Tocht om de Noord 2016

2
Lentis komt in beweging met ‘Tocht om de Noord’ Zaterdag 24 en zondag 25 september 2016 Naast het project ‘Lentis komt in beweging met Tocht om de Noord’ zijn verschillende initiatieven genomen om voor cliënten en maatjes wandeltochten uit te zetten: Vijfde Lentis Wandeldag in Uithuizen – zaterdag 11 juni 2016 De Lentis Wandeldag is elk jaar op een verschillende Lentis locatie. Dit jaar keren we terug naar Uithuizen, waar de wandeldag ooit begon. De Lentis Wandeldag is bedoeld voor cliënten/patiënten van alle zorggroepen van Lentis. Iedere deelnemer kan een kennis, vriend of vriendin of een familielid vragen om mee te wandelen. De wandelroutes van de Vijfde Lentis Wandeldag zijn uitgezet in de omgeving van Uithuizen. BW ‘De Tille’ is de start- en finishplaats. Cliënten en maatjes kunnen zich opgeven voor de volgende afstanden: 18 km start om 12.00 uur 10 km start om 13.00 uur 5 km start om 14.00 uur Bij de finish wordt gezorgd voor soep en brood. Eten en drinken voor onderweg moet u zelf meenemen. Deelname is gratis. BW ‘De Tille’ (startplaats & finish) Oude Tilsterweg 23 9981 JT Uithuizen Opgave voor de Vijfde Lentis Wandeldag kan via de email: [email protected]. Vermeld bij uw opgave het dat u mee wilt doen aan de Lentis Wandeldag, het aantal deelnemers en de afstand. Ga de uitdaging aan en loop mee met ‘Tocht om de Noord’!

description

Lentis in beweging op 24 en 25 september 2016

Transcript of Tocht om de Noord 2016

Page 1: Tocht om de Noord 2016

3

Lentis komt in beweging met ‘Tocht om de Noord’Zaterdag 24 en zondag 25 september 2016

Naast het project ‘Lentis komt in beweging met Tocht om de Noord’ zijn verschillende initiatieven genomen om voor cliënten en maatjes wandeltochten uit te zetten:

Vijfde Lentis Wandeldag in Uithuizen – zaterdag 11 juni 2016

De Lentis Wandeldag is elk jaar op een verschillende Lentis locatie. Dit jaar keren we terug naar Uithuizen, waar de wandeldag ooit begon.

De Lentis Wandeldag is bedoeld voor cliënten/patiënten van alle zorggroepen van Lentis. Iedere deelnemer kan een kennis, vriend of vriendin of een familielid vragen om mee te wandelen.

De wandelroutes van de Vijfde Lentis Wandeldag zijn uitgezet in de omgeving van Uithuizen. BW ‘De Tille’ is de start- en finishplaats.

Cliënten en maatjes kunnen zich opgeven voor de volgende afstanden:

› 18 km start om 12.00 uur › 10 km start om 13.00 uur › 5 km start om 14.00 uur

Bij de finish wordt gezorgd voor soep en brood. Eten en drinken voor onderweg moet u zelf meenemen.

Deelname is gratis.

BW ‘De Tille’ (startplaats & finish) Oude Tilsterweg 239981 JT Uithuizen

Opgave voor de Vijfde Lentis Wandeldag kan via de email: [email protected] bij uw opgave het dat u mee wilt doen aan de Lentis Wandeldag, het aantal deelnemers en de afstand.

Ga de uitdaging aan en loop mee met ‘Tocht om de Noord’!

Page 2: Tocht om de Noord 2016

UitdagingGraag gaan we de uitdaging met je aan om deel te nemen aan Tocht om de Noord!! Nodig een maatje (vriend, familie, kennis) uit om samen te trainen voor dit bijzondere wandelevenement. Dit jaar hebben we 200 deelnemerskaarten ter beschikking, dus wees er snel bij. Aanmelden kan individueel of per wandelgroep per mail naar [email protected] o.v.v. naam, adresgegevens, dag(en) en afstand die je wil lopen.Graag bij opgave vermelden wanneer u voor de vijfde keer deelneemt.

Kosten voor deelname bedraagt € 7,50 p.p.p.d. (per persoon per dag).

Voor meer informatie kunt u mailen naar [email protected] of bellen naar Judith Bos 050-5201470.

RouteDe route loopt dit jaar evenals het afgelopen jaar van Zuid naar Noord en start in de buurt van het Zuidlaardermeer en eindigt in Zoutkamp. De rode draad wordt dit jaar gevormd door de rivier de Hunze, waarbij de wandelaars letterlijk en figuurlijk van zoet naar zout (water); van Drenthe tot aan ‘t Wad wandelen.

De totale lengte van de wandeltocht is 80 kilometer in twee dagen. Deze dagen zijn weer opgedeeld in verschillende afstanden.Op de zaterdag en de zondag kan er gekozen worden voor de afstanden: 5, 10, 15, 25 en 40 km.Uit de bovenstaande afstanden kan gekozen worden voor een eigen wandelcombinatie; er kan beide dagen een afstand worden gelopen of alleen op de zaterdag of alleen op zondag lopen.

De eerste dag, zaterdag 24 september, is de start- en finishplek van TodN in de stad Groningen in het Atrium van de Hanzehogeschool. De wandelroute gaat van 40 km van Noordlaren langs het Zuidlaardermeer, door de Oostpolder naar Onnen en Haren, waar de 25 km start. Vervolgen via het Laarzenpad richting Westerbroek, langs de Stainkoeln en vervolgens via de Hunzezone dwars door Euvelgunne. De laatste doorkomstplaats is Noorderhoogebrug.

Op de tweede dag, zondag 25 september, is de start- en finishplek Zoutkamp. Vanaf het Atrium in Groningen (40 km) start de route en gaat via Oostum en Garnwerd naar Winsum, waar de 25km start. Vanaf Winsum gaat het via Schouwerzijl naar Warfhuizen, waar de 15 km gaat starten. Na Warfhuizen gaat de TodN via 1e en 2e Nijhoezen naar Zuurdijk, Houwerzijl en finisht in de havenplaats Zoutkamp.

Vanaf de verzamelplaats op zaterdag in Groningen en op zondag in Zoutkamp worden de deelnemers met bussen vervoerd naar het begin van de opgegeven route. Deelnemers lopen vanaf die plaats naar de verzamelplaats (finish).

Bewegen is meedoenBewegen heeft een positieve invloed op de

lichamelijke en geestelijke gezondheid van iedereen.

Het is nog leuker om dat samen te doen en te trainen

voor een bijzondere prestatie.

Tocht om de Noord (TodN)Dit jaar is de 11e editie van het wandelfestival ‘Tocht om de Noord’. Het wandelevenement is een culturele ontdekkingstocht door de provincie Groningen; een soort doorlopende voorstelling met de wandelaar in de hoofdrol. Het decor wordt gevormd door typisch Groningse gebouwen, muziek, theater en streekproducten.

Bij de finish worden de deelnemers feestelijk onthaald met muziek, een hapje en een drankje en natuurlijk een medaille voor de neergezette prestatie. Samen met andere wandelliefhebbers op avontuur door het Groningse landschap is voor iedereen een geweldige ervaring!

LentisVanuit Lentis organiseren we deelname aan dit wandelevenement voor cliënten en (wandel)maatjes. In de afgelopen jaren zijn er verschillende wandelgroepen ontstaan die wekelijks met elkaar trainen. Door regelmatig (meer) te bewegen ondervinden cliënten en hun maatjes dat zij zich fitter voelen, verbetering van de conditie, meer zelfvertrouwen en hierdoor meer sociale contacten hebben. De slogan ‘Volgend jaar weer, maar dan kilometers meer! is al door veel deelnemers overgenomen!