Roosendaalse Bode 07-06-2015

download Roosendaalse Bode 07-06-2015

of 24

 • date post

  22-Jul-2016
 • Category

  Documents

 • view

  262
 • download

  0

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Roosendaalse Bode 07-06-2015

 • DOOR ADDO SPRANGERS

  Meezingen en feesten is het uitgangspunt van Roosendaal Zingt. Een hoofdrol is daarbij weggelegd voor het publiek. Om het meezingen te vergemakkelijken, wor-den de teksten van de mee te zingen lie-deren geprojecteerd op een groot scherm. Wie nog snel wil oefenen, kan via www.roosendaalzingt.nl een kijkje nemen in de Roosendaal Meezinggids 2015 waar alle titels en bijbehorende teksten zijn te vin-den. Diverse zangers en muziekgroepen uit de regio zorgen voor de muzikale onder-

  steuning. Zo geven onder andere Rachel Traets, Ralf Makkenbach en Huub Hangop acte de presence. Op het podium is eveneens een plekje in-geruimd voor lokale artiesten als Linsey Gadella, Tilly van Arendonk, Matt Broos, Stef Broos en Andre Verstijlen. Net als in voorgaande jaren doen ook zangvereniging SKOOR en Popkoor Akkoord mee aan het populaire meezingevenement. Verder ver-zorgen ook diverse dansgroepen uit de regio een show. Het zangfestijn begint rond 14.00 uur. Dan draait de roadshow van ZuidWest al-

  vast warm en vanaf 15.00 uur nemen de presentatoren Annette van de Geest en Jamy Rockx het over. Gedurende de mid-dag worden loten verkocht waarvan de opbrengst deels ten goede komt aan de stichting Stoere Pepijnuit Roosendaal.

  Er zijn prachtige prijzen te winnen, zoals skydive bonnen, dinerbonnen, lekkere taarten, mooie sieraden, een massage en als klap op de vuurpijl, een weekend lang cabrio rijden, beschikbaar gesteld door tal van winkels, restaurants en bedrijven uit Roosendaal en omgeving.

  VariantenHet fenomeen Roosendaal Zingt kent ver-schillende varianten. Zo wordt er bij de viering van het jaarlijkse carnavalsfeest steevast uitgepakt met Roosendaal Zingt Carnaval, terwijl er ook in de aanloop naar de kerstdagen wordt gezongen onder de noemer Roosendaal Zingt Kerst. Het is ontzettend gezellig,zo liet Eric Hopstaken, voorzitter Stichting Roosendaal Zingt, zich in deze kolommen al eens eerder ontval-len. In deze tijd van steeds verdere indivi-dualisering is juist dat wij-gevoel zo leuk. Meezingen verbindt. Als er met Kerst 1200 man op het Tongerloplein hetzelfde num-mer zingen, of in de zomer op de Markt 3000 man Mijn stadje mee blren, geeft dat een geweldig gevoel.

  W E E K B L A D

  W E E K B L A D

  t h u i s i n d e r e g i o

  M I D D E L B U R G S E & V E E R S E

  R O O S E N D A A L S E

  THUIS IN DE REGIO

  W E E K B L A D

  W E E K B L A D

  t h u i s i n d e r e g i o

  M I D D E L B U R G S E & V E E R S E

  OPLAGE ROOSENDAAL 35.000TOTALE OPLAGE: 480.000

  Lees op pagina 5 Lees op pagina 3 rabantWerkt.nl

  WEEKENDEDITIE

  @R_daalsebode

  /roosendaalsebode

  www.internetbode.nl

  6 JUNI 2015WEEK 23

  Meezingen verbindt

  Vacatures bij jou in de buurtZoek en vind lokale vacatures opwww.brabantwerkt.nl

  ROOSENDAAL - Het algemeen bestuur van waterschap Brabantse Delta heeft het nieuwe dagelijks bestuur benoemd. Naast dijkgraaf Carla Moonen bestaat het dagelijks bestuur nu uit: Kees Coppens (Ongebouwd), Huub Hieltjes (VVD), Theo Schots (Bedrijven), Jacques van der Aa (CDA) en Louis van der Kallen (Ons Water/Waterbreed). Allen maakten al eerder deel uit van het dagelijks bestuur. De leden van het dagelijks bestuur zijn samen met de dijkgraaf verantwoordelijk voor de dage-lijkse gang van zaken. Ook bereiden zij de besluiten voor het algemeen bestuur voor. Lees meer over de portefeuilleverdeling via www.brabantsedelta.nl

  Nieuw dagelijks be-stuur Brabantse Delta

  Emma van Arendonkwil naarOlympische Spelen

  Chelsey Heijnen verruilt rugby voor boksen

  ROOSENDAAL - Zondag 14 juni organi-seert de KNNV/IVN afdeling Roosendaal een wandeling door het natuurgebied de Dintelse Gorzen. De vertrektijd is om 08.30 uur vanaf de parkeerplaats MEC T- huis Visdonk, op de hoek van de Zundertse-weg en Rozenvendreef in Roosendaal. De KNNV/IVN afdeling laat weten dat laarzen noodzakelijk zijn om mee te nemen voor deze wandeling. Als gids fungeert Wim van Vliet, per e-mail te bereiken op: ww-vanvliet@gmail.com. De wandeling duurt tot ongeveer 12.00 uur. Meer informatie over de activiteiten van de KNNV kunt u vinden op de website: www.knnv.nl/roosendaal

  KNNV/IVN wandelt door Dintelse Gorzen

  ROOSENDAAL - Momenteel wordt het nieuwe Veld B van bedrijventerrein Bor-chwerf II aangesloten op de kruising Gas-telseweg - Borchwerf. In het weekend van 12 juni wordt de laatste asfaltlaag aange-bracht en worden de verkeerslichten ge-plaatst. Hiervoor wordt de gehele kruising afgesloten vanaf vrijdag 12 juni 21.00 uur tot maandag 15 juni 05.00 uur. Nu is een deel van de kruising afgesloten. Het ver-keer vanuit Roosendaal zal via de Spoor-straat naar de A17 worden geleid. Verkeer vanaf de A17 kan via de Jan Vermeerlaan Roosendaal bereiken. Fietsverkeer wordt aan de westzijde van de Gastelseweg om de werkzaamheden heen geleid.

  Kruising gaat een weekend lang dicht

  ROOSENDAAL - Het is voor automobilisten weer oppassen geblazen op de A58 tussen Bergen op Zoom en Roosendaal. Sinds 16 maart 2015 staat de trajectcontrole weer aan en dat hebben ruim zeventienduizend reizigers geweten ook. In totaal hebben 17.385 chauffeurs tussen 16 maart en 1 mei jl. een boete opgelegd gekregen, om-dat zij zich niet hielden aan de maximale snelheid van 120 kilometer per uur. Dat blijkt uit een overzicht van het ministerie van Justitie en Veiligheid over de eer-ste vier maanden van dit jaar. Grootste goudmijn is de A2 tussen Amsterdam en Utrecht. Daar werden 268.521 boeten uit-gedeeld.

  Trajectcontrole A58 levert 17.000 boetes opOpknapbeurt Paterskerk zo goed als voltooid

  Juweelt je van de Kade schi t ter t weer

  ROOSENDAAL- Het juweeltje van de Kade is de afgelopen jaren flink opgepoetst. Zes jaar geleden is een start gemaakt met de renovatie van de Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstandkerk, beter bekend als de Paterskerk aan de Kade. Prioriteit kreeg het dak van dit Rijksmonument, later de buitenkant en nu is ook de binnenkant zo goed als klaar. Ruimte, licht en hoogte zijn hierbij benadrukt. Voorheen waren de muren donkergrijs. In de jaren 60 is tot dit besluit gekomen. Helaas werden daarmee ook alle muurschilderingen bedenkt. Nu komen de frescos aan de bovenkant van de marmeren zuilen weer goed tot zijn recht, verklaart koster G Nollen. Deze kerk wordt door haar parochianen nog steeds goed bezocht, zon tweehonderd en vijftig bezoekers vullen tijdens de weekenddiensten de kerkbanken. FOTOCORINE ROKS

  In startblokken voor Roosendaal ZingtGezel l ig meezingen op de Oude Markt

  ROOSENDAAL - Wie van zingen houdt, kan zondagmiddag maar op n plek te vinden zijn: de Oude Markt in de Roosendaalse binnenstad. Daar vindt dan de jaarlijkse Roosendaal Zingt Zomereditie plaats.

  WWW.INTERNETBODE.NLVOOR HET (GRATIS) AANLEVEREN

  VAN AL UW NIEUWS

  Gratis inloopspreekuur iedere woensdag van 16.00 tot 18.00 uur

  StadserfWekelijkse informatierubriek

  1Deze week in de gemeenterubriek:> Het Roosendaals Treffen, u doet toch ook mee?> Raadsvergadering 10 juni 2015> Gemeente Roosendaal biedt ondernemers ondersteuning aan

  in deze Bode

  Molenstraat 44, 4701 JT Roosendaal | Tel.: 0165 55 65 80 | www.ludovandereijken.nl | @ludovdeijken | Ludo van der Eijken makelaardij

  Roosendaal, Badhuisstraat 40 Karakteristieke starterswoning met monumentale gevel, grote tuin v.v. 2 bergingen en achterom. Badkamer op begane grond. Perceelsopp. ca. 177 m2. Inh. ca. 350 m3. V.v. dakisolatie en dub. begl.

  Vraagprijs 169.500,- k.k.In prijs verlaagd

  Roosendaal, Susannadonk 41 Grote eengezinswoning met inpandige berging en tuin op het zuidwesten. Woonkamer en semi open keuken met inbouwkeuken. 4 slaapk. en nette badkamer. Inhoud: ca. 430 m3. Perceels-oppervlakte: ca. 158 m2.

  Vraagprijs 169.500,- k.k.

  Roosendaal, Aldendriellaan 30 Moderne, vrijstaande woning met inpandige garage en achtertuin op het zuiden. Riante woonkamer (ca. 72 m2) en open keuken met luxe inbouwkeuken. 6 mooie slaapkamers en luxe badkamer.

  Vraagprijs 619.000,- k.k.

  Roosendaal, Hoge Langendijk 29 Riante, vrijst. villa met dubbele, inpandige garage, grote tuin v.v. zwembad en royale berging. Unieke locatie nabij buiten-gebied. Zes mooie slaapkamers! Perceelsopp. ca. 1.156 m2.

  Vraagprijs 750.000,- k.k.

  Nispen, Dorpsstraat 30 Vrijstaande woning met oprit en garage. Centraal gelegen. Royale tuin (ca. 25 meter diep) op het zuidwesten. Veel mogelijkheden !!!

  Vraagprijs 275.000,- k.k.

  Nispen, De Lind 13 Grote semi-bungalow met garage, berging, carport, grote tuin en weitje op ca. 1.015 m2. Mogelijkheid voor 5 tot 6 slaapkamers. Op zeer mooie locatie, in groene omgeving. Inh. woonhuis ca. 540 m3.

  Vraagprijs 339.000,- k.k.

  Roosendaal, Azurietdijk 1 Halfvrijst., gemod. woning met inp. garage en tuin v.v. overdekt terras. Uitgeb. woonkeuken! Luxe afwerking! V.v. isolatie, kunststof koz. met HR+ dub. begl. Perceelsopp. ca. 235 m2.

  Vraagprijs 229.000,- k.k.

  Roosendaal, Tanzanietdijk 66 Moderne halfvrijstaande woning met garage, tuinhuis en tuin op het zuiden. Mogelijkheid voor drie slaapkamers. Gelegen op toplocatie!

  Vraagprijs 229.000,- k.k.

  uitgebreid woningaanbod

 • Bezoek ook onze website www.derooymakelaardij.nl

  Perceeloppervlakte ca.: 285 m2Inhoud ca.: 425 m3Bouwjaar ca.: 1972 Aantal slaapkamers: 3

  239.500,- k.k.

  Energielabel D.Goed gelegen uitgebouwde 2/1 kapwoning met

  Roosendaal Alexanderdonk 43

  Perceeloppervlakte ca.: 126 m2Inhoud ca.: 320 m3Bouwjaar ca.: 1955 Aantal slaapkamers: 3

  139.500,- k.k.

  Leuke gelegen eindwoning met achtertuin (zui-den) met berging en achterom. Bijz: Geheel vv

  Roosendaal David Teniersplein 2

  Perceeloppervlakte ca.: 314 m2Inhoud ca.: 415 m3