Stedelijk Groen Productcatalogus

Click here to load reader

 • date post

  05-Apr-2016
 • Category

  Documents

 • view

  286
 • download

  14

Embed Size (px)

description

In de Stedelijk Groen productcatalogus is een breed assortiment aan producten opgenomen. Wij bieden een totaalpakket waarmee groen in stad en dorp op een duurzame wijze gerealiseerd kan worden.

Transcript of Stedelijk Groen Productcatalogus

 • Productcatalogus

  StedelijkGroen

 • Stedelijk Groen bv is een uitvoerend ingenieursbureau dat veelzijdig in de markt staat. Wij bieden zowel consultancy als projectbegeleiding maar zijn even zo vaak leverancier van producten of uitvoerende partij bij toonaangevende projecten.

  Stedelijk Groen bv voert sinds haar oprichting in 2001 een breed scala aan diensten en producten. Dit varieert van boomaanplant en groeiplaatsinrichting tot stadsinrichting, onderzoek en advies. Door deze veelzijdigheid kunnen wij u op allerlei gebieden van dienst zijn.

  Voor u ligt onze productcatalogus waarin ons brede assortiment aan producten opgenomen is. Wij bieden een totaalpakket waarmee groen in stad en dorp op een duurzame wijze gerealiseerd kan worden.

  Hulpmiddelen voor bomen

  Bomen in stedelijk gebied worden geacht te gedijen onder totaal andere omstandigheden dan in hun natuurlijke habitat. Wij leveren diverse substraten, systemen en hulpmiddelen om (stads)bomen in deze onnatuurlijke situatie toch goed te laten gedijen.

  Gezonde bodems resulteren in gezonde bomen

  Stedelijk Groen voert een uitgebreid assortiment bodemverbeterende producten. Deze producten zijn zorgvuldig ontwikkeld en geselecteerd. Door jarenlange ervaring en sterke affiniteit met bomen en hun groeiplaats zijn wij in staat voor iedere specifieke (probleem)situatie een passende oplossing aan te dragen. De bodem staat namelijk aan de basis van een succesvolle ontwikkeling van de boom.

  Mobiele bomen

  Op locaties waar permanente bomen niet mogelijk of gewenst zijn bieden boombakken uitkomst. Bij een markt, kermis of ander evenenement kunnen boombakken eenvoudig verplaatst worden. Daarnaast claimt een boom in een boombak geen ondergrondse ruimte waardoor conflicten met kabels en leidingen niet optreden. Wij leveren diverse modellen boombakken in uiteenlopende materiaalsoorten.

  Maatwerk

  Ter bescherming van de boom en ter verfraaiing van het straatbeeld levert Stedelijk Groen diverse typen boomroosters, -korven, -beugels en leiconstructies. Voorts bieden wij (maatwerk)oplossingen in de vorm van betonelementen en CorTenstaal waarmee grondkeringen, zitelementen en boomeilanden gerealiseerd kunnen worden.

  Meer informatie op onze website

  Voor nadere informatie over onze producten, fotos en besteksteksten verwijzen wij graag naar onze website: www.stedelijkgroen.com. Hier vindt u ook talloze referenties en praktijkoplossingen.

  Veel producten zijn uit voorraad leverbaar waardoor een korte levertijd gehanteerd kan worden. Ook voor minder standaard situaties denken wij graag met u mee teneinde tot een passende maatwerkoplossing te komen. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

  2

  Stedelijk Groen, verrassend veelzijdig!

 • Groei en aanplant Bodemleven 5 Organische meststoffen 6 Structuurverbetering 8 Veenproducten en compost 9 Biologische bestrijding 10

  Groeiplaats Wortelgeleiding en wortelwering 13

  Boombeluchting 15

  Boomverankering 18

  Silva Cell groeiplaatsconstructie 20

  Stambescherming 21

  Mulch 22

  Watergeefranden 23

  Geotextiel 23

  Substraten Bomenzand 25

  SG Bomengranulaat 26

  SG Bomengrond 27

  SG Boombaksubstraat 28

  SG Daktuinsubstraat 29

  SG Dressgrond 29

  Boombakken CorTenstaal 31

  Beton 32

  Stijlvol beton 32

  Staal en RVS 33

  Vitale beplanting in boombakken 34

  Dubbelwandige boombakken 35

  Larikshout 36

  Hardhout 37

  Stadsinrichting Betondesign 39

  Boombank 40

  Infoborden 40

  Boombeugels 41

  CorTenstaaltoepassingen 42

  Boomroosters 43

  Boomkorven 46

  Leiconstructies 47

  Natuurlijke speelelementen 48

  3

 • Groei en aanplant

  4

 • Bomen en planten hebben baat bij bepaalde micro-organismen in de bodem voor een goede groei en ontwikkeling alsmede weerstand tegen ziekten en plagen. In de natuur zijn micro-organismen volop aanwezig, maar in kunstmatig aangelegde groeiplaatsen, waarin stadsbomen dienen te gedijen, ontbreken deze vaak. Daarom zijn tal van producten ontwikkeld om de bodem te enten met micro-organismen.

  Stedelijk Groen Bodemactivator

  Stedelijk Groen Bodemactivator bevat een breed scala aan micro-organismen, waaronder mycorrhizae en voedingsstoffen voor micro-organismen. Het activeert en stimuleert het bodemleven. Stedelijk Groen Bodemactivator is een universele bodemverbeteraar en wordt toegepast bij aanplant van nieuwe bomen en struiken.

  De unieke samenstelling verrijkt het bodemleven, waardoor de bodemstructuur en de beworteling verbeteren. De lucht- en waterhuishouding verbetert en voedingsstoffen worden beschikbaar uit humus en organische stof.

  Tree-Fit Root activator

  Tree-Fit Root activator is een organische biostimula-tor die verplantstress doet verminderen. Deze bio-stimulator stimuleert het herstel van wortels en de aanmaak van nieuwe haarwortels. Daarnaast ver-hoogt het de vitaliteit en de weerstand van bomen en planten.

  Compostthee

  Compostthee is een vloeibaar compostextract dat direct een positief effect heeft op planten en het bo-demleven. Het product leent zich uitstekend voor het revitaliseren van bomen en struiken, maar ook voor het activeren van het bodemleven.

  Compostthee bevat ondermeer nutrinten voor plan-ten en voedsel voor micro-organismen en stimuleert de juiste bodemorganismen.

  Bodemleven

  Symbivit

  Symbivit bevat natuurlijke endomycorrhizae in hoge concentratie. Veel bomen en planten, zoals onder meer platanen, iepen en kastanjes, leven in symbiose met endomycorrhizae. Enten van de groeiplaats met symbivit resulteert in een betere hergroei.

  5

  EM-Actief

  EM, een afkorting voor effectieve micro-organismen, is een vloeibaar product dat in staat is zelfs onder slechte condities de bodem te bewegen te regeneren tot een gezonde bodem. Door EM-Actief, bestaande uit 80 verschillende soorten micro-organismen, wordt een gezonde en evenwichtige bodem gecreerd, die zal resulteren in gezonde beplanting.

  Ectovit

  Ectovit bevat natuurlijke ectomycorrhizae in hoge concentratie. Bomen die in symbiose leven met ectomycorrizae zijn o.a. beuk, eik en linde.

  Rhodovit

  Rhodovit bevat zogenaamde ericode mycorrhizae die specifiek een symbiose aangaan met Ericaceae zoals bijvoorbeeld Rhododendron, Erica en Calluna.

  Wortelflora

  Wortelflora bevat een combinatie van 15 verschillen-de soorten ecto- en endomycorrhizae en specifieke bodembacterin. Wortelflora kan breed toegepast worden bij zowel boomsoorten die samenleven met ectomycorrhizae als soorten die een symbiose aan-gaan met endomycorrizae.

  Mycorrhizae

  Van nature leven de meeste planten in symbiose met mycorrhizae. Deze schimmels vergroeien met de wortels en zorgen middels een uitgebreid netwerk van draden voor een verbinding tussen bodem en plant. Dit vergroot de opnamecapaciteit van voedingsstoffen en water en heeft een positieve uitwerking op de vitaliteit en de weerstand tegen ziekten en plagen.

 • Organische meststoffen

  BioBasis (7-7-8 + 2 MgO)

  BioBasis is de standaard samengestelde meststof voor bomen, heesters en vaste planten. Naast een uitgekiende nutrintenverhouding bevat deze meststof ingredinten die micro-organismen bevatten en stimuleren.

  Deze unieke samenstelling resulteert, bij regelmatige toepassing, in ondermeer een verbetering van de beworteling, een rustige groei en een toename van de droogtetolerantie en weerstand tegen ziekten en plagen.

  Algemene dosering: 8-12 kg / are

  De zorgvuldig samengestelde organische meststoffen van Innogreen bestaan voornamelijk uit natuurlijke grondstoffen en micro-organismen. Naast het optimaliseren van het voedingsniveau in de bodem, stimuleren deze meststoffen het bodemleven en verbeteren ze de bodemstructuur. De organisch gebonden voedingsstoffen worden door het bodemleven geleidelijk omgezet in voor de plant opneembare voedingsstoffen.

  GrasZ (9-3-9 + 3 MgO) met humifirst

  GrasZ is de meststof die zorgt voor een stevige, diep wortelende grasmat. Deze meststof bevat o.a. micro-organismen zoals bacterin, mycorrhizae en actinomyceten, maar ook humuszuren, gisten, enzymen en zeewierextracten

  Toepassing van GrasZ resulteert in een toename van de beworteling, een rustige groei, toename van de droogtetolerantie en een hogere weerstand tegen ziekten en plagen.

  Algemene dosering: 6-10 kg / are

  BioHaag (5-8-5 + 2 MgO)

  BioHaag is een unieke meststof die rijk is aan micro-organismen. De organische haagmeststof is verrijkt met specifieke mycorrhizae die een symbiose aangaan met de haagbeplanting. De meststof kan het beste voor aanplant door de aanplantgrond worden doorgemengd.

  Algemene dosering: 6-10 kg / are

  1 kg / m1

  Organische meststoffen:

  stimuleren het bodemleven,

  resulteren in een rustige, gezonde en natuurlijke groei,

  zorgen voor een geleidelijke beschikbaarheid van voedingsstoffen, komen geleidelijk voor plant beschikbaar en spoelen daardoor niet uit,

  verhogen de weerstand en droogtetolerantie van de plant,

  veroorzaken, in tegenstelling tot kunstmeststoffen, geen verzouting van de bodem.

  Vabomix 2 (3-8-18 + 2 MgO)

  VaBomix 2 in de najaarsmeststof en zorgt, door het hoge kaliumgehalte, voor de afharding van gras, bomen en heesters en voor de ontwikkeling van vruchten. Een goede afharding van de plant is belangrijk zodat de vorstgevoeligheid afneemt en de weerstand tegen ziekten en plagen toeneemt.

  Algemene dosering: 4-8 kg / are

  Mosvrij Gazonmix