Seven Summits Amerika 2012

13
MOUNT EVANS, 4.345 meter 2012 CONTINENT NOORD AMERIKA GS Experience WWW.SEVENSUMMITS.GS

description

Seven Summits Amerika 2012

Transcript of Seven Summits Amerika 2012

MOUNT EVANS, 4.345 meter

2012CONTINENTNOORD AMERIKA

GS Experience

WWW.SEVENSUMMITS.GS

INHOUDSOPGAVE

Seven Summits.GS, introductie.Op je eigen BMW GS naar de hoogte punten van de zeven continenten op onze aarde.

1

Summit, Noord AmerikaOp de BMW GS naar de hoogste weg van dit continent, Mount Evans in de VS.

Route.Voor een globale indruk waar de reis u gaat brengen.

Reisgegevens.Overzicht van feiten zoals vertrekdatum, aantal deelnemers, begeleiding

Prijzen.Prijs en overzicht van wat is inbegrepen en niet onbegrepen.

Bijlage: Reisvoorwaarden.

Verenigde Staten algemeenPraktische informatie over de VS, specifiek voor deze reis.

2

3

4

5

6

7

8

Monument Valley Bryce Canyon

NOORD AMERIKA

Bijlage: Aanmeldingsformulier.

SEVEN SUMMITS.De term ‘Seven Summits’ komt oorspronkelijk uit de bergsport en staat voor de zeven hoogste toppen van de zeven continenten van onze aarde. Slechts een select gezelschap van berg-beklimmers is er in geslaagd alle zeven toppen te beklimmen.

SEVEN SUMMITS.GS REIZEN.De ‘Seven Summits.GS’ biedt de motorrijder de unieke mogelijkheid op elk van de zeven continenten het hoogtepunt te bedwingen. rijdend….op je eigen BMW GS motor!

WANNEER.Vanaf augustus 2011 zal er elk jaar een nieuwe Seven Summits.GS’ reis naar Noord Amerika georganiseerd worden zodat na een periode van zeven jaar er ook een select gezelschap van motorrijders is die kan zeggen; “Ik heb op een BMW GS naar het hoogtepunt van alle zeven continenten gereden”. Voor een ieder die niet elk jaar op pad kan is er de geruststelling dat de

reizen, met ondersteuning van BMW Nederland BV, minimaal de komende veertien jaar georganiseerd gaan worden.

NOORD AMERIKA, VOOR WIE.De motorrijdende avonturier die op een BMW type GS een werkelijk unieke ervaring wil opdoen. Uiteraard beschikt u over een flexibele instelling, een pioniersgeest, over doorzettings-vermogen en heeft u zin in een onvergetelijke ervaring. De Seven Summits.GS reizen vormen een goede balans tussen avontuur, natuur en cultuur en haalt het uiterste uit mens en motor.

HUURMOTOREN.Voor de Seven Summits.GS reis naar Noord Amerika zijn de GS650, GS800 en GS1200 beschikbaar.

UITERSTEN.Wat kunt u op de zeven reizen verwachten? Van extreem hooggebergte tot groene savannes, van tropisch oerwoud tot gortdroge woestijn, van prachtig asfalt tot

verlaten grindwegen, van Aboriginals tot Indianen, van hamburgers tot roti’s, van Tibetaanse kloosters tot …..afijn, waarom zouden we alles al vertellen? Wat zeker is, als u alle reizen volbracht hebt heeft u nieuwe werelden ontdekt en de mooiste plekken op aarde gezien waar je op de motor kunt komen.

EXCLUSIEF LIDMAATSCHAP.Door deel te nemen aan de deze reis wordt u automatisch lid van de Seven Summits.GS. Een on line community waar u als lid exclusief op de hoogte wordt gebracht van nieuwtjes, aanbiedingen en andere leuke wetenswaardigheden. Ook ontvangt u het exclusieve Seven Summits.GS paspoort, stickers een Seven Summits.GS reistas en meer . . .

Seven Summits.GS introductie.

Seven Summits.GS is powered by

1

Valley of Fire Het gezicht van Seven Summits.GS

Eerste summit; Noord Amerika.

De Verenigde Staten. Het land dat volgens de geschiedenisboeken is ontdekt door Columbus maar eeuwen eerder waren het de Vikingen die onder aanvoering van Leif Ericsson de sprong al waagden. In houten bootjes van IJsland via Groenland naar de Noord Oost kust van de VS. Ook wij wagen de sprong, niet in houten bootjes maar comfortabel met het vliegtuig naar de westkust van de VS, Los Angeles, startpunt van deze Seven Summits.GS motorreis. 18 dagen op de GS door de binnenlanden van de VS. Doel; de hoogst berijdbare weg van het continent Noord Amerika, Mount Evans.

Starten in Los Angeles en niet door Hollywood rijden is net zoiets als naar Parijs gaan en niet de Eifeltoren bezichtigen. Een ritje door Hollywood staat garant voor kijken en vooral ook, bekeken worden. Want al zijn ze veel gewend die filmsterren, een stoet van 20 stoere GS rijders zien ze niet elke dag.

Na Hollywood gaat het eerst noordwaarts richting Yosemite National park, bekend om zijn spectaculaire natuur en vele prachtige watervallen om vervolgens terug te buigen richting Death Valley. Over onverharde pistes rijden we naar het laagste punt van Noord Amerika, Badwater Bassin, 86 meter onder zee nivo.

Het onherbergzame landschap van Death Valley, met zijn zoutvlaktes, duinen en moordende temperaturen staat in schril contrast met de knipperende neon reclames, mondaine hotels en zoemende airco’s van Las Vegas. Het is een kick om ’s avonds op de GS over de “Strip” te rijden of een espresso te pakken op een terrasje met uitzicht op Venetiaanse gondels. Let wel: op de tweede verdieping van het hotel Venetian.

Route 66

Death Valley

2

Seven Summits.GS is powered by

Las Vegas is de laatste grote plaats die we aandoen. De stadsgrenzen gepasseerd volgen fantastische trajecten door imposante landschappen elkaar al snel in hoog tempo op. De slingerwegen en offroad tracks door de woestijnen van Utah zijn de droom van iedere GS rijder.

Grillige rotsformaties torenen hoog boven ons uit wanneer we door een nauwe kloof langs de Colorado rivier de gelijknamige staat binnen rijden. Door eindeloos lijkende wouden sturen we naar de bekende, mondaine, wintersportplaats Aspen. Van hieruit gaat het steil omhoog naar de eerste echt hoge pas die we trotseren, de Independence pass met een pashoogte van 3.686 meter. Een voorproefje voor wat nog komen gaat, de slingerweg naar de hoogste weg van Noord Amerika, Mount Evans op 4.345 meter.

Praktisch:Tijdens de reis is er iedere avond een briefing over de volgende dag en wordt het roadboek voor die dag uitgedeeld. De hele reis wordt door twee Nederlandse gidsen begeleid en het is aan de deelnemers zelf om te bepalen of zij ‘s ochtends gelijk met de tourleader willen vertrekken of op eigen gelegenheid en aan de hand van het roadbook gaan rijden. Uiteraard zijn er onderweg een aantal checkpoints. De service wagen met monteur en trailer vertrekt als laatste en rijdt zoveel mogelijk achteraan. In geval van pech is deze telefonisch oproepbaar voor assistentie.

Cottonwood Trail

Cottonwood Trail

Route.

Seven Summits.GS is powered by

Van dag tot dag:

dag 1 Vlucht Amsterdam - Los Angelesdag 2 Los Angelesdag 3 Los Angeles – Hollywood - Death Valley.dag 4 Death Valley – Las Vegas.dag 5 Las Vegas - Valley of Fire - Zion NP - Bryce Canyon.dag 6 Bryce Canyon – Escalante – Boulder - Torrey.dag 7 Torrey - Capital Reef NP - Valley of the Gods - Mexican Hat.dag 8 Mexican Hat - Moab - Arches National Park.dag 9 Arches NP - Colorado rivier - Rocky Mountains - Aspen.dag 10 Aspen - Independence pass - Denver. dag 11 Denver - Mt. Evens (hoogste weg Noord Amerika) – Denver.dag 12 Denver - Gunnisson National Forest – Gunnisson.dag 13 Gunnisson - Million Dollar Highway - Silverton – Durango.dag 14 Durango – Four Corners – Monument Valley – Kayenta.dag 15 Kayenta - Tuba City – Route 66 – Flagstaff.dag 16 Flagstaff - Historic Route 66 - Seligman – Kingman.dag 17 Kingman – Mojave woestijn – Baker.dag 18 Baker – Mojave woestijn - Los Angeles.dag 19 Los Angeles, vrije dag, avondvlucht Amsterdam.dag 20 Aankomst Amsterdam.

Reisduur:20 dagen

Rijders:12

Prijs:€ 4.650,--

Zwaarte:

*****Comfort:

*****

Route 66

Mexican Hat

3

Reisgegevens.

Kleding : Beschermende motorkleding is verplicht. Minimaal een helm, motorjas met bescherming, motorbroek met knie/ heup bescherming, handschoenen en motorlaarzen. Er zal op toegezien worden dat met afdoende motorkleding gereden wordt. Uitrusting : Bij boeking ontvangt u een persoonlijke paklijst.Algemeen : Vertrekdata onder voorbehoud van wijzigingen in het vluchtschema van de luchtvaartmaatschappijen. Reisschema en reisduur onder voorbehoud van lokale (weers)omstandigheden- Prijzen onder voorbehoud van wijzigingen in vliegtarieven en belastingen.Boeken : Boeken kunt u door het bijgesloten aanmeldingsformulier volledig in te vullen en op te sturen naar het in het briefhoofd vermelde adres. Mailen kan natuurlijk ook. Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u een schriftelijke bevestiging, paklijst, Seven Summits.GS paspoort etc.

Vertrekdatum : 17-08-2012, Reisduur : 20 dagen. Deelnemers : minimaal 8 rijders maximaal 12 rijders. Vlucht : Amsterdam – Los Angeles– Amsterdam, economy classBegeleiding : Nederlands sprekende gids.Huurmotor : BMW, model GS.Bagagevervoer : Achterop de motor wat u tijdens het rijden bij u wilt houden. Overige bagage wordt van hotel naar hotel gebracht. In het vliegtuig is 23 kg ruimbagage toegestaan en als handbagage 10 kg.Duo passagier : mogelijk.Documenten : Paspoort, nog zes maanden geldig na terugkomst, motorrijbewijs, carnet de passage. Verzekering : Reisverzekering verplicht, annulering- en transport verzekering wordt geadviseerd.Accommodatie : Hotel op basis van tweepersoonskamer.Maaltijden : Niet inbegrepen Bijeenkomst : Ongeveer 2 maanden voor vertrek komt de groep bij elkaar om met elkaar kennis te maken en de tocht nog een keer in detail door te nemen.

4

SLUITINGSDATUM: Inschrijven voor deze reis kan tot en met 17-07-2012.

Prijs.

Seven Summits.GS is powered by

BIJ DE PRIJS IS INBEGREPEN:- Vlucht Amsterdam -Los Angeles - Amsterdam.- Alle transfers in Amerika.- 16 dagen huur motor.- 16 dagen huur motorkoffers- Onbeperkt aantal kilometers.- Basis WA verzekering.- Tol.- Nationale parken pas.- Bagagevervoer.- 18 overnachtingen op basis van twee persoons kamer.- Nederlandse reisbegeleiding.- Compleet programma inclusief diverse bezienswaardigheden.- Seven Summits paspoort.

BIJ DE PRIJS IS NIET INBEGREPEN:- Luchthavenbelasting.- Maaltijden.- Benzine.- Aanvullende VIP motor verzekering- Reis/annuleringsverzekering.- Uitgaven van persoonlijke aard.

ENKELE HIGHLIGHTS :

DEATH VALLEY

COTTONWOOD TRAIL

VALLEY OF THE GODS

INDEPENDANCE PASS

MONUMENT VALLEY

HISTORIC ROUTE 66

LAS VEGAS

PRIJS:Prijs rijder : € 4.975,--Prijs duopassagier : € 3.375,--

TOESLAGEN:Eén persoonskamer : € 950,--

Alle prijzen zijn per persoon en onder voorbehoud van wijzigingen in tarieven van de luchtvaartmaatschappijen en accommodatieverschaffers,

5

Verenigde Staten algemeen.6

De Verenigde Staten: zijn een federatie van 50 staten waaronder ook begrepen Alaska en Hawai. De Verenigde Staten is het twee na grootste land ter wereld ( na China en India ) met een oppervlakte ongeveer 9.630.000 km².Ter vergelijking: Nederland meet 41.500 km².De staten waar de Seven Summits.GS experience door heen rijdt liggen in het zuid westen van de VS en zijn: Arizona, California, Utah, Nevada, Colorado en New Mexico. Samen goed voor 1.385.000 km² ( ongeveer 35 keer Nederland)

Tijd: De Verenigde Staten kent vier tijdzones. In de staten waar wij doorheen rijden is het 7 tot 9 uur vroeger dan in Nederland.

Visum:Reizigers met een Nederlands paspoort hebben geen visum nodig als zij voor vakantie of zaken naar de Verenigde Staten reizen voor een periode van maximaal 90 dagen. Met ingang van 12 januari 2009 zijn passagiers uit Nederland verplicht een aanvullende reistoestemming aan te vragen voor de Verenigde Staten. Deze aanvraag kan eenvoudig via het ‘Electronic System for Travel Authorization’ (ESTA) worden ingediend, uiterlijk 72 uur voor vertrek.

Electriciteit:In de Verenigde Staten kent men 110-120 volt en hebben de stekkers platte pennen ( in Nederland 220-230 volt en ronde pennen). Het meenemen van een verloop- of wereldstekker is dus noodzakelijk.

Vaccinaties: Speciale vaccinaties zijn voor een vakantie naar de Verenigde Staten niet nodig.

Geld:De nationale munteenheid is de Amerikaanse Dollar. De koers ten opzichte van de euro fluctueert op dit moment flink. Overal kan met een creditkaart (VISA, Mastercard) betaald worden en geld kan gewisseld worden bij cash points. Bij de cash point anders dan bij een bank moet er vaak $ 2,50 commissie betaald worden en is het maximum bedrag vaak $ 200,-- per transact.

Rijbewijs: Geldig motorrijbewijs. Internationaal rijbewijs is niet verplicht maar toch wel handig om mee te nemen.

Benzine: In de Verenigde Staten wordt niet in liters gerekend maar in gallons, 1 gallon = 3,785 liter.De prijs van 1 gallon benzine kan van plaats tot plaats verschillen. In oktober 2010 varieerde de benzineprijs tussen de $ 2,80 en $ 3,35 per Gallon.

Internet: In nagenoeg elk hotel is een internetaansluiting aanwezig, snelheid kan sterk verschillen.

Mobiele telefoon: Niet overal is bereikbaarheid. Waar uw mobiel werkt in de VS is mede afhankelijk van ouderdom van het toestel en de provider waar u gebruik van maakt.

Aanmeldingsformulier : ( één formulier per deelnemer invullen !)

Bestemming : Continent Noord Amerika Land : Verenigde Staten.Reisduur : 20 dagen Vertrekdatum : 17-08-2012 .

Willinkbeek 81509 HV Zaandam

The NetherlandsPhone +31(0)75 6149059 +31(0)346 769003

Mail: [email protected]. travel2explore.com

Rijder : Ja Nee Bijrijder : Ja NeeEén persoonskamer : Ja Nee

Type motor : _____________________________________

Volledige naam ( zoals in paspoort vermeld !!) _______________________________________________________________________________________________

Roepnaam : Geboortedatum: _____________________________________________ _______/_______/_______

Adres : __________________________________________________________________________________

Postcode : Woonplaats: __________________________________________________________________________________

Telefoon : Mobiel: __________________________________________________________________________________

E mail : __________________________________________________________________________________

Bijzonderheden( bv lichamelijke afwijkingen, medicijngebruik, ziekte, dieet, allergie, huwelijksreis, etc.)

______________________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________________________Ondergetekende is bekend met het avontuurlijke karakter van de reis, verklaart over een goede gezondheid te beschikken, bij aanvang van de reis over een geldig motorrijbewijs te beschikken en akkoord te gaan met de bijgevoegde reisvoorwaarden en eventueel van toepassing zijnde afwijkende reisvoorwaarden en eventueel van toepassing zijnde afwijkende (aan)betalingsvoorwaarden. Wij verzoeken u vriendelijk gelijk met dit formulier een kopie van uw paspoort op te sturen ( ook als dit verlopen is of tegen de tijd dat u op reis gaat opnieuw aangevraagd moet worden.)

Handtekening deelnemer :_____________________________________Datum:________/________/________

BTW:NL 8191.44.848.B01 | KVK:30196500 | RABOBANK, nummer 1120.70.477 | IBAN: NL26 RABO 0112070477 | BIC: RABONL2U

Willinkbeek 81509 HV Zaandam

The NetherlandsPhone +31(0)75 6149059 +31(0)346 769003

Mail: [email protected]. travel2explore.com

BTW:NL 8191.44.848.B01 | KVK:30196500 | RABOBANK, nummer 1120.70.477 | IBAN: NL26 RABO 0112070477 | BIC: RABONL2U

REISVOORWAARDEN

Artikel 1 Totstandkoming van de reisovereenkomst.1. Aanmelding voor een door Travel 2 Explore georganiseerde reis gebeurt schriftelijk. Men kan zich telefonisch voor een reis aanmelden als die aanmelding

plaatsvindt kort voor vertrekdatum van de reis. Wanneer telefonische aanmelding plaatsvindt, zijn de reisvoorwaarden ook van toepassing op de afgesloten reisovereenkomst. Aanmelding per e-mail wordt als een schriftelijke aanmelding beschouwd.

2 Wanneer de reiziger een aanmeldingsformulier heeft ingevuld en ondertekend, geldt de dag waarop Travel 2 Explore dit aanmeldingsformulier heeft ontvangen als de dag waarop de verplichtingen van de reiziger en Travel 2 Explore beginnen. Wanneer de reiziger zich telefonisch heeft aangemeld, geldt als zodanig de dag van telefonische aanmelding.

3 Een reiziger die namens of ten behoeve van (een) andere reiziger(s) een reisovereenkomst aangaat, is hoofdelijk aansprakelijk voor alle verplichtingen die daaruit voortvloeien. Daarenboven is elke andere reiziger aansprakelijk voor zijn eigen aandeel in de reisovereenkomst. De in de aanhef van dit lid bedoelde reiziger is verplicht relevante persoonlijke omstandigheden van de andere reizigers, die van invloed kunnen zijn op de uitvoering van de reisovereenkomst bij aanmelding kenbaar te maken.

4 Wanneer bepaalde voorkeuren die betrekking hebben op de uitvoering van de reisovereenkomst door de reiziger kenbaar worden gemaakt aan Travel 2 Explore bij de totstandkoming van de reisovereenkomst, zal hiermee zoveel mogelijk rekening worden gehouden. Desondanks zal de reiziger geen rechten kunnen ontlenen aan toezeggingen van Travel 2 Explore, zelfs niet wanneer deze vermeld zijn op de reisbescheiden en boekingsformulieren.

Artikel 2 Betaling.1 De reiziger verbindt zich tot het betalen van de gepubliceerde reissom of na toepassing van art. 3 opnieuw vastgestelde reissom. Deze reissom geldt per

persoon, tenzij anders is aangegeven. In de reissom zijn uitsluitend begrepen de diensten en voorzieningen vermeld in de publicatie van Travel 2 Explore.

2 Binnen 10 dagen nadat de reiziger een schriftelijke bevestiging van de totstandkoming van de reisovereenkomst van Travel 2 Explore heeft ontvangen dient iedere reiziger een aanbetaling van 10% van de reissom, met een minimum van € 250,-- te betalen, eventueel vermeerderd met de kosten van vliegticket(s) of andere noodzakelijk direct te betalen kosten zoals bijvoorbeeld permits, vergunningen e.d.)

3 Het restant van de reissom moet uiterlijk 30 dagen voor de aanvangsdatum van de reis worden voldaan. Bij de totstandkoming van de reisovereenkomst binnen 30 dagen voor de aanvangsdatum van de reis, moet de volledige reissom binnen 8 dagen na ontvangst van de factuur worden voldaan.

4 In geval van niet of niet tijdige betaling van de in artikel 2.1 en 2.2 genoemde bedragen, zijn deze direct opeisbaar en kunnen zonder nadere ingebrekestelling in rechte gevorderd worden. Indien de betalingstermijn met 14 dagen overschreden wordt, is de reiziger vanaf dat moment over het opeisbare bedrag de wettelijke rente verschuldigd

5 In geval van niet of niet tijdige betaling komen de buitengerechtelijke en gerechtelijke incassokosten voor rekening van de reiziger.

Artikel 3 Reissom.1 De hoogte van de gepubliceerde reissommen is gebaseerd op prijzen, valutakoersen en belastingen zoals die bij publicatie bij Travel 2 Explore bekend waren.

Het is Travel 2 Explore toegestaan om de reissom te wijzigingen wegens veranderingen in wisselkoersen, gewijzigde vervoer- of verblijfskosten, gewijzigde belastingen en overige veranderingen van financiële aard.

Artikel 4 Annulering door Travel 2 Explore.

1 Travel 2 Explore behoudt zich te allen tijde het recht voor de reis voor aanvang wegens onvoldoende deelname te annuleren. In dat geval worden de totale reissom gerestitueerd. Annulering wegens onvoldoende deelname kan tot 14 dagen voor de vertrekdatum.

2 Travel 2 Explore behoudt zich het recht voor de reis wegens gewichtige redenen te annuleren. Hieronder wordt in ieder geval verstaan de in artikel 10 lid 5 onder a en b genoemde omstandigheden. Bij annulering wegens gewichtige redenen wordt een eigen risico voor de reiziger ten bedrage van maximaal het inschrijfgeld in rekening gebracht. Wanneer wordt opgezegd wegens een niet aan de reiziger toe te rekenen omstandigheid, probeert Travel 2 Explore een andere reis van gelijke kwaliteit aan te bieden.

3 In geval van de onder artikel 4 lid 1 en 2 genoemde annulering is Travel 2 Explore niet aansprakelijk voor de door de deelnemers reeds gemaakte kosten voor bijvoorbeeld visa, reisverzekering, annuleringsverzekering, vaccinaties, reiskleding etc

Artikel 5 Wijzigingen door de reiziger.1 De reiziger kan tot 8 weken voor vertrek verzoeken de reisovereenkomst te wijzigingen. Indien het verzoek tot wijziging niet het karakter van een annulering

heeft, probeert Travel 2 Explore de gewenste wijziging tot stand te brengen. De wijzigingkosten bedragen € 100,-- per wijziging per boeking, vermeerderd met alle extra kosten die gemaakt moeten worden.

Artikel 6 Annulering door de reiziger.

1 Annulering door de reiziger dient schriftelijk te geschieden. Bij annulering is iedere reiziger de volgende bedragen verschuldigd:A) tot 62 dagen voor vertrek; de aanbetaling.B) 62 dagen tot 28 voor vertrek; 50% van de reissom.C) 28 dagen tot de dag van vertrek en daarna; 100% van de reissom.

2 Indien door derden, zoals bijvoorbeeld luchtvaartmaatschappijen en accommodatieverschaffers, annuleringskosten worden gehanteerd die afwijken van de onder artikel 6 lid 1 genoemde, dan worden deze afwijkende extra kosten doorberekend aan de reiziger.

Willinkbeek 81509 HV Zaandam

The NetherlandsPhone +31(0)75 6149059 +31(0)346 769003

Mail: [email protected]. travel2explore.com

BTW:NL 8191.44.848.B01 | KVK:30196500 | RABOBANK, nummer 1120.70.477 | IBAN: NL26 RABO 0112070477 | BIC: RABONL2U

Artikel 7 Wijzigingen en beëindiging van de reis door Travel 2 Explore.1 Gezien het avontuurlijke karakter en de lokale omstandigheden van de bereisde gebieden of andere omstandigheden behoudt Travel 2 Explore zich het recht

voor om wijzigingen aan te brengen in de reis, bijvoorbeeld de reisroute, reisschema, plaats van aankomst of vertrek, het vervoer etc. Onder andere omstandigheden worden in ieder geval verstaan de in artikel 10 lid 5 onder a en b genoemde omstandigheden. Veranderingen in reisschema’s als gevolg van aanhoudende slechte weersomstandigheden vallen eveneens onder de werking van dit artikel. Het avontuurlijke karakter van de reis, alsmede de plaatselijke omstandigheden zijn van belang bij beantwoording van de vraag of gesproken kan worden van gewichtige omstandigheden. Wijzigingen in vervoer en het verblijf kunnen ondermeer betreffen de aanwijzing van een ander soort vervoermiddel of andere soort accommodatie.

2 Travel 2 Explore verplicht zich om de gevolgen voor de reiziger zo beperkt mogelijk te houden en zodanige alternatieven te bieden dat het oorspronkelijke karakter van de reis zoveel mogelijk behouden blijft. Wanneer tussen reiziger en Travel 2 Explore nieuwe afspraken worden gemaakt over de voortzetting van de reisovereenkomst, zullen deze deel uitmaken van de oorspronkelijke reisovereenkomst.

3 Alle gepubliceerde vertrekdata zijn onder voorbehoud van wijzigingen in beschikbaarheid en het vluchtschema van de luchtvaartmaatschappij(en).

Artikel 8 Reisdocumenten, verzekeringen.1 De reiziger dient bij vertrek en gedurende de reis in het bezit te zijn van de benodigde geldige documenten, zoals een paspoort en de eventueel vereiste visa en

bewijzen van inentingen/vaccinaties. De reiziger dient de door de reisorganisator verstrekte algemene informatie hieromtrent op juistheid te controleren bij instanties die daaromtrent uitsluitsel kunnen geven. Wanneer het hiervoor gestelde door de reiziger niet wordt nageleefd en de reiziger de reis daardoor niet of niet geheel kan maken, komt zulks met alle daaraan verbonden gevolgen voor rekening van de reiziger.

2 De reiziger dient gedurende de reis in het bezit te zijn van een verzekering waarin tenminste het risico van ziekenhuiskosten, dokterskosten, begrafeniskosten, repatriëringkosten en opsporingskosten zijn gedekt.

Artikel 9 Aanwijzingen reisleiding, uitsluiting tijdens de reis, hulpverlening aan de reiziger.1 De reiziger is verplicht om gedurende de reis de aanwijzingen van de reisleiding op te volgen wanneer deze aanwijzingen noodzakelijk zijn om de goede

nakoming van de reis door Travel 2 Explore te kunnen waarborgen. Wanneer de reiziger afwijkt van de reisroute of aanwijzingen van de reisleiding niet opvolgt, komen alle gevolgen daarvan geheel voor zijn rekening en risico.

2 Wanneer tijdens de reis blijkt dat een reiziger fysieke of psychische gebreken vertoont, zich aan wangedrag schuldig maakt of op overige wijze hinder of overlast oplevert of kan opleveren, wat een goede uitvoering van de reis naar oordeel van Travel 2 Explore in sterke mate bemoeilijkt, kan de reiziger van verdere deelneming worden uitgesloten.

3 Alle uit de toepassing van het vorige artikel voortvloeiende kosten komen voor rekening van de reiziger.

4 Mocht de reiziger tijdens de reis in moeilijkheden komen, is Travel 2 Explore verplicht om de meest noodzakelijke hulp en assistentie te bieden. Alle daaruit voortvloeiende kosten komen voor rekening van de reiziger.

Artikel 10 Aansprakelijkheid Travel 2 Explore.1 Wanneer Travel 2 Explore in de nakoming van haar verbintenis is tekortgeschoten, is Travel 2 Explore voor de daardoor ontstane schade aansprakelijk. Of er

sprake is van aansprakelijkheid wordt uitsluitend bepaald door het Nederlands Burgerlijk recht. Hierbij wordt tevens rekening gehouden met de hoogte van de reissom en de normen, zeden en gebruiken van het land van verblijf, alsmede het avontuurlijke karakter van de reis.

2 De aansprakelijkheid van Travel 2 Explore voor schades waarvoor de gebruikelijke reis- en annuleringverzekeringen dekking bieden, is uitgesloten. Evenmin is Travel 2 Explore aansprakelijk voor schades die krachtens het van toepassing zijnde geschreven of ongeschreven internationaal recht zijn uitgesloten.

3 De aansprakelijkheid van Travel 2 Explore per reiziger wegens overlijden van de reiziger en/of het ontstaan van fysiek en/of psychisch letsel, als gevolg van grove nalatigheid van Travel 2 Explore, zal nimmer hoger kunnen zijn dan één maal de reissom per persoon.

4 De aansprakelijkheid voor overige schades zal per reiziger nooit meer kunnen bedragen dan één maal de reissom per persoon.

5 Travel 2 Explore zal in ieder geval niet aansprakelijk kunnen worden gesteld voor schade die is ontstaan tengevolge van:A, oorlog, oorlogsgevaar, staat van beleg, quarantaine, oproer, daden van sabotage, staking, uitsluiting, terrorisme, misdaad, boycotacties, schaarste, storingen, vertragingen van (openbare) vervoermiddelen.B, maatschappelijke ontwrichting tengevolge van natuurrampen en ernstige ongevallen.C, fouten van derden alsmede het niet nakomen door derden van hun verbintenissen zoals luchtvaartmaatschappijen, lokale reisagenten e.d.D, extra kosten als gevolg van vluchtvertragingen of vlucht annuleringen.

6 Travel 2 Explore is nooit aansprakelijk voor verlies of beschadiging van bagage en reisdocumenten.

7 Gezien het avontuurlijke karakter van de bereisde gebieden kan als gevolg van lokale (weers)omstandigheden zoals bijvoorbeeld dichte mist, sterke wind, extreme sneeuwval, kruiend ijs, lawines, overvloedige regenval, weggeslagen wegen, kapotte bruggen, technische problemen aan het vervoermiddel e.d, vertragingen ontstaan waardoor wijzigingen in het reisschema noodzakelijk zijn. Travel 2 Explore is niet aansprakelijk voor de extra kosten, zoals gewijzigde vluchten, repatriëring of extra (hotel) overnachtingen e.d., die mogelijk gemaakt moeten worden of voor gederfde inkomsten of voor de kosten van extra op te nemen vakantiedagen van de reiziger.

Artikel 11 Klachten, bevoegd rechter.1 Eventuele klachten over de uitvoering van de reisovereenkomst moeten terstond, individueel, op de plaats van bestemming of de plaats waar de klacht

ontstond schriftelijk worden ingediend bij de plaatselijke vertegenwoordiger van Travel 2 Explore. Indien de klacht ter plaatse niet naar tevredenheid kan worden afgehandeld, kan door de reiziger individueel uiterlijk binnen één maand na, krachtens de reisovereenkomst geplande datum van terugkeer in Nederland, schriftelijk een klacht bij Travel 2 Explore worden ingediend.

2 Uitsluitend de Nederlandse rechter is bevoegd om kennis te nemen van rechtsgeschillen tussen Travel 2 Explore en de reiziger. Het recht om een geschil voor de rechter te brengen, komt na 3 maanden te vervallen. Het tijdstip waarop deze vervaltermijn een aanvang neemt, is het moment waarop de reiziger krachtens de reisovereenkomst in Nederland is teruggekeerd of teruggekeerd had moeten zijn.