Seizoensbrochure CC Ieper 2013 2014

download Seizoensbrochure CC Ieper 2013 2014

of 74

 • date post

  30-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  231
 • download

  7

Embed Size (px)

description

Tickets te bestellen vanaf 25 juni !!! Het nieuwe cultuurseizoen van het CultuurCentrum Ieper 2013-2014!

Transcript of Seizoensbrochure CC Ieper 2013 2014

 • CC IeperGC PoperingeHeuvellandseizoen 2013 - 2014

  Foto

  Tijl Capoen

 • | 3 |3

 • | 3 |

  Ondersteboven van cultuur!

  Graag en gretig stellen we u het nieuwe

  cultuuraanbod 2013-2014 van CC Ieper,

  GC Poperinge en Heuvelland voor.

  Een overzicht van mooie, ontroerende,

  humoristische, prikkelende en pakkende

  voorstellingen in alle genres. Het wordt een

  cultuurseizoen van verwachtingsvol weerzien van

  oude bekenden, hernieuwde kennismakingen en

  verrassende nieuwe ontmoetingen.

  Laat u onderdompelen in het heerlijke bad van

  muziek, theater en alles wat daar tussen zit, met

  een vleugje dans en een stevige portie beeldende

  kunst.

  Tot gauw, onze deuren staan wagenwijd voor u

  open!

  3

  foto

  Luc Dom

  brecht

 • CULTUURCENTRUM IEPER/ACCI VZW p/a Fochlaan 1 - 8900 Ieper tel. 057 239 480 CultuurCentrum@ieper.be www.acci.be

  FORTIS: BE84 0011 7588 8459 | BIC GEBABEBB

  54

  GEMEENSCHAPSCENTRUM POPERINGE p/a Grote Markt 1 - 8970 Poperinge tel. 057 346 688 - 057 346 660cultuur@poperinge.bewww.poperinge.be/vrijetijd

  FORTIS: BE65 2850 3341 3596 | BIC GEBABEBB

  Lidkaartgeldig van september 2013 tot en met augustus 2014

  Met een lidkaart gaat iedereen goedkoper naar al onze activiteiten! Met nzelfde lidkaart kunt u terecht bij het CC Ieper en GC Poperinge.

  Wie zijn lidkaart laat afstempelen bij een activiteit ingericht door n van de twee partners, krijgt bij elke vijfde activiteit een waardebon van 12,50 euro. Die kunt u zelf gebruiken of schenken aan iemand anders.De volgende activiteiten ingericht door of in samenwerking met andere verenigingen vallen niet onder deze regeling: Theater in het Zadel, Kortfi lm op stap, Carmina Burana, Volksliedjes van onder het stof, Het Kamerorkest Brugge, West Classic, Comedyshows, Filmuniversiteit, Covyetvanhaelst, Spots op West en Dranouter Centrum.

  Een lidkaart kost 5,00 euro. Wie jonger is dan 26 jaar en nog studeert, betaalt hiervoor 2,50 euro en krijgt meestal nog goedkopere tickets bij de voorstellingen ingericht door CC Ieper.

  Rolstoelgebruikers kunnen een gratis lidkaart aanvragen of ophalen in het CultuurCentrum Ieper.

  Wist je dat alle kids (-14 jaar) steeds welkom zijn in het CC Ieper aan JOC-ledentarief, ook zonder lidkaart?

  TheaterkaartNaast de gewone lidkaart bestaat er inCC Ieper ook een theaterkaart. Met die kaart moet u niet meer betalen voor de volgende 9 theatervoorstellingen:

  17.09.2013 Lazarus: De Idioot 03.10.2013 Braakland/ZheBilding: Adem22.10.2013 Theater Antigone: Lange dagreis 09.11.2013 Fred Delfgaauw: De Verteller 16.01.2014 De Spelerij: Vrijdag 04.02.2014 Braakland/ZheBilding & De Queeste: Angst 29.04.2014 Hotel Modern: De Grote Oorlog03.05.2014 Theater Zuidpool: Faust ofte Krakeling beneden de louteringsberg15.05.2014 NTGent: God van de Slachting

  Deze theaterkaart geldt ook als lidkaart. Per activiteit krijgt u een stempel en bij elke vijfde voorstelling krijgt u een waardebon van 12,50 euro.

  Voor een theaterkaart betaalt u slechts 65 euro, studerende JOC-leden betalen 45 euro.

  Interesse in een voor- of nabespreking bij deze theaterstukken? Hou onze website in het oog.

 • ReservatiesU kunt kaarten bestellen en zelf uw plaats kiezen via www.acci.be of in ons secretariaat.

  Het secretariaat is open van maandag tot vrijdag van 9.30 tot 12.30 uur en van 14.30 tot 18.00 uur. Opgelet: het CultuurCentrum is gesloten van 8 juli tot en met 4 augustus 2013.

  Vanaf de aanvraag houden we uw kaarten opzij. Gelieve de gereserveerde kaarten binnen de vijf werkdagen af te halen of te betalen via overschrijving, zoniet vervalt de bestelling.

  Voorstellingen die ingericht worden door GC Poperinge zijn te reserveren via:

  Receptie Stadhuis - Poperingetel. 057 346 660, cultuur@poperinge.bewww.poperinge.be/vrijetijd

  ZaalverhuurWie zelf een activiteit (optreden, vergadering, cursus, ...) wil inrichten in het CultuurCentrum Ieper, kan een zaal aanvragen van dinsdag tot vrijdag tijdens de openingsuren (van 9.30 tot 12.30 uur en van 14.30 tot 18.00 uur).

  Zaalaanvragen kunnen dus niet op maandag!

  Nieuw dit jaar!Vanaf nu kunt u ook bij CC Ieper betalen met de Ieperse Kadocheques. Voor meer informatie: www.shop-in-ieper.be

  54

  IeperseKadocheque

  Deelnemer

  Ik ben Vlieg en ik wijs families de weg naar de

  strafsteactiviteiten!

  CultuurCentrum Ieper biedt u dit seizoen vier stra e familievoorstellingen aan. U herkent ze aan het symbool van de Vlieg.

  28.10.2013 Pantalone/Nat Gras: Pommeliere (3+) 01.12.2013 Kapitein Winokio: De Winter van Kapitein Winokio (3+) 03.03.2014 4Hoog: Keik (3+) 06.04.2014 Theater FroeFroe: Repelsteel (6+)

  Een attentie nodig voor een geliefde of vriend(in)?Wat dacht u van een cadeaubon, die kan ingeruild worden voor tickets naar keuze?

  Ze zijn te koop aan 5 of 12,5 euro op het secretariaat van het CultuurCentrum Ieper of in het stadhuis van Poperinge.

 • 76

  Het Toneelspelersgezelschap Lazarus bewerkt weer een Russische turf. Na het tragikomische Oblomow van de illustere Gontsjarow grijpt Lazarus deze keer Dostojewski bij de grijze haren. In diens lijvige roman De Idioot komt een prins, na meer dan vier jaar quarantaine wegens aanhoudende epilepsieaanvallen, terecht in het moderne mondaine Moskouse leven. Hij is wereldvreemd, filosoof, kindervriend, kind. Om deze redenen wordt hij een idioot genoemd. Als graag geziene gast bij een voorname familie verzeilt de idioot in een wirwar van sociale rendez-vous en wordt zo de spilfiguur in meerdere amoureuze en schandalige aaires.

  LAZARUS ziet zijn kans schoon om deze Russische klepper te bewerken tot een verontrustend avondje toneel waarin onze dunne laag beschaving niet bestand zal blijken tegen de dierlijke basisbehoeftes waaraan wij mensen zo zwaar onderhevig zijn. Met als katalysator een in het nauw gedreven prins op de rand van de definitieve stuiptrekking en als speelveld een ghetto van sociaal vastgeroeste burgers in een draaikolk van onderdrukte lust, geldzorgen en een

  ziekmakend Slavisch opportunisme. Dit alles gekruid met typisch Dostojewskiaanse dilemmas als originaliteit versus veilige middelmaat, vaderlandsliefde versus eigenliefde, familie versus carrire, eeuwige roem versus instant geluk, liefde versus status.

  En met de typisch Lazarussische baldadigheid, uiteraard.Met waarschijnlijk een Russisch mannenkoor. En wellicht met Russische reidansen zoals de charawod, de pljaska (meer bepaald de perepljas waarbij deelnemers mekaar improviserend trachten te overtroeven met virtuoos gestampte ritmes) of een simpele slow (ne plakker, lijk da ze zeggen). Verder met vermoedelijk alweer sloten wodka. En Babouschkas. Ukelele. Brezjnjew. Sergei Bubka. Misschien komt Raspoetin.

  Met: Pieter Genard, Ryszard Turbiasz, Charlotte Vandermeersch, Gnther Lesage, Koen De Graeve, Dominique Collet.

  Karen De Wolf kleedt aan, Bart Luypaert licht uit.

  Foto

  Raymon

  d Mallentjer

  Dinsdag 17 september 2013 CC Ieper Het Perron 20.15 uur

  Tickets: niet-leden: 15 euro leden, 55+: 12 euro studerende JOC-leden: 10 euro

  LazarusDe Idioot

  THEATER

 • 76

  Theater in het zadel

  Zondag 22 september 2013 CC Ieper Het Perron starten kan van 12.30 tot 14.30 uur

  Tickets: Inschrijving 5 euro/fietsende persoon (max. 20 euro/gezin)

  met de fiets muziek, straattheater

  en kunst belevenin de omgeving van Ieper

  een portie gezonde cultuurmet jouw vereniging

  onder vriendenof als gezinsuitstap

  een fietstocht van ca. 30 km, met een viertal stopplaatsen, waar je iets kan eten of drinken en vooral genieten van

  een korte voorstelling.

  EVENEMENT

  Een organisatie van CC Ieper met medewerking van de Stedelijke Openbare Bibliotheek Ieper.

 • 98

  In 2008 maakte Vlaanderen voor het eerst kennis met de Nederlandse comdienne Katinka Polderman. Sindsdien heeft ze ook in Vlaanderen vaste voet verworven in de theaters. In 2005 won Katinka zowel de jury- als publieksprijs van het Leids Cabaret Festival. De jury typeerde haar toen als een buitengewoon oorspronkelijk theatermaker. Pers en publiek zijn dan ook telkens weer laaiend enthousiast over haar. In 2009 was ze genomineerd voor de VSCD Cabaretprijs Neerlands Hoop. De pers omschrijft Katinka als: meester in absurde gedachten en liedjes waarin ze de taal hulde brengt met droge humor en rationele observaties vol zelfspot.

  Katinka is onverstoorbaar, droog, subtiel en lomp, hilarisch en ontroerend. De rustigste cabaretire van Nederland bouwt in haar vierde programma getiteld Polderman baart zorgen een vrolijk en licht absurdistisch universum waarin niets zomaar normaal is. Haar rake observaties, zelfspot, grote taalgevoel, nuchter engagement en oorspronkelijke liedjes makenPolderman tot een van de meest intrigerende cabaretiers van dit moment. In de wereld van antiheldin Polderman is ruimte voor poep, pies en seksgrapjes, maar ook voor een verfijnd, ontroerend lied. Voor houtsnijdende observaties en flauwekul. Voor grof en teder.

  www.poldermanie.nlTwitter:@Poldermanie

  De MorgenIs Polderman typisch Nederlands cabaret met maatschappijkritische liedjes? Jawel. Maar tegelijk voelt deze Zeeuwse cabaretire ook bijzonder Vlaams aan in haar potische taalgevoeligheid. Ze focust op wat sluimert in onze samenleving en balt dat samen tot een aanklacht tegen dommigheid en meeloperij.

  Metro:Haar teksten zijn grappig, origineel en scherp. Ze neemt geen blad voor de mond en maakt veel gebruik van het contrast tussen lief en grof.

  Vrijdag 27 september 2013 CC Ghybe Poperinge 20.15 uur

  Tickets: niet-leden: 13 eur