System Ernst® Catalogue 2015

22
System ERNST® catalogus 2015 Lemmens & Lemmens

Transcript of System Ernst® Catalogue 2015

System ERNST® catalogus 2015

Lemmens & Lemmens

INHOUDSOPGAVE

pag. 1 Inhoudsopgavepag. 2 Inleidingpag. 3 Het System ERNST® principepag. 4 System ERNST® KI-systeempag. 5 KI-bioactiv-Reiniger de biologische reinigerpag. 6 Automatische touch-free zeepdispenserpag. 7 Urinoir achterwandenpag. 8 ERNST urinoir 1000pag. 9 ERNST urinoir 5000pag. 10 ERNST urinoir 6000pag. 11 ERNST urinoir 7000pag. 12 ERNST urinoir 8000pag. 13 ERNST urinoir KI-ONEpag. 14 ERNST urinoir CULU®ONEpag. 15 ERNST urinoir 9000pag. 17 Schaam & scheidingswandenpag. 19 ERNST toilet seat cleaner

LEMMENS & LEMMENS VOF

Lemmens & Lemmens is opgericht vanuit de behoefte op een milieuvriendelijkere manier met het mannelijke toiletbezoek om te gaan.  Vanuit die behoefte zijn we begonnen met het onderzoeken van de verschillende mogelijkheden om dit te bereiken. Na zorgvuldig onderzoek viel onze keuze op waterloze urinoirs, in het bijzonder de urinoirs van “System ERNST®”.  

De keuze voor “System ERNST®” urinoirs was eenvoudig, gezien het gemak van installatie en de grote verscheidenheid in modellen.

In 2014 verworf Lemmens & Lemmens VOF het alleenrecht voor alle “System ERNST®“- producten in Nederland, België en Slowakije. Inmiddels hebben we ook zeepdispensers, seatcleaners, schaam- en achterwanden aan ons gamma toegevoegd.

INLEIDING

SYSTEM ERNST®

Al in 1892 vond de Zwitserse Ingenieur Fritz Ernst het waterloze urinoir uit. Hierna richtte hij in 1894 de F. ERNST Ingenieur AG op. Indertijd was de penetrante urinelucht, welke voornamelijk in openbare toiletten hangt, de belangrijkste reden voor het inbouwen van zijn systeem. Dit systeem voorkomt op een succesvolle manier de geuroverlast in toiletruimten.

Naast het voorkomen van geuroverlast wordt het “System ERNST®“, vandaag de dag, hoofdzakelijk om de volgende redenen ingebouwd:

- kostenbesparend- milieuvriendelijk- geen reparatiekosten van spoelinstallaties- geen afzetting/aanslag in de leidingen (urinesteen)

Deze urinoirs worden sinds 1958, onder andere, in Duitsland geïnstalleerd, en inmiddels zijn er ongeveer 200.000 urinoirs in gebruik sinds de jaren ‘10.

Slechts 2,5% van watervoorraad op aarde is drinkbaar (zoet water)... Waarom spoelen we dagelijks nog liters door het toilet?

Het System-ERNST® principe

1. SPERVLOEISTOF

Deze variant, welke zich al decennia lang bewijst, maakt gebruik van een biologisch afbreekbare spervloeistof die in de hevel ingebracht wordt (0,02 Ltr.). Deze vloeistof is lichter dan urine, filtert deze en blijft er vervolgens op drijven. Door deze eigenschap is ongwenste geurontwikkeling uitgesloten, omdat de kanaalgassen tegengehouden worden door de spervloeistof. Deze spervloeistof gaat door haar desinfecterende werking ook de ontleding van urine tegen.

2. MEMBRAAMTECHNIEK

Deze gebruiksvriendelijke variant heeft een unieke hygiëne-capsule in de hevel en zorgt met haar antibacteriële middelen voor een permanente bacterie afname. Daaronder bevind zich een duurzame membraamtechniek die urine en onderdruk doorlaat. Kanaalgassen en overdruk uit de waterafvoer worden effectief tegen gehouden.

3. DE NIEUWE KI-TECHNIEK

Dit huidige systeem is een doorontwikkeling van de membraamtechniek. Door middel van een natuurkundige wet worden geavanceerde waterloze urinoirs voor iedereen makkelijk hanteerbaar gemaakt.

“Adhesie: de aantrekkingskracht tussen deeltjes van verschillende stoffen.”

Twee aaneengesloten membramen laten de urine één richting op stromen en sluiten daarna de afvoer luchtdicht af.

System ERNST® KI-Systeem

KI-AFSLUITSYSTEEM MET UNIVERSELE AFSLUITERS VOOR WATERVRIJE URINOIRS

Diverse gebruiksproblemen met verschillende watervrije urinoirsystemen hebben ons aangezet om een volledig nieuw gebruiksvriendelijk watervrij urinoir te ontwikkelen.

HET UNIEKE KI-VENTIL-SYSTEEM!

Het systeem werkt door middel van membraan techniek. De aantrekkingskracht tussen 2 tegenover elkaar staande membranen laten de urine in 1 richting stromen en sluiten de afvoer luchtdicht af. Nare geurtjes uit de leidingen hebben hierdoor geen kans om vrij te komen. Het KI-ventiel functioneert ook bij diverse druk verschillen in de afvoerleidingen. Omdat de membranen tegenover elkaar liggen kunnen vreemde stoffen zoals haren de werking niet beïnvloeden. Ze worden simpelweg met de urine weg gespoeld. Bovendien is KI-ventiel zeer duurzaam. Bij normaal gebruik: 8.000 tot 12.000 keer. Bij een hoger gebruik tot 20.000 keer. Dit bespaart ca. 24 m3 tot 60 m3 water per ventiel.

Hét origineel sinds 1894, de waterloze urinoirs van System-ERNST®

1 Met de servicesleutel verwijdert en vervangt u het gebruikte KI-VENTIEL zeer hygiënisch en zonder lichamelijkcontact.

2 De reinigende en luchtverfrissende KI-RING zorgt voor een aangename geur.

3 De KI-ADAPTER past de afvoeropening aan het KI-VENTIEL aan.

4 Het KI-VENTIEL zorgt voor urineafvoer op membraanbasis. De urine stroomt erdoor en het membraan sluit het kanaal af. Hierdoor is het onmogelijk dat nare luchtjes vrijkomen.

Naar het KI-systeem van System-ERNST® omgebouwde waterloze urinoirs.

KI-bioactiv-Reiniger de biologische reiniger

– voor watervrije urinoirs– voor sanitair, wastafels, vloeren, wanden, enz.– voor vuilniscontainer, biobak, enz.

KI-BIOACTIV-REINIGINGSCONCENTRAAT

1:20 met water verdunt reinigt en verzorgt dit schoonmaakproduct op microbiologische basis. Hij ontleed op milieuvriendelijke wijze urineresten zodat er niet meer met water nagespoeld hoeft te worden.

KI-bioactiv-Reiniger, reinigt en verzorgt actief, omdat hij bacteriën en hieruit ontstane nare luchtjes elimineert. De Micro-organismen ontleden de organische vervuiling, zoals urine, zonder geurvorming.De verbluffende reinigingswerking van KI-bioactiv-Reiniger ontstaat door een zeer hoge concentratie van micro-organismen: meer dan200 miljoen bacteriesporen per liter concentraat garanderen een hygiënische reiniging.

DOSERING

KI-bioactiv-Reiniger is verkrijgbaar in 2 verpakkingen, van 1 en 10 liter inhoud. KI-bioactiv-Reiniger in verhouding 1:20 met zuiver water in een verstuiver verdunnen en goed schudden. De verdunde reiniger 1 tot meerderemalen per dag aanbrengen, niet navegen of naspoelen!

Hét milieuvriendelijke & biologische schoonmaakmiddel van System-ERNST®

OPGELET!

Op het urinoir ontstaat een biofilmlaag van bacteriën die zeer gevoelig is. Om een goede reinigingswerking te verkrijgen en te behouden is het belangrijk dat er in combinatie met de KI-bioactiv-Reiniger geen chemische productenof andere schoonmaakmiddelen gebruikt worden. Mocht dit toch het geval zijn dan moet na een grondige reiniging van het urinoir de biofilmlaag opnieuw opgebouwd worden.

KI-bioactiv-Reiniger 1L1 liter fles met doseerdop

KI-bioactiv-Reiniger SetSet met 3x 1L flessen met doseerdop + lege sproeifles

KI-bioactiv-Reiniger 10L10 liter can

Automatische touch-free zeepdispenser

PRODUCTBESCHRIJVING

Automatische touch-free zeepdispenser reduceert verspreiding vanbacteriën en kruisbesmetting.

Hoge betrouwbaarheid door een geavanceerde sensor.

Iedere vulling bevat een nieuwe pomp waardoor knoeien, klonteren en lekkage voorkomen wordt en levert 2750 handwasbeurten.

EENVOUDIGE INGEBRUIKNAME

Druk op de bovenkant van de zak in de dispenser tot het vastklikt.

Plaats batterijen (niet inbegrepen).

Dispenser openen met de bijgeleverde sleutel.

Dispenser, sleutel & bevestigingsmateriaal is inbegrepen.

Schuimzeep apart bestellen.

Eenvoudige wand-montage. Ca. 32cm boven de wasbak

Zeephouder naar boven trekken en verwijderen.

Daaronder bevind zich het batterijvak.

Zeephouder terug plaatsen.

Schuimzeep voorzichtig in de houder plaatsen.

Sluit de klep van de dispenser. Nu is de installatie voltooid.

De dispenser doseert elke zeepuitgifte automatisch.

Schuimzeep1.100ml navulzak

Inhoud van 1 navulzak is voldoende voor ongeveer 2.750 wasbeurten en zorgt voor een

besparing van 60%!

Antibacteriële schuimzeep1.100ml navulzak

Inhoud van 1 navulzak is voldoende voor ongeveer 2.750 wasbeurten en zorgt voor een

besparing van 60%!

Urinoir achterwanden

PRODUCTBESCHRIJVING

De urinoir achterwanden zijn ideaal voor het afdekken van oude verbouwingsgaten in de muur. Met onze achterwanden krijgt uw interieur een frisse look.

Ze zijn makkelijk te bevestigen door ze te lijmen of te schroeven.

Het gewicht bedraagd ca. 1,8 kg.Afmetingen B / H / D: 500mm / 1250mm / 2mm.

Verkrijgbaar in de volgende kleuren: blauw (ca. RAL 5010), rood (ca. RAL 3000), zwart (ca. RAL 9004).

Vervaardigd uit sanitairkunststof en verkrijgbaar in 3 kleuren!

Verkrijgbaar in de kleuren blauw, rood & zwart

Watergespoelde urinoirs omgebouwd naar watervrije System ERNST® urinoirs met achterwanden.

ERNST urinoir 1000

PRODUCTBESCHRIJVING

Urinoir voor het KI-Ventiel gebaseerd op de membraantechnologie.100% waterbesparend. Reiniging middels de KI-bioactiv-Reiniger.Watervrij urinoir vervaardigd uit sanitairporcelein, wit, hoogwaardige uitvoering, vervaardigd in Europa een weegt ca. 9,5 kg.

Dankzij de speciale permanente coating in combinatie met het onderhoud is dit urinoir zeer geschikt voor locaties met hogebezoekersaantallen

BENODIGDHEDEN

KI-ventielKI-bioaktiv-reinigerKI-ring

INSTALLATIE

De opgegeven afvoermetingen passen op elke afvoer door middel van universele adapters. Deze adapters zijn bij het ERNST urinoir niet meegeleverd. Nadat het ERNST urinoir geplaatst is, geen sifon installeren!

Montagetijd ca. 20 minuten per urinoir.Montagemateriaal meegeleverd.

Snavel Gebruikersgroep Afvoer naar de bodem520mm kinderen van 8 tot 10 jaar 310mm570mm kinderen van 11 tot 14 jaar 360mm650mm vanaf 15 jaar 440mm700mm aanbevolen hoogte 490mm

Snavel Gebruikersgroep Afvoer naar de bodem520mm kinderen van 8 tot 10 jaar 300mm570mm kinderen van 11 tot 14 jaar 350mm650mm vanaf 15 jaar 430mm700mm aanbevolen hoogte 480mm

ERNST urinoir 5000

PRODUCTBESCHRIJVING

Urinoir voor het KI-Ventiel gebaseerd op de membraantechnologie.100% waterbesparend. Reiniging middels de KI-bioactiv-Reiniger.Watervrij urinoir vervaardigd uit sanitairporcelein, wit, hoogwaardige uitvoering, vervaardigd in Europa een weegt ca. 21,5 kg.

Dankzij de speciale permanente coating in combinatie met het onderhoud is dit urinoir zeer geschikt voor locaties met hogebezoekersaantallen

BENODIGDHEDEN

KI-ventielKI-bioaktiv-reinigerKI-ring

INSTALLATIE

De opgegeven afvoermetingen passen op elke afvoer door middel van universele adapters. Deze adapters zijn bij het ERNST urinoir niet meegeleverd. Nadat het ERNST urinoir geplaatst is, geen sifon installeren!

Montagetijd ca. 20 minuten per urinoir.Montagemateriaal meegeleverd.

Snavel Gebruikersgroep Afvoer naar de bodem520mm kinderen van 8 tot 10 jaar 185mm570mm kinderen van 11 tot 14 jaar 235mm650mm vanaf 15 jaar 315mm700mm aanbevolen hoogte 365mm

ERNST urinoir 6000

PRODUCTBESCHRIJVING

Urinoir voor het KI-Ventiel gebaseerd op de membraantechnologie.100% waterbesparend. Reiniging middels de KI-bioactiv-Reiniger.Watervrij urinoir vervaardigd uit sanitairporcelein, wit, hoogwaardige uitvoering, vervaardigd in Europa een weegt ca. 15 kg.

Dankzij de speciale permanente coating in combinatie met het onderhoud is dit urinoir zeer geschikt voor locaties met hogebezoekersaantallen

BENODIGDHEDEN

KI-ventielKI-bioaktiv-reinigerKI-ring

INSTALLATIE

De opgegeven afvoermetingen passen op elke afvoer door middel van universele adapters. Deze adapters zijn bij het ERNST urinoir niet meegeleverd. Nadat het ERNST urinoir geplaatst is, geen sifon installeren!

Montagetijd ca. 20 minuten per urinoir.Montagemateriaal meegeleverd.

Snavel Gebruikersgroep Afvoer naar de bodem520mm kinderen van 8 tot 10 jaar 250mm570mm kinderen van 11 tot 14 jaar 300mm650mm vanaf 15 jaar 380mm700mm aanbevolen hoogte 430mm

ERNST urinoir 7000

PRODUCTBESCHRIJVING

Urinoir voor het KI-Ventiel gebaseerd op de membraantechnologie.100% waterbesparend. Reiniging middels de KI-bioactiv-Reiniger.Watervrij urinoir vervaardigd uit sanitairporcelein, wit, hoogwaardige uitvoering, vervaardigd in Europa een weegt ca. 15 kg.

Dankzij de speciale permanente coating in combinatie met het onderhoud is dit urinoir zeer geschikt voor locaties met hogebezoekersaantallen

BENODIGDHEDEN

KI-ventielKI-bioaktiv-reinigerKI-ring

INSTALLATIE

De opgegeven afvoermetingen passen op elke afvoer door middel van universele adapters. Deze adapters zijn bij het ERNST urinoir niet meegeleverd. Nadat het ERNST urinoir geplaatst is, geen sifon installeren!

Montagetijd ca. 20 minuten per urinoir.Montagemateriaal meegeleverd.

Snavel Gebruikersgroep Afvoer naar de bodem520mm kinderen van 8 tot 10 jaar 270mm tot 310mm570mm kinderen van 11 tot 14 jaar 320mm tot 360mm650mm vanaf 15 jaar 400mm tot 440mm700mm aanbevolen hoogte 450mm tot 500mm

ERNST urinoir 8000

PRODUCTBESCHRIJVING

Urinoir voor het KI-Ventiel gebaseerd op de membraantechnologie.100% waterbesparend. Reiniging middels de KI-bioactiv-Reiniger.Watervrij urinoir vervaardigd uit sanitairporcelein, wit, hoogwaardige uitvoering, vervaardigd in Europa een weegt ca. 13 kg.

Dankzij de speciale permanente coating in combinatie met het onderhoud is dit urinoir zeer geschikt voor locaties met hogebezoekersaantallen

BENODIGDHEDEN

KI-ventielKI-bioaktiv-reinigerKI-ring

INSTALLATIE

De opgegeven afvoermetingen passen op elke afvoer door middel van universele adapters. Deze adapters zijn bij het ERNST urinoir niet meegeleverd. Nadat het ERNST urinoir geplaatst is, geen sifon installeren!

Montagetijd ca. 20 minuten per urinoir.Montagemateriaal meegeleverd.

ERNST urinoir Ki-ONE

PRODUCTBESCHRIJVING

Urinoir voor het KI-Ventiel gebaseerd op de membraantechnologie. 100% waterbesparend. Reiniging middels de KI-bioactiv-Reiniger. Watervrij urinoir vervaardigd uit policarbonaat en verkrijgbaar in de kleuren wit, rood en zwart. Dit zeer hoogwaardig urinoir is vervaardigd in Zwitserland een weegt ca. 3 kg.

Dankzij de speciale permanente coating in combinatie met het onderhoud is dit urinoir zeer geschikt voor locaties met hoge bezoekersaantallen.

BENODIGDHEDEN

KI-ventielKI-bioaktiv-reinigerKI-ring

INSTALLATIE

De opgegeven afvoermetingen passen op elke afvoer door middel van universele adapters. Deze adapters zijn bij het ERNST urinoir niet meegeleverd. Nadat het Ki-ONE urinoir geplaatst is, geen sifon installeren!

Snavel Gebruikersgroep Afvoer naar de bodem520mm kinderen van 8 tot 10 jaar variabel570mm kinderen van 11 tot 14 jaar variabel650mm vanaf 15 jaar variabel700mm aanbevolen standaard variabel

ERNST urinoir CULU®ONE

PRODUCTBESCHRIJVING

Urinoir voor het KI-Ventiel gebaseerd op de membraantechnologie. 100% waterbesparend. Reiniging middels de KI-bioactiv-Reiniger. Watervrij urinoir vervaardigd uit antibacteriëel sanitairkunststof (ABS), wit. Dit zeer hoogwaardig urinoir is vervaardigd in Duitsland een weegt ca. 3 kg.

Dankzij de speciale permanente coating in combinatie met het onderhoud is het CULU®ONE urinoir zeer geschikt voor locaties met hoge bezoekersaantallen.

BENODIGDHEDEN

KI-ventielKI-bioaktiv-reinigerKI-ring

INSTALLATIE

De opgegeven afvoermetingen passen op elke afvoer door middel van universele adapters. Deze adapters zijn bij het ERNST urinoir niet meegeleverd. Nadat het CULU®ONE urinoir geplaatst is, geen sifon installeren!

Snavel Gebruikersgroep Afvoer naar de bodem520mm kinderen van 8 tot 10 jaar 200mm570mm kinderen van 11 tot 14 jaar 250mm650mm vanaf 15 jaar 330mm700mm aanbevolen standaard 380mm

ZONDER WATER!

VERVAARDIGDVERVAARDIGDVANVAN

ROESTVRIJ STAALROESTVRIJ STAALVANDALISMEVANDALISMEBESTENDIGBESTENDIG

System ERNST® urinoir 9000

BENODIGDHEDEN

KI-ventiel(van 8.000-20.000 bezoeken)

KI-bioaktiv-reiniger(1 liter concentraat voor ca. 21 liter reinigingsmiddel verdund met water)

KI-ring(zorgt voor een frisse lucht, reinigt en verzorgd het KI-ventiel)

KI-servicesleutel(voor hygiënische verwijdering van het KI-ventiel)

ERNST urinoir 9000

PRODUCTBESCHRIJVING

Urinoir voor het KI-ventiel gebaseerd op de membraantechnologie. 100% waterbesparend. Reiniging middels de KI-bioactiv-reiniger. Watervrij urinoir vervaardigd uit edelstaal, zeer robuust ontwerp, vandalismebestendig.

Bijzondere eigenschap: minder aanhechting van vuil door de gepolijste binnenzijde.

Dit urinoir is zeer geschikt voor locaties met hoge bezoekersaantallen.

Snavel Gebruikersgroep Afvoer naar de bodem520mm kinderen van 8 tot 10 jaar variabel 280 tot 350mm570mm kinderen van 11 tot 14 jaar variabel 330 tot 400mm650mm vanaf 15 jaar variabel 410 tot 480mm

INSTALLATIE

De opgegeven afvoermetingen passen op elke afvoer door middel van universele adapters. Deze adapters zijn bij het ERNST urinoir niet meegeleverd. Nadat het ERNST urinoir geplaatst is, geen sifon installeren!

Montagetijd ca. 20 minuten per urinoir. Montagemateriaal meegeleverd.

MONTAGETEKENING

Technische wijzigingen voorbehouden. Alle afmetingen moeten worden gecontroleerd. De montage kan door iedere installateur uitgevoerd worden.

Het onderhoud staat in een eenvoudige handleiding, waardoor ieder schoonmaakpersoneel dit kan uitvoeren. Onderhoud anders dan voorgeschreven kan voor stankoverlast en een beschadigd KI-Ventiel leiden!

MODELOVERZICHT

DESIGN & DESIGN & KWALITEITKWALITEIT

VOOR VOOR AANGENAME AANGENAME

PRIVACYPRIVACY

SCHAAM & SCHEIDINGSWANDEN

Scheidingswand Satinato

Premium scheidingswand van groen gesatineerd gehard veiligheidsglas (ESG) met roestvrij stalen houder en bodemplaat.

435mm x 1.475mm x 10mm (diepte x hoogte x dikte)79mm bodemvrijheid

Schaamwand Cornus

Standaard schaamwand HPL gelamineerdKleur: grafiet of kristalwit

435mm x 825mm x 13mm (diepte x hoogte x dikte)

Scheidingswand Cornus

Standaard staande scheidingswand HPL gelamineerdKleur: grafiet of kristalwit

435mm x 1.475mm x 13mm (diepte x hoogte x dikte)150mm bodemvrijheid

Schaamwand Satinato

Premium schaamwand van groen gesatineerd gehard veiligheidsglas (ESG) met roestvrij stalen houder en bodemplaat

435mm x 825mm x 10mm (diepte x hoogte x dikte)

System ERNST® Toilet Seat Cleaner

VERZEKERDE VERZEKERDE TOILETHYGIËNETOILETHYGIËNEMET TOT 2.000 MET TOT 2.000 DOSERINGEN DOSERINGEN

PERPERVULLINGVULLING

ERNST Toilet Seat Cleaner

PRODUCTBESCHRIJVING

Reiniger voor de toiletbril en deurklinken

INSTALLATIE & VULLEN

Achterzijde van de behuizing tegen de muur schroeven. Pluggen en schroeven zijn inbegrepen. Ook dubbelzijdige tape is een mogelijkheid.

Wanneer de behuizing geopend is, de navulzak onderste-boven plaatsen en aandrukken tot deze vastklikt. Vervolgens kan de behuizing weer worden gesloten.

De Seat Cleaner is nu klaar voor gebruik! Toiletpapier eronder houden, op de knop duwen, en het gewenste oppervlak kan hygiënisch gereinigd worden.

● Verbetert de hygiëne in toiletruimten – toiletbrillen, deurklinken en andere oppervlakten worden binnen enkele seconden gereinigd.

● Beschermt de toiletbezoeker – het recept op alcoholbasis elimineert en voorkomt de verspreiding van bacteriën.

● Door de gebruiksvriendelijkheid en snelle droogtijd biedt het de toiletbezoeker comfort en gemak.

Spray de oplossing gewoon op wat toiletpapier en veeg het oppervlak schoon. Deurklinken en toiletbrillen zijn binnen enkele seconden hygiënisch schoon en klaar voor gebruik.

LEVERINGSOMVANG & TOEBEHOREN

Seat Cleaner voor toiletbril en deurklink desinfectie.Geleverd met bevestigings-materiaal en reinigings-doekje.

Zonder navulzak, a.u.b. afzonderlijk bestellen!

Plastic wit

Seat Cleanervoor toiletbril en deurklink desinfectie.Geleverd met bevestigingsmateriaal, afsluitbaar, inclusief 2 sleutels.

Zonder navulzak, a.u.b. afzonderlijk bestellen!

Roestvrij staal

Technische wijzigingen voorbehouden. Alle afmetingen moeten worden gecontroleerd. De montage kan door iedere installateur uitgevoerd worden.

Inclusief: bevestigingsmateriaal, boormal, sleutels (alleen RVS model) en reinigingsdoekjes.Excclusief: navulzakken & batterijen

Navulzak 400ml