Taxi Prins Verwenreizen 2011

12
5 daagse Verwenreizen Taxi Prins Reizen Prinsesseweg 50, 7958 RT Koekange Tel: 0522 - 44 12 91 www.taxiprins.com Rijn en Moezel Zuid Limburg De Harz Weserbergland Sauerland 2011

description

Taxi Prins Verwenreizen 2011

Transcript of Taxi Prins Verwenreizen 2011

Page 1: Taxi Prins Verwenreizen 2011

5 daagse

Verwenreizen

Taxi Prins Reizen Prinsesseweg 50, 7958 RT Koekange Tel: 0522 - 44 12 91 www.taxiprins.com

Rijn en Moezel

Zuid Limburg

De Harz

Weserbergland

Sauerland

2011

Page 2: Taxi Prins Verwenreizen 2011

Dag 1: Als iedereen weer ingestapt is vertrekken we naar onze eerste stop om lekker koffie te drinken en elkaar te leren kennen. Voor onderweg nemen we een lunchpakket mee en tijdens de middagpauze laten we ons dat goed smaken. We vervolgen de reis en als we de grens zijn gepasseerd rijden we via de “Linksrheinige” autobahn richting Koblenz. Onderweg maken we een aantal stops en in de namiddag komen we aan in ons hotel in Alken aan de Moezel.

Dag 2: We gaan aan boord en varen stroomopwaarts over de Moezel naar Cochem. Onderweg heeft u prachtige uitzichten op de dorpjes en stadjes en de wijngaarden op de hellingen. Tegen de middag komen we aan in het mooie toeristenstadje Cochem. Na de lunch heeft u de gelegenheid te winkelen in de gezellige straatjes en op het marktplein. U kunt natuurlijk ook een plaatsje zoeken op de vele terrasjes langs de boulevard. In de loop van de namiddag verlaten we Cochem en rijden over de Hunsrück Höhenstrasse terug naar Alken.

Dag 3: Vandaag rijden we naar Koblenz en we brengen een bezoek aan de “Deutsches Eck”. Hier nemen we een kijkje bij het standbeeld van Kaiser Wilhelm I. Dit is ook de plaats waar de Moezel in de Rijn stroomt. Aan de overkant ziet u de machtige vesting “Ehrenbreitstein”. We steken de Rijn over en volgen het mooiste deel n.l. de Mittelrhein met aan weerszijden de vele burchten en kastelen uit vroegere tijd. Na de lunch vervolgen we onze route langs de Rijn en de beroemde Loreley. Vervolgens komen we aan in Rüdesheim. In dit stadje met de bekende “Drosselgasse” zult u zich zeker vermaken. We steken met de pont de Rijn weer over en rijden terug naar ons hotel.

Onze eerste verwenreis in 2010 ging naar de Rijn en Moezel en was gelijk een groot succes. Vandaar dat we het weer opnieuw in ons reisprogramma hebben staan. Zeer gevarieerd dagprogramma en we verblijven in een prima familiehotel te midden van de wijngaarden. We bezoeken leuke stadjes en dorpjes langs beide rivieren en wij nodigen u uit aan boord voor een tocht over de Moezel.

Burg Hotel te Alken aan de Moezel met uitzicht op de Moezel.

Faciliteiten: lift, groot terras, café, eigen brood- en banketbakkerij.

Kamers voorzien van: douche, toilet, haardroger en tv.

Hotelinformatie:

Vertrek : maandag 11 juli 2011

Retour : vrijdag

15 juli 2011

Complete verwenreis

5 daagseVerwenreis naar Rijn en Moezel

Page 3: Taxi Prins Verwenreizen 2011

Dag 4: Bij Lôf steken we de Moezel over en via Kaiseresch rijden we door de Eifel naar Daun. Hier nemen we een kijkje bij de kratermeren van de Vulkaaneifel. Na de lunch in Wallendorf kijken we even bij de nog actieve geiser in het midden van het dorp. Daarna brengen we een bezoek aan de houtzaagmolen in Meisburg. Deze molen is één van de laatste nog in werking zijnde zagerijen in Duitsland. Na al dit moois rijden we terug naar ons hotel en ’s avonds is er een muziekavond met warm- en koud buffet.

Dag 5: We nemen afscheid van ons hotel en het wijndorp Alken. Bij Koblenz steken we de Rijn over en gaan via Köningswinter en Bonn richting Keulen. Dan nemen we de autobaan langs het Ruhrgebied. Eenmaal terug in eigen land volgt nog een afscheidsdiner, waarna we vervolgens huiswaarts gaan en iedereen weer persoonlijk thuis wordt gebracht.

Kosten voor deze verwenreis € 450,00 p/p

Boekingen voor 11 mei 2011 € 400,00 p/p

Toeslag 1 persoons kamer € 48,00 p/p

Reisverzekering € 9,50 p/p

Annuleringsverzekering € 30,00 p/p

Kosten

Complete verwenreis

5 daagseVerwenreis naar Rijn en Moezel Het prachtige rivierenlandschap

Page 4: Taxi Prins Verwenreizen 2011

Dag 1: Nadat iedereen is opgehaald hebben we eerst een koffiestop. Daarna gaan we in zuidelijke richting en komen rond de middag aan in Wellerlooi. In het Rosarium van familie Seuren gaan we eerst aan tafel voor de lunch. Daarna een rondleiding door de schitterende tuinen en de kwekerij. Na deze rondleiding heeft u de tijd om zelf te genieten van de Afrikaanse beeldentuin, de fonteinen en de uilen. Dan verlaten we Wellerlooi en komen in de namiddag aan in Valkenburg aan de Geul.

Dag 2: We maken vandaag een rondrit door het prachtige heuvellandschap. Vanuit Valkenburg rijden we naar Margraten voor een kort bezoek aan het militaire ereveld. Dan volgen we vanaf Sint Geertruid de Mergellandroute via Noorbeek en Slenaken tot aan Vaals. De lunch nuttigen wij in restaurant Wilhelminatoren, waarna we onze route naar Simpelveld vervolgen. Daar aangekomen stappen we op de stroomtrein en maken een rit met het “Miljoenenlijntje” naar Valkenburg.

Dag 3: De tocht gaat via Genk en Houthalen door Belgisch-Limburg. Tegen koffietijd komen we aan in Hechtel-Eksel. Hier brengen we een bezoek aan het pralinebedrijf van “Den Dikken Bakker”. U krijgt deskundige doch humoristische uitleg over bonbons en chocolade versieringsstukken. De lachspieren zullen zeker inspanningen leveren. U nuttigt tevens hier uw lunch, waarna wij onze weg weer vervolgen naar Maastricht. Daar kunt u de rest van de middag besteden met winkelen en terrasjes pakken op en rond het Vrijthof.

Eén van de mooiste provincies van ons land is ongetwijfeld Limburg. Het glooiende landschap, het Mergelland, grenzend aan België en Duitsland. Wij hebben voor u een leuke en gevarieerde reis samengesteld waar tijdens een rondrit de uitzichten steeds weer verrassend zijn. Gaat u met ons mee en laat u verrassen.

Hotel Walram te Valkenburg, gelegen aan het plein vlakbij het centrum.

Faciliteiten: lift en overdekt zwembad.

Kamers voorzien van: douche/bad, toilet, tv, wekkerradio, haardroger, telefoon.

Hotelinformatie:

Vertrek : maandag 25 juli 2011

Terug : vrijdag

29 juli 2011

Complete verwenreis

5 daagseVerwenreis naar Zuid Limburg

Page 5: Taxi Prins Verwenreizen 2011

Dag 4: Via een mooie route rijden we naar de Duitse stad Aken en dan door het Duits-Belgisch natuurpark naar Monschau. Hier brengen we een bezoek aan de glasblazerij. Hier beleeft u hoe uit vloeibaar glas, vazen, borden, drinkglazen, etc. gevormd worden tijdens een demonstratie. Tevens lunchen we daar. Een deel van de middag kunt u besteden om op eigen gelegenheid het stadje Monschau te bekijken en te genieten van de fraaie vakwerkhuizen, de oude stadskern en de burcht van Monschau . Via een toeristische route rijden we weer terug naar ons hotel.

Dag 5: We verlaten Valkenburg en rijden weer huiswaarts. Onderweg brengen we nog een bezoek aan de museumboerderij de Locht in Melderslo. Hier maken we kennis met de teelt van champignons en asperges en maken een rondgang door dit unieke museum. Na de lunch gaan we via Nijmegen naar het restaurant waar we het afscheidsdiner van deze reis zullen nuttigen, waarna u allen weer thuis wordt gebracht.

Kosten voor deze verwenreis € 450,00 p/p

Boekingen voor 25 mei 2011 € 400,00 p/p

Toeslag 1 persoons kamer € 50,00 p/p

Reisverzekering € 9,50 p/p

Annuleringsverzekering € 30,00 p/p

Kosten

Complete verwenreis

Het zuidelijke heuvelland

Page 6: Taxi Prins Verwenreizen 2011

5 daagseVerwenreis naar Sauerland

Dag 1: Nadat iedereen is opgehaald rijden we naar de eerste stop voor de koffie. Dan vervolgen we onze reis naar het oosten met rond de middag de lunch. De autobaan op en in de namiddag komen we aan in Bockswiese bij ons hotel van deze week, gerund door de familie Veldhuis.

Dag 2: Vandaag gaan we de hoogte in, we rijden naar Thale en brengen een bezoek aan de hoog gelegen “Hexentanzplatz”. U heeft hier een prachtig uitzicht op de omgeving! Na de lunch rijden we naar Gernrode en brengen een bezoek aan de klokkenfabriek. Naast allerlei soorten klokken worden hier de originele koekoeksklokken gemaakt. Hier nemen we een kijkje en krijgen een rondleiding door het bedrijf en u kunt daar ‘s werelds grootste koekoeksklok bekijken.

Dag 3: We gaan vandaag naar de stad Wernigerode en maken met de “Harzersmalspoorbaan” een rit naar Schierke. De rijtuigen zijn mooi en geven het gevoel van vervlogen tijden, het uitzicht tijdens de rit is adembenemend, steile hellingen en bochten. Het is een leuke, romantische reis door de geschiedenis. In Schierke stapt u weer uit deze nostalgische trein en gaan we naar het lunchadres. Na de heerlijke lunch rijden we naar het stadje Stolberg. Dit stadje met haar vele vakwerkhuizen is een bezoek meer dan waard.

Hotel Niedersachsen te Bockwiese, te midden in het schitterende berglandschap.

Faciliteiten: lift, finse sauna en verwarmd binnenzwembad 31˚

Kamers voorzien van: douche/bad, toilet, kabel- tv, wekservice, haardroger, telefoon en gratis internet

Hotelinformatie:

Complete verwenreis

Vertrek : maandag 8 augustus 2011

Terug : vrijdag 12 augustus 2011

5 daagseVerwenreis naar De Harz

De Harz is een nieuwe bestemming in ons programma, en ligt in het noordelijke middengebergte van Duitsland met haar prachtige ongerepte natuur. Vanaf de bergen heeft u een prachtig uitzicht op de meren en bossen. Bezoek de keizerstad Goslar met haar rijke geschiedenis, de nostalgische stoomtrein, en het unieke klokkenmuseum. Ga met ons mee dit stukje Duitsland ontdekken en ervaart u zelf hoe mooi het is.

Page 7: Taxi Prins Verwenreizen 2011

Dag 4: Vanmorgen vertrekken we met een gids in de bus. Deze nederlandstalige gids zal ons eerst vergezellen naar het klooster in Wôltingerode. Al jaren maakt men hier heerlijke dranken en kruidenlikeuren. We krijgen een rondleiding en mogen proeven van deze bijzondere producten. Na de lunch gaan we naar Goslar en wandelen we samen met onze gids door het mooie centrum.

Dag 5: De koffers gaan weer in de bus en we nemen afscheid van de Harz. Via een mooie route rijden we naar Hameln en krijgen hier een rondleiding met een nederlandstalige gids door het ‘‘rattenvangerstadje’’. Na de lunch rijden we langs het “Teutoburgerwald” en het “Wiehengebirge” terug naar Nederland waar we het afscheidsdiner nuttigen. Uiteraard wordt u weer thuis gebracht.

Kosten voor deze verwenreis € 485,00 p/p

Boekingen voor 8 juni 2011 € 435,00 p/p

Toeslag 1 persoons kamer € 50,00 p/p

Reisverzekering € 9,50 p/p

Annuleringsverzekering € 32,50 p/p

Kosten

Complete verwenreis

Het noordelijke middengebergte

Page 8: Taxi Prins Verwenreizen 2011

5 daagseVerwenreis naar Sauerland

Dag 1: Als iedereen van huis is opgehaald vertrekken we naar de eerste koffiestop. Na een leuke rit door Twente steken we de grens over met rond de middag de lunchpauze. Een toeristische route langs het mooie “Wiehengebirge” naar Auetal. Daar komen we in de namiddag aan bij ons hotel Mühlenhof.

Dag 2: Op weg naar Minden, hier stappen we aan boord en maken een rondvaart over de rivier de Weser. We passeren de sluizen van de Ober en Unterhafen en varen langs de “Weserpromenade”. U luncht heerlijk aan boord, waarna we bij Porta Westfalica weer van boord gaan. We stappen weer in de bus en rijden naar boven en brengen een bezoek aan het “Kaiser Wilhelm Denkmal”. U kunt hier genieten van het schitterende uitzicht van de omgeving. Via een toeristische route terug naar ons hotel.

Dag 3: Deze morgen brengen we eerst een bezoek aan Bückeburg met een rondleiding door het slot van het “Fûrstenhaus Schaumburg-Lippe”. Tijdens deze rondleiding krijgt u de kostbare kamers te zien en informatie over 700 jaar geschiedenis. Na de lunch brengen we een bezoek aan Rinteln. Dit stadje uit 1235 met het oude stadscentrum en de vele vakwerkhuizen kunt u op eigen gelegenheid bezoeken.

Hotel Mühlenhof te Auetal, temidden van een wonderschoon natuurgebied.

Faciliteiten: lift, sauna en verwarmd zwembad, solarium.

Kamers voorzien van: douche/bad, toilet, satelliet-tv, haardroger, telefoon en gratis internet .

Hotelinformatie:

Complete verwenreis

Vertrek : maandag 22 augustus 2011

Terug : vrijdag 26 augustus 2011

5 daagseVerwenreis naar Weserbergland

Een 2e nieuwe bestemming in ons programma, een reis naar het mooie Weserbergland. Het romantisch middengebergte met haar zacht glooiende heuvels en de rivier, die haar die naam geeft, belooft een spannende reis met veel afwisselingen. Langs de Weser van Hann. Münden tot Hameln rijgen de schitterende historische vakwerksteden zich als parels aan een ketting aaneen in een idyllisch rivierenlandschap.

Page 9: Taxi Prins Verwenreizen 2011

Dag 4: Vanaf het hotel is het maar een korte afstand naar Langenfeld. We bezoeken hier de bekende druipsteengrotten van de “Schillathôhle” en krijgen we een rondleiding door de kleurrijke wereld die duizenden jaren geleden is ontstaan. Na de lunch vereren wij Hameln met een bezoek. Kent u het sprookje nog: de Rattenvanger van Hamelen? Met een Nederlandstalige gids maken we een wandeling door het centrum van het “rattenvangerstadje”.

Dag 5: Als de koffers zijn gepakt nemen we afscheid van ons hotel en het Weserbergland en rijden terug naar Nederland. In Overdinkel, even over de grens, stoppen we voor een Twentse koffietafel. Daarna brengen we nog een bezoek aan het grenshistorisch smokkel- en textielmuseum. Voor ieder is er bij vertrek nog een presentje. Een goed verzorgd afscheidsdiner als besluit en daarna brengen we u weer terug naar huis.

Kosten voor deze verwenreis € 475,00 p/p

Boekingen voor 22 juni 2011 € 425,00 p/p

Toeslag 1 persoons kamer € 50,00 p/p

Reisverzekering € 9,50 p/p

Annuleringsverzekering € 32,00 p/p

Kosten

Complete verwenreis

Historische Vakwerksteden

Page 10: Taxi Prins Verwenreizen 2011

5 daagseVerwenreis naar Sauerland

Dag 1: U wordt thuis opgehaald en we gaan dan in oostelijke richting op weg naar de eerste stop om gezamenlijk koffie te drinken met wat lekkers. We vervolgen onze reis door het landelijke Twente en gaan net over de grens aan tafel voor de lunch. Vervolgens nemen we de autobahn en maken halverwege nog een stop en komen we in de namiddag aan bij ons hotel in Braunshausen.

Dag 2: Vanuit Braunshausen rijden we via Battenberg en Frankenberg door het “Wildunger Bergland” richting Bad-Wildungen. Een stop voor de lunch daarna gaan we aan boord voor een mooie rondvaart op de Edersee. Dit is één der grootste meren in Sauerland met op de achtergrond het slot Waldeck. We vervolgen onze weg via Vôhl en Medebach en rijden terug naar ons hotel.

Dag 3: Deze dag gaan we via Hallenberg naar de bekende wintersportplaats Winterberg. We nemen een kijkje bij het hoogste punt van Sauerland de “Kahler Asten”. We drinken koffie bij het “Bobhaus” met een prachtig uitzicht en gaan via een mooie route naar Andreasberg voor de lunch. We rijden verder en brengen een bezoek aan één der grootste en modernste bierbrouwerijen in Duitsland, de Warsteiner Brauerei. Hier krijgt u een rondleiding met een film en maken we met de trein een rondrit door de brouwerij. Daarna drinken we nog een heerlijk vers getapt biertje.

Lekker een aantal dagen er tussen uit naar het mooie Sauerland. Dit is het land van de duizend bergen en vele meren, romantische dorpjes met vakwerkhuisjes en natuurlijk de prachtige natuur. We maken mooie rondritten met leuke uitstapjes en dit alles “inclusief”.

Hotel Haus Wiesengrund te Hallenberg-Braunshausen, gelegen in het centrum van het dorp.

Faciliteiten: zwembad, sauna, solarium, kegelbaan, terras, restaurant en lift.

Kamers voorzien van: douche, toilet, tv, radio en koelkast.

Hotelinformatie:

Complete verwenreis

Vertrek : maandag 5 september 2011

Terug : vrijdag 9 september 2011

5 daagseVerwenreis naar Sauerland

Page 11: Taxi Prins Verwenreizen 2011

Dag 4: Via Hallenberg en Assinghausen rijden we langs de “Bruchhauser Steine” naar Willingen. Daar bezoeken we eerst de glasblazerij en zijn getuige van een mooie demonstratie glasblazen. We rijden naar het restaurant gelegen naast de grote skispringschans voor de lunch. ’s Middags gaan we naar het Talstation en gaan met de cabinebaan naar de “Ettelsberg” die 838 meter hoog is. Vanaf de uitkijktoren kunt u genieten van de prachtige vergezichten. Zij die liever winkelen komen in Willingen zeker aan hun trekken.

Dag 5: We pakken onze koffers weer in de bus en nemen afscheid van ons hotel en van Braunshausen. We gaan richting Holland maar in Emsbüren gaan we eerst lunchen. In Emsflower nemen we een kijkje in de kassen en krijgen we een rondleiding van een Nederlandstalige gids. Ook kunt u een bloemetje meenemen. In de namiddag laten we het afscheidsdiner goed smaken ter afsluiting van deze reis naar het mooie Sauerland. U wordt weer terug naar huis gebracht en zit uw verwenreis erop.

Kosten voor deze verwenreis € 540,00 p/p

Boekingen voor 5 juli 2011 € 490,00 p/p

Toeslag 1 persoons kamer € 50,00 p/p

Reisverzekering € 9,50 p/p

Annuleringsverzekering € 35,00 p/p

Kosten

Complete verwenreis

Het land van de duizend bergen

Page 12: Taxi Prins Verwenreizen 2011

l Vervoer per luxe touringcar.l Ervaren chauffeurs en reisbegeleiders.l Haal- en brengservice in Zuid West Drenthe vanaf en naar uw woonplaats (vanaf dichtstbijzijnde bushalte).l Alle overnachtingen in hotels op basis van een 2-persoons kamer met douche/bad en wc.l Hotels zijn voorzien van een lift. Personen die slecht ter been zijn, bagagehulp is aanwezig.l Alle maaltijden: ontbijt, lunch of een lunchpakket en diner; (ontbijt en diner vaak in de vorm van een buffet).l Drankje bij het avondeten.l Koffie of thee in de bus en melk of karnemelk bij het lunchpakket.l Alle genoemde excursies, entrees, gidsen, boottocht e.d. l Zoveel mogelijk Nederlands sprekende gidsen ter plaatse.l Tolgelden.l Afscheidsmaaltijd (koffietafel of diner, afhankelijk van het tijdstip).

Taxi Prins verwenreizenTaxi Prins Reizen Prinsesseweg 50, 7958 RT Koekange Tel: 0522 - 44 12 91 www.taxiprins.com

Aanmelden via inschrijfformulier of telefonisch

Al onze reizen zijn inclusief:

minimale deelname: 24 personen