Stad Geel - Zomerkriebels 2014

28
zomerkriebels speelfabriek sportkampen bengelbende cultuurkampen voor kinderen van 2,5 t.e.m. 12 jaar 2014

description

Alle info over Bengelbende, Speelfabriek, Sportkampen en cultuurkampen tijdens de zomervakantie 2014.

Transcript of Stad Geel - Zomerkriebels 2014

Page 1: Stad Geel - Zomerkriebels 2014

zomerkriebels

speelfabrieksportkampenbengelbendecultuurkampen

voor kinderenvan 2,5 t.e.m. 12 jaar

2014

Page 2: Stad Geel - Zomerkriebels 2014

VERDELING OPVANGPLAATSENDeze zomer valt er weer heel wat te beleven in Geel voor de kinderen. Ze kunnen ravotten en plezante uitstappen doen in de Speelfa-briek. Of ze kunnen terecht voor opvang in de Bengelbende voor veel spel- en knutsel-plezier. Zijn de kids eerder sportief of willen ze een nieuwe sport leren kennen? Kijk dan zeker wat de sportkampen te bieden hebben. Of misschien willen ze eens op een podium staan en samenwerken met echte regisseurs: dan zijn de cultuurkampen zeker de moeite waard. Ook Geel Zomert! junior heeft weer voor een goed gevulde muzikale namiddag gezorgd met enkele bekende artiesten. We trachten voor elke leeftijd iets aan te bieden en op die manier mee te zorgen voor een zomer vol plezier. Let wel even op, want niet elke activiteit is geschikt voor elke leeftijd. Nieuw dit jaar is dat de Bengelbende voor-rang geeft aan kinderen tot 8 jaar, maar voor de oudere kinderen is er zeker een alternatief met de vele kampen of Speelfabriek waar zij terecht kunnen. Ben je benieuwd naar het volledige aanbod: kijk dan vlug verder in deze brochure en schrijf snel in!

D1

H

H

W2

H

H

H

D3

H

H

H

N

V4

H

H

H

N

Speelfabriek p.3

Sportkampen p.7

Bengelbende p.15

Geel zomert! Junior p.19

V1

H

H

H

Speelfabriek p.3

Sportkampen p.7

Bengelbende p.15

Cultuurkampen p.23

juni-juli

augustus

M30

H

H

Page 3: Stad Geel - Zomerkriebels 2014

1

M7

H

H

H

N

D8

H

H

H

H

W9

H

H

H

D10

H

H

H

N

V11

H

H

N

M14

H

H

H

N

D15

H

H

H

H

W16

H

H

H

D17

H

H

H

N

V18

H

H

H

N

M21

H

V

N

D22

H

H

H

W23

H

H

D24

H

V

H

V25

H

V

N

H Hele dag N Namiddag

M25

H

H

H

D26

H

H

H

W D V27 28 29

H

H

H

H

H

H

M4

H

H

H

H

D5

H

H

H

H

W6

H

H

H

H

D7

H

H

H

H

V8

H

H

H

H

M11

H

H

H

D12

H

H

H

H

W13

H

H

H

H

D14

H

H

H

H

V15

H

H

H

H

M18

H

H

H

H

D19

H

H

H

H

W20

H

H

H

H

D21

H

H

H

H

V22

H

H

H

H

H Hele dag

zomerkalender 2014

W28

H

H

D29

H

H

H

V30

H

H

N

Page 4: Stad Geel - Zomerkriebels 2014

2

Page 5: Stad Geel - Zomerkriebels 2014

de Speelfabriek

3

speelfabriekvoor kinderen van 4 tot 12 jaaractiviteitenoverzicht

7 - 10 juliThema: Knoeien en klungelenWe starten de vakantie met een knettergekke startdag vol uitdagende activiteiten! Zeep, slag-room, verf en modder… Het wordt een week vol geklieder en geklodder. Tijdens onze bloopers-race gaan we Marcske achterna en kijken we wie nog meer klungelt dan deze pantoffelheld uit F.C. De Kampioenen. Binnen de lijntjes kleu-ren hoeft deze week zeker niet, want samen creëren we een indrukwekkend action painting kunstwerk. Zoals Frieda Kroket zou zeggen: we vliegen er in, PATAT!

Geen vrijdaguitstapWegens een feestdag is er geen uitstap deze week, maar op maandag 7 juli is er wel een spetterende startdag!

14 - 18 juliThema: Ridder Restafval en Prinses ProperOpruimen dom en sorteren saai? Niet tijdens deze week! Ontdek hoe leuk sorteren kan zijn tijdens het Grote Sorteerspel, wat je allemaal kan knutselen met recyclage materiaal en wie het mooiste vogelhuisje kan bouwen. Deze acti-viteiten zijn niet alleen supercool, maar ook nog eens goed voor het milieu! Na deze week zijn we helemaal groen.

Vrijdag 18 juli: BobbejaanlandDe eerste uitstap is er meteen eentje van for-maat! Vandaag verkennen we het plezantste land van de Kempen: Bobbejaanland! De Speedy Bob, Indiana River, de Sledgehammer en de Revolution: aan snelheid en sensatie geen ge-brek. Afgewisseld met wat rustigere attracties, krijg je een goedgevulde dag voorgeschoteld. De kleuters kunnen genieten van een boottochtje, de ponyride en de fantastische speeltuigen en mini-attracties in Kinderland!• Inschrijven: t.e.m. 10 juli• Meebrengen: lunchpakket• Vertrek met de bus aan JC De Bogaard

22 - 25 juliThema: FestivalitisHet is zomer en dus weer tijd voor festivalletjes! De grote festivals zijn nog niet aan ons besteed, maar met een beetje fantasie toveren we het plein van De Bogaard om tot ons eigen festivalterrein

op maat. Je outfit is van superbelang op de weide, dus pimpen we onze eigen T-shirts (breng woens-dag een witte T-shirt mee) en bij een festival horen natuurlijk superlekkere en gezonde partysnacks. Zet je maar schrap voor een week vol muziek en een zomers gevoel! Maandag 21 juli is een feest-dag en is er dus geen werking.

Vrijdag 25 juli: Geel Zomert Junior!Bij een festivalweek hoort ook een echt optreden in openlucht. Deze vrijdag blijven we dus lekker op de Bogaard, om te genieten van Nora en David met de Knetterkidsband en een optreden van de enige echte Kathleen. Als dat geen mooie week-afsluiter is! Omdat we op de Bogaard blijven, is dit geen uitstap en hoef je dus ook niet in te schrijven. Deelnemen kan voor een hele of een halve dag.

28 juli - 1 augustusThema: Handige Harry’sTimmeren, sjorren, nieten, plakken, … Deze week bouwen we op allerlei manieren en met alle mogelijke materialen! Wie is het snelste in onze Ikea-estafette? En wie zal onze Groenten- en Fruitdjenga laten omvallen? We ontdekken het allemaal tijdens de handigste week van de zomer!

Vrijdag 2 augustus: Aquatopia + PirateneilandVan al dat bouwen worden we moe, dus van-daag komen we eerst even tot rust in de won-dere onderwaterwereld van Aquatopia! Eenmaal uitgerust, kunnen we ons helemaal uitleven in de prachtige binnenspeeltuin Pirateneiland: lachspiegels, touwbruggen, klim- en klauterstel-len, een luchtkasteel, ballenbaden… Kom aan boord !• Inschrijven: t.e.m. 25 juli• Meebrengen: lunchpakket• Vertrek met de bus aan JC De Bogaard

4 - 8 augustusThema: Colombus en de verborgen wereldWe hijsen de zeilen en varen uit, rond de we-reld in 5 dagen! We gaan op ontdekkingsreis en leren alles over spelletjes die kinderen in andere landen spelen. We proeven van de wereldkeu-ken en proberen een aantal ongewone sporten uit. Wie weet ontdekken we wel een nieuw land of werelddeel!

Page 6: Stad Geel - Zomerkriebels 2014

Vrijdag 8 augustus: PlanckendaelWe zetten onze wereldreis verder in de dieren-tuin van Planckendael. We reizen doorheen de 5 continenten, allemaal in 1 park, en ontdek-ken welke dieren we kunnen herkennen. Na de expeditie verkennen we ook alle speeltuinen die het park te bieden heeft. Kortom, dit is weer een topper!• Inschrijven: t.e.m. 1 augustus• Meebrengen: lunchpakket• Vertrek met de bus aan JC De Bogaard

11 - 14 augustusThema: Het labo van Professor GobelijnDeze week toveren we heel de Bogaard om tot één groot laboratorium! Chemie, techniek en technologie komen aan bod, dus voor ieder wat wils. We experimenteren met speciale formules en vinden nieuwe gadgets uit, maar we nemen ook dagdagelijkse voorwerpen en producten onder de loep. Proefbuiskoken, robots pimpen, make up maken en een beauty labo, aan uitda-gingen geen gebrek! En op donderdag sluiten we af met een knal!

Geen vrijdaguitstapWegens een feestdag is er geen uitstap deze week, maar op donderdag 14 augustus voorzien we een spetterende afsluiter!

Kleuterweek: 18 - 22 augustusDeze week kunnen enkel de kleuters (geboortejaar 2010,2009 en 2008) aan-sluiten. De oudere kinderen kunnen mee op kamp.Thema: KaboutersDeze week is het kleuterweek en dat zal ieder-een geweten hebben! De allerkleinsten hebben deze week het hele terrein voor zich alleen, dus

ruimte genoeg voor een paar verrassingen: Wat denken jullie van shetland pony’s? Of een heel speciale sessie kabouterturnen? Op woens-dag smullen we ons buikje rond, nadat we een dorp gemaakt hebben van kabouterhuisjes met koekjes en snoepjes! Een leesfee en een heus poppentheater maken de week compleet. Kom dus allemaal uit je paddenstoel en speel met ons mee!

Kamp: 18 - 23 augustusAlle kinderen van 6 tot 12 jaar (geboorte-jaar 2002 tot 2008) kunnen zich inschrij-ven, de kleuters blijven op de Bogaard. Zij hebben deze week gewone werking, met een paar verrassingen. Voor de ou-dere kinderen is er, buiten het kamp, geen werking voorzien!Thema: Asterix en ObelixInderdaad, we gaan weer op kamp! Samen met een groep ervaren animatoren trekken we naar Lommel, voor een weekje speelplezier. De bekendste oude Belgen uit onze geschiedenis komen met ons mee! We vertrekken op maan-dag 18 augustus om 9 uur met de bus aan de Bogaard en de ouders mogen de kinderen terug komen halen op 23 augustus op de kampplaats zelf, waar we afsluiten met een feetfestijn.

Voor het kamp betaal je slechts 80 euro, alles in-begrepen: busvervoer, overnachtingen, eten en drinken, uitstappen, materiaal, begeleiding, ver-zekering. Bij inschrijving krijgen ouders nog een kampboekje met alle praktische informatie en een uitnodiging voor de infoavond. Inschrijven voor het kamp kan tot en met vrijdag 1 augustus.Kampplaats: Kamphuis Chikabo Oude Diestersebaan 1A 3920 Lommel

4

Page 7: Stad Geel - Zomerkriebels 2014

ContactgegevensJeugddienst De BogaardDiesteweg 1352440 GeelTel.: 014 56 68 00Fax: 014 56 68 [email protected]

OpeningsurenMaandag: 13u30 – 17uDinsdag: 9u – 19uWoensdag: 9u – 12u30 en 13u30 – 17uDonderdag: 9u – 17uVrijdag: 9u – 12u30 en 13u30 – 17u

5

De Speelfabriek biedt tijdens de schoolva-kanties een plezante vrijetijdsbesteding aan voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Met onder-steuning van de jeugddienst zorgen ge-motiveerde animatoren dagelijks voor een gevarieerd en attractief programma in het weekthema.

Doelgroep• Kleuters van 4 en 5 jaar (geboortejaar 2010 en

2009).• Kinderen van 6 tot 12 jaar (geboortejaar 2002

tot 2008).• De Speelfabriek staat ook open voor het ‘an-

dere’ kind. Kinderen met een beperking kunnen gerust bij ons mee komen spelen, maar we vragen de ouders wel om op voorhand even contact op te nemen om een aantal praktische zaken te overlopen.

Registratie• Elk kind moet op voorhand éénmalig een pasje

aanvragen, minstens 3 werkdagen voor de eer-ste deelname.

• Een pasje aanvragen doe je door de informa-tiefiche in te vullen via het digitale loket (www.jeugdgeel.be) ofwel via een papieren versie bij de jeugddienst.

• Een pasje kost € 3 • Dankzij de Gezinsbond krijgen leden hun pasje

aan € 1.

Tarieven• Een halve dag spelen (voormiddag of namid-

dag) kost € 3.• Een hele dag spelen kost € 6.• De startdag, Geel Zomert Junior en het eind-

feest vallen onder het tarief van een gewone speeldag.

• Een uitstap kost € 10.• Het kamp kost € 80.• Mensen met een vrijetijdspas krijgen 50% kor-

ting op het pasje en de activiteiten.

Wanneer?• Van 7 juli tot 23 augustus.• Aanmelden tussen 8u en 9u of 12u en 13u.• Einde voormiddagactiviteit om 12u, opvang

voorzien tot 13u.• Einde namiddagactiviteit om 16u, opvang voor-

zien tot 17u.• Aanmelden voor een uitstap tussen 8u en 9u

(de bus vertrekt om 9u stipt).• Een uitstap eindigt om 17u.

Weekindeling• Per dag is er een specifieke activiteit in het

weekthema:n Maandag: Bezoekje of workshopn Dinsdag: Creatieve activiteitn Woensdag: Kokenn Donderdag: Sport en speln Vrijdag: Uitstap

• Daarnaast zijn er doorlopend verschillende speelhoeken.

• De kleuters hebben steeds een programma op maat dat aansluit bij het weekthema.

• Kinderen die een hele dag meespelen, moeten een eigen lunch meebrengen.

Inschrijven• Met het pasje kan je tijdens gewone speeldagen

zonder inschrijven meespelen.• Voor uitstappen en het kamp dien je wel op

voorhand in te schrijven (meer info bij de uit-stappen en het kamp zelf).

• Inschrijven kan via mail of ter plekke op de jeugddienst.

• Je kan kosteloos annuleren tot de uiterste in-schrijfdatum. Met een doktersbriefje kan dit uiteraard tot de dag van de activiteit zelf.

speelfabriekalgemeen

Page 8: Stad Geel - Zomerkriebels 2014

6

Page 9: Stad Geel - Zomerkriebels 2014

Kinderen geboren in 2008-2009-2010

Kinderen geboren in 2008

7

Sportkampen30 juni - 4 juli 2014

COWbOys eN INDIANeN VOORMIDDAGwatSporten, stoeien, knutselen en dansen rond het thema cowboys en indianen. Op vrijdag uitstap naar kinderboerderij De Heihoeve in Winkelomheide.waar Kleuterschool Kompas, ingang via parking ste-delijk zwembad, Fehrenbachstraat 26A in Geel.wanneer 9-12u opvang8-9u en 12-13u in kleuterschool Kompas.

COWbOys eN INDIANeN Hele DAGwatSporten, stoeien, knutselen en dansen rond het thema cowboys en indianen. Op vrijdag uitstap naar kinderboerderij De Heihoeve in Winkelomheide.waar Kleuterschool Kompas (ingang via parking ste-delijk zwembad, Fehrenbachstraat 26A in Geel).wanneer 9-16u opvang8-9u en 16-17u in kleuterschool Kompas.

WATeR eN FuN VOORMIDDAGwatRavotten in het water en sporten in de sporthal. waar Start en einde aan opvang in kleuterschool Kom-pas (ingang via parking stedelijk zwembad).wanneer 9-12u opvang8-9u en 12-13u in kleuterschool Kompas.

WATeR eN FuN Hele DAGwatVoormiddag ravotten in het water en sporten in de sporthal. Namiddag sport en spel in een speeltuin. waarStart en einde aan opvang in kleuterschool Kom-pas (ingang via parking stedelijk zwembad).wanneer9-16u opvang8-9u en 16-17u in kleuterschool Kompas.

Kinderen geboren in 2005-2006-2007VOeTbAl TeCHNIeKwatSchaaf je technische voetbalvaardigheden bij. Traptechniek en balcontrole.waarSportterreinen De Leunen, Rauwelkoven 43 in Geel.wanneer9-12u opvang8-9u en 12-13u in de kleine kantine aan de sportterreinen.

VOeTbAl sPelwatVerbeter je spelinzicht. Samenspel, bal rond-tikken, 1-2 situatie, opstelling.waarSportterreinen De Leunen, Rauwelkoven 43 in Geel.wanneer 13-16u opvang12-13u en 16-17u in de kleine kantine aan de sportterreinen.

Page 10: Stad Geel - Zomerkriebels 2014

8

DANswatStreetdance, hiphop, funky moves.waarStresscape, Rauwelkoven 43A in Geelwanneer 9-12u opvang8-9u en 12-13u in de kleine kantine aan de sportterreinen De Leunen, Rauwelkoven 43 in Geel.

ATleTIeKwatHoogspringen, verspringen, speerwerpen, spurt, horde. waar Sportterreinen De Leunen, Rauwelkoven 43 in Geel.wanneer 13-16u opvang12-13u en 16-17u in de kleine kantine aan de sportterreinen.

PONy/OMNIwatHalve dag pony, halve dag sport op de sport-terreinen De Leunen. Je mag je pony zelf verzor-gen en opzadelen en je leert ponyrijden (draf en galop). waar Start en einde sportkamp aan de sportterreinen De Leunen, Rauwelkoven 43 in Geel (kleine kantine). We gaan via een sluipweg naar de Stal Dekkers.wanneer9-16u opvang8-9u en 16-17u in de kleine kantine aan de sportterreinen De Leunen. extra infoVoor dit kamp ben je best ingeënt tegen tetanus. Meebrengen: laarzen en fietshelm of toque. Je mag geen jeans dragen.

Page 11: Stad Geel - Zomerkriebels 2014

9

Kinderen geboren in 2005-2006-2007

Kinderen geboren in 2002-2003-2004

bOs eN DuINwatSport en spel rond het Zilvermeer, gocarts, klim-muur, speleobox.waar Provinciaal domein Zilvermeer, Zilvermeerlaan 2 in Mol. Start en einde in sporthal Sint-Maria

(ingang via parking stedelijk zwembad, Fehrenbachstraat 26A in Geel).wanneer9-16u opvang8-9u en 16-17u in sporthal Sint-Maria.

DANswatStreetdance, hiphop, funky moves.waarStresscape, Rauwelkoven 43A in Geelwanneer9-12u opvang8-9u en 12-13u in de kleine kantine aan de sportterreinen De Leunen, Rauwelkoven 43 in Geel.

VOeTbAl sPelwatVerbeter je spelinzicht. Samenspel, bal rond-tikken, 1-2 situatie, opstelling.waar Sportterreinen De Leunen, Rauwelkoven 43 in Geel.wanneer9-12u opvang8-9u en 12-13u in de kleine kantine aan de sportterreinen.

AMeRIKAANse sPORTeNwatBaseball, rugby, golf, scoop, lacrosse, speed-minton.waarSportterreinen De Leunen, Rauwelkoven 43 in Geel.wanneer13-16u opvang12-13u en 16-17u in de kleine kantine aan de sportterreinen De Leunen.

beACH eN FuNwatSport en spel rond het Zilvermeer, gocarts, klim-muur, speleobox, adventure trophy.waarProvinciaal domein Zilvermeer, Zilvermeer-laan 2 in Mol. Start en einde in sporthal Sint-Maria (ingang via parking stedelijk zwembad, Fehrenbachstraat 26A in Geel).wanneer9-16u opvang8-9u en 16-17u in sporthal Sint-Maria.

sPORTlAND VOORMIDDAGwatSporten, knutselen, muziek. waarStedelijke sporthal Axion, Zwaarvoerdersspoor 1 in Geel.wanneer9-12u opvang 8-9u en 12-13u in Axion.

sPORTlAND Hele DAGwatSporten, knutselen, muziek. Op woensdag en donderdag uitstap naar een speeltuin.waarStedelijke sporthal Axion, Zwaarvoerdersspoor 1 in Geel.wanneer9-16u opvang 8-9u en 16-17u in Axion.

Kinderen geboren in 2008-2009-2010

Sportkampen7 - 10 juli 2014

Page 12: Stad Geel - Zomerkriebels 2014

10

Kinderen geboren in 2002-2003-2004-2005-2006-2007 sPORTMIX 123456 MAANDAGwat2005-2006-2007 Zwemmen en speeltuin Waai. 2002-2003-2004 Zwemmen en badminton.waar Start en einde in sporthal Sint-Maria (ingang via parking stedelijk zwembad, Fehrenbachstraat 26A in Geel).wanneer 9-16u opvang 8-9u en 16-17u in de sporthal Sint-Maria.

sPORTMIX 123456 DINsDAGwatLissenvijver avontuur. Klimmuur, speleobox, lasershooting.waar Sportcentrum Lissenvijver, Lissenvijver 10 in Geel.wanneer 9-16u opvang8-9u en 16-17u in het sportcentrum Lissenvijver.

Kinderen geboren in 2008AXION sPORT eN sPel VOORMIDDAGwatInitiatie in verschillende sporten.waarStedelijke sporthal Axion, Zwaarvoerdersspoor 1 in Geel.wanneer 9-12u opvang 8-9u en 12-13u in Axion.

AXION sPORT eN sPel Hele DAGwat Voormiddag initiatie in verschillende sporten, namiddag spelletjes en gezelschapsspelen. Woensdag en donderdag uitstap naar een speel-tuin.waarStedelijke sporthal Axion, Zwaarvoerdersspoor 1 in Geel.wanneer9-16u opvang 8-9u en 16-17u in Axion.

sPORTMIX 123456 WOeNsDAGwatBuitensport. Atletiek, voetbal, waterspelletjes.waar sportterreinen De Leunen, Rauwelkoven 43 in Geel.wanneer 9-16u opvang 8-9u en 16-17u in de kleine kantine aan de sportterreinen.

sPORTMIX 123456 DONDeRDAGwatTennis Bruul en minigolf Lissenvijver.waarSportcentrum Lissenvijver, Lissenvijver 10 in Geel.wanneer 9-16u opvang 8-9u en 16-17u in het sportcentrum Lissenvijver.

sPORTMIX 123456 Hele WeeK Wil je de hele week (maandag t/m donderdag) sportmix 123456 volgen? Schrijf je dan in voor sportmix 123456 hele week.

Page 13: Stad Geel - Zomerkriebels 2014

Kinderen geboren in 2008-2009-2010

Kinderen geboren in 2008

Sportkampen4 - 8 augustus 2014

KINDeRbOeRDeRIJwatSporten, stoeien, knutselen en dansen rond het thema boerderij. Vrijdag uitstap naar de leer-boerderij aan jeugdcentrum De Bogaard. waar Kleuterschool Kompas, ingang via parking ste-delijk zwembad,Fehrenbachstraat 26A in Geel.wanneer 9-12u opvang8-9u en 12-13u in kleuterschool Kompas.

DIeReNTuINwatSporten, stoeien, knutselen en dansen rond het thema dierentuin. Vrijdag uitstap naar de Olmense Zoo. waar Kleuterschool Kompas (ingang via parking ste-delijk zwembad, Fehrenbachstraat 26A in Geel).wanneer 9-16u opvang8-9u en 16-17u in kleuterschool Kompas.

WATeRDIeReN VOORMIDDAGwatSpelletjes rond het thema waterdieren. Voormid-dag zwembad, namiddag sportterreinen voor het zwembad. Vrijdag uitstap naar de leerboerderij aan jeugdcentrum De Bogaard. waarStart en einde aan kleuterschool Kompas (in-gang via parking stedelijk zwembad, Fehren-bachstraat 26A in Geel).wanneer 9-12u opvang8-9u en 12-13u in kleuterschool Kompas.

WATeRDIeReN Hele DAGwatSpelletjes rond het thema waterdieren. Voormid-dag zwembad, namiddag sportterreinen voor het zwembad. Vrijdag uitstap naar de Olmense Zoo.waar Start en einde aan kleuterschool Kompas (in-gang via parking stedelijk zwembad, Fehren-bachstraat 26A in Geel).wanneer 9-16u opvang8-9u en 16-17u in kleuterschool Kompas.

11

Kinderen geboren in 2005-2006-2007 sPORTMIX 123watElke dag een andere plek om te spelen en te ravotten. Maandag Stedelijke sporthal Axion. Springkas-teel, lasershooting, gekke fietsen. Dinsdag Keiheuvel. Gocarts, trampoline, speel-tuin en sporten. Woensdag Sportterreinen De Leunen, minigolf Aan De Molen in Kasterlee. Voormiddag atletiek-meeting, namiddag minigolf.Donderdag Stedelijk zwembad en Studio Geel. Voormiddag zwemmen

en ravotten rond het zwembad, namiddag film. Vrijdag Lilse Bergen. Mini-fietsen, trampoline, oriëntatiezoekspel,kampen bouwen.waar Start en einde aan sporthal Sint-Maria (ingang via parking stedelijk zwembad, Fehrenbachstraat 26A in Geel).wanneer 9-16u opvang8-9u en 16-17u in de sporthal van Sint-Maria.

Page 14: Stad Geel - Zomerkriebels 2014

12

Kinderen geboren in 2002-2003-2004

sPORTMIX 456 FIeTseDITIe watElke dag een andere plek om te spelen en te ravotten. Maandag Stedelijke sporthal Axion. Springkas-teel, lasershooting, gekke fietsen. Dinsdag Eerst hoogteparcours en meer in het sportcentrum Lissenvijver, dan naar de Speeltuin Kinderweelde in Meerhout.Woensdag Voormiddag minigolf Aan De Mo-len in Kasterlee, namiddag speedminton op de sportterreinen De Leunen.Donderdag Stedelijk zwembad en Studio Geel. Voormiddag zwemmenen spinning, namiddag film. Vrijdag Lilse Bergen. Vlottentocht, mini trophy, klimmuur, speleobox.

waarStart en einde aan sporthal Sint-Maria (ingang via parking stedelijk zwembad, Fehrenbachstraat 26A in Geel).wanneer 9-16u extra info Voor dit kamp heb je een fiets nodig. Die mag je op maandagochtend meebrengen en op woens-dagavond weer terug mee naar huis nemen (donderdag en vrijdag verplaatsen we ons te voet en met de bus). Je fiets staat ’s nachts veilig in de kelder van het zwembad. opvang8-9u en 16-17u in de sporthal van Sint-Maria.

Page 15: Stad Geel - Zomerkriebels 2014

Kinderen geboren in 2008-2009-2010

Kinderen geboren in 2008

Sportkampen18 - 22 augustus 2014

PIRATeN VOORMIDDAGwatSporten, stoeien, knutselen en dansen rond het thema piraten. Vrijdag pretbad met veel speel-goed in het zwembad (water 50cm diep). waar Kleuterschool Kompas, ingang via parking ste-delijk zwembad,Fehrenbachstraat 26A in Geel.wanneer 9-12u opvang8-9u en 12-13u in kleuterschool Kompas.

PIRATeN Hele DAGwatSporten, stoeien, knutselen en dansen rond het thema piraten. Vrijdag pretbad met veel speel-goed in het zwembad (water 50cm diep). waar Kleuterschool Kompas, ingang via parking ste-delijk zwembad,Fehrenbachstraat 26A in Geel.wanneer 9-16u opvang8-9u en 16-17u in kleuterschool Kompas.

TuRNeN/bAlsPORT VOORMIDDAGwatInitiatie turnen. waar Kleuterschool Kompas, ingang via parking ste-delijk zwembad,Fehrenbachstraat 26A in Geel.wanneer 9-12u opvang8-9u en 12-13u in kleuterschool Kompas.

TuRNeN/bAlsPORT Hele DAGwatVoormiddag initiatie turnen, namiddag alles met ballen. waar Kleuterschool Kompas, ingang via parking ste-delijk zwembad,Fehrenbachstraat 26A in Geel.wanneer 9-16u opvang8-9u en 16-17u in kleuterschool Kompas.

Kinderen geboren in 2005-2006-2007 PONy watJe mag je pony zelf verzorgen en opzadelen en je leert ponyrijden (draf en galop). waar Stal Dekkers, Ganzenstraat 27 in Geel.wanneer 9-12u opvangGeen opvang voor en na het kamp.

TuRNeN watInitiatie turnen. waar Stedelijke sporthal Axion, Zwaarvoerdersspoor 1 in Geel.wanneer9-12u opvang8-9u en 12-13u in Axion.

HOCKey watInitiatie hockey. Bij mooi weer trekken we naar de sportterreinen De Leunen.waar Stedelijke sporthal Axion, Zwaarvoerdersspoor 1 in Geel.wanneer 9-12u opvang8-9u en 12-13u in Axion.

AXION OP ZIJN KOP watSpelletjes, springkastelen, sport.waar Stedelijke sporthal Axion, Zwaarvoerdersspoor 1 in Geel.wanneer13-16u opvang12-13u en 16-17u in Axion.

13

Page 16: Stad Geel - Zomerkriebels 2014

Kinderen geboren in 2002-2003-2004 WeTeNsCHAP/OMNIwatJe houdt wel van experimenteren? Hier leer je zelf een windmolen maken, een energiedrankje, of een snoepbrug. Je mag ook een grote tractor bedie-nen. Halve dag wetenschap, halve dag sport.waarStedelijke sporthal Axion, Zwaarvoerdersspoor 1 in Geel en de nabijgelegen Thomas More cam-pus. Start en einde sportkamp in Axion. wanneer 9-16u opvang8-9u en 16-17u in Axion.

VIsseNwatJe leert alles over vissen, vislijnen en visvoe-ders. Vrijdag visprijskamp op de visvijver van

De Kwacht, Meerhoutseweg 18 in Geel (start en einde aan De Kasseman).waarRecreatiedomein Dekshoevevijver, Fransebaan in Geel (“De Kasseman”). Afspraak aan kantine wedstrijdvijver.wanneer 9-16u opvang 8.30-9u en 16-16.30u in de kantine aan de wedstrijdvijver.extra infoVoor dit kamp moet je een zwemdiploma hebben van minimum 25m. Breng je eigen visgerief mee (je krijgt op voorhand een lijstje van de visle-raar). Je hoeft geen nieuw gerief te kopen, op de zaterdagmarkt zijn koopjes te vinden. Of mis-schien kun je wel wat lenen in de familie.

Tieners geboren in 2000-2001VIsseN watEen beetje theorie en heel veel vissen. Je mag zelfs een keer vissen op de karpervijver en de witvisvijver. Vrijdag visprijskamp op de visvijver van De Kwacht, Meerhoutseweg 18 in Geel (start en einde aan De Kasseman).waarRecreatiedomein Dekshoevevijver, Fransebaan in Geel (“De Kasseman”). Afspraak aan kantine wedstrijdvijver.

wanneer 9-16uopvang 8.30-9u en 16-16.30u in de kantine aan de wedstrijdvijver.extra infoVoor dit kamp moet je een zwemdiploma hebben van minimum 25m. Breng je eigen visgerief mee (je krijgt op voorhand een lijstje van de visle-raar). Je hoeft geen nieuw gerief te kopen, op de zaterdagmarkt zijn koopjes te vinden. Of mis-schien kun je wel wat lenen in de familie.

14

Deze sportkampen zijn integratiesportkampen, sportkampen met extra begeleiders. Voor deze sportkampen kunnen alle kinderen inschrijven, ook kinderen die in het buitengewoon lager onderwijs zitten en wat meer begeleiding nodig hebben.

Page 17: Stad Geel - Zomerkriebels 2014

InschrijvenInschrijven kan vanaf 12 mei 18 uur op www.geel.be of tijdens de inschrijvingsuren in het zwembad.

Als je wil inschrijven via het internet, dan heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig. Heb je er nog geen? Stuur dan een mail met naam, voornaam, adres en rijksregisternummer van de deelnemer naar [email protected] (mag je al voor 12 mei doen).

Op 12 mei kun je van 18 tot 19 uur inschrijven aan de sportbalie op de eerste verdieping in het zwembad. Dat uurtje is er speciaal voor de klan-ten die liever niet inschrijven via het internet.

PrijsEen halvedagkamp kost 30 euro, een heledag-kamp 60 euro. Als je niet in Geel woont, betaal je 35 euro en 70 euro. Een halvedagkamp van vier dagen (7-10 juli) kost 24 euro (niet-Geel 28 euro), een heledagkamp van vier dagen kost 48 euro (niet-Geel 56 euro). Sportmix 123456 kost 12 euro per dag (niet-Geel 14 euro).

betalenAls je online inschrijft, moet je dat bedrag binnen vijf werkdagen overschrijven naar het nummer BE49 0014 7011 0071 van het AGB Sport met als mededeling: naam kamp en naam deelnemer. Je kunt ook komen betalen tijdens de inschrijvings-uren in het zwembad: op schooldagen van 9 tot 17 uur, op brugdagen en tijdens schoolvakanties van 9 tot 12 uur (werkdagen).

Als je inschrijft in het zwembad, moet je daar meteen ook betalen.

Je kunt in het zwembad cash betalen, elektro-nisch (proton of bancontact) of met sportcheques (Sodexo, Accor Services, … ).

eten en drinkenBreng iets lekkers mee voor tussendoor en (als je een heledagkamp volgt) eten en drinken voor ‘s middags.

Ziek?Als je ons een doktersbriefje en een rekening-nummer bezorgt, dan schrijven wij het inschrij-vingsgeld terug over (min 2,50 euro administratie-kosten).

Inschrijvingsurenschooldagen 09:00-17:00werkdagen schoolvakanties 09:00-12:00brugdagen 16/5+30/5 09:00-12:00feestdagen 15/5+29/5+9/6+11/7+21/7+15/8 gesloten We ontvangen je aan de kassa van het zwembad. Op woensdagnamiddag en in de zomervakantie is het vaak erg druk of zit er wel eens een job-student aan de kassa. Je kunt dan inschrijven en betalen op de eerste verdieping in het zwembad (volg pijlen sportdienst).

Sportkampenalgemeen

ContactgegevensFehrenbachstraat 26a 2440 Geel014 566 700www.geel.be [email protected] BE49 0014 7011 0071BIC GEBABEBB

Tijdens sportkampweken kun je met dringende vragen bellen naar het num-mer 0498 17 14 08.

15

Page 18: Stad Geel - Zomerkriebels 2014

16

Page 19: Stad Geel - Zomerkriebels 2014

Bengelbendeactiviteitenoverzicht

30 juni - 4 julieen rugzak vol dromenDroom jij ook van een leuke reis,dicht bij huis of liever naar een ver paradijs?Maak je rugzak maar klaar,wie weet worden deze dromen waar!

7 - 10 juliliedjes onder de parasolWe gaan dansen, rocken, en zingenrustig genieten maar ook hard springenDe gitaar en de fluit staan al klaar,voor jazz, dance en klassiek…Dit wordt een week vol muziek!

14 juli - 18 juliOp stap naar de Costa del solWat een heerlijk gevoel,in het zonnetje buiten op onze stoel!Zonnen, zwemmen en cocktails drinken,op de goede sfeer gaan we klinken We hebben heel veel lolEn wanen ons aan de Costa del Sol

28 juli - 1 augustusTutti, frutti, smoothieFruit & groentjes zijn Gigagezond.Daarvan eten we ons buikje rond!Appels, kiwi & een peer,Smaken overheerlijk met warm weer.Een meloen hier en aardbeien daarIs die smoothie al klaar?

4 - 8 augustusKiekeloere bij de boerenPaarden, koeien en ook geiten,samen doen we leuke activiteiten.We werken rond de boer en de boerin,kom maar af dan vliegen we erin!

11 - 14 augustusWelke job is top? Taartjes bakken, huisjes bouwen, brandweermannen- en ook vrouwenpostbode, kapper of winkelier,in elk beroep zit veel plezier.Juf of meester lijkt ook heel fijn.Wat willen jullie later zijn?

18 - 22 augustusAlles loopt op wieltjesIets op wielen wat zou dat kunnen zijn? Een auto, een bus en ook een trein,een skateboard en fietsen horen ook hierbijKen jij nog iets wat past in deze rij?

25 - 29 augustusVanalles door elkaarLuieren, spelen, sporten en plezierWe doen het allemaal hierWe openen onze deuren,en zijn erg benieuwd wat er gaat gebeuren.

17

Page 20: Stad Geel - Zomerkriebels 2014

18

De Bengelbende is een dienst voor buiten-schoolse kinderopvang. Hier kunnen ouders terecht die omwille van werk of andere be-zigheden hun kinderen niet kunnen opvan-gen tijdens de vakanties. Een vaste ploeg van gemotiveerde en enthousiaste begeleid-sters, ondersteund door jobstudenten, staat klaar om met de kinderen leuke dingen te beleven.

De kinderen worden opgevangen in een huiselijke omgeving. Er is een ruime keuze tussen verschillende soorten spelen, bin-nen of buiten, alleen of met vriendjes, met of zonder begeleiding, rustig of wat druk-ker, spontaan of voorbereid. Kinderen kun-nen zelf kiezen met wie of wat ze spelen. Elke locatie heeft een leeftijdsgemengde werking. Tijdens de vakantiedagen wordt steeds gespeeld in een thema. Het thema is dit jaar op elk van de vier locaties het-zelfde.

DoelgroepDe Bengelbende is er voor kinderen tussen 2,5 en 12 jaar. Deze zomer wordt voorrang gegeven aan kinderen tot en met het tweede leerjaar (ge-boortejaar 2006). Broertjes en zusjes binnen deze leeftijdsgroep kunnen steeds samen terecht voor opvang. Oudere kinderen kunnen bij ons terecht als er nog plaats over is.

G-bengelbendeGans de zomervakantie stellen wij onze werking ook open voor kinderen met specifieke zorgbehoef-ten. We bekijken samen met de ouders hoe we een antwoord kunnen bieden aan de opvangvraag en in welke opvanglocatie dit het beste lukt. Geïnteres-seerde ouders spreken dit verder af met de coördi-nator van de Bengelbende.

locatiesDeze zomervakantie wordt er gespeeld in onze 4 locaties:De Billemontstraat 86Burgstraat 27Kemeldijk 3Larum 9

Bengelbendealgemeen

Page 21: Stad Geel - Zomerkriebels 2014

Bengelbende

OpeningsurenDe Bengelbende is open van 6:30 uur tot 18:15 uur.Op vrijdag 11 juli, de week van 21-25 juli en op vrij-dag 15 augustus is de Bengelbende gesloten.

TarievenTijdens vakantiedagen gelden volgende tarieven:• Opvang minder dan 3 uur: 4,65 euro• Opvang tussen 3 en 6 uur: 7 euro• Opvang 6 uur en langer: 12,25 euro

Bij gelijktijdige opvang van meerdere kinderen uit hetzelfde gezin wordt een korting van 25% verleend op de totale ouderbijdrage. Gezinnen met een be-perkt inkomen kunnen een sociaal tarief aanvragen. De facturatie gebeurt maandelijks, waarna betaald dient te worden via domiciliëring of overschrijving en dit voor de vermelde datum.

RegistrerenVoor de eigenlijke opvang start, moet er een gezins-dossier opgemaakt worden en moet het kind gere-gistreerd worden. Enkel kinderen die geregistreerd zijn kunnen gebruik maken van de Bengelbende. Alle informatie hierover is te vinden op de website:

http://bengelbende.geel.be. Heb je vragen, neem dan contact op met de coördinator.

Inschrijven Je kan inschrijven vanaf 14 mei 7u tot en met 18 mei. Inschrijven kan via het digitaal loket op http://bengelbende.geel.be. Ouders die niet over een computer beschikken, mogen hun inschrijving per-soonlijk afgeven op de opvang bij begeleiding of coördinator. Het aantal opvangplaatsen is beperkt. Er wordt voorrang gegeven aan kinderen tot en met het tweede leerjaar. Als alle plaatsen volzet zijn, komen kinderen op een wachtlijst terecht.

ContactgegevensCoördinator buitenschoolse kinder-opvang BengelbendeBurgstraat 25, 2440 Geel014 56 73 [email protected] [email protected]://bengelbende.geel.be

19

Page 22: Stad Geel - Zomerkriebels 2014

20

Page 23: Stad Geel - Zomerkriebels 2014

Geel Zomert! JuniorMet Knetter Kidsband en Kathleen

Toerisme Geel en jeugddienst De Bogaard programmeren op vrijdagnamiddag 25 juli op de grasweide van het jeugdcentrum De Bogaard een vierde editie van ‘Geel Zomert! Junior’, een gratis festival waar kinderen en hun ouders zich naar hartenlust kunnen uitleven. Ravotten op de speeltuin, luidkeels meezingen en –dansen, dat is de formule van ‘Geel Zomert! Junior’ Naast een brede waaier aan randactiviteiten, mag je je aan volgend aantrekkelijk podiumprogramma verwachten:

25 juli van 14.30 tot 15 uur

VillanellaThe sky is the limit voor kinder- en jeugdkoor Vil-lanella. Onder leiding van dirigente An Alen brengt het koor een gevariëerd programma van eenvou-dige volksliedjes tot eigentijdse kinderliederen met pianobegeleiding. Kom dus gerust gezellig meezin-gen op Geel Zomert! Junior.

25 juli van 15.15 tot 16.15 uur

Knetter KidsbandDe Knetter Kidsband speelt het dak eraf met de hipste en nieuwste kinderhits! Deze liveband brengt ambiance voor kids en hun familie. Naast de vier professionele muzikanten geven Nora en David als frontzangeres en -zanger het beste van zichzelf op het podium. Naar aanleiding van de 20e verjaardag van het kinderrechtenverdrag heeft de Knetter Kids-band hun eigen nummer “Moeten Mogen!” geschre-ven. Dit prachtig liedje, samen met vele andere hits, zorgt zeker voor een superleuk feestje voor jong en oud!

25 juli van 16.30 tot 17.10 uur

KathleenAfsluiten doen we onze namiddag met de prachtige stem van Kathleen. De 36-jarige zangeres, met Geelse roots, heeft al een benoemingswaardige car-rière achter de rug. Naast presentatrice, schrijfster en musicalactrice is ze jarenlang zangeres geweest bij een populaire Vlaamse meidengroep. Momenteel staat Kathleen solo op het podium en brengt ze de meest hartverwarmende zelfgeschreven liedjes en enkele opmerkelijke covers. Al deze hits staan zeker garant voor een namiddagje vol (dans)plezier!

ContactgegevensToerisme GeelMarkt 1014 56 63 [email protected]

21

Page 24: Stad Geel - Zomerkriebels 2014

22

Page 25: Stad Geel - Zomerkriebels 2014

23

CultuurkampenKinderen geboren in 2002, 2003, 2004 en 2005Tieners geboren in 1999, 2000 en 2001

Ben jij een echt podiumbeest of wil je jouw podium vrees overwinnen? Wil je eens graag proeven van dansen, zingen of acteren op het grote podium van cultuurcentrum De Werft in Geel en dit onder begeleiding van een echte regisseur en een zangcoach?Dan zijn de cultuurkampen iets voor jou! Kies je voor musical of zang? In beide kampen kan je volop je talenten ontplooien!

We doen tal van cultuuractiviteiten, een uitstap en vooral veel oefenen op een superlocatie voor onze vertoning op het einde van het kamp waar-bij jij in de spotlight schittert.

We krijgen bezoek van musicalster Sasha Roosen, gekend als Sneeuwwitje uit de musical van Studio 100 en van Junior 2013, Pieter Vreys uit het gelijknamige Ket-netprogramma, die zijn medekandidate Lotte De Clerck meebrengt.Met Gheelamania

2015 in het vooruitzicht, zijn deze kampen de ideale kennismaking met het podium.

Iedereen, met of zonder ervaring op het podium, is welkom.

25 tot en met 28 augustusCultuurkamp Musicalmaandag 25 t/m donderdag 28 augustus 2014Uren: 09.00u - 16.30uWaar: CC de WerftDeelname: 70 EUR

26 tot en met 29 augustusCultuurkamp Zangdinsdag 26 t/m vrijdag 29 augustus 2014Uren: 09.00u - 16.30uWaar: CC de WerftDeelname: 70 EUR

Organisatie People on Stage ism dienst cultuur en CC De Werft

algemeenInschrijven kan vanaf nu via de cultuurdienst of via www.peopleonstage.be.Na je inschrijving ontvang je van de organisatie binnen de drie werkdagen een betalingsuitno-diging. Je inschrijving is definitief na betaling van het volledige bedrag. Voor de algemene voorwaarden verwijzen we naar de website www.peopleonstage.be. De spelregels, vermeld in de brochure, gelden ook voor onze kampen.

Contactgegevensdienst cultuurtel: 014 56 66 85 [email protected] On Stagewww.peopleonstage.be of [email protected]

Page 26: Stad Geel - Zomerkriebels 2014

Samenwerking met de kunstacademie van Geel.Ontdekking van de ruimte van de bibliotheek op een andere manier, bekijk het door een andere bril.Beleef ook de ruimtes op je eigen persoon-lijke manier, de bibliotheek zorgt voor de uitdagingen.Alle kinderen vanaf 6 jaar kunnen samen met hun ouders of alleen meedoen met het vliegspel in de bibliotheek zoals hierboven beschreven.

extra’s in de bib!

24

De Vlieg in de bib!Zomeractie 2014 in het teken van

ruimtebeleving en architectuur

stap 1In de schatkistjes vinden kinderen dit jaar een ontwerpkit. Deze wordt ontwikkeld met De Veer-man, een organisatie die rond ons thema al een knap parcours heeft afgelegd.

stap 2Met deze ontwerpkit, met unieke code én een speelse handleiding, kunnen kinderen hun droomplekje maken.

stap 3Dit plekje kunnen ze voor 1 september naar het zomerse hoofdkwartier van Vlieg, de Sint-Rom-boutstoren in Mechelen, brengen of uploaden op UiTmetVlieg.be. stap 4 Een jury kiest de leukste plek eruit. stap 5Een architect bouwt de droomplek van de win-naar en wel zo groot dat hij of zij er zelf in past. stap 6 In de Sint-Romboutstoren kunnen families mee-bouwen aan de Imaginaire Stad van Vlieg en helemaal tot boven klimmen voor een skywalk met fenomenaal uitzicht over de wijdse omge-ving.

stap 7 Kinderen die hun unieke code invoeren op UiTmetVlieg.be maken bovendien kans op een feestje in de Sint-Romboutstoren.

Page 27: Stad Geel - Zomerkriebels 2014

25

Colofonzomerkriebels

verantwoordelijke uitgeverburgemeester Vera CelisWerft 20, 2440 Geel

Deze publicatie werd samengesteld met de medewerking van de verschillende diensten samenstelling en eindredactiecommunicatiedienst

grafische vormgeving en drukstedelijke drukkerij

GASTHUISMUSEUMkinderen van 6-12 jaar onder begeleiding van de ouders, grootouders,...

Hou je van een echte schattenjacht? Kom dan op ontdekkingstocht samen met ‘Vlieg’ in het Gasthuismuseum. Aan de hand van een schatkaart ga je op zoek naar de schatkist. Onderweg kom je hindernis-sen tegen die je alleen kan omzeilen wanneer je de opdrachten correct uitvoert. Elke schattenja-ger krijgt een leuke verrassing.

wanneersteeds tijdens de openingsuren van het Gast-huismuseum, reserveren is niet nodig.Deelname: inkomtarief museum

ContactgegevensGasthuismuseum GeelGasthuisstraat 1 - 2440 Geel014 56 68 [email protected]

Page 28: Stad Geel - Zomerkriebels 2014

de Speelfabriek