Taak Multimedia

Click here to load reader

 • date post

  07-Apr-2016
 • Category

  Documents

 • view

  217
 • download

  0

Embed Size (px)

description

Pauline Hernandez-Lucas 2COMD

Transcript of Taak Multimedia

Pauline Hernandez-Lucas

2COMDPaulineHernandez-LucasTaak Multimedia 2Inhoud1. Internet of Things: Smart Jewelry2. Appmaker: Shoutem3. Analytics Blog

31. Internet of Things: Cuff

Smart jewelry: CuffCuff presenteert modieuze, draagbare technologie. Wearable technology is op zich niets nieuw. Waarom dan toch dit onderwerp? Bij smartwatch heb je n uurwerk en bij ringlink ook slechts n ring. Cuff is een systeem waar je zelf kiest waar je de Cuff link in steekt en pas je het aan aan je outfit van de dag. Je Cuff laadt je op in je Cuff juwelendoos.

De Cuff zelf is eigenlijk een zwart blokje waar alle technologie in zit die je vast klikt in een van de juwelen van Cuff. Dit blokje vibreert elke keer je een melding krijgt op je smartphone: een beller, een bericht op WhatsApp Je kiest zelf waarvoor Cuff je een melding geeft. Perfect voor je lunchpauze, je moet je smartphone niet hele tijd in de gaten houden en stelt gewoon in dat Cuff laat weten als er iemand belangrijk belt.

Voor warhoofden als mij is er ook de toepassing dat Cuff laat weten wanneer je een bepaalde afstand van je smartphone verwijderd bent zodat je hem niet zou vergeten.

Cuff houdt je dagelijkse beweging bij en via de app kan je in de gaten houden als je genoeg bewogen hebt die dag of nog eens extra de trap moet nemen in plaats van de lift. Er is ook de mogelijkheid tot een eetdagboek die je opgenomen calorien bijhoudt.

Bij gevaar kan je drukken op je Cuff, zo wordt een bericht gestuurd naar je contactpersonen in de buurt, met je locatie en audio van ter plekke, een GPS S.O.S.-alert dus. Zo ben je veilig als je bijvoorbeeld gaan lopen bent zonder je smartphone.Motto van CuffActivity tracking with style,Notification with a buzz,Safety with a pressAnd all within a pretty accessory

CuffWaarom vind ik dit vernieuwend?Cuff focust zich op moderne vrouwen met een passie voor mode. Het idee van wearables is niet nieuw, maar het feit dat je het elke dag kan aanpassen, vind ik interessant. De meeste smartwatches vind ik niet echt mooi en al zeker niet om elke dag te dragen. Maar met Cuff kan je elke dag een nieuw juweel kiezen en dit allemaal nog voor een schappelijke prijs. Ik vind het ook leuk dat ze zeg echt op de moderne, werkende en toch sociale vrouw focussen op vlak van uitzicht, toepassingen en ook naar veiligheid toe. Het is uitgevonden door vrouwen, voor vrouwen.

2. App: Shoutem

http://www.shoutem.com/

Paulines App

Swipe naar links op button bar

Klik op titel

Klik op titel

(Extra)BevindingenIk vind Shoutem helemaal niet handig om een app te maken. In het begin wel om de tabs te maken, maar vanaf dat je content wilt invoegen, wordt het zeer moeilijk. Het is overal zoeken en prutsen. Je moet eerst 3 stappen naar voor om er dan weer 2 terug te gaan om content toe te voegen. Als je dan een artikel schrijft en je gaat terug naar je voorbeeld is je net aangemaakte content verdwenen en mag je weer opnieuw beginnen.Veel werk voor wat het maar is. Wel handig dat je hun app (Mobilizer) kan downloaden op je smartphone om je eigen app dan te testen via je log-in, maar duurt het heel lang om op te laden. Al bij al wat teleurgesteld, want bij de Times stond het programma nochtans hoog aangeschreven. 3. AnalyticsVoor Google Analytics heb ik uren zitten zoeken naar een mogelijkheid om deze in mijn blog op Wordpress te integreren. Tevergeefs. Na 4 avonden zoeken en een virus te hebben gedownload dat zogezegd de plug-in was, had ik van Majoly gehoord dat we met de statistieken van Wordpress zelf mochten werken. Voor volgend semester zal ik een nieuwe blog maken die Google Analytics wel ondersteund.MaandAantal bezoekersseptember '141oktober '144november '143december '1419januari '152Er is een groot verschil tussen de verschillende maanden, zo is duidelijk dat er in december de meeste views zijn. Ook al is het pijnlijk om toe te geven dat het vooral ikzelf is die mijn blog bezocht heb voor Google Analytics te proberen te integreren. Verder zijn er nog twee andere visitors geweest waaronder meneer Stockx tijdens de les Communicatiebeleid voor feedback. Ik vind het wel jammer dat het niet gelukt is met Google Analytics, maar dat zal voor volgend semester zijn.