Spinrag 2011

68
SPINRAG 5 MAART 2011 – 12 MAART 2011 KINDERMUZEFESTIVAL

description

Programmabrochure van het kindermuzefestival van 5 tot en met 12 maart 2011

Transcript of Spinrag 2011

Page 1: Spinrag 2011

spinragspinr

ag

2011 5 maart 2011 – 12 maart 2011

www.spinrag.be

kindermuzefestival

vormgeving : Team Communicatie - Stad Kortrijk • v.u.: Lieven Lybeer, Goedendaglaan 80, 8500 Kortrijk

Page 2: Spinrag 2011
Page 3: Spinrag 2011

spinrag 1

Dat kunst ook voor kinderen is bewijst Spinrag al langer. Ook dit jaar nemen we het jonge volkje weer helemaal au sérieux. Met straf podiumwerk, originele ateliers, kwalitatieve films en bijzondere tentoonstellingsprojecten. Een week lang word je ondergedompeld in muziek, dans, theater, beeldende kunst, film of literatuur. Een subliem kunstenweb dat je van de ene verrassing in de andere ervaring laat duikelen. Puur genieten. Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor de volwassenen. Laat je op sleeptouw nemen door Spinrag.

Lieselotte Deforce Mieke Vandecandelaere Christine DepuydtCultuurfunctionaris - directeur CK* Programmator Spinrag Schepen voor cultuur

3 Spinrag is een organisatie van Cultuurcentrum Kortrijk i.s.m. Kunstencentrum Buda, Muziekcentrum Track*, Muziekcafé Track*, Openbare bibliotheek Kortrijk en Broelmuseum.

5 Maart 2011 – 12 Maart 2011

Page 4: Spinrag 2011

2

Page 5: Spinrag 2011

3

FiLM

raSMuS a. SiVErtSEN (2010) Pelle, de POliTiewagen (3+)

Animatie | Nederlands gesproken 

Bij een zware storm wordt Pelle, het schattigste politiewagentje van de stad, tijdens een red-dingsactie getroffen door een krachtige stroomstoot. iedereen vreest dat het afgelopen is met Pelle... tot er een mirakel gebeurt. Het autootje leeft nog en zit tsjokvol energie! Die heeft hij zeker nodig wanneer hij de strijd aangaat met twee criminele broers. Ze tappen al het water uit het bergmeer en verkopen het aan woekerprijzen. De natuur rond het meer is in gevaar en de bouw van een enorme dam bedreigt de hele stad.  Pelle en zijn vriendin Oda Otter moeten alles uit de kast halen om de boel te redden.

Personages met een hoge aaibaarheidsfactor strijden voor het behoud van het milieu. Een absolute aanrader als eerste bioscoopervaring. 

3 Budascoop | maandag 7 t.e.m. zondag 13 maart | 14:00 | 72 minuten

€ 6

Page 6: Spinrag 2011

4

Page 7: Spinrag 2011

5FiLMLaurENt tirarD (2009)le PeTiT niCOlaS (10+)

Komedie | Frans gesproken, Nederlands ondertiteld 

Kleine Nicolas is een lagere schooljongen uit het Frankrijk van de jaren ’50. Hij is speels, grap-pig en heeft een tikkeltje te veel verbeelding. Zo denkt hij dat zijn ouders hem, net als Klein Duimpje, in de steek willen laten. Hij zet een waar charmeoffensief in met de hulp van zijn vrienden: de rijke Geoffroy, de sterke Eudes, de eeuwige snoeper alceste en de verstrooide Coltaire. Maar ze worden tegengewerkt door het ettertje agnan, de primus van de klas en het lievelingetje van de juf… Met: Valérie Lemercier, Kad Merad, Sandrine Kiberlain, e.a.

3 Budascoop | maandag 7 t.e.m. zondag 13 maart | 14:00 | 91 minuten

€ 6

Page 8: Spinrag 2011

6

Page 9: Spinrag 2011

7

pod

iuM

MariE FraSCHiNa & LaurENt DuPONt (Fr)PliS/SOnS (1- 4)

Muziek - beeldend theater

Papier, karton, een stem en muziek, meer is er niet nodig. Marie Fraschina laat zich door het eenvoudige materiaal inspireren en creëert er een eigen wereld mee. Stilaan ontwikkelt zich een universum waarin elk kind zijn eigen fantasie de vrije loop mag laten gaan. Figuren groeien uit papier en verdwijnen ook terug. Een muzikant bedenkt zachte melodiën, kleine niemendalletjes die de allerjongste toeschouwertjes prikkelen…Een voorstelling op de grens tussen muziek en figurentheater. Ludiek en uniek, maar vooral heel poëtisch.

‘Plis/Sons’ werd gecreëerd in 2005 en is ondertussen een klassieker op het repertoire voor jonge kinderen. Zowel in Frankrijk als daarbuiten. En nu ook te zien op Spinrag.

Concept en regie: Laurent Dupont, spel: Laurent Dupont & Marie Fraschina, muziek: Bruno Bernard, productie: Mosaïques, coproductie: amalys, met de steun van Ville de Chalon-sur-Saône, le Conseil Général de Saône et Loire, La Clef des Chants/région Nord-Pas de Calais.  

3 Benedengalerij | zondag 6 maart | 11:00, 14:00 & 15:30 | 35 minuten € 3

Page 10: Spinrag 2011

8

Page 11: Spinrag 2011

9 pod

iuM

PaNtaLONEPanTOffelTrein (2 - 4)

Muziektheater | www.pantalone.be

Marie, abdes, Pat en Jef. Elke middag komen ze naar het station. Wanneer de wijzers van de klok hen een teken geven, haalt abdes, de treinwachter, een fluitje uit zijn zak, blaast drie keer hard en roept: ‘aandacht spoor 7! Over enkele ogenblikken vertrekt de pantoffeltrein. instappen graag en ogen sluiten!’ En dan? Dan reizen groot en klein naar het land van de zintuigen. Een acteur en een danseres geven ogen, neus en mond de kost. En de muzikanten? Die zijn er voor de oren. Wie goed luistert, kan de muziek zelfs voelen. En wie goed kijkt, kan horen wat hij ruikt ...

Pantalone is met ‘Pantoffeltrein’ niet aan haar proefstuk toe als het gaat over het maken van voorstellingen voor de allerkleinsten. Eerder konden ‘Karrussel’ en ‘Dag Maan’ het publiek al bekoren. in de voorstellingen van Pantalone vormt muziek steeds de rode draad van waaruit een wereld vol poëzie, kleur, vorm, beweging en spel tot leven komt, een wereld die zowel kinderen als volwassenen kan beroeren en dat is bij ‘Pantoffeltrein’ niet anders.

3 arenatheater | dinsdag 8 maart | 10:30, 14:00 & 16:00 | 40 minuten arenatheater | woensdag 9 maart | 10:00 & 11:15 | 40 minuten

€ 6

Page 12: Spinrag 2011

10

Page 13: Spinrag 2011

11

pod

iuM

Nat GraSMuurTjeMuurTje (2,5 - 4)

Dans | www.natgras.be

Muurtjes en omheiningen, van hout en jutte. Ze ontplooien en ontsluiten zich en vullen de ruimte. Stilaan groeit een installatie die meer ruimte inneemt en uiteindelijk ook twee dansers prijs geeft. Wat volgt is een spel van twee dansers die tussen de muurtjes verstophoekjes, piepmuurtjes en kijkgaatjes ontdekken. Ze verkennen, nemen in en stellen grenzen. Binnen en buiten, tot hier en niet verder. Gaandeweg kan het publiek ook zelf op ontdekking tussen de muurtjes, hoog en laag.‘MuurtjeMuurtje’ is een verrassende voorstelling voor de allerkleinsten in een beeldende installatie van Denise Cecile, een kunstenares en ruimtelijk vormgeefster uit Nederland. De voorstelling is het logische gevolg in de evolutie van Goele Van Dijck, die eerder ‘Koeiemorgen’ en ‘Schaapwel’ maakte.

Beeldende installatie: Denise Cecile, choreografie: Goele Van Dijck, dans: Sumalin Gijsbrecht & Goele Van Dijck, compositie muziek: Kobe Proesmans, in coproductie met het samenwer-kingsplatform Cultuurcentrum Hasselt en theater aan het Vrijthof Maastricht. Met steun van de interlimburgse subsidies en het cultureel centrum Luchtbal.

3 arenatheater | zondag 6 maart | 13:00 & 16:00 | 45 minuten € 6

Page 14: Spinrag 2011

12

Page 15: Spinrag 2011

13

pod

iuM

tHEatEr DE SPiEGELlelegüM (2,5+)

Figurentheater | www.despiegel.com

Een marktkramer stalt zijn groenten uit. al snijdend, hakkend en raspend tovert hij de groen-ten om tot muziekinstrumenten en figuren. Ze krijgen gezichten en worden personages. Elke groente heeft ook zijn eigen geluid. De wortelfluit klinkt hoog, de drumpompoen dof en zwaar, een hongerige aubergine hapt in het rond, de preiviool knispert vrolijk mee. ‘Lelegüm’ is een muzikale voorstelling voor de allerkleinsten; een groentenconcert boordevol vitaminen.

Verwacht je aan een gezonde mix van geurige beelden en verrassende geluiden. Een voorstel-ling zonder woorden, om duimen en vingers bij af te likken. theater De Spiegel staat voor een verrassende combinatie van muziek en figurentheater. Met producties als ‘De rode Draad’, ‘r’ en ‘Bramborry’ weet De Spiegel hele jonge kinderen, in het bijzonder min-driejaren, te prikkelen en verwonderen.

Concept en regie: Karel Van ransbeeck, spel: Maarten Leo reinhard, muzikale coaching: adrian Lenski.

3 arenatheater | maandag 7 maart | 15:00 & 17:00 | 45 minuten€ 6

Page 16: Spinrag 2011

14

© Caroline Vincart

Page 17: Spinrag 2011

15 pod

iuM

4 HOOG |D-Buut iiwaniKan (3+)

Woordloos theater - dans | www.4hoog.be

In het begin is er niets. Alleen een beetje rommel. Uit niets komt iets. Waarom daarom. Alles komt tot leven. Alles krijgt een leven. Het lijkt een droom. Maar dat is het niet. En dan… is er nog een klein cadeautje.

D-buut is een platform waarin jonge professionele theatermakers de kans krijgen om onder het dak van 4hoog een kindertheatervoorstelling te creëren. Na de succesvolle voorstelling ‘Stip’ is ‘Wanikan’ de tweede productie die binnen D-buut wordt gemaakt. ‘Wanikan’ is een woordloze fantasie voor kleuters geworden. ‘ (…) een suggestief woordeloos dansspel van ontmoeten en uit elkaar gaan, in pure een-voud, en in een afwisseling van hoog slapsticktempo en trage abstracte dans. Poëtisch en humoristisch glijdt het ene beeld in een spitse timing associatief organisch over in het ander. Het is voor jong en oud een veertig minuten geboeid blijven kijken. Fantastisch in al zijn beeldende en bewegende betekenissen.’ (tuur Devens in theatermaggezien).

Concept en regie: Jelle Marteel, spel: Simon D’Huyvetter en Sanne Haenen, coach: Frans Van der aa.

3 Schouwburg | dinsdag 8 maart | 15:00 & 17:00 | 45 minuten € 6

Page 18: Spinrag 2011

16

Page 19: Spinrag 2011

17

pod

iuM

HEtPaLEiS | JuDitH NaBde grOTe reiS (4+)

Busproject | www.hetpaleis.be

Stap in een echte bus voor een grote reis rond de wereld. Voel het trillen van de bus, de span-ning en het avontuur van het onderweg zijn. reis naar vreemde landen, naar de andere kant van de zee, waar de zon je verblindt of waar de wind je kan optillen.

HEtPaLEiS liet in 2007 een bus ombouwen tot HEtPaLEiSbus, waarin theatermakers een voor-stelling of installatie kunnen maken. Dit seizoen brengt de Nederlandse kunstenares Judith Nab de omgebouwde bus tot leven voor kleine ontdekkingsreizigers vanaf 4 jaar. Zij neemt de toeschouwers via beelden en geluiden mee op reis naar verre landen. De kinderen blijven in de vertrouwde omgeving van de autobus zitten, maar via films, gemechaniseerde objecten en geluid komen ze terecht in een avontuur. Een spannende tocht op kleuterformaat!

Concept en tekeningen: Judith Nab, met medewerking van: Dirck Nab, raf Peeters & Ben Bonner, ontwerp interieur bus: Luk Willekens.

3 aalbekeplaats, aalbeke | zaterdag 5 maart | 14:00, 15:30 & 17:00 | 40 minuten Schouwburgplein, Kortrijk | zondag 6 maart | 11:00, 14:00, 15:30 & 17:00 | 40 minuten

€ 3

Page 20: Spinrag 2011

18

Page 21: Spinrag 2011

19

pod

iuM

D’irquE & FiENCarrOuSel deS MOuTOnS (4+)

Circustheater | www.dirque.com

‘Carrousel des Moutons’ is circus van hier en nu, waarin een zot idee werkelijkheid wordt: een grote vleugelpiano die een compleet eigen leven begint te leiden als Fien ze bespeelt. Een voorstelling die tijd steelt met de souplesse van zijden lakens en de veerkracht van een botsbal. Met de simpele directheid van straattheater, de tedere intimiteit van een muziekdoos en de pure power van circus in zijn zuivere essentie. Een voorstelling zonder woorden waar je gewoon sprakeloos van wordt.

D’irque reist reeds jaren lang met groot succes de wereld rond met zijn straattheateracts. in 2005 creëren D’irque & Fien de voorstelling ‘Oh Suivant!’, waarmee ze niet alleen in Europa, maar ook in Jordanië, israel, Korea en il de la reunion te gast zijn. Virtuoze jonglerie, gewaagde acrobatie, de poëzie van de muziek en de nodige dosis humor worden perfect gecombineerd. ‘Carrousel des Moutons’ is de natuurlijke evolutie van D’irque & Fien.

Creatie: Dirk Van Boxelaere & Fien Van Herwegen, met dank aan Leandre ribera, muziekcom-positie: alain reubens.

3 Schouwburg | zaterdag 5 maart | 15:00 | 60 minuten€ 6

Page 22: Spinrag 2011

20

Page 23: Spinrag 2011

21 pod

iuM

tG SCHEMEriNGHarTeKijn (4+)

Dans - muziek | www.schemering.be

Een witte Harlekijn treedt de ruimte binnen. Met haar klarinet schept zij een nieuwe wereld, waarin 2 figuren tot leven komen. als een droom die opgewekt wordt. Zo kneedt Harlekijn haar ideale wereld. De figuren zijn nieuwsgierig, verdwalen, zoeken, ondernemen en vinden elkaar. Maar wat als zij rebelleren en hun eigen leven gaan leiden? Want 2 is altijd meer dan 1…De partituur ‘Harlekin’ van Karlheinz Stockhauzen inspireert tg Schemering tot een speelse muziektheatervoorstelling vol beweging en zonder woorden waarin zowel jonge kinderen als volwassenen meegenomen worden in een muzikaal ‘avontuur’ vol verbeelding. ‘Hartekijn’ is een speels en poëtisch kleinood van pure vorm en beweging in tijd en ruimte, op niet voor de hand liggende klanken. Maar het werkt.’ (tuur Devens in theatermaggezien) Concept: tg Schemering, regie: Eric Vanthillo, bewegingsregie: Jo-an, muziek: Karlheinz Stockhauzen, uitvoering muziek: Sabine uytterhoeven, spel/dans: Magy De Bie & Caroline Meerschaert, met steun van de Vlaamse overheid en met dank aan CC De Kern uit Wilrijk, OC Nova uit antwerpen/Kiel en CC Luchtbal.

3 Schouwburg | maandag 7 maart | 14:00 & 17:00 | 40 minuten € 6

Page 24: Spinrag 2011

22

Page 25: Spinrag 2011

23

pod

iuM

HEt LaaGLaND (NL)OSCarS HOOfd (4+ )

Theater | www.hetlaagland.nl

Boven in het hoofd van Oscar is een kamer. Meneertje Links en zijn assistent meneertje rechts wonen in deze kamer en zorgen ervoor dat de ogen van Oscar zien, de oren horen, de neus ruikt en de mond…? De mond zit dicht, potdicht, de kaken stijf op elkaar geklemd. Vlak voor de mond, op een lepel, ligt een groen rond voorwerp, een dampend groen voorwerp. En aan de lepel zit de vervelende tante thea vast.tijd voor de meneertjes om in actie te komen.

‘Oscars Hoofd’ is een knotsgek avontuur over denken en doen. Wat is denken eigenlijk? Hoe werkt het en hoe kun je het gebruiken? Een vrolijke, muzikale voorstelling over de dingen die je vanzelf doet zonder daarbij na te denken en over de dingen die je kunt doen dóór er over na te denken. En over hoe je de angst voor iets nieuws overwint, ook al is het groen. Het Laagland was eerder te gast in Kortrijk met ‘ronja de roversdochter’, ‘Om acht uur bij de ark’ en ‘Het Oneindige Verhaal’.

Concept en idee: Bas Zuyderland, regie: Bas Zuyderland, spel: nnb.

3 arenatheater | donderdag 10 maart | 16:30 | 60 minuten€ 6

Page 26: Spinrag 2011

24

Page 27: Spinrag 2011

25 pod

iuM

ZONZO COMPaGNiE, rataPLaN, DE WErFwagOn (6+)

Muziek | www.zonzocompagnie.be

Nicolas en Joris zijn intrigerende muzikanten die samen wonderlijke muziek maken. Met een piano en een contrabas, maar ook met ‘andere’ instrumenten zoals een trein, sporen, wissels, luidsprekers en daartussen heel veel kabels, … in een mum van tijd nemen ze je mee in een droom, een muzikale fantasiewereld. Met fascinerende ingrepen prikkelen de twee muzikanten constant je verbeelding en zorgen voor een spannende geluidsreis. Melodie en harmonie gaan hand in hand met creatieve, avontuurlijke klankenmakerij.Nicolas rombouts speelt bas en is samen met Gregory Frateur de drijvende kracht bij Dez Mona. Joris Caluwaerts speelde zich de voorbije jaren als toetsenwonder in de kijker bij Zita Swoon, the Go Find en het Zesde Metaal. Spel: Nicolas rombouts & Joris Caluwaerts, coaching: adriaan Van aken,coproductie: Braakland/Zhebilding.

3 arenatheater | zaterdag 5 maart | 14:00 & 17:00 | 45 minuten € 6

Page 28: Spinrag 2011

26

Page 29: Spinrag 2011

27

pod

iuM

COMPaGNiE arCOSM (Fr)eCHOa (6+)

Muziek - dans | www.mitki.com

Op de scène: drums. in alle formaten. imposant en hoog. Wat volgt is een indrukwekkende voorstelling vol ritme en beweging. ‘Echoa’ is een overweldigende voorstelling waarin je zelfs kan luisteren naar dans of kijken naar muziek! Soms zacht als gefluister, dan weer gek en uitbundig zoals tijdens een carnavalsstoet, maar altijd vol fantasie en bijzonder aanstekelijk. aangevuld met een vleugje humor, slapstick en verrassende acts, krijg je een indrukwekkende dansshow op spectaculaire drums. Het Franse topgezelschap arcosm presenteert een muziek- en dansspektakel voor het hele gezin. ‘Echoa’ stond al meer dan 500 keer op de planken van Brazilië, over Canada, Denemarken, tot Nieuw- Zeeland en australië. En nu dus ook in België tijdens het Spinragfestival.

Concept & scenografie: thomas Guerry & Camille rocailleux , choreografie: thomas Guerry, muziekcompositie: Camille rocailleux, dans: thomas Guerry, Sébastien Cormier, Eléonore Guisnet-Meyer & Emanuelle Gouiard, muziek: Camille rocailleux, Clément Ducol, Samuel Favre & Minh-tam Nguyen - Mathieu Ben. Hassen.

3 Schouwburg | zondag 6 maart | 15:00 | 60 minuten€ 6

Page 30: Spinrag 2011

28

Page 31: Spinrag 2011

29

pod

iuM

DE NiEtJESFaBriEKderwazeenS (6+)

Theater | www.denietjesfabriek.be

Er was eens een koninkrijk, niet groter dan een bed.Enfin, het was een bed. In dat koninkrijk stond een paleis.De muren waren van deken, de steunpilaren, trappen, balzalen van prins en prinses.

Een meisje ligt ziek in bed. Haar lichaam kan steeds minder. Haar benen leggen zich erbij neer. Zij en haar vriendje fantaseren zich een koninkrijk, als een donsdeken zo groot, waar zij koning en koningin zijn. De eerste wet: iedereen kan lopen... Kan fantasie genezen? theatermakers Sarah Van Overwaelle en Freek Mariën zijn pas afgestudeerd en scoren al meteen hoge ogen met hun eerste productie. ‘Een fantasievolle en tedere, lichte theatertekst voor jonge kinderen, over dood gaan. Mooi, eenvoudig en consequent geschreven. (...) over een heel oud en belangrijk thema.’

Spel en poppen: Freek Mariën & Sarah Van Overwaelle, tekst: Freek Mariën, decor: raf De Beul, Freek Mariën, Herman Van Overwaelle & Sarah Van Overwaelle, muziek: Jan Castelein, coaching: Mieja Hollevoet, met dank aan kc nOna en Drama Gent (DraG).

3 arenatheater | woensdag 9 maart | 17:00 | 60 minuten € 6

Page 32: Spinrag 2011

30

Page 33: Spinrag 2011

31 pod

iuM

DE StiLtE (NL)nieT Te filMen (6+)

Dans - film | www.destilte.nl

Kijk een vliegtuig! Het vliegt rustig rond... lijkt het. Maar dan: een technisch probleem. Het vliegtuig begint te schommelen en te draaien. De piloot probeert uit alle macht te redden wat er nog te redden valt. Met een duizelingwekkende vaart stort het neer. Een oorverdovende knal….

Gelukkig... het is maar een film. Gelukkig! Maar wie bedenkt zoiets? ‘Niet te Filmen’ is een sprankelende dansvoorstelling met vijf dansers over de wereld vóór en áchter de film. De wereld op het witte doek en de wereld daar omheen. Laten films ons zien waar we bang voor zijn of máken films ons bang? is het leven zo spannend als in de film of maken films ons leven spannend? Wie zal het zeggen? De regisseur?

Choreografie: Jack timmermans, scenografie: Jan-Karel van Stekelenburg, compo-sitie: timothy van der Holst, dans: Christopher Havner, Elena Sgarbi, Gleen Orlando Mardenborough, Leonor Carneiro, & Wiktoria Czakon.

3 Schouwburg | donderdag 10 maart | 15:00 | 60 minuten€ 6

Page 34: Spinrag 2011

32

Page 35: Spinrag 2011

33

pod

iuM

Max VaNDErVOrStSyMfOnie Van VerlaTen VOOrwerPen (6+)

Muziek | www.maxvandervorst.be

Een bizar orkest. De instrumenten: een stofzuiger, een gieter, bloempotten, keitjes, conser-venblikken en andere verloren of verlaten voorwerpen. Waar de natuurlijke harmonie van de voorwerpen en onze wohltemperierte muziekcultuur elkaar raken, ontstaan uit de vonk nooit eerder gehoorde ontroerende klanken. De Europese waterketel wordt een afrikaanse trom, die ons fluitend meevoert naar Brazilië.

En temidden van al die instrumenten slechts één muzikant, die ze allemaal bespeelt. Zijn muziek is uniek. Snaarinstumenten, blaasinstrumenten, slagwerk. Noten, ritmes, timbre , expessie. Vergeten zijn de gieter, de stofzuiger, de bloempotten... Wat blijft is harmonie van klanken, symfonie.

twintig jaar al toert de ‘Symfonie van verlaten voorwerpen’ rond en ze is een klassieker geworden, een must. Haar pure eenvoud en frisse humor blijft boeien.

3 Concertstudio | vrijdag 11 maart | 15:00 | 60 minuten aansluitend: Kidsjam in Muziekcafé Track* (zie p. 54)

€ 6

Page 36: Spinrag 2011

34

Page 37: Spinrag 2011

35

pod

iuM

COMPaGNia tPO (it)Kindur (6+)

Dans | www.tpo.it

Kindur betekent schaap in het ijslands. Kom dus mee naar het wijdse landschap van het hoge noorden, naar het wit van de gletsjers, naar het kleurenpalet van het noordenlicht. Daar, in de schoonheid van de natuur, daar duiken we in de verhalen van twee ijslandse schapen. Erna en Ella verlaten hun veilige stal en komen terecht in de mysterieuze wereld van de trol-len en de bosnimfen, waar de wind hen om de poten giert en de verhalen van hun voorou-ders hen zachtjes toegefluisterd worden. altijd weer slaagt het italiaanse gezelschap tPO erin om een heerlijke mix te maken van dans en indrukwekkende beelden. Hun hoogst technologisch gemanipuleerde beelden zijn een lust voor het oog en de fantasie, denk maar aan ‘Barocco’ of ‘Farfalla’, die eerder op Spinrag te zien waren. En nu voegen ze daar nog de sfeervolle hemelse muziek aan toe van Gunnlaug thorvaldsdottir!

Concept en regie: Davide Venturini & Francesco Gandi, choreografie en dans: Paola Lattanzi & Erika Faccini, sound: Spartaco Cortesi, zang: Gunnlaug thorvaldsdottir, beeld: Elsa Mersi, tekst: Stefania Zampiga, coproducties: teatro Metastasio stabile della toscana i.s.m. La Gaîté Lyrique, Paris.

3 arenatheater | zaterdag 12 maart | 15:00 & 17:00 | 60 minuten € 6

Page 38: Spinrag 2011

36

Page 39: Spinrag 2011

37 pod

iuM

JaN SOBriE & PEtEr MONSaErtSandy | CreaTie (8+)

Theater Diep in de nacht wanneer de meesten slapen.Twee gasten op stap, met hun kap in de sneeuw.Niemand weet wie ze zijn, behalve hij. Soms staan wij aan uw bed. We kijken.Uw geheimen kennen we, uw littekens weten we te vinden. Sssst... Ons sigaretje, onze coca en laat hem dan maar komen. Sinds april ’92, café ’t  maantje… We love you !  ‘SaNDY’ is de nieuwe voorstelling van Peter Monsaert en Jan Sobrie, de makers van ‘Fimosis’  (thea-terfestival 2006) en ‘Hola que tal’. in opdracht van Overleg Cultuur, Spinrag en HumuZ creëren Jan Sobrie en Peter Monsaert een voorstelling over dromen. Ze laten zich hierbij inspireren door een selectie gedichten van kinderen uit de regio. De dichtbundel is het resultaat van een gedichten-wedstrijd tijdens het voorjaar van 2010. Op gedichtendag 2011 werd de bundel gepresenteerd.  Creatie: Jan Sobrie & Peter Monsaert, productie: Overleg Cultuur, Spinrag en HumuZ. i.h.k. van de jeugdboekenweek met de steun van de Provincie West-Vlaanderen.

3 Schouwburg | zaterdag 12 maart  | 16:00 | 50 minuten

€ 6

Page 40: Spinrag 2011

38

Page 41: Spinrag 2011

39

pod

iuM

OC aaLBEKE & PEtEr JONNaErtVerTelKaSTeel | CreaTie (8+)

Verteltheater - gezinswandeling

Kasteeldomein allart, één van die bijzondere plekjes in aalbeke. En voor één keer ook een plek vol verhalen en fantasie. Ook nieuwsgierig naar wat zich allemaal afspeelde in en rond het kasteel? Wat gebeurde er op het brugje bij de vijver? En wie woonde er vroeger in het charmante hoveniershuisje. ‘Het Vertelkasteel’ neemt je mee in de tijd. Laat je verleiden en stap voor eventjes in een andere wereld.

in januari worden een aantal geïnteresseerden door verteller, regisseur en dramadocent Peter Jonnaert op sleeptouw genomen om de kunst van het verhalen vertellen onder de knie te krij-gen. Het resultaat is een verrassende tocht in het kasteeldomein allart. De wandeling voert je langs verborgen plekjes en op verschillende plaatsen brengen de deelnemers een verhaal. Peter Jonnaert reikt de deelnemers een scenario aan. De deelnemers vullen de verhalen zelf verder in.

Een unieke gelegenheid om het kasteeldomein allart te ontdekken.

3 Start aan OC aalbeke | zaterdag 12 maart | 13:30 & 16:00 50 minuten verteltheater & 30 minuten randactiviteiten

€ 3

Page 42: Spinrag 2011

40

Page 43: Spinrag 2011

41

pod

iuM

ViLLaNELLa & HaNNEKE PaauWESneeuwwiTje en de 77 VergifTen (9+)

Theater | www.villanella.be

Toen gebeurde het… De wind hield zijn adem in. De meeuwen stopten met krijsen. De golven gingen kopje onder. De maan opende haar ogen. De zee begon te verdampen. Heel langzaam. Alle water verdween tot er een uitgestrekte lege kuil overbleef waarop een laag zout lag. Ik klom in het donker op de duinen, keek over de vlakte en zag een gezicht. Een gezicht van zout. Het glim-lachte. Het was het gezicht van mijn moeder. Mijn échte moeder.

Vergeet de Efteling, vergeet de gebroeders Grimm, wis Walt, delete Disney. Sneeuwwitje en haar stiefmoeder nemen zelf het woord. En hoe! Bloedneuzen, geheime tuintjes, Miss universe, een gezicht van zout, ijzeren schoenen, wedstrijdjes in wreedheden… ‘Sneeuwwitje en de 77 vergiften’ is een sprankelende voorstelling over gemis. Vol humor en ontroering.Schrijfster en theatermaakster Hanneke Paauwe werkt non-stop aan theatervoorstellingen, performances en installaties voor kinderen en volwassenen.

tekst en regie: Hanneke Paauwe, spel: Sarah Bourgeois & Janne Desmet i.s.m. rataplan.

3 arenatheater | vrijdag 11 maart | 19:00 | 60 minuten€ 6

Page 44: Spinrag 2011

42

Page 45: Spinrag 2011

43 pod

iuM

tHEatErGrOEP Max (NL)HeT geHeVen VingerTje (10+)

Theater | www.tgmax.nl

Het geheven vingertje heft zijn vinger, zonder dat het weet waar naar. Want wat is goed en wat niet en wie bepaalt dat? Deze voorstelling zoekt de grenzen op van het toelaatbare. De toeschouwer wordt heen en weer geslingerd tussen wat wel en niet mag, in het theater én in het echte leven. Een eigenzinnige voorstelling over waarden en normen. Verfrissend, absurd, ontregelend, uitdagend en zeer intelligent. ‘Het geheven vingertje’ is het paradepaardje waarmee theatergroep Max een Zilveren Krekel wint en genomineerd wordt voor twee theaterfestivals en voor de VSCD Mimeprijs. De jury’s schreven o.a. ‘De acteurs overtuigen in alle registers die ze opentrekken. En met zoveel humor: briljant. Het geheven vingertje is bijzonder bedacht, voor kinderen is dit een geweldige ervaring en voor volwassenen hilarisch om te zien.’ (Jury theaterfestival 2008). aansluitend op de voorstelling volgt ‘de grote goedfoutshow’, een gesprek met filosofische inslag tussen publiek en acteurs.

Concept en regie: Jetse Batelaan, spel: Marien Jongewaard, tjebbe roelofs, Bianca van der Schoot, Willemijn Zevenhuijzen, decor: Hester Jolink.

3 Schouwburg | woensdag 9 maart | 20:15 | 60 minuten€ 6

Page 46: Spinrag 2011

44

Page 47: Spinrag 2011

45

pod

iuM

DE WiSSEL | LarFVan  O TOT z | CreaTie (10+)

Theater

Wie kent de musical ‘the Wizard of Oz’ niet? Het verhaal over een klein meisje – Dorothy – dat het gele pad moet volgen op weg naar de tovernaar Oz….Jeugdtheaterhuis Larf! (Gent) neemt het verhaal onder handen en maakt samen met de jon-geren van theater De Wissel (Heule)een verrassende theatervoorstelling over angsten en dromen. Verwacht je niet aan een letterlijke interpretatie van het overbekende verhaal, maar aan eigentijdse interpretatie. ‘Van O tot Z’ wordt een voorstelling over een tocht vol hinder-nissen en personages, geïnspireerd op de persoonlijke groeipijnen van jongeren.

Elk jaar biedt Spinrag de kans aan een jonge amateurkunstenvereniging om onder professio-nele begeleiding een productie te maken. De Wissel uit Heule wilde al langer iets doen rond ‘De Wizard of Oz’. Jeugdtheaterhuis Larf! bleek de geschikte partner om met deze jongeren een boeiend traject af te leggen en op zoek te gaan naar de essentie van het verhaal.

Concept, tekst en regie: Pascal Buysse, spel: jongeren van De Wissel.

3 Schouwburg | vrijdag 11 maart | 20:15 | 60 minuten€ 6

Page 48: Spinrag 2011

46

Page 49: Spinrag 2011

ten

too

n47CaSa BLaNCaOVerwinTeren (7+)

Poëzie | www.casablancavzw.be

Een warme jas met knopen, sneeuwvlokjes, ijsblokjes en tik-tik-tokjes op het raam.Kom toch binnenen laat het OverWinteren beginnen.

Luister op audiogidsen naar winters gefluister en ontdek prachtige gedichten van annie M.G. Schmidt, Mensje van Keulen, Paul van Ostaijen,.... De unieke combinatie van beeld en geluid leidt tot een bijzondere beleving van enkele ondergesneeuwde gedichten.

‘OverWinteren’ is een verrassende tentoonstelling met installaties van Evelyne Meersschaut en poëtische geluidsbestanden van Sarah en Barbara Beel, waarvan je op eigen tempo kan genieten.

3 Op diverse plaatsen in de schouwburg | zaterdag 5 maart t.e.m. zaterdag 12 maart | doorlopend Op zaterdag 12 maart wordt het parcours aangevuld met fijne opdrachtjes n.a.v. de jeugdboekenweek.

GRATIS

Page 50: Spinrag 2011

48

Page 51: Spinrag 2011

tento

on

49raSa MOOi | OVer de KweTSBare SCHOOnHeid (8+)

Beeldende kunst | www.rasa.be

Neemt schoonheid in jouw leven ook zo’n belangrijke plaats in? Bestaat er zoiets als univer-sele schoonheid? Of heeft iedereen een andere smaak? En waar komt die dan vandaan? ‘MOOi’ is een tentoonstelling waarin we bedachtzaam op zoek gaan naar het geheim van de schoonheid en waarom zij invloed uitoefent op ons. Kunstenaars zijn bij uitstek de makers van de schoonheid. ‘MOOi’ brengt werk van 12 topkunstenaars: David Claerbout, Pascal Bernier, Karin Borghouts, Wim Delvoye, Jan Fabre, Nick Ervinck, Margi Geerlinks, Sofie Muller, Johan tahon, Kahn en Selesnick, Carla van de Puttelaar en Bob Verschueren.

Projecten van rasa strelen de zintuigen en prikkelen de smaakpapillen. Stuk voor stuk bijzondere ontmoetingsmomenten met kunst: beperkt in tijd, maar intens en lang nazinderend. Ook ‘MOOi’ is opnieuw een bijzondere ervaring.

3 Paardenstallen Broelmuseum | maandag 7 t.e.m. zaterdag 12 maart | 14:30 | 75 minuten rondleiding met gids TiP: loop nog eens langs in het Broelmuseum en ontdek er de fabeltjesroute, een gezinsvriendelijke rondleiding door het museum.

€ 3

Page 52: Spinrag 2011

50

ateliers• BeleefhetfestivalvanbinnenuitenschrijfjeinvooréénvandeSpinragateliers.

alle ateliers gaan door in het Muziekcentrum track*. Voor en na elk atelier is er

opvang voorzien waar je je fantasie en creativiteit de vrije loop kan laten gaan.

• Urenopvang:8:30-10:00/12:00-13:00/16:00-17:30• Opgelet:Voordeateliersdieeenhalvedagdureniserenkelopvangtot

13:00,indenamiddagisgeenopvangvoorzien.Tijdenselkatelierpikken

de kinderen één voorstelling uit het Spinragprogramma mee. De ticketprijs

voor deze voorstelling is inbegrepen in de deelnameprijs.

Page 53: Spinrag 2011

ateL

iers

51artFOruM & MatrixVOz, MuzieKweeK rOnd STeM en zOVeel Meer

Ooit al gehoord van een klanklandschap ? Met z’n allen regen en wind nagebootst ? Of een live klankband geweest op een cool filmpje ? Een eigen compositie gemaakt ? Zin om het allemaal mee te maken? Dan is ‘VOZ’ misschien wel iets voor jou.

‘VOZ’ is een muziekweek waarin we op zoek gaan naar de verschillende mogelijkheden van onze stem. Je leert leuke liedjes, ontdekt knotsgekke componisten en partituren en kruipt in de huid (of beter gezegd in de de stem) van bizarre personages. Een week vol experimen-ten. Een ontdekkingsreis langsheen nieuwe muziekgenres. Op het eind van de week mag je alles voorstellen tijdens een echt concert voor iedereen die het wil zien, horen of proeven. Muzikale voorkennis is absoluut niet vereist!

3 Muziekcentrum | maandag 7 maart t.e.m. vrijdag 11 maart | 10:00 tot 16:00 9 tot 12 jarigen (4de, 5de & 6de leerjaar)

€ 50

Page 54: Spinrag 2011

ateL

iers

52

BiBLiOtHEEK & CaSa BLaNCa zOeK je BOeKje 

Voel je het ook altijd kriebelen als je een leuk boek leest? Krijg je dan ook zin om zelf te gaan dansen, toneelspelen of een stukje muziek te spelen? Haal je steevast je knutseldoos uit na een spannend verhaal? Dan is ‘Zoek je boekje’ iets voor jou. Elke dag wordt een boekje voor-gelezen. Daarna krijg je een workshop muziek, drama, dans of knutselen. Elke workshop is geïnspireerd door het boekje. Samen creatief aan de slag om daarna als een echt jurylid van een heuse jury het boek dat jij het beste vond te bekronen.

i.h.k. van kinder- en jeugdjury

3 Muziekcentrum  | maandag 7 t.e.m. vrijdag 10 maart | 10:00 tot 12:00 4 tot 5 jarigen (2de & 3de kleuter)

3 extra: op maandag 7 maart is de voorstelling ‘Hartekijn’ om 14:00 inbegrepen. Breng je picknick mee. Kinderen kunnen afgehaald worden om 15:00 in de schouwburg.

€ 20

Page 55: Spinrag 2011

ateLiers53CaSa BLaNCa

aCHTer de SCHerMen

Ben jij een echt podiumbeest en hou je van toneelspelen of dansen? Dan is dit echt iets voor jou! Het Spinragfestival geeft je de kans om op een wel heel bijzondere manier de verbluffende wereld van theater en dans te ontdekken. We gluren achter de schermen, doen een inter-vieuw met enkele acteurs, volgen een repetitie en kijken naar leuke voorstellingen. tijdens verschillende workshops leren jullie zelf hoe het is om op een podium te staan, bedenken jullie leuke scènes en dansen jullie de pannen van het dak.

3 Muziekcentrum | maandag 7 t.e.m. woensdag 9 maart | 10:00 tot 16:00 6 tot 8 jarigen (1ste, 2de & 3de leerjaar) extra: op 9 maart is de voorstelling ‘derwazeens’ inbegrepen. Kinderen kunnen afgehaald worden om 18u in de schouwburg.

3 Muziekcentrum | donderdag 10 maart t.e.m. vrijdag 11 maart 10:00 tot 16:00 | 9 tot 12 jarigen (4de, 5de & 6de leerjaar) extra: op 10 maart is de voorstelling ‘niet te filmen’ inbegrepen.

€ 30

€ 20

Page 56: Spinrag 2011

Kid

sJa

MKiDSJaMEen echte freak of een stille genieter, een ervaren podiumrot of een absolute beginner, een echte rocker of liever klassiek. Voor onze Kidsjam maakt het allemaal niet uit. Zolang je maar graag zelf muziek maakt en dat ook graag wil tonen aan anderen.

Op vrijdag 11 maart is er in het Muziekcafé track* een heuse jam voor kids. Wil je zelf ook graag eens op het podium staan? Dan ben je welkom. Breng je instrument en/of stem mee en laat je muzikale talenten aan ons horen. Wij zorgen voor een leuke sfeer en technische omkadering. Ben je niet alleen? Ook in groep ben je welkom.

3 Muziekcafé Track* | vrijdag 11 maart | 16:00 3 Praktisch: deelname en inkom zijn gratis; vooraf inschrijven voor deelname is verplicht en kan via uiT

in Kortrijk | maximum leeftijd: 15 jaar | maximum 10 minuten muziek per deelnemende groep

ExtraatJESBij een festival horen ook altijd een paar extraatjes. tijdens de weekenddagen mag je je dan ook verwachten aan leuke activiteitjes, een extra act of gezellig streepje muziek.

GRATIS

54

Page 57: Spinrag 2011

extr

aat

Jers

Gezinscafé

De foyer wordt voor de gelegenheid omgevormd tot een gezellig gezinscafe. Evelyne Meersschaut zorgt voor een passende inkleding en leuke doe-elementen.

3 foyer | doorlopend gedurende het festival

Brunch

Op zondag 6 maart kan je in de foyer van De Kortrijkse Schouwburg genieten van een festi-valbrunch. Vanaf 12u kan je aanschuiven aan het buffet en er smullen van tal van lekkernijen. Je kan de brunch combineren met een voorstelling voor of na de middag.

3 foyer | zondag 6 maart | 12:00 tot 13:00 3 € 6,00 (- 12 jaar) & € 10,00 (+12 jaar)

Je verjaardag vieren op het festival

Wil je een verjaardagsfeestje organiseren op het festival? Dat kan! Per kind betaal je – naast devoorstelling-€3,00.Voordieprijskanjerekenenopeengereserveerdehoekindefoyer,een drankje en een stukje taart.

€ 6(-12j)

€ 10(+12j)

55

Page 58: Spinrag 2011

56

Page 59: Spinrag 2011

da

g n

a d

ag

57

DOORLOPEND CaSa BLaNCa OVErWiNtErEN 7+ SCHOuWBurG

ZATERDAG 5 MAART14:00 ZONZO COMPaGNiE WaGON 6+ arENatHEatEr15:00 D’irquE & FiEN CarrOuSEL DES MOutONS 4+ SCHOuWBurG14:00 HEtPaLEiS DE GrOtE rEiS 4+ aaLBEKEPLaatS15:30 HeTPaleiS DeGrOTereiS 4+ aalBekePlaaTS17:00 ZONZO COMPaGNiE WaGON 6+ arENatHEatEr17:00 HEtPaLEiS DE GrOtE rEiS 4+ aaLBEKEPLaatS

ZONDAG 6 MAART11:00 FraSCHiNa & DuPONt PLiS SONS 1 - 4 BENEDENGaLEriJ11:00 HEtPaLEiS DE GrOtE rEiS 4+ SCHOuWBurGPLEiN13:00 NaTGraS MUUrTjeMUUrTje 2,5-4 areNaTHeaTer14:00 HEtPaLEiS DE GrOtE rEiS 4+ SCHOuWBurGPLEiN14:00 FraSCHiNa & DuPONt PLiS SONS 1 - 4 BENEDENGaLEriJ15:00 COMPaGNiE arCOSM ECHOa 6+ SCHOuWBurG15:30 HeTPaleiS DeGrOTereiS 4+ ScHOUwBUrGPleiN15:30 FraScHiNa&DUPONT PliSSONS 1-4 BeNeDeNGalerij16:00 Nat GraS MuurtJE MuurtJE 2,5 - 4 arENatHEatEr17:00 HEtPaLEiS DE GrOtE rEiS 4+ SCHOuWBurGPLEiN

SPiNraG DaG Na DaG

Page 60: Spinrag 2011

MAANDAG 7 MAART10:00 - 12:00 BiB & CaSa BLaNCa ZOEK JE BOEKJE 4 - 5 MuZiEKCENtruM10:00 - 16:00 CaSa BLaNCa aCHtEr DE SCHErMEN 6 - 8 MuZiEKCENtruM10:00 - 16:00 arFOruM & Matrix VOZ 9 - 12 MuZiEKCENtruM14:00 tG SCHEMEriNG HartEKiJN 4+ SCHOuWBurG14:00 FilM Pelle,DePOliTiewaGeN 3+ BUDaScOOP14:00 FiLM LE PEtit NiCOLaS 10+ BuDaSCOOP14:30 raSa MOOi 8+ PaarDeNSTalleN15:00 DE SPiEGEL LELëGuM 2+ arENatHEatEr17:00 tG SCHEMEriNG HartEKiJN 4+ SCHOuWBurG17:00 DE SPiEGEL LELëGuM 2+ arENatHEatEr

DINSDAG 8 MAART10:00 - 12:00 BiB & CaSa BLaNCa ZOEK JE BOEKJE 4 – 5 MuZiEKCENtruM10:00 - 16:00 CaSa BLaNCa aCHtEr DE SCHErMEN 6 – 8 MuZiEKCENtruM10:00 - 16:00 arFOruM & Matrix VOZ 9 – 12 MuZiEKCENtruM10:30 PaNTalONe PaNTOFFelTreiN 2–4 areNaTHeaTer14:00 PaNtaLONE PaNtOFFELtrEiN 2 – 4 arENatHEatEr14:00 FilM Pelle,DePOliTiewaGeN 3+ BUDaScOOP14:00 FiLM LE PEtit NiCOLaS 10+ BuDaSCOOP14:30 raSa MOOi 8+ PaarDeNSTalleN15:00 4HOOG|D-BUUT waNikaN 3+ ScHOUwBUrG16:00 PaNtaLONE PaNtOFFELtrEiN 2 – 4 arENatHEatEr17:00 4HOOG|D-BUUT waNikaN 3+ ScHOUwBUrG

da

g n

a d

ag

58

Page 61: Spinrag 2011

WOENSDAG 9 MAART10:00 - 12:00 BiB & CaSa BLaNCa ZOEK JE BOEKJE 4 – 5 MuZiEKCENtruM10:00 - 16:00 CaSa BLaNCa aCHtEr DE SCHErMEN 6 – 8 MuZiEKCENtruM10:00 - 16:00 arFOruM & Matrix VOZ 9 – 12 MuZiEKCENtruM10:00 PaNtaLONE PaNtOFFELtrEiN 2 – 4 arENatHEatEr11:15 PaNtaLONE PaNtOFFELtrEiN 2 – 4 arENatHEatEr14:00 FilM Pelle,DePOliTiewaGeN 3+ BUDaScOOP14:00 FiLM LE PEtit NiCOLaS 10+ BuDaSCOOP14:30 raSa MOOi 8+ PaarDeNSTalleN17:00 DE NiEtJESFaBriEK DErWaZEENS 6+ arENatHEatEr20:15 tG Max HEt GEHEVEN ViNGErtJE 10+ SCHOuWBurG

DONDERDAG 10 MAART10:00 - 12:00 BiB & CaSa BLaNCa ZOEK JE BOEKJE 4 – 5 MuZiEKCENtruM10:00 - 16:00 CaSa BLaNCa aCHtEr DE SCHErMEN 9 - 12 MuZiEKCENtruM10:00 - 16:00 arFOruM & Matrix VOZ 9 – 12 MuZiEKCENtruM14:00 FilM Pelle,DePOliTiewaGeN 3+ BUDaScOOP14:00 FiLM LE PEtit NiCOLaS 10+ BuDaSCOOP14:30 raSa MOOi 8+ PaarDeNSTalleN15:00 DE StiLtE NiEt tE FiLMEN 6+ SCHOuWBurG16:30 HeTlaaGlaND OScar’SHOOFD 4+ areNaTHeaTer

59

da

g n

a d

ag

Page 62: Spinrag 2011

60

Page 63: Spinrag 2011

VRIJDAG 11 MAART10:00 - 12:00 BiB & CaSa BLaNCa ZOEK JE BOEKJE 4 – 5 MuZiEKCENtruM10:00 - 16:00 CaSa BLaNCa aCHtEr DE SCHErMEN 9 - 12 MuZiEKCENtruM10:00 - 16:00 arFOruM & Matrix VOZ 9 – 12 MuZiEKCENtruM14:00 FilM Pelle,DePOliTiewaGeN 3+ BUDaScOOP14:00 FiLM LE PEtit NiCOLaS 10+ BuDaSCOOP14:30 raSa MOOi 8+ PaarDeNSTalleN15:00 Max VaNDErVOrSt SYMFONiE VaN DE VErLatEN.. 6+ CONCErtStuDiO16:00 KiDSJaM - 15 MuZiEKCaFé traCK19:00 ViLLaNELLa SNEEuWWitJE EN DE 77… 9+ arENatHEatEr20:15 DE WiSSEL/LarF VaN O tOt Z 10+ SCHOuWBurG

ZATERDAG 12 MAART13:30 OcaalBeke HeTVerTelkaSTeel 8+ OcaalBeke14:00 FilM Pelle,DePOliTiewaGeN 3+ BUDaScOOP14:00 FiLM LE PEtit NiCOLaS 10+ BuDaSCOOP14:30 raSa MOOi 8+ PaarDeNSTalleN15:00 tPO KiNDur 6+ arENatHEatEr16:00 JaN SOBriE & PEtEr MONSaErt SaNDY 8+ SCHOuWBurG16:00 OC aaLBEKE HEt VErtELKaStEEL 8+ OC aaLBEKE17:00 tPO KiNDur 6+ arENatHEatEr

61

da

g n

a d

ag

Page 64: Spinrag 2011

62

PraKtiSCHFestivalcentrum

De Kortrijkse schouwburgHet kloppende hart van Spinrag ligt in De Kortrijkse Schouwburg (Schouwburgplein 14, Kortrijk). Je kan er gratis genieten van de installaties, tentoonstellingen en sfeer. Op hetzelfde adres: arenatheater - Balletzaal - Benedengalerie - Foyer

in het festivalcentrum is er elke dag iets leuks te beleven, aarzel dus niet om meerdere voor-stellingen op één dag te reserveren en te genieten van de festivalsfeer.

andere festivallocaties

- Budascoop, Kapucijnenstraat 10, 8500 Kortrijk - Concertstudio, Conservatoriumplein, 8500 Kortrijk- OC aalbeke, aalbekeplaats z/n, 8511 aalbeke- Paardenstallen Broelmuseum, Broelkaai 6, 8500 Kortrijk- Muziekcentrum track*, Conservatoriumplein 1, 8500 Kortrijk - Muziekcafé track*, Conservatoriumplein, 8500 Kortrijk

pra

Ktisch

Page 65: Spinrag 2011

63

Page 66: Spinrag 2011

Tickets & kortingen

Bijelkeactiviteitstaatdeticketprijsvermeld.reserveerje3verschillendeactiviteitenofmeer(uitgezonderd ateliers), dan geniet je € 1,00 korting per ticket.

Info & reservaties

uit in Kortrijk Schouwburgplein 148500 Kortrijk tel.056/239855www.cultuurcentrumkortrijk.bewww.spinrag.be

Opgelet:

- De leeftijdsaanduidingen zijn een ondergrens, gelieve deze steeds te respecteren; - voor de meeste voorstellingen en ateliers is het aantal plaatsen beperkt, snel reserveren is aangeraden.

64

pra

Kti

sch

Page 67: Spinrag 2011
Page 68: Spinrag 2011

spinragspinr

ag

2011 5 maart 2011 – 12 maart 2011

www.spinrag.be

kindermuzefestival

vormgeving : Team Communicatie - Stad Kortrijk • v.u.: Lieven Lybeer, Goedendaglaan 80, 8500 Kortrijk