Simmernijs Vrijdag 24 juni 2011

4
24 JUNI 2011 VRIJDAGKRANT ZATERDAG WEERBERICHT 19 °C | 15 °C Door Margot Verleg Ondanks alle regen van de af- gelopen dagen is de zomer toch aangebroken. En samen met de zomer is ook Simmerdeis weer begonnen. Dit zomerse festival wordt al vijf jaar gehouden in Drachten en omstreken. En ie- der jaar hoopt het publiek dat de naam van het festival ook tegelij- kertijd de weersvoorspelling is. Toch heeft Simmerdeis, dankzij de hevige regenval van de afgelo- pen dagen, een druilerige bijnaam gekregen: Swimmerdeis. Gelukkig weerhield dit de vrijwilligers en werknemers er niet van om van het Slingepark om te toveren tot een prachtig, groen festivalterrein. zoals bomen, wegwijzers en ver- kooppunten van de horeca zijn door ons team in elkaar gezet. Het terrein was wel wat drassig gewor- den door de regen, maar er waren genoeg pallets aanwezig om er voor te zorgen dat alles op droge ondergrond kon staan.” Nu is het misschien nog regenachtig, maar wie weet als we netjes het afval scheiden, er ons toch een weekend vol zonneschijn wordt gegund. Gister was ook al te zien hoe de 80 gekleurde prullenbaken over het terrein werden verspreid. Dit jaar kun je als bezoeker en vrij- williger, netjes je afval scheiden bij de drie verschillende prullenbak- ken. De organisatie hoopt dat zo het terrein netjes wordt gehouden. En dat het milieu een klein beetje gespaard gaat worden. Het terrein van dit jaar is groter en heuvelach- tiger dan vorig jaar, maar er zijn genoeg wegwijzers die de bezoe- kers naar de juiste plek brengen. Deze wegwijzers worden gemaakt door Vixen Design. Rogier Eiken- hout van dit bedrijf is samen met zijn team verantwoordelijk voor de opbouw van het terrein: “Alle de- corstukken in het park, “Laten we hopen dat het geen Swimmerdeis wordt”

description

Simmernijs Vrijdag 24 juni 2011

Transcript of Simmernijs Vrijdag 24 juni 2011

Page 1: Simmernijs Vrijdag 24 juni 2011

24 JUNI 2011VRIJDAGKRANT

ZATERDAG

WEERBERICHT

19 °C | 15 °C

Door Margot Verleg

Ondanks alle regen van de af-gelopen dagen is de zomer toch aangebroken. En samen met de zomer is ook Simmerdeis weer begonnen. Dit zomerse festival wordt al vijf jaar gehouden in Drachten en omstreken. En ie-der jaar hoopt het publiek dat de naam van het festival ook tegelij-kertijd de weersvoorspelling is.

Toch heeft Simmerdeis, dankzij de hevige regenval van de afgelo-pen dagen, een druilerige bijnaam gekregen: Swimmerdeis. Gelukkig weerhield dit de vrijwilligers en werknemers er niet van om van het Slingepark om te toveren tot een prachtig, groen festivalterrein.

zoals bomen, wegwijzers en ver-kooppunten van de horeca zijn door ons team in elkaar gezet. Het terrein was wel wat drassig gewor-den door de regen, maar er waren genoeg pallets aanwezig om er voor te zorgen dat alles op droge ondergrond kon staan.” Nu is het misschien nog regenachtig, maar wie weet als we netjes het afval scheiden, er ons toch een weekend vol zonneschijn wordt gegund.

Gister was ook al te zien hoe de 80 gekleurde prullenbaken over het terrein werden verspreid. Dit jaar kun je als bezoeker en vrij-williger, netjes je afval scheiden bij de drie verschillende prullenbak-ken. De organisatie hoopt dat zo het terrein netjes wordt gehouden. En dat het milieu een klein beetje gespaard gaat worden. Het terrein van dit jaar is groter en heuvelach-tiger dan vorig jaar, maar er zijn genoeg wegwijzers die de bezoe-kers naar de juiste plek brengen.

Deze wegwijzers worden gemaakt door Vixen Design. Rogier Eiken-hout van dit bedrijf is samen met zijn team verantwoordelijk voor de opbouw van het terrein: “Alle de-corstukken in het park,

“Laten we hopen dat het geen Swimmerdeis wordt”

Page 2: Simmernijs Vrijdag 24 juni 2011

Welkom bij SimmerdeisDoor Nieske Ketelaar,

Vandaag de aftrap van alweer het vijfde Simmerdeis festival. Dit jaar onder andere in het Slin-gepark. Spannend is of het gras groen blijft of dat de regen het beeld van dit festival zal bepa-len. Eigenlijk hoop ik niet op het laatste. Locatie en weer zijn zeker van invloed, maar een goed festi-val wordt bepaald door de aanwe-zigheid van mensen en het samen genieten van mooie, spannende, inspirerende voorstellingen en ontmoetingen. Weer of geen weer, toch?

Naast de mensen van productie-huis De Lawei, zorgen een groot aantal vrijwilligers dat alles goed verloopt. Smelne FM en leerlingen van ROC de Friese Poort dragen hun eigen steentje bij met deze SimmerNijs editie en nieuwsuit-zendingen. Waarvoor allemaal bij voorbaat mijn hartelijke dank.

Niet voor eenmalige feesten en evenementen voor “bobo’s”, maar omdat we een duurzame impuls willen geven aan de economische, sociale en culturele ontwikkeling van Friesland.

Dus met z’n allen “Ûnderweis nei Simmerdeis” en “Op reis nei Frys-lân 2018”.

Een hiele protte wille tawinske!

Het programma ziet er goed uit met aanbod in het Slingepark en ook dit jaar weer mooie voorstellingen op locatie. In Smalle Ee en in Ou-dega kunt u genieten van locatie-theater, muziek en dans en van een bijzondere reis over het water daar naar toe. Die reis staat in het teken van Fryslân op weg naar 2018 (lees meer op www.fryslan2018.nl), het jaar waarin wij als provincie Cultu-rele Hoofdstad willen zijn.

Page 3: Simmernijs Vrijdag 24 juni 2011

Door Jilmer Postma, Leonie van der Zee

Elk jaar worden het er steeds meer. Gelukkig maar, want zonder vrij-willigers kun je een groot festival als Simmerdeis niet organiseren. Tijdens Simmerdeis 2011 dragen de vrijwilligers net als ieder jaar hun steentje weer bij. Zo werken ze mee aan de opbouw van de ver-schillende acts, horecagelegenhe-den en het vullen van het krantje Simmernijs.

We kunnen dan ook wel zeggen dat Simmerdeis niet kan bestaan zonder zijn vrijwilligers. Elk jaar zijn ze weer nodig. Wil je ook on-derdeel zijn van het grootste fes-tival die gemeente Smallingerland kent? Stuur een mailtje naar [email protected] en wie weet loop jij hier dan volgend jaar wel rond in een Simmerdeis T-shirt.

QR code wat is dat?

Een QR code is een soort barco-de die je met je mobiele telefoon kunt scannen. De letters QR zijn een afkorting van Quick Response wat betekent ‘snel reageren’. Sim-merdeis gaat dit jaar voor het eerst ook experimenteren met deze code. Her en der kom je in het krantje SimmerNijs deze code ook tegen met verwijzingen naar foto’s of filmpjes op de site van het Sim-merdeis festival.

Nieuwe locatie Vier jaar lang heeft het Simmerdeis Festival plaatsgevonden op het Kiryat Onoplein. Maar het was tijd voor iets anders. Dit jaar wordt het georganiseerd in het Slingepark.

De voornaamste reden van de ver-huizing is dat de sfeer die dit park met zich mee brengt vele malen beter is. “Zeker in de uurtjes dat het wat rustiger is op het festival-terrein. Dan is de uitstaling van het park een stuk warmer in plaats van een koud plein van beton”, aldus Stef Avezaat directeur van De La-wei.

Daarnaast kunnen we het thema duurzaamheid ook goed verwer-ken in het park. Alles is groen, niet alleen het gras en de bomen maar ook de brandstof van de aggrega-ten is getest op duurzaamheid. De tassen en materialen die we gebrui-ken zijn ook milieuvriendelijk.

Vrijwilligers bij Simmerdeis

Page 4: Simmernijs Vrijdag 24 juni 2011

Simmerdeis 2010

Simmerdeis 2011