Taak Multimedia 2

download Taak Multimedia 2

of 9

 • date post

  07-Apr-2016
 • Category

  Documents

 • view

  230
 • download

  16

Embed Size (px)

description

Mijn naam is Laura Wittevrongel en ben tweedejaarsstudente communicaitemanagement aan de Arteveldehogeschool in Gent. Deze ISSUU heb ik ontwikkeld voor het vak Multimedia 2 in opdracht van lector Karen De Groof. Veel plezier

Transcript of Taak Multimedia 2

 • Laura Wittevrongel D

  1

  Taak Multimedia II Hallo! Mijn naam is Laura Wittevrongel en ik ben tweedejaarsstudente Communicatiemanagement aan de Arteveldehogeschool in Gent. Deze ISSUU heb ik ontwikkeld voor het Multimedia 2 (2014-2015) in opdracht van lector Karen De Groof. Veel plezier!

 • Laura Wittevrongel D

  2

  Inhoudsopgave

  Internet of Things 3 Mijn IoT: The Ninja Blocks 3

  Mobile App 4 Mijn eigen app 4

  Google Analytics 7 Aantal sessies 7 Waar bezochten ze mijn blog? 8

 • Laura Wittevrongel D

  3

  1. Internet of Things Een hedendaagse definitie van Internet of Things is: een voorgestelde ontwikkeling van het internet, waarbij alledaagse voorwerpen zijn verbonden met het netwerk en gegevens kunnen uitwisselen. In de toekomst zullen er nog meer apparaten bestaan die in contact staan met het internet. Deze apparaten zullen niet worden bediend door mensen en zullen autonaume beslissingen kunnen nemen.. Mijn IoT: The Ninja Blocks Deze gecomputeriseerd detectieplatform kan je autonoom vertellen wanneer je hond op de sofa zit of je wanneer iemand je ochtendkrant wil stelen. Ben je een controlefreak? Dan wordt het dringend tijd om deze Ninja in je leven te roepen. Ninja Blocks is een platform dat uitgerust is met sensors. De vverschillende blokjes gehoorzamen aan als dit, dan dan-opdrachten die functionalitiet toevoegen aan he omgeving. Zo kan een blokje een smsje sturen naar jou wanneer een de koeier een pakje aan je deur aflevert. De kleine blokjes zijn verbonden met het internet dankzij Cloud. Cloud verbindt de blokjes met Twitter, Facebook, Dropbox, noem maar op. De gebruikers hoeven geen ervaring in het programmeren te hebben, maar er kan gerust geprutst worden aan de blokjes. Het bedrijf dat de Ninja Blocks ontworpen heeft, heeft kantoren in San Fransisco en Sydney. De blokjes zouden in mei 2015 op de markt moeten verschijnen. Het zou zon 160 dollar kosten voor een blokje of 264 dollar voor een blokje en een set sensors (bijvoorveeld licht, temperatur, vochtigheid, afstand, beweging en een drukknop). De Ninja Blocks zal in verschillende kleuren te verkrijgen zijn voor fashonistas onder ons.

 • Laura Wittevrongel D

  4

  2. Mobile app Een mobiele application, of gewoonweg een app , is ontworpen om te functioneren op een smartphone, tablet of een ander elektronisch handapparaat. Deze apps zijn te verkrijgen in de app store. Er zijn gratis apps, maar ook betalende. Mijn eigen app Toen ik te weten ben gekomen dat we een app moesten bouwen, leek dat zo moeilijk. Ik gebruikte de softwaren Appmachine voor app te ontwikkelen. Het is een heel gebruiksvriendelijke sofware. AppMachine is zo handig met de blokjes. Het is alsof je met Lego aan het bouwen bent. In minder dan een halfuur had ik een eigen app. Dat was niet zo lang geleden praktisch onmogelijk. Het eerste wat mij gevraagd werd, was een url door te geven. Omdat ik heel actief ben op Pinterest, heb ik besloten om mijn pagina door te geven als mijn website. De tweede werd door AppMachine zelf voltooid. De software ging op Pinterest op zoek naar Twitter-, Facebook-, Youtubeaccounts, De volgende stap was het leukste. Ik mocht een template kiezen. Ik wou wel dat het paste bij mijn ISSUU dus besloot voor een blauwe achtergrond. En daatna mocht het echte werk beginnen. Je kon blokjes toevoegen en dat waren de verschillende onderdelen van je app. Je kon ze ook verplaatsen. Als laatste kon je je app bekijken en kopen. Dat laatste heb ik niet gedaan omdat voor een app voor beginners al 399 EUR kost. A ppMachine is een veelzijdige maar ontzettend makkelijk te gebruiken softwaren . Iedereen die weleens op Tumblr of dergelijke een blog in elkaar heeft gepield kan met AppMachine ook uit de voeten.

 • Laura Wittevrongel D

  5

 • Laura Wittevrongel D

  6

 • Laura Wittevrongel D

  7

  3. Google Analytics Aantal sessies

  Dagindex Sessies 17/12/14 0 18/12/14 0 19/12/14 0 20/12/14 2 21/12/14 13 22/12/14 3 23/12/14 0 24/12/14 4 25/12/14 3 26/12/14 4 27/12/14 3

  Totaal 32

  0 2 4 6 8 10 12 14

  Mijn blog had in totaal 32 sessies. Het piekmoment was op 21/12/14 met 13 sessies.

 • Laura Wittevrongel D

  8

  Waar bezochten ze mijn blog?

  Tielt 1

  Hanover 1 Samara 1 Gooik 1 Totaal 32

  36%

  23% 13%

  7% 6%

  3% 3% 3% 3% 3%

  In welke stad/ gemeente werd mijn blog het meest bezocht? In Moscou, Rusland.

  Moscow Brakel Geraardsbergen Destelbergen Ghent Brussels Tielt Hanover Samara Gooik

  Plaats Sessies Moscow 11 Brakel 7

  Geraardsbergen 4 Destelbergen 2

  Ghent 2 Brussels 1

 • Laura Wittevrongel D

  9

  The Internet is becoming the town square for the global village of

  tomorrow. Bill Gates