Start! Weekkrant

1
De Nederlandse sporters doen het goed op de Olympische Spelen. Van alle deelnemers heeft Nederland de meeste medailles: 17! Vooral de schaatsers winnen veel prijzen. Goud Zondag werden de Nederlandse schaatssters nummer 1, 2 en 3 op de 1500 meter. De gouden medaille was voor Jorien ter Mors. Bij de vorige Olympische Spelen was Ireen Wüst de Veel medailles op Winterspelen snelste, dit jaar werd ze tweede. Lotte van Beek won brons. Zilver De schaatser Koen Verweij won zaterdag een zilveren medaille op de 1500 meter. Verweij leek niet echt blij met zijn tweede plek. Hij baalde dat hij geen goud had gewonnen. Verweij was namelijk maar 0,003 seconden langzamer dan de winnaar. Shorttrack Ook bij het schaatsen op de korte baan (shorttrack) haalde Nederland een medaille. Sjinkie Knegt won brons op de 1000 meter. Bij het snowboarden ging het dit weekend minder goed. Bell Berghuis won geen medaille. Vorige week is het lichaam van Els Borst gevonden. De oud-minister (81 jaar) lag dood in de garage bij haar huis Lichaam Els Borst gevonden in Bilthoven. Waarschijnlijk is zij vermoord. Dader De politie onderzoekt het huis en de tuin van Borst. Net als de bossen rond haar huis. Maar de dader is nog niet gevonden. Niemand weet waarom Borst is gedood. Misschien is ze een inbreker tegengekomen. Maar er zijn geen spullen verdwenen uit haar huis. D66 Borst was van 1994 tot 2002 minister van Volksgezondheid. Ze was tot haar dood nog hard aan het werk voor de politieke partij D66. Afgelopen zaterdag is Els Borst herdacht in de Domkerk in Utrecht. Geluid Vanaf vandaag is het geluid bij dancefeesten en concerten zachter. Dat heeft de regering afgesproken met de organisatoren van feesten. En met eigenaren van discotheken. Tot nu toe was de muziek vaak veel te hard. Bij één op de vijf jongeren is hun gehoor daardoor beschadigd. Zij hebben bijvoorbeeld de hele tijd een pieptoon in hun oren. Jongeren krijgen vanaf nu bij het uitgaan ook gratis oordopjes. Foto: ANP Kramer De Olympische Winterspelen duren tot dit weekend. De Nederlandse sporters hebben nog een paar dagen de tijd om meer medailles te winnen. Bijvoorbeeld dinsdag, dan schaatst Sven Kramer de 10 kilometer. Foto: ANP De begrijpelijkste krant van Nederland Start ! -weekkrant 17 - 23 februari 2014 Week 08 | februari 2014 © Eenvoudig Communiceren

description

Week 08

Transcript of Start! Weekkrant

Page 1: Start! Weekkrant

De Nederlandse sporters doen het goed op de Olympische Spelen. Van alle deelnemers heeft Nederland de meeste medailles: 17! Vooral de schaatsers winnen veel prijzen.

GoudZondag werden de Nederlandse schaatssters nummer 1, 2 en 3 op de 1500 meter. De gouden medaille was voor Jorien ter Mors. Bij de vorige Olympische Spelen was Ireen Wüst de

Veel medailles op Winterspelensnelste, dit jaar werd ze tweede. Lotte van Beek won brons.

ZilverDe schaatser Koen Verweij won zaterdag een zilveren medaille op de 1500 meter. Verweij leek niet echt blij met zijn tweede plek. Hij baalde dat hij geen goud had gewonnen. Verweij was namelijk maar 0,003 seconden langzamer dan de winnaar.

ShorttrackOok bij het schaatsen op de korte baan (shorttrack) haalde Nederland een medaille. Sjinkie Knegt won brons op de 1000 meter. Bij het snowboarden ging het dit weekend minder goed. Bell Berghuis won geen medaille.

Vorige week is het lichaam van Els Borst gevonden. De oud-minister (81 jaar) lag dood in de garage bij haar huis

Lichaam Els Borst gevondenin Bilthoven. Waarschijnlijk is zij vermoord.

DaderDe politie onderzoekt het huis en de tuin van Borst. Net als de bossen rond haar huis. Maar de dader is nog niet gevonden. Niemand weet waarom Borst is gedood. Misschien is ze een inbreker tegengekomen. Maar er zijn geen spullen verdwenen uit haar huis.

D66Borst was van 1994 tot 2002 minister van Volksgezondheid. Ze was tot haar dood nog hard aan het werk voor de politieke partij D66. Afgelopen zaterdag is Els Borst herdacht in de Domkerk in Utrecht.

Geluid

Vanaf vandaag is het geluid bij dancefeesten en concerten zachter. Dat heeft de regering afgesproken met de organisatoren van feesten. En met eigenaren van discotheken. Tot nu toe was de muziek vaak veel te hard. Bij één op de vijf jongeren is hun gehoor daardoor beschadigd. Zij hebben bijvoorbeeld de hele tijd een pieptoon in hun oren. Jongeren krijgen vanaf nu bij het uitgaan ook gratis oordopjes.

Foto

: AN

P

KramerDe Olympische Winterspelen duren tot dit weekend. De Nederlandse sporters hebben nog een paar dagen de tijd om meer medailles te winnen. Bijvoorbeeld dinsdag, dan schaatst Sven Kramer de 10 kilometer.