Tarq Magazine 2 Editie Maart 2011

download Tarq Magazine 2 Editie Maart 2011

of 15

 • date post

  23-Feb-2016
 • Category

  Documents

 • view

  220
 • download

  0

Embed Size (px)

description

De 2e editie van het relatiemagazine van Tarq Information Technology. In dit nummer o.a. aandacht voor klantverhalen van HSK, Geveke en EVO. Daarnaast komt ook het dienstenportfolio van Tarq uitgebreid aan bod.

Transcript of Tarq Magazine 2 Editie Maart 2011

 • Uitwijk & Backup platform

  tarqontzorgmodelUw It Zorg ....... onze It Zorg

  ict oUtsoUrcingIn de praktIjk

  de Werkende Werkplek It voor een vast Bedrag per maand!

 • TARQ 03 / Inhoud / VoorwoordTARQ 02 / Over TARQ / Colofon

  colofon

  redactieHans van Os (Jumble Marketing)Anqelique Vollering (TARQ)

  vormgevingDazzle Graphic Design

  drukwerkDrukkerij Protocol B.V.

  UitgeverTARQ Magazine is een uitgave vanTARQ Information TechnologyPostbus 4892700 AL ZoetermeerPlatinastraat 112718 SZ ZoetermeerT +31 (0)79 346 46 46F +31 (0)79 346 46 56E verkoop@tarq.nlI www.tarq.nl

  esther salomon, controller bij geveke Werktuigbouw: "Onze IT is te complex om zelf in huis te hebben en breidt zich alleen maar verder uit."

  mr. dick van den Bosch, plv. algemeen directeur van evo: "TARQ weet precies wat er bij ons speelt en denkt met ons mee op directieniveau."

  Hans van gestel, manager financin en ict bij HsK groep: "TARQ is voor ons een strategische leverancier, waarmee wij jaarlijks de dienstverlening evalueren en waarmee wij onze strategische jaarplannen delen."

  lauwrens de Jong, directeur/eigenaar van verhuisbedrijf Henneken: "Wij kwamen uit bij de Werkende Werkplek, die een zorgeloze automatisering biedt."

  suzanne middendorp, hoofd bedrijfsvoering bij impuls Wisselwerk: "Het is makkelijker en qua kosten overzichtelijker."

  dennis roemer, inkoper en productmanager van multifast: "De Werkende Werkplek biedt ons de mogelijkheid om continu te beschikken over het nieuwste van het nieuwste op ICT gebied."

  Wilbert Heurkens, teamleider ict & geoinformatie van de gemeente Waalre: "De IT Continuteit & Uitwijk Service van TARQ levert een forse besparing op ten opzichte van andere aanbieders van een uitwijkovereenkomst." ronald de Beijer, directeur/eigenaar van Beijer automotive: "Het geeft vertrouwen en rust dat alles nu centraal geregeld is."

  over tarQ

  Veel bedrijven zouden hier schrijven dat ze trots zijn op hun bedrijf. Wij kiezen ervoor om onze klanten aan het woord te laten.

  Graag reserveren wij in het volgende nummer ruimte voor uw bedrijf!

  voorwoord

  In deze editie laten wij nog meer onze klanten aan het woord. Onze klanten hebben de stappen gezet die u nu wellicht overweegt. Doe er uw voordeel mee!

  Volgens Gartner gaan de komende jaren bedrijven massaal hun IT omgevingen onderbrengen in de "The cloud" en betalen per werkplek per maand. Inmiddels hebben wij hierin al een flink aantal jaren ervaring en zijn wij vandaag een service-organisatie die invult wat de klant verwacht of zou mogen verwachten.

  De dienstverlening loopt uiteen, zodat wij u in uw operatio-nele automatisering kunnen blijven ondersteunen. Ons doel is dan ook ontzorgen en u een goed werkende nutsvoor-ziening bieden. Zo vragen steeds meer organisaties naar oplossingen om hun dienstverlening te waarborgen in geval van calamiteiten. Denk aan brand of waterschade die al uw data vernietigen. Met de Continuteit & Uitwijk Service is uw IT en uw bedrijfsvoering snel weer operationeel. Wij garanderen dat wij binnen de afgesproken uren uw om-geving weer operationeel hebben vanuit ons eigen data-center in Zoetermeer.

  De Werkende Werkplek, het Nieuwe Werken, thuiswerken, decentrale vestigingen of een uitwijklocatie kunt u bij ons als standaard oplossingen in gebruik nemen. De TARQ beheerafdeling waakt over uw IT omgeving en u betaalt een vast bedrag per maand. Duidelijk, helder en goed te budgetteren. Nu en over drie jaar.

  Uniek is ons TARQ data- en belevingscentrum. De combinatie van letterlijk zicht op uw IT omgeving en het testen van de mogelijkheden om prettig te werken wordt door onze klanten gewaardeerd. In ons datacenter is uw data ook fysiek aan-wezig. U blijft dus altijd eigenaar en controle houden over uw data!

  Steeds meer organisaties willen kennismaken met het werken vanuit een cloud of virtuele omgeving. Hierop is onze werk-wijze dan ook volledig afgestemd. Mocht u vragen hebben of wensen over het nieuwe werken, neem dan direct contact met ons op zodat wij u kunnen uitleggen hoe u naar een goedkopere en betere ICT omgeving kunt migreren.

  Peter Verboven,directeur

  04

  14 24

  06

  InhoUd Over TARQ / Colofon Inhoud / Voorwoord TARQ Ontzorgmodel EVO ICT Outsourcing in de praktijk De Werkende Werkplek in de praktijk

  De Werkende Werkplek

  ICT als een goed maatpak TARQ Backup Platform Service Snel weer operationeel na

  een calamiteit Gemeente Waalre waarborgt

  IT continuitet TARQ E-mail Archiveringsservice

  De Helpdesk:

  het hart van uw IT-organisatie Hosted Exchange

  TARQ, uw partner voor IT-projecten /

  POCBOX

  Van de eerste PC tot betalen per proces in beeld

 • TARQ 05 / TARQ Ontzorgmodel

  tarq ontzorgmodel Hoe werkt tom?In een traditionele IT omgeving bent u zelf verantwoordelijk voor de inkoop van IT producten, de inhuur van gekwalificeerd en gecertificeerd personeel en de invulling van een IT project onder uw eigen regie of dat van een IT leverancier.

  05

  04

  Uw it zorg ....... onze it zorg

  De komst van de eerste personal computer in het begin van de jaren '80 is het begin geweest van het huidige IT landschap. De ontwikkelingen hebben zich nadien in een razendsnel tempo opgevolgd. Het internet in haar huidige vorm is bijvoorbeeld 'slechts' 5000 dagen oud. Het internet is inmiddels onmisbaar geworden. Denk aan het groeiend aantal diensten dat wordt aangeboden via internet.

  Niet vreemd dus om onderscheid te maken tussen nieuwe en oude IT. We kunnen steeds beter gebruik maken van de middelen die ons ter beschikking staan. We moeten het wel handig aanpakken. TARQ biedt u hiervoor de mogelijkheden. Steeds meer klanten komen tot de conclusie dat ze bepaalde zaken niet in eigen beheer zouden moeten hebben. U heeft toch ook niet een eigen energiecentrale in uw bedrijf staan?

  Het dienstenportfolio van TARQ is ingericht rondom het TARQ Ontzorg Model (TOM). Dit model is erop ingericht om organisaties stap voor stap te begeleiden van de overstap van een traditionele IT omgeving naar een IT omgeving waar het beheer niet meer door uw eigen organisatie verzorgd wordt. Echter, niet iedere organisatie is hetzelfde. Het TARQ Ontzorg Model is flexibel. Dit betekent dat het dienstenpakket wordt afgestemd op de mate van 'ontzorging' die u wenst.

  product dienst project

  levering van producten tegen een

  marktconforme prijs

  gekwalificeerd engecertificeerd personeel

  inhuren

  projectinvullingonder uw

  of onze regie

  ontzorg model 1

  De beheerders van TARQ nemen het dagelijkse onderhoud van uw IT omgeving uit handen en verzorgen dit centraal. Het Managed Services dienstenpakket van TARQ bestaat onder meer uit systeembeheer op

  afstand en de TARQ Hybride Helpdesk Service.

  ontzorg model 2

  De beheerders van TARQ nemen het dagelijkse onderhoud van uw IT omgeving uit handen en verzorgen dit centraal. Daarnaast maakt u ook

  gebruik van het TARQ datacenter voor bijvoorbeeld de Backup Platform Service en Uitwijk.

  ontzorg model 3 De Werkende Werkplek

  Wij zijn uw IT afdeling (u heeft alleen PC's, notebooks, iPads en printers nodig).

  ontzorg model 1

  ontzorg model 2

  Werkende Werkplek model

  managed servicesmanaged services metgebruik van datacenter

  Wij zijn verantwoordelijkvoor uw it

  TARQ 04 / TARQ Ontzorgmodel

  Nieuwe IT volgens het TARQ Ontzorg Model bestaat uit een drietal mogelijkheden:

 • TARQ 06 / EVO

  06

  evo heeft In tarq al meer dan 10 jaar een BetroUWBare ict-partner

  Werkgeversorganisatie evo is tien jaar

  nadat zij op het gebied van ICt is gaan

  samenwerken met tarq Information

  technology nog steeds zeer tevreden die

  stap te hebben genomen. niet alleen de

  eigen automatisering is bij tarq onder-

  gebracht, maar sinds een paar jaar biedt

  evo ook exclusief voor haar leden ver-

  schillende automatiseringsdiensten via

  tarq aan. "Wij hebben in tarq een

  betrouwbare partner gevonden met wie

  wij goede afspraken hebben, die in de

  praktijk uitstekend werken", zegt mr. dick

  van den Bosch, plv. algemeen directeur

  van evo.

  EVO behartigt de logistieke belangen van maar liefst 30.000 bedrijven, van mkbers tot multinationals, die voor meer dan 70 procent van alle goederenverplaatsingen in Nederland over weg, water, rails en door de lucht verant-woordelijk zijn. "Dat doen wij door te adviseren, informeren en op te leiden, maar ook door te lobbyen", zegt Van den Bosch. Met dit laatste verwijst hij naar de contacten met beleidsmakers in zowel Den Haag, de regios als in Brussel. "Wij doen er alles aan om de goederenbewegingen te stroomlijnen." Dus bij onder meer files, onnodig strenge regels en onvoldoende marktwerking zorgt EVO ervoor dat er naar de belangen van haar leden wordt gekeken. "Daarnaast bieden wij onze leden met korting een aantal producten aan, waaronder verschillende automatiserings-diensten via TARQ." Dat het lidmaatschap van EVO zin heeft voor een bedrijf blijkt wel uit de vele soorten van dienst-verlening. "En de contributie die onze leden betalen, hebben ze binnen een jaar terugverdiend."

  evo-officezorg

  Als gevolg van de goede ervaringen die EVO met haar 'huisautomatiseer-der' TARQ heeft, besloten beide bedrijven zon drie jaar geleden te onder-zoeken of er voor de leden van EVO een exclusief ICT producten- en dien-stenpakket kon worden ontwikkeld. Dit heeft geresulteerd in EVO-OfficeZorg, een initiatief waarin beide bedrijven als partners samenwerken. Het initiatief is het antwoord op onafhankelijk onderzoek, waaruit blijkt dat ruim drie-kwart van alle mkb-bedrijven onvoldoende kennis h