Rox catalogus NL 2015

265
Catalogus 2014/2015 Persoonlijke beschermingsmiddelen Trends collectie 2014/2015

description

 

Transcript of Rox catalogus NL 2015

Page 1: Rox catalogus NL 2015

Cat

alog

us 2

01

4/2

01

5

C a t a l o g u s 2 0 1 4 / 2 0 1 5

Pe rsoon l i j k e besche rm ingsm idde l en

ROX bvbaIndustrielaan 148810 Lichtervelde - België

T 0032 51 72 91 12

F 0032 51 67 00 34

E [email protected]

w w w . r o x i s . e u

Persoonlijkebeschermingsmiddelen

Trends collectie 2014/2015Trends collectie 2014/2015

Page 2: Rox catalogus NL 2015

Licht, in droge omgeving

Licht, in vochtige omgeving

Zwaar, in droge omgeving

Zwaar, in vochtige omgeving

Selectioneer de meest geschikte handschoen in één oogopslag.

Bescherming vande handenEen duidelijke en doeltreffende indicatie biedt u de mogelijkheidom het aanbod handschoenen te rangschikken volgens type verhandeling of bescherming.

Tegen warmte

Chemisch

Tegen koude

Tegen snijden

> Verhandeling

> Bescherming

ARTIKEL 1De hiernavolgende voorwaarden zijn de enige toepasbare voorwaarden op de bestellingen en leveringen, wat ook de voorwaarden van de koper mogen zijn.

ARTIKEL 2Ontvangst: de goederen reizen niet-franco op eigen risico van de koper, zelfs in het geval van een afgeleide franco-levering blijven de hiernavolgende voorwaarden van toepassing. De in ontvangstneming van onze goederen heeft altijd plaats vóór vertrek, af fabriek, uit onze magazijnen. Deze ontvangstclausule betreft de conformiteit van de goederen, even zeer op gebied van kwaliteit als van kwantiteit, gewicht en afmetingen. Het laden van de goederen door de koper geldt als onvoorwaardelijke en definitieve aanvaarding van de goederen. De koper heeft de verplichting om de controle uit te voeren bij het laden, dus vóór vertrek.In geval van afhaling door een derde, worden deze derden steeds geacht te handelen als gemandateerde door, en voor rekening van de koper. Geen enkele dwaling is inroepbaar. De goederen worden in elk geval aanvaard wanneer een voorafgaande fabricatietest werd uitgevoerd, en wanneer deze aanvaard werden.

ARTIKEL 3De koper verbindt zich eveneens jegens de verkoper, om alle gevraagde garanties, voor of tijdens de overeenkomst, te verschaffen teneinde de betaling van de aankoopprijs of de uitvoering van het contract te garanderen.Deze garanties worden door de koper gekozen, ofwel een garantie op het handelsfonds en/of vorderingen, ofwel een geaccepteerde wissel, al dan niet met aval volgens keuze van de verkoper, bankgarantie, enz…In deze garanties wordt ook de dekking door een kredietverzekering gerekend.In geval van verzaking aan deze dekking kan onze vennootschap, na verwittiging, de overeenkomst schorsen of zelfs ontbinden.

ARTIKEL 4Leveringstermijn: De leveringstermijn is zonder verbintenis van onzentwege, enkel een ernstige indicatie. De koper kent ons, na verwittiging per aangetekend schrijven, een verlenging van de levertermijn toe van 30 dagen. Deze bijkomende termijn van 30 dagen begint maar te lopen na het einde van de initieel aangegeven levertermijn.De verkoper is nooit aangemaand zonder voorafgaande aanmaning.De goederen moeten door de koper worden afgehaald binnen 8 dagen na terbeschikkingstelling. Wanneer deze termijn verstreken is zal de factuur worden opgemaakt en verschuldigd zijn. Deze datum brengt van rechtswege de risicoverplaatsing met zich mee, alsook de verplichting tot betaling. Wanneer de levertermijn verstreken is, en onze ingebrekestelling voor afhaling zonder gevolg is gebleven gedurende 15 dagen, zal de overeenkomst beschouwd worden als van rechtswege beëindigd, en wordt de koper verplicht tot het betalen van een schadevergoeding van 33%. De verkoper is niet verantwoordelijk voor de schade en ongunstige gevolgen die zich ten gevolge van een vertraging van levering zouden voordoen, wanneer onze firma niet in fout is, of in geval van staking en in geval van overmacht. In dit geval staat het de opdrachtgever vrij om, nadat een ingebrekestelling na 30 dagen na het verstrijken van de termijn zonder gevolg zou zijn gebleven, dat de overeenkomst wordt ontbonden voor het deel dat niet voldaan werd, en dit zonder enige schadevergoeding, en op voorwaarde van onmiddellijke regeling tussen de partijen.

ARTIKEL 5Elke factuur, die op de vastgestelde vervaldag onbetaald blijft, hetzij gedeeltelijk of voor de totaliteit, zal van rechtswege worden vermeerderd, en dit zonder ingebrekestelling, met een jaarintrest van 10%, tot betaling van het integrale bedrag. In geval van niet-betaling, in z’n geheel of gedeeltelijk, van de verschuldigde som van elke factuur, zelfs gedeeltelijk, op vervaldag, zonder ernstige reden, zal het verschuldigde bedrag, na een zonder gevolg gebleven ingebrekestelling, worden vermeerderd met een schadevergoeding van 15%, met een minimum van 125,00 € en een maximum van 2000,00 €, zelfs wanneer deze termen en verlengde termijn werden toegekend.

ARTIKEL 6In geval van onenigheid over de aanvaarding zal elke klacht van rechtswege niet aanvaard worden wanneer het geheel van de levering niet intact en zonder schade is gebleven: het bewerken, behandelen, aanbreken, enz., al is het voor een verwaarloosbaar deel, vernietigt elke klacht, onder welke vorm ook, en betekent de aanvaarding van de volledige levering die een entiteit voorstelt. Restitutie, zelfs gedeeltelijk, zal dus niet worden aanvaard.

ARTIKEL 7In het geval dat de koper in gebreke blijft om de vereiste garanties te bezorgen, of in geval van niet-betaling of laattijdige betaling van een waarde of factuur op haar vervaldag, zullen de leveringen kunnen worden onderbroken of stopgezet, zonder ingebrekestelling, zelfs als het om wissels gaat.De verkoper zal de overeenkomst als van rechtswege als ontbonden kunnen beschouwen, en de onmiddellijke betaling eisen van alle verschuldigde bedragen, zonder rekening te houden met de toegelaten betalingsdetails, op voorwaarde dat een aangetekend schrijven wordt verstuurd aan het adres van de koper.

ARTIKEL 8Het niet-betalen op vervaldag maakt het saldo van alle rekeningen, wissels inbegrepen, onmiddellijk vorderbaar, en verschaft de verkoper de mogelijkheid om dit onder dwang te bekomen.

ARTIKEL 9Ontbinding ten laste van de koper: voor alle gevallen waarin de verkoop zal ontbonden worden ten laste van de koper, zal de koper zich verbinden tot het betalen van een forfaitaire schadevergoeding voor ontzegging van winst, een som in overeenstemming tot 33% van de waarde van de goederen zonder BTW, voor het aandeel van de verkoop diewerd ontbonden. Niettemin, in geval dat de goederen reeds in productie zouden zijn, heeft de verkoper recht op integrale schadevergoeding.

ARTIKEL 10Wanneer de productieverkoop zich baseert op een model dat ter beschikking werd gesteld van de koper, zal deze exclusief verantwoordelijk zijn voor de juistheid van de tekening en het model. Onze firma draagt geen enkele verantwoordelijkheid in deze materie, gezien de koper zich als enige garant stelt voor alle specificaties.

ARTIKEL 11Er werk expliciet overeengekomen dat de geleverde goederen de volledige eigendom blijven van onze firma tot volledige betaling van de verschuldigde som. In geval van niet-betaling en na ingebrekestelling in dit verband, wanneer deze zonder gevolg blijft gedurende 8 dagen, heeft de verkoper het recht om de geleverde goederen terug op te halen, zelfs wanneer deze gedeeltelijk zouden zijn betaald.Bij weigering tot ophalen zal onze firma het recht hebben om een dwangsom te eisen van 250 € per dag vertraging.Er zal een schadevergoeding worden gerekend van 33% op de teruggehaalde goederen, te vermeerderen wanneer de goederen niet in hun originele staat zouden zijn.

ARTIKEL 12Voor toepassing van onze voorwaarden zal enkel en alleen het Belgische recht van toepassing zijn.De Handelsrechtbank van de zetel van onze firma zal als enige bevoegd zijn in geval van geschil. Enkel de verkoper kan van deze clausule afwijken.

ALGEMENE VERKOOPVOORWAARDEN

Editi

e Se

ptem

ber

2014

– G

edru

kt in

de

EG –

nie

t co

ntra

ctue

le fo

to’s

– F

otor

echt

en F

otol

ia, S

inge

r –

uitg

ezon

derd

typ

ogra

fisch

e fo

uten

S.A.S. au Capital de 662.490 euros - RC Dunkerque 2006 B 279 - Siret 383 733 623 000 29 - APE 4669B - Code T.V.A. FR 31 383 733 623

Trends collectie 2014/2015

Page 3: Rox catalogus NL 2015

3

BrilDesign veiligheidsbrilEVATREND blz. 20Warme en comfortabele parkaPENANG blz.160

Page 4: Rox catalogus NL 2015

104

Snijbestendige handschoen, Nitril coating,dubbele laagGRIPCUT blz. 129Warme polar vestPOLNOIR blz. 174

Page 5: Rox catalogus NL 2015

5

Jeans100% denim katoen13 oz. 5 zakken blz. 187Hoge schoenenType Ranger, nerflederIMOLA blz. 144

Page 6: Rox catalogus NL 2015

6

T-shirt 100% polyesterCooldry® SURO blz. 185Gebreide handschoen, latex gedrenktNYM15HVO blz. 101Mouwloze werkvestPolyester/katoen 245 g/m2

GOIAS blz. 183WerkbroekPolyester/katoen 245 g/m2

PRAGUE blz. 182Hoge schoenenGekorreld leder ROMA blz.146

Page 7: Rox catalogus NL 2015

7

ABS veiligheidshelm,8 ophangpunten, Trapsgewijs verstelbaar in de nek,Met verluchtingHGFORCEW blz. 44Gebreide handschoenMet PVC schuim coatingNYMBATI blz. 111Warme en comfortabele parka uit RipstopPALAMA blz. 159WerkbroekPolyester/katoen 245 g/m2

PRAGMA blz. 181

Page 8: Rox catalogus NL 2015

8

Page 9: Rox catalogus NL 2015

9

Werkvest 100% katoen 300g/m2

VAR blz. 186Multi-risk

veiligheidshandschoenNITCUT blz.128

Page 10: Rox catalogus NL 2015

10

Warme polarvest, zwartPOLNOR blz.174Handschoen met3/4 nitril schuim coating,Met noppenNYMFIT01 blz.83

Page 11: Rox catalogus NL 2015

11

Gehoorbescherming 32 dBHG105NR blz. 39WerkoverallPolyester/katoen 245 g/m2, 2 ritsen, CAIRO blz. 184Lage schoenenGekorreld lederPARMA blz. 146

Page 12: Rox catalogus NL 2015

12

ABS Veiligheidshelm8 ophangpuntenTrapsgewijs verstelbaar in de nekMet verluchtingHGFORCEW blz. 44Warme en comfortabele pilotenjackBLIZZARD blz. 165

Page 13: Rox catalogus NL 2015

13

ABS Veiligheidshelm8 ophangpuntenTrapsgewijs verstelbaarin de nekMet verluchtingHGFORCEW blz. 44Werkvest100% katoen,300g/m2

VAR blz. 186Werkbroek100% katoen,300g/m2

PAU blz. 186 Zaklamp AtexLP1013 blz. 51HalfhogeveiligheidsschoenenST400 blz. 148

Page 14: Rox catalogus NL 2015

14

T-shirt 100% Cooldry®

polyesterSURO blz. 185SignalisatieblousonVIENO blz. 206Handschoen met nitrilschuim coatingNYM213NIF blz. 85

Page 15: Rox catalogus NL 2015

15

SignalisatiebroekSoftshellVILMO blz. 208HogezichtbaarheidsbroekKatoen/Polyester280g/m2 PILOblz. 209Gevoerde laarzenSchacht uit waterafstotend lederBREME blz. 152

Page 16: Rox catalogus NL 2015

16

Page 17: Rox catalogus NL 2015

Trends collectie 2014/2015

17

Page 18: Rox catalogus NL 2015

HOOFD

Ademhalingsbescherming ...........................................230-233Hoofdbescherming ............................................................234 Handenbescherming ..........................................................235Lichaamsbescherming ................................................236-238Voetenbescherming ...........................................................238

LICHAAM

WEGWERPARTIKELEN

DE NORMEN ................................................240-255

OOG- EN GEZICHTSBESCHERMING

Design brillen ............................................................... 20-26Klassieke brillen ............................................................ 27-29Maskers ...................................................................... 30-31Toebehoren voor brillen ...................................................... 32Brillen, maskers en lasschermen .................................... 33-35Gelaatsschermen .......................................................... 36-37

GEHOORBESCHERMING

Electronische gehoorkappen ................................................ 38Comfort+ gehoorkappen ............................................... 39-40Klassieke gehoorkappen ...................................................... 41Hoofdbeugels .................................................................... 42Oordoppen ........................................................................ 43

HOOFDBESCHERMING

Helmen & toebehoren .................................................... 44-50Verlichting ......................................................................... 51Stootpetten ....................................................................... 52Mutsen en bivakmutsen ...................................................... 53

BESCHERMING VAN DE LUCHTWEGEN

Wegwerp halfgelaatsmaskers.Maskers met comfortschelp................................................ 54Maskers met klassieke schelp ............................................. 55Horizontaal opvouwbare maskers ......................................... 56Prosur® modellen ............................................................... 56Verticaal opvouwbare maskers ............................................ 57Panoramisch gelaatsmaskers & patronen ............................. 58Panoramische gelaatsmaskers, half-maskers en patronen ... 59-60

Parka’s en blousons ....................................................158-167Softshell ...................................................................168-169Mouwloze vesten .......................................................170-173Polarvesten ...............................................................174-175Pulls ................................................................................176Onderkledij .......................................................................177Werkkledij .................................................................178-189Regenkledij ................................................................190-193Laskledij ....................................................................194-195Schorten ..........................................................................196Manchetten ...............................................................197-198

SIGNALISATIE

Kledij ........................................................................199-212Toebehoren (gevarendriehoeken, kegels,…)..........................213

ANTIVAL ............................................................... 214-228

HANDEN

LEDEREN HANDSCHOENEN

Type Dockers ................................................................ 62-65Fijne applicaties ............................................................66-67Type Driver ...................................................................68-74Lashandschoenen ..........................................................75-81

SYNTHETISCHE HANDSCHOENEN

Handschoenen met nitril coating .....................................82-93Handschoenen met neopreen coating ..............................94-95Handschoenen met latex coating ..................................96-107Handschoenen met PVC coating .................................108-115Handschoenen met PU coating ...................................116-119Speciaal snijbestendig ...............................................120-129Handschoenen met PVC noppen .................................130-132Mechanische handschoenen ..............................................133Ongecoate handschoenen ................................................134

KATOENEN HANDSCHOENEN

Interlock ..................................................................135-136Jersey ............................................................................137Bouclette .................................................................138-139Enkelvoudig geweven handschoenen ...................................140Dubbel geweven handschoenen ..........................................141Naadloos gebreide handschoenen ......................................142

VOETEN

BASISCOLLECTIE ................................................ 144-146

COLLECTIE ‘EVASION’ ............................................... 147

KLASSIEKE COLLECTIE ...................................... 148-150

LASSCHOENEN .......................................................... 151

LAARZEN ............................................................. 152-155

TOEBEHOREN ............................................................. 156

17

Inhoudsopgave

VERKOOPSONDERSTEUNENDE MIDDELEN .......... 256-259

SINGER FRERES ............................................................ 260

INDEX ............................................................................ 261

ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN ...................... 263

Page 19: Rox catalogus NL 2015

19

Ogen

Ogen

HET

HO

OFD

Page 20: Rox catalogus NL 2015

20

EVATREND 24g.

Verwijderbare foambescherming

Zicht op binnenzijde

Zonder foambescherming

Bescherming van de ogen - Designbrillen

Veiligheidsbril met verticaal regelbare veren en kleurloze polycarbonaat lenzen, met een anti-kras, en anti-dampbehandeling. De lenzen zijn voorzien van een makkelijk verwijderbare foambescherming, comfortabel en praktisch. Groot gezichtsveld.

EVAMOUSSE EN166 (FT, optische klasse 1). EN170 (2-1.2)

EN166 (FT, optische klasse 1). EN172 (5-1.7)

37g.

Bescherming van de ogen - Designbrillen

De modellen met een schuimlaag aan de binnenkant komen het comfort en de bescherming van de gebruiker ten goede door stof en andere deeltjes te verhinderen binnen te dringen. Wordt gedragen met of zonder foambescherming, naar keuze van de gebruiker.

Veiligheids-zonnebril. UV bescherming (UV 400).Ultrafijne polycarbonaat veren.Spiegelende lenzen, zilverkleurig. Anti-damp, anti-kras.Antislip inzetstukken op de veren en de neusbrug.Lensdikte: 2,20 mm.

Met foambescherming

10x10

10x10

Inclineerbare verenen afneembare foambescherming

Page 21: Rox catalogus NL 2015

21

Ogen

Bescherming van de ogen - Designbrillen

Veiligheidsbril gemaakt uit transparante polycarbonaat lenzen, met een anti-kras en anti-dampbehandeling. De lenzen zijn voorzien van een makkelijk, verwijderbare beschermmousse, comfortabel en praktisch. Daarnaast biedt deze bril door zijn ergonomische vorm een aangenaam draagcomfort en een uitstekende bescherming. De ingekleurde veren en neusbrug zijn voorzien van een anti-sliplaag.

EVAFOM EN166 (F, optische klasse 1). EN170 (2C-1.2)31g.

Veiligheidsbril gemaakt uit getinte polycarbonaat lenzen,met een anti-kras, en anti-dampbehandeling. De lenzen zijn voorzien vaneen verwijderbare EVA beschermmousse, comfortabel en praktisch.Daarnaast biedt deze bril door zijn ergonomische vorm een aangenaam draagcomfort en een uitstekende bescherming. De ingekleurde veren en neusbrug zijn voorzien van een anti-sliplaag.

EVAFOMA EN166 (F, optische klasse 1). EN172 (5-2)31g.

Verwijderbare foambescherming

Zicht op binnenzijde

Zonder foambescherming

Verwijderbare foambescherming

Zicht op binnenzijde

Zonder foambescherming

10x10

10x10

Met foambescherming

Met foamsbescherming

Page 22: Rox catalogus NL 2015

22

Bescherming van de ogen - Designbrillen

De fijne, ingekleurde veren zijn voorzien van een anti-sliplaag. De montuur en de veren zijn glanzend afgewerkt. Gaatjes voorzien in de veren voor het aanbrengen van een brilkoordje.De lenzen in getinte polycarbonaat zijn gebogen en voorzien van een anti-kras en anti-dampbehandeling. De neusbrug is voorzien van een anti-sliplaag. Deze bril heeft een ergonomische vorm die mooi aansluit bij de contouren van het gezicht.

De lange, ingekleurde veren, voorzien van een anti-sliplaag, verzekeren een goede laterale bescherming. De transparante lenzen werden voorzien van een anti-krasbehandeling. De neusbrug is voorzien van een anti-sliplaag. Gaatjes voorzien in de veren voor het aanbrengen van een brilkoordje.Grijze montuur, moderne look. Deze bril heeft een ergonomische vorm die mooi aansluit bij de contouren van het gezicht.

EVALORA

EVASTYLE

EN166 (F, optische klasse 1). EN172 (5-3,1)

EN166 (FT, optische klasse 1). EN170 (2-1.2)

22g.

32g.

De fijne, ingekleurde veren zijn voorzien van een anti-sliplaag. De montuur en de veren zijn glanzend afgewerkt. Gaatjes voorzien in de veren voor het aanbrengen van een brilkoordje.De lenzen in transparante polycarbonaat zijn gebogen envoorzien van een anti-kras en anti-dampbehandeling. De neusbrug is voorzien van een anti-sliplaag. Deze bril heeft een ergonomische vorm die mooiaansluit bij de contouren van het gezicht.

EVALOR EN166 (F, optische klasse 1). EN170 (2C-1.2)22g.

Ongeloofelijk lichtSuper fijne montuur

Optimale beschermingSluit perfect aan bij de

contouren van het gezicht

Ongeloofelijk lichtSuper fijne montuur

10x10

10x10

10x10

Page 23: Rox catalogus NL 2015

Ogen

23

Page 24: Rox catalogus NL 2015

24

EVASHARK serie

EVASHARKBBAVeiligheidsbril met blauwe montuur en blauwe, gespiegelde lenzen. EN1836 (type filter).(Nominale overdrachtswaarde 15%).Filtercategorie 2.

EVASHARKMSAVeiligheidsbril met bruine montuur en gefumeerde lenzen.EN166 (FT, optische klasse 1),EN172 (5-2).

EVASHARKNJAVeiligheidsbril met zwarte montuur

en gele getinte lenzen.EN166 (FT, optische klasse 1),

EN170 (2-1.2).

Veiligheidsbril, die eveneens dienst doet als zonnebril, met afgeronde veren. Getinte, polycarbonaat lenzen die voorzien zijn van een anti-krasbehandeling.

EVASOL EN166 (F, optische klasse 1). EN172 (5-3.1)35g.

Veiligheidsbril met regelbare veren. De lenzen uit transparant polycarbonaat zijn voorzien van een anti-kras en anti-dampbehandeling. Grijze montuur. Gaatjes voorzien in de veren voor het aanbrengen van een brilkoordje.

EVASHARKGCA EN166 (FT, optische klasse 1). EN170 (2-1.2)31g.

EVASHARKNGAVeiligheidsbril met zwarte montuur

en groene getinte lenzen.EN166 (FT, optische klasse 1),

EN170 (2-1.7).

Bescherming van de ogen - Designbrillen

10x10

10x10

Page 25: Rox catalogus NL 2015

25

Ogen

EVA86 serie

EVA86ABBVeiligheidsbril met blauwe lenzen,voorzien van een anti-krasbehandeling.EN166 (FT, optische klasse 1),EN170 (2-1.7).

EVA86ABJVeiligheidsbril met gele lenzen, voorzien

van een anti-krasbehandeling.EN166 (FT, optische klasse 1),

EN170 (2-1.2).

Panoramisch scherm uit één stuk. Regelbare veren uit polyamide. Polycarbonaat lenzen, voorzien van een anti-krasbehandeling.

Veiligheidsbril met transparante lenzen.Bestaat ook voorzien van een anti-dampbehandeling: EVA86AB.

Veiligheidsbril met soepele, transparante PVC neusbrug. Montuur uitpol yamide.Veren met anti-slipbehandeling. Lenzen uit transparant polycarbonaat, voorzien van een anti-kras en anti-dampbehandeling.

EVA86

EVALUNABE

EN166 (FT, optische klasse 1). EN170 (2-1.2)

EN166 (FT, optische klasse 1). EN170 (2-1.2)

27g.

29g.

Ultra licht

Bescherming van de ogen - Designbrillen

10x10

10x10

Page 26: Rox catalogus NL 2015

26

Overzetbril bestaande uit een transparant, polycarbonaat scherm en zowel horizontaal als verticaal aanpasbare veren uit polyamide. Voorzien van een anti-krasbehandeling. Comfortabele neusbrug. Gaatjes voorzien in de veren voor het aanbrengen van een brilkoordje.

EVA07 EN166 (FT, optische klasse 1). EN170 (2-1.2)34g.

Veiligheidsbril met regelbare veren, zowel horizontaal als verticaal. Lenzen uit transparant polycarbonaat met laterale bescherming en voorzien van een anti-krasbehandeling.

EVASAND EN166 (FT, optische klasse 1). EN170 (2-1.2)29g.

EVA83ABB

Bescherming van de ogen - Designbrillen

Stevig

Veiligheidsbril met aanpasbare veren (4 posities). Lenzen uit transparant polycarbonaat, voorzien van een anti-krasbehandeling.

EVA2000 EN166 (FT, optische klasse 1). EN170 (2-1.2)36g.

Veiligheidsbril vervaardigd uit 100% polycarbonaat, met transparante lenzen,voorzien van een anti-kras en anti-dampbehandeling.100% metaalvrij.

EN166 (FT, optische klasse 1). EN170 (2-1.2)28g.

100% polycarbonaat

10x10

10x10

10x10

10x10

Inclineerbaaren regelbare veren

Kan gedragen worden met correctiebril

Page 27: Rox catalogus NL 2015

27

Ogen

Bescherming van de ogen - Klassieke brillen

Veiligheidsbril met monobloc lenzen, uit transparant polycarbonaat, voorzien van een anti-krasbehandeling. Stofbescherming is lateraal geïntegreerd in de veren. Veren en lenzen uitgevoerd in transparant polycarbonaat. Gaatjes voorzien in de veren voor het aanbrengen van een brilkoordje.

EVASUD EN166 (FT, optische klasse 1). EN170 (2-1.2)24g.

Veiligheidsbril met monobloc lenzen, uit transparant polycarbonaat, voorzien van een anti-kras en anti-dampbehandeling. Zeer omhullend model dat een uitstekende bescherming biedt. Zwarte veren.

EVALIT EN166 (FT, optische klasse 1). EN170 (2C-1.2)23g.

Ongelooflijk lichtSluit perfect aan bij de

contouren van het gezicht

Veiligheidsbril. Kleurloos polycarbonaat, met zijdelingse, in de verengeïntegreerde bescherming.Lensdikte: 2,00 mm.

EVAMED EN166 (FT, optische klasse 1). EN170 (2C-1.2)24g.

10x10

10x10

10x10

Ongelooflijk licht

Page 28: Rox catalogus NL 2015

28

Veiligheidsbril met aanpasbare veren, zowel horizontaal als verticaal.Zwarte montuur uit polyamide. Lenzen en laterale bescherming vervaardigd uit transparant polycarbonaat. Gaatjes voorzien in de veren voor hetaanbrengen van een brilkoordje.

EVALANKA EN166 (FT, optische klasse 1). EN170 (2-1.2)34g.

Bescherming van de ogen - Klassieke brillen

EVASPORT serie

Veiligheidsbril met regelbare veren, voorzien van gaatjes voor het aanbrengenvan een brilkoordje. Blauwe montuur uit polyamide. Lenzen en stofbeschermersuit transparant polycarbonaat.

EVASPORT/B EN166 (FT, optische klasse 1). EN170 (2-1.2)34g.

EVASPORT/JGele montuur.

EVASPORT/NZwarte montuur.

EVASPORTN/ABModel voorzien

van anti-dampbehandeling.

10x10

10x10

Inclineerbaaren regelbare veren

Page 29: Rox catalogus NL 2015

29

Ogen

Bescherming van de ogen - Klassieke brillen

EVASTAR serie

Veiligheidsbril met lange veren die voorzien zijn van gaatjes voor het aanbrengen van een brilkoordje. 100% metaalvrij. Monobloc scherm uit 100% transparant polycarbonaat.

EVASTAR EN166 (FT, optische klasse 1). EN170 (2-1.2)

EN166 (S, optische klasse 1)

44g.

Stevig

EVASTAR/J

Gele montuur en scherm.EN166 (FT, optische klasse 1)

EN170 (2-1.2).

Klassieke, zwarte veiligheidsbril met laterale, plooibare stofbescherming. Montuur en stofbescherming uit polyamide. Transparante lenzen uit polycar-bonaat. EN 166.

EVA317

ACCVIC317

Vervanglenzen voormodel EVA317,

EN166.

EVALAB

Veiligheidsbril. Type bezoekersbril, met brede geventileerde veren.Lenzen en veren uit kleurloos polycarbonaat.Lensdikte: 2,00 mm.

EN166 (FT, optische klasse 1). EN170 (2C-1.2)27g.

10x10

10x10

20x1

x25

100 % polycarbonaatLicht

Page 30: Rox catalogus NL 2015

Masker uit PVC met directe ventilatie.Panoramisch scherm uit kleurloos polycarbonaat, met anti-damp en anti-krasbehandeling. Brede, gemakkelijk bij te stellen elastiekband.

Origineel model beschikkend over een groot, transparant vizier dat een uitstekend gezichtsveld garandeert. Het masker bestaat uit twee materialen, waarvan één onbuigzame kant en één zachte kant. Indirecte ventilatie en een kleurloos scherm met anti-dampbehandeling. Een brede, regelbare elastieken band garandeert een gemakkelijk en geopti-maliseerd bijstellen van dit masker.Kan samen gedragen worden met de meeste correctiebrillen. Licht gebogen uitvoering (5°), wat een groot gezichtsveld als resultaat geeft.

EVA03

EVACANA

EN166 (BT, 3, 4 en 9, optische klasse 1)

EN166 (BT, 3, 9, N, optische klasse 1)

90g.

83g.

EVAPRO EN166 (BT, 3, 4 en 9, optische klasse 1)120g.

Masker uit PVC met 4 ventilatiegaten.Brede, gemakkelijk bij te stellen elastiekband.Panoramisch scherm uit kleurloos polycarbonaat,met anti-damp en anti-krasbehandeling.

Bescherming van de ogen - Gelaatsmaskers

30

10x10

10x10

12x10

Projecties van vloeistoffen

Gebogen uitvoering

Bi-geïnjecteerdPolypropyleen - SantopreenTM

Page 31: Rox catalogus NL 2015

31

Ogen

Bescherming van de ogen - Gelaatsmaskers

Ondoorschijnend masker uit T.P.U. Afboording van het masker uit soepelPU schuim, wat een super comfortabel gebruik garandeert en perfect devorm van het gezicht aanneemt. Voorzien van een brede, elastische band diemakkelijk regelbaar is. Licht gebogen, transparant vizier uit polycarbonaat,voorzien van een anti-kras en anti-dampbehandeling.

Met foamboord

EVAFLEX EN166 (BT, 3, 4, optische klasse 1), EN170 (2-1, 2)125g.

Masker uit P.V.C. met 4 ventilatiegaten en een regelbare, elastische band.Transparant vizier uit polycarbonaat, voorzien van een anti-kras en anti-damp-behandeling.

EVARIO EN166 (BT, 3, 4 en 9, optische klasse 1)76g.

Soepel masker uit PVC met directe ventilatie, voorzien van een regelbare,elastische band. Transparante lenzen uit polycarbonaat. Groot gezichtsveld.

EVAMAS EN166 (BT, 4 en 9, optische klasse 1) 81g.

Premium

Standaard

Standaard

9x6

10x10

10x10

Page 32: Rox catalogus NL 2015

32

Bescherming van de ogen - Toebehoren voor brillen

Brilkoord met elastische uiteinden voor detypes EVASAND, EVASOL, EVA83…

ACCCORDON

Aanpasbare brilkoord. Geschikt voor alle brillen met veren. Zwart.

ACCCORD3

Soepele etui voor veiligheidsbril. Beschermt uw bril tegen stof.

ACCETUI2 ACCETUI

Brilkoord voor brillen, voorzien van geperforeerde veren om de clip aan te bevestigen. Heel vlot aan te brengen.Kleur: zwart. Geschikt voor volgende modellen: EVASPORT, EVASTAR, EVASHARK, EVASUD, EVA07…

ACCCORD2N

Brillendoekje uit polyester 15 x 15 cm. Zwart.

ACCTISSN

Hoesje uit zwart simili-leder voor veiligheidsbril.Met clip om aan de broeksriem te kunnen bevestigen.Beschermt uw bril tegen schokken, krassen en stof.

x10

x10

x10

x10

x10

x10

Page 33: Rox catalogus NL 2015

33

Ogen

Bescherming van de ogen - GelaatsmaskersBrillen, maskers en lasschermen

EVASPORT serie

Lasbril met regelbare veren uit polyamide, met laterale bescherming.Lenzen en laterale bescherming uit getint polycarbonaat.

EVASPORTN3 EN166 (FT, optische klasse 1), EN175, EN169 (n° klasse 3)

EVASTARN5EN166 (FT, optische klasse 1) EN175, EN169 (n° klasse 5)

EN171 (n° klasse 4-5).

EN166 (optische klasse 2), EN175, EN169 (n° klasse 5)

44g.

34g.

EVASPORTN5EN166 (FT, optische klasse 1)EN175, EN169 (n° klasse 5)

EN171 (n° klasse 4-5)

Bezoekersbril met brede, geventileerde veren.Monobloc scherm uit 100% getint polycarbonaat.

Klassieke bril met zwarte montuur, voorzien van plooibare bescher-mingskleppen aan de zijkant. Montuur en zijkleppen uit polyamide. Getinte lenzen uit polycarbonaat DIN5.

EVA317N5

ACCVD5/317

Verwisselbare lenzen voor model EVA317N5,

EN169.

10x10

10x10

20x1

x25

Geen enkel metalenonderdeel

Page 34: Rox catalogus NL 2015

34

De beschermingsruitjes

Getint (speciaal voor laswerk)

Protane® lasfilter uit mineraal glas. 108 x 51 mm.Te gebruiken met EVA300, HG732 of HG770. EN169

ACCVP10900

Niveau nr 10

ACCVP11900

Niveau nr 11

ACCVP13900

Niveau nr 13

Het masker voor de helm

ORIGINEEL EN PRAKTISCH! DIT MASKER KUN JE OP DE HELM HG902 KLIKKEN.

Vervaardigd uit polypropyleen. Aanpasbaar op de helm HG902 (zie pagina 47). Voorzien van een opklapbaar scherm (scherm wordt geleverd zonder lenzen). Te gebruiken met specifieke lenzen (apart verkrijgbaar).

HG770

Bescherming van de ogen - GelaatsmaskersBrillen, maskers en lasschermen

KLEURLOOS

ACCVP10550Scherm uit polycarbonaat107 x 50 mm. Te gebruiken met EVA209, EVA300,HG732 of HG770.EN166.

ACCVMI900Transparant mineraal glas,105 x 50 mm. Voor gebruik met EVA300,HG732. EN166.

EN175

Masker met ingewerkte bril voorzien van een opklapbaar stel getinte glazenen indirecte ventilatie (4 verluchtingsgaten).Geleverd met ronde glazen.

LUN225 EN175, EN166, EN169 (n° klasse 5)

Maskers

10x12

50x1

x100

Page 35: Rox catalogus NL 2015

35

Het

hoof

d

Bescherming van de ogen en het gezichtBrillen, maskers en lasschermen

KLEURLOOS

ACCVP10550Scherm uit polycarbonaat107 x 50 mm. Te gebruiken met EVA209, EVA300,HG732 of HG770.EN166.

ACCVMI900Transparant mineraal glas,105 x 50 mm. Voor gebruik met EVA300,HG732. EN166.

Opto-electronische laskap

Polyamide lashelm, zwarte kleur. Aanpasbare hoofdband. Geïntegreerde zonnecel variërend van tint 9-13. Geleverd met cel.

405V EN175, EN379

Hand-lasmasker

Zwarte lashelm uit polypropyleen.Handvat aan de binnenkant van de helm.Vaste ruit 108 x 51 (wordt geleverd zonder glas).

HG732 EN175

Lasmasker uit polypropyleen

Lasmasker uit polypropyleen met aanpasbare hoofdband en opklapbaarscherm (opklapbaar scherm geleverd zonder glas).Te gebruiken metspecifieke lasruitjes (apart verkrijgbaar).

EVA300 EN175

10x160x1

x1

Page 36: Rox catalogus NL 2015

36

Bescherming van de ogen en het gezichtGelaatsschermen

ACC930CLGroot, gebogen beschermingsvizier uit

polycarbonaat (400 x 225 mm).Dikte: 2.00 mm.

Transparant, anti-dampbehandeld. EN166 (BT, optische klasse 1).

EN170 (2-1.2).

HG930B

Beschermende hoofdkap.Trapsgewijze verstelbaar.

Voorzien van comfortschuimen stoffen zweetband.

EN166.

De hoofdkapmet scherm

ACC825

Reserve, gerasterd vizier (305 x 195 mm).

(EN1731)

ACC930TLGroot, gebogen beschermingsvizier uit polycarbonaat (400 x 225 mm).Dikte: 2.00 mm.Getint, anti-dampbehandeld.EN166 (BT, optische klasse 1). EN172 (5-3.1).

Model bestaande uit een gele beschermkap en een wegklapbaar, gerasterd vizier uit roestvrij staal (305 x 195 mm).

EVA825 EN1731

EN166 - EN172 - EN170

50x1 50x1

10x1

6x10

200x1

Page 37: Rox catalogus NL 2015

37

Het

hoof

d

Bescherming van de ogen en het gezichtGelaatsschermen

ACC805

Reserve vizier uit polycarbonaat 305 x

190 mm. EN166.

ACC805LARG

Reserve vizier uit polycarbonaat 395 x

200 mm. EN166.

ACC848

Reserve vizier uit polycarbonaat394 x 203 mm. Dikte: 1.00 mm.

EN166.

De gelaatsschermen met gehoorbescherming

HG825L

Vervang-gelaatsscherm, gerasterd.(385 x 195 mm).

EN1731.

Model bestaande uit een gele kap en een wegklapbaar, standaard vizier uit transparant polycarbonaat.(305 x 190 mm). Dikte: 1.00 mm.

EVA805 EN166 (B, optische klasse 1)

Model bestaande uit een gele kap en een groot, wegklapbaar vizier uit transparant polycarbonaat met een aluminium omboording(394 x 203 mm). Dikte: 1.00 mm.

EVA848 EN166 (B, optische klasse 1)

Bosbouw-kit, bestaande uit een zwarte kap uit polypropyleen, trapsgewijze verstelbaar. Een gehoorkap HG106J en een gerasterd gelaatsscherm HG825L (385 x 195 mm).

HG925N EN1731, EN352-1

6x10 35x1

30x1

200x1

20x10

140x1

Page 38: Rox catalogus NL 2015

38

Bescherming van het gehoor - Electronische hoofdtelefoons

Electronische gehoorkap

Elektronische gehoorbeschermer die schadelijke geluiden blokkeert. LCD-scherm, volumeknop ON/OFF, gevoelige microfoon.Te gebruiken met 2 batterijen, type AA (niet meegeleverd).

HG805A SNR 31dB (H:33 M:28 L:21). EN352-4386g.

Elektronische gehoorbeschemer met FM-radio. Brede hoofdband voorzien van een comfortkussen. ON/Off volumeregeling en toonregeling. Knop om verschillende radiozenders te zoeken. Werkt op 2 AA-batterijen (niet meegeleverd).

HG816R SNR 28dB (H:31 M:24 L:18). EN352-1, PREN352-8379g.

24x1

12x1

63 125 250 500 1000 2000 4000 8000

14,0 15,8 17,8

30,8 32,5 31,2 33,2

33,0

50

40

30

20

10

Gel

uids

dem

ping

(dB)

APV curve = Gemiddelde geluidsdemping

Frequentie in Hz

Frequentie in Hz

400020001000500250125 800063

10,711,7

16,822,4

25,3

30,5

38,8 35,6

50

40

30

20

10

Gel

uids

dem

ping

(dB)

APV curve = Gemiddelde geluidsdemping

Onderbreekt automatisch de gevaarlijke geluiden

Page 39: Rox catalogus NL 2015

39

Het

hoof

d

Bescherming van het gehoor - Comfort+ gehoorkappen

Compacte, opvouwbare gehoorbeschermer met optimale bescherming.Hoofdband voorzien van een comfortabele mousse.

HG107PNR SNR 33dB (H:34 M:31 L:24). EN352-1297g.

Compacte, opvouwbare gehoorbeschermer. Hoofdband voorzien van een comfortabele mousse.

HG106PNR SNR 30dB (H:34 M:28 L:19). EN352-1270g.

Comfortabele gehoorbeschermer. Hoofdband voorzien van een comfortabele mousse.

HG105NR SNR 32dB (H:34 M:30 L:23). EN352-1226g.

6x10

6x10

6x10

63 125 250 500 1000 2000 4000 8000

18,3 19,6 20,9

28,2

38,333,8

35,731,5

50

40

30

20

10

Gel

uids

dem

ping

(dB)

APV curve = Gemiddelde geluidsdemping

Frequentie in Hz

63 125 250 500 1000 2000 4000 8000

14,1 12,517,4

27,135,4 31,5

38,734,4

50

40

30

20

10

Gel

uids

dem

ping

(dB)

APV curve = Gemiddelde geluidsdemping

Frequentie in Hz

125 500 2000 4000 8000

16,9

28,131,2

37,535,0

50

40

30

20

10

Gel

uids

dem

ping

(dB)

APV curve = Gemiddelde geluidsdemping

Frequentie in Hz

Page 40: Rox catalogus NL 2015

40

Bescherming van het gehoor - Comfort+ gehoorkappen

Lichte, opvouwbare gehoorkap. Fijn en super compact model.Grijze regelbare schelpen met glanzende afwerking.Beugel voorzien van comfortschuim.Zeer comfortabele, zwarte kussentjes. Binnenschuim met hoge dichtheid.Individuele blisterverpakking.

HG803G

Lichte gehoorkap.Grijze regelbare schelpen met glanzende afwerking.Beugel voorzien van comfortschuim.Zeer comfortabele, zwarte kussentjes. Binnenschuim met hoge dichtheid.Laat zich heel gemakkelijk op de oren plaatsen. Individueel verpakt in doos.

HG813G 156g.

172g.

6x8

24x1

Gel

uids

dem

ping

(dB)

63 8000125 250 500 1000 2000 4000

10,6

6,4

14,4

21

26,5

32,4 31,736,5

50

40

30

20

10

APV curve = Gemiddelde geluidsdemping

Frequentie in Hz

Gel

uids

dem

ping

(dB)

63 8000125 250 500 1000 2000 4000

13,5

10,5

14,7

27,0

31,6 31,234,1

35,0

50

40

30

20

10

APV curve = Gemiddelde geluidsdemping

Frequentie in Hz

Zeer lichten ergonomisch

Lichten super compact

SNR 26dB (H:32 M:23 L:14). EN352-1

SNR 28dB (H:33 M:26 L:17). EN352-1

Page 41: Rox catalogus NL 2015

41

Het

hoof

d

Bescherming van het gehoor - Klassieke gehoorkappen

Lichte gehoorkap. Rode kappen, regelbaar op de beugel.Comfortabele zwarte kussentjes.

CASBRUIT 188g.

Compacte, opvouwbare gehoorbeschermer.Voorzien van zwarte kussentjes.

CASBRUITPC SNR 32,1dB (H:35,1 M:29,7 L:21,1) EN352-1

237g.

Lichte gehoorkap met comfortmousse op de beugel.

HG106J SNR 25,5dB (H:30,8 M:22,5 L:14,8). EN352-1

166g.

6x10

6x106x10

Gel

uids

dem

ping

(dB)

63 8000125 500 2000 4000

16,213,6

20,128,9

36,5 32,839,9

35,6

50

40

30

20

10

APV curve = Gemiddelde geluidsdemping

Frequentie in Hz250

16,2

20,1

36,5 32,839,939,9

16,213,6

20,1

36,5 32,839,9

1000

Frequentie in Hz

Gel

uids

dem

ping

(dB)

63 8000125 500 2000 4000

50

40

30

20

10

APV curve = Gemiddelde geluidsdemping

250 1000

9,4 7,5

13,919,4

27,0 29,0

36,1

Gel

uids

dem

ping

(dB)

63 8000125 250 500 1000 2000 4000

16,810,3

17,4

25,230,2

34,0 38,8 38,7

50

40

30

20

10

APV curve = Gemiddelde geluidsdemping

Frequentie in Hz

SNR 29dB (H:35 M:26 L:18). EN352-1

Page 42: Rox catalogus NL 2015

42

Gehoorbescherming - Beugels

HG545JRB

Vervang-oordopjesvoor de beugel

HG545J.Wasbaar en

herbruikbaar.

Gehoorbeschermingsbeugel uit zwarte kunststof.Voorzien van herbruikbare oordopjes uit geel polyurethaan.Mogelijkheid om de oordopjes te wisselen.

HG548NJ

Gehoorbeschermingsbeugel uit gele kunststof.Voorzien van herbruikbare oordopjes uit witte silicone.Mogelijkheid om de oordopjes te wisselen.

HG545J

Herbruikbaar

Herbruikbaar

SNR 21dB (H:24 M:16 L:14). EN352-2

SNR 19dB (H:22 M:15 L:13). EN352-2

10x100

10x40

HG548NJRB

Vervang-oordopjes voor de beugel HG545J.

Wasbaaren herbruikbaar.

5x1000

10x1000 400020001000500250125 800063

12,5 11,6 11,5 11,314,5

24,1 26,2

23,5

50

40

30

20

10

Gel

uids

dem

ping

(dB)

APV curve = Gemiddelde geluidsdemping

Frequentie in Hz

2000100050025012563

14,713,4

13,0 12,4 16,6

50

40

30

10

Gel

uids

dem

ping

(dB)

APV curve = Gemiddelde geluidsdemping

Frequentie in Hz4000 8000

25,9

29,5

Page 43: Rox catalogus NL 2015

43

Het

hoof

d

Bescherming van het gehoor - Oordoppen

RECBO1

Navulling van oordoppen

HGB030, 500 paar.

63 125 250 500 1000 2000 4000 8000

31,133,2 31,6 33,1 33,5

33,8

43,341,450

40

30

20

10

Gel

uids

dem

ping

(dB)

APV curve = Gemiddelde geluidsdemping

Frequency in Hz

Oordoppen dispenser. Opvangbassin voorkomt dat de oordopjes op de grond vallen. Geleverd met 500 paar oordoppen HGB030.Mogelijkheid om navulling aan te kopen.

DISTB1

Bewaar uw oordoppen op een zuivere plaats voor een maximum aan hygiëne. Handig kunststoffen doosje om uw oordoppen in te bewaren, weg van stof en vuil. Met clip om aan de broeksriem te bevestigen. Geleverd zonder inhoud.

BTB02

Oordoppen HGB030 inblisterverpakking, 10 paar.

HGB20

HGB03OModel zonder koord.

HGB03OCModel met koord.

Dispenserdoos met 200 paar oordoppen HGB030 of HGB030C.Soepele en comfortabele oordoppen uit polyurethaan. Wegwerp. Kleur: oranje.Elk paar oordoppen onder afzonderlijke verpakking.

SNR 37dB (H:36 M:34 L:33). EN352-2

SNR 37dB (H:36 M:35 L:34). EN352-2

Detecteerbare oordoppen.Soepel en confortabel. Uit polyurethaan. Met koordje.Konische vorm, vergemakkelijkt het inbrengen. Wegwerp.Blauw. Dispenser met 200 paar. Individueel verpakt per paar.

HGBDTC

10x1

10x1

4x50

10x1

4x1 10x100

125 250 500 1000 2000 4000 8000

31,733,1 33,9 34,2 34,2

43,6

40,5

50

40

30

20

10

Gel

uids

dem

ping

(dB)

APV curve = Gemiddelde geluidsdemping

Frequency in Hz

Page 44: Rox catalogus NL 2015

44

Hoofdbescherming - Helmen en toebehoren

Uit ABS, 8 fixatiepunten. Stoffen binnenwerk.Hoofdomtrek uit kunststof, eenvoudig trapsgewijze verstelbaar. 53-66 cm.Comfortabele mousse aan de achterzijde van het hoofd.Zweetband. Wordt gemonteerd geleverd.EN397. Met optionele test : héél lage temperatuur – 30°C.

HGFORCE

HGFORCEW Coloris blanc 4x5

Geventileerdeversie

FORCE107Gehoorbescherming.EN352-3.

FORCEACCAdapter: om een gelaatsscherm op de helm vast te maken zonder gehoorbescherming.

ACCBFORCEReserve zweetband.

FORCEJUGKinriem uitelastische stof, metkinbescherming.

Accessories voor HGFORCE en HGFORCE2

10x10

FORCESUPVizierhouder. Te gebruikenmet of zonder adapters(FORCEACC), in geval van gebruik van een gehoorbe-scherming. EN166.

10x110x1

26dB

20x1

10x10

Page 45: Rox catalogus NL 2015

45

Het

hoof

d

Hoofdbescherming - Helmen en toebehoren

Niet geventileerdeversie

ACC930CLRuim, sferisch beschermingsvlak, polycarbonaat(400 x 225 mm).Dikte: 2.00 mm.Kleurloos, antidamp behandeld.EN166 (BT, optische klasse 1)EN170 (2-1.2).

ACC825Gerasterd vizier.305 x 195 mm.EN1731

ACC930TLRuim, sferisch beschermingsvlak, polycarbonaat(400 x 225 mm).Dikte: 2.00 mm.Getint, antidamp behandeld.EN166 (BT, optische klasse 1)EN172 (5-3.1).

ACC805 ACC805LARGPolycarbonaat vizierkleurloos.305 x 190, Ref ACC805395 x 200, Ref ACC805LARGEN166 (BT, optische klasse 1).

200x1 200x1 50x1 50x1

4x5

HGFORCE2O Kleur: oranje.

HGFORCE2W Kleur: wit.

HGFORCE2B Kleur: blauw.

Niet geventileerdeversie

Hoofdbescherming - Helmen en toebehoren

Uit ABS, 8 fixatiepunten. Stoffen binnenwerk.Hoofdomtrek uit kunststof, eenvoudig trapsgewijzeverstelbaar. 53-66 cm.Comfortabele mousse aan de achterzijde van het hoofd.Zweetband. Wordt gemonteerd geleverd.EN397.Met opstionele tests: - Zéér lage temperatuur - 30°C.

- Electrische isolatie 440 V (c.a).- Projectie van smeltende metaaldeeltjes MM.

HGFORCE2

Page 46: Rox catalogus NL 2015

46

De helm met stoffen binnenwerk en z’n toebehoren

ABS werfhelm. 4 bevestigingspunten. Stoffen binnenwerk.Hoofdomtrek uit kunststof, trapsgewijze verstelbaar.Comfortabele mousse aan de achterzijde van het hoofd.Zweetband.Wordt ongemonteerd geleverd.EN397.

Accessories voor HG902

HG902O Kleur: oranje.

HG902W Kleur: wit.

HG902B Kleur: blauw.

HG902Y Kleur: geel.

40x1

HG03N

KinriemUit elastische stof,met kunststof kinbescherming.

ACC805LARG

Polycarbonaat schermTe gebruiken met behulpvan de adapter HG18en de vizierhouder HG867.EN166.

HG825L

Gerasterd vizier. Te gebruiken met de adapter HG18en de vizierhouder HG867.EN1731.

20x10200x1 300x120x50

HG182 adapters om de vizierhouder HG867aan te bevestigen.Onnuttig bij gecombineerdgebruik van een scherm eneen gehoorbescherming.

Hoofdbescherming - Helmen en toebehoren

Page 47: Rox catalogus NL 2015

47

Het

hoof

d

23dB

HG187

Gehoorkap Tweekleuring: geel en zwart.Te bevestigen met kliksysteem.Perfect regelbaar en zeer comfortabel. 261 gr. EN352-3. SNR 23dB(H: 28 M: 20 L: 12).

23dB

6x10 6x10

HG770

LasmaskerUit polypropyleen.Voorzien van een opklapbaar scherm (geleverd zonder glas). Te gebruiken met specifieke lasruitjes (apart verkrijgbaar, zie pagina 34).Wordt geleverd met bevestigingsadapters HG18 voor de helm HG902. EN175.

50x1 6x10

HG867

VizierhouderWordt geleverdmet de adapter HG18.

HG167O

GehoorkapKleur: oranje.Te bevestigen met kliksysteem.EN352-3. SNR 23dB(H: 28 M: 21 L: 12).

Hoofdbescherming - Helmen en toebehoren

Page 48: Rox catalogus NL 2015

La m

ain

Bestaand uit de helm HGFORCE2 (oranje), de gehoorbescherming FORCE107, de vizierhouder FORCESUP en het gerasterd vizier.EN397, EN352-3, EN1731. Het geheel wordt in een doos geleverd, onder kit-vorm.

Bosbouw kit

12x1FOREST

Hoofdbescherming - Helmen en toebehoren

48

Page 49: Rox catalogus NL 2015

49

Het

hoof

d

Hoofdbescherming - Helmen en toebehoren

Uit polyethyleen. Binnenwerk in stervorm. 6 bevestigingspunten.Aanpasbare sluiting rond hoofdomtrek met zweetband.Wordt ongemonteerd geleverd. EN397

CAS5RSY Kleur: geel.

CAS5RSB Kleur: blauw.

CAS5RSR Kleur: rood.

CAS5RSO Kleur: oranje.

CAS5RSW Kleur: wit.

CAS5RSV Kleur: groen.

Economische helm

Veiligheidshelm uit polyethyleen met ventilatie. EN397.

Veiligheidshelm BRENNUS

CASJAUNE Kleur: geel.

CASBLEU Kleur: blauw.

CASROUGE Kleur: rood.

CASORANGE Kleur: oranje.

CASBLANC Kleur: wit.

CASVERT Kleur: groen.

350g.

Helm voor de bosbouw, bestaande uit de helm HG9020, de gehoor-kappen HG1670, de vizierhouder HG867, en het gerasterd vizier HG825L.

HGCF01

Bosbouw helm

EN397, EN1731, EN352-3.

25x1

60x1

12x1

Page 50: Rox catalogus NL 2015

50

Hoofdbescherming - Helmen en toebehoren

LUNKARA

Veiligheidsbril,aanwendbaar op de helm

CAS7001.

Helm met geïntegreerde veiligheidsbril en ventilatie.Aanpasbaar via een tandreep.EN397, EN166, EN170.

Veiligheidshelm IRIS2

LUNIRIS2

Vervangbril voor helm. EN166/EN170.

ACCAVPC Vizierhouder voor veiligheidshelm, opklapbaar model. Mogelijkheid om volgende vizieren te bevestigen: ACC805, ACC805LARG, ACC825, HG805L en HG825L. EN166/EN1731.

CAS7001 De veiligheidshelm 7001 is samengesteld uit een onder drukgeperste ABS buitenhelm met ventilatie.Stoffen binnenwerk met 4 bevestigingspunten.Hoofdband uit polyethyleen met lage densiteit.Trapsgewijze verstelbaar. Zelfblokkerend, afneembaar en regelbaar tussen 53 en 63 cm. Uitgerust met geweven kinband met plastic gesp.Geschikt voor hoogtewerkers.Kleur: wit. EN397.

CASIRISJAU2 Kleur: geel.

CASIRISBLE2 Kleur: blauw.

CASIRISROU2 Kleur: rood.

CASIRISOR2 Kleur: oranje.

CASIRISBL2 Kleur: wit.

CASIRISVER2 Kleur: groen.

Vizierhouder

De veiligheidshelm 7001

BREVA Koudewerend binnenwerk voor de werfhelm.Binnenkant polar polyester. Zwart.

Koudewerend binnenwerk

20x1

10x1

100x1

x1

x1

5x10

Page 51: Rox catalogus NL 2015

51

Het

hoof

d

Verlichting

L.E.D: Light Emitting Diode. Eén van de vele voordelen van een L.E.D. lamp: hoger lichtrendement – extreem lange levensduur ( + 100.000 uren,ononderbroken) – verbruikt minder energie – hoogbestendig tegen schokken en trillingen.

LP95FBWaterdichte hoofdlamp tot +/- 10

meter. 1 reservelamp inbegrepen.

Werkt op 2 x 1,5VAA batterijen(niet meegeleverd).

ACCLP01Set van 4 adapters

om hoofdlampenmakkelijk te hechten aan

een helm HG902.

Kan op helm HG902 worden gemonteerd door middel van een set adapters (referentie: ACCLP01), niet inbegrepen. Verstelbare hoofdsteunbandjes.

Voorhoofdlampen

LP330FBUltra-fijn, waterdichte uitvoering.

Dubbele lichtbundel, LED/XENON. 4 posities.

Werkt op 3 batterijen (meegeleverd) (1,5 V AAA).

LP1013Lichtbron: Led 1 W Osram. Lichtsterkte: 60 lumen.Gebruiksduur: 13h55 minuten.Voedingsbron: 4 batterijen «AA» (niet bijgeleverd).Afmetingen: 175 x 45 x 45 mm. Gewicht: 96 gr.(zonder batterijen).Schijnafstand van de lichtstraal: 129,8 m.Waterdichtheid: 3 meter. Drukknop aan het uiteinde van de lamp.Kleur geel/zwart.EX II 1G Ex ia IIC T4 gecertifieerd door Demko)IP68

Toortslamp ATEX

Adapter om lichttoortsLP1013 op het merendeel

van de helmen vast te zetten.

6x1 10x1

20x6

8x6

24x1

Page 52: Rox catalogus NL 2015

52

Hoofdbescherming - Stootpetten

Stootpet - baseballmodel Bestaat uit een voorgevormde schelp uit ABS en omhuld met een geweven doek met klep.Voorzien van een klittenbandsluiting aan de achterzijde, zodat de pet het overgrote deel van de gebruikers past.Ventilatie aan de zijkanten.De stootpet is voorzien van een comfortschuimlaag. EN812.

• OP GELET, belangrijke opmerking! DIT PRODUCT IS GEEN VEILIGHEIDSHELM VOOR DE INDUSTRIE.

HG913W Kleur: wit.

HG913N Kleur: zwart.

HG913O Kleur: oranje.

HG913B Kleur: blauw. 6x10

Zelfde model als de stootpet HG913Bmaar met korte klep

HG913HV Kleur: Signalisatiegeel.

6x10

6x10

HG914B Kleur: blauw.

Korteklep

Page 53: Rox catalogus NL 2015

53

Het

hoof

d

• OP GELET, belangrijke opmerking! DIT PRODUCT IS GEEN VEILIGHEIDSHELM VOOR DE INDUSTRIE.

Mutsen en hoofdkappen

PASMONABL Gebreide bivakmuts met klep, acryl. Eén maat.Kleur: marineblauw.

BONABL Gebreide muts uit acryl. Eén maat. Marineblauw.Bestaat in kleur zwart: BONOIBestaat in Thinsulate-uitvoering, Kleur marineblauw: BONTHB

CAFPOLA Kleur: blauw.

Winterpet Uit polyamide. Gematelasseerde binnenvoering. Opklapbare oor- en halsbescherming uit polar polyester. Verstelbare kinband. Elastiek aan de achterkant. Eén maat.

Hoofdkappen uit textiel en leder

Klasse 1/2 A1ENISO11611

SOUDACHoofdkap voor lassers, uit rundsplitleder.Opening aan de voorkant met 3drukknopen, onder flap.Brede bescherming die de schouders bedekt.Gestikt met Kevlar®-garen.

Klasse 1 A1 +A2ENISO11611

PROCAGHoofdkap met nekbeschermingen aansluiting met koordjes.Met PROBAN® behandelde stof.Kleur: groen.

COTCAGHoofdkap met nekbeschermingen aansluiting met koordjes.Niet permanent brandwerendgemaakt katoen.

CAP Kleur: zwart.

ZomerpetKatoen. Achteraan aanpasbaar.

10x1010x10

10x1010x10

10x1010x10 4x5

Page 54: Rox catalogus NL 2015

54

Bescherming van de luchtwegenHalfgelaatsmaskers voor éénmalig gebruik

Comfort halfgelaatsademhalingsmaskers Zonder latex, zonder metalen neusclip, zonder nietjes (helpt huidirritaties te voorkomen).Gebrevetteerd systeem voor elastiekregeling. De lengte van de elastiek is heel eenvoudigbij te regelen, en laat toe het masker rond de hals te laten hangen wanneer niet in gebruik.Het unieke voorgevormde model van het masker heeft het voordeel dat er geen metalen neusclip meer moet worden gebruikt. Deze methode geeft meer comfort en betrouwbaarheid (dichtheid). Voelt comfortabel aan: De polipropyleen binnenlaag van het masker, en de latexvrije elastieken(latexvrij weefsel met hoge densiteit), geven een uniek en comfortabel aanvoelen..Conform aan de dichtslibbingsproef met gebruik van dolomiet (symbool ‘D’).Conform aan de norm EN149.

Uitademventiel.Doos van 10 stuks.

FFP3 NR D

Zelfde model als AUUM21 maar met uitademingsventiel.

Doos van 10 stuks.FFP1 NR D

Doos van 20 stuks. FFP1 NR D

Uitademventiel.Doos van 10 stuks.

FFP2 NR D

AUUM21

AUUM22V

AUUM21V

AUUM23V

12x20 12x10

12x10 12x10

Page 55: Rox catalogus NL 2015

55

Het

hoof

d

Bescherming van de luchtwegenHalfgelaatsmaskers voor éénmalig gebruik

Doos van 20 stuks.FFP1 NR D

KLASSIEKE halfgelaatsmaskersFilterende halfgelaatsmaskers tegen vaste en vloeibare deeltjes. Schelpvormig type. Houdt op z’n plaats met dubbele elastiek.Conform aan de de dolomiettest (‘D’ symbool).Latexvrije elastiek. Neuskussentje uit zeer comfortabel schuim. Aanpasbare neusclip.Conform aan de norm EN149.

AUUM10SL 12x20

Doos van 20 stuks.FFP2 NR D

AUUM20SL 12x20

AUUM30VSL 12x5

Met uitademventiel.Doos van 10 stuks.

FFP2 NR D

Met uitademventiel.Doos van 10 stuks.

FFP1 NR D

AUUM10VSL 12x10

AUUM20VSL 12x10

Met uitademventiel.Regelbare bandjes.

Schuimboord die bij het gezicht aansluit.Doos van 5 stuks.

FFP3 NR D

Page 56: Rox catalogus NL 2015

56

Bescherming van de luchtwegenHalfgelaatsmaskers voor éénmalig gebruik

VOUWBARE halfgelaatsmaskers

Horizontaal vouwbare ademhalingsmaskersFilterende halfgelaatsmaskers tegen vaste en vloeibare deeltjes. Houdt op z’n plaats met dubbele elastiek. Metalen neusclip, overtrokken met kunststof materie. Dispenserdoos met 20 stuks.Hygiënische individuele verpakking. Perfect aanpasbaar. Helder gezichtsveld. Zonder onderhoud. Gemakkelijke ademhaling en spraak. Conform aan de dichtslibbingsproef met gebruik van dolomiet (symbool ‘D’). Conform aan de norm EN149.

Zonder metalen neusclip, zonder nietje (voorkomt huidirritaties).De lengte van de elastiek is gemakkelijk aanpasbaar en maakt het mo-gelijk om het masker rond de hals te laten hangen wanneer het niet gebruikt wordt.

AUUMEC30V

AUUMEC10

HalfgelaatsmaskersZonder latex,zonder metalen neusklem, zonder nietjes (verhinderd huidirritatie). De elastieklengte is heel eenvoudig verstelbaar en laat toe om het masker rond de hals te hangen in geval van niet-gebruik.De unieke vorm van het voorgevormde masker laat toe om de metalen neusklem weg te laten.Conform aan de dolomiettest («D» symbool).Conform aan de norm EN149.

AUUMEC20V

12x20

12x10

12x10

Met uitademventiel, vergemakkelijkt de ademhaling..

FFP3 NR D

AUUMP300VSL

Met uitademventiel,vergemakkelijkt de ademhaling.

FFP2 NR D

AUUMP200VSL

FFP1 NR D

AUUMP100SL 12x20

12x20

12x20

Page 57: Rox catalogus NL 2015

57

Het

hoof

d

Bescherming van de luchtwegenHalfgelaatsmaskers voor éénmalig gebruik

VOUWBARE COMFORT halfgelaatsmaskers

Verticaal vouwbare ademhalingsmaskersFilterende halfgelaatsmaskers tegen vaste en vloeibare deeltjes. Houdt op z’n plaats met dubbele elastiek. Metalen neusclip, overtrokken met kunststof materie. Dispenserdoos met 20 stuks. Hygiënische individuele verpakking.Perfect aanpasbaar. Helder gezichtsveld. Zonder onderhoud. Gemakkelijke ademhaling en spraak.Conform aan de norm EN149.

Met uitademventiel, vergemakkelijkt de ademhaling.

FFP2 NR

Met uitademventiel,vergemakkelijkt de ademhaling.

FFP3 NR

Met uitademventiel,vergemakkelijkt de ademhaling.

FFP1 NR

AUUMP31 AUUMP31V

AUUMP32V AUUMP33V

FFP1 NR

12x20 12x20

12x20 12x20

Page 58: Rox catalogus NL 2015

58

Bescherming van de luchtwegenPanoramische gelaatsmaskers & patronen

MP731SZelfde modelals MP731R,

maar gelaatstukuit silicone.

Volgelaatsmasker uit rubber. Panoramisch vizier uit krasbestendig polycarbonaat. Hoofdstel met 5 makkelijk verstelbare bandjes.Binnenmasker met 2 membranen die de luchtcirculatie vergemakkelijken en op die manier verhinderen dat het masker aandampt.Filterhouder met schroef (EN148/1), niet inbegrepen. Wordt geleverd in een non-woven draagtas.Filters worden apart verkocht.

MP731R

Silicone

EN136

Type A (bruin)

tegen bepaalde organische gassen en dampen, waarvan het kookpunt boven de 65°C ligt, bepaald door de fabrikant.

Type B (grijs)

tegen bepaalde anorganische gassen en dampen, bepaald door de fabrikant.

Type E (geel)

tegen zwaveldioxyde en andere gassen en dampen bepaald door de fabrikant.

Type K (groen)

tegen ammoniak en organische derivaten van ammoniak, bepaald door de fabrikant.

EN143: Deeltjesfilters (vaste en vloeibare) Klassering volgens doeltreffendheid (P1, P2, P3).

EN136: Ademhalingsbeschermingsmiddelen – volgelaatsmaskers – Vereisten, beproevingen, markering

EN140: Ademhalingsbeschermingsmiddelen: halfmaskers en kwartmaskers

EN141: Gasfilters en combinatiefilters:

Deze filters worden geïnventariseerd volgens type en klasse, in functie van hun gebruik en hun beschermingscapaciteit.

Technische informatie

x1

x1

x1

ReferentiesType patronen EN141 en/of EN143

Voor MP731R en MP731S

725A2 Patronen A2

725P3 Patronen P3

725A2P3 Patronen A2, P3

725AB2P3 Patronen A2, B2, P3

725ABEK2 Patronen A2, B2, E2, K2

725ABEK2P3 Patronen A2, B2, E2, K2, P3

725ABEK2HgP3 Patronen A2, B2, E2, K2, Hg, P3

725K2 Patronen K2

Rubber

Page 59: Rox catalogus NL 2015

59

Het

hoof

d

Bescherming van de luchtwegenPanoramische gelaatsmaskers, halfgelaatsmaskers & filterhouders

Gelaatsmasker uit silicone. Panoramisch vizier uit krasbestendig behandeld polycarbonaat panoramisch vizier. Hoofdstel met 5 eenvoudig te verstellen riemen en bandjes.Binnenmasker met 2 membranen die de luchtcirculatie vergemakkelijken en op die manier verhinderen dat het masker aandampt.Geschikt voor 2 filterpatronen, niet bijgeleverd. Geleverd in een non-woven draagtas.

MP732S EN136

Halfgelaatsmasker uit rubber. Met aanpasbare banden op het hoofd en in de nek. Uitademventiel voor een gemakkelijke ademhaling. Bedoeld om 2 filterpatronen (afzonderlijk verkrijgbaar) in te plaatsen. Wordt geleverd met 2 adapters en 2 voorfilters.

EN140DM756C

DM756SHalfgelaatsmasker in silicone.

Met aanpasbare banden op het hoofd en in de nek. Uitademventiel vooreen gemakkelijke ademhaling.

Voorzien om 2 filterpatronen in te plaatsen (worden afzonderlijk verkocht).

Wordt geleverd met 2 adapters en 2 voorfilters voor de filterpatronen. EN140.

Silicone

x1

x1

x1

x1

Referenties Type filterpatronen EN141en/of EN143voor DM756C, DM756S en MP732S

755A1 Filterpatroon A1

755A1P3 Filterpatroon A1P3

755ABEK1 Filterpatroon ABEK1

755ABEK1P3 Filterpatroon ABEK1P3

755P3 Filterpatroon P3

Silicone

Rubber

Page 60: Rox catalogus NL 2015

60

DMCAG

Evacuatiemasker (DM761C) voorzienvan een beschermkap.

Halfgelaatsmasker uit rubber.Met aanpasbare banden op het hoofd en in de nek. Met ademhalingsventiel om de ademhaling te vergemakkelijken. Voorzien om een filterpatroon in te plaatsen (wordt afzonderlijk verkocht).Wordt geleverd met een adapter en een voorfilter voor het filterpatroon.

DM761C EN140

EN140

Rubber

Bescherming van de luchtwegenPanoramische gelaatsmaskers, halfgelaatsmaskers & filterhouders

x1

x1

12x1

ReferentiesType filterpatronen EN141 of

EN143 voor DMC761C

760A1 Filterpatroon A1

760ABEK1 Filterpatroon ABEK1

760P3 Filterpatroon P3

333x1

Draagtas.

SACKIT

Page 61: Rox catalogus NL 2015

HOOFD

Ademhalingsbescherming ...........................................230-233Hoofdbescherming ............................................................234 Handenbescherming ..........................................................235Lichaamsbescherming ................................................236-238Voetenbescherming ...........................................................238

LICHAAM

WEGWERPARTIKELEN

DE NORMEN ................................................240-255

OOG- EN GEZICHTSBESCHERMING

Design brillen ............................................................... 20-26Klassieke brillen ............................................................ 27-29Maskers ...................................................................... 30-31Toebehoren voor brillen ...................................................... 32Brillen, maskers en lasschermen .................................... 33-35Gelaatsschermen .......................................................... 36-37

GEHOORBESCHERMING

Electronische gehoorkappen ................................................ 38Comfort+ gehoorkappen ............................................... 39-40Klassieke gehoorkappen ...................................................... 41Hoofdbeugels .................................................................... 42Oordoppen ........................................................................ 43

HOOFDBESCHERMING

Helmen & toebehoren .................................................... 44-50Verlichting ......................................................................... 51Stootpetten ....................................................................... 52Mutsen en bivakmutsen ...................................................... 53

BESCHERMING VAN DE LUCHTWEGEN

Wegwerp halfgelaatsmaskers.Maskers met comfortschelp................................................ 54Maskers met klassieke schelp ............................................. 55Horizontaal opvouwbare maskers ......................................... 56Prosur® modellen ............................................................... 56Verticaal opvouwbare maskers ............................................ 57Panoramisch gelaatsmaskers & patronen ............................. 58Panoramische gelaatsmaskers, half-maskers en patronen ... 59-60

Parka’s en blousons ....................................................158-167Softshell ...................................................................168-169Mouwloze vesten .......................................................170-173Polarvesten ...............................................................174-175Pulls ................................................................................176Onderkledij .......................................................................177Werkkledij .................................................................178-189Regenkledij ................................................................190-193Laskledij ....................................................................194-195Schorten ..........................................................................196Manchetten ...............................................................197-198

SIGNALISATIE

Kledij ........................................................................199-212Toebehoren (gevarendriehoeken, kegels,…)..........................213

ANTIVAL ............................................................... 214-228

HANDEN

LEDEREN HANDSCHOENEN

Type Dockers ................................................................ 62-65Fijne applicaties ............................................................66-67Type Driver ...................................................................68-74Lashandschoenen ..........................................................75-81

SYNTHETISCHE HANDSCHOENEN

Handschoenen met nitril coating .....................................82-93Handschoenen met neopreen coating ..............................94-95Handschoenen met latex coating ..................................96-107Handschoenen met PVC coating .................................108-115Handschoenen met PU coating ...................................116-119Speciaal snijbestendig ...............................................120-129Handschoenen met PVC noppen .................................130-132Mechanische handschoenen ..............................................133Ongecoate handschoenen ................................................134

KATOENEN HANDSCHOENEN

Interlock ..................................................................135-136Jersey ............................................................................137Bouclette .................................................................138-139Enkelvoudig geweven handschoenen ...................................140Dubbel geweven handschoenen ..........................................141Naadloos gebreide handschoenen ......................................142

VOETEN

BASISCOLLECTIE ................................................ 144-146

COLLECTIE ‘EVASION’ ............................................... 147

KLASSIEKE COLLECTIE ...................................... 148-150

LASSCHOENEN .......................................................... 151

LAARZEN ............................................................. 152-155

TOEBEHOREN ............................................................. 156

17

Inhoudsopgave

VERKOOPSONDERSTEUNENDE MIDDELEN .......... 256-259

SINGER FRERES ............................................................ 260

INDEX ............................................................................ 261

ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN ...................... 263

Page 62: Rox catalogus NL 2015

De

hand Le

dere

nHa

ndsc

hoen

en

Page 63: Rox catalogus NL 2015

Lederen handschoenen - Type docker

62

1010x10

501SRUNDSPLITLEDER.Palm met katoen gevoerd, vingertoppen in leder. Rug uit keperkatoen, met lederen versterkingen aan de gewrichten. Veiligheidsmanchet met rubbercoating.

3.1.2.2

1010x10

501ORDRUNDSPLITLEDER.Palm met katoen gevoerd, vingertoppen in leder. Rug en manchet uit gestreept keperkatoen, met lederen versterkingen aan de gewrichten.

1010x10

3.1.2.2

501SRSRUNDSPLITLEDER.Met splitlederen versterking op de palm. Palm met katoen gevoerd, vingertoppen in leder. Rug uit keper-katoen, met lederen versterkingen aan de gewrichten.

Page 64: Rox catalogus NL 2015

Lederen handschoenen - Type docker

63

Lede

ren

Hand

scho

enen

501SYRUNDSPLITLEDER.Geel. Palm met katoen gevoerd, vingertoppen in leder.Rug uit keperkatoen, met lederen versterkingen aan de gewrichten. Veiligheidsmanchet met rubbercoating.

3.1.2.2

1010x10

3.1.2.2

501SYRGYRUNDSPLITLEDER.Geel. Met nerflederen versterking op de palm. Palm met katoen gevoerd, vingertoppen in leder. Rug uit keperkatoen, met lederen versterkingen aan de gewrichten. Veiligheidsmanchet met rubbercoating.

3.1.2.2

501ECJRFJRUNDSPLITLEDER.Geel. Met nerflederen versterking op de palm. Palm met katoen gevoerd, vingertoppen in leder. Rug en manchet uit gestreept keperkatoen, met lederen versterkingen aan de gewrichten.

1010x10

1010x10

Page 65: Rox catalogus NL 2015

Lederen handschoenen - Type docker

64

1010x10

501SGRSVJRUNDSPLITLEDER.Met groene splitlederen versterking op de palm, duim en wijsvinger. Palm met katoen gevoerd, vingertoppen in leder. Rug uit keperkatoen, met lederen versterkingen aan de gewrichten. Veiligheidsmanchet met rubbercoating.

3.1.2.2

Met versterkingen slagaderbescherming.

Soepel nerfleder, lederen slagaderbescherming.

1010x10

2.1.2.2

501NRUNDSPLITLEDER.Palm met katoen gevoerd, vingertoppen in leder. Rug uit keperkatoen, met lederen versterkingen aan de gewrichten. Veiligheidsmanchet met rubbercoating.

Page 66: Rox catalogus NL 2015

Lede

ren

hand

scho

enen

- Ty

pe d

ocke

r

65

Lede

ren

Hand

scho

enen

1110x10

502YBCTHBRUNDSPLITLEDER.Geheel Thinsulate™ gevoerd. Gebreide pols. Palm uit geel rundsnerfleder. Opgestikte duim.

Thinsulate™ bestaat uit zeer fijne vezels, 100% polyester, en heeft thermisch isolerende eigenschappen. Het is poreus, vochtbestendig en kan gewassen of chemisch gereinigd worden.Gedeponeerd handelsmerk van 3M.

ThinsulateTM voering

3.2.2.2 2.2.X

Page 67: Rox catalogus NL 2015

Lederen handschoenen - Specifieke applicaties

66

AGN102LAMSNERFLEDER.Geheel uit lamsnerfleder.‘Montage ville’ (vorken en ingezette duim).

10x10 7, 8, 9, 10

AGN108LAMSNERFLEDER.Palm uit lamsnerfleder.‘Montage ville’ (vorken en ingezette duim).Rug uit interlock, met aansluitelastiek.Wijsvinger uit één stuk. Vingertoppen leder.

6, 7, 8, 9, 1010x10

AGN105LAMSNERFLEDER.Palm uit lamsnerfleder.‘Montage ville’ (vorken en ingezette duim).Rug uit interlock, met aansluitelastiek.

6, 7, 8, 9, 1010x10

FLEXIBILITEITEN ERGONOMI

Page 68: Rox catalogus NL 2015

Lederen handschoenen - Specifieke applicaties

67

Lede

ren

Hand

scho

enen

CHV114GEITENNERFLEDER.Geheel uit geitennerfleder. Elastische gebreide pols.Slagaderbescherming uit leder met knoopsgat.Amerikaanse snit.

2.1.2.1

2.1.2.1

CHV56IRGEITENNERFLEDER.Palm uit geitennerfleder. Wijsvinger uit één stuk.Rug rood interlock weefsel. Lederen vingertoppen.Elastiek op de rug. Amerikaanse snit.

2.1.2.1

CHV56IBGEITENNERFLEDER.Palm uit geitennerfleder. Wijsvinger uit één stuk.Rug blauw interlock weefsel. Lederen vingertoppen.Elastiek op de rug. Amerikaanse snit.

7, 8, 9, 10

7, 8, 9, 1010x10

7, 8, 9, 10, 1110x10

10x10

FLEXIBILITEITEN WEERSTAND

Page 69: Rox catalogus NL 2015

Lederen handschoenen - Type driver

68

56GNRUNDSLEDER.Geheel uit nerfleder. Wijsvinger uit één stuk.Elastiek op de rug.

2.1.2.2

3.1.2.1

50EFGRUNDSLEDER.Geheel uit nerfleder.Elastiek op de rug.

3.1.2.1

50FRUNDSLEDER.Geheel uit nerfleder.Elastiek op de rug.

8, 9, 10, 1110x10

8, 9, 10, 11, 12, 13, 1410x10

8, 9, 10, 1110x10

VERKRIJGBAAR IN ZEER GROTE MATEN

Page 70: Rox catalogus NL 2015

Lederen handschoenen - Type driver

69

Lede

ren

Hand

scho

enen

56GYRUNDSLEDER.Geheel uit nerfleder. Wijsvinger uit één stuk.Elastiek op de rug. Kleur: geel.

2.1.1.1

3.1.2.1

50EFJRUNDSLEDER.Geheel uit nerfleder.Elastiek op de rug. Kleur: geel.

2.1.2.1

50GBRUNDSLEDER.Geheel uit nerfleder. Zeer soepel.Elastiek op de rug. Kleur: beige.

8, 9, 10, 1110x10

8, 9, 10, 1110x10

8, 9, 10, 1110x10

Page 71: Rox catalogus NL 2015

Lederen handschoenen - Type driver

70

50GBBCRUNDSLEDER.Geheel uit nerfleder. Zeer soepel.Elastische gebreide pols.Slagaderbescherming uit leder met knoopsgat.Kleur: beige.

2.1.2.1

2.1.2.2

50EFBBCGEHEEL UIT NERFLEDER.Elastische gebreide pols. Slagaderbescherming uit leder met knoopsgat.Kleur: beige.

2.1.2.2

56GSNPALM UIT NERFLEDER.Rug uit splitleder. Wijsvinger uit één stuk.Elastiek op de rug.

8, 9, 10, 1110x10

8, 9, 10, 1110x10

8, 9, 10, 1110x10

Page 72: Rox catalogus NL 2015

Lederen handschoenen - Type driver

71

Lede

ren

Hand

scho

enen

50EFCGRUNDSLEDER.Palm uit nerfleder. Rug uit splitleder.Elastiek op de rug.

3.1.2.1

3.1.2.1

50FCPALM UIT NERFLEDER.Rug uit splitleder.Elastiek op de rug.

3.1.2.2

56SGEHEEL UIT RUNDSPLITLEDER.Wijsvinger uit één stuk.Elastiek op de rug.

8, 9, 10, 11

9, 1010x10

8, 9, 10, 1110x10

10x10

Page 73: Rox catalogus NL 2015

Lederen handschoenen - Type driver

72

50GHBPALM, RUNDSNERFLEDER. WATERAFSTOTEND. Rug uit nerfleder.Elastiek op de rug.

2.1.2.1

1.1.2.2

50GSHBPALM, RUNDSNERFLEDER. WATERAFSTOTEND.Rug uit splitleder.Elastiek op de rug.

2.1.2.1

50GHBBCPALM, RUNDSNERFLEDER. WATERAFSTOTEND.Rug uit nerfleder.Elastische pols.Met slagaderbescherming.

8, 9, 10, 1110x10

8, 9, 10, 1110x10

8, 9, 10, 1110x10

Page 74: Rox catalogus NL 2015

Lederen handschoenen - Type driver

73

Lede

ren

Hand

scho

enen

CHV50HBGEHEEL UIT GEITENLEDER. WATERAFSTOTEND.Elastiek op de rug.

8, 9, 10, 11

Geitenleder:uitstekende combinatie tussen

soepelheid en weerstand.

Geitenleder:uitstekende combinatie tussen

soepelheid en weerstand.

2.1.2.1

2.1.2.1

CHV114HBGEHEEL UIT GEITENLEDER. WATERAFSTOTEND.Gebreide pols.Lederen slagaderbeschermingmet knoopsgat.

8, 9, 10, 1110x10

10x10

Page 75: Rox catalogus NL 2015

Lederen handschoenen - Type driver

74

56GYPGEHEEL UIT RUNDSNERFLEDER. Volledig met molton gevoerd.Elastiek op de rug.Wijsvinger uit één stuk.

2.1.1.1

2.1.1.1

56GYPAGEHEEL UIT RUNDSNERFLEDER.Volledig met acryl gevoerd.Elastiek op de rug.Wijsvinger uit één stuk.

2.1.2.1

50GHNTHGEHEEL UIT RUNDSNERFLEDER.Volledig met Thinsulate™ gevoerd.Waterafstotend.(Thinsulate™ is een handelsmerk van 3M).

10, 1110x5

8, 9, 10, 1110x10

10, 1110x10

Warmemolletonvoering.

Warmeacrylvoering.

GEVOERD MET THINSULATE®

Page 76: Rox catalogus NL 2015

Lederen handschoenen - Lashandschoenen

75

Lede

ren

Hand

scho

enen

51G15GEHEEL UIT GEITENNERFLEDER.Manchet uit splitleder, 15 cm.

2.1.2.1

AGN106GEHEEL UIT LAMSNERFLEDER.Manchet uit splitleder, 14 cm.‘vorken’patroon.

2.1.2.1

CHV106GEHEEL UIT GEITENNERFLEDER.Manchet uit splitleder, 14 cm.‘vorken’patroon.

9, 1010x10

9, 1010x10

10 5x10

SOEPELHEIDEN WEERSTAND

SOEPELHEIDEN WEERSTAND

FLEXIBILITEITEN ERGONOMIE

Page 77: Rox catalogus NL 2015

Lederen handschoenen - Lashandschoenen

76

51GS10PALM UIT RUNDSNERFLEDER. Rug en manchet uit splitleder. Manchet 10 cm.

2.1.2.1

2.1.2.1

51GS15PALM UIT RUNDSNERFLEDER. Rug en manchet uit splitleder. Manchet 15 cm.

2.1.2.1

51GS20PALM UIT RUNDSNERFLEDER. Rug en manchet uit splitleder. Manchet 20 cm.

10 5x10

10 5x10

10 5x10

ZWAARWERK

ZWAARWERK

ZWAARWERK

Page 78: Rox catalogus NL 2015

Lederen handschoenen - Lashandschoenen

77

Lede

ren

Hand

scho

enen

51515GEHEEL UIT RUNDSPLITLEDER.Manchet 15 cm.

3.1.2.2

3.1.2.2

51EC15GEHEEL UIT RUNDSPLITLEDER.Manchet 15 cm.

3.1.2.2

51EFC15RUNDSLEDER.Handpalm en manchet uit splitleder.Manchet 15 cm.

10 5x10

10 5x10

10 5x10

Page 79: Rox catalogus NL 2015

78

Leder

en h

andsc

hoen

enLa

shandsc

hoen

en

78

Kevlar®

stikkingen.

51SOUDPalm, duim en wijsvinger versterktmet tweede laag leder.

10 5x10

4.2.1.2 3.1.3.X.4.X

Geheel rundsplitleder.Palm duim en wijsvinger

versterkt met een tweede laag leder.

Stevigheid en kwaliteit van een soepel en dik splitleder.Lederen versteviging op de palm, duim en wijsvinger voor een grotere weerstand en een verhoogde levensduur van het product.Goede thermische isolatie en comfort door de katoenen voering.Kevlar® stikkingen voor een betere weerstand!

LASSERSbeschermingshandschoen

Palm, duim en wijsvinger versterkt

Geheel rundsplitleder.Palm duim en wijsvinger

versterkt met een tweede laag leder.

Goede thermische isolatie en comfort door de katoenen voering. stikkingen voor een betere weerstand!

Page 80: Rox catalogus NL 2015

79

Lede

ren

Hand

scho

enen

Page 81: Rox catalogus NL 2015

Lederen handschoenen - Lashandschoenen

80

Geheel gevoerd vooreen betere

warmte isolatie.

10 5x10

51SIP15GEHEEL UIT BRANDWEREND RUNDSPLITLEDER. Manchet uit niet brandwerend splitleder,15 cm. Gestikt met Kevlar® garen.Gevoerde binnenkant.Lengte 35 cm.

4.1.2.2 4.1.X.X.4.X

4.1.2.2 4.1.X.X.4.X

10 5x10

51SI15GEHEEL UIT BRANDWEREND RUNDSPLITLEDER.Manchet uit niet brandwerend splitleder,15 cm. Gestikt met Kevlar® garen.Ongevoerd.Lengte 35 cm.

Page 82: Rox catalogus NL 2015

Lederen handschoenen - Lashandschoenen

81

Lede

ren

Hand

scho

enen

51SIREP15KVGEHEEL UIT RUNDSPLITLEDER.Geheel uit rundsplitleder.Gestikt met Kevlar® garen.Volledig gevoerd met katoen.Lengte 35 cm.

51SIREP15GEHEEL UIT RUNDSPLITLEDER.Gestikt met polyestergaren.Volledig gevoerd met katoen.Lengte 35 cm.

51SIVP15GEHEEL UIT RUNDSPLITLEDER.Gestikt met polyestergaren.Volledig gevoerd met katoen.Lengte 35 cm.

10 5x10

10 5x10

10 5x10

3.1.3.3

3.1.3.3

3.1.3.3 4.1.4.X.4.X

4.1.4.X.4.X

4.1.4.X.4.X

Page 83: Rox catalogus NL 2015

Nit

ril

gec

oate

handsc

hoen

enD

rager

Geb

reid

e dra

ger

82

Polyamide/Elasthaan drager, die maakt dat de handschoen perfect zit, een zeer hoge vingergevoeligheidbehoudt, een ongeëvenaard comfort en een excellente behendigheid geeft. De schuimvormige coating op de palm verbetert de bescherming, maar verzekert in een vochtige omgeving eveneens een zeer goede grip, doordat de overschot aan vloeistof wordt geëvacueerd aan de oppervlakte. De handschoen biedt een goede bescherming bij het verhandelen in droge omgeving.

N y m f i t C o l l e c t i e

NYMFIT02Geheel gecoat.Noppen op de palm.

Nitril noppenop de palm.

4.1.4.1

7, 8, 9, 1010x10

Page 84: Rox catalogus NL 2015

Nitril gecoate handschoenen – Naadloos gebreide drager

8383

Synt

heti

sche

hand

scho

enen

7, 8, 9, 10

7, 8, 9, 10

10x10

4.1.4.1

NYMFIT01Voor ¾ gecoat.Noppen op de palm.

10x10

NYMFIT00Gecoate palm.Noppen op de palm.

4.1.4.1

7, 8, 9, 1010x10

4.1.4.1

NYMFIT04Voor 3/4 gecoat.Zonder noppen.

7, 8, 9, 1010x10

4.1.4.1

NYMFIT03Gecoate palm.Zonder noppen.

Page 85: Rox catalogus NL 2015

Nitril gecoate handschoenen – Naadloos gebreide drager

84

7, 8, 9, 10, 1110x10

7, 8, 9, 10, 1110x10

8, 9, 10, 1110x10

6, 7, 8, 9, 10, 1110x10

NYM13GBPOLYAMIDE DRAGER METNITRIL COATING. GEVENTILEERD RUGJauge 13. Elastische pols.Grijs met zwarte coating

NYM213NIBPOLYAMIDE DRAGER MET NITRIL COATING. GEVENTILEERD RUGJauge 13. Elastische pols.

NYM157NBPOLYESTER DRAGER, MET VOLLEDIGE NITRIL COATING.Jauge 15. Elastische pols. Zwart.

NYM34GBPOLYESTER DRAGER MET NITRIL COATING.3/4 GEDRENKT.Jauge 15. Elastische pols. Kleur: zwart.

3.1.2.1

4.1.2.1

3.1.2.2

4.1.2.1

Page 86: Rox catalogus NL 2015

Nitril gecoate handschoenen – Naadloos gebreide drager

8585

Synt

heti

sche

hand

scho

enenNYM73NIG

POLYAMIDE DRAGER MET NITRIL COATING. Jauge 13. Elastische pols.Wit met grijze coating.

7, 8, 9, 1010x10

NYM13NIGPOLYAMIDE DRAGER MET NITRIL COATINGGEVENTILEERDE RUG.Jauge 13. Elastische polsband.

6, 7, 8, 9, 1010x10

NX10BI-POLYMEER.Naadloos gebreide handschoenuit polyamide/ Spandex vezels.Jauge 15. Coating in bi-polymeer: dit biedt zowel flexibiliteit (PU) alsook een goede weerstandtegen oliën en vetten (nitril). Bevat geen DMF.of siliconen. Geschikt voor voedingsmiddelen.Actifresh® behandeling.

7, 8, 9, 1010x10

7, 8, 9, 1010x10

NYM213NIFJauge 15. Uit één stuk gebreid.Polyamide drager. Nitril schuimcoatingop de palm. Geventileerde rug.Gebreide elastische pols.Kleur: zwart.

4.1.2.1

4.1.2.0

3.1.3.1

3.1.2.1

Jauge 15. Coating in bi-polymeer: dit biedt zowel

tegen oliën en vetten (nitril). Bevat geen DMF.

NITRILEMOUSSE

Page 87: Rox catalogus NL 2015

Verknipte/gestikte drager – Nitril gecoate handschoenen

86

NBR126KATOENEN DRAGER, INTERLOCK.GEBREIDE POLS. ¾ coating, ultra-licht.Geventileerde rug.

NBR1126JKATOENEN DRAGER, INTERLOCK.GEBREIDE POLS.¾ coating, ultra-licht.Geventileerde rug.

NBR1126BKATOENEN DRAGER, INTERLOCK.GEBREIDE POLS.¾ coating, ultra-licht.geventileerde rug.

7, 8, 9, 1010x10

7, 8, 9, 1010x10

7, 8, 9, 1010x10

2.1.1.1

3.1.1.1

3.1.1.1

VINGERGEVOELIGHEIDEN GOEDE GRIP

Page 88: Rox catalogus NL 2015

Verknipte/gestikte drager – Nitril gecoate handschoenen

8787

Synt

heti

sche

hand

scho

enen

NBR226KATOENEN DRAGER, INTERLOCK.GEBREIDE POLS. ¾ lichte coating.Geventileerde rug.

NBR7226KATOENEN DRAGER, INTERLOCK.GEBREIDE POLS. ¾ coating, ulta-licht.Geventileerde rug.

NBR227KATOENEN DRAGER, INTERLOCK.GEBREIDE POLS. Lichte coatingGeheel gedrenkt.

7, 8, 9, 1010x10

7, 8, 9, 1010x10

7, 8, 9, 1010x10

3.1.1.1

2.1.1.1

3.1.1.1

Page 89: Rox catalogus NL 2015

Verknipte/gestikte drager – Nitril gecoate handschoenen

88

9, 1010x10

NBR426VRKATOENEN DRAGER, INTERLOCK.GEBREIDE POLS.¾ zware coating. Geventileerde rug.Bouclette versterking tussen duim en wijsvinger.

7, 8, 9, 1010x10

NBR228KATOENEN DRAGER, INTERLOCK.TYPE MANCHET.Lichte coating.Geheel gedrenkt. Lengte 27 cm.

3.1.2.1

4.1.1.1

VERSTERKT

Page 90: Rox catalogus NL 2015

Verknipte/gestikte drager – Nitril gecoate handschoenen

8989

Synt

heti

sche

hand

scho

enen

NBR326MOLLETON DRAGER.GEBREIDE POLS.Zware ¾ coating op 100% katoenen drager.Geventileerde rug. Gebreide pols.

NBR9326MOLLETON DRAGER.GEBREIDE POLS.Zware ¾ coating op 100% katoenen drager.Geventileerde rug. Gebreide pols.

NBR1326MOLLETON DRAGER.GEBREIDE POLS.Zware ¾ coating op 100% katoenen drager.Geventileerde rug. Gebreide pols.

8, 9, 1010x10

8, 9, 1010x10

8, 9, 1010x10

3.1.1.1

4.1.1.1

4.2.2.1

Page 91: Rox catalogus NL 2015

Synthetische handschoenen - Handschoenen met nitril coating

90

NBR327MOLLETON DRAGER.GEBREIDE POLS.Zware coating op 100% katoenen drager.Geheel gedrenkt. Gebreide pols.

NBR9327MOLLETON DRAGER.GEBREIDE POLS.Zware coating op 100% katoenen drager.Geheel gedrenkt. Gebreide pols.

NBR1327MOLLETON DRAGER.GEBREIDE POLS.Zware coating op 100% katoenen drager.Geheel gedrenkt. Gebreide pols.

8, 9, 1010x10

8, 9, 1010x10

8, 9, 1010x10

4.2.2.1

3.1.1.1

4.1.1.1

Page 92: Rox catalogus NL 2015

91

Verknipte/gestikte drager - Nitril gecoate handschoenen

91

Synt

heti

sche

hand

scho

enen

NBR326TMOLLETON DRAGER. MANCHET STEVIG KATOEN. ¾ zware coating.Geventileerde rug.

NBR9326TMOLLETON DRAGER. MANCHET STEVIG KATOEN. ¾ zware coating.Geventileerde rug.

NBR327TMOLLETON DRAGER. MANCHET STEVIG KATOEN.Zware coating.Geventileerde rug.

9, 1010x10

9, 1010x10

9, 1010x10

4.2.2.1

3.1.1.1

4.2.2.1

Page 93: Rox catalogus NL 2015

Nitril gecoate handschoenen – zonder drager

(*). Gemiddelde waarden

92

NIT2018SPECIAAL VOOR ONDERHOUD EN AGRESSIEVEOMGEVING. Nitril. Gewafelde palm en vingers. Gevlokt katoen.Lengte 330 mm (*). Dikte 0.45 mm (*).

NIT2040SPECIAAL VOOR ONDERHOUD EN AGRESSIEVEOMGEVING. Nitril. Gewafelde palm en vingers. Gevlokt katoen.Lengte 410 mm (*). Dikte 0.52 mm (*).

NIT15SPECIAAL VOOR ONDERHOUD EN AGRESSIEVEOMGEVING. Nitril. Gewafelde palm en vingers. Gevlokt katoen.Lengte 330 mm (*). Dikte 0.38 mm (*).

8, 9, 10, 1110x10

7, 8, 9, 10, 1110x10

7, 8, 9, 10, 1110x10

A.J.L 3.1.0.2

4.0.0.2

A.J.K.L

A.J.K.

4.1.0.1

Page 94: Rox catalogus NL 2015

Nitril / neopreen gecoate handschoenen – Gedragen

9393

Synt

heti

sche

hand

scho

enen

NIT8450NITRIL COATING.Geheel gedrenkt op een polyester/katoen dragerverknipt/gestikt. Lengte 300 mm (*).Kleur: groen.

8, 9, 1010x10

NEO1830NEOPREEN COATINGGeheel gedrenkt op een polyester/katoen dragerUit één stuk gebreid. Lengte 3OO mm (*). Tweekleurig, zwart/blauw.

8, 9, 1010x10

Uit één stuk gebreid. Lengte 3OO mm (*). Tweekleurig,

Gladde coating.

Palm metzandirige afwerking.

4.2.3.2 A.K.L

(*). Gemiddelde waarden

2.1.2.2 A.J.K

Page 95: Rox catalogus NL 2015

Neo

pre

en g

ecoat

handsc

hoen

enVer

sned

en /

ges

tikt

e dra

ger

9494

(*). Gemiddelde waarden

NEO5040SPECIAAL VOOR ONDERHOUD ENAGRESSIEVE OMGEVING.Neopreen. Gewafelde palm en vingers.Bouclette acryl voering.Lengte 380 mm (*).

MULTIRISICOChemisch/koud/warm

9, 1010x10

3.1.1 .1 A.K.L 0.1.X X.2.X.X.X.X

Uniek en origineelVoorzien van een

acryl bouclette voering,

koude/warmte isolerend.

Page 96: Rox catalogus NL 2015

Nitril gecoate handschoenen – Zonder drager

9595

Synt

heti

sche

hand

scho

enen

NEO400SPECIAAL VOOR ONDERHOUD EN AGRESSIEVE OMGEVING. Neopreen. Gewafelde palm en vingers.Gevlokt katoen.Lengte 330 mm (*).Dikte 0.76 mm (*).

NEO270SPECIAAL VOOR ONDERHOUD EN AGRESSIEVE OMGEVING. Latex, neopreen, gemengd.Gewafelde palm en vingers.Gevlokt katoen.Lengte 320 mm (*).Dikte 0.70 mm (*).

NEO2040SPECIAAL VOOR ONDERHOUD EN AGRESSIEVE OMGEVING. Neopreen. Gewafelde palm en vingers.Gevlokt katoen.Lengte 410 mm (*).Dikte 0.72 mm (*).

7, 8, 9, 1010x10

8, 9, 10, 1110x10

7, 8, 9, 1010x10

A.K.L 3.1.1.1

A.K.L 3.1.2.1

3.1.1.1 A.K.L

(*). Gemiddelde waarden

Page 97: Rox catalogus NL 2015

Late

x gec

oate

handsc

hoen

enN

aadlo

os

geb

reid

e dra

ger

96

Latex schuimcoating.

9, 10, 1110x10

X.2.X 3.2.2.2

S n o w f l e x C o l l e c t i eKracht Technologie InnovatieNaadloos gebreide handschoen bestaande uit twee lagen. De buitenste laag is gemaakt van 100% polyamide voorzien van een zachte latex foam.

De binnenste laag bestaat uit acryl (100%). De coating inlatex foam op de palmverbetert niet alleen de bescherming, maar biedt ook een zeer goede grip in natte omstandigheden door het verwijderen van overtolligevloeistof op het oppervlak.

SNOWFLEXVolledig gecoat.

Binnenvoering100% acryl.

Page 98: Rox catalogus NL 2015

9797

Synt

heti

sche

hand

scho

enen

Page 99: Rox catalogus NL 2015

Latex gecoate handschoenen – Naadloos gebreide drager

98

TAC10GBBOUCLETTE DRAGER.ACRYL/KATOEN/POLYESTER.Latex gecoat, crêpe-patroon op de palm.Jauge 10. Elastische pols.

TAC10GTBOUCLETTE DRAGER, GERUWD ACRYL.Latex gecoat, crêpe-patroon op de palm.Jauge 10. Elastische pols.

TAC10REDBOUCLETTE DRAGER, GERUWD ACRYL.Schuimige latex coating op de palm.Jauge 10. Elastische pols.

8, 9, 10, 1110x10

8, 9, 10, 1110x10

8, 910x10

2.1.2.1 X.2.X

1.1.3.1 O.1.0

2.2.4.1 O.1.X

Page 100: Rox catalogus NL 2015

99

Latex gecoate handschoenen – Naadloos gebreide drager

99

Synt

heti

sche

hand

scho

enen

TAC1025VPOLYESTER/KATOEN DRAGER.Elastische pols.Latex coating in crêpe-patroonop de palm.Jauge 10.

TAC10110POLYESTER/KATOEN DRAGER.Elastische pols.Latex coating in crêpe-patroonop de palm.Rug van de duim geheel gecoat.Jauge 10.

8, 9, 1010x10

7, 8, 9, 1010x10

8, 9, 1010x10

3.1.4.1

3.1.4.1

2.1.4.2

TAC1025OPOLYESTER/KATOEN DRAGER.Elastische pols.Latex coating in crêpe-patroonop de palm. Jauge 10.

Page 101: Rox catalogus NL 2015

Latex gecoate handschoenen – Naadloos gebreide drager

100

TAC20BLLATEX COATING OP POLYESTER DRAGER.(¾ GECOAT).Elastische pols.Jauge 10. Blauw.

TAC10BLLATEX COATING OP POLYESTER DRAGER.GEVENTILEERDE RUG.Jauge 10. Blauw.

TAC710LATEX COATING OP POLYESTER/KATOEN DRAGER.Elastische pols.Jauge 10. Donkerblauw.

7, 8, 9, 1010x10

8, 9, 1010x10

8, 9, 1010x10

3.1.4.2

3.1.2.1

3.1.4.2

Page 102: Rox catalogus NL 2015

Latex gecoate handschoenen – Naadloos gebreide drager

101101

Synt

heti

sche

hand

scho

enen

NYM15HVOLATEX COATING OP POLYESTER DRAGER.Elastische pols.Jauge 15. Oranje.Grijze coating.

NYM73HVNLATEX COATING OP POLYESTER DRAGER.Elastische pols.Jauge 13. Geel, zwarte coating.

8, 9, 1010x10

8, 9, 10, 1110x10

9, 1010x10

3.1.3.1

3.1.3.1

3.1.3.1

NYM15HVGLATEX COATING OP POLYESTER DRAGER.Elastische pols.Jauge 15. Geel, zwarte coating.

SIGNALISATIE

SIGNALISATIE

SIGNALISATIE

Page 103: Rox catalogus NL 2015

Late

x gec

oate

handsc

hoen

enN

aadlo

os

geb

reid

e dra

ger

102102

NYM15LGLATEX COATINGOP POLYAMIDE DRAGER.Elastische pols.Jauge 15. Rood, zwarte coating.

8, 9, 10, 1110x10

3.1.3.1

LICHTE VERHANDELINGENin DROGE omgeving

Page 104: Rox catalogus NL 2015

Latex gecoate handschoenen – Naadloos gebreide drager

103103

Synt

heti

sche

hand

scho

enenNYM73LN

LATEX COATING OP POLYESTER DRAGER.Elastische pols.Jauge 13. Zwart.

9, 10, 1110x10

3.1.3.1

TAP7325GELAMINEERDE LATEX COATINGOP ACRYL/POLYESTER DRAGER.Rubberen versterking tussen duim en wijsvinger.

8 (L), 9 (XL)10x10

4.2.4.3

ZWAREVERHANDELINGEN

LATEX COATING OP POLYESTER DRAGER.

LICHTE VERHANDELINGEN

Page 105: Rox catalogus NL 2015

Latex gecoate handschoenen – Verknipte/gestikte drager

104

7, 8, 9, 1010x10

LAT426IGGEVENTILEERDE RUG.GEBREIDE POLS. Interlock katoenen drager.Palm met gecrepeerde latex.

Gecrepeerde soepele latex.

Gecrepeerde soepele latex.

4.1.4.1

9, 1010x10

LAT26JBRGEVENTILEERDE RUG.GEBREIDE POLS. Drager molleton katoen.Palm met gecrepeerde latex.

1.1.3.1

Page 106: Rox catalogus NL 2015

Latex gecoate handschoenen – Verknipte/gestikte drager

105105

Synt

heti

sche

hand

scho

enen

LAT830GEHEEL GEDRENKT, 30 CM.Palm in crêpe-patroon.Katoenen drager, interlock.

LAT3130GEHEEL GEDRENKT, 30 CM.Gerubberde palm.Katoenen drager, interlock.

LAT2130GEHEEL GEDRENKT, 30 CM.Gladde afwerking.Katoenen drager, interlock.

7, 8, 9, 1010x10

10x10

7, 8, 9, 10 5x10

6 ½, 7 ½, 8 ½, 9 ½, 10 ½

4.1.3.1

4.1.4.1

A.K.L 4.1.3.1 X.2.X.X.X.X

X.1.X.X.X.X

A.K.L

A.K.L

X.1.X.X.X.X

Page 107: Rox catalogus NL 2015

Latex gecoate handschoenen – Zonder latex

106

LAT2005SPECIAAL ONDERHOUD.Gewafelde palm en vingers.Natuurlatex. Gevlokt katoen.Lengte 300 mm (*). Dikte 0,45 mm (*).

LAT2004Gewafelde palm en vingers.Natuurlatex. Niet gevlokt.Lengte 280 mm (*). Dikte 0,45 mm (*).

LATCLARAGewafelde palm en vingers.Natuurlatex. Gevlokt katoen.Lengte 300 mm (*). Dikte 0,40 mm (*).

7, 8, 9, 1010x10

7, 8, 9, 1010x10

7, 8, 9, 1010x10

1.0.1.1

3.0.0.0

(*). Gemiddelde waarden

Page 108: Rox catalogus NL 2015

Latex gecoate handschoenen – Zonder latex

107107

Synt

heti

sche

hand

scho

enen

LATLENAGewafelde palm en vingers.Natuurlatex. Gevlokt katoen.Lengte 305 mm (*). Dikte 0.30 mm (*).

LAT46OSPECIAAL SABLEREN.Latex handschoen 600 mm zonder drager.Gecrêpeerde palm en vingers.Gladde manchet. Gerolde boord.

9, 10 x1

1130x1

7, 8, 9, 1012x12

Referentie Getest Bedrijfsspan-ning Klasse

LAT1025 2500 V 500 V 00

LAT1050 5000 V 1000 V 0

LAT1100 10000 V 7500 V 1

LAT1200 20000 V 17000 V 2

LAT1300 30000 V 26500 V 3

LAT1025SPECIAAL ELEKTRIEKER.Natuurlatex zonder drager, voor elektrieker.

1.1.4.1

(*). Gemiddelde waarden

Page 109: Rox catalogus NL 2015

PV

C g

ecoate

handsc

hoen

en

Naadlo

os

geb

reid

e dra

ger

108

NYMR15CFTNUITVOERING IN POLYAMIDE.COATING IN P.V.C. C.F.T. H.P.T.Jauge 15. Elastische pols.

H.P.T TM technology

8, 9, 1010x10

4.1.3.1

CFT: Compressed Formula Technology Enduction HPT™ (Hydropellent Technology™). Resulteert in een soepele en duurzame coating, die vloeistoffen afstoot en een goede grip garandeert, ook bij gebruik in een vochtige omgeving.

Page 110: Rox catalogus NL 2015

VC gecoate handschoenen – Naadloos gebreide drager

109109

Synt

heti

sche

hand

scho

enen

NYMV15CFTNPOLYAMIDE MET PVC COATINGCFT HPT TECHNOLOGIE.Jauge 15. Elastische pols.

8, 9, 1010x10

NYM18CFTPOLYAMIDE MET PVC COATINGCFT HPT TECHNOLOGIE.Elastische pols. Jauge 18.

8, 9, 10

4.1.3.1

3.1.2.1

JAUGE 18ULTRAFIJN

10x10

Page 111: Rox catalogus NL 2015

PV

C g

ecoate

handsc

hoen

enN

aadlo

os

geb

reid

e dra

ger

110110

NINJA ICEConcept met dubbele laag

NI00DUBBELE DIKTE.2 lagen. Buitenlaag gebreid uit 1 stuk polyamide.Jauge 15. HPT gecoat. Gemoltoneerde voering.Elastische pols.

De unieke formule van deze coating heeft als voordeeldat hij soepelheid en vingergevoeligheid bewaart bijtemperaturen tot -50°C! De warme, gemoltoneerde vulling biedt een zachte, comfortabele isolatie zonder de flexibiliteit van het product in het gedrang te brengen.Actifresh® behandeld.

7, 8, 9, 10, 11, 1210x5

3.2.3.2 0.2.X

ASTM/CPPT: Snijbestendigheidniveau 2

Page 112: Rox catalogus NL 2015

PVC gecoate handschoenen – Naadloos gebreide drager

111111

Synt

heti

sche

hand

scho

enen

PVC gecoate handschoenen – Naadloos gebreide drager

8, 9, 1010x10

4.1.3.1

NYMBATIPOLYAMIDE DRAGER. JAUGE 15.Elastische pols.PVC gecoat, schuim op de palm.

Speciale coatingHPTTM technologie.

ULTIMATE7, 8, 9, 1010x10

4.1.3.1

N10Naadloos gebreide handschoen uit polyamidevezels.Jauge 15. Rug voor 3/4 gecoat met HPT-coating (Hydropellent Technology).

Page 113: Rox catalogus NL 2015

PVC gecoate handschoenen – Naadloos gebreide drager

112

PVC630KBOANAADLOOS GEBREIDE DRAGER,GEHEEL GEDRENKT. Driedubbele coating. Lengte 30 cm.Gekorrelde palm, gladde manchet. Geheel gevoerd met dikke laag mengeling acryl/wol.Kleur: rood.

PVCKREMNAADLOOS GEBREIDE DRAGER,GEHEEL GEDRENKT.Driedubbele coating. Lengte 30 cm.Gekorrelde palm, gladde manchet.Geheel gevoerd met dikke laagmengeling acryl/wol, uitneembaar.Kleur: blauw.

10

10

5x10

5x10

5x10

PVC535KLengte: 35 cm.

4.1.2.1 J.K.L

8, 8 ½, 9, 9 ½

GEHEEL GEDRENKT. DRIEVOUDIGE COATING. NAADLOOS GEBREIDE DRAGER.HAND MET GEKORRELDE STRUCTUUR, GLADDE EN SOEPELE MANCHET.

4.1.2.1 J.K.L

8, 8 ½, 9, 9 ½

5x105x10

PVC530KLengte: 30 cm.

PVC525KLengte: 25 cm.

4.1.2.1 J.K.L

8, 8 ½, 9, 9 ½

A.J.L 4.1.2.1

J.K.L 1.2.1

1.2.1

4.1.3.1

Uitneembare voering.

Page 114: Rox catalogus NL 2015

PVC gecoate handschoenen – Verknipte/gestikte drager

113113

Synt

heti

sche

hand

scho

enen

5x10

PVC3045Lengte: 40 cm.

4.1.2.1 J.K.L

9 ½

GEHEEL GEDRENKT. DUBBELE COATING.DRAGER 100% KATOEN, MOLLETON.GERUBBERDE PALM.

5x10

PVC3028Lengte: 27 cm.

4.1.2.1 J.K.L

7 ½ , 8 ½, 9 ½

5x10

PVC3040Lengte: 35 cm.

4.1.2.1 J.K.L

8 ½, 9 ½

J.K.L 1.1.1 4.1.2.1

PVC3528FDUBBELE COATING OP DRAGER MET SCHUIMSTRUCTUUR.Lengte 27 cm.

9 ½ 5x10

Dubbele coatingSpeciaal koude!

SPECIAALONTWIKKELD VOOR

LAGE TEMPERATUREN.

Page 115: Rox catalogus NL 2015

Verknipte/gestikte drager – PVC gecoate handschoenen

114

6 ½, 7 ½, 8 ½, 9 ½ 7 ½, 8 ½, 9 ½6 ½, 7 ½, 8 ½, 9 ½

10x10

PVC536Ruwe afwerking. 35cm.

GEHEEL GEDRENKT.INTERLOCK DRAGER, 100% KATOEN.

10x10 10x10

PVC528Ruwe afwerking. 27cm.

PVC728Gladde afwerking. 27cm.

4.1.2.1 A.K.L 4.1.2.1 A.J.L 4.1.2.1 A.J.L

PVC775Gladde afwerking. 72 cm.

9 ½

4.1.2.1 A.K.L

PVC736Gladde afwerking. 35 cm.

8 ½, 9 ½

4.1.2.1 A.K.L

PVC740Gladde afwerking. 40 cm.

8 ½, 9 ½

4.1.2.1 A.K.L

PVC755Gladde afwerking. 58 cm.

9 ½

4.1.2.1 J.K.L

6x5 6x5

10x10 5x10

Page 116: Rox catalogus NL 2015

Verknipte/gestikte drager – PVC gecoate handschoenen

115115

Synt

heti

sche

hand

scho

enen

4.1.2.1

PVC5235PVC HANDSCHOEN METGLADDE AFWERKING. Volledig gecoat 35 cm.

9 ½10x10

PVC5227PVC HANDSCHOEN METGLADDE AFWERKING. Volledig gecoat 27 cm.

9 ½10x10

PVC5201GEVENTILEERDE RUG.¾ GECOAT. GLADDE AFWERKING.Drager 100% interlock katoen.

8 ½, 9 ½10x10

PVC726GEVENTILEERDE RUG.¾ GECOAT. GLADDE AFWERKING.Drager 100% interlock katoen.

6 ½, 7 ½, 8 ½, 9 ½10x10

4.1.1.1

4.1.1.1

4.1.1.1

Page 117: Rox catalogus NL 2015

PU gecoate handschoenen - Verknipte/gestikte drager

116

NL10Gebreid, jauge 18, superdun. Extra gevoeligheid, voelt aan als een tweede huid! Polyamide basis, kleur: blauw, coating in polyurethaan. Ongeveer 30% lichter dan de gewone polyamide/PU handschoenen. ¾ gecoat, gecoate vingertoppen, elastische pols.

POLYAMIDE/ACRYL. POLYURETHAAN COATING.Elastische pols. Jauge 15.Ontworpen als temperatuurregulator in droge omgeving.

9, 10, 1112x12

8, 9, 10, 1110x10

7, 8, 9, 1010x10

4.1.3.1

4.1.3.1

3.2.4.1 O.2.O

N y m f l e x

NL00Gebreid, jauge 18, superdun. Extra gevoeligheid, voelt aan als een tweede huid! Polyamide basis, kleur: blauw, coating in polyurethaan. Ongeveer 30% lichter dan de gewone polyamide/PU handschoenen. Geventileerde rug, gecoate vingertoppen, elastische pols.

Page 118: Rox catalogus NL 2015

PU gecoate handschoenen – Naadloos gebreide drager

117

4.1.3.1

117

Synt

heti

sche

hand

scho

enen

NYM213PUPOLYAMIDE HANDSCHOENMET POLYURETHAAN COATING.Elastische pols.Jauge 13.

7, 8, 9, 1010x10

NYM15PUPOLYAMIDE HANDSCHOENMET POLYURETHAAN COATING.Elastische pols.Jauge 15.

7, 8, 9, 1010x10

NYM13FTPOLYAMIDE HANDSCHOENMET POLYURETHAAN COATING.Elastische pols.Jauge 13.PU coating op de vingertoppen.

6, 7, 8, 9, 1010x10

NYM713PUPOLYAMIDE HANDSCHOENMET POLYURETHAAN COATING.Elastische pols. Jauge 13.

6, 7, 8, 9, 10, 1110x10

4.1.3.1

3.1.3.1

0.1.3.1

Page 119: Rox catalogus NL 2015

PU

gec

oate

handsc

hoen

enN

aadlo

os

geb

reid

e dra

ger

118118

NYM15PUGPOLYAMIDE HANDSCHOEN, PU GECOAT.ELASTISCHE POLS.Jauge 15.

7, 8, 9, 10, 1110x10

4.1.3.1

Page 120: Rox catalogus NL 2015

Gebreide drager - PU gecoate handschoenen

119119

Synt

heti

sche

hand

scho

enen

NYM213PUGPOLYAMIDE HANDSCHOEN, PU GECOAT.ELASTISCHE POLS.Jauge 13.

NYM713PUGPOLYAMIDE HANDSCHOEN, PU GECOAT.ELASTISCHE POLS.Jauge 13.

NYM713PUBPOLYAMIDE HANDSCHOEN, PU GECOAT.ELASTISCHE POLS.Jauge 13.

6, 7, 8, 9, 10, 1110x10

7, 8, 9, 10, 1110x10

7, 8, 9, 10, 1110x10

3.1.3.1

4.1.3.1

3.1.3.1

Page 121: Rox catalogus NL 2015

Snijbestendigheid – Naadloos gebreide drager

120

SGD10PUGSNIJBESTENDIGHEID NIVEAU 5.

Drager uit HDPE en glasvezels (HDPE: Hogedichtheidspolyethyleen). Zwarte polyurethaan coating op de palm. Jauge 10. Elastische pols.Snijbestendigheidsindicatie 51.6, of meer dan2x de minimale indicatie bepaald door de norm EN388. (Indicatie 20 om niveau 5 te behalen).

NSP00INDICATIE SNIJBESTENDIGHEID (EN388) NIVEAU 5.

Uit één stuk gebreid. Jauge 13. Drager: glasvezel en Lycra, omhuld met een HDPE en polyamide draad.Grijze polyurethaan coating op de palm en de vinger-ruggen. Geventileerde rug. Elastische pols. Hogemechanische weerstand.

PHD305PUINDICATIE SNIJBESTENDIGHEID (EN388) NIVEAU 5.

HDPE drager (HDPE: Hogedichtheidspolyethyleen)en andere technische vezels. Speciale versterking tussen duim en wijsvinger. PU coating op de palm.Jauge 13. Geventileerde rug. Extra lange elastische pols.

7, 8, 9, 1010x10

8, 9, 10, 1110x10

7, 8, 9, 10, 1110x1

4.5.4.4

4.5.4.3

4.5.4.3

Silver

ASTM/CPPT: Snijbestendigheid niveau 3

ASTM/CPPT: Snijbestendigheid niveau 3

LANGE POLS MET VERSTERKING.SPECIALE VERSTERKENDE STIKKING

TUSSEN DUIM EN WIJSVINGER

Page 122: Rox catalogus NL 2015

Snijbestendigheid – Naadloos gebreide drager

121121

Synt

heti

sche

hand

scho

enen

PHD135PUISNIJBESTENDIGHEID NIVEAU 5.

Drager uit HDPE (HDPE:Hogedichtheidspolyethyleen).Jauge 13. Elastische pols.Polyurethaan coating op de palm.Geventileerde rug.

6, 7, 8, 9, 10, 1110x10

HDPE snijbestendige drager + fijne PU-laagvoor een qoede grip in droge omgeving!

PHD315PUINDICATIE SNIJBESTENDIGHEID NIVEAU 5.Drager uit uiterst stevige vezels.Jauge 13.Elastische pols.Soepele polyurethaan coating op de palm.

INDICATIE SNIJBESTENDIGHEID NIVEAU 5.

Soepele polyurethaan coating op de palm.

4.5.4.3

6, 7, 8, 9, 10, 1110x10

4.5.4.3

ZEER SOEPELEN COMFORTABEL

Page 123: Rox catalogus NL 2015

Snijbestendigheid – Naadloos gebreide drager

122

NX430INDICATIE SNIJBESTENDIGHEID NIVEAU 4.

BI-POLYMEER.Naadloos gebreid uit synthetische vezels enIngekapselde glasvezels. Jauge 13. Bi-polymeer gecoat: Biedt zowel flexibiliteit (PU) als een goede weerstand tegen oliën en vetten (nitril). ¾ coating.Zonder DMF, noch silicone. Actifresh® behandeling.

NFB10BSNIJBESTENDIGHEID NIVEAU 4.

Glasvezels vermengd met andere synthetische vezels. Bi-polymeer coating (PU/nitril).

NX410INDICATIE SNIJBESTENDIGHEID NIVEAU 4.

BI-POLYMEER.Naadloos gebreid uit synthetische vezels enIngekapselde glasvezels. Jauge 13. Bi-polymeer gecoat: Biedt zowel flexibiliteit (PU) als een goede weerstand tegen oliën en vetten (nitril). ¾ coating.Zonder DMF, noch silicone. Actifresh® behandeling.

7, 8, 9, 1010x10

7, 8, 9, 1010x10

6, 7, 8, 9, 10, 1110x10

4.4.3.1

4.4.3.2

ASTM/CPPT: Snijbestendigheid niveau 2

4.4.3.2

ASTM/CPPT: Snijbestendigheid niveau 2

BI-POLYMEER

BI-POLYMEER

BI-POLYMEER

Page 124: Rox catalogus NL 2015

Snijbestendigheid – Naadloos gebreide drager

123

6, 7, 8, 9, 10, 11

123

Synt

heti

sche

hand

scho

enen

DYN133GPUGSNIJBESTENDIGHEID NIVEAU 3.

Kleur: grijs.Drager uit HDPE (HDPE: Hogedichtheidspoly-ethyleen). Polyurethaan coating op de palm.Geventileerde rug.Jauge 13. Elastische, gebreide pols.

PHD13PUSNIJBESTENDIGHEID NIVEAU 3.

Kleur: grijs.Drager uit HDPE (HDPE: Hogedichtheidspoly-ethyleen). Polyurethaan coating op de palm.Geventileerde rug.Jauge 13. Elastische, gebreide pols.

PHD313PUINDICATIE SNIJBESTENDIGHEID NIVEAU 3.

Kleur: grijs. HDPE drager (polyethyleen met hoge dichtheid).Polyurethaan (PU) coating op de palm.Geventileerde rug. Jauge 13.Elastische gebreide pols.

6, 7, 8, 9, 10, 11

10x10

10x10

6, 7, 8, 9, 10, 1110x10

4.3.4.3

4.3.4.3

4.3.4.3

ASTM/CPPT: Snijbestendigheid niveau 2

Page 125: Rox catalogus NL 2015

Snijb

este

ndig

- K

oude

Naadlo

ze g

ebre

ide

dra

ger

124

SNIJBESTENDIGKoudebescherming

Geheel voorzien van eendubbele laag bouclette,isolerend tegen de koude.

124

SNOWCUT®

INDICATIE SNIJBESTENDIGHEID NIVEAU 5.

CONCEPT DUBBELE LAAGDrager uit uiterst stevige HDPE vezels (polyethyleen met hoge dichtheid).Binnenlaag 100% acryl bouclette. Jauge 10. Elastische pols.Nitril schuim coating op de palm.Geventileerde rug.

8, 9, 10, 11 5x10

4.5.4.2 X.1.X

Page 126: Rox catalogus NL 2015

Snijbestendigheid – Naadloos gebreide drager

125125

Synt

heti

sche

hand

scho

enen

TKV345(*)

SNIJBESTENDIGHEID NIVEAU 5.

Jauge 10.Kevlar®, samengebreid met staaldraad en andere vezels. Voor ¾ met latex gecoat.Elastische pols.

TKV105(*)

SNIJBESTENDIGHEID NIVEAU 5.

Jauge 10.Kevlar®, samengebreid met staaldraad en andere vezels. Soepele latex coating op de palm.Elastische pols.

TKV10LAT(*)

SNIJBESTENDIGHEID NIVEAU 4.

Jauge 10.Blauwe rubbercoating op de palm.Elastische pols.

8, 9, 1010x10

8, 9, 1010x10

8, 9, 1010x10

4.5.4.4

4.5.4.4

3.4.4.3

X.2.X.X.X.X

X.2.X.X.X.X

(*) Gemaakt uit echte Kevlar® vezels, gedeponeerd merk van DuPontTM de Nemours

Page 127: Rox catalogus NL 2015

Snijbestendigheid – Naadloos gebreide drager

126

TKV7P (*)

SNIJBESTENDIGHEID NIVEAU 5CONTACTWARMTE NIVEAU 3.

Jauge 7. Naadloos gebreide handschoen uit Kevlar®. Geheel met katoen gevoerd voor een goede isolatie.Links/rechts draagbaar. Lengte: 34 cm.

TKV10HBKL(*)

SNIJBESTENDIGHEID NIVEAU 3.

Jauge 10.Zwarte PVC noppen, enkel op de palm.Elastische pols.

TKV10CU(*)

SNIJBESTENDIGHEID NIVEAU 5.

Jauge 10.Kevlar®, samengebreid met staaldraad en andere vezels. Splitlederen versterking op de palm.Elastische pols.

L10x10

9, 1010x10

2.3.4.3 X.1.X.X.X.X.

3.5.4.3

ASTM/CPPT: Snijbestendigheid niveau 4

1150x1

2.5.4.1 4.3.4.3.2.X

Voering 100% katoen voor een uitstekende isolatie en een groter comfort.

(*) Gemaakt uit echte Kevlar® vezels, gedeponeerd merk van DuPontTM de Nemours

ASTM/CPPT: Snijbestendigheid niveau 2

KEVLAR®

Page 128: Rox catalogus NL 2015

Snijbestendigheid – Naadloos gebreide drager

127127

Synt

heti

sche

hand

scho

enen

TKV10NIG(*)

SNIJBESTENDIGHEID NIVEAU 4.

Jauge 10.Grijze nitril coating op de palm.Elastische palm.

TKV13/430L(*)

TKV13/380M(*)

INDICATIE SNIJBESTENDIGHEID NIVEAU 2.

Jauge 13. Kevlar® gebreid.Links/recht draagbaar. Zonder coating.Elastische pols.

TSP613SNIJBESTENDIGHEID NIVEAU 5.

Jauge 13. Naadloos gebreide handschoen uithoog-resistente vezels. Kleur: wit.Links/rechts draagbaar. Elastische pols.Wordt geleverd met katoenen onderhandschoen.Wordt per stuk verkocht.

L: réf TKV13/430LM: réf TKV13/380M

10x10

6, 7, 8, 9, 10 10x1

8(M), 9(L), 10(XL)10x10

4.4.4.3

1.2.4.1

1.5.4.2

(*) Gemaakt uit echte Kevlar® vezels, gedeponeerd merk van DuPontTM de Nemours

ASTM/CPPT: Snijbestendigheid niveau 3

ASTM/CPPT: Snijbestendigheid niveau 2

ASTM/CPPT: Snijbestendigheid niveau 3

Page 129: Rox catalogus NL 2015

Snijb

este

ndig

Chem

isch

e bes

cher

min

g,

warm

te

128

INNOVATIEMulti-risk handschoen,meerdere lagen

128

9, 105x10

4.5.4.4 A.K.L X.2.X.X.X.X

NITCUT®

MULTI RISK HANDSCHOEN, MEERDERE LAGENINDICATIE SNIJBESTENDIGHEID NIVEAU 5.

Buitenlaag uit polyethyleen met hoge dichtheid (PEHD).Ingevoegde nitril tussenlaag die de waterdichtheid garandeert.Katoenen binnenlaag voor het comfort.Nitril noppen op de palm voor een goede grip.

Palm metnitril noppen.

Page 130: Rox catalogus NL 2015

129

Snijb

este

ndig

Naadlo

ze g

ebre

ide

dra

ger INNOVATIE

Handschoen metdubbele laag nitril

129

Synt

heti

sche

hand

scho

enen

4.5.4.3

10x10 8, 9, 10, 11

GRIPCUT®

INDICATIE SNIJBESTENDIGHEID NIVEAU 5.

Polyethyleen drager met hoge dichtheid (HDPE).Dubbele nitril coating op de palm.1e gladde laag voor de waterbestendigheid,2e buitenlaag met schuimafwerking vooreen betere grip, zelfs in vochtige en vettige omgeving.Versie 3/4 gecoat. Jauge 13.Elastische gebreide pols.

Gladde nitril bi-coating,nitril schuim.

Page 131: Rox catalogus NL 2015

Gecoate handschoenen met PVC-noppen – Naadloos gebreide drager

130

1.1.3.1

TCC207HBTCC207FBPOLYESTER/COTON.

Jauge 7. Links/rechts draagbaar.Elastische pols.Blauwe PVC noppen op de palm en de rug.

TCC507HBTCC507FBPOLYESTER/COTON.

Jauge 7. Links/rechts draagbaar.Elastische pols.Blauwe PVC noppen op de palm en de rug.

1.1.3.1

6, 7, 8, 9, 10

0.1.2.1

TBCACRYL.

Jauge 13. Acryl gebreid.Zeer warme bouclette aan de binnenkant.Blauwe PVC noppen op de palm en de rug.Versterkt met PVC strook tussen duim en wijsvinger.

1.1.4.2

TCC513HBTCC513FBPOLYESTER/COTON.

Jauge 7. Links/rechts draagbaar.Elastische pols.Blauwe PVC noppen op de palm en de rug.

Man: TCC513HBVrouw: TCC513FB10x10

10x10

Man: TCC507HBVrouw: TCC507FB10x10

Man: TCC207HBVrouw: TCC207FB10x10

LINKS/RECHTSDRAAGBAAR

LINKS/RECHTS DRAAGBAAR

KOUDEWEREND

LINKS/RECHTS DRAAGBAARGERECYCLEERDE VEZELS

Page 132: Rox catalogus NL 2015

Gecoate handschoenen met PVC-noppen – Naadloos gebreide drager

139131

Synt

heti

sche

hand

scho

enen

8, 9, 1010x10

Man10x10

3.1.4.1

NYM1344BDNYLON FOAM.

Blauwe PVC noppen op de palm.Jauge 13. Elastische pols.

TNY510HY

NYLON/KATOEN.

Gele PVC noppen op de palm.Jauge 10. Elastische palm.

3.2.4.3

M(9), L(10), XL(11)

10x10

2.2.4.1

NYM7241NYLON FOAM/KATOEN.

Nylon foam, met katoen vermengd.Rode PVC noppen op de palm.Jauge 7. Elastische pols.

S(7.5), M(8), L(8.5), XL(9)

10x10

2.1.4.1

NYM13214NYLON FOAM/KATOEN.

Nylon foam, met katoen vermengd.Blauwe PVC noppen op de palm.Jauge 13. Elastische pols.

Page 133: Rox catalogus NL 2015

Gecoate handschoenen met PVC-noppen – Naadloos gebreide drager

132

Man: TC207HBVrouw: TC207FB10x10

1.1.3.1

TC207HBTC207FBPOLYESTER/KATOEN.

Elastische pols. Kleur: blauw.Blauwe PVC noppen op de palm. Jauge 7.

TC507HBTC507FBPOLYESTER/KATOEN.

Elastische pols. Blauw.Blauwe PVC noppen op de palm. Jauge 7.

1.1.3.1

Man: PCC600Vrouw: PCC600/810x10

1.1.3.1

PCC600PCC600/8CRISS-CROSS PVC.

Acryl/polyester. Links/rechts draagbaar.Dubbelzijdige PVC coating in ruitmotief.Elastische pols.

1.1.3.1

TC510HBTC510FBPOLYESTER/KATOEN.

Jauge 10. Elastische pols.Blauwe PVC noppen, op de palm.

Man: TC510HBVrouw: TC510FB10x10

Man: TC507HBVrouw: TC507FB10x10

GERECYCLEERDEVEZELS

Page 134: Rox catalogus NL 2015

Mechanische handschoenen

139133

Synt

heti

sche

hand

scho

enen

8, 9, 10 10x1

MC6021Handpalm uit 65% nylon en 35% PU.Rug uit 97% polyester en 3% Spandex.Pols met polyester klittenbandsluiting.

2.1.1.1

8, 9, 10 10x1

2.1.1.1

MC6019Handpalm uit 65% nylon en 35% PU.Rug uit 97% polyester en 3% Spandex.Pols met polyester klittenbandsluiting.

8, 9, 10 10x1

2.1.1.1

MC6022Handpalm uit 65 % nylon en 35% PURug uit 97% polyester en 3% Spandex.Pols met polyester klittenbandsluiting.

Monteurhandschoenen zijn soepel en sterk, en aangepast aan vele activiteiten: het besturen van toestellen, het verhandelen van stukken, sport, vrije tijd… Dank zij een zeer verzorgde technische confectie en kwaliteitsmaterialen, zijn monteurhandschoenen bijzonder comfortabel en omsluiten ze de contouren van de hand op een ideale manier. Ze garanderen de gebruiker een uitstekende vingergevoeligheid. De verschillende versterkingen op de palm staan garant voor een langere levensduur en een uitstekende bescherming.

Page 135: Rox catalogus NL 2015

Handschoenen zonder coating - Naadloos gebreid

134

6, 7, 8, 9, 1010x10

M(9), L(10)10x10

0.1.4.1

NYM13DMENYLON SCHUIM.

Zelfde model als NYM13440 maar lichtere uitvoering.Jauge 13. Links/rechts draagbaar. Elastische pols.Naadloos.

NYM13440NYLON SCHUIM.

Jauge 13. Links/rechts draagbaar.Elastische pols.Naadloos.

1.1.4.2

6, 7, 8, 9, 10, 11, 1230x10

NY100NYLON.

Witte nylon met zoom.‘Vork’ patroon.Verknipt/gestikt.

Single10x10

THR713Jauge 13. Links/rechts draagbaar.Elastische pols.Coolmax®/Lycra vezelsCoolmax® is een merk van Invista.Naadloos.

2.1.2.1 0.1.X X.1.X.X.X.X.

Page 136: Rox catalogus NL 2015

Gebleekte interlock

139135

Gew

even

hand

scho

enen

6, 7, 8, 9, 10, 1230x10

1230x10

JB100GEBLEEKTE KATOENEN INTERLOCK.

Met zoom.‘Vork’-patroon.

JB135GEBLEEKTE KATOENEN INTERLOCK.

Lengte: 35 cm. Met zoom.‘Vork’-patroon.

7, 8, 9, 1030x10

JB100PCGEBLEEKTE KATOENEN INTERLOCK.

Witte micro-PVC noppen op de palm.Met zoom.‘Vork’-patroon.

6, 7, 8, 9, 10, 11, 1230x10

JBP100SWGEBLEEKTE KATOENEN INTERLOCK.

Met zoom.‘Vork’-patroon.

FIJNEHANDELINGEN

Page 137: Rox catalogus NL 2015

Ongebleekte interlock

136

Mam (10): JE300HVrouw (8): JE300F

30x10

JE300HJE300FONGEBLEEKT INTERLOCK KATOEN.

Links/rechts draagbaar. Vlakke montage. Gebreide pols.

30x10

JE200HJE200FONGEBLEEKT INTERLOCK KATOEN.

Links/rechts draagbaar. Vlakke montage. Zoom.

30x10

JE300HSLJE300FSLONGEBLEEKT INTERLOCK KATOEN.

Zoals de handschoenenJE300H / JE300FMaar super lichte uitvoering.

30x10

JE300HLJE300FLONGEBLEEKT INTERLOCK KATOEN.

Zoals de handschoenenJE300H/JE300FMaar lichte uitvoering.

Man (10): JE200HVrouw (8): JE200F

Vrouw (10): JE300HLVrouw (8): JE300FL

Man (10): JE300HSLVrouw (8): JE300FSL

FIJNHEID ENERGONOMIE

SUPERLICHTEUITVOERING

LICHTEUITVOERING

ZWAREUITVOERING

Page 138: Rox catalogus NL 2015

Jersey

137137

Gew

even

hand

scho

enen

400JE400JEFGERUWD JERSEY KATOEN.

Gebreide pols.

400JM400JMFVGERUWD JERSEY KATOEN.

Gebreide pols.

400JM15BCHANDSCHOEN UIT GERUWD KATOEN.

Gebreide pols van 15 cm.

30x10

1030x10

30x10 Man (10): 400JE Vrouw (8): 400JEF

Man (10): 400JMVrouw (8): 400JMF

Page 139: Rox catalogus NL 2015

Bouclette

138

700BMBOUCLETTE KATOEN.MEDIUM ZWARE BOUCLETTE.

Gebreide pols.

700BM15BM

BOUCLETTE KATOEN.MEDIUM ZWARE BOUCLETTE.

Manchet uit bouclette 15 cm.

700BM15T

BOUCLETTE KATOEN.MEDIUM ZWARE BOUCLETTE.

Manchet uit bouclette 15 cm.

1010x10

1010x10

1010x10

1.1.3.1 X.1.X.X.X.X

1.1.3.1 X.1.X.X.X.X

1.1.3.1 X.1.X.X.X.X

Page 140: Rox catalogus NL 2015

Bouclette

139139

Gew

even

hand

scho

enen

700BLBOUCLETTE KATOEN.ZWARE BOUCLETTE.

Gebreide pols.

700BL15BLBOUCLETTE KATOEN.ZWARE BOUCLETTE.

Manchet uit bouclette 15 cm.

700BL15TBOUCLETTE KATOEN.ZWARE BOUCLETTE.

Manchet uit bouclette 15 cm.

1010x10

1010x10

1010x10

1.1.3.1 X.1.X.X.X.X

1.1.3.1 X.1.X.X.X.X

1.1.3.1 X.1.X.X.X.X

Page 141: Rox catalogus NL 2015

Geweven handschoenen – Eénlagig

140

P754HP754FEENLAGIG GEWEVEN KATOEN.

Eénzijdig geruwd. Gebreide pols.

PC754HPC754FEENLAGIG GEWEVEN KATOEN.EÉNZIJDIG GERUWD.

Zwarte PVC noppen op de palm. Gebreide pols.

P754-15

EENLAGIG GEWEVEN KATOEN.

Eénzijdig geruwd. Manchet uit keperkatoen 15 cm.

30x10

1030x10

30x10 Man (10) : P754H Vrouw (8) : P754F

Man (10) : PC754H Vrouw (8) : PC754F

VERF ENANTI-VUIL

Page 142: Rox catalogus NL 2015

Geweven handschoenen – Dubbellagig

141141

Gew

even

hand

scho

enen

PRP754/08DUBBELLAGIG GEWEVEN KATOEN.Aan beide zijden geruwd.

Manchet uit keperkatoen 8 cm.

1010x10

Dubbele laagAan beide zijden geruwd.

PRP754/15DUBBELLAGIG GEWEVEN KATOEN.Aan beide zijden geruwd.

Manchet uit keperkatoen 15 cm

1010x10

1.1.1.2 X.1.X.X.X.X

1.1.1.2 X.1.X.X.X.X

Page 143: Rox catalogus NL 2015

Gebreide handschoenen – Naadloos

142

1.2.3.1

Man: T301HVrouw: T301F

Man: T301HLVrouw: T301FL

Man: T207HVrouw: T207F

10

30x10

T301HT301FNaadloos gebreide katoenen handschoen,links/rechts draagbaar.Elastische pols.Elastische omboording. Jauge 7.

10x10

T700BLBOUCLETTE KATOEN.

Jauge 15. Links/rechts draagbaar.Elastische pols.

30x10

T207HT207FGebreide katoenen handschoen. Jauge 7.Elastische pols. Grijs.

30x10

T301HLT301FLNaadloos gebreide katoenen handschoen,links/rechts draagbaar.Elastische pols.Elastische omboording. Jauge 10.

GERECYCLEERDEVEZELS

Page 144: Rox catalogus NL 2015

DE

VOET

Scho

enen

Page 145: Rox catalogus NL 2015

144

IMOLA

PADOVA

Hoog model, type ‘Ranger’.Schacht uit glad volnerfleder.Kleur: zwart.Gevoerd bovengedeelte van de schacht.Volle en uitneembare binnenzool.Anti-perforatie tussenzool en veiligheidsneus.Energieabsorberende hiel.Andere bijzondere eigenschappen: dik leder, soepel en sterk.Vastgestikte tong.

Laag model.Schacht uit glad volnerfleder.Kleur: zwart.Gevoerd bovengedeelte van de schacht.Volle en uitneembare binnenzool.Anti-perforatie tussenzool en veiligheidsneus.Energieabsorberende hiel.Andere bijzondere eigenscha.

Stoffen tussenzoolComposiet beschermneus

Zool Polyurethaan, dubbele densiteit

Sluiting Veters, oogjes en haakjes

Norm EN ISO20345 (S3 SRC)

Zool Polyurethaan, dubbele densiteit

Sluiting Veters en oogjes

Norm EN ISO20345 (S3 SRC)

39 tot 47

39 tot 47

S3 SRC

S3 SRC

Stoffen tussenzoolComposiet beschermneus

Basiscollectie

10x1

10x1

Page 146: Rox catalogus NL 2015

145

Scho

enen

Page 147: Rox catalogus NL 2015

146

Basiscollectie

ROMA

PARMA

Hoog model. Schacht uit gekorreld leder.Kleur: zwart + oranje.Met stof gevoerd bovengedeelte van de schacht.Volle en uitneembare binnenzool.Anti-perforatie tussenzool en veiligheidsneus.PU slijtzool, dual density.Energieabsorberende hiel.Sluiting met veters en D-haakjes.Slijtverterking aan hiel en neus.Andere bijzondere eigenschappen: stikkingen, veters en tongvoering in contrasterend oranje.Vastgestikte tong.

Laag model. Schacht uit gekorreld leder.Kleur: zwart + oranje.Met stof gevoerd bovengedeelte van de schacht.Volle en uitneembare binnenzool.Anti-perforatie tussenzool en veiligheidsneus.PU slijtzool, dual density.Energieabsorberende hiel.Sluiting met veters en D-haakjes.Slijtverterking aan hiel en neus.Andere bijzondere eigenschappen: stikkingen, veters en tongvoering in contrasterend oranje.Vastgestikte tong.

Stoffen tussenzoolComposiet neus

Zool Polyurethaan, dubbele densiteit

Sluiting Veters en D-haakjes

Norm EN ISO20345 (S3 SRC)

Zool Polyurethaan, dubbele densiteit

Sluiting Veters en D-haakjes

Norm EN ISO20345 (S3 SRC)

39 tot 47

39 tot 47

S3 SRC

S3 SRC

Stoffen tussenzoolComposiet neus

Versterkte top en hiel

Versterkte top en hiel

10x1

10x1

Page 148: Rox catalogus NL 2015

147

Scho

enen

De collectie Evasion

ARIANO

ASCOLI

Laag model, type ‘Running’.Sportief en dynamisch silhouet. Schacht uit stof en nubuck ‘action’ leder.Mesh-voering. Opgevulde tong.Kleur: zwart, grijs en oranje.Volle en uitneembare binnenzool.Anti-perforatie tussenzool en veiligheidsneus.Andere bijzondere eigenschappen: Voorgevormde Safetrek® binnenzool, antistatisch en geheel uitneembaar.Afgewerkt met retro-reflecterende biezen.

Laag model, type ‘Running’.Sportief en dynamisch silhouet. Schacht uit stof en nerfleder.Mesh-voering. Opgevulde tong.Kleur: zwart, grijs en rood.Volle en uitneembare binnenzool.Anti-perforatie tussenzool en veiligheidsneus.Andere bijzondere eigenschappen:Voorgevormde Safetrek® binnenzool,antistatisch en geheel uitneembaar.

Stoffen tussenzoolComposiet neus

Zool Nitrilrubber + EVA + TPU

Sluiting Veters en haakjes

Norm EN ISO20345 (S1- P SRC)

Zool Nitrilrubber + EVA + TPU

Sluiting Veters en haakjes

Norm EN ISO20345 (S1- P SRC)

39 tot 47

39 tot 47

S1-P SRC

S1-P SRC

Stoffen tussenzoolComposiet neus

10x1

10x1

Page 149: Rox catalogus NL 2015

148

De klassieke collectie

37 tot 47

Laag model, type ‘Sportschoen’.Schacht uit blauw velours splitleder.Vastgestikte tong, uit leder en stof, opgevuld.Uitneembare comfort-binnenzool, antistatisch, met geïntegreerd trillings-absorptiesysteem.Energieabsorberende hiel.Anti-perforatie tussenzool en veiligheidsneus.Andere bijzondere eigenschappen: Voorgevormde Safetrek binnenzool, antistatisch en geheel uitneembaar.

TussenzoolStalen neus

Zool Nitrilrubber + EVA + TPU

Sluiting Veters en haakjes

Norm EN345 (S1-P)

S1-P

Norm EN ISO20345 (S2 SRC).

Laag model, type mocassin. Kleur: wit.Schacht uit microvezels.Bovengedeelte van de schacht gevoerd.

36 tot 47

Stalen neus

ST400

VIGO

S2 SRC

Versterkte top en hiel

10x1

10x1

Page 150: Rox catalogus NL 2015

149

Scho

enen

De klassieke collectie

GR10

GR20

Laag model. Lederen schacht, gekorreld aspect.Kleur: zwart.Bovengedeelte van de schacht gevoerd met polyester. Volle en uitneembare binnenzool.Anti-perforatie tussenzool en veiligheidsneus.Energieabsorberende hiel.Andere bijzondere eigenschappen: stikkingen en voering in contrasterend grijs.

Tussenzool en stalen neus

37 tot 47

37 tot 47

Hoog model. Lederen schacht, gekorreld aspect.Kleur: zwart.Bovengedeelte van de schacht gevoerd met polyester. Volle en uitneembare binnenzool.Anti-perforatie tussenzool en veiligheidsneus.Energieabsorberende hiel.Andere bijzondere eigenschappen: stikkingen en voering in contrasterend grijs.

Zool Polyurethaan, dubbele densiteit

Sluiting Veters en D-haakjes

Norm EN ISO20345 (S1-P SRC)

Zool Polyurethaan, dubbele densiteit

Sluiting Veters en D-haakjes

Norm EN ISO20345 (S3 SRC)

S1-P SRC

S1-P SRC

Tussenzool en stalen neus

10x1

10x1

Page 151: Rox catalogus NL 2015

150

De klassieke collectie

Zool Polyurethaan, dubbele densiteit

Sluiting Veters en D-haakjes

Norm EN ISO20345 (S3 SRC)

39 tot 47GR25

Laag model. Lederen schacht, gekorreld aspect.Kleur: zwart.Bovengedeelte van de schacht gevoerd met polyester. Volle en uitneembare binnenzool.Anti-perforatie tussenzool en veiligheidsneus.Energieabsorberende hiel.Andere bijzondere eigenschappen: stikkingen en voering in contrasterend grijs.

Tussenzool en stalen neus

S3 SRC

Tussenzool en stalen neus

Zool Polyurethaan, dubbele densiteit

Sluiting Veters en D-haakjes

Norm EN ISO20345 (S3 SRC)

Hoog model. Lederen schacht, gekorreld aspect.Kleur: zwart.Bovengedeelte van de schacht gevoerd met polyester. Volle en uitneembare binnenzool.Anti-perforatie tussenzool en veiligheidsneus.Energieabsorberende hiel.Andere bijzondere eigenschappen:stikkingen en voering in contrasterend grijs.Versterkte neus.

39 tot 47GR35

Versterkte neus

S3 SRC

10x1

10x1

Page 152: Rox catalogus NL 2015

151

Scho

enen

Lasschoenen

ST280

Half-hoog model, type ‘Lasschoen’. Lederen schacht, gekorreld aspect.Kleur: zwart.Volle en uitneembare binnenzool.Anti-perforatie tussenzool en veiligheidsneus.Bovengedeelte van de schacht gevoerd.Andere bijzondere eigenschappen:Snelsluiting.Bescherming tegen projecties.Slijtversterking aan hiel en neus.

39 tot 47

Tussenzool en stalen neus

Zool Polyurethaan, dubbele densiteit

Sluiting Lederen overslag + klittenband

Norm EN ISO20345 (S1-P SRC)

S1-P SRC Versterkte top en hiel

10x1

Page 153: Rox catalogus NL 2015

152

De klassieke - Laarzen

Gevoerde laars. Waterbestendige lederen schacht.Kleur: zwart.Acryl voering.PU zool, dubbele densiteit.Slijtversterking aan hiel en top.

39 tot 47BREME

Norm EN ISO 20345 (S3 SRC)

De waterbestendige

gevoerde laars

S3 SRC

Stoffen tussenzoolComposiet neus

Versterkte top en hiel

Koudewerend

10x1

Page 154: Rox catalogus NL 2015

153

Scho

enen

Page 155: Rox catalogus NL 2015

154

PVC - Laarzen

WIKI 40 tot 47EN ISO 20345 (S5).COME 40 tot 47EN ISO 20345 (S5).

Waadbroek in polyester/PVC.Zware en sterke uitvoering (700 g/m2). Gelast op een veiligheidslaars.Anti-perforatie tussenzool en veiligheidsneus.Zwarte anti-slijtversterking opde voorzijde van de waadbroek.Hoog-frequent gelaste naden.Verstelbare elastische schouderbandenmet gesp. Binnenzak.Hoge dubbellagig versterkte boord.Sluit rond de taille met elastische koord.Hoogte: 143 cm.Kleur: groe.

Lieslaars in polyester/PVC.Zware en sterke uitvoering (700 g/m2). Gelast op een veiligheidslaars.Anti-perforatie tussenzoolen veiligheidsneus.Zwarte anti-slijtversterking opde voorzijde van de lieslaars.Hoog-frequent gelaste naden.Brede verstelbare banden om aande riem vast te maken.Hoge boord met stoffen zoom.Hoogte: 90 cm.Kleur: groen.

5x1 5x1

Page 156: Rox catalogus NL 2015

155

Scho

enen

PVC veiligheidslaars. Viscose voering.Kleur: groen. Stalen zool en neus.

BOTPVC

BOTSEC 38 tot 47EN ISO 20345 (S5)

BOTBLANC 36 tot 47EN ISO 20347 (OB E SRC)

S5

PVC voedingslaars.Viscose voering.Kleur: wit.

PVC laars. Viscose voering.Kleur: groen.

PVC - Laarzen

10x1

6x1

39 tot 47EN ISO 20347 (OB E SRC)

10x1

Page 157: Rox catalogus NL 2015

156

Toebehoren

CLUSE 01 (39-41), 02 (42-44), 03 (45-47)

Wintersokken. 58% acryl, 25% wol, 17% polyamide. Geheel in bouclette uitgevoerd voor meer comfort. Versterkte hiel. Sluit aan op de voet.Comfortabel, met goede ondersteuningvan de middenvoet.

10x10

CAGNES 01 (39-41), 02 (42-44), 03 (45-47)

Zomersokken. 67% katoen, 15% polyester, 18% polyamide. Heel comfortabel dank zij de bouclette-afwerking rond de voetbasis. Sluit aan op de voet, waardoor de sok niet schuift in de schoen, en het warmlopenvan de voet wordt vermeden.

10x10

Laarssokken. Kleur: zwart.

ACCCHAUSS 01 (39-40), 02 (41-42), 03 (43-44) en 04 (45-46).

30x10

Eén maat

Hoge acrylsokken voor laarzen.

ACCBOTACRY

60x1

34 tot 47

Comfort- en hygiëne inlegzool. Geventileerde voering op vilt en latex.Met actieve kool en natuurlijke etherische oliën, tegen geurtjes.

ST2022

10x1

Page 158: Rox catalogus NL 2015

Het

lich

aam

Kled

ij

Page 159: Rox catalogus NL 2015

158

outd

oor

colo

routd

oor

colo

routd

oor

158

Page 160: Rox catalogus NL 2015

Kled

ijKl

edij

S, M, L, XL, XXL, XXXL

Waterdicht1000 mm

Stof aan buitenkant in polyester Rip-stop met P.V.C.-laag.Voering in polar polyester.Voering van de mouwen in polyester. Vulling in polyester.Meerdere en verschillende buiten- en binnenzakken.Centrale ritssluiting met overslag.Fleece gevoerde en afneembare kap, verstelbare tailleband met koord en drukknopen.Aanpasbare mouwen, reflecterende afboording.Waterdicht: 1000 mm.

Outdoor collectie – PARKA

159

PALAMAKleur zwart/marineblauw

PALAWAKleuren: zwart/antracietgrijs

10x1

R

EALALA ISAT

AT

AIE

ONT

WTWT ERPExclus

iviteit

Page 161: Rox catalogus NL 2015

Outdoor collectie – PARKA

Waterdichte naden

160

outd

oor

S, M, L, XL, XXL, XXXLPENANGKleur: bruin

Warme en comfortabele parka met verwijderbare en aanpasbare kap.Talrijke zakken, zowel aan de binnen- als buitenkant.Gevoerde mouwen en verborgen ritssluiting onder overslag metdrukknopen.Tailleband met koord, voorzien van stoppers.Buitenkant en voering in polyester.Waterdicht: 2000 mm.

10x1

colo

rco

lor

colo

rWaterdicht2000 mm

RR

EALALA ISA

T

A

T

A

IE

OONNT

WTWT ERPExclus

iviteit

Page 162: Rox catalogus NL 2015

Kled

ij

Outdoor collectie – PARKA

S, M, L, XL, XXL, XXXL

161

PARGAKleur: zwart

colo

r

Warme en comfortabele parka.Afneembare en aanpasbare kap. Talrijke binnen- en buitenzakken.Gebreide manchetten onder de verstelbare mouwen.Verborgen ritssluiting onder overslag met drukknopen.Verstelbare tailleband met koord,voorzien van stoppers.Buitenstof: polyester. Voering en vulling: polyester.Waterdicht: 2000 mm.

Waterdicht2000 mm

10x1

Waterdichte naden

Page 163: Rox catalogus NL 2015

Industrie collectie – PARKA

162

Indu

stri

eco

llect

ieIn

dust

rie

colle

ctie

Indu

stri

eBlouson 3 in 1 bestaande uit een niet-opgevulde parka aan de buitenkant en een uitneembare binnenjas uit Polar. Warm en comfortabel met een reflecterende afboording. Talrijke zakken.

Parka: 100% polyester pongée met ripstop 7 x 7 mm en P.V.C.-laag.Versterkte vlakken: 100% polyester oxford/P.V.C. 360g/m².Voering: polyester. Verborgen ritssluiting.

Uitneembare polarvest bestaat uit 100% polyester polar, 96F, 280g/m². Mouwen zijn voorzien van een elastiek, voor een betere bescherming tegen de koude. Ritssluiting en tailleband, voorzien van stoppers.

PAZKleur: grijs, zwart en rood

S, M, L, XL, XXL, XXXL

10x1

Waterdicht8000 mm

Waterdichte naden

R

EAALALA ISA

T

A

T

A

IE

ONT

WWTWT ERPExclus

iviteitExclus

iviteit

Uitneembare voering

Uitneembare voering

POLARVESTEN

Uitneembare voering

POLARVESTEN

Uitneembare voering

3x1

Page 164: Rox catalogus NL 2015

Kled

ij

Industrie collectie – BLOUSON

S, M, L, XL, XXL, XXXLBOSTONKleur: grijs, zwart en rood

163

Waterdichte naden

Warme en comfortabele blouson 2 in 1 met afneembare kap en mouwen.Talrijke zakken met reflecterende biezen.Buitenstof in 100% polyester oxfort/P.V.C. 360g/m².Voering in 100% polyester fleece, 96F, 260g/m².Vulling in 100% polyester (mouwen 140g/m², lichaam en kap 80 g/m²).Hals en binnenvoering in 100% fleece polyester.Ritsopening voor plaatsen van logo’s.

Waterdicht8000 mm

REALALA ISA

T

A

T

A

IE

ONT

WTWT ERPExclus

iviteit

Uitneembare

mouwen2x1

10x1

Page 165: Rox catalogus NL 2015

Technische kledij – PARKA

Warme winterparka.Bestaat uit 100% PU gecoat Oxford polyester, waterdicht: 1000 mm.Voering bestaat uit 100% polyester, vulling bestaat uit polyester160 g/m².Model voorzien van 8 zakken en 1 binnenzak.Ritssluiting onder flap voorzien van klittenband en drukknopen.Kap met fleece-gevoerde kraag voorzien van trekkoord, klittenbandsluiting,verstelbaar met drukknopen.Reflecterende afboording. Winddichte mouwen voorzien van elastiek.Verstelbare tailleband aan de binnenkant, voorzien van koord en stoppers.Ritsopening voor plaatsen van logo’s.

PALMAKleur: grijs/zwart

164

Waterdichte naden

Waterdicht1000 mm

S, M, L, XL, XXL, XXXL

10x1

R

EALALA ISA

T

A

T

A

IE

ONT

WTWT ERPExclus

iviteit

Page 166: Rox catalogus NL 2015

Kled

ijWaterdichte naden

Blouson, type pilotenjack.100% polyester Oxford Pu coating.Voering bestaat uit 100% polyester, vulling uit polyester: 160g/m².Model voorzien van 7 zakken en 1 binnenzak.Ritssluiting onder flap met drukknopen.Warme kap met trekkoord, verstelbaar met drukknopen, vollediggevoerd met polar-fleece.Reflecterende biezen. Verstelbare mouwen, elastieken band aan deonderzijde van de blouson.Ritsopening voor plaatsen van logo’s.

BLIZZARDKleuren: zwart/antracietgrijs

Voordelen: Functionele stof met technische coating, die eenuitmuntende isolatie biedt tegen vocht en wind.Houdt het lichaam warm, proper en droog.Moderne en innoverende snit. Zeer verzorgde afwerking.

165

Waterdicht2000 mm

Technische kledij – BLOUSON

S, M, L, XL, XXL, XXXL

10x1

R

EALALA IISA

T

A

T

A

IE

ONT

WTWT ERRPExclus

iviteitExclus

iviteit

Page 167: Rox catalogus NL 2015

PALTAKleur: blauw/zwart

Buitenstof: Oxford polyester 300D met polyurethaan coating.Binnenstof en vulling: polyester. Diverse binnen- en buitenzakken.Vaste kap, opbergbaar in de kraag. Gebreide manchetten onder de mouwen.Centrale ritssluiting onder flap met drukknopen. Reflecterende biezen.

S, M, L, XL, XXL, XXXL

De onmisbare - PARKA

166

De

onm

isba

re

10x1

Waterdichte naden

Page 168: Rox catalogus NL 2015

Kled

ij

167

BLBERGEN

Blouson, type pilotenjack.De buitenlaag bestaat uit polyester/katoen, voering bestaat uit polyamide,volledig gevoerd in gewatteerde polyester.Opgevulde kraag met acryl.Kleur: marineblauw.

S, M, L, XL, XXL, XXXL S, M, L, XL, XXL, XXXL

S, M, L, XL, XXL, XXXL

PARLUGO

Buitenlaag in polyester met P.V.C.-coating, voering en vulling in polyester.Afneembare kap: Gebreide manchetten onder de mouwen.Ritssluiting onder flap met drukknopen. Zakken.Elastische band op de rug. Kleur: marineblauw/koningsblauw.

PARTIBET

Buitenlaag in polyester met P.V.C.-coating, voering en vulling in polyester.Afneembare kap: Gebreide manchetten onder de mouwen.Ritssluiting onder flap met drukknopen. Zakken.Elastische band op de rug. Kleur: marineblauw.

PARNEPAL

Buitenstof in polyamide. Voering in polyamide. Vulling bestaat uit poly-estervezels op eenlaag aluminium.Afneembare kap. Ritssluiting onder flap met drukknopen. Zakken.Gebreide manchetten: onder de mouwen. Kleur: marineblauw/koningsblauw.

De onmisbare - PARKA’S / BLOUSON

De

onm

isba

re

10x1

10x1

10x1

S, M, L, XL, XXL, XXXL

10x1

Page 169: Rox catalogus NL 2015

VIRGINIAKleur: zwart

168

S, M, L, XL, XXL, XXXL

10x1

Soft Shell

Ademend800 mvp Waterdicht

8000 mm

Voordelen: Heel licht om dragen. Outdoor look.De innoverende materie van dit kledingstuk verzekerteen zeer goede rekbaarheid en een grootcomfort. Waterdicht en ademend.

Soepele outdoor vest uit waterafstotend Softshell:94% polyester, 6% elastaan. Centrale ritssluiting.Rechte kraag. Binnenzijde afgewerkt met polar. 3 buitenzakken.Retro-reflecterende biezen. Aansluitelastiek onderaan het kledingsstuk met trekkoord en stoppers.Waterbestendig tot 8000 mm. Ademend 800 mvp.

In de kijker – VEST

R

EALALA ISA

T

A

T

A

IE

ONT

WTWT ERPExclus

iviteit

Page 170: Rox catalogus NL 2015

Kled

ij

Industrie collectie – MOUWLOZE VEST/VEST

169

S, M, L, XL, XXL, XXXL

Soft Shell

Ademend800 mvp Waterdicht

8000 mm

VANCOUVERKleur: grijs/zwart/rood

Soepele outdoor vest uit waterafstotend Softshell:94% polyester, 6% elastaan. Binnenzijde afgew erkt met polar. Centrale ritssluiting.Rechte kraag. 3 buitenzakken.Retro-reflecterende biezen. Aansluitelastiek onderaan het kledingsstuk met trekkoord en stoppers.Waterbestendig tot 8000 mm. Ademend 800 mvp.

Voordelen: Heel licht om dragen. Outdoor look.De innoverende materie van dit kledingstukverzekert een zeer goede rekbaarheid en een grootcomfort. Waterdicht en ademend.

10x1

R

EALALA ISSA

T

A

T

A

IE

ONNTT

WTWT ERPExclus

iviteitExclus

iviteit

Uitneembare

mouwen2x1

Page 171: Rox catalogus NL 2015

S, M, L, XL, XXL, XXXL

Buitenstof: polyester Ripstop, P.V.C. gecoat.Voering polyester polar.Polyester vulling. Centrale ritssluiting.2 schuine zakken met klep.2 borstzakken met ritssluiting.3 penhouders.1 zak voor mobiele telefoon met klep.1 binnenzak met rits.Ronde kraag. Aansluitelastiek in de taille. Retro-reflecterende biezen.Ritsopening voor het plaatsen van logo’s.

170

GASMAKleur zwart/marineblauw

GASPARKleur: zwart/antracietgrijs

10x1

In de kijker – MOUWLOZE VEST

R

EALALA ISA

T

A

T

A

IE

TWTWT ERPExclus

iviteit

In de kijker – MOUWLOZE VEST

R

E

ONT

Exclusiviteit

In d

e ki

jker

Page 172: Rox catalogus NL 2015

Kled

ij

171

In de kijker – MOUWLOZE VEST

S, M, L, XL, XXL, XXXL

100% polyester, PU gecoate twill Oxford.Voering 100% polyester.Matelassé: polyester 160 g/m2.8 buitenzakken en 1 binnenzak.Ritssluiting onder flap met drukknopen en velcro.Warme kraag, Polar gevoerd.Retro-reflecterende biezen.Aansluitelastiek met koord en stoppers aan de binnenkant, onderaanhet kledingsstuk. Ritsopening voor het plaatsen van opdruk.

GREENFIELDKleur: anthracietgrijs/zwart

In d

e ki

jker

In d

e ki

jker

Voordelen: Hoge materiaal- en confectiekwaliteit.Warm en comfortabel. Zit goed.Groot aantal zakken, zeer praktisch!

10x1

R

EAALALA ISA

T

A

T

A

IE

ONT

WTWT EERPExclus

iviteitExclus

iviteit

Page 173: Rox catalogus NL 2015

De

onm

isba

reD

e on

mis

bare

Uitneembaremouwen

2x1

172

De onmisbare – MOUWLOZE VESTEN/BLOUSON

GILBLANCGematelasseerde bodywarmer uit polyester/ katoen met kraag.Voering: polyester. Vulling: polyester.2 zakken aan de binnenkant. Elastische tailleband en ritssluiting.Kleur: wit.

Polyester/katoen. Voering en vulling polyester.Officierskraag met drukknopensluiting.8 zakken. Lendenbescherming.Ritssluiting onder flap met drukknopen.

GILALPAGematelasseerde bodywarmer uit polyester/katoen. 3 buitenzakken waarvan 1 met klep voor mobiele telefoon. 1 binnenzak. Elastische tailleband en ritssluiting.Kleur: marineblauw.

GIL700BUit gematelasseerd polyester/katoen met kraag.Polyester voering. Polyester matelassage.3 buitenzakken waarvan 1 met overslag voortelefoon. 1 binnenzak. Rechte snit.Lendenbescherming. Ritssluiting.Kleur: marineblauw.

GIL800BKleur: marineblauw

Polyester/katoen. Voering en vulling polyester.8 buitenzakken. 1 binnenzak.Afneembare mouwen en elastiek aan de polsen.

S, M, L, XL, XXL, XXXL

M, L, XL, XXL, XXXLM, L, XL, XXL, XXXL

M, L, XL, XXL, XXXL M, L, XL, XXL, XXXL

GILSPORTNKleur: zwart

GILSPORTMKleur: marineblauw

10x1 10x1

10x1 10x1

10x1

Page 174: Rox catalogus NL 2015

Kled

ij

Polar – MOUWLOZE VESTEN

Fleece vest in polyester,330 g/m². Ritssluiting, 2 zakkenmet ritssluiting in de taille, 1 borstzak.Versterkte schouders, opstaande kraag.Licht, praktisch en zeer warm.

S, M, L, XL, XXL, XXXL

173

Pol

ar

GEORGIAKleur: marineblauw/zwart

GEORGRISKleur: grijs/zwart

10x1

R

EALLALA ISA

T

A

T

A

IE

ONT

WTWT EERPExclus

iviteitExclus

iviteit

Page 175: Rox catalogus NL 2015

Warm en comfortabel Polar jack in polyester (330-350 g/m²),volledig gevoerd.Ritssluiting, 2 zakken met schuine rits, 1 binnenzak met rits.Aansluitelastiek met koord en stoppers aan de binnenkant,onderaan het kledingsstuk.Elastiek aan de polsen voor een betere koudebescherming.Polarvezels en polyestervoering.

S, M, L, XL, XXL, XXXL

Polar – VESTEN

POLBLEKleur: blauw

POLNOIRKleur: zwart

POLNORKleur: grijs

174

10x1

R

EEALALA ISA

T

A

T

A

IE

ONTT

WWTWT ERPExclus

iviteitExclus

iviteit

Page 176: Rox catalogus NL 2015

Kled

ij

S, M, L, XL, XXL, XXXL

Fleece trui.100% fleece polyester 330 g/m². Opstaande kraag met ritssluiting.Versterkingen aan de schouders en aan de ellebogen. 1 borstzak met plaats voor pen. Gebreide polsen.Aanpasbaar in de taille door middel van trekkoord en stoppers. Licht, praktisch en heel warm! Binnenflap in polar aan de bovenkant van het kledingsstuk voor een betere koudebescherming.

POLANDKleur: grijs/zwart

Polar - PULL

175

Pol

arPol

ar

10x1

R

EALALA ISA

T

A

T

A

IE

OONT

WTWT ERPExclus

iviteit

Page 177: Rox catalogus NL 2015

De

onm

isba

reD

e on

mis

bare

Fleece-jack in polyester, niet gevoerd (270-280 g/m²).Ritssluiting. 2 zakken aan de buitenzijde met ritssluiting.Aansluitelastiek met koord en stoppers aan de binnenkant, onderaan het kledingsstuk.Elastiek aan de polsen.

POLKA Kleur: blauw

POLKANOKleur: zwart

De onmisbare - FLEECE VESTEN/PULL

PULO50BMKleur: marineblauw

Trui uit 100% acryl met kraag voorzien van ritssluiting.Versterking aan de schouders en ellebogen. Borstzak en plaats voor een pen.

PULBLEKleur: marineblauw

Werktrui acryl.Dubbele opstaande kraag met ritssluiting.

176

PULGRISKleur: grijs

Trucker pull.Opgaande kraag met ritssluiting.50% wol - 50% acryl.

Trucker pull.

S, M, L, XL, XXL

10x1

S, M, L, XL, XXL

10x1

S, M, L, XL, XXL

10x1

S, M, L, XL, XXL

10x1

Page 178: Rox catalogus NL 2015

Kled

ij

S/M, L/XL, XXL/XXXL

177

In d

e ki

jker

In d

e ki

jker

In d

e ki

jker

Warme onderkledij bestaande uit eenT-shirt met lange mouwen (ref. SAHO) eneen lange onderbroek met elastische taille(ref. SABA).Elk stuk kan afzonderlijk verkregen worden.Samenstelling: 47,5% Modal, 47,5%katoen, 5% Spandex. 200 g/m2.Modal® is een gedeponeerd merk van Lenzing AG.

SAHOSABA

10x1

In de kijker - ONDERKLEDIJ

Page 179: Rox catalogus NL 2015

Jas

Ritssluiting onder flap met klittenbandin rode contrastkleur.2 drukknopen. Retro-reflecterende biezen op de borst,rug en mouwen.Tal van zakken, badgehouder.Twee grote zakken om de handen te laten rusten.Sleutelhouder. 1 grote zak aan de achterkant.Verstelbare mouwen met stoffen lipje en drukknopen.Grijze en rode sierstikkingen.Aanpasbaar in de taille met stoffen lipje en drukknopen.1 binnenzak met rits.1 binnenzak voor mobiele telefoon of ander toestel, metdoorgang voorzien voor kabel.Comfortplooien in de rug.

VEGASKleuren: zwart/grijs/rood

M, L, XL, XXL, XXXL

S, M, L, XL, XXL, XXXL

Techno collectie - WERKKLEDIJ

Samenstelling: katoen/polyester(65/35%), 300 g/m².Drievoudige stikkingen.

178

Kniebeschermers, tegebruiken in de werkbroek

(zie pagina 188).

Premium!

PORTOKleur: mengeling zwart/grijs/rood

WerkbroekElastiek aan beide zijden in de taille. Doorsteek voor riem.Gulp met rits- en knoopssluiting. Vele en gevariëerdezakken voor en achter op het kledingsstuk. Gemakkelijktoegankelijke zakken voor het wegbergen van kleingereedschap of bouten/nagels, vervaardigd uit versterktmateriaal. Retro-reflecterende biezen.Voorziening om hamer aan te hangen.Insteekruimte uit versterkte stof voor kniebeschermers.Driedubbele stikkingen op de broekspijpen.

Samenstelling: katoen/polyester (65/35%), 300 g/m².Drievoudige stikkingen.

Tech

no c

olle

ctie

10x1

10x1

R

EALLALA ISA

T

A

T

A

IE

ONT

WTWT ERRPExclus

iviteitExclus

iviteit

Page 180: Rox catalogus NL 2015

Kled

ij

S, M, L, XL, XXL, XXXLPORTACKleur: zwart

179

Techno collectie - WERKKLEDIJ

PRATATweekleurig

S, M, L, XL, XXL

Tech

no c

olle

ctie

Tech

no c

olle

ctie

25x1

10x1

PoloSoepele en comfortabele polo. Korte mouwen.100% Cooldry®. Bird-eye tricot 150 g/m2.Versterkingsbiais rond de hals. Mouwen en onderzijde van het kledingstuk zijn voorzien van een zoom.

Tweekleurige uitvoering. Exclusief Vetipro® design.

BroekElastiek aan beide zijden in de taille. Doorsteekvoor riem. Gulp met rits- en knoopssluiting.Vele en gevariëerde zakken voor en achter ophet kledingsstuk.Gemakkelijk toegankelijke zakken voor hetwegbergen van klein gereedschap of bouten/nagels, vervaardigd uit versterkt materiaal.Retro-reflecterende biezen.Voorziening om hamer aan te hangen.Insteekruimte uit versterkte stof voorkniebeschermers.Driedubbele stikkingen op de broekspijpen.

Samenstelling: katoen/polyester (65/35%),300 gr/m2.Drievoudige stikkingen.

Page 181: Rox catalogus NL 2015

Jasje

Polyester/katoen (65/35%). 245 g/m2.Meerdere functionele zakkenWaaronder één portefeuille-zak.Ritssluiting met klep.Aanpasbare mouwen met klittenbandsluiting.

S, M, L, XL, XXL, XXXL

Broek

Polyester/katoen (65/35%). 245 g/m2.Elastische taille op de zijkanten.Gulp met knoop en ritssluiting.Passanten voor broeksriem. Tal van functionele zakken waarvanéén zak voor mobiele telefoon.Meterzak.Plaats voorzien voor kniebeschermers.

180

PRAGBLAKleur: wit/grijs/zwart

X Pro collectie - WERKKLEDIJ

VILBLAKleur: wit/grijs/zwart

S, M, L, XL, XXL, XXXL

10x1

10x1

REALALA ISA

T

A

T

A

IIEE

ONT

WTWT ERPExclus

iviteit

Page 182: Rox catalogus NL 2015

Kled

ij

181

X Pro collectie - WERKKLEDIJ

PRAGMAKleur: marineblauw/zwart/oranje

Broek

Polyester/katoen (65/35%). 245 g/m2.Elastische taille op de zijkanten.Gulp met knoop en ritssluiting.Passanten voor broeksriem. Tal van functionele zakkenwaarvan één zak voor mobiele telefoon.Meterzak.Plaats voorzien voor kniebeschermers.

S, M, L, XL, XXL, XXXL

PRAGBEKleur: beige/bruin/oranje

S, M, L, XL, XXL, XXXL

10x1

Broek

Polyester/katoen (65/35%). 245 g/m2.Elastische taille op de zijkanten.Gulp met knoop en ritssluiting.Passanten voor broeksriem. Tal van functionele zakkenwaarvan één zak voor mobiele telefoon.Meterzak.Plaats voorzien voor kniebeschermers.

10x1

R

EALALA ISA

T

A

T

A

IE

ONT

WTWT ERPExclus

iviteit

Page 183: Rox catalogus NL 2015

182

X Pro collectie - WERKKLEDIJ

JasPolyester/katoen (65/35%). 245 g/m2.Meerdere functionele zakkenwaaronder één portefeuille-zak.Ritssluiting met klep.Aanpasbare mouwen met klittenbandsluiting.

10x1

S, M, L, XL, XXL, XXXLVILNIUSKleur: grijs/zwart/oranje

Broek

Polyester/katoen (65/35%). 245 g/m2.Elastiek in de taille, aan de zijkanten.Gulp met knoop en ritssluiting.Passanten voor broeksriem. Tal van functionele zakkenwaarvan één zak voor mobiele telefoon.Meterzak.Plaats voorzien voor kniebeschermers.

S, M, L, XL, XXL, XXXL

10x1

PRAGUEKleur: grijs/zwart/oranje

R

EALALA ISAT

AT

AIE

ONT

WTWT ERPExclus

iviteit

Page 184: Rox catalogus NL 2015

Kled

ij

X Pro collectie - WERKKLEDIJ

183

Werkoverall

Polyester/katoen (65/35%). 245 g/m2.Meerdere functionele zakkenwaaronder een zak met ritssluiting.Plaats voor pennen. Zakken voor vijzen of moeren.Meterzak. Plaatsvoorziening voor kniebeschermers.Opening met knopen op de zijkant.Ruime regelbare schouderbanden.

SPLITKleur: grijs/zwart/oranje

S, M, L, XL, XXL, XXXL

10x1

M, L, XL, XXL, XXXLGOIASKleur: grijs/zwart/oranje

10x1

Kniebeschermers, tegebruiken in de werkbroek(zie pagina 188).

Broek

Polyester/katoen (65/35%). 245 g/m2.Elastiek in de taille, aan de zijkanten.Gulp met knoop en ritssluiting.Passanten voor broeksriem. Tal van functionele zakkenwaarvan één zak voor mobiele telefoon.Meterzak.Plaats voorzien voor kniebeschermers.

Gilet

Polyester/katoen (65/35%). 245 g/m2.Ritssluiting.Tal van functionele zakken waarvanéén portefeuille zak met rits.Twee ruime zakken onderaan rugzijde met gemakkelijke toegang.

Page 185: Rox catalogus NL 2015

X Pro collectie - WERKKLEDIJ

184

Werkoverall met 2 ritsen

Polyester/katoen (65/35%). 245 g/m2.Tal van functionele zakken, waarvan één portefeuillezak met rits.Plaats voor pennen. Zakken voor vijzen of moeren.Meterzak. Verstelbare mouwen en broekspijpen door middel van klittenbandsluiting.Elastische tailleband.

Combinaison simple zip

Polyester/katoen (65/35%). 245 g/m2.Tal van functionele zakken, waarvan één portefeuillezak.Plaats voor pennen. Zakken voor vijzen of moeren.Meterzak. Plaatsvoorziening voor kniebeschermers.Verstelbare mouwen door middel van klittenbandsluiting.Elastische tailleband.

S, M, L, XL, XXL, XXXL S, M, L, XL, XXL, XXXLCAIROKleur: grijs/zwart/ oranje

CORDOUEKleur: grijs/zwart/ oranje

10x1 10x1

Page 186: Rox catalogus NL 2015

Kled

ij

X Pro collectie - WERKKLEDIJ

185

Short

Polyester/katoen (65/35%). 245 g/m2.Elastiek in de taille, aan de zijkanten.Tal van functionele zakken,waarvan één zak voor mobiele telefoon.Gulp met knoop en ritssluiting.

M, L, XL, XXL, XXXL

T-shirt

T-shirt, soepel en comfortabel.Ronde hals en korte, raglanmouwen. 100% Cooldry®.Bird-eye tricot 150 g/m2.Versterkingsbiais rond de hals.Mouwen en onderzijde van hetkledingstuk zijn voorzien vaneen zoom.Tweekleurige uitvoering.

Exclusief Vetipro® design.

S, M, L, XL, XXL

BORAKleur: grijs/zwart/oranje

SUROKleur: grijs/zwart/oranje

10x1

25x1

Page 187: Rox catalogus NL 2015

De onmisbare onmisbare

186

De onmisbare - WERKKLEDIJ

De vest

100% katoen, 300 g/m².Knopensluiting onder klep.Buitenzakken op de borst.Telefoonzakje.Opbergplaats voor potloden.Buitenzakken in de taille.2 schuine zakken.Binnenzakken.Polsen met knoop.

10x1

onmisbare onmisbare

WERKBROEK

PAU Kleur: inktblauw/zwart

WERKVEST

VARKleur: inktblauw/zwart en witte afboording

S, M, L, XL, XXL, XXXL

10x1

S, M, L, XL, XXL, XXXL

De broek100% katoen 300 g/m².Taillesluiting met knoop.Gulp met kunststof ritssluiting.Passanten voor broeksriem.2 schuine zakken in de taille.1 zak met klep en velcro ophet linkerbeen.2 achterzakken.

Page 188: Rox catalogus NL 2015

Kled

ij

187

De onmisbare - WERKKLEDIJ

De vest

100% katoen, 300 g/m².Knopensluiting onder klep.Buitenzakken op de borst.Telefoonzakje.Opbergplaats voor potloden.Buitenzakken in de taille.2 schuine zakken.Binnenzakken.Polsen met knoop.

JEANS

10x1

De onmisbare onmisbare onmisbare

38-54

Jeans

100% denim katoen13 oz. Rechte snit.Passanten voor broeksriem.Gulp met ritssluiting en klep.5 zakken waarvan 1 ticket-zak.Contrasterende stikkingen.Dispenser doos, 10 stuks per maat.

Page 189: Rox catalogus NL 2015

X200X200

188

Kniebeschermers type 2.Glijdt in de voorziene zakkenvan de werkbroek.Hoogte: 245 mmLengte: 145 mm.

EN14404.

KP2C240 CAOGEN

Rubberen kniebeschermers,antislip, met noppen. Zwart.

S, M, L, XL, XXL, XXXL S, M, L, XL, XXL, XXXL

10x1

De onmisbare - WERKKLEDIJ

200x1 4x12

10x1

Polyester/katoen 65/35%.245 g/m2.Overall met 2 ritsen.Dubbele sluitinggrove steek, kleur op kleur.Twee borstzakken.Twee lage zakken.1 achterzak.1 meterzak.Comfortplooi en aansluitelastiek op de rug.Passanten voor de handen.Onderkant broekspijpen met drukknopen.

CAENKleur: inktblauw/zwart

Polyester/katoen 65/35%.245 g/mOverall met 2 ritsen.Dubbele sluitinggrove steek, kleur op kleur.Twee borstzakken.Twee lage zakken.1 achterzak.1 meterzak.Comfortplooi en aansluitelastiek op de rug.Passanten voor de handen.Onderkant broekspijpen met drukknopen.

COMBIAGRIKleur: groen

De onmisbareDe onmisbareDe onmisbareDe onmisbare

100% katoen.300 g/m2.Overall 1 rits.Centrale sluiting, kleur op kleur.Twee borstzakken.Twee lage zakken.1 achterzak.1 meterzak.Aansluitelastiek op de rug.Passanten voor de handen.

Page 190: Rox catalogus NL 2015

Kled

ij

189

De onmisbare - WERKKLEDIJ

LABBLUEKleur: marineblauw

LAB Kleur: wit

XS, S, M, L, XL, XXL, XXXL

10x1

Werkjas

100% voorgekrompen katoen.Wit: 265 g/m2.Blauw: 300 g/m2.2 lage zakken.1 borstzak.1 binnenzak.Sluiting met drukknopen.

Page 191: Rox catalogus NL 2015

190

Comfortkledij - REGENKLEDIJ

VPLRAINYKleur: marineblauw

VPLOCEANKleur: geel

VPLWINDYKleur: groen

COMFORTABELE PAKKEN Soepel regenpakPolyester/PVC.

Regenpak uit soepel polyester/PVC.Vest met vaste kap en aansluitkoord.Ritssluiting.Broek met aansluitelastiek in de taille.

Zeer sterk

10x1

Soepel regenoverallPolyester/PVC.

Dubbele ritssluiting.2 borstzakken,2 zakken in de taille.

ComfortkledijComfortkledijComfortkledij

COMFORTABELE PAKKEN

10x1

M, L, XL, XXL, XXXL3

1 EN343M, L, XL, XXL, XXXL

3

1 EN343

COMFORTABELE PAKKEN

COMBIPUV Kleur: groen

Page 192: Rox catalogus NL 2015

Kled

ij

Soepele kledij - REGENKLEDIJ

RegenoverallPolyester/P.V.C

Dubbele ritssluiting, afneembare kap met trekkoorden.2 borstzakken met rits en 2 zakken in de taille.Ritssluiting met flap, elastiek in de taille.

Soepele pakkenPolyester/P.V.C

Regenpak (jas+broek) uit polyestermet P.V.C coating.Jas met kap en trekkoorden, centrale rits en 2 voorzakken met klep en ventilatie op de rug.Trekkoorden in de taille, evenals in de broek.

M, L, XL, XXLM, L, XL, XXL, XXXL

VPLOSLOMKleur: marineblauw

VPLOSLOVKleur: groen

VPLARMORMKleur: marineblauw

VPLARMORJKleur: geel

VPLARMORVKleur: groen

10x1 10x1

Soepele kledijSoepele kledijSoepele kledij

191

Page 193: Rox catalogus NL 2015

192

De onmisbare - REGENKLEDIJ

VPLCAPJKleur: geel

VPLCAPVKleur: groen

Regenpak PVC/polyester/PVCBestaande uit een vest met vaste kapen een broek.Vest met ritssluiting onder klep met drukknopen.Zakken met klep.Ventilatiegaten aan de armsgaten.Geventileerde rug. Windbrekende manchetten.Broek met gulp en trekkoord.Regenmantel PVC/polyester/PVCMet vaste kap en trekkoordje.ritssluiting onder klep met drukknopen.Zakken met klep.Ventilatiegaten aan de armsgaten.Geventileerde rug. Windbrekende manchetten.

VPLCOMJKleur: geel

VPLCOMVKleur: groen

M, L, XL, XXL, XXXL

M, L, XL, XXL, XXXL

Regenpak PVC/polyester/PVCBestaande uit een vest met vaste kapen een broek.Vest met ritssluiting onder klep met drukknopen.Zakken met klep.Ventilatiegaten aan de armsgaten.Geventileerde rug. Windbrekende manchetten.Broek met gulp en trekkoord.Regenmantel PVC/polyester/PVCMet vaste kap en trekkoordje.ritssluiting onder klep met drukknopen.Zakken met klep.Ventilatiegaten aan de armsgaten.Geventileerde rug. Windbrekende manchetten.

10x1

10x1

De

onm

isba

reD

e on

mis

bare

Page 194: Rox catalogus NL 2015

Kled

ij

193

Page 195: Rox catalogus NL 2015

194

EN ISO11611Klasse 1/2 A1SOUDAT9070

EN ISO11611Klasse 1/2 A1

BoleroBolero uit splitleder.Drukknopensluitingonder lederen klep.Kan met drukknopen opde bolero-schort worden vastgemaakt.Kevlar® stiksels.

SchortBolero-schort uit splitleder60 x 60 cm.Aansluiten met lederenlint en regelbare gesp.Kan met drukknopen op de bolero worden vastgemaakt.Kevlar® stiksels.

Schort met slab Uit splitleder, met slab.Aansluiten met lederen lint en regelbare gesp.90 x 70 cm.Kevlar® stiksels.

SOUDAVEP

VestLasvest uit rundsplitleder. Rug Proban®.Officierskraag. Drukknopensluiting onder lederen klep.Kevlar® stiksels.

EN ISO11611Klasse 1/2 A1

M, L, XL

EN ISO11611Klasse 1/2 A1

SOUDAV

EN ISO11611Klasse 1/2 A1

M, L, XL

VestLasvest uit splitleder. Officierskraag. Drukknopensluiting onder lederen klep.Lengte 80 cm. Kevlar® stiksels.

Gestikt met Kevlar®-garen®

De onmisbare - KLEDIJ VOOR LASSERS

5x1 4x5

5x1 5x1

BOLERO

SOUDABLASSERSSCHORT

SOUDAT6060

Page 196: Rox catalogus NL 2015

Kled

ij

EN ISO11611Klasse 1/2 A1SOUDAP

BroekLasbroek met laterale opening. Sluiting met klittenband.Geheel uit splitleder, met Kevlar®-garen gestikt.Regelbare riem. Opgestikte zak aan 1 zijde.Driehoek ter versterking van de stikking op de zijkant van de broek.Zak zonder klep.

M, L

BeenbeschermersBeenbeschermers uit splitleder.Hoogte 30 cm.Klittenbandsluiting op de zijkant,met riempjes aan de onderzijde.Kevlar® stiksels.Per paar.

EN ISO11611Klasse 1/2 A1SOUDAG

Hoofdkap Rundsplitleder.Opening aan de voorkant met 3 drukknopen onder flap.Ruime bescherming die de schouders bedekt.Gestikt met Kevlar®-garen. Klasse 1/2 A1.

Gestikt met Kevlar®-garen®

De onmisbare - KLEDIJ VOOR LASSERS

EN ISO11611Klasse 1/2 A1SOUDAM

Lederen lasmouwLasmouw uit rundsplitleder. Lengte 40 cm (+/- 2 cm).Met elastiek aan beide uiteinden.Kevlar® stiksels. Per paar.

SOUDACEN ISO11611Klasse 1/2 A1

4x5

4x55x1

4x5

195

Page 197: Rox catalogus NL 2015

196

Schort met slab.PVC/polyester/PVC.

Referenties

TABPV 1070

TABPV 1290

TABPB 1070

TABPB 1290

Groen

Groen

Wit

Wit

100 x 70 cm

120 x 90 cm

100 x 70 cm

120 x 90 cm

Kleur Afmetingen

TABPV1070Kleur: groen

TABPB1070 Kleur: wit

TAB1290PUVKleur: groen

Schort polyurethaan/PVCop polyester drager.Met slab.120 x 90 cm.

De onmisbare - SCHORTEN

TABCHB1070 Kleur: blauw

Schort met slab. Zwaar katoen.Afmetingen 100 x 70 cm.

TAB1290PUBKleur: wit

x20

3

1 EN343

5x10 10x1

Zeer sterk

Page 198: Rox catalogus NL 2015

Kled

ij

De onmisbare - MANCHETTEN

Manchet polyurethaan/PVC. Longueur 53 cm.Klittenbandsluiting aan de elleboog.Elastiek aan de pols. Gelaste naden.Wordt per stuk verkocht.

TKVMTE50PL

TKVMTE46EN388 (1.3.4.3)

EN407 (X.1.X.X.X.X)

EN388 (1.3.4.1)EN407 (4.1.X.X.X.X)

Gebreide manchet uit 100% Kevlar®.Links/rechts draagbaar. Lengte 50 cm.Wordt per stuk verkocht.

Gebreide manchet, dubbellagig, met duimdoorsteek.100% Kevlar®. Geel. Lengte 46 cm.Wordt per stuk verkocht.

Manchet uit PVC. Groen.Lengte 40 cm. Elastische, gebreide boord aan de pols.Ingezoomde aansluitelastiek aan de elleboog.Wordt per stuk verkocht.

PVCMTEVERKleur: groen

3

1MTEPUBKleur: wit

MTEPUVKleur: groen

10x10

40x5

EN343

20x1

10x10

Zeer sterk

197

Page 199: Rox catalogus NL 2015

198

De onmisbare - MANCHETTEN

BCLMTE35

PROMTE40

COTMTE40

COTMTEBLEU

Manchet uit bouclette katoen. Lengte 35 cm.Pols met gebreide elastische boord. Aansluitelastiek aan de elleboog.Wordt per stuk verkocht.

Manchet uit Proban® behandeld katoen.Pols met gebreide elastische boord. Aansluitelastiek aan de elleboog.Lengte 40 cm.Wordt per stuk verkocht.

Manchet uit niet permanent brandwerend katoen.Ecru. Lengte 40 cm. Pols met elastische boord.Ingezoomde aansluitelastiek aan de elleboog.Wordt per stuk verkocht.

Zelfde model als COTMTE40 maar geen brandwerend katoen.Blauw.Wordt per stuk verkocht.

EN ISO11611Klasse 1/2 A1SOUDAM

Klasse 1/2 A1Manchet uit rundsplitleder. Lengte 40 cm (+/ 2 cm).Met elastiek aansluitend aan beide uiteinden.Wordt per stuk verkocht.

EN ISO11611

5x10

10x10

10x10

10x10

4x5

Page 200: Rox catalogus NL 2015

Sign

alis

atie

kled

ij

199

Page 201: Rox catalogus NL 2015

Sig

nalis

atie

kled

ijSig

nalis

atie

kled

ij

200

PARKA’S

PASADENOKleur: marineblauw/oranje

PASADENAKleur: marineblauw/geel

S, M, L, XL, XXL, XXXL

Parka Mouwloze vest

3

2

2

2

3

1

Parka/Mouwloze vest

10x1

Waterdicht2000 mm

Page 202: Rox catalogus NL 2015

Sig

nalis

atie

kled

ijSig

nalis

atie

kled

ijSi

gnal

isat

iekl

edij

201

Signalisatie kledingsstuk geschikt voor alle weersomstandigheden, bestaande uit 2 stukken(met retro-reflecterende ScotchliteTM 3M stroken).

Parka (ademende stof):Uitwendig materiaal (fluorescerend geel): polyester Oxford 300 D met PU coating,waterdicht 2000 mm.Uitwendig materiaal (donker blauw): nylon Oxford 210 D met PU coating, waterdicht 2000 mm.Tal van zakken.Afneembare kap met periferisch zicht. Trekkoordjes. Centrale ritssluiting.Ritsopening voor het plaatsen van opdruk.

Isolatie door afneembare en omkeerbare vest met afneembare lange mouwen:Uitwendige stof polyester Oxford 300 D met PU coating, waterdicht 2000 mm.Binnenkant Polar 280 g/m2.

PARKA’S

5x1Adopteer de 5X1met onze parka’s

Page 203: Rox catalogus NL 2015

Sig

nalis

atie

kled

ijSig

nalis

atie

kled

ij

202

PARKA’S

PIANOKleur: marineblauw/oranje

PIANAKleur: marineblauw/geel

S, M, L, XL, XXL, XXXL3

2

2

2

3

1

10x1

Parka Mouwloze vest

Parka/Mouwloze vest

Page 204: Rox catalogus NL 2015

Sig

nalis

atie

kled

ijSig

nalis

atie

kled

ij

203

Sign

alis

atie

kled

ij

Signalisatie kledingsstuk geschikt voor alle weersomstandigheden, bestaande uit 2 stukken(met retro-reflecterende ScotchliteTM 3M stroken).

Parka:Binnen- en buitenzakken. Vaste kap, opgerold in de kraag.Centrale ritssluiting onder klep met drukknopen.Uitwendig materiaal: polyester Oxford 300 D met PU coating. Polyester voering.Ritsopening voor het plaatsen van opdruk.

Isolatie door afneembare en omkeerbare vest met afneembare lange mouwen:Uitwendige stof polyester Oxford 300 D met PU coating.Binnenkant Polar 280 g/m2.

PARKA’S

4x1Adopteer de 4X1met onze parka’s

Page 205: Rox catalogus NL 2015

Sig

nalis

atie

kled

ijSig

nalis

atie

kled

ij

204

PARKA’S

S, M, L, XL, XXL, XXXL3

1

10x1

Signalisatie kledingsstuk, geschikt voor alle weersomstandigheden,met retro-reflecterende stroken.Binnen- en buitenzakken. Vaste kap, opgerold in de kraag.Gebreide polsen onder de mouwen. Centrale ritssluiting met dubbele glijder,onder klep met drukknopen. Uitwendig materiaal: polyesterOxford 300 D met PU coating. Voering en vulling: polyester.Ritsopening voor het plaatsen van opdruk.

PALERMEKleur: marineblauw/geel

PALOMAKleur: marineblauw/oranje

PALOVERKleur: donkergroen/geel

R

EALALA ISA

T

A

T

A

IE

ONT

WTWT ERPExclus

iviteit

3

Page 206: Rox catalogus NL 2015

Sig

nalis

atie

kled

ijSig

nalis

atie

kled

ijSi

gnal

isat

iekl

edij

REGENKLEDIJ

205

M, L, XL, XXL, XXXL

10x1VILAKleur: marineblauw/geel

VILOKleur: marineblauw/oranje

3

2

1

2

Jas Broek

3

1

(beperkte draagtijd)

Signalisatie kledingsstuk, geschikt voor alleweersomstandigheden, bestaande uit 2 stukken.Met retro-reflecterende stroken.

Regenjas:Zakken. Vaste kap, opgerold in de kraag.Centrale ritssluiting onder klep met drukknopen.Uitwendig materiaal: polyester Oxford 300 D, PU gecoat.Voering polyester.

Regenbroek:Uitwendig materiaal polyester Oxford 300 D, PU gecoat.Elastiek in de taille.Gulp.

R

EALALA ISA

T

A

T

A

IE

ONT

WTWT ERPExclus

iviteit

Page 207: Rox catalogus NL 2015

Sig

nalis

atie

kled

ijSig

nalis

atie

kled

ij

206

BLOUSON

Signalisatieblouson, geschikt voor alle weersomstandigheden, met retro-reflecterende stroken.Binnen- en buitenzakken.Gecoate mouwen, afneembaar. Ritssluiting.Uitwendig materiaal 100% polyester 300 D Oxford, PU coating.Voering polar polyester 280 g/m2.Ritsopening voor het plaatsen van opdruk.

VIENOKleur: oranje

VIENAKleur: geel

S, M, L, XL, XXL, XXXL3

1

10x1

Uitneembare

mouwen2x1

3

Page 208: Rox catalogus NL 2015

Sig

nalis

atie

kled

ijSig

nalis

atie

kled

ij

207

Sign

alis

atie

kled

ij

Uitneembare

mouwen2x1

BLOUSON

S, M, L, XL, XXL, XXXL

10x1

Signalisatieblouson, geschikt voor alle weersomstandigheden, met retro-reflecterende stroken.Binnen- en buitenzakken.Afneembare mouwen met gebreide manchet. Ritssluiting.Uitwendig materiaal 100% polyester 300 D Oxford, PU coating.Voering polar polyester 280 g/m2.Ritsopening voor het plaatsen van opdruk.

VERONEKleur: geel

VERONOKleur: oranje

2

2

3

1

Page 209: Rox catalogus NL 2015

Sig

nalis

atie

kled

ijSig

nalis

atie

kled

ij

208

VESTEN

VESTSignalisatie vest uit Softshell met afneembare kap en mouwen.- 100% Softshell TPU gecoat polyester.- Binnenkant met Polar afgewerkt.- Stormkap, afneembaar door ingewerkte rits.- Aantrekkoordje.- Mouwen, afneembaar door ingewerkte rits.- Retro-reflecterende stroken.

- Centraal geplaatste waterdichte ritssluiting.- 2 borstzakken met klep aan de buitenzijde.- 2 hand-steun zakken met ritssluiting.- 1 zak op de linker mouw.- 2 lage binnenzakken.- Gebreide pols onder de mouwen.

S, M, L, XL, XXL, XXXL2

2

1

2

10x1VILMAKleur: geel

VILMOKleur: oranje

Uitneembare

mouwen2x1SOFTSHELL

Met mouwen Zonder mouw

Page 210: Rox catalogus NL 2015

Sig

nalis

atie

kled

ijSig

nalis

atie

kled

ij

209

Sign

alis

atie

kled

ij

VESTEN/BROEKEN

2

2

2

2

10x1

10x1

BROEK

VEST

VestRitssluiting met dubbele klep 4 uitwendige zakken+ 1 pennenhouder.2 binnenzakken.Pols met klittenbandsluiting.Retro-reflecterende stroken.Materiaal: 60% katoen/40% polyester. 280 g/m2.

BroekElastiek in de taille op de zijkanten.Passanten voor broeksriem.Gulp met knoop en ritssluiting.Tal van gevariëerde zakken, voor en achter op het kledingsstuk.Plaats voor kniebeschermers.Retro-reflecterende stroken.Materiaal: 60% katoen/40% polyester. 280 g/m2.

VITOKleur: oranje/blauw

VITAKleur: geel/blauw

PILOKleur: oranje/blauw

PILAKleur: geel/blauw

S, M, L, XL, XXL, XXXL

S, M, L, XL, XXL, XXXL

Page 211: Rox catalogus NL 2015

Sig

nalis

atie

kled

ijSig

nalis

atie

kled

ij

210

MOUWLOZE VESTEN

S, M, L, XL, XXL, XXXL

Parka

2

2

10x1

Signalisatie mouwloze vest. Retro reflecterende stroken.Ritssluiting. Uitwendige zakken. Zakken om handen te laten in rusten.1 binnenzak. Ritsopening voor het plaatsen van opdruk.Uitwendig materiaal 100% polyester Oxford 300 D, PU coating.Voering Polar polyester 260 g/m2.

GANOKleur: oranje

GANAKleur: geel

Page 212: Rox catalogus NL 2015

Sig

nalis

atie

kled

ijSig

nalis

atie

kled

ij

211

Sign

alis

atie

kled

ij

MOUWLOZE VESTEN

Mouwloze signalisatievest uit polyester.Ritssluiting.2 opgezette zakken met ruimteplooi,met klep en klittenbandsluiting.Zakken om handen te laten in rusten.Telefoonzak.Pennenhouder.Badgehouder in transparant plastiek.D-ring als sleutelhanger.

VPLGILOKleur: geel

VPLGILJKleur: geel

Signalisatie mouwloze vest uit polyester.Klittenbandsluiting.Retro-reflecterende stroken.

5x10

GAROKleur: oranje

GARAKleur: geel

50x1

L, XL, XXL

L, XL, XXL 2

2

Page 213: Rox catalogus NL 2015

Sig

nalis

atie

kled

ijSig

nalis

atie

kled

ij

212

Signalisatiepolo100% polyester 150 g/m2, bird-eye.Korte mouwen.2 retro-reflecterende stroken rond het lichaam.Sluiting met pat en 3 knopen.

Signalisatie T-Shirt100% polyester 150 g/m2, bird-eye.2 retro-reflecterende stroken rond het lichaam.

REALALA ISA

T

A

T

A

IE

ONT

WTWT ERPExclus

iviteit

TSHIRTS/POLOS

25x1

2

2

25x1

SUZOKleur: oranje

SUZEKleur: geel

Eveneens verkrijgbaarmet lange mouwen

S, M, L, XL, XXL, XXXL

S, M, L, XL, XXL

POLO’S MET LANGE MOUWEN

POLO’S MET KORTE MOUWEN

PAULOKleur: oranje

PAULAKleur: geel

PUNTOKleur: oranje

PUNTAKleur: geel

2

Page 214: Rox catalogus NL 2015

Sig

nalis

atie

kled

ijSig

nalis

atie

kled

ij

213

Sign

alis

atie

kled

ij

10x10

10x1 10x1

10x1

Waarschuwingsdriehoek.Stevig en compact.Zeer stevige metalen sokkel.Individuele opbergdoos uit kunststof.Conform E9-27R-03-4047.

TRSGN1

BALPL1

Signalisatiekegel, polyethyleen.Rood/wit. Stapelbaar.Hoogte 50 cm.

Waarschuwingsbord.Gladde vloer. Franse tekst.

Signalisatie armband uit PU-gecoat polyester, 90 mm breedte. 3M Scotchlite™ retro-reflecterende band van 30 mm.Met klittenbandsluiting.

TRSGN1

BALPL1 SGNCONE

TOEBEHOREN

BRASSOKleur: oranje

BRASSJKleur: geel

EN13356GeenPBM

Page 215: Rox catalogus NL 2015

214

Page 216: Rox catalogus NL 2015

Antiv

albe

veili

ging

215

Page 217: Rox catalogus NL 2015

216

HARRICANA 3 EN361, EN358, EN813

5x1

HARRICANA 3

Bevestigingsysteem voor materiaal op de rug

2 PUNTEN

Werkposi-tionering

Hangende positie+ +

Harnas PREMIUM

Automatische metalen gespen:uiterst gemakkelijk met één hand

aan te passen! Uit hoogkwalitatief metaal, zeer resistent tegen roesten.

Elastische stoffen lussen:speciaal ontworpen om de bovenstebandlussen op hun plaats te houden

tijdens het aanpassen.

Driehoeksringen, speciaal ontworpen om beide bevestigingshaken van de langeY-lijn PN351 weg te bergen wanneer

deze niet gebruikt wordt. Opgepast, dit is geen bevestigingspunt

voor een aanbindsysteem.

Zeer comfortabele schouderbanden enrugstuk, geheel opgevuld metgebreide mesh-voering.Betere schokabsorptie.Geoptimaliseerde luchtcirculatie.

Comfortabele dijlussen, geheel opgevuld met gebreide

mesh-voering. Betere scho-absorptie. Geoptimaliseerde

luchtcirculatie.Zeer gebruiksvriendelijke

automatische gespen.

Gecombineerde gespen:door hun uniek openingssysteem

zijn deze gespen uiterst gebruiksvriendelijk.

Dit systeem verzekert een comfortabele aanpassing voor

een extreem comfort.Werkpositioneringsgordel:zeer comfortabel, geheel opgevuldmet gebreide mesh-voering.Betere schokabsorptie. Geoptimaliseerde luchtcirculatie. D-ringen aan elk uiteinde.Het brede rugstuk biedt de mogelijkheid om karabijnhaken of materiaal aan te hechten.

Positioneringsplaat voor de riemen op de rug.Houdt de D-ring op z’n plaats, ook bij een val.

Frontale bevestiging: sternale D-ring,ergonomisch geplaatst, om als frontaal bevestigingspunt gebruikt te wordentijdens het gebruik van een ankerlijn.

Frontale bevestiging: D-ring voor toepassing op lijn, hulpverlening en vele andere toepas-singen die het harnas polyvalent maken.

Page 218: Rox catalogus NL 2015

Antiv

albe

veili

ging

217

HARRICANA 1

Originele en esthetische stikkingen

Automatischegespen

Positioneringsplaatje voor gordels, op de rug

Zeer comfortabele schouderbanden en rugstuk, geheel opgevuld met gebreide mesh-voering.Betere schokabsorptie.Geoptimaliseerde luchtcirculatie.

1 frontaal bevestigingspunt met 2 textiel lussen, ergonomisch gesitueerd, die ook gebruikt kunnen worden als bevestigingspunt bij valpreventie.

1 dorsaal bevestigingspunt met positioneringsplaatje aan de achterzijde.D’-ring blijft op z’n plaats, ook bij een val.Gemakkelijk aanpasbare metalen gespen vervaardigd uit hoogwaardig staal, uiterst bestand tegen corrosie.Elastische gesp, speciaal ontworpen voor het makkelijk aanpassen van de riemen.

Driehoeksring, speciaal ontworpen om de 2 haken van de PN351 veilig te kunnen opbergen wanneer deze niet in gebruik is (opgepast: geen van deze 2 haken kunnen als aanhechtingspunt gebruikt worden).

Comfortabele dijlussen, geheel opgevuld met gebreide mesh-voering.Dit systeem verzekert een comfortabele aanpassing voor een extreem comfort.

2 PUNTEN

Harnas PREMIUM

HARRICANA 1 EN361

5x1

Page 219: Rox catalogus NL 2015

218

2 bevestigingspunten, één op de rug en één op de borst.1 centrale D-ring voor toegangswerken op lijn.2 laterale D-ringen voor werkpositionering.Gordels in polyester van 45 mm breed.Gecombineerd met een werkpositioneringsgordel en een breed rugstuk voor een groot comfort en een betere productiviteit.Eveneens uitgerust met dijlussen.Gordels aan dijen, schouders en taille zijn aanpasbaar.Bijzonder geschikt voor werken in een moeilijke omgeving.

2 PUNTEN

Werkposi-tionering

Hangende positie+ +

Harnas

PN56

PN56 EN361, EN358, EN813

5x1

Page 220: Rox catalogus NL 2015

219

Antiv

albe

veili

ging

EN358EN813PN51

2 bevestigingspunten, één op de rug en één op de borst. Gordels in polyester van 45 mm breed.Gecombineerd met een werkpositioneringsgordel PN01. Aanpasbaar ter hoogte van de dijen en de schouders, d.m.v. regelbare gespen.

2 PUNTEN

Werkposi-tionering+

Werkpositioneringsgordel met dijlussen.Comfortabel rugstuk en versterkte dijlussen.Laterale ringen aan beide zijden, bruikbaar voor werkpositionering.Frontale D-ring voor hoogtewerken met koord.

Harnassen en Positioneringsgordels

EN358PN01

20x1

EN361EN358PN42

5x1 10x1

PN42

Werkpositioneringsgordel met2 D-ringen (gevormd), fungerend alsbevestigingselementen voor dewerkpositionering. Het comfort-rugstukbiedt een excellente ergonomischeruggesteun. De riem uit polyester(44 mm breed) is dusdanig bevestigd, dat ze gemakkelijk over en weer beweegt over het rugstuk, en zodoende voor alle maten past. Het rugstuk is eveneens voorzien van gespen waar materiaal kan aan bevestigd worden, alsook van ringen voor een materiaaldraagtas.Te gebruiken met de lijnen PN241 of PN242.

Page 221: Rox catalogus NL 2015

220

EN361

EN361

PN12

PN11

EN361PN24

Harnassen

20x1 20x1

20x1

2 bevestigingspunten: dorsaal en sternaal (D-ring).Aanpasbare polyesterbanden van 45 mm.Verstelbare dijlussen en schouderbanden.Met zitgordel.

2 bevestigingspunten: dorsaal (D-ring) en sternaal (textiel gesp).Aanpasbare polyesterbanden van 45 mm.Verstelbaar ter hoogte van de dijen door regelbare lussen.Met zitgordel.

2 PUNTEN

2 PUNTEN

1 dorsaal bevestigingspunt (D-ring).Aanpasbare polyesterbanden van 45 mm.Verstelbaar ter hoogte van de dijen door regelbare lussen.Met zitgordel.

1 PUNT

Page 222: Rox catalogus NL 2015

Antiv

albe

veili

ging

221

KITCOUV

KITHO3

Kitcouv

5x1

x1

Antivalkit bestaande uit:Harnas PN12Antival PN2000AAnkerlijn PN910Karabijnhaak PN112Transportzak VERTISAC

Antivalkit bestaande uit:Harnas PN112 karabijnhaken PN112Lijn met energieabsorber PN301Transportzak SACKIT

Page 223: Rox catalogus NL 2015

222

PN281

PN201Lengte 1,50 m

PN201BLengte 1 m

Gevlochten lijn, polyamide.Versterkte lus aan beide uiteinden.Diameter 12 mm. Lengte 1,50 m.

Polyamide lijn.Versterkte lus aan beide uiteinden.Diameter 12 mm.

Gevlochten lijn, polyamide.Haak PN131 aan één uiteinde,PN121 aan het andere uiteinde.

EN354

EN354

EN354

Lijnen

50x1

20x1

25x1PN289Lengte 1,50 m

PN289BLengte 1,00 m

Page 224: Rox catalogus NL 2015

223

Antiv

albe

veili

ging

EN355PN351

PN231

PN206

Polyamide lijn.Versterkte lus aan één uiteinde, PN131 aan het andere uiteinde.Diameter 12 mm. Lengte 1,50 m.

Dubbele lijn uit polyamide Met energieabsorber PN300 en karabijnhaak PN112.Elk uiteinde met karabijnhaak PN131.Lengte 1,50 m.

EN354

Lijnen

EN354

10x1

10x1

25x1

Dubbele gevlochten Y-lijn (touw), polyamide.Lengte 1,50 m. Karabijnhaak PN112 aan één uiteinde.PN131 haken aan beide andere uiteinden.

Page 225: Rox catalogus NL 2015

224

Werkpositioneringslijnen, antival

PN241 EN358

20x1

REGELBAAR DOOR AUTOMATISCH ONDERDEEL

Werkpositioneringslijn.Getorst polyamide touw,diameter 12 mm.Automatisch regelingsonderdeel uit staal, zeer eenvoudig in gebruik.Maximale lengte 2 m.Uitgerust met 2 karabijnhaken PN112.

EN358PN242

25x1

Werkpositioneringslijn.Bestaat uit 3 polyamide touwenvan 14 mm.Regelbare lengte.Roestvrij stalen ring om af te stellen.Maximale lengte tot 2 m(met karabijnhaken).Eenvoudig vast te hechten doorkarabijnhaken aan beide uiteinden.

EN353-2EN353-2PN2000A

20x1 20x1

Antival.Werkt op een ankerlijn van 14 mm (PN910 of PN920)Veiligheidskarabijnhaak met schroef als bevestigingselement.Sluitingssysteem dat averechts gebruik uitsluit.Materiaal: staallegering.

Diameter vanhet oog 50 mm.

Antival.Werkt op een gevlochtenankerlijn van 12 mm (PN910K, PN920K)of op een getorste ankerlijn van14 mm (PN910 of PN920)Met anti-paniek functie.Veiligheidskarabijnhaak met schroef als bevestigingselement.Materiaal: Roestvrij staal.

PN2007AP

Page 226: Rox catalogus NL 2015

225

Antiv

albe

veili

ging

Ankerlijnen

PN910KLengte 10 m

PN920KLengte 20 m

20x1

10x1

Ankerlijn.Gevlochten polyester touw.Diameter: 12 mm.1 versterkte lus aan één uiteinde.Stopknoop aan het andere uiteinde.

EN353-2

PN910Lengte 10 m

PN920Lengte 20 m

20x1

10x1 EN353-2

Ankerlijn.Getorst polyamide touw.Diameter: 14 mm.1 versterkte lus aan één uiteinde.Stopknoop aan het andere uiteinde.

Page 227: Rox catalogus NL 2015

226

De zakken

Antival met automatische rappel.Intrekbare riem van 50 mm breed.Met beschermende behuizing.Met energieabsorber om schokkenop te vangen.Maximale lengte 2,25 m.Geleverd met 2 karabijnhaken.

Draagtas met etikethouder (etiket niet inbegrepen).(45 x 19 x 19 cm).

Draagtas.

Draagtas met schou-derband en etikethouder (etiket niet inbegrepen) en telefoonzakje.

Nylon bandlus met energieabsorber PN300, 44 mm breed.Gestikte lussen aan beide uiteinden..

EN355

EN355

PN321

PN300

EN360PN2002

Nylon touw, diameter 12 mm, bestaande uit 3 ineengedraaide strengen. Met energieabsorber aan één uiteinde en versterkte lus aan het andere uiteinde.Lengte: 1,50 m.

EN355PN301

PN903

VERTISAC1

SACKIT

Energieabsorber uit nylon bandlusvan 44 mm breed.Opgeplooid en verpakt in krimpfolie.

Lijnen, energieabsorbers, antival met automatische rappel

20x1

50x1

25x1 25x1

50x1

333x1

10x1

SACKIT

Page 228: Rox catalogus NL 2015

227

Antiv

albe

veili

ging

Karabijnhaken, Sluithaken, Buishaak

PN141

EN362

EN362

EN362

PN116

PN112

EN362

EN362

PN117

Verzinkt staal

PN131Aluminium

PN136

VerbindingselementenLijnen, energieabsorbers, antival met automatische rappel

10x10

20x10

10x10

25x1

20x1

Karabijnhaak met veiligheidsschroef.Materiaal: verzinkt metaal.Opening 16 mm

Karabijnhaak met veiligheidsschroef.Materiaal: aluminium.Opening 21 mm.

Karabijnhaak met veiligheidsschroef.Kwartslag automatische sluiting.Materiaal: aluminium.Opening 20 mm.

VeiligheidshaakOpening PN131: 55 mm.Opening PN136: 60 mm.

Ankerhaak, snelsluitingMateriaal: Roestvrij staal.Opening: 140 mm.

Page 229: Rox catalogus NL 2015

228

EN795- classe B

Tijdelijke horizontale leeflijn uit nylon bandlusvan 300 mm breed.Uitgerust met ratel. Verkrijgbaar in lengte van 20 m.Elk uiteinde is voorzien van een karabijnhaak PN113.De set wordt geleverd in een polyamide tas.Voorzien voor 2 gebruikers tegelijk.

Verankeringslus uit geweven polyester.

Leeflijn, verankeringslus

20x1PN807Lengte 0,60 m

PN807DLengte 2,00 m

EN795- classe BPN3000

x1

Page 230: Rox catalogus NL 2015

Eénm

alig

gebr

uik

EÉN

MA

LIG

GEB

RU

IK

Page 231: Rox catalogus NL 2015

230

Bescherming van de luchtwegen

COMFORT HalfgelaatsmaskersZonder latex, zonder metalen neusclip, zonder nietje (voorkomt huidirritaties).Gebrevetteerd systeem voor de elastiekregeling. De lengte van de elastiek is gemakkelijk aanpasbaar en maakt het mogelijk om het masker rond de hals te laten hangen wanneer het niet gebruikt wordt.Het unieke voorgevormde model van het masker heeft als voordeel dat er geen metalen neusclip meer moet worden gebruikt. Deze methode geeft meer comfort en betrouwbaarheid (dichtheid). Voelt comfortabel aan: de binnenlaag van het masker, uit polypropyleen en latex-vrije aansluitelastiek (hoge dichtheidsweefsel zonder latex) geeft u een uniek en comfortabel gevoel. Conform aan de dichtslibbingsproef, waarbij dolomiet gebruikt wordt (symbool ‘D’).Conform aan de norm EN149.

Uitademventiel.Doos van 10 stuks.

FFP3 NR D

Zelfde model alsAUUM21, maar met

uitademventiel.Doos van 10 stuks.

FFP1 NR DDoos van 20 stuks.

FFP1 NR D

Uitademventiel.Doos van 10 stuks.

FFP2 NR D

AUUM21

AUUM22V

AUUM21V

AUUM23V

12x20 12x10

12x10 12x10

Page 232: Rox catalogus NL 2015

231

Eénm

alig

gebr

uik

Bescherming van de luchtwegen

KLASSIEKE halfgelaatsmaskersFilterende halfgelaatsmaskers tegen vaste en vloeibare deeltjes. Schelpvormig, dubbele aansluitelastiek. Conform aan dedichtslibbingsproef, waarbij dolomiet gebruikt wordt (symbool ‘D’). Latexvrije aansluitelastiek. Heel comfortabel neuskussentje uit schuim. Aanpasbare neusbrug. Conform aan de norm EN149.

Doos van 20 stuks.FFP1 NR D

AUUM10SL 12x20

AUUM20SL

Doos van 20 stuks.FFP2 NR D

12x20

AUUM30VSL

Met uitademventiel.Regelbare bandjes.

Schuimboord die bij het gezicht aansluit.Doos van 5 stuks.

FFP3 NR D

12x5

AUUM10VSL

Met uitademventiel.Doos van 10 stuks.

FFP1 NR D

12x10

AUUM20VSL

Met uitademventiel.Doos van 10 stuks.

FFP2 NR D

12x10

Page 233: Rox catalogus NL 2015

232

Bescherming van de luchtwegen

Met uitademventiel,vergemakkelijktde ademhaling.

FFP3 NR D

AUUMP300VSL

Met uitademventiel, vergemakkelijkt de ademhaling.

FFP2 NR D

AUUMP200VSL

FFP1 NR D

AUUMP100SL

PLOOIBARE halfgelaatsmaskers

Horizontale plooi Filterende halfgelaatsmaskers tegen vaste en vloeibare deeltjes.Dubbele aansluitelastiek. Metalen neusclip, in kunststof gehuld.Dispenser doos met 20 stuks. Hygiënische individuele verpakking.Perfecte pasvorm. Helder gezichtsveld.Zonder onderhoud. Gemakkelijke ademhaling en elocutie. Conform aan de dichtslibbings-proef, waarbij dolomiet gebruikt wordt (symbool ‘D’). Conform aan denorm EN149.

12x20

12x20

12x20

Zonder metalen neusclip, zonder nietje (voorkomt huidirritaties).De lengte van de elastiek is gemakkelijk aanpasbaar en maakt het mogelijk om het masker rond de hals te laten hangen wanneer het niet gebruikt wordt.

AUUMEC30V

AUUMEC10

HalfgelaatsmaskersZonder latex.De unieke vorm van het voorgevormd masker laat toe dat er geen metalen neusclip moet worden gebruikt.Conform aan de dichtslibbingsproef, waarbij dolomiet gebruikt wordt (symbool ‘D’).Conform aan de norm EN149.

AUUMEC20V

12x20

12x10

12x10

Page 234: Rox catalogus NL 2015

233

Eénm

alig

gebr

uik

Bescherming van de luchtwegen

PLOOIBARE COMFORT halfgelaatsmaskers

Verticale plooi Filterende halfgelaatsmaskers tegen vaste en vloeibare deeltjes. Aansluitelastiek.Metalen neusclip, in kunststof gehuld. Dispenser doos met 20 stuks.Hygiënische individuele verpakking. Perfecte pasvorm. Helder gezichtsveld.Zonder onderhoud. Gemakkelijke ademhaling en elocutie.Conform aan de norm EN149.

Met uitademventiel,vergemakkelijkt de ademhaling.

FFP2 NR

Met uitademventiel,vergemakkelijkt de ademhaling.

FFP3 NR

Met uitademventiel,vergemakkelijkt de ademhaling.

FFP1 NR

AUUMP31 AUUMP31V

AUUMP32V AUUMP33V

FFP1 NR

12x20 12x20

12x20 12x20

Page 235: Rox catalogus NL 2015

234

Hoofdbescherming

AUUM3RB EN14683: Classe I, type II

Chirurgisch masker, niet geweven.

Het masker is samengesteld uit 3 lagen non-woven. De 2 buitenste

lagen uit spunbond, de binnenste laag uit meltblown die het filteren

materiaal uitmaakt. Elke kant van het masker beschikt over een

elastiek, wat toelaat het masker vast te zetten op het gelaat.

Een metalen neusbrug, in plastiek gehuld, laat toe om het masker

af te stellen op het niveau van de neus.

Kleur: blauw.

EN14683: klasse I, type II.

EBF (Efficiëntie Bacteriële Filtratie) ≥ 99,6%.

Dispenser dozen van 50 stuks.Niet geweven haarnetje uit polypropyleen, met clipbevestiging.Kleur: wit. Zakjes van 100 stuks.

AUUCRTCLIP

Niet-geweven haarnetje uit polyprolyleen. Kleur: wit.Zakjes van 100 stuks.

AUUCRTBLANC

Niet-geweven halfgelaats hygiëne- en comfortmasker.Metalen neusclip. Aansluitelastiek.Dozen van 50 stuks.

AUUMASQUE

10x100

20x50

40x50 10x100

GeenPBM

GeenPBM

GeenPBM

Page 236: Rox catalogus NL 2015

235

Eénm

alig

gebr

uik

6/7(S), 7/8(M), 8/9(L), 9/10(XL)AUU1000

AUU3000 Eén maat

Polyethyleen. Zakje van 100 handschoenen.

6/7(S), 7/8(M), 8/9(L), 9/10(XL)AUU2000

Vinyl. AQL 2,5.Binnenkant gepoederd.Niet steriel. Gerolde boord.Links/rechts draagbaar.Dispenser doos van 100 stuks.

6/7(S), 7/8(M), 8/9(L), 9/10(XL), 10/11(XXL)AUU4010

Nitril. AQL 1,5.Binnenkant ongepoederd.Niet steriel. Gerolde boord.Links/rechts draagbaar.Dispenser doos van 100 stuks.

6/7(S), 7/8(M), 8/9(L), 9/10(XL), 10/11(XXL)AUUNIT

Nitril. AQL 1,5.Binnenkant ongepoederd.Niet steriel. Gerolde boord.Links/rechts draagbaar.Dispenser doos van 100 stuks.

Latex. AQL 1,5.Binnenkant gepoederd.Niet steriel. Gerolde boord.Links/rechts draagbaar.Dispenser doos van 100 stuks.

10x100 10x100

10x100 10x100

100x100

Handbescherming

GeenPBM

Page 237: Rox catalogus NL 2015

236

Lichaamsbescherming

PLY600Kleur: wit

Overall voor chemische bescherming.

Ritssluiting met ruime overslag die over een zelfklevende sluiting beschikt. Aansluitelastiek ter hoogte van de taille, de polsen en de enkels. Naden waterdicht gemaakt met thermo-verlijmde stroken.

EN ISO13982-1EN13034EN14126EN1073-2EN1149-5

L, XL, XXL

x50

Page 238: Rox catalogus NL 2015

237

Eénm

alig

gebr

uik

Lichaamsbescherming

Overall met kap uit gedrenkt niet-geweven polypropyleen.Ritssluiting.Aansluitelastiek ter hoogte van de taille, polsen en de enkels.

PLYCBCBLE Kleur: blauw

L, XL, XXL

Overall met kap uit gedrenkt niet-geweven polypropyleen.Ritssluiting.Aansluitelastiek ter hoogte van de taille, polsen en de enkels.

PLYCBCKleur: wit

L, XL, XXL

Overall met kap uit gedrenkt niet-geweven polypropyleen.Ritssluiting.Aansluitelastiek ter hoogte van de taille, polsen en de enkels.Beschermt tegen fijne en droge partikeltjes (type5), beperkte vloeistoffenprojecties en verstuivingen (type 6).Beschermt tegen radioactieve straling en pathogenen.Elektrostatische eigenschappen.

EN ISO13982-1EN13034EN14126EN1073-2EN1149-5

PLYULTIKleur: wit

Overall met kap uit gedrenkt niet-geweven polypropyleen.Ritssluiting.Aansluitelastiek ter hoogte van de taille, polsen en de enkels.Beschermt tegen fijne en droge partikeltjes (type5), beperkte vloeistoffenprojecties en verstuivingen (type 6).

EN13982-1EN13034EN1149-5

PLY56Kleur: wit

L, XL, XXLL, XL, XXL

x50

x50

x50

x50

Page 239: Rox catalogus NL 2015

238

Lichaams- en voetbescherming

AUUTABLIER

AUUBLOUSE

PLYBLOUSE

Eén maat

Eén maat

L, XL, XXL

AUUMTEBLE

AUUCHA Eén maat

AUUCHA2

Wegwerp - overschoenen uit niet-geweven polyethyleen.Versterkte zool uit poly-ethyleen.Kleur: blauw.Aansluiting met elastiek.Per 50 stuks.

Eén maat

AUUMTE

10x100

4x100

x50

5x1000

5x1000

2x1000

10x50

Wegwerp - overschoenen uit polyethyleen.Kleur: blauw.Aansluiting met elastiek.Per 1000 stuks.

Beschermmouw uit blauw polyethyleen.Lengte 40 cm. Aansluitelastiek aan beide uiteinden.Per 1000 stuks.

Beschermmouw uit transparant polyethyleen.Lengte 40 cm. Aansluitelastiek aan beide uiteinden.Per 1000 stuks.

Schort uit niet-geweven polypropyleen.Sluiting met drukknopen.2 zakken. Kleur: wit.

Polyethyleen schort met bovenstuk.125 x 81 cm.Verpakt per 100 stuks.Kleur: wit.

Bezoekersjas met kap.Transparant polyethyleen.Per aparte verpakking in zakjes.Zakje met 100 stuks.

Page 240: Rox catalogus NL 2015

DE

NO

RM

EN

Page 241: Rox catalogus NL 2015

240

Algemene reglementering en CE normen

De fabrikanten en verdelers van EPI (individuele bescherming)

Zij zijn onderworpen aan de richtlijnen 89/686/CEE van 21 december 1989 (en aan hun wijzigingen).De Richtlijn legt de verschillende categorieën van het PBM’s vast, alsook de certificeringprocedures en de reglementeringwijze, de vereisten en essentiële regels aan dewelke de artikelen moeten beantwoorden vooraleer deze op de markt kunnen worden gebracht. De Europese richtlijnen werden omgezet naar de Franse wetgeving door middel van decreten en besluiten, en herhaald in de arbeidswet.

De werkgevers

De werkgevers zijn onderworpen aan de richtlijnen 89/656/CEE van 30 november 1989 betreffende de minimale veiligheids- en gezondheidsvoorschriften voor het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen door de werknemers tijdens hun werkzaamheden. De richtlijn beschrijft de verplichting van de werkgevers om persoonlijke beschermingsmiddelen ter beschikking te stellen wanneer de risico’s niet kunnen verhinderd worden door andere middelen, ‘door technieken voor collectieve bescherming of door maatregelen, methoden of werkwijzen binnen de werkorganisatie’.Deze verantwoordelijkheid wordt herhaald in de arbeidswet, artikel R.4321-4 «De werkgever stelt, naargelang de behoefte, geschikte persoonlijke beschermingsmiddelen ter beschikking, en in geval dat het bijzonder ongezond karakter dit vereist, eveneens geschikte werkkledij. Hij waakt erover dat deze effectief gebruikt worden».

De werknemers en gebruikers van PBM’s

De werknemers zijn niet onderworpen aan een reglementering. De arbeidswet wijst hen op de verplichting om zich voldoende te beschermen: artikel L.4122-1: «Elke werknemer heeft de verantwoordelijkheid om, in functie van zijn opleiding en volgens zijn mogelijkheden, zijn gezondheid en zijn veiligheid te beschermen».

Van fabrikant, over werkgever, tot gebruiker van het PBM: elkeen van de spelers draagt verantwoordelijkheid.

VOORAFGAANDE STAP AAN DE BESCHERMING: ANALYSE VAN DE RISICO’S EN PREVENTIE.

Definitie van het begrip ‘risico’Risico is aanverwant aan begrippen als gevaar, waarschijnlijkheid.Risico betekent een reëel en potentieel gevaar voor de gezondheid en/of de veiligheid van de persoon.

Methodes voor risicobeheersing: collectieve preventie en bescherming.

Identificatie van voorzienbare risico’s: - indien mogelijk, risico’s uitschakelen. Indien niet mogelijk:- risico’s isoleren (of de personen verwijderen) om de voorzienbare hinder minimaal te houden- signalisatie (panelen, aankondigingen) en personen inlichten over de risico’s (kennis hebben van risico’s, is beter voorbereid te zijn om zich te beschermen!)- voorzien in opleiding van het personeel over de te nemen maatregelen in geval van nood: een noodplan.Wanneer alle collectieve preventie- en beschermingsmaatregelen uitgeput zijn, zal mende individuele beschermingsmiddelen (PBM) inzetten.

Page 242: Rox catalogus NL 2015

241 De n

orm

en

Algemene reglementering en CE normen

Elke regel of middel te volgen door een persoon ter bescherming tegen één of meerdere mogelijke risico’s om zijn gezondheid of veiligheid te schaden.

De PBM’s worden geklasseerd in 3 categorieën

Categorie 1: kleine risico’sRichtlijn 89/686/CEE definieert deze categorie als volgt: «PBM modellen die eenvoudig zijn van ontwerp, waarvan de ontwerper vermoedt dat de gebruiker zelf kan oordelen over de efficiëntie tegen de kleine risico’s waarvan de gevolgen, gradueel, kunnen waargenomen worden in een geschikte termijn en zonder gevaar voor de gebruiker».De fabrikant beschikt over een technische fiche van het product maar overhandigt deze niet aan een laboratorium. Het product is vanzelf gecertificeerd, enkel voor «kleine risico’s». De lijst van de risico’s die in deze categorie voorkomen zijn als volgt vastgesteld:Bescherming tegen:- Mechanische risico’s waarvan de gevolgen oppervlakkig zijn (tuinhandschoenen, vingerhoeden, enz.),- Licht schadelijke onderhoudsproducten waarvan de gevolgen eenvoudig omkeerbaar zijn: beschermende,- Handschoenen tegen verdunde detergenten, enz,- Opgelopen risico’s door de behandeling van mechanische stukken waarbij de temperatuur niet hoger oploopt dan 50°C, en die de werknemer niet blootstelt aan gevaarlijke schokken (handschoenen, schorten voor professioneel gebruik, enz.),- Weerstomstandigheden die niet uitzonderlijk noch extreem zijn (hoofddeksels, seizoenskledij, schoenen en laarzen, enz.),- Kleine schokken en vibraties die de vitale delen van het lichaam niet aantasten en die geen onomkeerbare letsels kunnen veroorzaken (lichte hoofddeksels als hygiënische bescherming, handschoenen, licht schoeisel, enz.),- Bescherming tegen de zon (zonnebrillen).

Categorie 2: middelgrote risico’sDit zijn alle risico’s die niet toebehoren aan categorie 1 en 3. De fabrikant beschikt over een technische fiche van het product en moet een CE-studie van zijn product laten uitvoeren bij een daarvoor erkend laboratorium.

Categorie 3: onomkeerbare risico’s (of levensbedreigende risico’s) Na het bekomen van een conformiteitcertificaat van een daarvoor erkend laboratorium, stelt de fabrikant of zijn mandataris een CE conformiteitverklaring op voor «onomkeerbare risico’s». De richtlijn 89/686/CEE definieert deze categorie als volgt: «(…) PBM van een complex ontwerp teneinde bescherming te bieden tegen levensbedreigende risico’s of risico’s die de gezondheid ernstige en onomkeerbare schade kunnen toebrengen en waarvan de ontwerper veronderstelt dat de gebruiker de onmiddellijke gevolgen niet tijdig kan ontdekken». Bovenop het technisch dossier en het CE-onderzoek, zijn de PBM’s van deze categorie onderworpen aan het “CE” kwaliteitsgarantiesysteem van het afgewerkt product» of aan het «CE kwaliteitsgarantiesysteem» van de productie onder toezicht». De lijst van de risico’s die in deze lijst voorkomen zijn als volgt vastgesteld:

- Filterende apparaten voor ademhalingsbescherming, die bescherming bieden tegen vaste of vloeibare aerosols, of tegen irriterende, gevaarlijke toxische of radiotoxische gassen, - De PBM’s die slechts een tijdelijke bescherming bieden tegen de chemische risico’s of tegen ioniserende stralingen,- De interventie-uitrustingen voor warme omgeving, waarvan de gevolgen vergelijkbaar zijn aan deze van een,

Definitie PBM: de richtlijn 89/686/CEE geeft de volgende definitie:

- Luchttemperatuur rond of boven de 100°C, met of zonder infrarood-stralingen, vlammen of grote projecties van smeltende materialen,- De interventie-uitrustingen voor koude omgeving, waarvan de gevolgen vergelijkbaar zijn met deze van een luchttemperatuur lager dan of gelijk aan -50°C,- De PBM’s bestemd om bescherming te bieden tegen elektrische risico’s bij werken onder gevaarlijke spanning, of deze die gebruikt worden als isolatie tegen een hoge spanning, de helmen en brillen voor gebruikers van motorfietsen».

PBM’s en de Europese normenDe Europese richtlijn 89/686/CEE heeft niet als doel om de beschermingsnormen vast te leggen; zij verwijst naar de normen vastgelegd door het E.C.N. (Europees Comité voor de Normalisatie).

Wat is een norm?Een norm is het geheel van technische regels die de geschikte en essentiële eigenschappen van een product (of werkwijze) vastleggen met als doel de kwaliteit, de werkingswijze en de weerstand te garanderen.

Tot wat dient een norm?Een norm heeft het voordeel items te kunnen standaardiseren, harmoniseren en vergelijken. Hij vergemakkelijkt dus de keuze van de verbruiker en verbetert zijn veiligheid en vertrouwen in het product.

Is een norm verplicht?In principe komt een norm voort uit een consensus (onderhandeling) tussen alle betrokken partners die zich ertoe verbinden om een gemeenschappelijke tekst op te stellen. Niettemin heeft de normalisatie, in sommige gevallen, een verplichtend karakter aangenomen: veiligheid, gezondheid en hygiëne, de strijd tegen fraude, de rationalisatie bij uitwisseling, bescherming van het milieu. De verschillende normen zijn beschikbaar bij het Frans Agentschap voor de Normalisatie (A.F.N.O.R.).

Algemene opmerkingen: de normen, alsook alle opgegeven informatie in dit document, zijn niet diepgaand en kunnen op elk moment evolueren. Zij dienen ter indicatie en kunnen in geen enkel geval onze verantwoordelijkheid inroepen.

Page 243: Rox catalogus NL 2015

242

Veiligheidsbrillen - Normen

De algemene norm betreffende de veiligheidsbrillen is de norm EN166 (Persoonlijke bescherming van het oog, bepalingen). Deze norm specificeert, onder andere, de verplichte markering van de montuur (of het masker voor de maskerbrillen) en de lenzen. Deze norm (samen met de EN168) specificeert eveneens de testen inzake de mechanische weerstand van de uitrusting.

NORMEN B E T E K E N I S

EN165 Persoonlijke bescherming van het oog, woordenschat

EN166 Persoonlijke bescherming van het oog, bepa-lingen

EN167 Persoonlijke bescherming van het oog; optische proefmethodes

EN168 Persoonlijke bescherming van het oog; andere proefmethodes dan optisch

EN169 Persoonlijke bescherming van het oog; lasfilters en bijhorende technieken

EN170 Persoonlijke bescherming van het oog; ultravio-let filters

EN171 Persoonlijke bescherming van het oog; infra-rood filters

EN172 Persoonlijke bescherming van het oog; bescherming tegen de zon voor industrieel gebruik

EN172A1 Persoonlijke bescherming van het oog; bescherming tegen de zon voor industrieel gebruik. Amendement A1

EN172A2 Persoonlijke bescherming van het oog; bescherming tegen de zon voor industrieel gebruik. Amendement A2

EN175 Oog- en gezichtsbeschermingsuitrusting voor het lassen en aanverwante technieken

EN1836 Persoonlijke bescherming van het oog;zonnebrillen en beschermingsfilters tegenzonnestraling voor algemeen gebruik(overeenkomstig aan de richtlijn 89/686/CEE,de zonnebrillen worden gecatalogeerd als PBM voor «kleine risico’s»)

Symbolen van de mechanische weerstand

Symbool Eis betreffende de mechanische weerstand

Geen symbool Minimale duurzaamheid

S Versterkte duurzaamheid

F Impact met zwakke energie

B Impact met gemiddelde energie

A Impact met hoge energie

Symbolen van de gebruiksdomeinen

Symbool Description du domaine d’utilisation

Geen symbool Algemeen gebruik

3 Vloeistoffen

4 Grote stofdeeltjes

5 Gassen en fijne stofdeeltjes

8 Elektrische kortsluitingbogen

9 Warme metalen, gesmolten en vast

Het symbool T wordt samen met F, B of A gebruikt om aan te duiden dat de oogbescherming conform is aan de classifi-catie, ter bescherming tegen stofdeeltjes die snel circuleren in extreme temperaturen.

Optische klasseOptische klasse 1 = aanhoudende werken (beste kwaliteit)

Optische klasse 2 = werken met onderbreking

Optische klasse 3 = enkel sporadische werken (laagste kwaliteit)

2001EN166

Page 244: Rox catalogus NL 2015

243 De n

orm

en

Veiligheidsbrillen - Normen

Kleur: transparant, blauw, geel of groen.

Waarneming van de kleuren: kan variëren, met uitzondering van de markering «2C-klasse van bescherming».Specifieke toepassingen: Te gebruiken bij de bronnen die een ultraviolette straling afgeven die overheersend is aan de stralingsgolven <313 nm en wanneer verblinding geen belangrijke factor is. Dit is van toepassing op U.V.C.-stralingen en op de meeste U.V.B.stralingen (b).Specifieke bronnen (a): Lampen met kwikdamp met lage druk, zoals deze die gebruikt worden ter stimulatie van de fluorescentie of de «donkere lampen», de actinische en kiemdodende lampen. (a) de voorbeelden worden als algemene richtlijn gegeven(b) de stralingsgolven corresponderen met deze aanbe-volen door het CIE. (dwz, UVB: 280 nm. tot 315 nm. – UVC: 100 nm. tot 280 nm.).

Kleur: gefumeerd.Gebruik: als universele filter aanbevolen in de meeste gevallen.Omschrijving (1): Gemiddeld.(1) De omschrijving komt niet overeen met een letterlijke vertaling in de verschillende taaledities van de huidige Europese norm, doordat de filters als min of meer donker worden beschouwd volgens de intensiteit van de gebruikelijke verlichting in de betreffende landen.

N° NIVEAU 5-2EN170 EN172

Kleur: gefumeerd.Gebruik: In tropische en subtropische regio’s ter waarneming van de hemel, in het gebergte voor besneeuwde oppervlaktes, water- en zandpartijen, kalk- en krijtgroeves.

Omschrijving (1): Zeer donker.(1) De omschrijving komt niet overeen met een letterlijke Vertaling in de verschillende taaledities van de huidige Europese norm, doordat de filters beschouwd worden als min of meer donker volgens de intensiteit van de gebruikelijke verlichting in de betreffende landen.

N° NIVEAU 5.3-1EN172

De markering van de lenzen moet volgende technische informatie bevatten:• Het nummer van het niveau • Identificatie van de fabrikant • Optische klasse • Symbool van mechanische weerstand (indien van toepassing) (symbool FT of BT) • Symbool voor weerstand tegen elektrische kortsluitingbogen (indien van toepassing) (symbool 8)• Symbool van niet-hechting van gesmolten metalen en de weerstand tegen het indringen van warme, vaste metalen (indien van toepassing) (symbool 9)• Symbool van weerstand tegen beschadiging van oppervlaktes door fijne deeltjes (indien van toepassing) (symbool K)• Symbool van weerstand tegen dampen N (indien van toepassing)• Symbool van een versterkte reflectiefactor (indien van toepassing) (symbool R)• Symbool van herkomst van de lens of van vervanging (facultatief) (symbool O of )• Verder kunnen de lenzen een certificaat dragen en een markering om de correcte montage van vervanglenzen te vergemakkelijken

N° NIVEAU 2-1,2 – 2-1,7

De markering van de montuur moet volgende technische informatie bevatten:• Identificatie van de fabrikant - Nummer van de huidige Europese norm = EN166 • Gebruiksdomein (indien van toepassing)• Symbool van versterking/weerstand tegen deeltjes die aan grote snelheid circuleren of in extreme temperaturen (indien van toepassing)• Symbool dat aangeeft of de bescherming ontworpen is voor een klein hoofd (indien van toepassing) (symbool H)• Het nummer van het hoogste niveau van de lens met de montuur (indien van toepassing)• Verder kan de markering van de montuur een certificeringmerk bevatten

Veiligheidsbrillen - Normen

Page 245: Rox catalogus NL 2015

244

Veiligheidshelmen en stootpetten - Normen

Risico’s gelinkt aan het vallen van objecten:De beschermingshelm speelt hierin een essentiële functie; hij vervult hoofdzakelijk 3 functies:- Anti-perforatie rol: versterking van de schedel,- Schokbrekende rol: absorbeert de schokken,- Afbuigende rol: laat het traject van het vallend objectafwijken.

Risico’s gebonden aan stoten:Minder spectaculair dan het vallen van objecten maar komen frequenter voor; de helm speelt ook hier zijn rol van bescher-ming.

Elektrische risico’sDe helmen moeten isolerend zijn en beantwoorden aanspecifieke testen.

Risico’s van projectieProjectie van vloeistoffen (chemische producten), vloeibare metalen.

Fotorechten: © Crown copyright - Health and Safety Laboratory.

NORMEN

EN397 (EN387/A1)Veiligheidshelm voor de industrieDeze bepaalt de fysieke eisen en prestaties, de beproevingsmethodes en markeringseisen van de veiligheidshelmen voor de industrie.De verplichte eisen zijn van toepassing op de beschermingshelmen voor dagelijks gebruik in de industrie. Onder deze eisen vindt men:- Schokabsorptie (een vallende massa van 5 kg (+/- 0.1 kg) wordt losgelaten op de top van de kruin van de helm vanaf een hoogte van 1000 mm (+/- 5 mm))- Weerstand tegen het doorboren (een vallende massa van 3 kg (+/- 0.05 kg)en met specifieke eigenschappen wordt losgelaten op de top van de kruin van de helm vanaf een hoogte van 1000 mm (+/- 5 mm); men noteert of men een contact vaststelt tussen het punt en de voorbouw.)- Weerstand tegen vlammen- Verankeringpunten van het binnenwerk

Bijkomende, facultatieve eisen zijn niet van toepassing tenzij zij specifiek geëist worden door de fabrikant van de helm.

EN13087-1 tot EN13087-10Beschermingshelmen: Beproevingsmethodes

EN812Stootpet voor de industrieDeze norm specificeert de fysieke en prestatievereisten, de beproevingsmethodes en de markeringseisen van de stootpet-ten voor de industrie. De stootpetten hebben als doel om de gebruiker te beschermen bij schokken veroorzaakt door harde en onbeweeglijke objecten met voldoende kracht om scheuren of andere kwetsuren te veroorzaken. Zij hebben niet als doel om de effecten van projecties, de val van objecten of tegen zwevende of bewegende lasten te beschermen. Men mag de stootpetten niet verwarren met de veiligheidshelmen voor de industrie, nader bepaald in de EN397.

EN14052Veiligheidshelmen met hoog prestatievermogen voor de industrie

EN443BrandweerhelmenSpecificeert de belangrijkste eigenschappen die vereist zijn voor brandweer- en hulpdiensthelm.Hij garandeert volgende eigenschappen: het bescher-mingsniveau, comfort en evolutie in de tijd van de helm. Hij laat opties toe, om bijzondere nationale eisen in reke-ning te nemen.

Gebruik van een watermeloen voor de dramatische voorstelling van de geleverde bescherming van een veiligheidshelm voor de industrie.

Page 246: Rox catalogus NL 2015

245 De n

orm

en

Ademhalingsbescherming - Normen

Wat is een aerosol?Dit is een suspensie die onder druk staat (lucht of een ander gas – lucht en een gas samengesteld uit 21% zuurstof, 78% stikstof en 1% ander gas) en colloïdale deeltjes (superieur aan de grootte van moleculen), vast (bv. pollen) of vloeibaar (oliedruppels). De mist en wolken zijn aerosolen.Er bestaan verschillende soorten stof: plantaardig (bv. pollen), huishoudelijk (sporen, mijt), industrieel (vergruizing, verbrijzeling enz van rotsen, metalen enz, van grondstoffen (bv asbest).De deeltjes worden gedefinieerd in functie van hun karakter (natuurlijk), hun grootte (afmeting of grootte van de deeltjes), hun concentratie.Volgens hun gevaarlijk karakter, worden ze hoofdzakelijk in 3 categorieën ondergebracht:Hinderlijk: dit zijn onbeweeglijke deeltjes (niet-fibrogeen en niet-toxisch) met een unitaire diameter van of gelijk aan 5 microns. Hun straling beperkt zich tot de hoogste luchtwegen: neus- en keelholte en het strottenhoofd.Schadelijk: dit zijn de onbeweeglijke of fibrogene deeltjes(niet toxisch), waarvan de diameter tussen 5 en 0,2 micron ligt. Hun werking wordt waargenomen op niveau van de middelste luchtwegen: de luchtpijp, slagader en bronchiën.Toxisch: dit zijn de onbeweeglijke deeltjes, fibrogeen en toxisch, waarvan de diameter tussen 0,2 en 0,02 micron ligt.Ze dringen binnen in de lage luchtwegen: de bronchioli en de longblaasjes.

Gassen en dampenEn damp is de gasvormige toestand van een substantie die bij omgevingstemperatuur onder vaste of vloeibare vorm terug te vinden is.Om gasvormig te worden moet er dus een actie gebeuren op deze materies: temperatuur, chemische reactie, enz…

Een gas is een stof die bij omgevingstemperatuur onder dampvorm terug te vinden is. (bvb: lucht).Bij bepaalde temperaturen kunnen deze gassen vast of vloeibaar worden. (bvb: vloeibare zuurstof).Een groot aantal gassen en dampen zijn toxisch voor de mens.

Welke zijn de gevaren?De geïnhaleerde deeltjes en ingeademde gassen en dampen kunnen talrijke ademhalingsstoornissen en ernstige ziektes veroorzaken (hoesten, astma, bronchitis, oedeem, fibrose, asbestose, kanker, enz…).

VoorzorgenVoordat men een aangepaste PBM selecteert is het aangewezen om met een aantal factoren rekening te houden:

Zuurstofgehalte, type verontreinigende stof, concentratie van de verontreinigende stof, limietwaarden, temperatuur, vochtigheid, werkduur, hinder, nood- en evacuatieplan, enz…

NORMEN

EN149: Wegwerp halfgelaatsmasker, filterend tegen aerosols._ Wegwerp: NR - Herbruikbaar (méér dan één werkdag: R markering)

FFP1: Tegen vaste en vloeibare aerosols (vb: olienevel), niet toxisch in het geval van concentraties gaande tot 4,5 VME of 4 x APF.

FFP2: Tegen vaste en vloeibare aerosols (vb: olienevel) niet toxisch en tussen zwakke tot matige toxiciteit, in het geval van concentraties gaande tot 12 x VME of 10 x APF.

FFP3: Tegen vaste en vloeibare aerosols (vb: olienevel) niet toxisch, tussen zwakke tot matige toxiciteit en hoog-toxisch, in het geval van concentraties gaande tot 50 x VME of 20 x APF.VME = Gemiddelde blootstellingswaardeIs de maximale grenswaarde van een gas of stof (uitgedrukt in ppm of mg/m3) waaraan een individu mag worden bloo-tgesteld gedurende een werkdag (8u/dag) gedurende heel z’n werkloopbaan, zonder gezondheidsrisico.APF: toegekende beschermingsfactor.

EN140Ademhalingsbeschermingsapparaten: halfgelaatsmaskers en kwartmaskers (vereisten, beproevingen, markering).

EN141Anti-gasfilters en gecombineerde filters (vereisten, beproevingen en markering). Deze filters worden onderverdeeld in types en klassen, in functie van hun gebruik en hun beschermingsvermogen:

** Types:

Type A (bruin) tegen bepaalde gassen en organische dampen waarvan het kookpunt boven de 65°C ligt, omschreven door de producent.Type B (grijs) tegen bepaalde gassen en anorganische dampen, omschreven door de producent.Type E (geel) tegen zwaveldioxide en andere gassen en dampen, omschreven door de producent.Type K (groen) tegen ammoniak en organische amino-derivaten, omschreven door de producent.Deze 4 types worden gevolgd door een klasse-nummer:

** Klassen:

Klasse 1: filters met zwakke capaciteitKlasse 2: filters met gemiddelde capaciteitKlasse 3: filters met hoge capaciteit

Page 247: Rox catalogus NL 2015

246

Ademhalingsbescherming - Normen

EN14683 Chirurgische maskers.Richtlijn 93/42/CEE over de medische beschermingsmiddelen.Masker bestemd om de omgeving van de maskerdrager te beschermen.Niet te verwarren met de beschermingsmaskers (norm EN 149), bestemd om de drager te beschermen tegen z’n omgeving (richtlijn 89/686/CEE over de PBM).

EN143Deeltjesfilter (vereisten, beproevingen, markering).Klassering volgens doeltreffendheid van de filter: P1, P2, P3.

EN136Apparaten voor ademhalingsbescherming:– Volgelaatsmakers (vereisten, beproevingen, markering).

EN149: Vereisten FFP1 FFP2 FFP3

Gemiddelde van de totale lek naar binnen < 22% < 8% < 2%

nitiële maximale doordringing van de test-aerosols(Natriumchloride of paraffineolie)

< 20% < 6% < 1%

Ademhalingsweerstand:- bij inademing (30 l/min)- bij inademing (95 l/min)- bij uitademing (160 l/min)

< 0,6 mbar < 2,1 mbar < 3,0 mbar

<0,7 mbar < 2,4 mbar < 3,0 mbar

< 1,0 mbar < 3,0 mbar < 3,0 mbar

EN14683: Vereisten Type I Type IR Type II Type IIR

Doeltreffendheid bacteriële filtering > 95% > 95% > 98% > 98%

Differentiële druk < 29,4 Pa < 49,0 Pa < 29,4 Pa < 49,0 Pa

Weerstandsdruk tegen spatten NR > 120 mm Hg NR > 120 mm Hg

De types IR en IIR zijn bestand tegen bloedspatten.

Page 248: Rox catalogus NL 2015

247 De n

orm

en

Schoenen – De normen

Men kan een bepaald aantal risico’s detailleren die de veiligheid en/of de gezondheid van de gebruiker in gevaar brengen:

• Mechanische risico’s: schok, verbrijzeling, perforatie…

• Chemische risico’s: gevaarlijke en corrosieve producten…

• Thermische risico’s: koude, warmte, slecht weer, projec-ties van gesmolten metaal…

• Elektrische risico‘s: elektrische ontlading, statische elektri-citeit…

• Stralings- en besmettingsrisico: ultraviolette stralingen…

• Biologische risico’s: allergieën, irritaties…

• Risico’s gebonden aan de verplaatsingen van de gebruiker: uitglijden…

De gebruikte materialen voor deze producten zijn verzameld in 2 klassen:

** Klassen:

Klasse 1: alle leder of andere materies (uitgezonderd alle rubbers of polymeren).Klasse 2: alle rubbers (geheel gevulkaniseerd) of polymeren (in z’n geheel gevormd).

NORMEN VOOR DE SCHOENENDe normen bepalen 3 categorieën voor schoenen met profes-sioneel gebruik.

EN ISO 20345: VeiligheidsschoenenVoorzien van een veiligheidsneus, die bestemd is om een bescherming te bieden tegen schokken met een maximaal energie niveau gelijkwaardig aan 200 joules en tegen verbri-jzeling met een kracht van 15 kN.

EN ISO 20346: BeschermingsschoenenVoorzien van een veiligheidsneus, bestemd om een bescher-ming te bieden tegen schokken met een maximaal energie niveau gelijkwaardig aan 100 joules en tegen verbrijzeling met een kracht van 10 kN.

EN ISO 20347: WerkschoenenVoor die waar geen enkele vereiste bestaat omtrent een eventuele beschermingsneus.

EN ISO 20344:De beproevingsmethodes en de specificaties die overeenstemmen met de vereisten van de hiervoor geciteerde normen, zijn samengebracht in de norm EN ISO 20344 ‘Persoonlijke Beschermingsmiddelen – Beproevingsmethodes voor de schoenen’.

Bovenop de essentiële vereisten waaraan werkschoenen moeten voldoen, kunnen deze producten voldoen aan één of meer facultatieve vereisten.

Voorbeelden:- Schokabsordberende hiel: Symbool ‘E’

- Anti-perforatiezool: Symbool ‘P’

- Zool, bestand tegen contactwarmte (max 300°C):Symbool ‘HRO’

- Isolatie van de zool tegen koude: Symbool ‘CI’

De categorieën, herkenbaar door een code die de meest voorkomende combinaties van vereisten samenbundelen.Voorbeelden:

- Symbool ‘S1’ = EN ISO 20345 = fundamentele eigenschappen+ gesloten hiel + antistatische eigenschappen + energieabsor-berende hiel.

- Symbool ‘S3’ = EN ISO 20345 = fundamentele eigenschappen+ gesloten hiel + antistatische eigenschappen + energieabsor-berende hiel + waterdicht + anti-perforatiezool + antislipzool.

Bepaling van de weerstand tegen uitglijden:

Symbool ‘SRA’: weerstand tegen uitglijden op keramische tegels, bedekt met een oplossing van natrium laurylsulfaat.Symbool ‘SRB’: weerstand tegen uitglijden op een stalen onder-grond, bedekt met glycerol.Symbool ‘SRC’: SRA + SRB.

Page 249: Rox catalogus NL 2015

248

Gehoorbescherming – De normen

DE NORMEN

EN352-1Individuele geluidsbescherming. Algemene vereisten. Deel 1: GehoorkapDeze norm bepaalt de vereisten op gebied van constructie, ontwerp, prestaties en markering van gehoorkappen, alsook de informatie bestemd voor de gebruiker.Hij schrijft meer bepaald de akoestische afzwakking van gehoor-kappen voor, gemeten conform aan de norm EN 24869-1.Deze norm behandelt niet de gehoorkappen die bestemd zijn om op een industriële veiligheidshelm te worden bevestigd, of deze geïntegreerd in een helm.

EN352-2Individuele gehoorbescherming. Algemene vereisten.Deel 2: oordopjesDeze norm bepaalt de vereisten op gebied van constructie, ontwerp, prestaties en markering van oordoppen, alsook de informatie bestemd voor de gebruiker.Hij legt meer bepaald een verklaring van de akoestische afzwakking van de oordoppen op, gemeten conform aan de norm EN 24869-1.

EN352-3Gehoorbescherming ; veiligheidsvereisten en –beproevingen Deel 3: Gehoorkap bevestigd op industriële veiligheidshelmDeze norm bepaalt de vereisten op gebied van constructie, ontwerp, prestaties en markering van gehoorkappen bevestigd op een industriële veiligheidshelm conform aan de norm EN 397, alsook de informatie bestemd voor de gebruiker.De norm schrijft meer bepaald een verklaring voor van de akoestische afzwakking van de gehoorkappen bevestigd op een helm, gemeten conform aan de norm EN 24869-1.Door het feit dat eenzelfde model van gehoorkap op verschillende modellen of maten van industriële veiligheidshelmen kan worden bevestigd, bepaalt dit deel van de norm een reeks fysische en akoestische vereisten in functie van het model of de maat van de helm waarop de gehoorkap is bevestigd. De vereisten zijn in hun geheel toepasbaar op de basiscombinatie, dwz op de gehoorkappen bevestigd op één van de modellen of één van de maten van de specifieke helm, en slechts gedeeltelijk op de bijkomende combinatie, ttz op de gehoorkappen van hetzelfde model, maar bevestigd op helmen van een model of maat die verschilt van de specifieke helm.

De schadelijke gevolgen van lawaai binnen ons dagelijks leven, zijnde privé of professioneel, worden te dikwijls ontkend en verwaarloosd. Nochtans kan dit zware en onomkeerbare gevolgen met zich meebrengen.Om dit te kunnen verhelpen is het essentieel om het gevaar en de opgelopen risico’s te kennen, alsook de te nemen maatregelen op vlak van geluidsisolatie en de nodige uitrusting om zich te kunnen beschermen.

Wat is lawaai? Zijn gevolgen?Lawaai is een vibratie (golf) in een omgevingsmilieu (bv. lucht) meer of minder hoog of laag (frequentie, uitgedrukt in Hertz).Men onderscheidt verschillende eigenschappen bij deze golven:1/ Hun frequentie (ttz het aantal vibraties per seconde die men uitdrukt in Hertz – Hz = 1 vibratie per seconde). De scherpe geluiden hebben een hoge frequentie, de lage geluiden hebben een lage frequentie.2/ De intensiteit van het geluid wordt uitgedrukt in decibel (dB).

De reglementering inzake de materie evolueerde recent met de transcriptie van de Europese Richtlijn 2003/10/CE door het decreet nr 2006-892 van 19 juli 2006.Sinds 2006 werden de blootstellingdrempels verlaagd.De eerste blootstellingdrempel vanaf waar een actie wordt vereist is 80 dB (A) voor 8 uren.

Dagelijkse blootstellingduur aan lawaai die een actie vereist

Geluidsniveau in dB (A) Maximale bloostellingduur

80 8u

83 4u

86 2u

89 1u

92 30 min

95 15 min

98 7.5 min

Gedurende 8 uren blootgesteld worden aan 80 dB(A) is precies even gevaarlijk als 1 uur worden blootgesteld aan 89 dB(A) !

Er wordt vereist om de informatie ter beschikking te stellen over het geteste gamma helmen met gehoorkap en waarvan de combinaties voldoen aan de huidige norm.

EN352-4 (A1)Individuele gehoorbeschermers – Veiligheids- en beproevings-vereistenDeel 4: Gehoorkap met niveauafhankelijke geluidsdempingDeze Europese norm is toepasbaar bij gehoorkappen met niveauafhankelijke geluidsdemping.Hij bepaalt de vereisten op gebied van constructie, ontwerp, prestaties, beproevingsmethoden en markering wat betreft het gebruik van niveauafhankelijke geluidsdemping, alsook de informatie bestemd voor de gebruiker.

PR EN352-8 Individuele gehoorbeschermers – Veiligheids- en beproevings-vereistenDeel 8: Gehoorkap met audio-functie.Deze norm bepaalt de vereisten op gebied van constructie, ontwerp, prestaties, beproevingsmethoden en markering van electro-akoestische gehoorkappen, alsook de informatie bes-temd voor de gebruiker.(Eveneens de normen EN458, EN13819... raadplegen).

Page 250: Rox catalogus NL 2015

249 De n

orm

en

a

b

Beschermingskledij – De normen

De voornaamste risico’s- Thermische risico’s (koude, warmte, vochtigheid, wind, vlammen, projectie van metaaldeeltjes…),- Risico’s gebonden aan slechte zichtbaarheid (werven, wegen…),- Chemische risico’s (stofdeeltjes, gas…),- Mechanische risico’s (snijden, schokken, scheuren, perforatie…),- Biologische risico’s (besmetting door virussen, bacteriën…),- Elektrische en elektrostatische risico’s.

Men zal een kledingstuk uitkiezen in functie van z’n vermogen om te beschermen tegen het zich voordoende risico, maar eveneens in functie van zijn comfort, esthetisch oogpunt, func-tionaliteit (aanpassingsmogelijkheden, zakken, sluitingen…).

DE NORMEN

EN340: Algemene vereisten(Men kan niet alleen naar deze norm verwijzen, maar enkel in combinatie met een specifieke norm).

ENISO11611: Voor gebruik tijdens het lassen en aanverwante techniekenTwee beschermingsklassen, waarvan klasse 1 de zwakste is.

Klasse 1 stemt overeen met een bescherming tegen kleine risico’s en situaties die het minst aan projecties en een zwakke stralingswarmte veroorzaken.Klasse 2 beschermt tegen grotere risico’s, die

meer projecties en een hogere stralingswarmte veroorzaken.De letter A1 of A2 komt overeen met de beproevings-methode die gebruikt wordt voor het voortbrengen van de vlam, volgens de norm ISO 15025/2000.

EN342: Risico gebonden aan koudeTemperaturen lager dan -5°C.

EN343: Risico gebonden aan slechte weersomstandigheden - weerstand tegen het binnendringen van water-

Klasse 1 tot 3, waarvan klasse 1 de zwakste is- weerstand tegen verdamping

Klasse 1 tot 3, waarvan klasse 1 de zwakste is

EN471: Hoge zichtbaarheid signalisa-tiekledij voor professioneel gebruik * Minimale oppervlakte: 3 klassen

De oppervlakte in van elke zichtbare materie, in M2 uitge-drukt zal de klasse van het kledingstuk bepalen.

Oppervlakte in M2 Kledingstuk Klasse 3

Kledingstuk Klasse 2

Kledingstuk Klasse 1

Basismaterie 0.80 0.50 0.14

Retroreflecterende Materie

0.20 0.13 0.10

Materie met gecombi-neerde eigenschappen

0.20

* Minimale retroreflexiwaarden (cd/(lx.m2) in functie van de belichtingshoek en de observatiehoek: 2 klassen.

EN943, EN14605, EN ISO13982, EN13034Beschermingskledij tegen chemische producten

Type 1: Gasdicht.Type 2: Niet gasdicht.Type 3: Ondoorlatend voor projecties van vloeistoffen.Type 4: Ondoorlatend voor verstuivingen.Type 5: Bescherming tegen chemische producten met een volledige lichaamsbescherming tegen door de lucht vervoerde vaste deeltjes.Type 6: Beperkte bescherming tegen chemische vloeistoffen.

EN14126: Prestatie- en beproevingseisen voor beschermingskledij tegen besmettende elementen.

EN1073-2: Eisen en beproevingsmethoden voor niet geventileerde beschermingskledij tegen radioactieve besmetting onder vorm van deeltjes.

EN1149-5: Elektrostatische eigenschappen, deel 5. Prestatie-eisen voor materialen en ontwerp.

Het eerste cijfer (a) geeft de categorie van het kledingstuk weer volgens de oppervlakte van de verplichte materies (klassen 1 tot 3) en het tweede cijfer zal verwijzen naar het prestatieniveau van de retroreflecterende materie (klasse 1 tot 2).

ENISO20471 : (2013) Signalisatiekledij Minimale oppervlakte: 3 klassen.

(x) Het cijfer naast het grafisch symbool duidt de klassevan het kledingsstuk aan volgens de minimaal vereiste opper-vlakten.

Basismaterie uit fluorescerende kleur voor overdagDe fluorescentie is het vermogen van een materie om méér licht terug te kaatsen dan het ontvangt.Daardoor ook komen fluorescerende kleuren levendiger over dan deze die deze eigenschap niet bezitten.

Retroreflecterende materie voor ’s nachtsEen retro reflector is een component dat in staat is het licht in alle aanpalende richtingen terug te kaatsen van waar het dat ontvangt. Zo zal een chauffeur die in het donker een voetganger verlicht met de schijnwerpers van zijn voertuig zeer snel een kle-dingsstuk uit retroreflecterende materie kunnen onderscheiden.

EN13056 :Visualisatie toebehoren voor niet-professioneel gebruik.

x

Page 251: Rox catalogus NL 2015

250

Handschoenen

De handen zijn een waardevol bezit, maar kwetsbaar. En noch-tans wordt hun bescherming te dikwijls verwaarloosd tijdens het werken. De handen worden dikwijls aan zware beproe-vingen blootgesteld en ondergaan tal van agressies: snijden, verbranden (aan warmte of chemische producten), prikken, scheuren, elektrische ontladingen, schokken, verbrijzeling, enz…De afwezigheid van bescherming of de slordigheid in de keuze van een aangepaste uitrusting brengt in heel wat gevallen ernstige tot onomkeerbare schade met zich mee (28% van de arbeidsongevallen, ttz het hoogste percentage in verhouding tot de rest van het lichaam – 1998).Om zich te beschermen en de risico’s voelbaar te verminderen is het ontegensprekelijk nodig om aangepaste handschoenen te gebruiken, bestand tegen referentienormen.

DE NORMENEN420‘Algemene vereisten’Deze norm vestigt de voornaamste eisen inzake ergonomie, onschadelijkheid, markering, informatie en gebruiksaanwijzingen.

EN388Mechanische risico’s, 4 testen.

Mechanische gegevens Niveau 1 Niveau 2 Niveau 3 Niveau 4 Niveau 5

Schuurweerstand (aantal cyclussen) 100 500 2000 8000 -

Weerstand tegen doorsnijden (indicatie) 1,2 2,5 5,0 10,0 20,0

Scheurweerstand (in Newton) 10 25 50 75 -

Perforatieweerstand (in Newton) 20 60 100 150 -

EN388, 6.1 – SchuurweerstandDeze test wordt uitgevoerd aan de hand van het Martindale schuurtoestel.De test wordt uitgevoerd op basis van 4 stalen, genomen op 4 verschillende handschoenen afkomstig uit eenzelfde productielijn.Het te testen materiaal wordt op een drager geplaatst.Een schurend materiaal (gestandaardiseerd schuurpapier) wordt aan de bovenste plaat vastgemaakt, en nadien in een circulaire beweging gebracht op het te testen staal. Het resultaat is het aantal gevergde cyclussen om doorheen het materiaal te geraken.Het prestatieniveau van een enkelvoudig materiaal wordt bepaald door het laagste resultaat van de 4 testen. Voor materialen die uit meerdere lagen bestaan zal elke laag afzonderlijk worden getest.Het prestatieniveau wordt bepaald op het laagste individueel resultaat van het sterkste materiaal.

EN388, 6.2 – Weerstand tegen doorsnijden Het gebruikte instrument voor deze test bestaat uit een circulair ronddraaiend blad, dat onder druk van een gestandaardiseerde last zich over de oppervlakte van het te testen materiaal verplaatst in een alternatieve beweging. Het resultaat van de test is het aantal cyclussen dat het blad nodig heeft om door het materiaal te snijden. Om rekening te houden met het zetten van het blad, wordt de test uitgevoerd met behulp van een referentiemateriaal voor en na het testen van het staal. Wanneer het meerlagig materiaal betreft worden de verschillende lagen verzameld getest.Er zullen twee testhandschoenen worden uitgezocht uit eenzelfde productielijn. Elk monster zal 5 keer getest worden en er zal een gemiddelde snij-indicatie van het blad berekend worden vanuit de 5 testen. Het prestatieniveau zal bepaald worden in functie van de laagste gemiddelde snij-indicatie van de twee stalen.

EN388, 6.3 – Scheurweerstand Voor deze test zal een staal van het te testen materiaal volgens gestandaardiseerde wijze tussen de klauwen van de tractiemachine worden geklemd.De klauwen zullen zich aan een constante snelheid verplaat-sen door uit elkaar te gaan, en men zal de kracht meten die nodig is om de materie te scheuren (zie foto hierboven).De test wordt uitgevoerd op vier verschillende handschoenen uit eenzelfde productielijn.Voor enkelvoudige materialen zal het prestatieniveau aange-geven worden door het laagste resultaat van de vier testen.Voor materialen die uit meerdere lagen bestaan zal elke laag afzonderlijk worden getest.Het prestatieniveau wordt bepaald op het laagste individueel resultaat van het meest scheurvaste materiaal.

EN388, 6.4 – Perforatieweerstand Voor deze test wordt een stalen punt gebruikt met genormaliseerde afmetingen. Deze laat men aan een gedefinieerde snelheid binnendringen in het proefstuk.Men meet de nodige kracht op het proefstuk te perfo-reren. De test wordt uitgevoerd op vier verschillende handschoenen uit eenzelfde productielijn.Wanneer men meerlagig materiaal test worden de verschillende lagen verzameld getest.Het prestatieniveau zal bepaald worden in functie van het laagste van de vier verkregen resultaten.

EN407Handschoenen ter bescherming van thermische risico’s (warmte en/of vuur).6 testen (niveau 1 tot 4).Gedrag t.o.v. vuur • Contactwarmte • Convectiewarmte • Stralingswarmte • Kleine projecties van gesmolten metaal• Grote projecties van gesmolten metaal

EN1149 (1, 2 et 3)Elektrostatische eigenschappen(in principe toegewezen aan kledij, en niet geldig voor hand-schoenen, zie EN420 punt 4.5).

EN1082 (1.2.3)Handschoenen en armbescherming tegen snijden enmesstekenDeel 1: Handschoenen en armbescherming uit maliënkolder.Deel 2: Handschoenen en armbescherming uit andere materialen dan maliënkolder.Deel 3: Poging tot snijden door gebruik van kracht, voor stoffen, leder en andere materialen.

Page 252: Rox catalogus NL 2015

251 De n

orm

en

Handschoenen

EN374

A D F

EN374

Doorlatingstijd Klasse Doorlatingstijd Klasse

> 10 min Klasse 1 > 120 min Klasse 4

> 30 min Klasse 2 > 240 min Klasse 5

> 60 min Klasse 3 > 480 min Klasse 6

De handschoenen die positief aan deze test beantwoorden worden aangeduid met dit pictogram, vergezeld van het nummer van de norm (EN374) en de 3 codeletters die overeenstemmen met de 3 geteste chemische producten.

Dit pictogram, waterondoorlaatbaarheid en zwakke bescherming tegen chemische producten wordt gebruikt wanneer de handschoen enkel conform is aan de doordringbaarheidstest, en niet geslaagd is voor de doorlaatbaarheidstest.

EN12477Beschermingshandschoen voor lassers.

EN421Beschermingshandschoen tegen ioniserende stralingen en radioactieve besmetting.

EN511Risico’s verbonden aan koude.Weerstand tegen convectiekoude (niveau 0 tot 4).Weerstand tegen contactkoude (niveau 0 tot 4).Waterondoorlaatbaarheid (niveau 0 tot 4).

EN60903Isolerende handschoenen voor elektriciteitswerken(TE = Gebruiksspanning V= volt)

Getest aan Gebruiksspanning Klasse Kategorie

2500 V 500 V 00 M

5000 V 1000 V 0 M

10000 V 7500 V 1 M

20000 V 17000 V 2 M

30000 V 26500 V 3 M

Opmerki ngen: Er moet genoteerd worden dat het langdurig dragen van beschermingshandschoenen, en meer bepaald tijdens een warme en/of vochtige periode, een fenomeen van transpiratie en/of allergie kan veroorzaken. Er wordt dus aangeraden om de handschoenen van tijd tot tijd uit te trekken om de handen vrij te laten ademen, en vuile of gebruikte handschoenen te wisselen.Maar opgelet, zich nooit aan een willekeurig risico blootstellen met blote handen. Er wordt de gebruiker eveneens aangeraden om de handen met zuiver water te wassen, eventueel met een neutrale zeep, na elk gebruik van handschoenen. De handschoenen gebruiken met schone en droge handen. Gebruik in het tegengestelde geval aangepaste handcrème. Ter verduidelijking: de handschoenen en andere PBM’s die in deze catalogus worden voorgesteld zijn, om hygiënische en controleredenen, voor persoonlijk gebruik.

EN374 (1-2-3)Bescherming tegen chemische risico’s en micro-organismen.

EN374:1 Terminologie en prestatievereisten.

EN374-2 Bepaling van de doordringbaarheidsweerstand.

De doordringbaarheid wordt omschreven als het overgaan van een chemisch product (of een micro-organisme), op niet moleculaire schaal, doorheen een handschoen, door naden, onvolmaaktheden…

De handschoenen moeten ondoorlatend zijn bij het testen van lekken van water en lucht. Een handschoen, minimaal conform aan niveau 2 van de doordringbaarheidstest wordt beschouwd als bestand tegen micro-organismen.

Voor de kwaliteitsgarantie (AQL) moeten de controles plaatsvinden op de productie.

Prestatieniveau

Eenheid Aanvaard-baar KwaliteitsNiveau

Controleniveau

Niveau 3 Niveau 1 tot 5 G1

Niveau 2 Niveau 1 tot 4 G1

Niveau 1 Niveau 1 tot 4 S4

EN374 - 3Bepaling van de doorlaatbaarheidsweerstand.

Met doorlaatbaarheid bedoeld men het mechanisme waarmee een chemisch product op moleculaire schaal het materiaal van een beschermingshandschoen doorkruist. Er werd een lijst van 12 standaard chemische producten bepaald. Elk van deze chemische producten wordt gecodeerd door een identificatieletter.

Code Chemische

substantie

Cas nr Klasse

A Methanol 67-56-1 Primaire alcohol

B Aceton 67-64-1 Keton

C Acetonitriel 75-05-8 Nitril

D Dichloormethaan 75-09-2 Chloorwaterstof

E Kooldisulfide 75-15-0Zwavelhoudende

organische verbinding

F Tolueen 108-88-3Aromatischekoolwaterstof

G Diethylamine 109-89-7 Amine

H Tetrahydrofuraan 109-99-9 Heterocyclische ether

I Ethylacetaat 141-78-6 Ester

J n-Heptaan 142-82-5Verzadigde

koolwaterstof

KBijtende Soda

40%1310-73-2

Anorganische base

LZwavelzuur

96%7664-93-9

Anorganischmineraal zuur

Elke handschoen zal moeten getest worden tegen minstens 3 van deze chemische producten, en waarbij een minimale doorlatingstijd van 30 min (Klasse 2) zal moeten behaald worden. De doorlatingstijd (Geklasseerd van 0 tot 6) wordt bepaald als zijnde de tijdsduur die het chemisch product nodig heeft om van de externe oppervlakte van het handschoenmateriaal tot de andere kant van het materiaal te komen.

Page 253: Rox catalogus NL 2015

252

Gids omtrent weerstand tegen chemische producten

Aceetaldehyde (ethanal) +++ +++ + 0

Aceton +++ ++ 0 0

Acrylonitriel ++ + 0 0

Ammoniak +++ +++ +++ +++

Ammoniumchloride +++ +++ +++ +++

Ammoniumnitraat +++ +++ +++ +++

Amylalchohol +++ +++ +++ +++

Aniline ++ ++ 0 0

Asfalt 0 + +++ 0

Benzaldehyde + 0 0 0

Benzeen 0 0 + 0

Benzine (auto’s) 0 ++ +++ +

Benzol 0 0 + 0

Bleekwater ++ +++ +++ ++

Broomwaterstofzuur +++ + + +

Butylacetaat 0 0 + 0

Butylalcohol (of n-butanol) ++ +++ +++ ++

Calciumchloride +++ +++ +++ +++

Calciumfosfaat +++ +++ +++ +++

Calciumnitraat +++ +++ +++ +++

Chloor 0 ++ ++ +++

Chlooraceton + + 0 0

Chloorbenzeen 0 0 0 0

Chloroform 0 0 0 0

Chroomzuur 50% 0 0 + ++

Citroenzuur +++ +++ +++ +++

Creosoot (carbolineum) 0 + +++ +

Cresol 0 + + 0

Cyclohexaan 0 + ++ 0

Cyclohexanol ++ +++ +++ +++

Cyclohexanon + + 0 0

Diacetone alkohol +++ +++ + 0

Dibuthylftalaat 0 ++ +++ 0

Dibutylether 0 + +++ 0

Dibutylftalaat ++ + +++ 0

Dichloorethaan 0 0 + 0

Dichloorpropeen 0 0 + 0

Dierlijke vetten + +++ +++ +

Dieselolie 0 + +++ +

Diethanolamine +++ +++ +++ ++

Diethyl ether 0 +++ +++ 0

Diethylamine 0 0 + 0

Diisobuthyl ketone + + +++ +

Diisocyanuraat + ++ ++ +

Dimethylformamide ++ ++ 0 0

Dimethylformamide ++ ++ 0 0

Dimethylsulfoxyde +++ +++ +++ 0

Dioctylftalaat + + + 0

Dioctylftalaat ++ +++ 0 ++

Drukinkt ++ +++ +++ +

Epoxyhars +++ +++ +++ +++

Ethylacetaat 0 + + +

Ethylalcohol (ethanol) +++ +++ +++ ++

Ethylamine (aminoethaan) 0 0 ++ +

Ethyleenglycol +++ +++ +++ +++

Fluoride ++ +++ +++ ++

Fluorwaterstofzuur (30%) ++ +++ +++ ++

Formaldehyde +++ +++ +++ +++

Formaldehyde 30% +++ +++ +++ +++

Fosforzuur ++ +++ +++ ++

Furfural +++ ++ 0 0

Gistingsalcohol +++ +++ +++ ++

Glycol +++ +++ +++ +++

Hexaan 0 ++ +++ 0

Huisbrandolie 0 0 +++ +

Huishoudelijke detergenten + ++ ++ ++

Hydrazine 65% ++ +++ +++ +++

Ijsazijn +++ +++ °° +

Isopropylalcohol +++ +++ +++ ++

Kaliumacetaat +++ +++ +++ +++

Kaliumbicarbonaat +++ +++ +++ ++

Kaliumchloride +++ +++ +++ +++

Kaliumhydroxyde 50% +++ +++ +++ +++

Kaliumjodide +++ +++ +++ 0

Kaliumnitraat +++ +++ +++ +++

Kaliumsfosfaat +++ +++ +++ +++

Kaliumsulfaat +++ +++ +++ +++

Kerosine 0 + +++ +

Koningswater 0 ++ + +

Koolstoftetrachloride (tetrachloormethaan)

0 0 + 0

Lakverdunners + ++ ++ 0

Magnesiumcarbonaat +++ +++ +++ +++

Meststoffen +++ +++ +++ +++

Methumalcohol (methanol) +++ +++ +++ ++

Page 254: Rox catalogus NL 2015

253 De n

orm

en

Gids omtrent weerstand tegen chemische producten

Methyl ethyl keton + + 0 0

Methylacetaat + + ++ 0

Methylamide ++ ++ +++ +++

Methylaniline + + +++ +++

Methyleenbromide 0 0 0 0

Methyleenchloride 0 + + 0

Minerale olie 0 +++ +++ +

Naftaleen 0 + ++ 0

Natriumbicarbonaat +++ +++ +++ ++

Natriumcarbonaat +++ +++ +++ +++

Natriumchloride +++ +++ +++ +++

Natriumfosfaat +++ +++ +++ +++

Natriumhydroxyde 50% +++ +++ +++ ++

Natriumjodide +++ +++ +++ 0

Natriumnitraat +++ +++ +++ +++

Natriumsulfaat +++ +++ +++ +++

N-ethylaniline + +++ +++ +

Nikkelchloride +++ +++ +++ +++

Nitreerzuur (20%) ++ ++ + +

Nitrobenzeen 0 + 0 0

Nitromethaan + ++ + 0

Nitropropaan + ++ 0 0

Octylalcohol ++ +++ +++ +

Oleïnezuur + +++ +++ +

Onkruidverdelger +++ +++ +++ +++

Ontkleurders (coiffure) +++ +++ +++ +++

Oxaalzuur +++ +++ +++ +++

Oxyde de propylène 0 0 0 0

Pentachloorfenol 0 + ++ 0

Perchlooretheen + + +++ 0

Picrinezuur ++ +++ +++ ++

Pijnolie 0 + +++ +

Plantaardige olie 0 ++ +++ +

Polyesterhars 0 + ++ +

Propaan 0 ++ ++ ++

Propeenoxide 0 ++ +++ +

Latex Neopreen Nitrile PVC

Deze gids geeft enkel informatie van algemene orde op de materialen , waarvoor de verantwoordelijkheid van Singer Frères niet kan ingezet worden.

De weerstand van een handschoen hangt eveneens af van de temperatuur, de concentratie van het chemisch product, de dikte van de handschoen, de duur van onderdompeling, enz…

Voor uw veiligheid moeten de proeven worden uitgevoerd vóór het gebruik van de handschoenen.

Altijd de bijsluiter lezen die het product vergezeld.De conformiteit aan de norm EN374 en de behaalde niveaus ten opzichte van het betreffende chemisch product controleren.

Propylacetaat ++ + ++ 0

Propylalcohol ++ +++ +++ +

Pyridine + 0 0 0

Ricinusolie 0 +++ +++ +

Silicaten +++ +++ +++ +++

Silicium 0 ++ 0 +

+++: Zeer goed, voor een langdurig gebruik, maar binnen de tijdslimiet van de doorlatingstijd (*)

++: Goed, voor gebruik bij onderbroken contact met het chemisch product, voor een kortere duur dan de doorlatingstijd (*)

+: Gemiddeld, voor gebruik tegen opspatten van het chemisch product.

0: Afgeraden. Geen handschoenen gebruiken uit deze materie als bescher-ming tegen dit chemisch product.

(*) Doorlatingstijd: Komt overeen met de tijd die verloopt tussen het moment dat het chemisch product zich aan de externe oppervlakte van het handschoenmateriaal bevindt tot het de andere kant van het materiaal verschijnt, volgens de werkwijze van EN374-3.

Snijolie 0 +++ +++ ++

Solventen voor rubber 0 ++ +++ 0

Stoddard solvent 0 +++ +++ +

Stookolie 0 + +++ +

Styreen 0 0 0 0

Terpentijnolie 0 0 +++ +

Tetrachloorethaan 0 0 +++ 0

Tetrachlooretheen 0 0 +++ 0

Thioether + +++ +++ +

Tinchloride + +++ +++ +++

Tolueen 0 0 + 0

Trichlooretheen 0 0 0 0

Verf- en vernis afbijtmiddelen + ++ ++ X

Verfverdunners + ++ ++ +

Watervrij azijnzuur 50% +++ +++ +++ +++

White Spirit 0 ++ +++ +

Wijnsteenzuur +++ +++ +++ +++

Xyleen 0 0 ++ 0

Xylopheen 0 + +++ +

Zinksulfaat +++ +++ +++ +++

Zoutzuur, geconcentreerd ++ +++ +++ +++

Zwavelzuur 10% +++ +++ ++ ++

Zwavelzuur 95% 0 + 0 ++

Page 255: Rox catalogus NL 2015

254

Antival systemen

Een persoonlijke bescherming in antival draait rond meerdere onmisbare elementen en een serie normen:• Voorziening voor het opvangen van het lichaam (voorzien van één of meerdere aanhechtingspunten),• Verbinding tussen deze voorziening en een ankerpunt,• Verankeringsvoorziening (verankeringspunt en structureel anker).

> Opvangen van het lichaam

Het is het veiligheidsharnas, opvangsysteem van het lichaam, dat bestemd is om de val te onderbreken en dat zich rechtstreeks op het lichaam aanpast.Dit systeem kan gevormd worden door verschillende elemen-ten: bandlussen, haken, enz…Een harnas bestaat uit minimaal één verankeringspunt (of aanhechtingspunt), om zo de verbinding met een lijn te verzekeren.Dit deel wordt gedekt door de norm EN361: ‘Persoonlijk beschermingsmiddel tegen het vallen van een hoogte: Antival harnas. ’Het harnas kan eveneens sa-mengesteld zijn met een gordel (voorziening om het lichaam op te vangen dat het lichaam omsluit ter hoogte van de taille) De gordels worden gedekt door de norm EN358: Persoonlijk beschermingsmiddel ter werkpositionering en verhindering van het vallen van een hoogte:‘Werkpositioneringsgordels en werkpositioneringslijnen’De gordels kunnen eveneens worden gebruikt als werkposi-tioneringsgordels, samengesteld met een lijn. (In dit geval verzekert dit materieel niet de antival functie).

> De antival verbinding

(verbindingselement)Is de verbinding tussen de persoon – het harnas – en het verankeringspunt.Het betreft lijnen die ofwel uit touw, synthetische vezels, metalen kabel, bandlus of ketting bestaan.Maximale lengte = 2M. Dit gedeelte wordt gedekt door de norm EN354 Persoonlijk beschermingsmiddel tegen het vallen van een hoogte: Lijnen’.Deze elementen kunnen samengesteld worden met een energieabsorber ; de energieabsorber laat toe de schok te dempen bij het vallen. Dit element wordt gedekt door de norm EN355.‘Persoonlijk beschermingsmiddel tegen het vallen van een hoogte: Energieabsorbers’.De absorber bestaat uit een opgevouwen bandlus in verpakking.In geval van schok scheurt de verpakking en de bandlus ontplooit zich, waardoor de remkracht beperkt wordt tot een niet kwetsend niveau.

De antival verbinding wordt uitgerust met een verbindingss-tuk dat toelaat het zowel aan het harnas (koppelingspunt), als aan het verankeringspunt te verbinden.De verbindingsstukken kunnen rechtstreeks met de lijn en/of energie absorber vervaardigd worden, of afzonderlijk verkocht worden en aanwendbaar door een karabijnhaak met schroef. De verbindingsstukken worden gedekt door de norm EN362. ‘Persoonlijk beschermingsmiddel tegen het vallen van een hoogte: Verbindingstukken’

> De verankeringsvoorziening

Structureel anker – verankeringsvoorziening – verankerings-punt – PBM• Structureel ankerIs het fixatiepunt op een structuur ‘Een (of meerdere) element(en) duurzaam vastgemaakt op een structuur,waarop het mogelijk is een verankeringsvoorziening of een PBM vast te maken’(EN795:1996)• VerankeringsvoorzieningElement of serie elementen of componenten die één of meer-der verankeringspunt(en) bevat(ten) (EN795:1996)• Verankeringspunt‘Element waaraan een PBM kan worden vastgemaakt, na installatie van de verankeringsvoorziening’(EN795: 1996).De verankeringsvoorziening wordt gedekt door de norm EN795.‘Persoonlijk beschermingsmiddel tegen het vallen van een hoogte: Verankeringsvoorziening’.Er worden verschillende klassen gedefinieerd in de norm, naargelang het verankeringstype.

Klasse A1 Verankeringsvoorziening bestemd om teworden vastgemaakt op verticale, horizontale en hellende oppervlakten. PBM.

Klasse A2 Verankeringsvoorziening bestemd om te wordenvastgemaakt op hellende daken – PBM.

Klasse B Voorlopige, verplaatsbare verankeringsvoorziening – PBM.

Klasse C Verankeringsvoorziening voorzien van flexibelehorizontale levenslijn – geen PBM.

Klasse D Verankeringsvoorziening voorzien van een vastehorizontale levenslijn – PBM.

Klasse E Ankers voor doodgewicht – PBM.Er kunnen ankerlijnen aangebracht worden tussen de ankers:- Een rail waar men een PBM kan aan vasthechten- Een flexibele ankerlijn waar men een PBM kan aan vasthechten

‘Wanneer de voorzieningen voor collectieve bescherming niet kunnen worden ingezet moet de veiligheid van de werknemers worden verzekerd door een aangepast antival systeem dat een vrije val van meer dan één meter hoogte verhindert, of in dezelfde omstandigheden de gevolgen van een val van grotere hoogte beperkt. Wanneer gebruik gemaakt wordt van een dergelijke uitrusting zal de werknemer nooit alleen blijven, zodat men hem ter hulp kan komen binnen een tijdspanne die overeenstemt met het behoeden van de gezondheid.’(Decreet 02004-927 van 1 sept 2004)

Page 256: Rox catalogus NL 2015

255 De n

orm

en

Antival systemen

> Andere antival producten

- Verplaatsbare antival op een vaste ankerlijn: norm EN353-1‘Ondergeschikt systeem bestaande uit een vaste ankerlijn, een verplaatsbare antival met automatische blokkering die verbonden is aan de vaste ankerlijn, en een lijn die vastgemaakt is aan de verplaatsbare antival. Een energieabsorberend element kan worden ingewerkt in de mobiele antival, de lijn of de verankering (EN363).• Statische weerstand: vaste ankerlijn met ge monteerde verplaatsbare antival en lijn: weerstand tegen een kracht van ten minste 15kN.• Dynamische weerstand: Bij een testmassa van 100 kg mag de remkracht de 6 kN niet overschrijden et de stopafstand mag niet méér dan 1,0 M bedragen.

- Verplaatsbare antival op een flexibele ankerlijn: norm EN353-2 ‘Ondergeschikt systeem bestaande uit een flexibele ankerlijn, een verplaatsbare antival met automatische blokkering die verbonden is aan de flexibele ankerlijn, en een lijn die vastge-maakt is aan de verplaatsbare antival.Een energieabsorberend element kan worden ingewerkt in de mobiele antival, de lijn of de verankering (EN363). • Statische weerstand: - Verankeringstouwen: weerstand tegen een kracht van minstens 20 kN.- Verankeringskabels: weerstand tegen een kracht van minstens 15 kN.• Dynamische weerstand: Bij een massa van 100 kg (staal in vaste vorm) mag de remafstand de 6 kN niet overschrijden en de stopafstand niet méér dan 3,0 M bedragen.

norme EN360Persoonlijk beschermingsmiddel tegen het vallen van een hoogte: Antival met automatische rappel.

> Andere normen

EN365 ’Persoonlijk beschermingsmiddel tegen het vallen van een hoogte: algemene vereisten voor de gebruiksaanwij-zing en markering’.

EN363 ‘Persoonlijk beschermingsmiddel tegen het vallen van een hoogte: val-stop systeem. Algemene vereisten voor de gebruiksaanwijzing en markering’.

EN364 ‘Persoonlijk beschermingsmiddel tegen het vallen van een hoogte: val-stop systeem.Beproevingsmethoden. Definieert de beproevingsmethoden van de elementen die deel uitmaken van een PBM tegen het vallen van een hoogte en de aanverwante apparaten.

Page 257: Rox catalogus NL 2015

256

Maximaal in de kijker zetten

Werktuigen voor uw ontwikkeling

Er bestaan zonder twijfel ideale oplossingenom uw PBM-verkoop te ontwikkelen.

OPW

AARD

ERIN

G V

OOR

UW P

BM-A

FDEL

ING

256

Gepersonaliseerde acties om verkoop te genererenGebruiksklare kits voor uw handelsacties.

Gepersonaliseerde acties om

Shop in shop oplossingenop maatModuleerbare implantaties volgens uw verkoopplan.Aanwijzingsborden die uw afdeling overzichtelijk en aantrekkelijk maken.

+33 3 28 28 29 00

Er bestaan zonder twijfel ideale oplossingen

Gebruiksklare kits voor uw handelsacties.

Page 258: Rox catalogus NL 2015

257

SACSHOES VALISEROUL

MAL SECUREVA SACGOLDEX NOIR

Het aanbod promoten

Werktuigen voor uw ontwikkeling

La sacoche pour les gants

HET

AAN

BOD

PROM

OTEN

Het brillenvaliesje

De schoenenvalies

Het handschoenenkoffertje

De kledingvalies

Productvormingssessies

Presentatie- entransportmiddelen vooruw verkopers

257

Page 259: Rox catalogus NL 2015

258

www.singer.fr

Krijg met één muisklik toegang

tot de integraleinformatie

Zoekmachine per chemisch risico

Elk beroep z’n eigen beschermingsuitrusting, een preselectie van onze best aangepaste producten

Nieuwe rubrieken:

WW

W.S

INGE

R.FR

Toegang op afstand tot een geheel van diensten:technische fiches, beproevingscertificaten…

Een nieuwe internetsite voor de ontwikkeling van uw activiteit

258

Page 260: Rox catalogus NL 2015

259

Een organisatie…Zich de mogelijkheden aanschaffen van een reële onafhankelijkheid

Sedert 1902…

Een verregaande service garanderen, voortdurend aan slagvaardigheid winnen, een reële presentatiekwaliteit aanbieden om de eisen van de klanten vóór te zijn… Zóveel doelen die Patrick en Laurent Singer, broers van de derde generatie bestuurders, zich gesteld hebben.

Om deze ambities te kunnen verwezenlijken werd in 2005 een nieuwe organisatie opgezet. Concreet betekent dit de bouw van een logistiek platform van 5000 m2 langs de Noordzeekust, in de streek van Dunkerque.

Deze ultra-moderne infrastructuur biedt de mogelijkheid voor opslag en distributie van meer dan 1200 referenties (permanent meer dan 3,5 miljoen artikelen), en laat toe de organisatie te optimaliseren, waarborg voor een ontwikkelingsproces waarin alle Singer-partners delen.

UW T

EVRE

DEN

HEID

259

Eén enkele strategie

Uw tevredenheid

Page 261: Rox catalogus NL 2015

260

De geschiedenisTerug in de tijd…De oorsprong van de geschiedenis gaat meer dan 100 jaar terug in de tijd. In het noorden van Frankrijk, Saint Omer, looien de broers Achille en Maurice Singer huiden, om ze te bewerken en er paardentuigen van te maken.

Michel en Etienne, de twee zonden van Maurice, staan op dat moment aan het roer. Ze investeren in moderne productiewerktuigen om aan de groeiende vraag van de markt te kunnen beantwoorden. Het verhaal gaat versneld verder tijdens de jaren 70. Met een toekomstgerichte blik anticipeert het bedrijf op de veranderingen die zich geleidelijk aan nestelen in de wereldeconomie en in het franse bedrijf. Meer en meer wordt gekozen om kennis te delen, door samen te werken met buitenlandse fabrikanten, die op hun beurt zeer snel trouwe partners worden. Hun strategische posities stellen hen in staat om nieuwe producten te ontwerpen en op de markt te brengen, terwijl ze hun invloed uitbreiden op de Europese markt.

Een opening…Met de Wereld als partner

De geschiedenis had kunnen ophouden tijdens de Tweede Wereldoorlog, bij de ruïnes van de looierij uit de Audomarois, die toen werd plat gebombardeerd. Maar het is in deze na-oorlogse jaren dat er zich een behoeft aan beschermingshandschoenen begon te manifesteren, vooral in leder. Dit blaast nieuw leven in het bedrijf, en het is het begin van een nieuwe ontwikkeling.

…en de weg volgen die naar de PBM’s leidt.

Een know-how…Zich onderscheiden door uitmuntendheidDe know-how van Singer vertaalt zich niet alleen in de kwaliteit en de betrouw-baarheid van z’n producten en aangeboden diensten, maar ook in de kwaliteit van de vertrouwensrelaties die het heeft kunnen opbouwen met zijn partners.

Een toekomst…Vandaag de producten ontwerpen van morgenNieuwe materialen, nieuwe technologieën, nieuwe trends… Van PBM’s wordt op vandaag verwacht dat ze nog meer uitgesproken ergonomisch, anatomisch en efficiënt zijn, en zo dicht mogelijk aansluiten bij de actuele modetrends. Singer investeert meer dan ooit om u betrouwbare, comfortabele en modebewuste PBM’s voor te stellen.

Singer Frères

Een pioniersgeest

Page 262: Rox catalogus NL 2015

261

A BLZ.

Ademhaling ..................................................54-60

Adapters (voor werfhelmen) ...........................44-46

Ademhaling (bescherming) .............................54-60

Ankerhaak met snelsluiting ................................227

Ankerlijn ..........................................................225

Antival ............................................................224

Armbanden .....................................................213

B BLZ.

Bakens plooibaar .............................................213

Beenkappen .....................................................195

Beheersing (handschoenen) ............................68-74

Beugels (gehoorbescherming) .............................42

Bivakmuts .........................................................53

Blousons .................................165, 167, 172, 207

Bolero (schort) ................................................194

Bouclette katoen (handschoenen) ................138-139

Bouclette katoen (mouwen) ...............................198

Brandwerend (handschoenen) ..............................80

Brennus (helm) ..................................................49

Bretelbroeken ..................................................183

Brilkoordjes .......................................................32

Brillen met veren ....................................20-29, 33

Broek (splitleder voor lassers) ...........................195

Broek (werkkledij) .............. 178-182, 186-187, 195

C BLZ.

CE Normen (info) ......................................240-255

Cooldry (T-Shirt, Polo)................................179-185

Coolmax (handschoen) ......................................134

Chirurgisch masker ..........................................234

D BLZ.

Docker (handschoenen) ..................................62-65

Draagtassen ...........................................221, 257

E BLZ.

Elektrieker (handschoenen)................................107

Energieabsorbers.............................................226

Etui (brillen) ......................................................32

F BLZ.

Filters (voor halfgelaatsmaskers) ....................59-60

G BLZ.

Gehoorbescherming (beugels) .............................42

Gehoorbescherming (gehoorkappen)....38-41, 44, 47

Gehoorbescherming (oordoppen) ........................43

Gehoorkappen ...................................38-41, 44, 47

Gelaatsschermen (met hoofdband) ..................36-37

Gelaatsschermen (voor helmen)......................45-46

Geweven (katoenen handschoenen) .............140-141

Gordel (werkpositionering) ................................219

H BLZ.

Haken (antival) .................................................227

Halfgelaatsmasker (ademhaling) .....................54-60

Hand (bescherming van) ..............................62-142

Handschoenen ............................................62-142

Harnas (antival) ........................................215-221

HDPE (handschoenen) ...............................zie HDPE

Hoofd (bescherming van) ...............................20-60

Huishoudhandschoenen .....................................106

Hygiënemaskers ..............................................234

I BLZ.

Interlock (handschoenen) ...........................135-136

Iris2 (helm) .......................................................50

J BLZ.

Jersey (handschoenen) .....................................137

K BLZ.

Kappen (lassers) ...........................................34-35

Kappen (textiel, leder) ................................53, 195

Karabijnhaken ..................................................227

Katoen (handschoenen) ..............................135-142

Kevlar (handschoenen) ...............................125-127

Kevlar (manchetten) .........................................197

Kinbescherming (voor helm) ..........................44, 46

Kit (bosbouw) ...............................................48-49

Kit (harnas) .....................................................221

Kledij (koude) .................... 158-177, 200-208, 210

Kledij (lassers)..........................................194-195

Kledij (regen) ....................................190-193, 205

Kledij (signalisatie) ....................................200-212

Kledij (werk) .....................................178-189, 209

Kniebeschermers .............................................188

L BLZ.

Laarssokken ....................................................156

Laarzen (PVC, veiligheid) ............................154-155

Lampen (voorhoofd) ............................................51

Lasbrillen .....................................................33-34

Lasmaskers en toebehoren ............................34-35

Lassers (brillen)............................................33-34

Lassers (handschoenen) ................................75-81

Lassers (Kledij) .........................................194-195

Lassers (maskers en toebehoren) ...................34-35

Lassersvesten .................................................194

Latex (handschoenen) ..................................96-107

LED ..................................................................51

Leder (handschoenen) ...................................62-81

Leder (kledij) ............................................194-195

Leeflijn (tijdelijk) ...............................................228

Lichaamsbescherming ...............................157-228

Lichttoorts ........................................................51

Lieslaarzen ......................................................154

Lijnen (bandmateriaal, touw) ......................222-224

Lijn met reductie ..............................................224

M BLZ.

Manchetten (leder, katoen,…) ...................197, 198

Maskerbrillen ...............................................31-32

Maskers tegen fijne deeltjes...........................54-59

Mechaniek (handschoenen)................................133

Modal (onderkleding) ........................................177

Mouwloze vesten ...................... 170-173, 210-211

Muts (acryl, Thinsulate) ......................................53

N BLZ.

Neopreen (handschoenen) ..............................94-95

Ninja handschoenen.....85, 110-111, 116, 120, 122

Nitril (handschoenen) ....................................82-93

Noppen (handschoenen) .............................130-132

Nymfit (handschoenen) ..................................82-83

Nymflex ..........................................................116

O BLZ.

Oordoppen ........................................................43

Onderkleding ...................................................177

Overall (regenkledij) ...................................191-192

Overall (wegwerp) ............................................237

Overall (werkkledij) ...................................184, 188

Overschoenen (polyethyleen ..............................238

P BLZ.

Panoramische maskers .................................58-59

Parka’s ..................... 159-164, 166-167, 200-204

Patronen voor panoramische maskers ..................58

HDEP (snijbestendige handschoenen) .120-124, 128-129

Petten (polyamide, katoen) ..................................53

Polar (jassen, pulls, mouwloze vesten) ........173-176

Polo’s .....................................................179, 212

Polyethyleen (handschoenen) .............................235

Polyurethaan (handschoenen) .....................116-123

Polyurethaan (manchetten) ...............................197

Polyurethaan (regenkledij) .................................190

Polyurethaan (schort) .......................................196

Proban (artikels uit) ...........................53, 194, 198

Pulls (polar, acryl) ....................................175, 176

PVC (handschoenen) .................................108-115

PVC (manchetten) ............................................197

PVC (schorten) ................................................196

R BLZ.

Regen (kledij) ....................................190-193, 205

Regenjas .........................................................192

Regenpakken ....................................190-192, 205

S BLZ.

Schort (wegwerp) ............................................238

Schort (werkkledij) ...........................................189

Schorten .........................................194, 196, 238

Short (werkkledij) .............................................185

Signaal (kledij) ..........................................200-212

Signalisatie .....................................................213

Signalisatiedriehoek ..........................................213

Signalisatiekegel ..............................................213

Snijbestendig (handschoenen) ....................120, 129

Snowflex (handschoen) .......................................96

Softshell ..................................................168-169

Sokken ............................................................156

Stof (maskers) ..............................................54-57

Stootpetten .......................................................52

T BLZ.

Thinsulate .............................................53, 65, 74

Toebehoren (brillen) ............................................32

Toebehoren (schoenen, laarzen) .........................156

Toebehoren (werfhelmen) ...............................44-47

T-shirts korte mouw .................................185, 212

T-shirts lange mouw (onderkleding) ............177, 212

V BLZ.

Veiligheidsschoenen ..................................144-151

Verankeringsringen ..........................................228

Verbindingselementen (antival) ..........................227

Vest (werkkledij) ..............178, 180, 182, 186, 209

Vinyl (handschoenen) ........................................235

Voeding (laarzen, schoenen) .......................148-155

Voet (bescherming van) .............................143-156

W BLZ.

Waders ..........................................................154

Warmtewerend (handschoenen) ..... 78-81, 125-126

Wegwerp (hand) ..............................................235

Wegwerp (hoofd) .............................................234

Wegwerp (ademhaling) ..............................230-233

Wegwerp (lichaam) ...................................236-238

Wegwerp (voet) ...............................................238

Werfhelmen .................................................44-50

Waterafstotend (handschoenen) .....................72-73

Z BLZ.

Zaklampen ........................................................51

Zolen (voor schoenen) ......................................156

Zonnebril ...............................................21-22, 24

Index

Page 263: Rox catalogus NL 2015

262

1.Deze catalogus werd samengesteld in de zorg om de klanten van SINGER FRERES in optimale omstandigheden te kunnen informeren.2.1.Hij heeft geen enkele contractuele waarde.3.De inhoud van dit document kan onaangekondigd gewijzigd worden.4.Omdat de reële gebruiksomstandigheden van een product niet exact kunnen worden voorgesteld, is het de algehele verantwoordelijkheid van de eindgebruiker, en niet die van SINGER FRERES, om te bepalen of een product al dan niet aangepast is aan het geplande gebruik.5.De vennootschap SINGER FRERES is titularis van het geheel van de rechten aangaande deze catalogus (meer bepaald teksten, beeld-materiaal, foto’s uigezonderd fotobanken, paginasamenstelling …) Elke gehele of gedeeltelijke reproductie zonder voorafgaandelijke schriftelijke toelating van SINGER FRERES is strikt verboden en wordt als namaak beschouwd.

WAARSCHUWING

Page 264: Rox catalogus NL 2015

Licht, in droge omgeving

Licht, in vochtige omgeving

Zwaar, in droge omgeving

Zwaar, in vochtige omgeving

Selectioneer de meest geschikte handschoen in één oogopslag.

Bescherming vande handenEen duidelijke en doeltreffende indicatie biedt u de mogelijkheidom het aanbod handschoenen te rangschikken volgens type verhandeling of bescherming.

Tegen warmte

Chemisch

Tegen koude

Tegen snijden

> Verhandeling

> Bescherming

ARTIKEL 1De hiernavolgende voorwaarden zijn de enige toepasbare voorwaarden op de bestellingen en leveringen, wat ook de voorwaarden van de koper mogen zijn.

ARTIKEL 2Ontvangst: de goederen reizen niet-franco op eigen risico van de koper, zelfs in het geval van een afgeleide franco-levering blijven de hiernavolgende voorwaarden van toepassing. De in ontvangstneming van onze goederen heeft altijd plaats vóór vertrek, af fabriek, uit onze magazijnen. Deze ontvangstclausule betreft de conformiteit van de goederen, even zeer op gebied van kwaliteit als van kwantiteit, gewicht en afmetingen. Het laden van de goederen door de koper geldt als onvoorwaardelijke en definitieve aanvaarding van de goederen. De koper heeft de verplichting om de controle uit te voeren bij het laden, dus vóór vertrek.In geval van afhaling door een derde, worden deze derden steeds geacht te handelen als gemandateerde door, en voor rekening van de koper. Geen enkele dwaling is inroepbaar. De goederen worden in elk geval aanvaard wanneer een voorafgaande fabricatietest werd uitgevoerd, en wanneer deze aanvaard werden.

ARTIKEL 3De koper verbindt zich eveneens jegens de verkoper, om alle gevraagde garanties, voor of tijdens de overeenkomst, te verschaffen teneinde de betaling van de aankoopprijs of de uitvoering van het contract te garanderen.Deze garanties worden door de koper gekozen, ofwel een garantie op het handelsfonds en/of vorderingen, ofwel een geaccepteerde wissel, al dan niet met aval volgens keuze van de verkoper, bankgarantie, enz…In deze garanties wordt ook de dekking door een kredietverzekering gerekend.In geval van verzaking aan deze dekking kan onze vennootschap, na verwittiging, de overeenkomst schorsen of zelfs ontbinden.

ARTIKEL 4Leveringstermijn: De leveringstermijn is zonder verbintenis van onzentwege, enkel een ernstige indicatie. De koper kent ons, na verwittiging per aangetekend schrijven, een verlenging van de levertermijn toe van 30 dagen. Deze bijkomende termijn van 30 dagen begint maar te lopen na het einde van de initieel aangegeven levertermijn.De verkoper is nooit aangemaand zonder voorafgaande aanmaning.De goederen moeten door de koper worden afgehaald binnen 8 dagen na terbeschikkingstelling. Wanneer deze termijn verstreken is zal de factuur worden opgemaakt en verschuldigd zijn. Deze datum brengt van rechtswege de risicoverplaatsing met zich mee, alsook de verplichting tot betaling. Wanneer de levertermijn verstreken is, en onze ingebrekestelling voor afhaling zonder gevolg is gebleven gedurende 15 dagen, zal de overeenkomst beschouwd worden als van rechtswege beëindigd, en wordt de koper verplicht tot het betalen van een schadevergoeding van 33%. De verkoper is niet verantwoordelijk voor de schade en ongunstige gevolgen die zich ten gevolge van een vertraging van levering zouden voordoen, wanneer onze firma niet in fout is, of in geval van staking en in geval van overmacht. In dit geval staat het de opdrachtgever vrij om, nadat een ingebrekestelling na 30 dagen na het verstrijken van de termijn zonder gevolg zou zijn gebleven, dat de overeenkomst wordt ontbonden voor het deel dat niet voldaan werd, en dit zonder enige schadevergoeding, en op voorwaarde van onmiddellijke regeling tussen de partijen.

ARTIKEL 5Elke factuur, die op de vastgestelde vervaldag onbetaald blijft, hetzij gedeeltelijk of voor de totaliteit, zal van rechtswege worden vermeerderd, en dit zonder ingebrekestelling, met een jaarintrest van 10%, tot betaling van het integrale bedrag. In geval van niet-betaling, in z’n geheel of gedeeltelijk, van de verschuldigde som van elke factuur, zelfs gedeeltelijk, op vervaldag, zonder ernstige reden, zal het verschuldigde bedrag, na een zonder gevolg gebleven ingebrekestelling, worden vermeerderd met een schadevergoeding van 15%, met een minimum van 125,00 € en een maximum van 2000,00 €, zelfs wanneer deze termen en verlengde termijn werden toegekend.

ARTIKEL 6In geval van onenigheid over de aanvaarding zal elke klacht van rechtswege niet aanvaard worden wanneer het geheel van de levering niet intact en zonder schade is gebleven: het bewerken, behandelen, aanbreken, enz., al is het voor een verwaarloosbaar deel, vernietigt elke klacht, onder welke vorm ook, en betekent de aanvaarding van de volledige levering die een entiteit voorstelt. Restitutie, zelfs gedeeltelijk, zal dus niet worden aanvaard.

ARTIKEL 7In het geval dat de koper in gebreke blijft om de vereiste garanties te bezorgen, of in geval van niet-betaling of laattijdige betaling van een waarde of factuur op haar vervaldag, zullen de leveringen kunnen worden onderbroken of stopgezet, zonder ingebrekestelling, zelfs als het om wissels gaat.De verkoper zal de overeenkomst als van rechtswege als ontbonden kunnen beschouwen, en de onmiddellijke betaling eisen van alle verschuldigde bedragen, zonder rekening te houden met de toegelaten betalingsdetails, op voorwaarde dat een aangetekend schrijven wordt verstuurd aan het adres van de koper.

ARTIKEL 8Het niet-betalen op vervaldag maakt het saldo van alle rekeningen, wissels inbegrepen, onmiddellijk vorderbaar, en verschaft de verkoper de mogelijkheid om dit onder dwang te bekomen.

ARTIKEL 9Ontbinding ten laste van de koper: voor alle gevallen waarin de verkoop zal ontbonden worden ten laste van de koper, zal de koper zich verbinden tot het betalen van een forfaitaire schadevergoeding voor ontzegging van winst, een som in overeenstemming tot 33% van de waarde van de goederen zonder BTW, voor het aandeel van de verkoop diewerd ontbonden. Niettemin, in geval dat de goederen reeds in productie zouden zijn, heeft de verkoper recht op integrale schadevergoeding.

ARTIKEL 10Wanneer de productieverkoop zich baseert op een model dat ter beschikking werd gesteld van de koper, zal deze exclusief verantwoordelijk zijn voor de juistheid van de tekening en het model. Onze firma draagt geen enkele verantwoordelijkheid in deze materie, gezien de koper zich als enige garant stelt voor alle specificaties.

ARTIKEL 11Er werk expliciet overeengekomen dat de geleverde goederen de volledige eigendom blijven van onze firma tot volledige betaling van de verschuldigde som. In geval van niet-betaling en na ingebrekestelling in dit verband, wanneer deze zonder gevolg blijft gedurende 8 dagen, heeft de verkoper het recht om de geleverde goederen terug op te halen, zelfs wanneer deze gedeeltelijk zouden zijn betaald.Bij weigering tot ophalen zal onze firma het recht hebben om een dwangsom te eisen van 250 € per dag vertraging.Er zal een schadevergoeding worden gerekend van 33% op de teruggehaalde goederen, te vermeerderen wanneer de goederen niet in hun originele staat zouden zijn.

ARTIKEL 12Voor toepassing van onze voorwaarden zal enkel en alleen het Belgische recht van toepassing zijn.De Handelsrechtbank van de zetel van onze firma zal als enige bevoegd zijn in geval van geschil. Enkel de verkoper kan van deze clausule afwijken.

ALGEMENE VERKOOPVOORWAARDENEd

itie

Sept

embe

r 20

14 –

Ged

rukt

in d

e EG

– n

iet

cont

ract

uele

foto

’s –

Fot

orec

hten

Fot

olia

, Sin

ger

– ui

tgez

onde

rd t

ypog

rafis

che

fout

en –

S.A.S. au Capital de 662.490 euros - RC Dunkerque 2006 B 279 - Siret 383 733 623 000 29 - APE 4669B - Code T.V.A. FR 31 383 733 623

Trends collectie 2014/2015

Page 265: Rox catalogus NL 2015

Cat

alog

us 2

01

4/2

01

5

C a t a l o g u s 2 0 1 4 / 2 0 1 5

Pe rsoon l i j k e besche rm ingsm idde l en

ROX bvbaIndustrielaan 148810 Lichtervelde - België

T 0032 51 72 91 12

F 0032 51 67 00 34

E [email protected]

w w w . r o x i s . e u

Persoonlijkebeschermingsmiddelen

Trends collectie 2014/2015Trends collectie 2014/2015