Sbm vakantie 2015

24
Je vakantie begint bij Standaard Boekhandel STANDAARD BOEKHANDEL MAGAZINE 05 JAARGANG 5 • JULI 2015 Exclusief actieboek VAN € 21,99 NU VOOR € 17,99 Kijk snel op pag. 2

description

http://www2.standaardboekhandel.be/sites/default/files/magazine/SBM-Vakantie-2015.pdf

Transcript of Sbm vakantie 2015

Page 1: Sbm vakantie 2015

Je vakantie begint bij Standaard Boekhandel

STANDAARDBOEKHANDELMAGAZINE05JAARGANG 5 • JULI 2015

Exclusief actieboekVAN € 21,99NU VOOR € 17,99Kijk snel op pag. 2

Page 2: Sbm vakantie 2015

*Deze actie is geldig van 30 juni tot en met 13 augustus 2015, dit zolang de voorraad strekt, exclusief bij en bij .

Niet cumuleerbaar met andere kortingen en/of promotionele acties.

DE OXYMORONTHEORIEPIETER ASPE

Eén vraag staat centraal in ‘De oxymorontheorie’: is er leven na de dood?Pieter De Klerk is een bewust werkloze veertiger die, ondanks zijn afkeer van het leven, van schoonheid houdt. Al jaren is hij op zijn eentje met een experiment bezig dat een antwoord moet bieden op die ene vraag: is er leven na de dood? En zo ja, kunnen we er dan bij leven al een glimp van opvangen? Wat De Klerk al jaren in stilte en minutieus aan het onderzoeken is, krijgt opeens aandacht van anderen. De multinational ALLCORP is zeer geïnteresseerd in zijn onderzoek en zijn bevindingen. Hun doel is het eeuwige leven mogelijk maken. Alleen is dat eeuwige leven niet voor

iedereen weggelegd…

Scan de QR-code hiernaast en koop ‘De oxymorontheorie’ direct via onze mobiele website.

Scan de QR-code hiernaast en bekijk het interview met Pieter Aspe.

De allereerste roman van Pieter

Aspe, nooit eerder uitgegeven!

ACTIEBOEKvan € 21,99

voor € 17,99*Exclusief bij

Standaard Boekhandel en Standaard Bookshop

bij FUN

ACTIEBOEK

2 standaard boekhandel magazine

Page 3: Sbm vakantie 2015

Colofon Standaard Boekhandel Magazine is een uitgave van Standaard Boekhandel, in samenwerking met Roularta Custom Media. Prijzen en afbeeldingen van de boeken,

cd’s, dvd’s en andere producten zijn onder voorbehoud van drukfouten en/of wijzigingen in de winkels. ❖ Verantwoordelijke uitgever Sophie Jonckheere, Standaard Boekhandel,

Industriepark Noord 28 A, 9100 Sint-Niklaas ❖ Realisatie Chantal De Coster, Standaard Boekhandel en Pieter Taelman, Roularta Custom Media ([email protected]) ❖

Concept Natalie Moutton ❖ Vormgeving Jozefien Ramboer ❖ Eindredactie Evy Alliet ❖ Druk Roularta Printing ❖ Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar

gemaakt worden door middel van druk, fotokopie, microfilm of op enige andere wijze, zonder voorafgaand schriftelijk akkoord van de uitgever

© K

ris Ja

cobs

OVERLEVINGSPAKKET VOOR VAKANTIEGANGERS

Een vakantie plannen kan erg zenuwslopend zijn. Je kan maar een beperkt aantal koffers meenemen en toch wil je op je vakantiebestemming van hetzelfde comfort genieten als thuis. Wordt het warm of koud? Neem je een warme jas of een extra minirokje mee?

Het ergste wat je op vakantie kan overkomen, is zonder een goed boek komen te zitten. Boeken zijn onmisbaar in elke koffer of rugzak. Zo hoef je bij aankomst niet op zoek te gaan naar de lokale boekenwinkel, maar kan je je meteen neervlijen in de zon en eindelijk dat langverwachte boek openslaan. Strikt genomen heb je vier soorten boeken nodig om met een gerust hart op reis te vertrekken.

Onmisbaar zijn de spannende boeken. Niks zo leuk als koude rillingen krijgen in de hete zon. Er zijn weer heel wat nieuwe titels te ontdekken, zowel van Vlaamse als van internationale bodem. Vergeet ook niet dat onze actie De Moordzomer nog doorloopt: samen met Knack selecteerden we de 30 beste thrillers van de afgelopen maanden.

Tijdens de vakantie heb je ook geen excuus meer om die literaire roman, die al een tijdje op je nachtkastje ligt, ongelezen te laten.

En vergeet ook de kinderen niet te verwennen: met een leuk boek, cd of dvd zijn ze onderweg of tijdens een regenachtige namiddag uren zoet. Er zijn ook tal van doe-pakketten voor de jongsten.

Het vierde ‘boek’ dat je moet inpakken, is je tolino e-reader. Dit ‘superboek’ kan tot 2.000 Nederlandstalige en anderstalige e-books bevatten. Tegenwoordig worden bijna alle recente titels meteen als e-book uitgegeven. Zo kan je je hele bibliotheek mee op reis nemen. De tolino vision is bovendien waterdicht, zodat je ongestoord kan lezen aan de rand van een zwembad vol spelende kinderen.

Vergeet dus zeker niet je Standaard Boekhandel te bezoeken voor je op reis vertrekt. We verwennen je graag met onze acties: een gratis doos ijsjes bij aankoop van een strip, extra punten op je klantenkaart op een selectie zomerromans,... Ontdek deze en nog vele andere acties op de volgende pagina’s!

Geniet van ons magazine en veel leesplezier tijdens je vakantie.

Geert Schotte Gedelegeerd bestuurder

VOORWOORD

3

Page 4: Sbm vakantie 2015

Nieuw

Top 10 Fictie

Top 10 Non Fictie

Top 10 Jeugd

Aanbevolen

In de kijker

Nieuw

Top 10 Fictie

Top 10 Non Fictie

Top 10 Jeugd

Aanbevolen

In de kijker

http://www.standaardboekhandel.be

Op de groeiLekker eten begint in de buikSofie Dumont€ 22,50

BBQ. De outdoor cooking bijbelPeter De Clercq€ 49,99

Met Kaatje van puntje tot puntje€ 7,99

Verleiding 5Zoete bezittingMaya Banks€ 15

Kingsman. The secret serviceDvd: € 19,95

Adya Classic GoldCd: € 17,99

Kleurboek voor volwassenenDe zeeNicki Palin€ 6,99

Kabouter Korsakov in de metroPhilip Maes & Koen BrandtBoek + cd: € 21,95

Fifty shades of greyDvd: € 21,95

Geval apartBanditsCd: € 19,99

CD

CDCD

Incl.

Online winkelen bij Standaard Boekhandel, dat is …

24/24 grasduinen in een ruim aanbod boeken, e-books, cd’s en dvd’s

punten sparen met je klantenkaart, net zoals bij een Standaard Boekhandel in je buurt

kiezen voor thuislevering of gratis levering bij een Standaard Boekhandel in je buurt

pas betalen bij afhaling in een Standaard Boekhandel in je buurt bij gebruik van je klantenkaart

Neem snel een kijkje op www.standaardboekhandel.be

Page 5: Sbm vakantie 2015

De mysterieuze griefer Winter Morgan

Uitgever: Manteau

€ 9,99Vanaf 9 jaar

In de kijker

VijftigBavo Claes

Uitgever: Uitgeverij Vrijdag

€ 25

Bavo Claes is back!

Bavo Claes zal altijd in het Vlaamse collectieve geheugen gegrift blijven als de man die het VRT-journaal presenteerde toen de Herald of Free Enterprise kapseisde. Naast journalist is hij ook schrijver. Zijn debuut ‘Kraai’ uit 1997 werd erg goed onthaald. Nu, bijna twintig jaar later, publiceert hij een tweede roman: ‘Vijftig’. In dat boek zoemt hij in op het dagelijkse leven van (vooral) twee mensen die vijftig worden, onder wie een presentator en een journalist. Hun leven heeft niet gebracht wat ze ervan verwacht hebben en vooral met vrouwen hadden en hebben ze heel wat problemen. Als nieuwslezer gaf Bavo Claes geen krimp, maar hier voert hij personages op die emotioneel danig in de knoei zitten. Een literaire verrassing van formaat.

Bestel dit boek ook online op www.standaardboekhandel.be

In de kijker

Avonturen in Minecraft

Goed nieuws voor bezorgde ouders. Ben je bang dat je kinderen geen boek meer zullen aanraken nu ze helemaal in de ban zijn geraakt van videogames? Geen paniek. Tegenwoordig is er een hele hype rond boeken die zich enten op die spelletjes. Zo heb je je kroost ongetwijfeld al over Minecraft horen praten. In dat spel lopen ze rond in een virtuele wereld en beleven ze allerlei avonturen.

Winter Morgan, de ‘avatar’ van een schrijfster uit Brooklyn, schrijft boeken die zich afspelen in de virtuele wereld. In dit boek maken we kennis met Steve. Die schrikt zich rot wanneer op een dag zijn boerderij ontploft en zijn diamanten zwaard spoorloos blijkt. Hij denkt dat de ‘mysterieuze griefer’ ermee te maken heeft. Omdat hij nu zonder graan zit, moet hij een beroep doen op zijn vrienden Lucy, Max en Henry om opnieuw te beginnen.

Bestel dit boek ook online op www.standaardboekhandel.be

WWW.STANDAARDBOEKHANDEL.BE

WIN JOMMEKE OP JE VERJAARDAGSFEESTJE*Surf naar www.standaardboekhandel.be, beantwoord de wedstrijdvraag correct en maak kans op Jommeke op je verjaardagsfeestje.

*Deze exclusieve wedstrijd loopt van 30 juni tot en met 31 augustus 2015 op de website van Standaard Boekhandel en is zonder aankoopverplichting. De 3 winnaars worden persoonlijk verwittigd. De datum voor het feestje is in onderling overleg af te spreken en volgens de beschikbaarheid van Jommeke. Per feestje is een animatie van 2 uur voorzien door Jommeke en een animator/voorlezer. Zij brengen strips mee om uit voor te lezen en enkele Jommeke-spelletjes. Opgelet: Jommeke zelf mag niet spreken!

Voor 3 kinderen

die jarig zijn

Page 6: Sbm vakantie 2015

SPANNENDE BOEKEN

Mooie meisjes Karin Slaughter

Wanneer een meisje vermist wordt, moet detective Claire Scott ongewild terugdenken aan haar eigen zus. Zij verdween twintig jaar geleden, en het mysterie is nooit opgelost. Maar wanneer Claire de waarheid over haar zus ontrafelt, verandert haar leven voorgoed.

€ 22,90

Het vijfde evangelie Ian Caldwell

Een verloren gewaand evangelie, een relikwie die wordt betwist en de laatste wens van een paus op zijn sterfbed. Twee broers, priesters binnen het Vaticaan, slaan de handen ineen om het grootste historische mysterie van het christendom te ontrafelen.

€ 19,95

Costa del Sol Suzanne Vermeer

De reis naar de Costa del Sol die Eline Sanchez met haar kinderen maakt, een jaar nadat ze weduwe is geworden, lijkt een groot succes te worden. Maar wat begint als een reis om een triest verleden af te sluiten, eindigt in een gevecht op leven en dood...

€ 15

1 + 1 gratis*?Gi-ga-gantisch leuk!

*Deze actie is geldig van 30 juni tot en met 13 augustus 2015, dit zolang de voorraad strekt, exclusief bij Standaard Boekhandel en Standaard Bookshop bij FUN. Het goedkoopste boek van de twee is gratis. Niet cumuleerbaar met andere kortingen en/of promotionele acties. Niet geldig op e-books.

Bij aankoop van 2 deelnemende boeken uit de reeksen van Geronimo Stilton, Thea Stilton en Oscar Tortuga, krijg je het tweede boek gratis.

Je herkent de deelnemende boeken aan deze sticker.

& bij

Page 7: Sbm vakantie 2015

‘Leuven is een onuitputtelijke bron van inspiratie’Met ‘De mythe van Methusalem’, het zevende verhaal rond speurder Thomas Berg, won Jo Claes de Knack Hercule Poirot Publieksprijs én de Gouden Strop 2015. Met twee prijzen én een nieuwe roman in de boekhandel is de schrijver een tevreden man.In je nieuwste boek ‘Vermoorde onschuld’, dat ook deelneemt aan De Moordzomer (zie pag. 22 en 23), raakt thrillerschrijver Lukas Lebowski in nauwe schoentjes als na een eerste ook een tweede vrouw met wie hij een verhouding had dood wordt aangetroffen. Een knipoog naar de gebroeders Coen?

“Ook ja, maar vooral een knipoog naar uitgeverij Lebowski. Het boek gaat immers over een schrijver die in conflict komt met zijn uitgeefster. Dat is de basis van de plot. Meestal spelen mijn verhalen zich af tegen een cultureel-historische achtergrond: kunstrestauratie, de Tweede Wereldoorlog, archeologie,... Plots realiseerde ik me dat de wereld die ik het best ken – het schrijven van misdaadverhalen – nog niet aan bod kwam. Zo ontstond het idee van een kat-en-muisspel tussen een thrillerschrijver en Thomas Berg, een duel waarbij de lezer zich constant zal afvragen: is dit fictie of realiteit?”Leuven speelt een wel heel belangrijke rol in je verhalen?

“Ik woon er twee derde van mijn leven. Negen maanden per jaar zijn de studenten er zeer uitdrukkelijk aanwezig. Dat leidt soms tot conflicten met de

reguliere inwoners. Tegelijk kan de stad economisch en cultureel niet zonder hen. Een potentieel kruitvat en een gedroomde achtergrond voor een schrijver.De setting in de universiteitsstad bezorgde me trouwens het basisidee voor ‘De mythe van Methusalem’, waarin alles om een wetenschappelijke ontdekking draait die het verouderingsproces drastisch afremt. Kort daarna pleegt het hoofd van het lab zelfmoord. Een journalist ontdekt dan weer dat er iets niet in de haak is met die ontdekking…”Deze zomer schenkt Standaard Boekhandel het kortverhaal ‘Moord aan zee’ van je aan zijn klanten?

“Een idee van de uitgeverij om mijn dertigjarige schrijverschap te vieren. Voor één keer speelt Thomas Berg op verplaatsing. In volle zomer wordt in drie verschillende steden een oudere vrouw verkracht, verminkt en vermoord. Alles wijst op een seriemoordenaar. Paniek en een nachtmerrie voor de toeristische sector.”De covers van je boeken zijn foto’s van kunstwerken uit Leuven?

“De kunstwerken leggen niet alleen een link met de stad, ze zijn ook van belang voor het verhaal. De foto’s zijn overigens van de hand van Uschi, mijn dochter. Ze voelt perfect aan wat ik wil. Voor ‘Het oog van de naald’ wou ik een opname van Totem, een 23 meter hoog kunstwerk van Jan Fabre. De kunstenaar betitelde het resultaat als de beste foto die ooit van dat werk gemaakt werd.”

Jo Claes, De mythe van Methusalem,

Houtekiet, € 21,99

Gratis*af te halen

in Standaard Boekhandel

*Zolang de voorraad strekt. OP = OP!

GRATIS* bij aankoop van

2 Asterix -strip albums naar keuze

* Actie geldig t.e.m. 31 augustus 2015, dit zolang de voorraad strekt. OP=OP! Niet cumuleerbaar met andere kortingen en/of promotionele aanbiedingen.

GRATIS* bij aankoop van 2 Asterix- stripalbums naar keuze

Collector’s item

OP=OP !

Actie bij en

& bij

*Deze actie is geldig van 30 juni tot en met 31 augustus 2015, dit zolang de voorraad strekt. OP=OP! Niet cumuleerbaar met andere kortingen en/of promotionele aanbiedingen.

INTERVIEW MET JO CLAES

Page 8: Sbm vakantie 2015

‘EEN VOORLIEFDE VOOR VLAAMSE AUTEURS’

“Als we straks naar zee vertrekken, gaat er vast en zeker een flinke stapel boeken mee. Ik ben een absolute fan van misdaadverhalen en thrillers. Van Tess Gerritsen bijvoorbeeld heb ik alle boeken gelezen. Van Harlan Coben bijna alles. Hij heeft trouwens net een nieuw boek uit, ‘De vreemde’. Het liefst lees ik de Vlaamse auteurs: Aspe, Deflo, Bavo Dhooge, Jo Claes, Christian De Coninck… Waarom? Misschien omdat bijna alle verhalen zich hier afspelen. Maar vooral toch omdat het stuk voor stuk mensen zijn die een verhaal op papier kunnen zetten dat leest als een trein.Nu ben ik net begonnen in ‘Het laatste oordeel’ van Toni Coppers, waarin er een aantal kinderen verdwijnen terwijl er telkens een

bestelwagen wordt gesignaleerd. ‘De doos’, de nieuwe Aspe, spaar ik nog even op voor aan zee. Weet je wat leuk is? Aspe brengt ieder jaar twee boeken uit en de verschijningsdata vallen zowat samen met Moederdag en mijn verjaardag. Ik weet op voorhand wat er in een van de pakjes zit.”

Linda (55 jaar) is bediende.

Ingrid Castelein, Mon(t) Ventoux, Manteau, € 19,99

‘BOEKEN GEVEN ME EEN INSTANT VAKANTIEGEVOEL’

“Vakantie is eventjes niet aan de orde. Momenteel verblijf ik voor mijn werk in Derby, een stadje in de Engelse Midlands. Ik kom maar af en toe naar België en dan ga ik graag op boekenjacht. Ginder breng ik de avonden immers vaak al lezend door. Dat helpt om de beslommeringen van de dag achter me te laten en het bezorgt me alsnog een beetje een vakantiegevoel. Vaak grijp ik naar biografieën. Zo’n boek gaat heel wat dieper dan het doorsnee-interview en je steekt er altijd wel iets van op. ‘Niels Albert. Recht uit het hart’ staat op het leeslijstje voor de komende dagen. Ook ‘Karakters’, het boek naar het tv-programma van Ben Crabbé waarin hij uitgebreid praat met tien sportpersoonlijkheden,

gaat mee in de chunnel. ‘Mon(t) Ventoux’, waarin reisjournaliste Ingrid Castelein het heeft over bergop fietsen en alles wat de Vaucluse, de streek waar de mythische berg zich bevindt, te bieden heeft, lijkt me ook best interessant en ideaal om in vakantiestemming te komen.”

Kenneth (25 jaar) is bediende.

Harlan Coben, De vreemde, Uitgeverij De Boekerij, € 19,95

Exclusief bij Standaard Boekhandel

Gratis quizwaaier ter waarde van € 6,99

bij aankoop van 2 Studio 100-boeken*

*Deze actie is geldig bij Standaard Boekhandel zolang de voorraad strekt (op = op). Keuze uit 3 verschillende quizwaaiers, bij aankoop van 2 boeken uit het Studio 100-gamma. Niet cumuleerbaar met andere kortingen en/of promotionele acties. Bij bestelling in de webwinkel is de actie enkel geldig bij afhaling en betaling bij een Standaard Boekhandel in je buurt. Deze quizwaaier mag niet verkocht worden.

» Ideaal formaat om mee te nemen op vakantie

Gratis*

*Bij aankoop van een betalende doos ijs naar keuze uit de deelnemende OLA-producten. Kijk op www.wpg.be/zomeractie voor de actievoorwaarden. Deze actie is geldig van 19 juni tot en met 31 augustus 2015, dit zolang de voorraad strekt. Niet cumuleerbaar met andere kortingen en/of promotionele aanbiedingen. Inruilen kan tot 30 september 2015. & bij

KLANT AAN HET WOORD

Page 9: Sbm vakantie 2015

Disney Violetta Reuzeleuk doe-boek Sudoku’s, woordzoekers, tekeningen om in te kleuren en te versieren, cadeaulabels, bladwijzers en een heuse verjaardagsslinger om te knutselen… je vindt het allemaal in dit superleuke boek van Violetta! Vanaf 7 jaar

€ 12,50

Vakantiepakket Met dit leuke vakantiepakket start je kind goed voorbereid in het volgende leerjaar. Je kind oefent met de Vakantiekalender en herhaalt digitaal met de Zomerbingel-app voor iPad en Android-tablets. Handig om mee te nemen op reis, inclusief een motiverend familiespel in de app.

Verkrijgbaar: Vakantiepakket kleuters, Vakantiepakket leerjaar 1, Vakantiepakket leerjaar 2, Vakantiepakket leerjaar 3, Vakantiepakket leerjaar 4, Vakantiepakket leerjaar 5, Vakantiepakket leerjaar 6

€ 10 per Vakantiepakket

Ghost Rockers. Verloren zomer Wat je niet zag op tv… Waarom bedreigt iemand Mila met de dood? Enkel als ze met de Ghost Rockers naar het Rock Beach Festival in Zuid-Frankrijk reist, kan ze het mysterie rond een vermist meisje ontrafelen en haar gevaarlijke tegenstander ontmaskeren… Van 8 tot 12 jaar

€ 9,99

Bumba vakantiepakket Pretpakket voor pientere peuters en kleuters Ideaal voor op reis of op restaurant. Met doeboek, kleurboek en stickerboek. Van 1 tot 4 jaar

€ 9,99

+ +

Inclusief app voor iPad en tablet

Exclusief bij Standaard Boekhandel

Gratis quizwaaier ter waarde van € 6,99

bij aankoop van 2 Studio 100-boeken*

*Deze actie is geldig bij Standaard Boekhandel zolang de voorraad strekt (op = op). Keuze uit 3 verschillende quizwaaiers, bij aankoop van 2 boeken uit het Studio 100-gamma. Niet cumuleerbaar met andere kortingen en/of promotionele acties. Bij bestelling in de webwinkel is de actie enkel geldig bij afhaling en betaling bij een Standaard Boekhandel in je buurt. Deze quizwaaier mag niet verkocht worden.

» Ideaal formaat om mee te nemen op vakantie

Gratis*

KINDER- EN JEUGDBOEKEN

Page 10: Sbm vakantie 2015

€ 13,50

€ 14,95

€ 13,50

€ 12,95

€ 14,95

€ 12,95

€ 12,50

€ 12,50 € 13,50 € 13,50

€ 13,50 € 13,50

Zomers leesplezier!

Verkrijgbaar bij

10 standaard boekhandel magazine

Page 11: Sbm vakantie 2015

‘Jongeren aanzetten tot lezen geeft me een enorme voldoening’Op zondag 23 augustus heeft in Domein Elzenhof in Aarschot de tweede Belgische editie van de Grijze Jager Dag plaats. John Flanagan, de auteur van de reeks ‘De Grijze Jager’, was onlangs in Nederland om er zijn nieuwste boek in de ‘Broederband’-reeks voor te stellen:

‘De schorpioenberg’.Een van de personages uit ‘De Grijze Jager’ doet mee in ‘De schorpioenberg’?

“Jawel, Hal en zijn Broederband, de Reigers, gaan op zoek naar de leider van de sekte die prinses Cassandra wil vermoorden en krijgen daarbij hulp van Grijze Jager Gilan. Die wisselwerking is leuk. De lezers vragen er ook vaak om. Maar ik wil de reeksen niet te veel in elkaar laten overlopen. Dan krijg je te veel hoofdpersonages en wordt de verhaallijn snel te complex.”Hoe was het om aanwezig te zijn op de Grijze Jager Dag in Nederland?

“Overweldigend. Vorig jaar waren er wel vijfduizend bezoekers, dus werden het dit jaar twee dagen met meer dan zeventig ingeschreven Broederband-teams. Het streelt je ijdelheid natuurlijk als een paar duizend jongelui je opwachten. Het geeft voldoening als zoveel jongeren zich door jouw verhalen op het lezen storten. Het is trouwens prettig te merken dat zowel jongens als meisjes de verhalen leuk vinden en dat ze blijven lezen, ook als ze intussen al jongvolwassenen zijn.”

Wat gebeurt er op zo’n Grijze Jager Dag?“Er zijn heel wat wedstrijden waar je alleen of met je Broederband, een team van vier personen, aan kan deelnemen: speerwerpen, zwaardvechten, touwtrekken, jagen en natuurlijk boogschieten. Verder is er een show met roofvogels, een heus riddertoernooi en een levensechte veldslag. Ik hoop dat ook in België heel wat jongeren een Broederband zullen oprichten om deel te nemen, want teamspirit is heel belangrijk en waardevol.”Komen er nog meer boeken aan?

“In Amerika verschijnt ‘The Grey Raider’, een boek voor volwassenen dat de gefictionaliseerde geschiedenis van de Alabama vertelt, een rivierboot van de Confederates die tijdens de burgeroorlog een uitzichtloos duel aangaat. De reeks ‘De Grijze Jager’ wordt uitgebreid met twee boeken die het verhaal van de begindagen, nog voor ‘De Ruïnes van Gorlan’, vertellen. En ook in de ‘Broederband’-reeks staan er twee nieuwe verhalen op stapel.” En een Grijze Jager-film?

“De economische crisis heeft onze plannen vertraagd, maar met een beetje geluk komt het er toch van. John Haggis, de scenarist/regisseur/producent die voor ‘Crash’ twee Oscars in ontvangst mocht nemen, gelooft er heel erg in.”

John Flanagan, Broederband 5.

De schorpioenberg, Gottmer Uitgevers Groep,

€ 16,95

Surf naar www.standaardboekhandel.be/grijzejager

Toegang vanaf € 5

Deel 1 nu slechts

€ 5

& bij

Exclusief bij Standaard Boekhandel:

*Deze actie is geldig van 30 juni tot en met 23 augustus 2015, dit zolang de voorraad strekt, exclusief bij Standaard Boekhandel en Standaard Bookshop bij FUN. Niet cumuleerbaar met andere kortingen en/of promotionele acties. Niet geldig op e-books. Bij bestelling in de webwinkel is de actie enkel geldig bij afhaling en betaling bij een Standaard Boekhandel in je buurt.

Gratis* lederen armbandbij aankoop van een boek uit de reeks ‘De  Grijze Jager’ of ‘Broederband’ naar keuze

INTERVIEW MET JOHN FLANAGAN

Page 12: Sbm vakantie 2015

doe mee aan dekleurwedstrijd

En WIN een bezoek aande olifanten van Planckendael op

zondag 27 september 2015

VUL JE GEGEVENS INE-mailadres:

Voornaam: meisje/jongen

Naam Leeftijd:

Telefoon- of gsm-nummer:

Deze wedstrijd loopt van 30 juni t/m 14 augustus 2015. Breng je kleurplaat binnenbij een Standaard Boekhandel in je buurt vóór 15 augustus 2015 en win een leuke dag in Planckendael op zondag 27 september 2015. De winnaars worden ten laatste 15 september 2015 persoonlijk verwittigd.

Knip de rechterpaginauit ons magazine, kleur erop los en breng je kleurplaat naar een Standaard Boekhandel in je buurt vóór 15 augustus 2015.

Maak zo kans op 1 van de 5 tickets voor een leuke dag in Planckendael voor het hele gezin* op zondag 27 september 2015.

De winnaar krijgt:

• Een vrij bezoek op zondag 27 september 2015 aanPlanckendael voor max. 4 personen

• Om 14.30 uur: de rondleiding Op bezoek met Kai-Mook en Comet gids

*Een gezin = de winnaar en max. 3 personen. Lees het wedstrijdreglement op www.standaardboekhandel.be

KLEUR MIJ!

Page 13: Sbm vakantie 2015

doe mee aan dekleurwedstrijd

En WIN een bezoek aande olifanten van Planckendael op

zondag 27 september 2015

VUL JE GEGEVENS INE-mailadres:

Voornaam: meisje/jongen

Naam Leeftijd:

Telefoon- of gsm-nummer:

Deze wedstrijd loopt van 30 juni t/m 14 augustus 2015. Breng je kleurplaat binnenbij een Standaard Boekhandel in je buurt vóór 15 augustus 2015 en win een leuke dag in Planckendael op zondag 27 september 2015. De winnaars worden ten laatste 15 september 2015 persoonlijk verwittigd.

Knip de rechterpaginauit ons magazine, kleur erop los en breng je kleurplaat naar een Standaard Boekhandel in je buurt vóór 15 augustus 2015.

Maak zo kans op 1 van de 5 tickets voor een leuke dag in Planckendael voor het hele gezin* op zondag 27 september 2015.

De winnaar krijgt:

• Een vrij bezoek op zondag 27 september 2015 aanPlanckendael voor max. 4 personen

• Om 14.30 uur: de rondleiding Op bezoek met Kai-Mook en Comet gids

*Een gezin = de winnaar en max. 3 personen. Lees het wedstrijdreglement op www.standaardboekhandel.be

KLEUR MIJ!

Page 14: Sbm vakantie 2015

Superfood avocado Linda Shearer

Dit boek laat zien dat je alle kanten uit kan met avocado: van een guacamole, smoothie, soep, salade tot mousse en zelfs ijs. Avocado opnemen in je dagelijkse eetgewoonten heeft een positieve invloed op je gezondheid. Avocado barst van eiwitten, goede vetten en vitaminen.

€ 14,95

De gouden jaren van Mickey Mouse 3 1939 - 1940 Floyd Gottfredson

Voor de grote Mickey-fans is dit een nieuw deel in de meesterlijke reeks luxealbums van Floyd Gottfredson. In de extra grote uitgave ‘De gouden jaren van Mickey Mouse 3’ lees je naast ‘Mickey contra de Zwarte Schim’ ook vele andere betoverende verhalen.

€ 29,95

» WIST JE DAT

- Floyd Gottfredson in eerste instantie slechts een paar weken voor de Disney Studios zou werken maar dat hij er uiteindelijk meer dan 40 jaar bleef?

- Mickey Mouse aanvankelijk de naam Mortimer zou krijgen?

ONZE WEBWINKEL IS 24/24 OPEN

www.standaardboekhandel.b

e

Deze zomer maak jij zelf de knapste strandbloemen en de coolste vliegers!

BOEKENKAST

Verkrijgbaar bij

VTMKZOOM en De Funnie Show Boekenkast © are trademarks of MEDIALAAN – Licensed by MEDIALAAN/B.E.

Zelf de mooiste strandbloemen maken Karin Van Hoorick is dé specialist strandbloemen in Vlaanderen. Ze maakte een gloednieuw boek boordevol technieken en ideeën om strandbloemen te maken. Met enkele makkelijk vindbare materialen maak jij zelf prachtige bloemen die nooit verwelken!

€ 12,99

Maak je eigen vliegers Kies jij een klassieke ruitvlieger of liever de speciale uilalia? Dit boek legt stap voor stap uit hoe je vliegers in alle soorten en formaten knutselt. Enkele goedkope materialen zijn genoeg! Weer of geen weer, met deze vliegers kan je er altijd opuit trekken!

€ 12,99

&

bij

KOOKBOEKEN

Page 15: Sbm vakantie 2015

Deze dvd’s nemen ook deel aan de actie:

* Actie geldig op de deelnemende dvd’s t.e.m. 31 augustus 2015, dit zolang de voorraad strekt.Niet cumuleerbaar met andere kortingen en/of promotionele aanbiedingen

Boyhood Edge OfTomorrow

The Fault In Our Stars

F.C. De Kampioenen

Godzilla Gravity The Hobbit: The Desolation Of Smaug

Hoe tem je een draak 2

If I Stay Into The Storm

The Lego Movie

Welp Winter’s Tale Witse: de fi lm

Exclusief bij

€ 9,95 per .

···

22 Jump StreetThe Amazing

Spider-Man 2Belle en het BeestBlood TiesThe Book ThiefBrick Mansions The Broken Circle BreakdownCloudy With A Chance

Of Meatballs 2Diplomatie

Dracula UntoldThe Equalizer FuryThe Grand

Budapest HotelHalfwegHerculesHornsImageLeviathanThe Maze RunnerThe Monuments Men

Plan BartPompeiiRio 2Stalingrad SurvivorWaterloo

Actie geldig op de deelnem

ende dvd’s t.e.m. 31 augustus 2015, dit zolang de voorraad strekt. • • • Niet cumuleerbaar m

et a

nder

e ko

rtin

gen

en/o

f pro

mot

ione

le aa

nbiedingen. • • •

i.p.v. € 29,85

3 dvd’s voor € 19,90

Je herkent de actie in de winkel aan

deze sticker

3 dvd’s voor slechts € 19,90

Page 16: Sbm vakantie 2015

Libelle doe-box Papieren bloemen maken Een strandwinkeltje vol crêpepapieren bloemen: word je er ook nostalgisch van? In deze doe-box vind je alles om de mooiste papieren bloemen in elkaar te knutselen, samen met je (klein)kinderen. Kies een bloem uit en ga aan de slag met de handige stap-voor-stapfiches! Wedden dat jullie straks de sterren van het strand zijn?

€ 23,50

Trotter 1200 topervaringen in Frankrijk Ontdek de mooiste bezienswaardigheden van Frankrijk. Erfgoed, gastronomie, feesten en festivals, wandelingen, ongewone plekken of activiteiten zijn enkele van de thema’s die in dit boek aan bod komen. De perfecte mix van praktische reisgids en inspiratiebijbel.

€ 29,99

Brussel-Berlin Maartje Van Neygen

Maartje Van Neygen bezingt haar liefde voor Berlijn. Haar mooie cd ‘Brussel-Berlin’, vol frisse Nederlandstalige nummers, geeft je een ‘soundtrack’-gevoel. Een aanrader voor wie graag wegdroomt bij muziek!

Cd: € 19,95

CD

Geniet nu van je favoriete Europese reisbestemming met 15% korting

15% korting*

*Deze actie is geldig tot en met 31 juli 2015, dit zolang de voorraad strekt. Niet cumuleerbaar met andere kortingen en/of promotionele acties. 15% korting op de adviesprijs van de Europese bestemmingen in de reeksen Trotter, Michelin en Capitool. De korting voor de reisgidsen van Michelin en Trotter wordt automatisch aan de kassa verrekend. Voor de reisgidsen van Capitool is de korting al in de prijs verrekend.

Exclusief bij Standaard

Boekhandel

Ik ga op reis en neem mee...

Page 17: Sbm vakantie 2015

België 44 De bevrijding in woord en beeld Peter Taghon

Aan de hand van meer dan 400 foto’s brengt WO II-expert Peter Taghon de bevrijding van België op onnavolgbare wijze opnieuw tot leven. Elke foto, zorgvuldig geselecteerd uit archieven wereldwijd, wordt nauwkeurig gelokaliseerd in plaats en tijd en tot in de kleinste details beschreven. Een uniek naslagwerk dat in geen enkele WO II-bibliotheek mag ontbreken.

€ 24,99

Nazi’s in Amerika Eric Lichtblau

Dit boek onthult de schokkende waarheid over honderden nazi’s in Amerika. Met de hulp van de CIA en de FBI werden ze naar Amerika gehaald om de regering te helpen in de strijd tegen het communisme. Als oorlogsvluchtelingen werden ze nauwelijks doorgelicht en werd hun verleden in de doofpot gestopt. Samen met hun familie konden ze zich dus probleemloos vestigen en met een schone lei herbeginnen.

€ 27,99

De poppenspeler van Warschau Eva Weaver

Vlak voor WO II woont Mika, een 14-jarige joodse jongen, in het getto van Warschau. Wanneer zijn grootvader op straat wordt doodgeschoten, erft Mika diens jas. In de voering van de jas vindt hij een handpop. Zo wordt Mika poppenspeler. Hij vermaakt de kinderen van het getto, maar wordt ook gedwongen voor de Duitse troepen op te treden. Tot op een dag het hele getto wordt ontruimd. Samen met zijn nichtje Ellie gaat Mika ondergronds. Een van zijn poppen, de prins, reist mee met de Duitse soldaat Max naar de hel van Siberië. Het zal twee generaties duren voordat Mika’s poppen weer herenigd worden.

€ 9,99

The Imitation Game ‘The Imitation Game’ is een indrukwekkend drama over het leven en werk van Alan Turing, de briljante maar emotioneel gecompliceerde Britse wetenschapper die met zijn werk de Tweede Wereldoorlog hielp te verkorten en daarmee de levens van tienduizenden mensen heeft gered. Gebaseerd op waargebeurde feiten. In de winter van 1952 werd Alan Turing door de autoriteiten opgepakt voor het toen strafbare feit homoseksualiteit, met een verschrikkelijke veroordeling tot gevolg. Wat echter bij niemand bekend was, was dat Turing enkele jaren daarvoor tijdens de oorlog in het diepste geheim leiding gaf aan een groep van knappe koppen. Hun opdracht was het kraken van de Enigma-code die de Duitsers voor al hun communicatie gebruikten. De machine die Turing uitvond, was niet alleen essentieel voor de beëindiging van de oorlog, maar ze was ook het prototype voor onze hedendaagse computer.

Dvd: € 15,95

Als je het licht niet kunt zien Anthony Doerr

De jonge Marie-Laure is blind. Ze woont met haar vader in Parijs naast het Natuurhistorisch Museum, waar hij werkt als curator. Als Marie-Laure twaalf is, bezetten de nazi’s Parijs en vader en dochter vluchten naar het Bretonse Saint-Malo. Ze hebben de grootste en meest waardevolle schat van het museum meegenomen. In een Duits mijnstadje groeit Werner Pfennig op in een weeshuis samen met zijn jongere zusje Jutta. Werner belandt bij de Hitlerjugend en wordt vervolgens naar het front gestuurd. Via Rusland komt hij ten slotte in Saint-Malo terecht, waar zijn verhaal en dat van Marie-Laure samenkomen.

€ 19,99

Verkrijgbaar bij

DÉ INTERNATIONALE BESTSELLER, ABSOLUUT BETOVEREND!

Bekroond met de

Pulitzer Prize 2015

WERELDOORLOG II

Page 18: Sbm vakantie 2015

50 punten extra!

*Deze actie is geldig van 30 juni tot en met 13 augustus 2015, dit zolang de voorraad strekt, exclusief bij Standaard Boekhandel. Niet cumuleerbaar met andere kortingen en/of promotionele acties. Niet geldig op e-books.

KOOP EEN BOEK UIT ONZE ZOMER-SELECTIE EN ONTVANG 50 PUNTEN EXTRA* OP JE KLANTENKAART

EXCLUSIEVE ACTIE

€ 19,99

€ 14,99

€ 17,99

€ 12,50

€ 17,99

€ 15

€ 17,99 € 19,99 € 19,99

€ 15

planckendael.be#Qiyo

planckendael.beplanckendael.beplanckendael.beplanckendael.beplanckendael.beplanckendael.beplanckendael.be

Qiyo isgeboren!

Haal vanaf 5 juli het nieuwe ZOOmagazine in jeStandaard Boekhandel en bezoek Planckendael met korting!18 standaard boekhandel magazine

Page 19: Sbm vakantie 2015

VERLANGEN NAAR DE NIEUWSTE RODDEL

Zo was de grote vakantie vroeger: een feest van boomhutten en waterpret waar maar geen einde aan leek te komen. Een onafzienbare opeenvolging van nectarines die geurden in de fruitschaal, opblaasbare dieren die te water werden gelaten en spionageactiviteiten die bestonden uit het schaduwen van wandelende oude dames uit het nabijgelegen rust- en verzorgingstehuis. Enige spelbreker in die eindeloosheid waren de pancartes in de winkel, die al van begin augustus hun schrijfgerief aanprezen met dat ellendige ‘Terug Naar School’, een van de meest gehate zinnetjes uit de wereldgeschiedenis.Tegenwoordig ken ik dat soort uitgestrektheid van de tijd niet meer. Ergens onderweg – een precieze datum valt niet te achterhalen – zijn we uit ons gezellige locomotiefje overgestapt in een Train à Grande Vitesse. Die raast met steeds duizelingwekkender snelheid door het landschap en komt slechts af en toe nog eens tot stilstand, in een vakantie die nu altijd te kort is. Ik probeer mij dan van de schermen en schermpjes los te rukken, want ik ben van oordeel dat onze huidige, dwangmatige ‘interactiviteit’ veel gemoedsrust de nek heeft omgewrongen. Ik probeer dan weer écht te lezen, wat betekent: luisteren naar iemand anders, zonder daar voortdurend zelf tussen te willen brabbelen. Dit jaar ga ik onder meer luisteren naar het tsjirpen van de cicades en van Bavo

Claes, die met ‘Vijftig’ een nieuwe roman heeft geschreven – bijna twintig jaar na zijn vorige, die de titel ‘Kraai’ meekreeg. Ik hou wel van schrijvers die er hun tijd voor nemen, in plaats van jaarlijks een slordig spervuur van lettertekens op de wereld los te laten, in de hoop dat iets daarvan wel doel zal treffen. Ik hoop ook nog andere boeken te lezen, nieuwere zowel als oude, van oude mannen zowel als van jongere vrouwen. Tot ik een lichte verzadiging oploop van woorden. Dan pas kan de verveling intreden, dat heilige moment waarop je naar de lucht kan kijken zonder bang te worden voor de leegte. De kracht van verveling kan volgens mij niet overschat worden. Verveling is heilzaam. Ze behoort tot het wezen van vakantie: het moment waarop de stekker in het stopcontact gaat en je zo’n gesegmenteerd accuutje op je voorhoofd ziet verschijnen dat langzaam maar zeker weer volloopt.Vakantie is pas echt geslaagd als je weer begint te snakken naar de koffieautomaat en naar de nieuwste roddel. Als je je in de file stort terwijl je iets van Joan as Police Woman neuriet. Als je vol goede moed en met een vers geslepen machete de tweehonderdvijftig berichten te lijf gaat die, in verschillende talen en gradaties van hoogdringendheid, in je mailbox om je aandacht schreeuwen.De hel, dat zijn de anderen – die gewoon door zijn blijven werken alsof er niets aan de hand was.

Jean-Paul Mulders is journalist, schrijver en vaste columnist voor Knack Weekend.

© B

ieke

Cla

esse

ns

planckendael.be#Qiyo

planckendael.beplanckendael.beplanckendael.beplanckendael.beplanckendael.beplanckendael.beplanckendael.be

Qiyo isgeboren!

Haal vanaf 5 juli het nieuwe ZOOmagazine in jeStandaard Boekhandel en bezoek Planckendael met korting!

COLUMN

Page 20: Sbm vakantie 2015

LITERATUUR

Mijn man en mijn minnaars Robin Rinaldi

Wanneer journaliste Robin Rinaldi ontdekt dat haar man andere ideeën

over hun toekomst heeft dan zijzelf, besluit ze alleen op haar eigen

voorwaarden getrouwd te blijven. “Als ik geen kinderen zal hebben,

dan zal ik minnaars hebben”, is het volgende jaar haar motto.

€ 19,90

Schitterende kleine dingen Cheryl Strayed

“Niemand leeft je leven voor je. Je zult het zelf moeten doen, of je nu rijk of arm bent, enorm veel geluk hebt of

juist vreselijke pech. En je zult moeten leven, of het nu eerlijk is of niet en

hoe moeilijk het ook is.” Dit boek biedt houvast bij alles in je leven.

€ 18,90

Drang Yannick Ottoy

“Of hij nog eens kon bijspringen, voor die finale, op de Heizel...” Philippe aarzelt geen moment wanneer zijn commissaris hem iets vraagt. Hij is jong en houdt van zijn werk. Hij weet niet dat hij die woensdag getuige zal zijn van een van de grootste voetbalrampen ooit.

€ 19,99

Cécile Ish Ait Hamou

Djibril is elf en droomt van de wereld buiten zijn kleine dorp

in Marokko. Na een schokkende gebeurtenis leidt een foto hem

naar Parijs, waar hij kennismaakt met de jonge vrouw Cécile. Ze

intrigeert hem, maar is nauwer vervlochten met zijn leven dan hij

kan vermoeden.

€ 19,99

BESTEL JE FAVORIETE BOEK OOK ONLINE

www.standaardboekhandel.b

e

Geef je wereld kleurmet de1001 voordelen

en 1001 glimlachjes!Met je lidkaart van de Gezinsbond spaar je korting op je aankopen bij Standaard Boekhandel. En bij 1 001 handelaars in Vlaanderen en Brussel. Zo kan je korting verzamelen op kleding, schoenen, babyartikelen, speelgoed, brillen, bloemen... en veel meer. Bovendien kan je met korting naar tentoonstellingen, musea, attractieparken, musicals en andere evenementen.

Ben jij nog geen lid? Surf dan snel naar www.gezinsbond.be/lidworden of tel. 02-507.88.88.

adv.indd 1 6/10/2015 3:35:58 PM

€ 19,95 per dvd-box4 fi lms per box

Box 1: The Costume Drama Collection VOL. 1- Girl With a Pearl Earring- Marie Antoine� e- Goya’s Ghosts- Nuovomondo

Box 2: The Costume Drama Collection VOL. 2 - Jane Eyre- Love in the time of cholera- Becoming Jane- Brideshead Revisited

Geniet met de hele familie van deze epische fi lms

De Kostuumdrama-collectie

LITERATUUR

Page 21: Sbm vakantie 2015

» AANRADER

- “‘De man die de taal van de slangen sprak’ is een van de allerbeste hedendaagse romans over eenzaamheid. (…) Wonderbaarlijk, in alle betekenissen van het woord.” - Le Monde des livres -

- Het boek was een bestseller in Estland en Frankrijk en werd in 2013 door ‘Le Monde’ uitgeroepen tot beste zomerroman van het jaar.

LITERATUUR

Peyton Place Grace Metalious

Het ogenschijnlijk vredige stadje Peyton Place verbergt vele drama’s en Grace Metalious legt ze bloot. Het omstreden én verboden boek uit 1956 heeft nog niets aan kracht ingeboet. In de VS werd het boek 40 miljoen keer verkocht en was het de basis voor de eerste tv-soap.

€ 19,95

De blauwe draad Anne Tyler

‘De blauwe draad’ volgt de levens van de familie Whitshank. Met subtiele, observerende humor beschrijft Anne Tyler wat er gebeurt wanneer drie generaties zich onder één heel bijzonder dak bevinden. Dat van het huis dat hun grootvader honderd jaar geleden bouwde.

€ 19,90

De man die de taal van de slangen sprak Andrus Kivirähk

In deze literaire fantasie, gebaseerd op eeuwenoude Estlandse folklore, voert Kivirähk de lezer mee naar de wereld van de woudmensen, waarin absurdistische personages vertoeven die dicht bij de natuur staan. Een wereld die symbool staat voor onze huidige samenleving.

€ 19,90

Geef je wereld kleurmet de1001 voordelen

en 1001 glimlachjes!Met je lidkaart van de Gezinsbond spaar je korting op je aankopen bij Standaard Boekhandel. En bij 1 001 handelaars in Vlaanderen en Brussel. Zo kan je korting verzamelen op kleding, schoenen, babyartikelen, speelgoed, brillen, bloemen... en veel meer. Bovendien kan je met korting naar tentoonstellingen, musea, attractieparken, musicals en andere evenementen.

Ben jij nog geen lid? Surf dan snel naar www.gezinsbond.be/lidworden of tel. 02-507.88.88.

adv.indd 1 6/10/2015 3:35:58 PM

LITERATUUR

Page 22: Sbm vakantie 2015

DeMoordzomer

DE GRENZELOZE Jussi Adler-Olsen

€ 17,50

NEPVLEES Belinda Aebi

€ 21,99

SCAM ALARM Bavo Dhooge

€ 19,99

MEISJE VERMIST Tess Gerritsen

€ 19,99

HET MEISJE IN DE TREIN Paula Hawkins

€ 19,95

ERFSCHULD Arnaldur Indridason

€ 19,99

EEN BEKNOPTE GESCHIEDENIS VAN ZEVEN MOORDEN Marlon James

€ 24,99

DE DOOS Pieter Aspe

€ 21,99

DE GEHEUGENMAN David Baldacci

€ 19,95

VERMOORDE ONSCHULD Jo Claes

€ 21,99

PETER

Witsand Uitgevers

PERCEVAL

HOLLYWOODFACTOR

DE

misdaadroman

Welk moordend monster leidt hoofdinspecteur Alessandra Vaccaro

om de tuin?

Een duizelingwekkende thriller, waarin niets is wat het lijkt.

PAYBACK Mike Nicol

€ 19,95

HET BOEK DER ZIELEN James Oswald

€ 19,99

DE HOLLYWOODFACTOR Peter Perceval

€ 19,95

LEVEN OF DOOD Michael Robotham

€ 19,90

MADE IN SWEDEN Roslund & Thunberg

€ 17,95 (tijdelijke prijs tot en met 18 augustus 2015, vanaf dan: € 22,95)

Voor meer info,

surf naar demoordzomer.be

De 30 beste thrillers samen in één grote voordeelactie! Met unieke wedstrijd.

Page 23: Sbm vakantie 2015

Verdien extra punten op je klantenkaart bij aankoop van 1 van de deelnemende titels*.

Je herkent de deelnemende titels aan deze sticker.

DE

FLO

THRILLER

TEEK

In het Rijksdomein van Hofstade wordt het lijk van een jonge vrouw gevonden. Gizzy Van Genechten werd naakt begraven. Haar stoffelijke resten verpakt in een plastic vuilniszak. Uit de au­t o psie blijkt dat ze op een extreem brutale manier is gewurgd.

Inspecteurs Nadia Mendonck en Dirk Deleu kunnen onderzoeksrechter Jos Bosmans ervan overtuigen om de identiteit van het meisje voor-lopig niet vrij te geven. Met de medewerking van Demeulenaere en Smekens, twee lokale agenten

die het dorp Zemst en zijn inwoners kennen als hun broekzak, laten ze de geruchtenmolen op gang komen in de hoop dat de dader zichzelf gaat verraden.

Al snel komt er een logische verdachte in beeld: Ben Duchatelet, die een knipperlichtrelatie had met Gizzy. Maar bij zijn arrestatie gaat een en an­der grondig fout. Demeulenare verliest de pedalen, Nadia schiet Duchatelet dood. Een daad van wettelijke zelfverdediging. Of toch niet? En was Ben Duchatelet wel echt de moordenaar van Gizzy?

Luc Deflo, al goed voor meer dan 550.000 verkochte boeken in Vlaanderen en Nederland, schreef alweer een razend spannende page-turner die je niet meer loslaat. De lezer mag zich verwachten aan realis-tische personages, een ingenieuze plot en een zinderende ontknoping. Na Macht en Intifada, een nieuwe bestseller van Vlaanderens beste thrillerauteur.

ISBN 978-90-893-1506-9

DEFLOTEEK

HET LAATSTE OORDEEL Toni Coppers

€ 21,99

HET KWAAD VERGEET NIET Roberto Costantini

€ 19,95

DOOD DE VADER Sandrone Dazieri

€ 19,95

DE DAIKONKWEKER Christian De Coninck

€ 18,99

TEEK Deflo

€ 22,95

THRILLER

Caroline Cool, die vorig jaar nog deel uitmaakte van de Vandiesel Company, heeft het team verlaten om stage te lopen bij een Londens modehuis. Ze wordt samen met haar nieuwe collega Nathalie naar Parijs gestuurd om er de prestigieuze modebeurs “Fame” bij te wonen. Wanneer Nathalie de volgende ochtend vermoord wordt teruggevonden op de bekende halve brug in Avignon met de schetsboeken van twee gerenommeerde topdesigners naast haar, heeft Caroline geen keuze: ze moét de Vandiesel Company inschakelen. In de daaropvolgende dagen wordt er ook een geheimzinnige inbraak gepleegd in een legerkazerne in Saint-Christol d’Albion, dus moet ook die zaak onderzocht worden.

Dit is het begin van alweer een spannend avontuur waarbij de Vandiesel Company alles op alles moet zetten om de waarheid te achterhalen: het gaat van Parijs over Avignon via Milaan naar Andalusië om uiteindelijk in Avignon een verrassende ontknoping te kennen. De ultieme vraag is niet alleen wie er achter de Bonsai-collectie zit, maar ook en vooral wat haar de moeite waard maakt om voor te moorden...

IJSTWEELING S.K. Tremayne

€ 17,50

IN VUUR EN VLAM Lisa Unger

€ 21,99

DE BONSAICOLLECTIE Dirk Vanderlinden

€ 19,95

STILLE GROND Hilde Vandermeeren

€ 19,99

WRAAKZUSTERS Machteld van Zalingen

€ 19,95

DE EERLIJKE VINDER Stephen King

€ 19,99

LIEVE DOCHTER Elizabeth Little

€ 19,95

DOCHTER Rosamund Lupton

€ 19,99

DE NACHT VAN DE VOGELS Kate Mosse

€ 19,99

STAD VAN INKT Geoff Nicholson

€ 15

kopen =

25 ptn.extra

2 boeken =

75 ptn.extra

3 boeken =

150 ptn.extra

1 boekEXTRA

PUNTENop je klantenkaart

DeMoordzomer

Dit boek neemt deel aan

Actie geldig van 2 juni t.e.m. 31 augustus 2015, dit zolang de voorraad strekt. • • • Niet cumuleerbaar met a

ndere ko

rtin

gen

en/o

f pro

mot

ione

le a

anbi

edin

gen.

• • •

*De 30 deelnemende thrillers kunnen ook online besteld worden op www.standaardboekhandel.be, maar dienen wel bij een Standaard Boekhandel in je buurt afgehaald te worden om de wedstrijdflyer met unieke code te bekomen. De actie loopt t.e.m. 31 augustus 2015, dit zolang de voorraad strekt. Deze actie is niet geldig op e-books.

3 boeken =150 ptn.

extra

1 boek =25 ptn.

extra

2 boeken =

75 ptn.extra

Page 24: Sbm vakantie 2015

Deze zomerreist je

bibliotheek mee

Stop ál je boeken in je handbagage met de e-readers van Standaard Boekhandel

Beperk je bagageJe tolino e-reader weegt minder dan 190 gram.

Reis zonder zorgen Je batterij gaat tot 7 weken mee.

Verwen je ogenHet haarscherpe E Ink®-beeldscherm weerkaatst geen zonlicht en leest netzoals papier.

* Inc

l. Rec

upel

en

Beba

t

Meer weten? Ontdek alle voordelen van digitaal lezen én meer dan 500.000 e-books op www.standaardboekhandel.be. Goeie reis!

Standaard Boekhandel prikkelt je digitaal leesgenot met de tolino shine en de tolino vision 2: twee vederlichte e-readers die uitblinken in gebruiksgemak.

* Inc

l. Rec

upel

en

Beba

t

: twee vederlichte e-readers die uitblinken in gebruiksgemak.

Je tolino e-reader weegt minder dan 190 gram.

Meer weten? Ontdek alle voordelen van digitaal lezen én meer dan

NIEUW! Lees zorgeloos aan het zwembad De speciale coating van de tolino vision 2 beschermt je e-reader tegen water en vuil.