Survival Challenge Havelte 2016survivalchallengehavelte.nl/.../Nieuwsbrief-2016-02-22.pdf · 2017....

3
Nieuwsbrief, 22 februari 2016, Jaar 5, nr.2 Survival Challenge Havelte 2016 Extra scholierenrun We richten ons op de jeugd en dat wordt steeds groter! Middelbare scholen kennen steeds vaker speciale sportklassen. Zo is het idee gekomen om speciaal voor de sportklassen een apart sportmoment te organiseren: 20 april. Ook dit lijkt weer een evenement voor 100-150 sporters te worden. De invulling wordt nog met de scholen overlegd. Voor ons een pilot om te kijken wat allemaal haalbaar is. De inschrijving gaat open! 1 maart gaan we los! Dan start de inschrijving. Er is plek voor 1000 deelnemers. We kennen dit jaar dezelfde klassen als afgelopen jaar. Bij een Open NK mogen alle leden van de bond in die klasse deelnemen. Inschrijven gaat via onze site (survivalchallengehavelte.nl) of via de bond (survivalbond.nl) en kom je op naastliggend scherm waarin de categorieën staan. Inschrijfgeld voor de jeugd is €12, voor volwassenen is €17. De hindernissen voor de 4,5 en 6,5 km lopers zijn maximaal 2,5 meter hoog. De 8 km lopers treffen hindernissen van 4m hoog! Voor 6,5 km zijn basissurvivaltechnieken nodig. Voor de 8 km heb je gevorderde survivaltechnieken nodig om de run uit te lopen met bandje. Denk er niet te licht over! Succes met inschrijven, afgelopen jaar zaten veel groepen in 1-2 dagen vol! Sportmassage voor de deelnemers De Survival Challenge is een stevige sportprestatie. Velen hebben na afloop de nodige pijntjes en stramme spieren. Dit jaar hebben we daar wat voor! Praktijk Fysiotherapie Havelte zal iedere sporter die dat wil een heerlijke sportmassage geven.

Transcript of Survival Challenge Havelte 2016survivalchallengehavelte.nl/.../Nieuwsbrief-2016-02-22.pdf · 2017....

  • Nieuwsbrief, 22 februari 2016, Jaar 5, nr.2

    Survival Challenge Havelte 2016

    Extra scholierenrun We richten ons op de jeugd en dat wordt steeds groter! Middelbare scholen kennen steeds vaker speciale sportklassen. Zo is het idee gekomen om speciaal voor de sportklassen een apart sportmoment te organiseren: 20 april. Ook dit lijkt weer een evenement voor 100-150 sporters te worden. De invulling wordt nog met de scholen overlegd. Voor ons een pilot om te kijken wat allemaal haalbaar is.

    De inschrijving gaat open! 1 maart gaan we los! Dan start de inschrijving. Er is plek voor 1000 deelnemers. We kennen dit jaar dezelfde klassen als afgelopen jaar. Bij een Open NK mogen alle leden van de bond in die klasse deelnemen. Inschrijven gaat via onze site (survivalchallengehavelte.nl) of via de bond (survivalbond.nl) en kom je op naastliggend scherm waarin de categorieën staan. Inschrijfgeld voor de jeugd is €12, voor volwassenen is €17. De hindernissen voor de 4,5 en 6,5 km lopers zijn maximaal 2,5 meter hoog. De 8 km lopers treffen hindernissen van 4m hoog! Voor 6,5 km zijn basissurvivaltechnieken nodig. Voor de 8 km heb je gevorderde survivaltechnieken nodig om de run uit te lopen met bandje. Denk er niet te licht over! Succes met inschrijven, afgelopen jaar zaten veel groepen in 1-2 dagen vol!

    Sportmassage voor de deelnemers De Survival Challenge is een stevige sportprestatie. Velen hebben na afloop de nodige pijntjes en stramme spieren. Dit jaar hebben we daar wat voor! Praktijk Fysiotherapie Havelte zal iedere sporter die dat wil een heerlijke sportmassage geven.

  • Nieuwsbrief, 22 februari 2016, Jaar 5, nr.2

    De eerste hindernissen hangen. Jawel, het bouwen is weer gestart. Op zaterdagochtend, vanaf 8.30 uur gaan de bouwers op stap. Er wordt meestal tot de lunch gewerkt, hoewel soms niet duidelijk is hoe laat geluncht wordt. Er worden goede vorderingen gemaakt. Drie hindernissen zijn al klaar en de meeste topbalken hangen. Dit jaar zullen ook bomen van 20 meter gebruikt gaan worden! Er komt een bijzondere eerste hindernis: de schaapskooi! De dreesvijver wordt wederom een spektakelstuk. Het survivallaantje ondergaat enkele spectaculaire wijzigingen en ook op andere plekken zitten veranderingen in de hindernissen. Het wordt een waar NK! Wilt u als eerste de hindernissen ervaren? Kom dan meebouwen! Er is geen speciale kennis nodig en het is gewoon leuk!

    Nieuwe poster is uit Vanaf deze week wordt hij over de scholen in Meppel, Westerveld, De Wolden en Steenwijk verspreid. Wil jij de poster ook voor op de club, in het bedrijf of in de winkel? Laat het ons weten! 200+100 vrijwilligers, helpt u ook? De run wordt groter. Om het allemaal goed te laten verlopen zijn veel mensen nodig. Voor de Special Heroes ongeveer 100 vrijwilligers, voor de Survival Challenge ongeveer 200. Voor iedereen hebben we een leuke passende rol. Naast een heel leuke dag nodigen we je ook uit voor een heerlijke BBQ. Wil je meer weten wat het allemaal inhoud, kom naar een van de informatieavonden (zie agenda) in het Stone Home van de rugby. Ze starten om 20.30 uur.

  • Nieuwsbrief, 22 februari 2016, Jaar 5, nr.2

    Agenda De agenda is uitgebreid. Reeds bekende data:

    13 februari Start met de bouw van de hindernissen

    1 maart Opening inschrijving

    23, 30 maart Vrijwilligersavond

    20 april Scholierenrun

    21 april Special Heroes run

    … run-cursus

    6 mei Oefenrun club

    8 mei Stal Arcadia Survival Challenge Havelte

    Aanvullingen volgen in komende nieuwsbrieven

    Special Heroes groeit enorm Dit jaar cluster 3 én cluster 4. Leerlingen uit Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel. De scholen vertonen groot enthousiasme en geven zich massaal op! We verwachten nu ruim 650 deelnemers! Wow, fantastisch en tegelijk een enorme uitdaging. Van klein is het naar een groots evenement doorgegroeid! Een organisatie apart. Maar hier hebben we dus ook steeds meer vrijwilligers nodig. Het is een fantastische beleving, deze kinderen de dag van het jaar bezorgen. Wil je helpen? Heeeel graag. Via de site kun je opgeven als vrijwilliger voor Special Heroes en/ of de Survival Challenge.

    Nieuwe sponsoren! Het evenement wordt steeds groter. De impact voor Havelte groeit gelijk mee. De volgende sponsoren hebben afgelopen maand toegezegd te ondersteunen. Jemako reinigingsmiddelen- Aukelien, Loonbedrijf Leffers, Outdoor Bakkeveen, Ijssalon Rimini, Landgoed Overcinge, Bouwbedrijf Concordia. Wilt u ons steunen? Wij gaan graag met u in gesprek hoe we de run ook voor u een prachtig uithangbord kunnen maken: 06-10734581.