Roosendaalse Bode 08-04-2015

20

Click here to load reader

description

 

Transcript of Roosendaalse Bode 08-04-2015

Page 1: Roosendaalse Bode 08-04-2015

W E E K B L A D

W E E K B L A D

t h u i s i n d e r e g i o

M I D D E L B U R G S E & V E E R S E

R O O S E N D A A L S E

THUIS IN DE REGIO

W E E K B L A D

W E E K B L A D

t h u i s i n d e r e g i o

M I D D E L B U R G S E & V E E R S E

OPLAGE ROOSENDAAL 35.000TOTALE OPLAGE: 480.000

Lees op pagina 5 Lees op pagina 3

@R_daalsebode

/roosendaalsebode

www.internetbode.nl

rabantWerkt.nl

8 APRIL 2015WEEK 15

Pleidooi voorondergrondsevuilcontainers

Start bouw turnhal en atletiekbaan van startAlleen maar bl i je gezichten bi j a f t rap project sportpark Vierhoeven

ROOSENDAAL – Er waren eigenlijk alleen maar blije gezichten te zien tijdens de officiële start van de bouw van een turnhal en aanleg van een atletiekbaan op sportpark Vierhoeven. Voorzitter Johan Henken van THOR, wethouder Toine Theunis Erwin Ornek, coördinator wedstrijdsport turnen van Dynamo, vonden het allemaal een even historisch moment. Niet al-leen THOR en Dynamo zijn betrokken bij het project, maar ook Keep-Fit, Aleco Sport Visions, BSC en RBC. Lees verder op pagina 5 van deze Bode. FOTO RENÉ BRUIJNINCX

www.Brabantwerkt.nl Vacatures bij jou in de buurt

MOERSTRATEN - De Dorpsfeesten van Moerstraten worden voortaan een week voor de schoolvakantie gehouden. Dat heeft de organisatie besloten. Dit jaar worden de Dorpsfeesten gehouden van donderdag 9 juli tot zondag 12 juli. Tijdens de Dorpsfeesten is er in het kleinste kerk-dorp van de gemeente Roosendaal van al-les te doen. Zo is er een speciale middag voor de ouderen en zijn er volksspelen voor de kinderen. Verder werden er vorig jaar een gezinsfi etstocht, een wandeltocht, een voetbalwedstrijd en een talentenshow gehouden onder de naam Moerstraten’s Got Talent. De Dorpsfeesten in Moerstra-ten worden altijd goed bezocht.

In startblokken voorDorpsfeesten

ROOSENDAAL - Het evenement Dijkpop Roosendaal zoekt bands die willen optre-den. Dit jaar wordt het evenement voor de zevende keer op rij gehouden op het grasveld naast wijkhuis ‘t Dijksteeke in de wijk Kortendijk. Op zaterdag 20 juni tre-den van 12.00 tot 19.30 uur verschillende bands met op verschillende muziekstijlen die het beste van hun kunnen tonen aan het publiek. Bands of andere acts kunnen zich tot eind april opgeven via www.dijk-poproosendaal.nl of [email protected]. Inschrijven kan tot eind april. De organisatie maakt daarna een selectie. Op het festivalterrein van Dijkpop vinden ook weer verschillende activiteiten plaats.

Dijkpop Roosendaal op zoek naar bands

ROOSENDAAL - Het bestuur van T’plein | Stichting Platform Cultuurplein Tongerlo is op zoek naar twee bestuursleden. Een van de vacatures betreft de functie van pen-ningmeester. T’plein stelt zich ten doel het Tongerloplein als cultuurplein te promoten. Het is niet de bedoeling om zelf culturele activiteiten/evenementen te organiseren. De voorkeur gaat uit naar belangstellen-den met een ‘onafhankelijke’ inbreng die geen bestuursfunctie vervullen en/of in dienst zijn bij culturele en/of organiseren-de partners van T’plein. Belangstellenden kunnen hun interesse kenbaar maken door een mailtje te sturen naar [email protected]

Bestuur T’plein zoekt versterking

DOOR ADDO SPRANGERS

De door de VNG ingestelde werkgroep staat onder leiding van Bernt Schneiders, burgemeester van Haarlem, en gaat voor eind oktober 2015 oplossingen inventari-seren voor problemen rond softdrugs waar gemeenten tegen aan lopen. Zoals gezegd is het daarbij de bedoeling om te komen tot een oplossing voor de softdrugsproblema-tiek die door gemeenten wordt gedragen.

CannabisAl jaren vragen gemeenten aandacht

voor problemen in de uitvoering van can-nabisbeleid. De verkoop van cannabis uit coffeeshops wordt gedoogd, maar de toelevering en productie van cannabis is verboden. Hierdoor is er geen controle op de kwaliteit van cannabis. De leefbaarheid en veiligheid in gemeenten staan onder druk door criminele productie en handel in drugs. Dat betekent dat de gezondheid van cannabisgebruikers niet wordt beschermd.

StuurgroepDaarnaast staat de veiligheid in wijken onder druk. Bovendien is de (georgani-

seerde) criminaliteit gerelateerd aan soft-drugs nauwelijks effectief aan te pakken. De groep bestuurders bestaat verder uit Paul Depla (burgemeester Breda), An-toin Scholten (burgemeester Venlo), Elly Blanksma-Van den Heuvel (burgemeester Helmond), Anton Ederveen (burgemeester Valkenswaard), Victor Everardt (wethouder Utrecht) en Pieter Smit (burgemeester Ol-dambt).

CoffeeshopsIn Roosendaal zijn de coffeeshops sinds 2009 gesloten. Voormalig burgemeester Michel Marijnen, de voorganger van Nie-derer, nam dat besluit om de softdrugspro-blemen in te dammen. Drugstoeristen die uit België en Frankrijk kwamen zorgden voor overlast door te hard rijden en vaak

fout te parkeren. De beslissing om de cof-feeshops te verbieden om drugs te verko-pen werkte, want de stroom drugstoeris-ten droogde toen op. Wel zijn er anno 2015 nog steeds problemen rondom het illegaal dealen van drugs. De politie verricht nog geregeld arrestaties van mensen die ver-dacht worden van de handel in verdovende middelen.

VoorwaardenHet Rijk voert een gedoogbeleid voor soft-drugs. Coffeeshops mogen onder strenge voorwaarden cannabis verkopen. Het Openbaar Ministerie vervolgt burgers niet die een kleine hoeveelheid softdrugs bezit-ten. Toegestaan zijn maximaal vijf gram cannabis (wiet, hasj) en maximaal vijf hen-nepplanten.

Niederer aan de slag met softdrugsproblematiekVNG laat oplossingen in kaart brengen

ROOSENDAAL - Jacques Niederer, burgemeester van Roosendaal, neemt zitting in een bestuurlijke werkgroep van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) die moet komen tot een oplossing voor de softdrugspro-blematiek die door gemeenten wordt gedragen.

ROOSENDAAL - Hans Verel stopt als direc-teur van De Stok Exploitatie BV. Per 1 juli vertrekt hij bij het Roosendaalse zwembad. Verel had er ruim elf jaar lang de leiding. Zijn vertrek komt niet onverwacht. Van-wege de privatisering van het zwembad zoekt de gemeente een nieuwe exploitant voor De Stok. Bedoeling van de privatise-ringsoperatie is dat de gemeente 1,5 mil-joen op jaarbasis gaat bezuinigen. Hierdoor staat echter wel een veertigtal banen op de tocht. In het verleden was vertrekkend directeur Verel als betaald voetbaltrainer werkzaam bij FC Den Bosch, RBC, NAC, Dordrecht’90, RKC, Pakhtakor Tasjkent (Oezbekistan), Willem II en Fortuna Sittard.

Directeur Hans Verel vertrekt bij De Stok

ROOSENDAAL - De politie heeft don-derdag de 50-jarige Petra Lorsé opge-pakt omdat zij vuurwapens en drugs in haar bezit had. De vrouw was de vriendin van de vermoorde John Was-sink uit Roosendaal en dochter van drugsbaron Kobus Lorsé uit Rotter-dam. Ze meldde zichzelf op het poli-tiebureau in Breda.

DOOR ADDO SPRANGERS

De vuurwapens en drugs werden gevon-den tijdens het onderzoek naar de moord op Wassink. De vrouw is in verzekering gesteld en wordt vrijdag voor de rechter-commissaris geleid.

Die moet bepalen of zij langer vast moet blijven zitten. Afgelopen maand werd de 70-jarige Kobus Lorsé, ook bekend als Ko-bus de Zigeuner, in een woning in Rijsber-gen aangehouden omdat hij betrokken zou zijn bij de moord op Wassink. Hij zou een motief hebben vanwege de ruzie tussen Wassink en zijn vriendin, de dochter van Kobus Lorsé. Het stoffelijk overschot van Wassink werd 28 juli vorig jaar uit het Markkanaal bij Ter-heijden gehaald. Uit sectie op het lichaam bleek dat Wassink was doodgeschoten. De nu aangehouden vrouw wordt verdacht van het bezit van vuurwapens en drugs, maar is nadrukkelijk niet in beeld als ver-dachte van de moord.

Vriendin vermoorde Wassink vast om vuurwapens

Bomen langsWatermolenbeekgerooid

Openingstijden: ma - vr 8.00 - 20.00 | za 8.00 - 18.00 | zo 10.00 - 18.00

Gommers | Dijkcentrum 24 | Roosendaal |

Geldig in week 3 (zondag 11 januari t/m zondag 18 januari)

Ardenner boterhamworst vers van het mesper 150 gram

1.72 0.86

KORTING50%

Openingstijden: ma-vr 8.00 - 20.00za 8.00 - 18.00, zo 10.00 - 18.00

Geldig van woensdag 8 april tot en met woensdag 15 april

Bestel online uw Boodschappen op:www.BestellenBijplus.nlen laat uw Boodschappen thuisBezorgenontvang bij uw bestelling een

lock&lockBewaardoos t.w.v. € 3.99

gratis

kijk voor nog meer plus voordeel op pagina 7

Page 2: Roosendaalse Bode 08-04-2015

1

5 6

8

7

9

2

MEDIA MARKT Bergen op Zoom: Burgemeester van Hasselt straat 3, 4611 BG Bergen op Zoom, Tel. 0164 - 218600

MediamarktbozKijk op internetbode.nl en volg ons op Twitter voor nog meer feestelijke acties

KOOP NU EEN FILM INCL. STRIJKSTIKKER EN KLEURPLAAT EN MAAK KANS OP 8 TOEGANGSKAARTEN VOOR MONKEY TOWN INDOOR SPEELPARADIJS*

Aanbiedingen

8 jaar in Bergen op Zoom, dat vieren wij met:8 jaar in Bergen op Zoom,

Aanbiedingen

dat vieren wij met:

AanbiedingenAanbiedingenAanbiedingenAanbiedingenAanbiedingen

8 jaar in Bergen op Zoom, dat vieren wij met:

KNAL3

Dutch film works 8 DVD’s  

voor €8,-**Kom naar de winkel voor de actie titels

*Vraag in de winkel naar de voorwaarden

4

48”/122cm

Full-HD LED Smart-TV

PHILIPS 48 Pfs 8109/12Android Smart TVArt. Nr.: 1335965

Nu incl. tweede 56 cm LED TV t.w.v. €229,-!Nu incl. controller en 6 maanden gamen!

6

TRITTON Kunai wirelessHeadphone

Art. Nr: 1374733

setprijs

ROLLEI Actioncam 400Action CameraArt. Nr.: 1368373

MIELE Complete C3 RedStofzuiger

Art. Nr.: 1349504

EPSON Wf-2630wfAll-In-One printerArt. Nr.: 1366064

SEAGATE Expansion 1TB2,5” Externe harde schijfArt. Nr.: 1205586

PHILIPS Htl 3142s/12SoundbarArt. Nr.: 1335933

HP 15-P263nd15,6” Notebook

Art. Nr.: 1363132

Incl. WIFI repeater*

* Aa

nbie

ding

en m

ax. 1

per

kla

nt •

Geen

ver

koop

aan

han

dela

ren

• Zet

fout

en e

n pr

ijsw

ijzig

inge

n vo

orbe

houd

en •

Aanb

iedi

ngen

zijn

geld

ig v

an 0

8.04

.15 t/

m 12

.04.

15• Z

olan

g de

voo

rraa

d st

rekt

NORTON SecurityIncl. WiFi-repeaterArt. Nr.: 1377185

Page 3: Roosendaalse Bode 08-04-2015

ACTUALITEIT

DOOR ADDO SPRANGERS “Zoals u weet was ik enkele jaren terug een fel tegenstander van het plaatsen

van een ondergrondse vuilcontainer in het Emile van Loonpark - te ver voor veel met

name oudere bewoners - ter vervanging van de groepscontainer in Marktstede,” schrijft Pleij aan burgemeester en wet-houders. “Die bezwaren heb ik nog steeds, maar de laatste tijd bereiken mij steeds meer geluiden van - wederom veelal ou-dere - burgers woonachtig in de buitenwij-ken van de stad die in deze ondergrondse vuilcontainers juist de oplossing zien voor een in hun ogen groeiend probleem.”

Hij legt uit dat het buitenzetten van de ver-schillende vuilcontainers voor een relatief groot aantal oudere, nog zelfstandig leven-de inwoners aldaar een steeds grotere op-gave wordt. “Niet alleen het forse gewicht van de containers wordt als een probleem ervaren, ook de planning van het binnen- en buitenzetten van de drie verschillende bakken,” aldus Pleij. “Ouderen kunnen dat niet meer bijbenen.”

Win-winsituatieHij meent dat de door hem aangeduide doelgroep dan ook meer gebaat is bij on-dergrondse vuilcontainers. “Burenhulp is in de buitenwijken immers geen vanzelf-sprekendheid meer,” zo stelt Pleij. Volgens hem moeten nu toch al zwaar belaste mantelzorgers speciaal langskomen om de bakken eerst buiten en later weer binnen

te zetten, waar ze dan weer speciaal voor teug moeten komen. Pleij: “Als daar on-dergrondse containers zijn geplaatst, kan iedereen op een zelf gekozen moment zijn huisvuil inleveren. Ouderen zullen daarbij waarschijnlijk kiezen voor kleine zakken met een relatief beperkt gewicht. Mantel-zorgers kunnen deze taak op zich nemen wanneer ze toch langskomen. Kortom, een win-winsituatie voor zowel bewoners als mantelzorgers.” Volgens Pleij is het werken met ondergrondse vuilcontainers voor afvalinzamelaar Saver mogelijk zelfs een stuk goedkoper dan het huidige indi-vidueel legen van massa’s containers. “Ik heb maandag zelf gezien hoe (lang) dat in zijn werk gaat,” schrijft hij ter ondersteu-ning van zijn pleidooi aan het college. Voor plaatsing van ondergrondse vuilcontainers is volgens Pleij ruimte genoeg aanwezig. Hij noemt als voorbeeld het pleintje achter de kop van de Diamantdijk.

VragenlijstPleij is van mening dat de bewoners van Roosendaal uiteindelijk het laatste woord in moeten hebben over het fenomeen on-dergrondse vuilcontainers. Hij stelt het college daarom voor om huis aan huis een vragenlijst laten bezorgen. Plaatsing van een dergelijke vragenlijst op de gemeen-telijke informatiepagina’s onder de noemer Stadserf in de Roosendaalse Bode noemt hij daarbij een niet al te duur alternatief. “Op die manier maakt de gemeente echt werk van wijkgericht werken,” besluit Pleij.

PAGINA 3

‘Ouderen kunnen het niet meer bijbenen’

Proefl es

van € 9,50 voor

GlowGolf(alleen in Rucphen)

€ 14,75

€ 13,75

voor € 4,75

€ 3,25van € 6,50 voor

IJskarten(alleen in Rucphen)(alleen in Rucphen)

2e heat p.p. GRATIS

1 uur Tuben

v.a. € 27,50 voor

van € 29,50 voor

2 uurpas

‘Ouderen gebaat bij ondergrondse vuilcontainers’Jaap Plei j p lei t voor een stadsbrede enquête om mogeli jke behoef te te inventar iseren

Jaap Pleij: ‘Burenhulp is in buitenwijken geen vanzelfsprekendheid meer’ FOTO COLLECTIE JAAP PLEIJ

ROOSENDAAL - Ondergrondse vuilcontainers zijn voor ouderen uitkomst. Dat stelt voorman Jaap Pleij van Pleijdooi Voor Cultuur (PVC) in een brief aan het Roosendaalse college. Hij pleit voor een stadsbrede enquête om de mogelijke behoefte aan ondergrondse vuilcontainers nauwkeurig te inventariseren.

DOOR ADDO SPRANGERS

Dat er hierboven niet over de Sportvrouw van het Jaar wordt gerept, is geen ver-gissing. Stichting Sportgala Roosendaal heeft namelijk besloten om dit jaar geen prijs in die categorie uit te reiken. Volgens het bestuur zijn er door de sportvrouwen in Roosendaal onvoldoende prestaties ge-leverd om voor een nominatie in aanmer-king te komen. In plaats daarvan gaat de Aanmoedigingsprijs naar een vrouwelijk sporttalent. In de categorieën Sportman en Sportploeg waren wèl voldoende sporters met aansprekende prestaties voorhanden om te worden genomineerd.

NagelbijtenHet gratis toegankelijke Sportgala Roosen-daal, voor een beetje sportliefhebber een niet te missen evenement, wordt zoals gezegd komende vrijdagavond gehouden in schouwburg De Kring. Voormalig schaatser Gianni Romme heeft de eer om dit jaar de prijzen uit te reiken aan de Sportman en de Sportploeg van het Jaar 2014. Romme won in 1998 twee gouden plakken op de Olympische Spelen. Presentatrice Angelique Willems praat het Sportgala aan elkaar. De avond begint om 19.30 uur. Voor alle genomineerden is het nog heel even na-

gelbijten. Totdat het defi nitieve woord is gesproken, blijft het immers spannend.

SporttalentDe prijs voor het Sporttalent van het Jaar 2014 wordt uitgereikt door Rob van Am-sterdam, coördinator op topsportschool ’t Rijks in Bergen op Zoom. Genomineerd voor deze titel zijn atletes Emma van Arendonk en Roos Hop en rugbyster Chel-sey Heijnen. Van Arendonk is bedreven in speerwerpen en kogelstoten en Hop loopt niet onverdienstelijk hard. Heijnen is al twee jaar een vaste kracht bij het Neder-landse Rugbyteam onder de 16 jaar.

SportmanGenomineerd als Sportman van het Jaar zijn tennisser Tim van Rijthoven, wielren-ner Moreno Hofl and en atleet Tom Koet-senruiter. Van Rijthoven werd eerder al uitgeroepen tot ‘Talent van het Jaar’ tijdens de Tennis-ser van het Jaar Awards. Afgelopen jaar strandde hij in de vierde rond van het ju-niorentoernooi op Wimbledon. Hofl and boekte verschillende zeges. Zo won hij on-der andere de vierde etappe van de Ruta del Sol, de tweede etappe van Parijs-Nice en de Volta Limburg Classic. Atleet Koet-senruiter werd tweede bij het NK op de 5.000 meter.

Op de titel Sportploeg van het Jaar 2014 maken RBC U15, het eerste elftal van Clu-zona en zaalvoetbalteam Bristol dames

kans. RBC U15 pakte de eerste plaats in de derde divisie D in district zuid I. Het eerste team van Cluzona werd kampioen in de

derde klasse en de dames van Bristol zijn gepromoveerd naar de hoofdklasse in de regio Rotterdam.

Eerbetoon aan Roosendaalse sportheldenIn s tar tblokken voor Sportgala Roosendaal

Atleet Tom Koetsenruiter: genomineerd als Sportman van het Jaar 2014. ARCHIEFFOTO ROBIN LOOY

ROOSENDAAL - Wie mogen zich straks het Sporttalent, de Sportman en de Sportploeg van het Jaar 2014 noemen? Tijdens het jaarlijks terugkerende Sportgala Roosendaal, komende vrijdag in schouwburg De Kring, worden de verlossende antwoorden gegeven.

Page 4: Roosendaalse Bode 08-04-2015

Let op: nu elke woensdag

Uw kostbaarheden zijn goud waard!Goudwisselkantooris eigendom van familie De Ruiter en heeft ruim 25 jaar

expertise!

Iedereen heeft kostbaarheden in huis. Soms zelfs zonder dat men zich hier bewust

van is. Een paar oude munten, een ketting of een horloge, een treintje waar

grootvader nog mee heeft gespeeld of een doosje met oude bankbiljetten. Laat

uw kostbaarheden eens geheel vrijblijvend beoordelen door een specialist van

Goudwisselkantoor. Zo ontdekt u of uw kostbaarheden goud waard zijn en mocht u het

willen verkopen, dan bieden we u ook nog eens een reële prijs.

Ontdek wat Goudwisselkantoor voor u kan betekenen:

www.goudwisselkantoor.nl

Meer dan 50

locaties door heel

Nederland!

Goud ✔ ✔ ✔ ✔ ✔

Zilver ✔ ✔ ✔ ✔ ✔

Munten ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔

Sieraden (goud en zilver) ✔ ✔ ✔ ✔

Oude bankbiljetten ✔ ✔ ✔ ✔ ✔

Postzegels ✔ ✔ ✔

Antiek speelgoed ✔ ✔ ✔

Inkoop Verkoop Veiling Beleggen TaxatieVerpanden

Locatie Roosendaal Winkelcentrum Kroevent.o. President Kennedylaan 864707 BD [email protected]

OpeningstijdenElke woensdag van 10.00 - 16.30 uur

Locaties bij u in de buurtBreda, Sophiastraat 11 (di. t/m za.)Hoogerheide, Sint Lucasplein (elke woensdag)

Rucphensebaan 77 | Roosendaalwww.delanderi jetuinendier.nl

nu geopend

de Landerije Tuin & dier

Acties geldig van 8-4-2015 t/m 14-4-2015

DCM Potgrond zak 40 liter

nu 3 voor € 10,00

Leibomen

vanaf € 45,00

Barn-I Kruidenhooi

500 gram voor knaagdieren 2 + 1 GRATIS

Konijnenvoer 5 kilo

voor € 4,95

Page 5: Roosendaalse Bode 08-04-2015

actualiteit

DOOR RENÉ BRUIJNINCX

Bij het startschot, dat letterlijk door de wethouder werd gegeven, waren niet al-leen de belanghebbende verenigingen betrokken, maar ook mensen van Keep-Fit, Aleco Sports Visions, BSC en RBC. De sfeer was ontspannen en het feit ‘dat sport verbroedert’ werd deze middag meerdere malen onderstreept.

SamenwerkingHet openingswoord van wethouder Theu-nis werd gekenmerkt door zijn kortbondig-heid. “Toen ik met Erwin Ornek naar het bedrijfsgebouw was gaan kijken aan de Westelijke Havendijk, waar Dynamo train-de, was het me onmiddellijk duidelijk dat we daar zo snel mogelijk iets aan moes-ten doen. En daarin zijn we nu geslaagd”. Voorzitter Henken van THOR was helder over hetgeen er bereikt is. “Voor onze ver-eniging komt er een eind aan een proces van 10 jaar, waarbij onze grootste wens om alle sporters en recreanten van onze vereniging samen te brengen, nu uitein-delijk wordt gerealiseerd. Zo brengen we jong en oud, recreanten, wedstrijdsporters

en ouders eindelijk op een plaats samen. Op die manier versterk je niet alleen de sfeer, maar geef je als vereniging ook een goed visitekaartje af”. Henken verwees tijdens zijn toespraak ook nog even naar het proces zelf. “Deze mijlpaal hadden we nooit bereikt als we het allemaal alleen hadden moeten doen.

Dankzij de samenwerking met Dynamo èn het enthousiasme van de wethouder is er nu iets wezenlijks gerealiseerd. Daarbij gaan we zelf ook aan de slag door het honk uit te breiden met meerdere kleedkamers. Roosendaal krijgt er zo een volwaardig ‘bewegingscomplex’ bij”, besloot hij.

VolhardendErwin Ornek, vader van olympisch tur-ner Melvin Ornek, telde zijn zegeningen. “Het feit dat we vandaag de officiële start meebeleven, heeft alles van professionele

sport in zich. Door volhardend te zijn, tel-kens nieuwe dingen te leren en uiteinde-lijk alles ‘onder de knie te krijgen’ is de basis van succes bereikt. Dat geldt voor de nieuwe turnhal die er komt, maar ook voor atletiekbaan die THOR krijgt. Doordat deze wethouder zich ècht betrokken voelt, worden dingen gerealiseerd. Bij Dynamo zijn we al vanaf 2000 op zoek naar een professionele, goed geoutilleerde ruimte, waar de turnsport ook echt tot zijn recht zou kunnen komen. Via allerlei omwegen en voortdurende teleurstellingen, was ons doel, professionalisering van de turnsport in Roosendaal, verder weg dan ooit”. Hij verwees ook nog naar de betrokkenheid van heel veel wethouders, die gaande-weg de rit bij alle plannen waren betrok-ken. “Maar het getuigt van moed om als gemeente in tijd van crisis toch zo’n investering te durven doen. En datzelfde geldt uiteraard ook voor de besturen van de verenigingen die zich daarvoor hebben ingezet”. Ter afsluiting van het officiële gedeelte gaf de wethouder met een wed-strijdpistool het startschot voor de reali-satie van een turnhal en atletiekbaan op Sportpark Vierhoeven.

PaGiNa 5

‘Er zijn nogal wat wethouders bij

betrokken geweest’

ColofonHoofdkantoorMolenstraat 17a-1, 4881 CP ZundertPostbus 22, 4880 AA ZundertTel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199

Roosendaalse Bode

R_daalse Bode

Redactie Monique JansenCorrespondenten René Bruijnincx, Roel de Haan, Mieke Spekman en Sandra WesterkampAcquisitie Eduard van ElsackerDruk Drukkerij VorsselmansSluittijdenAdvertenties maandag 10.00 uurVerenigingsnieuws en lezersfoto’s vrijdag 12.00 uurWeekendverslagen maandag 08.00 uurAanleveren via www.internetbode.nlBezorgklachten 076 599 8111

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

W E E K B L A D

t h u i s i n d e r e g i o

Puzzel week 15De oplossing van deze puzzel is in week 16 te vinden op www.internetbode.nl

© www.sudokusite.nl

Oude bomen bij Molenbeek gerooid

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal heeft verschillende oude bomen gerooid. Dat gebeurde aan de Watermolenbeek in de wijk Kroeven. LEZERSFOTO BENNO VAN WOUDENBERG

Volhardendheid sporters en bestuurders beloond

Startschot voor real isat ie turnhal Dynamo en at let iekbaan THOR

De toekomstige accommodatie op sportpark Vierhoeven. ARTIST IMPRESSION VAN DEN BIJGAART ARCHITECTEN

ROOSENDAAL – Er waren eigenlijk alleen maar blije gezichten te zien tijdens de officiële start van de bouw van een turnhal en aanleg van een atletiekbaan op sportpark Vierhoeven. Wethouder Theunis, voorzitter Johan Henken van THOR en Erwin Ornek, coördinator wedstrijdsport turnen van Dynamo, vonden het allemaal een even historisch moment.

Rust is er nodig, vindt Halbe Zijlstra. Iedereen heeft zijn gal mogen spuwen over de ton salarisverhoging voor de top van ABN Amro, maar dat moet nu maar eens afge-lopen zijn, zei de VVD-fractievoorzitter zondag in het televisieprogramma Buitenhof. De bank moet zo snel mogelijk naar de beurs en de ophef over de salarissen staat een succesvolle beursgang in de weg. Dat kan de Nederlandse staat miljarden euro’s aan opbrengst schelen, omdat marktpartijen nu eenmaal minder over hebben voor een omstreden instelling, meende ik op te maken uit zijn betoog. Vrij vertaald zei hij dat het gemekker over die paar tonnetjes extra ons een veelvoud aan geld kan kosten. Nog vrijer vertaald: wees verstandig en knik braaf ‘ja’ als de bankiers zeven in plaats van zes ton per jaar willen verdienen. Het is voor uw eigen bestwil. Ik heb het vermoeden dat er wat spindoctors zijn ingehuurd om het tij in de maatschap-pelijke discussie over de salarisverhogingen te doen keren. De laatste dagen lees ik steeds meer berichten dat we terughoudend moeten zijn, dat zeven ton salaris niet zo onredelijk is en dat we uiteindelijk allemaal profiteren van een goede beursgang van ABN Amro. De vragen die zouden moeten worden gesteld, worden niet meer gesteld. Een voorbeeld van zo’n vraag? Waarom moet een bestuurder van een dienstverle-nende instelling zoals een bank, die zelf geen product heeft bedacht dat iedereen wil hebben, zeven ton per jaar verdienen? ‘Omdat het complexe, gespecialiseerde taken zijn waarvoor goede mensen nodig zijn’, zei premier Mark Rutte donderdag tijdens zijn wekelijkse persconferentie. ‘Hun salarissen zijn daarop afgestemd’, voegde hij er voor de zekerheid aan toe. Of die goede mensen momenteel in het bestuur van staatsbank ABN Amro zitten, is nog maar de vraag, als je de berichten van de laatste weken in het Financieele Dagblad mag geloven. Malversaties op vestigingen van de bank in Dubai, slecht toezicht op corruptierisico’s in Rusland en onvoldoende inzicht in bijbaantjes en privébelangen van commissarissen waardoor belangenverstrengeling niet opgemerkt zou worden. Rust is er niet nodig, meneer Zijlstra. Goede bestuurders wel. Als die er eenmaal zijn, staat niets een succesvolle beursgang in de weg.

Rust is er niet nodig

ColumnEugène de Kok

Page 6: Roosendaalse Bode 08-04-2015

PAGINA 6

WOUWBingo: De Zonnebloem, afdelingen Heerle-Moerstraten- Wouw en Wouwse Plantage, houden op vrijdag 24 april een bingomiddag met vele mooie prijzen, aanvang 13.30 uur in de (verwarmde) feesttent op de Markt. Hoofdprijzen zijn een dvd- speler en een 6-delige pannenset.

ROOSENDAALKledingbeurs voor het goede doel: Twee keer per jaar organiseert de Evangelische Gemeenschap Roosendaal een kledingbeurs in de Levensschool. Velen hebben al hun weg gevonden naar de Benedendonk 1 te Roosendaal omdat er elke keer weer mooie 2e hands kleding te vinden is, tegen een zeer betaalbare prijs. U kunt kleding inleveren voor het goede doel en wel op vrijdag 10 april tussen 18.00 en 21.30 uur en zaterdag 11 april vanaf 8.00 tot 12.00 uur. De werkelijke verkoop van de 2e hands kleding is op 11 april van 14.00 tot 16.00 uur, Levensschool, Benedendonk 1 te Roosendaal. Toegang gratis. Voor meer informatie: 0165-556083.IVN thema-avond: Maandag 13 april organiseert het IVN-Roosendaal een thema-avond over het waterschap verzorgd door Marion Pach en Jaap Oosthoek van de Bra-bantse Delta. De avond begint om 19.30 uur en wordt gehouden in het Milieu Educatief Centrum (MEC), T-Huis Visdonk, Dennescheerderdreef 11, Roosendaal. Meer info: www.ivn.nl/roosendaalLezing: Op maandag 13 april spreekt Frank Bosman voor de Mariënburgvereniging, af-deling West-Noord Brabant over compassie. De avond wordt gegeven in het klooster van de zusters Franciscanessen van Charitas, Waterstraat 65 te Roosendaal. De lezing begint om 19.30 uur. Frank Bosman is doctor in de theologie en beleidsmedewerker aan de Tilburg School of Catholic Theology.Rommelmarkt: Op zondag 12 april is er een rommelmarkt in Wijkcentrum de Bergspil. U bent van harte welkom vanaf 11.00u t/m 15.30u, en u kunt gratis parkeren. Wilt u een ta-fel huren voor zondag 12 april of zondag 3 mei neem dan contact op via telefoonnummer (0165) 54 78 48, graag op werkdagen tussen 9.00-11.00, of via E-mail: [email protected]: Op donderdagmiddag 16 april zal er bij KBO-Roosendaal een optreden verzorgd worden door Koor Nispen Vocaal. Dit is een echt gezelligheidskoor, dat bestaat uit zo’n 50 enthousiaste leden. Ze bestaan al meer dan 5 jaar en waren in januari j.l. nog uitge-nodigd voor een optreden tijdens de Senioren Expo! Het koor wordt begeleid door een drietal voortreffelijke muzikanten en staan onder leiding van Dirk Wauters. Iedereen is van harte welkom op deze gezellige middag van 14.00 tot 16.00 uur in Buurthuis Keijen-burg. Gelieve uw KBO-pas mee te nemen.Bingo: Zondag 12 april bingo ‘Klavertjevier’ in het buurthuis Keijenburg, aanvang 14.00 uur.Rikken: Donderdag 9 april rikken in de kantine bij B.S.C., aanvang 19.30 uur.Opbrengst collecte: In de week voor Pasen zijn 108 collectanten langs de deur gegaan voor de collecte van Fonds Gehandicaptensport en is het mooie bedrag van € 8265,96 opgehaald. Alle collectanten, namens de sporters met een handicap, bedankt en alle gevers bedankt voor jullie gift. Het geld wordt besteed voor de aanschaf van speciaal sport- en spelmateriaal, financiering van sportevenementen, realisering van specifieke bouwtechnische aanpassingen en aan innovatieve projecten.Rommelmarkt: Zondag 12 april is er een rommelmarkt in Wijkcentrum de Bergspil. Ie-dereen welkom vanaf 11.00-15.30 uur, gratis parkeren.

KORTE BERICHTEN

ROOSENDAAL - Schaakvereniging De Pion, uitslag 3 april.

A-groepKoen Riemens-Ivo Kok: 0-1Frank Lambregts-Martijn Verbeek: 0.5-0.5Noud Riemens-René van den Broek: 0-1B-groepBas Robben-Henk Alberts: 1-0Ger IJzermans-Jan Rijkse: 0-1Peter Huijser-Hans Ravestein: 0.5-0.5Joris Kok-Jacques Smits: 0.5-0.5C-groep

Thijs Matthijsse-Kimberley Oostvogels: 1-0Pieter de Nijs-Ab Witkamp: 1-0Robin Verbeek-Lard Eerens: 0.5-0.5D-groepPatrick Peeters-Wiljan Mariën: 0-1Cora Oostvogels-Patrick Heijnen: 1-0Visie CupTed van Eck-Tom Goorden: 1-0Ngo Hin Cheng-Kees van Hogeloon: 0.5-0.5Surf voor meer informatie naar: www.depion.nl

Schaakvereniging De Pion

WOUW - Na een zeer succesvol op-treden tijdens de Cuma in Schouw-burg “De Kring” op zondag 29 maart beginnen de repetities weer voor het programma voor de komende zomer-periode. De aanvragen voor dit koor, bestaande uit 29 zangers en zange-ressen, komen weer vlot binnen en vereisen de nodige voorbereiding. De variëteit van het repertoire spreekt de luisteraars in de tehuizen aan, zodat we regelmatig de liedjes vernieuwen.

Op zondagmorgen 3 mei wordt de Gerani-

ummarkt in Wouw opgevrolijkt en dezelfde middag wordt meegedaan aan de koren-dag van het KBO-koor “Nispen Vocaal” in Dorpshuis Nisipa ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van dit koor. Op het programma staan verder optredens op de jaarlijkse avond van de Instuif Keijenburg in het gelijknamige buurthuis te Roosen-daal, in Verpleeghuis “De Lindenburgh” te Steenbergen, in Woonzorgcentrum “de-Breedonk” te Breda en in juni gaan we op de internationale toer met een optreden in het Woonzorgcentrum “Maria” voor het OCMW Animatie Brecht. Dezelfde

maand treden we nog op in Huize “Sint Elisabeth”aan de Wouwseweg te Roosen-daal en in Residentie “Moermont” in Ber-gen op Zoom.Als laatste optreden voor de zomervakan-tie luisteren we op zondag 28 juni de cul-turele wandeling langs de openbare kunst-werken van Kees Keijzer te Wouw op.

Hierna gaan we twee maanden genieten van een welverdiende vakantie met aan het einde een barbecue voor de leden en aanhang, waarna we weer met volle moed aan de repetities gaan beginnen.

Volle agenda voor Gezelligheidskoor ‘Doucement’

WOUW/NISPEN - Het gaat erg lijken op een competitie binnen een com-petitie bij de biljartcompetitie regio Wouw/Nispen? De verenigingsteams zijn redelijk kort bij elkaar op de rang-lijst te vinden.

De start van Leonardushof-2 op bezoek bij buurman OG-Wouw-1 was matig. Daarna ging het bergafwaarts met de scores van OGW, maar dit was zeker te wijten aan het prima spel van hun opponenten met Piet van Bergen (26brt), Jan Jaspers (24brt) en Martien Brouwers (27brt), hetgeen resulteerde in de mooie eindwinst. Ook W-Plantage-3 had geen verweer tegen een op kampioenniveau spelend Nisipa-2. Jeanne Schraauwen en Adrie van Gastel (beiden 24brt) openden super tegen resp. Frans van Eekelen en Jan Elst en de bres was geslagen voor Nisipa. Jac Elzakkers (WPL) bracht in 23brt. de spanning te-rug door Maurice Backx te verslaan. Het laatste woord was echter aan Jos Mens (NIS) die eveneens in 23brt. de felicitaties in ontvangst mocht nemen. Rake klappen werden uitgedeeld in het treffen tussen HeMo-3 en W-Plantage-2. Het verlies van Henk van Meer en Guust Sneep (beiden

WPL) was nipt groter dan het verlies aan de andere zijde van Piet Hellemons en Frie Wierckx. Daardoor bleef het uiteindelijke verschil minimaal. OG-Wouw-2 blijft keu-rig op koers voor een mooie klassering met ditmaal HeMo-2 als slachtoffer. Peter Hop-staken en Kees van Tiggelen (27 en 28brt.) waren de grote winnaars voor OGW, ter-wijl alleen Piet Verbeek voor HeMo aan de goede kant van de score bleef door Cees van Trijp te verslaan. W-Plantage-1 kende slechts 1 hoogtepunt maar vele diepte-punten tegen OG-Wouw-3. Nadat Corne Mies (WPL) tegenstander Adrie Goosens van tafel had geveegd was het gedaan met de gastheer. Christ Govaerts en Ri-nus Luijks kwamen duidelijk tekort terwijl Guust Sneep geen antwoord kon vinden op het uitstekend spel van zijn Wouwse tegenstander Cees Bastiaanse. Het team van W-Plantage-4 werd na afloop total-loss verklaard door Leonardushof-1. Een goed begin is het halve werk en dit deed Rien Jaspers (LEO) uitstekend door slechts 16brt. nodig te hebben tegen Ben Brans. Het kon nog mooier door een geweldig optreden van Wim Jansen (series van 12 en 16) tegen een verbouwereerde Jan Elst. Een 100% was het eindresultaat. Leonar-

dushof-3 klopte gedecideerd HeMo-1 in de strijd om de rode lantaarn. Sleet zit er duidelijk nog niet op bij ‘oudje’ Piet van Steenpaal (LEO), getuige de 15brt. die hij nodig had tegen Rinus van Oorschot. Ook teammaat Jac Bierbooms (21brt.) deelde een dreun uit aan tegenstander Leo Ba-lemans. Alleen Frans Elst (HMO) bleef in 24brt. fier overeind tegen de wedstrijdlei-der.Uitslag per 4 aprilOG-Wouw-1-Leonardushof-2 33,03-41,05W-Plantage-3-Nisipa-2 31,65-41,80HeMo-3-W-Plantage-2 33,50-33,38OG-Wouw-2-HeMo-2 42,13-34,25W-Plantage-1-OG-Wouw-3 29,00-35,77Leonardushof-1-W-Plantage-4 44,00-23,05Leonardushof-3-HeMo-1 41,64-25,76Stand: 1. Nisipa-2 26 1027,65; 2. Nisipa-1 26 1019,12; 3. OG-Wouw-2 27 1014,14; 4. OG-Wouw-1 26 984,17; 5. W-Plantage-4 26 981,65; 6. OG-Wouw-3 26 962,57; 7 .Le-onardushof-2 26 958,86; 8. Leonardushof-1 26 952,91; 9. HeMo-3 26 943,81; 10. W-Plantage-1 26 943,54; 11. W-Plantage-2 27 943,38; 12. W-Plantage-3 26 921,60; 13. HeMo-2 26 912,81; 14. HeMo-1 26 902,21; 15. Leonardushof-3 26 900,23.

Nispia 2 geeft geen krimp

ROOSENDAL - De heren van ODT Kla-verblad Verzekeringen 1 speelden za-terdag 4 april in de tafeltenniscompe-titie de uitwedstrijd bij Salamanders 2 uit Wateringen.

De ODT-ers begonnen sterk aan de wed-strijd met overwinningen van Sjoerd Broos en Jeroen Christianen. Helaas konden ze hier geen goed gevolg aan geven. Het dub-bel werd verloren, na een 2-0 achterstand in games, met 11-8 in de 5e game. Na een 0-2 voorsprong kwam ODT helaas toch op een 4-2 achterstand. Jeroen kon daarna gelukkig iets terugdoen door met 12-10 in de 5e game te winnen. Wouter van Eeke-len had duidelijk zijn dag niet en verloor ook zijn laatste wedstrijd met 3-0. Om er nog een gelijkspel uit te halen moesten de laatste 2 wedstrijden gewonnen worden. Sjoerd deed dit prima door in 5 games te winnen. Echter Jeroen moest na een 10-7 voorsprong in de 5e game toch het onder-spit delven met 12-10.

De heren staan nu stijf onderaan en om in de 3e divisie te blijven zal er nu toch echt iets moeten gebeuren, want dan zullen ze 2 plaatsen moeten stijgen. Hiervoor zullen er toch minimaal 2 grote uitslagen geboekt moeten worden in de laatste 3 wedstrij-den, om te beginnen staat daarvoor vol-gende week de thuiswedstrijd tegen Bel-crum 1 uit Breda op het programma.

Jeugd ODT 1Op zaterdag 4 april speelde het 1e jon-gensteam van ODT Klaverblad Verzeke-ringen in de landelijk A klasse van de ta-feltenniscompetitie tegen Alexandria ‘66 1 uit Rotterdam. In de thuiswedstrijd een aantal weken geleden werd van dit team met 3-7 verloren. De ODT mannen Rick Prinsen, Paul Ver-haard en Jelle Schoenmakers wisten dat het een pittige wedstrijd zou gaan worden. Dit bleek ook zo te zijn.Paul Verhaard verloor zijn 1e partij met 12-10 in de 5e game en Jelle Schoenma-

kers verloor de 2e partij met 11-4 in de 5e game. De enkelwedstrijd van Rick Prinsen en het dubbel van Jelle en Paul gingen daarna in 3 games verloren, waardoor er al snel een 4-0 achterstand op het scorebord stond. Toen Paul daarna ook zijn 2e partij in 5 games verloor, was het al 5-0. Maar gelukkig wist ODT nog 3 van de laatste 5 partijen te winnen. Rick Prinsen wist nog 2 partijen in resp. 3 en 4 games te winnen en Jelle Schoenmakers kon zijn laatste partij vrij eenvoudig winnen. Daarmee werd na de 5-0 achterstand de schade beperkt tot 7-3. Het was wel jammer dat de 3 5-gamers die werden gespeeld, alle 3 naar Alexan-dria gingen. Op zaterdag 11 april speelt de jeugd van ODT Klaverblad Verzekeringen 1 een thuiswedstrijd tegen Amsterdam 3. ODT gaat dan, na de 5-5 uitslag in de uit-wedstrijd in Amsterdam, in de thuiswed-strijd voor een overwinning.Kijk voor meer informatie over tafeltennis-vereniging ODT op www.ttv-odt.nl

ODT in de hoekOpnieuw nederlagen voor 1e teams van ODT

ROOSENDAAL - De kruisboogschut-ters van kring OWB en kring Roosen-daal hebben op de nieuwe banen van Strijd in Vrede in Oudenbosch hun onderlinge wedstrijd weer gestreden en kring OWB heeft met een positief resultaat van 0,77 punten boven hun gemiddelde gewonnen van Roosen-daal die bleef steken op -0,11 punten.

In de B klasse mochten was Piet van Beers de beste schutter van OWB met 93 pun-ten en 1 moes, hij bleef Ad Pals die ook 93 punten schoot net voor. Bert Kools werd

derde met 83 punten. Voor kring Roosen-daal werd Jack Heck met 91 punten win-naar, 2e werd Andre van As met 90 punten en 3e werd Yilmaz Ozcelik met 76 punten. De tussenstand was op dat moment -2,89 pt voor OWB en -3,77 pt voor Roosendaal.Bij de A schutters werd voor OWB Frie Wagemakers met een uitstekende score van 97 punten winnaar , voor Dre Rutten met 95 punten en 3e Wilco van Beers met 92 pt. Voor Roosendaal werd Helmer Siegers winnaar met 92 punten en een moes, hij bleef John Schrauwen met 89 pt en Olaf

Tuynman met 87 pt voor. Nieuwe tussen-stand was op dat moment -0,39 pt voor OWB en -1,94 pt voor Roosendaal.Bij de ere schutters bleek de overmacht toch te groot, Cor Rombouts schoot met 98 punten en 3 moezen de eerste plaats en de hoogste score van de dag, hij bleef Mart Heeren met 97 punten net voor, derde werd kees van Beers met 92 pt en een moes. Voor Roosendaal werd Kees de Kock winnaar met 97 punten en 2 moezen, 2e werd Frans Joore met 94 pt en 1 moes en op de derde plaats kwam Piet Bee-rendonk met 88 punten.

Kring OWB wint van Kring RoosendaalKruisboogschieten

Page 7: Roosendaalse Bode 08-04-2015

Brand of Hertog Jan LentebockSet 6 fl esjes à 30 cl

4.995.89-6.19

Geldig in week 15 (zondag 5 t/m zaterdag 11 april 2015)

15/15 Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.Voor alle producten in deze advertentie geldt, tenzij anders vermeldt, maximaal 5 dezelfde aanbiedingen per klant. *De ‘NERGENS GOEDKOPER’ garantie geldt ten opzichte van alle supermarkten in dezelfde vestigingsplaats als uw PLUS; kijk voor overige voorwaarden op plus.nl/nergensgoedkoper.

Wilt u per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld u dan nu aan via plus.nl

BRON: NIELSENCONSUMENTENONDERZOEK

BESTEWIJNSUPERMARKT

weekendpakkers Alléén geldig op 9, 10 en 11 april

do vr zado vr za

VOORDEELVERPAKKING

900 GRAM

3.99

PLUS Handappels Pink LadyLosPer kilo

Mona Pudding of duopuddingAlle bekers à 450-500 ml of sets à 2 x 90-150 gramPer stuk

PLUS Boeren of Casino broodAlle variantenHeel brood

Pepsi, Sisi, Seven Up of Holy SodaAlle fl essen à 1,5 liter,Per fl es

PLUS Landenwijn of La Mancha biologische wijnAlle fl essen à 1 liter, combineren mogelijk2 fl essen

PLUS Gehaktschnitzels Krokant, boeren of zigeunerPak 5 stuks

0.991.19-1.49

1.001.29-1.59

0.991.08-1.39

PLUS Shoarma of gyrosPer 900 gram5.50-7.19

0.990.990.1.08-1.391.08-1.391.08-1.39

1.39

0.99

2.99KILO

1.99

PLUS Witte bollenZak 10 stuks

4.49

2.99

PLUS Landenwijn of La Mancha

7.98

6.992 VOOR

Gommers | Dijkcentrum 24 | 4706LA Roosendaal |

www.plus.nl Openingstijden: ma - vr 8.00 - 20.00 | za 8.00 - 18.00 | zo 10.00 - 18.00

Brand of Hertog Jan LentebockSet 6 fl esjes à 30 cl

4.995.89-6.19

Geldig in week 15 (zondag 5 t/m zaterdag 11 april 2015)

15/15 Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.Voor alle producten in deze advertentie geldt, tenzij anders vermeldt, maximaal 5 dezelfde aanbiedingen per klant. *De ‘NERGENS GOEDKOPER’ garantie geldt ten opzichte van alle supermarkten in dezelfde vestigingsplaats als uw PLUS; kijk voor overige voorwaarden op plus.nl/nergensgoedkoper.

Wilt u per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld u dan nu aan via plus.nl

BRON: NIELSENCONSUMENTENONDERZOEK

BESTEWIJNSUPERMARKT

weekendpakkers Alléén geldig op 9, 10 en 11 april

do vr zado vr za

VOORDEELVERPAKKING

900 GRAM

3.99

PLUS Handappels Pink LadyLosPer kilo

Mona Pudding of duopuddingAlle bekers à 450-500 ml of sets à 2 x 90-150 gramPer stuk

PLUS Boeren of Casino broodAlle variantenHeel brood

Pepsi, Sisi, Seven Up of Holy SodaAlle fl essen à 1,5 liter,Per fl es

PLUS Landenwijn of La Mancha biologische wijnAlle fl essen à 1 liter, combineren mogelijk2 fl essen

PLUS Gehaktschnitzels Krokant, boeren of zigeunerPak 5 stuks

0.991.19-1.49

1.001.29-1.59

0.991.08-1.39

PLUS Shoarma of gyrosPer 900 gram5.50-7.19

0.990.990.1.08-1.391.08-1.391.08-1.39

1.39

0.99

2.99KILO

1.99

PLUS Witte bollenZak 10 stuks

4.49

2.99

PLUS Landenwijn of La Mancha

7.98

6.992 VOOR

Gommers | Dijkcentrum 24 | 4706LA Roosendaal |

www.plus.nl Openingstijden: ma - vr 8.00 - 20.00 | za 8.00 - 18.00 | zo 10.00 - 18.00

5.89-6.19

Geldig in week 15 (zondag 5 t/m zaterdag 11 april 2015)

BRON: NIELSENCONSUMENTENONDERZOEK

BESTEWIJNSUPERMARKT

weekendpakkers Alléén geldig op 9, 10 en 11 april

do vr za

VOORDEELVERPAKKING

900 GRAM

3.99

LosPer kilo

Mona Pudding of duopuddingAlle bekers à 450-500 ml of sets à 2 x 90-150 gramPer stuk

Pepsi, Sisi, Seven Up of Holy SodaAlle fl essen à 1,5 liter,Per fl es

Krokant, boeren of zigeunerPak 5 stuks

1.001.29-1.59

0.991.08-1.39

PLUS Shoarma of gyrosPer 900 gram5.50-7.19

0.990.990.1.08-1.391.08-1.391.08-1.39

7.982 VOOR

Brand of Hertog Jan LentebockSet 6 fl esjes à 30 cl

4.995.89-6.19

Geldig in week 15 (zondag 5 t/m zaterdag 11 april 2015)

15/15 Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.Voor alle producten in deze advertentie geldt, tenzij anders vermeldt, maximaal 5 dezelfde aanbiedingen per klant. *De ‘NERGENS GOEDKOPER’ garantie geldt ten opzichte van alle supermarkten in dezelfde vestigingsplaats als uw PLUS; kijk voor overige voorwaarden op plus.nl/nergensgoedkoper.

Wilt u per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld u dan nu aan via plus.nl

BRON: NIELSENCONSUMENTENONDERZOEK

BESTEWIJNSUPERMARKT

weekendpakkers Alléén geldig op 9, 10 en 11 april

do vr zado vr za

VOORDEELVERPAKKING

900 GRAM

3.99

PLUS Handappels Pink LadyLosPer kilo

Mona Pudding of duopuddingAlle bekers à 450-500 ml of sets à 2 x 90-150 gramPer stuk

PLUS Boeren of Casino broodAlle variantenHeel brood

Pepsi, Sisi, Seven Up of Holy SodaAlle fl essen à 1,5 liter,Per fl es

PLUS Landenwijn of La Mancha biologische wijnAlle fl essen à 1 liter, combineren mogelijk2 fl essen

PLUS Gehaktschnitzels Krokant, boeren of zigeunerPak 5 stuks

0.991.19-1.49

1.001.29-1.59

0.991.08-1.39

PLUS Shoarma of gyrosPer 900 gram5.50-7.19

0.990.990.1.08-1.391.08-1.391.08-1.39

1.39

0.99

2.99KILO

1.99

PLUS Witte bollenZak 10 stuks

4.49

2.99

PLUS Landenwijn of La Mancha

7.98

6.992 VOOR

Gommers | Dijkcentrum 24 | 4706LA Roosendaal |

www.plus.nl Openingstijden: ma - vr 8.00 - 20.00 | za 8.00 - 18.00 | zo 10.00 - 18.00

Brand of Hertog Jan LentebockSet 6 fl esjes à 30 cl

4.995.89-6.19

Geldig in week 15 (zondag 5 t/m zaterdag 11 april 2015)

15/15 Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.Voor alle producten in deze advertentie geldt, tenzij anders vermeldt, maximaal 5 dezelfde aanbiedingen per klant. *De ‘NERGENS GOEDKOPER’ garantie geldt ten opzichte van alle supermarkten in dezelfde vestigingsplaats als uw PLUS; kijk voor overige voorwaarden op plus.nl/nergensgoedkoper.

Wilt u per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld u dan nu aan via plus.nl

BRON: NIELSENCONSUMENTENONDERZOEK

BESTEWIJNSUPERMARKT

weekendpakkers Alléén geldig op 9, 10 en 11 april

do vr zado vr za

VOORDEELVERPAKKING

900 GRAM

3.99

PLUS Handappels Pink LadyLosPer kilo

Mona Pudding of duopuddingAlle bekers à 450-500 ml of sets à 2 x 90-150 gramPer stuk

PLUS Boeren of Casino broodAlle variantenHeel brood

Pepsi, Sisi, Seven Up of Holy SodaAlle fl essen à 1,5 liter,Per fl es

PLUS Landenwijn of La Mancha biologische wijnAlle fl essen à 1 liter, combineren mogelijk2 fl essen

PLUS Gehaktschnitzels Krokant, boeren of zigeunerPak 5 stuks

0.991.19-1.49

1.001.29-1.59

0.991.08-1.39

PLUS Shoarma of gyrosPer 900 gram5.50-7.19

0.990.990.1.08-1.391.08-1.391.08-1.39

1.39

0.99

2.99KILO

1.99

PLUS Witte bollenZak 10 stuks

4.49

2.99

PLUS Landenwijn of La Mancha

7.98

6.992 VOOR

Gommers | Dijkcentrum 24 | 4706LA Roosendaal |

www.plus.nl Openingstijden: ma - vr 8.00 - 20.00 | za 8.00 - 18.00 | zo 10.00 - 18.00

Brand of Hertog Jan LentebockSet 6 fl esjes à 30 cl

4.995.89-6.19

Geldig in week 15 (zondag 5 t/m zaterdag 11 april 2015)

15/15 Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.Voor alle producten in deze advertentie geldt, tenzij anders vermeldt, maximaal 5 dezelfde aanbiedingen per klant. *De ‘NERGENS GOEDKOPER’ garantie geldt ten opzichte van alle supermarkten in dezelfde vestigingsplaats als uw PLUS; kijk voor overige voorwaarden op plus.nl/nergensgoedkoper.

Wilt u per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld u dan nu aan via plus.nl

BRON: NIELSENCONSUMENTENONDERZOEK

BESTEWIJNSUPERMARKT

weekendpakkers Alléén geldig op 9, 10 en 11 april

do vr zado vr za

VOORDEELVERPAKKING

900 GRAM

3.99

PLUS Handappels Pink LadyLosPer kilo

Mona Pudding of duopuddingAlle bekers à 450-500 ml of sets à 2 x 90-150 gramPer stuk

PLUS Boeren of Casino broodAlle variantenHeel brood

Pepsi, Sisi, Seven Up of Holy SodaAlle fl essen à 1,5 liter,Per fl es

PLUS Landenwijn of La Mancha biologische wijnAlle fl essen à 1 liter, combineren mogelijk2 fl essen

PLUS Gehaktschnitzels Krokant, boeren of zigeunerPak 5 stuks

0.991.19-1.49

1.001.29-1.59

0.991.08-1.39

PLUS Shoarma of gyrosPer 900 gram5.50-7.19

0.990.990.1.08-1.391.08-1.391.08-1.39

1.39

0.99

2.99KILO

1.99

PLUS Witte bollenZak 10 stuks

4.49

2.99

PLUS Landenwijn of La Mancha

7.98

6.992 VOOR

Gommers | Dijkcentrum 24 | 4706LA Roosendaal |

www.plus.nl Openingstijden: ma - vr 8.00 - 20.00 | za 8.00 - 18.00 | zo 10.00 - 18.00

zo

do vr za

PLUS Handappels Pink LadyLosPer kilo

of 0.991.19-1.49

1.39

0.99

2.99KILO

1.99

PLUS Witte bollenZak 10 stuks

4.49

2.99

www.plus.nl

do vr za

PLUS Handappels Pink LadyLosPer kilo

PLUS Boeren of Casino broodAlle variantenHeel brood

PLUS Gehaktschnitzels Krokant, boeren of zigeunerPak 5 stuks

0.991.19-1.49

1.39

0.99

2.99KILO

1.99

PLUS Witte bollenZak 10 stuks

4.49

2.99

www.plus.nl

zo

Brand of Hertog Jan LentebockSet 6 fl esjes à 30 cl

4.995.89-6.19

Geldig in week 15 (zondag 5 t/m zaterdag 11 april 2015)

15/15 Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.Voor alle producten in deze advertentie geldt, tenzij anders vermeldt, maximaal 5 dezelfde aanbiedingen per klant. *De ‘NERGENS GOEDKOPER’ garantie geldt ten opzichte van alle supermarkten in dezelfde vestigingsplaats als uw PLUS; kijk voor overige voorwaarden op plus.nl/nergensgoedkoper.

Wilt u per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld u dan nu aan via plus.nl

BRON: NIELSENCONSUMENTENONDERZOEK

BESTEWIJNSUPERMARKT

weekendpakkers Alléén geldig op 9, 10 en 11 april

do vr zado vr za

VOORDEELVERPAKKING

900 GRAM

3.99

PLUS Handappels Pink LadyLosPer kilo

Mona Pudding of duopuddingAlle bekers à 450-500 ml of sets à 2 x 90-150 gramPer stuk

PLUS Boeren of Casino broodAlle variantenHeel brood

Pepsi, Sisi, Seven Up of Holy SodaAlle fl essen à 1,5 liter,Per fl es

PLUS Landenwijn of La Mancha biologische wijnAlle fl essen à 1 liter, combineren mogelijk2 fl essen

PLUS Gehaktschnitzels Krokant, boeren of zigeunerPak 5 stuks

0.991.19-1.49

1.001.29-1.59

0.991.08-1.39

PLUS Shoarma of gyrosPer 900 gram5.50-7.19

0.990.990.1.08-1.391.08-1.391.08-1.39

1.39

0.99

2.99KILO

1.99

PLUS Witte bollenZak 10 stuks

4.49

2.99

PLUS Landenwijn of La Mancha

7.98

6.992 VOOR

Gommers | Dijkcentrum 24 | 4706LA Roosendaal |

www.plus.nl Openingstijden: ma - vr 8.00 - 20.00 | za 8.00 - 18.00 | zo 10.00 - 18.00

Alléén geldig op 9, 10, 11 en 12 april

Page 8: Roosendaalse Bode 08-04-2015

PAGINA 8

DOOR MARJANNE DIJKSTRA

Jasper is de derde zoon in het gezin; hij heeft twee oudere broers, Lucas en Floris. Moeder Nadine vertelt: “Vanaf het begin zei ik al tegen mijn moeder en een vrien-din dat Jasper wat anders was. Hij was zo aanhankelijk. In het begin ontwikkelde hij normaal, rolde om en klapte in zijn handen. Bij het gaan zitten bleef hij haken en hij viel steeds om. In mijn omgeving zeiden mensen dat ik hem - misschien onbewust - klein wilde houden. Toen hij met anderhalf jaar ging kruipen, dacht ik dat het allemaal goed ging komen. Na het consult bij twee jaar op het consultatiebureau werden we doorverwezen voor fysiotherapie en lo-gopedie in Roosendaal. Na drie maanden therapie werd duidelijk dat Jasper dat niet oppakte en kreeg hij het etiketje ‘ontwik-kelingsachterstand’ opgeplakt.”

SeitelbergerBegin 2013 begon Jasper op een vreemde manier met zijn ogen te wiebelen. Nadine vertelt verder: “De artsen die we bezoch-ten dachten aan epilepsie en we kregen medicijnen. In een paar dagen kon Jasper opeens veel minder dingen. We mochten eindelijk voor een CT-scan komen en daar-

uit bleek dat het - vonden we toen - geluk-kig geen tumor was. Een lumbaalpunctie volgde en voor het eerst viel de naam van de ziekte van Seitelberger. Ik googelde in de auto en wilde het niet geloven. Er volg-den nog veel testen; huid- en spierbiopten, bloedtesten, zenuwbaantesten. Pas in fe-bruari 2014 deed een arts genonderzoek bij mij en Raymond en eind maart kwam daarvan de uitslag: we waren allebei dra-ger van een gen en Jasper had een muta-tie, de ziekte van Seitelberger. Daar waren we zo bang voor geweest.”

KwaliteitRaymond legt uit: “Door de mutatie die Jasper heeft op het zogenoemde PLA2G6-gen, wordt een giftige hoeveelheid ijzer aangemaakt in zijn lijf en dat tast zijn kleine hersenen aan.” Nadine voegt toe: “Ze kunnen daar niets aan doen. De oorzaak van de ziekte van Jasper is bekend en de kennis bij de art-sen is groot, maar over de hersenen we-ten ze te weinig. Dat steekt me soms wel eens; we vliegen naar Mars en terug, maar hier is geen oplossing voor.” Inmiddels is het gezin een jaar verder en berust meer in het lot. Raymond: “In het begin was ik heel boos en verdrietig, maar met die ne-

gatieve energie help ik niemand en zeker Jasper niet. We willen hem alle kwaliteit van leven bieden die we kunnen met de medicijnen die hij heeft, een aangepast bed en binnenkort ook een zuurstofpomp voor ‘s nachts. De bedoeling van die pomp is dat hij overdag wat meer energie heeft.”

OnderzoekSteeds als Jasper ziek is geweest heeft hij een terugval en is hij iets ‘kwijt’. Raymond: “Op een bepaald moment is er niets meer te verliezen. Door met onze foundation geld in te zame-len, er is 200.000 euro nodig om een start te maken, hopen we onderzoek naar deze ziekte te versnellen. Hopelijk biedt dat uit-komst om de progressie van de ziekte bij Jasper te remmen. Voor onze andere twee zoons is het leven met een ziek broertje een soort van gewoon, maar ook best las-tig. We kunnen niet altijd alles doen, niet makkelijk op vakantie of bijvoorbeeld een dagje naar de Efteling. Het blijft schippe-ren tussen Jasper en ‘normaal’. We blijven toch lachen en genieten met z’n vijven. Ik zou het zo fijn vinden als de oudste twee over twintig jaar kunnen zeggen dat ze een normale jeugd hadden. Voor nu moeten we doorgaan, voor Jasper.”

Echtpaar Veenman vecht voor onderzoek zieke zoon Jasper

‘ Ik wil het onmogeli jke; dat mijn zoon beter wordt ’

Raymond en Nadine blijven vechten voor onderzoek naar Jaspers’ ziekte. FOTO MARJANNE DIJKSTRA

WILLEMSTAD - De blikken van zijn vader en moeder naar Jasper zijn liefdevol. De zoon van Raymond en Nadine Veenman kan niet wat een ‘gewone’ vierjarige kan, maar Jasper lacht en is blij als zijn ouders tegen hem praten of met hem spelen. Jasper lijdt aan de ziekte van Seitelberger, een zeer zeldzame - er zijn slechts 25 geregistreerde gevallen van de ziekte in de wereld - en progressieve stofwisselingsziekte. Zijn ouders zijn strijdbaar en zamelen geld in voor hun eigen Jasper Valentijn Foundation om zo onderzoek naar de ziekte mogelijk te maken. Vader Raymond: “Ik wil misschien het onmogelijke, namelijk dat mijn kind beter wordt, maar zolang er pit in Jasper en ons zit gaan we door. Ik wil niet nu al opgeven.”

ROOSENDAAL - Op zondag 12 april zal de bigband “No Guts No Glory” het 12½ jarig bestaan vieren in het thea-tercafé van Schouwburg de Kring in Roosendaal. Het jubileum was al vo-rig jaar, maar door het tragisch weg-vallen van enkele bandleden is de viering toen uitgesteld.

Hoewel de band haar thuishonk heeft in Café Stroop in Bosschenhoofd komen de meeste leden uit Roosendaal. Daarom wordt dit optreden nu gratis aan-geboden aan de Roosendaalse volgers van de band. Het belooft een swingende mid-dag te worden. In het voorprogramma zal vanaf 13.30 uur het duo Clarkey optreden met een half uur lang bekende nummers

uit de “Jazz Standards”. Daarna volgt de eerste set van No Guts No Glory met mu-ziek uit het bigband repertoire uit de 30- en 40- er jaren van de vorige eeuw. In de pauze zal het duo Clarkey een aantal nummers uit het Latin en Pop repertoire spelen. Na de tweede set van No Guts No Glory en na afsluiting van het (25 jaar) jubi-leumoptreden van Vocal Group “Nouveau” in de Kleine Zaal zal de middag worden afgesloten met een “after party” waarbij de “Valley Sound Big Band” de muzikale omlijsting zal verzorgen. Kortom, 12 april van 13.30 tot 18.00 uur “Swing in de Kring”. Voor meer informatie kan men terecht op de website van “De Kring” via www.dekringroosendaal.nl

Swing in de Kring

No Guts No Glory tijdens het optreden in “Anno 1810”.

WeekenddienstenAlleen voor spoed bel voor levensbedreigende situaties 112.Huisarts Huisartsenpost Roosendaal, tel. 0165-53 02 00, Boerhaavelaan 21. Neem uw identiteitsbewijs en uw medicijnen mee.ApotheekDienstapotheek Roosendaal naast de huisartsenpost bij het Franciscus Ziekenhuis, Boerhaavelaan 21, tel. 0165 591 400TandartsHet antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. DierenartsHet antwoordapparaat van de eigen dierenarts meldt wie de waarneming verzorgt.WijkzusterTelelefoon 0165 - 54 66 13

Openingstijden Gemeente Roosendaal Stadserf 1 4701 NK Roosendaal Tel: 14 0165 Op afspraak: Maandag t/m woensdag 12.00 – 16.00 uur Donderdag 08.00 – 19.30 uurZonder afspraak: Maandag t/m woensdag 08.00 – 12.00 uur Donderdag 08.00 – 19.30 uur Vrijdag 08.00 – 12.00 uur

ROOSENDAAL - Onder het motto ‘Wij doen mee’ houdt de diaconie van de parochiekern O.L.Vrouwe aan de Kade ook dit jaar de Wereldmaaltijd op zondag 26 april.

De aarde brengt genoeg voedsel voort voor alle wereldburgers, zodat niemand honger hoeft te lijden.Tenminste... .als wij eerlijk zouden delen en niet op te grote voet zouden leven. De Wereldmaaltijd is een groepsmaaltijd van 3 gangen waarbij niet meer ingrediënten worden gebruikt dan er dagelijks voor iedereen beschikbaar zouden zijn als we eerlijk delen. Tijdens deze maaltijd krijgt men informatie over hoe we dat kunnen doen en waarom het zo belangrijk is. Het thema van dit jaar is ‘Wa-tervoetafdruk’. Er zal even stil gestaan bij de verspilling van water, niet alleen thuis, maar ook en vooral door de import van pro-ducten uit het buitenland. Men moet zich er weer bewust van worden dat men beter producten kan gebruiken van eigen bodem, dan te denken dat alles wat van ver komt ‘lekkerder en beter’ is, want dat is niet zo. Omlijst met mooie teksten maken ze er elk jaar een geweldige middag van. De maal-tijd is gratis want men is te gast bij de di-aconie van de St. Norbertus parochie. Wel

vragen ze een vrije gift die dan weer ten goede komt aan de voedselbank ‘goed ont-moet’. In het kader van de Wereldmaaltijd lijkt dat het beste doel dat er is.Men kan zich telefonisch aanmelden, maar denk er wel aan, vol is vol, en in de refter is maar plaats voor 42 personen. Meldt aan, maar doe dit wel vóór zaterdag 18 april. Ze willen een ieder graag ontmoeten om samen de maaltijd te gebruiken op: zondag 26 april in het parochiecentrum van de O.L.Vrouwekerk (voormalige Pa-terskerk), Kade 23. Aanmelden bij: voor de O.L.Vrouwekerk: Mieke Stroop, tel: 0165-365759, 06-12516206, voor de Kruiskerk: Cécilia v.d. Berg, tel: 0165-544525.

Wereldmaaltijd aan Kade

24 t/m 28 maartEK Indoor Masters, Toru. (Polen); M75: Gillis Bosman, 8e 800m 3:20.98 (NR), 7e 1500m 6:41.56 (NR), 6e 3000m 14:18.50 (NR), 4e 5km cross country 22:04.03

Zaterdag 28 maartBlokmeerkampen Spado, Bergen op Zoom; JPupMini: 4 Sieb van Manen, 40m, 9.23s, ver 1,84m, bal 12,68m, 466ptn; 600m: 3 Sieb van Manen 3:03.34; MPup-Mini: 1 Mila van Mook, 40m 8,23s, ver 2:52m, bal 7,37m, 638ptn; 7 Florine de Koning, 40m 9.91s, ver 1,83m, bal 4,97m, 216ptn; 10 Elvan Kort, bal 4,14m, 10ptn; 600m: 2 Mila van Mook 2:42.92; 5 Florine de Koning 3:05.70; JPupC: Finn van Zo-meren, 40m 8.37s, ver 2,33m, bal 23,29m, 844ptn; 3 Yaser Bahcecioglu, 40m 8.54s, ver 2,33m; bal 9,50m, 686ptn; 4 Joy Ger-rits, 40m 8.59s, ver 2,54m, bal 12,17m, 685ptn; 6 Bob de Koning, 40m 9.14s, ver 2,35m, bal 9,66m, 523ptn; 600m: 1 Joy Gerrits 2:28.42; 2 Yaser Bahcecioglu

2:35.03; 5 Finn van Zomeren 2:38.11; 7 Bob de Koning 2:54.76; MPupC: 7 Floor Schilder, 40m 8.60s, ver 2,48m, bal 9,75m, 624ptn; JPupB: 4 Gijs van Deventer, 40m 8.49, ver 2,63m, bal 4,93m, 860ptn; Yentl van de Geijn, 40m 8.34s, ver 2,71m, kogel 3,08m, 758ptn; 7 Dani Goorden, 40m 9.11s, ver 2,48m, kogel 3,63m, 648ptn; 1000m: 4 Gijs van Deventer 4:39.68; 7 Yentl van de Geijn 4:55.59; 8 Dani Goorden 4:55.90; MPupB: 4 Yanou van Puijenbroek, 40m 7.63s, ver 3,07m, kogel 2,86m, 931ptn; 8 Yfke van Manen, 40m 9.58s, ver 1,53m, kogel 2,21m, 272ptn; 1000m: 5 Yanou van Puijenbroek 4:30.96; JPupA 1e jaars: 3 Thijs van Gastel, 60m 10.86s, hoog 1,20m, kogel 5,41m, 1213ptn; 4 Mink Tebbens, 60m 10.40s, hoog 1,00m, kogel 5,02m, 1104ptn; 9 Jaño Gerrits, 60m 11.45s, hoog 0,95m; kogel 4,86m, 921ptn; 11 Mats Klip-pel, 60m 11.70s, hoog 0,90m, kogel 5,03m; 867ptn; 12 Roland van Dijk, 60m 13.06s, hoog 0,90m, kogel 4,40m, 686ptn; 13 Sjors van Zomeren, 60m 13.93s, hoog 0,80m,

kogel 3,78m, 494ptn; 1000m: 2 Thijs van Gastel 4:00.12; 6 Jaño Gerrits 4:07.83; 8 Mink Tebbens 4:12.97; 10 Mats Klippel 4:21.60; 12 Roland van Dijk 4:40.97; 13 Sjors van Zomeren 5:08.09; MPupA 1e jaars: 1 Brittany Cools, 60m 10.33s, hoog 1,15m, kogel 5,81m, 1275ptn; 3 Noortje Lambregts, 60m 10.73s, hoog 1,05m, kogel 5,23m, 1109ptn; 1000m: 3 Brittany Cools 4:13.95; 8 Noortje Lambregts 4:47.87; JPupA 2e jaars: 2 Wouter de Vrind, 60m 10.81s, hoog 1,05m, kogel 5,65m, 1126ptn; 1000m: 2 Wouter de Vrind 4:20.42; MPupA 2e jaars: 5 Eva van Mook, 60m 10.32s, hoog 1,00m, kogel 5,00m, 1113ptn; 1000m: 6 Eva van Mook 4:51.89;Openingswedstrijd Attila, Tilburg (vervolg); MJunC 1e jaars: Amy Has-selton, 5 150m 21,22s, 5 80mh 14.42s, 2 Speer 24,84m, 2 ver 4,67mZondag 29 maartTop trainingswedstrijd AV Sprint, Bre-da; MJunB: Emma van Arendonk, 1 speer 46,55m

Thor uitslagen

Page 9: Roosendaalse Bode 08-04-2015

ROOSENDAAL | VOLTASTRAAT 9 | MAROS.NL 15

0.75KIPKARBONADE ½KG

HAMBURGERSSLAVINKEN 10ST

RIBKAR-BONADE 1KG

SOEPVLEESTARTAARHACHEE ½KG5.- 3.99 2.75

VARKENSFILET 2KG SCHOUDERKARBONADE 3KGRUNDERRIBLAPPEN 2KGKIPPENVLEUGELS 5KG10.-

Voordelige bloemen

4 STUKS PER STUK

4 STUKS 4 STUKS

1.5 KG

2.99v van 3.09

1.39v van 1.45

0.89v van 0.99

1.59v van 1.69

2.69 WEEKEND

2.69 WEEKEND

1.99 WEEKEND

1.29 WEEKEND

0.79 WEEKEND

0.89 WEEKEND

500 G

2.192.19

www.aldi.nlHOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

Ham-kaascroissants Cantaloupe

Australische Chardonnay

Jalapeño cheeseburger

Hollandse Elstar appelen

Gehakt-balletjes

Minimozzarellabolletjes

10 T/M 12 APRIL10 T/M 12 APRIL10 T/M 12 APRILVOORDEEL!VOORDEELVOORDEEL!!!!WEEKEND

600 gProcureurlapjes Piri Piri

Hollandse paprika mix

Verseolijven

Lengte 40 cm, max. 22 stelen of lengte 50 cm, max. 14 stelen.

Rozen*

Lengte 40 cm, max. 9 stelen.

Tulpen*

Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.*Geldig t/m 12 april.

PRIJSVERLAGINGEN

Bosschendijk 11 - 4731 DA OudenboschTel.: (0165) 31 61 11 - E-mail: [email protected]

UE48JU7000LXXN zwart 121 cm LED televisie, 48 inch, resolutie: 3.840x2.160 pixels, Full HD, 4K resolutie, Quad Core processor, 1.300 Hz-Technologie, Dolby Digital Plus, internet TV, SmartTV

BOSCH WASAUTOMAAT 6 kg laadvermogen, max 1.400 toerental/min, Eindtijd keuze, Programmaverloop weergave, Resttijdaanduiding, ActiveWater, Aquastop, energieklasse A+++, breedte: 600 mm, hoogte: 848 mm, diepte: 590 mm

TIJDENS DE HAVENFEESTENOOK OP ZONDAG GEOPEND

VAN 12.00 UUR TOT 16.30 UUR

Speciale Havenfeesten-aanbieding

20% KORTING OP ALLE WITGOED

OP ZATERDAG 11 APRIL EN ZONDAG 12 APRIL

van €499 399

inruil oude tv mogelijk 1699

Tevens introductie modellijn 2015 Samsung LED televisies

foto

: Pet

er H

onig

Wij werken aan het spoor Om het spoor in goede conditie te houden en stiller te maken, slijpen wij de rails.Daarom rijdt in de nacht van 18 op 19 april op het traject Roosendaal - Lage Zwaluwe een slijptrein.Woont u in Roosendaal in de buurt van dit spoor, dan kunt u hinder ondervinden van het slijpgeluid.In de nachten van 15 op 16 en 19 op 20 april rijdt een slijptrein op het traject Vlissingen - Roosendaal.Woont u in Heerle, Wouw of Roosendaal in de buurt van dit spoor, dan kunt u hinder ondervinden van het slijpgeluid. Wij hopen op uw begrip.

Na het slijpen kan het treinverkeer een ander geluid maken. Dit zal na enkele weken weer verdwijnen.

Meer inhoudelijke informatie kunt u vinden opwww.prorail.nl/vernieuwing

Voor vragen verwijzen wij u graag naar de afdeling Publiekscontacten: www.prorail.nl/contact of tijdens kantoortijden 0800-7767 245 (gratis).

Page 10: Roosendaalse Bode 08-04-2015

PAGINA 10

www.west-Point.nl - [email protected] - www.west-Point.nl - [email protected] - www.west-Point.nl

W e s t- P o i n t v o o r d e m u z i e k l i e f h e b b e rWe s t - Po i n t ge e f t g ra a g a a n e e n i e d e r d e ru i m te o m z i ch te p re s e n te re n .h e b j e wa t te m e l d e n ? l a a t va n j e h o re n v i a w w w. we s t - p o i n t . n l

De Dijk Gebouw-T Bergen op Zoom donderdag 9 aprilMama Wia Nieuwe Nobelaer Etten-Leur vrijdag 10 aprilT Strijd Finale Gebouw-T Bergen op Zoom vrijdag 10 aprilShun Club Mezz Breda vrijdag 10 aprilCrossroads Allstarts De Commerce Kruisland zaterdag 11 aprilErol Struijk De Maagd Bergen op Zoom zaterdag 11 aprilMama Wia Nieuwe Nobelaer Etten-Leur zaterdag 11 aprilThe Bronze Medal Mezz Breda zaterdag 11 aprilLiane Edwards De Klomp Etten-Leur zaterdag 11 aprilJoost de Lange Rock/blues show Gesellies Zevenbergen zaterdag 11 aprilElectricA Café De Fles Steenbergen zaterdag 11 aprilPluk de Nacht Gebouw-T Bergen op Zoom zaterdag 11 april90’s Now Mezz Breda zaterdag 11 aprilElvis Now Mezz Breda zondag 12 aprilNew Sound Festival Rottier Dancemasters Roosendaal zondag 12 aprilPaul Chevrolet & the Rockin Cadillacs De Bonnefooi Dinteloord zondag 12 aprilTax & The Outsiders De Klomp Etten-Leur zondag 12 aprilThe Bootleg Sixties De Maagd Bergen op Zoom dinsdag 14 aprilNico Dijkshoorn & The Hank Five Mezz Breda donderdag 16 aprilNicolas Joan en Alamo Mezz Breda donderdag 16 april

Agenda

na sing A song of love scoorde de George Baker selection met Paloma Blanca de tweede nummer 1 hit in de Veronica top 40. en wat voor een! De single groeide uit tot een echte wereldhit. waarschijnlijk is Paloma Blanca de meest uitgevoerde neder-landse compositie allertijden. er zijn zelfs Chinese versies van gemaakt. een mooi resultaat voor een nummer dat oorspronkelijk als instrumentaal b-kantje was bedoeld.

Hans Bouwens (=George Baker) schreef de melodie voor Paloma Blanca in een verloren ogenblik tijdens de opnamen van een van de albums van zijn band. De leden van het orkest die de melodie inspeelden waren direct enthousiast en vroegen Hans waarom hij er geen tekst op schreef zodat het nummer als single zou kunnen worden uitgebracht. Bouwens was nogal verbaasd over dit enthousiasme maar besloot alsnog de melodie van een tekst te voorzien. Aan de uiteindelijke single is nog te horen dat het eigenlijk een instrumentaal nummer was; het intro van de plaat is in verhouding behoorlijk lang.De plaat sloeg direct aan bij het publiek. Niet alleen in Nederland. Nadat de plaat in Nederland de eerste plaats had gehaald wilde Bouwens dat de single ook in het buitenland werd uitgebracht.

Het eerst gebeurde dat in Duitsland. Met als gevolg een nummer 1 notering bij onze Oosterburen met een verkoop van meer dan 1 miljoen exemplaren. Later in de zomer van 1975 werd de single overal in Europa een hit. Het succes van Paloma Blanca reikte ver-der dan Europa. De plaat bereikte de hit-parade in veel landen. In de Australische hitparade was het een top 10 hit en in de VS werd nummer 26 bereikt. In de Ame-rikaanse ‘Adult Contemporary’ hitlijst was de single zelfs een nummer 1 hit. De enige Nederlandse single die in die hitparade de eerste plaats heeft gehaald.George Baker is één van de meest suc-cesvolle Veronica Top 40 artiesten ooit. Hij heeft een hele reeks hits op zijn naam staan. Te veel om hier op te sommen. We volstaan met zijn allergrootste hits: Dear Ann, Sing A Song Of Love, Paloma Blanca, Morning Sky, Beautiful Rose, Little Green Bag, Santa Lucia By Night, Over And Over, I’m On My Way, Little Paraguayo. Wat een score.....

De top 5 van april 19751.Paloma Blanca - George Baker Selection2.Hey Mal Yo - Johnny & Orchestra Rodri-gues3.I do I Do I Do I Do I Do - Abba4.Reach Out I’ll Be There - Gloria Gaynor5.Fox On The Run - Sweet

het onverwachte wereld-succes van Paloma blanca

Veert ig jaar geleden

Dijk van een hit voor George Baker Selection.

Het was een tijdje stil rond de Bergen op Zoomse muziek winkel De wa-terput. Dat is in de maand april wel even anders. Maar liefst 11 bands maken deze maand op het kleine, en inmiddels roemruchte, podium hun opwachting.

Op vrijdagmiddag 10 april zet John Cof-fey als eerste de toon. De snoeiharde rockband John Coffey zet iedere club in Nederland en ver daarbuiten op zijn kop. De sympathieke, besnorde punkrockers komen tijdens hun ‘Great News Tour’ (vernoemd naar hun de luidsprekers uit spattende nieuwe album, met ook aan Foo Fighters verwante powerrock) langs in De Waterput. ‘De beste harde band van Ne-derland, ook geliefd bij dames’ (volgens OOR) zal vanaf 14.00 uur een gratis instore optreden verzorgen.Zaterdag 18 april is dé dag waar heel veel muziekliefhebbers het hele jaar naar uit-kijken: Record Store Day. Liefhebbers van vinyl kunnen op deze dag in de deelne-mende vinylzaken singles en elpees kopen die speciaal voor deze dag, en in gelimi-teerde oplages, zijn gemaakt. Vanaf 11.00 staan op Record Store Day in De Waterput maar liefst 9 bands gepland. En niet de eerste de beste. De Waterput heeft dit jaar een super line up toegewezen gekre-gen door de landelijke organisatoren van Record Store Day!!! Het lijstje: ‘Broeder Dieleman’, ‘Mister & Mississippi’, ‘Van-derbuyst’, ‘Navorone’, ‘Roosbeef’, ‘The Kik’ met (niemand minder dan) ‘Armand’,

de beste bluesrockband van Nederland (all the way from Zeeland) ‘Juke Joints’, ‘Birds That Change Colour’ en ‘St.Granson’. De laatste twee bands komen uit België. De Waterput zal zoals vanouds op Record Sto-re Day ongetwijfeld vollopen. Het is in De Waterput de gewoonte dat, na ieder op-treden, de muzikanten ruimschoots de tijd nemen voor hun publiek. Om onder andere de aangeschafte elpees, cdees of singles te signeren. Mooi toch?

Of dit nog niet allemaal genoeg is komt één week later, op zaterdag 25 april om 14.00u, Ellen Ten Damme, overigens niet voor de eerste keer, naar De Waterput.Het volledige programma, inclusief speel-tijden, is terug te vinden op de website van De Waterput; waterput.nl. We zijn geneigd om te zeggen; “Ben er snel bij, reserveer je kaartjes”. Maar dat is niet mogelijk. Alle optredens in De Water-put zijn gratis....

Waterput pakt in april flink uit met 11 gratis optredens!

Ellen Ten Damme, John Cof fey, Armand, The Kik , Mister and Mississippi , Roosbeef e .a .

Ellen ten Damme is één van de vele muzikanten die in april naar De Waterput komen.

“Je moet mij wakker kunnen maken met de vraag: “Wat staat er op pagina 13 van mijn script”” , vertelt Erol Struijk lachend. Hij is momenteel druk bezig met de thea-tershow De laatste kaarten en is volop aan het repeteren. Met zijn voorstelling gaat Erol een dubbele uitdaging aan.

DOOR ROBBY VAN DER ZANDE

In de voorstelling licht Erol het bestaan van een kunstenaar uit en diens onzekerheden. En eigenlijk komen daar verschillende zaken samen. Erol’s wens om THUIS een professionele voorstelling neer te zetten is daar één onderdeel van, maar ook op een humorvolle manier naar de huidige cultu-

rele tendens kijken. Het maakt de cirkel rond: Erol is tenslotte zelf de kunstenaar die hij laat zien. En dat had zomaar an-ders kunnen lopen, want ooit streefde hij er naar om in de psychiatrie te gaan wer-ken. “Ik vind het fascinerend wat er hier omgaat” , vertelt Erol terwijl hij naar zijn hoofd wijst. Toch besloot hij op een zeker punt dat het anders moest. “Ik wilde niet zo’n zeur zijn die naderhand vertelt: “Had ik het maar geprobeerd.” Het is één van de beste keuzes die ik ooit in mijn leven heb gemaakt. Als ik na die toneelschool nooit meer toneel gespeeld had, was het ’t nog waard. Ik ben er een kleurrijker per-soon door geworden, daar écht volwassen geworden.” Na zijn voorstelling in Bergen

op Zoom, is het de bedoeling om ermee door het land te trekken. “Het streven is minstens twintig speelplekken.” Het doel is ook om het niet bij één productie te houden. “Het is een pilot, we willen meer theater gaan maken met mensen van hier. In het artistieke team zitten onder andere theatervormgever Joris van Veldhoven én ‘muzikaal leider’ Jeroen Dur. Beiden ver-dienden hun sporen ruimschoots in de the-ater wereld en hebben hun roots in Bergen op Zoom. Erol: “Omdat de regio Bergen op Zoom (nog) geen professioneel gezelschap heeft, verliezen muzikanten en podium-kunstenaars op den duur - weliswaar vaak ongewild - hun ambachtelijke binding met de stad.”Vooralsnog ligt de focus echter op de pre-mière. Met een klein team ontstond het idee ruim een jaar geleden om in april met een volledige voorstelling te komen.“Wat men kan verwachten? Je wordt die avond vermaakt, maar niet op een platte manier” , lacht Erol. Het verhaal bevat veel humor en liedjes. De rode draad vormt een kijkje in de wereld van een kunstenaar. Bijvoorbeeld over voldoen aan verwach-tingen, of ruimte maken voor creativiteit. “Wat er omgaat in het hoofd van iemand zoals ik”, besluit hij. En daarmee keert Erol toch een beetje terug naar zijn opleiding psychologie…De laatste kaarten vindt zaterdag 11 maart plaats in De Maagd. Tickets zijn, in tegen-stelling tot wat de naam doet vermoeden, nog verkrijgbaar via demaagd.nl. Meer info over Erol en de voorstelling: www.erolstruijk.nl

erol struijk: ‘door toneel een kleurrijker persoon geworden’

Voorstel l ing ‘De laatste kaarten’ gaat op 11 apri l in première

Erol Struijk.

Page 11: Roosendaalse Bode 08-04-2015

Loop- of rugprobLemen

* eigen fabricage en toonzaal* alle stijlen en modellen op maat gemaakt* totale renovatie* klein bedrijf met grote mogelijkheden

industriepark - rijkmakerlaan 13 - 2910 essen (B) - tel. 00323-677.31.98 www.keukenskonings.be

nu 6% btw op de arbeid

van onze keukens

Kom langsvoor een

proefrit!

Zero turnmaaiersZitmaaiersRobotmaaiersHeggenscharenTrimmersTuinfrezen

Koop bij de man die het ook repareren kan!

Dekkers Machinehandel vofvoor al uw tuin en parkmachinesnoordhoeksestraat 1, oud Gastel, tel. 0165 - 314214, www.dekkersendekkers.nl

robotmaaiers

tweewieltractorenen Feesmachines

compacttractorennieuw en Gebruikt

houtversnippermachineskantensnijdersook zelFrijdend

compacttractorendieselFrontmaaiers

Green-technoloGYproFessionele, milieu-vriendelijke en zeer krachtiGe werktuiGen

Het adres voor aluw tuinmachines

gazonmaaiers en tuintractoren.zowel opvang als recycler en zero-turn maaiers.

5 JAAR GARANTIE

VOOR AL UW TUIN EN PARKMACHINESNoordhoeksestraat 1, Oud Gastel, Tel. 0165 - 314214, www.dekkersendekkers.nl

Dekkers Machinehandel vof

ADVERTORIAL

BEZOEK ONZE SHOWROOM: Weidehek 125, 4824 AT Breda,

076 - 762 00 00, www.plamecoplafonds.nl

Opsturen in gesloten enveloppe (postzegel niet nodig) naar PLAMECO PLAFONDS, antwoordnummer 436, 4800 VB Breda

Ik heb belangstelling voor Plameco Plafonds en wens kosteloos documentatie en prijsopgave.

Telefoon: ........................................Naam: ..........................................Adres: ....................................................................................................Postcode: ........................................Woonplaats: ................................

Profi teer nog een paar maanden van het lage BTW tarief!

Uw plafondadviseur Katy Vermeulen

Uitnodiging plafondshow

Plafonds • Sierlijsten • Verlichting

Loopt u al langer rond met plannen voor een opknapbeurt voor uw woon-kamer, keuken, slaapkamer of badkamer? Dan is het verstandig dat u dat binnen afzienbare tijd laat uitvoeren want half 2015 loopt het lage B.T.W. tarief van 6% op arbeid af en gaat u weer 21% betalen. Dit bete-kent dat u 15% meer kwijt bent dus wees er snel bij! Kom kijken op onze plafondshow hoe mooi het ook bij u kan worden. Met sierlijsten of super strak, alles kan. Met uw eigen lampen of met sfeervolle inbouwverlichting, al-les is mogelijk. En Plameco mon-teert uw plafond natuurlijk binnen 1 dag terwijl de meubels blijven staan. Natuurlijk is Plameco pla-fonds erkend door het CBW.

Vrijdag 10 april 10.00 tot 16.00 uur

Zaterdag 11 april 10.00 tot 16.00 uur

Zondag 12 april 11.00 tot 15.00 uur.

Tijdens deze speciale show kunt u zich uitvoerig laten voorlichten over de vele mogelijkheden van dit unieke en beproefde plafondsysteem. De koffi e staat klaar!

• Schone montage in één dag.• Zonder hakken en breken.• De meubels kunnen blijven staan.• Uit één geheel op maat gemaakt. • Betaling in termijnen mogelijk. (vraag naar de voorwaarden)

Profi teer van 15% korting

oudenbosch ■ roosendaal ■ etten-leur

AAnbiedingen geldig vAn 9-4 t/m 15-4

Zwarte Woud brood

400 gram

1.25

Broodjes

10 stuks

2.10

Alle soorten brood op

wekelijkse brooddag

iedere week worstenbrood

in de reclAme

Volg ons op facebook!

Noot Eierkoeken

4 stuks

1.65

Aardbeien-slof

per stuk

1.00

stallingsruimte te huurVoor campers, caravans,

kleine vrachtwagens of botentel. 06-23415119

De maaltijden worden gratis bezorgd en zijn van uitstekende kwaliteit.

Page 12: Roosendaalse Bode 08-04-2015

sport

pAGINA 12

ROOSENDAAL - De kruisboogschut-ters van de Alpenjagers uit Roosen-daal hebben in de winter 5 koppel-wedstrijden gehouden.

De koppels worden via loting tussen A en B categorie schutters aan elkaar verbon-den. Elke wedstrijd bestaat uit 3 proef en 5 geldige schoten, daarna een afvalrace tussen de schutters uit de A categorie en daarna de B categorie en als laatste on-derdeel 2 serie’s van 3 schoten waarin een 8, 9 en 10 geschoten moeten worden. Dit jaar waren er 2 zeer sterke koppels die vanaf het begin fel tegen elkaar streden. Het koppel Monique Zange en Bert van Eekelen met de factory boog stonden lan-ge tijd aan de leiding maar werden tijdens de allerlaatste wedstrijd voorbij gestreefd door het koppel Piet Beerendonk en Henk Meeuwisse die een totaal aantal punten van 1992 behaalden, zij bleven daarmee het tweede koppel met 37 punten voor. De derde plaats was voor het Koppel Frans Joore en Yilmaz Ozcelik die 1849 punten behaalden. Helmer Siegers en Pieter Grif-fioen werden 4e met 1692 punten. Op de vijfde plaats kwamen de gebroeders Hage-naars Jan en Peter scoorden in totaal 1679 punten. Daarna kwamen John Schrauwen en Anton van der Ven met een totaal score van 1649 punten. Als laatste koppel ein-digde Andre van As met Quintus van Ele-wout met 1885 punten. Na 2e paasdag als het koning schieten is geweest beginnen de schutters aan de zomercompetitie die uit 16 wedstrijden bestaat en de schutters tegen hun eigen gemiddelde van vorig sei-zoen moeten schieten.

Alpenjagers winnen van GMV winter-competitieDe kruisboogschutters van Alpenjagers Roosendaal en Geen Moed Verloren uit Oude Molen hebben gedurende de win-tercompetitie in 5 onderlinge duels tegen elkaar geschoten. In de competitie schie-ten de schutters tegen hun eigen gemid-delde wat dat jaar geschoten is en kunnen dan bij winst 3 punten, bij gelijke stand 2 punten en bij deelname 1 punten verdie-nen. Ook kunnen de schutters van tevoren aangeven of de wedstrijd mee telt voor de telling. De Alpenjagers waren over de 5 wedstrijden het beste en behaalden in totaal 104 wedstrijdpunten met de club te-gen 68 punten voor GMV. Daarna kwamen Kees, Wilco en Lian van Beers met 6 pun-ten, Jack Heck met 5 punten, Jan Cornelis met 4 pt, John De Blaaij met 3 en Din Bram met 2 punten.In de persoonlijke strijd was voor GMV Cees de Kock de winnaar met een totaal van 11 punten voor zijn ploeggenoot Piet van Beers die 10 punten behaalde. De derde plaats voor GMV was voor Corne van Beers met 10 wedstrijdpunten. Bij de Alpenjagers was Piet Beerendonk de sterkste met 12 wedstrijd punten, 2e werd Jan Hagenaars met 11 punten en derde werd hier John Schrauwen met 10 punten. Daarna volgden Henk Meeuwisse met 10 pt, Anton van der ven met 10 punten, Frans Joore, Yilmaz Ozcelik en Monique Zange met 9 punten, Andre van As en Bert van Eekelen met 6 pt, helmer Siegers met 5 pt en Jan van Gils met 2 pt en hekkesluiter Pieter Griffioen met 1 punt.

Piet en Henk winnaars wintercompetitie

Alpenjagers

ETTEN-LEUR - De jaarlijkse clubkam-pioenschappen zijn weer gehouden door judoclub Sankaku. Met een op-komst van bijna honderd ‘wedstrijd’ judoka’s was het weer een druk be-zochte dag. Sankaku heeft afdelingen van Etten-Leur tot en met Bergen op Zoom.

Ook de afdelingen Oudenbosch en Hoe-ven waren goed vertegenwoordigt. Jorbe Jongenelen uit Hoeven deed het heel goed deze dag. Hij wist vrijwel alle tegenstan-ders binnen de tijd uit te schakelen met een ‘grote hakbijl’ Ook Martijn Boeren schakelde al zijn tegenstanders uit waar-onder enkele met de ‘koelkast houdgreep’, en werd daarmee welverdiend eerste. Supun had het wat zwaarder. Hij won zijn eerste partijen wel maar moest later toch twee keer zijn meerdere voor deze dag er-kennen, hij werd welverdiend derde in een grote poule. Ook Mandy de Klerk uit Ou-denbosch deed het prima. Als nieuwkomer wist zei opvallend al haar wedstrijden te winnen en eindigde hiermee op de hoog-ste plaats op het ere schavot.Opvallers waren onder andere Ruben Dec-kers. Hij had een zware poule en heeft geknokt als een leeuw, maar heeft helaas

geen partijen met winst kunnen afsluiten. Voor zijn tomeloze inzet kreeg hij de aan-moedigingsprijs. Ook Lean van Waalwijk samen met Nicky Deckers stonden in een poule met een hele sterke tegenstander welke voor hun niet te overwinnen was. Ze werden respectievelijk 3e en 2e. Omar Carmelia wist verschillende wedstrijden te winnen met slim judo, door goed te vari-eren kon hij verschillende tegenstanders uitschakelen maar helaas niet iedereen. Hij belande hiermee op een tweede plek. Ook Emma Dijkstra was slim aan het Ju-doën, met veel gevarieerde technieken waaronder het ‘stoeprandje’ wist ze wel te scoren. Uiteindelijk werd ze desondanks wel 3e.De clubkampioenschappen zijn een mooi meetmoment voor alle judoka’s van Sanka-ku. Niet alleen om te kijken of al het geoe-fende in de praktijk ook werkt maar zeker ook om weer contacten met Judoka’s van andere afdelingen te leggen of te verster-ken. Het was naast de sportieve resultaten dus ook op andere vlakken een succesvolle en plezierige dag.Judo is een uitermate geschikte sport om zowel je grove als je fijne motoriek te ver-beteren. Tegenwoordig zijn er steeds meer kinderen met een hyperactieve stoornis-

sen (zoals bv ADHD). Ook zijn er kinderen die van nature introvert zijn. Voor beide groepen is Judo een bij uitstek geschikte sport. De hyperactieve judoka´s kunnen veel van hun energie kwijt door het stoei-spel met strenge regels. Daarnaast kunnen de bescheiden introverte kinderen ook veel hebben aan judo. ‘judo=duo’ Dit betekent dat je een samenwerking moet aangaan met een andere judoka. Je moet dus uit je schulp komen en iemand opzoeken om mee te judoën. Vast te pakken en in een houdgreep te nemen. Dit bevordert het socialiseren van een judoka enorm. In een wereld die sterk individualiseert, kan Judo een prachtige tegenhanger zijn. Wil jij ook weten wat de ‘koelkast houdgreep’ is en wat de ‘grote hakbijl’ en het ‘stoeprandje’ betekenen? Kom dan een keer meedoen. Voor meer info kan je contact opnemen met David van Peer 06-52461347.

Eerste plaats: Mandy de Klerk, Jorbe Jon-genelen en Martijn boeren.Tweede plaats; Omar Carmelia, Lean van Waalwijk, Kamran Gasimov en Jannes Wagemakers.Derde plaats: Mathijs Dingemans, Emma dijkstra, Nicky Deckers en Supun de Zoysa.Aanmoedigingsprijs: Ruben Deckers.

Judo kampioenschappen Sankaku weer groot succes

ROOSENDAAL - Senioren 1 van Keep Fit’70 korfbal speelde een 4 punten wedstrijd in Asten tegen Klimop.

Keep-Fit’70 ging prima van start. In de rust hadden ze nog een keurige voorsprong. Echter in de slotfase kwam Klimop langzij en na doelpunten over en weer bleek na het laatste fluitsignaal een 14-13 uitslag op het scorebord te staan. Hierdoor blijft Keep-Fit’70 1 één na laatste met 4 punten achterstand op de nummer 6. Senioren 2 liet het lelijk liggen tegen nummer laatst Conventus 2: 15-6. Senioren 4 was het eni-ge team wat op zondag speelde. De voor-lopige lijstaanvoerder Movado 5 ging door een 8-9 overwinning met beide punten te-rug naar Dordrecht. Ook het midweek team is aan hun competitie begonnen. Op 1 april (geen grap) speelden ze in Dordrecht tegen Movado. De sportieve wedstrijd ging ge-lijk op met Movado als winnaar: 9-7. De

A1 junioren speelden tegen angstgegner Nikantes, die de A1 o.a. van het kampi-oenschap hadden gehouden in de vorige veldcompetitie. Deze keer echter kon Ni-kantes thuis geen vuist maken en wonnen de A1 junioren met 4-7 in Rotterdam. De B1 junioren hebben hun 2e opeenvolgende wedstrijd gewonnen. Na Wion bleek ook Albatros B2 geen partij voor de B1 aspiran-ten. Met 7-12 kwamen ze met beide pun-ten terug uit Zwijndrecht. De B2 junioren speelden tegen onbekende tegenstander PKC/SWK Groep B7. Hun 8-2 overwinning is een bevestiging van de stijgende lijn die dit team dit seizoen heeft opgepakt. De D1 aspiranten behaalden in Oud-Gastel hun 1e winstpunten door Juliana D2 met 1-3 te verslaan. E2 pupillen hebben hun 1e veld-wedstrijd gewonnen van de nummer laatst DSO E4 met 3-7. F1 pupillen verloren hun 2e wedstrijd van de voorlopige lijstaan-voerder Oranje-Wit F2. Tegenstander DSO

F3, momenteel ook lijstaanvoerder waren ook te sterk voor de F2 pupillen getuige de 14-1 nederlaag. Komend weekend is er geen competitieprogramma i.v.m. de finale van de korfbal league op zaterdag 11 april.

UitslagMovado MW1-Keep Fit ‘70 MW1 9-7DSO (K) F3-Keep Fit ‘70 F2 14-1Oranje Wit (D) F2-Keep Fit ‘70 F1 11-3DSO (K) E4-Keep Fit ‘70 E2 3-7Keep Fit ‘70 C1-KOAG C2 5-5Albatros B2-Keep Fit ‘70 B1 7-12Juliana D2-Keep Fit ‘70 D1 1-3Keep Fit ‘70 B2-PKC/SWKGroep B7 8-2Nikantes A1-Keep Fit ‘70 A1 4-7Keep Fit ‘70 4-Movado 5 8-9Conventus 2-Keep Fit ‘70 2 15-6Klimop (A) 1-Keep Fit ‘70 1 14-13ProgrammaWoensdag 15 april20.00 Keep Fit ‘70 MW1-Merwede MW1

Keep-Fit’70 Korfbalnieuws

NISPEN - NSV ging op Stille Zaterdag, beter bekend onder de naam Paasza-terdag 4 april, naar Ossendrecht. Daar werd gevoetbald tegen ODIO. NSV vond er 3 Paas-punten: 0-1.

Op een slecht bespeelbaar veld haalde NSV een moeizame overwinning tegen een fysiek sterke tegenstander, die er voor koos de lange bal te spelen. Vooral de 2e helft was het vaak billen knijpen voor de Nispenaren, maar mede door meer dan voortreffelijk keeperswerk en met de nodi-ge wilskracht werden de punten toch mee-genomen naar Nispen. Door dit resultaat staat NSV nu op een verdienstelijke plaats in de middenmoot. Het heeft 31 punten uit 20 wedstrijden. Resultaat waar trainer Pa-trick Arnouts, die aan zijn 1e seizoen bezig is, tevreden mee kan zijn.

Zondag 12 april reist NSV naar Heerle. Daar werd in 1928 de Herelse Sport Club opgericht. HSC’28 staat op een 10e plaats met 23 punten, maar kan net als NSV een rol spelen in de strijd om de 3e periode. De thuiswedstrijd eindigde in 2-0. Het gaat ergens om, zondag op Sportpark Ha-rella aan de Herelsestraat 104 in Heerle. De wedstrijd begint om 14.30 uur. Later dit seizoen gaat NSV voor de 21e keer fietsen. Schrijf alvast de data 20, 21 en 22 mei in de agenda. Meer info volgt.Uitslag Zaterdag 4 aprilODIO 1-NSV 1 0-1NSV A1-Virtus A2 6-0BSC B2-NSV B1 19-0Unitas’30 C4-NSV C1 2-1NSV E1-Smerdiek E1 2-4MOC’17 E11-NSV E2 0-2FC Bergen F4-NSV F1G 3-0

ProgrammaVrijdag 10 aprilMoerstraten +35-NSV+35 19.30 uurZaterdag 11 aprilSC Welberg A1-NSV A1 15.00 uurNSV B1-Halsteren B3 11.30 uurNSV C1-Rijen C3 11.30 uurNSV D1-DEVO D1 10.00 uurSmerdiek E1-NSV E1 09.30 uurNSV E2-MOC’17 E11 10.00 uurNSV F1G-FC Bergen F4 10.00 uurInternos M1-NSV M1 10.00 uurZondag 12 aprilHSC’28 1-NSV 1 14.30 uurNSV 3-DOSKO 9 10.00 uurNSV 4-BSC 10 12.00 uurNSV VR1-Moerse Boys VR1 10.00 uurAlle info over NSV: www.nsv-nispen.nl. Op Facebook volgt men NSV via www.facebook.com/RkvvNsvNispen

NSV wint van ODIO

ROOSENDAAL - Biljarten Regio Com-petitie 2014-2015, na ronde 13.

A-Teams: 1. S.B.Ponderosa 1 547,886 13, 2. Halsteren 2 545,960 13, 3. Lepelstraat 2 540,472 13, 4. de Heen 1 521,247 13, 5. Welberg 1 519,462 13, 6. Vossemeer 1 516,491 13, 7. Steenbergen 1 515,513 13, 8. S.B. Ponderosa 2 512,127 13, 9. Halste-ren 3 506,682 13, 10. Welberg 3 503,584 13, 11. Steenbergen 2 503,377 13, 12.

Oud Gastel 2 498,841 13, 13. Oud Gastel 1 495,955 13, 14. Halsteren 1 495,215 13, 15. Keijenburg-1 493,561 13, 16. Welberg 2 489,035 13, 17. Halsteren 5 487,317 13, 18. Hoeven 1 485,506 13, 19. Halsteren 4 480,699 13, 20. Lepelstraat 1 404,121 13.B-Teams: 1. de Heen 2 587,399 13, 2. de Duiventoren 2 574,492 13, 3. Steenbergen 3 568,342 13, 4. Halsteren 10 532,884 13, 5. Stampersgat 1 530,704 13, 6. Steen-bergen 5 529,003 13, 7. S.B. Ponderosa 3

526,552 13, 8. de Heen 3 521,956 13, 9. Halsteren 9 518,702 13, 10. Oud Gastel 3 518,132 13, 11. Halsteren 6 503,912 13, 12. Halsteren 8 503,110 13, 13. Oud Gas-tel 5 502,767 13, 14. Welberg 5 501,586 13, 15. Halsteren 7 501,057 13, 16. het Fort 1 494,663 13, 17. Welberg 4 493,492 13, 18. Steenbergen 4 491,324 13, 19. de Duiventoren 1 484,329 13, 20. Oud Gastel 4 480,222 13. Wedstrijdleiders: Henk Vrij-hoef en Dinnus Frijters.

Biljarten Regio Competitie

Page 13: Roosendaalse Bode 08-04-2015

De collecteweek is begin juni. Meld u aan via www.ikgacollecteren.nl of bel met 030 634 40 63.

Help mensen met epilepsie.

Help Marte.

Collecteer ook mee!

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

Financiering mogelijk.

Dorpsweg 136, 4655 AH de Heen(Steenbergen)

Op zoek naar echte rust??Chaletparc de Uitwijk heeft het!!! Hier worden luxe vrijstaande Top Totaal chalets geplaatst, nu tot wel 70 m2 vloeroppervlak, welke het gehele jaar door voor recreatieve doeleinden gebruikt mogen worden. Het parc gelegen nabij jachthaven “de Schapenput” beschikt over ruime landelijk gelegen kavels voorzien van alle comfort (nog enkele kavels bij vijvers beschikbaar). 20 minuten van Rotterdam en 10 min v.a. ‘t Grevelingenstrand. Bezoekadres: Heensedijk 77A

Meer info: Fam. v. Nieuwenhuyzen 0031-167-560000 www.de-uitwijk.nl Top Totaal Dhr. L. Haverkamp 0031-6-45484570 www.toptotaal.nl/parken/chaletparc-de-uitwijk/Nieuw: instapmodel Top Montana € 55.000,- sleutelklaar.

Dorpsweg 136, De Heen, Tel. 0167-560000www.de-uitwijk.nl

Restaurant geopend: dinsdag t/m zondag v.a. 12.00 uur,maandag gesloten

Tevens terrein-, keuken- en bedieningsmedewerkers m/v gevraagd

Tevens heeft onze camping nog enkele seizoensplaatsen beschikbaar!

OPEN DAG ZATERDAG 11 APRIL VAN 13.00 - 16.00 UUR

Ontwikkeling:

Informatie:www.bonmakelaardij. [email protected]: 0168 - 33 58 55

[email protected]: 0165 - 70 05 30

Kom zaterdag 11 april naar de infodag en ontdek uw droomwoning! Tijdens de infodag gaat verkoop fase 4 van start. Bent u benieuwd naar alle mogelijk-heden? Kom dan naar de infodag en laat u informeren over de laatste ontwikkelingen van Bosselaar Zuid. U bent tussen 11.00 en 13.00u welkom om een kijkje te komen nemen en kennis te maken met de mogelijkheden van Bosselaar Zuid. De informatiedag vindt plaats in het infocentrum, bereikbaar via de Zuidrand/Huizersdijk en de brug over de Roode Vaart of via de Kuringen. Prijzen vanaf € 183.750 v.o.n.

www.bosselaarzuid.nl

11 APRIL: START VERKOOP FASE 4Uitgesproken Zevenbergen!

A1

A3 B5 C3

B4 A3

C1 EA2

Zelf bouwen?Er zijn ook nog enkele

bouwkavels beschikbaar!

11 APRIL INFODAG

NIEUW IN VERKOOPTE BEZICHTIGENGEREALISEERD

NIEUW IN VERKOOP

Voor het mooiste gazon.

Blaaksedijk 28 | 4793 RN Fijnaart Tel. 0168 - 46 27 22 | 06 12 11 77 [email protected]

www.VanStr ienHoveniers .n l

Ontwerp | Aanleg | Onderhoud | Sierbestrating

Profiteer nu van het 6% BTW tarief

Profi teer tot 1 juli nog van het 6% BTW tarief

Tuinman –Stratenmaker nodig!

Voor al uw TUINWERKZAAMHEDEN.

• ALLE SOORTEN BESTRATINGEN• OPHOGEN • SCHOONMAKEN• VOOR- EN NAjAARS BEuRTEN• ONDERHOuD • SNOEIEN• WIj KuNNEN OOK VOOR ALLE

MATERIALEN ZORGEN• AFVOER VAN HET VuIL• DuIDELIjKE PRIjSOPGAVE• GARANTIE OP AL ONS WERK• ONDERHOuD AL VANAF

€ 30,- PER MAAND

GRATIS PRIJSOPGAVE AAN HUIS

Frans Klaver, 0165-744 140

TilburgVMBOMBO HandelMBO HorecaMBO Toerisme/RecreatieMBO VormgevingMBO Marketing/Evenementen

EiNDHOVENVMBO ConsumptiefMBO HorecaMBO Toerisme/Recreatie

brEDAMBO HorecaMBO Toerisme/Recreatie

DE rOOi PANNENvan 16.00 tot 20.00 uuriNFOrMATiEMiDDAg/-AVOND

15 APril www.derooipannen.nl

Page 14: Roosendaalse Bode 08-04-2015

De grootste in kleine prijzen

VARIETYGAREN6 kleuren per bol100% acryl100 gram

CANVASTUINDOEK keuze uit diverse designs60x60 cm

100x100 cm 3.49

139

PALMOLIVESHAMPOO diverse soorten350 ml

JONGENST-SHIRTdiverse trendy printskatoenmaten 92-164

549

199 1595

329

VARO LI-IONGRAS/HAAGSCHAARvoor het bijwerken van b.v. graskanten en buxushagen, compleet met gras- en buxusmes met krachtige 7.2V Li-Ion accu

7 STANDENTUINSTOELaluminium frametextileen zitting

1995

129

HOUTENDIENBLADwit of taupe58x58 cm

HARIBOUITDEELZAKhappy mix, fun mix of Maoam festival325 gram

169

179

PRIJSDOORBRAAK

EUROPESE TOPKWALITEIT

SPECTRUMTUINHOUTBEITSvoor bescherming van al het buitenhoutwaterafstotend en weerbestendigdonkerbruin2.5 liter

TUINSTOELKUSSEN hoge rug diverse varianten117x45x5.5 cm6.99

BLOK KWAST12 cm0.79

JONGENSSWEATSHORT katoenmaten 92-1462.99

XL FORMAAT

Page 15: Roosendaalse Bode 08-04-2015

Kijk voor al onze aanbiedingen op www.action.nl

Aanbiedingen geldig van woensdag 8 april t/m dinsdag 14 april 2015

Zet-

en

druk

fout

en v

oorb

ehou

den.

DAMES TOPOF SINGLETdiverse variantenkatoen/elastancomfortable fitmaten S-XXL

DAMES/HERENFLEECE VESTdiverse uni kleurenmaten M-XXXL

249

058

C.LIGHTBUITENLAMPmuurlamp 30 cm ofstaande lamp 45 cmRVS, max. 40 watt, E27, grote fittingexcl. lichtbron

COCA COLAFRISDRANKregular, light of zero 375 ml trayprijs = 6.96

PROLECTRIX VACUUMRAAMREINIGERlichtgewicht en compact, 3.7V, oplaadbaar,ingebouwd waterreservoir van 150 ml, 20 minuten onafgebroken gebruikinclusief sprayflacon en microvezel poetsdoek

UITZOEKENBIJOUXkeuze uit diverse oorbellen, armbanden of kettingen

799

2295

079

DAMES/HERENHORLOGEdiverse variantenluxe edition Watch It!

449

KUNSTGRASrealistische en luxe uitvoeringEuropese topkwaliteit 100x200 cm

1595

599

BELDRAYRAAMWISSER diverse kleurenmet spray200 ml 3.39

BEKIJK DE VIDEO OP ACTION.NL

NIET VAN ECHT TE ONDERSCHEIDEN

MUURLAMPLEDRVS, max. 1.5 watt220-240V7.99

WEEKACTIE! WEEKACTIE!

Page 16: Roosendaalse Bode 08-04-2015

PAGINA 16

ROOSENDAAL - Cor de Bruijn is voor velen beter bekend onder zijn arties-tennaam als goochelaar Mr. Rocyr, en als Clown Coco.

Cor is op 30 november 1945 in de Molen-straat in Roosendaal geboren. Het gezin van acht kinderen verhuisde later naar de Markt. Ter gelegenheid van zijn eerste communie kreeg Cor van zijn ouders een heuse goocheldoos. Hij was er ontzettend blij mee en niemand had destijds kunnen vermoeden dat dit cadeau de start zou zijn voor zijn latere passie als goochelaar. Hij werd door het hele land gevraagd voor optredens. Grote bedrijven, instellingen, scholen en familiefeesten, in de ruimste zin van het woord, boekten hem voor een voorstelling op maat. Hij heeft erg genoten van de periode dat hij als gast-goochelaar, door circus Renz werd uitgenodigd om tussen de verschillende acts en tijdens de pauzes op te treden. Nadat hij samen met enkele collega-clowns, als clown, een overleden collega naar zijn laatste rustplaats had gedragen, werden zij in het programma van Ivo Niehe uitgenodigd.In die periode kwam ook ‘Man Bijt Hond’ bij hem thuis om opnames te maken voor een uitzending.

Daarnaast droeg hij de stichting ‘Doe Een Wens’ een warm hart toe. Zo kon hij ern-stig zieke kinderen in hun laatste levens-fase nog veel plezier bezorgen. Dit was wel erg zwaar voor hem. Hij werd er altijd erg door geraakt. Hij deed het echter met heel veel liefde en hij heeft er dan ook veel bijzondere herinneringen aan over gehouden. Vele jongeren / kinderen zijn met Mr. Rocyr / Clown Coco opgegroeid. Tijdens optredens elders of in zijn eigen theater aan de Middenstraat te Roosen-daal, waar zijn vrouw Marlies, achter de schermen, de nodige hand- en spandien-sten verleende. In de weekenden verzorg-de hij vaak wel drie voorstellingen op één dag. Zij vrouw Marlies zorgde er dan voor dat alles weer spic en span was voor de volgende feestvierende groep zich weer aandiende. Steeds paste Cor zijn voorstel-lingen zo aan dat, als een groep al eens eerder was geweest, ze op een andere, nieuwe, voorstelling kon rekenen. Iets wat hij nauwkeurig in overzichten bijhield. Zo bleef het dus keer op keer voor iedereen even spannend en verrassend. Verrassen deed hij ook zijn familie en vrienden. Zo nodigde hij hen, voor zijn 50 jarig jubileum, uit en trakteerden hen op optredens door collega goochelaars. Wat hebben zij toen

genoten. Als conciërge heeft Cor 25 jaar, en met veel enthousiasme, gewerkt aan de Maria mavo, Maria Berchmans mavo en het Norbertus college in Roosendaal. Hij genoot tot op het laatst van de warme contacten met oud- collega’s en leerlingen.Jammer dat Cor ziek werd en uiteindelijk moest worden opgenomen in de Hospice Roosdonck te Roosendaal waar hij overi-gens met veel liefde werd verzorgd. Daar is hij op dinsdag 31 maart op veel te vroe-ge leeftijd van 69 jaar overleden. Leon Antonissen

In Memoriam Cor de Bruijn

ROOSENDAAL - Het komt niet weke-lijks voor dat de kerk de reservestoe-len moet plaatsen, willen alle bezoe-kers aan de Paasviering in de Moeder Godskerk een zitplaats hebben.

De voornaamste reden van de paar 100 be-zoekers op de Eerste Paasdag was de mu-zikale opluistering van de Paassviering ter gelegenheid van het gouden jubileum van het Moeder Godskoor. Vanaf half januari heeft het koor met speciaal voor deze ge-legenheid versterkt door projectleden, hard gewerkt aan het instuderen van de mis in G-groot van Franz Schubert. Op zaterdag 4 april tijdens de generale repetitie toen voor de 1e maal de solisten, het strijkorkest en koor samen de compositie van Schubert lieten klinken, voelden alle betrokkenen dat het een bijzonder muzikaal gebeuren zou gaan worden.

Mooi strijkorkestHet strijkorkest is speciaal voor deze ge-legenheid samengesteld en bestaande uit voornamelijk jong, nog studerende of net afgestudeerde musici, toonden hun vakbekwaamheid. Hun enthousiasme on-derstreepten duidelijk hun passie voor de

muziek.

Indrukwekkende solistenHoe de muziek uiteindelijk echt zal klinken wist men nog niet tijdens een repetitie omdat de kerkstoelen dan leeg zijn. Wan-neer de kerk echter volledig gevuld is, zo-als zondag 5 april, de temperatuur stijgt en ook de Paassfeer duidelijk aanwezig is, wordt hoorbaar waar alle betrokkenen bij deze viering de afgelopen maanden aan gewerkt hebben. De koorklanken werden op professionele wijze versterkt door de warme bariton-klanken van de solist Noël Casteleijn. Sopraan Karina Kaminska liet niemand onberoerd. Deze sopraan die sinds kort in Nederland woont, heeft deel uitge-maakt van het beroemde Letse vrouwen-koor de Latvian Voices. Niet voor niets zijn ze wereldkampioen a capella koren. Naast de sopraansolo in de mis bezorgde ze de bezoekers in de mis kippenvel door haar prachtige vertolking ‘The Lord bless you’ and ‘Keep you’ van John Rutter.

Warme woorden van Pastoor Akker-mansPastoor Han Akkermans haalde in zijn over-weging en dankwoord het belang aan van

een kerkkoor .Zijn woorden moeten de koor-leden ‘als muziek in de oren hebben geklon-ken’ . Het is immers in deze tijd van terug-loop van kerkbezoekers, de kosten die door steeds minder mensen gedragen moeten worden, zoeken naar een juiste balans, zo-dat de kerkmuziek van enkele eeuwen oud, tot in lengte van jaren zal blijven klinken in menige kerk in parochie Sint Norbertus.Het Moeder Godskoor kijkt met gepaste trots en voldoening terug op de feestelijke Paasviering die niet had kunnen plaatsvin-den zonder de inspiratie en het niet aflatend enthousiasme van de dirigente Gunita Kron-berga. Zij heeft zich de afgelopen maanden gesteund geweten door de repetitor Nadia Rutkovska en de paar laatste repetities plus uitvoering de organiste Katrien Braspen-ning-Koeijvoets.

Ook mee willen zingen?Na afloop van de viering werd duidelijk dat er vanuit de projectkoorleden mensen de overstap maken naar het Moeder Godskoor. Een extra mooi cadeau voor het jubilerend koor. Nog meer aanmeldingen zijn altijd welkom op de maandagavond. Aanvang re-petitie: 19.30 uur, zijzaal Moeder Godskerk, ingang Luykenlaan.

Een volle kerk genoot

PINKSTERGEMEENTE DE WIJNRANKAzaleastraat 1, Roosendaal. Voorganger Br. Rohoman 0165-751883, www.dewijn-rank.org

RK SINT NORBERTUSPAROCHIE

St. JosephkerkVrijdag 10 april 18.30u Eucharistieviering. Voorganger: Em. Pastor F. Burm.Zaterdag 11 april 19.00u Eucharistievie-ring m.m.v. Cantor. Voorganger: Pastor P. Swinne.Zondag 12 april 11.00u Eucharistieviering m.m.v. St. Franciscuskoor. Voorganger: Pastor P. Swinne.Dinsdag 14 april 14.30u RozenkransgebedMoeder GodskerkZaterdag 11 april 17.00u Eucharistievie-ring met samenzang. Voorganger: Pastor P. SwinneZondag 12 april 9.30u Eucharistieviering m.m.v. Dameskoor. Voorganger: Pastor J. HoevenaarsDe Goede HerderZondag 12 april 11.30u Eucharistieviering m.m.v. Gem. koor Langdonk. Voorganger: Pastoor H. AkkermansH. Maria HemelvaartZondag 12 april 9.30u Eucharistieviering m.m.v. Gem. koor St. Caecilia. Voorganger:

Pastoor H. AkkermansSint FranciscusElke 4e zondag van de maand Eucharistie-viering/Woord- en CommunievieringO.L. VrouwekerkZaterdag 11 april 17.30u Eucharistievie-ring met samenzang. Voorganger: Pastor J. HoevenaarsZondag 12 april 9.30u Eucharistieviering m.m.v. St. Alfonsusukoor. Voorganger: Pas-tor P. SwinneKapel MariagaardDonderdag 9 april 9.00u Eucharistievie-ring. Voorganger: Pastoor H. AkkermansDonderdag 9 april 19.30-20.00u Aanbid-ding Heilig SacramentDinsdag 14 april 9.00u Eucharistieviering. Voorganger: Pastor P. Swinne.Meer informatie kunt u vinden op: www. sint-norbertusparochie.nl - www.face-book.com/SintNorbertusRoosendaal

CENTRA VOOR WONEN EN ZORG EN VERPLEEGHUIZENDe BloemschevaertZaterdag 11 april geen kerkdienst.De Brink-verpleeghuis MoerweideZondag 12 april 10.00u voorganger Henk Jongeneelen. De ChampetterVrijdag 10 april geen kerkdienst.

HeermastateElke woensdag om 10.30u in eerste bras-serie - voorganger pastor Jan Bruinsma. De WeihoekElke donderdag om 15.30u - voorganger pastor Jos Broekmans.WiekendaelZondag 12 april 10.30u voorganger pastor Jos Broekmans m.m.v. Toine Nooijens.WildenborchGeen kerkdienst.

EVANGELISCHE GEMEENSCHAP ROOSENDAALLevensschool, Benedendonk 1, Roosen-daal, tel. 0165-556083, [email protected]. Per-soonlijke gesprekken en informatie: kan-toor in de Levensschool. www.egr.nlZondag 12 april 10.00-12.00u: ‘De Le-vensschool’, Benedendonk 1 te Roosen-daal. Spreker Maarten van Barneveld.

PROTESTANTSE GEMEENTEKruiskerk, St. Lucasplein. Elke zondag 10.00u. Voorgangers: ds. F.J. Timmers en ds. M. den Bakker, www.pgrkruiskerk.nl

ONZE LIEVE VROUW IN HET WOUDInformatie parochie: www.samenkerk.nlVrijdag 10 aprilMoerstraten 19.00u eucharistieviering

m.m.v. het gemengd koor. Voorgangers pastor Hans de Kort en pastor Ryan Keet-elaar.Zaterdag 11 aprilHeerle 17.00u eucharistieviering m.m.v. het Gertrudiskoor. Voorgangers pastor Jan van Oers en pastor Ryan KeetelaarZondag 12 aprilWouwse Plantage 9.30u eucharistievie-ring. Voorganger pastor Jan van OersWouw 11.00u woord- en communiedienst. Voorganger pastor Ryan Keetelaar

JEHOVAH’S GETUIGENKoninkrijkszaal van Beethovenlaan 17, tel. 554055, b.g.g. tel. 06-12858792.Gemeente Roosendaal-Centrum: Gemeen-tebijbelstudie/Theocratische bediening school: donderdag 19.30u. Openbare lezing/Wachttorenstudie zater-dag 18.00u.Gemeente Roosendaal-Tolberg: Gemeen-tebijbelstudie/Theocratische bediening-school dinsdag 19.30u. Openbare lezing/Wachttorenstudie: zondag 10.00u.

EVANGELIEGEMEENTE DE DEURKerkdiensten: zondag 11.00u en 18.00u, Best Western City Hotel the Goderië, Stati-onsplein 5a Roosendaal , tel. 06-46030695; www.dedeurroosendaal.come2me.nl

GLORY ASSEMBLY ROOSENDAALZondag 14.00u en vrijdag 19.00u. Kruis-kerk, St. Lukasplein 1, 4703 HX Roosen-daal. Info: 06-29103323; [email protected]; www.glohim.org

WIJKCENTRUM DE KORENAEREKorenmarkt 7, Bergen op Zoom Centrum. Dienst: zondag 11.00u en 18.00u, woens-dag 19.30u bijbelstudie. [email protected]; http://dedeurbergen-opzoom.come2me.nl/

CROWN OF LIFE CHURCH INT. ROOSENDAALAanbidding Dienst: Zondag 12.00u, Vrijdag 18.00u Bible Study en Zaterdag 16.00u Foundation school,Fatima Kerk Zaal bij Fa-tima Buurthuis, Doctor Schaepmanlaan 92, 4702 GZ Roosendaal. Informatie: [email protected], 06-81761703.

DE KERK VAN JEZUS CHRISTUS VAN DE HEILIGEN DER LAATSTE DAGENwww.kerkvanjezuschristus.nlTel. Zendelingen Roosendaal e.o: 06-38772310.

Mgr. de Vetstr 112, 4817 JP Breda, tel. 076-5213141. Aanvang zondag diensten: 10.00u.

KERKELIJK NIEUWS

ROOSENDAAL - Zwerfvuil heeft in Langdonk al langer de aandacht. Zo is vorig jaar de actie Schoon = Gewoon gestart om bewoners van de wijk en leerlingen van de scholen bewust te maken van de overlast door zwerfaf-val.

In het kader van de landelijke opschoondag van Nederland Schoon, hebben brugklas-sers van Het Da Vinci College en het Ger-trudis College, en groep 8 leerlingen van basisschool De Kroevendonk meegedaan aan een opruimactie in wijk Langdonk. Bij deze actie zijn de leerlingen de wijk ingetrokken om zwerfafval te verzamelen. Naast het kleine zwerfafval werden ook grote stukken afval aangetroffen. Niet al-les was zwerfafval, maar helaas zijn er ook nog mensen die de plantsoenen gebruiken

om afval te dumpen.Aan de opruimactie was ook een wedstrijd verbonden: de klas die het meeste afval ophaalde werd beloond met een taart. De leerlingen van de Kroevendonk waren de winnaars. Naast deze opruimactie onthul-de wethouder Saskia Schenk, samen met dhr. Linders van SAVER en Reinier van Tul-der (initiatiefnemer van Schoon = Gewoon in Langdonk) op het Gertrduis College en bij het Da Vinci College een emballageau-tomaat voor petflesjes, blikjes en dranken-kartons. Deze ‘Greenups’ geven bonnetjes terug die ingeleverd kunnen worden bij de schoolcatering of gebruikt kunnen worden om goede doelen te spekken. Iedereen kan terugkijken op een geslaagde actie, en ho-pelijk zijn er weer meer mensen zich er van bewust geworden, dat een schone omge-ving ook een prettiger omgeving is.

Langdonk is weer (even) schoon

Leerlingen met hun “buit”.

ROOSENDAAL - RBC wil haar voet-balopleiding volgend seizoen gaan uitbreiden met een U9 team. Voor dat laatste team is RBC op zoek naar F-pupillen.

RBC vindt het belangrijk om kinderen zo jong mogelijk aan de voetbalopleiding te laten beginnen die de club voor ogen heeft, zodat RBC nog jaren plezier van ze kan hebben. Er zijn al enkele jongens op stage geweest die opgevallen waren tij-dens de instuiftraining in februari. Zij heb-ben een aantal trainingen in het Herstaco Stadion afgewerkt en kunnen binnenkort opgeroepen worden voor het spelen van

een wedstrijd. Op dit moment zijn ze nog op zoek naar spelers van deze leeftijd die dit team kunnen aanvullen, zodat er ook daadwerkelijk gestart gaat worden met een U9. Het betreft jongens met geboorte-jaar 2007 of 2008. Heeft uw zoon ambitie, is het een talent en wil hij graag proberen om een plaatsje te veroveren in de RBC voetbalopleiding, meld hem dan aan voor enkele stage trainingen. Stuur daarvoor een e-mail naar [email protected]. Bij voldoende aanmeldingen zullen trainingen gehouden gaan worden om te kijken wie er voor het nieuwe team in aan-merking gaat komen. Wacht niet te lang, want vol is vol.

RBC zoekt F-pupillen

Page 17: Roosendaalse Bode 08-04-2015

www.kloosterblokje-willemstad.nl

• Vanaf € 179.500 von• Reeds 70% verkocht• Start bouw najaar 2015

Informatie & verkoop

WG Makelaars Fijnaart, 0168 47 70 77

Bon Makelaardij Zevenbergen, 0168 33 58 55

Royale rij- en hoekwoningen

Kloosterblokje IV Willemstad

Verkoopbijeenkomst op 18 april 10.00-12.00u, op de bouwplaats, Steenpad in Willemstad

Wij stellen u graag voor aan de vijf nieuwe modellen uit de Spring Summer Collection op zaterdag 11 april a.s. in een van onze vestigingen. U bent van harte welkom in onze showroom, voor een uitgebreide proefrit of gewoon om de Mercedes-Benz modellen te leren kennen of bewonderen.

Kijk voor de volledige Mercedes-Benz Spring Summer Collection op www.MBvanoeveren.nl

Graag tot ziens in onze showroom!

Goes Albert Plesmanweg 2, 4462 GC, tel. 0113 - 21 27 30. Roosendaal Bredaseweg 225-227 4705 RN, tel. 0165 - 55 74 00. www.MBvanoeveren.nl, [email protected]

Spring | Summer Collection.Op zaterdag 11 april 2015 bij Van Oeveren | Sturm Auto

Page 18: Roosendaalse Bode 08-04-2015

vacatures

PaGINa 18

WOUW - Dorpsraad Wouw is op zoek naar een betrokken bestuurslid dat het een uitdaging vindt om over de activiteiten van de dorpsraad Wouw naar de inwoners van Wouw te com-municeren.

Onze leden onderhouden intensieve contacten met allerlei groeperingen, waaronder de bewoners van Wouw, de gemeente Roosendaal en vele anderen. Deze overleggen vinden veelal vanuit een werkgroepenstructuur plaats. Samen met alle betrokkenen worden tal van zaken ge-

realiseerd, waarbij projecten in het kader van ‘burgerparticipatie’ wellicht het meest in het oog springen. Helaas schiet het er vaak bij in om over deze mooie initiatie-ven en projecten op een goede manier te communiceren. Daardoor blijft veel van dit werk (onterecht) onderbelicht. Dat is jammer, vooral omdat we de overtuiging hebben dat we met goede communicatie over deze projecten ook weer nieuwe ini-tiatieven kunnen starten; samen met de bewoners van Wouw.De Dorpsraad zoekt naar een enthousiaste vrijwilliger die in staat is om over de acti-

viteiten van de organisatie op een correcte en prettig leesbare manier te communice-ren. Hierdoor kunnen we tijdig, volledig, online en offline bewonersgroepen en de gehele Wouwse bevolking informeren.Voor meer informatie over onze organisa-tie verwijzen wij je graag naar onze web-site www.dorpsraadwouw.nlIndien je interesse hebt in deze uitdaging dan willen we je vragen om een email naar [email protected] te sturen of contact op te nemen met Kees Aarden, 06-20606721 of met Jan van der Heijden, 0165-303107.

Dorpsraad Wouw zoekt vrijwilliger

ROOSENDAAL - Er is veel aan de hand in de hele zorgsector. U hoort en leest daar ongetwijfeld over. Daarom nodigt de werkgroep belangenbehartiging u namens de gezamenlijke KBO afdelingen van de gemeente Roosendaal uit, voor het bijwonen van een informatieve bijeenkomst over de WMO.

De bijeenkomsten worden op 3 verschillende datums en locaties gehouden. Op maandag 13 april aanvang 13.30 uur sluiting +16.00 uur locatie Gasterij De Afspan-ning, Herelsestraat 97, 4726 AC HeerleOp woensdag 15 april, aanvang 13.30 uur sluiting +-16.00 uur locatie Dorpshuis Ni-sipa, Bergsebaan 8, 4709 AN NispenOp woensdag 22 april, aanvang 13.30 uur sluiting +-16.00 uur locatie: ROC (Kellebeek college) Kadeplein 2, 4703 GB Roosendaal

SamenwerkingDe drie bijeenkomsten worden verzorgd door de KBO-afdelingen gemeente Roosen-daal en in samenwerking met KBO-Brabant, de Gemeente Roosendaal en HetPunt en hebben hetzelfde onderwerp. De heer Jack Donkers, afgevaardigde KBO-Brabant, zal spreken over de WMO in het algemeen. Door een afgevaardigde van de Gemeente Roosendaal, wordt de visie van de gemeente Roosendaal weergegeven. Na de pauze, wordt er door iemand van HetPunt, gesproken over de WMO in de praktijk en kunnen er vragen gesteld worden. Het is niet de bedoeling dat er persoonlijke zaken aan de orde komen. Met het organiseren van deze themabijeenkomsten op verschillende datums en locaties heeft u een ruime keuzemogelijkheid voor uw aanwezigheid. De leden van de werkgroep hopen u graag te ontmoeten. U hoeft niet van te voren aan te melden. Iedereen is welkom.

Themabijeenkomst WMO

Zaterdag 28 maartBlokmeerkampen Spado, Bergen op Zoom (vervolguitslagen): JJunD: 3 Mar-vin Lamers, 80m 11.94s, 1000m 3:38.45, ver 3,82m, kogel 6,05, speer 20,64m, 1932ptn; 4 Tom Dijkstra, 80m 12.95s, 1000m 3:47.85, ver 3,45m, kogel 5,19m, speer 19,19m, 1592ptn; 14 Atri Gerrits, 80m 14.16s, ver 3,37m, kogel 5,29m, speer 17,26m, 1037ptn; MJunD: 5 Esmee La-mers, 60m 9.71s, 600m 2:09.39; ver 3,75m, kogel 6,48m, discus 11,02m, 1570ptn; 6 Sem Rijnders, 60m 9.73s, 600m 2:10.90, ver 3,22m, kogel 7,66m, discus 12,57m, 1552ptn; 8 Romy van Rijwijk, 60m 9.74s, 600m 2:14.50, ver 3,36m, kogel 5,83m, dis-cus 14,03m, 1471ptn; 11 Marit Waterman, 60m 9,39s, ver 3,73m, kogel 7,22m, discus 10,42m, 1319ptn; 12 Neeltje Lodiers, 60m 10.13, 600m 2:03.98, ver 3,08m, kogel 5,43m, discus 8,22m, 1283ptn; 13 Marit van Bergen, 60m 10.67s, 600m 2:16.03; ver 3,05m, kogel 6,85m, discus 12,31m, 1281ptn; 15 Lieke van der Made, 60m 10.54s, 600m 2:17.05, ver 2,90m, kogel 5,73m, discus 10,51m, 1147ptn; 16 Yuan Jiao Dam, 60m 9.58s, 600m 2:22.61, ver 2,81m, kogel 5,61m, discus 7,67m, 1142ptn; 18 Britt Louisse, 60m 10.68s, 600m 2:21.79, ver 2,71m, kogel 6,89m, discus 9,31m, 1089ptn; 19 Marit van der Klugt, 60m 9.91s, 600m 2:26.57, ver 2,85m, kogel 5,07m, discus 8,49m, 1056ptn; 20 Meau Kort, 60m 10.57s, 600m 2:19.18, ver 2,73m, kogel 4,87m, discus 9,27m, 1001ptn; 21 Annemarie van Loon; 60m 10.55s, 600m 2:26.56, ver 2,29m, kogel 4,16m, discus 8,69m, 791ptn; 23 Lindsey van Batenburg, 60m 11.21s, 600m 2:28.06;

ver 2,37m, kogel 3,72m, discus 8,17m, 662ptn; JJunC: 1 Jaimy Schraauwen, 100m 12.65s, 800m 2:31.23, ver 4,68m, hoog 1,45m, speer 32,62m, 2940ptn; 4 Sjoerd Verhelst, 100m 14.39s, 800m 2:41.13, ver 4,47m, hoog 1,30m, speer 20,09m, 2246ptn; 8 Rik van der Made, 100m 15.29s, 800m 3:11.42, ver 3,52m, hoog 1,50m, speer 31,18m, 2092ptn; 13 Jim van Mook, 800m 3:01.49, ver 3,56m, hoog 1,50m, speer 22,00m, 1622ptn; 15 Koen van Ommeren, 100m 15.93s, 800m 2:55.11; ver 3,68m, hoog 1,15m, speer 13,92m, 1578ptn; MJunC: 1 Nienke Voorheijen, 80m11.78s, 600m 2:02.24; ver 4,33m, hoog 1,50m, speer 17,33m, 2278ptn; 2 Lotte Bakx, 80m 12.62s, 600m 1:52.19; ver 3,63m, hoog 1,25m, speer 14,57m, 1886ptn; 3 Lara van der Klugt, 80m 12.61s, 600m 1,57.23, ver 3,39m, hoog 1,35m, speer 14,30m, 1845ptn; Demi Buiks, 80m 12.31s, 600m 2:05.40, ver 3,53m, hoog 1,15m, speer 12,13m, 1625ptn; 6 Karlijn Naalden, 80m 12.05s, 600m 2:28.58, ver 3,81m, hoog 1,25m, speer 13,56m, 1624m; 8 Robin van Omme-ren, 80m 13.21s, 600m 2:20.73, ver 3,13m, hoog 1,25m, speer 23,05m, 1593ptn; 9 Sterre Kerstens, 80m 13.39s, 600m 2:01.47, ver 3,31m, hoog 1,15m, speer 12,10m, 1491ptn; 10 Myrthe Steehouwer, 80m 13.12s, 600m 2:04.45, ver 3,03m, hoog 1,25m, speer 11,13m, 1484ptn; 12 Meike Lambregts, 80m 14.04s, ver 2,90m, hoog 1,10m, speer 17,93m, 1023ptn; 14 Kaat van Spaendonck, 80m 14.67s, 600m 2:13.45, ver 2,82m, hoog 1,00m, speer 7,59m, 911ptn

Thor uitslagen

De collecteweek is begin juni. Meld u aan via www.ikgacollecteren.nl of bel met 030 634 40 63.

Help mensen met epilepsie.

Help Marte.

Collecteer ook mee!Ontvang vacatures

die jij zoekt!Maak gratis een zoekprofiel

aan opwww.brabantwerkt.nl

ROOSENDAAL - In april zijn onder-staande patiëntenverenigingen in het Bravis ziekenhuis, locatie Roosen-daal vertegenwoordigd. De inloop-middag vinden plaats in de centrale hal tegenover het Patiënten Service Bureau, route 94. Daar kunt u terecht met uw vragen. Er is ook informatie-materiaal verkrijgbaar.

inloopmiddag Astma & COPD Be-weegvereniging West-Brabant (AC-BWB)Donderdag 9 april van 14.00 tot 16.00 uur. Mensen met astma kunnen soms moeilijk ademhalen: zij worden kortademig, ade-men ‘piepend’ of moeten hoesten. Men-

sen met COPD hebben vaak adem tekort. Bijvoorbeeld bij het traplopen, werken of aankleden. Dit komt omdat COPD een ziek-te is waarbij de longen altijd vol zitten met kleine ontstekingen, die blijvende schade veroorzaken. Een longziekte kan grote in-vloed hebben op de dagelijkse activiteiten. Als patiëntenvereniging helpt het ACBWB mensen met een longziekte te bewegen.

Lotgenotencontact voor stomapatiën-tenDinsdag 14 april van 10.00 tot 12.00 uur. Dit contact wordt aangeboden door de Nederlandse Stomavereniging. Stomapa-tiënten en hun naasten kunnen vrijblijvend binnenlopen voor een gesprek met erva-

ringsdeskundigen en lotgenoten. Er is te-vens informatiemateriaal aanwezig. Voor mensen met een stoma kan contact met lotgenoten belangrijk zijn. Meer informatie is te verkrijgen bij de Nederlandse Stoma-vereniging, telefoonnummer (0346) 26 22 86 of via e-mail: [email protected] Het lotgenotencontact vindt plaats in de bestuurskamer.Heeft u vragen over deze activiteiten, dan kunt u contact opnemen met de medewer-kers van het Patiënten Service Bureau, tij-dens kantooruren telefonisch te bereiken op nummer 088-70 68 576 of via e-mail [email protected]. Meer informatie vindt u ook op www.bravisziekenhuis.nl/laat-ste nieuws en agenda

Patiëntenverenigingen houden inloopdagLotgenotencontact in het Bravis z iekenhuis

Iedereen kan Parkinson krijgenSteun baanbrekend onderzoek

Ga naar www.parkinsonfonds.nl

De grootste financier van wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Parkinson. Connie, 54 jaar

TrustLube B.V.Neon 7, 4751 XAOud Gastel, Netherlands

T: +31 (0) 88 8787 700E: [email protected]: www.trustlube.com

Allround service engineer (m/v)Je wordt verantwoordelijk voor het wereldwijd installeren van onze automatische smeer- en monitoringsystemen.

Werkvoorbereider (m/v)Je bent de spin in het web en zorgt voor de juiste voorbereiding en een goed verloop van alle projecten.

Commercieel medew. binnendienst (m/v)Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit binnen de organisatie en verricht werkzaamheden op het gebied van marketing en sales.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Your future starts here!

TrustLube B.V. is een jonge, dynamische en internationaal opererende onderneming. Onze belangrijkste activiteiten zijn het ontwerpen, produceren en installeren van automatische smeersystemen en monitoringsystemen. Wij onderscheiden ons door kwaliteit, innovatie en klantgerichtheid. Het merendeel van onze klanten is werkzaam in de offshore, maritieme en baggerindustrie.

Voor meer informatie over één van deze functies, kijk dan op www.trustlube.com of stuur een e-mail naar [email protected]

gevraagd:

Horeca- medewerkermet shoarma ervaring

graag bellen naar: 06-20258074

zoekt een enthousiaste:

spuitgietoperatorOnze nieuwe Spuitgietoperator is verantwoordelijk voor het in-, uit-, en ombouwen van matrijzen. Hij/zij signaleert, analyseert en verhelpt kleine machinestoringen en voert een nauwkeurige kwaliteitscontrole uit op onze producten.

Meteor Systems is een ambitieus productiebedrijf dat veel waarde hecht aan kwaliteit en innovatie. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste, zelfstandig werkende Spuitgiet-operator die ons team kan versterken. Heb jij minimaal 3 jaar ervaring met spuitgieten en ben je in het bezit van spuitgietdiploma’s 1 en 2? Dan bieden wij een baan met veel afwisseling en goede voorwaarden overeenkomstig met de cao Metaal en Techniek.

Nieuwsgierig geworden?Stuur dan je motivatie en CV naar [email protected]

zoekt

Hoofd administratiemBa niv. – min. 5 jr/erv.

Leidinggev. kwaliteitenZelfst. kunnen werkenKennis automatiseringKennis export logistiek

Part- of full timeengels sprekend

Solliciteer [email protected]

www.groasis.com

Page 19: Roosendaalse Bode 08-04-2015

ROOSENDAAL - Tweede Paasdag. Een dag om weer leuke dingen te doen met elkaar.

Rkvv Roosendaal E5 moest vroeg op pad om op tijd in Oud-Beijerland te zijn bij vv SHO om aan een heel leuk toernooi deel te nemen. Aan het ochtendprogramma deden 32 teams

mee. De jongens waren gebrand om te win-nen en dit was duidelijk te zien op het veld. Er stond een top team en met geen 1 nederlaag waren er veel blije gezichten te zien.

Met de mooie 1e prijs, beker en medailles, die ze naar huis mochten nemen, kon hun paasfeest niet beter afgesloten worden.

Rkvv Roosendaal E5 1e geworden met Paastoernooi

ROOSENDAAL - De uitwedstrijd van BSC tegen FC Bergen werd slap begonnen.

Afspraken werden niet gelijk goed uitgevoerd en zo kwam het dat FC Bergen op hun slechte veld, wat zij gewend zijn, beter uit de voeten kwamen en al na 3 minuten met een schot op de paal voor gevaar stichtte. Kort daarna kopte Stephan van Rooyen de bal gevaarlijk net over en de druk was groot richting het BSC-doel. Zo kwam het dat pas in de 16e mi-nuut een 1e schot van BSC op het doel van FC Bergen belandde. BSC bleek in de 1e helft niet scherp. FC Bergen was op dat moment de betere, met af en toe een paar kansjes voor BSC. Aartsen schiet net naast en in de 45e mi-nuut een voorzet van Mannie die door Dekker in het zijnet wordt geschoten. Na de thee in de rust begon BSC beter en al in de 2e minuut een inworp van Beo die doorgekopt wordt en

Mannie met een alles of niets poging de bal in de lange hoek schiet: 0-1. BSC heeft nu het betere van het spel en is bij tijd en wijle ook gevaarlijker. Hoe meer druk FC Bergen zette, hoe meer BSC kan counteren, maar het zal niet meer scoren. De gebruikelijke wissels vinden aan beide zijden nog plaats, maar het mocht niet meer baten voor FC Bergen. Eén van de mooiste aanvallen in deze periode was van Dekker, die na een solo met een prach-tige voorzet kwam op Van Ginderen, die met een geplaatst schot in de benedenhoek, de goede keeper van FC Bergen niet wist te pas-seren. Tot het eind, waar de scheidsrechter nog 4 minuten bijtelde, bleef het spannend en pakte FC Bergen nog een paar keer geel. Pas na 51 minuten in deze periode blies de goed leidende scheidsrechter Koster voor het einde en had BSC de zwaar bevochten 3 punten bin-nen en klom naar de 4e plaats.

BSC doet goede zaken

ROOSENDAAL - Het kan u al bijna niet meer ontgaan zijn. Ondertussen heeft stichting de Roosendaalse Uitdaging in vele lokale bladen aandacht gekre-gen via de media. Daarentegen zijn wij ons zeer bewust van het feit dat wij een ‘nieuwe’ denkwijze vertegenwoordigen, die voor de meeste van jullie nieuw is en dus redelijk wat uitleg behoeft.

Van Loesje is de spreuk: ‘Waarom moeilijk doen als het samen kan?!’ Daar sluiten wij ons bij aan. We willen er zijn voor u en zien graag dat u meedoet. Meedoen is heel sim-pel.Wij willen u in de eerste plaats graag beter le-ren kennen en organiseren daarom op dinsdag

14 april, onder het genot van een bakje koffie of thee en wat lekkers, een kennismakingsbij-eenkomst van 10.00 tot 12.00 uur. Deze bij-eenkomst zal plaatsvinden in de theaterzaal van Parrotia aan de Markt nummer 54.Het wordt een interactieve bijeenkomst waarin wij graag van u horen waar u tegen-aan loopt en wij u graag vertellen waar wij u in zouden kunnen ondersteunen. Tevens gaan wij graag in groepjes met u aan de slag om tijdens deze bijeenkomst een concrete vraag aan ons te formuleren waar wij mee aan de slag kunnen.Wilt u hierbij aanwezig zijn? Inschrijven kan via www.moerdijkseuitdaging.nl onder het kopje inschrijven workshops of door een mail te sturen naar [email protected]

Interactieve kennismaking met de Roosendaalse Uitdaging

Mondzorgcentrum Touwen

Voor al uw MondzorgVanaf heden tandarts en mondhygiëniste

aanwezigRaadhuisplein 4

te Hoeven0165-505510

[email protected]

MindfulnessWORKSHOP

20 APRILBasistraining vanaf 12 mei

0165-554763www.i-a-m.nu

Mogelijk vergoeding via uw zorgverzekering

Wasmachine, droger of

vaatwasser defect?

BEL

06 - 57 540 319Voor snelle service

en reparatie!

JansenWitgoed

Dre Wit (‘t) goedreparaties witgoed

productenEtten-Leur

Voorrijkosten in Etten-Leur € 15.00buiten Etten-Leur € 20.00

Tel.: 06-50905037

088 22 121 22

g e v r a a g dTevens uw adres voor

gebruikte auto-onderdelen.

Telefoon 0165 - 341913Autodemontagebedrijf FrankenHeimolendreef 36a - Rucphen Antiekrenovatie

Hans Swanenberg

• Verwijderen van verf- en laklagen. • Opnieuw kleuren en/of lakken. • Ook voor al uw overige meubelen. • Tevens straal- en spuitwerk.• Keukenrenovatie.• Stoelenmatten en webbing.

Zevenbergschen HoekTel/Fax 0168-452451

www.antiekrenovatie.nl

Voor in- en verkoop gebruikte meubelen.

J.J. de Bomde meubelvriend

marijke meustraat 32, Breda 076-5141601

ma T/m VrIJ open Van 12-18 uur

Demmers InterieurStuc, schilder en klusbedrijf0641211049

www.demmersinterieur.nl - opleiding MfN registermediator/familiemediator - in-company trainingen - zakelijke en particuliere mediations

ERKEND MEDIATOR WORDEN?

Het Mediation Educatie Centrum verzorgt opleidingen tot erkend MfN registermediator, familiemediator en arbeidsmediator. Meld u aan voor een gratis info avond via onze website, of bel 015 - 36 112 36.

Volgende informatieavond (start 19.30 uur): Woensdag 22 april WestCord Hotel Delft (naast IKEA) Woensdag 13 mei Hotel Princeville Breda

Tel: 015 – 36 112 36 [email protected] www.mediationeducatie.nl

Vos-ZitcomfortOpnieuw stofferen van

uw meubelenService op Relax fauteuilstel 0165-533073 06-51559347

Mail: [email protected]

Rachelle’s Haircare!Uw kapster aan huis!

Knippen 10 euroVoor meer info: www.rachelleshaircare.nlBel voor een afspraak: 0622896610

GARAGE TE HUURRoosendaal, KROEVEN, van Lenneplaan

Info 0165 - 365820

Kpj Rucphen/Schijf oRganiSeeRt op 10, 11 en 12 april

het jaarlijkse feestweekendvrijdag 10 april

dj gijs zaterdag 11 april

lawineboys & pap en pudding m.m.v.. dj a3

zondag 12 april jaarlijkse TrekkerTrekweekend

m.m.v. dj double Trouble Afsluitend optreden: drievoud

Wij verzorgen uw belasting-aangifte 2014

Tel. 0165-545011 bgg 06-28965431

www.jansenhoveniers.com - (0165) 38 78 19

Bestrating onkruidvrij!

Vakmanschap voorbij! Jansen Hoveniers.

Komende zomer geen last van onkruid en mos tussen uw bestrating? Een tweecomponentenvoegmiddel voorkomt deze ergernis! Het middel is geschikt voor oprit, terras en looppaden, zowel bestaand als nieuw. Zo werkt het: de voegen tussen tegels of klinkers worden met precisie helemaal dekkend opge-vuld met het voegmiddel. Dat wordt zo hard, dat onkruid tot het verleden behoort. Heeft u vaak hinderlijke overlast van mieren of ander ongedierte? Ook dat is met dit voegmiddel de wereld uit! Meer weten? Bekijk de video op onze website.

Bestrating onkruidvrij? Vraag het aan de tuinspecialisten van Jansen Hoveniers of kijk op www.jansenhoveniers.com

Bezoek onze pilot store Koperslagerij 9, 4651 SK Steenbergen

0167 54 13 49Bel voor een GRATIS brochure of kijk voor meer informatie op onze website.

www.travelux-ebike.nlBEL VOOR EEN GRATIS BROCHURE

400Wh Li-Ion

Rechtstreeks van de importeur en direct uit voorraad leverbaar!

ALTIJD WIND MEE MET DE TRAVELUX CITY-EBIKE!

meer accu capaciteit30%

meer dan

100 KMactieradius

COLLECTIE 2015

1495,-

normaal

2395,-

NU

Demonstratie aan huis

GRATIS

Deskundig advies

VRIJBLIJVEND

Uw belasting-aangifte vakkundig ingevuld

tegen betaalbare prijs bij u aan huis.

tel.: 0653406935

Klokkenmakerij

Vakkundige restauratie: • antieke uurwerken• moderne uurwerken• wijzerplaten

Wilgenstraat 81 OudenboschTel. 0165 - 320948

www.klokkenmakerijdetijd.nl

D A N S EN ONTMOET ELKAAR IN RIJSBERGEN

VOOR SINGLES & PAREN ********************************

KOUTERSHOF te RIJSBERGEN Zaal open vanaf 19.30 uur Start 20.00 uur

ZATERDAG

11 APRIL

**************************************

HARMONIEZAAL te RIJSBERGEN Zaal open vanaf 19.30 uur Start 20.30 uur

ZATERDA

G 18 APRIL

IEDER

TEL: 06 22 41 43 07 www.bootrijsbergen.nl

Afmeting: 7,4 x 7,0 cm.

zaterdag11 april

zaterdag18 april

D A N S EN ONTMOET ELKAAR IN RIJSBERGEN

VOOR SINGLES & PAREN ********************************

KOUTERSHOF te RIJSBERGEN Zaal open vanaf 19.30 uur Start 20.00 uur

ZATERDAG

11 APRIL

**************************************

HARMONIEZAAL te RIJSBERGEN Zaal open vanaf 19.30 uur Start 20.30 uur

ZATERDA

G 18 APRIL

IEDER

TEL: 06 22 41 43 07 www.bootrijsbergen.nl

Afmeting: 7,4 x 7,0 cm.

zaterdag11 april

zaterdag18 april

D A N S EN ONTMOET ELKAAR IN RIJSBERGEN

VOOR SINGLES & PAREN ********************************

KOUTERSHOF te RIJSBERGEN Zaal open vanaf 19.30 uur Start 20.00 uur

ZATERDAG

11 APRIL

**************************************

HARMONIEZAAL te RIJSBERGEN Zaal open vanaf 19.30 uur Start 20.30 uur

ZATERDA

G 18 APRIL

IEDER

TEL: 06 22 41 43 07 www.bootrijsbergen.nl

Afmeting: 7,4 x 7,0 cm.

zaterdag11 april

zaterdag18 april

ZEELANDHALLEN * 9-16.30 uur

dewitevenementen.nl / 0251-31 90 90

snuffelmarkt goes11 april

ZeelanDHallen *9.00-16.30 uur

gratis parkeren

LibeLLe Zomerweek nu te reserveren €32,50 p.p.

wij rijden dagelijks 18 t/m 24 mei 2015Voor info en boekingen neem contact met ons op!

mUYS reiZeN rUCPHeNTel: 0165-342351 • [email protected] • www.muysreizen.nl

Page 20: Roosendaalse Bode 08-04-2015

Jumbo , Roosendaal, Rembrandtgalerij 103-109, Jumbo , Roosendaal, Van Beethovenlaan 7 Jumbo , Roosendaal, Lindenburg 2-4 facebook.com/jumbosupermarkten

Gratis parkeren!PP

74a211a5-8260-42b8-ba9f-2e47c7308ad6.indd 1 3-4-2015 9:07:23

Jumbo , Roosendaal, Rembrandtgalerij 103-109, Jumbo , Roosendaal, Van Beethovenlaan 7 Jumbo , Roosendaal, Lindenburg 2-4 facebook.com/jumbosupermarkten

Gratis parkeren!PP

74a211a5-8260-42b8-ba9f-2e47c7308ad6.indd 1 3-4-2015 9:07:23

Deze spaaractie loopt t/m 12 mei 2015Kijk voor meer informatie op dagjeuitactie.nl

Met de familie een dagje naar de dierentuin of met vrienden gezellig naar een pretpark? Jumbo maak het mogelijk én betaalbaar. Bij Jumbo kan je vanaf nu sparen voor de hoogste korting op meer dan 40 dagjes uit in Nederland, België en Duitsland. De korting kan oplopen tot € 15,- per persoon. Dus spaar mee!

DE HOOGSTEKORTINGOP DE LEUKSTE

DAGJES UIT

Jumbo, Roosendaal, Lindenburg 2-4

Met de familie een dagje naar de dierentuin of met vrienden gezellig naar een pretpark? Jumbo maakt het mogelijk én betaalbaar. Bij Jumbo kan je vanaf nu sparen voor de hoogste korting op meer dan 40 dagjes uit in Nederland, België en Duitsland. De korting kan oplopen tot € 15,- per persoon. Dus spaar mee!

Deze spaaractie loopt t/m 12 mei 2015. Kijk voor meer informatie op dagjeuitactie.nl

Jumbo facebook.com/jumbosupermarkten

Gratis parkeren!PP

74a211a5-8260-42b8-ba9f-2e47c7308ad6.indd 1

PP

9e5aad4b-0c0d-4ea8-8098-61ff991c7a0a.indd 1

facebook.com/jumbosupermarkten

Gratis parkeren!PP

9e5aad4b-0c0d-4ea8-8098-61ff991c7a0a.indd 1

facebook.com/jumbosupermarkten

eerste en tweede kerstdag van 10:00 tot 18:00 uur

Gratis parkeren!PP

9e5aad4b-0c0d-4ea8-8098-61ff991c7a0a.indd 1