Scm Bedrijfspresentatie 2009

19
Bedrijfspresentatie 3 februari 2009

Transcript of Scm Bedrijfspresentatie 2009

Page 1: Scm Bedrijfspresentatie 2009

Bedrijfspresentatie

3 februari 2009

Page 2: Scm Bedrijfspresentatie 2009

Wie is SCM GROUP ?

SCM Group is de commerciële naam voor alle bedrijven die door het Italiaanse bedrijf SCM in de loop der jaren geheel of gedeeltelijk gekocht werden met inbegrip van alle buitenlandse filialen.

Page 3: Scm Bedrijfspresentatie 2009

Ontstaan?

Bedrijf dat in 1932 werd opgericht door de Nicola Gemmani en Lanfranco Aureli in Rimini als staalgieterij en fabriek voor de productie van landbouwwerktuigen ( Socièta de Constructione Machine)

Page 4: Scm Bedrijfspresentatie 2009

Start houtbewerking !

In 1952 heeft Giuseppe Gemmani, zoon van Nicola Gemmani, de eerste gietijzeren gecombineerde houtbewerkingsmachine ontworpen en dankzij de ervaring in de industriële productie van de gieterij werd deze

machine een wereldwijd succes onder het handelsmerk “L'invincibile”  

Page 5: Scm Bedrijfspresentatie 2009

Wereldmarkt !

Vanaf de beginjaren werd het gefocust op een wereldmarkt en snel werden ook de eerste speciale machines gebouwd voor de houtsector zoals de copieerbovenfrees.In de 70 er jaren werden de eerste CNC bovenfrezen gebouwd en de eerste buitenlandse SCM filialen opgericht.

Page 6: Scm Bedrijfspresentatie 2009

De automatisering en uitbreiding...

De jaren 80 en 90 werden gekenmerkt door de integratie van besturingssystemen in zowat alle machines.(SCM plaats als eerste een automatische gereedschapswisselaar op een CNC machine !) SCM koopt enkele toonaangevende Italiaanse bedrijven, zoals Morbidelli, Gabbiani Machine, Stefani, Olimpic, IDM enz…, het begin van de SCM Group.

Page 7: Scm Bedrijfspresentatie 2009

Optimalisatie productieproces

In begin van de jaren 2000 werden de fabrieken gereorganiseerd en ontstond de basis van de huidige structuur van fabrieken en filialen waarbij de fabrieken zich specialiseren in soorten machines en deze produceren voor de verschillende merken van de groep.

Page 8: Scm Bedrijfspresentatie 2009

Diversifiëren

In de jaren 2003 en 2004 kocht SCM de meerderheidsaandelen bij CMS en Elmag-Superfici en trad de SCM Group ook binnen in de wereld van glas, papier, kunststoffen en marmerbewerking.

Page 9: Scm Bedrijfspresentatie 2009

Recente aanwinsten

In 2006 verwierf SCM GROUP meerderheidsaandelen in CASADEI MACHINE – SERGIANI en de DELMAC Group waardoor opnieuw toonaangevende merken zoals BUSELLATO, SAG en CELASCHI in handen van de SCM GROUP kwamen.

Page 10: Scm Bedrijfspresentatie 2009

Organigram productie

Page 11: Scm Bedrijfspresentatie 2009

Distributie

• Europa • Amerika • Azië • Afrika • Midden Oosten• Oceanië

 

Via een distributienetwerk met 350 dealers en agenten en meer dan 1.200 verkoopspunten, is SCM Group in staat om zijn cliënteel in alle hoeken van de wereld te adviseren en een dienst na verkoop aan te bieden.

De filialen van SCM Group bevinden zich o.a. in de volgende landen:België, Frankrijk, Duitsland (2), Verenigd koninkrijk (2), Nederland, Polen, Rusland, Spanje(2), Brazilië, Canada(2), Roemenië, Mexico, USA (3), China and Singapore (4). 

Page 12: Scm Bedrijfspresentatie 2009

Samengevat

SCM Group is produceert het ruimste gamma houtbewerkingsmachines en is de wereldleider in de sector die:

-27 fabrieken heeft, in Italië, met een productieoppervlakte van 300.000m2

-3.800 medewerkers telt

-25 eigen Filialen heeft wereldwijd

-aanwezig is in 120 landen via een sterk dealer netwerk

-de jaaromzet voor 2007 was om en bij de 650 miljoen EURO

-70% van de productie exporteert, waarvan 41% voor de Europese markt

-voornamelijk exporteert naar Spanje, UK, Frankrijk, USA, Duitsland…

-zeer gezond familiebedrijf zonder schulden!

Page 13: Scm Bedrijfspresentatie 2009

In 2001 werd SCM Group Belgium opgericht nadat SCM Group Italië 100% eigenaar werd van SCM Nohoma Groep, de samensmelting van het vroegere SCM Benelux filiaal en de Noord Hollandse Machinehandel “NOHOMA”.

Gedurende de eerste jaren werd in samenwerking met SCM Group Nederland met een beperkt verkoopsteam gewerkt vanuit tijdelijke kantoren in Sint Niklaas en werd vooral geïnvesteerd in productkennis en technisch personeel.

SCM GROUP Belgium

Page 14: Scm Bedrijfspresentatie 2009

Einde 2005 werd een pand gekocht in de industriezone te Bornem waarin kantoren, showroom, demoruimte en een beperkte opslag ondergebracht kon worden. In juni 2006 werd het nieuwe pand officieel in gebruik genomen.

Midden 2007 werd beslist om onder leiding van de directie van SCM Group Duitsland sneller en efficiënter te kunnen werken om zo op termijn volledig onafhankelijk te kunnen werken.

SCM GROUP Belgium

Page 15: Scm Bedrijfspresentatie 2009

Als filiaal van de SCM Group verkopen we deels rechtstreeks, deels via ons dealernetwerk.We beschikken over een technische staf voor de coördinatie en ondersteuning van onze technicidealers en klanten om een goede service te kunnen garanderen.

Dealernetwerk in België

Onze 3 hoofdverdelers zijn :- Deta Group, in Wevelgem :

- West-Vlaanderen - Noord Oost-Vlaanderen

- Goossens Santens, in Deurne :- Antwerpen

- Lismont NV in Saintes en Zolder :- Zuid Oost Vlaanderen- Brabant- Limburg - Wallonië

Page 16: Scm Bedrijfspresentatie 2009

Dealernetwerk in BelgiëAndere machine verdelers waarmee wij samenwerken voor het basis gamma van Minimax en Tecnomax:

- Clabots, Court Saint Etienne- Deal de Lucca, Brussel- Lekime, Erpe-Mere- Leza, Brugge- Loewenstein, Brussel- Soethoudt , Turnhout

- A. Hoffman, Sankt Vith- Electro Dendre, Lens- Lekeu Marcel, Ampsin- Nouvelle Eurotechnique, Esch sur Alzette- Pottiez, Doornik

Page 17: Scm Bedrijfspresentatie 2009

Onze ploeg bestaat momenteel uit 13 medewerkers

Ons team

Directie : -Francesco Rava, Zaakvoerder -Jürgen Grill, Boekhouder -Christopher Moore, Directeur

Verkoop : -Rony Kyndt, Product Manager CNC machines -Hans Claes, Product Manager Massief hout -Gregory Buelens, Product Manager Paneelbewerking Servicedienst: -Koen Van Rintel : Planning service en administratie

-Fred Van Hoorenbeek : service en onderdelen -Guy Leen, monteur standaard en CNC machines -Kurt Beirlaen, monteur CNC machines en Massief hout machines -Thierry Aerts, monteur Opdeelzagen en Kantenaanlijmmachines Administratie: -Gaelle Paridaens, verkoopsadministratie -Ushi Winkelhöfer, facturatie en personeelsadministratie

U kan tijdens de kantooruren bereiken via tel: 03/830.86.86 of per mail naar [email protected]

Page 18: Scm Bedrijfspresentatie 2009

Onze website

Op onze site www.scmgroup.be vindt je naast nieuws en promoties info over occasiemachines en onze voorraadmachines. U kan er ook inschrijven op de maandelijkse nieuwsbrief.

Verder vindt je er ook een link naar verschillende films van machines in werking http://nl.youtube.com/user/SCMGroupBelgium

Page 19: Scm Bedrijfspresentatie 2009

Bedankt voor uw aandacht

SCM Group Belgium, Pedro Colomalaan 3, 2880 Bornem

Tel: 03/830.86.86 – Fax 03/830.81.81 – E-mail : [email protected]

Rony Kyndt

Ik hoop dat u met deze informatie de structuur van onze organisatie beter begrijpt en dat wij als fabrikant en leverancier, samen met onze dealers u het nodige vertrouwen kunnen schenken voor uw toekomstige investeringen waar wij niet alleen uw eenmalige leverancier wensen te zijn, maar ook uw zakenpartner op lange termijn