Sales Manual Golf en Wijn 2012

9
Sales Manuel Frankrijk wijn & golf 2012

description

Sales Manual voor reisprofessionals over golf- en wijnvakanties in Frankrijk 2012

Transcript of Sales Manual Golf en Wijn 2012

Page 1: Sales Manual Golf en Wijn 2012

Sales Manuel

Frankrijk wijn & golf 2012

Page 2: Sales Manual Golf en Wijn 2012

Introductie

Beste reisprofessional,

Hierbij presenteren wij u onze derde thematische sales manuel van een serie van vier die wij dit jaar samen-stellen, volgens het thema golf en wijn. Enkele Franse partners geven u rond dit thema het laatste nieuws en tips uit hun regio of departement. Bijzondere arrangementen voor een week of weekendje weg met zijn tweetjes, een groep vrienden of een zakelijke groep.

Aan bod komen de volgende partners: departement Aude , departement Aube en Champagne en regio Bourgogne. Laat u verrassen door de mogelijkheden!

Hierna volgt nog 1 sales manuels rond de thema ‘Frankrijk exclusief’ begin juli.

Daarnaast willen wij u graag informeren over onze komende activiteiten in 2012:5 juli Workshop Frankrijk Toerisme Exclusief in Amsterdam, locatie De Kookfabriek24/25 sept Workshop “Destination Nature” in Auvergne met exposanten uit het hele Centraal Massief (Auvergne, Bourgogne, Limousin, Rhône-Alpes, Languedoc-Roussillon, Midi-Pyrénées) rond het thema natuur (optioneel een studiereis vooraf)9/10 okt Workshop “Destination Vignobles” in de Loirestreek, rond het thema wijntoerisme

Uiteraard staan wij graag tot uw beschikking indien u vragen heeft,

Met vriendelijke groet,

Sales team Atout France

Diana Klinkenberg, sales manager, 020-5353011, [email protected] Kramer, projectmedewerker sales, 020-5353014, [email protected] Moualhi, projectmedewerker sales, 020-5352123, [email protected] pagina voor reisprofessionals: http://nl.franceguide.com/professionals/ Convention Bureau pagina voor MICE specialisten: http://www.franceguidepro.com

Dit document is samengesteld door Atout France Nederland 2012.Atout France kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de vermelde prijzen of producten die door de verschillende organisaties in het document worden vermeld.

Page 3: Sales Manual Golf en Wijn 2012

Inhoudsopgave

Introductie 2

Inhoudsopgave & foto credits 3

Aube en Champagne 4

Aude Katharenland 5

Bourgogne, golf en gastronomie 6

Bourgogne, pass golf-hotel 7

Bourgogne, fietsen door wijngaarden 8

Foto voorkant sales manual: Golf de la forêt d’Orient©Aube en Champagne tourisme,

Carcassonne©Atout France-Catherine Bibollet, vélos vignoble en Golf de Norges© Alain Doire –

Bourgogne Tourisme

Aube en Champagne: Le golf de la forêt d’Orient©Aube en Champagne tourisme

Aude: Carcassonne©Atout France-Catherine Bibollet

Bourgogne: Golf© Alain Doire – Bourgogne Tourisme; Golf de Norges© Alain Doire – Bourgogne

Tourisme; vélos vignoble© Alain Doire – Bourgogne Tourisme

Foto credits

Page 4: Sales Manual Golf en Wijn 2012

Aube en ChampagneGolfen op het Domaine de la Forêt d’Orient

Geniet van een 18-holes golfbaan, prachtige natuur, een viersterrenhotel met spa, alles vlakbij de Toeristische Champagneroute. Het Domaine de la Forêt d’Orient ligt op 15 minuten van Troyes en 30 minuten van de Côte des Bar (champagne wijngaarden) in het hart van het Regionale Natuurpark van Forêt d’Orient. Geniet van een bijzondere golfbaan van ruim 70 hectare, waar tussen de bomen en het water prachtige holes verborgen liggen. Verder biedt de baan prima trainingsfaciliteiten waaronder een driving range, een putting green, een pitching green, en een 5-holes oefenbaan. Er zijn eveneens een golfschool en een golfwinkel aanwezig.De 75 ruime kamers in het Best Western Spa & Golf hotel zijn comfortabel en bieden een prachtig uitzicht op de omringende natuur. Het domein beschikt ook over een restaurant, een overdekt zwembad, een spa en een wellnesscenter.

GroepsarrangementDit arrangement van 2 dagen / 1 nacht vanaf 160€ per persoon omvat het volgende : 2 greenfees op twee van de drie golfbanen in het departement Aube en Champagne (en voor niet-golfers een toegang tot wellnesscenter Aqualis), een diner, een overnachting in driesterrenhotel o.b.v. tweepersoonskamer, ontbijt.

Twee aanbiedingen voor individuele reizigersHet arrangement Escapade Golf en duo omvat 1 overnachting in een tweepersoonskamer inclusief ontbijtbuffet, 2 greenfees, en 2 diners Menu Plaisir met een buffet van voorgerechten, een hoofdgerecht à la carte en een toetjesbuffet (exclusief drankjes). Dit arrangement kost 261€ voor twee personen

Het arrangement Escapade Golf & Spa omvat 1 overnachting in een tweepersoonskamer inclusief ontbijtbuffet, 1 greenfee (18 holes), 1 toegang tot Aqualis (+ een massage van 30 minuten voor de tweede persoon), en 2 diners Menu Plaisir met een buffet van voorgerechten, een hoofdgerecht à la carte en een toetjesbuffet (exclusief drankjes). Dit arrangement kost 289€ voor twee personen.

Voor meer informatie:www.domaine-foret-orient.com

Aube en champagne Tourisme Service promotion commercialisationT: +33(0)3 25 42 50 83www.aube-champagne.com

Pagina 4

Page 5: Sales Manual Golf en Wijn 2012

AudeDe Aude, land van de Katharen: de oudste wijngaarden van Frankrijk en een uniek cultureel erfgoed.

Golf in CarcassonneDe Golfbaan van Carcasonne, het Domaine d’Auriac geniet wereldwijd van een zeer goede reputatie. Het prachtige uitzicht en het gebruik van de in de natuur aanwezige hoogteverschillen maken het parcours tot één van wereldfaam. De holes zijn divers en origineel dankzij de uitstekende kwaliteit van de fairways, de snelheid van de greens, en de zeldzame maar goed gebruikte waterpartijen. Deze 18-holes golfbaan, het zwembad en de tennisbaan staan garant voor een ontspannen verblijf aan de voet van de oude stad Carcasonne en het Canal du Midi, beiden door UNESCO uitgeroepen werelderfgoed. Het resort biedt verschillende golf arrangementen, zoals Golf et Gourmandise en Esprit Golf. Verblijven van 2 tot 7 dagen inclusief overnachtingen, diners met streekproducten en greenfees. Niet beschikbaar in juli en augustus.www.domaine-d-auriac.com

Wijntoerisme in KatharenlandHet bureau Sudfrance.fr, gevestigd in Carcasonne, biedt verschillende wijnreizen in de wijngaarden van Languedoc-Rousillon. Ontdek de rijke geschiedenis van dit gebied, de vruchtbare wijngronden, grote kastelen en hartelijke wijnboeren. Deze individuele of groepsreizen weten op prettige wijze wijn, cultuur en ontspanning te combineren: wijnworkshops, routes door de wijngaarden met bus, auto, fiets of quad, rondleidingen door de stad Carcasonne, lunches bij de wijnboer, Katharen kastelen, Romaanse abdijen, wijnproeverijen onder begeleiding van een sommelier, vinoloog of wijnboer… Sudfrance.fr biedt meer dan 20 verschillende arrangementen vol wijn, gastronomie en cultuur.www.sudfrance.fr

Voor meer informatie:CDT [email protected] en/of [email protected] Tel: +33 (0)4 68 11 66 00 – Fax: +33 (0)4 68 11 66 01www.audetourisme.com en http://pro.audetourisme.com (site voor reisprofessionnels)

Pagina 5

Page 6: Sales Manual Golf en Wijn 2012

BourgogneGolf en gastronomie

Het hotel In Joigny, niet ver van Auxerre en op anderhalf uur van Parijs ligt La Côte Saint Jacques: een luxe viersterrenhotel. Dit verfijnde hotel is voorzien van alle moderne gemakken en ligt in één van de mooiste wijngebieden van Frankrijk. Het hotel biedt luxe faciliteiten zoals een prachtig overdekt zwembad met uitzicht op de tuin, een uitgebreide spa, een salon met open haard voor in de winter en een salon met terras voor de zomer. De omgeving leent zich zeer goed voor het ondernemen van allerlei activiteiten en voor het bekijken van Bourgognes toeristische en historische hoogtepunten. Het hotel beschikt bovendien over een restaurant met drie Michelinsterren.

De golfbaanDe majestueuze golfbaan van Domaine du Roncemay werd in 1989 aangelegd door Jean Garaialde, internationaal golfer, en Jeremy Pern, ontwerper van vele internationale banen. Het parcours is 6270 meter lang en loopt door een bos met eeuwenoude eiken, berken en beuken en eindigt op een plateau dat ontworpen is in de geest van Schotse links. Deze internationale 18-holes baan bestaat uit twee delen: 11 holes liggen in het bos, en 7 op het geaccidenteerde terrein van het plateau. Deze laatste kijken uit over het platteland van de Yonne. Deze baan is geschikt voor alle niveaus, maar behoeft extra aandacht voor putting op de sterk geaccidenteerde greens. Een zeer ruime overdekte driving range met 12 afslagplaatsen en nog eens 40 plaatsen buiten op het gras, een pitch and putt en een 3-holes oefenbaan behoren tot de faciliteiten.

Arrangement 2 dagen / 1 nacht vanaf 269€ per persoon: een overnachting in een tweepersoonskamer, een diner voor twee (exclusief drankjes), ontbijt, 2 greenfees voor het gehele verblijf. Voor meer informatie: www.relaischateaux.com

Pagina 6

Page 7: Sales Manual Golf en Wijn 2012

BourgognePass Golf-Hotel

Het 18-holes parcours van golfbaan Jacques Laffite Dijon Bourgogne is een paradijs voor de swing!Golf Jacques Laffite Dijon Bourgogne ligt dicht bij de beroemde Route des Grands Crus in het hart van het overvloedige en authentieke Bourgogne. De baan ligt in een unieke omgeving, de bossen van Norges. Golfen in de regio van eten en wijn is één van de mooiste manieren om kennis te maken met de Bourgondische levensstijl.

De baanHet parcours werd in 1971 ontworpen door architect Mickaël Fenn, en strekt zich uit over 160 hectare in het bos. De baan staat bekend om het goede onderhoud en biedt zowel korte, technische holes als lange, vlakke zandbunkers. De 18-holes baan wordt aangevuld met een oefenbaan van 9 holes, een driving range, een putting en een pitching green. Deze baan voor geoefende spelers is ook bespeelbaar voor beginners dankzij de brede fairways.

Een pas voor 2 dagen / 1 nacht vanaf € 139 per persoon. De prijs is inclusief 1 overnachting in een tweepersoonskamer in een hotel in Dijon, diner inclusief drankjes in het hotel, ontbijt, greenfee, toegang tot de driving range, toeristenbelasting. Optioneel: Transfer per taxi, ontbijt, golf cart. Voor meer informatie: www.golf-dijon.fr

Pagina 7

Page 8: Sales Manual Golf en Wijn 2012

BourgogneDe Côte de Beaune en de Côte de Nuits per fiets

De Côte de Nuits en de Côte en Hautes-Côtes van Beaune brengen de meest prestigieuze grands crus van Bourgogne voort. Op deze smalle strook vruchtbare grond ten zuiden van Dijon bevinden zich wereldvermaarde wijndorpen, vaak herkenbaar aan het woordje ‘clos’. De meest beroemde namen? Gevrey-Chambertin, Nuits-St-Georges, Vosne-Romanee…Het dromerige landschap met grote contrasten vormt een heerlijk decor voor bezoekjes aan wijnkelders en bijzondere proeverijen. Kastelen, kerken, hospices, Cisterciënzer abdijen getuigen op hun beurt van het rijke verleden van deze regio. De route loopt langs Beaune en het Hospices, de abdij van Cîteaux, de wijndorpjes Nuits-St-Georges, Vosne-Romane, Clos de Vougeot, Chambolle Musigny, Gevrey Chambertin, Vergy Aloxe Corton, Savigny-les-Beaune, het keteldal Cirque du Bout du Monde, de wijngaarden van Moranges en Mercurey, de wijngaarden van de Chalonnais, la montagne des trois croix, het kasteel van Rochepot, Meursault...

7 dagen / 6 nachten voor € 579 per persoon inclusief accommodatie met half pension in 2-, en 3-sterrenhotels (o.b.v. tweepersoonskamer), met uitzondering van een nacht in Beaune in een B & B, een routekaart van uw reis en bagagevervoer tijdens de gehele reis.

Voor meer informatie:www.france-randonnee.fr

Pagina 8

Page 9: Sales Manual Golf en Wijn 2012