Tee Off Magazine | Editie 2 2014

20
T ee O Magazine Hoe gooi ik mijn heup erin? pag. 6 & 7 Speel mee in het KLM Open pag. 4 & 5 Met 3D Golfvakanties naar Costa Oeste pag. 12 & 13 Het BurgGolf magazine | Editie 2 | 2014

description

De nieuwe editie van de Tee Off staat weer bomvol golfnieuws.

Transcript of Tee Off Magazine | Editie 2 2014

Page 1: Tee Off Magazine | Editie 2 2014

Tee OMagazine

Hoe gooi ik mijn heup erin? pag. 6 & 7

Speel mee in het KLM Open pag. 4 & 5

Met 3D Golfvakanties naar Costa Oeste pag. 12 & 13

Het BurgGolf magazine | Editie 2 | 2014

Page 2: Tee Off Magazine | Editie 2 2014

HET WORDT GOUD MET VAN DOBBEN

Een lékker balletje !

390.001C-vandobben-adv-golf.indd 1 27-05-14 13:47

Page 3: Tee Off Magazine | Editie 2 2014

VoorwoordGeachte gast,

Allereerst hartelijk welkom bij Magnolia’s, het restaurant op de BurgGolf banen. Een prachtig voorseizoen heeft een mooie glimlach bezorgd bij de meeste leden. Dit jaar ben ik 5 jaar werkzaam bij BurgGolf, maar tot op heden is dit het mooiste seizoen dat ik heb mogen meemaken. Ik hoop dan ook dat u geniet met volle teugen!

Ook in de komende vakantieperiode zijn er natuurlijk volop activiteiten die u niet mag missen. Wat dacht u van een plek in de Pro-Am van het KLM Open samen met professionals als Joost Luiten, Matteo Manasser en Miguel Angel Jiménez . Ook is het KLM Open dit jaar de laatste die Robert-Jan Derksen gaat spelen. Hij kondigde zijn afscheid aan van de European Tour eerder dit jaar. Redenen genoeg om naar het KLM open te gaan!

Natuurlijk in deze editie ook de tips van Guido Loning, Headprofessional van BurgGolf Wijchen. Hij legt u uit hoe uw de heup erin kan gooien, in de golfswing welteverstaan. Verderop in het Magazine stel ik graag onze nieuwe collega’s aan u voor. Mike Anthony Bosman gaat BurgGolf Purmerend leiden en Hidde Verschuur neemt het stokje over van Lisanne Verboom in Den Bosch.

Ook ziet u in het magazine een compilatie van de BurgGolf Relatiedag. Deze dag leggen wij onze bedrijfsleden en sponsoren in de watten.

Namens alle BurgGolf medewerkers wens ik u veel fijne rondes op onze banen.

Met sportieve groet,

Geert FromméSales & MarketingBurgGolf

Appeltaartje € 3,60

Appeltaartje met slagroom € 3,75

Roombotercroissant metroomboter en jam € 1,25

Ambachtelijke gevulde koek € 1,50

Combi’sKoffie naar keuze met appeltaartje met slagroom € 4,90

Koffie naar keuze metroombotercroissant € 3,00

Koffie naar keuze met gevulde koek € 3,10

Een goed begin!

Page 4: Tee Off Magazine | Editie 2 2014

De mooiste manier om het KLM Open te beleven is om mee te mogen spelen met de Pro-Am. In het gezelschap van één van de deelnemende topspelers zult u alle aspecten van golf op het hoogste niveau van zeer dichtbij ervaren. Hoe het is om op één van de best geprepareerde banen van de European Tour te mogen spelen. Hoe het is om een green aan te spelen die wordt omringd door tribunes. En hoe het is om met een professional te spelen die serieus in de race is om het KLM Open te winnen. Hoe leest hij zijn lijntjes op de green? Hoe krijgt hij het voor elkaar om z’n drives meer dan 250 meter ver te slaan? En welke tip kan hij u geven om ook beter te gaan spelen?

BurgGolf biedt u nu de unieke kans om mee te spelen in de Pro-Am van het KLM Open 2014 dat van 11 t/m 14 september gespeeld wordt op de Kennemer Golf & Country Club in Zandvoort. Doe mee aan één van de kwalificatiewedstrijden en wie weet gaat u straks wel met Joost luiten de baan in.

Hoe kunt u zichzelf kwalificeren?Op alle BurgGolfbanen wordt een kwalificatiewedstrijd gespeeld. Per wedstrijd plaatsen 4 golfers (2 mannen en 2 vrouwen) zich voor de finale die op 7 september op BurgGolf Gendersteyn Veldhoven gespeeld wordt. De beste speelster en speler van deze finale doen mee aan de Pro-Am. Een derde plaats in de Pro-Am verloten wij onder de finalisten.

SpelregelsDe spelvorm is individueel stableford volgens de officiële regels van de NGF en alle wedstrijden zijn qualifying. De speler is zelf verantwoordelijk voor het spelen vanaf de juiste handicap. Het spelen vanaf de verkeerde handicap kan resulteren in diskwalificatie. Om kans te maken op de prijzen dient u wel in het bezit te zijn van een actieve handicap. De maximale handicap is 36. Als u met een hogere handicap mee wilt spelen is dat geen probleem, echter speelt u dan met handicap 36.

KostenNiet-leden: € 65 p.p.*LoyalTee leden: € 55 p.p*Privéleden € 25,00 p.p*Nationale leden € 15,00 p.p*

*Inclusief ontvangst koffie/thee en lekkernij en 18 holes greenfee.

Data12-jul St. Nicolaasga19-jul Haverleij Den Bosch26-jul Middelburg2-aug Zoetermeer9-aug Purmerend16-aug Veldhoven23-aug Emmen30-aug Wijchen

Page 5: Tee Off Magazine | Editie 2 2014

Niet gekwalificeerd? Bij iedere €10,- die u besteedt in de shop ontvangt u een stempel.

Met een volle stempelkaart (10 stempels) ontvangt u een toegangskaartje voor het KLM Open 2014.

Gratis kaartje

Page 6: Tee Off Magazine | Editie 2 2014

Guido Loning | Head Professional BurgGolf Wijchen

TipNeem uw golfhouding aan zonder stok. Leg vervolgens uw handen op de schouders en ga naar achter draaien tot, u raadt het al, niet meer verder kunt: Dat is het opwinden van het lichaam vanuit de schouderdraai.

Vervolgens legt u de handen op de heupen en gaat u terugdraaien, vanuit de heupen. Het effect van de oefening moet zijn dat u door de plaatsing van de handen voelt waar de swing beweging daadwerkelijk vandaan komt.

Page 7: Tee Off Magazine | Editie 2 2014

Om het antwoord op deze vraag te geven zal ik eerst uitleggen hoe u de downswing het beste kunt inzetten.

De downswing start u vanuit de heupen, dan de schouders, de arm en dan komt de club.Deze volgorde wordt ook wel de Kinematic Sequence grenoemd.Om het succes en dus de optimale lengte te krijgen, moeten we deze bewegingen los van elkaar maken. Omdat de start vanuit de heupen is, komt de vraag hoe u dit dan moet doen.

Wanneer een speler zijn houding goed heeft ingenomen, heeft hij zijn bekken naar achter gekanteld en zijn de knieën licht gebogen.De billen steken dus wat achteruit en dit moet u tijdens de gehele swing zo houden. U draait eerst u rechterheup naar achteren, zodat het gewicht goed in de rechterheup komt.

Wanneer de club op het hoogste punt in de backswing is gekomen, start u de downswing met de linker heup. Deze draait u open, zonder de schouders te bewegen. De linkerheup draait nu verder naar binnen. Wanneer het bekken parallel op de doellijn staat is de heupdraai klaar.

Zorg ervoor dat de heup opengedraaid staat voordat u de bal hebt geraakt.

Wij controleren de manier van heupinzet door deze met een IPad te filmen en dan een lijn te trekken tegen het achterwerk. De billen moeten tegen deze lijn blijven tot en met het raakmoment van de bal.

De meeste golfers gooien de heup naar voren en verliezen contact met de lijn, en zetten hierbij de doorzwaai op slot. Doordat er nu geen ruimte is om goed door de bal te komen, slaat u de bal of recht naar rechts (push) of sterk met een draai naar links (push-hook). De handen zijn bij deze laatste balvlucht zeer actief om er nog iets van te maken.

Hier zijn 3 oefeningen om dit te trainen:

Oefening 1:Maak een paar korte swings met een hoog ijzer. Breng als eerste het gewicht naar uw rechterhak en draai nu met uw linkerheup het gewicht naar uw linkerhak. Belangrijk is het dat u goed het gewicht in uw voeten voelt en dat de snelheid van de swing hier op afgestemd wordt.Het gewicht moet eerst in de linkerhak zijn voordat u de bal raakt.

Oefening 2:Neem uw golfhouding in en kruis uw armen over de schouders. Ga met uw achterwerk dicht tegen een muur aan staan, maar heb geen contact. Maak nu een paar rotaties met

de armen op de schouders en duw steeds met uw billen tegen de muur aan.

Oefening 3:Voor de oefening heeft u een barkruk nodig. Zet de kruk achter u neer en neem uw houding in, maar heb net geen contact.Maak nu een paar swings en zorg dat u steeds contact maakt met de kruk.Sla ook een paar ballen met de kruk.

Boek een golfles bij 1 van de BurgGolf PGA professionals en laat u door ons filmen om te kijken of u de goede heupinzet maakt!

Heel veel succes met oefenen.

Guido LoningHeadprofessionalBurgGolf Wijchen

Hoe gooi ik mijn heup erin?

Page 8: Tee Off Magazine | Editie 2 2014

BurgGolf Shops Nieuw in de winkel! De S6 is een GPS-golfhorloge met een

hoge-resolutie kleuren touchscreen boordevol functies, zoals de innovatie swingfuncties SwingTempo, TempoTraining en SwingStrength™. Dankzij de complete CourseView kaarten van meer dan 30.000 internationale golfbanen, met Green View voor handmatige pinpositionering, Touch Targeting en PinPointer voor als u de vlag niet kunt zien, houdt u tijdens het spel steeds volledig overzicht.

De S6 is voorzien van CourseView kleurenkaarten voor meer dan 30.000 internationale golfbanen en een speciale CourseView knop waarmee u vooraf vanaf elke positie op uw favoriete baan doglegs, bunkers, waterhindernissen, de vorm van greens en pinposities kunt bekijken. Touch Targeting biedt golfers de mogelijkheid om op elk gewenst punt op het scherm te tikken en de exacte afstand tot dat punt te meten.

Gebruik de S6 om uw swing te oefenen met SwingTempo en TempoTrainer. SwingTempo meet de relatie tussen upswing en downswing en drukt die uit in een verhoudingsgetal – 3:1 is het ideale verhoudingsgetal voor upswing-downswing, ook bij individuele snelheidsafwijkingen.

Garmin S6

€ 399,00Garmin S6

Page 9: Tee Off Magazine | Editie 2 2014

Garmin S6 Nike PD DamesDe Nike Power Distance Women is een tweedelige dames golfbal met een hoge balvlucht met draagkracht voor extra lengte bij lagere swingsnelheden en behoud van zacht gevoel in al uw slagen van tee tot green. Een zachte elastische kern voor optimale energieoverdracht van club naar bal voor een hoge balsnelheid en veel lengte bij lagere swingsnelheden.

Nike PD SoftEen absolute topbal, met zeer belangrijke kenmerken voor iedere golfer, zoals lengte en ‘gevoel’. Ondanks dat deze bal heel ver vliegt ligt de bal op de green snel stil. Weinig golfballen hebben de combinatie van lengte en spin.

Nike PD Long

Krijg verhoogde afstand op je eerste en tweede slag vanaf de tee of de fairway met de Nike ® Power Distance Long Golfbal.Deze golfbal geeft penetrerende balvluchten die extra meters geven en heeft als belangrijke factor dat deze meer roll geeft, in het bijzonder op de green.

€ 24,95Nike PD Soft

€ 24,95Nike PD Dames

€ 24,95Nike PD Long

Page 10: Tee Off Magazine | Editie 2 2014

Naam: Hidde VerschuurFunctie: General Manager BurgGolf Haverleij Den Bosch

Golf is in mijn ogen de mooiste sport die er is. Na jaren lang golfbanen verteld te hebben hoe men een golfbaan beheerd, mag ik nu zelf deze uitdaging aan gaan. En daar heb ik veel zin in. Aan positiviteit, enthousiasme en energie is geen gebrek. Ik houd er van om onder de mensen te zijn. U zult mij dan ook vaak in ons clubhuis van BurgGolf Haverleij Den Bosch treffen. Daar hoor ik met plezier al uw belevenissen op en rond de golfbaan.

Tot snel op BurgGolf Haverleij Den Bosch!

Naam: Mike Anthony BosmanFunctie: General Manager BurgGolf Purmerend & Hampshire GolfHotel Waterland

Via vele internationale omzwervingen heb ik in Nederland, en wel in Purmerend, mijn droombaan gevonden. De combinatie golf, hotel en F&B onder één dak maakt dat deze nieuwe stap de ultieme uitdaging vormt. De komende tijd stort ik mij zoveel mogelijk op het leren kennen van dit prachtige bedrijf, het geweldige team en de vele (bedrijfs)leden.

Aan ervaring in de hospitality en golf geen gebrek. Ik was eerder werkzaam bij prachtige bedrijven als ‘The Belfry, ‘De Lage Vuursche’ en ‘Vale do Lobo’.

Ik hoop u snel te mogen begroeten in Purmerend!

Page 11: Tee Off Magazine | Editie 2 2014

www.jura.nl

‘Een latte macchiato graag, maar wel vers gemalen.’

Koffiecultuur voor mensen met stijl: de nieuwe IMPRESSA J9.3 One Touch TFT Carbon is een hit, zelfs voor kenners als de veeleisende Roger Federer. Zij waarderen het intuïtieve gebruik, met de TFT-display en de Rotary Selection, evenals de traploos in hoogte verstelbare cappuccino-uitloop met zijn revolutionaire fijnschuimtechnologie. JURA - If you love coffee

Roger Federer, ambassadeur van JURA sinds 2006

Page 12: Tee Off Magazine | Editie 2 2014

AanbiedingEvolutee at Royal Obidos*****Het arrangement:• Vlucht Amsterdam – Lissabon• Autohuur Cat B• 4 nachten o.b.v. logies & ontbijt• 2 diners in locale restaurants• 2 greenfees op Royal Obidos• 1 greenfee op Praia del Rey

Vanaf prijs: € 835,00 p.p.Altijd extra voordeel voor

BurgGolf leden!

www.burggolf.nl/golfvakanties

Page 13: Tee Off Magazine | Editie 2 2014

In deze editie van het Tee Off Magazine neem ik u graag mee naar de Costa Oeste. Een ruig gebied met een schitterende, maar uiteenlopende natuurschoon. Gelegen op ongeveer een uur rijden boven Lissabon tussen de Atlantische Oceaan en de Serra de Montejunto. In Peniche, de meest westelijk gelegen stad van Europa aan de kust vindt u de grootste haven met traditionele visvangst van het land.

Dus doe uzelf tegoed aan heerlijke vismaaltijden, geniet langs het mooie lange en vooral ruige strand, met vaak hoge golven. Niet voor niets is deze hoek van Portugal zeer bekend bij surfers. Een andere “must see” hier is Ôbidos, een oud middeleeuws stadje niet ver van hotels en golfbanen.

Op het gebied van golf heeft deze regio de laatste jaren een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Waar voorheen Praia del Rey een van de meest bekende banen was, liggen er nu inmiddels 3 prachtige banen op een rij, en allen niet verder dan maximaal 15 minuten rijden. Campo Real is een baan die u op de dag van aankomst of vertrek nog eens extra kunt spelen.

Praia del Rey: een prachtige baan met enkele uitdagende links holes direct aan zee. De andere 9 holes

lopen langs het Resort bij deze baan en een naaldbos. Een lastige baan waar de wind regelmatig een extra tegenstander voor u zal zijn.

Bom SuccessoEen afwisselende baan met enkele zeer uitdagende holes waarbij vooral Hole 17 en 18 u lang in het geheugen zullen blijven. Op hole 10 slaat u af vanaf het dak van het clubhuisfaciliteit. Het clubhuis is modern en biedt vanaf het terras een mooi uitzicht op Hole 18

Royal ObidosHet laatste meesterwerk van Seve Balesteros met een uitdagende lay-out, snelle greens en enkele mooie vergezichten naar zee of de lagune. Een werkelijk genot om deze baan meerdere keren te spelen

Tips of wetenswaardigheden voor deze streek:

Ôbidos, een middeleeuws stadje, is één van de meest pittoreske en best bewaarde vestingstadjes van Portugal en ooit van strategisch belang. Ver voordat de Romeinen het Iberisch schiereiland innamen woonde men hier al. Een labyrint van smalle straatjes en charmante huisjes. Leuk na een rondje golf hier in de oude stad iets te gaan eten. Het hele jaar rond zijn er evenementen in dit gezellige stadje. De meest bekende is waarschijnlijk wel

Festival Internacional do Chocolate. Maar ook de kerstmarkt is meer dan een bezoek waard in de maand december.

Caldeirada de peixe, een visstoofpotje met vis uit de nabijgelegen Lagoa de Ôbidos.

Ginjinha de Ôbidos, een beroemde kersenlikeur, die op vele plaatsen is te proeven, bijvoorbeeld uit een bekertje van chocola. Een uitstekende combinatie.Foz do Arelho, een mooi groot zandstrand niet ver van Caldas da Reinha. Ideaal voor een heerlijke lunch met zeevruchten.

Wij wensen u weer veel zon, golf plezier en zijn u natuurlijk graag van dienst bij het plannen van een volgende golfreis.

Sportieve groet,

Bert Trommelen3D Golfvakanties

Costa Oeste - ObidosCultuur, prachtige kustlijnen, uitdagende banen en authentiek Portugal.

Page 14: Tee Off Magazine | Editie 2 2014

Relatiedag 2014

Ook dit jaar was de BurgGolf relatiedag weer een prachtge dag. Al onze bedrijfsleden zijn in de watten gelegd met een mooi nike polo, logoballen, culinaire verwennerijen in de banen en een fantastisch diner.

Uiteraard werd de avond afgesloten met live muziek en een mooi glas wijn op het terras.

Tot volgend jaar!

Page 15: Tee Off Magazine | Editie 2 2014

BurgGolf Relatiedag 2014

Page 16: Tee Off Magazine | Editie 2 2014

Naam: Fred LubbersFunctie: Gastheer LoyalTee Tour

Tijdens de wedstrijden van de LoyalTee Tour is Fred Lubbers aanwezig voor u als aanspreekpunt. Hij kan u helpen met al uw vragen over de leukste golfcompetitie van Nederland. Fred wordt hierbij geholpen door uiteraard een aantal enthousiaste LoyalTee Leden: Carel Stasse en Willem Jan Repko.

Speel een keertje mee met de LoyalTee Tour en ontmoet deze heren. Zij ontvangen u met open armen.

Alvast veel plezier gewenst!

De hele zomer door kunt u meespelen met wedstrijden van de Quinta do Lago LoyalTee Tour, een spannende maar vooral gezellige wedstrijdtour met een afsluitende finale op 11 oktober. Tijdens die finale staat er maar liefst een 5-Doagse golfreis voor 2 personen naar Portugal op het spel.

De tour bestaat uit een reeks van 21 wedstrijden en iedere wedstrijddag bestaat uit ontvangst met koffie en een lekkernij, 18-holes wedstrijd inclusief baancatering en bittergarnituur bij de borrel. Er wordt gespeeld in twee handicapcategorieën (0 – 20.0 en 20.1 – 36) en van iedere categorie plaatst de dagwinnaar zich voor de finale van 11 oktober op BurgGolf Purmerend. Naast de dagwinnaars van alle wedstrijden plaatsen per handicapcategorie ook de vier beste spelers van het overall-eindklassement zich voor de finale.

Voor dit eindklassement tellen van iedere speler de beste vijf uitslagen, en na afloop van iedere wedstrijd wordt op het leaderboard de tussenstand weergegeven. U kunt zo vaak meespelen als u wilt.

Kosten:De kosten per wedstrijddag zijn € 65 (€ 55 voor Emmen en Middelburg).LoyalTee leden betalen slechts € 55 (€ 45 voor

Emmen en Middelburg).Privé-leden betalen € 25 (€ 22,50 voor Emmen en Middelburg). En nationale privéleden betalen slechts € 15.

Bekijk online wanneer de Quinta Do Lago LoyalTee Tour op een BurgGolf baan bij u in de buurt is.

ContactWilt u meer informatie over de LoyalTee Tour Don kunt u ons contacten via: [email protected].

Sponsor:De LoyalTee Tour is powered by 3D Golfvakanties. Dé specialist in golfvakanties!

Quinta D0 Lago LoyalTee TourSpeel mee in de leukste golfcompetitie van Nederland

Page 17: Tee Off Magazine | Editie 2 2014

New Members BusinessClubDrukkerij PicomHomecourse: Zoetermeerwww.picom.nl

Martin GlasHomecourse: Gendersteynwww.martinglas.nl

Schoonmaak CompanyHomecourse: Gendersteynwww.schoonmaak-company.nl

PPS Security BVHomecourse: Den Boschwww.pps-security.nl

GoodzoHomecourse: Zoetermeerwww.goodzo.nl

ASP Cleaning productsHomecourse: Zoetemeerwww.aspcp.nl

Lexus EindhovenHomecourse: Gendersteynwww.lexus-eindhoven.nl

SG OnderhoudHomecourse: Zoetermeerwww.sgonderhoud.nl

Paper for PaperHomecourse: Purmerendwww.paperforpaper.nl

MKB OfficeHomecourse: Purmerendwww.mkb-office.nl

Scholtens WoninginrichtingHomecourse: Purmerendwww.scholtenswoninginrichting.nl

Gradus GroepHomecourse: Purmerendwww.gradusgroep.nl

Page 18: Tee Off Magazine | Editie 2 2014

Boschendal is een van de mooiste wijnhuizen van Zuid-Afrika en bevindt zich in de Westkaap.

De wijngaarden van Boschendal zijn verspreid over zo’n 200 hectare landschap met verschillende hoogtes en diverse grondsoorten, waardoor er omgevingsverschillen ontstaan en het landschap uitermate geschikt is om verschillende druivenvariëteiten aan te planten.

Let op: de Boschendal blanc de noir (rose) zit in een groene fles en lijkt geen rosé. Maar de rosé is helemaal geweldig mooie licht kleur en een ontzettend mooie smaak.

Dé Zomerwijn van 2014

€ 4,50 per glas

Boschendal

Page 19: Tee Off Magazine | Editie 2 2014

In november 2013 kwam BurgGolf samen met 6 andere golforganisatie tot een uniek product voor golfers. Het Golf World Membership; een lidmaatschap dat u toegang verschaft op meer dan 200 golfbanen in de wereld. Dat betekent dat als BurgGolf lid over de hele wereld spelen opeens zo gemakkelijk wordt! Leden van alle bij de Golf World Alliance™ aangesloten golfbanen kunnen gemakkelijk op elk moment hun lidmaatschap uitbreiden naar het Golf World Membership™-programma. Voor slechts € 99,- per kalenderjaar kunt u onbeperkt spelen op meer dan 200 golfbanen in Europa.

www.burggolf.nl/golfworld

Wereld lidmaatschap

Page 20: Tee Off Magazine | Editie 2 2014

Hampshire Zomer Weken• Verblijf al voor € 49,50 per persoon• 2 dagen in een Hampshire Hotel • 2-gangendiner

Kijk voor de deelnemende hotels opwww.hampshire-hotels.com/zomer

w w w. h a m p s h i re - h o t e l s . c o m / z o m e r

vanaf

€ 49,50per persoon

TREK EROPUIT DEZE ZOMER BIJ HAMPSHIRE HOTELS!

ONLINE BOEKENwww.hampshire-hotels.com/zomer