Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

download Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

of 72

 • date post

  08-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  222
 • download

  1

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

 • PROGRAMMA 2013-2014

  RESERVEER NU JE ZITJE!

 • COLOFONCultuurcentrum EvergemDirectie: Els BuelensTeksten: Hilde Blancke en Karel Van PouckeBeeld cover: ShutterstockDrukwerk: Drukkerij New GoffOntwerp & lay out: www.stook.beOplage: 23.000 exemplarenVaste Commissie van Advies van Cultuurcentrum Evergem: Aurle Bogaert, Sammy Bouzou-mita, Danny De Decker, David De Groote, Roger De Kerpel, Michiel De Rubbel, Arnaud Delarivire, Fernand Deliaert, Bert Floorizoone, Erik Goethals, Francine Hamer-linck, Patrick Mommens, Kathleen Pisman, Chris Ranschaert, Gilbert Roegiest, Marc Taets, Jean-Pierre Van Cauwenberghe, Sonia Van De Gehuchte, Anne-Marie Van Haevermaet, Freddy Van Herzeele, Helga Vanderkrieken, Marc Vereecke.Verantwoordelijke uitgever: schepen Martine Willems, Administratief Centrum Gemeen-tehuis, Fortune De Kokerlaan 11, 9940 Evergem

  ADMINISTRATIECultuurcentrum Evergem, Weststraat 31, 9940 Evergem-Sleidinge, tel. 09 358 51 00, fax 09 357 55 15, cultuurcentrum@evergem.beOpen van maandag tot vrijdag 8.45-11.45 uur. Dinsdagnamiddag van 14-19.30 uur en woensdagnamiddag van 14-16.30 uur. niet bereikbaar op dinsdagavond 11 juni en 25 juni en van 11 juli tot en met 23 augustus 2013 (post, fax en mail worden behandeld).Nieuwe openingsuren vanaf 2 sep-tember: van maandag tot vrijdag van 8.45-11.45 uur en n uur voor aanvang van de voorstelling.

  www.evergem.be/cultuurcentrum

  Splash neeeen! We spartelen tegen.We voelen ons onwennig.En toch is het verfrissend en bevrijdend als een grens overschreden wordt.Even weg, buiten de comfortzone treden om open te staan voor nieuwe stromingen, nieuwe beelden, nieuwe ervaringen. Niet Stroming maar de vele kunstenaars die we dit seizoen uitnodigen, zorgen voor deze unieke be-leving die je individueel of samen met anderen meer in-houd kan geven. Het aanbod is ruim en gevarieerd, want smaken verschillen en keuzes moet je kunnen maken.

  Talent van eigen bodem, zoals Lisbeth Gruwez, Daan, Gabriel Rios, Jef Neve en nog veel meer staat broeder-lijk naast internationale namen, zoals Bjrn Berge uit Noorwegen, Chrysta Bell uit Amerika, rstir uit IJsland, Atlantihda uit Portugal en Session A9 uit Schotland. Intussen al het derde jaar op rij passeert het Gentse kun-stencentrum CAMPO in Evergem. Zorg dat je er bij bent, want het wordt opnieuw een unieke ervaring!

  We nodigen jullie opnieuw uit om Vriend van Stroming te worden en zo zelfs financile drempels weg te werken om de minder platgetreden paden ook te kunnen explo-reren. Met de extraatjes bieden we inwendige verfris-singen aan en groeien ontmoetingskansen tussen de vele bezoekers van ons cultuurhuis. Laat je ook dit jaar opnieuw verrassen

  Tot ziens in Stroming!

  Het ballonnetje doorprikt

  Els Buelens Cultuurfunctionaris-directeurHilde Blancke school-, familie- en vormingsprogrammaKarel Van Poucke programma volwassenen en expoAdministratie Romina De Block, Annick de Kezel, Sabine Martens Techniek Paul Chinitor, Eddy De Cnijf, Pieter VerhoeveDienstpersoneel Sabine Maebe, Myriam Moreau, Lieve Oosterlinck, Noeme Pedroza, Betty Schoonvliet

 • Zomers 2Podium 3

  Dagprogramma volwassenen op overzichtsformulier

  Familieprogramma 56Vormingsprogramma 62

  Expo 63Praktische informatie 67

  Uitschieter op binnenkaft

  INHOUD

  Zie je dit!

  Dan krijg je als vriend bij deze voorstelling een verrassing!

 • 22

  ZomERSCursus natuurschetsen op het Kasteeldomein van Wippelgem

  Reserveren kan vanaf nu! Meer info zie website

  I.s.m. ARTenCOZaterdag 13, 20 juli, 17, 24 augustus 2013 13.30 tot 16 uur

  33 euro / 10 euro per les

  Festival van VlaanderenHavenfestival www.jackobond.be

  Zondag 22 september 2013vanaf 11 uur in het havengebied van Gent

  gratis!

  Er zit muziek in de haven: spring op je fiets en en ga op ontdekking! Naar aanleiding van de Vlaamse Havendag, slaan de Haven van Gent en Gent Festival de handen in elkaar om de haven om te toveren in een groot festival-terrein, waar animatie en muzikale pareltjes een feestelijke sfeer creren. Ook de kerk van Doornzele en de bedrijventerreinen van Langerbrugge staan mee op het programma. In het kader van autoloze zondag is iedereen welkom met de fiets. Je kan er gemakkelijk het kanaal mee oversteken op de veerponten en als iets je te ver lijkt, spring dan op de bus. Ook de boot staat voor jou klaar! Info en programma: gentfestival.be en vlaamsehavendag.be

  Speciale actie voor de Vrienden van Stroming! Op het havenfestival krijgen de eer-ste 200 vrienden die zich aanmelden in Doornzele in OC Ter Gulden Celle, Doornze-ledries 57, op vertoon van hun vriendenpas een gratis Festival-cd!

  Daarnaast krijgt elke houder van een vriendenpas 15% korting op de dansvoorstel-ling van Sidi Larbi Cherkaoui op vrijdag 20 of zaterdag 21 september 2013 om 20.30 uur in de Capitole te Gent i.k.v. het Festival van Vlaanderen. Tickets zijn vanaf nu telefonisch te bestellen via Uitbureau (09/233 77 88), hou je vriendenpas en code bij de hand!

  Festival van Vlaanderen i.s.m. Provincie Oost-Vlaanderen en Gemeentebestuur Evergem Cultuurcentrum Evergem

  TH

  ijs De L

  ange

 • Cursus natuurschetsen op het Kasteeldomein van Wippelgem

  Podium

  Festival van VlaanderenHavenfestival

 • www.notthebeatles.com

  Zaterdag 28 september 201320 uur

  tickets 19 eurovriendenprijs 17 / 9,50 euro

  Not The BeatlesThey are alive and from Belgium

  mUZIEK

  Not The Beatles is al jaren een begrip in binnen- en buitenland. Sinds 1995 speelt deze groep met daverend succes de on-vergetelijke muziek van The Beatles. Een toevallige ontmoeting in Covent Garden was het begin van een vruchtbare en uiterst succesvolle samenwerking. Inmiddels hebben de vier heren uit Ne-derland en Vlaanderen van The Beatles hun levenswerk gemaakt.

  De groep verzorgt een werkelijk verbluf-fend Fab Four spektakel, in beeld en geluid. Met een onvervalst Liverpools accent, authentieke kleding, origineel instrumentarium en perfecte vocalen brengt Not The Beatles een wervelende act met de grootste hits, humor en dat onmiskenbare jaren 60 gevoel. Boven-dien wordt de groep voor diverse num-mers uitgebreid met een strijkkwartet. Met beeldprojectie en fotos wordt die uit duizenden herkenbare Beatles-sfeer treffend neergezet.

  Ramon Box / John Lennon (zang, gitaar), Armand Bourgoignie / Paul McCartney (zang, bas), Sjoerd Bruil / George Harrisson (zang, gitaar), Marc Bonne / Ringo Starr (drums), Arne Leurentop (keyboard)

  4

  Steve D

  emarsin

 • In 1996 verraste An Pierl de wereld op Humos Rock Rally door op een zitbal aan haar piano een cover te spelen van Are Friends Electric van Gary Numan. Al 17 jaar raakt ze de gevoelige snaar van haar publiek. Eerst solo op Mud Stories, haar eerste album, daarna samen met White Velvet, de groep van haar geliefde, soulmate en producer Koen Gisen.

  In de kerk van Sleidinge stelt An Pierl haar nieuw album Strange Days voor, waarin alle muzikale ervaringen en bagage van de afgelopen jaren samen-vloeien tot de pure essentie. Intieme, persoonlijke nummers die in al hun eenvoud groots en universeel klinken. Niet te missen!

  Zondag 29 september 2013 20 uur

  tickets 17 euro vriendenprijs 15 / 8,50 euro

  An PierlOp locatie: kerk Sleidinge-Dorp

  mUZIEK

  5

  At

  hos B

  urez

 • www.voetvolk.be

  Vrijdag 4 oktober 201320 uur

  tickets 13 eurovriendenprijs 8 / 6,50 euro

  Voetvolk / Lisbeth GruwezIts going to get worse and worse and worse, my friend

  DANS

  De speech kan een machtig wapen zijn. Door de eeuwen heen werden mensenmassas erdoor begeesterd, revoluties ermee ontketend en oorlogen van brandstof voorzien. Allemaal door de kracht van woorden. Behalve bij de toehoorders, steekt de spreker tijdens het speechen ook vaak de lont aan bij zichzelf. Dan krijgen we iemand te zien die zichzelf verliest en in volle extati-sche roes de wereld toespreekt. Gruwez gebruikt een speech van de ultraconser-

  vatieve Amerikaanse televisiepredikant Jimmy Swaggart om zo de roes van dat extatische spreken te dansen...

  Lisbeth Gruwez brengt met Its going to get worse and worse and worse, my friend een straffe performance die nog lang nazindert en die haar definitief op de (internationale) kaart zet. Subliem!

  Gratis inleiding om 19.30 uur door Gloria Carlier van vzw Stella Rossa.

  Lisbeth Gruwez (choreografie, dans), Maarten Van Cauwenberghe (geluid), Veronique Branquinho (kostuum)

  6

 • Eerst was er Saint-Marteau

  Toen was er het succes van Saint-Marteau se fait Gainsbourg, de show die Saint-Marteau introduceerde bij het brede theaterpubliek en ook te zien was in Cultuurcentrum Evergem in 2011.

  En nu is er Saint-Marteau la folie! waarin Saint-Marteau, omringd door

  zijn vaste muzikanten, zijn muzikale en visuele fantasie pas echt de vrije loop laat.

  Dit wordt alweer een onvergetelijke avond vol authentiek Frans chanson met ijzersterke nieuwe composities en een stevige performance.

  www.saint-marteau.com

  Zaterdag 5 oktober 201320 uur

  tickets 15 euro vriendenprijs 11 / 7,50 euro

  Saint-MarteauSaint-Marteau la folie!

  Premire!

  mUZIEK

  Saint-Marteau (zang), Bruno Cousse (bas), Isolde Lasoen (drums), Ben Van Camp (gitaar), Luk Vermeir (keyboard)

  7

 • www.bertgabriels.be

  Donderdag 10 oktober 201320 uur

  tickets 15 eurovriendenprijs 13 / 7,50 euro

  Bert GabrilsDRUK DRUK DRUK

  HUmoR

  In DRUK DRUK DRUK geeft Bert Gabrils een overzicht van wat er al-lemaal nog moet gebeuren. De show is een opeenstapeling van herkenbare situatiehumor, grappige kritische be-denkingen bij onze kleine onhebbelijk-heden, rake klappen aan de verzuurde samenleving en natuu