Talent Verplicht!

Click here to load reader

 • date post

  24-Feb-2016
 • Category

  Documents

 • view

  51
 • download

  0

Embed Size (px)

description

Talent Verplicht!. De Tegenprestatie naar Vermogen. Aanleiding. Wet Werk en Bijstand 2012 (WWB 2012) Coalitieprogramma (Helmond): Meedoen! (tegenprestatie voor uitkering) Motie VVD ‘Niemand langs de kant’ Motie CDA ‘Op weg naar meer participatie in Helmond ’ - PowerPoint PPT Presentation

Transcript of Talent Verplicht!

PowerPoint-presentatie

Talent Verplicht!De Tegenprestatie naar VermogenWet Werk en Bijstand 2012 (WWB 2012)

Coalitieprogramma (Helmond): Meedoen! (tegenprestatie voor uitkering)

Motie VVD Niemand langs de kant

Motie CDA Op weg naar meer participatie in Helmond

Verbinding Sociaal-Maatschappelijk domein / werkdomein

Aanleiding2Rotterdam WMO werkzaamhedenOm de kosten van de WMO te drukken, zetten we vrijwilligers met een bijstandsuitkering in voor eenvoudige zorg: denk aan een boodschappenservice, een wijkbus die door een bijstandsgerechtigde bestuurd wordt.

Walcheren Fysieke klussenZeeuwse bijstandsgerechtigden schilderen bankjes bij duinovergangen, repareren verkeersborden, paaltjes. Dat zijn zaken waar de gemeenten geen geld meer voor uittrekken. Of het gebeurt niet, of je lost het zo op.

Pijnacker-Nootdorp Vrijwilligerswerk bij eigen clubU zorgt zelf voor passend vrijwilligerswerk volgens de afspraken die u hierover heeft gemaakt met de consulent. U kunt bijvoorbeeld denken aan werkzaamheden voor een vereniging waar u lid bent, werkzaamheden op de school van uw kinderen of vrijwilligerswerk via het Bureau Vrijwilligerswerk Pijnacker-Nootdorp .

We zijn niet de eerste noch de enige

3Uitkeringsgerechtigden als tegenprestatie voor de uitkering een relevante bijdrage te laten leveren aan de leefbaarheid.

Mensen moeten hun verwachtingspatroonbijstellen: de tijd van je talent verloren laten gaan is verleden tijd. Doel

Sociaal kapitaal4Het is vanzelfsprekend dat mensen hun talenten aanwenden.

Het is ook vanzelfsprekend dat mensen een verplichting hebben om deel te nemen aan de samenleving.5Maar ook.

Talenten benuttenWe verwachten van alle uitkeringsgerechtigden een tegenprestatie, ongeacht de afstand tot de arbeidsmarkt.

Deze pilot zal zich richten op jongeren (