Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

72
PROGRAMMA 2013-2014 RESERVEER NU JE ZITJE!

description

 

Transcript of Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

Page 1: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

PROGRAMMA 2013-2014

RESERVEER NU JE ZITJE!

Page 2: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

COLOFONCultuurcentrum EvergemDirectie: Els BuelensTeksten: Hilde Blancke en Karel Van PouckeBeeld cover: ShutterstockDrukwerk: Drukkerij New GoffOntwerp & lay out: www.stook.beOplage: 23.000 exemplarenVaste Commissie van Advies van Cultuurcentrum Evergem: Aurèle Bogaert, Sammy Bouzou-mita, Danny De Decker, David De Groote, Roger De Kerpel, Michiel De Rubbel, Arnaud Delarivière, Fernand Deliaert, Bert Floorizoone, Erik Goethals, Francine Hamer-linck, Patrick Mommens, Kathleen Pisman, Chris Ranschaert, Gilbert Roegiest, Marc Taets, Jean-Pierre Van Cauwenberghe, Sonia Van De Gehuchte, Anne-Marie Van Haevermaet, Freddy Van Herzeele, Helga Vanderkrieken, Marc Vereecke.Verantwoordelijke uitgever: schepen Martine Willems, Administratief Centrum Gemeen-tehuis, Fortune De Kokerlaan 11, 9940 Evergem

ADMINISTRATIECultuurcentrum Evergem, Weststraat 31, 9940 Evergem-Sleidinge, tel. 09 358 51 00, fax 09 357 55 15, [email protected]

Open van maandag tot vrijdag 8.45-11.45 uur. Dinsdagnamiddag van 14-19.30 uur en woensdagnamiddag van 14-16.30 uur. niet bereikbaar op dinsdagavond 11 juni en 25 juni en van 11 juli tot en met 23 augustus 2013 (post, fax en mail worden behandeld).Nieuwe openingsuren vanaf 2 sep-tember: van maandag tot vrijdag van 8.45-11.45 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling.

www.evergem.be/cultuurcentrum

Splash … neeeen! We spartelen tegen.We voelen ons onwennig.En toch is het verfrissend en bevrijdend als een grens overschreden wordt.Even weg, buiten de comfortzone treden om open te staan voor nieuwe stromingen, nieuwe beelden, nieuwe ervaringen. Niet Stroming maar de vele kunstenaars die we dit seizoen uitnodigen, zorgen voor deze unieke be-leving die je individueel of samen met anderen meer in-houd kan geven. Het aanbod is ruim en gevarieerd, want smaken verschillen en keuzes moet je kunnen maken.

Talent van eigen bodem, zoals Lisbeth Gruwez, Daan, Gabriel Rios, Jef Neve en nog veel meer staat broeder-lijk naast internationale namen, zoals Bjørn Berge uit Noorwegen, Chrysta Bell uit Amerika, ÁrstíÜir uit IJsland, Atlantihda uit Portugal en Session A9 uit Schotland. Intussen al het derde jaar op rij passeert het Gentse kun-stencentrum CAMPO in Evergem. Zorg dat je er bij bent, want het wordt opnieuw een unieke ervaring!

We nodigen jullie opnieuw uit om Vriend van Stroming te worden en zo zelfs financiële drempels weg te werken om de minder platgetreden paden ook te kunnen explo-reren. Met de extraatjes bieden we inwendige verfris-singen aan en groeien ontmoetingskansen tussen de vele bezoekers van ons cultuurhuis. Laat je ook dit jaar opnieuw verrassen …

Tot ziens in Stroming!

Het ballonnetje doorprikt …

Els Buelens Cultuurfunctionaris-directeurHilde Blancke school-, familie- en vormingsprogrammaKarel Van Poucke programma volwassenen en expoAdministratie Romina De Block, Annick de Kezel, Sabine Martens Techniek Paul Chinitor, Eddy De Cnijf, Pieter VerhoeveDienstpersoneel Sabine Maebe, Myriam Moreau, Lieve Oosterlinck, Noeme Pedroza, Betty Schoonvliet

Page 3: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

Zomers 2Podium 3

Dagprogramma volwassenen op overzichtsformulier

Familieprogramma 56Vormingsprogramma 62

Expo 63Praktische informatie 67

Uitschieter op binnenkaft

INHOUD

Zie je dit!

Dan krijg je als vriend bij deze voorstelling een verrassing!

Page 4: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

22

ZomERS

Cursus natuurschetsen op het Kasteeldomein van Wippelgem

Reserveren kan vanaf nu! Meer info zie website

I.s.m. ARTenCO

Zaterdag 13, 20 juli, 17, 24 augustus 2013 13.30 tot 16 uur

33 euro / 10 euro per les

Festival van VlaanderenHavenfestival

www.jackobond.be

Zondag 22 september 2013vanaf 11 uur in het havengebied van Gent

gratis!

Er zit muziek in de haven: spring op je fiets en en ga op ontdekking! Naar aanleiding van de Vlaamse Havendag, slaan de Haven van Gent en Gent Festival de handen in elkaar om de haven om te toveren in een groot festival-terrein, waar animatie en muzikale pareltjes een feestelijke sfeer creëren. Ook de kerk van Doornzele en de bedrijventerreinen van Langerbrugge staan mee op het programma. In het kader van autoloze zondag is iedereen welkom met de fiets. Je kan er gemakkelijk het kanaal mee oversteken op de veerponten en als iets je te ver lijkt, spring dan op de bus. Ook de boot staat voor jou klaar! Info en programma: gentfestival.be en vlaamsehavendag.be

Speciale actie voor de Vrienden van Stroming! Op het havenfestival krijgen de eer-ste 200 vrienden die zich aanmelden in Doornzele in OC Ter Gulden Celle, Doornze-ledries 57, op vertoon van hun vriendenpas een gratis Festival-cd!

Daarnaast krijgt elke houder van een vriendenpas 15% korting op de dansvoorstel-ling van Sidi Larbi Cherkaoui op vrijdag 20 of zaterdag 21 september 2013 om 20.30 uur in de Capitole te Gent i.k.v. het Festival van Vlaanderen. Tickets zijn vanaf nu telefonisch te bestellen via Uitbureau (09/233 77 88), hou je vriendenpas en code bij de hand!

Festival van Vlaanderen i.s.m. Provincie Oost-Vlaanderen en Gemeentebestuur Evergem – Cultuurcentrum Evergem

© T

Hijs

De

Lang

e

Page 5: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

Cursus natuurschetsen op het Kasteeldomein van Wippelgem

Podium

Festival van VlaanderenHavenfestival

Page 6: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

www.notthebeatles.com

Zaterdag 28 september 201320 uur

tickets 19 eurovriendenprijs 17 / 9,50 euro

Not The BeatlesThey are alive and from Belgium

mUZIEK

Not The Beatles is al jaren een begrip in binnen- en buitenland. Sinds 1995 speelt deze groep met daverend succes de on-vergetelijke muziek van The Beatles. Een toevallige ontmoeting in Covent Garden was het begin van een vruchtbare en uiterst succesvolle samenwerking. Inmiddels hebben de vier heren uit Ne-derland en Vlaanderen van The Beatles hun levenswerk gemaakt.

De groep verzorgt een werkelijk verbluf-fend Fab Four spektakel, in beeld en geluid. Met een onvervalst Liverpools accent, authentieke kleding, origineel instrumentarium en perfecte vocalen brengt Not The Beatles een wervelende act met de grootste hits, humor en dat onmiskenbare jaren ’60 gevoel. Boven-dien wordt de groep voor diverse num-mers uitgebreid met een strijkkwartet. Met beeldprojectie en foto’s wordt die uit duizenden herkenbare Beatles-sfeer treffend neergezet.

Ramon Box / John Lennon (zang, gitaar), Armand Bourgoignie / Paul McCartney (zang, bas), Sjoerd Bruil / George Harrisson (zang, gitaar), Marc Bonne / Ringo Starr (drums), Arne Leurentop (keyboard)

4

© S

teve

Dem

arsi

n

Page 7: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

In 1996 verraste An Pierlé de wereld op Humo’s Rock Rally door op een zitbal aan haar piano een cover te spelen van ‘Are Friends Electric’ van Gary Numan. Al 17 jaar raakt ze de gevoelige snaar van haar publiek. Eerst solo op ‘Mud Stories’, haar eerste album, daarna samen met White Velvet, de groep van haar geliefde, soulmate en producer Koen Gisen.

In de kerk van Sleidinge stelt An Pierlé haar nieuw album ‘Strange Days’ voor, waarin alle muzikale ervaringen en bagage van de afgelopen jaren samen-vloeien tot de pure essentie. Intieme, persoonlijke nummers die in al hun eenvoud groots en universeel klinken. Niet te missen!

Zondag 29 september 2013 20 uur

tickets 17 euro vriendenprijs 15 / 8,50 euro

An PierléOp locatie: kerk Sleidinge-Dorp

mUZIEK

5

© A

thos

Bur

ez

Page 8: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

www.voetvolk.be

Vrijdag 4 oktober 201320 uur

tickets 13 eurovriendenprijs 8 / 6,50 euro

Voetvolk / Lisbeth GruwezIt’s going to get worse and worse and worse, my friend

DANS

De speech kan een machtig wapen zijn. Door de eeuwen heen werden mensenmassa’s erdoor begeesterd, revoluties ermee ontketend en oorlogen van brandstof voorzien. Allemaal door de kracht van woorden. Behalve bij de toehoorders, steekt de spreker tijdens het speechen ook vaak de lont aan bij zichzelf. Dan krijgen we iemand te zien die zichzelf verliest en in volle extati-sche roes de wereld toespreekt. Gruwez gebruikt een speech van de ultraconser-

vatieve Amerikaanse televisiepredikant Jimmy Swaggart om zo de roes van dat extatische spreken te dansen...

Lisbeth Gruwez brengt met ‘It’s going to get worse and worse and worse, my friend’ een straffe performance die nog lang nazindert en die haar definitief op de (internationale) kaart zet. Subliem!

Gratis inleiding om 19.30 uur door Gloria Carlier van vzw Stella Rossa.

Lisbeth Gruwez (choreografie, dans), Maarten Van Cauwenberghe (geluid), Veronique Branquinho (kostuum)

6

Page 9: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

Eerst was er Saint-Marteau …

Toen was er het succes van ‘Saint-Marteau se fait Gainsbourg’, de show die Saint-Marteau introduceerde bij het brede theaterpubliek en ook te zien was in Cultuurcentrum Evergem in 2011.

En nu is er ‘Saint-Marteau à la folie!’ waarin Saint-Marteau, omringd door

zijn vaste muzikanten, zijn muzikale en visuele fantasie pas echt de vrije loop laat.

Dit wordt alweer een onvergetelijke avond vol authentiek Frans chanson met ijzersterke nieuwe composities en een stevige performance.

www.saint-marteau.com

Zaterdag 5 oktober 201320 uur

tickets 15 euro vriendenprijs 11 / 7,50 euro

Saint-MarteauSaint-Marteau à la folie!

Première!

mUZIEK

Saint-Marteau (zang), Bruno Coussée (bas), Isolde Lasoen (drums), Ben Van Camp (gitaar), Luk Vermeir (keyboard)

7

Page 10: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

www.bertgabriels.be

Donderdag 10 oktober 201320 uur

tickets 15 eurovriendenprijs 13 / 7,50 euro

Bert GabriëlsDRUK DRUK DRUK

HUmoR

In ‘DRUK DRUK DRUK’ geeft Bert Gabriëls een overzicht van wat er al-lemaal nog moet gebeuren. De show is een opeenstapeling van herkenbare situatiehumor, grappige kritische be-denkingen bij onze kleine onhebbelijk-heden, rake klappen aan de verzuurde samenleving en natuurlijk een flinke dosis absurde humor. Grote thema’s als multiculturaliteit en de bankencrisis worden moeiteloos afgewisseld met

dagdagelijkse gênante situaties op het politiekantoor of op het kerstfeest bij de schoonfamilie.

Bert Gabriëls is als comedian bekend dankzij ‘Comedy Casino’, ‘Scheire en de Schepping’ en ‘Zonde van de Zendtijd’. Samen met Henk Rijckaert verraste hij de Vlaamse kijkers als maker en presen-tator van deze absolute kijkcijferhit van de afgelopen jaren op Canvas.

8

© D

irk

Corn

elis

Page 11: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

Jazzconcerten zijn vaak een muzikaal avontuur, maar visueel zijn ze niet altijd even spannend en daar wil Yves Peeters iets aan doen. Hij vroeg mediakunste-naar Joop Pareyn om beelden en projec-ties te maken bij de nieuwe nummers van de Yves Peeters Group. De visuals dragen bij aan de unieke sfeer van de

composities. Muzikaal kan het met de Yves Peeters Group alle kanten op, van Texaanse blues en country tot de sound-track bij de withete robuuste landschap-pen van de Sahel. Avontuurlijke jazz en schitterende visuals smelten zo samen tot één grandioos geheel!

www.yvespeeters.com

Vrijdag 11 oktober 2013 20 uur

tickets 15 eurovriendenprijs 11 / 7,50 euro

Yves Peeters Group & Joop Pareyn

Hallucinations

mUZIEK

Yves Peeters (drums), Nicolas Kummert (sax, zang), Frederik Leroux (gitaar), Nicolas Thys (basgitaar)

9I.s.m. Inside Jazz

© B

runo

Bol

laer

t

Page 12: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

www.bjorn-berge.com

Donderdag 17 oktober 201320 uur

tickets 15 euro vriendenprijs 11 / 7,50 euro

Bjørn BergeI.k.v. gitaarfestival Plectrum

mUZIEK

De forse Noor Bjørn Berge is al meer dan vijftien jaar een prima gitaarmartelaar en imposant performer (plus zanger en percussionist!). Niet voor niets draagt hij de bijnaam Stringmachine, maar op zijn vorige twee studioalbums leerden we hem ook kennen als een gevoelige singer-songwriter wiens woorden met zijn donkere kerkerstem nog meer diep-gang krijgen.

Op zijn nieuwe release met de veelzeg-gende titel ‘Mad Fingers Ball’ staat zijn virtuoos snarenwerk weer centraal. Dit is blakende blues-rock: gefundeerd op de patronen van de pioniers, maar met alsmaar minder covers en des te meer sprankelende eigen composities. In ieder geval een must voor fans van bijvoorbeeld Rodrigo & Gabriela en op zijn eigen goed gespierde manier ook best sexy!

10

(Noorwegen)

Cursus gitaar voor beginners vanaf woensdag 20 november 2013 (4 lessen): info op www.evergem.be/vorming

Page 13: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

1Een dansje doen. Een mens doet een dansje. Lijf tegen het droomlijf aangedrukt.

2 Een mens danst niet meer of veel te zelden. Vergeefse pogingen een monnik te worden. Het grote verlangen is: stilte en allenig-heid.

3En dan uit het niets bekruipt hem op-nieuw de zin in een dansje. Benieuwd of daarin nog steeds het ple-zier van het leven schuilt. De oude monnik doet een dansje. En daarna nog een.

Het is een oud plan. Agenda’s stonden de samenwerking tussen Kris Defoort en Josse De Pauw lang in de weg, maar nu is er eindelijk ‘An Old Monk’. Josse De Pauw brengt een eigen tekst op muziek van Kris Defoort, geïnspireerd door het werk van Thelonious Monk. Een voorstelling over koste wat het kost willen leven.

www.lod.be

Vrijdag 18 oktober 201320 uur

tickets 17 euro vriendenprijs 15 / 8,50 euro

LOD / Josse De Pauw & Kris Defoort

An Old Monk

mUZIEKTHEATER

11

© K

urt V

an d

er E

lst

Page 14: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

www.argonautes.be | Voor jong en oud vanaf 10 jaar

Zaterdag 19 oktober 201319 uur

tickets 8 euro / 5 euro (-26j.)

Het Belgische circusgezelschap Les Argonautes trok de afgelopen vijf jaar de wereld rond met de succesvoorstelling ‘Pas Perdus’. Nu zijn ze met hun nieuw-ste voorstelling te gast in Evergem. Les Argonautes weten ieder publiek te beko-ren met een mix van humor, virtuositeit, poëzie en muziek.

Vastberaden en op zoek naar de grootste omweg tussen twee rechte lijnen,

ontdekken ze dat het beter is om de zwaartekracht eerder licht op te vatten en om te blijven lachen, zonder te wan-hopen. Ze beoefenen circus waarin de beweging koning is en waar het woord zwijgt en stellen hun circustechnische heldendaden ten dienste van de emotie. Ze bewegen en laten zich bewegen, in een klankspektakel met kunst- en licht-grepen, waar zelfspot langs absurditeit en poëzie scheert.

Benji Bernard, Etienne Borel Christian (spel), Louis Spagna (regie)

12

Les ArgonautesSolo Due

CIRCUSTHEATER

© A

. Cha

udro

n

Page 15: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

Atlantihda bestaat uit zes muzikanten en een fadozangeres. Met verschillende muzikale achtergronden hebben ze op veel Portugese en internationale podia gespeeld en in diverse genres allerlei invloeden geabsorbeerd. Zo slaan ze een brug tussen traditionele folk en Portugese fado.

In Atlantihda krijgen eeuwenoude instrumenten als de ‘guitarra bra-guesa’ (Portugese gitaar) en de ‘adufe’

(traditionele tamboerijn) nieuw leven. De muziek van de band is gebaseerd op traditionele Portugese muziek, maar met nieuwe vormen, melodieën en ritmes. Heel bewust heeft Atlantihda gekozen om moderne muziek te maken, pas-send bij de hedendaagse levens van de muzikanten.

Dit concert wordt ingeleid door Johan van Acker, medewerker Klara en musi-coloog.

www.myspace.com/atlantihda

Zondag 20 oktober 201320 uur

tickets 15 euro vriendenprijs 11 / 7,50 euro

Atlantihda WERELDmUZIEK

Barbara Passos (zang), João Campos (gitaar, fluit), Miguel Teixeira (gitaar), José Flávio Martins (bas, cajon), Fátima Santos (accordeon), Mélanie Paula (cello)

13

(Portugal)

Page 16: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

www.the-happy.be

Vrijdag 25 oktober 201320 uur

tickets 19 euro vriendenprijs 17 / 9,50 euro

The HappymUZIEK

The Happy is een nieuwe Belgische su-pergroep die een jaar geleden ontstond in de Gentse smeltkroeg van invloeden en inspiratie. Nu de groep Das Pop even ademruimte heeft genomen, besloten zowel zanger Bent Van Looy als gitarist Reinhard Vanbergen om hun eigen ding te doen. Reinhard wilde zijn liefde voor vintage muziekinstrumenten en vinyl platencollecties delen met zijn toekomstige muzikanten en dat werden

niemand minder dan Isolde Lasoen (o.a. Daan), Naima Joris (Isbells), Janne Vanneste en Charlotte Caluwaerts. The Happy was geboren!

De band staat zelf in voor het schrijven, opnemen en producen van hun songs en introduceert ons zelfs in een nieuw muziekgenre dat ‘death pop’ genoemd wordt. Maar laat deze benaming je niet misleiden, The Happy speelt onvervalste pop waar je, wel… echt happy van wordt!

Reinhard Vanbergen (gitaar), Isolde Lasoen (drums, zang), Janne Vanneste (Weltmeister basset, zang), Charlotte Caluwaerts, Naima Joris (zang)

14

Page 17: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

Eerst was er Aardvark. Dan kwam Aard-vark & de Zandmannen. Nu is er Goes & de Gasten. Mocht dit de VS zijn, je zou denken dat Michel Goessens een abon-nement heeft bij het ‘Witness protection program’. The names have been changed to protect the innocent? Goessens heeft met dezelfde passie en liefde voor het songsmidschap als voorheen een nieuw album bij elkaar geschreven met zijn vaste begeleidings-band, die nu als ‘de Gasten’ door het

leven gaat. Goeie gasten die enkel spelen wat de songs vragen, vertelsels van alle-dag, waarmee Goessens zich openbaart als chroniqueur van een generatie. Her-kenning, plaatsvervangende schaamte, de kleine kantjes van het mens-zijn. Hij zet daarmee een muziektraditie verder en schaart zich tussen de ‘kleinkunstgro-ten’ als Jan De Wilde, Lieven Tavernier, Bram Vermeulen, en – verder van huis – goed volk als Townes Van Zandt, Tom Waits, Neil Young en een zweem van een lichtvoetige Dylan.

www.goesendegasten.be

Zaterdag 26 oktober 2013 20 uur

tickets 15 eurovriendenprijs 11 / 7,50 euro

Goes & de GastenVeur ’t zelfste geld

mUZIEK

Michel Goessens (zang, gitaar, trompet), Gijs Hollebosch (Weisenborn, dobro, mandoline, gitaar, banjo, zang), Ht. Roberts (mandoline, banjo, bouzouki, gitaar, Omnichord, zang), Niels Delvaux (percussie, drums),

Jan Borré (piano, Hammond, zang), Mario Vermandel (contrabas)

15

© K

elly

Val

enci

a Y

Ram

os

Page 18: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

www.begijnlebleu.beZie ook Begijns voorstelling ‘Speciaal voor U!’ op p.35

Donderdag 14 november 201320 uur

tickets 12 eurovriendenprijs 9 / 6 euro

Begijn Le BleuOntploft!

THEATER

‘Ontploft!’ is een meeslepende vertelling over de Eerste Wereldoorlog. Het verhaal volgt Pol de Smet, een Vlaamse platte-landsjongen die noodgedwongen moet strijden tegen ‘Den Duitsch’. Het brengt hem naar Antwerpen, Calais, Suffolk en de loopgraven in de Westhoek. Met de Eerste Wereldoorlog op de achtergrond krijgen we zijn persoonlijk verhaal met

hier en daar een humoristische knipoog. De voorstelling wordt begeleid door een soundscape die je meevoert naar ’14-’18.

Begijn Le Bleu is vooral bekend van zijn cabaretvoorstellingen. Met ‘Ontploft!’ komt de verhalenverteller pur sang aan bod.

16

Voor meer projecten rond WO I in Evergem en de regio: www.eerstewereldoorlogmeetjesland.be

Page 19: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

Sherman is het alter ego van de Belgi-sche singer-songwriter Steven Bossuyt. Zijn eerste single ‘On Your Side’ werd in 2010 opgepikt door BBC radio en in eigen land door Studio Brussel. In 2011 bracht Sherman nog twee nieuwe singles uit die eveneens enthousiast onthaald werden op de Vlaamse playlists: ‘Days Go By’ tijdens de zomer, ‘One Way Town’ in het najaar.

Achter de schermen werkt Sherman intussen samen met producer Jeroen Swinnen (o.a. Daan) om zijn eerste al-bum op te nemen. Het resultaat is ‘Rise’ (2012), een ‘rijp’ album met het soort van catchy popsongs die we al van Sherman gewoon zijn maar waarbij de arrange-menten origineler en transparanter zijn gebleven en ook de productie spaarza-mer wordt. In tijden van overvloed hoort eenvoud zijn plaats op te eisen. Daar is het Sherman om te doen. Van het hart, naar het hart.

www.shermantheband.com

Vrijdag 15 november 201320 uur

tickets 15 euro vriendenprijs 11 / 7,50 euro

ShermanmUZIEK

Steven Bossuyt (zang, piano, gitaar), Gerben Hemelsoen,

Willem De Deygere (gitaar), Timothy Jacobs (bas), David Demeyere (drums)

17

© T

hom

as V

ande

nber

ghe.

jpg

Page 20: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

www.stefbos.nl

Zaterdag 16 november 201320 uur

tickets 26 eurovriendenprijs 23,50 / 13 euro

Stef Bos mUZIEK

termijn’. Het vervolg is een voorstelling die als een achtbaan van optimisme staat tegenover een tijd waarin vooral het woord ‘crisis’ in de media overheerst. Een voorstelling waarin met een vrij-heid wordt gemusiceerd die meeslepend is. Een absoluut hoogtepunt op zijn creatieve weg.

Stef Bos (zang), René van Mierlo (gitaar), Lené te Voortwis (bas), Steven Cornillie (keyboard), Martin de Wagter (drums)

18

(Nederland)

Stef Bos was in 2011 solo te gast in Cultuurcentrum Evergem, maar brengt voor dit concert zijn volledige band mee. Het vertrekpunt van de voorstelling was dit beeld van de jonge Zuid-Afrikaanse schilder Christiaan Conradie en een zin van de Poolse journalist Ryszard Kapuscinski: ‘Pessimisme is het kijken naar de werkelijkheid op een te korte

´ ´

© C

hris

tiaa

n Co

nrad

ie

Page 21: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

Willem, over de berg van 70 jaar geklom-men, een oude krijger, maar ‘van verre’ is daar niets aan te zien. Hij gaat onver-minderd op stap met zijn trawanten Freddy, Pol en Bart, met al hun snaren en gitaren, een resem fluiten en klarinetten en de grote contrabas. Noem hem gerust ‘een poëet’, dat klinkt niet zo plechtig als ‘een dichter’. Nog steeds met scherpe kijk op de zotte wereld, een knipoog en

een glimlach, nooit bitter of ontgoo-cheld, eerder ontroerd over de kleine dingen van elke dag. Zijn nieuwste programma heet ‘Alles gaat over’, maar de passie voor het zingen zelf, dat gaat niet over …

We bieden je graag een koffie en gebakje aan.

www.willem-vermandere.be

Maandag 18 november 2013 14 uur

tickets 14 euro vriendenprijs 10,50 / 7 euro

Willem VermandereAlles gaat over

I.s.m. Seniorenraad Evergem

mUZIEK

Willem Vermandere (zang, gitaar), Freddy Desmedt (klarinet, dwarsfluit, saxofoon, percussie), Pol Depoorter (gitaar, mondoline, snaarinstrumenten), Bart Caron (contrabas)

19

© ©

Pasc

al S

eeuw

s

Page 22: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

www.vernieuwdgentsvolkstoneel.be

Donderdag 21 november 201320 uur

tickets 17 eurovriendenprijs 15 / 8,50 euro

Vernieuwd Gents VolkstoneelSinatra

THEATER

Veertig jaar geleden kreeg Supporterslo-kaal Sorgeloos het onverwachte bezoek van Frank Sinatra. Slechts enkele bevoor-rechten smaakten toen het genoegen om van dichtbij kennis te maken met The Voice. Tijdens een jaarlijkse reünie doen de laatste getuigen er alles aan om

de herinnering aan die avond levendig te houden. Gemakkelijk wordt hen dat niet gemaakt, want ongeloof en afgunst is hun deel. Maar er zijn bewijzen, muzi-kale en tastbare. Strangers in the Night in een Gents volkscafé.

Dirk Buyse, Bob De Moor, Tanya Zabarylo (spel), Rik De Bonne (piano), Walter Janssens (regie), Jo Van Damme (tekst)

20

Page 23: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

ÁrstíÜir is een zeskoppig vocaal en-semble uit Reykjavík, met de unieke IJslandse sound zoals we die kennen van o.a. Ólafur Arnalds en Sigur Rós. Sinds hun ontstaan in 2008 bracht de groep twee cd’s uit en behaalden tweemaal een nummer 1-hit op de IJslandse radio. De zes stemmen van ÁrstíÜir harmonië-ren verrassend mooi met het rijke akoes-tische instrumentarium, bestaande uit baritongitaren, een virtuoze piano en melismatische snaren. Het resultaat is

een buitengewoon wijds klankenspec-trum, gedragen door het uitzonderlijke bereik van de zangstemmen. De muziek van ÁrstíÜir is te omschrijven als een mix van progressieve rock, indie rock, klassieke kamermuziek en IJslandse folk. Uniek!

Dit concert wordt ingeleid door Johan van Acker, medewerker Klara en musi-coloog.

www.arstidir.com

Vrijdag 22 november 2013 20 uur

tickets 15 euro vriendenprijs 11 / 7,50 euro

WERELDmUZIEK

Daníel Audunsson, Gunnar Már Jakobsson, Ragnar Ólafsson (zang, gitaar), Hallgrímur Jónas Jensson (zang, cello), Jón Elísson (zang, piano), Karl Aldinsteinn Pestka (zang, viool)

21

(IJsland)ÁrstíÜir

Page 24: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

Zaterdag 23 november 201320 uur

tickets 19 eurovriendenprijs 17 / 9,50 euro

HistrylogieHistory of Folk

mUZIEK

Wat is folk? Waar komt het vandaan? Hoe klonk folk toen en hoe klinkt het vandaag? Kent folkmuziek een revival dankzij de boombals en de vele festivals zoals Labadoux en Dranouter? Laïs en Bob Dylan kent vrijwel iedereen, maar wie zijn Rum en Malicorne nu ook alweer?

Wouter Mattelin, de begeesterde pre-sentator van het programma ‘Allez Allez’ op Radio 1 en folkliefhebber, neemt het

publiek mee langs een aantal legenda-rische ankerpunten binnen het belichte genre. Naast hem een folkformatie die zorgt voor de muzikale illustratie: Eva De Roovere, één van de stemmen van dit project, startte haar carrière bij de Folkgroep Kadril. Een blij weerzien dus met Hans Quaghebeur (ook ex-Kadril), bezield bespeler van zowat elk folkin-strument. Tom Theuns, de oprichter van Ambrozijn, mocht hier niet ontbreken. De wereld van de folk zoals je hem nog nooit had bekeken!

Eva De Roovere (zang), Tom Theuns (zang, banjo, gitaar, sitar), Hans Quaghebeur (draailier, doedelzak, fluit, accordeon), Tim Vandenbergh (contrabas), Seraphine Stragier (viool, harp, cello), Wouter Mattelin (verteller)

22

© M

ous L

amra

bat

Page 25: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

Jeroen Leenders won in 2010 het prestigieuze Leids Cabaretfestival en trok daarna de zalen in met zijn eerste show ‘Sorry, ik ben Jeroen Leenders’. Na twee succesvolle seizoenen van bijna 200 shows door België en Nederland is Jeroen Leenders helemaal klaar voor zijn tweede avondvullende voorstelling. Op zes jaar tijd heeft Jeroen een reputatie opgebouwd die hem vooruitsnelt. ‘Die kerel is echt gek!’ is een veel gestelde diagnose.

Nu vraagt men naar een opvolger en waarover die zal gaan. In alle eerlijkheid: geen idee. Geen idee is het eerlijkste antwoord ter wereld en als mensen oprechter zouden zijn, zou je dat vaker als antwoord krijgen. Jeroen is eerlijk en daarom is ‘Geen Idee’ de naam van zijn nieuwe show.

www.jeroenleenders.be

Donderdag 28 november 2013 20 uur

tickets 15 euro vriendenprijs 13 / 7,50 euro

Jeroen LeendersGeen Idee

HUmoR

23

Page 26: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

www.daan.be

Zaterdag 30 november 201320 uur

tickets 29 euro vriendenprijs 26 / 14,50 euro

DaanmUZIEK

Zaterdag 30 november 2013 is D-day: muzikale kameleon Daan is te gast voor een exclusief concert en trakteert je op songs van zijn nieuw album ‘Le Franc Belge’. Zoals gewoonlijk kon het idee een nieuwe plaat te maken hem enkel bekoren als er een andere richting was, een avontuur, iets wat hij nog nooit eerder had gedaan. Na indie, electro, rock of klassieke intimiteit, werd het tijd eens terug te keren naar zijn eigen muzikale roots.

Ging hij met ‘Simple’ nog op zoek naar de roots van nummers uit zijn eigen repertoire, voor ‘Le Franc Belge’ werden dat de geluiden van zijn kindertijd in de jaren ‘70. De geluiden van Parijs, het Franse chanson en ‘le cinéma’, maar evenzeer de sound van rammelende rockkelders, epische westerns en roke-rige nachtclubs. Daan op zijn best dus, met volledige bezetting!

Daan Stuyven (zang, gitaar, piano), Isolde Lasoen (drums, zang), Jean-François Assy (bas, cello, zang), Jeroen Swinnen (piano, keyboard, zang), Geoffrey Burton (gitaar), Jo Hermans (trompet, keyboard, zang)

24

© Ju

rgen

Rog

iers

Page 27: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

Na jaren van broedertwist drijven de America’s hun onenigheden over werk, seks, leven en liefde op de spits. Hun broeierige strijd veroorzaakt eerst rimpels en dan schokgolven die voel-baar zijn tot buiten de grenzen van de provinciestad waar de clan America, een allegaartje van klaplopers en would-be criminelen, de zaak uitmaakt.

Tien jaar na zijn regiedebuut maakt Johan Knuts de balans op van zijn voor-bije producties en schrijft een familiesa-ga als ensemblestuk voor alle spelers van het KIP. ‘De America’s’ staat in de steigers als (wan)smakelijke misdaad-komedie, maar wordt ook een gevoelige uitval in de stellingenoorlog die Knuts met zijn persoonlijke demonen voert.

www.hetkip.be

Vrijdag 6 december 2013 20 uur

tickets 15 euro vriendenprijs 11 / 7,50 euro

het KIPDe America’s

THEATER

Gilles De Schryver, Ineke Nijssen, Oliver Roels, Yahya terryn, Robrecht Vanden Thoren, Hendrik Van Doorn, Geert Vanoorlé (spel), Johan Knuts (tekst, regie)

25

Page 28: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

www.chrystabell.com

Zaterdag 7 december 201320 uur

tickets 17 eurovriendenprijs 15 / 8,50 euro

Chrysta BellDavid Lynch presents … Chrysta Bell

mUZIEK

Cultregisseur David Lynch heeft een neus voor mooie vrouwen met zang- en acteertalent. Het mag dan ook niet verbazen dat hij zangeres (én model) Chrysta Bell tot zijn muze kroonde. Eerder deelde ze met haar band het podium met legendarische talenten als Willie Nelson, Brian Setzer, Donovan en leden van King Crimson. Chrysta begon daarna haar muziekcarrière in Austin, Texas, als de frontvrouw van 8 V Souvenirs.

De afgelopen tien jaar heeft ze met David Lynch gewerkt aan een soloalbum. In de studio van Lynch schreven ze, als ze er de tijd voor konden vinden, nummers met elkaar. Het resultaat is het album ‘This Train’, dat de sfeer oproept van de Lynch-films: jazzy, dromerig, rokerig, surrealistisch en vol schoonheid. Niet te missen!

Chrysta Bell (zang), Dutch Rall (gitaar, keyboard), Christopher Smart (bas), Pat Mastelotto (drums)

26

(Verenigde Staten)

© D

utch

Ral

l

Page 29: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

In 2010 bracht Gabriel Rios zijn derde album ‘The Dangerous Return’ uit. Het werd een ongewoon album, een ode aan de spelvreugde, de vindingrijkheid en de nieuwsgierigheid, helemaal anders dan zijn voorgangers ‘Ghostboy’ en ‘An-gelhead’. Deze plaat droeg meer dan ooit de handtekening van Gabriel Rios, maar toch waren er meer mensen dan ooit te voren betrokken. Twee belangrijke figu-ren in het toenmalige artistieke proces waren Jef Neve en Kobe Proesmans.

Daarboven cirkelt Gabriel Rios. Gitarist, tekstschrijver, componist, zanger, artiest. Gedurende de voorbije drie jaar bleef er echter iets broeden en wil Rios verder van de gebaande paden af. Tijdens zijn verblijf in New York keert hij terug naar de kern van het singer-songwriter bestaan, daar schrijft hij ondertussen nieuwe nummers en werkt hij zijn nieuw repertoire verder af.

www.gabrielrios.be

Donderdag 12 december 201320 uur

tickets 26 euro vriendenprijs 23,50 / 13 euro

Gabriel RiosmUZIEK

Gabriel Rios (zang, gitaar), Ruben Samama (contrabas), Amber Docters van Leeuwen (cello)

27

© D

elfin

e Ba

fort

Page 30: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

www.cloudvalley.com

Vrijdag 13 december 201320 uur

tickets 15 eurovriendenprijs 11 / 7,50 euro

SANS WERELDmUZIEK

SANS is een kwartet dat bestaat uit multi-instrumentalist Andrew Crons-haw, de hemelse Finse zangeres Sanna Kurki-Suonio, basvirtuoos Ian Blake en Tigran Aleksanyan, de Armeense mees-ter op de duduk, een typisch fluitinstru-ment van de streek. De instrumentale en vocale combinatie vind je bij geen enke-

le andere band terug. De Engelse folk, de oude Finse gezangen en de meeslepende Armeense melodieën lijken op het eerste zicht een wereld van verschil, maar gaan wonderwel tezamen. Het resultaat is een nieuw soort rijkgeschakeerde, vloeiende muziek. Ongetwijfeld een stemmig concert dat smaakt naar meer!

Andrew Cronshaw (multi-instrumenten), Sanna Kurki-Suonio (zang), Tigran Aleksanyan (Armeense duduk), Ian Blake (basklarinet, sax)

28

(Groot-Brittannië / Finland / Armenië)

© A

nton

ia K

avas

Page 31: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

Voor de tweede keer op rij trakteert de Belgische Kamerfilharmonie je op nieuwjaarsvuurwerk, met deze keer nie-mand minder dan Liebrecht Vanbecke-voort op piano om het vuur aan de lont te steken! De grote doorbraak voor Van Beckevoort kwam er in 2007 toen hij lau-reaat werd van de befaamde Koningin Elizabethwedstrijd en twee publieksprij-zen in ontvangst mocht nemen.

Presentator Kurt Van Eeghem is opnieuw van de partij om het geheel naadloos aan elkaar te praten. Op het programma staan parels zoals de Notenkrakersuite van Tsjaikovski, het Pianoconcerto 1 van Beethoven, De Moldau van Smetana en verder ook nog werk van Offenbach, Brahms en Strauss als afsluiter.

Je bent welkom vanaf 19 uur voor een nieuwjaarsdrink!

www.belgischekamerfilharmonie.be

Zaterdag 4 januari 201420 uur

tickets 22 euro (inclusief nieuwjaarsdrink en programma) – geen kortingen!

Belgische Kamerfilharmonie

NieuwjaarsconcertGemeentelijke Cultuurraad Evergem i.s.m. Cultuurcentrum Evergem

KLASSIEKE mUZIEK

Ben Haemhouts (dirigent), Kurt Van Eeghem (presentator), Liebrecht Vanbeckevoort (piano), Gaetan La Mela (marimba), 38 orkestleden

29

© M

arco

Bor

ggre

ve

Page 32: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

www.duettcomplett.de | Voor jong en oud vanaf 8 jaar

Vrijdag 17 januari 201420 uur

tickets 8 euro / 5 euro (-26j.)

Duett ComplettGrandioso

mUZIKALE HUmoR

Met een verbluffende veelzijdigheid brengen Simon & Thomas de hoogte-punten uit hun shows van de afgelopen tien jaar.

Krachtige acrobatie, briljante jonglage en muzikale kwaliteit vermengen ze in een harmonieus en swingend geheel.Hun wereldbekende flamenco-acroba-tiescène zorgt voor een onvergetelijk moment waar je jaren later nog aan terugdenkt.

Na meer dan 1.000 optredens in theaters en (comedy)festivals in Europa en daar-buiten, komen ze nu voor het eerst naar ons land. Ze waren eerder te gast op een internationaal circusfestival in Moskou, het festival in Aurillac in Frankrijk, toerden in Engeland en Schotland met Swamp Circus Theatre, enz.

Niet te missen!

Simon Flamm, Thomas Schaeffert (spel)

30

(Duitsland)

Page 33: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de grens tussen België en Nederland, ook hier in het Meetjesland, door de Duitsers hermetisch afgesloten met een elektrische draad. Deze historische achtergrond vormt de basis van ‘Petrus en den Doodendraad’.De oude Petrus verblijft in een bejaar-dentehuis en krijgt bezoek van Sofie, een jong meisje dat zich voorstelt als vrijwilliger. Petrus reageert nors en afwijzend. Maar gaandeweg komt Sofie meer te weten over de rol van Petrus

in een passionele vete tijdens de Eerste Wereldoorlog. Als duidelijk wordt dat het meisje waar Petrus verliefd op was, de grootmoeder van Sofie is, geeft Petrus zijn versie van de feiten. Een voorstelling over hoe zelfs 2.000 volt de liefde niet kan stoppen. Integendeel.

Gratis inleiding om 14.30 / 19.30 uur door Herman Janssen en Frans Van Gils, medewerkers van de werkgroep Zon-dereigen van heemkundekring Amalia van Solms uit Baarle.

www.hetgevolg.beVoor meer projecten rond WO I in Evergem en de regio: www.eerstewereldoorlogmeetjesland.be

Dinsdag 21 januari 2014 - 15 uur & woensdag 22 januari 2014 – 20 uur

tickets 14 euro vriendenprijs 10,50 / 7 euro

Het GevolgPetrus en den Doodendraad

THEATER

Jo De Meyere, Sofie Palmers (spel), Guido Van Meir (tekst), Ignace Cornelissen (regie)

31

© R

aym

ond

Mal

lent

jer

Page 34: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

www.erickoller.nl

Vrijdag 24 januari 201420 uur

tickets 15 eurovriendenprijs 13 / 7,50 euro

Eric KollerFire in the hole!

het KIP & KopergieteryChicks for money

and nothing for free

HUmoR

Eric Koller was laatst te gast in Cultuur-centrum Evergem met ‘Bull!’ in 2011. ‘Fire in the hole!’ is daar een logisch vervolg op. Een dramatisch moment verandert in keiharde comedy wanneer Koller je in deze voorstelling laat zien dat niets menselijks ons vreemd is en we toch proberen in paniek het tij te keren. Dat we ons keer op keer in de gekste bochten

wringen om tegen beter weten in te wil-len ontsnappen aan het onvermijdelijke.

De altijd klungelige, slungelige, stunte-lige Koller stopt ook deze voorstelling vol met prachtige, humorvolle, fysieke, energieke miniatuurtjes. Hij weet de onvolkomenheden van de mens met een Toon Hermans-achtige eenvoud tot een feest der herkenning te maken.

32

(Nederland)

© G

ijs H

aak

Page 35: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

Vijf mannen.Om hun verhaal te vertellen, smijten ze hun lichaam in de strijd.Tegen elkaar en voor elkaar, tot op het bitterzoete einde.

Bangin’ on the Bongo like chimpanzees.Jongensdromen en het echte leven.

‘Chicks for money and nothing for free’ is een oefening in geluk en mannelijk-heid. Een zoektocht naar een ideale wereld waar alles kan en niets schijn lijkt.Burp!

Noem het danstheater, bewegingsthe-ater of een fysieke voorstelling, ‘Chicks for money and nothing for free’ is in elk geval een uitputtende veldslag.

www.hetkip.be | www.kopergietery.be

Zaterdag 25 januari 2014 20 uur

tickets 15 euro vriendenprijs 11 / 7,50 euro

het KIP & KopergieteryChicks for money

and nothing for free

THEATER

Gilles De Schryver, Arend Pinoy, Oliver Roels, Robrecht Vanden Thoren, Hendrik Van Doorn, Yahya terryn (spel, regie)

33

© P

hile

Dep

rez

Page 36: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

www.daanhugaert.be

Vrijdag 31 januari 2014 20 uur

tickets 15 eurovriendenprijs 11 / 7,50 euro

Daan HugaertEen trooster

THEATER

Bart woont nog thuis bij zijn moeder met een struisvogelcomplex en zwakke darmen. Hij heeft een roeping. Hij is clown en heeft maar één stelregel in het leven: troost brengen, trooster zijn. Maar hij heeft plankenkoorts, slaapt slecht en blijkt alles verkeerd te doen wat een mens ook maar verkeerd kan doen. Uitgerekend op de dag dat hij zich

oppept voor een opbeurend optreden voor het jonge grut, valt er weer een envelop van de VDAB binnen waarop in rode inkt ‘zeer dringend’ staat gepend. De zoveelste werkaanbieding die hij zal afslaan. Want een kunstenaar moet zich niet bekreunen om het alledaagse, hij moet naar de sterren reiken … Een tragi-komedie van de bovenste plank!

Daan Hugaert (spel), Mieke Laureys (regie), Jibbe Willems (tekst)

34

© K

oen

Baut

ers

Page 37: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

Begijn Le Bleu won in 2005 de jury-en publieksprijs van het cabaretfestival Cameretten. In 2010 werd zijn tweede solovoorstelling ‘Flamingo’s in de polder’ uitgezonden door Canvas. Hij speelde in de 2BE-humorreeks ‘Foute Vrienden’ en hij schiet met gemak Alex Agnew neer in Diabolo Boulevard’s laatste videoclip.

Over zijn nieuwe voorstelling zegt hij: “Ik zal de sterren van de hemel spelen. Mijn waanzinnige fratsen en grollen, mijn meesterlijke typetjes en subtiel vertelde verhaaltjes zal ik brengen om-dat ik mij voor één keer écht wil geven, speciaal voor u, op mijn eigen, beschei-den manier.”

Maar verwacht vooral niet te veel van deze belofte. Begijn doet namelijk al jaren zijn zin.

www.begijnlebleu.beZie ook Begijns voorstelling ‘Ontploft’ op p. 16

Zaterdag 1 februari 201420 uur

tickets 15 euro vriendenprijs 13 / 7,50 euro

Begijn Le BleuSpeciaal voor U!

HUmoR

35

© Ja

n M

athy

s

Page 38: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

36

Page 39: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

Raymond is geworden wat hij was: altijd wijzer en altijd jong! Als jonge zestiger kan hij rijp aangrijpend zingen over dit bestaan, maar liefst van al leeft de zanger zich uit, gaat hij er flink tegen-aan. Bijgestaan door drummer Cesar Janssens, bassist Mich Verbelen, Pieter Van Bogaert op orgel en accordeon en

Leander van het Groenewoud, veelzij-dige zoon van de vader, toont Raymond z’n woeste meerderjarigheid. Samen laten ze zich gaan. De band beheerst het repertoire zo volkomen dat Raymond zich avond na avond naar eigen goesting een nieuwe lijst kan dromen. Raymond is back en hij is bijna volwassen!

www.raymondvanhetgroenewoud.be

Zaterdag 8 februari 201420 uur

tickets 26 euro vriendenprijs 23,50 / 13 euro

Raymond van het Groenewoud

Bijna volwassen

mUZIEK

Raymond van het Groenewoud (zang, gitaar, keyboard), Leander van het Groenewoud (zang, keyboard, percussie), Mich Verbelen (bas), Pieter van Bogaert (Hammond), Cesar Janssens (drums)

37

© E

ls M

alfli

et

Page 40: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

www.giuliodanna.com

Zondag 9 februari 201420 uur

tickets 15 eurovriendenprijs 9 / 7,50 euro

Giulio & Stefano D’AnnaParkin’Son

DANS

Stefano is 63 en heeft de ziekte van Parkinson. Giulio is 32, choreograaf en de zoon van Stefano. Het ene lijf belichaamt de toekomst, het andere het verleden. ‘Parkin’Son’ is het univer-sele en persoonlijke verhaal over de onbetwistbare kracht van een door het noodlot getekende vader-zoonrelatie. Een voorstelling over ouder worden en jong blijven, over auto’s en ook een beetje over Jimmy Fontana.

Na de voorstelling op Theater aan Zee verschenen enkele mooie recensies. De Standaard: “Theater dat tranen losmaakt, daar zit een luchtje aan. Maar op TAZ is het weer prijs, en nog straffer dan een paar edities geleden bij ‘The Broken Circle Breakdown’. ‘Parkin’Son’ spreekt bij meerdere kijkers onvermoede bronnen aan. En als die bronnen niet gaan sproeien, komt dat door de krop in hun keel.”

Gratis inleiding om 19.30 uur door Gloria Carlier van vzw Stella Rossa.

Giulio & Stefano D’Anna (dans, choreografie), Agnese Rosati (regie)

38

(Italië)

© C

inzi

a Ca

mel

a

Page 41: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

Jef Neve is de laatste jaren alomtegen-woordig, getuige daarvan zijn vele op-tredens in verschillende bezettingen, o.a. met Gabriel Rios, en de prijzen die hij in de wacht sleept: meerdere MIA’s, vorig jaar nog een Golden Globe en een Oscar voor zijn bijdrage aan de soundtrack van de film ‘The Artist’.

Jef Neve omschrijft ‘Sons of the New World’ als een nieuwe bundel compo-

sities die hij opdraagt aan de ‘Nieuwe Wereld’ van vandaag. Hij verwijst hierbij o.a. naar de Arabische Lente, de klimaat-veranderingen, het Pukkelpopdrama en de wereldwijde economische crisis. Hiermee profileert Jef Neve zich als een maatschappelijk geëngageerde artiest die niet in een ivoren toren wil leven. Om over een gevarieerder klankenspec-trum te beschikken, breidt Jef Neve zijn trio uit met vijf blazers!

www.jefneve.com

Vrijdag 14 februari 2014 20 uur

tickets 26 euro vriendenprijs 23,50 / 13 euro

Jef NeveSons of the New World

mUZIEK

Jef Neve (piano), Sean Fasciani (contrabas), Teun Verbruggen (drums), Myrddin Decauter (klarinet, gitaar), Michael Campagne (sax), Jo Hermans (trompet), Pieter Kindt (trombone), Bart Indevuyst (hoorn)

39

© L

ieve

Bla

ncqu

aert

Page 42: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

www.skagen.be

Zaterdag 15 februari 201420 uur

tickets 17 eurovriendenprijs 12,50 / 8,50 euro

SKaGeNAlles van Eva

THEATER

Eva, lieftallig en jong, aanbidt Margot, gevestigde ster aan het theaterfirma-ment. Iederéén aanbidt Margot, die echter vooral in de clinch ligt met haar vijand de tijd. Rimpeltje na rimpeltje zet die zijn handtekening in haar gelaat, wat Margot onzeker en onhandelbaar maakt. Eva probeert in Margots entoura-ge door te dringen en klimt dankzij haar charmes snel op tot ‘personal assistant’ van de ster. Maar wat eerst toewijding leek, zou wel eens meedogenloze ambi-tie kunnen zijn...

‘Alles van Eva’ gaat over mateloze ijdelheid, nietsontziende eerzucht, en onstilbare honger naar aandacht en liefde van het publiek. Over machtsspel-letjes achter de schermen, gekonkel en listigheid. De wrede wissel der genera-ties en het eeuwige verlies dat daarmee gepaard gaat.

In 1950 verfilmde Hollywoodregisseur L. Mankiewicz het verhaal van Mary Orr tot de Oscarwinnende film ‘All About Eve’.

Barbara Sarafian, Clara van den Broek, Korneel Hamers, Mathijs F Scheepers (spel, regie)

40

© M

ike

Stee

gman

s

Page 43: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

Als spraakwater van dienst bij ’t Hof van Commerce wist Flip Kowlier in 2001 vriend en vijand te verbazen met zijn solodebuut ‘Ocharme Ik’. En hij is blijven verbazen: als producer, als schrijver van kinderverhaaltjes en als bassist bij Admiral Freebee, maar toch vooral als muzikant en songschrijver van veelzij-dige platen met eerlijke en eenvoudige nummers. Gaande van pop en rock, nu

eens melancholisch, dan weer vrolijk, naar country en zelfs reggae. Kowlier doet die dingen nu eenmaal graag. Hij behoort tot het artiestenras dat alle hoe-ken van de kamer wil gezien hebben. En zeker niet als vrijblijvende stijloefening, gemakkelijkheidsoplossing of carrière-zet. Dat zal niet anders zijn in zijn vijfde studioalbum dat in het najaar van 2013 wordt verwacht.

www.flipkowlier.be

Vrijdag 21 februari 201420 uur

tickets 26 euro vriendenprijs 23,50 / 13 euro

Flip KowliermUZIEK

Flip Kowlier (zang, gitaar), Peter Lesage (keyboard), Pieter Van Buyten (bas),

Lazy Horse (gitaar, mandoline), Karel De Backer (drums)

41

© K

oen

Baut

ers

Page 44: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

www.vernieuwdgentsvolkstoneel.be

Zaterdag 22 februari 201420 uur

tickets 15 eurovriendenprijs 11 / 7,50 euro

Twijfel vzwCosta Blanca

THEATER

Het luxeappartement met gemeen-schappelijk zwembad mogen ze gratis van haar ouders gebruiken. De najaars-zon krijgen ze er voor niks bij. Prima, ware het niet dat hij uitgerekend nu wordt geplaagd door een zonneallergie die hem binnenshuis houdt. In principe hoeft zij haar vakantie niet te laten

verpesten door zijn humeur. Maar dan slaat zijn verveling om in voyeurisme: hij ontwaart verdachte bewegingen bij de buren en vanuit zijn gezichtspunt gedraagt ook zijn eigen vriendin zich allesbehalve normaal. Wat ruist daar in het struikgewas?

Bert Verbeke, Clara Cleymans (spel), Bob De Moor (regie), Jo Van Damme (tekst)

42

© K

oen

Baut

ers

Page 45: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

Na de twee vorige edities in 2008 en 2010, haalt Guido Belcanto het project ‘Balzaal der Gebroken Harten’ onder het stof vandaan om op te poetsen tot een nieuwe voorstelling. In deze show staat andermaal de wervelende muziek van het Decaporgel centraal. Arrangeur van dienst is de exuberante pianist/com-ponist Martinus Wolf, een man die als geen ander de eindeloze mogelijkheden

van het Decaporgel weet te exploreren. Het vrouwelijke hoofdpersonage van de voorstelling is niemand minder dan de flamboyante Tine Embrechts. In deze show openbaart Tine zich als een fan-tastische zangeres die liedjes van Guido Belcanto vertolkt alsook enkele oude cabaretliederen en nightclub standards.

Let it swing!

www.guidobelcanto.be

Donderdag 27 februari 201420 uur

tickets 21 euro vriendenprijs 19 / 10,50 euro

Guido Belcanto, Tine Embrechts, Martinus Wolf,

Lieven De Maesschalck & Tony Decap

Balzaal der Gebroken Harten III

mUZIEK

Guido Belcanto, Tine Embrechts (zang), Martinus Wolf (piano, accordeon, trompet), Lieven De Maesschalck (gitaar, piano, accordeon), Tony Decap (Decaporgel)

43

© K

oen

Van

Wuy

tsw

inke

l

Page 46: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

www.rolandvancampenhout.bewww.tinylegstim.com

Vrijdag 28 februari 201420 uur

tickets 15 eurovriendenprijs 11 / 7,50 euro

Roland & Tiny Legs Tim

mUZIEK

Roland Van Campenhout & Tiny Legs Tim staan garant voor een avond vol blues. Roland Van Campenhout hoeft wellicht geen introductie. De peetvader van de Belgische blues is niet onder één noemer te vatten. Hij draait al 40 jaar mee maar kon telkens weer een nieuw publiek aanspreken en aansluiting vinden bij nieuwe generaties. Toen Roland vorig jaar het debuutalbum van Tiny Legs Tim te horen kreeg, schreef hij

er het volgende over: “Deze jongeman die zichzelf Tiny Legs Tim noemt, brengt met zijn zes snaren en tapboard de geest en magie tot leven van Bukka White en Robert Johnson. Die ‘tiny legs’ laten flink wat blues ontvlammen!”. In de loop van de avond ontmoeten deze twee genera-ties blues mannen elkaar op het podium. Wat volgt, valt niet te voorspellen …

Roland Van Campenhout, Tim De Graeve (zang, gitaar)

44

© S

teph

an V

anfle

tere

n

© H

elee

n Se

ys

Page 47: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

Niemand vindt bowlen écht leuk. Maar heel af en toe sta je toch op zo’n baan met zo’n gekke bal aan je vingers. Je bestelt je drank via een microotje en probeert die schoenen heel normaal te vinden. Je balt je vuist als je alles omgooit en op het scherm begint er een kegel te dansen. Bowlen is als het leven. Het is een belachelijk tijdverdrijf maar af en toe een strike gooien, houdt ons recht.

Een voorstelling over de zinloosheid van het bestaan en hoe daar welgemutst mee om te gaan.

De kans is groot dat je ooit al gelachen hebt met een grap van Bart Cannaerts. Op TV, als gast in ‘Mag Ik U Kussen’, ‘De Slimste Mens’ of ‘Scheire en de Schep-ping’. Of als één van de bedenkers van ‘Benidorm Bastards’ en ‘Wat Als?’.

www.bartcannaerts.be

Zaterdag 1 maart 201420 uur

tickets 15 euro vriendenprijs 13 / 7,50 euro

HUmoR

45

© Jo

hann

es V

ande

Voo

rde Bart Cannaerts

Wanneer gaan we nog eens bowlen?

Bart CannaertsWanneer gaan we nog eens bowlen?

Page 48: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

www.fourtimesalady.be

Zondag 2 maart 201415 uur

tickets 12 eurovriendenprijs 7 / 6 euro

Four Times a LadyHere and NowI.s.m. Creatief Begeleidingscentrum Krekenland

KLASSIEKE mUZIEK

Sinds 2007 legden gitaristen Leen Lan-genbick, Tania D’Hoest, Willemijn Ver-meir en Veerle D’Hoest met Four Times a Lady een hele weg af, als individu en als groep, gedreven door het enthousiasme voor de gitaar en het plezier om met vriendinnen te musiceren. ‘Here and Now’ is het resultaat van wat ze de voor-bije vijf jaar beleefden en waar ze van-daag voor staan. Vier vrouwen met een gezonde portie levensenergie presente-

ren een origineel programma, met werk van o.a. Patrick Roux, Richard Charlton en Carlo Domeniconi. Ze nemen je mee op een muzikale reis langs alle grote continenten en de meest uiteenlopende sferen, dit alles op 24 snaren: gitaarmu-ziek met pit!

Dit concert wordt ingeleid door Urbain Van de Poele van het Creatief Begelei-dingscentrum Krekenland.

Leen Langenbick, Tania D’Hoest, Willemijn Vermeir, Veerle D’Hoest (klassieke gitaar)

46

Four Times a LadyHere and Now

Page 49: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

Javier Guzman was laatst te gast in Cultuurcentrum Evergem in 2010 met ‘Por Dios’, een voorstelling waarin hij het thema religie tot op het bot fileerde. Waar Javier met ‘Delirium’ (2007) al geen spaander heel liet van zijn alcoholversla-ving, maakt hij in ‘Delirium II’ zijn seks-, wiet-, medicijnen- en cocaïneverslavin-gen met de grond gelijk. ‘Delirium II’ neemt ons mee op een – vaak grappige, soms ontluisterende – trip langs ongure straathoeken, afkickklinieken en een louterend bezoek aan een speelplein.

Daarmee is het de meest autobiografi-sche en confronterende show die Javier ooit maakte.

“Toch besef je voortdurend dat Javier Guzman niet alleen heeft gewankeld op het randje, maar ook dat die abso-lute afgrond nooit echt ver weg is. Dat injecteert zijn uiterst persoonlijke en confronterende nieuwe programma met gevaar en tragiek.” (***** De Telegraaf – Marco Weijers)

www.javierguzman.nl

Zaterdag 8 maart 201420 uur

tickets 16 euro vriendenprijs 14 / 8 euro

Javier GuzmanDelirium II

HUmoR

47

(Nederland)

© C

MYK

Page 50: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

www.ulasickle.com

Donderdag 13 maart 201420 uur

tickets 15 eurovriendenprijs 9 / 7,50 euro

Ula SickleDouble Bill: Solid Gold / Jolie

DANS

Choreografe Ula Sickle creëerde twee solo’s voor en met jonge dansers uit Kinshasa: Dinozord en Jolie Ngemi. ‘Solid Gold’ van hiphopdanser Dinozord mengt uiteenlopende stijlen, van traditio-nele Afrikaanse dans, over Broadway-entertainment uit vervlogen tijden tot de nieuwste dansstijlen, gesampled van MTV en het internet. De tweede solo ‘Jolie’ blijft in het heden maar kijkt tegelijk vooruit. De inspiratie kwam hier

van populaire dans, Congolese muziek-video’s en nachtclubacts.

Muzikant Yann Leguay creëert een live soundtrack, waarbij hij gebruik maakt van de geluiden die de dansers maken, hun stemmen, voetstappen en ademha-ling.

Gratis inleiding om 19.30 uur door Ula Sickle, choreografe.

Dinozord, Jolie Ngemi (dans), Ula Sickle (choreografie), Yann Leguay (geluid)

48

© L

aure

nt P

ailli

er

© V

ince

nt P

inck

aers

Page 51: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

Session A9 werd in de pers overladen met superlatieven: “Scottish super group”, “The best band to have come out of Scotland in 100 years”, “Tighter than James Brown” en “Amazing Festival band”. Dit is een hele lofbetuiging voor een groep die tijdens informele sessies gevormd werd langs één van de drukste verkeersaders in Schotland.In 2003 kwam hun eerste, fel bejubelde

cd ‘What Road?’ uit met composities van de groepsleden en andere befaamde klanksmeden. In 2008 brachten ze hun tweede album ‘Bottlenecks and Arm Breakers’ uit. De daarop volgende toer-nee bezorgde hen de ‘Scottish Trad Music Awards’. Verwacht je aan een energieke band die met hun traditionele ‘jigs & reels’ de zaal in vuur en vlam zetten!

www.sessiona9.comI.k.v. de Culturele Veertiendaagse Evergem

Vrijdag 21 maart 201420 uur

tickets 17 euro vriendenprijs 12,50 / 8,50 euro

Session A9WERELDmUZIEK

Marc Clement (zang, gitaar), Adam Sutherland, Charlie Mckerron (fiddle), Gordon Gunn (fiddle, mandoline), Brian Mcalpine (piano), David “chimp” Robertson, Kevin Henderson (percussie)

49

(Schotland)

Page 52: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

www.circuitx.be

Zaterdag 5 april 201420 uur

tickets 15 eurovriendenprijs 9 / 7,50 euro

THEATER

In ‘Ich bin wie du’ speelt Haider Al Timimi een semi-autobiografisch personage Haider die in het Westen zijn culturele erfgoed niet bewaard, maar vernietigd ziet. Hij bestijgt het podium als een uitgebluste imitator van Michael Jackson en gaat op zoek naar een nieuw alter ego, een nieuwe identiteit in deze woelige tijden.

Deze voorstelling kadert binnen Circuit X dat een selectie toont uit Het Theater-festival. Er is een inleiding of nagesprek

voorzien door een medewerker van Circuit X.

Ook CC De Herbakker in Eeklo pro-grammeert een Circuit X voorstelling, waarvoor je kaarten kan bestellen via de Evergemse website. Op 30 januari 2014 presenteert Tom Struyf (in 2011 te gast in Cultuurcentrum Evergem met ‘The Tatiana Aarons Experience’) zijn nieuwe voorstelling ‘Vergeetstuk’, over hoe een oude foto aanleiding vormt tot een in-tens gevecht met zijn falende geheugen.

Haider Al Timimi (spel), Geert Vandyck (regie)

50

© B

art G

riet

ensKloppend Hert

Ich bin wie duKloppend HertIch bin wie du

Page 53: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

‘WARENHUIS’ is een fysieke, muzi-kale, humoristische en absurdistische voorstelling over een warenhuis in een kleine stad.

Het is een komen en gaan van medewer-kers en klanten … De directeur zet zijn favoriete plaatje op en wenst iedereen via de intercom een mooie dag toe. In dit warenhuis is alles mooier dan het lijkt. Wie hier naar binnen stapt vergeet

voor heel even zijn zorgen van buiten. Hier verkoopt men troost, vers verpakt of diepgevroren. Maar hoe lang duurt troost? Alle medewerkers zitten klaar, dat is op zich al een troostende gedachte. Ze doen hun uiterste best om je met een glimlach het pand te laten verlaten.

Genoot je ook zo van ‘Gasten’ te zien in Evergem in 2008 en van ‘De Man met de Bakkebaarden?’ te gast in 2011, dan mag je ‘WARENHUIS’ beslist niet missen!

www.beumerendrost.nlVoor jong en oud vanaf 8 jaar

Zaterdag 26 april 201419 uur

tickets 8 euro / 5 euro (-26j.)

Beumer en Drost WARENHUIS

Humor

Sacha Muller, Maurits van den Berg (spel)

51

(Nederland)

© R

obin

Vog

el e

n M

erijn

Sch

ilte

Page 54: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

www.stevenmahieu.be

Zondag 27 april 201420 uur

tickets 15 eurovriendenprijs 13 / 7,50 euro

Steven MahieuManiak

HUmoR

Ik wíl de beste zijn, ik ga niet ontgoochelen,ik verwaarloos alles wat ik heb, geen idee of ik het nog ben, misschien word ik gek van de druk die ik mezelf opleg,maar geen probleem, we zijn allemaal zot aan het worden, de hele wereld zit aan de pillen maar de koopkracht blijft gelijk. Leve Prozac!

‘Maniak’ is de tweede avondvullende voorstelling van comedian Steven Mahieu die vorig seizoen met zijn rake voorstelling ‘Mahieustueus’ te gast was in Cultuurcentrum Evergem.

Steven Mahieu (spel, tekst), Han Coucke (regie)

52

Page 55: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

53

PASSEERT … AAN TAFEL!Vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 mei 2014 – 20 uur Tickets 12 euro – geen kortingen!

CAMPOevergem.indd 1 6/05/13 14:07

53

Page 56: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

ONDERTUSSEN AL VOOR HET DERDE JAAR OP RIJ, KRIJGT EVERGEMBEZOEK VAN HET GENTSE KUNSTENCENTRUM CAMPO.

Op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 mei 2014

ontbindt CAMPO zijn duivels en schotelt het u

een avondvullend programma voor

dat u niet licht zal vergeten.

Achter de schermen heeft CAMPO namelijk altijd acterende, bewegende en beeldende artiesten

in huis. Tijdens CAMPO passeert brengt Pol Heyvaert, artistiek medewerker bij CAMPO,

al dat talent samen in een strakke regie, netjes geïntegreerd

aan uw feestdis.

DE PRECIEZE INHOUD WORDT NOG EVEN GEHEIMGEHOUDEN, MAAR WE KUNNEN WEL AL MELDEN DAT HET EEN GROOTS EN CHIQUE EETFESTIJN WORDT MET ARTISTIEKE INGREPEN.

ovendien!

CAMPOevergem.indd 2 5/04/13 09:41

54

Page 57: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

JAWEL, ER IS MEER. ALS CAMPO PASSEERT, BRENGT HET OOK STEEDS EEN TIJDELIJKE EXPOSITIE MET ZICH MEE. NIEMAND MINDER DAN BEELDEND KUNSTENAAR PIETER VAN DEN BOSCH LAAT EVERGEM DEZE KEER KENNISMAKEN MET ZIJN EXPLOSIEVE, FLUORESCERENDE OF SNEL VUUR VATTENDE CREATIES. MEER OVER PIETER IS TE VINDEN OP HTTP://PIETERVANDENBOSCH.BE.

CAMPO WADDE

? IN HET GENTSE

KUNSTENCENTRUM CAMPO GEBEURT NOGAL WAT.

IN EIGEN HUIS KRIJGEN DE TOESCHOUWERS WEKELIJKS

VOORSTELLINGEN TE ZIEN VAN GEZELSCHAPPEN DIE DOOR CAMPO

WORDEN UITGENODIGD. ZOWEL THEATER, DANS, BEELDENDE KUNST ALS PERFORMANCE STAAN DAARBIJ

OP HET PROGRAMMA. MAAR CAMPO MAAKT DAARNAAST OOK ZELF

VOORSTELLINGEN, DIE DAARNA (INTER)NATIONAAL OP TOURNEE

GAAN. IN EVERGEM KON U BIJVOORBEELD AL KOMEN KIJKEN

NAAR DE CAMPO-PRODUCTIES ‘Jake & Pete’s Big Reconciliation

Attempt For The Disputes From The Past’ (JAKOB EN PIETER AMPE) EN ‘U Dikke Ma! - een voetbalopera’

(het KIP).

WWW.CAMPO.NU

ovendien!

CAMPOevergem.indd 3 2/05/13 12:14

55

Page 58: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

56 5656

FamilieprogrammaHet gezin welgezind!Cultuurcentrum Evergem draagt het gezin een warm hart toe! Zowel de ouders, kinderen als jongeren kunnen meegenieten van een sprankelend aanbod podiumkunsten waarin circus, humor en muziek centraal staan.Het ‘vliegje’ staat symbool voor het gezinsvriendelijk programma.

Verjaardagsfeestje in Cultuurcentrum Evergem

Je kind is jarig en je wil dit op een leuke en originele manier vieren …, dat kan na een familievoorstelling op zondagnamid-

dag in Cultuurcentrum Evergem. Vraag informatie!

www.vliegjemee.be

Page 59: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

www.annassteen.comVoor kinderen van 5 tot 9 jaar en hun familie

Zondag 17 november 201315 uur

tickets 6 euro / 4 euro (-12j)

Theater Anna’s SteenZ van zokken

I.s.m. jeugddienst Evergem

Theater

Een grappige, speelse en absurde voorstelling rond de lotgevallen van een koning en een koningin en hun hofhouding. Over een koning die de baas is (tenminste als de koningin dat goed vindt). Over zoeken en vergeten én over maar één wens mogen doen …

Op een subtiele manier wordt in deze voorstelling ons klein menselijk doen en laten op de korrel genomen.

Gebaseerd op verhalen en teksten uit het boek ‘Zokken met de Z van zondag’ van Gerard B. Berends.

Politieagent: ‘Mag ik me even voorstel-len, ik ben de politieagent!’Koning: ‘Goedendag …’Politieagent: ‘Ik ga vandaag bij verschil-lende mensen langs, want het is deze week kleurpotlodenweek. U hebt dat zeker in de krant gelezen.’Koning: ‘Eu, Neen …Koningin: ‘Jawel, jawel! ... Wat is dat, kleurpotlodenweek?’Politieagent: ‘Wel, dan let ik extra goed op de kleurpotloden. De ene week let ik er goed op of alle jassen wel aan de kapstok hangen, de andere week of er niet teveel onbeleefde woorden worden gebruikt zoals …’

Lilian Keersmaekers, Gert Jochems (spel), Bart Embrechts (spel, regie)

Omkadering: na de voorstelling nemen we de kinderen mee in koninklijke kringen. Via enkele ‘royale’ workshops wordt elk kind ‘koning(in)’ voor één dag!

In het kader van de Kunstendag voor kinderen www.kunstendagvoorkinderen.be

57

©Lu

t Tre

kker

Page 60: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

58

Voor kinderen van 4 tot 8 jaar en hun familiewww.pietjepuk.be

Zondag 15 december 2013 15 uur

tickets 6 euro / 4 euro (-12j)

Deu SjevooPietje Puk en het Pannenkoekenspook

muziektheater

Wie kent er nog de verhalen van Pietje Puk, de vrolijke postbode uit Keteldorp uit de boeken van Henri Arnoldus? Veel volwassenen groeiden op met de avon-turen van Pietje Puk en nu kunnen ook kinderen weer volop genieten van zijn dolle streken.

In Keteldorp gaat alles zijn rustige ketelgangetje. Burgemeester Bazeman maakt een praatje met Agent Langdraad, Kapper Scherpeschaar knipt het haar

van Juffrouw Penneveer, Bakker Fijnebol bakt een verjaardagstaart voor Gert Gazon en Pietje Puk stopt brieven en kaarten in de brievenbussen. Maar ‘s nachts als iedereen slaapt... spookt het in Keteldorp. En het is een spook dat héééél graag pannenkoeken lust!

‘Pietje Puk en het Pannenkoekenspook’ is een humoristische, muzikale voorstel-ling en een spannend avontuur van Pietje Puk en zijn vrienden, met natuur-lijk ook: Krikkie, de sprekende papegaai!

Geert Beullens, Johan de Kort (spel, muziek)

Deu SjevooPietje Puk en het Pannenkoekenspook

Page 61: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

59

Geert Beullens, Johan de Kort (spel, muziek)

Voor kinderen van 3 tot 7 jaar en hun familiewww.jto.be – www.lotje.net

Zondag 23 februari 2014 15 uur

tickets 6 euro / 4 euro (-12j)

musical

Lotje verjaart! Voor haar feestje heeft geen enkele heks tijd. Ze vindt alleen een cadeau voor haar deur. Een vreemd cadeau...

Kom jij ook naar haar verjaardags-feestje?

‘Lotje, het nieuwsgierig heksje’ is een muzikale, interactieve voorstelling voor de kleinsten gebaseerd op de verha-len uit de populaire boekjes van Lieve Baeten. Heel veel leuke zaken komen uit ‘Lotje, het nieuwsgierige heksje’ en na-tuurlijk vonden we onze inspiratie ook in ‘Lotje verjaart’. Maar ook uit de andere boeken verschijnen er heksenpersona-ges. We zijn zelfs zo vrij geweest er zelf nog uit te vinden!

Marjan De Gendt, Michaël Zanders (spel), Stefan Van Guyse (regie, bewerking)

Jeugdtheater Ondersteboven

Lotje

Jeugdtheater Ondersteboven

Lotje

Page 62: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

Voor jong en oud vanaf 10 jaarZie p. 12

Zaterdag 19 oktober 2013 19 uur

tickets 8 euro / 5 euro (-26j.)

Les ArgonautesSolo Due

Circustheater

Verbluffende veelzijdigheid in acrobatie, jongleren, comedy en muziek! Precisie, snelheid, kracht en humor staan centraal!

Voor jong en oud vanaf 8 jaarZie p. 30

‘Solo Due’ is een circusvoorstelling, een mix van theater, muziek en … lichte dwangstoornissen.

Vrijdag 17 januari 2014 20 uur

tickets 8 euro / 5 euro (-26j.)

Duett ComplettGrandioso

muzikale humor

(Duitsland)

Voor jong en oud vanaf 8 jaar Zie p. 51

Zaterdag 26 april 2014 19 uur

tickets 8 euro / 5 euro (-26j.)

Humor

Een dag niet gekocht is een dag niet geleefd! ‘WARENHUIS’: ‘Are you being served?’ in de stijl van Jacques Tati.

60

(Nederland)

© R

obin

Vog

el e

n M

erijn

Sch

ilte

Beumer en DrostBeumer en Drost WARENHUIS

Page 63: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

twee verschillende pakketten: voor kinderen vanaf 5 jaar ‘Wat een berg’ en voor kinderen vanaf 8 jaar ‘Het Motte Mysterie’. Aan de hand van spelelemen-ten en leuke zoekopdrachten ervaren de kinderen hoe het leven op de motte in de middeleeuwen er aan toe ging en ontdekken ze het raadselachtig geheim van de motte.

De audiogids en het spelmateriaal kan je gratis afhalen in Sportcentrum Hoge Wal, Guldensporenlaan 34 te Evergem-Ertvelde (naast de motte). De ontdek-kingstocht duurt ongeveer 75 minuten.

In 1190 bouwde Zeger II het mottekasteel Hoge Wal. Vandaag vind je nog steeds sporen van dit kasteel. De Hoge Wal vormt één van de best bewaarde mottes van Vlaanderen.

Cultuurcentrum Evergem ontwikkelde een interactief parcours met audiogids rond de motte Hoge Wal in Ertvelde voor gezinnen en (jeugd)verenigin-gen. Zowel kleine als grotere kinderen kunnen de boeiende geschiedenis van deze plek ontdekken en ervaren. Er zijn

Ontdek het leven zoals het was op mottekasteel Hoge

Wal Ertveldemaak kennis met Zeger II

en ontsluier het motte mysterie!

www.mottekasteel.be

ZomEraCtiE ‘DE sChattEn Van VliEg’ : Vlieg heeft een heuse schat verstopt op het mottekasteel! Wie de schat vindt, krijgt een leuk

gadget en maakt kans op de Vlaamse hoofdprijs. www.uitmetvlieg.be

© M

iche

lle M

arte

ns

61

Page 64: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

VormingsprogrammaWe willen een gevarieerd en breed vormingsprogramma aanbieden in Evergem. Levenslang leren is een opdracht van meerdere partners en organisaties. Het cultuurcentrum, de bibliotheek, de andere gemeentelijke diensten en het Lokaal Dienstencentrum Evergem bun-delen hun vormingsactiviteiten om deze gezamenlijk te promoten.

Evergem Stroomopwaarts! Sinds begin 2013 organiseren we samen met Vor-mingplus Gent-Eeklo activiteiten die mensen mobiliseren om hun steentje bij te dragen tot een ecologische samenle-ving. Deze vormingsinitiatieven bieden je handvaten om duurzamer te leven.

Het Cultuurcentrum werkt samen met professionele organisaties en met enkele plaatselijke culturele verenigingen: ARTenCO, WiSPER, PRH, Vormingplus Gent-Eeklo, OPENDOEK, Davidsfonds Evergem-Ertvelde-Sleidinge, Davids-fonds Belzele en vtbKultuur Evergem.

Het volledige aanbod vind je op www.evergem.be/vorming vanaf 25 juni en verschijnt in een uitneembare katern van de Burggrave, editie juli/augustus en januari.

Zie ook cursus natuurschetsen p. 2

Page 65: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

Aandacht voor fotografie, nieuwe media en toegepaste kunst

ExpoVormingsprogramma

Page 66: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

FotografiecircuitIn de cafetaria van Stroming van september 2013 tot juli 2014Het fotografiecircuit biedt jaarlijks aan 11 geselecteerde fotografen de kans om hun werk te confronteren met een ruim publiek in 17 cultuurcentra, gespreid over Vlaanderen. Zijn te gast: Bert Vereecke, Yel Ratajczak, Ignace Pollentier, Paul Bulteel, Danny Van der Elst, Geert van Hertum, Rob Putseys, Marc Van Deun, Nick Van Gou-bergen, Patrick Van Belleghem en Marisse De Cuyper.

De Verfplek28 september – 28 oktober 2013Kunstatelier De Verfplek is een atelier voor kunstenaars met een verstande-lijke beperking en situeert zich binnen de werking van Den Dries vzw in Evergem-Doornzele, een voorziening voor volwassenen met verstandelijke beperkingen. We tonen een greep uit het aanbod.www.artotheek.be/deverfplek

Jeffrey Dujardin31 oktober – 24 november 2013Jeffrey Dujardin is een jonge beeldende kunstenaar die studeerde aan Sint-Lucas te Gent: “Als een amateurarcheoloog doorzoek ik de rommelmarkt in mijn hoofd, op zoek naar op het eerste zicht ‘prullaria’, maar bij verdere inspectie worden het (kleine) schatten.”jeffreydujardin.webs.com

64

Page 67: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

Passion 4 wood27 november 2013 – 12 januari 2014In de donkere wintermaanden toveren we steeds de foyer van Stroming om tot een baken van warm licht. Deze keer is Mike Vanbelleghem te gast die vooral werkt met lichte houtsoorten en via speciale plooitechnieken ongelofelijke effecten bereikt. www.passion4wood.be

Dirk Vermeirre Revisited Portraits4 – 23 februari 2014De tentoonstelling ‘Revisited Portraits’ bestaat uit fotografische portretten van twintig Belgische kunstenaars met faam. Dirk Vermeirre fotografeer-de hen in zwart/wit en kleur. Nadien vroeg hij de kunstenaars hun eigen fotoportret te bewerken met ‘een’ techniek zoals schilderen, tekenen, knippen, plakken …www.dieveeschamf.com

Chris Daykin – Felinheli; Hefin and Als14 januari – 2 februari 2014Chris Daykin is een Britse regisseur die al jaren in Sri Lanka woont en experimentele animatie mengt met documentaire. Deze film is een verzameling indrukken zonder een uitgesproken verhalende structuur met als setting het stadje Felinheli in North Wales.

65

Page 68: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

27 februari – 30 maart 2014De video-installatie ‘Stream’ is een ingenieuze 16mm film waarbij er in plaats van licht water uit een lamp komt die boven een tafel hangt. Het water neemt zo de vorm aan van het licht. Kunstenaar Ruben Bellinkx: “Mijn directe leefomge-ving met zijn gebruiksvoorwerpen, attributen en dagelijkse leefruimtes vormt een belangrijke inspiratie-bron voor mijn werk. Ik ben dikwijls verwonderd over de conditionering van onze blik en de vanzelfsprekendheid in onze omgang met deze leefwereld. Door bepaalde ingrepen probeer ik deze vanzelfsprekende verhouding te verstoren …”www.rubenbellinkx.com

Joren Van Acker3 – 27 april 2014Joren Van Acker: “Voor mijn werk kan ik alleen verwijzen naar een ly-ric van de Dropkick Murphy’s: “The pictures tell the story”. Je moet niet kijken naar de kunstenaar alleen, maar hoe hij zijn werk maakt. Ik doe mijn best om mijn leefwereld zo goed mogelijk in beeld te brengen, kijkend naar grotere kunstenaars. Dit is de manier waarop ik mijn potlood op papier zet.”jorenart.blogspot.com

CAmPo – Pieter Van den Bosch30 april – 27 mei 2014Kunstenaar Pieter Van den Bosch is te gast in het cultuurcentrum n.a.v. de CAMPO passage. Meer info op p. 55www.pietervandenbosch.be

66

Ruben Bellinkx – Stream

Page 69: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

PRAKTISCHE INFORMATIEVRIENDENPAS Je koopt een vriendenpas omdat je voorrang hebt bij de start van de ticketverkoop, je steeds geniet van de goedkoopste tarieven, je verwend wordt met een leuke verrassing zoals een welkomstdrankje, een gratis voorstelling, een attentie en nog veel meer!Wanneer en hoe>> Een vriendenpas kan je NU online bestellen via www.evergem.be/cultuurcentrum We raden je aan om niet te wachten tot de start van de ticketverkoop! Een vriendenpas kost 10 euro (+26 jaar) of 5 euro (-26 jaar, vanaf 1988) en is geldig voor één seizoen. >> Je vriendenpas druk je thuis af. Daarop staat de unieke vriendenpascode die je nodig hebt voor de bestelling van je tickets. Weetjes>> De vriendenpas staat op naam en is persoonlijk. Ieder gezinslid dat van de voorrang en de voordelen van de vriendenpas wil genieten, dient bijgevolg een vriendenpas op zijn naam aan te kopen. Dit is ook belangrijk voor het samenzitten.>> Kinderen hebben geen vriendenpas nodig voor familievoorstellingen (zie p. 57 – 60).>> Vriendenpassen worden niet terug betaald. >> Ben je rolstoelgebruiker, vermeld dit dan bij reservatie in het veld ‘Bericht aan CC Evergem’.>> De vriendenpas heb je steeds op zak bij een bezoek aan het Cultuurcentrum en toon je bij de speciale extra’s voor vrienden.

TICKETVERKOOP met vriendenpasWanneer en hoe Vanaf dinsdag 11 juni om 18 uur kan je met je vriendenpas online tickets bestellen (balie gesloten!) aan vriendenprijs – steeds het goedkoopste tarief. Hou de vriendenpassen bij de hand. Je online bestelling is enkel geldig met vermelding van alle vriendenpascodes + namen (max. 6), zo niet wordt je aanvraag geannuleerd!

Vanaf woensdag 12 juni om 14 uur worden ook aanvragen via post of fax behandeld, vanaf 2 september ook aan het onthaal en telefonisch, van 8.45 tot 11.45 uur.

TICKETVERKOOP zonder vriendenpasWanneer en hoe Vanaf dinsdag 25 juni om 18 uur kan je ook zonder vriendenpas online tickets bestellen (balie gesloten!), ook voor het vormingsprogramma.Vanaf woensdag 26 juni worden post en fax behandeld. Vanaf 2 september ook aan het onthaal en telefonisch, van 8.45 tot 11.45 uur.

67

Page 70: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

Online bestellen praktisch >> Samenzitten = maximum met 6 personen. Je kan in één online transactie maximaal 6 tickets kopen voor dezelfde voorstelling, uitgezonderd voor familievoorstellingen, maximum 10 tickets.>> De beste plaatsen van het moment worden je automatisch toegewezen. >> Je betaalt bij voorkeur meteen online met bancontact. Je krijgt direct een bevestiging van betaling en print je tickets thuis af.>> Je kan ook kiezen voor een overschrijving, met extra administratiekost van 1 euro, op het rekeningnummer van het Autonoom Gemeentebedrijf Evergem BE73 0971 4133 5060 (BIC: GKCCBEBB). Je krijgt direct een bevestiging van je reservatie. De tickets worden na betaling opgestuurd.>> Voor wie niet online kan werken, is er extra begeleiding voorzien in de hoofdbiblio-theek van Evergem en de filialen van Sleidinge en Ertvelde op 11 juni van 18 tot 20 uur.

KORTINGENVriendenprijs altijd het goedkoopste tariefDe vriendenprijs is een korting van 10% tot 40%, al naargelang het soort voorstelling, op de basis ticketprijs voor vriendenpashouders en voor jongeren tot zelfs 50%.Andere kortingen1,50 euro korting per persoon en per voorstelling voor:>> 55-plussers, werklozen, leden van OPENDOEK (enkel voor theater), gemeenteperso-neel Evergem: op vertoon van een geldig bewijs>> groepen vanaf 12 personen (per voorstelling)Jongeren minder dan 26 jaar:>> korting van 40% per voorstelling op de basisprijs.Uitzonderingen>> Vaste prijzen: 8 euro en 5 euro (-26 j.) voor de voorstelling van Les Argonautes op 19 oktober 2013, Duett Complett op 17 januari 2014 en Beumer en Drost op 26 april 2014 en 6 euro en 4 euro (-12j.) voor het familieprogramma op zondagnamiddag.>> Geen kortingen: voor het Nieuwjaarsconcert op 4 januari 2014 en voor CAMPO passeert … aan tafel op 9, 10 en 11 mei 2014.

WEETJES>> Kassa open: 1 uur voor aanvang van de voorstelling >> Tickets kunnen geruild worden in het lopende seizoen, geld wordt niet teruggege-ven. Ruilen kan enkel tijdens de kantooruren en bij voorstellingen tot een half uur vóór aanvang van de voorstelling, niet voor de betreffende voorstelling of voor uitverkochte voorstellingen tijdens het betreffende weekend.>> Uitverkochte voorstelling: geef je naam door voor de reservelijst. Op de avond van de voorstelling kan je vanaf een uur vóór de voorstelling terecht aan de balie voor vrijgeko-men plaatsen.>> In al onze prijzen is 6% BTW inbegrepen.>> Kortingen zijn niet cumuleerbaar!>> Een ticket kan ook in de vorm van een cadeaucheque geschonken worden.68

Page 71: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

uit·schie·ter de; m,v -s iets dat opvalt door kwaliteit

Liefhebber van podiumkunsten? Ook dit seizoen word je in het Meetjesland getrakteerd op een breed en gevarieerd aanbod! Keuze genoeg dus, maar misschien wringt daar het schoentje? Het is immers niet altijd makkelijk om door het bos de bomen te zien en te kiezen uit het ruime aanbod…

Geen nood, het label UITSCHIETER wijst je de weg! Met dit label worden relatief onbekende voorstellingen in de kijker gezet. Voorstellingen die misschien niet onmiddellijk een belletje doen rinkelen, maar absoluut de moeite waard zijn! UITSCHIETER helpt je gericht een keuze te maken en nodigt uit

tot ontdekken. Mét een gerust hart, want alle voorstellingen werden afzonderlijk geselecteerd door de Meetjeslandse programmatoren. Kwaliteit gegarandeerd!

Je vindt UITSCHIETERS op podia in het hele Meetjesland. Surf naar www.uitschieter.be voor alle voorstellingen en lees er meer over in de aparte folder.

PaRTnERS: GC Aalter * CC Den Hoogen Pad (Adegem) * GC De Bijenkorf (Assenede) * CC De Herbakker (Eeklo) * muziekclub N9 (Eeklo) * CC Evergem - Stroming * GC De Klaproos (Landegem) * Culturele site De Meet (Sint-Jan-in-Eremo)

‘UITSCHIETER’ is een gezamenlijk project van de Meetjeslandse podia en COMEET (Cultuuroverleg Meetjesland).

Page 72: Seizoensbrochure CC Evergem 2013-2014

Cultuurcentrum EvergemWeststraat 31, 9940 Evergem-Sleidinge

tel. 09 358 51 00, fax 09 357 55 [email protected]

www.evergem.be/cultuurcentrum