taak multimedia Karl Stoye

download taak multimedia Karl Stoye

of 25

 • date post

  07-Apr-2016
 • Category

  Documents

 • view

  216
 • download

  0

Embed Size (px)

description

Google Analytics/ Big Data/ App maken

Transcript of taak multimedia Karl Stoye

PowerPoint-presentatie

Scan deze foto met de Layar applicatie!Opdracht multimedia 22014-2015Karl StoyeMevr. K. De groofWe dont have a choice on wether we DO social media, the question is how well we DO it.- Erik QualmanInhoudstafelBig DataZelfgemaakte appGoogle Analytics verbonden aan mijn blog

Big DataBig Data?Big Data, een term die we als maar vaker horen in de wereld van telecommunicatie. Bedrijven als Google, Yahoo en Facebook zijn hierin koplopers. Maar ook vele andere, soms kleinere bedrijven maken van Big Data gebruik. Big Data kunnen we simpel verwoorden als een gigantische en diverse hoeveelheid data/gegevens die zeer snel opgevraagd kunnen worden en waarmee we statistische analyses kunnen maken.

Big DataGeen wonder dus dat veel bedrijven, maar ook overheden hier zeer grote interesse voor tonen. Denk maar aan de afluisterschandalen van de Amerikaanse overheid. Het verzamelen van zoveel mogelijk gegevens door de NSA is ook een vorm van Big Data. Met die gevens kunnen overheden een beeld schetsen van hun burgers en potentile gevaren opsporen. Want niet enkel de Amerikaanse overheid, maar ook de Britse, Franse, Chinese en nog veel andere overheden doen dit. Vaak gebeurt dit in samenwerking met bedrijven als Google en Yahoo die dan voor grote bedragen die gegevens doorspelen aan overheden. Hierdoor ontstaat ook veel kritiek op het gebruik en monopolisering van Big Data. Big Data biedt dus veel mogelijkheden, maar er schuilen ook heel wat gevaren in.

NSA en Big Data

Walmartn van de mogelijkheden is op vlak van communicatie en marketing. Big Data wordt hier gebruikt om klanten en hun gedrag beter te begrijpen en daarop in te spelen. Bedrijven maken als maar meer gebruik van social media data en browser logboeken om een completer beeld te schetsen van hun klanten. Het grote doel hiervan; modellen creren om het gedrag van klanten te voorspellen.

WalmartHet Amerikaanse bedrijf Walmart is hier een mooi voorbeeld van. Zij verwerken meer dan een miljoen transacties per uur. Door die op een slimme manier in databases op te slaan kunnen ze uit deze grote berg gegevens verbanden leggen tussen verschillende producten. Walmart kan klanten indelen volgens diverse kenmerken en kan zo ook zn communicatie beter afstellen. Via bv. social media is het dan mogelijk om specifieker en doelgroepgerichter te communiceren, wat natuurlijk veel effectiever is. Aan de hand van die Big Data kan Walmart via geavanceerde statistische analyses vrij nauwkeurig inschatten wat het geslacht, de sociale klasse, inkomen en de gezinssituatie van een klant is. Zelfs levensgebeurtenissen zoals huwelijk, geboorte en echtscheiding kunnen gedetecteerd worden. Hier speelt Walmart natuurlijk op in.

Toekomst Big DataNog een redelijk nieuwe speler op de markt van de Big Data is Cloudera. Vandaag is Claudera een bedrijf dat je niet meer kan negeren. Het is opgericht in 2008 en wordt nu geleid door CEO Tom Reilly (vroeger HP en IBM). De toekomst ziet er rooskleurig uit voor Claudera. Claudera ontwikkelt namelijk een Hadoop software. Dit is een open source software die dataverwerkingsprogrammas ondersteunt voor werelds grootste websites. Hun data hub platform machtigt andere organisaties om hun bedrijfsdata op te slaan, te verwerken en te analyseren. Dit kan met gelijk welk type of hoeveelheid data. Een bedrijf om in het oog te houden dus.Cloudera

Leuke weetjes over Big Data.

App maken

Voor het ontwerpen van mijn app maakte ik gebruik van infinite monkeys. Een site waar je gratis apps kan aanmaken. Het systeem waar de site van gebruik maakt heet drag and drop. Zo kun je de verschillende functies voor je app gewoon binnenslepen en bewerken. Je hoeft dus niet te kunnen programmeren.

Het programma geeft je voldoende creatieve ruimte. Kleur, afbeeldingen, links, figuren en verdere opmaak zijn allemaal toepasbaar. Je kunt via deze app gemakkelijk je muziek, videos, fotos, blog of locaties delen. Een leuke app voor meer sociale toepassingen dus.

Screenshots

Google AnalyticsGoogle AnalyticsGoogle Analitics is een moderne software die zowel bedoeld is voor de gewone pc gebruiker als voor marketeers. Zo kun je bijvoorbeeld de ROI van advertenties meten.

Via een GATC code was het mogelijk om mijn blog te verbinden met Google Analytics. Door een eenvoudige Google Analytics-link in uw blog te integreren kan je cijfers opvragen over de bezoekersresultaten van uw blog of website. Dit gaf enkele interessante resultaten.

Aantal sessies: -Belgi = 20%-Rusland = 80%

Bronnenlijsthttp://h.fanapp.mobi/karl_stoye

http://nl.visualead.com/

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Dm0uKwZI1A4kcJrZDVU81UnH_UAFa1YCD3xPXXvQQJc/pubhtml

http://machine.infinitemonkeys.mobi/

https://www.layar.com/