Sprintje-Oktober-2010

23
‘t Sprintje Afz: A.R.V. ILION ZOETERMEER , Postbus 7056 , 2701 AB Zoetermeer De clubkampioenen en de aanmoedigingsbeker van 2010

description

Verhalen, uitslagen, en wedstrijdverslagen

Transcript of Sprintje-Oktober-2010

Page 1: Sprintje-Oktober-2010

‘t SprintjeAfz: A.R.V. ILION ZOETERMEER , Postbus 7056 , 2701 AB Zoetermeer

De clubkampioenen en de aanmoedigingsbeker van 2010

Page 2: Sprintje-Oktober-2010

Heeft u wel eens voor niets gewerkt? Een actief debiteurenbeleid verzekert u van tijdige betaling.Dankzij onze brede expertise en jarenlange ervaring isBlume Stolker & Roel de aangewezen partner voor hetgehele incassotraject. Van eerste schriftelijke of tele-fonische sommatie tot en met de executie van een vonnis;van kleine tot grote bedragen. Slechte betalers? Wij gaansnel en effectief te werk om uw vorderingen te incasseren.

Belt u voor een vrijblijvende afspraak 070 306 59 22 en vraag naar Diny Sonneveldt.Mailen kan natuurlijk ook [email protected]

BLUME STOLKER & ROELG E R E C H T S D E U R W A A R D E R S

Riouwstraat 142 2585 HV Den Haagtelefoon 070 306 59 00

Noordsingel 113 3035 EM Rotterdamtelefoon 010 443 47 77 www.blume-cs.nl

Of je nu topsporter of recreant bent,

een goede evenwichtige voeding is

erg belangrijk om het beste uit jezelf

te kunnen halen.

Goede voeding, boordevol vitaminen

en mineralen vind je bij

De Natuurwinkel bij jou in de buurt.

De Natuurwinkel heeft als basisgedachtedat alle producten die zij verkoopt metrespect voor mens, dier en aarde gepro-duceerd worden. Door deze basisgedachtewordt de biologische landbouw bevorderd.Bij deze landbouwvorm worden productenzo geteeld dat ze de producten en het milieualleen maar ten goede komen. En dus ookde smaak en de vitaliteit van de producten.Wat je proeft is puur natuur.Eerlijke producten, boordevol vitaminen,mineralen en zonder kunstmatigetoevoegingen. Haal het beste uit jezelf, methet beste uit de natuur.

De Natuurwinkel:Zoetermeer, Pilatusdam 15, 079-3200700

Ons magazijn...

Pilatusdam 15, 2712 BD Zoetermeer Tel. 079 - 32 00 700www.natuurwinkel.nl

Natuurwinkel Zoetermeer

voor al uw biologische

boodschappen!

Openingstijden: ma 11.00 - 18.00 uur, di - do 8.30 - 18.00 uur, vrij 8.30 - 21.00 uur, zat 8.30 - 17.00 uur

‘elkseizoen een andere smaak’

De Natuurwinkel biedt u elke dag opnieuw een verrassend ruim assortiment natuurproducten. Van biologisch brood tot babyvoeding,van sappen tot soepen en van wafels tot wijn.

Wij geloven in puur natuur. De natuur zit immers niet voor niets in onze naam! Daarom kiezen we heel bewust voor producten die met zorg en aandacht zijn geteeld en altijd geproduceerd worden met respect voor mens, dier en milieu.

Page 3: Sprintje-Oktober-2010

Inleveren kopijDe redaktie ziet graag kopij voor het voor het volgende clubblad uiterlijk

woensdag 27 oktober De inleverdatum voor ‘t Sprintje is altijd de laatste woendag van de maand

Kopij en foto’s mailen naar:[email protected] kopij alleen mailen in Word of TXT.

1

www.ILION.nl

Aan dit clubblad werkten mee:

Ans de Jonge Rob van Beek Fred la Croix Ko Doncker Adri Vergalen Vincent Bergman Pelle Rietveld Berry Koolstra Jorn Bakker Eric van der Brink Jan Mank Hans van der Wal Richard van der Klis Aafke Halma Bladmanager: Kees Franken

Spreuk van de maand:

“Met vallen en opstaan ,worden de wedstrijden

gewonnen”

Oktober 201039e jaargang, nummer 9

van alle markten thuisDe afgelopen maand stond het bol van de activiteiten bij Ilion, maar toch wil ik eerst even ingaan op een onderwerp over hardlopen dat de TROS op 27 september uitzond. Een tamelijk ongenuanceerde en tendentieuze vraagstelling of hardlopen nu wel zo gezond was als we allemaal denken: immers, er sterven per jaar toch wel zo’n 300-400 mensen tijdens of direct na het hardlopen. Dat klinkt veel, zelfs als je erbij opmerkt dat het geschatte aantal hardlopers in Nederland op dit moment 3 miljoen is, en groeiende. Dat laatste is een goede zaak en zien we ook bij Ilion, waar de opstapcursus deze keer meer belangstelling geniet dan ooit: meer dan 50 aspirant-lopers hebben zich aangemeld.

Goed, terug naar de risico’s. Een kleine rekensom: een beetje recreatieve loper heeft een trainingsinspanning van 5 – 10 uur per week, dus gemiddeld zo’n 400 uur per jaar. Dat is 5% van het totaal aantal uren dat een jaar heeft. Het sterftecijfer in Nederland is 8 promille, d.w.z. dat er statistisch gezien van elke 3 miljoen mensen er per jaar 24.000 overlijden. Aangezien een loper 5% van zijn tijd besteedt aan hardlopen zullen, alweer statistisch gezien, 1200 mensen tijdens het hardlopen overlijden: het zijn er echter “maar” 300, dus lopen is wel degelijk gezond!

Jammer dat de TROS het zo bracht; waar het in feite om ging was dat het leeuwendeel van deze lopers nooit een sportkeuring heeft ondergaan. En dat is zeker een aandachtspunt. Fred Teeve, die als loper-politicus ten tonele werd gevoerd, verkondigde een echt VVD-standpunt door de nadruk te leggen op de eigen verantwoordelijkheid. Ja, maar ik vind dat ook de atletiekvereniging daar een taak heeft: elke vereniging zou een sportkeuring, al dan niet in samenwerking met een bevriende arts, moeten aanbieden (aanbevelen). Ik ben benieuwd naar het standpunt hierover van onze Medische Commissie.

Want de mogelijkheid om via Ilion een sportkeuring te krijgen geeft eens te meer aan dat Ilion een complete vereniging is, van alle markten thuis. Heeft de marathongroep behoefte aan voedingsadviezen, dan hebben we binnen Ilion een voedingsdeskundige in huis. Marije Langen (www.marijelangendietetiek.nl ) hield een op maat gesneden presentatie over het eet- en drinkpatroon voor, tijdens en na een marathon. Met verse producten die je dan weer bij Ilion sponsor De Natuurwinkel kunt kopen.

Wil Topsport Zoetermeer iets speciaals organiseren tijdens de autoloze zondag, dan regelt Ilion een Klaverblad Geuzenmijl , over 1574 meter, waaraan de top van Nederland deelneemt. Met dank aan organisator Pelle Rietveld, die behalve organiseren ook een interviewtalent bleek te hebben (www.losseveter.nl). Met natuurlijk de deskundige medewerking van ons onvolprezen jurykorps onder leiding van Ans de Jonge.

Ja, werkelijk, we zijn van alle markten thuis.

Laten we dat eens aan onze buren vertellen, de komende periode …….

Ad Klok Lid sectie Communicatie, Sponsoring en Public Relations

Reageren? [email protected]

Page 4: Sprintje-Oktober-2010

Ilio

n 4

0 j

aa

rIlion 40 jaar in 20111971 is het jaar dat Ilion het levenslicht zag. Dat betekent dat we in 2011 40 jaar bestaan. Dat kunnen we als vereniging natuurlijk niet zo maar voorbij laten gaan. Het bestuur heeft een jubileumcommissie in het leven geroepen met de opdracht de organisatie van het jubileum ter hand te nemen. Inmiddels is die commissie aan het werk gegaan en heeft een voorlopig programma opgesteld. De dag waarop het jubileum gevierd gaat worden is zaterdag 28 mei 2011. Het voorlopig programma voor die dag ziet er als volgt uit:

15.00 uur Familiedag met bijzondere atletiekonderdelen.17.00 uur Reünie19.00 uur BBQ met daarin voor de jeugd: “Ilion got talent”20.30 uur Feestavond in de hal met live Music en voor de ouderen “Ilion got talent”.

Ook is er het idee om jubileumboekje te maken met daarin aandacht voor het verleden en het heden van deze vereniging. Centraal in boekje staan de foto’s, met korte toelichtingen, die markante punten uit de historie van deze bloeiende vereniging weergeven.De historie van de vereniging zit in het geheugen van de leden en oud-leden. Om dat geheugen te triggeren zullen we vanaf nu tot mei iedere maand een foto publiceren met de vraag “Wie kent het verhaal bij deze foto?” Graag willen we die personen vragen hun verhaal over die foto aan ons te doen toekomen.Ook als je herinneringen hebt aan bijzondere voorvallen, anekdotes, cultuur binnen de vereniging (bij voorkeur met een foto) stuur het ons toe.We hebben al gezocht in het fotoarchief en komen deze foto tegen. Wie kent nog het verhaal bij deze foto. Stuur het naar de email: [email protected] zien de verhalen met belangstelling tegemoet.

De jubileumcommissieJan Smit, Gerrit Bouwman ,Gilbert Schellart ,Ben van der Veen ,Pelle Rietveld ,Berrie Koolstra ,Vincent Bergman

Zeg het voort! Zeg het voort!Klaverbladloop 14 november 2010

Ilion wil voor de Klaverbladloop (voorheen Dotterbloemloop) een recordaantal deelnemers! Iedereen kan daarbij helpen. Hoe?

Kondig ‘m aan bij familie, vrienden en (sportieve) collega’s op je werk * Zet ‘m op je Hyves, Facebook of Linked-in of ga lekker twitteren * Hang een affiche op je werk, het buurthuis of andere sportplaatsen waar je komt. Affiches voor dit * doel liggen in het clubhuis bij Ilion.

Je kunt kiezen uit 5 km, 10 km of 15 km prestatieloop of voor de 15 km wedstrijdloop. Voor de kinderen is er de 2 km jeugdloop. Een deel van de opbrengsten wordt ter beschikking gesteld aan de Stichting Cystic Fybrosis, www.ncfs.nl

I n s c h r i j v e n k a n v i a d e z e l i n k o f k i j k o p i l i o n . n l :h t t p : / / w w w . u i t s l a g e n . n l / e v e n e m e n t ? i d = 2 0 1 0 1 1 1 4 1 0 2 1 8

3

Page 5: Sprintje-Oktober-2010

4

Pupille

n

Hallo meisjes en jongens,

Heel erg druk was het op zaterdag 4 september. Er waren 450 pupillen voor de laatste wedstrijd van de Pupillencompetitie. De wedstrijd werd afgesloten met estafettes en daarna waren er maar liefst 3 prijsuitreikingen. Voor de estafette, de eindplaats van de wedstrijdpunten en ook nog de PR punten.

De uitslagen van deze wedstrijd :( en het wordt steeds moeilijker om pr’s te halen zo aan het eind van het seizoen. ) 40 m. ver balstoten PL EINDPL pr puntenMeisjes Pup. MiniMegan Sedney 9.17 pr 2.11 pr 2.33 pr 12 14 68Annyka Wanders 8.35 2.37 2.80 7 6 60

Jongens Pup. MiniMaurizio v/d Straaten 8.48 2.45 pr 3.21 pr 13 12 68Alex van der Voort 8.62 2.35 3.85 pr 11 14 564 x 40 m.Maurizio , Alex, Megan en Annyka 35.15 6

40 m. hoog bal PL EINDPL pr puntenMeisjes Pup. CKate van Driel 7.63 0.98 pr 10.04 pr 4 9 60

Jongens Pup. CFreek Brinkman 7.52 pr 0.98 pr 25.20 pr 1 5 80Wesley Natte 7.51 0.93 pr 22.37 6 6 76Thijs de Ruijter 9.11 pr 0.68 pr 7.51 pr 36 41 74Thomas v/d Voort 7.20 0.93 pr 16.40 8 15 60

4 x 40 m.Ilion disq.

40 m. ver kogel PL EINDPL pr punten Meisjes Pup. BAnnika Dat 7.96 pr 2.85 pr 4.63 pr 21 31 60Dewi Jo 8.11 2.78 4.12 25 18 62Zoë Sedney 6.70 3.81 pr 3.65 6 10 48

4 x 40 m.Dewi, Zoë…. 29.87 7 Jongens Pup. BKjell Haars 7.47 3.16 4.23 pr 19 24 68Sander Koning 7.38 3.06 4.99 13 14 72 Kaj Schneiders 7.43 3.21 5.24 10 9 68Bjarne van Straaten 7.27 pr 3.24 pr 4.98 8 54 32

4 x 40 m.Sander, Kjell, Bjarne, Kaj 27.80 2

60 m. hoog bal PL EINDPL pr puntenMeisjes Pup. A-1Denise Bosch 10.29 1.03 pr 15.58 18 6 72Mieke Brinkman 10.79 0.83 12.83 pr 44 32 72Cynthia Sierat 10.98 0.98 13. pr 33 62 32Maxime Strijbos 10.72 pr 0.93 15.49 pr 31 61 184 x 60 m.Mieke, Cynthia, Maxime, Denise 40.80 6Jongens Pup. A-1Wesley van Dalen 10.87 0.88 18.58 44 51 52Tim van Gulik 36 58Jochem Kettenis 9.52 0.98 17.84 pr 24 20 76Mischa Lips 9.75 pr 1.03 26.35 10 10 72Gijs van Male 11.05 0.93 22.86 41 42 50Stefano Miog 10.77 1.18 25.69 14 17 70Ruben Overweel 9.62 0.93 25.38 16 26 44Luuk Roelofsz Thomas 9.89 pr 0.88 19.36 pr 34 39 70Alessio v/d Straaten 9.80 1.18 34.54 pr 2 2 764 x 60 m.Ruben, Mischa, Alessio, Jochem 36.48 1Stefano, Wesley, Gijs, Luuk 40.47 10

60 m. ver kogel PL EINDPL pr punten

Meisjes Pup. A-2Jessica Alzate Ramirez 12.30 2.57 4.95 51 50 64Linda Alzate Ramirez 9.97 3.77 pr 7.02 8 5 54Pamela Alzate Ramirez 10.79 3.34 6.46 27 20 50Romy Corver 11.00 3.09 4.33 48 28 64Julia Damen 10 54Nicky v/d Nouweland 10.32 pr 2.99 5.36 pr 33 32 72Lysette Wanders 9.81 3.25 6.28 pr 12 13 72Denise Zaat 11.04 3.02 6.50 pr 35 34 644 x 60 m.Lysette, , Linda, Romy, Pamela 39.38 8Jessica, Denise, B. , Denise Z., Nicky 41.74 12

Jongens Pup. A-2Dani Tuur 9.28 4.53 7.60 2 2 60Julian de Knoop 42 24Philip Lach de Bère 45 18Julien Verveer x 2.98 x 33 60Max Zwijnenberg 10.60 pr 3.31 6.37 26 30 484 x 60 m.Max, Dani ….. 37.97 4

Op zondag 5 september stond de Tilburgse Ten Miles op het programma. Er stonden vele atleten aan de start en de pupillen van Ilion lieten zich vooraan zien. Alessio van der Straten ( 10 jaar) en Denise bosch ( 9 jaar) wonnen in hun leeftijdscategorie de 1 km. van de 1KRaunaway. Door hun overwinning zijn ze geplaatst voor de landelijke finale tijdens het NK indoor in Apeldoorn op 13 februari 2011.De zusjes Alzate Ramirez stonden aan de start voor de 3 km. Deze afstand was voor iedereen t/m 15 jaar. Als 11-jarigen tussen voornamelijk oudere atleten behaalden ze ook een goed resultaat. Linda werd 4e , Pamela 7e en Jessica 47e.

Vrijdagavond 10 september stonden dezelfde pupillen enthousiast aan de start van de bekende Goudse Singelloop. Ze deden daar mee aan de kinderloop ( tot 12 jaar) en liepen 2 km. door de nauwe straten van het centrum van Gouda. Alessio werd 1e bij de jongens en Linda won de 2 km. bij de meisjes. Denise eindigde achter Linda als 2e , Pamela en Jessica werden 20e en 60e.

Op zondag 12 september was het groot feest bij Ilion. Het Internationale hoogspringgala vond daar plaats. En dit jaar voor het eerst mochten ook pupillen meedoen in het voorprogramma. De aanvangshoogte was niet mis, dus je moest een behoorlijk PR hebben om mee te mogen doen. Het was jammer dat midden onder het pupillen springen een geweldige regenbui los brak en we een half uur moesten wachten. Dat was vooral jammer voor Dani en Ilse ( van AAV) die toen niet meer echt lekker in de wedstrijd kwamen. Het was ook wel een beetje jammer ( maar wel begrijpelijk) dat de meeste kinderen nat en koud direct naar huis gingen. Daardoor misten we er een aantal bij de prijsuitreiking. Degenen die wel bleven hebben daarna nog de hele middag op het springkussen geklommen en gesprongen en ook nog gekeken naar geweldige hoogspringers, die zelfs over 2.22 m. sprongen.

Page 6: Sprintje-Oktober-2010

Uitslagen Ilion deelnemers: Meisjes Pup. C – Sarah Kuperus 0.90 m. pr 2Jongens pup. B – Kaj Schneiders 1.10 m. pr 4 ; Kjell Haars 1.05 m. ev. 6 ; Sander Koning 1.00 m. pr 7 ; Jasper Kramer 0.90 m. pr 8.Jongens pup. A-1 – Stefano Miog 1.30 m. ev. 1 ; Alessio van der Straaten 1.15 3.Meisjes pup. A-2 - Eva Verbeek 1.20 m. pr 5 .Jongens pup. A-2 – Dani Tuur 1.40 m. 1 ; Dennis Luk 1.20 m. 8 .

Op dinsdagavond 14 september werd er alweer gelopen. Dit keer bij de Jaarmarktestafette in Alphen a/d Rijn. Verdeeld over 2 teams stonden 9 Ilion kinderen aan de start. Het team “Las Chicas” bestaande uit Linda, Pamela, Jessica, Lysette en Julia doet al een paar jaar mee aan deze preatatieloop. Voor het eerst was ook het team “ilion Runners” ingeschreven en dit waren Denise B., Alessio, Biaggio, Jasper K. en Michael, de broer van Denise. De beide teams deden mee aan de wedstrijd voor 10 t/m 13 jarigen, waarbij iedere loper 700 meter loopt. Ondanks het slechte weer stonden er bijna 100 teams aan de start. Las Chicas deden zoals gebruikelijk weer goed mee en eindigden als 10e. De runners wisten in de laatste ronde nog net AAV’36 te passeren en werden 1e. Met een tijd van 18.35 minuten werd zelfs het parcoursrecord uit 2005 uit de boeken gelopen.

Op zaterdag 18 september ging het alweer richting Alphen a/d Rijn. Nu werden er estafettes op de baan gelopen. We hadden in eerste instantie maar weinig inschrijvingen, maar na vele mails van Gerard konden we toch nog met 34 kinderen meedoen. Omdat het niet zo heel druk was mochten de A-pupillen zelfs 4 keer lopen. Ik geef van elk team alleen de snelste tijd. Jongens Pup. MiniCombi met Thomas en Annyka 34.78 4Jongens Pup. CIlion Kanjers – Wesley, Nigel, Freek en Thomas 28.60 2Meisjes Pup. BIlion Superstars – Dewi, Julia, Yara en Annyka W. 31.88 5Jongens Pup. BIlion Speedy Gonzales – Kjell, Sander, Bjarne en Kaj 26.96 1Combi met Jasper 30.39 6Meisjes Pup. A-1Ilion Stars – Mieke, Eline, Cynthia, en Denise 41.25 4Jongens Pup. A-2 Ilion Ferrari team – Stef, Sander, Luuk en Mischa 38.62 3Combi blauw met Tim en Gijs 40.05 5Meisjes Pup. A-2Ilion 4 gold – Lysette, Eva, Linda en Julia 37.17 2Ilion Hasta la Vista – Pamela, Jessica, Linda en Julia 39.95 7Jongens Pup. A-2Ilion Blue Streaks – Jochem. Ruben, Alessio en Dani 36.23 1

Erik Steenwinkel, de vader van Nigel, schreef er het volgende over: Na de voorbereidingen op de trainingen en het uitmeten van de lopers op de juiste startplaats is de indeling gemaakt. Op naar de wedstrijd in Alphen aan den Rijn. Het was een mooie dag droog en niet te warm. Prima loopweer.Na de warming up, spelen, en de buurt onveilig maken gingen de heren naar de startplaatsen.

Ook de andere verenigingen, AAV ’36, AV 47, AV Gouda en Combi groen, hadden sterke teams opgesteld. Totaal 7 teams. De spanning was op hun gezichten te zien.De wedstrijd werd gelopen in 3 series waarvan de beste tijd telde.Nadat alle lopers bij hun startblok stonden werden de startposities ingenomen.De starter van AAV ’36 riep “op uw plaatsen” gevolgd door het startschot, PANG.De explosie van het startschot werd omgezet in de kracht van de benen.Wesley ging van start op weg naar het wisselpunt waar Nigel stond te wachten tot de vliegende start kon worden ingezet. Het stokje werd doorgegeven waarna Nigel op weg ging naar Freek, ook hier werd het stokje tijdens de vliegende start overgegeven.En dan het laatste wisselpunt van Freek naar Thomas. Hier werd de wissel ook goed uitgevoerd. Thomas ging als een haas naar de finish. AV Gouda lag voor en ging als eerste over de finish. Na een spannend gevecht om de 2e en 3e plaats was het team van Ilion het sterkste en zette de tweede tijd neer. Een race waar de 4 Ilionezen trots op kunnen zijn.En dat was een goede opwarmer en oefening voor de NK estafette op 25 september in Amstelveen.We merken dat het steeds moeilijker wordt om prijzen mee naar huis te nemen. Niet dat wij zo slecht zijn, kijk maar naar de tijden, maar de concurrentie wordt steeds sterker. Ze komen ook van steeds verder weg uit het hele land. Gelukkig wisten we in het allerlaatste onderdeel toch nog een bronzen medaille te veroveren.

Pupillen BC - 10 x 40 meter - 1.19.2 7ePupillen A - 10 x 60 meter - 1.37.2 6e

Jongens Pup. CNigel, Wesley, Freek en Thomas 29.43 6Meisjes Pup. BSarah, Yara, Maaike en Zoë 27.11 8Jongens Pup. BKjell, Sander, Bjarne en Kaj 26.63 4Meisjes Pup. ALysette, Eva C., Linda en Julia 37.02 17Jongens Pup. AJochem. Ruben, Alessio en Dani 36.14 11Speciale estafettePoema’s – Thomas, Zoë, Jochem en Dani 30.38 3Gazelles – Sarah, Kjell, Alessio en Julia 31.94 8Cheetah’s – Wesley, Kaj, Ruben en Lysette 32.36 13

En als je dit leest is het alweer oktober en zijn de clubkampioenschappen al weer voorbij. We nemen afscheid van de A-2 pupillen en na de herfstvakantie zijn we allemaal over naar de volgende groep en gaat het nieuwe rooster in.

Groeten, Ans

5

Page 7: Sprintje-Oktober-2010

FYSIOTHERAPIE NODIG ?OP HERENWAARD 1A VINDT U

Fysiotherapiepraktijk “ VAN MEERWAARDE “

Tel 079-3210061

A.J. van Duijn F.B. van de Beld

Onze specialisaties zijn: * Sportblessure behandeling * Manuele therapie (erkend lid NVMT) * Behandeling van functiestoringen in gewrichten volgens D.A.M meth. (zie onder www.versus.nl de Homepage en DAM-cursus)

De praktijk is geopend van 07.30 – 17.30 u. Andere behandeltijden in overleg. Aanvang behandeling binnen 2 dagen na aanmelding mogelijk.6

Page 8: Sprintje-Oktober-2010

7

ACTIVITEITEN OVERZICHT OKTOBER / NOVEMBER 2010

Zaterdag 9 oktober Pupillenwedstrijd Alphen a/d Rijn

Zaterdag 9 oktober Start Kennismakingscursus Ilion

Woensdag 13 oktober Depupillificatie A-2 pupillen

18 t/m 22 oktober Herfstvakantie, geen training

Maandag 25 oktober Het nieuwe rooster gaat in

Zaterdag 6 november Floracross in Boskoop

Zondag 14 november Klaverbladloop Ilion met Scholenkampioenschap

Medische Sport Commissie

Fysiotherapeuten:Je kunt een afspraak maken voor het blessurespreekuur bij;

Betty van der Plaat T 079 - 3165784(spreekuur op donderdagavond)Roberto Ruiz T 070 - 3901979(consult in overleg)tarief € 7,- per consult

Sportmasseurs:Je kunt een afspraak maken voor sportmassage bij;Frank Larsen T 079 - 3200850Monique Geldof T 079 - 3615988Hetty van Dijk T06 - 13669720Email: [email protected] Senten T 079 - 3315349(massage niet op dinsdag)tarief € 7,- per ½ uur

Diëtist: Marije Langen 06 - [email protected]

MaatwerkDrukwerk is de kleding van uw organisatie. Het is de manier waarop u zich presenteert. Op de keper beschouwd is de es-sentie van onze activiteiten dan ook: zorgen dat uw organisatie goed voor de dag komt.

Die filosofie zit verweven in onze complete bedrijfsvoering. Drukwerk is altijd maatwerk en dat vraagt om een persoonlijke en flexibele benadering. Als mid-delgroot familiebedrijf zijn we juist daarmee groot geworden.

Industrieweg 76 2712 LC ZOETERMEERTelefoon : 079 - 341 86 06 Fax : 079 - 341 86 23E-mail : [email protected]

Page 9: Sprintje-Oktober-2010

administraties

Verzekeringen, Hypotheken Financieringen Pensioenen,Belastingen,Boekhouding (Bedrijfs-/Salaris-)administraties Sparen en Beleggende Braecken Omit administratieMarsgeel 19 2718 CE Zoetermeer Velddreef 78 2727 CM Zoetermeer mail: info@de braecken.nl - www.debraecken.nl tel 06 13910863 - fax 079 - 3460739ook bereikbaar via 0800-verzekeren (met nummergebied 079) mail: [email protected]; 079 - 3618180 / faxnr; 084 7303131

8

VOOR AL UW SCHILDERWERK EN

WANDBEKLEDING

TER VERFRAAIïNG EN

BESCHERMING VAN UW BEZIT

Voor particulieren en kantoren

Binnen-en buitenwerk

Wandbekleding

Latex- en muurverven

Renovatie

Winterschilderkorting lid FOSAG

tel 079 - 3417717 ofAutotel: 06 - 53429141

Page 10: Sprintje-Oktober-2010

9

Lo

op

gro

ep

enVeel ontwikkelingen

bij de LoopgroepenWe zijn weer begonnen. De vakanties al weer ver achter ons en flink actief met de nodige trainingen. Trainingen onder andere voor de verschillende marathons, Berlijn alweer achter ons en komende weken Eindhoven en Dublin vlak voor de deur. Ook hebben veel lopers meegedaan met de Geuzenloop en Autoloze loop op 26 september, met goede resultaten!

Voorts zijn de voorbereidingen weer gestart voor de Klaverbladloop (voorheen Dotterbloem). Gezien de grote groepen bij de opstartgroepen is hier veel belangstelling voor.

Helaas zijn er niet alleen nieuwe lopers, ook vertrekken er mensen bij Ilion. Annie Feelders zal vanwege verhuizing niet meer de trainingen geven die wij jarenlang van haar gewend zijn. Ook zullen wij haar missen bij de Sectievergaderingen, maar vooral haar gezelligheid en enthousiasme zullen wij enorm gaan missen. Annie bedankt voor al je inzet en veel plezier in je nieuwe woonomgeving.

Gezien het feit dat de donkere dagen er weer aankomen is het dragen van de gele hesjes buiten Ilion weer verplicht. Let hier op, het is voor ieders eigen veiligheid. Ook vanwege de veiligheid staat in dit Sprintje een mededeling over veiligheidsafspraken. Het zijn geen zaken waar je bij stil wil staan, maar voorkomen is beter dan…, dus graag jullie medewerking.

Zo is wel duidelijk dat er veel ontwikkelingen zijn en dat communicatie belangrijk is. Daarom wil ik een ieder nogmaals wijzen op het Prikbord ( www.ilion.nl/loopgroepen /prikbord). Kijk hier altijd even naar alvorens je gaat trainen want er kan altijd weer iets veranderd zijn op het laatste moment.

Eric

Veiligheidsafspraken voor de wandel- en loopgroepenNaast het loopplezier, staat bij Ilion de veiligheid van onze lopers voorop! Daarom vinden we het als vereniging belangrijk dat onze trainers goed kunnen handelen bij mogelijke calamiteiten. Zo volgen alle trainers o.a. jaarlijks een reanimatiecursus. Om bij calamiteiten goed te kunnen handelen is het belangrijk dat we de essentiële gegevens van onze lopers weten, zoals adres en telefoonnummer. Aangezien onze lopers regelmatig wisselen over de verschillende groepen en avonden, is het niet mogelijk dat de trainers altijd alle gegevens van alle lopers heeft.Wij verwachten daarom van onze lopers dat zij altijd hun eigen gegevens bij zich dragen. Om daar uniformiteit in te krijgen (en snel te kunnen handelen), verwachten wij van onze lopers het volgende:

Iedere loper/wandelaar heeft tijdens de trainingen van ARV Ilion de volgende gegevens bij zich:Naam - Adres - Woonplaats - Geboortedatum - Noodtelefoonnummer (dus niet je eigen nummer!)

Iedere loper/wandelaar heeft deze gegevens aan/in zijn rechterschoen Hoe doe je dat?Er zijn verschillende mogelijkheden om je gegevens aan/in je rechterschoen te bevestigen:

BinnenzoolJe schrijft met een permanent marker de gegevens aan de onderkant van de binnenzool van je rechterschoen

Oude bankpas/creditcardJe knipt uit een oude bankpas/ANWB pas/creditcard/…. Het blokje met je naam en adres gegevens. Op de achterkant plak je geboortedatum en noodnummer. Gaatje erin en aan de veters van je rechterschoen.

Uiteraard zijn er ook fraaie ID labels e.d. te koop, die dat helemaal fancy regelen.

Voor lopers/wandelaars met medische klachten geldt dat zij hun klachten ook vermelden. Dit kan met een uitgebreidere ID-label. Mogelijkheden zijn:

http://www.soscoin.nl/index.php € 12,50http://www.soscoin.nl/index.php vanaf € 15,-

http://www.sosarmband.nl/ vanaf €9,95

We gaan ervan uit dat alle lopers vanaf 1 november hun persoonlijke gegevens in/aan de rechterschoen hebben.

Sectie Loopgroepen

Afscheid Gea van der Torn-Sonneveld.Dinsdagavond 21 september j.l. zou Gea na afloop van de training afscheid nemen van de loopgroepen 8 en 9. Zou, want even leek het feest verstoord te worden doordat het clubhuis bezaaid lag met lijken. Gelukkig bleek het om een reanimatiecursus te gaan. Na zo’n 35 jaar in Zoetermeer gewoond te hebben (en een vrijwel even lange periode lid van Ilion te zijn geweest!!), gaat Gea naar Friesland. Om precies te zijn naar Giekerk (Gytsjerk), een dorpje met 2350 inwoners dat tot de gemeente Tietjerksteradeel behoort. Dicht bij haar familie en dicht bij Thialf in Heerenveen. Want naast (hard-)lopen is schaatsen een grote passie van Gea. Ze is een van de weinigen die 3 maal de Elfstedentocht heeft geschaatst. Maar ze heeft de tocht ook liefst 25 maal gefietst en 1 maal gewandeld. Daarmee heeft ze een zogenaamd Elfstedenbrevet behaald en dat is slechts aan haar en 1287 anderen voorbehouden. En dan is ze ook nog in 1981 en 1982 Nederlands kampioene langlauf lange afstand geworden! Een sportieve meid, dat ze in het dagelijkse leven als “gymjuf” door het leven ging mag geen bevreemding wekken.

In 1981 heeft ze ook als lid van Ilion haar hardlooprecords gevestigd: 10 km: 37.58.0 17-10-81 Den Haago 15 km: 60.41.0 08-11-81 Zoetermeero Halve marathon: 1.27.00 13-09-81 Voorschoten.o

Een aardige anekdote is die van de Berenloop op Terschelling. Ze heeft daar vaak, samen met Niek, aan meegedaan en huurde dan een huisje in Midsland Noord. Met een clubje Ilionezen hebben we ook een aantal jaren aan de Berenloop meegedaan en toevallig lag ons huisje in de buurt van dat van Gea en Niek. En ook toevallig (!?) lag het complex precies op de helft van het parcours. Waarop Gea en Niek op het lumineuze idee kwamen om op 1 deelnemerskaart ieder de helft van het parcours af te leggen, waarbij het huisje als wisselplaats fungeerde.

De laatste jaren kwamen de blessures en na het overlijden van haar geliefde Niek zo’n twee jaar geleden, is Gea wat minder gaan hardlopen en wat meer gaan Nordic walken. Bij het afscheid werden nog vele anekdotes verteld en het werd gezellig laat. Sporten is de grote passie van Gea en zal dat ook wel blijven. We wensen haar een mooie tijd en veel geluk toe in het verre noorden.

Jan Mank Namens de loopgroepen 8 en 9

Page 11: Sprintje-Oktober-2010

Ultra loper Richard van der Klis loopt de 100 km van WinschotenMijn naam is Richard van der Klis ik ben 47 jaar oud en ik ben zoals ze dat zo mooi in jargon noemen een ultra loper. Een ultraloper is zo als de naam al doet vermoeden iemand die veel loopt en dan vaak afstanden groter dan de marathon. Zaterdag 11-09 liep ik een voor mij belangrijke wedstrijd de 100km van Winschoten. Ik moest deze binnen de 9:30 lopen wilde ik me kwalificeren voor de 120 km van Texel. Deze kwalificatie was voor mij extra belangrijk omdat de 120km van Texel past in de opbouw naar mijn uit eindelijke doel de Spartathlon in Griekenland een wedstrijd over 246 km van Athene naar Sparta die binnen de 36 uur gelopen moet worden. Maar de weg daarna toe is er één die stap voor stap wordt afgelegd , dus eerst Winschoten mijn tweede 100 km wedstrijd.

BERLIJN MARATHON 2010

Na maanden van voorbereiding met een steeds langere duurloop op de zaterdagmorgen was het dan eindelijk zo ver; de BERLIJN Marathon. Op vrijdag 24 september 06:08 togen we (Simon Knepper, Mike Muller, Arjan Tetteroo, Arie Toet en ondergetekende al dan niet vergezeld van partners) vanuit Zoetermeer met de trein naar Berlijn. Na een voorspoedige reis belandden we ‘s middags in centrum Berlijn met als enige verplichting het ophalen van onze startnummers. De fantastiche stad Berlijn met een rijke en aansprekende geschiedenis biedt echt voor elk wat wils. De beperking op vrijdag/zaterdag is slechts het op handen zijnde “loopje” van de zondagmorgen waarvoor je de benen en voeten toch wat wil sparen. Daarnaast moeten er nog koolhydraten worden gestapeld

waar de Italiaanse keuken op loopafstand van het hotel ruimschoots in voorzag. Twee avonden met veel plezier en genoegen door toedoen van alle aanwezige lopers, partners en ...niet in de laatste plaats trainer (Gruppenfuhrer) Kees Franken. De titel vermeldt ook 25 september omdat op deze dag de marathon voor de inline skaters op het programma stond. Helaas begon het vroeg in de middag wat te regenen hetgeen voor Kees aanleiding was om hiervoor niet aan de start te verschijnen. Een aantal argumenten waaronder “ik heb nooit in regen getraind” werden aangevoerd terwijl de regen geleidelijk erger werd. Menig skater ging onderuit en Kees had vrede met zijn beslissing... en wij met hem (wie moet ons anders trainen !!??). En dan is het zondagmorgen 07:30. Na een onbijtje en de laatste voorbereidingen vertrekken de lopers door de aanhoudende regen richting start. De berlijnse krant vermeldde later dat het sinds 1988 niet zo nat voor de aanvang van de marathon was geweest. Ondanks dat wij ook niet echt met regen hadden getraind (!!) vertrokken we met zo’n 40.000 lopers voor onze 42.195 meters. Een heus avontuur, al was het mijn vierde marathon (de laatste was Rotterdam 2005). Wel was dit m’n eerste marathon als Ilion-lid. Elke marathon beleef je weer opnieuw. Ik ben inmiddels wel wat wijzer geworden en weet dat rustig aan beginnen een goed advies is dat zich terugbetaalt. De voorafgaande trainingen voerden niet verder dan 30 a 33 km en de uitdaging ligt dan ook in die laatste ca. 10km !! Wat natuurlijk enorm helpt is dat, ondanks de regen, er een overdaad aan enthousiast en aansporend publiek is. Rond de 19 en 39 km stonden Kees en “de vrouwen” om ons vooruit te schreeuwen (daar ga je toch weer even kwik en fier voor lopen !) Weliswaar was het tussen de 32 en 39 erg zwaar maar .. bij de 40 km zo richting Brandenburger Tor krijg je toch

nog even vleugels en loop je in een trance naar en over de finish. Dan volgt het ophalen van de medaille, de “goody bag” en je kleding. Tot slot

een hartelijk en warm onthaal door Kees en de vrouwen bij het ontmoetingspunt i (van Ilion uiteraard). Ik zou nog tijden door kunnen gaan over deze mooie stad maar dat moet u echt maar eens zelf gaan ervaren, al dan niet gepland rondom een loopje. Uiteindelijk is het natuurlijk het ook het gezelschap dat het succes van zo’n weekend bepaald. Wat zeker ook genoemd moet worden: alle mailtjes en sms-jes van de collega marathon lopers, die in de komende weken in Eindhoven en Dublin gaan deelnemen. Bedankt daarvoor mensen! Hopelijk is er nog genoeg regen over eind oktober zodat jullie van dat typische Ierse weer mogen genieten. Hans van der Wal. Een tevreden terugkijkende marathon loper die zich al weer verheugt op de discussies en plannen van een volgend event......

Vrijwilligers gezocht voor Klaverbladloop(voorheen Dotterbloemloop)

Mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers is vorig jaar deze loop erg succesvol verlopen.Op dit moment is de stand van zaken dat de organisatiecommissie nog niet de helft aan vrijwilligers heeft ten opzichte van vorig jaar. Vandaar bij deze mijn oproep; Meld je nu aan als vrijwilliger. Je kunt dit doen via de mail: [email protected] , of telefonisch: 0630131736. De Klaverbladloop wordt gehouden op zondag 14 november aanstaande( de tweede zondag in november).

Ik reken als vanouds weer op jullie geweldige medewerking, zodat wij ook dit jaar alles succesvol kunnen laten verlopen.

Fred la Croix (Algemeen coördinator Klaverbladloop )

10

Page 12: Sprintje-Oktober-2010

ww

w.ilio

n.n

l

Kla

ve

rb

lad

loo

p

Rec

reat

ie e

n w

edst

rijdl

oop

5, 1

0 en

15

km e

n 2

km k

inde

rloop

zo

nd

ag

14

no

ve

mb

er 2

01

0

(voo

rhee

n Do

tter

bloe

mlo

op)

de s

tart

van

de

kind

erlo

op is

teve

ns d

e st

art v

an d

e lo

op v

oor

het

Zoete

rmee

rs Sc

holen

kamp

ioens

chap

Basis

onde

rwijs

1111

Sta

rt e

n fi

nis

h o

p d

e a

tleti

ekb

aan

van

de

A.R

.V.

ILIO

N i

n h

et

Van

Tu

yll

Sp

ort

park

v/d

Hag

en

str

aat,

Zo

ete

rmeer

(wij

k 2

2).

Sta

rt J

eu

gd

loo

p 1

1.0

0 u

ur

Sta

rt w

ed

str

ijd

/tri

mlo

pen

11.3

0 u

ur

Insc

hrijv

en:

Vóó

r-in

schr

ijvin

g w

edst

rijd

en tr

imlo

op to

t 12

nove

mbe

r 20

10vi

aw

ww

.ilio

n.n

l

N

a-in

schr

ijvin

g bi

j ILI

ON

op

14 n

ovem

ber

vana

f 09.

00 u

ur

Ge

bru

ik C

ha

mp

ion

ch

ip is

ve

rplic

ht.

De

NE

TT

O T

IJD

za

l me

t d

e C

ha

mp

ion

Ch

ip w

ord

en

ge

reg

istr

ee

rd.

Hu

urc

hip

€ 2

,00

Kos

ten:

ór-

insch

rijv

ing

15

km w

edst

rijd

€ 6

,00

excl

. chi

phuu

r

5, 1

0 ,1

5 km

Trim

lope

n

5,0

0 ex

cl. c

hiph

uur

Na -

insch

rijv

ing

15

km

Wed

strij

d

€ 8

,00

excl

. chi

phuu

r

5, 1

0 ,1

5 km

Trim

lope

n

7,0

0 ex

cl. c

hiph

uur

2

km J

eugd

loop

2,50

incl

. ch

iphu

ur

pri

jzen

pakket

van

€1.5

00,0

0vo

or d

e w

edst

rijd-

erep

laat

sen

dam

es/h

eren

sen

iore

n/ve

tera

nen

en p

arco

ursr

ecor

d.

Na

afl

oo

p o

ntv

an

gt

ied

ere

deeln

em

er

een

bru

ikb

are

att

en

tie.

Inlic

htin

gen:

Wed

strij

d 07

9 -

3415

165

Arja

n K

nolle

ma

Tr

imlo

pen

070

- 39

0338

8 K

ees

Fra

nken

Rou

tebe

schr

ijvin

g en

inlic

htin

gen:

ww

w.i

lio

n.n

lw

ww

.ili

on

.nl

Alg

emen

e in

form

atie

:V

oldo

ende

dou

che-

en

klee

dgel

egen

heid

- R

uim

e pa

rkee

rgel

egen

heid

A

anw

ezig

heid

van

het

Rod

e K

ruis

Na

de fi

nish

wor

dt s

port

dran

k aa

ngeb

oden

Gra

tis v

erlo

ting

voor

iede

reen

- S

peci

ale

jeug

dlot

erij

Page 13: Sprintje-Oktober-2010

12

BIBLIOTHEEK IN BEWEGING BIJ ILION!Marlijn, Sanne, Marie-Louise, Saskia, Jennifer en Monica zijn collega’s bij de Bibliotheek in Zoetermeer. Sinds begin dit jaar zijn ze behalve collega’s ook sportmaatjes. Met z’n allen deden ze mee aan de ‘opstapcursus hardlopen ’ bij atletiekvereniging Ilion. Het doel van de opstapcursus was deelnemen aan de 10 km wedstrijd van de City-Pier-City in Den Haag. Dat ging zo goed en ze werden zo enthousiast dat ze meteen lid werden van Ilion. Dit is hun verhaal.

Werken aan de conditie Monica vertelt: ‘Het begon met een groepje van 12 collega’s. We wilden werken aan onze conditie en (ook) een beetje afvallen. Daarom kozen we voor hardlopen want dat kan zo gemakkelijk vanaf de bibliotheek’. En Marie-Louise vult aan: ‘We begonnen heel voorzichtig met opbouwen: 2 min lopen, 2 min rust en op die manier steeds verder. Helemaal volgens de regels. Twee tot drie keer in de week. We wilden niet gebonden zijn aan een club want dan moet je op vaste dagen en tijden trainen. Nu waren we vrij om te gaan als het ons uitkwam’.

Opstapcursus Ilion Maar het enthousiasme werd snel minder. Monica: ‘Alweer hardlopen tussen 2 lantaarnpalen en dan 2 lantaarnpalen rustig. Het werd saai’. Er vielen steeds meer collega’s af. En toen kwam Marlijn met de aankondiging van de opstapcursus hardlopen bij atletiekvereniging Ilion. Sanne: ‘We wilden wel maar hadden ook twijfels. Want niet gebonden zijn aan vaste tijden was voor ons juist een reden om niet naar een vereniging te gaan’. Toch zijn ze gegaan. Op zaterdag 9 januari (het was -9 gr) meldden zich 3 medewerkers van de bieb bij Ilion bij de opstapgroep om onder leiding van Hans Hubers te trainen voor deelname aan de 10 km bij de CPC.

Koude start De eerste training staat in het geheugen gegrift van deze 3. De training ging ondanks de kou gewoon door. Marie-Louise: ‘We waren helemaal verkleumd’. Na die koude start maakten ze kennis met intervaltrainingen en duurlopen. De andere 3 haakten ook weer aan.

Intervallen en spierpijn Marie-Louise: ‘We moesten wennen aan de intervaltrainingen want die deden we zelf nooit. Na de eerste keer hadden we veel last van spierpijn. We kregen goede tips hoe we hiermee om moesten gaan en natuurlijk wenden we ook aan de intervallen. Sanne: ‘We zijn er écht sneller van geworden. Er wordt goed gelet op techniek en houding en daar hebben we dus veel profijt van’.

Rekken en strekken Monica: ‘Toen ik nog niet liep, zag ik ze weleens staan: groepen mensen die allerlei rare bewegingen maakten. Ik verklaarde ze voor gek. Maar nu doe ik ‘t ook, al was ‘t even wennen. Een goede warming-up en cooling-down zijn belangrijk bij het hardlopen’.

Verleden jaar liep ik hier mijn eerste 100 km wedstrijd maar toen kwam ik na 60 km in de problemen ik kreeg kramp en heb toen zeker een ronde heel slecht gelopen wat me een hoop tijd koste toen ik op het 70km punt bijna wilde uit stappen kwam een kennis met de tip dat ik bouillon moest nemen ik had een zout te kort en inderdaad na twee bekertjes en een pep talk kon ik weer verder. Ik ben deze kennis nog steeds dankbaar, maar heb hier wel veel van geleerd na 9:44 kwam ik verleden jaar over de streep. Dit jaar was alles anders ik wist wat me te wachten stond en wat er zoal verkeerd kon gaan, ook tijdens andere wedstrijden ging er nog wel eens wat mis en ook deze dingen nam ik als huiswerk mee naar huis. Nu was ik tot in de puntjes voorbereid ik had de wedstrijd helemaal in mijn hoofd ik wist precies hoe ik het zou gaan doen ik wilde in 5:30 weg de voeding was goed voor elkaar de voorbereiding ook eigenlijk had ik alles in de hand op het weer na. Als iemand vroeg wat ik van plan was in Winschoten dan gaf ik aan dat ik onder de 9:30 zou moeten lopen om me te kwalificeren maar dat ik het niet wist iedere dag is anders. Maar eigenlijk wist ik het wel ik wilde tussen de 9:00 en de 9:15 over de streep komen maar dat ga je natuurlijk niet publiekelijk roepen dan leg je jezelf een druk op die niet nodig is. Maar ik wist dat ik het kon ik was er in alle opzichten klaar voor. Ik ging zoals gepland rustig van start het weer was voor mij perfect het was warm en er stond een beetje wind, dit was mijn weer ik loop lekker als het een beetje warm is en ik kan heel goed drinken tijdens het lopen. Na afloop bleek dat juist veel lopers om die reden waren uitgestapt . Ik liep rond km na km heel makkelijk met een tempo van 5:20 soms net even er onder of er boven maar toen ik bij thuiskomst de data van mijn Garmin na keek bleek ik ongelofelijk vlak gelopen te hebben. Er waren 70 lopers gestart op de 100 km maar er zijn er uit eindelijk 35 over de finish gekomen. Later zou ik zeggen dat ik geen 100 km had gelopen maar 20X 5 km ik liep zo gemakkelijk en alles viel op zijn plek mijn goede voorbereiding betaalde zich nu uit . En na 9:05:08 kwam ik over de streep. Ik was 7e overall geworden 5e voor het Nederlands kampioenschap en 2e in mijn categorie goed voor een beker. De kwalificatie voor de 120 van Texel maar ook de Jan Knippenberg memorial 160 km over het strand zitten in de pocket en ik ben weer een stapje verder op weg naar Sparta. Als alles klopt is lopen nog leuker dan dat het toch al is. Wil je weten wat ik nog meer doe op loopgebied , ik houd een weblog bij waar ik mijn gelopen wedstrijden versla kijk maar eens op http://vanderklis.eu

Saskia, Sanne, Marie-Lousie en Monica . Na de opstapcursus bij Ilion nu in de startblokken om te trainen voor de Klaverbladloop op 14 november 2010. Niet op de foto: Marlijn en Jennifer.

Richard blij na de finish in Winschoten in 09.05.08 uur

Page 14: Sprintje-Oktober-2010

Gezellige club Marie-Louise: ‘ Ilion is een gezellige vereniging met een hartelijke sfeer’. Sanne: ‘Ook belangrijk: op zaterdag is er kinderopvang!’

Actief Het doel om op de CPC binnen het uur te lopen hebben ze allemaal bereikt. Ze zijn inmiddels heel actief lid van Ilion en deden mee aan 10 km wedstrijden in Rotterdam en Leiden. Op hun programma staan dit jaar nog verschillende wedstrijden waarvan 2 in Zoetermeer: de Autoloosloop en de Klaverbladloop. Voorlopig houden ze het op 10 km. Eerst willen ze genieten van het lopen van een goede 10 km. Dat hebben ze toch maar even binnen een jaar geleerd. En wie weet? Ooit een 15 km of een halve marathon…

Door: Alie Eggens

Terug van weggeweestDeze zomer heb ik de luxe ervaren om een sabbatical van twee maanden te mogen hebben. Ik heb deze doorgebracht in Engeland om mijn kennis van de Engelse taal te verbeteren. Behalve dat ik elke dag naar school ging, heb ik natuurlijk ook vakantie gevierd en veel uitstapjes gemaakt in Zuid-Devon, de streek waar ik de eerste vier weken verbleef. ’s Avonds en in het weekend werden er veel excursies georganiseerd naar de mooie plekjes van Zuid-Devon. Vaak moesten we hiervoor een uurtje wandelen. Op deze manier hield ik mijn wandelconditie nog een beetje op peil, want van lange afstanden wandelen kwam helaas niet zo veel terecht, hoewel Engeland een prachtig wandelland is. En dan kom je terug in Nederland en dan is het de bedoeling dat je de draad van je gewone leven weer oppakt. Dat viel nog niet mee en dat heb ik dus in slow speed gedaan. Maar zo langzamerhand kom ik weer in het oude ritme en dat betekent dat ik ook mijn wandelactiviteiten voor Ilion weer opgepakt heb.

Twee weken geleden hebben we met een klein groepje de Dam tot Dam loop gewandeld. Een wandeling tussen de Dam in Amsterdam en het centrum van Zaandam. Hoewel het weer er in eerste instantie wat twijfelachtig uitzag werd het toch een prachtige dag en konden we zelfs zonder jassen wandelen. Het was een schitterende tocht, eerst door een oud gedeelte van Amsterdam, vervolgens door Amsterdam Noord en door kleine plaatsjes met mooie Zaanse huizen naar Zaandam. Onderweg werden we goed verzorgd. Iedere vijf kilometer was er een verzorgingspost en tussen de posten door had de sfeer wel iets weg van de Nijmeegse Vierdaagse. Want geregeld zaten er mensen voor hun huizen die koffie, thee en versnaperingen aanboden. We hadden een geweldige dag met elkaar.

Zondag 26 september was het de beurt aan Ilion zelf, die deze dag de

Geuzenwalk organiseerde. Helaas moest ik zelf op het laatste moment verstek laten gaan. Van Karin begreep ik dat er in ieder geval drie Ilion wandelaars gestart zijn, maar mogelijk dat er meer mensen zijn gestart op andere tijdstippen. Hoewel deze dag ook erg nat begon, knapte het weer later toch weer op, dus ik hoop dat de wandelaars droge voeten hebben gehouden.

De komende tijd staan er nog drie wandelingen op het programma. 16 oktober lopen we de Petronella van Saksentocht in Zoeterwoude. Op 27 november de Sint Nicolaastocht in Den Haag en op 11 december de 12e wsv Leotocht in Leiden. De eerste twee wandelingen zijn afstanden van 10 t/m 25 km mogelijk. De laatste tocht 15 en 25. Wandelaars die meewillen kunnen dit per email aan mij laten weten. [email protected]. Ik hoop dat ik weer veel wandelaars mag begroeten. Ik ben ook aan het nadenken over het programma van volgend jaar. Gezien het teruglopend aantal wandelaars wil ik graag weten of hoeveel mensen volgend jaar mee willen doen aan de lange wandelingen en zijn suggesties voor nieuwe wandelingen van harte welkom. Ook dit kun je laten weten via [email protected] Halma

100 km Estafetteloop Gouda Op deze laatste zondag in augustus deed een aantal MILA-lopers van Ilion voor de 4e keer op rij mee aan de 100 km estafetteloop in Gouda. In de afgelopen 3 jaar behaalde het Ilion team de 1e plaats bij deze loop en kreeg de wisselbeker een vaste plek in de kantine van Ilion.Toen we in het voorjaar over eventuele deelname spraken, zocht de groep een nieuwe uitdaging om hier weer aan mee te doen. Na veel overleg en heen-en-weer gepraat viel de beslissing om de klok uit te dagen. In 2009 won het Ilion team met 6.27.43 uur, dus moest dit jaar de 6-uurs grens gebroken worden. Er werd behoorlijk hard gewerkt om deze tijd waar te maken. Echter de lange vakantieperiode voor De Grote Dag zorgt ieder jaar weer voor een ernorme dip in de trainingsactiviteiten …..Één week voor 29 augustus had ik 15 namen op papier staan, waarvan ik van 10 niet wist of ze wel mee zouden doen. 6 dagen voor D-day kreeg ik het alarmerende bericht dat er 3 snelle lopers geblesseerd waren. Wat nu? Missie afblazen? Het leek bij voorbaat tot mislukken gedoemd. Uiteindelijk wilden we toch de eer hoog houden en present zijn, Ilion was in de Goudse berichtgeving al aangekondigd, we konden niet meer terug.Zaterdagavond luisterde ik naar 3 verschillende weerberichten, waarvan de één nog dramatischer was dan de ander: storm, regen, hagel, onweer, het zou bar en boos worden.Zondagochtend in de stromende regen in Gouda de tent opgebouwd. Er zouden 16 teams aan de start verschijnen (in 2009 waren dat er 21). Om 09.00 uur viel het startschot en de 1e lopers liepen hun 1e ronde van 5 km helemaal droog uit. Daarna wisselde het weer nogal, storm, regen en zon wisselden elkaar af. Ten-slotte behaalde het 1e Ilion team toch weer de 1e plaats met een tijd van 6.31.43 uur, wat onder deze omstandigheden een superprestatie was. Jammer genoeg hadden onze grootste concurrenten van de afgelopen jaren het deze keer af laten weten. Won ons team in 2008 en 2009 nog met een verschil van 3 minu-ten op de 100 km (!), dit jaar was het verschil met de 2e plaats 37 minuten! We waren allemaal erg tevreden en al was de streeftijd bij lange na niet gehaald, ik ben zeer trots op dit team!Dit jaar deed voor het eerst ook een “fun-team” mee. Het team mocht uit 10 lopers bestaan (i.p.v. 5) maar zoveel kregen we er niet bij elkaar. Dit Ilion team bestond uiteindelijk uit 7 lopers/loopster: 2 lopers liepen 4 x 5 km, 3 lopers liepen 3 rondjes en de overige 3 liepen 2 x. Hun eindtijd was 7.38.30 uur, een geweldige prestatie en een tijd om trots op te zijn!De lopers van team 1: Timon Nagelkerken, Rob van der Valk, Martijn Schenk, Ricardo Groeneveld en Robbin Pieterman.De lopers van het fun-team: Lex Verhoog, Jerome Vergne, Stefan Bakker, Rolf Vermolen, Tim van Paassen, Sanne Knollema en Arjan Knollema.Het was weer een zeer geslaagde dag en de uitdaging tegen de klok blijft staan voor volgend jaar …………..Op de foto ontbreken Lex Verhoog en Martijn Schenk.Assistent trainer MILA Wim Konincks 13

Page 15: Sprintje-Oktober-2010

Spencer Training, BHV-opleidingen, van de basisopleiding tot en met de opleiding Hoofd/Coördinator BHV EHBO opleidingen Noodontruimings- en calamiteitenplannen. Teambuildingtrainingen Informeer naar alle mogelijkheden

Spencer Medical, groothandel in Eerste hulp, veiligheids- en BHV materialen

O.a. leverancier van: Verbandkoffers, brancards en fixatiematerialen Peli lampen en koffers Leatherman multi-tools AMBU beademingspoppen

24 uur per dag, 7 dagen in de week on-line bestellen in onze internet winkel

Spencer Safety, importeur van: Concept Smoke Systems

rookgeneratoren, voor o.a. oefen- training- en testtoepassingen.

Concept Smoke Screen

mistgeneratoren, voor beveiligingstoepassingen

(wat de dief niet ziet, steelt hij niet)

Stephensonstraat 10, 2723 RN Zoetermeer Tel: 079-3431111 (medical), Tel: 079-3431777 (training), Fax: 079-343114 Email: [email protected],

Internet http://www.spencer.nl

14

Page 16: Sprintje-Oktober-2010

Uitslagen van SeptemberZoetermeer, 3plassenloop, 29 aug5 kmJesse van Burg 0:15:30Gijs van Male 0:26:30Annemarie Jacobs 0:30:021 kmJasper Kettenis 0:03:34Vera de Vreugt 0:03:40Jochem Kettenis 0:03:46Wesley van Dalen 0:04:05Cynthia Sierat 0:04:41Voorschoten, Vlietloop, 5 sep10 EMDick Hengeveld 1:15:285 kmMarcel van Leest 0:25:41Bergschenhoek, Keesloop, 8 sep5 kmMarcel van Leest 0:26:26

Goudse Singelloop, 10 sep7 kmMarcel van Leest 0:38:44Dam tot Damloop, 19 sep10 EMDick Hengeveld 1:16:31Berlin Marathon, 26 sepSimon Knepper 3:34:47Mike Muller 3:47:53Wim Konincks 3:57:04Hans van der Wal 4:05:19Arjan Tetteroo 4:15:24Arie Toet 4:21:57Velp, Atag Posbankloop, 26 sep15 kmEelco de Voogt 0:53:49Rolf Vermolen 1:06:38Marion de Wit 1:18:58Irma Rutten 1:24:06Joke Kuipers 1:27:48Mia Senten 1:31:57

Zoetermeer, Autoloosloop, 26 sephalve marathon Adri van der Graaf 1:44:39 Aad Reeuwijk 1:48:18 Arjan Knollema 1:50:29 Ad van Paassen 2:03:07

10 km Elebert Noordam 0:37:25 Ron Bolleboom 0:41:20 Dick Hengeveld 0:44:34 Ron Caster 0:45:17 Lex de Ruiter 0:48:23 Rob van Beek 0:49:54 Robin Rijnenberg 0:50:27 Fred van der Zalm 0:50:15 TFM van Hulst 0:52:22 Miranda van den Brink 0:54:44 Ellis de Jong 0:54:44 Marcel van Leest 0:55:08 Jeroen Landers 0:55:29 Ruud Pas 0:55:22 Wilma Bloem 0:56:14 Arnold Gijzen 0:57:20 Janine Besuyen 0:57:40 Helma van Dijk 0:57:44 Saskia van Geffen 0:59:49 Marie-Louise Jonker 1:02:06

5 km Ricardo Groeneveld 0:17:39 Alvin Severijn 0:18:52 Stefan Bakker 0:19:18 Steef Severijn 0:19:56 Vera de Vreugt 0:21:33 Koen van Vlaardingen 0:23:57 Hanneke Wortel 0:25:37 Julien Verveer 0:26:18 Gijs van Male 0:26:16 Karin Huijgen 0:27:11 Debbie van Hulst 0:27:58 Asha Zaat 0:28:08 Hanneke Adam 0:28:32 Annemarie Jacobs 0:28:48 Rene MIog 0:29:03 Ton Gerssen 0:30:21 Usha Doerga 0:31:43 Lizette van de Pol 0:31:43 Peter Quist 0:32:42 René Gankema 0:34:39

14

Loopjes voor de komende maand Dag Datum Activiteit Afstanden Waar WebsiteZondag 17-okt Amsterdam Marathon 21,1/42,2 Amsterdam www.amsterdammarathon.nl/Zaterdag 30-okt Diepe Hel Holterbergloop 5 EM/10 EM Holten www.diepehelholterbergloop.nl/Zondag 31-okt 3 Plassenloop 5 Zoetermeer www.roadrunners-zoetermeer.nlZondag 31-okt Drechtstedenloop 5/10/21 Dordrecht www.loopreizen.nl/loopserie/Zondag 7-nov Laan van Meerdervoort Loop 10 Den Haag www.lvml.nlZondag 7-nov Berenloop 21,1/42,2 Terschelling www.berenloopterschelling.nl/Zaterdag 13-novVenéco Run 1/4 M en 1/2 M Monster www.halvemarathonvanmonster.nl/Zondag 14-novKlaverbladloop 5/10/15 Zoetermeer www.arvilion.nl

Volledige kalender 2010 zie: http://www.ilion.nl/ ( > Loopgroepen > Loop agenda)

Page 17: Sprintje-Oktober-2010

ilion (vincent bergman's conflicted copy 2010-07-02).indd 2 01-10-10 13:59

16

Page 18: Sprintje-Oktober-2010

ilion (vincent bergman's conflicted copy 2010-07-02).indd 3 01-10-10 13:59

17

Page 19: Sprintje-Oktober-2010

NIEUWS

September Staat voor de junioren in het teken van finaleS. in finaleS zijn prijzen te winnen en dat waS voor veel atleten en ploegen dan ook de bedoeling. het eerSte week-end waS voor de ploegencompeti-tie a junioren, het tweede weekend voor de b junioren, het derde weekend voor Senioren (aange-vuld met de nodige junioren) en nk meerkamp voor de b junioren. het laatSte weekend van September waS traditiegetrouw voor de nk eStafette.

het spits werd dus afgebeten in alpen aan den rijn. de jongens en meisjes a gingen de strijd aan voor de nederlandse titel ploegen voor junioren. opvallende prestaties waren er voor mandy die 40.94 meter speerwierp en clarin taurah die voor zijn eerste 400 meter ooit slechts 55.24 seconden nodig had. beide teams eindigden op een solide zesde plaats.

een week later kwamen de meisjes junioren b in actie tijdens de ploe-gencompetitiefinale in Krommenie. Helaas alleen de meisjes. Volgend jaar verwachten we weer, gewoon, met twee teams sterk vertegen-woordigd te zijn in de finale! De meisjes waren als achtste de finale ingekomen, mede door een diskwalificatie in de voorronden. Ondanks deze achtste plaats was iedereen zich ervan bewust dat een podium-plek erin zou zitten. met uitschieters van miquella op de 100 meter, 12.55 seconden, en inge (c juniore) op de 800 meter in 2.23 minuten, maar vooral zeer solide prestaties van het gehele team stonden de meiden derde voor de afsluitende estafette. uiteindelijk werd met een mooie tweede plaats op de estafette een derde plek afgedwongen in het eindklassement.

het derde weekend van september was voor de promotie- degradatie-wedstrijden van de damessenioren in naaldwijk en het tweede heren-team in maastricht. in naaldwijk woedde een hevige storm (sommige series hadden meer dan 8 m/s meewind) en in maastricht was ook iets aan de hand, maar we weten nog niet wat.. in ieder geval was er voor beide teams geen promotie naar een hogere divisie.

hetzelfde weekend kwam kim in gemert in actie tijdens de nk meer-kamp voor b junioren. ze begon voortvarend met een dik record op de 100mh, hoog was meer dan degelijk, kogel ging de mist in (kan ge-beuren!). Zoals het bij een meerkampster hoort zette ze dat gelijk weer recht met een goede 200 meter. op dag twee kreeg kim het moeilijk, na twee ongeldige pogingen bij het verspringen moest ze ‘op safe’.

hier verloor ze veel punten, toen daarna de speer ook niet ver genoeg vloog, koos ze eieren voor haar geld en besloot de laatste afstand, de 800 meter, niet te lopen. volgend jaar als 2e-jaars b-juniore krijgt ze ongetwijfeld haar revanche.

het laatste weekend zoals gezegde de nk estafette. de jongens junio-ren B (Jasper, Emiel, Clarin en Sander) behaalden heel knap de finale van de 4*100 meter, waar ze uiteindelijk vierde werden. de meisjes B (Kim, Miquella, Gabriella en Naomi) kwamen in de finale net te kort voor het goud en behaalden dus een zilveren plak. op de zweedse es-tafette kwamen de dames nogmaals in actie wat uiteindelijk de derde plaats opleverde.

buiten de atletiekbaanalleen de afsluitende wedstrijd van het zomerseizoen staat nog voor de deur. de clubkampioenschappen wordt dit jaar op zaterdag 2 oktober gehouden en afgesloten met een barbecue waar al meer dan 130 aanmeldingen voor zijn. het afsluitende oh-oh ilion feest kan niet anders dan een grote hit worden. in het volgende sprintje meer hierover.

voor alle junioren a/b en de senioren die zich wel voor de europacup teams hadden geplaatst maar niet konden gaan, opgelet!! Houdt za-terdag 16 oktober vrij!! Er wordt dan een leuke dag en avond georgani-seerd om jullie toch te belonen voor de geleverde prestaties destijds!! meer informatie volgt nog…

A/B junioren in 2010 Door Berry Koolstra

ilion (vincent bergman's conflicted copy 2010-07-02).indd 4 01-10-10 13:59

18

Page 20: Sprintje-Oktober-2010

Tafeltennis is stom

goed, toegegeven, ik ben ook wel een mannetje die, om het maar eens gewoon open op tafel te leggen, behoorlijk wat energie heeft. die die energie ook kwijtmoet. daar is atletiek dus een uitstekende sport voor. geen halfzachte maatregelen, gewoon alle kracht en snelheid die je in je hebt, alles in een keer eruit gooien.

tafeltennis is daar dus een hele slechte sport voor. je mag eigenlijk helemaal niet bewegen, want zodra je iets meer dan je pink gebruikt om dat balletje weg te slaan gaat ie dus ooit wel landen maar niet meer op die tafel.tafeltennissers zien er natuurlijk ook gewoon ongezond uit. van vakantie weet je al dat badminton een uitdaging wordt als je het buiten doet, tafeltennis is gewoon onmoge-lijk. en dat toont aan dat het een sport is die te ver afstaat bij wat de bedoeling is van sport. lekker buiten, frisse lucht, enzovoorts. kan gewoon niet met een balletje dat 2 gram weegt. ik durf eigenlijk wel te stellen dat tafeltennis, en de hele infrastructuur van slecht geventileerde sport-zaaltjes, een complot is van de astmamedicatie-industrie. echt, ik hoef niet eens de geuzennaam van het spel, ‘ping-pong’, ter sprake te brengen om te laten zien dat tafelten-nis stom is. ik moet wel een aparte paragraaf wijden aan bettine vriesekoop. bettine vriesekoop is een boel dingen, maar niet stom. ze komt uit hazerswoude, net als mijn vader. en bettine vriesekoop staat juist weer heel dicht bij wat er ooit in de evolutie van de mensheid met sport bedoeld werd. ik geloof ook dat bettine vriesekoop in elke sport heel goed zou zijn geworden. maar we schrijven hazerswoude eind jaren ‘60, en toen kon je voetballen bij de hazerswoudse Boys (maar toch niet als meisje, zeker!) of tafeltennissen. het werd tafeltennis, maar dat betekent niet dat bettine vriesekoop stom is. en als je zegt van wel, dan ben je zelf stom. europeanen, op bettine vriesekoop na, kunnen niet tafel-tennissen. chinezen wel, die kunnen heel goed tafelten-nissen. chinezen zijn niet stom, maar wel dominant in tafeltennis. vroeger gunde ik het de chinezen nog wel, dat ze in ieder geval nog een sport hadden waar ze wel goed in waren. het was een soort rechtvaardigheidsgevoel dat me deed zeggen: ‘oke, het is wel een stomme sport, maar die arme chinezen willen ook een lolletje.’ nu heeft china de langste basketballer in de nba en een olympisch kampioen op de 110 meter horden, ze zijn niet meer zielig. en dus moet het eindoordeel zijn, tafeltennis is stom.

COLUMNPelle Rietveld

BLARENblaren zijn onder meer een gevolg van overmatige wrijving en druk van de huid met een contactlaag als sportschoenen of het handvat van een halter. blaren komen veel voor op hielen, tenen, de bal van de voet en handpalmen. de opperhuid verschuift ten opzichte van de lederhuid en na verscheuring van het weefsel hoopt weefsel-vocht zich op. verscheuring kan plaatsvinden in de opperhuid, tus-sen opperhuid en lederhuid of in de lederhuid. blaren kunnen wor-den voorkomen door training van het weefsel, preventief tapen en door het gebruik van goed materiaal. bij de wandelvierdaagse van nijmegen of tijdens de marathon van berlijn is een blaar desastreus vanwege de pijn. het kussentje vocht scheurt door de herhaalde druk bij de blaarrand het weefsel steeds verder los waardoor de blaar steeds groter wordt. doorprikken met een steriele naald, voor-zichtig leegduwen met een steriel gaasje, jodium erop en afdekken van de blaar met ‘second skin’ kan de prestatie nog redden. probeer voordat je jouw blaar gaat afplakken met tape eens in te denken hoe het moet voelen als je de tape er weer afhaalt... Niet doen dus!

RELAXINErelaxine is een peptidehormoon dat functies rond de zwangerschap en bevalling heeft. het wordt geproduceerd in het ovarium en in de placenta. Het hormoon beïnvloedt firoblasten en chondroblasten die collageenafbrekende enzymen afgeven. daardoor ontstaat een optimale doorgankelijkheid van het geboortekanaal voor baby’s die bijvoorbeeld tess en Sam heten. het hormoon leidt tot een tijdelijke grotere beweeglijkheid van gewrichten, met name die in de heup van de vrouw. dankzij dit hormoon kan de baby dus gemakkelijker naar zijn pap en mam toe. hoewel het daadwerkelijk een functie heeft, kan het ook leiden tot bekken- en lage rugklachten aan het einde van de zwangerschap. alles wordt per slot van rekening een beetje instabieler. zo kreeg een vrouw met een gerepareerde voorste kruis-band aan het einde van de zwangerschap ook een steeds slapper wordende kruisband. therapeutisch zou relaxine gebruikt kunnen worden voor bindweefselziekten zoals scleroderma en longfibrose.

Drs. BAKKERJorn Bakker

ilion (vincent bergman's conflicted copy 2010-07-02).indd 5 01-10-10 13:59

19

Page 21: Sprintje-Oktober-2010

Adressen en informatieA.R.V. Ilion Van der Hagenstraat 36 - Van Tuyllpark (wijk 2722 NT) - 079 – 3315555 Postadres: Postbus 7056, 2701 AB ZoetermeerWebsite: www. ilion.nl BestuurKo Doncker (voorzitter) telnr; 079 - 3439353Arie Toet (penningmeester)Kadelaan 83, 2725 BD, tel: 079 - 3418296Simon Knepper (2e penningmeester)Lelievaart 50, 2724 SE, 079 – 3316121Frits van Uxem (secretaris)Steur 8 ,4007 NR Tiel, tel: 0344-655447 Mike Muller (sponsoring & publ.relations), Dorpsstraat 192D, 2712 AR, 079-8880657 06-51788025 [email protected] ( alg. Lid)August Leckie (atletiektechnische zaken)Adrianalaan 7, 3053 WB Rotterdam ,tel: 06-12969297

Vertrouwenspersoon: Anja WillemsenTel: 0184 600940 of [email protected]

Sectie Jeugd (pupillen, junioren C\D)Ans de Jonge (voorzitter), Pitrusvaart 632724 VB, tel: 079 - 3410127Jeroen Bervoets(begeleiding C\D-junioren)Tel 06 – 21227886 [email protected]

Sectie Baan (junioren A-B, Senioren, Veteranen)Marc van der Krogt (voorzitter) Slootdreef 225 2724 AJ, 079-8889439 / 0623936899

Sectie loopgroepenEric van den Brink (voorzitter) Benthuizenstraat 44, 2729 AA tel: 079-3619866

WedstrijdorganisatiecommissieGertJan Koolstra (voorzitter) Nevelgrijs 212718 NZ tel: 06-10161457

Commissie Beheer Accommodatie en MaterialenKees Franken, (voorzitter) Geestbrugweg 37, 2281 CD Rijswijk, tel. 070-3903388 of 06-18881503

Medische CommissieBetty van der Plaat (voorzitter)Meidoornlaan 47, 2712 TX, tel: 079 - 3165784

Kantine CommissieJan van Rooijen , Frankrijklaan 31 2711 CV Tel: 0621845730 [email protected]

Commmissie Communicatie Sponsoring & PR.Ad Klok Tintlaan 67 2719 AM Tel: 079 – [email protected]

Inschrijven wedstrijdenPupillen + Junioren C/D: Desiree en Henk de Groot, Waterspinhof 24 ,2492 RK Den Haag, [email protected]

LedenadministratieRob van Beek, Postbus 7056, 2701 AB ZoetermeerTel: 079 – 3612994, [email protected] Franken, Steenvoordelaan 3652284 CP Rijswijk tel. [email protected]

Clubblad ‘t SprintjeKees Franken, Geestbrugweg 372281 CD Rijswijk tel. 070-390338806-18881503 [email protected]

Rooster trainingen 25 oktober 2010 – 1 april 2011

Sectie jeugd: Pupillen, junioren C\DMinipupillen (geboren in 2004 en 2005 vanaf 6 jaar) Woensdag 16.30 – 17.30 Annemarie Jacobs 06-23480148 [email protected] C (geboren in 2003)Maandag 16.30 – 17.30 Annemarie Jacobs 06-23480148Woensdag 16.30 – 17.30 [email protected]

Pupillen B (geboren in 2002) Maandag 17.45 – 18.45 Annemarie Jacobs 06-23480148Woensdag 17.45 – 18.45 [email protected]

Pupillen A-1 (geboren in 2001) Maandag 16.30 – 17.30 Woensdag 16.30 – 17.30 Gerard Kleywegt 06-28967892

Pupillen A-2 (geboren in 2000) [email protected] 17.45 – 18.45 Woensdag 17.45 – 18.45 Gerard Kleywegt 06-28967892

Junioren D (geboren van 1998 t/m 1999) Dinsdag + Donderdag 19.00 – 20.15 Jeroen Bervoets 06-21227886 [email protected] C (geboren van 1996 t/m 1997)Dinsdag + Donderdag 19.00 – 20.15 Jeroen Bervoets 06-21227886 Sectie Baan: Junioren A-B, senioren Trainers Baanatletiek B Junioren [email protected] Jacqueline Raaman 06-41524515 [email protected] Berry Koolstra 06-13470897Senioren/Junioren a/b Algemeen Roberto Ruiz 06-52433179 [email protected] Martijn Delissen 06-18496070

[email protected] Rini van Leeuwen 06-12068110 [email protected] Marlies Larsen 06-10300772 [email protected] Jan Harland 06-53375736 [email protected]/400/400H/kogel+slingeren Remco Veldhuizen 06-30609602 [email protected] groep Wim Konincks 06-43900005 [email protected] groep Edwin Voogd 06-42134241

[email protected] groep jeugd Steef Severijn 06-25022605 [email protected] Jaap van der Plaat 06-41513164 Jaap [email protected] jeugd Marloes van Putten 06-24241991 [email protected] Frans de Heer 070-3868531Sprint jeugd Stefan Bal 06 – 30508391 [email protected] jeugd Ellen Dekker 079-3169798 [email protected] Vincent Bergman 06-4118433 [email protected] kogel/Discus jeugd Chantal van der Plaat 06-30714515 [email protected]

Loopgroepen Fit wandel + NW groep 1 & 2Maandag Ben van der Veen 079-5931764 1 + 2 fitwandelen + NW 19.00 – 20.30 Annie Feelders 079-34277623 recreatief 19.30 – 20.30 Ankie Mevius 079-3421577 5/6 + 7 recreatief + prestatief 19.30 – 21.00 Jan van Heck 079-3418505Dinsdag Arjen Schuurman Hess 079-3422203 4 recreatief 19.00 – 20.00 Clemens Esser 079-3613614 8 + 9 recreatief + prestatief 19.00 - 20.30 Woensdag Recreatiegroepen 3&41 + 2 fitwandelen + NW 19.00 – 20.30 Ton v/d Lee 079-35109253 recreatief 19.00 – 20.00 Helma van Dijk 079-36102515 + 6 recreatief + prestatief 19.00 – 20.30 Tom Dolleman 079-3517605 7 prestatief 19.30 - 21.00 Fred La Croix 079-3212055Donderdag Hans Hubers 079-36135948+ 9 recreatief + prestatief 19.00 – 20.30 Loopgroepen 5-6-7-8-9Zaterdag Kees Franken 06-18881503Groep 1 (Recreatie 5km) 09.00 – 10.30 Ron Oudshoorn 06-51379216Groep 2 (10/ 15 km) 09.00 – 10.00 Frans Oranje 079-3479166 Groep 3 (10/ 15 km ) 09.00 - 10.30 Petrica Balbaie 06-50288152 Groep 4 (15 km) 09.00 - 10.30 Jack Weltens 06-13231476 Groep 5 (snelle 21 km +marathongroep)

20

Page 22: Sprintje-Oktober-2010

Meer informatie? 079 362 05 15www.langerakdejong.nl

• automaten• koffie• dranken• zoetwaren• hygiëne

koffie en toebehoren

LDJ Advertentie 6-2006 22-06-2006 15:04 Pagina 1

www.

Fast

topr

int.n

lvo

or al

le clu

bkled

ing

Page 23: Sprintje-Oktober-2010

Klaverblad en Ilion

topprestaties verzekerd!

Klaverblad Verzekeringen

sinds 1850

www.klaverblad.nl

Advertentie Sprintje.qxp 02-07-2010 10:50 Pagina 1