Schoolvoorstellingen OC 't Waaigat 2014-2015

16
seizoen 2014-2015 SCHOOLVOORSTELLINGEN Gemeentelijk Ontmoetingscentrum ‘t Waaigat Kerkplein 1 - 2070 Burcht 03 250 49 90 - fax 03 250 49 99 www.waaigat.be - [email protected]

description

 

Transcript of Schoolvoorstellingen OC 't Waaigat 2014-2015

Page 1: Schoolvoorstellingen OC 't Waaigat 2014-2015

seizoen 2014-2015

SCHOOLVOORSTELLINGEN

Gemeentelijk Ontmoetingscentrum ‘t WaaigatKerkplein 1 - 2070 Burcht03 250 49 90 - fax 03 250 49 99www.waaigat.be - [email protected]

Page 2: Schoolvoorstellingen OC 't Waaigat 2014-2015
Page 3: Schoolvoorstellingen OC 't Waaigat 2014-2015

Beste schooldirecties en leerkrachten,

Terwijl langs de ene zijde zowel door het departement Onderwijs als door het departement Cultuur zeer sterk wordt aangedrongen op de uitbouw van een cultureel aanbod voor scholen, ja men moedigt zeer sterk een samenwerking aan tussen de educatieve en de culturele wereld, zien we langs de andere zijde dat dotaties zich stabiliseren of verminderen, dat theatergezelschappen in hun bestaan worden bedreigd omdat hun erkenning wegvalt. Nu men vaststelt dat er in Zwijndrecht meer kinderen in kansarmoede leven ten opzichte van bepaalde gemiddelden, worden de uitdagingen nog groter. Samenwerking met alle welzijnsactoren lijkt aangewezen om hier samen aan te werken.

Maar traditioneel bieden wij jullie opnieuw een pakket schoolvoorstellingen aan. We maakten een eerste selectie op en lieten jullie een keuze maken uit al deze voorstellen. Er werden ook door jullie voorstellen geformuleerd. Uit deze mix distilleerden we vijf schoolvoorstellingen. Goed nieuws voor de leerlingen van de 3e graad. Deze voorstelling van compagnie Gluddrupdrip kadert in de Wereldwaterdag. Met steun van de derdewereldraad kunnen we deze voorstelling aanbieden voor de prijs van 1,50 euro in plaats van de niet-geïndexeerde 2,50 eruo.

Bijna alle voorstellingen leggen beperkingen op aan het aantal toeschouwers. We mogen niet afwijken van de gestelde norm. Dus wie eerst reserveert, krijgt voorrang. In de mate van het mogelijke zullen we voorbereidingsmappen bezorgen. Leerlingen die wat achtergrond hebben, beleven ongetwijfeld meer aan de voorstelling.

Wij danken het gemeentebestuur van Zwijndrecht en de Vlaamse overheid voor de financiële steun, waar-door we onze toegangsprijs laag kunnen houden.

Hartelijke groeten en tot binnenkort!

Page 4: Schoolvoorstellingen OC 't Waaigat 2014-2015

BADBEESTEN BANG

Page 5: Schoolvoorstellingen OC 't Waaigat 2014-2015

door THEATER PETATJE

In deze voorstelling wordt het thema “bang zijn” behandeld. Dit gebeurt op een gevoelige, ludieke en interactieve manier. Door de combinatie van theater, poppenspel, zang, muziek en een dosis humor gaan de spelers dit gegeven te lijf. Een bange piraat, een tovenaar en twee badbeesten doen een beroep op de kinderen om actief mee te dansen en te rijmen.

Petatje draait al enkele jaren mee in het wereld van het kindertheater. Met weinig technische middelen weten ze steeds opnieuw de kinderen te boeien én iets bij te brengen.

donderdag 11 december 201410.30 u.13.45 u.

1e kleuterklasmaximaal 200 leerlingen

Page 6: Schoolvoorstellingen OC 't Waaigat 2014-2015

LOEPOLOENA

Page 7: Schoolvoorstellingen OC 't Waaigat 2014-2015

door KIP MET KOP

Loepo is een eenzame grijze wolf die niet kan zingen. Hij voelt wel wat voor Loena, een mooie zwarte wolvin die de nacht opluistert met hemels maangezang. Loepo gaat op zoek naar de maan, want daar zag hij Loena zingen. Onder meer een rare kajuitkwiet op een verdwaald schip, een duo zeverende zeemeerminnen en niet meer of niet minder dan een adellijke adelaar, helpen hem op zijn zoektocht.Vindt Loepo Loena?

‘Loepoloena’ is een mix van vertelling, figurenspel, zang en dans in een oogstrelend decor.

Ook Kip met Kop (met Zwijndrechtenaar Wim Van de Velde) zoekt zijn zeer eigenzinnige weg doorheen het kindertheaterlandschap. Hij laat zich inspireren door grote voorbeelden en geeft daar zijn eigen, eigenzinnige draai aan. De vormgeving en het oog voor het detail zijn zijn sterkste wapens.

Bewerking en spel: Wim Van de VeldeZang, dans en spel: Abigail AbrahamLive-muziek: Werner HuysmansRekwisieten: Lutgart Bonnaerens

Deze voorstelling kwam tot stand i.s.m CC Jan Ter-vaert te Hamme en Muziekclub ’t Ey vzw te Belsele

donderdag 26 februari 2015 10.30 u13.45 u

2e en 3e kleuterklasmaximaal 200 leerlingen

Page 8: Schoolvoorstellingen OC 't Waaigat 2014-2015

REYNAERT

Page 9: Schoolvoorstellingen OC 't Waaigat 2014-2015

door VLINDERS EN CO

Twee poppenmakers krijgen het geschenk van hun leven: een oude poppenkast met oude poppen en decors uit de jaren ‘70. Als ze op zolder hun cadeau openmaken, vermoeden ze niet dat de sluwe vos Reynaert erin logeert…

Vlinders en Co kreeg de opdracht van het gemeentebestuur van Beveren om een hedendaagse, voor kinderen begrijpbare voorstelling te maken over het Middeleeuwse epos Reynaert de Vos. Ze hertaal-den dit verhaal zodanig dat anno 2014 kinderen opnieuw in de ban kunnen geraken van een sluwe, slimme vos die iedereen te vriend kan houden, maar toch het grootste kattenkwaad uithaalt.

Idee, scenario: Koen CrulSpelers: Milly Jennes, Ronny AelbrechtMuziek: Gino Waem, Hans Daans

dinsdag 21 oktober 2014 10.30 u13.45 u

1e graadMaximaal 140 leerlingen

Page 10: Schoolvoorstellingen OC 't Waaigat 2014-2015

JUUL

Page 11: Schoolvoorstellingen OC 't Waaigat 2014-2015

door HETGEVOLG

Juul is van hout, van oud hout. Dat kan je zien. Afvalhout. Oudebomenhout. Juul wordt gepest. Heel erg gepest.Zijn verhaal begint zo: Juul had krullen. Rosse krullen. Koperdraad!Dat riepen de anderen: “Koperdraad!” Je hebt stront in je haar! Rosse kak!”Daarom heeft Juul de schaar genomen. Krul voor krul voor krul heeft hij weggeknipt.“Flappie. Varkensoor. Olifant.” Weg met die flaporen. “Schele! Scheve! Juul kijkt scheel.”En Juul wou niks meer zien. Nooit meer.

Juul werd kapot gepest. Letterlijk en figuurlijk. Een eeuwig durend gruwelijk sprookje.

Zoals bomen dragen kinderen vele verwondingen. Vooral de verwondingen door pesterijen kunnen enorme littekens achterlaten op de ziel van kinderen. Littekens die nooit worden uitgewist en die ze tegen wil en dank heel hun leven moeten meedragen.Het verhaal van Juul neemt de pijn van kinderen ernstig. Dat wordt heel erg sterk in beeld gebracht door de beelden die doorheen het boek de pijnlijke aftakeling van Juul laten zien. Aan de hand van de beelden en de sterke eenvoudige maar sterk evocerende verhaal kunnen de eigen verhalen van kinderen opgeroepen worden.

Gebaseerd op het geljiknamige boek van Gregie de Maeyer en Koen Vanmechelen.Regie: Stefan PercevalSpel: Marit Stocker, Nelle De Maeyer (onze dorpsgenote)Beeld: Jan Strobbe

dinsdag 3 maart 201510.30 u.13.45 u.

2e graadMaximaal 200 leerlingen

Page 12: Schoolvoorstellingen OC 't Waaigat 2014-2015

STRUISVIS! POTVOGEL! WATER! HELD!

Page 13: Schoolvoorstellingen OC 't Waaigat 2014-2015

door COMPAGNIE GLUPDRUPDRIP

Twee potvissen zwemmen door het bos. Ze zijn op zoek naar de zee. Twee struisvogels steken hun hoofd in het zand. Ze zoeken naar een oceaan die zich ergens onder het zand moet hebben weggestopt.

Vinden de potvissen en de struisvogels het water?‘Struisvis! Potvogel! Water! Held!’gaat met verhalen en liedjes, muziek op zoek naar helden van wa-ter… of neen toch niet… dat zijn helden in water… of wacht… dat zijn helden voor water. Laat ons hopen dat er veel waterhelden naar de voorstelling komen.

Gerry De Mol is een artistieke duizendpoot, de singer-songwriter achter ‘Kleine Blote Liedjes’ (met Eva De Roovere) en de groep Oblomov. Herman van Veen zingt zijn liedjes.Muriël Bats is vandaag het meest bekend als Mayra van ‘Thuis’. Ze speelde ook mee met jeugdtheater Blauw Vier en Ultima Thule.

Met: Gerry De Mol en Muriel BatsRegie: Walter Janssens

donderdag 5 maart 201510.30 u.13.45 u.

3e graadmaximaal 200 leerlingen

Page 14: Schoolvoorstellingen OC 't Waaigat 2014-2015

PRAKTISCH

INSCHRIJVINGEN

Inschrijvingen gebeuren door middel van het inschrijvingsformulier dat je in deze brochure vindt. Het inschrijvingsformulier dient terug in ons bezit te zijn ten laatste op maandag 22 september 2014. De inschrijving is definitief na een schriftelijke bevestiging van OC ’t Waaigat. Controleer of datum, uur en het opgegeven aantal leerlingen juist zijn.

VOORBEREIDING

In de mate van het mogelijke tracht het Ontmoetingscentrum voor iedere voorstelling begeleidende docu-mentatie te versturen.

JE BEZOEK

Uit respect voor de acteurs en de andere toeschouwers vragen wij om tijdig aanwezig te zijn, zodat dat de voorstelling stipt kan beginnen. Bij aankomst in ’t Waaigat dienen de begeleidende leerkrachten het juiste aantal leerlingen per klas op te geven. Jassen blijven in de foyer. Het is verboden drank, etenswaren of snoep mee te nemen in de zaal.

KOSTPRIJS EN BETALING

De toegangsprijs per voorstelling bedraagt 2,50 euro per leerling.De toegangsprijs voor de voorstelling Struisvis! Potvogel! Water! Held! bedraagt 1,50 euro per leerling. Op basis van het genoteerde aantal leerlingen ontvang je een afrekening.De chauffeurs die instaan voor het vervoer mogen de voorstelling gratis bijwonen.

Page 15: Schoolvoorstellingen OC 't Waaigat 2014-2015

Naam onderwijsinstelling

Adres

Telefoon

E-mail

Contactpersoon

INSCHRIJVINGSFORMULIER SCHOOLVOORSTELLINGEN

Gelieve je voorkeuruur aan te duiden. Indien een bepaald uur niet past, gelieve dit duidelijk te vermelden.

EERSTE KLEUTERKLAS

Badbeesten Bang – Theater Petatje

donderdag 11 december 2014 – 10.30 u. donderdag 11 december 2014 – 13.45 u. aantal leerlingenaantal leerkrachten

maximaal 200 leerlingen

TWEEDE en DERDE KLEUTERKLAS

Loepoloena – Kip met Kop

donderdag 26 februari 2015 – 10.30 u. donderdag 26 februari 2015 – 13.45 u.

aantal leerlingenaantal leerkrachten

maximaal 200 leerlingen

Page 16: Schoolvoorstellingen OC 't Waaigat 2014-2015

EERSTE en TWEEDE LEERJAAR

Reynaert – Vlinders en co

dinsdag 21 oktober 2014 – 10.30 u. dinsdag 21 oktober 2014 – 13.45 u.

aantal leerlingenaantal leerkrachten

maximaal 140 leerlingen

DERDE EN VIERDE LEERJAAR

Juul – HetGevolg

dinsdag 3 maart 2015 – 10.30 u. dinsdag 3 maart 2015 – 13.45 u. aantal leerlingenaantal leerkrachten

maximaal 200 leerlingen

VIJFDE EN ZESDE LEERJAAR

Struisvis! Potvogel! Water! Held! – Compagnie Gluddrupdrip

donderdag 5 maart 2015 – 10.30 u. donderdag 5 maart 2015 - 13.45 u.

aantal leerlingenaantal leerkrachten

maximaal 200 leerlingenV.

U. A

ndré

Van

de

Vyve

r, M

olen

stra

at 2

08, 2

070

Zwijn

drec

ht