de poules tegen elkaar gaan strijden. Ook op onze website http://www.svdso.nl/917/dso-thuistoernooi-2012/ kunt u de nodige informatie terugvinden.

Dit jaar hebben we een snelheidsmeter staan tussen veld 3 en veld 4. Hier kunnen kinderen snelheid schieten doen. Het schieten kost € 1,– voor 2 pogingen. De hoogste snelheid wordt genoteerd en de winnaar ontvangt een grote beker. Aan deze activiteit hebben wij een goed doel gekoppeld.

Op diverse plaatsen hebben we verzegelde geldbussen staan, waarmee u onze actie voor Kika ook zonder schieten kunt steunen.

Wij willen in dit openingswoord even stil staan bij onze vrijwilligers. Zonder hen is een toernooi als dit niet mogelijk. Chapeau voor jullie nooit aflatende inspanning.

Als laatste wensen wij u een gezellige dag. Laten we hopen op mooi weer en heel veel voetbalplezier. Heeft u achteraf nog op- en aanmerkingen? Schroom niet om ze met ons te delen, zodat wij daar volgend jaar ons voordeel mee kunnen doen.

Met vriendelijke groet,

DE TOERNOOICOMMISSIE

Page 27: Toernooiboekje DSO D toernooi 2012
Page 28: Toernooiboekje DSO D toernooi 2012

drukkerij Zoeterhage een verfrissende kijk

op drukwerk

CO2-

Neutraal drukkerij ZOeTerHAGe B.V. Edisonstraat 47, 2723 rs ZoEtErmEEr

tElEFoon (079) 331 43 26 | Fax (079) 342 09 55 E-mail: [email protected] | www.ZoEtErhagE.nl

Deze aanbieding is geldig tot 31-08-2012. Vergeet niet uw unieke actiecode te vermelden bij uw bestelling of uw offerteaanvraag.

ACTIECO

DE

DSO4985

Bij vermelding van de actiecode krijgt u

éénmalig 10% korting op uw drukwerk!!