Speciaal Transport Magazine STM Guide 2012

52

Click here to load reader

description

Speciaal Transport Magazine

Transcript of Speciaal Transport Magazine STM Guide 2012

Page 1: Speciaal Transport Magazine STM Guide 2012

www.speciaaltransportmagazine.comInternationaal vaktijdschrift voor bijzonder wegtransport en kraanwerkzaamheden

Num agréation périodique : P900710

I Speciale uitgave II Prijs 7,50 EUR I

Nieuws uit de sector Dumptrucks

CraneGuide

p.10

TruckGuide

p.22

TrailerGuide

p.38

2012STM Guide

CraneGuide

p.10

TruckGuide

p.22

TrailerGuide

p.38

STM Guide

YTG163_05_c1234_flash.qxd:C1234 13/04/12 15:18 Page 1

Page 2: Speciaal Transport Magazine STM Guide 2012

YTG163_05_c1234_flash.qxd:C1234 13/04/12 15:18 Page 2

Page 3: Speciaal Transport Magazine STM Guide 2012

NIEUWS

CRANE GUIDE Intro: Ruim baan voor de zwaargewichten p.10

Constructeurs p.12

Overzicht p.18

Laadkranen: Leve de veelzijdigheid p.20

TRUCK GUIDEIntro: Steeds minder specialisten p.22

Constructeurs p.24

Overzicht p.30

Special trucks: Maatwerk van specialisten p.32

Dumptrucks: Hoeveelheden verplaatsen p.34

TRAILER GUIDEIntro: Uiteenlopende tendens p.38

Overzicht p.40

Spmt’s: Flexibel in elk opzicht p.49

inhoud

WereldmarktEDITORIAAL

www.speciaaltransportmagazine.com

COVERDAF heeft een ruim gamma trekkersen vrachtwagens voor hetuitzonderlijk vervoer, met alsparadepaardje de XF105 8x4 trekkerzoals die in gebruik is bij de firmaP. Van Egdom.

4

10

22

38

I Speciale uitgave I

Bij het opzoeken van de gegevens voor deze derde completeeditie van de STM Guide viel het ons op hoezeer de sectorenkranen, trucks en trailers een wereldomvattende economie zijngeworden. Tal van kleine spelers zijn de jongste jarenverdwenen of opgenomen in een grote, vaakwereldomspannende groep. Ergens is dat ook logisch, enerzijdszijn de ontwikkelingskosten voor nieuw materieel torenhoogopgelopen door de steeds strengere eisen op gebied van milieu(denk maar aan de Euro 6, EU Stage IV en Tier 4 Finalreglementering), economie en veiligheid. Ontwikkelingskostendie kleinere bedrijven onmogelijk nog zelf kunnen ophoesten.Maar zelfs voor de grotere bedrijven wegen die kosten zwaardoor en moeten dus liefst over een zo groot mogelijk aantalproducten gespreid worden. Constructeurs zien zich dus voor de keuze gesteld om op eigenkracht een afzetgebied te vergroten of om samen te gaan meteen ander bedrijf. Dat heeft geleid tot tal vansamenwerkingsakkoorden, zowel commercieel, bijvoorbeeld hetcommercialiseren van elkaars aanbod in het eigen afzetgebied,als technisch (uitwisseling van kennis, het delen vancomponenten, het gezamenlijk ontwikkelen van nieuwecomponenten, vooral dan motoren, aandrijflijnonderdelenen milieutechnologie).Maar wat betekent dat voor de klant? Hij profiteert weliswaarvan een steeds beter, milieuvriendelijker en zuiniger opererendproduct, maar het prijskaartje wordt bij aankoop niet minder.Op dat gebied is evenwel de Total Cost of Ownershipbelangrijker en door een langere levensduur, minder verbruiken minder onderhoudskosten kan dat gunstiger uitvallen.In ieder geval veel plezier met deze derde van de STM Guide,een nog steeds unieke overzichtsuitgave in de Benelux.

Hendrik De SpiegelaereEindredacteur

MMM BUSINESS MEDIA sa/nvComplexe Arrobas Parc Artisanal 11-13 4671 BLEGNY-Barchon (Belgium)Phone: 00 32 (0)4 387 87 87 Fax: 00 32 (0)4 387 90 87 [email protected] www.mmm-businessmedia.com

EDITORIAL TEAMEditor in chief: Jean-Marie Becker ([email protected]) Team: Rainer Bublitz, Jean-Paul Cammaerts (MTS), Thorge Clever, Dennis Child, Geert De Temmerman, Hendrik De Spiegelaere, Michael Frauenkron, John Jansen, Dirk Knoester, Tony Mc Millan, Michael Schauer, Arnaud Siquet (photographer), Johan Van Loon, David W. Weston, Luk Weyens, Claude Yvens

SALES & MARKETING TEAMSales Director: Marleen Neukermans ([email protected])Account Manager: Jean-Paul Cammaerts (MTS, asbl) ([email protected])Sales assistant: Patricia Lavergne ([email protected])Marketing: Sophie Demeny ([email protected])

PRODUCTIONHead: Sonia Counet

EDITOREditor/CEO: Jean-Marie Becker

SUBSCRIPTIONSwww.speciaal-transport-magazine.com/shopPrice: 28 EUR - 1 year

42 EUR - 1 year met bijgesloten vertaling in het Engels of Duits

48 EUR - 2 years72 EUR - 2 years met bijgesloten vertaling in het Engels of Duits

Parc Artisanal 11-13 - 4671 BLEGNY-Barchon (Belgium)Phone: 00 32 (0)4 387 88 18Sophie Demeny ([email protected])

Contactadres STM in NederlandPostbus 622 - 2800 AP Gouda - NederlandPhone: 06 2805 1184John Jansen ([email protected])

© Reproduction rights (texts, advertisements, pictures) reserved for allcountries. Received documents will not be returned. By submitting them,the author implicitly authorizes their publication.

YTG163_10_edisom_flash.qxd:p03 13/04/12 15:21 Page 3

Page 4: Speciaal Transport Magazine STM Guide 2012

Autaa levage kreeg begin dit jaar de opdracht een 3,6 tonwegende telefooncabine weg te halen boven op de top van een90 meter hoog gebouw in de buitenwijken van Paris. Voor dezeklus zette Autaa Levage een Terex® AC 350 alle terrein kraan in.De hijsklus werd bemoeilijkt door de verkeersomstandighedenrondom het gebouw en windstoten tot 7 m/s. Om de cabine wegte halen werd de Terex opgesteld met een haakhoogte van114,15 meter, dankzij een luffing jib en superlift configuratie met62 ton ballast. Er werd gekozen voor de AC 350 omwille van zijncompacte lengte (16,7 m) voor een 6-assige mobiele kraan en zijn350 ton hijsvermogen. Autaa Levage & Sons werd opgericht in1964 door Guy Autaa. Het eerste kranendepot werd geopend in1983 in de buurt van Paris. Het bedrijf opereert met een vlootvan 45 kranen.

Uitdagende hijsklus voor Autaa Levage

Met een Terex AC 350 haalt Autaa Levage eentelefooncabine van het dak van een flatgebouw.

Met drie heavy-duty transportmodules van het type THP/SLgebouwd door Goldhofer werd een prestigieuze vervoersopdracht

uitgevoerd in Turkije. De odpracht werd er uitgevoerd in opdrachtvan de Braziliaanse oliegigant Petróleo Brasilierio S.A. (Petrobras).

Petrobras gaf de Turkse onderneming Ultrans de opdracht een650 ton wegend platform te verplaatsen van de assemblagesite inIskenderun naar de haven. In de haven werd het gevaarte dan opeen schip geladen. De lading was niet alleen 650 ton zwaar, maar

ook 40 meter lang, 25 meter wijd en 10 meter hoog. Voor deze taakgebruikte Ultrans 45 aslijnen Goldhofer THP/SL, verdeeld over drievoertuigen, telkens gekoppeld aan een Volvo FH16 van het bedrijf.

Ultrans beschikt in totaal over 52 Goldhofer THP/SL heavy-dutyaslijnen, diverse zwanenhalzen, ketelbruggen, diepbedden, een

100 ton draaischemel en twee 8-assige trailers van het type STZ-H8.

Ultrans Goldhofermodules in actie voor oliegigant

De THP/SL transportmodules van Goldhofer hebbengeen moeite met het olieboorplatform van Petrobras.

(Foto: Ultrans)

nieuws

4 I Speciaal Transport Magazine I Speciale uitgave

Oplevering unieke betonpomp op MAN TGS 10×4Wierda Voertuig Techniek bouwdeeen 5-assig chassis voor eenzware Cifa betonpomp.

Wierda Voertuig Techniek heeft in samenwerking met Cifa Italië in januari2012 een uniek voertuig opgeleverd. Het betreft een betonpomp met eenmaximale reikwijdte van 62 meter. Dit voertuig wordt ingezet in(hoog)bouwprojecten waarbij het beton over grote afstanden verplaatst wordt.Het chassis voor deze betonpomp is een MAN 8X4, die door WVT tot een 5-assig chassis werd omgebouwd door het monteren van een 12 ton naloopas.De MAN TGS 41.480 10x4 heeft hierdoor een MTM van 55 ton. Bovendienwerd de tweede vooras 220 mm naar achteren verplaatst om ruimte te creërenvoor de gigantische steunpoten. De standaard gemonteerde componenten alsAdBlue-tank en uitlaatdemper zijn daarom achter de tweede as geplaatst.Ook is de brandstoftank verplaatst om de uitlaatdemper direct achter detweede vooras te kunnen plaatsen. Om binnen de geldende wettelijketoegestane hoogtemaat te blijven is ook het cabinedak aangepast.Het originele chassis is voorzien van een WVT-chassis en is tegen en onder hetoriginele chassis bevestigd. Dit unieke voertuig wordt door MAN Maasbrachtafgeleverd aan Cuub Bvba uit Maaseik (België). Dit bedrijf gaat met ditvoertuig werkzaamheden verrichten in België en Nederland.

YTG163_20_nieuw_flash.qxd:p04-09 13/04/12 15:29 Page 4

Page 5: Speciaal Transport Magazine STM Guide 2012

5Speciaal Transport Magazine I Speciale uitgave I

Groeneveld introduceertnieuwe Greensight camera

Met een laatste keiharde praktijktest op alleDakar rallytrucks van het winnende TeamPetronas De Rooy Iveco en het Veka MANTeam, is de uitgebreide veldtest van denieuwe generatie Groeneveld camera’ssuccesvol afgerond. De CMOS kleurencamerazorgt in combinatie met de eveneens in eigenhuis geproduceerde Greensight high-resolution monitor voor een perfect beeld,ook bij sterke lichtinval, in duisternis of bijslechte weersomstandigheden. De camera isleverbaar met zichthoeken van 104° of 116°en met normaal of gespiegeld beeld.De gasgevulde camera heeft een zwartgeanodiseerd aluminium huis en kan zowelmet een U-vormige als een L-vormigebevestigingssteun worden geleverd.De nieuwe camera voldoet tevens aan alledenkbare CE, DIN en EMC-normen, terwijlhij ook voor ADR-toepassingen isgecertificeerd. De nieuwe camera maakt deeluit van het Greensight leveringsprogramma.Dit kan als uitbreiding op het akoestischesysteem worden toegepast, maar ook alsstand-alone camerasysteem metkleurenmonitor, eventueel met split, tripleen quad-screen. Er kunnen op de monitormaximaal vier camera’s worden aangeslotendie zonder switch box en geheelonafhankelijk kunnen worden aangestuurd,bijvoorbeeld via de richtingaanwijzer, hetachteruitrijsignaal en eventueelsnelheidsafhankelijk.

Nieuwe schepen voor RolldockDe Nederlandse groep Rolldock heeft tweenieuwe schepen besteld bij de Duitsescheepsbouwer FSG. Het gaat hierbij om tweemultifunctionele schepen voor project cargo,die zullen beschikken over verschillendebeladingsmogelijkheden (roll-on roll-off / lift-on lift-off / float-in float-out). Hiervoorkrijgen de schepen elk twee heavy lift kranendie in staat moeten zijn ladingen tot 700 tonte hijsen. De schepen worden gebouwd inFlensburg en moeten in 2014 opgeleverdworden.

Testprogramma voorMammoet’s PTC afgerond

Nog maar eens een bewijs dat een één gemaakt Europa nog altijd een verre droomis. Voor de bouw van de tweede fase van het windmolenproject op de Thorntonbank voor de Belgische kust bleef het transport van de wieken bijna een weeklang gemobiliseerd in Belgisch Limburg. De reden? Het bedrijf dat het transportuitvoerde van de wieken kreeg een transportvergunning met een opgelegdemaximumsnelheid van 62 km/u. Dat ging zonder moeilijkheden voor de eersteduizend kilometer vanuit Denemarken tot België. Het transport werd door deBelgische politie evenwel aan de kant gezet omdat in België op de autosnelwegeen minimumsnelheid geldt van 70 km/u. Uiteindelijk werd toch een oplossinggevonden, maar met een tijdverlies van minstens een week voor het afleggen vande laatste 200 km. Als elk land nog altijd zijn eigen regels mag opstellen vooruitzonderlijk vervoer zullen dergelijke vertragingen schering en inslag blijven.

De volgende transporten – hier één van de combinaties in

Jabbeke – verliepen wel probleemloos.(foto Wim Kimpe)

Begin maart werd het testprogramma van de drie nieuwe PTC 140/200 DS kranen(Platform, Twin ring, Containerized) van Mammoet afgerond op het testterrein inWestdorpe. De laatste testen werden uitgevoerd met een PTC 140 DS uitgerustmet een 140 meter hoofdmast en 106 meter luffing jib. De top van de jib bevondzich op 250 meter hoogte. In deze uitvoering heeft de kraan een hijscapaciteitvan 1000 ton, terwijl die in andere opstellingen kan oplopen tot 3200 ton.De testen werden succesvol afgerond engecontroleerd door Lloyd’s Register.Deze PTC 140 DS werd daaropontmanteld en verscheeptnaar de US, waar de kraanaan het werk gaat.

Eén Europa nog veraf

NIEUWS UIT DE BEDRIJVEN

Mammoet heeft de PTC 140 DSuitgetest met een haakhoogte van

250 meter en 1250 ton ballast(125 % overbelading).

De nieuwe Groeneveld camera heeftzijn kwaliteiten in de Dakar

monsterrally bewezen.

YTG163_20_nieuw_flash.qxd:p04-09 13/04/12 15:29 Page 5

Page 6: Speciaal Transport Magazine STM Guide 2012

S & B Schwertransontvangt zijn Terex

Challenger 3160

S & B Schwertrans GmbH beschikt nu over een nieuwe Terex Challenger 3160.

Uwe Steinkamp, de general manager van S & B Schwertrans GmbH,ging persoonlijk naar Zweibrücken om zijn nieuwste kraan, een

Terex Challenger 3160, op te halen. Het is de zesde Terex kraan inhun vloot. De Challenger met zijn compacte afmetingen en

50 meter telescoopmast is de ideale machine voor het type vanopdrachten dat S & B Schwertrans GmbH normaal uitvoert.

Dankzij de 12 ton asbelading kan de kraan alleen naar een werfrijden en onmiddellijk aan het werk gaan, zonder de nood aanbegeleidingsvoertuigen. De compacte Terex Challenger 3160 is

momenteel de enige 3-assige kraan met 55 ton hijscapaciteit,ontworpen om door één persoon bediend te worden.

nieuws

6 I Speciaal Transport Magazine I Speciale uitgave

Onze trouwe lezer Wim Kimpe verraste het jack-upplatform Neptune GeoSea in Neptune. De Neptune is daarter voorbereiding van een nieuwe opdracht om hetwindmolenpark op de Thornton Bank voor de Belgischekust verder uit te breiden. Bij die uitbreiding zijn48 nieuwe windturbines voorzien. Opvallend aan dit jack-up schip is de 600 ton kraan van Huisman. Huismanbouwde en installeerde deze kraan in opdracht van IHCOffshore and Marine in Merwede, de bouwers van ditschip. De kraan heeft een mastarm van 90 meter en is instaat om 600 ton te hijsen op een vlucht van 25 meter.

Op de Neptune vanGeoSea werd een600 ton Huismankraan gemonteerd. (foto Wim Kimpe)

NIEWS UIT DE BEDRIJVEN

Geldof, aannemer van totaalprojecten in engineering enstaalconstructie, heeft een nieuw contract bij elektriciteitsproducentEDF gewonnen. Het gaat om de vervanging van 18 opslagtanks van eenelektriciteitcentrale in Guadeloupe, een Franse archipel in de CaribischeZee. De contractwaarde bedraagt ongeveer 8 miljoen EUR. De 18 tankszullen bij Geldof en zusterbedrijf G&G International in België gebouwdworden en daarna getransporteerd naar Guadeloupe. Daar volgen zeeen nauwkeurig uitgestippelde route tot aan de centrale. “Dit is dederde keer dat we aan EDF mogen leveren.”, aldus Jan Soetaert,manager van de afdeling Storage Tanks bij Geldof. “Doorgaans wordentanks van een dergelijke grootte ter plaatse geconstrueerd. Aanvankelijkwas dat ook de vraag van de klant. Geldof heeft daarop een alternatiefuitgewerkt, voorgesteld en succesvol verdedigd. Door de tanks in Belgiëte bouwen, ontwijkt Geldof moeilijke weersomstandigheden, zoals eenhoge vochtigheid en een orkaanseizoen. Ook verhoogt deze aanpak deefficiëntie op de werf wegens minder gelijktijdige activiteit metnevenaannemers en minder plaatsinname van ruwe materialen. Tot slotworden de veiligheidsrisico’s van de bouwwerf beperkt. De verschepingvan de tanks is voorzien in januari 2013. Tankdiameters gaan tot12 meter en de lengte varieert van 5 tot 15 meter. Het gewicht loopt optot 68 ton per tank.”

Geldof haalt miljoenen -contract bij EDF binnen

Geldof bouwt een tankpark met 18 opslagtanks voor EDF in Guadeloupe.

Neptune in Zeebrugge

YTG163_20_nieuw_flash.qxd:p04-09 13/04/12 15:29 Page 6

Page 7: Speciaal Transport Magazine STM Guide 2012

YTG163_20_nieuw_flash.qxd:p04-09 13/04/12 15:29 Page 7

Page 8: Speciaal Transport Magazine STM Guide 2012

YTG163_20_nieuw_flash.qxd:p04-09 13/04/12 15:29 Page 8

Page 9: Speciaal Transport Magazine STM Guide 2012

nieuws

9Speciaal Transport Magazine I Speciale uitgave I

Managementswijzigingbij NicolasSébastien Porteu werd benoemd als nieuweManaging Director van Nicolas IndustrieSAS in Champs-sur-Yonne / Auxerre(Frankrijk). Binnen de TII Group (TransporterIndustry International Ltd.) is SébastienPorteu nu CEO van Nicolas Industrie. Hij was vroeger al werkzaam in de sector bijfilialen van onder meer Liebherr en Fayat.

2000ste Liebherr LTM 1030-2.1Begin 2012 werd in de Liebherr vestiging inEhingen de 2000ste LTM 1030-2.1 gebouwd,waarmee dit model het meest succesrijkekraanmodel is in de geschiedenis van demobiele alle terrein kranen. De 2-assige LTM1030-2.1, die in 1997 als LTM 1030/2 op deIntermat vakbeurs gepresenteerd werd, waswereldwijd de eerste mobiele kraan metCANBus techniek. Hierdoor konden debetrouwbaarheid en efficiëntie nogmaalsopgevoerd worden. Al snel veroverde deze35 ton kraan een plaats als marktleider in zijnsegment en is na 15 jaar nog steeds succesvol.Kenmerkend zijn de 4-delige, 30 metertelescoopmast en de 15 meter lange klapjib.Einde februari werd de 2000ste LTM 1030-2.1in Rostock overhandigd aan WillfriedLehmann, zaakvoerder van de firmaWarnowkran Kranservice GmbH. De kraanvervangt er een 20 jaar oude LiebherrLTM 1025.

Broshuis trailers voor Japan

Een Terex® AC 350/6 was het geschikte werktuig voor het Human Ohya team omeen torenkraan te ontmantelen op het dak van een 70 meter hoogkantoorgebouw in het centrum van Tokyo. De krappe omstandigheden vereisteneen sterke, maar ook erg compacte kraan en hierdoor kwam de AC350/6 als keuzenaar voren, uitgerust met het gepatenteerde Terex® Easy Luffing Jib RiggingSystem. “We gebruikten een 48 meter luffing fly jib op 29 meter vlucht met 75,1 ton ballast tijdens het ontmantelingproces met de hoofdmast op54,2 meter.”, verklaart Ohya. “Het is de enige kraan in deze gewichtsklasse die dehijskracht kan leveren voor deze job.”

Dankzij de capaciteiten van de Terex AC350/6 kon een kraanontmanteld worden in het drukke centrum van Tokyo.

Broshuis heeft 3-assige diepladers geleverd aan een klant in Japan. Het betreftuitschuifbare diepladers, een trailermodel dat in Japan nagenoeg onbekend is.Broshuis stuurde dan ook instructeurs mee om de Japanse gebruiker vertrouwd te maken met de uitschuifbare diepladers. Er was heel wat belangstelling vanandere bedrijven voor deze trailers.

Uitschuifbare diepladers van Broshuis in Japan trokken heel wat belangstelling.

Terex® AC 350/6 bijontmanteling torenkraan

NIEUWS UIT DE BEDRIJVEN

Sébastien Porteuis de nieuwe CEOvan NicolasIndustrie.

Op de foto van links naar rechts: Willfried Lehmann,Warnowkran Kranservice GmbH, en Andreas Bettels,Liebherr-Werk Ehingen GmbH.

YTG163_20_nieuw_flash.qxd:p04-09 13/04/12 15:30 Page 9

Page 10: Speciaal Transport Magazine STM Guide 2012

1. Een minder gebruikelijkeoplossing is de montagevan een kraan op eenoplegger.

2. De meest gespecialiseerdeconstructeurs bouwen eenkraan volledig naar wensvan de klant.

3. Mammoet bouwde maarliefst drie van dezegigantische PTC kranenmet een hijsvermogen van 3200 ton.

Als er het afgelopen jaar één trend wel heel duidelijk was, dan is het wel het verschijnen vansteeds zwaardere kranen, zowel bij de mobiele kranen als de rupskranen. Anderzijds worden diekranen ook steeds veelzijdiger en beter inzetbaar, zijn ze gemakkelijker te verplaatsen en op tebouwen, verbruiken ze minder en zijn ze minder belastend voor ons milieu.

RUIM BAANDE ZWAARGEWIC

10 I Speciaal Transport Magazine I Speciale uitgave

2. 3.

dossierdossierYTG163_30_crane_flash.qxd:p10-21 13/04/12 15:34 Page 10

Page 11: Speciaal Transport Magazine STM Guide 2012

Met hun ringkranen met 3200 tonhijsvermogen haalden zowelSarens als Mammoet verleden jaar

de frontpagina’s. Maar ze stonden beslist nietalleen, want Terex heeft zijn rupskraan met3200 ton hijsvermogen, ALE-Heavy introdu-ceerde zijn AL.SK190 met 3600 ton hefver-mogen, zowel Zoomlion als FuWa werken aaneen rupskraan van 3200 ton, Sany bracht eenrupskraan uit met 3600 ton hijskracht en ookXCMG werkt aan een dergelijk model. Heteinde is beslist nog niet in zicht.Een andere oplossing brengt Liebherr met zijnPower Boom voor kranen met vakwerkgiek.Een gedeelte van de mast is hierbij dubbel uitgevoerd, waardoor een capaciteitstoenamevan 50 % mogelijk is. Het concept werd voor het eerst uitgetekend voor de 3000 tonLR 13000 rupskraan van Liebherr.

Zuiniger enmilieuvriendelijkerAlle kraanfabrikanten streven naar innovatiesop het gebied van brandstofverbruik en mi-lieu. Ze worden daarbij natuurlijk geholpendoor de fabrikanten van motoren (in 2014wordt de EU Stage IV/US Tier 4 Final van

kracht) en de leveranciers van componenten. Een voorbeeld. Op de nieuwe Kobelco CKErupskranen levert een betere afstemming vanmotor en hijswerk een brandstofbesparing opvan 30 %. Dit werd onder meer mogelijk dooreen stop/start systeem, een energiecontroleop de lieren en een toerenbegrenzer op de mo-tor.

Compacte prestatiesCompacte kranen zijn in, vooral omdat ze opmoeilijk bereikbare plaatsen kunnen gebruiktworden en ze overal kunnen komen over deweg. Want precies dit laatste gegeven wordteen extra moeilijkheid bij de zwaardere kra-nen, er moeten teveel ondersteuningsvoer-tuigen mee voor mastdelen, ballast en derge-lijke meer. Compacte kranen met hoge pres-taties verdienen dus de voorkeur, zelfs in dezwaardere klasse.Een voorbeeld. Liebherr is druk bezig met hettesten van de 750 ton LTM-1750-9.1 teles-coopkraan. Het bijzondere aan deze 9-assigemachine is dat de kraan compleet over de wegmag rijden, dus met de hoofdmast aan boord.Liebherr vormt hiermee concurrentie voor de650 ton Terex Demag AC-650 en 700 ton AC-700, die dergelijke prestaties al langer le-veren.Het is precies ook om redenen van snelheidin het verplaatsen en inzetten dat truckkra-nen opnieuw populairder worden. Truck -kranen zijn kranen waarbij een kraanopbouwgecombineerd wordt met een commercieeltruckchassis. Meestal mogen deze voertuigeningezet worden op de snelweg, omdat ze opdat vlak de voorschriften voor vrachtwagensmogen volgen en niet voor het uitzonderlijkvervoer. De chassis zijn minder complex daneen specifieke kraanonderbouw (gestuurdeassen, aangedreven assen) en maken tevensgebruik van commerciële banden in plaatsvan de duurdere kraanbanden zoals de20.5x25. Tadano Faun brengt in 2012 deHK 65 uit. Het MTM van deze 65 ton kraanblijft onder de 32 ton, zodat alle hulpstukkenwettelijk kunnen meegenomen worden op dekraan. Bovendien gaat de capaciteit van ditsoo r t k r anen sne l de hoog te in .Hijscapaciteiten tot 200 ton zijn al mogelijk.

Hendrik De Spiegelaere

11Speciaal Transport Magazine I Speciale uitgave I

CRANE GUIDE

CRANE GUIDE

N VOOR ICHTEN

2. 3.

1.

NIEUWIGHEDEN IN 2011/2012

• HITACHI-SUMITOMO 6000SL-B: 650 tonkraan

• KOBELCO CKE EN BME: rupskranen (60 tot250 ton)

• LINK-BELT HTC-3140: 140 ton mobiele kraan• LINK-BELT RTC-80110: 100 ton ruw terrein

kraan• TEREX CHALLENGER 3160: alle terrein kraan

met éénmansbediening• SPIERINGS SK387-AT3 CITY BOY: hybride

mobiele torenkraan• MTC AF 33 ECO: mobiele torenkraan• SARENS SGC-120: ringkraan met 3200 ton

hijsvermogen• MAMMOET PTC 140/200 DS: ringkraan met

3200 ton hijsvermogen• ALE-HEAVYLIFT AL.SK190: 3600 ton

hijskraan• SANY: 3600 ton rupskraan• TADANO-FAUN 400G-6: 400 ton mobiele

kraan• LIEBHERR LTM-1750-9.1: 9-assige

telescoopkraan met 700 ton hijsvermogen• XCMG XCT30: 3-assige 30 ton telescoopkraan• TADANO FAUN HK 65: 65 ton truckkraan• XCMG XGC28000: 3600 ton rupskraan• ZOOMLION ZCC3200NP: 3200 ton rupskraan

YTG163_30_crane_flash.qxd:p10-21 13/04/12 15:34 Page 11

Page 12: Speciaal Transport Magazine STM Guide 2012

ALTECHet Amerikaanse bedrijf Altec heeftzich gespecialiseerd in de bouw vanhulpmiddelen, werktuigen envoertuigen voor elektriciteitsbedrijven.De telescooparmen die ze daarbijontwikkelden voor de hoogwerkersvonden ook hun toepassing in eenserie telescoopkranen. De telescoopkranen zijn bedoeld voor montage op een truckchassis.De capaciteiten liggen tussen 16,2 en 34,2 ton. Alternatief biedt Alteczijn zwaarste model ook aan op eenchassis met rupsaandrijving (AC38-127S-L). Altec voert zijnproducten uit naar een honderdtallanden wereldwijd.

EUROGRU AMICI

Nog zo’n Italiaanse kranenbouwer met een flinke ervaring, die nog altijd inhanden verkeert van de oprichters. Eurogru Amici concentreert zich uitsluitendop kranen die worden opgebouwd op een truckchassis. Opmerkelijk zijn dehoge hijscapaciteiten van de kranen, die vallen tussen 70 en 200 ton. De meeste kranen worden opgebouwd op 4- of 5-assige chassis. Het topmodel 200.33 vereist altijd een 5-assig chassis. Een ander kenmerk is het gebruik van Weldox staal en de elektronische controle en bediening.Buiten Europa heeft Eurogru Amici ook een interessant afzetgebied gevondenin Korea.

12 I Speciaal Transport Magazine I Speciale uitgave

ARCOMET MTC

MTC of Mobil Tower Cranes wordt door deze fabrikant gebruikt als merknaam.MTC ontwikkelt, produceert en verkoopt mobiele loopkatkranen. Hierbij bouwtMTC verder op de fundamenten van Munsters kranen te Erp. De Arcomet MTCkranen worden nu gebouwd in Veghel. MTC is een onderdeel van de Arcometgroup NV gevestigd in Paal (B). De MTC loopkatkranen worden gebouwd opeen 3-assige onderwagen van Faun, een trailer of een rupsonderstel. Nieuw is de optie het model AF 33 Eco op een Scania 8x2 chassis op tebouwen. Deze uitvoering met Euro 6 krachtbron mag in de meeste landengebruik maken van autosnelwegen.

AUTOKRAN JSC

JSC Avtokran is de belangrijkste Russische producent van mobiele kranen en kranen op truckchassis. Het bedrijf is sinds 1954 gevestigd in Ivanovo. Vooral in de tijden van het oude Oostblok werden duizenden kranenopgebouwd op chassis van Russische truckbouwers. Dat gebeurt nu nog,maar JSC Avtokran bidet ook complete kranen aan. Hiervoor werkt het bedrijfuitsluitend samen met de firma BAZ (Bryansk Avtomobilnyi Zavod). De serie Ivanovets kranen biedt hijsvermogens van 16, 17, 25, 36 en 100 ton.Voorlopig blijft het hierbij en is er nog steeds geen sprake van de beloofde220 ton kraan.

GALIZIA

“Het potentieel van pick and carry kranen als alternatief voor grotedieselkranen is te weinig gekend.”, stelt Galizia. “Vandaar dat we vaak grotekranen aan het werk zien voor onderhoud, het verplaatsen van machines ofhet hijsen van mallen. Die machines zijn daar niet geschikt voor. Een elektrische of diesel/elektrische kraan wel, in het bijzonder voorhijswerken binnen.” Een pick and carry kraan is veel economischer dan eengrote kraan. Galizia heeft een serie elektrische kranen van 2 tot 15 ton endiesel/elektrische kranen met hijsvermogens tot 30 ton. Galizia kan dezekranen ook leveren met radio afstandsbediening.

HITACHI SUMITOMODoor het samensmelten van tweegiganten in de industrie ontstond deJapanse groep Hitachi SumitomoHeavy Industries Construction CraneCo., Ltd. in 2002. Het bedrijf is actiefin de ontwikkeling en bouw vanrupskranen, boorinstallaties,heimachines, truckkranen, mobielekranen en drijvende kranen. HitachiSumitomo lanceerde een nieuwevariante van de 550 ton 6000SLX.Met een ballastbuggy krijgt de kraande naam SL-B en kan met 220 tonextern ballast tot 650 ton hijsen.Bovendien is nu een 126 m mastmogelijk of een combinatie van 84 mmet een jib van nog eens 84 m.

YTG163_30_crane_flash.qxd:p10-21 13/04/12 15:34 Page 12

Page 13: Speciaal Transport Magazine STM Guide 2012

KATO

Het familiebedrijf Kato bouwt ruw terrein kranen (30 tot 70 ton), alle terreinkranen (130 tot 300 ton) en kranen voor opbouw op truckchassis (30 tot50 ton). Het bedrijf heeft een geschiedenis van meer dan honderd jaar, maaris nog altijd in handen van de familie Kato. Kato heeft de productie in Japande jongste jaren meer gericht op bouwmachines, waaronder hydraulischegraadmachines. De productie van kranen gebeurt nu tevens in China, waarKato sinds 1996 een joint venture bedrijf heeft voor mobiele kranen, waarbijook kranenbouwer Tadano betrokken is.

KOBELCO

Voor de Europese activiteiten van Kobelco is Kobelco Cranes Europeverantwoordelijk. De onderneming is vooral gespecialiseerd in zwarerupskranen met hijscapaciteiten van 55 tot 550 ton. Kobelco levert derupskranen ook met telescoopmast in versies van 55 en 75 ton. Er is tevenseen kleine serie ruw terrein kranen met capaciteiten van 25 tot 50 ton. In 2011 introduceerde Kobelco de S series varianten van de rupskranen met als voornaamste kenmerken een 25 % zuiniger brandstofverbruik, een compacter design (gemakkelijker te vervoeren), meer comfort en eennieuw hydraulisch circuit.

LIEBHERROpmerkelijk dat kranen niet eens de enige bedrijfstak zijn waarin hetDuitse Liebherr tot de wereldtopbehoort. Het gamma kranen vanLiebherr omvat de mobiele kranenvan de LTM serie (35 tot 1200 tonhijsvermogen), de compacte mobielekraan LTC (45 ton), de truckkranenLTF (35 tot 60 ton), de mobiele kraanmet vakwerkgiek LG 1750 (750 ton),de rupskranen met telescoopmastLTR (60 tot 1200 ton) en de groterupskranen van de LR serie (350 tot3000 ton). Dit gamma wordt nogaangevuld met de mobieletorenkraan MK 88. Liebherr bouwtbovendien zelf de dieselmotoren voorkranen en onderwagens.

LINK-BELT

Het 135-jarige Amerikaanse kranenbedrijf hoort tot de groep Sumitomo HeavyIndustries. De activiteiten van het bedrijf met hoofdkwartier in Lexington zijngericht op mobiele kranen en rupskranen. Bij Link-Belt vinden we de RTC ruwterrein kranen (30 – 120 ton), de HTC mobiele kranen (36,2 – 120 ton), de HTT alle terrein kranen (70 – 250 ton), de HC mobiele kranen metvakwerkgiek (137 – 273 ton), de H en HSL rupskranen (50 – 544 ton) en de TCC rupskranen met telescoopmast (41 – 100 ton). Link-Belt gebruiktvoornamelijk Cummins motoren en ontwikkelde een eigen controle enbedieningssysteem Link-Belt Pulse.

LOCATELLI

In het noorden van Italië bouwt Locatelli al meer dan vijftig jaar voornamelijkruw terrein kranen met hijscapaciteiten tot 60 ton. De Grill serie kranen vanLocatelli hebben een cabine met 360° onbeperkt zicht en een onderwagenmet vierwielaandrijving en vierwielbesturing. Deze kranen zijn bij uitstekgeschikt voor montage en onderhoud bij de bouw, de aanleg vanpijpleidingen, havenactiviteiten en energiewerken. Daarnaast heeft Locatellinog de bijzonder populaire ATC20 citykraan met 20 ton hijsvermogen,gebaseerd op de robuuste ruw terrein kranen. Kenmerkend voor dit model isde blokkeerbare hydrogas ophanging.

LIUGONG

Het Chinese LiuGong bouwde kleine kranen tot in 2008 de Bengbu ZhencongAnli kraanfabriek werd overgenomen. Het filiaal Anhui LiuGong Crane Ltdbouwt inmiddels zo’n 3000 kranen per jaar. De groep investeerde evenwel ineen uitbreiding van de productie die binnen enkele jaren moet groeien tot9000 à 10.000 eenheden per jaar, waarmee LiuGong de nummer drie wordtin China. Het bedrijf ging tevens een joint venture aan met Cummins voor deproductie van kraanmotoren. Het huidige gamma gaat tot 70 ton voor detruckkranen en 160 ton voor de rupskranen, wat moet opgetrokken wordentot 130 en 400 ton in de komende jaren.

CRANE GUIDE

13Speciaal Transport Magazine I Speciale uitgave I

YTG163_30_crane_flash.qxd:p10-21 13/04/12 15:35 Page 13

Page 14: Speciaal Transport Magazine STM Guide 2012

14 I Speciaal Transport Magazine I Speciale uitgave

LUNA

De firma Luna is één van die kleinere Spaanse kranenbouwers met eenbeperkt maar toch interessant gamma, waardoor ze een Europeseklantenkring konden uitbouwen. Het gamma van Luna bestaat uit de mobieletelescoopkranen van de AT serie (40 tot 90 ton), de GT kranen voor opbouwop truckchassis (met hijscapaciteiten van 40 ton voor 3-assige chassis tot70 ton op 5-assige chassis) en de GTR bergingskranen voorbergingsvoertuigen. De kranen worden gebouwd in Huesca, in een aparteproductievestiging in Almudevar bouwt Luna ook zware vorkheftrucks enreachstackers.

MARCHETTI

Luigi Marchetti begon in 1956 met de bouw van mobiele kranen encitykranen. Inmiddels worden deze laatste niet meer geproduceerd.Het huidige gamma van Marchetti omvat de mobiele telescoopkranen van deMG serie (60 tot 90 ton hijscapaciteit), de telescoopkranen voor opbouw optruckchassis van de MTK serie (60 tot 80 ton) en de unieke Sherpatelescoopkraan op rupsonderstel. Deze laatste heeft een hijsvermogen van70 ton. Marchetti gebruikt Iveco motoren voor de aandrijving van de eigenonderwagens en als krachtbron voor de kranen. Marchetti Autogru SpA isgevestigd in het Italiaanse Piacenza.

MONTA-RENT

Sinds 1999 is Monta-Rent verantwoordelijk voor de bouw, verkoop en verhuurvan Montalift snelbouwkranen. Benazzato Gru uit het Italiaanse Oleggio is defabrikant die op specificatie van MontaRent het kraandeel ontwerpt en bouwt.In Nederland volgt de montage van de kraan op de onderwagen, die geheelin eigen beheer geassembleerd wordt. Tevens worden de stalen contraballast,de radiografische afstandsbediening en andere opties gemonteerd, zoals eengenerator, bouwverlichting en opbergkisten. Als laatste wordt deingebruikname keuring uitgevoerd en alle opschriften en belettering van deklant aangebracht.

RIGO

Meer dan vijftig jaar geleden begon Alberto Rigo kranen te bouwen op vraagvan de bloeiende marmernijverheid in de streek waar hij was gevestigd.De huidige robuustheid van de kranen is volgens de onderneming nog altijd tedanken aan de zware omstandigheden waarin de eerste Rigo kranen hunwerk moesten doen. Het programma van Rigo is vrij beperkt en bestaat alleenuit ruw terrein kranen met hijscapaciteiten van 50 tot 130 ton. De kranenworden gemonteerd op volledig zelf ontwikkelde onderwagens, maar metcomponenten van bekende fabrikanten, zoals motoren van Iveco.

ORMIG

Ormig werd in 1949 opgericht door Guido Testore en het bedrijf is nog altijd inhanden van de familie. De productie ging van start in een oude fabriek in hetcentrum van Ovada, maar verhuisde naar de buitenwijken in modernerefaciliteiten. Het programma van Ormig bestaat nog slechts uit twee delen,meer bepaald een serie pick and carry kranen (5,5 tot 60 ton hijsvermogen)en truckkranen voor opbouw op een vrachtwagenchassis (80 tot 100 ton).De compacte pick and Carry kranen levert Ormig zowel met dieselaandrijvingals met een hybride aandrijflijn (diesel/elektrisch).

MANITOWOC

De zware Manitowoc rupskranen zijn vooral te zien in Noord- en Zuid-Amerika, Australië en Azië en slechts sporadisch in Europa. De Europese takvan Manitowoc wordt gevormd door Grove met mobiele kranen. Tot deManitowoc groep horen ook de Potain torenkranen, National Crane en hetChinese Dongyue. Manitowoc kranen worden gebouwd in Manitowoc,Wisconsin en Shady Grove, Pennsylvania. Sinds 2005 worden er ookManitowoc kranen gebouwd in Zhangjiagang, China. De Grove kranen hebbenhun voornaamste productiebasis in Willemshaven (D) en Niella Tanaro (I).Dit jaar startte de productie tevens in Passo Fundo (Brazilië).

YTG163_30_crane_flash.qxd:p10-21 13/04/12 15:35 Page 14

Page 15: Speciaal Transport Magazine STM Guide 2012

CRANE GUIDE

SANY

Toen de industriële groep Sany zich in de periode 2003-2006 ging toeleggenop de kranenindustrie was er in China nog nooit een kraan gebouwd vanmeer dan 350 ton. Al snel kwam Sany met een 400 ton kraan op de proppenen dan volgden kranen met 450, 630, 800 en 900 ton hijsvermogen. Nu kanSany bogen op een gamma mobiele telescoopkranen met hijscapaciteiten van25 tot 1000 ton en rupskranen van 50 tot 1600 ton. Tenminste tot de komstverleden jaar van een nieuwe superkraan, de Sany SCC86000TM rupskraanmet een hijsvermogen van 3600 ton, waarmee Sany momenteel over desterkste rupskraan wereldwijd beschikt.

SENNEBOGEN

Het aanbod van kranen bij Sennebogen is gegroeid uit materieel voor debouwsector en dat bouwsegment neemt bij Sennebogen nog altijd eenbelangrijke plaats in. Daarnaast bouwen de Duitsers het programma kranensteeds verder uit. Het gamma rupskranen biedt nu hijscapaciteiten van 16 tot300 ton en wordt aangevuld met rupskranen voorzien van een telescoopmast(8 tot 80 ton). Sennebogen biedt bovendien een reeks kranen voormateriaalbehandeling (16 tot 18 ton) en specifieke havenkranen (45 tot122 ton). Een buitenbeentje is de HPC 40 kraan voor opbouw op eentruckchassis.

TADANO FAUN

De Japans/Duitse samenwerking Tadano Faun bouwt een gamma kranen metals centrale pijler de alle terrein kranen van het gamma ATF (40 tot 400 ton).De ATF 400G-6 is de nieuwste aanwinst in dit gamma. Deze 6-assige kraanheeft een hijsvermogen van 400 ton, een eigengewicht van 72 ton, eenMercedes-Benz motor van 480 kW (653 pk) in de 12x8 onderwagen en een195 kW (265 pk) in de kraan. Tadano Faun heeft verder nog de ruw terreinkranen RT (40 tot 70 ton) en een 70 ton rupskraan. Zeer populair zijnbovendien de truckkranen waarvan Tadano Faun nu modellen levert met eenhijsvermogen van 40, 65 en 70 ton.

SPIERINGS

De mobiele torenkranen van Spierings zijn uniek in de zin dat zij in moeilijkeen druk bevolkte gebieden inzetbaar zijn. Een snelle opbouwtijd van amper11 minuten en éénmansbediening helpen daarbij. De nieuwste ontwikkelingvan Spierings is de City Boy. Deze hybride kraan levert uitstekende prestatiesmet respect voor het milieu en een aanzienlijk geluidsreductie. De kraan heefteen elektrisch vermogen van 440 kW en slechts één cabine voor de functiestruckcabine, kraancabine en lift. Van de 6-assige SK1265 AT6 Mighty Tinywerd een nieuwe variant ontwikkeld met slechts 10 ton per as in plaats van12 ton.

TCM

TCM bouwt een alleszins indrukwekkende serie opbouwkranen voorvrachtwagenchassis. Dit gamma biedt immers hijsvermogens van 20 tot maarliefst 200 ton en dat is bijzonder veel voor een truckkraan. Daarnaast omvathet gamma van de Italiaanse constructeur ook rupskranen in de RTC serievan 28 tot 70 ton hijsvermogen, ruw terrein kranen in de serie RTCW (35 tot70 ton) en de Cytecma marinekranen. TCM is bovendien bijzonder sterk inbergingskranen, liftplatformen en militaire kraanvoertuigen. TCM sloot in 2011een akkoord af met de Chinese groep Yutong voor de overdracht van knowhow.

TEREX GROUP

De huidige Terex Group is gegroeid uit de overname van tal van bekendebedrijven: Advance, American, American Truck Company, Amida, Bartell,Bendini, Benford, Bid-Well, Canica, Cedarapids, CMI, CMI-Cifali, CMI Johnson-Ross, Comedil, Demag, ELJay, Fermec, Finlay, Franna, Fuchs, Genie, Hi-Ranger, Jaques, Morrison, Pegson, Peiner, Powerscreen, PPM, Reedrill,Schaeff, Simplicity, Standard Havens, Telelect and TerexLift. Alle productenvan de vestigingen in Waverly en Wilmington (USA), Zweibrücken (D),Montceau-les-Mines (F), Fontenaffreda en Crespellano (I), Luzhou (CHN) enBrisbane (AUS) worden nu als Terex gecommercialiseerd.

15I Speciaal Transport Magazine I Speciale uitgave

YTG163_30_crane_flash.qxd:p10-21 13/04/12 15:35 Page 15

Page 16: Speciaal Transport Magazine STM Guide 2012

TEREX

Nu alle producten wereldwijd onder de naam Terex terug te vinden zijn dektdeze naam een enorme programma: AC alle terrein kranen (30 tot 1200 ton),AC 40 City (40 ton), mobiele kranen T, TC, LT, QY, Toplift, Roadmaster, BT, TM,RM, RS en Crossover (8 tot 130 ton), Roadmaster truckkranen (100 ton),mobiele kraan met vakwerkgiek TC (600 ton), rupskranen CC (300 tot3200 ton), HC (45 tot 250 ton) en Powerlift (70 tot 360 ton), TCC rupskranenmet telescoopmast (42 tot 60 ton), RT, RC en A ruw terrein kranen (27,3 tot118 ton), AT en MAC pick and Carry kranen (15 tot 25 ton) en MHC mobielehavenkranen (20 tot 200 ton).

VALLA

Valla bouwt industriekranen sinds 1945 en groeide uit tot één van debelangrijkste spellers wereldwijd op dit vlak. Valla stond ook aan de wieg vaneen nieuw type kraan, dat in feit de mogelijkheden van een heftruck en eenmobiele kraan in zich verenigt. De volgende stap was de ontwikkeling vanelektrisch aangedreven industriekranen. Het totale gamma van Vallaindustriekranen omvat nu modellen met dieselmotor, elektrische aandrijving of hybride aandrijving. De hijsvermogens gaan van 2 tot 90 ton. De kranenkunnen helemaal aangepast worden aan de bijzondere wensen van degebruiker.

V-KART

De V-Kart Mobilkrane van de firma K.H. Klütsch Ingenieurgesellschaft mbHzijn in feite de Duitse tegenhangers van het Italiaanse Valla. Van de eersteindustriekraan onder de naam V-Kart met een hijsvermogen van 8,5 tongroeide het aanbod met de jaren aan tot een compleet gamma kranen methijsvermogens tot 90 ton. In de meeste gewichtsklassen kan V-Kart zowel eenuitvoering op wielen leveren als een versie op rupsbanden. Omdat dezekranen vaak intern gebruikt worden zijn er tevens elektrische versies en biedtV-Kart ook gasmotoren aan naast de gebruikelijke diesel.

WORLD POWER ERKIN

World Power Erkin Duty Machine werd gecreëerd op basis van de 25 jaarervaring met hydraulic van de Erkin Hydraulic Ltd. Co. Basisproduct van hetbedrijf is een reeks laadkranen voor trucks met 9 tot 360 t/m. World PowerErkin heeft de ambitie om uit te groeien tot één van de grootstekraanbouwers wereldwijd. Het gamma telescoopkranen voor opbouw optruckchassis loopt inmiddels van 30 tot 100 ton. Dezelfde kraantypen wordenook als complete mobiele kraan aangeboden. Verder bouwt de ondernemingook scheepskranen en spoorkranen, bergingsvoertuigen en specialeliftuitrusting voor boten.

XCMGDe Xuzhou Heavy MachineryCompany, bekend als XCMG, is eennog vrij jonge Chinese groep(opgericht in 1989), maar met eenenorm wijd productiegamma. XCMGheeft zich ook op de ontwikkeling vaneen breed gamma kranen gestort.Dat start met de QY kranen vooropbouw op truckchassis en gaatverder met een reeks QAY alle terreinkranen (160 tot 1200 tonhijsvermogen) en de QU rupskranen(50 tot 650 ton hijsvermogen). XCMG heeft inmiddels ook extrazware rupskranen gebouwd, de XCGmodellen met 1000 en 2000 tonhijsvermogen. In 2010 werd deontwikkeling gestart van een nogzwaardere rupskraan met 3600 tonhijscapaciteit.

ZOOMLION

In 1992 werd door de Changsha Zoomlion Heavy Industrial & TechnologyDevelopment Company een nieuwe afdeling in het leven geroepen onderde naam Zoomlion Mobile Crane Branch. Dit filiaal staat voortaan in voorde ontwikkeling en bouw van verschillende kraantypen. De voornaamstezijn truckkranen (12 tot 150 ton), alle terrein kranen (180 tot 1000 ton),rupskranen (50 tot 600 ton) en ruw terrein kranen (35 tot 100 ton).Om de verkopen en service wereldwijd te ondersteunen heeft Zoomlion eensamenwerking in Amerika, maar ook een platform in Europe (ZoomlionEurope in Antwerpen).

CRANE GUIDE

16 I Speciaal Transport Magazine I Speciale uitgave

YTG163_30_crane_flash.qxd:p10-21 13/04/12 15:35 Page 16

Page 17: Speciaal Transport Magazine STM Guide 2012

YTG163_30_crane_flash.qxd:p10-21 13/04/12 15:35 Page 17

Page 18: Speciaal Transport Magazine STM Guide 2012

18 I Speciaal Transport Magazine I Speciale uitgave

CRANE GUIDE

MERK LAND WEBSITE RUPSKRANEN TELESCOOPKRANENKRANEN MET VAKWERKGIEK

TRUCKKRANEN TORENKRANEN

ALTEC USA www.altec.com 34,2 ton 16,2 - 34,2 ton

ARCOMET MTC B www.mtc-cranes.com 12 ton

AVTOKRAN JSC RUS www.nams.ru/2012/en/avtokran 16 - 100 ton

BADGER USA www.badgerequipment.com 20 - 30 ton

CKD CZ www.ckd-jeraby.cz 10 - 30 ton

DAK UA www.dak.com.ua 12 - 90 ton

EUROGRU AMICI I www.eurogruamici.it 60 - 200 ton

FABLOK BUMAR PL www.fablok.com.pl 28 ton

FUWA CHN www.cnfuwa.com 35 - 1250 ton

GALIZIA I www.galiziagru.com 2 - 30 ton

HITACHI SUMITOMO J www.hsc-crane.com 40 - 650 ton 20 - 50 ton 20 - 40 ton

KATO J www.kato-works.co.jp 30 - 300 ton 30 - 50 ton

KOBELCO J www.kobelco-cranes.com 35 - 800 ton 25 - 51 ton 50 ton

LIEBHERR D www.liebherr.com 60 - 3000 ton 35 - 1200 ton 350 - 750 ton 35 - 60 ton 8 ton

LINK BELT USA www.linkbelt.com 41 - 544 ton 30 - 250 ton 137 - 273 ton

LIUGONG CHN www.liugong.com 50 - 160 ton 8 - 70 ton 8 - 70 ton

LOCATELLI I www.locatelligru.it 12,5 - 60 ton

LUNA E www.lunaei.es 40 - 90 ton 40 - 70 ton

MANITEX USA www.manitex.com 20 - 50 ton

MANITOWOC USA www.manitowoccranes.com 73 - 2300 ton 8,6 tot 558,8 ton 91 - 272 ton 40 - 100 ton

MARCHETTI I www.marchetti.it 70 ton 60 - 90 ton 60 - 80 ton

MONTA RENT NL www.montarent.nl 2 tot 4 ton 1,5 tot 4 ton

ORMIG I www.ormig.com 5,5 - 100 ton 80 - 100 ton

RIGO I www.rigo.com 50 - 130 ton

SANY CHN www.sanygroup.com 50 - 1600 ton 25 - 1200 ton

SENNEBOGEN D www.sennebogen.de 16 - 300 ton 40 ton

SPIERINGS NL www.spieringskranen.nl 18 ton 7,5 - 18 ton

TADANO FAUN J/D www.tadanofaun.de 70 ton 30 - 400 ton 40 - 70 ton

TCM I www.tcmsrl.it 35 - 135 ton 35 - 70 ton 20 - 200 ton

TEREX USA www.terex-cranes.com 27 - 3200 ton 8 - 1200 ton 600 ton 9 - 130 ton

VALLA I www.valla.com 2 - 12 ton 2 - 90 ton

V-KART MOBILKRANE D www.kluetschgmbh.de 2 - 4 ton 2 - 90 ton

WORLD POWER ERKIN TR www.worldpower.com.tr 30 - 100 ton 55 - 70 ton

XCMG CHN www.xcmg.com 50 - 2000 ton 8 - 1200 ton 8 ton

ZOOMLION CHN www.zoomlion.com 50 - 600 ton 180 - 1000 ton 12 - 150 ton

YTG163_30_crane_flash.qxd:p10-21 13/04/12 15:35 Page 18

Page 19: Speciaal Transport Magazine STM Guide 2012

YTG163_30_crane_flash.qxd:p10-21 13/04/12 15:35 Page 19

Page 20: Speciaal Transport Magazine STM Guide 2012

20

Zware ladingen worden op de voertuigengeplaatst met behulp van rolbruggen,mobiele kranen, scheepskranen of an-

dere stationaire hulpmiddelen. Hetzelfde ge-beurt bij het lossen. Maar als er geen laad/los-middelen voorhanden zijn dan kan een laad-kraan op de truck, trekker of oplegger de op-lossing zijn. Er zijn laadkranen in alle mogelijke maten,afmetingen en prestaties. Van de handbe-diende hydraulische kraantjes tot de sterkstelaadkranen, die de prestaties van mobiele te-lescoopkranen vaak evenaren.Uiteraard blijft de keuze altijd een compro-mis, want stijgen de hijscapaciteit en het bereik van de laadkraan, dan stijgen het

eigengewicht en de plaats die de kraan op het voertuig inneemt evenredig.

NieuwighedenRecente nieuwigheden en nieuwigheden diede kraanbouwers op de komende beurzengaan voorstellen:- Atlas: model 620.3- Cormach: modellen 71000 E en 135000 X- Effer: modellen 220 en 250- Fassi: HMI controle en bediening (Human

Machine Interface)- Hiab: model XS 544- Palfinger: modellen P210 BK, P300 KS en

WT 700- PM: model 100SP

HMF presenteert nieuwe T-kranenHMF heeft een compleet nieuw gamma laad-kranen met de T serie, die lastmomenten bie-den van 14 en 21 t/m. De serie zal als T, TXen TX+ aangeboden worden. Kenmerkendvoor de nieuwe kranen is hun geringe plaats-ruimte en de hoge functionaliteit. HMF introduceert op deze kranen nieuwe detailszoals een liggende schuifcilinder en aan dekraanbasis gemonteerde olietank. De T mo-dellen vormen de basis, de TX hebben een ho-ger hijsvermogen dankzij het HDL systeem(Heavy Duty Lifting). Op het topmodel TX+vinden we het nog verder verfijnde Super-HDL-System (HDL-d). Bovendien zijn de kra-

Misschien denken sommige fitnessfreaks er met een zekereweemoed aan dat vrachtwagens vroeger nog met de handgeladen en gelost werden. Voor zakgoed of ladingen bestaandeuit bakstenen, dozen of kratten kan dat mogelijk zijn, maar inhet uitzonderlijk vervoer zijn de ladingen meestal al veel tezwaar om nog met zuivere mankracht te verplaatsen.

CRANE GUIDE

LEVE DEVEELZIJDI

I Speciaal Transport Magazine I Speciale uitgave

2. 3.

1. Vooral in de bouwsector wordtvaak voorkeur gegeven aaneen verrijdbare kraan opoplegger of vrachtwagen.

2. HMF pakt uit met een nieuweserie laadkranen, de T serie.

3. De constructeurs geven deopbouwers steeds duidelijkerinstructies voor de opbouwvan kranen.

YTG163_30_crane_flash.qxd:p10-21 13/04/12 15:35 Page 20

Page 21: Speciaal Transport Magazine STM Guide 2012

nen van de TX+ serie met EVS leverbaar. EVSstaat voor Electronic Vehicle Stability en meetmet twee elektronische AIC sensoren con-stant de helling van het voertuig en grijpt inwanneer er gevaar dreigt. Het systeem houdttevens rekening met de beladingsgraad vanhet voertuig.Dergelijke systemen zien we overigens ook bijsommige andere constructeurs terug.

Instructies van de voertuigbouwersOmdat er in het verleden nog wel eens mis-verstanden konden ontstaan omtrent de mo-gelijkheden van een chassis met betrekkingvan een kraanopbouw geven de meeste truck-

bouwers en ook enkele trailerbouwers nu ge-detailleerde instructies voor de opbouw vaneen laadkraan. Het chassis moet immers ste-vig genoeg zijn om de krachten te kunnen ver-werken die een kraan er tijdens hijswerken opuitvoert. Vandaar dat de positie op het chas-sis belangrijk is, maar ook de eventuele mon-tage van een hulpchassis, de juiste bevestigingaan het chassis en de positie van zaken als desteunpoten. Een voorbeeld van zo’n instruc-ties vinden we bij DAF, dat onlangs zelfs eenspeciale website introduceerde voor de op-bouwindustrieDe Bodybuilder Information website(www.DAFBBI.com) is een online platform, intien talen beschikbaar, en met toegang voor

de opbouwers tot alle gegevens en richtlijnenvoor een efficiënte opbouw van een DAF chas-sis. Zodra een truck de fabriek verlaat, gaatdeze in veel gevallen naar een carrosseriebe-drijf voor de montage van een specifieke op-bouw zoals een laadkraan of steunpoten. Omde carrosseriebouwers optimaal te ondersteu-nen bij het samenstellen en daadwerkelijk op-bouwen van het voertuig, zijn op de nieuwewebsite onder andere gedetailleerde chassis-tekeningen, specificatiebladen en opbouw-richtlijnen te vinden. Ook de andere truck-merken hebben een informatiedienst voor ditsoort gevallen.

Hendrik De Spiegelaere

21Speciaal Transport Magazine I Speciale uitgave I

CRANE GUIDE

1.

DIGHEID

MERK WEBSITE CAPACITEITEN MINIMUM CAPACITEITEN MAXIMUM

AMCO-VEBA www.amcoveba.it 1 t/m 74 t/m

ATLAS www.atlasgmbh.com 1,32 t/m 63,2 t/m

COPMA2000 www.copma2000.com 2,5 t/m 92 t/m

CORMACH www.cormach.com 4 t/m 156 t/m

EFFER www.effer.it 20 t/m 160 t/m

FASSI www.fassigroup.com 1,1 t/m 113,3 t/m

FERRARI www.flliferrari.it 0,9 t/m 65,4 t/m

HIAB www.hiab.com 0,8 t/m 90 t/m

HMF www.hmf.dk 0,5 t/m 77,1 t/m

HYVA www.hyvacrane.com 1 t/m 74 t/m

MKG www.mkg-krane.de 3,5 t/m 125 t/m

PALFINGER www.palfinger.com 0,8 t/m 150 t/m

PESCI www.pesci-cranes.com 2,5 t/m 92,5 t/m

PM www.pm-group.eu 2 t/m 80 t/m

TIRRE www.tirre-cranes.com 0,8 t/m 150 t/m

SAMENWERKING SANY –PALFINGER

Nog een teken aan de wand dat de Chinese constructeursverder oprukken is het samenwerkingsakkoord tussen hetChinese Sany en de firma Palfinger. Beide constructeurs gaan50 % bijdragen aan twee nieuwe ondernemingen. SanyPalfingerin Changsha, China, zal Palfinger laadkranen produceren enverkopen in China. Daar zal in de komende jaren 200 miljoen EURgeïnvesteerd worden om jaarlijks tot 10.000 laadkranen te bouwenvoor de Chinese markt. PalfingerSany in Oostenrijk zal dan weerinstaan voor de verkoop van Sany alle terrein kranen, ruw terreinkranen en truckkranen in Europa, Rusland en het GOS.

2. 3.

YTG163_30_crane_flash.qxd:p10-21 13/04/12 15:35 Page 21

Page 22: Speciaal Transport Magazine STM Guide 2012

1. Vier merken leveren af fabriekeen trekker voor 250 tontreingewicht.

2. Scania en Volvo strijden aljaren om de titel van sterkstestandaardtruck.

3. De meeste transporten in desector uitzonderlijk vervoerblijven evenwel beperkt totminder dan 120 ton.

Was in 2010 het grote nieuws nog de komst vaneen Scania V8 met 730 pk, dan deed Volvo het in2011 nog weer ietsje beter met FH16 met maar

liefst 750 pk. Maar indrukwekkender nog dat dezevermogens zijn de koppelcurves van deze

topmodellen.

TRUCK GUIDE

STEEDS MINDERSPECIALISTEN

22 I Speciaal Transport Magazine I Speciale uitgave

dossierYTG163_40_truck_flash.qxd:p22-33 13/04/12 15:41 Page 22

Page 23: Speciaal Transport Magazine STM Guide 2012

23Speciaal Transport Magazine I Speciale uitgave I

TRUCK GUIDE

1.

Om zware lasten te verplaatsen is nietalleen vermogen nodig, maar in deeerste plaats een hoog maximum-

koppel en dat liefst bij een zo laag mogelijktoerental en over zo’n groot mogelijk toeren-bereik. Daar zijn de topmodellen van de gro-te constructeurs meesters in. De Volvo FH16heeft een maximumkoppel van 3550 Nm bijamper 1050 o/m en kan dat aanhouden tot1400 o/m. De 16-liter zescilinder levert ove-rigens al 2800 Nm bij 900 o/m. Scania en MANhebben een V8 en ook Mercedes-Benz mon-teert in de Actros SLT nog een V8 in afwach-ting van nieuwe Euro 6 motoren.

Deze krachtige motoren vragen uiteraard ookom een aangepaste aandrijflijn. Aanvankelijkwerd in de sterkste uitvoeringen het koppelgeknepen in de kleinste versnellingen om deversnellingsbak, cardan, steekassen en assente sparen. Met de nieuwste, geautomatiseer-de versnellingsbakken zoals de I-Shift enOpticruise is dat niet langer nodig. De ver-sterkte uitvoeringen slikken ook dat reuzen-koppel. Overigens kunnen de meeste zwaretrekkers nog altijd geleverd worden met eenkoppelomvormer (in de volksmond WSK genaamd). Mercedes-Benz heeft daar een variante op in de vorm van de turbokoppe-ling. Deze ontwikkeling van Voith zullen we weldra ook bij andere merken zien.De bovengenoemde vier merken leveren af fa-briek een 8x4 trekker voor treingewichten tot250 ton. Bij Renault Trucks is dat 120 ton enDAF en Iveco gaan met hun standaardpro-gramma tot 150 ton. Het voordeel van dezefabrieksversies is dat ze in het normale dealer-net terecht kunnen voor onderhoud en er bijde productie zoveel mogelijk gebruik is ge-maakt van standaard onderdelen.

Euro 6 nadertVoor 2012/2013 verwachten we wel een be-langrijke ommekeer, want dan moeten deconstructeurs hun Euro 6 motoren gaan pre-senteren. Het valt nog af te wachten of ze al-lemaal de moeite gaan doen om nog zelf eenEuro 6 versie te ontwikkelen van de zwaarste

en sterkste motoren. Want laten we wel we-zen, deze topmodellen vormen tevens eenzeer beperkte niche en zijn enkel bestemdvoor de grootste specialisten in het uitzon-derlijk vervoer. Meer dan 85 % van alle ex-ceptionele transporten kunnen ook uitge-voerd worden met ‘lichtere’ trekkers, wantdan gaat het immers om transporten met eentreingewicht van minder dan 120 ton.Wat wel al blijkt bij de ontwikkeling van deEuro 6 motoren is dat de behoefte aan koel-lucht veel groter is. Daarom moeten ook decabines en de koelluchtopening aangepastworden. Mercedes-Benz en Scania hebben datal gedaan en meteen ook al Euro 6 motorenaangeboden, maar de andere constructeurszullen snel volgen.Het feit dat de grote constructeurs zelf eenruim aanbod hebben aan trekkers en vracht-wagens die geschikt zijn voor uitzonderlijkvervoer, maakt het leven wel moeilijk voor dekleinere specialisten. Als die niet gesteundworden door een grotere groep of kunnen re-kenen op heel wat andere activiteiten dan zijnde overlevingskansen heel wat kleiner. Datbleek onlangs nog eens duidelijk met een tochgevestigde naam als Ginaf. De Nederlandsefabriek moest de boeken neerleggen, maarkon dan toch een doorstart maken met hulpvan een Chinese groep. We hebben het altijdal gezegd dat de Chinezen komen.

Hendrik De Spiegelaere

2. 3.

YTG163_40_truck_flash.qxd:p22-33 13/04/12 15:41 Page 23

Page 24: Speciaal Transport Magazine STM Guide 2012

BELAVTOMAZ

In de volgende STM Guide zullen we de merken BelAZ, MAZ en MAZ-MANwellicht onder een andere noemer moeten onderbrengen, want de Wit-Russische regering wil 51% van de aandelen in de onderneming verkopen.Er wordt hierover onderhandeld met het Russische KamAZ. Tot zover blijftMAZ trucks bouwen, vooral voor de zware transportsector en MAZ-MAN meertrekkers voor het lange afstandstransport. Opmerkelijk is de vorig jaargetoonde MAZ 6440 trekker met torpedocabine en 600 pk V8 motor vanMMZ. MAZ heeft ook links met de dumptruckconstructeur BelAZ en despecialist in superzware vrachtwagens MZKT-Volat.

FOREMOST

Uitzonderlijk kun je ze wel noemen, de trucks van Foremost. Het Canadesebedrijf bouwt twee series trucks, de Delta en Commander, die telkens zijnuitgerust met enorme, laagprofielbanden. Met die banden en zijn aandrijvingop alle wielen kan een Foremost truck ook op het meest onbegaanbareterrein nog opereren. Naast de trucks met wielen bouwen de ingenieurs van Foremost ook een hele resem trucks en bouwmaterieel op rupsen. De voertuigen zijn vooral bedoeld voor mijnbouw en de gas- en olie-industrie.Foremost is al sinds 1965 actief vnauit Calgary, Alberta, een streek waarextreme voertuigen al tot hun recht komen.

24 I Speciaal Transport Magazine I Speciale uitgave

CATERPILLAR

Met de introductie van de Cat Vocational Trucks heeft de bekendeconstructeur van bouwmachines, mijnmachines, dumptrucks en motorenCaterpillar een serie extra robuuste trucks op de markt gebracht. De Cat CT660 wordt geleverd als 6x4 of 8x4 met eigen Caterpillar motoren,zoals de CT11 (330 top 390 pk), CT13 (410 tot 475 pk) en CT15 (435 tot 550 pk). Caterpillar levert voor deze trucks ook een eigenautomatische versnellingsbak, die uitstekend samengaat met de motor. Er zullen overigens nog dit jaar en de komende jaren meer versies volgendvan deze uitzonderlijke trucks.

DAF

Voor de sector uitzonderlijk vervoer rekent DAF op de CF85 en de XF105.De CF85 heeft daarbij het voordeel van zijn compactere cabine en iets lagergewicht. De CF85 is er als 4x2, 6x2 en 6x4 trekker en 2- tot 4-assigevrachtwagen. Bij de XF105 wordt dat aanbod nog aangevuld met eenspecifieke 8x4 trekker voor exceptioneel vervoer, goed voor treingewichten tot150 ton. Beide zware DAF modellen maken gebruik van de 12,9-liter MXPaccar motor met vermogens 510 pk en een hoogste koppel van 2500 Nm.DAF benut ZF versnellingsbakken met 8, 9, 12 of 16 verhoudingen, met alsalternatief de geautomatiseerde AS-Tronic.

FREIGHTLINER

Het paradepaardje van Daimler Trucks North America, Freightliner, is demarktleider op het vlak van zware trucks in de US. Specifiek voor de sectorvan het uitzonderlijk vervoer heeft Freightliner de serie Severe Duty trucksparaat. Het vlaggenschip in dit gamma is de Corona SD. Deze typischAmerikaanse torpedotrucks is verkrijgbaar als 6x4 of 8x4 en wordt uitgerustmet Detroit of Cummins motoren tot 600 pk. Uiteraard kunnen ook andereFreightliner modellen, zoals de Cascadia in aanmerking komen voor hettrekken van een dieplader of activiteiten in het uitzonderlijk vervoer.

GINAF

Eind 2011 klonken er onheilspellende berichten omtrent Ginaf. Het bedrijf zouop de rand van bankroet hebben gestaan. Met de hulp van de Chinese groepCHTC werd evenwel voor de doorstart van Ginaf gezorgd. Primair doel is omGinaf als merk voort te zetten volgens de huidige standaard, waarbij hetzowel op nationaal (NL) niveau als op internationaal niveau gaat opereren.Ginaf is een specialist in meerassige voertuigen, de toepassing vanwidespread tandems en innovatieve ophangingsvarianten, waaronder eenhightech onafhankelijke wielophanging. De cabines en motoren komentraditioneel van DAF of Iveco.

YTG163_40_truck_flash.qxd:p22-33 13/04/12 15:41 Page 24

Page 25: Speciaal Transport Magazine STM Guide 2012

HINO

Als filiaal van de reusachtige Toyota groep is Hino verantwoordelijk voor hetsegment van lichte, middelzware en zware bedrijfsvoertuigen. Hino produceertdaarbij ook dieselmotoren en trucks buiten Japan, onder meer in Thailand,Mexico, de Verenigde Staten, Indonesia en China. De zwaarste trucks vanHino vinden we in de 700 Series, die in Japan als Profia gecommercialiseerdwordt. In de 700 Series gebruikt Hino de eigen dieselmotoren enversnellingsbakken, waaronder een geautomatiseerde twaalfversnellingsbak.De sterkste krachtbron is een zescilinder met een vermogen van 450 pk.

INTERNATIONAL

International het vrachtwagenmerk van de groep Navistar heeft een bijzondergroot gamma zware trucks. De meeste zijn evenwel van de typischeAmerikaanse layout, dus met torpedofront en 6x4 asconfiguratie. Voor de zwaarste opdrachten komen de modellen ProStar+, PayStar,WorkStar, LoneStar, 9900 en TranStar in aanmerking. Daarnaast bouwtInternational nog een reeks militaire voertuigen, meestal met aandrijving op alle assen. International bouwt en ontwikkelt tevens zijn eigen motorenvoor gebruik in de trucks (Maxxforce, gemeenschappelijk ontwikkeld metMAN) of biedt als alternatief Cummins motoren aan.

IVECO

Iveco heeft voor het zwaarste werk de trekkers en vrachtwagenuitvoeringenvan de modellen Trakker en Stralis. Via het filiaal Astra worden van de Stralisen Trakker extra zware uitvoeringen gebouwd met drie of vier assen, die goedzijn voor treingewichten van 130 tot 300 ton. Iveco gebruikt voor dievoertuigen de eigen Cursor motor met vermogens die kunnen oplopen tot 560 pk. Parallel met die civiele uitvoeringen stelt Iveco een uitgebreid gammamilitaire trucks voor, waarmee het merk de jongste tijd veel succes boekte,want onder meer België en Frankrijk bestelden legertrucks bij Iveco.

KAMAZ

Bedrijfswagenconstructeur KamAZ is met voorsprong de grootste fabrikantvan bedrijfsvoertuigen van de Russische landen met een jaarproductie vanmeer dan 45.000 voertuigen. KamAZ heeft bovendien ambitieuze plannenvoor de toekomst. In 2014 moet een compleet nieuwe lijn zwarevrachtwagens op de markt komen. Daarbij krijgt KamAZ hulp van Daimler, dat 11% van de aandelen aankocht. KamAZ sloot bovendien joint ventures afmet bedrijven om de modernste techniek in huis te halen, zoals met Cumminsen Knorr Bremse. Cummins en Deutz worden aangeboden voor hogerevermogens, waar de eigen KamAZ V8 blijft steken bij 400 pk en Euro-4.

KRAZ

Liefhebbers van stoere en onverwoestbare trucks voor de meest barrewerkomstandigheden zullen in het gamma van KrAZ beslist hun gadingvinden. KrAZ bouwt voornamelijk torpedotrucks die ofwel met YAMZ V8motoren worden uitgerust of modernere eenheden van Deutz of Cummins.KrAz vernieuwde in 2011 de klassieke torpedocabine voor de modellen Burlaken Gornyak, maar introduceerde ook nieuwe frontstuur modellen, waarvoorgebruik gemaakt wordt van MAN of Renault cabines. De truck met MANcabine heeft overigens ook een in licentie gebouwde MAN aandrijflijn, die wewellicht op de andere trucks zullen terugzien.

KENWORTH

De naam Kenworth is een legende op zich in de truckwereld. Kenworth trucksworden overigens niet alleen in de Verenigde Staten gebouwd, maar ook inMexico en Australië. Bij Kenworth denkt men automatisch aan de stoereAmerikaanse torpedo met zijn 6x4 layout, maar Kenworth bouwt ookmeerassige trucks en voor speciale toepassingen zijn er nog altijd frontstuuruitvoeringen mogelijk. Hiervoor wordt de cabine van de DAF XF105 gebruikt.De Kenworth modellen worden bij voorkeur uitgerust met de moderne, vanDAF motoren afgeleide, Paccar MX motoren, eigen aan het concern waarKenworth deel van uitmaakt.

TRUCK GUIDE

25Speciaal Transport Magazine I Speciale uitgave I

YTG163_40_truck_flash.qxd:p22-33 13/04/12 15:42 Page 25

Page 26: Speciaal Transport Magazine STM Guide 2012

26 I Speciaal Transport Magazine I Speciale uitgave

MACK

Nog zo’n legendarische Amerikaanse naam, die ook in Europa heel langpopulair was. Mack Trucks is inmiddels een deel van de groep Volvo Trucks en profiteert daarvan voor de ontwikkeling van motoren enversnellingsbakken, die in feite aanpassingen zijn van de Volvo motoren en gangwissels. Zo gebruikt Mack een eigen versie van de 16-liter zescilinderen de I-Shift versnellingsbak. Voor de zwaarste taken reserveert Mack demodellen Titan en Granite. In Australië worden ook Mack trucks gebouwd,maar die hebben andere specificaties en kenmerken, zodat we van eencompleet ander gamma mogen spreken.

MAN

In het zware gamma TGS en TGX heeft MAN tal van uitvoeringen die inaanmerking komen voor uitzonderlijk vervoer. Naargelang dechassisuitvoering en de gebruikte componenten verdeelt MAN dat gamma invier stukken: trekkers tot 90 ton treingewicht met 2, 3 of 4 assen, trekkers tot160 ton treingewicht met 3 of 4 assen, trekkers tot 250 ton met 4 assen enindividuele oplossingen. Het paradepaardje blijft uiteraard de TGX 8x4 met de500 kW (680 pk) sterke V8 common-rail diesel met 2700 Nm koppel.De aandrijflijn wordt gecomplementeerd met een twaalfversnellingsbak metTipMatic® schakeling, koppelomvormer en geïntegreerde retarder.

MERCEDES-BENZ

Na de voorstelling van de nieuwe Actros voor het lange afstandsverkeer blijfthet natuurlijk uitkijken naar een SLT versie van die nieuweling. De huidigeActros blijft ook later nog in productie voor exportlanden. Voorlopig blijft hetdus bij de huidige SLT versie. De SLT 4165 met zijn 653 pk en 3000 Nmkoppel is goed voor treingewichten tot 250 ton. Voor wie met minder toe kan heeft Mercedes-Benz ook Actros trekkers met 2, 3 en 4 assen en lichteremotoren. Vergeten we ook de Mercedes-Benz Unimog niet, een model datvaak wordt ingezet voor tractie van zware lasten over kortere afstanden.

MZKT-VOLAT

In Minsk worden zeer speciale vrachtwagens, trekkers, dumptrucks en trailers gebouwd door MZKT, die de naam Volat gebruikt als merknaam.Het merendeel van de voertuigen heeft aandrijving op alle wielen enmeerdere assen (tot 24 toe). MZKT is ontstaan als afdeling van MAZ,gespecialiseerd in de ontwikkeling en bouw van trucks die niet in seriekonden worden gebouwd. Ook nu nog worden de meeste voertuigen opbestelling en geheel op maat van wat de klant wenst gebouwd. In de Volattrucks worden zowel Russische motoren als Westerse techniek (motoren en versnellingsbakken) gebruikt.

MOL

Nog altijd worden bij Mol in Hooglede op regelmatige tijdstippen superzwaretrekkers en vrachtwagens op maat gemaakt. Die zijn doorgaans bedoeld voorde verre export en zijn zo ontwikkeld en gebouwd dat ze bestand zijn tegende meest barre weersomstandigheden en de zwaarste werkomgeving.Ofschoon er zoiets bestaat als een basisprogramma zijn de meeste Mol trucksindividuele oplossingen, geheel gemaakt op maat van de klant en met eenaandrijflijn zoals de klant vastlegt. Mol specialiseerde zich ook op hetsegment van de weg/spoor locomotieven, zware trucks die zowel op de wegals op spoorrails kunnen gebruikt worden.

MAFI

Mafi is een specialist in terminaltrekkers, zowel voor de industrie, transportals havens. Naast de standaard trekkers met een koppelschotelbelasting van25, 32 en 36 ton (treingewichten van 90 tot 120 ton) biedt Mafi de zwaretrekkerversie MT 45 voor koppelschotelgewichten tot 45 ton entreingewichten tot 250 ton. De MT 45 heeft een hydraulisch hefbarekoppelschotel, motoren van 170 tot 274 kW, een volautomatischeversnellingsbak en een speciale veiligheidscabine. Mafi bouwt overigens ook een groot pallet aan bijhorende trailers voor zware lasten en kleinere,elektrische trekkers voor industrieel gebruik.

YTG163_40_truck_flash.qxd:p22-33 13/04/12 15:42 Page 26

Page 27: Speciaal Transport Magazine STM Guide 2012

TRUCK GUIDE

NICOLAS

Met de indrukwekkende Tractomas haalde de Franse constructeur Nicolaszelfs het Guiness recordboek als zwaarste commerciële trekker. Toch blijft de productie beperkt. Van het nieuwste model van de Tractomas met RenaultPremium cabine en Cummins motor van 900 pk werden uiteindelijk alleenexemplaren geleverd aan de Zuid-Afrikaanse firma Rotran. Die nam er weleen hele vloot van in ontvangst, zowel 8x8 als 10x10 versies. Het treingewichtkan oplopen tot 700 ton, maar in konvooi, zoals deze trekkers meestalgebruikt worden, zijn nog veel zwaardere gewichten mogelijk.

OSHKOSH

De Oshkosh groep heeft zich vooral kunnen ontwikkelen dankzij enormeopdrachten van de Amerikaanse strijdkrachten voor tanktransporters enlogistieke voertuigen. In die mate zelf dat daarvoor een aparte afdeling werdopgericht, Oshkosh Defence. Daarnaast telt de groep nog Oshkosh AirportProducts, Oshkosh Specialty Vehicles, Pierce (brandweerwagens), McNelius(betonmixers), Medtec (medische voertuigen), Jerr-dan (bergingsvoertuigen),London (betonmixers) en JLG (hoogwerkers en verreikers). Veel van dezespeciale opbouwvarianten worden op een Oshkosh chassis geplaatst, maarkunnen ook op andere merken gemonteerd worden.

RENAULT TRUCKS

Voor weggebruik en met beperkte tonnages komen bij Renault Trucks de AEen Premium Route nog in aanmerking, maar voor het echt zware werk moetmen bij Renault in het gamma Kerax modellen zijn. De Kerax is er met 2, 3 of4 assen en desgewenst met aandrijving op alle wielen (8x8 enkel voor verreexport). Met de DXI13 motor kan hij bovendien een vermogen leveren van520 pk en een maximumkoppel van 2550 Nm. De Kerax is zowel leverbaarmet een handgeschakelde bak als de geautomatiseerde versie (OptiDriver+).De zwaarste versies komen aan een treingewicht van 120 ton.

PETERBILT

Peterbilt maakt net als DAF en Kenworth deel uit van de Paccar groep.Binnen die groep worden de Peterbilt trekkers en vrachtwagens als detopklasse beschouwd. Peterbilt bouw medium en heavy trucks. In de zwaarsteklasse onderscheidt het merk drie typen: de aerodynamic trucks (587, 386,384 en 382), de vocational trucks (320, 348, 365 en 367) en de traditionaltrucks (388 en 389). Peterbilt heeft zich ook toegelegd op hybride trucks enalternatieve brandstoffen. In de zwaarste klasse is dat de 386, die is uitgerustmet een systeem om de remenergie te recupereren. Ook CNG en LNGmotoren zijn mogelijk.

SCANIA

Het gamma dat Scania aanbiedt voor uitzonderlijk vervoer is bijzonder groot,want door het modulaire bouwsysteem van cabines, chassis en aandrijflijnkan Scania combinaties maken om aan alle vereisten te beantwoorden.Bij de cabines zijn de P, G en R series, die allemaal al werden aangepast methet oog op de introductie van Euro 6 motoren met hun grotere koelbehoeften.Top van het gamma zijn uiteraard de V8 modellen die tot 730 pk en 3500 Nmmaximumkoppel gaan. Af fabriek levert Scania 8x4 trekkeruitvoeringen voortreingewichten tot 250 ton. Maar dat kan met behulp van gespecialiseerdebedrijven nog hoger oplopen.

SISU

Sinds de management buy-out bij Sisu in 2010 is er bij het Finse merk veelveranderd. De Renault cabines en de Caterpillar en Renault motoren hebbende baan geruimd voor Mercedes-Benz componenten. In de nieuwe Polar seriewerken nu V6 of V8 motoren van Mercedes-Benz met vermogens van 480 tot600 pk, gekoppeld aan de Mercedes-Benz Powershift (volautomaat) ofTelligent versnellingsbak. Alternatief is nog steeds een Eaton Fuller bakmogelijk. De Sisu trucks hebben een 460 mm hoog C-vormig frame of een300 mm U-vormig frame met 160 mm subframe. De Polar is leverbaar in deversies Timber, Works, Rock, Crane en Carrier.

27I Speciaal Transport Magazine I Speciale uitgave

YTG163_40_truck_flash.qxd:p22-33 13/04/12 15:42 Page 27

Page 28: Speciaal Transport Magazine STM Guide 2012

TATRA

Het grote nieuws bij Tatra is de nieuwe serie Phoenix. Voor deze trucks,verkrijgbaar als 4x4, 6x6, 8x6 en 8x8, ging Tatra een samenwerking aan metDAF. Vandaar dat de Phoenix een DAF cabine heeft en DAF (Paccar) motoren(van 360 tot 510 pk). Later komen er in deze serie ook 5-assers (10x6 en10x8). Daarnaast heeft Tatra voor het zware werk nog de modellen Ternn°1(4x4, 6x4, 6x6 en 8x8) met Tatra Euro 5 motoren, de Jamal dumptruck en deForce modellen. Deze laatste zijn leverbaar met 3, 4, 5 of 6 assen en metDeutz, Caterpillar of Cummins motor, uiteraard allemaal met het typischeruggengraat chassis van Tatra.

TERBERG

Terberg bouwt voornamelijk maatproducten zoals terminaltrekkers in 4x2 en4x4 uitvoering goed voor treingewichten tot 375 ton. Terberg fabriceert ooktrucks en trekkers die een aanvulling zijn op de productenlijn van de grotetruckfabrikanten. Terberg fabriceert haar trucks volgens het modulairebouwsysteem principe, waarbij Terberg zelf het chassis en veersysteemvervaardigt. Terberg assembleert Volvo cabines en motoren, Meritor assen enhandmatig geschakelde of automatische transmissies. In samenwerking metZagro bouwt Terberg ook uitvoeringen voor gemengd gebruik weg en spoor.

TITAN

In de productiehallen in Backnang ontstaan de vreemdste voertuigen voor zwaar en uitzonderlijk vervoer. Het merendeel is gebaseerd opMercedes-Benz componenten, zoals de cabine en motor, maar Titan zorgt zelf voor een zwaar chassis, een aangepaste ophanging en bouwtdesgewenst vreemde componenten in zoals motoren (Cummins), gangwissels(Allison), transfertbakken (Steyr) en assen (Meritor). In opdracht voorMercedes-Benz wordt er ook de Actros SLT opgebouwd. Titan bouwt verdernog stuursystemen en chassis voor crashtenders. Het Duitse Titan heeftoverigens niets te zien met de Franse firma Titan (Terberg licentie).

TOR TRUCK

Tor Truck heeft een kwart eeuw ervaring in het bouwen van heavy-dutyvoertuigen. Begonnen als specialist voor kraanchassis bouwt de ondernemingvandaag een breed gamma voertuigen voor speciale toepassingen, zoalschassis voor betonpompen, voertuigen voor grondboringen, voertuigen voorolie- en gaswinning en exploratie, liftvoertuigen, kraancarrieurs, roro trekkers,terminaltrekkers en voertuigen voor transport van kernafval. Tor Truckskunnen snelheden halen tot 100 km/u en zijn steevast voorzien van meerdereaangedreven en gestuurde assen tot een 14x6 chassis. Tor Trucks hoort tot degroep R.P.M.

VOLVO

Met de nieuwste versie van de Volvo FH16 heeft het Zweedse merk desterkste standaardtruck in huis. Met zijn 750 pk en 3550 Nm maximumkoppelis deze trekker met zijn 16-liter motor bij uitstek geschikt voor de zwaarstetransporten. Volvo commercialiseert er bovendien een 8x4 zwaar transportuitvoering van die met een aangepaste I-Shift versnellingsbak gemakkelijk250 ton treingewicht aankan. Andere versies van de FH16 leveren 540, 600 of 700 pk. Naast de FH16 komen uiteraard ook de FH12 en de FM12 in tal van uitvoeringen in aanmerking voor uitzonderlijk vervoer.

WESTERN STAR

Het Canadese merk is binnen de groep Daimler Trucks de specialist van de echt zware uitvoeringen, vooral dan voor de Noord-Amerikaanse markt en verreexport. In Europa zijn ze evenwel zelden te zien. Western Star heeft het gammavoor zware toepassingen de jongste jaren uitgebreid met onder meer 4x4, 6x6 en 8x8 versies en zelfs een 5-asser. De modellen die in het gamma van de constructeur in aanmerking komen voor uitzonderlijke vervoeropdrachten zijn de 4700, 4800, 4900 en 6900. De trucks kunnen nog op de aloude manier grotendeels door de klant samengesteld worden, waarbij deze kan kiezen uitverschillende motoren, gangwissels, assen, chassisuitvoeringen en cabines.

TRUCK GUIDE

28 I Speciaal Transport Magazine I Speciale uitgave

YTG163_40_truck_flash.qxd:p22-33 13/04/12 15:42 Page 28

Page 29: Speciaal Transport Magazine STM Guide 2012

YTG163_40_truck_flash.qxd:p22-33 13/04/12 15:42 Page 29

Page 30: Speciaal Transport Magazine STM Guide 2012

30 I Speciaal Transport Magazine I Speciale uitgave

TRUCK GUIDE

MERK LAND WEBSITE TREINGEWICHT ASCONFIGURATIES VERMOGEN

BELAVTOMAZ BY www.maz.com.by tot 65 ton 4x2/4x4/6x2/6x4/6x6/8x4 tot 600 pk

BMC TR www.bmc.com.tr tot 70 ton 4x2/4x4/6x4/6x6/8x4 tot 440 pk

CATERPILLAR USA www.cat.com tot 75 ton 6x4/8x4 tot 550 pk

DAF NL www.daf.com tot 150 ton 4x2/6x2/6x4/8x2/8x4 tot 510 pk

FOREMOST CDN www.foremost.ca tot 80 ton 4x4/6x6/10x6 tot 500 pk

FREIGHTLINER USA www.freightlinertrucks.com tot 80 ton 6x4/8x4 tot 600 pk

GINAF NL www.ginaf.nl tot 150 ton 4x4/6x2/6x4/6x6/8x4/8x6/8x8/10x4/10x6/10x8 tot 1000 pk

GLOBAL WIN CHN www.global-win.cn tot 250 ton 4x2/6x4/6x6 tot 660 pk

HAULMAX USA www.haulmax.com tot 135 ton 6x6 tot 787 pk

HINO J www.hino-global.com tot 60 ton 4x2/6x2/6x4/8x4 tot 450 pk

INTERNATIONAL USA www.internationaltrucks.com tot 80 ton 4x4/6x4/6x6/8x4 tot 625 pk

IVECO I/D www.iveco.com tot 300 ton 4x2/6x2/6x4/6x6/8x4/8x8 tot 560 pk

KAMAZ RUS www.kamaz.net tot 120 ton 4x2/4x4/6x4/6x6/8x4/8x8 tot 544 pk

KENWORTH USA www.kenworth.com tot 200 ton 6x4/6x6/8x4 tot 600 pk

KIMBLE CUSTOM CHASSIS USA www.kimblechassis.com tot 67 ton 6x6/8x4/8x6/8x8/10x4/10x6/10x8/12x4/12x6/12x8 tot 575 pk

KRAZ UA www.autokraz.com.ua tot 81,6 ton 4x2/4x4/6x4/8x4/8x8 tot 400 pk

MACK USA www.macktrucks.com tot 100 ton 4x2/6x4/6x6 tot 605 pk

MAFI D www.mafi.de tot 250 ton 4x2 tot 372 pk

MAN D www.man-mn.com tot 250 ton 4x2/6x2/6x4/8x2/8x4/8x8 tot 680 pk

MERCEDES-BENZ D www.mercedes-benz.com tot 250 ton 4x2/6x2/6x4/8x2/8x4/8x8 tot 653 pk

MOL B www.molcy.com tot 300 ton 4x4/6x4/6x6/8x4/10x10 tot 600 pk

MZKT-VOLAT BY www.mzkt.by tot 220 ton 6x4/8x4/8x8/10x8/10x10/12x10/12x12/16x16/24x24 tot 796 pk

NICOLAS F www.nicolas.fr tot 700 ton 6x6/8x4/8x8/10x10 tot 900 pk

OSHKOSH USA www.oshkoshcorporation.com tot 120 ton 4x4/6x6/8x8/10x10 tot 700 pk

PETERBILT USA www.peterbilt.com tot 120 ton 4x2/4x4/6x4/6x6 tot 600 pk

POWERTRANS AUS www.ptrans.com.au tot 500 ton 6x4 tot 760 pk

RENAULT F www.renault-trucks.com tot 120 ton 4x2/4x4/6x2/6x4/6x6/8x2/8x4/8x8 tot 520 pk

SCANIA S www.scania.com tot 250 ton 4x2/4x4/6x2/6x4/8x2/8x4 tot 730 pk

SISU SF www.sisuauto.com tot 100 ton 6x2/6x4/8x2/8x4/10x2/10x4 tot 600 pk

TATA-DAEWOO KOR www.tata-daewoo.com tot 85 ton 4x2/6x2/6x4/8x4/10x4 tot 560 pk

TATRA CZ www.tatra.cz tot 110 ton 4x4/6x6/8x8/10x10/12x12 tot 830 pk

TERBERG NL www.terbergbenschop.nl tot 375 ton 4x2/4x4/6x2/6x4/6x6/8x2/8x4/8x6/8x8/10x4/10x6/10x8 tot 440 pk

TITAN D www.titan-sf.de tot 1000 ton 6x4/6x6/8x4 tot 750 pk

TOR TRUCK USA www.tortruck.com tot 906 ton 4x4/8x8/14x14/16x8 tot 515 pk

VOLVO S www.volvo.com tot 250 ton 4x2/4x4/6x2/6x4/6x6/8x2/8x4 tot 750 pk

WESTERN STAR CDN www.westernstartrucks.com tot 200 ton 4x2/4x4/6x4/6x6/8x4/8x8/10x6 tot 600 pk

YTG163_40_truck_flash.qxd:p22-33 13/04/12 15:42 Page 30

Page 31: Speciaal Transport Magazine STM Guide 2012

YTG163_40_truck_flash.qxd:p22-33 13/04/12 15:42 Page 31

Page 32: Speciaal Transport Magazine STM Guide 2012

Er zijn evenwel verschillende manierenom toch nog zo’n maatproduct te be-komen. Wanneer het niet meer renda-

bel is om zo’n model in hun standaardpro-gramma op te nemen rekenen de grote con-structeurs op vaste partners om die klanten-wensen te realiseren. Zo zien we de specialevoertuigen voor DAF vaak ontstaan bij Ginaf,Iveco heeft zijn afdelingen Astra en SIVI, MANrekent op ombouwers als Maurer, Mercedes-Benz werkt nauw samen met Paul en Titan,Scania heeft bijvoorbeeld Laxa en Volvo werktsamen met Terberg.

ChassisbouwersSoms zijn er speciale chassis nodig voor voer-tuigen die heel specifieke werktuigen torsen.We denken daarbij aan opbouwvarianten alsmobiele kranen, betonpompen, hogedrukrei-nigers, de grootste hoogtewerkers, boorappa-ratuur, scanners, crashtenders, interventie-voertuigen en dergelijke meer. Naast de pro-ducten van een aantal constructeurs zoalsSisu, Tatra, Kenworth, Roman en andere zijner meer gespecialiseerde ontwerpen van be-drijven die ofwel complete chassis op maatontwikkelen en bouwen (Kimble, Paul,Terberg Techniek, Stewart & Stevenson,Nicolas, Mol, Thomas, CNIM, BAZ, BZKT,CCC, HME, Ideco, Lodal, MoAZ, Plan enTimoney) ofwel bestaande chassis aanpassen.Dat kan zijn door de wielbasis te verlengen,extra assen toe te voegen of een hulpchassisop te bouwen of de cabine ingrijpend te wij-zigen (verkorten, versmallen, verlengen, hal-veren, verlagen). Tot deze categorie rekenenwe onder meer bedrijven als Estepe, Laxa,Paul, Popp en Maurer.

Intern vervoerEen heel aparte categorie zijn de voertuigendie enkel worden gebruikt voor intern trans-port zoals op scheepswerven, binnen staalbe-drijven en de industrie. Ook dit zijn meestalvolledig op maat van een bepaalde toepassingontwikkelde voertuigen. Opmerkelijk is te-vens dat hiervoor steeds meer platformmo-dules en spmt’s gebruikt worden. Belangrijkeproducten op dit vlak zijn onder meerBeilharz, Global Win, Mafi, Nicolas, Kamag,Hubei Tiandi, Gaussin, Scheuerle, Goldhofer,Plan, Terberg en Mol.

Militaire voertuigenBij de strijdkrachten worden dan weer ande-re buitenbeentjes ingezet, die in de civiele we-reld meestal geen tegenhanger kennen. Datzijn vooral voertuigen voor de genie, zoalsbruggenleggers, voertuigen om mijnen op teruimen, dragers voor lanceerinstallaties, am-fibische trucks en zelfrijdend geschut. Ookhier vinden we een aantal gespecialiseerde be-drijven terug. De meeste grote constructeurshebben bovendien een aparte afdeling voorde ontwikkeling van legervoertuigen en ge-pantserde trucks. Sommige van die bedrijvenmaken er zelfs hun belangrijkste activiteitvan, zoals Oshkosh Defence.

Hendrik De Spiegelaere

32

Hoeveel standaarduitvoeringen de grote constructeurs ook mogen leveren, toch blijven er nog altijd individuelewensen bij sommige klanten. Dan moetenstandaardvoertuigen nog specifieker worden uitgerust of omgebouwd en dan passen de algemeneconstructeurs meestal.

TRUCK GUIDE

MAATWERKVAN SPEC

I Speciaal Transport Magazine I Speciale uitgave

1. Specifieke opbouwvarianten, zoalskrachtige betonpompen, vragen naarspeciaal aangepaste truckchassis.

2. Voor exploratie en het zoeken naar nieuwegas- en olievelden worden heel watspeciale vrachtwagens ingezet, zoals dezeMZKT-Volat.

3. Een speciale truck van Stewart &Stevenson.

4. Strijdkrachten wereldwijd zijn nog altijdgretige afnemers van speciale trucks, zoalsdeze Iveco 4-assers met extra bescherming.

YTG163_40_truck_flash.qxd:p22-33 13/04/12 15:42 Page 32

Page 33: Speciaal Transport Magazine STM Guide 2012

33Speciaal Transport Magazine I Speciale uitgave I

TRUCK GUIDE

RK CIALISTEN

“ Waar de algemene constructeurs passen nemen de specialisten het over.”

1.

2.

3. 4.

YTG163_40_truck_flash.qxd:p22-33 13/04/12 15:43 Page 33

Page 34: Speciaal Transport Magazine STM Guide 2012

Voor het verplaatsen van grotehoeveelheden grond, kiezel, erts, zand of andere mineralen is er geenvoertuig zo geschikt als de dumptruck.De naam komt van het Engelse todump, wat dumpen of kippen betekent.De basis dumptruck is dus uiteraardde kipper die de werven bevoorraadten die u ook op de weg kunttegenkomen. Maar voor STM zijn dezware off-road dumptrucks natuurlijkeen stuk interessanter.

DUMPTRUCKS

HOEVEELHEDENVERPLAATSEN

34 I Speciaal Transport Magazine I Speciale uitgave

dossier

De off-road dumptrucks zijn opnieuwonder te verdelen in verschillende ca-tegorieën:

- Off-road versies van werfvoertuigen, ont-wikkeld door de grote vrachtwagencon-structeurs. Dit zijn de 4x4, 6x6 en 8x8 ver-sies van de DAF CF, de Iveco Trakker, MANTGS, Mercedes-Benz Axor en Actros, RenaultLander en Kerax, Scania R-serie en VolvoFMX.

- Om het laadvermogen en/of de terrein-waardigheid te verbeteren zijn er een aantalspecialisten die de standaard 4-assige trucksverder ombouwen en er eventueel een 5-as-ser van maken. We denken hierbij aan Astra,Ginaf, Sisu, Terberg, Titan France, WesternStar, UralAZ, Yarovit en dergelijke.

- Bijzonder populair op de ietwat grotere werven, in mijnen en grondverzet

zijn de knikdum-pers

(4x4, 6x4 of 6x6). Knikdumpers zijn er ookvoor speciale toepassingen, zoals het werkenonder de grond in de mijnbouw.

- Tot de zwaarste categorie horen de starredumptrucks, die doorgaans alleen op afge-sloten terreinen hun gang mogen gaan.Door hun afmetingen zijn ze geenszins meer geschikt voor gebruik op de openbareweg.

- Een aparte categorie vormen de bodemlos-sers, gigantische mijntrucks die hun ladingvia een losopening onderaan de laadbakstorten. Het mooiste voorbeeld hiervan zijnde coalcarriers van Kress.

- In open mijn worden ook nog trekker/oplegger combinaties ingezet met trekkersdie gebaseerd zijn op het chassis van eendumptruck of speciale trekkers zoals deHaulpak of Powertrans.

- Er is nog een nieuwe ontwikkeling in demaak in de vorm van de dumptrucks

van ETF. Een ontwikkeling waarop we spoedig hopen terug te

komen in STM.

De Caterpillar 773E kan in zijn 35 m3 grotelaadbak meer dan 54 ton meenemen. De dumptruck wordt aangedreven door een 27-liter CAT 12-cilinder met 501 kW/681 pk.

YTG163_44_dump_flash.qxd:p34-37 13/04/12 15:45 Page 34

Page 35: Speciaal Transport Magazine STM Guide 2012

35Speciaal Transport Magazine I Speciale uitgave I

TRUCK GUIDE

De mastodontenDe grootste dumptrucks zijn het speelterreinvan slechts een paar bevoorrechte bedrijven,zo bouwen enkel Caterpillar, LiebherrMining, Bucyrus, BelAZ, Hitachi en Komatsudumptrucks met een laadvermogen van meerdan 300 ton. Dergelijke dumptrucks hebbeneen totaalgewicht van ver boven de 500 tontot zelfs 600 ton. Voor de aandrijving van deze giganten zijn dieselmotoren uit de we-reld van het spoor, industrie en zelfs maritie-me toepassingen nodig. Caterpillar bouwtzijn eigen motoren, de anderen doen een be-roep op specialisten als Cummins, DetroitDiesel, MAN of MTU. Het zijn dan ook nietbepaald de motoren die je in een standaard-truck terugvindt. In die zware dumptruckswerken motoren met 18 of 20 cilinders en eeninhoud van 80 tot 90 liter. Vermogens tot3700 pk zijn geen uitzondering. Er zijn ove-rigens in deze categorie twee soorten van aandrijving: de krachtige diesel drijft via een volautomaat rechtstreeks de achteras ofalle assen aan (zoals bij een gewone truck) of er wordt gebruik gemaakt van een hybrideaandrijflijn. Dat werkt de grote diesel als eenkrachtcentrale en worden de wielen van dedumptrucks via naafmotoren elektrisch aan-gedreven. Bij Komatsu bijvoorbeeld zijn bei-de typen aandrijving leverbaar. Ook hydro-statische aandrijving komt voor.Een apart probleem voor de grote dumptrucksvormen de banden. Die moeten gewichtenvan 500 à 600 ton aankunnen, liefst lang mee-gaan en de dumptruck ook nog een veilig weggedrag meegeven. De grootste banden-maat ter wereld is 59/80R63 en dat soort ban-den wordt maar door enkele fabrikanten ge-produceerd: Bridgestone heeft de 59/80R63VELSA en Michelin de 59/80R63 XDR. Ookhet Amerikaanse Titan Tire bouwt deze reuzenbanden en een Chinese fabrikant biedtze aan als Supertop TR1T-E4. Deze banden zijn even indrukwekkend als de voertuigen.De 59/80R63 heeft een hoogte van 4020 mmen een loopvlakbreedte van 1470 mm. Ze zijn goed voor een belasting van 101 à104 ton per stuk en wegen zelf al 5,1 ton, waar-van ongeveer 890 kg staal.

Hendrik De Spiegelaere

2. Het Koreaanse Doosan heeft de Noorse fabrikant van knipdumpers Moxyovergenomen. Moxy rust zijn dumpersuit met Scania motoren.

3. ETF werkt aan een bijzonder nieuw ontwerp van dumptruck.

4. De Haulmax is met zijn aparte vormgeving een rare eend in de bijt.

2.

3.

4.

YTG163_44_dump_flash.qxd:p34-37 13/04/12 15:45 Page 35

Page 36: Speciaal Transport Magazine STM Guide 2012

36 I Speciaal Transport Magazine I Speciale uitgave

TRUCK GUIDE

MERK WEBSITEMAXIMUM VOLUME

MAXIMUM LAADVERMOGEN

MAXIMUM MTM

MAXIMUMMOTORVERMOGEN

KNIKDUMPERS

ATLAS COPCO www.atlascopco.com 29,7 m3 60 ton 103,9 ton 567 kW/760 pk

ASTRA www.astraspa.com 22,0 m3 36 ton 65 ton 335 kW /455 pk

BELL www.bellequipment.com 27,5 m3 45,4 ton 79,9 ton 390 kW/530 pk

BERGMANN www.bergmann-mb.de 8,5 m3 12 ton 21,8 ton 119 kW/162 pk

CASE www.casece.com 22 m3 36 ton 65 ton 318 kW/426 pk

CATERPILLAR www.caterpillar.com 24 m3 39,5 ton 72,6 ton 342 kW/465 pk

DOOSAN www.doosanmoxy.com 29 m3 46,3 ton 77,5 ton 374 kW/508 pk

GHH www.ghh-fahrzeuge.de 26 m3 50 ton 84,5 ton 320 kW/435 pk

HITACHI www.hitachi-c-m.com 27,5 m3 45,4 ton 79,9 ton 382 kW/519 pk

HYDREMA www.hydrema.com 15,7 m3 20 ton 36,6 ton 194 kW/264 pk

JCB www.jcb.com 12 m3 22 ton 37,1 ton 178 kW/242 pk

JOHN DEERE www.deere.com 22,5 m3 37 ton 66,9 ton 308 kW/419 pk

GIA www.gia.se 31 m3 50 ton 475 kW/646 pk

KOMATSU www.komatsu.com 22,3 m3 36,5 ton 69 ton 338 kW/459 pk

LIEBHERR www.liebherr.com 19,2 m3 30 ton 53,3 ton 270 kW/367 pk

MOAZ www.moaz.ru 14 m3 22 ton 41,5 ton 190 kW/258 pk

PAUS www.paus.de 12,5 m3 25 ton 47 ton 200 kW/272 pk

SANDVIK www.miningandconstruction.sandvik.com 48 m3 80 ton 138 ton 317 kW/431 pk

TEREX www.terex.com 23,3 m3 41,9 ton 68,2 ton 336 kW/457 pk

VOLVO www.volvo.com 24 m3 39 ton 69,2 ton 346 kW/470 pk

STARRE DUMPERS

ASTRA www.astraspa.com 32 m3 50 ton 87,8 ton 500 kW/680 pk

BELAZ www.belaz.minsk.by 199 m3 320 ton 560 ton 2610 kW/3549 pk

BELLOLI www.belloli.ch 32 m3 32 ton 55 ton 294 kW/400 pk

BUCYRUS www.bucyrus.com 206 m3 363 ton 598 ton 2796 kW/3802 pk

CATERPILLAR www.caterpillar.com 267 m3 363 ton 623 ton 2828 kW/3846 pk

HAULMAX www.haulmax.com 90 m3 85 ton 135 ton 552 kW/750 pk

HITACHI www.hitachi-c-m.com 206 m3 290 ton 500 ton 2014 kW/2739 pk

KOMATSU www.komatsu.com 78 m3 144 ton 249 ton 1048 kW/1425 pk

214 m3 326 ton 576 ton 2610 kW/3549 pk

KRESS www.kresscarrier.com 247 m3 240 ton 342 ton 1197 kW/1628 pk

LIEBHERR www.liebherr.com/me 363 ton 600 ton 2722 kW/3702 pk

PERLINI www.perlini.com 61 m3 95 ton 159 ton 783 kW/1064 pk

POWERTRANS www.ptrans.com.au 30 ton 56 ton 373 kW/500 pk

RIMPULL www.rimpull.com 200 ton

TEREX www.terex.com 57 m3 91 ton 157 ton 783 kW/1064 pk

YTG163_44_dump_flash.qxd:p34-37 13/04/12 15:45 Page 36

Page 37: Speciaal Transport Magazine STM Guide 2012

YTG163_44_dump_flash.qxd:p34-37 13/04/12 15:45 Page 37

Page 38: Speciaal Transport Magazine STM Guide 2012

TRAILER GUIDE

GETROKKEN MATERIEUITEENLOPENDE TEN

38

dossierdossier

I Speciaal Transport Magazine I Speciale uitgave

1.

2. 3.

YTG163_50_trailer_flash.qxd:p38-50 13/04/12 15:47 Page 38

Page 39: Speciaal Transport Magazine STM Guide 2012

De jongste jaren zagen we steeds meerontwikkelingen in de richting van hi-tech voor het getrokken materieel. De

introductie van elektronica voor het besturenvan de assen, de niveauregeling of zelfs hetmechanisme voor het in- en uitschuiven.Complexe en technisch verbluffende ophan-gingsvarianten, hydraulisch afkoppelbarezwanenhalzen en prachtige modulaire con-structies zorgden voor steeds veelzijdiger ma-terieel. Het nadeel van al die gesofistikeerdetechniek is uiteraard het prijskaartje.

Eenvoud enstandaardisatieNiet iedereen heeft bovendien behoefte aanzo’n gesofistikeerde trailer. Wie enkel eenbouwkraan of knikdumper naar de werf moetvervoeren heeft voldoende aan een solide eneenvoudige semi-dieplader. Dat verklaart hetsucces van eenvoudige importmerken uit hetzuiden van Europa en vormt anderzijds nogaltijd de reden van bestaan van tal van klei-nere constructeurs uit onze contreien. Het istrouwens precies om die reden dat trailer-bouwer Faymonville een nieuw merk intro-duceerde, MAX Trailer. Dat merk bouwt inPolen eenvoudige, maar kwalitatief uitste-kende platformtrailers en semi-diepladersmet een interessant prijskaartje. Dat komtdeels omdat meer componenten kunnen ge-deeld worden met de huidige Faymonvillevoertuigen en dus de ontwikkelingskosten ge-drukt worden, anderzijds dankt men de lage-re prijs aan de nog steeds gunstiger loonkos-ten in Polen. Hiermee heeft Faymonville alsgroep meteen de grootste productiecapaciteitvoor speciale trailers in Europa (circa 2000voertuigen per jaar).

Meer constructeursHet materieel voor uitzonderlijk vervoer kun-nen we grosso modo indelen in drie grote ge-wichtsklassen: treingewichten tot circa70 ton, treingewichten van 70 tot 120 ton en

alles boven de 120 ton. We vinden uiteraardhet grootste aantal constructeurs in de eerstecategorie en dat zijn meestal geen specialis-ten maar algemene trailerbouwers die hun ervaring en expertise ook op dit vlak inzetten.Bovendien werden zowat alle trailerbouwersgetroffen door een afnemende economie ende crisis en dus zijn extra voertuigvariantenvaak een interessant middel om de afnemen-de aantallen te compenseren. Voor die con-structeurs is deze nichemarkt meestal geenprioriteit, maar wel een aantrekkelijke aan-vulling.In de zwaardere klassen treffen we nog alleende gespecialiseerde trailerbouwers aan, dievan het uitzonderlijk vervoer hun prioriteitgemaakt hebben. Sommigen van hen zijnoverigens ook actief in aanverwante segmen-ten, zoals het bouwen van intern transport-materieel, transportmodules en ander gespe-cialiseerd transportmaterieel zoals container-transporters, houttransporters, laad- en los-middelen en aanverwante.

Meer ophangingsvariantenEén van de punten waarop de trailers hetsterkst zijn veranderd is de ophanging. Alleende eenvoudigste trailers maken nog gebruikvan bladveren. Voor zwaardere uitvoeringenis luchtvering en dan vooral een hydraulischeophanging meer algemeen. Op die manierverkrijgt men immers een veel grotere niveauregeling die op deze trailers belangrijkis. Maar anderzijds zagen ook nieuwe ascon-cepten het levenslicht. De starre assen wer-den vervangen door pendelassen en die krijgen nu op hun beurt concurrentie vannieuwe vormen van onafhankelijke wielop-hanging zoals de Doll Panther of Broshuis SL.Het voordeel van de onafhankelijke wielop-hanging is de geringe laadhoogte en hoge be-lastingsgraad.

Hendrik De Spiegelaere

39Speciaal Transport Magazine I Speciale uitgave I

TRAILER GUIDE

1. Veelzijdige oplossing zoals de modulaire trailer zijn veel gevraagd.

2. De Duitse constructeurs hebben nog altijd eengroot aandeel in de bouw van speciale trailers.

3. Na het succes van de Pendel-X diepladersontwikkelde Nooteboom de PXE.

Als er in het getrokken materieel voor uitzonderlijk vervoer één tendens duidelijk wordt dan is het wel een grotere scheiding tussen eenvoudig materieel en het meer gesofistikeerde materieel.

IEELNDENS

YTG163_50_trailer_flash.qxd:p38-50 13/04/12 15:47 Page 39

Page 40: Speciaal Transport Magazine STM Guide 2012

BERTOJA

Het Italiaanse Bertoja SpA heeft een bijzonder ruim gamma diepladers ensemi-diepladers, de meeste ook uitschuifbaar, in het gamma. Het bedrijf uitPordenone staat sinds de oprichting in 1926 onder de leiding van de familieBertoja. Het gamma wordt onderverdeeld in trailers voor laadvermogenstot 30 ton, voertuigen met laadvermogens van 30 tot 70 ton en de specialevoertuigen, waaronder uitschuifbare semi-diepladers tot 10 assen, metlaadvermogens van meer dan 70 ton. Bertoja bouwt ook semi-diepladeraanhangwagens en transporttrailers voor intern gebruik. Deze laatstebieden laadvermogens tot 160 ton.

DE ANGELIS

Eén van de oudste trailerbouwers in Italië met een geschiedenis van meer dan honderd jaar. De trailers geproduceerd door De Angelis SpA inVerona vinden in heel Europa afnemers. Het gamma bestaat uit45 standaardmodellen met laadvermogens van 20 tot 120 ton. Al deze voertuigen kunnen op wens van de klant aangepast worden,bijvoorbeeld qua laadhoogte, zwanenhals, diepbed, rongen of zijborden,wielkuipen en nog veel meer. Er zijn ook heel wat uitrustingselementenmogelijk. De Angelis werkt met Weldox 700 en Fe510 staal en voorziet detrailers van ERS (Electronic Re-Alignment System).

40 I Speciaal Transport Magazine I Speciale uitgave

BROSHUIS

Broshuis heeft een nieuwe range zware SL trailers (laadvermogens bovende 100 ton). SL werd al geïntroduceerd op 3- tot 6-assige semi-diepladers en1- tot 4-assige diepladers. Het voornaamste kenmerk is de onafhankelijkewielophanging, die een laadvloerhoogte van 790 mm mogelijk maakt.Deze zware uitvoeringen zijn er als 2+6 (100 ton), 3+6 (110 ton) en 3+7(120 ton), enkel, dubbel of triple uitschuifbaar. Uitgeschoven blijven er tweeassen aan de zwanenhals gekoppeld. Deze twee assen compenseren met debeweegbare zwanenhals zodat er altijd een juiste koppelingsdruk en idealegewichtsverdeling wordt gegenereerd.

COMETTO

Het Italiaanse Cometto is één van de zwaargewichten wereldwijd op het vlakvan materieel voor uitzonderlijk vervoer. Het programma is bijzonder breed,van platformopleggers, over allerlei diepladers tot modulairetrailercombinaties en transportplatformen. Op dit laatste terrein presenteertCometto twee nieuwigheden, enerzijds een Full Hybrid powerpack voor spmt’s (de PP_FHD werkt diesel/elektrisch en kan met de 96 V accu’sverschillende uren puur elektrisch gebruikt worden) en de Compact PPU(4200x2310x1140 mm) met tot 370 kW Mercedes Benz motor Stage 3b/EPATier 4i.

DEZEURE

De Belgische firma Dezeure maakte naam met producten voor delandbouwsector. Inmiddels is de naam ook in de bouwsector en zelfstransportmiddens geen onbekende meer. Dezeure bouwt een gamma semi-dieplader aanhangwagens in robuuste bouwwijze en vulde dat aan met2- en 3- assige semi-diepladers. Een opmerkelijke nieuwigheid is eenspeciale trailer voor het laden van pikdorsers. Bij deze trailer zijn de assen inhet midden aangebracht, maar werden ook de wielen zo dicht mogelijk bij hetmidden gemonteerd. Hierdoor kunnen maaimachines en anderelandbouwvoertuigen zowel aan de voor- of achterkant op de trailer rijden.

DOLL

De firma Doll in Oppenau bouwt vijf typen van voertuigen: aanhangwagens,dolly’s en trailers voor houttransport, voertuigen voor uitzonderlijk vervoer,voertuigen voor militaire toepassingen, vliegveldvoertuigen en liftvoertuigen.In het gedeelte uitzonderlijk vervoer vinden we de Vario diepladers en semi-diepladers, gestuurde trailers, platformtrailers, dolly’s voor langeladingen, offroad voertuigen en de Panther. Deze laatste is een gammadiepladers en semi-diepladers met twee tot tien assen, voorzien van eenspeciale wielophanging met een lage platformhoogte (850 mm) en 12 tonlaadvermogen per as.

YTG163_50_trailer_flash.qxd:p38-50 13/04/12 15:47 Page 40

Page 41: Speciaal Transport Magazine STM Guide 2012

FAYMONVILLE

Faymonville heeft een bijzonder breed gamma voertuigen voor uitzonderlijkvervoer, zoals de Multimax (2 tot 10 assen semi-dieplader, 48 meteruitschuifbaar), de Euromax (2 tot 4 assen superlichte semi-dieplader),de Megamax (1 tot 5 assen dieplader met 1 tot 3 assen free swing dolly),de Gigamax (3 tot 4 assen dieplader met 1-assige dolly geïntegreerd in dezwanenhals), de Variomax (dieplader met pendelasboggy achter zwanenhals),de Pendelmax (diepladers met pendelassen), de Telemax (2 tot 6 assenplatformtrailers), de Cargomax (3 tot 8 assen platformtrailers voorkraanballast) en de Flexmax (2 tot 5 assen dolly’s).

FLIEGL

Fliegl heeft voor een familiebedrijf een opmerkelijk breed gamma opleggersen aanhangwagens. Daarbij zijn er ook een aantal specifiek ontwikkeld vooruitzonderlijk vervoer, maar dan beperkt tot zo’n 53 ton laadvermogen. Flieglbouwt wel heel wat van deze voertuigen precies op maat van de klant mettalrijke specifieke details. Het totale programma gaat van aanhangwagensemi-diepladers, over semi-dieplader opleggers tot echte diepladers. De voertuigen worden gebouwd in de productieplant in het zuiden vanDuitsland, waarbij veel componenten of zelfs complete voertuigen uit deHongaarse vestiging van Fliegl komen.

GALTRAILER

Galtrailer is een Portugese constructeur die zich toelegt op de bouw vankiptrailers en semi-diepladers voor het uitzonderlijk vervoer metlaadvermogens tot circa 120 ton. Nieuw in het gamma van de constructeurzijn uitschuifbare platformtrailers, die tot 19 meter uitgeschoven kunnenworden. Galtrailer heeft bijzonder werk gemaakt van het gebruik vansuperlichte en tevens sterke staalsoorten, waarbij ze claimen dat ze hetgewicht van een aluminium trailer kunnen evenaren met de sterkte en derobuustheid van een stalen trailer. Het merk wil vooral een prijs/kwaliteitgunstig product in de markt zetten.

GHEYSEN-VERPOORT

Al 85 jaar is Gheysen & Verpoort actief in de sector van de bouw entransportwereld. De specialisatie van het bedrijf zijn lichte semi-diepladers endiepladers, waarbij ze zich vooral richten op afnemers in de bouwwereld.De aanhangwagens hebben een laadvermogen tot 15 ton en zijn beschikbaarmet een kantelbare vloer. Dit is een product bij uitstek voor de bouwsector.Bovendien zijn deze aanhangwagens even gemakkelijk te gebruiken voor hetvervoer van machines als voor containers. Het gamma omvat verder nogsemi-diepladers tot 54 ton laadvermogen en diepladers (2 tot 4 assen).

GREINER

In het segment van de trailerbouwers is Greiner een superspecialist, diebouwt waar de anderen het opgeven. Naast een hele resem van toebehorenzoals ketelbruggen, zwanenhalzen, adapters, diepbedden en dergelijke wordteen gamma aanhangwagens gebouwd voor intern transport. Maar Greinerproduceert en ontwikkelt tevens complete combinaties voor het wegtransport,waaronder modulaire systeem met adapters of draaischemels voor bijzonderzware ladingen, gesloten diepladers, speciale stuursystemen en extraverlaagde opleggers. Verleden jaar werd het bedrijf getroffen door hetoverlijden van de oprichter Karl Greiner.

GOLDHOFER

Wat een naam op het gebied van uitzonderlijk vervoer! Met het zeeruitgebreide programma voor uitzonderlijk vervoer heeft Goldhofer zijnreputatie al lang gemaakt. Goldhofer bouwt zowel eenvoudige semi-diepladers als de meest specifieke zaken zoals modulaire trailers, specialeklemsystemen voor het transport van windmolenonderdelen en groteladingen, extra assen om de capaciteit van het materieel op te drijven, dolly’s,uitschuifbare trailers en pendelasconstructies om er maar een paar tenoemen. Goldhofer bouwt al sinds de jaren twintig van vorige eeuw materieelvoor speciale transporten.

TRAILER GUIDE

41Speciaal Transport Magazine I Speciale uitgave I

YTG163_50_trailer_flash.qxd:p38-50 13/04/12 15:47 Page 41

Page 42: Speciaal Transport Magazine STM Guide 2012

42 I Speciaal Transport Magazine I Speciale uitgave

KAISER

De Franse constructeur Kaiser maakt deel uit van de groep BTK (Behm Titan Kaiser). Deze groep onderhandelt nu met een andere Fransegroep (TAI (Trailer ACTM International) om een nieuwe Franse groep te creërenmet een grotere constructieve kracht. Binnen die groep zouden Kaiser enACTM dan zorgen voor de voertuigen voor uitzonderlijk vervoer. Kaiser heefteen gamma platformopleggers, diepladers en semi-diepladers. Dat gammareikt tot ongeveer 120 ton laadvermogen en 6-assige semi-diepladers. Hetbedrijf bouwt ook heel wat individuele oplossingen voor bepaaldetransportproblemen.

KÖGEL

Kögel maakt deel uit van het Humbaur concern en is daarin verantwoordelijkvoor de grote transportvoertuigen. Vandaar dat de bouw en verkoop van semi-diepladers en diepladers nu ook bij Kögel berust. De constructeur uit Ulm biedtde volgende typen aan: een 3-assige semi-dieplader aanhangwagen in gelasteuitvoering, een 3-assige semi-dieplader aanhangwagen in boutconstructie, een3-assige dieplader aanhangwagen in boutconstructie, een 4-assige semi-diep-lader aanhangwagen in gelaste constructie en een 3-assige semi-dieplader inboutconstructie. De trailers van Kögel in boutconstructie genieten tevens vaneen corrosiebescherming door een galvanisatiebad en een kathode verfbad.

LAKO

Na jarenlange ervaring in de oplegger- en aanhangwagenbranche beslootJan Lageschaar in 1986 een eigen bedrijf op te starten. Tegenwoordigbestaat de productie voor uitzonderlijk vervoer hoofdzakelijk uit (semi)diepladeropleggers en aanhangwagens, open opleggers met gedwongengestuurde as(sen) en opleggers voor het vervoer van rondhout. Een voorbeeldvan de constructies is de speciale dieplader voor Loonbedrijf Mensink. De dieplader is ingericht voor het vervoer van bosbouwmachines. De derde as is een smalspooras, hierdoor kan de machine over de as geladenworden.

MEUSBURGER

Het familiebedrijf met hoofdzetel in het Zwitserse Altstätten produceert sinds1992 ook in Eging am See/Niederbayern Meusburger voertuigen.De jaarproductie werd er inmiddels van aanvankelijk 100 voertuigen per jaaropgetrokken tot 900 voertuigen. De leidraad van het bedrijf is „Fahrzeugenach Mass“. De voertuigen worden ontwikkeld op maat van de ladingen diede klant moet vervoeren. Het bedrijf bouwt diepladers en semi-diepladers,platformopleggers en speciale constructies. Een specialiteit van Meusburgerzijn diepladers en semi-diepladers met huifconstructie, die verbreed enuitgeschoven kan worden.

MAX TRAILER

MAX Trailer is het nieuwe merk van de groep Faymonville. Het al van bij destart uitgebreide programma semi-diepladers is gericht op klanten die geenbehoefte hebben aan een gesofistikeerde Faymonville trailer, maar hun werkook met een degelijk, eenvoudig en vooral goedkoper product kunnen doen.De MAX Trailers zullen gebouwd worden in Polen, volgens dezelfdekwaliteitsnormen van Faymonville in België en Luxemburg. Het programmaomvat 3-assige platformopleggers en 3- en 4-assige semi-diepladers, ookuitschuifbaar en eventueel met hydraulisch platform tussen het laadbed ende zwanenhals.

KING-TRAILER

Speciale trailers, hoogwerkerplatformen op trucks en producten voorverkeersmanagement zijn de voornaamste producten van King. King Trailers isde grootste constructeur van trailers voor uitzonderlijk vervoer in Groot-Brittannië met klanten wereldwijd. Het specifieke gamma omvat GTSsemi-diepladers (16 tot 55 ton laadvermogen), MTS semi-diepladers(hydraulisch gestuurd), KPS semi-diepladers voor voertuigvervoer en T semi-diepladers (heavy duty). Bij de diepladers zijn de modellen de GTL, GTLE(uitschuifbaar) en MTSE (uitschuifbaar, hydraulisch gestuurd). King Trailersbouwen ook dolly’s om te combineren met hun voertuigen.

YTG163_50_trailer_flash.qxd:p38-50 13/04/12 15:47 Page 42

Page 43: Speciaal Transport Magazine STM Guide 2012

TRAILER GUIDE

MOL

Mol in Hooglede bouwt een vrij gevarieerd programma getrokken voertuigen, waaronder ook een aantal die onder de noemer ‘Special’ vallen.Hier vinden we een veelzijdig aanbod van opleggers en aanhangers waarmeeeen pasklare oplossing aangeboden wordt voor zeer specifieketransportproblemen. Het gamma specials omvat onder meer diepladers, semi-diepladers met opstaande wanden, kraanopleggers voor de montagevan vaste of verrijdbare kranen, wipkarren met vaste of kantelbare platforms,uitschuifbare trailers en super light uitvoeringen. Voor allerlei toepassingenkan Mol overigens de complete combinatie van trekker en oplegger leveren.

MÜLLER-MITTELTAL

Müller-Mitteltal is vooral gespecialiseerd in transportmaterieel voor debouwsector met een gamma lichte kippers en dito platformvoertuigen.Daarnaast worden tot 5-assige semi-dieplader aanhangwagens gebouwd engewone diepladers. Een nieuwigheid is de 3-assige dieplader aanhangwagenT3 30,0 Profi. Deze dieplader is ontwikkeld voor het vervoer van zwaarderebouwmachines met een geoptimaliseerde platformhoogte en 12 ton assen.Bij Müller Mitteltal worden alle staaldelen met staalkorrels gestraald endaarna behandeld met een tweecomponenten zinkfosfaat epoxyharsgrondlaag en een twee componenten acryl deklaag.

NOOTEBOOM

Het brede gamma van de Nederlandse constructeur Nooteboom start met dediepladers: 2 tot 11 hydraulisch gestuurde assen en laadvermogens tot134 ton. Naast de Euro modellen loopt de Pendel-X Euro met zijnpendelasophanging. Nooteboom bouwt voor deze diepladers ook Jeepdolly’sen Interdolly’s. Bij de semi-diepladers vinden we eveneens klassieke modellen(MCO, OSD) en de MCO-PX met geavanceerde pendelasophanging. Dan nogde platformtrailers (de Teletrailers, waaronder de viervoudig uitschuifbareQuatro QXl, en de ballasttrailers), de Mega Windmill Transporter(adaptersysteem) en aanhangwagen (semi) diepladers.

NICOLAS

Het bedrijf uit Champs-sur-Yonne in Frankrijk heeft ervaring zat met de sectorvan het uitzonderlijk vervoer. Het programma wordt opgedeeld inverschillende segmenten. Eerst hebben we de diepladers en semi-diepladersvoor ladingen van 30 tot 100 ton. Ook in dit segment vinden we alvoornamelijk modulaire trailers. Het tweede segment dekt voertuigen voorladingen van 100 tot 600 ton (vooral modulaire trailers). Dan zijn er devoertuigen voor het vervoer van windmolencomponenten, trailers voorspoorvoertuigen, industriële voertuigen, voertuigen voor intern transport,militaire voertuigen en de spmt’s.

NOYENS

A&C Noyens bouwt heel wat voertuigen en gespecialiseerde opbouwvarianten,waaronder ook semi-diepladers op maat. De semi-diepladers zijnmultifunctioneel door het gebruik van HF-E Tridec fuseegestuurde assen.Door een gesloten laadbak op de zwanenhals kan die dienst doen alsopbergruimte. Op het lagere gedeelte is deze oplegger voorzien vantwistlockbalken zodat de trailer 20 voet containers kan meenemen.De opleggers kunnen ook voorzien worden van hydraulisch bediendeoprijrampen. Noyens voorziet tevens een volledig gesloten opbouw op eensemi-dieplader zodat de grote laadruimte beschermd is tegen wind en regen.

SCHEUERLE

Scheuerle mag terecht beschouwd worden als een specialist voor dezwaarste transporttoepassingen. Het uitgebreide gamma omvat allerleispeciale voertuigen voor transport op scheepswerven en industrieterreinen,havenvoertuigen, trailers voor het transport van spoorvoertuigen, voertuigenvoor tunnelbouw en bruggenbouw en voertuigen voor ruimte- en luchtvaart.Naast de verschillende spmt modellen bouwt Scheuerle bovendien nog eenzeer groot aanbod aan modulaire trailers en toebehoren in de series K25, K22,EuroCombi, EuroCompact, InterCombi, FlatCombi, WideCombi en SuperVario.

43I Speciaal Transport Magazine I Speciale uitgave

YTG163_50_trailer_flash.qxd:p38-50 13/04/12 15:48 Page 43

Page 44: Speciaal Transport Magazine STM Guide 2012

STOKOTA

Stokota heeft voor de bouw- en transportsector semi-diepladers en diepladersin het aanbod met laadvermogens tot 100 ton. De semi-diepladers kunnengeleverd worden in uitschuifbare tot driemaal uitschuifbare versies voorlaadlengten tot 36 meter. Er zijn modellen met twee tot zes assen met starre,zelfsturende of gedwongen gestuurde assen. Dat gamma wordt noguitgebreid met modellen voorzien van een hydraulische heftafel om platen ofbetonelementen schuin te kunnen vervoeren. De diepladers komen met tweetot acht assen, verschillende laadhoogten en breedtes en talrijke opties omhet voertuig op zijn taak af te stemmen.

TIRSAN-KÄSSBOHRER

De Turkse Tirsan groep commercialiseert de producten in Europa onder denaam Kässbohrer. Die voertuigen worden gebouwd in een vernieuwde engemoderniseerde fabriek in Turkije en eventueel voor de plaatselijkeomstandigheden aangepast in de Duitse vestiging. Het gamma voor hetuitzonderlijk vervoer omvat semi-diepladers met 3 en 4 assen, diepladers met 3 assen, uitschuifbare semi-diepladers met 3 en 4 assen en zware,uitschuifbare semi-diepladers met 5, 6 of 8 assen. Dit programma wordt nogaangevuld met platformopleggers en de Flex Carrier, een extra lage opleggervoor het vervoer van vrachtwagens of machines.

TRAYL-ONA

In 1972 werd de merknaam Trayl-Ona ingevoerd door de firma PiezasForjadas SA. Dit vooral in het zuiden van Europa bekende merk bouwt eenwijd gamma van voertuigen voor uitzonderlijk vervoer in Uharte-Arakil. Hetprogramma loopt van eenvoudige 2-assige semi-diepladers tot de meestcomplexe modulaire trailers. Trayl-Ona heeft zich tevens toegelegd op deontwikkeling van een reeks producten voor het transport van alle elementenvan een windturbine met een serie adapters voor torensegmenten en gondels,alsook uitschuifbare opleggers voor het transport van de molenwieken.

TSR

Ondanks moeilijkheden in 2009, waarbij de firma TSR Special Trailers faillietwerd verklaard, kon TSR als TSR Trading een doorstart maken en worden ernog altijd trailers voor het uitzonderlijk vervoer verkocht. Dit was medemogelijk omdat de productie al voordien verlegd was naar landen als Polen.TSR werkt voor de gestuurde opleggers nauw samen met de firma VSE enrust die trailers uit met het ETS stuursysteem. Het programma omvat 2- tot 7-assige semi-diepladers, diepladers en platformopleggers, waarvansommige van één tot vier keer uitschuifbaar.

TURBO’S HOET

Onder de noemer Construction bouwt en commercialiseert de groepTurbo’s Hoet een serie trailers voor de sector van bouw en uitzonderlijkvervoer. Daartoe horen vlakke opleggers, diepladers voor machinevervoer,semi-dieplader aanhanwagens en opleggers, uitschuifbare trailers endiepladers met vaste of gestuurde assen. Het gamma semi-diepladers biedtlaadvermogens tot 40 ton en is leverbaar met volgassen of gestuurde assenmet een radiografische bluetooth afstandsbediening voor het bijsturen van hetassenaggregaat, het automatisch uitlijnen van het assenstel en het bedienenvan de oprijrampen.

VAN HOOL

Met een jarenlange ervaring in het bouwen en ontwikkelen van heavy-dutyequipment is Van Hool een expert in de branche van de semi-diepladers.Van standaard tot geavanceerde modellen, heel veel is mogelijk.Onder andere speciale modellen geschikt voor de bouw, houttransport,staalindustrie, machinevervoer en dergelijke meer behoren tot demogelijkheden. Naast de semi-diepladers zijn er nog de uitschuivendeplatformopleggers en de uitschuivende semi-diepladers. Van Hool vervolledigtdit standaardaanbod met een custom-made gamma met producten dievolledig op maat van de klanten worden gebouwd.

TRAILER GUIDE

44 I Speciaal Transport Magazine I Speciale uitgave

YTG163_50_trailer_flash.qxd:p38-50 13/04/12 15:48 Page 44

Page 45: Speciaal Transport Magazine STM Guide 2012

YTG163_50_trailer_flash.qxd:p38-50 13/04/12 15:48 Page 45

Page 46: Speciaal Transport Magazine STM Guide 2012

46 I Speciaal Transport Magazine I Speciale uitgave

MERK LAND WEBSITEMAXIMUM

LAAD-VERMOGEN

AANTAL ASSEN

SEMI-DIEP-LADER

DIEP-LADER

MODU-LAIR

PLAT-FORM-

TRAILER

KETEL-BRUG DOLLY'S

ACTM F www.actm.fr 71,5 ton 1 tot 7 � � �

AMC CASTERA F www.amc-castera.com 70 ton 1 tot 4 � � �

ANDERSON USA www.andersontrailers.com 20 ton 2 tot 2 �

ANDOVERTRAILERS GB www.andovertrailers.co.uk 95 ton 1 tot 5 � � �

ARB FABREQUIPA P www.fabrequipa.com 80 ton 2 tot 5 � � �

ASCA DÉMICO F www.asca.fr 72 ton 2 tot 4 � � �

ASPEN USA www.aspentrailer.com 600 ton 3 tot 19 � � � � � �

ATOKA USA www.atokatrailer.com 2 tot 5 � � �

BERTOJA I www.bertoja.it 138 ton 2 tot 10 � � �

BLOMENRÖHR D www.blomenroehr.com 7,2 ton 1 tot 2 � � �

BROSHUIS NL www.broshuis.com 120 ton 1 tot 10 � � � � �

CEYLAN TREYLER TR www.ceylantreyler.com 58 ton 2 tot 4 � �

CHASSIS LINE AUS www.chassisline.com.au 2 tot 3 � � �

CHIEFTAIN GB www.chieftaintrailers.com 62 ton 3 tot 5 � �

COMETTO I www.comettoind.com 2000 ton 1 tot 20 � � � � � �

COZAD TRAILERS USA www.cozadtrailers.com 85 ton 2 tot 9 � � �

DE ANGELIS I www.deangelisrimorchi.com 120 ton 1 tot 8 � � �

DEZEURE B www.dezeure.be 47 ton 2 tot 5 � �

DINKEL D www.kdinkel.com 2 tot 3 � �

DOLL D www.doll-oppenau.com 80 ton 2 tot 7 � � � � �

DOONAN USA www.doonan.com 22,6 ton 2 tot 3 � �

DORSEY USA www.dorseytrailer.net 46 ton 2 tot 8 � � � �

DRAKE AUS www.draketrailers.com 550 ton 2 tot 12 � � � � � �

DUTCH LANKA TRAILERS LK www.dutchlankatrailer.lk 100 ton 2 tot 3 � �

EAGER BEAVER USA www.eagerbeavertrailers.com 70 ton 2 tot 5 � �

EBERT D www.ebert-online.de 31,1 ton 2 tot 4 � �

EGGERS D www.eggers-fahrzeugbau.de 24,5 ton 1 tot 2 � � �

EMPL A www.empl.at 60 ton 2 tot 4 � �

ERMC USA www.ermc.com 113 ton 1 tot 9 � � � �

ES-GE D www.es-ge.de 66 ton 3 tot 6 � � �

ETNYRE TRAILER USA www.etnyre.com 100 ton 2 tot 7 � � � �

EVANS TRAILERS USA www.evans-trailers.com 60 ton 1 tot 3 � �

FAYMONVILLE B www.faymonville.com 1000 ton 2 tot 10 � � � � � �

FELLING USA www.felling.com 54,3 ton 1 tot 4 � � �

FLIEGL D www.fliegl.com 53 ton 1 tot 5 � � � �

FONTAINE USA www.fontainetrailer.com 90 ton 1 tot 9 � � � �

FOURNIER F www.remorque-fournier.com 59 ton 2 tot 3 �

FULANGJIE CHN www.fulangjie.com 1000 ton 3 tot 14 � � � �

FVG D www.fvgfahrzeugbau.de 30 ton 1 tot 3 � �

GALTRAINER P www.galtrailer.pt 120 ton 2 tot 8 � � �

GALUCHO P www.galucho.pt 80 ton 1 tot 4 � �

GHEYSEN & VERPOORT B www.verpoort.com 65 ton 1 tot 4 � � �

GLOBAL WIN CHN www.global-win.cn 550 ton 8 tot 24 � � �

GLOBE TRAILER USA www.globetrailers.com 80 ton 2 tot 9 � � � � �

GOLDHOFER D www.goldhofer.de 1000 ton 2 tot 8 � � � � � �

GORICA UAE www.goricagroup.com 2 tot 4 � � �

GREINER D www.greiner-fahrzeugtechnik.de 1000 ton 2 tot 18 � � �

GS MEPPEL NL www.gsmeppel.nl 1 tot 4 � � �

HEIL TRAILERS USA www.heiltrailer.com 85 ton 2 tot 13 � � � �

HRD D www.hrd-online.de 1 tot 6 � � �

IST USA www.isttrailer.com 85 ton 2 tot 13 � � � �

JUMBO NL www.jumbohelmond.nl 2 tot 4 � �

KAISER F www.btk.fr 80 ton 2 tot 6 � � �

KING TRAILERS GB www.kingtrailers.co.uk 150 ton 2 tot 7 � � �

K-LINE TRAILER CDN www.klinetrailers.com 2 tot 13 � � � �

KÖGEL D www.koegel.com 45 ton 1 tot 4 �

KRÖGER D www.agroliner.de 40 ton 1 tot 4 � �

LAKO NL www.lakoeibergen.nl 40 ton 2 tot 5 � �

LANDOLL USA www.trans.landoll.com 60 ton 1 tot 4 � � �

YTG163_50_trailer_flash.qxd:p38-50 13/04/12 15:48 Page 46

Page 47: Speciaal Transport Magazine STM Guide 2012

47I Speciaal Transport Magazine I Speciale uitgave

TRAILER GUIDE

MERK LAND WEBSITEMAXIMUM

LAAD-VERMOGEN

AANTAL ASSEN

SEMI-DIEP-LADER

DIEP-LADER

MODU-LAIR

PLAT-FORM-

TRAILER

KETEL-BRUG DOLLY'S

LANGENDORF D www.langendorf.de 80 ton 2 tot 5 � � �

LECINENA E www.lecinena.com 54 ton 2 tot 3 � �

LIDDELL USA www.liddelltrailers.com 80 ton 2 tot 3 � � �

LOADSTAR CDN www.loadstartrailers.com 100 ton 2 tot 13 � � � �

LOUAULT F www.remorques-louault.com 110 ton 1 tot 6 � � �

LÜCK D www.lueck-fahrzeugbau.de 2 tot 4 �

MAC TRAILER USA www.mactrailer.com 72,5 ton 2 tot 8 � �

MAFI D www.mafi.de 140 ton 1 tot 12 �

MANAC CDN www.manac.ca 75 ton 2 tot 4 � �

MCCOY CDN www.mccoyglobal.com 250 ton 2 tot 13 � � � � �

MCLENDON USA www.mclendontrailers.org 55 ton 2 tot 3 � � �

MEUSBURGER CH www.meusburger.ch 50 ton 1 tot 7 � � � � �

MINGWEI CHN www.wm-trailer.com.cn 1000 ton 2 tot 4 � � � �

MOL B www.molcy.com 60 ton 1 tot 4 � � �

MÜLLER-MITTELTAL D www.mueller-mitteltal.de 60 ton 1 tot 5 � � �

MURRAY TRAILER USA www.murraytrailer.com 88 ton 2 tot 9 � � � �

M & V D www.muv-trailer.de 40 ton 2 tot 4 �

MZKT-VOLAT BY www.mzkt.by 81 ton 2 tot 4 � �

NATSA MEX www.natsatrailers.com 75 ton 2 tot 6 � � �

NELSON USA www.nelsontrailers.com 200 ton 2 tot 19 � � � � �

NICOLAS F www.nicolas.fr 600 ton 2 tot 36 � � � � � �

NIK KIOLEIDES GR www.kioleides.com 120 ton 2 tot 10 � �

NOOTEBOOM NL www.nooteboom.com 1000 ton 2 tot 22 � � � � � �

NOYENS B www.noyens.be 32 ton 1 tot 3 � �

NUTTALL TRAILERS USA www.nuttalltrailers.com 70 ton 2 tot 5 � � �

PAVELLI I www.pavelli.com 108 ton 2 tot 8 � � � �

PAYLOADER ZA www.thepayloader.com 45 ton 2 tot 3 � �

PITTS TRAILERS USA www.pittstrailers.com 150 ton 2 tot 6 � � � �

PK TRAILER TEKNIK S www.pktrailerteknik.se 50 ton 2 tot 5 � �

ROGERS TRAILERS USA www.rogerstrailers.com 100 ton 2 tot 5 � � �

ROJO E www.carrozadosrojo.com 126 ton 3 tot 8 � � � �

SCHEUERLE D www.scheuerle.com 1000 ton 4 tot 8 � � � � � �

SCHMIDT D www.fahrzeugbau-schmidt.de 1 tot 5 � �

SCHWARZMÜLLER A www.schwarzmueller.com 1 tot 5 � � �

STOKOTA B www.stokota.com 100 ton 3 tot 8 � �

SUZHOU DAFANG SPECIAL V CHN www.szdf.com 420 ton 6 tot 12 �

TALBERT USA www.talbertmfg.com 80 ton 2 tot 9 � � � � �

THRU WAY TRAILERS CDN www.thruwaytrailers.com 81,5 ton 2 tot 8 � � � �

TIANDI HEAVY INDUSTRIES CHN www.sinotrailers.com 600 ton 2 tot 20 � � � � � �

TIRSAN TR www.tirsan.com 100 ton 2 tot 8 � � �

TOTAL TRAILERS E www.fruehauf.es 3 tot 4 � �

TOWHAUL USA www.towhaul.com 1600 ton 1 tot 2 �

TRABOSA E www.teamcompany.com 95 ton 3 tot 7 � � � � � �

TRACON NL www.tracontrailers.eu 1 tot 4 � �

TRAIL KING USA www.trailking.com 450 ton 2 tot 16 � � � � � �

TRAIL-EZE USA www.traileze.com 56 ton 2 tot 5 � � �

TRATEC IND www.tratec.in 1000 ton 1 tot 6 � � � � �

TRAYL-ONA E www.traylona.es 500 ton 1 tot 8 � � � � � �

TR'AX B www.tr-ax.com 70 ton 1 tot 4 �

TRIAS NL www.trias-trailers.nl 40 ton 1 tot 3 �

TSR NL www.tsrtrailers.com 76,5 ton 2 tot 7 � � �

TURBO'S HOET B www.turbos-hoet.com 2 tot 4 � �

VANGS N www.vangs.no 100 ton 2 tot 12 � � �

VAN HOOL B www.vanhool.com 1 tot 3 � � �

VEREM F www.verem.com 65 ton 1 tot 4 � � �

VM TRAILER S www.vmtrailer.se/swe/vmtrailer 200 ton 2 tot 12 � � � � � �

WHIT-LOG TRAILERS USA www.whitlogtrailers.com 85 ton 2 tot 11 � � �

WITZCO CHALLENGER USA www.witzco.com 60 ton 2 tot 4 � � �

XL SPECIALIZED TRAILER USA www.xlspecializedtrailer.com 63,5 ton 2 tot 6 � � � �

YALÇIN DORSE TR www.yalcindorse.com.tr 2 tot 8 � � � �

YTG163_50_trailer_flash.qxd:p38-50 13/04/12 15:48 Page 47

Page 48: Speciaal Transport Magazine STM Guide 2012

YTG163_50_trailer_flash.qxd:p38-50 13/04/12 15:48 Page 48

Page 49: Speciaal Transport Magazine STM Guide 2012

49I Speciaal Transport Magazine I Speciale uitgave

TRAILER GUIDETRAILER GUIDE

Flexibiliteit, een enorm draagvermogen en een uitstekende manoeuvreerbaarheid zijn de grootstetroeven van de transportmodule. Dat wordt bereikt door de onderlinge koppelbaarheid,

de onafhankelijke wielophanging met pendelassen, de niveauregeling en de ongeëvenaarde besturingsmogelijkheden.

Bovendien kunnen transportmodulesniet alleen aan elkaar gekoppeld wor-den, ze kunnen ook verbonden worden

met een powerpack, dan hebben we een zo-genaamde spmt (self propelled modular trail-er), of ze kunnen deel uitmaken van een gro-tere, modulaire constructie met een diepla-derbed, een ketelbed, een baggerbrug of eenzwanenhals.

De techniekHeel rudimentair gesteld is een transportmo-dule nu niet meer dan een rechthoekig draag-platform in staal met een hoop wielen onder.Maar dat is de waarheid geweld aandoen wanttransportmodules zijn een prachtig stukje hi-tech mechaniek. Vooral het onderstel isbijzonder. In plaats van gewone assen wordthet laadplatform gedragen door een grootaantal pendelarmen met twee of vier wielen.Doorgaans vinden we acht wielen per aslijn.Dankzij de pendelarmen met een hydrauli-sche vering beschikken de modules over een

groot bereik aan niveauregeling. Hierdoorkan de hoogte van het laadplatform over een bereik van circa 600 mm variëren. Dat geeft bijvoorbeeld de mogelijkheid om in de laagste stand onder een lading te rijden en die dan met behulp van de hoogte-regeling op te pikken. Omdat elke arm volledig onafhankelijk kan reageren op bo-demoneffenheden zijn zelfs grote niveauver-schillen, stoepranden en dergelijke probleem -loos te nemen.De pendelarmen zijn bovendien via een draai-bare constructie aan het platform vastge-maakt. Dat levert een enorme wendbaarheidop door de bijzonder grote stuuruitslag. Metde huidige, elektronisch gestuurde rijpro-gramma’s kunnen de transportmodules naastrechtuit rijden ook in krabbengang zijwaartsrijden of in carrouselstand bijzonder kortwenden. Bij sommige constructeurs kunnende afzonderlijke pendelarmen zelfs 360°draaien, wat nog meer stuurmogelijkhedenoplevert.

Koppelen tot grote eenhedenTransportmodules zijn er op gebouwd om zo-wel in lengterichting als in dwarsrichting aanelkaar gekoppeld te worden tot grotere een-heden. Zo kunnen enorme lasten verplaatstworden. Helaas waren de modules van ver-schillende constructeurs vroeger niet of nau-welijks aan elkaar te koppelen omdat iedereconstructeur vasthield aan zijn eigen systeem.Al in 2007 doorbrak Cometto deze impassedoor de Cometto transportmodules een kop-pelsysteem mee te geven dat ook op anderemerken kon aangesloten worden. Recenterdeed Faymonville hetzelfde met de S-line(compatibel met Scheuerle modules) en de G-line (compatibel met Goldhofer modules).Door het aankoppelen van een powerpack(een module met een krachtbron en hydrau-lische installatie) wordt een transportmodu-le een spmt (self propelled modular transpor-ter). Eén of meerdere assen van een moduleworden dan hydrostatisch aangedreven.

De Faymonville Powermax in een uitvoeringmet aangekoppelde zwanenhals en depowerpack op die zwanenhals.

SPMT'S: FLEXIBELIN ELK OPZICHT

YTG163_50_trailer_flash.qxd:p38-50 13/04/12 15:48 Page 49

Page 50: Speciaal Transport Magazine STM Guide 2012

50 I Speciaal Transport Magazine I Speciale uitgave

De snelheid is doorgaans beperkt tot 5 km/uof tot maximum 40 km/u in sleepmodus. Ookhier ontwikkelde Faymonville een nieuwig-heid met de PowerMax, die aan normale snel-heden kan gesleept worden omdat de aan-drijving ontkoppelt.

Enkele recentenieuwighedenIndustrie Cometto Spa is één van de oudsteaanbieders van transportmodules. De nieuw-ste Cometto modellen zijn de 1 MS trans-portmodules. Deze modules zijn leverbaarmet 2 tot 6 assen en bieden een nuttig laad-vermogen per as van 34 ton (5 km/u), 26 ton(20 km/u) of 21,2 ton (40 km/u). Het nieuweschuilt onder meer in een nieuw boxchassisdat twintig keer stijver is dan de vorige con-structie, een nieuw hydraulisch systeem enmeer combinatiemogelijkheden zoals eenheader met disselboom en een nieuwe zwa-nenhalsconstructie. Faymonville AG is nu ook al een tijdje op hetgebied van moduletechnieken actief. De eer-ste in de rij was de Modulmax S-module, nogeens aangevuld met een nieuwe versie, diedeze keer de naam G-Module kreeg. Daarmeekan de serie Modulmax nu in combinatie metde modulaire producten van een andere pro-ducent worden ingezet. Met de Powermax, degemotoriseerde versie van de Modulmax lan-ceerde Faymonville een echte spmt. DePowermax is dus zelf van aangedreven assen

voorzien. Het grote voordeel is dat deze assenbij gebruik van de module in een modulairecombinatie de snelheid van de trekker kun-nen volgen. Het is dus mogelijk om er aan80 km/u mee te rijden in de modus ‘vrije wie-len” zonder beperking qua afstand of lading. Goldhofer AG lag mee aan de ontwikkelingvan de allereerste transportmodules enspmt’s. De nieuwste telg in het gamma is deTHP/SL met een draagvermogen van 16,4 tonper as bij 80 km/u, maar die ook in staat is45 ton per as te verwerken bij een snelheidbeperkt tot 0,5 km/u. Deze modules zijn ver-krijgbaar met een powerpack en horen danthuis in de PST serie met hydrostatische aandrijving. Greiner Fahrzeugtechnik heeft als jongste re-alisatie het Sefiro model, een 5-assige trans-portmodule op volle banden met powerpack.Met zijn 36 ton per aslijn kunnen aanzienlij-ke vrachten verzet worden. Het laadplatformis 630 mm hoog en heeft een niveauregelingvan 220 mm. Het gamma transportmodules van Kamag isontwikkeld samen met Scheuerle en baseertzich op de K22 en de nieuwere K25. Op dieK25 introduceerde men verschillende nieu-wigheden zoals het hoogste buigmoment opde markt, een 60° stuuruitslag (140° op de K25SPE), het grootste olievolume in zijn klasse(220 liter voor een 6-assige module), specialesjorogen en een versterkte koppeltechniek. Scheuerle Fahrzeugfabrik GmbH heeft samen

met Kamag de series K25 en K22 op de marktgezet. Daarnaast presenteerde Scheuerle deInterCombi PowerBooster. De nieuweInterCombi PB is uitgerust met inschakelba-re aandr i j fa s sen en een a fneembarePowerPackUnit (PPU). De InterCombi PB kangebruikt worden als een zelfaangedreven unitof gekoppeld worden aan de InterCombi plat-formtrailers. Men spreekt ondertussen al vande vierde generatie Scheuerle spmt’s, die nog-maals geoptimaliseerd werden op het vlakvan productie met nieuwe lastechnieken enlasrobots voor een ongekende precizie. Trail King Industries is het eerste Amerikaansebedrijf dat zelf een spmt en transportmoduleontwikkelde. De MHTS is een 6-assige modu-le met een maximum toegelaten massa van170 ton.

Hendrik De Spiegelaere

TRAILER GUIDE

2. Een spmt van Goldhofer met powerpacksaan voor- en achterzijde.

3. Door het koppelen van de transportmodules zijnbijzonder grote en zware lasten te vervoeren.

4. Achter elkaar gekoppelde transportmodules van Scheuerle bij het verplaatsen van eenscheepselement.

MERK LAND WEBSITE

INDUSTRIE COMETTO SPA I www.comettoind.com

FAYMONVILLE AG B www.faymonville.com

FULANGJIE CHN www.fulangjie.com

GLOBAL WIN VEHICLE CHN www.global-win.cn

GOLDHOFER AG D www.goldhofer.com

GREINER FAHRZEUGTECHNIK D www.greiner-fahrzeugtechnik.de

HYDROSPEX BV NL www.hydrospex.com

KAMAG D www.kamag.com

NICOLAS INDUSTRIES SA F www.nicolas.fr

SCHEUERLE FAHRZEUGFABRIK GMBH D www.scheuerle.com

SUZHOU DAFANG SPECIAL VEHICLE CHN www.szdf.com

TRAIL KING INDUSTRIES USA www.trailking.com

VISHKARMA MACHINE TOOLS PVT IND www.vmt.co.in

3.

4.2.

YTG163_50_trailer_flash.qxd:p38-50 13/04/12 15:48 Page 50

Page 51: Speciaal Transport Magazine STM Guide 2012

YTG163_05_c1234_flash.qxd:C1234 13/04/12 15:18 Page 51

Page 52: Speciaal Transport Magazine STM Guide 2012

YTG163_05_c1234_flash.qxd:C1234 13/04/12 15:18 Page 52