Thomas Rap - najaar 2011

17
Met nieuwe boeken van Bert Natter, Leon Verdonschot, Cherry Duyns, Ingmar Vriesema, Tosca Niterink, Hubert Reeves, Debby Kowsoleea, Wim Koesen en Menno de Galan.

description

In het najaar van 2011 verschijnen de volgende boeken bij uitgeverij Thomas Rap/De Bezige Bij: Bert Natter - Hoe staat het met de liefde?, Leon Verdonschot - Alles van elkaar, Cherry Duins - Dicht bij zee, Ingmar Vriesema - Het beroemde broer & zus boek, Tosca Niterink - Klimmen naar kruishoogte, Hubert Reeves - Het universum uitgelegd aan mijn kleinkinderen, Debby Kowsoleea - Madzy, Menno de Galan - De coup van Cruijff, Wim Koesen - Ruska.

Transcript of Thomas Rap - najaar 2011

Page 1: Thomas Rap - najaar 2011

Met nieuwe boeken van Bert Natter, Leon Verdonschot, Cherry Duyns, Ingmar Vriesema, Tosca Niterink, Hubert Reeves, Debby Kowsoleea, Wim Koesen en Menno de Galan.

Page 2: Thomas Rap - najaar 2011

© b

ob

br

on

sho

ff©

bo

b b

ro

nsh

off

© c

ar

ine

bij

lsm

a

Inhoud

Bert Natter 4

LeoN VerdoNschot 8

cherry duyNs 10

INgmar VrIesema 12

tosca NIterINk 16

huBert reeVes 18

deBBy kowsoLeea 22

meNNo de gaLaN 24

wIm koeseN 26

deBBy petter 28

deBorah campert & BarBara VaN kooteN 29

Nieuws van Thomas Rap najaar 2011

Stephen Fry op uitverkocht BorderKitchen

op 29 juni trad stephen Fry in den haag op tijdens een speciale avond georganiseerd door Borderkitchen. Fry kwam uit enge-land overgevlogen om te praten over

zijn memoires De Fry Kronieken. tijdens de Borderkitchen-avond sprak Fry openhartig en met veel humor over zijn tijd als cambridge-student, zijn leven als publieke bekendheid, maar ook over zijn worstelingen met depressies en angsten. het optreden van Fry was al weken van tevoren uitverkocht, maar voor iedereen die er niet bij was is er gelukkig het boek.

Begeerte heeft ons aangeraakt als theatervoorstelling én film

het romandebuut van Bert Natter, Begeerte heeft ons aangeraakt, zal het komende seizoen te zien zijn in de Nederlandse theaters. productieorganisatie

het derde Bedrijf en het Nationale toneel zullen het stuk op de planken brengen, naar een theater-bewerking van tom Blokdijk. de regie is in handen van theu Boermans, het spel is van anniek pheifer, marcel hensema en Bart klever. het toneelstuk gaat op 9 september 2011 in première in het com-pagnietheater in amsterdam. de filmrechten van Begeerte heeft ons aangeraakt zijn inmiddels verwor-ven door Blazhoffski productions BV, bekend van Toren C, De keuringsdienst van waarde en 24 uur met.

Debby Petter op toneel

Ik ben er nog, het aangrijpende boek van debby petter over de oorlogservaringen van haar Joodse moeder hélène egger in amsterdam, zal het komende seizoen in de theaters te zien zijn. de voorstelling is een toneelbewerking van het boek. de bewerking is gemaakt door thomas Verbogt, die zich eveneens ontfermt over de regie. debby petter was al volwassen toen ze de geschiedenis van haar moeder hélène egger stukje bij beetje te horen kreeg. door zich te verplaatsen in het meisje van toen, brengt ze de beklemmende werkelijkheid van een kind in oorlogstijd dichtbij. speciaal ter gelegenheid van de voorstelling verschijnt dit najaar een heruitgave van Ik ben er nog.

Oudejaars-conference Youp

onder de titel De tweede viool trekt youp van ’t hek dit najaar door het land met zijn oudejaars-conference, zijn zesde. youp neemt het in zijn show op tegen het benau-wende hollandse politieke klimaat.

Vroeger speelden we nog een internationale voor-trekkersrol, maar heden ten dage lopen we achter de feiten aan. koren op de molen van Van ’t hek dus. Voor een overzicht van de speeldata zie: www.youp.nl.

Page 3: Thomas Rap - najaar 2011

Bert Natterhoe staat het met

de LIeFde?

Bert Natters romandebuut Begeerte heeft ons aangeraakt werd bekroond met de Selexyz Debuutprijs 2009 en de

Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs 2010. Er werden ruim

30.000 exemplaren van verkocht. Nu verschijnt zijn tweede

roman. Hoe staat het met de liefde? is een eigenzinnig, geestig

en ontroerend verhaal over een jonge vrouw die worstelt

met de liefde in haar leven en achtervolgd wordt door het

verdriet uit haar verleden.

Page 4: Thomas Rap - najaar 2011

7

> Interviews> Optredens> Advertenties> Affiches> Leesexemplaren> Lezersacties

ISBN 978-9400402416

9 7 8 9 4 0 0 4 0 2 4 1 6

Januari 2012 | paperback, ca. 368 pag. | 13,6 x 21,5 cm | ca. N 19,90 | isbn 978 94 004 0241 6nur 301 | omslagontwerp studio Jan de Boer | Foto merlijn doomernik

Neuropsychologe maria hinckelbein is een buiten-beentje. Bijna al haar vriendinnen hebben een man, kinderen en een kookeiland. Zij niet. In het zieken-huis waar ze werkt wordt ze als niet gepromoveerde vrouw weinig serieus genomen. haar leven neemt echter een verrassende wending als ze een beroemde schrijver tegen het lijf loopt en hij haar verleidt mee te gaan naar de première van de verfilming van een van zijn boeken. Nadat de schrijver een verhaal over haar heeft gepubliceerd volgen enkele voor maria

verwarrende weken. dankzij een mysterieuze man vindt ze uiteindelijk terug wat ze lang geleden op het eiland van haar jeugd heeft verloren.

Bert Natter (1968) is oud-uitgever en journalist. hij publiceerde diverse jeugdboeken en schreef Het Rijksmuseum Kookboek. Zijn literaire debuut Begeerte heeft ons aangeraakt werd bekroond metde selexyz debuutprijs en de Lucy B. en c.w. van der hoogtprijs.

Roman

Bert Natterhoe staat het met de LIeFde?

auteur van begeerte heeft ons aangeraakt

over Begeerte heeft ons aangeraakt: ‘humoristisch, warmbloedig, spannend en tragisch. Begeerte heeft ons aangeraakt getuigt van technisch meesterschap. Indrukwekkend.’ – NRC Handelsblad

‘de roman heeft een allure alsof Natter al jaren meedraait en een gevestigd auteur is.’– Het Financieele Dagblad

Page 5: Thomas Rap - najaar 2011

Leon Verdonschot

aLLes VaN eLkaar

9

twee jongens groeien als boezemvrienden op in hetzelfde Limburgse dorp; ze gaan naar dezelfde school, kiezen dezelfde studentenstad en gaan later – als ze eenmaal volwassen zijn – in dezelfde stad wonen, om elkaars buren te worden. Ze zijn fan van dezelfde bands, beoefenen dezelfde sporten, kijken dezelfde films en delen hun geld, schulden, vrouwen en ook hun geheimen met elkaar. hun vriendschap is even intens als vanzelfsprekend. maar als op een dag de mailbox van een van de vrienden door een achterdochtige geliefde wordt gekraakt, verandert

alles. In Alles van elkaar schetst Leon Verdonschot de ondoorgrondelijke mores van een kameraadschap, ‘waar hele gesprekken schuilgaan in de schouder-klop, waarop de zegen van het zwijgen rust’.

Leon Verdonschot (1973) is columnist van Nieuwe Revu en radiomaker. hij publiceerde bij thomas rap het met de pop pers prijs bekroonde Hart tegen hart, het levensverhaal van Keith Bakker en de rock-roman Denvis. al zijn boeken werden meerdere malen herdrukt.

Januari 2012 | paperback, ca. 260 pag. | 13,6 x 21,5 cm | ca. N 16,90 | isbn 978 94 004 0251 5nur 301 | omslagontwerp debby gerritsen | Foto keke keukelaar

Roman

het aangrijpende verhaal van een schijnbaar onverwoestbare vriendschap

ISBN 978-9400402515

9 7 8 9 4 0 0 4 0 2 5 1 5

over Hart tegen Hart: ‘de dichter onder de popjournalisten.’ – Het Parool

‘een standbeeld voor het voetvolk van de rock-’n-roll.’ – NRC Handelsblad

over Pushing the Limits : ‘eerlijk, avontuurlijk, grappig, hilarisch, ontroerend.’ – De Pers

‘Trainspotting op de Zeedijk.’ – Elsevier

over Denvis :‘goed en gretig proza.’ – de Volkskrant

‘ Verdonschot toont zich opnieuw een rasverteller.’ – OOR

> Interviews> Optredens> Voorpublicatie> Advertenties> Postercampagne> Lezersacties

ThemaBoekenweek

2012Vriendschap

Page 6: Thomas Rap - najaar 2011

11

> Advertenties> Lezersacties

Februari 2012 | paperback, ca. 416 pag. | 13,6 x 21,5 cm | ca. N 19,90 | isbn 978 94 004 0261 4nur 301 | omslagontwerp Brigitte slangen | Foto melle van essen

over De Chinese knoop :‘uitzonderlijke roman over trouw

en eenzaamheid.’ – zin

over Dante’s trompet :‘Dante’s trompet is een van de

mooiste boeken over liefde en tijd die ik lange tijd las.’

– Vrij Nederland

over De zondagsjongen :‘een kleinood om te koesteren.’

– Humo

als zoon van een duitse moeder en een Nederland-se vader, opgegroeid in duitsland en haarlem, staat in cherry duyns’ romans het thema ‘buitenstaan-der in eigen land en stad’ centraal. Nergens bij horen en zich nergens thuis voelen.In De zondagsjongen vertelt duyns over de ver-scheurde jeugd van een jongen die zowel in duits-land als in haarlem opgroeit. Dante’s trompet is het verhaal van Victor klein die, verlaten door zijn vrouw, zijn flat deelt met de papegaai Boeker. Victor ontwaakt uit zijn schemerige bestaan en besluit trompet te leren spelen.

In De Chinese knoop vertelt duyns de ontroerende geschiedenis van een haarlemse familie en de pindaverkoper Lin ying.

de boeken van duyns zijn fijnzinnig, mooi, vertede-rend en indringend. In Dicht bij zee zijn drie romans bijeengebracht in een prachtig uitgegeven band.

cherry duyns (1944) is documentaire- en filmmaker, schrijver, acteur en regisseur. Vorig jaar verscheen van zijn hand de bundel Achterland – verkenningen en herinneringen.

Drie romans dIcht BIJ Zee

cherry duyns

ISBN 978-9400402614

9 7 8 9 4 0 0 4 0 2 6 1 4

Page 7: Thomas Rap - najaar 2011

INgmar VrIesemahet Beroemde

Broer & Zus BoekHoe is het om de broer te zijn van Osama Bin Laden, de zus van Adolf

Hitler of de broer van Mick Jagger? In Het beroemde broer & zus boek

beschrijft nrc-redacteur Ingmar Vriesema de levensverhalen van de

onbekende broers en zussen van wereldberoemde mensen.

foto

’s co

rbis

Page 8: Thomas Rap - najaar 2011

14 15

> Interviews> Advertenties> Lezersacties

oktober 2011 | paperback, geïllustreerd, ca. 176 pag. | 12,5 x 20 cmca. N 14,90 | isbn 978 94 004 0291 1 | nur 301 | omslagontwerp Jan van ZoomerenFoto merlijn doomernik

hét cadeauboek van komend najaar!

hoe is het om door het leven te gaan als de zus van adolf hitler? of om van mening te verschillen met je broer Fidel castro? en hoe zou het zijn als je niet zo goed kunt voetballen als je broer wesley sneijder? NRC-redacteur Ingmar Vriesema laat ons kennis-maken met mensen als paula hitler, chris Jagger, albert göring, Juanita castro, paul wilders, maja einstein, henny cruijff en Jeffrey sneijder. Namen die klinken als slechte parodieën, maar toch gaat het om échte mensen. Zij waren zonder hun beroemde broer of zus nooit geweest wie zij uiteindelijk zijn

geworden, en andersom geldt dat natuurlijk net zo goed. Juist dat maakt de levensloop van die onbekende broers en zussen zo interessant. Ingmar Vriesema schreef een boeiend en vermakelijk boek vol verrassende levensverhalen. een ideaal cadeau-boek voor iedere broer of zus.

Ingmar Vriesema (1980), redacteur van NRC Handels-blad, maakte de start mee van nrc.next en schreef o.a. over minimumstraffen, zuipkeetjongeren en de wk-finale.

Over Paula Hitler, Henny Cruijff en vele andere grote onbekenden

het Beroemde Broer & Zus Boek

Ingmar Vriesema

ISBN 978-9400402911

9 7 8 9 4 0 0 4 0 2 9 1 1

Page 9: Thomas Rap - najaar 2011

16 17

> Interviews> Optredens> Advertenties> Affiches> Lezersacties

oktober 2011 | paperback, geïllustreerd, ca. 240 pag. | 12,5 x 20 cm | ca. N 17,50isbn 978 94 004 0311 6 | nur 301 | omslagontwerp Jan van Zoomeren | Foto Frank ruiter

menigeen is hen voorgegaan op de wandeltocht van 750 kilometer: de camino Frances vanuit saint-Jean-pied-de-port (Frankrijk) naar santiago de compostella (spanje), maar bijna niemand heeft de barre, eenzame, verzengend hete, alternatieve route vanuit granada gelopen.dit voorjaar vertrok het duo tosca Niterink en anita Janssen voor de pelgrimage ‘Via de la plata’, de zilverroute van 1275 kilometer die begint in granada en omhoogklimt naar santiago de compostella.Klimmen naar kruishoogte is het adembenemende, persoonlijke, doldrieste en zeer filosofische verslag

van deze uitputtende voetreis. en rijkelijk geïllus-treerd bovendien. tosca Niterink staat garant voor de tekst en anita Janssen voor het beeldmateriaal én de proviand.

tosca Niterink (1960) en anita Janssen (1962) maak-ten een verslag van hun trip voor nrc Handelsblad en een gefilmde reisreportage voor onder andere Holland Doc en Vara’s Humor TV. tosca Niterink is actrice (vooral bekend als thea in het duo theo en thea), columniste bij de esta en schrijfster. anita Janssen is camera-journalist en fotograaf.

Eeen wild wife adventure

Een voettocht naar Santiago de Compostella

kLImmeN Naar kruIshoogtetosca Niterink

ISBN 978-9400403116

9 7 8 9 4 0 0 4 0 3 1 1 6

Page 10: Thomas Rap - najaar 2011

een internationaal vooraanstaand sterrenkundige vertelt zijn kleinkinderen over de geheimen van het universum. een

aanstekelijke en unieke geschiedenis van de kosmos voor jong en oud. In Frankrijk al

een ware hype!

hubert reeveshet uNIVersum

uItgeLegd aaN mIJN kLeINkINdereN

illu

stra

tie

mil

an h

ulsi

ng

Page 11: Thomas Rap - najaar 2011

hubert reeves

21

hoe oud zijn de sterren eigenlijk? hoe groot is het heelal? en waar komen de zwarte gaten vandaan? In Het universum uitgelegd aan mijn kleinkinderen legt de Frans-canadese sterrenkundige hubert reeves op een heel bijzondere manier uit – namelijk aan de hand van vragen van zijn kleinkinderen – hoe het universum in elkaar steekt. met dit boek, dat hij zelf beschouwt als het hoogtepunt van zijn omvangrijke oeuvre, wist reeves in Frankrijk al duizenden lezers – jong en oud – enthousiast te maken voor de onvoorstelbare weerbarstigheid van de kosmos; binnen korte tijd werden er meer dan 100.000

exemplaren verkocht. en dat is niet zo gek, want het is een prikkelend, origineel en verhelderend boek van een man met een grenzeloze fascinatie voor de mysteriën van de kosmos.

hubert reeves (montréal, 1932) is een Frans-canadese sterrenkundige. hij studeerde in canada en amerika en werkte voor de universiteit van montréal en de nasa. reeves ontving talloze onderscheidingen voor zijn bijdrage aan de wetenschap en aan het toeganke-lijk maken van de astronomie. In 1999 is er een astroïde naar hem vernoemd: 9631 hubertreeves.

oktober 2011 | gebonden, 144 pagina’s | 11 x 19 cm | ca. N 12,90isbn 978 94 0040 351 2 | nur 322 | omslagontwerp esther van gameren

het uNIVersum uItgeLegd aaN mIJN kLeINkINdereN

sprankelende gids over de geheimen van de kosmos

> Interviews> Voorpublicatie> Advertenties> Affiches> Lezersacties

ISBN 978-94 004 0351 2

9 7 8 9 4 0 0 4 0 3 5 1 2

Page 12: Thomas Rap - najaar 2011

23

> Interviews> Optredens> Voorpublicatie> Advertenties> Lezersacties

oktober 2011 | paperback, ca. 176 pag. | 12,5 x 20 cm | ca. N 14,90 | isbn 978 94 004 0321 5nur 301 | omslagontwerp studio Jan de Boer | Foto merlijn doomernik

het dreigt een sombere kerst te worden in het gezin heuerts wanneer de zestienjarige dochter des huizes thuiskomt met een schoolrapport waar de honden geen brood van lusten en haar broer zich in de achterhoek verschanst na een hooglopende ruzie met zijn vader.maar net op het moment dat de stemming het dieptepunt heeft bereikt, verschijnt een kerstengel ten tonele, in de persoon van een magere, rood-harige jongen die de gezinsleden voor zich weet te winnen.een kerstengel met een geheim dat zijn ontknoping

vindt tijdens het kerstdiner, waarbij de onder linge verhoudingen opeens heel anders blijken te liggen dan de gezinsleden aanvankelijk dachten.

debby kowsoleea volgde een opleiding aan de amsterdamse theaterschool. Na jarenlang als danseres en actrice bij verschillende gezelschappen te hebben gewerkt, raakte ze in de journalistiek verzeild. Ze werkt(e) als nieuwslezer en redacteur bij onder meer de nos, RTL Nieuws en BNR Nieuwsradio. Madzy is haar eerste roman.

Eeen eigenwijze feel-goodroman

RomanmadZy

debby kowsoleea

ISBN 978-9400403215

9 7 8 9 4 0 0 4 0 3 2 1 5

Page 13: Thomas Rap - najaar 2011

25

> Interviews> Voorpublicatie> Advertenties> Lezersacties

september 2011 | paperback, ca. 160 pag. | 12,5 x 20 cm | ca. N 10,- | isbn 978 94 004 0301 7nur 480 | omslagontwerp Jan van Zoomeren | Foto mikel Buwalda

Lange tijd hield hij zich schuil in Barcelona, maar ineens was hij terug. Vanuit zijn woonplaats in spanje opende Johan cruijff afgelopen najaar via zijn column in De Telegraaf een nietsontziend offensief tegen directie en bestuur van wat zijn grote jeugdliefde wordt genoemd: ajax. de roem-ruchte voetbalclub ontpopte zich daarna tot het decor van een zinderende machtsstrijd, met cruijff in de hoofdrol. het voetbal dat ajax speelde was vaak niet om aan te zien, maar het gevecht om de bestuurlijke macht maakte veel goed. Voor het eerst sinds jaren voelde het weer goed om ajax te

volgen. dit voorjaar keerde het icoon terug bij de club die hij in januari 1988 had verlaten. enkele maanden later waren voorzitter uri coronel en algemeen directeur rik van den Boog vertrokken. cruijff had de macht overgenomen. ajax-watcher menno de galan sprak met de betrokkenen en reconstrueerde de coup van de verlosser.

menno de galan (1959) werkt als redacteur voor Nieuwsuur. hij publiceerde onder meer De trots van de wereld. Michels, Cruijff en het Gouden Ajax van 1964-1974 en Honkbal is Amerika, Amerika is honkbal.

Hoe Johan de macht greep bij Ajaxde coup VaN cruIJFF

menno de galan

ISBN 978-9400403017

9 7 8 9 4 0 0 4 0 3 0 1 7

Eeen onthullende reconstructie

Page 14: Thomas Rap - najaar 2011

27

> Interviews> Advertenties> Affiches> Lezersacties

Januari 2012 | paperback, ca. 224 pag. | 12,5 x 20 cm | ca. N 16,90 | isbn 978 94 004 0331 4nur 480 | omslagontwerp studio Jan de Boer

Veertig jaar geleden won willem ruska twee gouden medailles tijdens de olympische spelen in münchen. deze ongeëvenaarde prestatie, waarbij hij in het zwaargewicht én ‘alle categorieën’ hetgoud pakte, heeft hem weinig bekendheid gegeven: zijn overwinning werd altijd overschaduwd door de aanslag op de Israëlische ploeg.Voorafgaand aan die dramatische spelen schreef wim koesen het levensverhaal van wim ruska op. Nu, veertig jaar later, ontmoet koesen hem opnieuw en beschrijft hij hoe het ruska is vergaan na de roemloze triomf van ’72. hoe hij zijn sport de rug toekeerde en probeerde een nieuw bestaan op te bouwen, hoe hij in 2001 werd getroffen door een

herseninfarct en moest knokken om weer een paar woorden te kunnen spreken en een klein stukje te kunnen lopen. Ruska is het dramatische levensver-haal van de man die door velen wordt beschouwd als de beste judoka die Nederland ooit heeft gekend, een icoon in de Nederlandse sportgeschiedenis.

wim koesen (1938) is journalist, columnist en schrijver van een dertigtal boeken. In 1972 – koesen was toen 34 en net twee jaar ouder dan ruska – publiceerde hij Vallen en opstaan over ruska’s olympische prestaties. Voor Ruska zocht hij de oud-judoka opnieuw op om diens biografie te completeren.

met een voorwoord van peter buwalda

Het leven van een vergeten judokampioenruska

wim koesen

ISBN 978-9400403314

9 7 8 9 4 0 0 4 0 3 3 1 4

Page 15: Thomas Rap - najaar 2011

29Februari 2012 | paperback, ca. 268 pag. | 12,5 x 20 cm | ca. N 10,- | isbn 978 94 0040 341 3nur 301 | omslagontwerp studio Jan de Boer

November 2011 | genaaid gebonden, 112 pagina’s | 14 x 18 cm | ca. N 15,- isbn 978 90 6005 786 5 | nur 301 | omslagontwerp emma van Lohuizen

> Meer dan 10.000 exemplaren verkocht

> Thema Boekenweek 2012: Vriendschap> Bijna 10.000 exemplaren verkocht!

Het verhaal van mijn moeder Hélène Egger Het verhaal van een vriendschapmei 1940. amsterdam. de oorlog door de ogen van een onschuldig kind van tien jaar oud. een joods meisje dat in vijf jaar tijd alles verliest wat haar lief is. een bijzonder verhaal en ook weer niet, omdat er heel veel van deze kinderen waren. kinderen die door toeval en spelingen van het lot de oorlog overleefden om met lege handen hun leven weer op te pakken.Na jarenlang zwijgen besloot hélène egger (1929) haar verhaal te vertellen, eerst aan haar familie, later ook aan kinderen op scholen via haar gast-sprekerschap voor westerbork.

om de geschiedenis door te kunnen geven aan de volgende generaties die ervan kunnen leren.

debby petter (1956) was jarenlang televisiepresenta-trice en speelde in diverse toneelstukken, onder andere in het succesvolle Zadelpijn. Ze was al vol-wassen toen ze de geschiedenis van haar moeder hélène egger bij stukjes en beetjes te horen kreeg. door zich te verplaatsen in het meisje van toen, brengt ze de beklemmende werkelijkheid van een kind in oorlogstijd dichtbij. Vanaf november treedt debby petter op met de toneelvoorstelling van Ik ben er nog.

de hartsvriendinnen deborah campert en Barbara van kooten begonnen enkele jaren geleden een mailwisseling om herinneringen aan hun jarenlange vriendschap op te halen. Volgden zij aanvankelijk nog trouw het spoor terug aan de hand van foto’s en jaartallen, al snel drong ook hun dagelijks leven tot hun correspondentie door. remco campert die rustig doorslaapt als zijn vrouw met hartklachten in een ambulance wordt weggevoerd, willem van malsen die naakt aan een diner verschijnt, Jan mulder, woody allen en

natuurlijk Van kooten & de Bie; ze zijn allemaal van de partij. C’est la vie is niet alleen een heerlijk boek voor iedereen die al die gouden jaren heeft meegemaakt, maar ook voor iedereen die wil weten hoe het was.

deborah campert-wolf (1938) is vanaf 1970 actief in de kunstwereld en was van 1982-2003 adviseur en hoofd van de kunstafdeling van de abn-amro. Barbara van kooten (1945) is vertaalster en speelde talloze typetjes in Van kooten & de Bie.

ISBN 978-90 6005 786 5

9 7 8 9 0 6 0 0 5 7 8 6 5

ISBN 978-94 0040 341 3

9 7 8 9 4 0 0 4 0 3 4 1 3

‘een hartverscheurend mooi boekje.’ – matthijs van Nieuwkerk

c’est La VIeIk BeN er Nogdeborah campert & Barbara van kooten debby petter

Voor eeN VrIeNdINNeNprIJs!dIt NaJaar IN het theater

nu vo

or

een vriendin

ne

np

rijs!

€ 10,-

28

Page 16: Thomas Rap - najaar 2011
Page 17: Thomas Rap - najaar 2011

Vor

mge

ving

: Stu

dio

Jan

de B

oer

Am

ster

dam

| Pr

epre

ss &

bee

ldbe

wer

king

: Plu

swor

ks A

mst

erda

m

www.thomasrap.nl

Uitgeverij Thomas RapVan Miereveldstraat 1

1071 dw AmsterdamPostbus 75184

1070 ad Amsterdam

Telefoon Algemeen: 020 305 98 10Publiciteit en promotie: Liesbeth van Schijndel

Telefoon: 020 305 92 01, [email protected]

WPG Uitgevers België nvMechelsesteenweg 2032018 Antwerpen

Telfoon Algemeen: +32 3 285 72 00Publiciteit en promotie: Michèle MeermansTelefoon: +32 3 285 72 65, [email protected]

IN oktoBer VerschIJNt