SWO Magazine Maart 2013

24

description

SWO Magazine Maart 2013

Transcript of SWO Magazine Maart 2013

Marsweg 143893 GA [email protected]

036-522 2774

Gespecialiseerd in implantaatprothesesVervaardigen conventionele prothesesReparaties klaar binnen 20 minutenGespecialiseerd in slechte onderkakenVergoeding door alle zorgverzekeraarsVrijblijvend advies Vrijblijvend controle oude prothese

Woonzorgservice Noordwest-Veluwe

Zorg aan Huis

Zorg aan Huis biedt een totaalpakket van woon- en zorg service op maat. Ouderen die zorg, begeleiding of ondersteuning in hun eigen huis nodig hebben, kunnen onze hulp inroepen bij huishoudelijke werkzaam heden, persoonlijke verzorging, verpleging, ondersteunende begeleiding en persoons alarmering.

Dagactiviteiten ouderen

Dag activiteiten ouderen biedt dagverzorging en dag-behandeling aan zelfstandig wonende senioren die een duidelijke begeleidings-, zorg- en/of behandelings-behoefte hebben. Speciaal voor hen organiseren wij een gevarieerd dagactivi teiten programma in groepsverband in onze dagcentra in Harderwijk, Ermelo, Putten en Nunspeet.

VerenigingenDe verenigingen zijn voor alle senioren die op zoek zijn naar gezelligheid, ontspanning of graag nieuwe contac-ten willen opdoen. De ontmoetingscentra De IJsvogel in Ermelo, De Veluwse Heuvel in Nunspeet en Elim in Putten zijn dé plekken om hieraan deel te nemen. U bent van harte welkom!

www.znwv.nl

Zo lang mogelijk thuis

De Woonzorgservice Noordwest-Veluwe levert de diensten van Zorg aan Huis en Dagactiviteiten oude-ren in Harderwijk, Nunspeet, Ermelo en Putten. De dienstver-lening is er op gericht u zo lang mogelijk zelfstandig in uw eigen woonomgeving te laten wonen, ook als u verzorging of begeleiding nodig heeft. De Woonzorg service is een onderdeel van Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe.

Informatie en aanmelding

Woonzorgservice Noordwest-Veluwe, tel. 0341 56 80 00 of het Cliënten Ser-vice Bureau van Zorggroep Noordwest- Veluwe, tel. 0341 27 01 97 of kijk op www.znwv.nl.

De verenigingen zijn voor alle senioren die op zoek zijnnaar gezelligheid, ontspanning of graag nieuwe contac-ten willen opdoen. De ontmoetingscentra De Veluwse Heuvel in Nunspeet en Elim in Putten zijn de plekken om hieraan deel te nemen. U bent van harte welkom!

SWO - Magazine - maart 2013 • 5

Omnia Wonen is een sociaal betrokkenwoningcorporatie. Voor ouderen en mensenmet een beperking verhuren en bouwen wewoningen en werken we samen met zorg- enwelzijnsinstellingen. Zonodig passen we bestaandewoonruimte aan. Zodat iedereen kan zeggen; ik voel me thuis!

Loop eens bij ons binnen voor meer informatie of kijk op www.omniawonen.nl. Onze woonwinkel is iedere werkdag geopend van 8.30 tot 12.30 uur.

Scheepssingel 2, 3841 KS Harderwijk | 0341 41 72 18

Voel je thuis!

www.icare.nl

Fijn dat zorg zo compleet kan zijn!

0900 88 33 (10ct p/m) 24 uur per dag, 7 dagen per week

Wanneer u zorg nodig heeft, overdag of ‘s nachts, verzorging bij dagelijkse handelingen zoals opstaan, wassen en aankleden, specialistische thuisverpleging of zorg bij dementie voor u of uw naaste: Icare is er voor u.

Veenweg 30 | 8075 PS Elspeet | T (0577) 49 14 23www.jufferstegelsensanitair.nl

S t e r k i n h e t c o m p l e t e w e r k !

Uw tegel- en sanitairspecialist

betaalbaar

U kunt bij ons terecht voor:• Algemenefysiotherapie• Bekkenfysiotherapie• Geriatrie• Oedeemfysiotherapie• Revalidatietherapie

Cremerstraat 30 3842 XZ Harderwijk (0341) 414123 [email protected]

www.fysio-stadsdennen.nl

U bent van harte welkom om een gratis proefl es te volgen.

Speciaal voor de actieve 50-plusser bieden wij u Fifty Fit en Trim 50+. Fifty Fit is gym-

nastiek in het water. Het water zorgt ervoor dat oefeningen zonder veel weerstand uitge-voerd kunnen worden. Trim 50+ is een condi-tietraining waarbij ook oefeningen worden gedaan om de spieren soepel te maken en

te houden. De Sypel biedt ook mogelijk-heden voor medisch zwemmen.

U bent van harte welkom om een

Zwem u fit en vitaal

bij De Sypel

Zwembad De Sypel

Parkweg 4 - Harderwijk - T 0341 434 434

[email protected]

Eens in de vier jaar zijn de men-sen die geboren zijn op 29 februari echt jarig. De Harderwijker Courant wil dit jaar extra aandacht beste-den aan de ‘schrikkeljarigen’.

www.harderwijkercourant.nl

Schrikkeljaar

woensdag 1 februari 2012 Harderwijker Courant pagina 3

Ryan Gosling met Drive Harderwijk In deze moderne fi lm noir van Nicolas Winding Refn klust Ryan Gosling ’s nachts bij als getaway driver. Wanneer hij bevriend raakt met zijn buurvrouw en diens criminele man, komt hij al snel in aanraking met de maffi a en moet hij er al-les aan doen om haar te be-schermen. Een zeer indruk-wekkende fi lm die juist door z’n rust de perfecte sfeer weet te pakken.

Meer over deze fi lm op www.fi lmhuisharderwijk.nl. De fi lm draait op 4 en 6 februari in de Catharinakapel.

SnuffelmarktHarderwijkIn de loods aan de Pascal-straat in Harderwijk is op zaterdag 4 februari een gro-te Snuffelmarkt. Er is een ruime keuze aan meubels en klein-huishoudelijke spullen. De snuffelmarkt is geopend van 9.00 tot 12.00 uur. Voor info : 0341 - 41 88 03

‘Vogelen of fotograferen’HarderwijkDe Hortus besteedt dit jaar in de wintermaanden aan-dacht aan natuurfotografi e in de breedte, met de ten-toonstelling “Natuur aan de Muur”; natuurbiodiversiteit in beeld gebracht. Natuur-fotograaf Bart Stornebrink toont twintig werken, die een gevarieerd beeld geven van alle facetten van de na-tuur op de Noord Veluwe. Op 10 februari geeft hij een lezing over zijn werk. Aan-vang; 19.30 uur. Entree 7,50 euro. Koffi e/thee tegen beta-ling. Voor het bijwonen van de lezing belt men met 0341 427 406 of via de mail [email protected] www.hortusharderwijk.nl

Pierre Bokma schittert in SchlafkrankheitHarderwijkPierre Bokma schittert in de film Schlafkrankheit over een Duitse arts die met succes de slaapziekte in een hospitaal in Kameroen bestrijdt. Dan komt hij op een kruispunt in zijn leven. Zijn liefhebbende vrouw gaat terug naar Duitsland, maar hij kan geen afscheid nemen van het leven in Ka-meroen. Meer over deze fi lm op www.fi lmhuisharderwijk.nl. Te zien op dinsdag 7 fe-bruari in de Catharinakapel om 14.00 uur. Kaarten à 5 zijn te bestellen per telefoon 0341-428899 of via www.catharinakapel.nl.

Zingen voor je levenHarderwijkHet op een persoonlijke ma-nier verwerken van de im-pact die kanker kan hebben, maakt een groot verschil voor de kwaliteit en wijze van leven. Niet alleen het lichaam, maar ook de geest krijgt immers te maken met de ziekte.

Dat kanker niet het eind van het lied hoeft te betekenen, is gelukkig inmiddels een ver-trouwde gedachte. Daarom organiseert Stichting De Maretak Veluwe op zater-dag 4 februari, Wereldkan-kerdag, een koffi econcert in de Catharinakapel in Har-

derwijk waar gezongen wordt voor het leven.Tijdens het koffi econ-cert treden verschillende koren op van ‘Zingen voor je leven’. Dat is het landelijk korennetwerk van Stichting Kanker in Beeld, die landelijk cre-atieve en beeldende ex-pressie stimuleert bij de verwerking van kanker voor direct en indirect betrokkenen. Het aantal koren in Nederland is in-tussen gegroeid naar 22. De locatie is de Catha-rinakapel, Klooster 1 in Harderwijk. Vanaf 10.00 uur is de zaal open.

met rennen

ede doel. FOTO: LEX SCHUIJL

100 jongeren in Kenia en India, die jaarlijks worden opgeleid tot (auto)monteur, met een gevulde gereedschapkist de arbeidmarkt

op laten gaan. Hierdoor wordt de jongeren een kans voor de arbeidsmarkt en een toekomst gegeven.

SpinningmarathonDe spinningmarathon die afgelopen zaterdag 28 januari werd gehouden door de Ghana commissie en polikliniek Nijkerk van ziekenhuis St Jansdal heeft 3500 euro opge-leverd. Tussen 10.00 uur en 16.00 uur fi etsten een aantal fi etsliefhebbers in Nautilus Health Club de benen uit hun lijf voor het goede doel. FOTO: EIGEN FOTO

Jan 25, 7:56pm via Web

Nu lezen wat de @Hwijkcourant aan #nieuws te melden heeft! #benieuwd

@bartjonkman1www.twitter.com/hwijkcourant

0341-353308Lage Engweg 10, 3882 BD PUTTENwww.soetersinterdoor.nlSo

etersINTER-DOOR

TerrasoverkappingScreensRolluikenGaragedeurenSlagbomenZonweringPlissé deuren

TERRASOVERKAPPING

AKTIE WEKEN

®

“Met de kou voor de deur, kunt u noglekker genieten onder eenverwarmde terrasoverkapping”

aanbiedingenWeek 05 do/za.

harderwijk -hooftplein 4

0,79heelkilo

Vèrse aanbiedingen

1,99heelkilo

1,992kilo

elstaren/of

gieserwildemangieserwildemanstoofperen

mandarijnen

perssinaasappels

clemenvillaheerlijke grote

clemenvillamandarijnen

vol sap

perssinaasappels

1,49heel kilo

1,252stukspaksoi

witlofblanke

witlof

gert’s

paksoi1,25

3kilo

nieuw!!nieuw!!in ons assortiment

puikbestevictoria’svictoria’szeeuwse roemaardappels

uit de betuwe

elstarhandappelsen/of

Nu een huis kopen of niet?Denk je er over om een huis te gaan kopen?Maar twijfel je nog, omdat je niet zeker weetof het nu het juiste moment is? Er zijn delaatste tijd zoveel berichten over de huizen-markt, banken en hypotheken, waardoor heteigenlijk lastig is om daar de informatie uit tehalen die voor jou belangrijk is. Waar moetje nou op letten? Allereerst natuurlijk op hetaanbod op de huizenmarkt en het prijsniveau.Als je om je heen kijkt in het straatbeeld en opde woningzoeksites op internet, dan zie je dater op dit moment veel te koop staat. Er issprake van een echte kopersmarkt. Dat is in jaren niet meer voorgekomen. Veel aanbodbetekent een druk op de prijs. Het gemiddeldeprijsniveau is de afgelopen maanden dan ook gedaald. Bovendien zit er in de vraagprijs van individuele huizen vaak nog behoorlijk wat onderhandelingsruimte. Dat is dus een echte kans voor kopers! Een andere belangrijkefactor is de rente. De hypotheekrente is nu vrijlaag. De kans is groot dat de rente weer gaat stijgen. Dat heeft te maken met de verwachting dat de Europese Centrale Bank de rente zal gaan verhogen. Of de hypotheekrente zalvolgen, dat weet je nooit helemaal zeker. Een ander aspect om rekening mee te houden, isde Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Degrens voor een hypotheek met NHG is tot 1 juli 2012 verhoogd naar € 350.000. Dit is gebeurd om de woningmarkt te stimuleren.Als je een hypotheek met NHG afsluit, dan krijg je van de bank meestal een rentekorting. Dat komt omdat de banken minder risico

lopen bij hypotheken met NHG. De moeite waard dus! Binnenkort verandert er ook van alles op de huurmarkt. De verwachting is, dat daardoor meer huurders zich als koper zullenmelden op de woningmarkt. Hierdoor zal devraag naar huizen stijgen en de druk op deprijs afnemen. Dat kan een reden zijn om een beetje haast te maken als je koopplannen hebt. Datzelfde geldt voor het laatste aspect. Het niet meer mogelijk om een volledig af-lossingsvrije hypotheek af te sluiten. Dat mag dan nog maar tot maximaal 50% van demarktwaarde. De rest moet worden afgelost.Natuurlijk hangt het helemaal van jouweigen situatie af of kopen op korte termijn verstandig is. Wil je weten hoe dat bij jou zit?Kom dan gerust eens langs. We denken graag met je mee.Arnold Swart, bedrijfsleider Harderwijk

Team De Hypotheker Harderwijk

www.hypotheker.nl

Harderwijk, Luttekepoortstraat 136, (0341) 42 27 24

Roemer Visscherstraat 453842 JL HarderwijkTel. 0341-42888706-55564022

BEL VOOR EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE

STRATENMAKERSBEDRIJF

H.W. ALLON

Gevelrenovatievoor het uithakken van voegwerk,schoonspuiten, nieuw voegwerk

en impregneren

06 - 181 25 528

Een persoonlijke afscheidsplechtigheid

Dandelion kan u daarbij ondersteunen en begeleiden. Elk mensenleven is uniek

en vraagt om persoonlijke aandacht.

De uitvaartverzorger neemt de organisatie op zich. Ank Bos besteedt persoonlijke tijd,

aandacht en zorg aan u, en samen geven we vorm eninhoud aan de afscheidplechtigheid van uw dierbare.

Voor vrijblijvende informatie 06 414 303 04

Ank Bos [email protected]

www.dandelionafscheid.nl

Dandelion kan u daarbij ondersteunen en begeleiden. Elk mensenleven is uniek en vraagt om persoonlijke aandacht.

De uitvaartverzorger neemt de organisatie op zich.

Ank Bos besteedt persoonlijke tijd, aandacht en zorg aan u en samen geven we vorm en

inhoud aan de afscheidsplechtigheid van uw dierbare.

Een persoonlijke afscheidsplechtigheid

Voor vrijblijvende informatie 06 414 303 04

Ank Bos [email protected]

www.dandelionafscheid.nl

Een persoonlijke afscheidsplechtigheid

Dandelion kan u daarbij ondersteunen en begeleiden. Elk mensenleven is uniek

en vraagt om persoonlijke aandacht.

De uitvaartverzorger neemt de organisatie op zich. Ank Bos besteedt persoonlijke tijd,

aandacht en zorg aan u, en samen geven we vorm eninhoud aan de afscheidplechtigheid van uw dierbare.

Voor vrijblijvende informatie 06 414 303 04

Ank Bos [email protected]

www.dandelionafscheid.nl

Hier had ook uw advertentie kunnen staan.

Voor informatie en tarieven, neem gerust contact op met

Uitgeverij Connect te Nieuw-Amsterdam

Telefoon: 0591-820208 of ga naar

www.uitgeverijconnect.nl

Wij doen graag een stapje extra voor u!

Eens in de vier jaar zijn de men-sen die geboren zijn op 29 februari echt jarig. De Harderwijker Courant wil dit jaar extra aandacht beste-den aan de ‘schrikkeljarigen’.

www.harderwijkercourant.nl

Schrikkeljaar

woensdag 1 februari 2012 Harderwijker Courant pagina 3

Ryan Gosling met Drive Harderwijk In deze moderne fi lm noir van Nicolas Winding Refn klust Ryan Gosling ’s nachts bij als getaway driver. Wanneer hij bevriend raakt met zijn buurvrouw en diens criminele man, komt hij al snel in aanraking met de maffi a en moet hij er al-les aan doen om haar te be-schermen. Een zeer indruk-wekkende fi lm die juist door z’n rust de perfecte sfeer weet te pakken.

Meer over deze fi lm op www.fi lmhuisharderwijk.nl. De fi lm draait op 4 en 6 februari in de Catharinakapel.

SnuffelmarktHarderwijkIn de loods aan de Pascal-straat in Harderwijk is op zaterdag 4 februari een gro-te Snuffelmarkt. Er is een ruime keuze aan meubels en klein-huishoudelijke spullen. De snuffelmarkt is geopend van 9.00 tot 12.00 uur. Voor info : 0341 - 41 88 03

‘Vogelen of fotograferen’HarderwijkDe Hortus besteedt dit jaar in de wintermaanden aan-dacht aan natuurfotografi e in de breedte, met de ten-toonstelling “Natuur aan de Muur”; natuurbiodiversiteit in beeld gebracht. Natuur-fotograaf Bart Stornebrink toont twintig werken, die een gevarieerd beeld geven van alle facetten van de na-tuur op de Noord Veluwe. Op 10 februari geeft hij een lezing over zijn werk. Aan-vang; 19.30 uur. Entree 7,50 euro. Koffi e/thee tegen beta-ling. Voor het bijwonen van de lezing belt men met 0341 427 406 of via de mail [email protected] www.hortusharderwijk.nl

Pierre Bokma schittert in SchlafkrankheitHarderwijkPierre Bokma schittert in de film Schlafkrankheit over een Duitse arts die met succes de slaapziekte in een hospitaal in Kameroen bestrijdt. Dan komt hij op een kruispunt in zijn leven. Zijn liefhebbende vrouw gaat terug naar Duitsland, maar hij kan geen afscheid nemen van het leven in Ka-meroen. Meer over deze fi lm op www.fi lmhuisharderwijk.nl. Te zien op dinsdag 7 fe-bruari in de Catharinakapel om 14.00 uur. Kaarten à 5 zijn te bestellen per telefoon 0341-428899 of via www.catharinakapel.nl.

Zingen voor je levenHarderwijkHet op een persoonlijke ma-nier verwerken van de im-pact die kanker kan hebben, maakt een groot verschil voor de kwaliteit en wijze van leven. Niet alleen het lichaam, maar ook de geest krijgt immers te maken met de ziekte.

Dat kanker niet het eind van het lied hoeft te betekenen, is gelukkig inmiddels een ver-trouwde gedachte. Daarom organiseert Stichting De Maretak Veluwe op zater-dag 4 februari, Wereldkan-kerdag, een koffi econcert in de Catharinakapel in Har-

derwijk waar gezongen wordt voor het leven.Tijdens het koffi econ-cert treden verschillende koren op van ‘Zingen voor je leven’. Dat is het landelijk korennetwerk van Stichting Kanker in Beeld, die landelijk cre-atieve en beeldende ex-pressie stimuleert bij de verwerking van kanker voor direct en indirect betrokkenen. Het aantal koren in Nederland is in-tussen gegroeid naar 22. De locatie is de Catha-rinakapel, Klooster 1 in Harderwijk. Vanaf 10.00 uur is de zaal open.

met rennen

ede doel. FOTO: LEX SCHUIJL

100 jongeren in Kenia en India, die jaarlijks worden opgeleid tot (auto)monteur, met een gevulde gereedschapkist de arbeidmarkt

op laten gaan. Hierdoor wordt de jongeren een kans voor de arbeidsmarkt en een toekomst gegeven.

SpinningmarathonDe spinningmarathon die afgelopen zaterdag 28 januari werd gehouden door de Ghana commissie en polikliniek Nijkerk van ziekenhuis St Jansdal heeft 3500 euro opge-leverd. Tussen 10.00 uur en 16.00 uur fi etsten een aantal fi etsliefhebbers in Nautilus Health Club de benen uit hun lijf voor het goede doel. FOTO: EIGEN FOTO

Jan 25, 7:56pm via Web

Nu lezen wat de @Hwijkcourant aan #nieuws te melden heeft! #benieuwd

@bartjonkman1www.twitter.com/hwijkcourant

0341-353308Lage Engweg 10, 3882 BD PUTTENwww.soetersinterdoor.nlSo

etersINTER-DOOR

TerrasoverkappingScreensRolluikenGaragedeurenSlagbomenZonweringPlissé deuren

TERRASOVERKAPPING

AKTIE WEKEN

®

“Met de kou voor de deur, kunt u noglekker genieten onder eenverwarmde terrasoverkapping”

aanbiedingenWeek 05 do/za.

harderwijk -hooftplein 4

0,79heelkilo

Vèrse aanbiedingen

1,99heelkilo

1,992kilo

elstaren/of

gieserwildemangieserwildemanstoofperen

mandarijnen

perssinaasappels

clemenvillaheerlijke grote

clemenvillamandarijnen

vol sap

perssinaasappels

1,49heel kilo

1,252stukspaksoi

witlofblanke

witlof

gert’s

paksoi1,25

3kilo

nieuw!!nieuw!!in ons assortiment

puikbestevictoria’svictoria’szeeuwse roemaardappels

uit de betuwe

elstarhandappelsen/of

Nu een huis kopen of niet?Denk je er over om een huis te gaan kopen?Maar twijfel je nog, omdat je niet zeker weetof het nu het juiste moment is? Er zijn delaatste tijd zoveel berichten over de huizen-markt, banken en hypotheken, waardoor heteigenlijk lastig is om daar de informatie uit tehalen die voor jou belangrijk is. Waar moetje nou op letten? Allereerst natuurlijk op hetaanbod op de huizenmarkt en het prijsniveau.Als je om je heen kijkt in het straatbeeld en opde woningzoeksites op internet, dan zie je dater op dit moment veel te koop staat. Er issprake van een echte kopersmarkt. Dat is in jaren niet meer voorgekomen. Veel aanbodbetekent een druk op de prijs. Het gemiddeldeprijsniveau is de afgelopen maanden dan ook gedaald. Bovendien zit er in de vraagprijs van individuele huizen vaak nog behoorlijk wat onderhandelingsruimte. Dat is dus een echte kans voor kopers! Een andere belangrijkefactor is de rente. De hypotheekrente is nu vrijlaag. De kans is groot dat de rente weer gaat stijgen. Dat heeft te maken met de verwachting dat de Europese Centrale Bank de rente zal gaan verhogen. Of de hypotheekrente zalvolgen, dat weet je nooit helemaal zeker. Een ander aspect om rekening mee te houden, isde Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Degrens voor een hypotheek met NHG is tot 1 juli 2012 verhoogd naar € 350.000. Dit is gebeurd om de woningmarkt te stimuleren.Als je een hypotheek met NHG afsluit, dan krijg je van de bank meestal een rentekorting. Dat komt omdat de banken minder risico

lopen bij hypotheken met NHG. De moeite waard dus! Binnenkort verandert er ook van alles op de huurmarkt. De verwachting is, dat daardoor meer huurders zich als koper zullenmelden op de woningmarkt. Hierdoor zal devraag naar huizen stijgen en de druk op deprijs afnemen. Dat kan een reden zijn om een beetje haast te maken als je koopplannen hebt. Datzelfde geldt voor het laatste aspect. Het niet meer mogelijk om een volledig af-lossingsvrije hypotheek af te sluiten. Dat mag dan nog maar tot maximaal 50% van demarktwaarde. De rest moet worden afgelost.Natuurlijk hangt het helemaal van jouweigen situatie af of kopen op korte termijn verstandig is. Wil je weten hoe dat bij jou zit?Kom dan gerust eens langs. We denken graag met je mee.Arnold Swart, bedrijfsleider Harderwijk

Team De Hypotheker Harderwijk

www.hypotheker.nl

Harderwijk, Luttekepoortstraat 136, (0341) 42 27 24

Roemer Visscherstraat 453842 JL HarderwijkTel. 0341-42888706-55564022

BEL VOOR EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE

STRATENMAKERSBEDRIJF

H.W. ALLON

Gevelrenovatievoor het uithakken van voegwerk,schoonspuiten, nieuw voegwerk

en impregneren

06 - 181 25 528

Persoonlijk advies • Perfecte service • Ruime keus • Kwaliteitsmerken

HarderwijkDeventerweg 7aT 0341 - 415 [email protected] DENHERDER.NL

OpeningstijdenDi. t/m vr. 09.00 - 18.00 uurVr. koopavond 18.00 - 21.00 uurZa. 09.00 - 17.00 uur DENHERDER.NL

Wij komenvrijblijvend

bij u thuis om de

mogelijkhedente bekijken.

Den HerderBeddenuw slaapspecialistuw slaapspecialistspecialist

Den Herder

Compleet seniorenslaap assortiment

Bij Den Herder Bedden

• Ledikanten met verstelbare bedbodem• Hoog/laag systemen (ook te huur)• Comfortabele hoofdkussens• Matrassen (ook anti-decubitus)• Waterdichte moltons en spreien

Uitgerust en geheel zonder

klachten wakker worden?

Wij helpen u!

De Verzorgerij

Gezichtsbehandelingen~Manicure Ontharen gezicht~Gelnagels tenen

Behandelen diabetische/reumatische voet Huidverbetering~Bindweefselmassage

Make-up advies~Cadeaubonnen LomiLomi massage~Hotstonemassage

Voeding : Verzorging van binnen.

De Verzorgerij

Gelreweg 36 3843AN Harderwijk 0341 494344 www.deverzorgerij.nl

Bruggestraat 34 3841 CP Harderwijk T 0341-413 [email protected]

ÉÉN HOORTOESTELVOOR VRIJWEL IEDEREEN

... met voor uw gemak diverse accessoires

Cursus Inhoud

Windows 7 basis10 lessen

Stap voor stap leren we u de beginnershandelingen: aanzetten en afsluiten, de muis, het toetsenbord, een briefje schrijven, werken met mappen, openen en opslaan, e-mailen en internet.

Opfris Windows 78 lessen

Opfris Windows 7: Oud cursisten, hoe ging het ook al weer, nieuwe computer met Microsoft Windows 7, eerder met de computer gewerkt:Diverse handelingen opnieuw oefenen en de vaardigheden bijspijkeren.

Calc4

Het rekenprogramma Calc van het gratis OpenOffice.org pakket. U leert de basisfuncties en enkele geavanceerde functies. Ook toepasbaar met Excel van Microsoft Office.

Impress3

Presentatieprogramma Impress van het gratis OpenOffice.org pakket. U leert de basisfuncties en enkele geavanceerde functies. Ook toepasbaar met PowerPoint van Microsoft Office.

Fotobewerking6

PhotoFiltre is een goed, gratis fotobewerkingsprogramma met een gebruikersvriendelijke interface. Dit programma biedt een uitgebreide basis en is een goede opstap naar professionele programma’s.

Workshop Inhoud

Skype2

Skype is een programma om (gratis met andere Skype-gebruikers) mee te bellen (en ook videobellen) via de computer tegen lage tarieven. In deze korte workshop leert u hoe u het programma gebruikt.

Google2

Inmiddels veel meer dan een zoekmachine herbergt het talloze mogelijkheden. Een kennismakingstoer.

Sociale media2

Sociale netwerksites zijn (g)een must geworden: tijd om – als prive gebruiker - kennis te maken met belangrijke zaken van deze moderne manier van communiceren

Computeronderhoud3

Computeronderhoud/beveiligen/versnellen Drie samenhangende onderwerpen: een uitgebreidere workshop. Beveiligen, schoonmaken en de beveiliging instellen. Gevolg: sneller en stabieler functioneren!

Internetbankieren1

Alle grote banken in Nederland bieden hun klanten een vorm van internetbankieren aan. U kunt dan 24/7 uw bankzaken regelen. Hoe werkt het en waar moet u speciaal op letten.

Bestandsbeheer2

In een bibliotheek kunt u door de goede organisatie eenvoudig het door u beoogde boek vinden: Zo kunt u een soortgelijke werkwijze toepassen op de bestanden in uw computer.

Voor de niet beginners: zie onze website: www.seniorwebehp.nl

SWO - Magazine - maart 2013 • 21

door Linda Schaftenaar

www.caiharderwijk.nl D E I S VA N O N SD E I S VA N O N SD E I S VA N O N SD E I S VA N O N S

Triple play, alles-in-één, glasvezel, interactieve tv... Op het gebied van radio, Triple play, alles-in-één, glasvezel, interactieve tv... Op het gebied van radio, Triple play, alles-in-één, glasvezel, interactieve tv... Op het gebied van radio, Triple play, alles-in-één, glasvezel, interactieve tv... Op het gebied van radio, Triple play, alles-in-één, glasvezel, interactieve tv... Op het gebied van radio, televisie, bellen en internet is er van alles aan de hand. Voor veel mensen is televisie, bellen en internet is er van alles aan de hand. Voor veel mensen is televisie, bellen en internet is er van alles aan de hand. Voor veel mensen is televisie, bellen en internet is er van alles aan de hand. Voor veel mensen is televisie, bellen en internet is er van alles aan de hand. Voor veel mensen is het ‘acacadabra’ en zij gaan dan ook zomaar in op aanbiedingen en acties het ‘acacadabra’ en zij gaan dan ook zomaar in op aanbiedingen en acties het ‘acacadabra’ en zij gaan dan ook zomaar in op aanbiedingen en acties het ‘acacadabra’ en zij gaan dan ook zomaar in op aanbiedingen en acties het ‘acacadabra’ en zij gaan dan ook zomaar in op aanbiedingen en acties van bijvoorbeeld KPN en Ziggo. Terwijl ze daardoor niet beter maar juist van bijvoorbeeld KPN en Ziggo. Terwijl ze daardoor niet beter maar juist van bijvoorbeeld KPN en Ziggo. Terwijl ze daardoor niet beter maar juist van bijvoorbeeld KPN en Ziggo. Terwijl ze daardoor niet beter maar juist van bijvoorbeeld KPN en Ziggo. Terwijl ze daardoor niet beter maar juist van bijvoorbeeld KPN en Ziggo. Terwijl ze daardoor niet beter maar juist van bijvoorbeeld KPN en Ziggo. Terwijl ze daardoor niet beter maar juist van bijvoorbeeld KPN en Ziggo. Terwijl ze daardoor niet beter maar juist van bijvoorbeeld KPN en Ziggo. Terwijl ze daardoor niet beter maar juist van bijvoorbeeld KPN en Ziggo. Terwijl ze daardoor niet beter maar juist van bijvoorbeeld KPN en Ziggo. Terwijl ze daardoor niet beter maar juist van bijvoorbeeld KPN en Ziggo. Terwijl ze daardoor niet beter maar juist van bijvoorbeeld KPN en Ziggo. Terwijl ze daardoor niet beter maar juist van bijvoorbeeld KPN en Ziggo. Terwijl ze daardoor niet beter maar juist van bijvoorbeeld KPN en Ziggo. Terwijl ze daardoor niet beter maar juist van bijvoorbeeld KPN en Ziggo. Terwijl ze daardoor niet beter maar juist van bijvoorbeeld KPN en Ziggo. Terwijl ze daardoor niet beter maar juist van bijvoorbeeld KPN en Ziggo. Terwijl ze daardoor niet beter maar juist van bijvoorbeeld KPN en Ziggo. Terwijl ze daardoor niet beter maar juist van bijvoorbeeld KPN en Ziggo. Terwijl ze daardoor niet beter maar juist van bijvoorbeeld KPN en Ziggo. Terwijl ze daardoor niet beter maar juist van bijvoorbeeld KPN en Ziggo. Terwijl ze daardoor niet beter maar juist van bijvoorbeeld KPN en Ziggo. Terwijl ze daardoor niet beter maar juist van bijvoorbeeld KPN en Ziggo. Terwijl ze daardoor niet beter maar juist van bijvoorbeeld KPN en Ziggo. Terwijl ze daardoor niet beter maar juist van bijvoorbeeld KPN en Ziggo. Terwijl ze daardoor niet beter maar juist slechter af zijn. Daarom adviseert CAI Harderwijk: bel vóór u overstapt en slechter af zijn. Daarom adviseert CAI Harderwijk: bel vóór u overstapt en slechter af zijn. Daarom adviseert CAI Harderwijk: bel vóór u overstapt en slechter af zijn. Daarom adviseert CAI Harderwijk: bel vóór u overstapt en slechter af zijn. Daarom adviseert CAI Harderwijk: bel vóór u overstapt en slechter af zijn. Daarom adviseert CAI Harderwijk: bel vóór u overstapt en slechter af zijn. Daarom adviseert CAI Harderwijk: bel vóór u overstapt en slechter af zijn. Daarom adviseert CAI Harderwijk: bel vóór u overstapt en slechter af zijn. Daarom adviseert CAI Harderwijk: bel vóór u overstapt en wilt pro� teren van een zogenaamd ‘goeie deal’ even met CAI-receptioniste wilt pro� teren van een zogenaamd ‘goeie deal’ even met CAI-receptioniste wilt pro� teren van een zogenaamd ‘goeie deal’ even met CAI-receptioniste wilt pro� teren van een zogenaamd ‘goeie deal’ even met CAI-receptioniste wilt pro� teren van een zogenaamd ‘goeie deal’ even met CAI-receptioniste Nasja Boerstra of één van haar collega’s. Dat kan teleurstellingen voor- Nasja Boerstra of één van haar collega’s. Dat kan teleurstellingen voor- Nasja Boerstra of één van haar collega’s. Dat kan teleurstellingen voor- Nasja Boerstra of één van haar collega’s. Dat kan teleurstellingen voor- Nasja Boerstra of één van haar collega’s. Dat kan teleurstellingen voor-komen.

Eén van die teleustellingen is het missen van vertrouwde zenders. De kerkomroep, Eén van die teleustellingen is het missen van vertrouwde zenders. De kerkomroep, Eén van die teleustellingen is het missen van vertrouwde zenders. De kerkomroep, Eén van die teleustellingen is het missen van vertrouwde zenders. De kerkomroep, Eén van die teleustellingen is het missen van vertrouwde zenders. De kerkomroep, Eén van die teleustellingen is het missen van vertrouwde zenders. De kerkomroep, HK 13 TV, het zijn maar twee voorbeelden van zenders die alleen door CAI Harderwijk en de CAI Inclusief dienstaanbieders worden doorgegeven. Bij overstappen komt ook vaak een hoop gedoe met kabels, kastjes en nieuwe instellingen kijken. Veel ook vaak een hoop gedoe met kabels, kastjes en nieuwe instellingen kijken. Veel overstappers hebben al spijt als de doos met kabels, kastje en handleiding binnen komt...

Nasja Boerstra heeft een helder advies voor iedereen die zonder gedoe wil genieten van radio, televisie, internet en telefonie: kies een pakket van een CAI Inclusief provider. Dan blijven alle aansluitingen en instellingen hetzelfde en houdt men het uitgebreide, voordelige CAI-zenderpakket.

VRAAG HET

EENS AAN

NASJA BOERST RA

ALS U ER

NIET UIT KOMT

Er zijn vijf providers die het CAI Inclusief label hebben:

Solcon, XSYou, Plinq, Nedvite en Matrix IT

CAI536-ADV.SWO A4.2.indd 1 29-01-13 11:04