Subsidie slim werken slim reizen mkb magazine 04 2011

Click here to load reader

 • date post

  08-Jul-2015
 • Category

  Business

 • view

  333
 • download

  0

Embed Size (px)

description

Interview met Peter Birdsall van Wittenborg University over slim werken, slim reizen naar aanleiding van de uitgevoerde mobiliteitsscan.

Transcript of Subsidie slim werken slim reizen mkb magazine 04 2011

 • April 2011 MKB DEVENTER MAGAZINE 51

  Herkomst studenten Wittenborg

  Herkomst medewerkers

  Wittenborg

  Subsidie Slim Werken Slim Reizen MKB Besparen op uw mobiliteitskosten (reiskosten, leasekosten, parkeerkosten, werkplekkosten) en stijging van productiviteit. Maar ook imago- verbetering, bijdragen aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en het verhogen van werknemerstevredenheid zijn voorbeelden van de resultaten van Slim Werken Slim Reizen. Op de gemiddelde mobiliteitskosten per medewerker van 8.000 per jaar zijn besparingen mogelijk tot 25%, terwijl door het invoeren van tijd- en plaats-onafhankelijk werken en sturen op output een productiviteitsverhoging tot 20% gerealiseerd kunnen worden.

  Volledig gesubsidieerde mobiliteitsscan! De overheid biedt aan MKB ondernemingen tot einde 2012 de mogelijkheid gesubsidieerd hun bereikbaarheidssituatie te verbeteren en structureel kosten voor mobiliteit te besparen. MKB ondernemingen met minimaal 25 en maximaal 250 medewerkers kunnen gebruik maken van twee verschillende vouchers. De eerste voucher betreft een scan Slim Werken Slim Reizen binnen uw bedrijf. De scan wordt uitgevoerd door een gecertificeerde adviseur. De kosten zijn 1.500 en deze worden volledig vergoed met de voucher. Voor het implementeren van de adviezen uit de eerste scan bestaat de mogelijkheid om een tweede voucher aan te vragen. Deze voucher ver- goedt 2/3 van de kosten van de adviseur tot een maximum van 4.500.

  Een praktijkvoorbeeld uit de regio Antoinette Vriend van het bedrijf Omnifocus is een van de gecertificeerde adviseurs die een mobiliteitsscan mogen uitvoeren. Een van de organisaties die een scan Slim Werken Slim Reizen heeft afgenomen is Wittenberg University uit Apeldoorn.

  Peter Birdsall van Wittenborg University geeft onder meer aan dat duurzaamheid ook voor zijn school belangrijk is. Peter: "We doceren onze studenten het belang van Duurzaam Ondernemen en passen dit ook zelf toe. De scan gaf ons het inzicht dat we met veel zaken al op de goede weg zaten. Zo werd ons in een oogopslag getoond waar zowel de medewerkers alsook onze 200 studenten wonen. De studenten wonen niet alleen in onze regie maar komen vanuit het hele land. Zo blijkt een behoorlijk grote populatie studenten in Amsterdam en Rotterdam te wonen. Wij investeren veel in het digitaliseren van de leeromgeving (E-Iearning). De uitkomsten van de scan steunen ons dan ook in de overtuiging dat we hierin verder moeten gaan. Mede door de extra service van Omnifocus, zoals het online beschikbaar stellen van de scan, de toevoeging van benchmarking en het genoemde spreidingsoverzicht van studenten en medewerkers hebben we snel en op eenvoudige wijze een helder inzicht gekregen in onze kosten van mobiliteit, nu en naar de toekomst toe. We gaan de aanbevelingen uit de scan ook inpassen en bergen in ons kwaliteitsmanagement- systeem". Hoe hoog zijn uw mobiliteitskosten en wat kunt u doen om daarop te besparen? Indien u voldoet aan de criteria van de voucher kunt u hier kosteloos inzicht in krijgen. Voldoet u niet aan de criteria maar wenst u wei inzicht en voorstellen ter verlaging van mobiliteitskosten, verhoging van de productiviteit, imago en werknemerstevredenheid, neem dan contact op met Antoinette Vriend. Nieuwe Markt 23 7411 PB Deventer Telefoon 0570- 510040 www.omnifocus.nll