spot 12 2012

8
spot nr 12 2012 door Cees Janssens

description

Spot 12 september, oktober

Transcript of spot 12 2012

Page 1: spot 12 2012

spotnr 12 2012

door Cees Janssens

Page 2: spot 12 2012

spot

Natuurfoto© cees janssens 2012

Page 3: spot 12 2012

nr 12 2012

Wist je dat... Gebakken lucht en andere gerechtenKikkererwtencurry met kip en naanbroodIngrediënten• 1 blik Bonduelle Kikkererwten (425 ml)• 3 el zonnebloemolie• 300 g kipfilet, in blokjes• Zout• 1 courgette, in blokjes• 1 rode en gele paprika, in

blokjes• 1 el rode currypasta• 400 ml kokosmelk• Naanbrood• 2 el verse koriander, fijngesneden

BereidingVerhit de olie in een koekenpan of wok en bak de kiprondom goudbruin. Kruid naar smaak met zout. Voeg decourgette, rode en gele paprika toe en bak ze 4 tot 5 mi-nuten mee. Schep de kleurrijke groentenmengeling regel-matig om.

Voeg de currypasta toe en verwarm het geheel 1 tot 2 mi-nuten. Schenk de romige kokosmelk erbij en roer tot decurrypasta in je mengsel opgelost is en al z’n smaken vrij-gegeven heeft. Laat alles 4 tot 5 minuten zachtjes prutte-len.

Schep er daarna de knapperige kikkererwten door en laatze kort mee opwarmen. Warm het naanbrood 8 tot 10 mi-nuten op in een voorverwarmde oven van 180 °C.

Werk je curry af door er koriander door te roeren en schepje kruidige curry in kommen of diepe borden. Geef hetnaanbrood erbij om de curry op te ‘lepelen’. Proef hoe aldie heerlijke smaken zich in je mond vermengen. Tip: vooreen milde curry is 1 el currypasta voldoende. Heb je hetliever wat pittiger? Gebruik dan 2 el!

;-)

Verjaardagen20 oktober: Cees Janssens

8• De naam oktober van “octo” acht komt

• Barbara op 14-10-12 zal toetreden tot ‘DeHeerlijke orde van Breda (1970)’. Dezeorde staat open voor alle inwoners van degemeente die zich op de een of anderemanier bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving in de stad

Page 4: spot 12 2012

spot

Foto van de maand

;-)

Page 5: spot 12 2012

nr 12 2012

Vrijwel iedereen leeft in de greep van

zijn rusteloos verstand (The mind).

Het onvrijwillige mentale lawaai van

ons denken is de bron van een

fundamenteel gevoel van onrust en

ontneemt ons veel energie.

Deze toestand waarin het verstand ons leven re-geert, is wel eens de toestand van “normale krank-zinnigheid” genoemd. Typerend voor deze staat isdat je nooit je aandacht helemaal vrij hebt om in hetmoment te zijn. Als je de activiteit van het denkennauwlettend observeert zul je merken dat het vaakgericht is op een denkbeeldige toekomst waarin jehoopt meer rust, vervulling of geluk te ervaren dieer NU is. Maar weerstand is een mechanisme datde zaken alleen maar erger maakt. Het manifesteertzich vaak als dwangmatig gepieker

We zijn doorgaans zo in de ban van ons denken dathet ons ontgaat dat er een totaal ander perspectiefmogelijk is. Het perspectief van onze natuurlijkestaat, waarin je aandacht vrij is en niet aanhoudend

in beslag wordt genomen door de overmatige activiteit van het verstand. In deze staat lijkt hetmentale geraas ons niet meer te raken. Het heeftplaats gemaakt voor het besef van een stille aanwezigheid die niet wordt aangetast door allementaal-emotionele onrust.

Dit bewust zijn kan worden herkend als onze meestfundamentele natuur, veel wezenlijker dan de identiteit die wordt ontleend aan het denken.Wanneer deze aanwezigheid je sterkste referentie-punt is geworden, betekent dat het einde van zinloos gepieker en komt er een einde aan psychischlijden.

Het is puur een kwestie van het verleggen van hetzwaartepunt. Waar is je aandacht? Waar ligt je prioriteit? Is er een fascinatie voor de onrustige verhalen van het denken, of is er een besef van deonderliggende stilte; het bewustzijn waarin gedachtenkomen en gaan?

Het verstand is geslepen en kent allerlei trucs om jetelkens weer te verleiden en in onbewustheid (identificatie) gevangen te houden. Op die manierblijft het je domineren.

Erik van Zuydam (auteur van het boek ‘De Ontdekking van het Nu’)

Ontwaken levert je niets op. Je verliest slechts iets: het vermogen om te strijden wat er is.

Page 6: spot 12 2012

nr 12 2012

Impressie Bredaphotointernational

Page 7: spot 12 2012
Page 8: spot 12 2012

spot

Optimisme is hetvertrouwen datleidt tot resultaat.Niets kan gedaan wordenzonder hoop envertrouwen