Rouw en verlies: hoe bespreek je dat? · Met de voorstelling Rouw op je dak! bieden theatergroep...

of 1 /1
Rouw en verlies: hoe ga je daarmee om? Als leerling, als docent, als school? En hoe maak je deze gevoelige onderwerpen in de klas bespreekbaar? Met de voorstelling Rouw op je dak! bieden theatergroep TRAXX en Yarden Vereniging hiervoor een opening. Daarmee zetten zij rouw en verlies als nieuw leermiddel op de kaart. In Rouw op je dak! lopen drie verhaallijnen over rouwverwerking parallel: een verkering die uitgaat, ouders die gaan scheiden en een vader die plotseling overlijdt. Uniek is de bespreking na afloop van de voorstelling, waarbij de jonge acteurs in alle openheid en op veilige wijze met de jongeren over deze gevoelens in gesprek gaan. De voorstelling is primair bedoeld voor leerlingen van 15 tot 20 jaar in het voortgezet onderwijs, MBO, ROC’s en HBO-lerarenopleidingen. Kosten Dankzij overheidssubsidie en samenwerking met Yarden Vereniging kan TRAXX deze theatervoorstelling tegen een zeer gereduceerde prijs aanbieden, namelijk voor € 450 (in plaats van € 1.750) per voorstelling*. Dit bedrag kan ook worden voldaan met cultuurpunten. * Dit bedrag is exclusief reiskosten van het theatergezelschap. Meer informatie en/of reserveren? Stuur een mail - voorzien van uw voor- en achternaam, functie, telefoonnummer en naam en adres van uw onderwijsorganisatie - naar: [email protected] Of bel naar TRAXX, telefoon 050 3132 878 of 06 4225 3019. Reactie van Quint, leerling Geert Groote School, in Amsterdam “Ik bedank iedereen van het toneelstuk voor het lachen en de emoties die omhoog kwamen. Jullie zijn een gewéldige toneelgroep.” Rouw op je dak! Boek deze unieke theatervoorstelling op uw school Rouw en verlies: hoe bespreek je dat?

Embed Size (px)

Transcript of Rouw en verlies: hoe bespreek je dat? · Met de voorstelling Rouw op je dak! bieden theatergroep...

 • Rouw en verlies: hoe ga je daarmee om? Als leerling, als docent, als school? En hoe maak je deze gevoelige onderwerpen in de klas bespreekbaar? Met de voorstelling Rouw op je dak! bieden theatergroep TRAXX en Yarden Vereniging hiervoor een opening. Daarmee zetten zij rouw en verlies als nieuw leermiddel op de kaart.

  In Rouw op je dak! lopen drie verhaallijnen over rouwverwerking parallel: een verkering die uitgaat, ouders die gaan scheiden en een vader die plotseling overlijdt. Uniek is de bespreking na afloop van de voorstelling, waarbij de jonge acteurs in alle openheid en op veilige wijze met de jongeren over deze gevoelens in gesprek gaan. De voorstelling is primair bedoeld voor leerlingen van 15 tot 20 jaar in het voortgezet onderwijs, MBO, ROC’s en HBO-lerarenopleidingen.

  KostenDankzij overheidssubsidie en samenwerking met Yarden Vereniging kan TRAXX deze theatervoorstelling tegen een zeer gereduceerde prijs aanbieden, namelijk voor € 450 (in plaats van € 1.750) per voorstelling*. Dit bedrag kan ook worden voldaan met cultuurpunten. * Dit bedrag is exclusief reiskosten van het theatergezelschap.

  Meer informatie en/of reserveren?Stuur een mail - voorzien van uw voor- en achternaam, functie, telefoonnummer en naam en adres van uw onderwijsorganisatie - naar: [email protected] Of bel naar TRAXX, telefoon 050 3132 878 of 06 4225 3019.

  Reactie van Quint, leerling Geert Groote School, in Amsterdam“Ik bedank iedereen van het toneelstuk voor het lachen en de emoties die omhoog kwamen. Jullie zijn een gewéldige toneelgroep.”

  Rouw op je dak!

  Boek deze unieke theatervoorstelling

  op uw school

  Rouw en verlies:hoe bespreek

  je dat?