Solmar Winter 2011/2012

download Solmar Winter 2011/2012

of 20

Transcript of Solmar Winter 2011/2012

BenidormWinter 2011/2012Combinatiereizen Benidorm/Zuid Spanje Kerstreizen Lloret de Mar en Salou

Alle reizen per luxe Royal of First class touringcar

Beste Klant, dit is onze nieuwe winterfolder, weer vol met goede hotels in het gezellige Benidorm voor een verblijf van een week, 2 weken of misschien wel een paar maanden! De keuze is aan u! Ook deze winter hebben we weer onze mooie 17-daagse combinatiereizen BenidormCosta del Sol, Costa Tropical en Costa de la Luz! Wij wensen u veel plezier met het bekijken van deze brochure en hopen dat er een reis van uw gading bijzit ! Met vriendelijke groet, Solmar Tours

Wisselpunt / ParkerenBij Maarheeze, vlak onder Eindhoven vindt u ons kantoor en wisselpunt. Geografisch gezien perfect gelegen en speciaal gebouwd om overstappende passagiers op een overzichtelijke en rustige manier van bus te laten wisselen. Met deze wisselplaats proberen we het wisselen zo comfortabel mogelijk te maken. Ook kunt u hier uw auto parkeren, de kosten hiervoor bedragen 2,50 euro per dag met een maximum van 60 euro. U dient dit wel te reserveren, het liefst bij de boeking, omdat de plaatsen beperkt zijn.

KinderkortingIn sommige hotels geniet u zeer hoge kinderkortingen, soms zijn er voor kinderen helemaal geen kosten aan verbonden. U betaalt voor uw kind dan alleen de busreis. De dag van aankomst is bepalend voor de toe te kennen korting. De hotelier kan hierop een controle uitvoeren. Wanneer vermeld staat kind gratis dan betaalt u 72 euro behalve op de vertrekdata 23/12/11 en 17/02/11, dan betaalt u 95 euro. (excl. Royal of First Class toeslag). Indien de kinderkorting van het hotel begint vanaf 2 jaar betaalt u voor uw baby (0+1 jaar) de hierboven genoemde prijzen voor de stoelplaats (verplicht). Wij raden u aan een eigen autostoeltje met bevestiging mee te nemen. De kosten voor bijplaatsing van een babybed en eventuele maaltijden dient u ter plaatse te voldoen.

sche redenen besluiten de door u gekozen op/uitstapplaats te wijzigen, dan zullen wij u de reiskosten op basis van openbaar vervoer 2e klasse vergoeden van de door u gekozen op-/uitstapplaats naar de door ons aangegeven op-/uitstapplaats.

Royal Class of First ClassDe prijzen in de prijskolommen zijn basisprijzen. U kunt kiezen voor een Royal Class of First Class stoel. De toeslag voor Royal Class is 25 euro, First Class is 60 euro. Het verschil tussen de Royal - en First Class stoel is dat de First Class stoelen breder en nog comfortabeler zijn waardoor er geen 4, maar slechts 3 stoelen op n rij staan (behalve op de achterste rij, daar staan er wel 4).

Eten en DrinkenIn nagenoeg alle hotels worden de maaltijden tegenwoordig gepresenteerd in buffetvorm. In het ene hotel wat eenvoudiger dan in het andere, maar altijd ruim voldoende Bij volpension begint u met een uitgebreid ontbijtbuffet en s middags en s avonds kunt u kiezen uit de vele warme gerechten die voor u klaarstaan. Wij zijn ervan overtuigd dat u niets tekort zult komen. Een aantal hotels verstrekken in bepaalde periodes gratis water en/of wijn bij de maaltijden. Dit is nooit onbeperkt, meestal beperkt dit zich toch n consumptie per maaltijd.

StoelindelingAlle passagiers krijgen een vaste stoelplaats toegewezen. De indeling wordt gedaan naar aanleiding van de boekingsdatum en de opgegeven preferenties. Mochten er in n bus meerdere preferenties opgegeven zijn voor dezelfde stoelplaatsen dan worden deze toegewezen aan degene die het eerst geboekt heeft, tenzij dit, om organisatorische redenen, niet mogelijk is. Te denken valt hierbij aan een oneven aantal passagiers. De bemanning is niet bevoegd om de stoelindeling te wijzigen. Klachten over toegewezen plaatsen worden nimmer in behandeling genomen. Tevens dient u mobiel genoeg te zijn om plaats te nemen op het bovendek.

Opstapplaatsen winterpendel BenidormIn de winterperiode geldt een beperkt op- en afstapschema. (zie kaartje van Nederland) Per reservering is maar n opstapplaats mogelijk. U ziet, voldoende maar niet teveel opstapplaatsen. Mochten wij door omstandigheden niet bij machte zijn de door u gekozen op- of uitstapplaats aan te houden, of om economi-

Extra stoelBij beschikbaarheid is het mogelijk om een extra stoel te reserveren. Als u bv. met een oneven aantal reist of wanneer het in

2

SOLMAR TOURS Winter 2011-2012

verband met uw postuur comfortabeler is om 2 stoelen ter beschikking te hebben. U betaalt voor een extra stoel de prijs van een busretour.

Nooit dringenOf u nu als eerste of als laatste instapt, in de bus heeft u altijd een vast gereserveerde plaats, dus dringen hoeft niet. U zit altijd bij elkaar indien u reist naar hetzelfde hotel, dezelfde opstapplaats heeft en op dezelfde reservering vermeld staat. Uw stoelnummer ontvangt u bij vertrek van de chauffeur.

Busreis/bagageCirca een week voor vertrek ontvangt u uw reispapieren, met hierop vermeld waar en hoe laat u moet opstappen. Als bagage mag u max. 20 kg per persoon meenemen en n stuk handbagage. Deze handbagage mag nooit in het gangpad geplaatst worden, dus geen grote weekend tassen. A.u.b. geen onmenselijk grote koffers, onze chauffeurs willen nog langer met hun rug doen. Te veel bagage kan worden geweigerd i.v.m. plaatsgebrek. Op het afgesproken tijdstip komt de bus u ophalen en de rest gaat vanzelf. De bus brengt u naar Maarheeze, waar een eventuele overstap plaatsvindt en van daar gaat de reis verder. De aankomst in Benidorm zal rond het middaguur zijn. Tijdens de reis wordt circa elke 4 uur gestopt bij een parkeerplaats met sanitaire voorzieningen en voor het eten bij wegrestaurants. In de bus is ook een toilet, maar u wordt verzocht deze alleen in noodgevallen te gebruiken. Verder zijn er een barretje en een host-(ess) aan boord. Het wordt dringend aangeraden tijdens de reis te blijven zitten en uw veiligheidsgordel te dragen. Lopen of staan tijdens de reis is op eigen risico.

Uitstapplaatsten accommodatiesDe bus zal u zo dicht mogelijk bij uw hotel afzetten. Helaas is dit niet altijd mogelijk. In het oude centrum van Benidorm liggen zeer veel smalle straatjes, veelal nrichtingsverkeer. Het is voor onze dubbeldeks touringcars niet altijd mogelijk door deze straatjes te rijden, waardoor de kans bestaat dat zij u in het begin van de straat afzetten. In zo'n geval dient u een stukje te lopen naar uw hotel.

Faciliteiten accommodatiesBepaalde faciliteiten in de hotels zijn tegen betaling, zoals bijv. kluisjes, minibar, tennisbaan, minigolf, ligbedden, biljart, binnenzwembad etc. Het kan eveneens zijn dat er een borg moet worden betaald voor de afstandsbediening van de tv. In sommige binnenzwembaden is het verplicht om een badmuts te dragen en kan het zijn dat kinderen niet zonder begeleiding toegelaten worden. Dit zijn allemaal ontwikkelingen die tijdens het seizoen kunnen wijzigen. Om deze reden vermelden wij deze zaken niet bij de hotelbeschrijvingen.

BusretoursU kunt bij ons ook alleen het vervoer boeken zonder accommodatie. De chauffeur zal u op een vooraf vastgesteld punt in Benidorm laten uitstappen en komen ophalen. Data 28/10/11-16/12/11 23/12/11 30/12/11-10/02/12 17/02/12 24/02/12-30/03/12 06/04/12-13/04/12 10 dagen 95,00 115,00 95,00 115,00 100,00 110,00 17 dagen 95,00 115,00 95,00 115,00 100,00 110,00 24 dagen 100,00 120,00 100,00 120,00 105,00 115,00

Lage prijs, toch topkwaliteitWij verkopen onze reizen zonder tussenpersonen. Dat betekent dat in uw reissom geen commissie zit voor reisbureaus en dat u daarom deze reizen alleen bij ons kunt boeken. Dat kan wel eens lastig zijn als u langs wilt komen, maar alles kan via de telefoon, internet of post, en dat is dan weer gemakkelijk, want u hoeft er de deur niet voor uit. En omdat wij geen commissies aan reisbureaus hoeven te betalen, kunnen we de prijzen laag houden en u toch een goede service, goede hotels en goede bussen bieden. Oftewel een goede reis voor een voordelige prijs.

Reisleiding Benidorm Eigen vervoerVeel hotels kunt u ook met eigen vervoer boeken. Kijk hiervoor op www.solmarhotel.nl of bel naar n van onze medewerksters. Ter plaatse aangekomen wordt u verwelkomd door onze reisleiding ter plaatse. Ook zij zijn er om uw vragen te beantwoorden en uw belangen te behartigen. Zeker in geval van onverwachte gebeurtenissen, ziekte, etc. kunt u op onze reisleiding rekenen voor hulp en bemiddeling bij contacten met medici, apotheek, verzekering, etc. Onze medewerkers zullen u op velerlei gebied deskundig informeren en helpen. Vergeet evenwel niet om een reis- en ongevallenverzekering voor de periode van uw reis af te sluiten. Ook uw vragen over excursiemogelijkheden in de omgeving van Benidorm, uitgaansmogelijkheden, winkeltijden etc. worden door onze mensen zorgvuldig beantwoord. Velen werken dus mee om uw vakantie tot een bijzondere belevenis te maken.

Hoe kunt u boekenReserveren kan niet makkelijker. U belt 0495-588740 en u weet dan onmiddellijk of de vakantie die u heeft uitgekozen nog vrij is. Heeft u nog vragen, geen probleem, er is altijd wel iemand die ze kan beantwoorden en het gekozen hotel kent. Houdt u er wel rekening mee dat sommige hotels snel zijn volgeboekt, dus wacht niet te lang. Ook onze internetsite is zeer makkelijk te raadplegen: met een paar klikken weet u wat er nog beschikbaar is en kunt u de door u gewenste reis boeken. Dus oftewel bel: 0495-588740 of kijk op internet www.solmar.nl.

Uw vakantiegeld gegarandeerdSolmar Tours is lid van het Garantiefonds Reisgelden. Indien door financieel onvermogen onzerzijds uw reis geen doorgang kan vinden, zijn de reeds door u betaalde gelden verzekerd. Deze service is gratis.

OpeningstijdenMaandag t/m vrijdag: 09.00 tot 17.30 uur, behalve van medio oktober tot medio december, dan sluiten we om 17.00 uur Zaterdagen: t/m 10 sept. van 10.00 tot 13.00 uur van 17 sept. t/m 3 dec. gesloten van 10 dec. t/m 25 febr. van 10.00 tot 16.00 uur

Ons adres: Den Engelsman 2a, Maarheeze 0495-588740SOLMAR TOURS Winter 2011-2012

3

enidorm Btad eristische hoofds is de bruisende to Benidorm zomers als ca en wordt zowel van de Costa Blan naliteiten. cht door vele natio mild, winters druk bezo s n bekend als zeer me de winters staa Met na nidorm. tte ligging van Be dankzij de beschu verdelen gedeeltes onder te De stad is in drie ieders gading waardoor er voor is. wel wat te vinden

Het bekendste deel van Benidorm is zijn Levante strand. Dit gedeelte is nagenoeg vlak en staat ook bekend als de toeristen wijk. Hier bevinden zich veel winkeltjes en uitgaansgelegenheden. Hotels Helios, Presidente en Rosamar liggen midden in dit gedeelte en ook de hotels Les Dunes Comodoro en Cimbel, liggen zelfs direct aan de wandelboulevard. De hotels Poseidon Complex, Royal en Benidorm Center n de appartementen Paraiso Centro liggen nog wel in het Levante gedeelte, maar nabij het centrum en de oude stad.

Het minder bekende gedeelte is het Poniente strandgedeelte dat door de aanleg van de nieuwe wandelboulevard in opkomst is. Het is het rustigere gedeelte van de stad. Hier vinden wij aan het verre uiteinde van het strand het Gran hotel Bali. Vlakbij het centrum liggen de hotels Benilux, met zijn mooie tuin, en Fiesta Park. De appartementen Milords en het hotel Montemar liggen beiden bij zee, aan de voet van het verkeersvrije en onlangs opgeknapte oude centrum, dat erg gezellig is met zijn nauwe straatjes, tapas barretjes, mooi uitzichtplateau en haventje. Tenslotte hebben we nog het centrum waar de locale bevolking woont en waar wij het echte Spanje nog tegenkomen. Hier middenin ligt hotel Oasis Plaza. Ook heeft Benidorm leuke buurdorpjes zoals Altea, Albir of Villajoyosa, een mooi bergachtig achterland en natuurlijk het prachtige Valencia voor diegenen die tijdens hun vakantie wat uitstapjes willen maken.

BenidormBali (1) Benidorm Centre (2) Benilux Park (3) Cimbel (4)

Fiesta Park (5) Helios (6) Les Dunes Comodoro (app.) (7) Milords Suites (app.) (8) Oasis Plaza (9) Paraiso Centro (app.) (10)

Poseidon Complex (11) Presidente (12) Prince Park (13) Rosamar (14) Royal (15) Maeva (app.) (16)

4

SOLMAR TOURS Winter 2011-2012

HOTEL PRESIDENTEAvda. Filipinas 10, 03503 Benidorm, 00-34965853950

Dit al jaren zeer populaire hotel is gelegen in de toeristenwijk Levante op ca. 200m van het strand. 292 kamers * balkon * airco * tv * koelkastje (te huur) * kluisje (te huur) * restaurant met buffetmaaltijden * animatieprogramma overdag en s avonds * bar * overdekt en verwarmd zwembad * kinderbad * zonneterrassen * wifi * internetfaciliteiten * tafeltennis * zwembadzicht op aanvraag, toeslag 3,p.p.p.n. ter plaatse aan het hotel te voldoen.

HOTEL BENIDORM CENTREc/Gerona 4, 03502 Benidorm 00-34966808484

Dit hotel is gelegen op ca. 100m van het Levante strand, op de grens van het centrum en de toeristenwijk. 99 kamers * balkon * roomservice * tv * airco * minibar (te huur) * kluisje (te huur) * restaurant met buffetmaaltijden * bar * zwembad * kinderbad * zonneterras * fitnessruimte * sauna * kapsalon * wifi * animatieprogramma s avonds * internetfaciliteiten ACTIE: bij boekingen gemaakt vr 30/11/11 krijgt u 7% vroegboekkorting.

SOLMAR TOURS Winter 2011-2012

5

HOTEL ROSAMARAv Derramador 6, 3503 Benidorm, 00-34965850502

Gelegen op ca. 300m van het strand en in de toeristenwijk Levante. 364 kamers * balkon * airco * telefoon * tv * koelkast (te huur) * kluisje (te huur) * restaurant met buffetmaaltijden * animatieprogramma * bar * cafetaria * kapper * fitness * sauna * jacuzzi * tafeltennis * biljart * internetfaciliteiten * zwembad * kinderbad * speeltuin * minigolf * parkeerplaats ACTIE: bij boekingen gemaakt vr 15/11/11 krijgt u 10% vroegboekkorting.

APPARTEMENTEN MAEVAC/ Kennedy S/N, 03503 Benidorm 00-34605871327

Gelegen op 600m van het strand en op 1km van het centrum. 207 app. * balkon * airco * tv * kluisje(te huur) * kitchenette * woonkamer * 1 of 2 slaapkamers * liften * bar * internetfaciliteiten * wifi * overdekt zwembad * buitenzwembad met kinderbad * terras met ligstoelen * speeltuin * tennisbaan * logies * 1 x per week wisseling bedlinnen, handdoeken en schoonmaak * parkeergarage (tegen betaling) * borg creditcard of 200 * nieuwe appartementen geopend in april 2010 Kinderen en extra personen betalen bij minimaal 2 volbetalenden de prijs van een busretour. ACTIE: indien u uw reis voor 15/10/11 boekt krijgt u bij dit hotel een vroegboekkorting van 12%.

APPARTEMENTEN PARAISO CENTROC/Juan Llorca 1, 03503 Benidorm, 00-34966281556

Ruime en complete appartementen op ca. 750m afstand van het strand en ca. 500m van het centrum. 95 appartementen * balkon * tv * airco * kluisje (te huur) * woonkamer met slaapgelegenheid voor 2 personen * 1 of 2 aparte slaapkamers * max. 4/6 pers. * ingerichte keuken met magnetron en koffiezetapparaat * wasmachine * zwembad * kinderbad * zonneterras * logies * schoonmaak bij aankomst * 1 x per week wisseling bedlinnen * 2 x per week wisseling handdoeken * parking (tegen betaling) * borg 100/150,Kinderen en extra personen betalen bij minimaal twee volbetalenden de prijs van een busretour. ACTIE: bij boekingen gemaakt tot 60 dagen vr de aankomstdatum krijgt u 7% vroegboekkorting.

6

SOLMAR TOURS Winter 2011-2012

HOTEL POSEIDON COMPLEXVia Emilio Ortuno 26 en C/Esperanto 9, 03503, Benidorm, 00-34965850200

Licht hellend, zeer gunstig gelegen op ca. 400m van het Levante strand aan de rand van het centrum. 466 kamers verdeeld over twee gebouwen * balkon * airco * tv * koelkastje (te huur) * kluisje (te huur) * restaurant met buffetmaaltijden * uitgebreid animatieprogramma overdag en s avonds * bar * zwembad * kinderbad * zonneterras * buitenbar * binnenzwembad * jacuzzi * fitness * internetfaciliteiten * wifi ACTIE: dit hotel vraagt geen 1-persoonskamertoeslag van 10/12/11 tot 22/12/11 en van 02/01/12 tot 09/02/12 .

HOTEL PRINCE PARKC/Primavera 3, 03501 Benidorm, 00-34965850365

Mooi gelegen aan het Aiguera stadspark in een licht hellende omgeving op 800m van het strand en 200m van het centrum. 165 kamers * meeste kamers met balkon * tv * airco * koelkastje (te huur) * kluisje (te huur) * restaurant met buffetmaaltijden * animatieprogramma s avonds * bar * zwembad * kinderbad * zonneterras * speelautomaten * biljart * tafeltennis * internetfaciliteiten * wifi ACTIE: bij verblijf in de winterperiode zijn 1 fles wijn of 2 glazen frisdrank of bier inclusief bij het diner. Bij dit hotel krijgt u in een bepaalde periode een nacht gratis. In de prijslijst kunt u zien wanneer deze korting gegeven wordt, de prijs is dan rood aangegeven.

SOLMAR TOURS Winter 2011-2012

7

HOTEL CIMBELAvda. de Europa 1, 03503 Benidorm, 00-34965852100

Prachtig gelegen aan de boulevard van het Levante strand. Alle tweepersoonskamers hebben een balkon met uitzicht op zee. 140 kamers * balkon * tv * airco * kluisje (te huur) * minibar * muzieknet * restaurant * ontbijtbuffet * lunch/diner keuzemenu * 1 x per week galadiner * dansavonden * bar/lounge * zwembad * whirlpool * zonneterras * badlakenservice * internetfaciliteiten * wifi ACTIE: dit hotel vraagt geen 1-persoonskamertoeslag gedurende de winterperiode behalve in de periode 04/04/12 - 07/04/12. Bij dit hotel krijgt u in een bepaalde periode n of meerdere nachten gratis. In de prijslijst kunt u zien wanneer deze korting gegeven wordt, de prijs is dan rood aangegeven.

HOTEL ROYALVia Emilio Ortuno 11, 3501 Benidorm, 00-34965853500

Modern en smaakvol hotel, ideaal gelegen in het centrum van Benidorm op ca. 300m van het Levante strand. 94 kamers * balkon * airco * tv * minibar * kluisje (te huur) * restaurant met buffetmaaltijden * animatieprogramma overdag en s avonds * miniclub * bar * zwembad * zonneterras * buitenbar * fitnessruimte * sauna * biljart * wifi * internetfaciliteiten ACTIE: bij boekingen gemaakt tot 30 dagen vr de aankomstdatum krijgt u 9% vroegboekkorting.

8

SOLMAR TOURS Winter 2011-2012

HOTEL HELIOSAvda. Filipinas 12, 03502 Benidorm, 00-34965855850

Geliefd hotel bij Nederlanders, met mooie ruime tuin, op ca. 250m van het strand, in de toeristenwijk Levante. 283 volledig gerenoveerde kamers * balkon * tv * airco * kluisje (te huur) * restaurant met buffetmaaltijden * showcooking * animatieprogramma overdag en s avonds * bar * speelautomaten * kapsalon * internetfaciliteiten * wifi * overdekt verwarmd zwembad en kinderbad * zonneterras * speeltuin ACTIE: bij boekingen gemaakt vr 15/12/11 krijgt u 10% vroegboekkorting

APARTHOTEL LES DUNES COMODOROAvda. Madrid s/n, 03503 Benidorm, 00-34966802126

Prachtig gelegen aan de boulevard van het Levante strand. U verblijft in een appartement met de verzorging van een hotel. 88 appartementen * balkon met zeezicht, zitje en ligbed * tv * airco * kitchenette met koelkast, magnetron, koffiezetapparaat en waterkoker * kluisje (te huur) * woonkamer met slaapgelegenheid voor 2 personen * aparte slaapkamer * max. 4 pers. * restaurant met buffetmaaltijden * live muziek * overdekt en verwarmd zwembad * zonneterras * bar * wifi * internetfaciliteiten ACTIE: bij dit hotel krijgt u in een bepaalde periode een nacht gratis. In de prijslijst kunt u zien wanneer deze korting gegeven wordt, de prijs is dan rood aangegeven.

SOLMAR TOURS Winter 2011-2012

9

GRAN HOTEL BALIC/Luis Prendes s/n la cala de Benidorm, 03502, Benidorm, 00-34966815200

Het hoogste hotel van Europa, bestaande uit twee torens met resp. 18 en 43 verdiepingen. Gelegen op ca. 400m van het Poniente strand en ca. 600m van het gezellige La Cala strand van Finestrat. Op loopafstand van het winkelcentrum La Marina. 776 kamers * balkon/terras * tv * airco * minibar * kluisje (te huur)* restaurant met buffetmaaltijden * showcooking * animatieprogramma overdag en s avonds * bar * spelletjeszaal * biljart * speeltuin * kapsalon * wifi * disco/pub * zwembad * kinderbad * zonneterras * poolbar * internetfaciliteiten * wellnesscentrum ACTIE: bij boekingen gemaakt vr 30/11/11 krijgt u 7% vroegboekkorting.

HOTEL OASIS PLAZAPlaza de Espana s/n, 03501 Benidorm, 00-34966807705

Ideaal hotel om het Spaanse gevoel te krijgen, licht hellend gelegen in het centrum op ca. 250m van het Poniente strand en de haven. 112 kamers * meeste kamers met balkon * tv * airco * kluisje (te huur) * restaurant met buffetmaaltijden * beperkt animatieprogramma * bar * dakzwembad met kindergedeelte * zonneterras * kamers met uitzicht Plaza de Espaa toeslag 6,- p.k.p.n. bij beschikbaarheid ter plaatse te reserveren Bijzonderheden: het hotel is gesloten van 01/12/11 30/01/12 ACTIE: bij boekingen gemaakt vr 01/12/11 krijgt u 7% vroegboekkorting. * bij verblijf in de periode 11/02/12 31/03/12 zijn wijn en water inclusief bij het diner.

APPARTEMENTEN MILORDS SUITESPso. De La Carretera, 52, 03501 Benidorm, 00-34966831600

Uniek gelegen appartementen bij het oude centrum van Benidorm, met mooi uitzicht op de haven en het Elche park. 28 appartementen * tv * airco * kluisje (te huur) * woonkamer met slaapgelegenheid voor 2 personen * aparte slaapkamer * max. 4 pers. * ingerichte keuken * cafetaria * restaurant * dakzwembad * zonneterras * sportzaal * logies * 1 x per week wisseling bedlinnen * 2 x per week wisseling handdoeken * Borg 50,Kinderen en extra personen betalen bij minimaal twee volbetalenden de prijs van een busretour.

10

SOLMAR TOURS Winter 2011-2012

HOTEL BENILUX PARKAvda. Panama 5, 03502 Benidorm, 00-34965852850

Licht hellend gelegen nabij het oude centrum op ca. 250m afstand van het Poniente strand 216 kamers * balkon * tv * airco * kluisje (te huur) * restaurant met buffetmaaltijden * bar/lounge * biljart * tafeltennis * speeltuintje * internetfaciliteiten * wifi * zwembad * kinderbad * zonneterras * grote parkachtige tuin * animatieprogramma overdag en s avonds ACTIE: bij boekingen gemaakt vr 15/10/11 krijgt u 3 % vroegboekkorting * bij verblijf in de periode 03/01/12 31/01/12 zijn wijn en water inclusief bij het diner

HOTEL FIESTA PARKAvda Foietes 4, 03502 Benidorm, 00-34965851766

Populair, druk hotel, licht hellend gelegen op ca. 500m van het Poniente strand en nabij het oude centrum. 375 kamers * balkon * tv * airco * kluisje (te huur) * restaurant met buffetmaaltijden * animatieprogramma s avonds * zwembad * kinderbad * overdekt zwembad * bar * zonneterras * fitness * sauna * kinderspeelzaal * biljart * internetfaciliteiten ACTIE: bij boekingen gemaakt vr 01/11/11 krijgt u 3 % vroegboekkorting * bij verblijf in de periode 29/10/11 23/12/11 en van 03/01/12 30/01/12 zijn wijn en water inclusief bij het diner

ALL INCLUSIVE: van s morgens 10.00 uur tot s avonds 23.00 uur.Toeslag 7,- p.p.p.n. Het eerste kind van 2 t/m 12 jaar betaalt geen toeslag, het tweede kind krijgt 50% korting. Het all inclusive pakket van hotel Fiesta Park omvat het volgende: alle lokale alcoholische en niet alcoholische drankjes en buiten de openingstijden van het restaurant zijn er tot 23.00 uur ook snacks verkrijgbaar.SOLMAR TOURS Winter 2011-2012

11

12Hotel Cimbel halfpension8,24 704 10 17 24 10 17 24 10 17 24 10 17 24 10 17 24 10 17

PRIJSLIJST WINTER - BUSREIZEN BENIDORM 2011/2012Hotel Dunes Comodoro halfpension8,all incl. 7,24 10 17 24

HOTEL/APP

Hotel Benidorm Centre volpension

Hotel Benilux Park volpension

Hotel Fiesta Park volpension

Hotel Gran hotel Bali volpension

Hotel Helios volpension

Appartement Maeva logies 2k. app

Appartement Maeva logies 3k. app

Toeslag volpension

Aantal dagen

10

17

24

10

17

SOLMAR TOURS Winter 2011-2012

265 265 265 255 255 255 255 255 342 300 255 255 265 269 274 264 299 284 274 274 274 274 287 309 274 772 684 647 655 677 680 705 717 744 741 746 746 776 798 802 2 t/m 10 25% 25% 15% nvt volw 110 / kind 55 2 t/m 12 gratis 25% 10% volw 65 / kind 32,50 volw 100 / kind 50 2 t/m 12 gratis 25% 15% volw 60 / kind 30 volw 90 / kind 45 2 t/m 12 gratis 25% 15% volw 56 / kind 28 volw 88 / kind 44 2 t/m 12 25% 35% 10% volw 57 / kind 43 volw 89 / kind 67

441 441 441 431 431 431 426 493 562 485 436 436 445 453 448 458 478 468 468 468 468 481 502 493

636 636 626 616 606 596 668 703 733 656 611 615 628 622 642 652 672 662 662 662 675 696 696

288 288 288

486 486

365 304 267 267 277 285 295 285 320 307 302 302 302 302 332 339 305

590 502 460 460 472 490 490 500 522 519 524 524 524 554 576 555

314 314 314 304 304 304 304 304 375 350 304 304 314 314 314 304 339 324 342 342 342 342 463 425 342

501 501 501 491 491 491 486 501 536 511 496 496 501 501 491 501 521 544 563 563 563 767 793 718

781 781 771 761 751 741 761 761 791 766 756 756 761 746 761 771 824 848 867 867 1070 1097 1097

358 320 320 310 310 310 310 354 393 368 319 319 329 329 368 358 393 378 368 368 368 368 368 383 368

626 551 551 541 541 541 542 642 682 657 564 564 569 647 637 647 667 657 657 657 657 657 657 662

914 801 791 781 771 767 797 921 955 930 803 803 808 910 925 935 955 945 945 945 945 945 945

242 242 242 226 225 225 225 225 336 267 225 225 235 235 235 246 285 270 260 260 260 260 297 330 260

393 393 387 370 369 369 364 456 523 422 374 374 379 379 391 426 450 440 440 440 440 477 532 500

565 559 542 525 514 504 600 633 663 562 519 519 524 531 571 606 630 620 620 620 656 712 712

264 264 264 254 254 254 254 254 340 304 262 262 272 272 272 262 297 282 272 272 272 272 282 302 272

437 437 437 427 427 427 422 489 564 495 449 449 454 454 444 454 474 464 464 464 464 474 489 484

631 631 621 611 601 591 662 702 740 672 630 630 635 620 635 645 665 655 655 655 665 681 681

296 287 313 271 271 271 271 271 351 302 274 274 284 291 291 281 320 305 295 295 295 295 331 325 295

494 511 504 462 462 462 457 517 574 507 474 474 486 493 483 496 520 510 510 510 510 546 562 530

737 722 705 663 653 643 708 730 763 696 668 675 687 679 698 711 735 725 725 725 761 777 777

220 220 220 206 206 230 206 206 256 246 206 206 216 216 216 206 241 226 216 216 216 216 216 231 216

351 350 346 332 356 356 327 356 421 381 337 337 342 342 332 342 362 352 352 352 352 352 352 357 nvt

501 496 482 492 482 472 482 512 542 502 462 462 467 452 467 477 497 487 487 487 487 487 487

254 254 254 230 230 255 230 230 280 270 230 230 240 240 240 230 265 250 240 240 240 240 240 255 240

419 419 405 381 405 405 376 406 470 431 386 386 391 391 381 391 411 401 401 401 401 401 401 406 nvt

28-10-2011 04-11-2011 11-11-2011 18-11-2011 25-11-2011 02-12-2011 09-12-2011 16-12-2011 23-12-2011 30-12-2011 06-01-2012 13-01-2012 20-01-2012 27-01-2012 03-02-2012 10-02-2012 17-02-2012 24-02-2012 02-03-2012 09-03-2012 16-03-2012 23-03-2012 30-03-2012 06-04-2012 13-04-2012 kortingen: 1ste kind 2de kind 3de volw. toeslag kerst toeslag nieuwjaar

603 589 565 566 556 546 556 586 616 576 536 536 541 526 541 551 571 561 561 561 561 561 561

2 t/m 12 gratis 25% 15% volw 56 / kind 28 volw 88 / kind 44

2 t/m 11 25% 25% 10% volw 55/ kind 55 volw 92 / kind 92

nvt nvt

nvt nvt

HOTEL/APP

Appartement Milord's Suites logies 2k app.24 567 567 10 17 24 10 17 24 10 17 24 10 17 24 10 17 24 10 17 24 10 17 24

Hotel Oasis Plaza vol pension

Appartement Paraiso Centro logies 2k.app

Appartement Paraiso Centro logies 3k.app

Hotel Poseidon complex vol pension

Hotel Presidente vol pension

Hotel Prince Park vol pension

Hotel Rosamar volpension

Hotel Royal volpension

Toeslag volpension

Aantal dagen

10

17

24

10

17

232 224 224 214 214 214 214 251 286 229 214 214 224 224 224 214 249 234 224 224 224 224 234 249 224 547 557 577 567 572 580 600 625 632 nvt nvt

366 358 358 348 348 348 380 431 435 373 353 353 358 358 348 358 378 368 368 368 368 378 389 383

520 512 502 492 482 509 565 571 564 502 487 487 492 477 492 502 522 512 512 512 522 533 533

242 242 242 232

395 395 395

242 232 267 252 242 242 248 250 262 288 257

385 395 415 405 405 410 417 432 455 455

219 194 194 184 184 184 184 184 266 241 202 202 212 212 212 202 237 222 212 212 212 212 193 205 190

323 297 297 287 287 287 282 345 427 373 329 329 334 334 324 334 354 344 344 344 344 325 303 305

447 421 411 401 391 381 448 496 544 490 451 451 456 441 456 466 486 476 476 476 457 435 413

247 219 219 209 209 209 209 209 301 276 231 231 241 241 241 231 266 251 241 241 241 241 221 233 218

376 349 349 339 339 339 334 406 498 437 387 387 392 392 382 392 412 402 402 402 402 382 359 361

526 498 488 478 468 458 535 592 643 583 538 538 543 528 543 553 573 563 563 563 543 520 497

297 297 314 276 276 276 255 266 367 287 255 255 265 265 265 255 290 307 297 297 297 297 347 362 297

504 521 511 473 473 452 437 529 575 473 436 436 441 441 431 441 492 514 514 514 514 564 614 569

748 738 717 679 648 628 704 726 745 643 611 611 616 601 616 658 709 731 731 731 781 831 831

275 283 332 265 265 265 265 265 357 283 265 265 275 275 275 265 300 285 275 275 275 275 299 306 275

468 525 517 450 450 450 445 517 560 478 455 455 460 460 450 460 480 470 470 470 470 494 511 491

730 730 712 645 635 625 702 710 740 658 640 640 645 630 645 655 675 665 665 665 689 705 705

254 254 254 232 232 232 232 232 318 259 232 232 242 242 254 244 279 264 254 254 254 254 260 275 260

419 419 409 385 385 385 380 446 498 422 390 390 395 409 409 419 439 429 429 429 429 435 441 446

603 595 571 547 537 527 598 615 645 569 542 542 561 560 583 593 613 603 603 603 609 616 621

281 281 281 271 269 265 265 272 347 287 271 271 281 281 281 282 322 307 297 297 297 297 319 323 303

472 472 472 461 454 450 452 514 554 488 467 467 472 472 474 499 524 514 514 514 514 536 547 536

684 684 672 656 639 631 699 711 740 674 659 659 664 660 691 716 741 731 731 731 752 764 769

324 324 329 313 313 312 295 295 385 318 291 291 301 301 301 306 341 326 316 316 338 338 395 430 351

558 563 562 546 545 526 504 574 622 538 507 507 512 512 516 541 561 551 551 573 596 652 730 691

817 816 805 787 759 731 789 802 828 744 717 717 722 722 752 776 796 786 809 831 910 988 1001

28-10-2011 04-11-2011 11-11-2011 18-11-2011 25-11-2011 02-12-2011 09-12-2011 16-12-2011 23-12-2011 30-12-2011 06-01-2012 13-01-2012 20-01-2012 27-01-2012 03-02-2012 10-02-2012 17-02-2012 24-02-2012 02-03-2012 09-03-2012 16-03-2012 23-03-2012 30-03-2012 06-04-2012 13-04-2012 kortingen: 1ste kind 2de kind 3de volw. toeslag kerst toeslag nieuwjaar nvt nvt nvt nvt 2 t/m 12 25% 25% 15% volw 62 / kind 31 volw 108 / kind 54 2 t/m 12 gratis 25% 15% volw 90 / kind 45 volw 112 / kind 56

nvt

SOLMAR TOURS Winter 2011-2012

nvt nvt

2 t/m 14 gratis 25% 15% nvt nvt

2 t/m 12 2 t/m 12 2 t/m 12 25% 25% 25% n.m. 25% n.m 10% 15% 15% volw 23 / kind 11,50 volw 70 / kind 52,50 volw 61 / kind 30,50 volw 76 / kind 38 volw 94 / kind 70,50 volw 100 / kind 50

Verplichte toeslag Royal Class 25,- of First Class 60,Een 3- of 4 persoonskamer is een 2-persoonskamer met bijplaatsing van extra bed(den). Prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2+persoonskamers, bezet met 2 personen. Bij appartementen geldt tevens een bezetting van min. 2 volbetalenden. Extra personen betalen enkel het busretour.

Over de kerst- en nieuwjaarstoeslagen wordt geen korting gegeven. Een aantal hotels geven n of meerdere nachten gratis in een bepaalde periode, deze zijn rood aangegeven in bovenstaande tabellen.

13

17-DAAGSEDe reis in het kort:Per nachtpendel naar Benidorm, 7 nachten verblijf in hotel Prince Park***/Helios***. Daarna vertrek naar de Costa del Sol, Costa Tropical of Costa de la Luz. Vanuit hier 3 excursies zoals hieronder per reis beschreven en per reis nog 1 of 2 optionele excursies en 1 of 2 dagen ter vrije besteding. Na 6 nachten reizen we weer terug naar Benidorm. Overnachting in Benidorm of omgeving. Zaterdagmiddag reizen we weer terug naar Nederland. Aankomst op zondag rond het middaguur. Tijdens de excursies wordt u begeleid door een Nederlandse reisleiding. Waar het verplicht is met plaatselijke gidsen te werken kan dit anderstalig zijn. Eventuele entreegelden zijn niet inclusief. Alleen bij de Costa Tropical is de entree van het Alhambra inclusief. De reis Nederland - Benidorm gebeurt per Royal Class bus (toeslag 25,-). De reis in Spanje is over het algemeen met een Spaanse comfort class bus. Het verblijf in Benidorm is op basis van volpension, in de overige plaatsen is dat halfpension.

Costa del Sol

Deze winter 3 mogelijkheden > Benidorm Costa del Sol met een > Benidorm Costa Tropical met een > Benidorm Costa de la Luz met een >>>> Voor alle reizen geldt dat u kunt kiezen waar u uw verblijf

Excursies Costa Del Sol: Dagtocht naar de rots van Gibraltar en als de tijd het toelaat, een bezoek aan de mondaine haven van Marbella. Dagtocht naar Cordoba, een prachtige stad bekend om zijn mooie met geraniums beplante Patios. We brengen hier o.a. een bezoek aan de befaamde Moskee en kerk Mezquita. Dagtocht naar Antequera en het unieke Natuurpark El Torcal.

Costa del Sol

Hotel Siroco*** (Costa del Sol)Carril Siroco s/n Benalmdena, 0034-952443040 Licht hellend gelegen op 800m van het strand en 200m van het centrum 165 kamers * tv * airco/cv * kluisje (te huur) * koelkastje (te huur) * restaurant met buffetmaaltijden * bar/lounge * biljart * tafeltennis * zwembad * kinderbad * terras met ligstoelen * avondentertainment Rots van Gibraltar, Costa del Sol

Excursies Costa Tropical Dagtocht naar Granada met bezoek aan het wereldberoemde middeleeuws paleis, het Alhambra. Dagtocht naar Nerja met bezoek aan de druipsteengrotten. Dagtocht naar de prachtige Alpujarra streek, aan de voet van de Sierra Nevada, met zijn leuke kleine Moorse dorpjes en mooie natuur.

Costa Tropical

Hotel Helios*** (Costa Tropical)Paseo de la Flores (Playa San Cristobal), Almuecar, 0034958630636 Gelegen op 500m van het centrum en direct aan het strand 227 kamers * tv * aico/cv * kluisje (te huur) * restaurant met buffetmaaltijden * bar/lounge * zwembad (verwarmd van nov-maart) * zonneterras * tafeltennis * souvenirshop * animatieprogramma

14

SOLMAR TOURS Winter 2011-2012

COMBINATIEREISCosta Tropical Costa de la Luzverblijf in Benalmdena in hotel Siroco*** verblijf in Almuecar in hotel Helios*** verblijf in San Fernando (Cadiz) in hotel Bahia Sur****in Benidorm wilt doorbrengen, in hotel Prince Park (pag. 7) of hotel Helios (pag. 9).

Excursies Costa de la Luz Dagtocht naar Sevilla, de hoofdstad van Andalusi. Deze stad ligt aan de oevers van de Guadalquivier rivier en is befaamd om zijn historische en monumentale rijkdom. Dagtocht naar Jerez de la Frontera, bekend om zijn vele bodegas en de Spaanse rijschool. Dagtocht waarbij wij het zuid-oosten van de provincie Cadiz gaan verkennen. Dit doen we door de mooie route langs de kust tot aan Tarifa te volgen en in de namiddag een bezoek te brengen aan de op een schiereiland gelegen stad Cadiz, ook wel Tacita de Plata (het Zilveren Kopje) genoemd.

Costa de la Luz

Hotel Bahia Sur**** (Costa de la Luz)Cao Herrera s/n, 11100 San Fernando, 0034-956880086 Complex met hotelkamers en appartementen, gelegen op 2 km van het centrum van San Fernando en 3km van het strand 96 hotelkamers * balkon * tv * airco/cv * kluisje (te huur) * restaurant met buffetmaaltijden of keuzemenu * bar/lounge * zwembad met ligstoelen * zonneterras * sportcenter

Vertrekdata:11/11/11 20/01/12 03/02/12 17/02/12 02/03/12 16/03/12 06/04/12 Costa Costa Costa Costa Costa Costa Costa del Sol Tropical del Sol Tropical de la Luz Tropical de la Luz

Verblijf in Verblijf in Prince Park Helios 539,579,579,599,635,589,655, 598,621,616,640,676,631705,-

Toeslag 1-pk Costa del Sol Costa Tropical Costa de la LuzBij onvoldoende deelname behouden wij ons het recht voor deze reizen te annuleren. Hiervan ontvangt u uiterlijk 3 weken voor vertrek bericht.

150, 195, 205,-

198, 243, 253,-

SOLMAR TOURS Winter 2011-2012

15

8-DAAGSE KERSTREIZENIncl. overnachtingen Frankrijk!Heerlijk de kerstdagen doorbrengen met een groep mensen die net als u wat afwisseling zoeken. Heerlijk in een aangenaam klimaat kerst vieren met lekker eten en de nodige ontspanning. Een reis per luxe Royal Class touringcar met een overnachting tijdens de heen- en terugreis in Frankrijk op basis van halfpension en 5 overnachtingen in Lloret de Mar of Salou/La Pineda op basis van volpension. Tevens is er een dagtocht naar het prachtige Barcelona in het programma opgenomen. Beide hotels beschikken over een binnenzwembad en een spa!

Programma:22/12/11 Vertrek vroeg in de morgen naar het overnachtingshotel in Frankrijk voor diner en overnachting 23/12/11 Doorreis naar Spanje, aankomst in hotel in de loop van de avond 24/12/11 verblijf in Spanje 25/12/11 verblijf in Spanje 26/12/11 verblijf in Spanje 27/12/11 verblijf in Spanje, dagtocht naar Barcelona 28/12/11 Na het ontbijt vertrek richting Frankrijk voor diner en overnachting 29/12/11 Aankomst Nederland aan het einde van de dag

Hotel Estival ParkCami del Reco 15-17, 43480 La Pineda de Salou, 00-34977371200

Dit fantastische vakantiecomplex bestaat uit drie hotelgebouwen en n appartementsgebouw. Gelegen in La Pineda de Salou, vrijwel direct aan de boulevard op ca. 250m van het strand en ca. 500m van het centrum van la Pineda, 4km van Salou. 968 hotelkamers * balkon * telefoon * fhn * tv * airco * minibar (te huur) * kluisje (te huur) * restaurants met uitgebreide buffetmaaltijden * showcooking * bars * restaurants * zonneterrassen met badlakenservice (hotel) * diverse grote zwembaden * kinderbaden * liften * speeltuin * speelautomaten * biljarts * roomservice (hotel) * parking (tegen betaling) * parkeergarage (tegen betaling) Euro-sport: dit is een sport-/fitnesscentrum gesitueerd in het midden van het complex Estival Park. 3 squashbanen * tafeltennis * sauna * diverse whirlpools * Turks bad * fitness * binnenzwembad * kapsalon * massage * bar/restaurant. De gasten krijgen korting op het gebruik van de faciliteiten van Euro-sport. Aquum Spa: 650m2 waterplezier, verdeeld in verschillende zwembaden (toegankelijk vanaf 6 jaar) en in de club relaxruimtes, verschillende therapien, hydromassage etc (toegankelijk vanaf 12 jaar) (tegen betaling).

Hotel Evenia Olympic Park/GardenC/ de la Sra. Rossello, 17310 Lloret de Mar, 00-34972365820

Gelegen op ca. 900m van het strand en 500m van het centrum. 352 kamers/132 kamers * balkon * telefoon * tv * airco * kluisje (te huur) * restaurant met buffetmaaltijden * showcooking * 2 bars * 3 liften * tv-lounge * internetfaciliteiten * zwembad * zonneterras met ligbedden * kinderbad * poolbar * speeltuin * tafeltennis * binnenzwembad * fitness * spa, sauna, whirlpool, solarium (tegen betaling) * tennis * squash

Prijzen 8-daagse kerstreizen22/12/11 8 dagen 22/12/11 8 dagen Lloret de Mar Salou 449, 459,-

Bij onvoldoende deelname behouden wij ons het recht voor deze reis te annuleren. Hiervan ontvangt u dan uiterlijk 3 weken voor vertrek bericht.

16

SOLMAR TOURS Winter 2011-2012

De busEen dubbeldeks Royal Class bus heeft 66 stoelplaatsen. De lengte is 13,5m, de hoogte 4,15m. In de bus zijn een slaapcabine voor de chauffeur, een slaapplaats voor de hostess en twee reservestoelen naast de chauffeur. Op het benedendek zit een kitchenette waar koffie, thee en soep bereid kan worden. Tevens is er een koelkast en een toilet voor noodgevallen. Boven elke stoel zit een leeslampje en een blower. De bussen beschikken over airco, dubbel glas, toilet, video, luchtvering en een dubbel remsysteem.

Royal Class toeslag 25,- retourAl vele jaren een prima product! Deze bus beschikt op het bovendek over 50 stoelen en op het benedendek over 16 stoelen. U reist op een zeer comfortabele stoel, met een stoelafstand van minimaal 94cm (ANVR norm). De rugleuning van de stoel kan in een slaapstand gezet worden en u heeft de beschikking over een beenplankje. De beenruimte tussen de stoelen is veel meer dan in een stadsbus of tourbus en aanzienlijk ruimer dan in een vliegtuig.First Class

Voordelen van pendelreizen: U bent lang op uw vakantiebestemming. Dichtbij huis opstappen Geen zorgen over de bagage Geen onnodig tijdverlies door een vroege inchecktijd

Roken of niet roken in de busHet is, door de tabakswet, niet toegestaan te roken in onze bussen. Om de 4 5 uur wordt er een stop gemaakt. Tot slot vragen wij u beleefd rekening te houden met uw medepassagiers, door bijvoorbeeld de rugleuning van uw stoel alleen in de nachtelijke uren in slaapstand te zetten. Het kan voorkomen dat, om organisatorische redenen, passagiers die een Royal Class stoel geboekt hebben opgewaardeerd worden naar First Class. Indien dit gebeurt kan het zijn dat u stoelen achter elkaar toegewezen krijgt in de First Class bus.

First Class toeslag 60,- retourSuper comfortabel reizen doe je met onze First Class bussen. De stoelen zijn breder en comfortabeler, waardoor er geen 4 stoelen op een rij staan (uitsluitend op de achterste rij), maar slechts 3. U zit dus naast elkaar of achter elkaar. De meeste ruimte heeft u natuurlijk als u in de stoelen achter elkaar zit, maar ook op de stoelen naast elkaar ervaart u de ruimere zit en de extra bewegingsvrijheid zonder uw medepassagier te storen. Wij hebben drie First Class bussen. Mocht n van deze bussen uitvallen, dan wordt u verder gebracht in een Royal Class bus of andere vervangende bus. Het verschil in toeslag krijgt u voor die betreffende heen- en/of terugreis terugbetaald. Onze First Class stoelen zijn niet te boeken via internet. Voor beschikbaarheid en boekingen kunt u contact opnemen met n van onze medewerk(st)ers

SOLMAR TOURS Winter 2011-2012

17

ALGEMENE VOORWAARDENBOEKEN EN DAN? Na uw reservering ontvangt u een boekingsbevestiging. Het is uitsluitend mogelijk om per kamer n faktuur te maken. Dit betekent automatisch dat n van de reizigers hoofdpersoon is en dus aansprakelijk voor de gehele reservering. Kijk a.u.b. goed na of alle gegevens juist zijn, zo niet neem dan onmiddellijk (dezelfde dag) contact op met ons kantoor, zodat we het alsnog kosteloos kunnen wijzigen. Bij uw bevestiging ontvangt u tevens 2 acceptgiros, n voor de aanbetaling, onmiddellijk te voldoen, en n voor de restantbetaling welke 4 weken voor vertrek in ons bezit dient te zijn. Bij boekingen binnen 6 weken voor vertrek ontvangt u 1 acceptgirokaart voor het totaalbedrag en deze moet per omgaande overgemaakt worden. Ongeveer 1 week voor vertrek ontvangt u de reispapieren, met daarin de opstapplaats en vertrektijd. BIJKOMENDE KOSTEN Verzekeringen, Royal Class/First Class toeslagen, administratiekosten en uitgaven van persoonlijke aard zijn niet inbegrepen in de prijs. Alle prijzen zijn gebaseerd op 2 pers. kamers bezet met min. 2 volbetalenden. Wijzigen in een boekingsopdracht kan tot 3 weken voor vertrek tegen een betaling van 24,--. Binnen 3 weken voor vertrek is het niet meer mogelijk wijzigingen aan te brengen in de reisovereenkomst. Last-minute BOEKINGEN EN AANBIEDINGEN Bij last-minute boekingen (binnen 3 weken voor vertrek) en aanbiedingen is het meestal zo dat het aanbiedende hotel haar resterende vrije kamers aan meerdere reisorganisaties in Europa aanbiedt. Hierdoor kan het voorkomen dat, in geval van grote toeloop, meerdere reserveringen gelijktijdig bij een hotel binnenkomen. In dat geval wordt u in een duurder of gelijkwaardig hotel geplaatst zonder dat u hiervoor moet bijbetalen. Het is niet altijd mogelijk u hiervan vooraf op de hoogte te brengen. KORTING 3e/4e PERSOON EN KINDEREN OP DE KAMER De percentages staan vermeld in de prijslijst. De leeftijd op de dag van aankomst is bepalend voor de toe te kennen korting. Voor kinderen of personen die boven deze leeftijdscategorie vallen berekent het hotel de derde en/of vierde persoonskorting. Over toeslagen wordt geen korting gegeven. De korting geldt uitsluitend bij bijplaatsing van (een) extra bed(den) op de kamer van 2 volbetalenden. Een 3 of 4pers. kamer is een 2pers. kamer met bijplaatsing van extra bed(den). Om computertechnische redenen staat er op uw factuur en voucher wel een 3- of 4pers. kamer vermeld. Bij appartementen geldt eveneens minimaal 2 volbetalenden. De bijgeplaatste bedden kunnen afwijken van de gewone bedden. Voor bijgeplaatste babybedjes dient u meestal te betalen, dit moet u ter plaatse bij het hotel doen. EENPERSOONSKAMERS Deze zijn beperkt voorradig en hebben meestal een toeslag. Deze toeslag verschilt per hotel, en hoewel u meer betaalt, krijgt u meestal een kamer met afwijkende faciliteiten (zonder balkon, douche ipv bad). Voor de juiste npersoonskamertoeslagen kunt u contact opnemen met n van onze medewerksters. PREFERENTIES Wij kunnen preferenties nooit garanderen. In verband hiermee kunnen aan preferenties dan ook nooit rechten worden ontleend. Over toegewezen busplaatsen, ligging appartement of hotelkamer is geen discussie mogelijk. Wij willen dit ten zeerste benadrukken om mogelijke misverstanden te voorkomen. Wanneer u met vrienden, familie of kennissen samen wilt reizen kunt u dit als preferentie opgeven, wij kunnen het echter alleen garanderen indien u op dezelfde boekingsbevestiging staat. VERZORGING IN DE BUS EN ACCOMMODATIE Tijdens de reis adviseren wij u te blijven zitten, lopen en staan is op eigen risico. Tijdens de reis zijn maaltijden niet inbegrepen. Drankjes, warm of gekoeld, zijn aan boord verkrijgbaar tegen schappelijke prijzen. Hotelkamers kunt u meestal vanaf ca. 13.00 uur betrekken, terwijl u deze moet verlaten om ca. 10.00 uur. Appartementen kunt u, in verband met schoonmaak, over het algemeen pas betrekken v.a. 17.00 uur. Wanneer u een all inclusive pakket heeft geboekt zijn dit ook de tijden dat de all inclusive ingaat en eindigt. In aparthotels, waar u met volpension of halfpension logeert, verliest de keuken meer en meer haar functie en wordt steeds soberder ingericht. Waarschijnlijk zult u in uw appartement geen koffiezetapparaat, fluitketel, koffiepot etc. aantreffen. Wij raden u aan deze zelf mee te nemen, alsmede handdoeken en theedoeken, aangezien het linnengoed slechts 1 x per week verwisseld worden. Bepaalde faciliteiten zijn in sommige hotels tegen een betaling, zoals bijv. tennisbaan, minigolf, sauna, binnenzwembad etc. ondanks dat dit niet staat vermeld in onze brochure. VERTRAGINGEN Vertragingen door verkeersdrukte, stakingen, opstoppingen, weersinvloeden, maar ook technische mankementen aan de bus zijn voor ons overmacht situaties. Het is mogelijk dat een gedeelte van de reis hierdoor niet kan worden uitgevoerd met b.v. een Royal Class touringcar. Het verschil in toeslag krijgt u in dat geval voor de betreffende heen- of terugreis terugbetaald. U boekt onder het beding dat u ons nooit voor verdergaande gevolgen aansprakelijk stelt. Indien de oorzaak aan een technisch mankement te wijten is en daardoor de vertraging langer dan 6 uur duurt, wordt u een maaltijd vergoed tot maximaal 12,50 per persoon. Vertraging wordt pas als zodanig beschouwd na de officile aakomsttijd van circa 15.00 uur. Pas na bovengenoemde uren gaan de uren als vertraging tellen. Als de verkeersdrukte en dergelijke meewerkt bent u in de praktijk uiteraard vroeger op uw bestemming. Indien u meer dan 8 uur later op uw vakantiebestemming arriveert, vergoeden de meeste annuleringsverzekeringen n vakantiedag. Voor de retourreis gaan de uren tellen indien u na 14.00 uur de grens met Nederland passeert. INRICHTING HOTELKAMERS De faciliteiten op de kamers zoals deze in de folder zijn beschreven zijn gebaseerd op 2pks. Indien het een 1pk betreft of als de kamer door meerdere personen wordt bezet, dan kan de beschrijving afwijken. (voorbeeld: als er een derde bed bijgeplaatst moet worden, dan wordt er wel eens een tafeltje o.i.d. uit de kamer verwijderd). AIRCO EN CV Het al dan niet functioneren van airco en/of cv wordt centraal geregeld en dus door de directie van de accommodatie bepaald. (voorbeeld: de meeste apparaten die hier zijn genstalleerd functioneren als airco, of als cv. het is niet mogelijk dat op kamer 1 iemand de cv aanzet en op kamer 2 iemand de airco). De directie bepaalt dus of en wanneer de apparaten op airco of cv staan. AANGEPASTE ACCOMMODATIE Onze accommodaties zijn niet geschikt of speciaal aangepast voor rolstoelgebruikers. Het is wel mogelijk een inklapbare rolstoel mee te nemen, dit dient u bij de reservering door te geven. Sommige hoteliers beweren geschikte kamers te hebben voor rolstoelgebruikers, echter uit ervaring weten wij dat deze niet voldoende zijn aangepast. Wij hebben uitgebreide informatie van alle hotels beschikbaar, welke u bij n van onze medewerksters of op internet kunt raadplegen. Een beoordeling of een hotel voor iemand geschikt is kunnen wij echter nooit geven, aangezien we niet weten in hoeverre iemand afhankelijk is van een rolstoel. Veel hotels beschikken namelijk over trapjes naar bijvoorbeeld het zwembadterras, eetzaal, of andere faciliteiten, ondanks dat bij de informatie vermeld staat dat het hotel rolstoeltoegankelijk is. MAALTIJDEN De maaltijden in de hotels worden over het algemeen in buffetvorm gebruikt en kunnen per hotel sterk verschillen. Klachten over maaltijden kunnen wij nimmer in behandeling nemen daar smaak en kwaliteit veelal persoonlijk zijn. Het kan voorkomen dat het maaltijdensysteem afwijkt van de beschrijving. In sommige hotels is het niet toegestaan in korte- of zwembroek de eetzaal te betreden. Bij een 10-daagse halfpension reis verblijft u 7 nachten in het hotel en heeft u recht op 7 x ontbijt en 7 x diner, bij verblijf op basis van volpension wordt dit uitgebreid met 7 x lunch. Bij langere reizen wordt dit naar evenredigheid van het aantal dagen vermeerderd. Dit geldt ook voor verblijven op basis van all inclusive, de maaltijden blijven altijd gelijk aan bovenstaande. AFBEELDINGEN EN BESCHRIJVINGEN ACCOMMODATIES Wij hebben de beschrijvingen van de diverse faciliteiten zo goed mogelijk weergegeven, zoals de accommodatieverschaffer deze aan ons heeft doorgegeven in juni 2011. Kleine wijzigingen kunnen dus voorkomen. Wij kunnen hiervoor nimmer verantwoording dragen c.q. verantwoordelijk worden gesteld. De in dit reisprogramma, bij de accommodatiebeschrijvingen, afgedrukte fotos zijn uitsluitend bedoeld om u een indruk te geven van het betreffende hotel of appartement. Het kan voorkomen dat de gekozen afbeelding afwijkt van het in- of exterieur van uw accommodatie. EXCURSIES TER PLAATSE De deelname aan excursies, watersporten en andere activiteiten geschiedt op eigen risico. Ook als dit besteld wordt door tussenkomst van onze reisleiding. U boekt bij ons onder het uitdrukkelijke beding dit als eigen verantwoording op u te nemen en ons voor de gevolgen van mogelijke ongelukken nimmer aansprakelijk te stellen. Restitutie van ter plaatse bestelde en betaalde excursies, waaraan u bijv. geen deel heeft kunnen nemen, dient u tijdens uw verblijf bij de reisleiding te regelen. Na uw terugkomst in Nederland is dit in de meeste gevallen niet meer mogelijk. Wij raden u aan om klachten over niet goed uitgevoerde excursies direct te melden bij de reisleiding. VERLENGING OF WIJZIGINGEN TER PLAATSE Wilt u op uw vakantiebestemming uw verblijf wijzigen of verlengen, dan moeten alle daaraan verbonden kosten ter plaatse betaald worden. GRENSDOCUMENT/VREEMD GELD U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of geldige toeristenkaart. PERSOONLIJKE GEGEVENS U bent verplicht tot het verstrekken van persoonlijke gegevens die voor de uitvoering van de reis van belang kunnen zijn. Deze bepaling betreft niet alleen geestelijke of lichamelijke handicaps, doch ook andere hoedanigheden die tijdens de reis voor de reiziger zelf of voor de medereizigers van belang zijn.

18

SOLMAR TOURS Winter 2011-2012

UITSLUITING VAN VERDERE DEELNAME Het kan niet genoeg worden benadrukt, maar het komt helaas weleens voor dat een clint zodanig veel overlast bezorgt, dat een hotelier de gast verdere toegang tot het hotel weigert. Dit kan zijn vanwege vernieling, lawaai of overlast gedurende de nacht, tot het laten afgaan van het brandalarm. Wij hopen dat u begrijpt dat dit redenen zijn voor een hotelier om de gast verdere toegang te weigeren. Alle hieruit voortvloeiende kosten komen in dit geval voor uw rekening. Vandaar dit dringend advies: gedraag u als een gast en voorkom dit soort problemen. Ditzelfde geldt ook voor de reis, indien u zodanig hinder veroorzaakt voor de overige passagiers, kunt u voor verdere deelname worden uitgesloten. ANNULEREN VAN DE REIS Als u uw reis afzegt, zijn hieraan kosten verbonden. Voor slechts 5,5% (en over dit bedrag 9,7% assurantiebelasting) van de reissom kunt u dit risico afkopen (dit dient u bij de boeking op te geven of binnen 48 uur na boeking). U krijgt dan de reissom gerestitueerd, behoudens de premie en de administratiekosten. U moet wel een geldige reden hebben, b.v. een ernstige ziekte, ook van familie in de 1ste graad, een sterfgeval, ontslag enz. Alle onverwachte gebeurtenissen waar u zelf geen invloed op heeft, zijn in principe een geldige reden. Een verbroken relatie is b.v. geen geldige reden, dat doet u immers zelf. Ook heeft u recht op een gedeeltelijke vergoeding indien u uw vakantie om een geldige reden vroegtijdig moet afbreken. Deze gedeeltelijke vergoeding is echter alleen van toepassing, indien en nadat de S.O.S.-centrale van uw reisverzekering toestemming heeft gegeven, c.q. heeft bemiddeld bij een andere dan de oorspronkelijk geplande terugreis. Alleen een melding aan of van de reisleiding is nooit voldoende. VOORBEHOUD Indien voor de periode die dit programma bestrijkt de toegepaste B.T.W.voorschriften in binnen- of buitenland mochten wijzigen en/of brandstofprijzen extreem stijgen, behouden wij het recht voor die onderdelen de prijs aan te passen, in welk geval u de boeking binnen 5 dagen nadat wij de prijsverhoging hebben meegedeeld, kunt annuleren. In voor-, na- en zelfs hoogseizoen kunnen bepaalde faciliteiten afwijken van de beschrijving, zoals b.v. het niet doorgaan van een entertainmentprogramma door te weinig gasten, een ongevuld zwembad door weersomstandigheden of reparaties,

het wijzigen van het maaltijdsysteem (bediening/buffet) enz. Het veroorzaken van overlast door andere gasten of groepen van welke nationaliteit dan ook, evenzo het ontstaan van bouwactiviteiten, strand- of wegenverbetering bij de omgeving van het vakantieobject, of onregelmatigheden die op kunnen treden ten gevolge van afwijkende gewoontes en mentaliteit van het vakantieland; U begrijpt dat wij hier geen invloed op hebben en hier dan helaas ook niets aan kunnen doen. Het kan voorkomen dat een hotel in voor- en naseizoen later opengaat of eerder sluit dan door ons weergegeven in deze brochure. In dit geval zullen wij u uiteraard een aanvaardbaar alternatief aanbieden. Het is niet altijd mogelijk om u hierover vooraf te informeren. Mondelinge toezeggingen die niet schriftelijk bevestigd zijn, binden Solmar Tours niet. Wij zullen steeds uw belangen naar beste weten behartigen. KLACHTEN Indien u meent ter plaatse een rechtvaardige klacht te hebben en de reisleiding niet bij machte is deze ter plaatse op te lossen, vraagt u dan een schriftelijke verklaring. Alleen met een schriftelijke verklaring welke is getekend door de reisleiding en hotel kunnen wij uw klacht in behandeling nemen. Vraagt u deze verklaring niet, dan kunnen wij achteraf weinig voor u doen. Kunt u om de n of andere reden deze verklaring niet krijgen of wordt er op het probleem onvoldoende gereageerd, belt u dan vanuit uw vakantiebestemming: 00-31495-588740. Mocht u ondanks al onze inspanningen toch menen een gerechtvaardigde klacht of opmerking te hebben, dan verzoeken wij u deze binnen 14 dagen na thuiskomst schriftelijk in te dienen. Brieven worden altijd voor onderzoek naar onze reisleiding en de betreffende accommodatieverschaffer doorgestuurd. TOEPASSELIJKHEID VAN DE ALGEMENE VOORWAARDEN Op alle overeenkomsten welke met Solmar Tours worden gesloten, zijn onze algemene reisvoorwaarden van toepassing, welke zijn gedeponeerd bij de Griffie van de Arrondissementsrechtbank te s-Hertogenbosch en op uw verzoek onverwijld kosteloos worden toegezonden. Mochten er ondanks al onze bemoeiingen toch geschillen ontstaan, dan is uitsluitend bevoegd de Nederlandse rechter binnen het Arrondissement s-Hertogenbosch en tussen partijen is slechts het Nederlands recht van toepassing. Onze volledige voorwaarden staan achter op uw factuur vermeld.

Goed verzekerd op reis, een belangrijk verhaal

Kijk op www.solmar.nl voor meer informatie over de reisverzekeringen van MONDIAL ASSISTANCE of bel SOLMAR 0495 588 740SOLMAR TOURS Winter 2011-2012

19

www.solmar.nl 049 5- 5 8 874 0

Met tevreden klanten uit heel Nederland

Welkom op onze reizen!