Seizoensbrochure 2013-2014 cc Luchtbal

Seizoensbrochure 2013-2014 cc Luchtbal page 1
Seizoensbrochure 2013-2014 cc Luchtbal page 2
download Seizoensbrochure 2013-2014 cc Luchtbal

of 2

 • date post

  22-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  216
 • download

  0

Embed Size (px)

description

seizoensbrochure cultuurcentrum Luchtbal

Transcript of Seizoensbrochure 2013-2014 cc Luchtbal

 • THEATEREen seizoen vol nieuwe ontdekkingen, van ingetogen vertelling tot hilarisch theater. Wij selecteerden voor u grote gezelschappen met bekende namen, gecombineerd met verrassende jonge makers. Onze rode draad is een groots engagement. Engagement naar het podiumveld, de stad Antwerpen en naar u.

  Collectief Eisbr* onderzoekt de menselijke drang tot zelfpro-fi lering. Begint die drang in het openbare leven? Of eerder thuis met de dure sofa waar u amper op zit? En wat als alles wat u bent op straat wordt gegooid? Eisbr* speelt met het leven zoals het is achter de rolluiken.Met: Femke Heijens, Fien Maris, Peter Seynaeve, Gregory Frateur, Hannes Dhoine en Buni Lenski.

  In hun eerste voorstelling samen fantaseren Bruno Vanden Broecke en Wim Helsen over de schone Natasha. Ze verleiden haar met elk hun beste zelf. Al lijkt de opening absurd, het is het fundament van een opbouwende tekst. Bandeloze come-dy ontmoet breekbaar theater.

  MozaIk is het relaas van een vrouw die opgroeit in 2 culturen. Het is een rauw, pretentieloos verhaal. Een vertelling die de Marokkaanse en de Vlaamse cultuur op de rooster legt. Gebe-ten door herkenbare situaties confronteert Dahlia het publiek op een energieke manier met hun identiteit.

  Troost vertelt het verhaal van de vriendschap tussen Milla en Jabaar. Zij is een sterke, sluwe zakenvrouw, gehard door de straat. Hij is een slungel, gulzig n gevaarlijk. Troost is verras-send, altijd intrigerend en soms onheilspellend. Bovendien vakkundig bijgestaan in live straatrijm door NoMoBS.

  In deze donkere komedie van regisseur Michael De Cock komen enkele dertigers en veertigers samen. Ze willen een gemeenschappelijke vriend opvrolijken, maar wat volgt is een fatale ontmaskering van burgerlijke relaties. Een fi jnmazig web van leugens, overspel en hypocrisie ontrafelt zich.

  Een rauwe komedie over drie verschillende mannen. Mannen door het lot samengebracht in de wielerclub Tokyo Boys. Een stuk over vriendschap, eer, ambitie en de vergankelijkheid er-van in het zicht van de Ventoux. Ook buitengewoon geschikt voor publiek dat gruwt van zondagse wielertoeristen.

  Josse De Pauw schrijft aan de opvolger van zijn boeken Werk en Nog. Reden genoeg om deze Geletterde Mens op pad te sturen met de Nederlandse gitariste Corrie van Binsbergen. Met Corrie maakte hij eerder al de opera Over de bergen. De chemie die er toen was, belooft voor deze avond het allerbeste.

  Een stuk over een versleten karaokebar. Stotterend en stamelend probeert een man een vrouw tot in den treure te versieren. Denk aan de romcom met Hugh Grant en Meg Ryan, maar dan op teksten van Jon Fosse. Karaoke op de wijze van romantische komedies. Hoe vraag jij het aan?

  In De snoek van Sjestov vertelt Klein Jowanneke over de vriendschap van twee mensen die ontdekken dat ze dezelfde dingen mooi vinden. Daarom worden ze vrienden. Beiden willen ze de wereld anders doen draaien. En ze besluiten om samen een toneelstuk te maken.

  Acteur Serv Hermans schetst een generatie jongeren die niet kreeg wat hen beloofd werd. Een tijdsdocument over opgroeien in de jaren 90. Een periode van hoop en ambitie die abrupt eindigde met de val van de Twin Towers. Begeleid door een historisch correcte live soundtrack.

  Geen Pijn Of Wat Dan Ook is een zoektocht naar de essentie van het alleen zijn. Auteur Ivo Victoria, muzikant Arnevan Petegem en illustratrice Eva Mouton baseerden zich op de verhalenbundel Eleven Kinds of Loneliness van Richard Yates. Ze maakten een crossmediale voorstelling over alleen zijn.

  do 20 februari 2014 - 20.30 uurvvk: 12 euro | kassa: 14 euro

  do 10 oktober 2013 - 20.30 uurvvk: 14 euro | kassa: 16 euro

  za 15 maart 2014 - 20.30 uurvvk: 10 euro | kassa: 12 euro

  wo 26 maart 2014 - 20.30 uurvvk: 12 euro | kassa: 14 euro

  do 14 november 2013 - 20.30 uurvvk: 14 euro | kassa: 16 euro

  za 5 april 2014 - 20.30 uurvvk: 10 euro | kassa: 12 euro

  do 28 november 2013 - 20.30 uurvvk: 14 euro | kassa: 16 euro

  do 24 april 2014 - 20.30 uurvvk: 10 euro | kassa: 12 euro

  za 25 januari 2014 - 20.30 uurvvk: 12 euro | kassa: 14 euro

  za 10 mei 2014 - 20.30 uurvvk: 10 euro | kassa: 12 euro

  za 8 februari 2014 - 20.30 uurvvk: 10 euro | kassa: 12 euro

  EISBR* Behind The Jolly Roll-Down Shutter, Where People Lik(e) Each Other

  BRUNO VANDEN BROECKE EN WIM HELSENGij die mij niet ziet

  DAHLIA PESSEMIERSMozaIK

  SIN & T ARSENAALTroost

  T ARSENAAL & THEATER MALPERTUISVerre vrienden

  JIMMENASTokyo Boys

  JOSSE DE PAUW & CORRIE VAN BINSBERGENGeletterde mensen

  AMPERSANDJuhachiban

  MARTHA!TENTATIEFDe Snoek van Sjestov

  V.E.L.D VAN EEN LEIEN DAKJE THEATERPRODUCTIESUit het zuiden

  IVO VICTORIA, ARNE VAN PETEGEM EN EVA MOUTONGeen Pijn Of Wat Dan Ook

  SB

  SB SB

  SB

  SB SB

  SB SB

  SB

  SB SB

  CC CULTUURCENTRUM LUCHTBAL COLUMBIASTRAAT 110 2030 ANTWERPENSB SCHOUWBURG COLUMBIASTRAAT 8A 2030 ANTWERPEN

  Tom Struyf gaat weer solo. In Vergeetstuk gaat hij opnieuw multimediaal aan de slag. Hij gebruikt zijn eigen leven als voorbeeld. Kan hij voor het publiek het verdrongen hoofdstuk uit zijn recente leven weer voor de geest halen? Een stuk verslavend intrigerend theater.

  vr 23 mei 2014 - 20.30 uurvvk: 10 euro | kassa: 12 euro

  TOM STRUYFVergeetstuk (Circuit X)

  Elke twee maanden presenteren we u gekende en minder gekende kunstenaars. Maar er is meer ... ook in het kader van het Antwerp Street Art Festival en het concert van B. Steenhaut en A. VanHee volgt een expo. De vernissage en de expo zijn steeds gratis. De expo is open van dinsdag tot vrijdag van 9 tot 22 uur - zaterdag van 10 tot 16 uur. Tijdens de schoolvakanties zijn de expos toegankelijk van dinsdag tot vrijdag van 9 tot 16 uur.

  EXPO

  Tien jaar geleden maakte Dirk, die beroepsmatig veel moest reizen, de overstap naar digitale media. Zo kon hij overal zijn kunst creren, ook in zijn hotelkamer. Door digitaal te werken verliest u wel het unieke van een handgeschilderd werk, maar aan de andere kant is het veel fl exibeler.

  Na zijn studies Beeldende kunsten aan de Hogeschool Sint-Lukas te Brussel, experimenteerde Kristof Maler met verschillende stijlen. Zo ontwikkelde hij een uitgebreid oeuvre. Tegenwoordig schildert hij sterk afgelijnde com-posities van personen, autos en gebouwen op krantenpapier.

  Sjors speelt in Minimensch met de werkelijkheid. In een fotoreportage laat hij miniatuurfi guren (schaal 1:87) tot leven komen in onze dagdagelijkse leefomgeving. Sommige fotos tonen een komische situatie, andere hebben dan weer een maatschappijkritische boodschap.

  Expo: za 19 oktober tot en met za 30 november 2013

  Expo: za 8 maart tot en met za 19 april 2014

  Expo: za 10 mei tot en met za 21 juni 2014

  DIRK DRIESENVernissage: vr 18 oktober 2013 - 20 uur

  KRISTOF MALERVernissage: vr 7 maart 2014 - 20 uur

  SJORS VAN DER WULP - MINIMENSCHVernissage: vr 9 mei 2014 - 20 uur

  Tickets en info www.ccluchtbal.be

  Online betalen op onze site doet u met visa/mastercard

  of met uw gewone bankkaart

  Bel naar 03 543 90 30 of mail naar ccluchtbal@stad.antwerpen.be

  Onthaal: Columbiastraat 110, 2030 Antwerpen (boven de bibliotheek)

  Het onthaal is geopend van dinsdag tot vrijdag van 9 tot 16 uur,

  behalve van 11 juli tot en met 19 augustus, tijdens de kerstvakantie en op feestdagen.

  KORTING? Alle kortingen vindt u op onze website terug. TICKETDAG OP ZA 14/9: koop deze dag (tussen 10 en 16 uur) 4 tickets binnen eenzelf-de genre en krijg het goedkoopste ticket gratis. VEEL DANK AAN alle vrijwilligers, medewerkers, raad van bestuur, de gezelschappen en u, trouwe bezoeker, voor alle fi jne dingen die we samen kunnen doen.

  v.u. Filip Martens, Columbiastraat 110, 2030 Antwerpen - D/2013/0306/143

  www.ccluchtbal.be03 543 90 30

  CC

  CC

  CC

  Freddy Birset is een schitterende vertolker van de grote klassiekers uit het Franse chanson, maar ook een originele, intieme componist in dit nog steeds razend populaire genre.De mooiste liedjes van Adamo, Aznavour, Piaf en nog vele anderen staan op het menu van chansonnier Freddy Birset.

  De bedwants is terug in het land, het staat in de kranten. Het ongedierte werd met vrolijkheid bezongen in oude calypsos en kreeg een ereplaats in het repertoire van Hans Mortelmans & groep. De Bedwants-(re)tour is swingend en exotisch: een stoofpotje van zwarte humor en tedere pozie.

  Maak u klaar voor deze twee vingervlugge gitaristen, een zwierige violist en een onvermoeibare ritmesectie. Ze reizen met veel enthousiasme door het muzikale landschap van gypsieswing, jazzstandards en deuntjes uit de Balkan.

  Reis mee naar het zonnige Itali, naar een liefdesaffaire uit de 18e eeuw. Met Cristel De Meulder (sopraan), Jef Van Boven & Pauline Bergsma (traverso), Hilde Van Hoyweghen (barokcello), Marie-Ange Boost (klavecimbel), Katty Wtterwulghe (verteller).

  Vier zangeressen en een swingende liveband brengen alle grote hits van de bekendste fi ftieszangeressen. Kent u de nummers nog van Doris Day, Ella Fitzgerald, Judy Garland en vele anderen? Deze retronamiddag zal u zeker bekoren!

  Du Toit is een welbekende naam in de Zuid-Afrikaanse folkscene. Hij viert zijn veertigjarige carrire met een buitenlandse tournee. Hij schreef een aardig repertoire bij elkaar en nam ook enkele songs van Jacques Brel op. Het lyrisch Afrikoans in zijn teksten, blijft een unieke luisterervaring.

  De fl uwelen stemmen van Annelies, Nathalie en Jorunn verwarmen u tijdens de koude winterdagen. Ze krijgen begeleiding van sfeervolle klanken van hammond, cello en harp. De ideale ingredinten voor een gezellige namiddag in een uniek decor.

  do 13 februari 2014 - 14 uurvvk: 8 euro | kassa: 10 euro

  do 20 maart 2014 - 14uurvvk: 8