Schakeltje 17_11_11

5
- 1 - Daltonschool Jeanne d’Arc Blerckweg 5 8084 EX ’t Harde Directeur: Erwin Dekker T : 0525-651557 E : [email protected] W : www.kbsjeannedarc.nl www.twitter.com\jdtharde Hallo allemaal, De lokalen zijn alweer versiert als voorbereiding voor de grootste Nederlandse traditie: Sinterklaas. Op school was het goed te merken dat de Sint in het land is en het heeft veel losgemaakt gemaakt bij de kinderen. Verhalen over verlanglijstjes, schoenen zetten en “of je wel lief bent geweest” waren de ganggesprekken van afgelopen week. Een mooie periode, vind ik zelf, waarbij gezelligheid, saamhorigheid en plezier de sleutelwoorden zijn. Het is ook een periode waar we het jaar 2011 gaan afsluiten maar gelukkig hebben we nog 6 weken voor de boeg vol gezelligheid, saamhorigheid en plezier!!! Meester Walter Agenda - Vrijdag 18 november: 3 e creamiddag - Maandag 21 november: Kanjer ouderavond - Vrijdag 25 november: 4 e creamiddag - Donderdag 1 december: Schakeltje In dit Schakeltje: - Sint Maarten - Kanjer ouderavond - Gymtijden - Sinterklaas - Pepernotenactie - Verjaardagen - Avonturen van Pablo Sint Maarten 11 November was het feest. Het was erg gezellig en er zijn heel wat kinderen langsgekomen. Met de party- tent vol lichtjes en muziek, was het echt sfeervol. Als de kinderen kwamen zingen, werden de kinderliedjes zacht gezet en zag je de ouders glunderen als hun jongste mee zong met de oudere kinderen. We hebben wel 6

description

Schakeltje 17_11_11

Transcript of Schakeltje 17_11_11

Page 1: Schakeltje 17_11_11

- 1 -

Daltonschool Jeanne d’Arc Blerckweg 5 8084 EX ’t Harde Directeur: Erwin Dekker T : 0525-651557 E : [email protected]

W : www.kbsjeannedarc.nl www.twitter.com\jdtharde

Hallo allemaal,

De lokalen zijn alweer versiert als voorbereiding voor de grootste Nederlandse traditie: Sinterklaas. Op school was het goed te merken dat de Sint in het land is en het heeft veel losgemaakt gemaakt bij de kinderen. Verhalen over verlanglijstjes, schoenen zetten en “of je wel lief bent geweest” waren de ganggesprekken van afgelopen week. Een mooie periode, vind ik zelf, waarbij gezelligheid, saamhorigheid en plezier de sleutelwoorden zijn. Het is ook een periode waar we het jaar 2011 gaan afsluiten maar gelukkig hebben we nog 6 weken voor de boeg vol gezelligheid, saamhorigheid en plezier!!!

Meester Walter

Agenda- Vrijdag 18 november: 3e creamiddag- Maandag 21 november: Kanjer ouderavond- Vrijdag 25 november: 4e creamiddag- Donderdag 1 december: Schakeltje

In dit Schakeltje:- Sint Maarten- Kanjer ouderavond- Gymtijden- Sinterklaas- Pepernotenactie- Verjaardagen- Avonturen van Pablo

Sint Maarten 11 November was het feest. Het was erg gezellig en er zijn heel wat kinderen langsgekomen. Met de party- tent vol lichtjes en muziek, was het echt sfeervol. Als de kinderen kwamen zingen, werden de kinderliedjes zacht gezet en zag je de ouders glunderen als hun jongste mee zong met de oudere kinderen. We hebben wel 6 verschillende liedjes gehoord. Dan kwam natuurlijk de traktatie. Een sappige mandarijn en een snoepje. Elle (onze fotograaf) en haar man, en Marion Nagelhout met haar vader, hebben voor de gezellige opzet gezorgd. Dit is best een bedankje waard. De foto’s van die avond kunt u op de school site vinden, want van bijna elk kind is er wel een gemaakt.

Kanjer ouderavondOp maandag 21 november staat er een kanjer ouderavond gepland. Hier zal een voorlichting gegeven worden over de kanjer training. De avond is van 19:30 tot 21:00 en alle ouders zijn hierbij uitgenodigd. Voor meer informatie over de kanjertraining kunt u kijken op www.kanjertraining.nl. Tevens is er een brief meegegeven, aan uw kind, waarop u kunt aangeven of u aanwezig bent op de kanjer ouderavond. Zou u deze ingevuld weer willen retourneren bij de desbetreffende leerkracht.

Page 2: Schakeltje 17_11_11

- 1 -

Daltonschool Jeanne d’Arc Blerckweg 5 8084 EX ’t Harde Directeur: Erwin Dekker T : 0525-651557 E : [email protected]

W : www.kbsjeannedarc.nl www.twitter.com\jdtharde

GymtijdenIn een eerder briefje hebben de ouders van leerlingen in groep 3/4 en 7/8 al kunnen lezen dat de gymuren van deze groepen zijn gewijzigd naar blokuren. In deze Schakel een nadere toelichting op deze wijziging.Met ingang van afgelopen vrijdag 11 november is meester Roderick gestart met lesgevende taken in groep 3/4/5 op de Agnietenschool in Elburg.Op de vrijdag zal meester Erwin eindverantwoordelijke over groep 3/4 zijn. Daar Wendy geen verantwoordelijkheid mag dragen over de klas tijdens gymlessen, hebben we voor een nieuwe constructie gekozen.Groep 3/4 krijgt op dinsdag een blokuur gym van 9.30 – 11.30. In dit blokuur krijgen ze een gymles van meester Ferry en een les van meester Roderick. Tussendoor is er een korte pauze.Groep 7/8 heeft eenzelfde soort invulling in een blokuur, maar dan op de vrijdag van 8.15 – 10.00.

Mochten er nog vragen zijn…de deuren staan voor u open!

Sinterklaas

‘Zie ginds komt de stoomboot…’En daar is onze grote kindervriend weer in het land! De plaats Dordrecht was dit keer de aanlegplaats voor de pakjesboot. Zat die pakjesboot dan zo vol, dat de pieten er in bootjes achter aan moesten komen varen?We zullen het Sinterklaas zelf maar moeten vragen, wanneer hij onze school komt bezoeken. Daarvoor moeten wij natuurlijk wel De Vlag in school laten hangen, anders weten Sinterklaas en de Pieten niet waar ze langs moeten komen!Op maandag 5 december hopen wij Sinterklaas te mogen ontvangen. Voor alle groepen betekent dat wij een continue-rooster draaien. Dus van 8.15u – 14.00u. Vergeet niet uw kind een lunchpakket mee te geven voor de middag.De groepen 5 t/m 8 gaan a.s. vrijdag 18 november lootjes trekken. De leerlingen hebben dan alle tijd om surprises en gedichten te schrijven. Deze kunnen vrijdag 2 december of maandag 5 december (tussen 8.00u-8.15u!!) naar school worden gebracht. Als je de surprise op maandag meeneemt, kun je die in de hal bij de ingang aan de Blerckweg zetten.U krijgt in de volgende Schakel meer details over het Sinterklaasfeest op school op maandag 5 december! (of wellicht krijgt u een speciaal verzoekje van de Sint zelf middels een brief in een envelop?)

Vriendelijke groet,De Sint-commissie

Page 3: Schakeltje 17_11_11

- 1 -

Daltonschool Jeanne d’Arc Blerckweg 5 8084 EX ’t Harde Directeur: Erwin Dekker T : 0525-651557 E : [email protected]

W : www.kbsjeannedarc.nl www.twitter.com\jdtharde

Pepernotenactie

Vorige week hebben de laatste kinderen hun pepernoten-verkoopformulieren ingeleverd. Nadat onze leerlingen al hun familie,vrienden en kennissen hadden bezocht konden wij, bij onze leverancier, 407 spaarpotten (blikken) met pepernoten bestellen. Wat een geweldig resultaat!! Kopers en verkopers, hartelijk bedankt!Volgende week zullen de pepernoten worden geleverd en door ons worden verdeeld aande leerlingen zodat de blikken kunnen worden rondgebracht.

Met vriendelijke groet namens de Oudervereniging.Mark Timmers

Verjaardagen

22 november Meester Roderick

Avonturen van Pablo