Reynaertkrant, nummer 174

download Reynaertkrant, nummer 174

of 9

 • date post

  26-Jan-2016
 • Category

  Documents

 • view

  9
 • download

  3

Embed Size (px)

description

De eerste Reynaertkrant van seizoen 2015-2016

Transcript of Reynaertkrant, nummer 174

 • DE REYNAERTKRANTD R I E M A A N D E L I J K S T I J D S C H R I F T V A N T O N E E L G R O E P D E R E Y N A E R T G H E S E L L E N V . Z . W .

  P706.149 - afgiftekantoor Leuven 1 - Jaargang 45 - Nr. 174 oktober 2015 - v.u. Edelhard Moens, Herendreef 1 - 3001 Heverlee

  2015|2016

 • nummer 174 oktober 2015

  bijdragenEdelhard Moens, Emmelien Monnens

  eindredacteurErwin DemuynckPleinstraat 1263001 Heverlee

  FotografieChristophe Ketels, Saar Depovere (terugblik)

  KONINKLIJKE TONEELGROEP DE REYNAERTGHESELEN VZW

  Reynaert Theater MalpertuusRedingenstraat 4 - 3000 Leuven

  Praktisch & contactE-mail: info@reynaertghesellen.be Telefoon RTM: 016 - 23 28 27

  Reservaties (vanaf 4 weken voor de premire): Website: www.reynaertghesellen.be Telefonisch: 0494 - 75 14 93 (ma.+ wo. 19u 21u)

  bankrekeningBE72 7390 0930 3816

  Voorzitter Edelhard Moens Herendreef 1 3001 Heverleeedelhard@reynaertghesellen.be

  SecretarisRoeland De Swertroeland@reynaertghesellen.be

  PenningmeesterLuc BuelensTiensestraat 39 3000 Leuvenluc@reynaertghesellen.be

  VormgevingMaarten Devill

  WOORD VAN DE VOORZITTER

  t Is weer voorbij die mooie zomer Die zomer die begon zo wat in mei Ah, je dacht dat er geen einde aan kon komen Maar voor je t weet is heel die zomer Al weer lang voorbij

  Na nana nana Na nana nanana nana Na nanana na na nanana nana Na nana na nana nanananananana

  De kleder- en het vergaderlokaal, de grimekamer, het rekwisietenrek en de berging (keuken) werden grondig opgeruimd. De foyer kreeg na vele jaren een opfrisbeurt. Je moet het zien om te geloven.

  Joren, onze biermeester, heeft een hele nieuwe drankenkaart samengesteld waar de bierliefhebbers van zul-len smullen. Daarnaast heeft hij heel wat OXFAM-producten gentroduceerd in de foyer (fruitsappen, world-shakes, chocolade ). M.a.w. de Ghesellen hebben niet stilgezeten in de maanden juli en augustus, wel in-tegendeel! Na het vertrek van Elisabeth (verhuisd naar Duitsland), Annemie (zorgen voor de familie) en Nico (fietsfanaat) hebben we het bestuur aangevuld met Erwin. Hij is verantwoordelijk voor het communicatieluik binnen de groep.

  Seizoen 2015-2016 wordt wel heel speciaal. De groep viert haar 65ste verjaardag en ondergetekende zal 20 jaar voorzitter zijn. Uiteraard vieren we dit uitgebreid op ons jaarlijks convent.

  Ben je benieuwd naar de vernieuwde foyer? Bestel dan zeker kaarten voor de eerstvolgende productie, Cash on delivery, een fantastische komedie in een regie van Steven Beersmans. De hele ploeg verwacht je op de premire op 13 november!

  Edelhard

 • PRODuCTIE NR. 1: CASH ON DELIVERY

  Het gaat niet goed met Eric Swann. Twee jaar geleden werd hij ontslagen, maar Eric heeft het nog steeds niet aan zijn vrouw verteld. Om de dalende inkomsten te compenseren, bedacht hij een ingenieus plan. Wanneer een vroegere, uitkeringsgerechtigde huurder naar Canada emigreerde, bleef Eric diens uitkeringen ontvangen. Dat bracht hem op de idee om een reeks fictieve huur-ders te creren zodat hij via verscheidene instanties geld zou blijven ontvangen. Net als hij zijn fraude wil afbouwen, staat er een inspecteur van de DSZ voor de deur. Van dan af volgen de dolste verwikkelingen, de gekste misverstanden, verkleedpartijen en persoonsverwisselingen elkaar in razendsnel tempo op ... Alertheid is aanbevolen!

  AUTEUR: Michael CooneyREGISSEUR: Steven BeersmansREGIE-ASSISTENTE: Emmelien Monnens

  CAST: Erwin Demuynck, Katrien Devill, Roeland De Swert, Steven Elli, Chlo Heerman, Wim Nijs, Sanne Op de Beeck, Koen Raes, Mieke Vanattenhoven & Fred Van Put

  PRODUCTIELEIDSTER: Frie HuybreghsPRODUCTIE-ASSISTENTE: Eline PetitTECHNIEK: Joren Monnens & Kwinten MonnensMUZIEK: Christophe KetelsREKWISIETEN EN DECOR: Willemijn Devill & Noor VliersFOTOS: Christophe Ketels

  VOORSTELLINGEN (20u RTM): 13, 14, 19, 20, 21, 24, 26, 27 & 28 november 2015MATINEEVOORSTELLING (15u RTM): 22 november 2015RESERVATIES: Vanaf 4 weken voor de premire!

 • terugblik: Le bourGeoIS GentILHomme

  Zet een knotsgekke regisseur, enkele fantastische acteurs en een ploeg van geweldige helpende handen samen voor drie maanden in RTM en je krijgt zon productie als Le Bourgeois Gentilhomme. Dat Le Bourgeois Gentilhomme een stuk is vol grappen en grollen, heeft u zelf kunnen ondervinden op het einde van ons vorige theaterseizoen. Maar ook achter de schermen werd er tijdens deze productie heel wat afgelachen. Ik moet eerlijk toegeven, Molire heeft ons een verdraaid goede voorzet gegeven met zijn tekst en we zijn de koning van de lach dan ook enorm dankbaar. Toch hebben we met de hele ploeg ervoor proberen te zorgen om zoveel mogelijk van onszelf in LBG te steken.

  Vital Schraenen die knotsgekke regisseur waar ik het zoven over had is een krak in het be-denken en uitwerken van een concept tot in het kleinste detail. En dat hebben wij als ploeg aan den lijve mogen ondervinden! Een hele hoop billenkletsers in de tekst was voor Vital niet genoeg. Ook de kostumering, grime en attributen moesten onder handen genomen worden. Vital vraagt? Wij draaien!

  Tientallen papieren taartonderleggers werden omgevormd tot accenten in kant op zo wat alle kostuums; Turkse zwaarden werden geknutseld met oude kapstokken, karton en zilverpapier; stukjes ijzerdraad en wat wol werden op een hip en een knip omgetoverd tot Turkse moustachen; rokken en hemden deden dienst als jurken. Dit alles werd nog wat verder opgefleurd met grote pluimen op de hoeden, lekker spannende kousenbroeken voor de mannen, bijna kapotte lusters (niet waar, Koen!?), sexy slipjes voor de enige echte bourgeois gentilhomme (Tiens, waar zijn die naartoe, Edel...?), een vuurvattende mamamouchihoed met dank aan de fantastische combi-natie van een prachtig gouden synthetisch stofje en twee aangestoken sterrenschijters (volgens Vital het officile woord voor die knisperende vuurwerkstokjes) voor de special effects. WARNING: Do NOT try this at home! netkousen (zo vader, zo dochter), ontplofte haren van maman Frie, een ontblote bast van mufti Trikke, mijn bouncy blonde krullen, kurkkiekenbouten die in het rond gegooid werden, een vaak asymmetrisch geschminkte snor (sorry, Koen!), een zwart doek met hoogtevrees en een wedstrijd om-ter-hardst-zweten die tien avonden lang duurde. Lang leve knutselweekends en -avonden! Hieperdepiep voor low budget DIY-projectjes (*Do It Yourself )! En hoera voor het eeuwige enthousiasme van de hele ploeg!

  Hoewel er heel hard gelachen werd, werd er ook stevig doorgewerkt tijdens de repetities. Een komedie maken, doe je niet raprap en al helemaal niet alleen. Daarom een welgemeende dankjewel aan de hele ploeg.

  Merci Vital voor je niet aflatende toewijding en je immer opbouwende kritiek.Merci Goedele voor je eeuwige geduld bij het plaatsen van de scnes, je heerlijke verwennerijen zoals de merde en de perfecte chocolade fudge taart, voor je fantastische knutselcapaciteiten en voor je altijd aanwezige lieve glimlach. Merci Erwin voor je altijd fijne aanwezigheid, je bijdrage aan het aanleveren van nieuw acteertalent en voor je ongelooflijk lieve briefje. Merci Yves voor je ijver en toewijding als onze technieker en voor je grote optimisme. Merci Edelhard voor je alleszeggende dolkomische blikken en je onnozeliteiten voor en achter de schermen.Merci Koen voor je volharding om vier rollen zeer knap te vertolken en voor je fantastische poses als kleermaker.Merci Bart om je vol overgave te smijten in het Turks als zoon van de Grote Turk en om tien keer met mij in het huwelijksbootje te stappen.Merci Wim voor je vreemde maar hilarische buien op en naast de scne en voor je vertrouwen in mij als aan- en uitkleedhulpje.Merci Trikke voor je prachtige acteerprestatie als huilende dansmeester en dat ik meermaals je danspartner mocht zijn.Merci Frie om mij te laten ervaren hoe het voelt wanneer mijn eigen maman mij een slet zou noemen en om mij tijdens repetities toch af en toe te sparen van een huwelijk met de zoon van de Grote Turk, wanneer je in staat van uiterste concentratie vergat om mijn sluier en rijst klaar te leggen.Merci Katrien mijn maman in het echte leven voor je vliegensvlugge gedaantewisselingen van de goedlachse meid Nicole naar de elegante Dorimne, voor je lekkere vriendschapskoek Herman en voor de wekelijkse was van mijn kostuums.Merci Louis voor je prachtige acteerprestaties als Turk onze opvolging is alvast verzekerd!Merci Astrid en Renske om ons trouwe publiek te zijn.Merci Wieteke en Jitske voor jullie helpende handen. Dankzij jullie waren onze knutselateliers helemaal top en konden wij schit-teren met de zelfgemaakte kostuums en attributen.Merci Christophe en Saar voor de prachtige fotos.

  En tot slot een dikke merci aan jullie allemaal om massaal te komen kijken en onze zaal avond na avond volledig te vullen!

  Le Bourgeois Gentilhomme was voor mij een fantastische ervaring. Ik hoop nu stiekem dat jullie denken: idem dito!

  Emmelien,uw aller Lucille

 • ereLeden SeIzoen 2015 - 2016

  HEIN NACKAERTS bAuterS - eVerAertS

  MIEL DEVILLE HeIdbuCHeL - VAnderbe LAmbermont - roSCAm

  HuGO SYMONS torrekenS - SteenHoudt

  nICoLAS VAndebroek JorIS VAndenberGHe

  ERIK VERGAuWEN VLemInCkX - brueLemAnS

 • SECRETARIAATSMEDEDELINGEN

  tickets en abonnementen

  Algemene toegang: 9 De toegangsprijs bedraagt 8 (op vertoon van lidkaart) voor: leden van een toneelvereniging, Opendoek vzw, Davidsfonds, houders van een CJP-pas, een +3-pas en voor studenten en groepen vanaf 12 personen. Wij aanvaarden de cultuurcheques van de stad Leuven en de theatercheques van Opendoek vzw. Verminderde toegangsprijzen zijn niet cumuleerbaar.

  Abonnee A (voor 2 personen): 60 - 2 tickets voor elke productie.Abonnee B (voor 1 persoon): 30 - 1 ticket voor elke productie. Studentenabo