TBKMagazine · PDF file Ik ben Wouter Besseling, 25 jaar, woonachtig in Hoorn en sinds januari...

Click here to load reader

 • date post

  07-Jul-2020
 • Category

  Documents

 • view

  2
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of TBKMagazine · PDF file Ik ben Wouter Besseling, 25 jaar, woonachtig in Hoorn en sinds januari...

 • En verder...

  TBKMagazine Nummer 04 / november 2012

  Do’s eN Don’ts vaN youtube MarketiNg

  Wils en Nikita over hun stage bij Vezet

  Introweek Terschelling groot succes

  Activiteitenprogramma 2013 Interview Onno Lotgering Mix & Match 2012

 • Voorzitter Secretatris

  Penningmeester

  Bestuurslid internationalisering Bestuurslid introductieweek

  Websitebeheer

  Introductieweek

  Binnenlandse studiereis

  Buitenlandse studiereis

  Activiteiten

  tbKMagazine Wouter riNia rob vaN der leek roMaN voigt reMco bouMa Sjoerd leegWater

  MartijN dijkerS 1 vacature

  Sjoerd leegWater daNiëlle HoMborg roN urSeM MariNuS SeijtS

  2 vacatures

  reMco bouMa 1 vacature

  roWy beerepoot roy HuiSMaN

  tbK Magazine is een uitgave van Studievereniging technische bedrijfskunde alkmaar en verschijnt tweemaal per jaar. Het tbk Magazine wordt gratis verspreid onder leden van de studievereniging, studenten en alumni van de opleiding tbk en op de Hogeschool inholland alkmaar. artikelen uit het tbk Magazine mogen alleen worden overgenomen, gekopieerd enz. na uitdrukkelijke toestemming van de redactie van tbk Magazine. ondanks uiterste zorgvuldigheid kunnen enkele gegevens achterhaald of anderzins niet volledig juist zijn. tbk Magazine aanvaardt hiervoor geen enkele aansprakelijkheid.

  Vragen en feedback?

  Studievereniging technische bedrijfskunde alkmaar Hogeschool inholland alkmaar

  bergerweg 200, 1817 MN, alkmaar, kantoor b 3.19 Email: info@technischebedrijfskunde.com

  Online: www.technischebedrijfskunde.com

  vooruitblik ik ben trots om u alweer het vierde maga- zine van de studievereniging te mogen presenteren. in het magazine staan diverse interviews met alumnus en stagiaires, kijken we terug op een geweldige introductieweek en blikken we vooruit naar het programma voor volgend jaar.

  daarnaast hebben we voor dit magazine twee schrijvers van het veel bekeken marketing blog marketingfacts bereidt gevonden een artikel te schrijven over de do’s en don’ts op het gebied van youtube marketing. Met dit magazine hopen we de leden, de sponsoren en andere geïnteresseerden in de studie- vereniging een beeld te geven van wat de studievereniging doet.

  onze studievereniging zou niet bestaan zonder de inzet van de commissieleden. Heb jij de ambitie om binnen een commis- sie actief te zijn? Schroom niet en neem contact met ons op! in het colofon staan de huidige openstaande vacatures.

  vele mensen hebben meegeholpen aan de inhoud van dit magazine. ik wil graag van deze gelegenheid gebruik maken om deze mensen te bedanken. ook wil ik via deze weg Sjoerd leegwater en rob van der leek bedanken voor het ontwerp en de redactie van dit magazine.

  ik hoop dat u dit magazine met veel plezier zult lezen.

  18

  14

  04

  07

  09

  10

  12

  18

  24

  27

  14

  INhOudSOPgAVE

  Ervaringen van Arno en Wouter bij Eriks Hoe is het om te werken en stage te lopen bij eriks?

  Verslag Mix & Match een verslag over het derde Mix & Match event van de studievereniging.

  Interview Onno Lotgering Wat zijn de ervaringen van onno als enige docent-lid van de studievereniging?

  Studentprofiel is de opleiding technische bedrijfskunde geknipt voor jou?

  Youtube marketing Sebastiaan Nagel en Ferdy Hoekman geven hun visie op het gebruik van youtube als marketinginstrument.

  Stage bij Vezet Wils en Nikita lopen hun eerste stage bij het groenteverwerkingsbedrijf vezet.

  Mix & Match Event vind jouw ideale stageplek op 29 november!

  Verslag introductieweek 49 nieuwe studenten vertrokken naar terschelling om kennis te maken met elkaar en de opleiding.

  Wouter rinia voorzitter

  Activiteiten 2013 een vooruitblik naar de activiteiten die voor 2013 op het programma staan.

  TBK Online

  TBKMagazine/ mei 2012 3

 • www.werkenbijeriks.nl

  Ik ben Wouter Besseling, 25 jaar, woonachtig in Hoorn en sinds januari 2012 afgestudeerd na een 3,5 jarige oplei- ding TBK aan Hogeschool Inholland. Ik werk bij ERIKS bv op locatie Alkmaar voor de Business Unit Seals and Rubber Technology.

  Hoe ben je bij ERIKS terecht gekomen? Na mijn studie ben ik via een recruiter geattendeerd op de vacature voor technisch/commercieel medewerker bij ERIKS. Door een bedrijfspresentatie en rondleiding, in mijn tweede jaar TBK, georganiseerd door Bob Blijlevens had ik al eens kennis gemaakt met ERIKS. En was mijn interesse voor dit bedrijf direct gewekt.

  Wat maakt voor jou dit vak zo leuk? Binnen de afdeling Seals and Rubber Technology werk ik als accountverkoper voor de OEM-markt. In deze functie ben ik voor een vijftal grote klanten binnen de machine- en apparatenbouw het aanspreekpunt voor al hun vragen aan ERIKS. Hierbij richt ik mij op het volledige pakket van ERIKS dat van gereedschappen, slangen, aandrijftechniek en afsluiters tot klantspecifieke rubber- en kunststof vorm- delen loopt. Ik ben voor deze klanten dus verantwoordelijk voor de handel tussen ERIKS en de klant. Het assortiment van ERIKS is zo groot dat ik als generalist binnen het be- drijf dagelijks vragen krijg waarvoor ik zelf echt navraag bij productspecialisten moet doen. Dit maakt dat ik elke dag weer kansen heb om mijn kennis te vergroten en ik ook elke dag voor uitdagingen sta. Nu is mijn ervaring dat je er bij ERIKS nooit alleen voor staat, collega’s zijn altijd bereid om je bij complexe vraagstukken te ondersteunen.

  Zijn er ook nadelen aan de functie? Als ik een nadeel van mijn werk zou moeten verzinnen, zou het zijn dat er bij een klant altijd een probleem kan ontstaan, ook aan het eind van je werkdag. Als deze klant

  jou hulp nodig heeft kun je niet zeggen “morgen bent u de eerste”. Hoewel dit het werk ook weer erg leuk maakt doordat je aan het begin van de dag nooit weet wat de dag gaat brengen. Dit houdt het werk heel veelzijdig. Het ene moment ben ik bezig met het beoordelen van afnameprog- noses en voorraden of opstellen van offertes en het andere moment bel je met klanten en leveranciers uit vele delen van de wereld om een probleem op te lossen.

  Hoe ervaar je het werken bij ERIKS? Het werken binnen ERIKS is naast de uitdaging en veelzij- digheid in mijn functie ook erg interessant door de omvang van het bedrijf. Binnen ERIKS zijn er namelijk veel moge- lijkheden om je verder te ontwikkelen en door te groeien, mits je er zelf voor wilt gaan natuurlijk. Dit is goed te zien aan de stappen in hun carrières die veel van mijn collega’s binnen ERIKS in de loop der jaren hebben gemaakt. Daarbij geeft ook het hoge gemiddelde in arbeidsjaren aan, dat ERIKS een prettige werkgever is waar werknemers niet snel bij weg willen.

  Welke goede raad geef je de huidige studenten van TBK? Mijn beste raad aan studenten is, houd de docenten een beetje te vriend, het kan je tijdens je studie alleen maar helpen en je zult dan een stuk meer leren. Dit is uiteinde- lijk toch waarvoor je de studie doet. J

  www.werkenbijeriks.nl

  Ik ben Arno Smit, 23 jaar en geboren in Alkmaar. Op dit mo- ment ben ik met een afstudeeropdracht bezig bij ERIKS bv ter afsluiting van mijn opleiding TBK. Met mijn vrienden kom ik re- gelmatig in het buitenland om mijn hobby uit te oefenen. Mijn hobby is namelijk niet iets wat je vaak tegenkomt in Nederland aangezien ik aan Downhill Mountain bike doe. Dit houdt in dat ik regelmatig in skigebieden te vinden ben waar wij met de lift naar boven gaan waarna we volgas naar beneden fietsen over ruige parcours.

  Waarom heb je ERIKS gekozen voor je afstudeeropdracht? Dankzij het mix and match event van de studievereniging TBK ben ik in contact gekomen met ERIKS. Ik heb nooit een goed beeld gehad van ERIKS. Ik was in de veronderstelling dat ERIKS enkel een handelsorganisatie was, maar het is in werkelijkheid veel meer dan dat.

  Natuurlijk is ERIKS een commercieel bedrijf, maar het zijn zeer technische producten, veel klantspecifieke aanvragen en de klant staat centraal. Dit trok mij erg aan. Ik heb vervolgens contact opgenomen met ERIKS om de mogelijkheden te be-

  spreken. Na het versturen van mijn CV, kreeg ik een telefoontje van de Manager van de Business Unit Kunststoffen. Wij heb- ben direct een afspraak gemaakt, waarbij we de opdracht voor deze Business Unit hebben besproken. Het was allemaal snel geregeld.

  Wat is je stageopdracht? Mijn opdracht is een echte TBK opdracht. Ik ben bezig met een marktonderzoek voor een specifiek slijtageproduct. Dit product wordt gebruikt in de grind- en betonindustrie. ERIKS heeft een aantal zeer grote afnemers van dit product waar zij sterk afhan- kelijk van zijn. Het is dus van belang dat er een plan komt om de afzet van dit product te spreiden over meerdere markten en over meerdere afnemers om zo het risico te spreiden.

  Hoe verloopt je stage tot nu toe? Op dit moment ben ik ruim een maand bezig met mijn onder- zoek en het gaat naar wens. Binnen ERIKS krijg je alle tijd om aan je opdracht te werken en iedereen staat voor je klaar als je vragen hebt. Ik heb leuke collega’s die allemaal betrokken zijn en mij willen helpen met het bereiken van een goed resultaat.

  Heb je tips voor studenten op zoek naar een stageplaats? Ik zou de studenten willen adviseren om een mix and match event te bezoeken. Tijdens het mix and match event kom je persoonlijk in contact met verschillende bedrijven. Dit geeft je meer inzicht in een bedrijf en wat het bedrijf te bieden heeft. J

  de TBK stagiair recent

  afgestudeerd

  www.werkenbijeriks.nl