Toekomstbeeld Westplein eo. flyer februari 2013

2
Toekomstbeeld Westplein en omgeving De barrières zijn zoveel mogelijk weggenomen en Lombok is weer verbonden met de binnenstad en het station. De kop van Lombok wordt deel van een hersteld en verruimd stadshart, een aantrekkelijke poort naar de binnenstad, een volwaardige toegang naar het station. De functies, gebouwen, openbare ruimte en kwaliteiten passen bij de wijk en de binnenstad. De verblijfswaarde van het hele gebied is sterk vergroot. Het Lombokplein is een fijn plek om te verblijven, te wonen, te winkelen en een terrasje te pakken. De Leidsche Rijn is hersteld, bevaarbaar en gekoppeld aan de herstelde singel. Er zijn passende voorzieningen, functies en bebouwing op de oevers: aanlegsteigers, een draaikom, terrassen, groen en bebouwing die de structuur heeft hersteld en de zon de ruimte geeft. In de toekomst zijn het autoverkeer en openbaar vervoer zo geregeld, dat het gebied vanaf het Jaarbeursplein tot aan de Vleutenseweg / Daalsetunnel het domein is van de fietser, de voetganger en het openbaar vervoer. Het HOV en taxiverkeer zijn zo goed mogelijk ingepast. Alle langzaam verkeerroutes zijn prettig en veilig. Er is alleen beperkt lokaal autoverkeer. De overlast van doorgaand autoverkeer - vervuiling, geluid, onveiligheid, een onrustig leefklimaat, ruimtebeslag - is tot een minimum teruggebracht. Doorgaand verkeer gaat er onderdoor via de nieuwe Westpleintunnel. De Van Sijpesteijnkade is behouden en fraai ingepast en vormt samen met de nieuwe bebouwing op de zuidoever een herkenbare verbinding met de binnenstad. De geleidelijke overgang van wijkschaal naar (groot) stedelijke schaal is logisch en herkenbaar vormgegeven. De openbare ruimte is smaakvol en samenhangend ontworpen. De Sijpesteijntunnel, Leidseveertunnel, Daalsetunnel, NS-noordtunnel en de route langs het NH hotel zijn voor zowel gebruikers & bewoners als voor passanten & bezoekers aangenaam en van hoge kwaliteit, vooral voor fietsers en voetgangers. Aan de noordoever van de Leidsche Rijn ligt het prettige, levendige Lombokplein met winkels en voorzieningen die de huidige winkels en bedrijvigheid aan de Dam- en Kanaalstraat versterken. De functies passen bij de culturele identiteit van Lombok en er zijn veel cultureel-maatschappelijke activiteiten. Op het plein staat een kunstwerk en is groen. Het plein is met zijn Lomboks karakter een scharnierpunt naar de grootschalige gebouwen en voorzieningen in het stationsgebied.

description

Huis aan huis flyer februari 2013

Transcript of Toekomstbeeld Westplein eo. flyer februari 2013

Toekomstbeeld Westplein en omgeving De barrières zijn zoveel mogelijk weggenomen en Lombok is weer verbonden met de binnenstad en het station. De kop van Lombok wordt deel van een hersteld en verruimd stadshart, een aantrekkelijke poort naar de binnenstad, een volwaardige toegang naar het station. De functies, gebouwen, openbare ruimte en kwaliteiten passen bij de wijk en de binnenstad.

De verblijfswaarde van het hele gebied is sterk vergroot. Het Lombokplein is een fijn plek om te verblijven, te wonen, te winkelen en een terrasje te pakken. De Leidsche Rijn is hersteld, bevaarbaar en gekoppeld aan de herstelde singel. Er zijn passende voorzieningen, functies en bebouwing op de oevers: aanlegsteigers, een draaikom, terrassen, groen en bebouwing die de structuur heeft hersteld en de zon de ruimte geeft.

In de toekomst zijn het autoverkeer en openbaar vervoer zo geregeld, dat het gebied vanaf het Jaarbeursplein tot aan de Vleutenseweg / Daalsetunnel het domein is van de fietser, de voetganger en het openbaar vervoer. Het HOV en taxiverkeer zijn zo goed mogelijk ingepast. Alle langzaam verkeerroutes zijn prettig en veilig. Er is alleen beperkt lokaal autoverkeer. De overlast van doorgaand autoverkeer - vervuiling, geluid, onveiligheid, een onrustig leefklimaat, ruimtebeslag - is tot een minimum teruggebracht. Doorgaand verkeer gaat er onderdoor via de nieuwe Westpleintunnel.

De Van Sijpesteijnkade is behouden en fraai ingepast en vormt samen met de nieuwe bebouwing op de zuidoever een herkenbare verbinding met de binnenstad. De geleidelijke overgang van wijkschaal naar (groot) stedelijke schaal is logisch en herkenbaar vormgegeven. De openbare ruimte is smaakvol en samenhangend ontworpen. De Sijpesteijntunnel, Leidseveertunnel, Daalsetunnel, NS-noordtunnel en de route langs het NH hotel zijn voor zowel gebruikers & bewoners als voor passanten & bezoekers aangenaam en van hoge kwaliteit, vooral voor fietsers en voetgangers.

Aan de noordoever van de Leidsche Rijn ligt het prettige, levendige Lombokplein met winkels en voorzieningen die de huidige winkels en bedrijvigheid aan de Dam- en Kanaalstraat versterken. De functies passen bij de culturele identiteit van Lombok en er zijn veel cultureel-maatschappelijke activiteiten. Op het plein staat een kunstwerk en is groen. Het plein is met zijn Lomboks karakter een scharnierpunt naar de grootschalige gebouwen en voorzieningen in het stationsgebied.

Steun onze toekomstdroom en laat dat horen! Als we niet oppassen gaat de verkeerde kant op met de westzijde van het stationsgebied, Alle aantrekkelijke onderdelen van eerdere plannen rondom het Westplein dreigen te sneuvelen. En de problemen van de centrumzijde worden steeds meer naar West verschoven: het toenemend aantal bussen / Hoogwaardig Openbaar Vervoer gaat veel meer druk op West (plein) geven. De autodruk wordt in de toekomst met knips wel wat minder, maar het blijven zeker 15.000 auto’s en meer. Dat komt niet in de richting van de maximaal 4000-5000 die wij in de toekomst aanvaardbaar vinden. Al zouden ook wij het mooier vinden als het autoverkeer buiten de stad wordt gehouden, zodat een tunnel of drukke doorgaansweg niet nodig is. Maar daar geloven we niet in. De binnenstad zal autobereikbaar (moeten) blijven en dit zal vooral via West gaan. De fly-over op het 24 Oktoberplein is er niet voor niets gemaakt. Verder dreigen tijdelijke maatregelen een voorschot te nemen op een inferieure en halfslachtige eindoplossing. Het Lombokplein en de tunnel worden op de lange baan geschoven en alleen de HOV moet snel gerealiseerd worden. NS Poort werkt gestaag door richting sloop en (te) massaal bouwen aan de Van Sijpesteijnkade. De middelen die al wel voor de verbreding van de Leidsche Rijn en de bouw van een tunnel gereserveerd waren zijn allemaal wegbezuinigd. Mede om gaten in de begroting aan de centrumzijde mee te dichten. Het is duidelijk dat de ambtenaren van de POS druk bezig zijn om hun zuinige plannen voor west aan de burgers, B&W en de gemeenteraad voor te houden. Wij willen dat het masterplan, het referendum, Visie A, allerlei afspraken en beloftes, allemaal doorgaan. Wij willen ook deel zijn van een mooi ingerichte nieuwe binnenstad. De tijd gaat dringen voor wie deze droom ziet. Het is tijd om wakker te worden, je te laten horen.  

                                                                                                                                                       

-­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐    -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐  -­‐   U kunt van u laten horen via de website Teken de petitie........... www.lombokcentraal.nl Of u stuurt deze kaart op met uw reactie

Ontwikkelgroep Lombok Centraal p/a J. P. Coenstraat 31 3531 EM Utrecht Afzender: Adres: e-mail: