Telegraaf special april 2013

16
Deze commerciële bijlage valt niet onder de redactionele verantwoordelijkheid van De Telegraaf Er komen heel veel mooie en innovatieve producten op de markt. Bellen lijkt nu echt een bijzaak te zijn geworden en dat zie je ook in alle nieuwe abonnementen waarmee de telecomaanbieders komen. In alles komt data voor toepassingen als Whatsapp, Twitter en Facebook steeds meer centraal te staan. Middels de verkiezing in deze speciale krant gaan we peilen wat Nederland nu echt een goede smartphone, winkel of abonnement vindt. Laat jouw stem horen en maak kans op één van de winnende smartphones! NATIONALE TELECOM SPECIAL Goede, betere, beste smartphone JE LEEST ER ALLES OVER OP PAGINA 3. JE LEEST ER ALLES OVER OP PAGINA 4 & 15. JE LEEST ER ALLES OVER OP PAGINA 7. Eerder dit jaar lanceerde BlackBerry een gloednieuwe versie van zijn besturingssysteem, BlackBerry 10. Het platform is van de grond toe opnieuw opgebouwd, en is daarom helemaal van deze tijd. Lees op pagina 2 welke vernieuwingen BlackBerry aan dit nieuwe platform heeft toegevoegd. ERVAAR HET GLOEDNIEUWE BLACKBERRY 10 Met de supervoordelige alles-in-1 Sim Only abonnementen van hollandsnieuwe weet je precies waar je aan toe bent. Je gebruikt je bundel zoals je zelf wilt en bepaalt dus je eigen mix. Lees op pagina 13 hoe je met zo’n abonnement 100% controle hebt over je mobiele uitgaven. 100% CONTROLE OVER JE MOBIELE UITGAVEN Onder de douche een tweet versturen of in bad je facebook checken? Dan kan met de nieuwe Sony Xperia Z! Hij is stofbestendig en waterdicht, dus je kunt hem gewoon afspoelen onder de kraan als ‘ie vies is. Lees op pagina 10 over alle opvallende eigenschappen van dit topmodel. DE SONY XPERIA Z IS STOFBESTENDIG EN WATERDICHT! ADVERTENTIE GA NAAR GRAHAM-AWARDS.NL JouW SteM bepAALt Wie De WiNNAAR WoRDt! SteM & WiN

description

Telegraaf special april 2013

Transcript of Telegraaf special april 2013

Page 1: Telegraaf special april 2013

Deze commerciële bijlage valt niet onder de redactionele verantwoordelijkheid van De Telegraaf

Er komen heel veel mooie en innovatieve producten op de markt. Bellen lijkt nu echt

een bijzaak te zijn geworden en dat zie je ook in alle nieuwe abonnementen waarmee de telecomaanbieders komen. In alles komt

data voor toepassingen als Whatsapp, Twitter en Facebook steeds meer centraal te staan.

Middels de verkiezing in deze speciale krant gaan we peilen wat Nederland nu echt een goede smartphone, winkel of abonnement

vindt. Laat jouw stem horen en maak kans op één van de winnende smartphones!

nationale telecom special

Goede, betere, beste smartphone

Je leest er alles over op pagina 3. Je leest er alles over op pagina 4 & 15. Je leest er alles over op pagina 7.

Alléén bij: Studentmobiel.nl/HTC

420 Belminutenof SMS’jes

OnbeperktMobiel internet

€ 38,09p/m

De Nieuwe

Eerder dit jaar lanceerde BlackBerry een gloednieuwe versie van zijn besturingssysteem, BlackBerry 10. Het platform is van de grond toe opnieuw opgebouwd, en is daarom helemaal van deze tijd. Lees op pagina 2 welke vernieuwingen BlackBerry aan dit nieuwe platform heeft toegevoegd.

Ervaar hEt GloEdniEuwE BlackBErry 10

Met de supervoordelige alles-in-1 Sim Only abonnementen van hollandsnieuwe weet je precies waar je aan toe bent. Je gebruikt je bundel zoals je zelf wilt en bepaalt dus je eigen mix. Lees op pagina 13 hoe je met zo’n abonnement 100% controle hebt over je mobiele uitgaven.

100% controlE ovEr jE moBiElE uitGavEn

Onder de douche een tweet versturen of in bad je facebook checken? Dan kan met de nieuwe Sony Xperia Z! Hij is stofbestendig en waterdicht, dus je kunt hem gewoon afspoelen onder de kraan als ‘ie vies is. Lees op pagina 10 over alle opvallende eigenschappen van dit topmodel.

dE sony xpEria Z is stofBEstEndiGEn watErdicht!

ADVERTENTIE

GA NAAR GRAHAM-AWARDS.NL

JouW SteM bepAALt Wie De

WiNNAAR WoRDt!

SteM & WiN

Best Tablet 2013

Page 2: Telegraaf special april 2013

All you need is rEd

haarscherpBEEld

Steeds meer smartphones

worden voorzien van haar-

scherpe Full HD-schermen. Ze

hebben dezelfde resolutie als

bijvoorbeeld je Full HD-televi-

sie (1920 x 1080 pixels), maar

dan op een kleiner scherm

van 4,7 of 5 inch. Daardoor is

de pixeldichtheid veel groter,

je hebt meer pixels op een

kleiner scherm. Het resultaat

is haarscherp beeld op je

smartphone. Onder meer HTC,

Samsung en Sony hebben al

Full HD-smartphones op de

markt. De andere fabrikanten

zullen naar verwachting snel

volgen.

Snelle smart-phone vol met handige extra’s

Je kunt niet meer zonder je smartphone, en bovendien gebruik je hem tegenwoor-dig voor veel meer dan bel-len of sms’en. Je gebruikt hem om het nieuws bij te houden, je sociale net-werk te onderhouden, om games te spelen of gemiste programma’s te bekijken. Daarom heeft Vodafone voor iedereen een passend en compleet abonnement waarmee je in binnen- en buitenland niet alleen voordelig en betrouwbaar kunt bellen en sms’en, maar ook zorgeloos kunt internetten.

KeuzevrijheidHet mooiste van de nieuwe Vodafone abon-nementen is dat je zelf kunt kiezen. Wil je onbeperkt sms’en in Nederland en zorgeloos internetten, dan kies je voor Vodafone Red met een smartphone en al zijn voordelen. Als je zelf wilt bepalen hoeveel belminuten je afneemt, kies je voor het Bel+Sms+Web abon-nement. Met wat minder voordelen maar voor een lagere prijs. En ook voor je laptop of tablet heeft Vodafone het ideale mobiele internet abonnement. In drie stappen kom je tot jouw ideale abonnement.

Kies jouw Red

Je hebt keuze uit drie Red-pakketten: Red Essential, Red en Red Super. Bij Red Essential (vanaf 44 euro p/m) heb je al 400 belminuten, onbeperkt sms’en en 500 MB internet. Naast de Red abonnementen kun je ook nog kiezen uit twee basis abonnementen. Hierbij kies je het aantal belminuten dat je wilt afnemen. Je databundel kun je voor €2,50 per maand extra, uitbreiden van 200 MB naar 500 MB.

Kies je smartphone

Bij elk abonnement zit een smartphone uit een bepaalde categorie (A t/m E) bij de abonne-mentsprijs inbegrepen. Op de website kun je precies zien welke smartphone bij welk abon-nement hoort. Ook als je liever een andere toestel wilt is dat mogelijk. Je betaalt dan in

sommige gevallen iets meer of iets minder per maand, of je betaalt in een keer voor je toestel. Aan jou de keuze. Je smartphone is altijd je volledige eigendom. Heb je al een smartphone en wil je dus liever geen nieuw toestel?Dan krijg je korting op je maandbedrag met een Sim Only abonnement.

Kies je extra opties

Om het helemaal af te maken kun je nog extra opties kiezen om je abonnement helemaal op jouw wensen af te stemmen. Je kiest zelf wat je belangrijk vindt, bijvoorbeeld Vodafone Garant waarmee je je toestel verzekert of een Alles-in-1 op Reis Dagbundel. Ook zijn er de opties als een extra simkaart of voordelig bel-len en sms’en naar het buitenland. Volop mo-gelijkheden voor een abonnement op maat!

Beste vodafone netwerkervaring ooit

Het paradepaardje van LG is de Optimus G, een razendsnelle, prachtig vormgegeven Android Jelly Bean smartphone vol met de nieuwste technologie. De Optimus G is uitge-rust met een 1,5 GHz quad-core processor die ervoor zorgt dat het toestel bijzonder krachtig en snel, maar daarnaast een stuk energiezui-niger is. Daardoor hoef je dus minder vaak op te laden. Bovendien heeft de Optimus G een haarscherp HD-beeldscherm, net zo helder en scherp als je tv. Het gaat om een True HD IPS Plus display van 4,7 inch met levensechte kleuren. Je kunt super gedetailleerde foto’s en filmpjes met de Optimus G maken door de uitrusting met een 13-megapixelcamera.

Daarnaast is de Optimus G klaar voor de toe-komst: het toestel ondersteunt snel internet via 4G. Daarmee kun je op je mobiel net zo snel internetten als thuis. Verder is de Opti-mus G bijzonder gebruiksvriendelijk. Het toe-stel draait de laatste versie van Android, waar LG handige apps zoals Q-Slide, Live Zooming en Quick Memo heeft toegevoegd.

Channel BV - Het grootste telecom- en IT communicatieplatform van Nederland - www.connexie.nl – www.channelconnect.nl – www.ict-update.nl – www.telecommagazine.nl – www.portablegear.nl

P2 Portablegear.nl / nationale telecom special april 2013

Deze special staat in het teken van de GRAHAM AWARDS 2013, lees op de volgende pagina’s welke smartphones, tablets, retailers en abonnementen zijn genomineerd!

Onbeperkt bellen en sms’en geldt niet voor betaalnummers en premium sms diensten.

Page 3: Telegraaf special april 2013

Channel BV - Het grootste telecom- en IT communicatieplatform van Nederland - www.connexie.nl – www.channelconnect.nl – www.ict-update.nl – www.telecommagazine.nl – www.portablegear.nl Channel BV - Het grootste telecom- en IT communicatieplatform van Nederland - www.connexie.nl – www.channelconnect.nl – www.ict-update.nl – www.telecommagazine.nl – www.portablegear.nl

Deze special staat in het teken van de GRAHAM AWARDS 2013, lees op de volgende pagina’s welke smartphones, tablets, retailers en abonnementen zijn genomineerd!

B L A C K B E R R Y

Z 1 0

D E N I E U W E

Page 4: Telegraaf special april 2013

Channel BV - Het grootste telecom- en IT communicatieplatform van Nederland - www.connexie.nl – www.channelconnect.nl – www.ict-update.nl – www.telecommagazine.nl – www.portablegear.nl

P4 Portablegear.nl / nationale telecom special april 2013

Op deze pagina vind je de populairste smartphones die mee doen met de verkiezing van de GRAHAM AWARDS 2013. Welke vind jij de beste? Jouw stem bepaalt wie de winnaar wordt. Onder de stemmers worden toestellen verloot die op deze pagina’s staan afgebeeld.

SteM Nú en maak kans op een smartphone!

A. NokiA LuMiA 920De Nokia Lumia 920 biedt draadloos opladen, een excellente camera die zelfs bij weinig licht waanzinnige foto’s maakt, een touchscreen dat zelfs met handschoenen werkt en gratis kaarten & navigatie waardoor de wereld nooit meer onbekend is.

b. SAMSuNG GALAxy S4De Samsung Galaxy S4, met haarscherp beeld dankzij het 5 inch Full HD Super AMOLED scherm, is slanker, maar krachtiger. Lichter van gewicht, maar groter in mogelijkheden. Het toestel wordt door een extreem snelle 1,9 GHz quad-core processor aangedreven.

C. SoNy xpeRiA ZDe Sony Xperia Z is stofbestendig, waterdicht, heeft een 5” Full HD 1080p Reality Display, Snapdragon™ S4 Pro quad-core processor, een supersnelle 13 megapixel camera en 4G LTE. Kortom: de specificaties van een super smartphone.

D. HtC oNeDe nieuwe HTC One met HTC Blinkfeed™ streamt al jouw laatste nieuws en social media, live op je homescreen. HTC Zoe™ brengt jouw fotogalerij tot leven. En met HTC BoomSound™ biedt de HTC One de best beschikbare audio ervaring door twee stereo frontspeakers.

De verkiezing van de Graham Awards 2013 wordt mogelijk gemaakt door:

A.b.

C. D.

Hoe maak je kans op

zo’n mooie smartphone?

Bekijk op deze en de volgende pagina’s welke

smartphones, winkels, webshops en abonnementen

zijn genomineerd

Ga naar WWW.GRAHAM-AWARDS.NL

Breng je stem uit in de volgende categorieën:

Best smartphone, Best smart-phone <350 euro, most Innova-tive smartphone, Best Telecom Retailer, Best Telecom e-tailer

en Best abonnement.

1 2 3

Page 5: Telegraaf special april 2013

Channel BV - Het grootste telecom- en IT communicatieplatform van Nederland - www.connexie.nl – www.channelconnect.nl – www.ict-update.nl – www.telecommagazine.nl – www.portablegear.nl

Portablegear.nl / nationale telecom special april 2013 P5

f.

Groter, mooier, sneller, beter… Alle smartphone-fabrikanten troeven elkaar af met slimme innovaties.

Welke smartphone vind jij het meest innovatief?

Most Innovative Smartphone

Tegenwoordig zijn er zelfs aantrekkelijke geprijsde

smartphones op de markt die heel wat in huis hebben. Welke smartphone met een winkelwaarde onder de 350

euro vind jij de beste?

Best Smartphone € 350

De smartphone is de alles-wetende vriend die je altijd

en overal mee van dienst kan zijn. Welke smartphone vind jij over all de beste? Hieron-der de acht smartphones die in deze categorie meedoen.

Best Smartphone

Channel BV - Het grootste telecom- en IT communicatieplatform van Nederland - www.connexie.nl – www.channelconnect.nl – www.ict-update.nl – www.telecommagazine.nl – www.portablegear.nl

e.

NokiA LuMNiA 520

SAMSuNG GALAxy Siii MiNi

SoNy xpeRiA L

LG L7

HtC oNe Sv

HuAWei ASCeND G615

bLACkbeRRy Q10

ALCAteL oNe touCH iDoL uLtRA

HuAWei ASCeND p2

e. bLACkbeRRy Z10De BlackBerry Z10 introduceert Flow, een volledig nieuwe manier om je smartphone te gebruiken waarbij functies en apps naadloos samenwerken en jouw manier van denken kunnen delen zodat je taken gemakkelijker en sneller kunt afmaken.

f. LG optiMuS GDe LG Optimus G is de snelste smartphone, vol met de nieuwste technologie. Ervaar de kracht van de 1,5 GHz Snapdragon S4 PRO Quad-Core processor van Qualcomm. Het 4,7 inch grote True HD IPS Plus beeldscherm weerspiegelt minder door de ‘zerogap touch technologie’.

G. HuAWei ASCeND MAteDe Huawei Ascend Mate beschikt over een beeldscherm van maar liefst 6,1 inch. Het scherm is extra gevoelig en daardoor ook te bedienen met handschoenen of lange nagels. Voor een flink uithoudingsvermogen is het toestel voorzien van een extreem krachtige 4050 mAh accu.

H. ALCAteL oNe touCH iDoL uLtRADe Alcatel One Touch Idol Ultra is de dunste smartphone ter wereld en slechts 6,45 mm dik. Het toestel beschikt over een 4,7 inch AMOLED display, een krachtige 1,2 GHz dual-core processor en Android 4.1. De hoogwaar-dige 8-megapixelcamera met LED flitser maakt prachtige foto’s.

Stem nu op GRAHAM-AWARDS.NLJouw stem bepaalt wie de winnaar wordt!

G.

H.

Page 6: Telegraaf special april 2013

alles-in-1 Sim Onlyabonnement.Supervoordelig bellen, sms’en en internetten met 100% controle.

Het goedkoopste

Met een alles-in-1 Sim Only 275 abonnement van hollandsnieuwe weet je precies waar je aan toe bent. Je betaalt vooraf en krijgt elke maand 275 belminuten, sms’jes of MB internet, die je mag gebruiken zoals je wilt. Tegoed op? Koop online eenvoudig extra tegoed. Het is 3 maanden geldig en je blijft van dezelfde lage prijs profi teren. Zo heb je dus altijd 100% controle over je mobiele kosten.

• bellen• sms’en• internetten

p/m€9,25€Sim Only 275

Ga naar hollandsnieuwe.nl/spits Channel BV - Het grootste telecom- en IT communicatieplatform van Nederland - www.connexie.nl – www.channelconnect.nl – www.ict-update.nl – www.telecommagazine.nl – www.portablegear.nl

Page 7: Telegraaf special april 2013

WeLke tAbLetiS JouW fAvoRiet?De markt voor tablets bestaat pas een aantal jaren, maar de apparaten zijn toch al razend populair. Het gemak van een klein apparaat dat bijna dezelfde mogelijkheden als een computer heeft, maakt tablets gewild.

Zoals de naam al doet vermoeden heeft de Samsung Galaxy Note 8.0 een scherm met een diagonaal van 8 inch. Daarmee is ’ie precies klein genoeg om hem in één hand vast te houden. Handig is de aanwezigheid van de nauwkeurige S Pen, waarmee op het scherm geschreven of getekend kan worden. De Galaxy Note 8.0 draait op Android 4.1 en is voorzien van verschillende handige extra applicaties, die weer samenwerken met de S Pen. Bovendien is de tablet met zijn 1.6GHz Quad Core processor razendsnel en voorzien van een sterke accu met een lang uithoudings-vermogen.

Helemaal ideaal voor op het strand of bij het zwembad is de Sony Xperia Tablet Z. Het apparaat is namelijk helemaal waterdicht en bovendien stofbestendig. Je kunt hem tot een half uur op maximaal een meter diepte onder water houden, en hij blijft het gewoon doen. De Xperia Tablet Z is verder helemaal compleet. Het gaat om een Android 4-tablet met een 10 inch groot Mobile Bravia-scherm met hoge re-solutie. Het apparaat ondersteunt onder meer LTE en NFC en is voorzien van veel geheugen. Voor het maken van foto’s en filmpjes is er een 8-megapixelcamera aan boord.

De Microsoft Surface RT is de eerste tablet die Microsoft zelf ontwikkelde. Het apparaat draait op Windows 8 RT en is uitgerust met een 10,6 inch groot scherm. De Surface RT is standaard voorzien van een heleboel applica-ties, waaronder Office 2013 voor het bekijken en bewerken van documenten en spread-sheets. De tablet beschikt verder over een SSd van 32 GB, wifi-, bluetooth en een usb-poort om bijvoorbeeld een muis, toetsenbord of harde schijf aan te sluiten. Ook leverbaar met een speciale touch cover met ingebouwd toetsenbord.

De Huawei Mediapad 10 FHD is een prachtige tablet met haarscherp beeld. De Mediapad 10 FHD heeft namelijk een 10 inch groot FullHD-touchscreen, met een resolutie van 1920 x 1200 pixels. Bovendien zijn er stereospea-kers met Dolby Surround Sound aan boord, voor een optimale multimedia-ervaring. De MediaPad 10 FHD draait op Android 4 en profiteert daarmee van de rijke Google Play applicatiewinkel. Verder is er onder meer een 8-megapixelcamera aan boord en beschikt de MediaPad 10 FHD over LTE-ondersteuning voor razendsnel internet.

De nieuwe HP ENVY X2 pc biedt het beste van twee werelden in één apparaat. Een Windows 8 laptop met een scherp, helder HD Touch scherm, gecombineerd met een tablet die u eenvoudig los kunt koppelen van het toetsen-bord als je minder mee wilt nemen. De ENVY X2 beschikt over een 11,6 inch groot touchs-creen met helder beeld en een grote kijkhoek. Het apparaat draait op Windows 8 Pro en wordt aangedreven door een 1,8 GHz dual-core Intel Atom processor. De pc is geschikt voor alle bekende software en standaard al bijzonder rijk uitgerust.

A. SAMSUNGGalaxy Note 8.0

D. MICROSOFTSurface RT

b. SONY XPERIATablet Z

C. HUAWEIMediapad 10’’FHD

e. HPEnvy X2

bepaalt wie de

Channel BV - Het grootste telecom- en IT communicatieplatform van Nederland - www.connexie.nl – www.channelconnect.nl – www.ict-update.nl – www.telecommagazine.nl – www.portablegear.nl

A.

P7Portablegear.nl / nationale telecom special april 2013

Verschillende besturings-systemen, verschillende

formaten, verschillende mo-gelijkheden. Voor iedereen zit er wel wat tussen. Welke tablet is jouw favoriet? Jouw stem bepaalt wie de winnaar

wordt!

Best Tablet

b.

C.

D.

e.

Stem nu op

GRAHAM-AWARDS.NL

Jouw stem

bepaalt wie de

winnaar wordt!

Page 8: Telegraaf special april 2013

Channel BV - Het grootste telecom- en IT communicatieplatform van Nederland - www.connexie.nl – www.channelconnect.nl – www.ict-update.nl – www.telecommagazine.nl – www.portablegear.nl

Best Telecom E-tailer

Daarnaast zijn we op zoek naar de beste Telecom E-tailer van Nederland, ofte-wel welke online shop heeft het beste

telecom assortiment, biedt scherpe prijzen en een goed werkend advies- en besteltraject. Kijk snel op www.graham-awards.nl welke webshops zijn genomi-

neerd en breng je stem uit!

Best Telecom Retailer

Wie heeft het beste assortiment, geeft goede voorlichting en biedt dit alles aan tegen de beste prijs? Het is aan jou om te

bepalen wie volgens jou de beste Tele-com Retailer van Nederland is in 2103.

Genomineerde Telecom Retailers 2013

SteM Nu op jouwfavoRIeTe wInkelen aBonnemenT!Naast de hardware-awards worden er ook GRAHAM AWARDS uitgereikt in de categorieën Best Telecom Retailer, Best Telecom E-tailer en Best Abonnement. Jij bepaalt welke winkels en operators er dit jaar met deze gewilde prijzen vandoor gaan!

www

beLCoMpANy

Hi

DixoNS

kpN

pHoNeHouSe

teLfoRt

t-MobiLe

voDAfoNe

WeLCoM

Portablegear.nl / nationale telecom special april 2013P8

Bel met een gerust hart vrienden, familie en zakenrelaties over de hele wereld. Met de handige app van

Mega mobile behoren zowel hoge rekeningen als het wisselen van SIM-kaarten tot het verleden. Bespaar

tot 90% op je telefoonkosten. Registreer je eenmalig op www.megamobile.eu en bestel een starterskit.

Nu tijdelijk voor j 4,95, met j 10,- beltegoed.

Download de gratis app en je kunt meteen bellen. Handig voor vakantiegangers, maar ook voor de

thuisblijvers. Ga nu naar www.megamobile.eu voor de tarieven en ervaar het gemak van zorgeloos

internationaal prepaid bellen.

Bespaar tot 90%

Je houdt je eigen nummer

Geen maandelijkse vaste kosten

www.megamobile.eu

Making the worlda smaller place.

Best Tablet 2013

Stem nu op

GRAHAM-AWARDS.NL

Jouw stem

bepaalt wie de

winnaar wordt!

Page 9: Telegraaf special april 2013

Channel BV - Het grootste telecom- en IT communicatieplatform van Nederland - www.connexie.nl – www.channelconnect.nl – www.ict-update.nl – www.telecommagazine.nl – www.portablegear.nl

BUFFEREN IS ZÓÓÓ JAMMERWacht niet langer.De nieuwe LG Optimus G is razendsnel. En superscherp.

Nu verkrijgbaar in combinatie met een abonnementvanaf €0,- bij en0,- bij en

Best Budget Abonnement

De award Best Budget Abonnement is een prijs voor het beste goedkope abon-nement. Dat kan een abonnement zijn

met alleen bellen en sms-en of juist een abonnement met goedkoop dataverkeer.

t-MobiLe SMARt StARt SiM oNLyHet abonnement waar mi-nuten, berichten en MB’s alle vanuit 1 bundel gaan, tegen een scherp tarief.

kpN fAMiLie vooRDeeL Met dit abonnement bel je onbeperkt naar 3 miljoen mo-biele KPN nummers, dus ook onbeperkt met je familie.

Hi MeSSAGiNG LiGHtDit abonnement is vooral voor gebruikers die willen bellen en sms’en, én ook onbeperkt on-line berichten willen versturen.

teLfoRt SiM oNLyBepaal zelf hoe voordelig je uit bent. Je kiest zelf de bundel(s) én belt bij elk gesprek na 10 minuten gratis.

t-MobiLe iSMARtHet abonnement met het snel-ste & meeste internet, 2500 sms’jes en meerdere mogelijk-heden van belminuten.

kpN CoMpLeetHeb je een Alles-in-één Pak-ket én mobiel abonnement van KPN? Dan ontvang je vele extra’s.

Hi MeSSAGiNG xL SpotifyMet dit abonnement profi-teer je naast veel messaging voordeel van een gratis Spotify Premium-account.

teLfoRt toeSteLLeASe AboNNeMeNtHuur een toestel, combineer je toestel met een bel-, sms- en/of internetbundel naar keuze

Best Special Abonnement

Wat vind jij het beste speciale abonnement? Is dat voor jou een abonnement waarmee je onderling gratis kunt

bellen, of een abonnement met onbeperkte data? Of gaat je voorkeur naar een abonnement waarmee je

goedkoop naar het buitenland kunt bellen.

voDAfoNe beL+SMS+Web 100Het abonnement waarbij je voor een voordelige prijs van de voordelen van het Vodafone netwerk kunt genieten.

HoLLANDSNieuWe SiM oNLy 100% controle over je mobiele kosten en vaste lage tarieven. Binnen én buiten je bundel.

teLe2 SiM oNLy SMARtMixDe SmartMix bundels bestaan uit een SIM-kaart met belminu-ten en SMS’jes naar mobiele, vaste nummers en voicemail.

én bel bij elk gesprek na 10 minuten gratis.

HoLLANDSNieuWe vooR oNDeRNeMeRSBij hollandsnieuwe betaalt u één vast laag tarief voor zakelijk bellen, sms’en en internetten. Binnen én buiten uw bundel.

teLe2 SMARtMix iNCLuSief toeSteLMet Tele2 SmartMix, inclusief toestel, bepaal je zelf het aantal belminuten/ sms’jes én het aantal MB’s voor internet.

voDAfoNe ReD Vodafone Red is het nieuwe alles-in-1 abonnement: on-beperkt bellen, veel data, een smartphone inbegrepen en vervangende toestelservice.

P9Portablegear.nl / nationale telecom special april 2013

Page 10: Telegraaf special april 2013

Ervaar het gloednieuwe BlackBerry 10

Eerder dit jaar lanceerde BlackBerry eengloednieuwe versie van zijn besturingssys-teem, met de naam BlackBerry 10. Het nieuweplatform is van de grond toe opnieuw opge-bouwd, en is daarom helemaal van deze tijd.De interface is vernieuwend, en erop gerichtom multitasken makkelijker te maken. Black-Berry noemt dat Flow, een nieuwe ervaringwaarbij apps en functies naadloos samenwer-ken. Ook belangrijk in het nieuwe besturings-systeem is de BlackBerry Hub, een centraleplaats waar al je e-mails, sms’jes, BBM’s, maarook social network messages samenkomen.De Hub is met een veeg over het schermaltijd te raadplegen, wat je ook aan het doenbent. Verder heeft BlackBerry veel aandachtbesteed aan het toetsenbord in BlackBerry10. Typen gaat eenvoudiger en sneller ophet nieuwe toetsenbord, en woorden lijkenals vanzelf te verschijnen. Dit is slechts eengreep uit de vele vernieuwingen die BlackBerryaan het nieuwe platform heeft toegevoegd.Verder zijn onder meer de camera, browser enagenda flink op de schop genomen. De appli-catiewinkel, BlackBerry World, is de afgelopenmaanden behoorlijk gegroeid, zodat alle appsdie je wilt nu ook op BlackBerry 10 beschikbaarzijn.

Channel BV - Het grootste telecom- en IT communicatieplatform van Nederland - www.connexie.nl – www.channelconnect.nl – www.ict-update.nl – www.telecommagazine.nl – www.portablegear.nl

P10 Portablegear.nl / nationale telecom special april 2013

Hou volledige controle over mobiele telefonie kosten

De nieuwe Sony Xperia Z mag gerust vies worden. Deze premium smart-phone van Sony is namelijk stofbestendig en waterdicht, dus je kunt hemgewoon afspoelen onder de kraan als ‘ie vies is’. Maar je kunt bijvoorbeeldook tijdens het douchen een tweet versturen of in bad je facebook checkenals je wilt. Een ongeluk zit in een klein hoekje, mocht deze smartphone perongeluk in het afwaswater of een spoelbak vallen dan is er niets aan de hand.

Hij mag vies worden

vocht-schade op de tweede

plaats

Kapotte smartphones door

vochtschade nemen de tweede

plaats in de top 10 in.

Valschade is nog steeds de

meest voorkomende schade

bij smartphones. Dat bleek uit

onderzoek bij verschillende

reparatiecentra. Nu er steeds

meer waterbestendige smart-

phones op de markt komen,

kwam de vraag naar boven of

dit nu wel zo’n waardevolle

feature is. Nou, dat blijkt het

dus wel te zijn. Overigens

sneuvelen de meeste smart-

phones niet in een plas water,

maar juist door vochtschade

uit dampen. Dat ontstaat

bijvoorbeeld in de badkamer,

of bij koud weer in de vorm

van condens.

Lage tarieven, hoge kwaliteit en grote flexibiliteit. Dat zijn de drie belangrijkste eisen die onderne-mers aan aanbieders van mobiele telefonie stellen. hollandsnieuwe speelt daar op in met een nieuwe zakelijke abonnementsvorm.

Ondernemers kijken altijd scherp naar de kosten. Dat is niet anders als het gaat om de uitgaven die zij doen voor mobiele telefonie. Speciaal voor kostenbewuste ondernemers is door aanbieder hollandsnieuwe een abon-nement ontwikkeld waarmee de maandelijkse mobiele kosten altijd voorspelbaar zijn. Het abonnement biedt één vast laag tarief

voor zakelijk bellen, sms’en en internetten binnen én buiten de bundel, en tevens de mogelijkheid om gedurende het contract de bundel naar boven én beneden aan te passen aan het maandelijks gebruik.

Drie maanden geldigHet beltegoed van het hollandsnieuwe abonnement is altijd drie maanden geldig. Tegoed bijkopen kan op ieder moment door simpelweg op te waarderen. Dit kunnen medewerkers ook zelf doen, bijvoorbeeld voor privégebruik. Hierdoor zijn zakelijke en privé uitgaven te splitsen. Op deze manier houdt de ondernemer de volledige controle over zijn zakelijke mobiele uitgaven.

Het is nog maar een van de opvallende eigen-schappen van Sony’s nieuwste topmodel. DeXperia Z is namelijk ook de eerste smartphonemet een groot 5 inch full-HD scherm. Full-HDhoudt in dat je dezelfde hoge resolutie hebtals op een breedbeeldtelevisie, maar dan opje smartphone. Sony’s ervaring op het gebiedvan televisies komt ook terug in het schermmet Mobile BRAVIA Engine 2 technologie, dievohor een haarscherp en kristalhelder beeldzorgt.

Dat is vooral ook erg leuk voor de full-HD foto’sen films die je zelf met de 13 megapixelcameramaakt. Dankzij HDR en Exmor RS-sensoren,levert de camera bij alle lichtomstandighedenschitterende foto’s en gedetailleerde video’s.Met de Xperia Z zit het beste van Sony nu inéén smartphone.

3x3 Smart DealHuawei biedt haar klanten een unieke service, de Huawei 3x3 Smart Deal. Deze service biedt de gebruiker zekerheid en veiligheid, want je smartphone is tegenwoordig onmisbaar. De Smart Deal houdt in dat je tot drie jaar na je registratie gebruik kunt maken van de pick-up and return-service van Huawei, waarbij je toestel wordt opgehaald en terug bezorgd.

De smartphone wordt binnen drie dagen gerepareerd. Mocht het toestel niet meer te maken zijn, dan vervangt Huawei het toestel met een vergelijkbare, zodat de gebruiker niet lang zonder smartphone hoeft te zitten. Bovendien kun je drie jaar lang gebruik maken van Huawei Track & Protect met dataprotec-tie. Bij verlies of diefstal kun je je smartphone

op afstand bedienen en je data beschermen. Je kunt je toestel lokaliseren, blokkeren, wissen en zelfs meeluisteren en op afstand foto’s maken. Al deze handelingen worden geregistreerd op een persoonlijke pagina van de gebruiker, zodat die dit tevens eenvoudig aan de verzekering kan overleggen. Unieke 3X3 veiligheid dus!

Page 11: Telegraaf special april 2013

Channel BV - Het grootste telecom- en IT communicatieplatform van Nederland - www.connexie.nl – www.channelconnect.nl – www.ict-update.nl – www.telecommagazine.nl – www.portablegear.nl

Hou volledige controle over mobiele telefonie kosten

Supersnelmobiel internet, supersnel ook

bij joubij joukpn doet ’t

gewoon

KPN introduceert als eerste in Nederland supersnel mobiel internet met 4G. Met 4G kun je wel tot tien keer sneller internetten dan je nu gewend bent. Supersnel browsen, posten, muziek en video’s streamen in HD kwaliteit. Deze zomer al voor de helft van Nederland beschikbaar. In de zomer van 2014 voor heel Nederland. Want internet dat zo snel is, daar wil je natuurlijk niet lang op wachten.

Kijk op kpn.com/4G wat je kunt verwachten.

Page 12: Telegraaf special april 2013

Channel BV - Het grootste telecom- en IT communicatieplatform van Nederland - www.connexie.nl – www.channelconnect.nl – www.ict-update.nl – www.telecommagazine.nl – www.portablegear.nl

verkrijgbaar bij:

Page 13: Telegraaf special april 2013

Channel BV - Het grootste telecom- en IT communicatieplatform van Nederland - www.connexie.nl – www.channelconnect.nl – www.ict-update.nl – www.telecommagazine.nl – www.portablegear.nl

Portablegear.nl / nationale telecom special april 2013 P13

BlackBerry Z10: heel bijzonder

Alles live ervaren

Supervoordelige alles-in-1 Sim Only abonnementen van hollandsnieuwebieden maximale controle over je uitgaven.

supervoordelig bellen, sms’en en internetten met je smartphone

Supervoordelig bellen, sms’en en internettenen precies weten waar je aan toe bent? Danis een alles-in-1 Sim Only abonnement vanhollandsnieuwe echt iets voor jou. Je betaaltvooraf en profiteert van één vaste lage prijsbinnen én buiten je bundel. Zo word je nooitverrast door een hoge telefoonrekening.

Met Sim Only 275, bijvoorbeeld, krijg je elke maand 275 belminuten, sms’jes of MB inter-net. Je gebruikt je bundel zoals je zelf wilt

en bepaalt dus je eigen mix. Bundel op? Jekoopt online heel eenvoudig extra tegoed. Al het tegoed is 3 maanden geldig. Bel je meerdan je bundel of juist veel minder? Je kuntelke maand kosteloos je bundel verhogen ofverlagen. Kortom, met hollandsnieuwe weet je altijd precies wat je betaalt, wat je daarvoor krijgt én dat het supervoordelig is. Zo heb je 100% controle over je mobiele uitgaven.

titasken met BlackBerry Flow mogelijk wordt en het toestel razendsnel reageert. Voor het maken van foto’s en hd-filmpjes is het toestel voorzien van een 8-megapixelcamera. Aan de voorzijde is ook een 2-megapixelcamera aanwezig, die videotelefonie mogelijk maakt. De BlackBerry Z10 ondersteunt razendsnel internet via 4G. Verder is alles aan boord wat je zou verwachten: een gps-ontvanger, Bluetooth 4.0, wifi. Ook heeft het toestel NFC-ondersteuning, om op korte afstand draad-loos informatie uit te wisselen.

De BlackBerry Z10 is de eerste smartphone die is uitgerust met het gloednieuwe BlackBerry 10- besturingssysteem. Dat nieuwe systeem is behoorlijk compleet, maar extra apps zijn makkelijk te installeren via de BlackBerry App World. Het toestel heeft een volledig touchscreen, met een diameter van 4,2 inch. Het scherm heeft scherp en helder beeld, dankzij de hoge resolutie van 1280 x 768 pixels. De BlackBerry Z10 wordt aange-dreven door een 1,5 GHz dual-core processor en heeft 2 GB RAM-geheugen, waardoor mul-

Een van de genomineerden voor de Graham Awards is Phone House. Phone House is de enige landelijke onafhankelijke telecom retailer. Zij biedt keuze uit alle netwerken, mobiele telefoons, tablets en acces-soires maar ook bijvoorbeeld alles in 1-pakketten. Bij Phone House staat de klant centraal. Dat zie je niet alleen terug in het onafhanke-lijke advies en de service maar ook in het winkelconcept.

Alles is erop gericht dat de klant zich kan laten informeren en inspireren. Zo is er bijvoorbeeld een demo-opstelling om de consument te laten ervaren hoe tegenwoor-dig smartphone, tablet en televisie kunnen samenwerken. Maar ook met een kieswijzer die je helpt welke smartphone het beste bij je past. En er zijn Geek Squad Agents die

alles weten van smartphones, tablets en de bijbehorende technologie. Zo helpt Phone House je om alles uit je apparatuur te halen. De Geek Squad Agents staan altijd voor je klaar om al je vragen over je pc, laptop, tablet of smartphone te beantwoorden. Ook telefonisch, 7 dagen per week!

Eindeloze mogelijkhedenHet draadloos verbinden van apparaten is helemaal van deze tijd en de mogelijkheden die je hebt zijn eindeloos. Zo kun je ook heel gemakkelijk een back-up van je foto’s en vi-deo’s maken op bijvoorbeeld je pc, allemaal draadloos via wifi. Bij Phone House leggen ze graag uit hoe het werkt.

Page 14: Telegraaf special april 2013

Channel BV - Het grootste telecom- en IT communicatieplatform van Nederland - www.connexie.nl – www.channelconnect.nl – www.ict-update.nl – www.telecommagazine.nl – www.portablegear.nl

NU VERKRIJGBAAR BIJ PHONE HOUSE MET ALLE NETWERKEN!

experience the best of Sony in a smartphoneXperia™Z dé waterdichte full-HD smartphone

Door de jaren heen heeft Sony de manier waarop jij de wereld om je heen ziet, hoort en vastlegt veranderd. Nu zit al onze camera-, design- en beeldexpertise in onze nieuwe smartphone Xperia™Z.

Page 15: Telegraaf special april 2013

Channel BV - Het grootste telecom- en IT communicatieplatform van Nederland - www.connexie.nl – www.channelconnect.nl – www.ict-update.nl – www.telecommagazine.nl – www.portablegear.nl

P15Portablegear.nl / nationale telecom special april 2013

Elke minuut 48 uur

geuploadUploaden wordt steeds belang-

rijker voor mensen. De popu-

lariteit van het uploaden naar

Youtube is daar een duidelijk

voorbeeld van. Google heeft

onlangs bekend gemaakt dat

de videocontent die per minuut

wordt geüpload op YouTube in

een jaar tijd met 100 procent

is toegenomen. Er wordt elke

minuut gemiddeld 48 uur aan

beeldmateriaal naar de site

verstuurd. Daarnaast maakte

Google bekend dat de videosite

inmiddels meer dan 3 miljard

views per dag verwerkt..

Onlangs stelde Google YouTu-

be-gebruikers in staat om

langere video’s te uploaden.

Mogelijk heeft dit bijgedra-

gen aan de snel toegenomen

hoeveelheid video die op de

site werd geplaatst.

Glasvezel biedt méérDe hoeveelheid data die we via internet versturen en ontvangen, groeit jaarlijks met zo’n 60%. Deze groei ontstaat door de opkomst van diensten die steeds meer bandbreedte en hogere internetsnelheden nodig hebben. Logisch dus dat zoveel huishoudens op glasvezel worden aangesloten.

De toekomst in uploadenTraditioneel denkt men bij internetsnelheden en bandbreedte alleen aan downloadsnel-heid. Maar uploaden is de nieuwe trend. De uploadsnelheid van een verbinding geeft aan hoe snel gegevens vanaf een computer of tablet verstuurt worden naar internet. Raar maar waar; uploadsnelheid is niet zo bekend, terwijl consumenten dit vaker gebruiken dan ze denken.

De toekomst in de “Cloud”Uploaden doet men o.a. bij het gebruik van Clouddiensten. Deze diensten zijn vaak ge-bruiksvriendelijk en gratis te gebruiken. Ze zijn vanaf elk apparaat bereikbaar en men maakt geen gebruik van de opslagcapaciteit van de computer. Men werkt dus in de “Cloud”.

> E-mail/bestanden versturen via webmail als G-mail, Hotmail.

> Foto’s uploaden en delen met Picassa of What’s-App

> Fotoalbums maken via Pixum of Albelli

> Back-ups maken via iCloud

> Beeldbellen via Skype en Facetime

> Foto’s en video’s delen via YouTube, Face-book en Hyves

Verder neemt het gebruik van online back-ups toe. Bijvoorbeeld om belangrijke documenten, foto’s, e-mail, etc. veilig online op te slaan. Of bij thuiswerken als men grote bestanden als presentaties upload naar de bedrijfsserver, of via mail verzend naar collega’s. De vraag naar meer uploadsnelheid wordt de komende jaren dus alleen maar groter.

De toekomst met glasvezelHet glasvezelnetwerk van Reggefiber is synchroon; de uploadsnelheid is gelijk aan de downloadsnelheid. Bij ADSL en Kabel wordt er veel nadruk gelegd op alleen de download-snelheid. Meestal zit daar op de abonnemen-ten een factor 10 verschil waarbij de upload-snelheid ongeveer 1/10 van de download-snelheid is.

De enorme capaciteit van het glasvezelnet-werk biedt dus niet alleen ruimte voor de huidige ontwikkelingen, het opent ook deuren voor de mogelijkheden van de toekomst. Vergelijk Skype en Twitter eens met een ou-derwets telegram. Als deze trend zich verder doorzet, is er een nog veel grotere data-explo-sie te verwachten. Kortom, met het glasve-zelnetwerk van Reggefiber zijn consumenten goed voorbereid op deze toekomst.

Reggefiber bouwt aan de toekomstReggefiber bouwt en beheert glasvezelnet-werken voor consumenten. Ook wel ‘fiber to the home’ (FttH) of glasvezel tot in de woning genoemd. Ondertussen maken meer dan 1,5 miljoen huishoudens gebruik van het glasvezelnetwerk. Op het open netwerk van Reggefiber zijn inmiddels 29 providers en 5 operators actief. Door de concurrentie wordt het aanbod van diensten met een hogere kwaliteit verbreed tegen lagere prijzen.

Voorbeelden zijn:

Terwijl je een foto post op Facebook of Instagram, stream je live muziek via Spotify en download je de video die je zojuist ontvangen hebt via Whatsapp: binnen een paar seconden ben je klaar, zonder enige hapering. Toekomstmuziek? Gelukkig niet meer. Het supersnelle mobiele internet van KPN verovert sinds kort Nederland. Met 4G kun je via je smartphone, laptop of tablet beschikken over internetsnelheden die tot nu toe alleen thuis mogelijk waren.

Snel mobiel internet maakt vooral verschilin videotoepassingen. Dat is vooral fijn voortabletgebruikers, die op grote schaal (live)streaming van online videokanalen gebruiken: Youtube, Vimeo en Uitzending Gemistzijn daar belangrijke voorbeelden van. Maarook reguliere televisieprogramma’s of onlinevideo’s via je tablet bekijken zijn geen enkelprobleem meer. En omdat het mobiel is,kan je bijvoorbeeld ’s ochtends in de treinnaar je werk het nieuws kijken, op een warmezomeravond in het park een voetbalwedstrijd live volgen of tijdens het wachten inde wachtkamer je kinderen bezig houdenmet kindervideo’s via YouTube. Videobellenbehoort ook ineens tot de mogelijkheden,waar en wanneer je maar wilt. Dit is niet alleen

privé handig, maar ook voor zakelijk gebruik: videoconferencing hoeft niet meer van achter je laptop of conferencing systeem, maar dit kan via je tablet op elk gewenst moment op elke plek. 4G voor je smartphone, tablet of lap-top is inmiddels in de omgeving Amsterdam en Den Haag beschikbaar via KPN. Komende maanden wordt het 4G netwerk verder uitge-breid. Meer informatie: www.kpn.com/4G

Eerder dit jaar presenteerde Sony de flinterdunne Xperia Tablet Z. Eenprachtig vormgegeven Android tablet, die bovendien tegen een spatjewater kan.

Haarscherp en flinterdun

De Xperia Tablet Z is nog geen 7 mm dik en weegt minder dan 500 gram. Het full HDtouchscreen is met 10,1 inch wel opvallendgroot. Het is een zogenoemd Reality Display,ontwikkeld door dezelfde mensen die aan deBRAVIA-tv’s van Sony werken. Dat zorgt vooreen haarscherp beeld vol levendige kleuren.De Xperia Tablet Z is tegen heel wat stotenbestand. Het glas is supersterk en hij is ookwaterdicht. Dat levert hele nieuwe gebruiks-mogelijkheden op. Met de Xperia Tablet Zkun je zorgeloos aan de rand van het zwem-bad of aan zee zitten. En als je in de keuken

met natte vingers door een receptpagina opinternet bladert is dat ook geen probleem.De Xperia Tablet Z werkt uitstekend samenmet andere apparaten, zoals je TV. Dankzijde ingebouwde infraroodzender kun je hembijvoorbeeld als universele afstandsbedie-ning gebruiken. En met dlna en ‘One Touch’NFC-ondersteuning, laat je door de tablet alleen even ‘aan te tikken’ alle beelden heelgemakkelijk op je breedbeeldtelevisie zien. Hoe flinterdun ook, de Xperia Tablet Z zit boordevol functies en is eind mei verkrijg-baar met zowel Wifi als 4G/LTE.

4G VAN KPN: altijd en overal supersnel internet

Page 16: Telegraaf special april 2013

Onbeperkt bellen en sms’en én 1 GB data.

KLAAR.

Vodafone Red is het abonnement waar alles in zit. Zoals onbeperkt bellen en sms’en naar vaste en mobiele nummers in Nederland, zorgeloos internetten, Vervangend Toestel Service en keuze uit alle types smartphones, bv. iPhone 4 of Samsung Galaxy S4 inbegrepen in de maandprijs. Het toestel blijft van jou.

Kijk op vodafone.nl/red of ga naar de Vodafone winkel

All you need is Red

Onbeperkt bellen en sms’en geldt niet voor betaal nummers en premium sms diensten.