Tiendwaert bouwt. Voor u!

of 4 /4
Rivas Zorglijn 0900-8440 www.rivas.nl Rivas, uw zorg goed geregeld Tiendwaert bouwt. Voor u! Dagelijks kiezen duizenden cliënten voor Rivas. Meer dan 6.000 gemotiveerde professionals en vrijwilligers staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar. Rivas Zorggroep verbetert voortdurend de zorg. Dat doen we in Zuid-Holland, Noord-Brabant, Gelderland en Utrecht; vernieuwend, professioneel en dichtbij. En bovenal veilig. Onze cliënten kunnen rekenen op respect, warmte en aandacht. Rivas is een grote organisatie maar onze zorg is kleinschalig. Of het nu gaat om thuiszorg, zorg in één van onze woonvormen of in het Beatrixziekenhuis. We regelen de zorg die onze cliënten wensen, direct en goed en we helpen hen gezond te blijven. Dat doen we samen met andere betrokkenen in de gezonde regio. Ook dat is Rivas. gezondheid woonzorg verpleeghuiszorg ziekenhuiszorg thuiszorg maatschappelijk werk jeugdgezondheidszorg kraamzorg

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Tiendwaert bouwt. Voor u!

Page 1: Tiendwaert bouwt. Voor u!

Rivas Zorglijn 0900-8440 www.rivas.nl

Rivas, uw zorg goed geregeld Tiendwaert bouwt. Voor u!Dagelijks kiezen duizenden cliënten voor Rivas. Meer dan 6.000 gemotiveerde professionals en vrijwilligers staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar.

Rivas Zorggroep verbetert voortdurend de zorg. Dat doen we in Zuid-Holland, Noord-Brabant, Gelderland en Utrecht; vernieuwend, professioneel en dichtbij. En bovenal veilig. Onze cliënten kunnen rekenen op respect, warmte en aandacht. Rivas is een grote organisatie maar onze zorg is kleinschalig. Of het nu gaat om thuiszorg, zorg in één van onze woonvormen of in het Beatrixziekenhuis. We regelen de zorg die onze cliënten wensen, direct en goed en we helpen hen gezond te blijven. Dat doen we samen met andere betrokkenen in de gezonde regio. Ook dat is Rivas.

gezondheid

woonzorg

verpleeghuiszorg

ziekenhuiszorg

thuiszorg

maatschappelijk werk

jeugdgezondheidszorg

kraamzorg

Page 2: Tiendwaert bouwt. Voor u!

Tiendwaert bouwt. Voor u!

In september 2013 is de officiële eerste paal geslagen van het nieuwe Tiendwaert aan de Jupiterstraat 2 in Beneden-Hardinxveld. Naar verwachting wordt het eind 2014 door woningbouwvereniging Omnivera opgeleverd. Nieuwbouw is nodig om ook in de toekomst uitstekende en eigentijdse zorg te kunnen leveren. Professioneel en mensgericht. Samen met bewoners en medewerkers wordt nagedacht over de inrichting van het nieuwe Tiendwaert. Hierbij wordt rekening gehouden met wat belangrijk en veilig is voor mensen met dementie en voor bewoners met een lichamelijke beperking. Zo bouwen we aan een nieuw thuis voor iedereen.

Wat gaat er allemaal gebeuren? • Nieuwbouw op nieuwe locatie • Vier groepswoningen voor bewoners met dementie • Achttien appartementen met individuele zorg • Ontmoetingsruimte De Gieterij • Informatiepunt van thuiszorg Rivas

Twan van den Munckhof, regiomanager bij Rivas Zorggroep‘Tiendwaert wordt een prachtige locatie met kleine en familiaire woongroepen die bewoners ook veel eigen leefruimte en privacy bieden. Bewoners kunnen erop vertrouwen dat hen alle noodzakelijke zorg wordt geboden en zelfs meer. Veilig wonen in een eigen-tijdse, prettige, moderne en huiselijke omgeving: dat zal iedereen gaan ervaren in het nieuwe Tiendwaert. Onze zorgverleners staan voor de bewoners klaar, altijd mensgericht in hun aanpak en telkens inspelend op afzonderlijke behoeften en wensen.’ Regina Kant en Piety Nijhoff, teamleiders in Tiendwaert‘Onze zorgverleners zien reikhalzend uit naar het nieuwe Tiendwaert. Gericht op wat bewoners nodig hebben en wensen, bieden alle medewerkers ondersteuning bij het leven van alle dag. Bij voorkeur samen met de familie en altijd vanuit het gevoel thuis te zijn bij de bewoner’, vertelt Regina Kant. ‘Het mooie is dat Tiendwaert zich mid-denin de wijk bevindt en dat dit vele mogelijkheden biedt om bewoners blijvend deel uit te laten maken van de maatschappij’, vult Piety Nijhoff haar aan. Jennie Vogel, bewoner Tiendwaert en lid cliëntenoverleg‘Het is spannend, omdat ik nog niet precies weet hoe het nieuwe Tiendwaert er straks uit gaat zien. Maar ik kijk ook erg uit naar een mooi nieuw en groot appartement dat dichtbij het centrum is. In gedachten ben ik mijn appartement al aan het inrichten. Ik wil graag een grote werktafel, zodat ik alle ruimte heb om te knutselen.’

Page 3: Tiendwaert bouwt. Voor u!

Kleinschalige zorg Zorgappartementen

Iedereen woont het liefst zo lang mogelijk zelf-standig thuis, ook wanneer zorg nodig is. Voor mensen met dementie kan het moment komen waarop dat niet langer mogelijk is. De overgang van het eigen huis naar een groepswoning is voor veel cliënten en hun familie een grote stap. Met kleinschalige zorg ontstaat een huis waar bewoners zich zo thuis als mogelijk voelen.

Kleinschalige zorg wordt geboden in een herkenbare omgeving aan mensen met dementie. Zij wonen in kleine woongroepen met acht bewoners. Iedere bewoner heeft een eigen kamer met sanitair. Daarnaast is er een gezamenlijke woonkamer met keuken. Met elkaar vormen de bewoners een zo gewoon mogelijk huishouden. Op deze manier kunnen de bewoners zoveel mogelijk hun dagelijks leven inrichten zoals zij dit wensen.

Bewoners met een lichamelijke beperking wonen in het nieuwe Tiendwaert in een mooi appartement. Zij leven hier zelfstandig, maar met zorg dichtbij. Zo zijn de bewoners verzekerd van verpleeghuiszorg, 24 uur per dag, 7 dagen per week. De ruime appartementen zijn voorzien van een huiskamer, balkon, keuken, ruime slaapkamer,

badkamer met douche en toilet en een berging. Iedere bewoner kan het appartement inrichten met eigen spullen. Wilt u meer informatie over kleinschalige zorg of wonen met de zekerheid van verpleeghuiszorg? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via Rivas Zorglijn 0900-8440.

Page 4: Tiendwaert bouwt. Voor u!

Informatie en ontspanning Vrijwilligers

Medewerkers, familie en naasten zorgen voor goede zorg en aandacht voor de bewoners. Vrijwilligers zijn, ook in het nieuwe Tiendwaert, hierbij onmisbaar. Vrijwilligers kunnen heel veel betekenen voor de bewoners. Denk aan een wandeling in de omgeving, samen boodschappen doen, organiseren van of

ondersteunen bij activteiten of onder het genot van een kop koffie een gezellig praatje maken met de bewoners. Het zijn vaak kleine dingen waarmee vrijwilligers het verschil maken voor de bewoners. Interesse? Neem voor meer informatie of vragen contact op met Hetty Bezemer via telefoonnummer (0184) 65 74 00.

Het nieuwe Tiendwaert biedt straks meer dan wonen alleen. Bewoners uit de wijk kunnen hier namelijk terecht voor meer informatie en voor vragen over thuiszorg. De medewerkers vertellen hen graag over de mogelijkheden.

De Gieterij De Gieterij is de gezamelijke ruimte van Tiendwaert. Bewoners kunnen hier met hun familie en naasten tijd doorbrengen. Ook vinden hier regelmatig diverse activiteiten plaats. Thuiszorgcliënten van Rivas uit Hardinxveld-Giessendam zijn ook welkom in De Gieterij voor een lekker kopje koffie of een smakelijke maaltijd.