Sales Manual Korte Verblijven & Stedentrips 2012

14
Sales Manual KORTE VERBLIJVEN & STEDENTRIPS 2012

description

Sales Manual Korte Verblijven & Stedentrips 2012

Transcript of Sales Manual Korte Verblijven & Stedentrips 2012

Page 1: Sales Manual Korte Verblijven & Stedentrips 2012

Sales Manual

KORTE VERBLIJVEN & STEDENTRIPS 2012

Page 2: Sales Manual Korte Verblijven & Stedentrips 2012

Introductie

Beste reisprofessional,

Hierbij presenteren wij u onze tweede thematische sales manuel van een serie van vier die wij dit jaar sa-menstellen, volgens het thema korte verblijven en stedentrips. Enkele Franse partners geven u rond dit thema het laatste nieuws en tips uit hun regio, departement of stad. Bijzondere accommodaties, sportieve activiteiten of ludieke uitstapjes, met het hele gezin, met zijn tweetjes, een groep vrienden of een zakelijke groep.

Aan bod komen de volgende partners: departement Aude , departement Aube en Champagne, regio Auvergne, regio Franche-Comté, de steden Rennes en Marseille (culturele hoofdstad in 2013). Laat u ver-rassen door de mogelijkheden!

Hierna volgen nog 2 sales manuels rond de thema’s ‘wijn&golf’ en ‘Frankrijk exclusief’:half juni: Wijn & Golfbegin juli: Frankrijk Exclusief

Daarnaast willen wij u graag informeren over onze komende activiteiten in 2012:5 juli Workshop Frankrijk Toerisme Exclusief in Amsterdam, locatie De Kookfabriek24/25 sept Workshop “Destination Nature” in Auvergne met exposanten uit het hele Centraal Massief (Auvergne, Limousin, Rhône-Alpes, Languedoc-Roussillon, Midi-Pyrénées) rond het thema natuur (optioneel een studiereis vooraf)9/10 okt Workshop “Destination Vignobles” in de Loirestreek, rond het thema wijntoerisme

Uiteraard staan wij graag tot uw beschikking indien u vragen heeft,

Met vriendelijke groet,

Sales team Atout France

Diana Klinkenberg, sales manager, 020-5353011, [email protected] Kramer, projectmedewerker sales, 020-5353014, [email protected] Moualhi, projectmedewerker sales, 020-5352123, [email protected] pagina voor reisprofessionals: http://nl.franceguide.com/professionals/ Convention Bureau pagina voor MICE specialisten: http://www.franceguidepro.com

Dit document is samengesteld door Atout France Nederland 2012.Atout France kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de vermelde prijzen of producten die door de verschillende organisaties in het document worden vermeld.

Page 3: Sales Manual Korte Verblijven & Stedentrips 2012

Inhoudsopgave

Introductie 2

Inhoudsopgave & foto credits 3

Aube en Champagne 4

Aude Katharenland 5

Bourgogne, wijngaarden en steden 6

Bourgogne, wijn en erfgoed 7

Bourgogne, fietsen Canal du Nivernais 8

Franche-Comté, Besançon, Belfort en Montbéliard 9

Franche-Comté, historische stad Dole 10

Franche-Comté, Lons-Le-Saunier en golfbaan Vernantois 11

Rennes 12

Marseille 13

Foto voorkant sales manual

Clos Vougeot©Alain Doire – Bourgogne Tourisme, Lons Le Saunier©CRT Franche-Comté Stéphane

Godin, Dole©CRT Franche-Comté-Laurent Cheviet, ©Marseille-OTCM-Altivue

Aube en Champagne: Logo Templiers©Aube en Champagne tourisme

Aude: Carcassonne, la Cité Médiévale©CDT Aude, Narbonne, le Palais des Archevèques©CDT Aude

Bourgogne: Clos Vougeot© Alain Doire – Bourgogne Tourisme;Cluny© Alain Doire – Bourgogne

Tourisme;Vézelay© Alain Doire – Bourgogne Tourisme

Franche-Comté: Belfort©CRT Franche-Comté-Laurent Cheviet, Montbéliard©CRT Franche-Comté,

Dole eurovélo 6©CRT Franche-Comté-Laurent Cheviet, Dole©CRT Franche-Comté-Laurent Cheviet,

Lons Le Saunier©golf Val de Sorne, Lons Le Saunier©CRT Franche-Comté-Stéphane Godin

Rennes: ©Michel Ogier, Parc du Thabor et Place du Champ Jacquet

Marseille: ©Marseille-OTCM-Altivue

Foto credits

Page 4: Sales Manual Korte Verblijven & Stedentrips 2012

Aube en ChampagneAube en Champagne: De Tempeliers. Een geschiedenis, onze schatEen unieke tentoonstelling van 16 juni tot 31 oktober 2012 in het Hôtel Dieu le Comte in Troyes.

In 2012 neemt Aube en Champagne - de bakermat van de Tempelorde - bezoekers mee naar de geschiedenis van de tempeliers. Een geschiedenis die nog steeds overal aanwezig is: van Troyes via de commanderijen tot aan het Forêt d’Orient. En 2012 is een bijzonder jaar: 700 jaar geleden werd de orde namelijk ontbonden.

Deze tentoonstelling is te zien in – hoe kan het ook anders - het Middeleeuwse stadje Troyes. Hier wordt 700 jaar na de ontbinding van de Orde de geschiedenis en het leven van de tempeliers onthult. Unieke stukken worden tentoongesteld, zoals de Procesrol; een ruim 20 meter lange perkamenten rol waarop de verhoren van de tempeliers zijn vastgelegd. Dit bijzondere en kostbare document is het ‘pièce de résistance’ van de tentoonstelling. Het werd bij hoge uitzondering uitgeleend door het Nationaal Archief en is voor de eerste en enige keer te bewonderen door het grote publiek.

Laat u meenemen langs mythes naar de historische werkelijkheid, en leer onderweg de geheimen van deze Ridders van Christus kennen. Met gratis rondleidingen!

Naar aanleiding van de expositie is er een speciaal groepsarrangement samengesteld: 3 dagen/2 nachten vanaf 225 € per persoon. Dit arrangement omvat de volgende rondleidingen: • destadTroyes–bakermatvandetempeliers,• deexpositie“Detempeliers.Eengeschiedenis,onzeschat”,• decommanderijvanAvalleur(ofhetMuséeHuguedePayns).

Deze reis omvat eveneens een wandeling met gids door het Forêt du Temple, 2 lunches en 2 nachten op basis van halfpension in een driesterrenhotel. Uwdirectecontact:SandrineDeOliveira(+33325425086)–[email protected] Voor meer informatie: www.aube-templiers-2012.fr

Aube en champagne Tourisme Service promotion commercialisationT:+33(0)325425083www.aube-champagne.com

Pagina4

Page 5: Sales Manual Korte Verblijven & Stedentrips 2012

Aude De Aude, land van de katharen: ontspanning en cultuur CARCASSONNEArrangement “Love in Carcassonne”: 2 dagen / 1 nachtEen amoureus uitstapje tegen de achtergrond van een middeleeuwse, ommuurde stad. Hoe romantisch kunnen we het maken? Een luxe hotelkamer****, gastronomisch diner, een fles bubbels, een spannende verrassing en een Carte Pass om de stad op eigen tempo te leren kennen. www.sudfrance.frEen rondleiding door Carcassonne… op de fietsEen originele en sportieve manier om de stad Carcassonne te leren kennen, gevolgd door een lunch aan de oevers van de Aude. Er wordt gefietst in groepen van 8 tot 12 personen. Iedereen die kan fietsen mag mee. De gids is gediplomeerd en de sfeer ontspannen.www.carcassonne.generation-vtt.com Excursies van een (halve) dag:Het VVV-kantoor van Carcassonne organiseert thematische excursies van een halve of hele dag in de stad en omgeving. www.carcassonne-tourisme.com

NARBONNEWijnsafariEen dag langs alle aspecten van wijn en het maken ervan: van het allereerste begin in de Oudheid tot de hedendaagse AOC Languedoc - La Clape. Tussendoor, een bezoek aan de eeuwenoude markthallen van Narbonne waar van heerlijke lokale producten kan worden genoten. Voorafgaand aan de wijnsafari kan er worden deelgenomen aan een rondleiding in het Archeologisch museum. www.narbonne-tourisme.com Arrangement “Narbonne, stad van kunst en historie”: 2 dagen/1 nachtEen reis door de tijd; van de Oudheid tot nu. Dit is een ideaal tripje voor liefhebbers van kunst en cultuur. Narbonne is een stad met een typisch mediterrane sfeer en een rijke geschiedenis. Alle belangrijke perioden uit de geschiedenis en de kunst komen aan bod in de prachtige gebouwen, geclassificeerde monumenten en kleine straatjes. Dit arrangement voor twee personen omvat een overnachting in een tweesterrenhotel, een lunch in de markthallen en een audioguide.

Voor meer informatie CDT [email protected] en/of [email protected] Tel: +33 (0)4 68 11 66 00 – Fax: +33 (0)4 68 11 66 01www.audetourisme.com en http://pro.audetourisme.com (site voor reisprofessionnels)

Pagina 5

Page 6: Sales Manual Korte Verblijven & Stedentrips 2012

BourgogneWijngaarden en Steden

Beaune, Bonheur, Bourgogne! Een reis naar Beaune en Dijon. De eerste staat bekend als stad van de wijn, de tweede als stad van historie. De vele klokkentorens herinneren ons aan de tijd dat Dijon het kloppend hart van Europa was.Deze reis weet - net als de Bourgondiërs zelf - wijn en cultuur perfect te combineren. Ontdek het beroemde “Hospices de Beaune” met zijn kleurige dakpannen, waar ieder jaar de traditionele wijnveiling plaatsvindt. Maak eveneens kennis met de mythische wijngaarden op de route van de Grands Crus en bezoek het monumentale Clos de Vougeot. Het ludieke Imaginarium leert ons alles over een ander product; de bubbelende Crémant de Bourgogne. Ook Dijon wordt bezocht. De oude hoofdstad van de Hertogen van Bourgogne beschikt nog altijd over grandeur en noblesse. De vele historische gebouwen, kerken en torens getuigen van de rijke historie van deze stad. En denkt met aan Dijon, dan denkt men aan mosterd. Dus een bezoek aan Moutarderie Fallot mag niet ontbreken. Al deze bezoeken worden afgewisseld met wijnproeverijen en – hoe kan het ook anders – Bourgondische maaltijden.

Arrangement: 3 dagen/2 nachten voor 299€ per persoon. Dit arrangement omvat twee overnachtingen (tweepersoonskamer) in het Ibis hotel Beaune la Ferme aux Vins, het ontbijt, een lunch op dag 2 en dag 3 (inclusief drankjes), de diners op dag 1 en dag 2 (inclusief drankjes), rondleidingen en wijnproeverijen op dag 2, evenals het bezoek aan het Hôtel Dieu en de Moutarderie Fallot.

Voor meer informatie: www.bourgogne-tourisme.com

Pagina 6

Page 7: Sales Manual Korte Verblijven & Stedentrips 2012

BourgogneBourgogne, wijn en erfgoed

Leer de Bourgogne beter kennen door een bezoek aan karakteristieke en charmante steden zoals Mâcon, Cluny en Tournus. Een kasteel, een abdij, beroemde wijngaarden: dit deel van de Bourgogne onthult al zijn geheimen.

De reis begint in de Mâconnais, waar een glas wijn al klaar staat. Dit is het hart van de Beaujolaisstreek en dan kan een bezoek aan “Le Hameau du Vin” niet ontbreken. Een 19e-eeuws stationnetje is het vertrekpunt voor een reis door het universum van de wijn. Dit park laat precies zien hoe wijn wordt gemaakt: van de druif via het transport naar de kurk. De siertuin met geurige planten geeft een kijkje in het fenomeen ‘bouquet’ en natuurlijk wordt er hier ook geproefd van de wereldberoemde Beaujolais.De reis leidt verder langs de Val Lamartinien met zijn schattige dorpjes en schitterende uitzichten op de imposante rotsen van Solutré en Vergisson. Onderweg mag er weer geproefd worden van 5 wijnen met uitleg van een wijnspecialist.

De tweede dag begint met een bezoek aan de benedictijner Abdij van Cluny, moederabdij van meer dan duizend kloosters. De route wordt vervolgd langs Taizé, bekend om zijn oecumenische gemeenschap, en eindigt bij een renaissancekasteel. Als laatste staat Tournus op het programma. De oude binnenstad met middeleeuwse winkeltjes en renaissancistische gebouwen, een abdij, het Hotel Dieu en het Musée Greuze zorgen voor een middag vermaak. En dan zijn er natuurlijk nog de omliggende wijnvelden…

Arrangement: 3 dagen/2 nachten vanaf 275€ per persoon. Bij de prijs is inbegrepen: 2 nachten in een driesterren hotel of Bed&Breakfast (2-persoonskamer), 2 diners (exclusief drankjes) en ontbijt, bezoek aan een kasteel, rondleiding in de Abdij van Cluny, bezoek aan een Wijnmuseum, 3 wijnproeverijen.

Voor meer informatie:www.bourgogne-escapades.com

Pagina 7

Page 8: Sales Manual Korte Verblijven & Stedentrips 2012

BourgogneFietsen langs het Canal du Nivernais en het omliggende land

De Bourgogne is een ideale regio om op de fiets te leren kennen. Lekker fietsen naast kanalen, door wijnvelden, langs meanderende rivieren en ondertussen genieten van prachtige natuur, cultuur en natuurlijk heerlijk eten en wereldberoemde wijnen. De beste ingrediënten voor een onvergetelijke fietsvakantie.

Deze reis begint in Auxerre dat zelf al zeer de moeite waard is. Het oude centrum is geclassificeerd als ‘beschermd gebied’ en dat is niet voor niets. Vanaf Auxerre begint de route langs het Canal du Nivernais. Eerste halte: de Caves van Bailly waar de bubbelende Crémant de Bourgogne wordt gemaakt. Deze wordt natuurlijk geproefd. De dag eindigt in Cravant, een schattig middeleeuws dorp.

De volgende dag is het Canal du Nivernais aan de beurt. Deze veelzijdige en charmante route loopt langs Mailly-le-Château, de rotsen van Saussois – geliefd bij klimmers – en Clamecy. De daaropvolgende dag laten we het water achter ons en leidt de route door kleine dorpjes tot aan Vézelay. De beroemde basiliek Sainte Madeleine is al van verre te zien, hoog en majestueus op de “Eeuwige Berg”. Vézelay is een halteplaats op de route naar Santiago de Compostella en trekt jaarlijks vele pelgrims op bedevaart. Unesco verklaarde de romaanse kerk tot werelderfgoed.

Na deze bijzondere etappe naar Vézelay gaat de route verder naar Avallon, stad van Vauban. Deze dag leidt door de Vallée de Cousin die naast prachtige natuur ook interessante kunsten met zich meebrengt (glasblazen, beeldhouwen, schilderen). De tocht eindigt in Avallon, waar vervoer klaarstaat om iedereen terug te brengen naar Auxerre.

Arrangement: 5 dagen/4 nachten vanaf 539€ per persoon.Bij de prijs is inbegrepen: overnachtingen in tweesterren hotels of Bed&Breakfasts op basis van halfpension (viergangenmenu), bagagevervoer van het ene hotel naar het andere, 1 picknick, een proeverij van Crémant de Bourgogne in Bailly met rondleiding, vervoer van Avallon naar Auxerre.

Voor meer informatie: www.franceavelo.com

Pagina 8

Page 9: Sales Manual Korte Verblijven & Stedentrips 2012

Franche-Comté3 steden, 3 bestemmingen bereikbaar met TGVBesançon, Belfort en Montbéliard

BESANÇON Besançon is een prachtig stadje met een geheel eigen, regionale sfeer. Het historisch centrum is behapbaar wordt omringd door de rivier de Doubs. Ideaal dus om lekker te lopen of een rondvaart te maken. De citadel van Vauban torent hoog uit boven de stad. Binnen de vestingmuren bevinden zich tegenwoordigmeerdere musea, een dierentuin en een aquarium. Nieuw is het Hôtel le Sauvage***, gevestigd in een oud klooster aan de voet van de citadel. Het hotel beschikt over 24 comfortabele kamers met een prachtig uitzicht over de Doubs.

BELFORTBelfort is een kleurrijke, fleurige stad aan de voet van de Vogezen. Een roodstenen leeuw waakt over de stad. Dit œuvre van Batholdi symboliseert het verzet van de inwoners tegen de Pruisen in 1870. De leeuw is op vele façades in de stad terug te vinden: een leuke speurtocht… In de de citadel komt het verleden op theatrale wijze tot leven in de Grand Souterrain. Spannend en leerzaam tegelijk.Iedere eerste zondag van de maand komen 120 verkopers naar de stad om op de vlooienmarkt hun waar aan te prijzen.

MONTBÉLIARDAls voormalig Duits vorstendom van de hertogen van Württenburg en protestantse enclave in een katholiek Frans land, draagt Montbéliard nog altijd de sporen van zijn roerige verleden. Ieder jaar verwelkomt Montbéliard vele duizenden bezoekers tijdens de Kerstmarkt. De feeërieke sfeer is alom aanwezig: mythen en legendes, oude ambachten, geuren, kleuren en smaken. In 2012 is Wallonië de eregast. Het Peugeotmuseum is een museum over 200 jaar industriële vooruitgang van een wereldberoemd familiebedrijf. Het gaat hier niet alleen om auto’s, maar ook om allerlei andere producten zoals peper- en koffiemolens, gereedschap, fietsen. Nieuw: restaurant les Bains Douches Een modern restaurant tegen een prachtig decor: het oude badhuis van de stad. De kok is gelauwerd met een Michelinster.

Voor meer informatie:www.besancon-tourisme.com www.belfort-tourisme.comwww.ot-pays-de-montbeliard.fr

Pagina 9

Page 10: Sales Manual Korte Verblijven & Stedentrips 2012

Franche-ComtéDe historische stad DoleRiviertoerisme, fietsen over Eurovélo 6 en charme verblijven

In Dole worden we meegenomen naar het oude Comté, waar het de hoofdstad van was. Alles in de stad getuigt nog van deze rijke historie. Aan de voet van de kapittelkerk Notre-Dame ligt de jachthaven waar boten kunnen worden gehuurd en waar culturele en culinaire uitstapjes beginnen.Nog geen honderd meter verderop ligt de voormalige leerlooierswijk, waar Louis Pasteur werd geboren. De mediatheek in het 17e-eeuwse Hôtel Dieu huisvest een museum over Dole, zijn herenhuizen, geheime sluipweggetjes en vroegere kloosters. Het VVV-kantoor biedt rondleidingen aan.

In juli en augustus worden de avonden opgeluisterd door concerten in de openlucht of in de recent geopende “Commanderij”. Niet ver van deze concertzaal liggen de 18 kamers van hotel “Le Moulin des Ecorces”. Het hotel ligt op steenworp afstand van het oude centrum, maar wordt omringd door de tuin der metamorphosen waardoor het uitzicht één en al natuur biedt. Het restaurant doet de moderne Comté-keuken eer aan. Heerlijk dineren op een plek waar historie en natuur samenkomen: genot en plezier verzekerd.

Ontdek de charmes van het fietsen door een stuk van de Eurovélo 6 te verkennen. Deze zogenaamde rivierenroute volgt de stroom van het water over een lengte van bijna 4500 km. In de Franche-Comté ligt 187 km van deze route in de vallei van de Doubs. Daarnaast zijn er verschillende fietsroutes die van deze Eurovélo 6 afbuigen en het omliggende land doorkruisen.

Voor meer informatie:www.tourisme-paysdedole.frwww.hotel-restaurant-dole-jura.comwww.eurovelo6.org

Pagina 10

Page 11: Sales Manual Korte Verblijven & Stedentrips 2012

Franche-ComtéLons-le-Saunier en de Golfbaan van Vernantois

Lons-le-Saunier was in de 16e eeuw verbonden aan Nederland, toen het onderdeel uitmaakte van het immense Habsburgse rijk. Deze vroegere stad van de prinsen van Oranje herbergt vele schatten uit een rijk verleden: het geboortehuis van Rouget de Lisle, auteur van het Franse volkslied, het Hôtel Dieu met zijn bijzondere apotheek, het museum van “La Vache qui Rit”, het parc des Bains en het museum voor de schone kunsten.

Lons-le-Saunier is een stad van thermale baden en de sfeer die hoort bij een 19e eeuws kuuroord is behouden gebleven. In een groen park van zeven hectare liggen de zoute baden van Lédonia. Hier kan men medisch kuren of gewoon een dag genieten van ontspanning en wellness. Zowel volwassenen en kinderen profiteren hier van al het goede van thermaal water in een rustgevende omgeving.

Op een uitgestrekt gebied van 85 hectare, omringd door heuvels, tuinen en wijngaarden, ligt het Golf Hôtel *** Resort Val de Sorne. Het resort beschikt over een 18-holes golfbaan en een 6-holes pitch & putt golfbaan. Het driesterrenhotel heeft 35 comfortabele kamers en verwelkomt grote groepen met professionaliteit. Het restaurant “Les terrasses du Val de Sorne” voegt hier een vleugje gastronomie aan toe.

De wijngaarden van de Jura zijn misschien de kleinste van Frankrijk, ze worden ook beschouwd als de parel van het Franse wijnland. De witte wijnen zijn alom erkend en daarnaast is er vooral aandacht voor de bijzondere Vin Jaune (gele wijn), gemaakt van de Savignan druif. De wijn rijpt minimaal 6 jaar en 3 maanden op eikenhouten vaten, waaraan hij zijn gele kleur dankt. Daarna wordt hij gebotteld in een speciale fles van 62 centiliter, de Clavelin. Ook de zoete Vin de Paille (strowijn), de rode wijnen zo licht als rosé en de veel sterkere Macvin zijn het proeven meer dan waard. En wist u dat de wijngaarden van Arbois de allereerste waren die het keurmerk AOC kregen in Frankrijk?

Voor meer informatie:www.ot-lons-le-saunier.comwww.valdesorne.frwww.laroutedesvinsdujura.com

Pagina 11

Page 12: Sales Manual Korte Verblijven & Stedentrips 2012

MarseilleStedentrip & City Pass

Marseille-Provence stad in beweging!Goed bereikbaar, prima accommodaties, veel te beleven. Ontdek het nieuwe Marseille met een trendy stedentrip. Marseille ligt in de Provence, aan de Middellandse zee. Het is een stad die in beweging is en daarmee een heel nieuw imago heeft ontwikkeld. Moderne architectuur, nieuwe hotels (Intercontinental, Radisson Blu, Sofitel, Marriott), nieuwe winkels, cruises, producten voor vakantiegangers en zakenreizigers.

Marseille weet echter wel haar typische Provençaalse uitstraling te behouden, met 2600 jaar geschiedenis, tradities en een heerlijke gastronomie.

Het natuurgebied ‘ Les Calanques’ beslaat de prachtige kreken langs de kust met turkoois water, bekend als zeil-hangout en duikersspot.

Marseille-Provence is de Europese Culturele Hoofdstad van 2013Breng een bezoek aan Marseille met de City Pass, of voor kinderen met de Junior City Pass. Deze pas geeft individuele bezoekers vrij toegang tot musea, bezoeken, openbaar vervoer, excursies, kortingen, proeverijen en cadeau’s. De pas kunt u aanschaffen voor 24 uur of voor 48 uur. Neem bijvoorbeeld de boot naar het Château d’If, neem het treintje omhoog naar de Notre-Dame de la Garde en geniet van het uitzicht.

Voor meer informatie:http://www.marseille-tourisme.com/fr/que-faire

Op onze site vindt u de sales manual en speciale arrangenementen, die u kunt downloaden: http://www.marseille-tourisme.com/fr/espace-loisirs/

Pagina 12

Page 13: Sales Manual Korte Verblijven & Stedentrips 2012

RennesLaat u verrassen door Rennes, hoofdstad van Bretagne

Veel voordeel met de City PassOm in een weekend de beste highlights van Rennes te bezichtigen kunt u kiezen voor een City Pass. Deze pas, die €13 kost en 48 uur geldig is, geeft toegang tot de binnenstad, en wel met extra privileges. Deze pas is inclusief entrees voor de musea Champs Libres en het Musée des Beaux Arts, rondleiding door de oude binnenstad of het Parlement, korting op het openbaar vervoer, korting op verscheidene voorstellingen en activiteiten, kortingen in geselecteerde winkelcentra.

Rondleiding door het oude Stadcentrum van RennesKies bijvoorbeeld voor een rondleiding door de oude binnenstad en maak een wandeling langs de overblijfselen uit de 15e, 16e en 17e eeuw van Rennes. De wandeling begint bij de oude kapel Saint-Yves, gebouw uit de 15e eeuw en geklasseerd als Historisch Monument, waar de gotiek zich uit in de finesse van de beeldhouwkunst. De gids leidt u vervolgens door oude, smalle en kronkelige straatjes langs gekleurde houten vakwerkhuizen uit de 15e, 16e en 17e eeuw. Op de route ligt tevens de kathedraal Saint-Pierre, (16e-17e eeuw), waarvan de bouw geïnspireerd is door de romaanse basilieken en door verdedigingswerken, te zien aan de twee torens van het kasteeltje bij de toegangspoort “Mordelaises”, één van de laatste aanwijzingen van de bescherming van de middeleeuwse stad. De twee Koninklijke pleinen van Rennes (van het Parlement en van het stadhuis) zijn ontworpen door de architect van Lodewijk de 15e, waar opmerkelijke gebouwen zijn neergezet voor de « heren van het Parlement ».

Voor meer informatie:www.tourisme-rennes.com

Om uw rondleiding en verblijf te reserveren belt u naar de ‘Service réceptif’, tel: +33 (0)2 99 67 11 08

Pagina 13

Page 14: Sales Manual Korte Verblijven & Stedentrips 2012