Taak Multimedia 2 2014-2015

6
Taak Multimedia 2 Sander Remerie 2 COM F Academiejaar 2014-2015 In opdracht van Karen De Groof

description

Sander Remerie 2COMF Mevr Karen De Groof

Transcript of Taak Multimedia 2 2014-2015

Page 1: Taak Multimedia 2 2014-2015

Taak Multimedia 2

Sander Remerie 2 COM F

Academiejaar 2014-2015

In opdracht van Karen De Groof

Page 2: Taak Multimedia 2 2014-2015

Taak Multimedia 2 1

The Internet of Things Wat wil deze term zeggen? Het lijkt wel de titel van een of andere B-film. We kijken eerst eens naar de wikipedia definitie: “Het internet der dingen (Engels: Internet of things) refereert aan de situatie dat door mensen bediende computers (desktops, tablets, smartphones) in de minderheid zullen zijn op het internet. De meerderheid van de internetgebruikers zal in deze visie bestaan uit semi-intelligente apparaten, zogenaamde embedded systems. Alledaagse voorwerpen worden hierdoor een entiteit op het internet, die kan communiceren met personen en met andere objecten, en die op grond hiervan autonome beslissingen kan nemen.” Tussen al dat archaïsch gebrabbel zit in de laatste zin de kern van wat IoT eigenlijk echt is. Het gaat er om dat de simpelste dingen op of via internet gaan gebeuren. De jeugd vandaag de dag is nu al ‘connected all the time.’ En het lijkt het erop dat een stevige internetverbinding zo normaal zal worden als water die uit de kraan loopt. (Als het al nu zo niet is.) Heel simpel is dat the Internet of Things ons leven moet makkelijker maken. Van dingen die we vlugger vergeten, zal een herinnering naar onze tablet of smarthphone gestuurd worden. Van onze ouderen helpen tot efficiënter worden met je huis, auto en de stad waarin je woont. Zie hier een voorbeeld!

Glowcap: Dit Amerikaans product is voor onze oma’s en opa’s die dagelijks hun pilletje moeten nemen. Wat maakt Glowcap nu deel van Internet of Things? Het werkt simpel. De cap wordt op het medicijnen doosje gezet en die activeer je via enkele simpele stappen op hun website. Eens geactiveerd en de tijden aangepast zijn aan wanneer de medicijnen genomen moeten worden, waarschuwt de Glowcap u op de juiste tijden via je mobiele provider. De glowcap zelf licht op, en maakt lichte geluiden die duidelijk maken dat het tijd is. Waarom is de Glowcap een mooi voorbeeld van IoT? Het internet wordt hier het kanaal van communicatie tussen een patiënt en zijn nodige medicijnen. Het internet neemt de functie van het menselijk brein bijna

over. Want nu moet de patiënt zelf of verzorger, kind wie dan ook zich niet meer zorgen maken wanneer de medicijnen genomen moeten worden. Het is gewoon een kwestie van bij hebben geworden. Het internet en je gsm zorgen ervoor dat je het op tijd weet.

https://www.youtube.com/watch?v=R-ypgw03sy0

ht tp : / /computerwor ld .n l /hardware/84929-wat- is -he t - in ternet-o f - th ings

Page 3: Taak Multimedia 2 2014-2015

Taak Multimedia 2 2

App Maker Ik wist vrijwel onmiddellijk dat de appyfie site niet de software ging zijn die ik wou gebruiken. Ik googelde dan maar ‘top online appbuilders’ en kwam zo bij buildfire.com terecht. Een zeer gebruiksvriendelijke online software!

Je begint met een template keuze. Aangezien dit een fictieve simpele app moest zijn, koos ik ook voor een zeer neutrale template. Ik ga hierin verder met mijn achtergrondfoto, waar ik een textuur gebruik die in de lijn ligt van Apple producten. Modern en aangenaam om naar te kijken. Er zijn ook verschillende kleurenpatronen en ik koos

één die in lijn met mijn achtergrond ligt, de Dodge Blue color ways. Verder wou ik voor deze app toch ook een soort van invalshoek, en aangezien ik dagelijks met muziek bezig ben zowel op twitter als op mijn blog besloot ik mijn app daar aan te linken. Zo maakte ik de header van mijn blog ook het logo van mijn app. Verder ga ik complementair te werk met mijn kleuren, namelijk dat ze elkaar aanvullen en bij elkaar passen. Met het gevolg dat ik een licht groene toets gebruik voor mijn iconen. Mijn app begint stilaan vorm te krijgen. Ik implementeer de opdrachten in mijn

doorklik mogelijkheden en gebruik het Artevelde logo ter opvulling. Het blijft nog altijd een schoolopdracht.

Page 4: Taak Multimedia 2 2014-2015

Taak Multimedia 2 3

Hier heb je de interface van de app. Zowel de eerste als de tweede pagina! We nemen een kijkje in de verschillende doorklikmogelijkheden.

Ik gebruikte vooral tekst widgets want die pasten het best bij de gevraagde opdrachten. De andere widgets die mogelijk waren, waren meer voor polls en media gebruik. Uiteindelijk raad ik deze app wel aan om leerlingen een eerste blik te geven over hoe een app eruit moet zien. Nogmaals zeer gebruiksvriendelijk, handig, en volledig aanpasbaar aan jouw ideeën.

Page 5: Taak Multimedia 2 2014-2015

Taak Multimedia 2 4

Indien u de app in zijn volle glorie wil zien, kan dat!

Page 6: Taak Multimedia 2 2014-2015

Taak Multimedia 2 5

Google Analytics

DISCLAIMER: Ik heb alles geprobeerd om Google Analytics aan mijn wordpress te koppelen, maar blijkbaar heb je daarvoor een premium account nodig. Wat ik niet heb. Daarom haalde ik toch nog wat statistieken van wordpress zelf. (Heb wel degelijk een tracking code, maar kon hem niet in blog implementeren.)

Dit zijn de statistieken van mijn wordpress: sanderremerie.wordpress.com. Het is een blog die ik gebruik als onderdak voor mijn schrijfsels en recensies. Om de zoveel maand promoot ik die dan op facebook waar ook grotendeels van mijn views vandaan komen. Amper promoot ik op twitter, maar als ik het doe, hebben toch al paar Amerikaanse vrienden eens de blog bezocht! Zelf ook mensen uit Duitsland, Frankrijk en Nederland hebben er hun weg al naar gevonden!