Special Dealercongres 2013

Click here to load reader

 • date post

  31-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  218
 • download

  0

Embed Size (px)

description

Alles over het programma van het BOVAG Dealercongres 2013.

Transcript of Special Dealercongres 2013

 • Bovag Dealercongres 2013 orpheus theater apelDoorn DinsDag 26 maart

  pagina 1#trenDingtopiCs

  #TRENDINGTOPICSSamen op zoek naar nieuwe mogelijkhedenAutodealers zitten in zwaar weer. De verkoopcijfers vallen tegen, banken zijn terughoudend met bedrijfsfinancieringen en ook de aftersales loopt terug. Toch probeert BOVAG positief te blijven. Want juist in moeilijke tijden ontstaan de beste ideen. Omdat we dan op zoek moeten naar kansen in die terugvallende markt. We kunnensamen klagen, maar we kunnen ook de kansen bespreken, legt Eric Tak, voorzitter BOVAG Autodealers, uit. Ik wil positief doch vooral realistisch zijn.

  Voorzitter Eric Tak wil partijen met elkaar verbinden

  Het thema van het BOVAG Dealercongres 2013 is #Trendingtopics. Er zijn immers nogal wat ontwikkelin-gen die de autobranche bezig houden. Tijdens het business forum bespreekt dagvoorzitter Gert-Jan Jansen met colle-ga-dealers en deskundigen twee #trendingtopics.

  Na de lunch geven gastsprekers in drie theatersessies hun visie op #People, #Planet en #Profit. Net als vorig jaar worden alle sessies drie keer aangeboden, dus u kunt zelf kiezen welke sessie u wanneer bezoekt. En uiteraard worden de inspire-rende presentaties ook weer afgewisseld met entertainment. Tussen en tijdens de sessies is er voldoende tijd om te netwer-ken en iets te eten en drinken op de bedrijvenmarkt in de foyer. Ook dit jaar vindt het BOVAG Dealercongres plaats in het Orpheus Theater in Apeldoorn.

  Verderop in deze bijlage vindt u meer informatie over het programma, de sprekers en het entertainment.

  #TRENDING TOPICS

  Steeds meer autodealers hebben moeite het hoofd boven water te houden, zegt Tak, dat is geen nieuws meer. Ook onze bood-schap dat dealers nu keuzes moeten maken om te kunnen overleven, is niet nieuw. Toch zien we dat nog steeds onvol-doende gebeuren en daarom blij-ven wij die boodschap herhalen. Het is zo belangrijk voor je voortbestaan als dealer om de balans op te maken en te kijken waar je kansen liggen. En het is ook heel belangrijk dat je hulp durft te vragen. Wij pretenderen ook niet de oplossing te hebben, maar je mag van je branchevereni-ging wel verwachten dat je gehol-pen wordt bij de zoektocht naar die oplossing. Het BOVAG Dealercongres op 26 maart is een van onze manieren om dat te doen. We doen daar samen inspi-ratie op en delen ervaringen.

  VerbindenKant-en-klare antwoorden en oplossingen heeft BOVAG

  Autodealers niet. Wel kunnen we partijen met elkaar verbinden en gesprekken voeren met in stanties die het werken in de dealer branche soms lastig maken, legt Tak uit. We praten met banken, zoeken naar succesvolle businessmodellen in het buitenland, en helpen bij contractonder handelingen met importeurs. Maar ook als een individueel lid hulp nodig heeft bij het bepalen van zijn koers, staan onze dealer adviseurs voor hem klaar. Best praticesBOVAG Autodealers kijkt verder dan de grenzen van ons land en haalt de nodige kennis en ervaring uit het buitenland. Een mooi praktijkvoorbeeld, dat ook in Nederland kans van slagen heeft, komt tijdens het congres aan bod. Tak: Bij Pendragon in Engeland weten ze wat retailen is. We zagen er een goede oplossing voor pro-actief relatieonderhoud. Kort gezegd zijn zij, toen ze merkten

  dat de verkoop van nieuwe producten stagneerde, zich gaan richten op de verkoop van uren, gebruikte autos en onderdelen. En dat blijkt te werken! BOVAG Autodealers onderzocht dit idee en weet inmiddels dat het ook toepasbaar is op de Nederlandse markt. Hoe precies, vertellen we op dit congres.

  Met nieuwe inspiratie naar huisTak kijkt uit naar het BOVAG Dealercongres. Ik heb er zin in! Elk jaar weer zie ik collega- dealers met nieuwe inspiratie naar huis gaan. En dat is zeker in deze lastige tijd, heel belangrijk.

 • FinancierenVerzekeren

  Diensten

  EINDELIJK EEN FINANCILE DIENSTVERLENER

  DIE HET VERSCHIL WEET...

  ...TUSSEN EEN VERSTUIVER EN EEN BOUGIE.

  In de automotive branche draait alles om de passie voor het vak en gedegen kennis van de

  materie. Zeker als het gaat om de financiering van uw bedrijfsvoorraad of de verzekering

  van uw showroom. Dan gaat u het liefst aan tafel met specialisten die uw taal spreken.

  Praat daarom eens met DFM. Wij kennen de branche als geen ander en bieden u een unieke

  combinatie van financieren, verzekeren en aanverwante diensten waarmee u verder komt.

  En u heeft gelijk: het is een verstuiver. De pompverstuiver van een Volkswagen Golf 1.9 TDI

  om precies te zijn.

  DFM is onderdeel van Volkswagen Pon Financial Services. Meer informatie over onze producten en diensten vindt u op www.dfm.nl

 • pagina 3#trenDingtopiCs

  BOVAG Business Forum #trendingtopics met gert-Jan Jansen en nico Dijkshoorn

  #dealercontractonderhandelingenBOVAG helpt bij de contractonderhandelingen tussen importeurs en dealerverenigingen. BOVAGs juristen Frank van der Giessen en Arnold Koopmans zitten aan tafel met Ad de Haan van Toyota Dealer Associatie Holland en bestuurslid van BOVAG Autodealers. Met elkaar leggen ze de pijnpunten in de contracten bloot. Verder is er aandacht voor de netwerkontwikkelingen zoals beschreven in BOVAGs visie op Automotive Retail in 2015.

  #bedrijfsfinancieringenHet wordt steeds moeilijker om financiering van de bank te krijgen. Daarom is het belangrijker dan ooit dat u en de financier dezelfde taal spreken. Hoe denken banken en wat betekent dat voor u als dealer? En wat doet de overheid om de branche uit de financieringsimpasse te halen? BOVAG brengt de partijen om de tafel en ondersteunt de individuele dealer bij het verkrijgen van een financiering. Aan tafel Rinke Zonneveld, directeur ondernemen bij het ministerie van EL&I, Wim Manders van financieel advies-bureau FBM en Bob Velthuis, lid Dealer Adviseurs.

  Uitreiking RODI Award 2012Voorafgaand aan het Business Forum opent voorzitter Eric Tak het BOVAG Dealercongres met een inspirerende jaarrede. Aansluitend wordt de RODI Award 2012 uitgereikt. Welke importeur had in 2012 de beste relatie met zijn dealernetwerk?

  In sneltreinvaart bespreekt dagvoorzitter Gert-Jan Jansen met dealers en deskundigen twee #trendingtopics van BOVAG, namelijk #dealercontractonder-handelingen en #bedrijfsfinancieringen. Elk topic-debat wordt afgesloten met het humoristische commentaar van Nico Dijkshoorn.

  Arnold Koopmans

  Ad de Haan

  Rinke Zonneveld

  WimManders

  Bob Velthuis

  Frank van der Giessen

  FinancierenVerzekeren

  Diensten

  EINDELIJK EEN FINANCILE DIENSTVERLENER

  DIE HET VERSCHIL WEET...

  ...TUSSEN EEN VERSTUIVER EN EEN BOUGIE.

  In de automotive branche draait alles om de passie voor het vak en gedegen kennis van de

  materie. Zeker als het gaat om de financiering van uw bedrijfsvoorraad of de verzekering

  van uw showroom. Dan gaat u het liefst aan tafel met specialisten die uw taal spreken.

  Praat daarom eens met DFM. Wij kennen de branche als geen ander en bieden u een unieke

  combinatie van financieren, verzekeren en aanverwante diensten waarmee u verder komt.

  En u heeft gelijk: het is een verstuiver. De pompverstuiver van een Volkswagen Golf 1.9 TDI

  om precies te zijn.

  DFM is onderdeel van Volkswagen Pon Financial Services. Meer informatie over onze producten en diensten vindt u op www.dfm.nl

 • pagina 4#trenDingtopiCs

  Sessie #PeopleMathieu Weggeman

  Prof. Dr. Ir. Mathieu Weggeman geeft tijdens de sessie #People zijn visie op zoals hij dat noemt, onzichtbaar leiderschap. Val managers niet lastig met leiding, is zijn devies. Want als je professionals in een richting duwt die ze al lopen, gaan ze niet harder lopen. Wat zij wel moeten doen in plaats van aansturen of commanderen, legt hij in de sessie uit.

  Sessie #PeopleMartin de Munnik

  Martin de Munnik is neuromarketingexpert en adviseur bij laMarque. Het reclamebureau combineert wetenschap met creativiteit. Het bureau kijkt dan ook niet naar de mening van consumenten, maar naar het brein van de consument. Welke hersengebieden zijn bijvoorbeeld van invloed op een koopproces? En hoe kun je die kennis inzetten om je aftersales te verbeteren?

  Sessie #PlanetDries van der Vossen Dries van der Vossen is sinds 2000 algemeen directeur van de Bilderberg Hotelgroep en weet uit ervaring hoe het is om marge kwijt te raken aan online bemiddelaars. Gelukkig weet de Nederlandse hotelonderneming ook hoe je je bedrijf met oog voor je omgeving, dus voor je klant en je concurrent, opnieuw op de kaart zet en die verloren marge kunt terughalen. Kwaliteit voor de juiste prijs wint uiteindelijk altijd, aldus Van der Vossen.

  De drie Ps is een duurzaamheidsterm die staat voor People, Planet en Profit. Volgens de bedenker van de term, John Elkington, moeten deze drie elementen in harmonie naast elkaar staan om het meeste uit uw onderneming te halen. De drie theatersessies tijdens het BOVAG Dealercongres 2013 gaan dan ook over ondernemen met mensen, ondernemen met oog voor de omgeving en

  over ondernemen met resultaat.

  #People #Planet #ProfitWie zijn de sprekers?

  slim ondernemen met oog voor mens, omgeving en resultaat

 • pagina 5#trenDingtopiCs

  #People: ondernemen met mensenWat is slim en inspirerend leiderschap? Hoogleraar innovatie-management Mathieu Weggeman geeft hier antwoord op. Martin de Munnik van reclamebureau laMarque laat u zien hoe u in uw marketing slim gebruik kunt maken van de wetenschappe-lijke kennis die we over het brein hebben. Interessante vraagstukken die improvisatie-cabaret MiER vrolijk afsluit.

  #People wordt gesponsord door Innovam.

  #Planet: ondernemen en de omgevingHoe beweegt de Bilderberg hotelgroep zich in een omgeving vol online bemiddelaars? Directeur Dries van der Vossen vertelt er a