Storytelling Zebrakidz

38
Zebrakidz Erika Apolinario Pauline Verlinden Lisa Schreurs

description

Storytelling Zebrakidz 2014-2015 3 COM D Erika Apolinario Pauline Verlinden Lisa Schreurs

Transcript of Storytelling Zebrakidz

Page 1: Storytelling Zebrakidz

ZebrakidzErika ApolinarioPauline VerlindenLisa Schreurs

Page 2: Storytelling Zebrakidz

wat is de zebrastraat?

wat is zebrakidz?

doel

doelgroep

concept

plan van aanpak

promotie

35

78

915

31

Page 3: Storytelling Zebrakidz

wat is de zebrastraat?

wat is zebrakidz?

doelgroep

concept

plan van aanpak

promotie

Page 4: Storytelling Zebrakidz

wat is de zebrastraat?

De Zebrastraat is een gerenoveerde site waar huisvestiging, cultuur en economie hand in hand gaan. Het is een project waarbij de volgende 3 pijlers centraal staan: wonen, ontmoeten en beleven.

Met ons project van de Zebrakidz leggen wij de focus vooral op kunst & cultuur. De kunstcollectie van de Zebrastraat omvat twintig vaste kunstwerken en een maandelijkse tentoonstelling van ‘de Kunstenaar van de Maand’. Op die manier geeft de Zebrastraat jonge kunstenaars de kans om hun werk te tonen aan het groot publiek, en dit zonder commercieel oogmerk.

Page 5: Storytelling Zebrakidz
Page 6: Storytelling Zebrakidz

wat is zebrakidz?

Zebrakidz is een nieuw concept dat sinds kort gelanceerd is in de Zebrastraat. Het is een project dat activiteiten organiseert voor kinderen. Zo kunnen de kids werken in verschillende kunstateliers. In de kunstateliers ligt de focus op het gebruik van media en nieuwe media.

Bovendien worden ook interactieve rondleidingen georganiseerd waarbij gezinnen, lagere- en secundaire scholen kennis kunnen maken met de kunst in de Zebrastraat. Er bestaan zowel rondleidingen voor de tijdelijke tentoonstellingen als voor de vaste kunstwerken van de site.

Page 7: Storytelling Zebrakidz
Page 8: Storytelling Zebrakidz

Wat is ons doel?Het hoofddoel van ons project is de rondleiding naar de Zebrastraat op een originele manier inleiden.

De Zebrastraat aantrekkelijker maken voor jonge kinderen.

We willen de kinderen meer kennis laten maken met de vaste kunstwerken van de Zebrastraat.

Ook willen we de ouders en scholen algemeen informeren over de rondleidingen. We geven info over wanneer en waar de rondleidingen gegeven worden, wie moet je contacteren, wat moet je betalen,...

1

2

3

4

Page 9: Storytelling Zebrakidz

Wie is onze doelgroep?

6 9-Jaar

Kids

Page 10: Storytelling Zebrakidz

Wat is ons concept?Omdat de Zebrastraat met kinderen werkt en ze een zoektocht organiseren, wilden wij een leuk verhaaltje verzinnen dat goed bij het concept aansluit. De Zebrastraat was vroeger een zoo. Wij hebben hierop ingespeeld.

Omdat de straten in de buurt naar verschillende zoodieren vernoemd zijn, hebben we vier karaktertjes bedacht: Finn de zebra (Zebrastraat), Bruno de leeuw (Leeuwstraat), Lowie de olifant (Olifantenstraat) en Zoë de tijgerin (Tijgerstraat). Door middel van dit verhaaltje willen wij de kinderen dichter bij kunst brengen.

Via onze websites willen we ook ouders en leerkrachten aanzetten om een uitstapje met hun kinderen naar de Zebrastraat te plannen. Het verhaaltje heeft als doel dat de kinderen actief op zoek gaan naar de verloren diertjes van de Zebrastraat.

Page 11: Storytelling Zebrakidz
Page 12: Storytelling Zebrakidz

VerhaalHet verhaaltje dat we hebben bedacht vertelt de avonturen van 4 vriendjes. Het wordt verteld door Finn, een zebra die houdt van tekenen, gek doen en dol is op lekker eten. Hij maakt ook graag plezier met zijn vriendjes Bruno, Lowie en Zoë. Bruno de leeuw is heel goed in sporten en hij houdt van winnen.

Dan hebben we Lowie de olifant, hij is de slimste van de bende. Hij houdt van rekenen en kan heel veel onthouden. Lowie is soms wat verlegen maar hij heeft een hart van goud. Ten slotte is er nog Zoë de tijgerin. Zij is het zonnetje in huis. Zoë lacht heel veel en wilt altijd dat alles tip top in orde is.

Page 13: Storytelling Zebrakidz

Samen wonen ze in een grote dierentuin waar 20 verschillende dieren wonen! Ze spelen veel, krijgen lekker eten en voeren trucjes op voor de bezoekers. Ze vormden allemaal samen een super team, maar op een dag gebeurde er iets verschikkelijk. Plots woedde er een hevige storm en een tornado sleurde alle vriendjes weg. Ze werden allemaal weggeblazen naar verschillendekunstwerken in de Zebrastraat. De vriendjes zijn bang dat ze elkaar nooit meer te zien krijgen.

Het is de bedoeling dat de kindjes op zoek gaan naar de dieren. Als detectives krijgen ze verschillende gadgets waarmee ze de diertjes sneller kunnen vinden. Als ze goed hun best doen en een diertje vinden, krijgen ze een tip over de verstopplaats van een ander vriendje. Via onze website en inklewriter kunnen de kids tips krijgen over de verstopplaats van een aantal dieren.

Page 14: Storytelling Zebrakidz

Zoodiertjes

Lowie Bruno

Page 15: Storytelling Zebrakidz

Zoë Finn

Page 16: Storytelling Zebrakidz

Plan van aanpakWebsiteWe hebben ervoor gekozen om een website te maken als centraal kanaal. Hier konden we al onze leuke ideetjes op plaatsen.

De website is een plaats waar de kinderen naartoe kunnen om leuke spelletjes te spelen en het verhaal van de zoodiertjes te lezen.Ook de ouders en leerkrachten kunnen naar de website surfen. Zij ontdekken wat het concept van de Zebrakidz juist is en worden aangespoord om langs te komen met hun oogappel(s).

Page 17: Storytelling Zebrakidz
Page 18: Storytelling Zebrakidz

Verhaal in stripvorm

Page 19: Storytelling Zebrakidz
Page 20: Storytelling Zebrakidz
Page 21: Storytelling Zebrakidz
Page 22: Storytelling Zebrakidz
Page 23: Storytelling Zebrakidz

We hebben zelf een stripverhaaltje gemaakt omdat kinderen liever naar beelden kijken dan iets lezen. Op deze manier konden we op een leuke manier het verhaal van de diertjes vertellen. Stripverhalen zitten helemaal in de leefwereld van de kinderen.

De 4 karakters zijn zelf getekend. Deze simpele, grappige diertjes spreken de kinderen aan.

Page 24: Storytelling Zebrakidz

zoek de diertjes - Foto's & Inklewriter

De kids krijgen al wat tips over de verstopplaats van de verschillende diertjes. Via het tabblad ‘zoek de diertjes’ kunnen ze hun zoektocht beginnen. Alle diertjes zitten verstopt achter de verschillende kunstwerken.De kinderen worden uitgedaagd om de diertjes terug te vinden op de foto’s.

http://bit.ly/1vDS0AR

Page 25: Storytelling Zebrakidz
Page 26: Storytelling Zebrakidz
Page 27: Storytelling Zebrakidz

We hebben ook een inklewriter gemaakt. Voor elk diertje staat er een beschrijving van zijn/haarverstopplaats. Als de kinderen het juiste antwoord kiezen, krijgen tips over de verstopplaats.

Dit interactief spelletje is perfect om de kinderen warm te maken voor de zoektocht.

http://bit.ly/1vDS0AR

Page 28: Storytelling Zebrakidz

affiches voor in het museum

Wij hebben deze affiche gemaakt om in het museum, naast de verschillende vaste kunstwerken te hangen. Op de affiche staat een duidelijke link en QR-code naar de inklewriter.

Hierdoor kunnen alle bezoekers van de zebrastraat online mee doen aan de zoektocht.

Page 29: Storytelling Zebrakidz

s

Page 30: Storytelling Zebrakidz

mama en papa knop

We logen mama en papa zeker niet uit het oog verliezen. Het concept van de Zebrakidz moet duidelijk zijn voor de ouders. Daarom hebben we een mama en papa knop gemaakt op de website.

Op dit tabblad staat alle info die ouders kunnen gebruiken.

Page 31: Storytelling Zebrakidz
Page 32: Storytelling Zebrakidz
Page 33: Storytelling Zebrakidz

Foto's van het bezoek

Tijdens elke rondleiding worden er foto’s van de kinderen genomen. Ze kunnen deze achteraf terugvinden op de website.

Ook de ouders kunnen deze foto’s downloaden en posten op sociale media. Zo staat Zebrakidz nog meer in de kijker.

Page 34: Storytelling Zebrakidz

Hoe gaan we ons concept promoten?We hebben een affiche ontworpen voor de ouders en leerkrachten. Hiermee willen we ze aanzetten om met hun kinderen naar de Zebrastraat te gaan. Voor de Zebrastraat zelf hebben we een lijst opgemaakt van websites waarop ze de campagne kunnen verspreiden. Websites als www.uitingent.be , www.uitinvlaanderen.be en www.uitmetvlieg.be zijn handige website die de organisatie kunnen helpen om meer mensen te bereiken.

Veel ouders surfen op deze websites. Hierop vinden ze leuke activiteiten die ze met hun kinderen kunnen doen. Deze kanalen zijn perfecte promotiekanalen voor de Zebrastraat. Daarnaast hebben we ook op onze website een link geplaatst zodat het voor de ouders en leerkrachten makkelijker is om praktische informatie te vinden.

Page 35: Storytelling Zebrakidz
Page 36: Storytelling Zebrakidz

lijst promotiekanalenSpring in ‘t veldhttp://bit.ly/1vDWAPD

Uit met kinderenhttp://bit.ly/1IzGNLR

Vlieg er eens uithttp://bit.ly/165QG56

Tom tom: kinderactiviteiten in Genthttp://bit.ly/1wg8P8L

Uit met vlieghttp://bit.ly/1sioSyN

Wat te doenhttp://bit.ly/1ukm7wX

Uit in Vlaanderen http://bit.ly/1IzHgO7

Gent informatiehttp://bit.ly/1vDXcVo

Youropihttp://bit.ly/1B7Q4Wt

Uit in Genthttp://bit.ly/1wxLwuf

Yelphttp://bit.ly/1z6ajmW

Page 37: Storytelling Zebrakidz
Page 38: Storytelling Zebrakidz

Zebrakidz